Utorak, 27.02.2018.

22:15

"Bez kompromisa sa Albancima bićemo poput Turske i MKD"

Nemačka na pravno-obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine insistira od 2008. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

"Bez kompromisa sa Albancima biæemo poput Turske i MKD" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Deki

pre 6 godina

Presednice,ako postanemo kao Turska i MKD,da li ce sa nama da bude i Kosovo,ili ce mozda otici,a mi sami,bez Kosova ostajemo kao sta kazete.Voleo bih da znam.Ako Kosovo ide,a verovatno ce da ide,a mi ostajemo i bez Kosova i bez EU,bolje je da idemo i mi,a ne da budemo to.

Bojan

pre 6 godina

Ја бих прихватила такву судбину да пробамо да мало останемо сами са собом, да покажемо да нам није битно да хрлимо Европи у загрљај и нешто урадимо својим снагама! Можда то и не буде страшно и можда се и деси нешто добро за нас! Осталима се жури из неког разлога! Знамо ли зашто им се жури? Зашто да им ми помажемо да нас скрате за главу?

Mik

pre 6 godina

Slušam ga sad a sećam se kako je urlao o izdajicama kad je DS i SPS bio na vlasti, pri tome, on je taj koji konačno prodaje Kosovo. Kakav manipulator neovejani.

marija

pre 6 godina

Imaš Ustav Srbije, predsedniče Srbije!

Da čujemo već jednom šta je to taj tvoj "kompromis",
pa da ti kažemo, šta god da je,
- nemaš mandat!

pc,Niš

pre 6 godina

Svo vreme ima m utisak da smo se mi odvojili od Kosova pa cvilimo da nas priznaju.Sramno za državu koja datira od 13. veka.Pred sobom ne vidimo ni Jevreje ni Špance.Može Vučić da potpiše sa Tačijem šta hoće ali to ne znači da su narod I zakopali zlu krv.Biće na Balkanu još događaja.

Zana

pre 6 godina

Ne dovodi se u pitanje što se tiče nas što se i vidi mi smo sve po dogovoru postupili a druga strana albanska oni snivaju razne snove koje im je obećao Bil Klinton i ne mogu da se pomire sa činjenicom da su to uzaludna ulaganja .Moraju da se okrenu rešavanju problema u maticnoj državi Srbiji tu je ključ rešavanja problema.

Ana

pre 6 godina

Ne zelim da postanemo Makedonija i da dodjemo u situaciju da posle moramo da prihvatamo apsolutno sve, kao sto Makedonija sada prihvata sve sto Grcka trazi.

milos

pre 6 godina

Cela poenta odlaska i intervjua je ovaj kraj koji govori o beogradskim izborima i velicanju sebe i laznih rezultata a u kontekstu liste za Beograd sa njegovim imenom! Jedva cekam izbornu tisinu muka mi je, bojim se i frizider da otvorim...

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Veliki manipulator pre svega , lazov i obmanitelj! Aman ljudi zar vam je toliko kratko pamcenje , zar ne znate sa kim imate posla . Pa menja se kao kameleon, muti petlja ,svaki drugi mesec ide u Berlin po instrukcije nasem vekovnom neprijatelju. Uzas!

milos

pre 6 godina

ne, ne, bato moj, nego ćemo ako ti ostaneš na vlasti biti turska, al na žalost, ne po standardu nego po diktaturi, jer tu verno kopiras erdogana!

sasa jokic

pre 6 godina

Zemljace, da Sloba i vi niste duvali u nacionalisticke zurle 1999, Kosovo bi bila autonomija sa sirokim ovlascenjima, ali u sastavu Srbije.
Univerzim ti sada namestio da ti resavas to pitanje u deset puta twzoj situaciji. Ne mozes nista da uradis a da se ne opeces.
Nadam se da ce generacije koje dolaze konacno shvatiti da smo deo kosmosa i da moramo da ga postujemo.

Ivan

pre 6 godina

Najveca laz i neistina koju cujemo je :'Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima.'

Niko ljudima nece da objasni da je Srbija sada prakticno deo te ekonomske i carinske unije jer VEC KORISTI prednosti clansva od trenutka kada su potpisani ugovori o saradnji i pridruzivanju. Ukoliko odustanemo od EU, sve te privilegije ce biti izgubljene!
To bi bio biblijski potop za Srbiju i nasu krhku ekonomiju!

Majstori obmane uzimaju za primer drzave kao sto su Svajcarska ili Monako - namerno zaboravljajuci da su te zemlje odavno drugim ugovorima dobile privilegije u svojim odnosima sa EU. Srbija nema nikakve druge ugovore koji bi mogli zameniti saradnju sa EU!

Poslednje - Srbija je potpuno okruzena EU prostorom cime se svaka druga vrsta saradnje u praksi iskljucuje!

Posledice Bregzita, koji je jos uvek u toku, dovele su do toga da su plate u jednoj Britaniji pale ispod nivoa Irske i priblizavaju se proseku Spanije! Pri tome, Britanske cene su ostale medju najvisima u Evropi!

chihuahua

pre 6 godina

Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima. Politicari su svesni da ako zelimo u EU da moramo priznati kosovo*, ali na srecu narod to nece dopsutiti.

Ivica

pre 6 godina

Pa što onda nisi pustio DS da te 2008. da privati ono što ćeš ti prihvatiti sada? Tada je po tebi to bila IZDAJA. A šta je sada Aleksandre? Ili su te zbog toga i doveli na vlast, pa samo odrađuješ obećano. A mi majmuni izgubismo 15 godina u zamajavanju...

Bez uvijanja

pre 6 godina

Oni hoce da priznamo mi necemo da priznamo i tako u krug.To sto su oni podrzali krsenje medjunarodnog prava da bi nama bilo oduzeto 15% teritorije govori dovoljno o tome koliko nam zele dobro i koliki su nam prijatelji.

Milo

pre 6 godina

U Štimlju žive građani Srbije ma koje religije i nacionalnosti oni bili. Oni čuvaju istoriju i tradiciju koja je deo ove zemlje. A ako predsednik nemože to da tazume da u Srbiji nežive samo Srbi, i da svi pred njegovim očima treba da budu jednaki. Onda bolje da podnese ostavku.

Sale

pre 6 godina

Čekaj, a unutrašnji dijalog? Čemu onda ako je potpisivanje sporazuma gotova stvar? Čemu farsa, drama, gubljenje vremena? Referendum? Ne, neću nikakav sporazum sa Kosovom*, makar bio zaglavljen sto godina. Koje strane investicije, zavrtanje srafcigera uz subvencije? Hvala, ne.To onda više nismo mi. Ako je izgubljeno, zasto ga traže od nas ?

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha ... kakav demagog.Pa za nas je Turska Amerika. Pricas non stop o turskim investicijama a sad o njima u negativnom smislu. Daj bre ostavku ako ti je tesko.

kakva ljiga od coveka...!

pre 6 godina

Nemačka na pravno-obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine insistira od 2008. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

A sta si ti tada radio??

Ah da, sad se secam, pozivao na linc, urlao sa govornice, palio ambasade i rusio Beograd, da se ne bi desilo to za sta se zalaze Nemacka!!!

Nije li te bar malo sramota da ovo izgovaras?? Ti bi ondasnjeg tebe strpao u zatvor i zapusio mu usta, da ga ne cuju tvoji sadasnji "prijatelji"!!!

Maja

pre 6 godina

Referendumom će se svakako staviti tačka na svaki predlog koji se iznađe, ali konačno moramo početi da mislimo na sebe i da se rešimo balasta prošlosti.

Slobodan

pre 6 godina

Da li je moguce da predsednik drzave,zemlje kandidata za EU svaki dan posecuje prigradska naselja i njemu naklonjene TV stanice vodeci kampanju za lokalne izbore za svoju stranku,umesto da radi ono za sta ga placaju gradjani Srbije i da se ne nadje ni jedan novinar da mu kaze,alo covece prikoci malo ti si drzavnik,predsednik zemlje a ne stranke.

Kalina

pre 6 godina

Različita su mišljenja po pitanju pristupa EU, ali jedinstveni smo u tome da sa Prištinom mora da se nađe rešenje, posebno zbog Srba koji žive tamo.

dragan

pre 6 godina

Ali ovo stalno isticanje kako hvale nas nazovi ,,ekonomski napredak". Garant to zena nije rekla ili je Vucic zamolio da to kaze zbog lokalnih izbora.

deks

pre 6 godina

Da imamo barem nekog mudrog politicara poput Pasica
(Jugoslaven i po, 27. februar 2018 22:31)
Nama ne treba mudar politicar nego hrabar, neko sa kicmom i pre svega sa vizijom. Pre 100 godina americka zastava se vijorila Belom Kucom, 90 kasnije su nas bombardovali. Interesi se menjaju i ko zna mozda za 100 godina kad nas vise ne bude dodje americki presednik koji nije svedok ovih vremena i kaze prizananje Kosova je bila greska. Zalosno je da mi na vlasti imamo politicare koji ne vide dalje od nosa.

Petar

pre 6 godina

Ajde ti Vucicu sredi Srbiju i dovedi je na nivo EU po zakonima i standardima koji tamo vladaju pa cemo posle mi lako bez njih. Srbija ne lici na drzavu, evo dve godine traje rijaliti oko ubice one pevacice a kamoli da nekoga osude za kradju drzavnih para i korupciju kad ni ubice ne mozete naci. Sredi pravo, sredi ekonomiju..napravi Srbiju povoljnu za zivot, da kad Albanci sa Kosova vide razliku da se zapitaju sta im je nezavisno Kosovo donelo a ne da smo jos gori od njih. Nekad je Slovenija bila deo iste drzave, ima manje resursa, manje ljudi, manji trg, manje kapitala pa je opet 10 godina ispred Srbija, evo minimalna garantovana NETO plata im je oko 600€ a u Srbiji prosecna bruto nije ni 500, sta dalje pricati...sredi drzavu pa posle resavaj i sredjuj problem Kosova, ne koci te kosovski problem da dones zakon o imovini, ne koci te Kosovo da dones zakon o huliganima...sutra da priznamo Kosovo vec preko sutra ce sve biti isto kao danas tako da manite me price da je to neki problem koji koci Srbiju. Jer kad mi ispunimo sve uslove EU za ulazak onda cemo barem liciti na drzavu pa cemo posle lako sa Kosovom

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Da je Slobodan Milosevic pregovarao sa Rugovom o sirokoj autonomiji za Albance, ne bi bilo rata i gubitka teritorije. Nakon potpisivanja kapitulacije i 5.oktobra uslo se u dijalog. Medjutim nasa strana je u pregovore usla sa nerealnim stavovima. Skoro dvadeset godina smo izgubili braneci suverenitet i integritet nad KiM kojeg nemamo. Eto sada konacno ulazimo u pricu svesni nase pozicije po pitanju Kosova. Prema onome sto je Vucic izjavio na TV Prva, jedna od mogucih opcija je podela Kosova. Albanci to nece prihvatiti, sem u slucaju da za uzvrat dobiju presevsku dolinu. Mozda ce nekome u Beogradu pripajanje severa Kosova Srbiji doneti politicke poene. Medjutim, za srpsku zajednicu takvo resenje bi bilo uvod u nastavak iseljavanja. Srba je mnogo vise u delu koji bi podelom pripao Albancima. Njihov polozaj bi nakon podele oslabio. Na toj teritoriji su i svi manastiri SPC.

Ines

pre 6 godina

Ne treba unapred dizati tenziju, videćemo u aprilu šta je modalitet rešavanja KIM a iskreno verujem da će se predsednik boriti da dobijemo najviše što možemo,važno je da se razgovaralo i o odnosima Nemačke i Srbije, o našoj budućnosti i da predsednika brine o budućnosti Srbije

petar

pre 6 godina

priprema naroda za gorku pilulu.kada je Djindjic pokusavao da resi problem Kosova nazivao si ga izdajnikom i pretio mu,a sada si postao zlatousti zagovornik kompromisa koji podrazumeva da ces dati sve sto se od tebe trazi zarad opstanka na vlasti.

Boris Banović

pre 6 godina

Reč kompromis je toliko puta upotrebljena, a apsolutno neadekvatna za ono što se nama imperativno postavlja kao uslov za članstvo u EU ! Šta je međusobno priznavanje granica nego međusobno priznavanje teritorija, zvali mi to državom ili ne , nebitno je ! Suština je kako će glasiti referendumsko pitanje !?

salkovski

pre 6 godina

izmedju ostalog:.,vladavina prava ,istraga o privatizaciji,zakon o poreklu imovine,borba protiv korupcije,sprega politicara i tajkuna i kriminala...bez svega toga nema nista od eu, da li neko stvarno misli da keramicari ,moleri i ovi sto peku prasice i rakiju to mogu da zavrse .ali su zato krenuli da zavrse sa kosovom kao da je jos samo to da prebolimo pa gotovo...ovde ce uvek biti isto,ustvari sve gore..i tako

zekan

pre 6 godina

Rece i udje u vladu sa Haradinajem. Tako ce i da prizna nezavisnost nase svete zemlje i ovaj ograniceni narod ubedjivati da veruje vise njemu nego sopstvenom narodu.

Sloba

pre 6 godina

Nisam dosao na kafu jer kafu ne pijem. Zasto trosis nase vreme glupostima? U koaliciji si sa proruskim faktorom koji bi najradje da nikad ne udjemo u EU. Vise podrske imas u opoziciji za tu rabotu. Nek nam je svima sa srecom.

Ivica

pre 6 godina

Pa što onda nisi pustio DS da te 2008. da privati ono što ćeš ti prihvatiti sada? Tada je po tebi to bila IZDAJA. A šta je sada Aleksandre? Ili su te zbog toga i doveli na vlast, pa samo odrađuješ obećano. A mi majmuni izgubismo 15 godina u zamajavanju...

kakva ljiga od coveka...!

pre 6 godina

Nemačka na pravno-obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine insistira od 2008. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

A sta si ti tada radio??

Ah da, sad se secam, pozivao na linc, urlao sa govornice, palio ambasade i rusio Beograd, da se ne bi desilo to za sta se zalaze Nemacka!!!

Nije li te bar malo sramota da ovo izgovaras?? Ti bi ondasnjeg tebe strpao u zatvor i zapusio mu usta, da ga ne cuju tvoji sadasnji "prijatelji"!!!

petar

pre 6 godina

priprema naroda za gorku pilulu.kada je Djindjic pokusavao da resi problem Kosova nazivao si ga izdajnikom i pretio mu,a sada si postao zlatousti zagovornik kompromisa koji podrazumeva da ces dati sve sto se od tebe trazi zarad opstanka na vlasti.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Veliki manipulator pre svega , lazov i obmanitelj! Aman ljudi zar vam je toliko kratko pamcenje , zar ne znate sa kim imate posla . Pa menja se kao kameleon, muti petlja ,svaki drugi mesec ide u Berlin po instrukcije nasem vekovnom neprijatelju. Uzas!

chihuahua

pre 6 godina

Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima. Politicari su svesni da ako zelimo u EU da moramo priznati kosovo*, ali na srecu narod to nece dopsutiti.

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha ... kakav demagog.Pa za nas je Turska Amerika. Pricas non stop o turskim investicijama a sad o njima u negativnom smislu. Daj bre ostavku ako ti je tesko.

milos

pre 6 godina

ne, ne, bato moj, nego ćemo ako ti ostaneš na vlasti biti turska, al na žalost, ne po standardu nego po diktaturi, jer tu verno kopiras erdogana!

Bez uvijanja

pre 6 godina

Oni hoce da priznamo mi necemo da priznamo i tako u krug.To sto su oni podrzali krsenje medjunarodnog prava da bi nama bilo oduzeto 15% teritorije govori dovoljno o tome koliko nam zele dobro i koliki su nam prijatelji.

zekan

pre 6 godina

Rece i udje u vladu sa Haradinajem. Tako ce i da prizna nezavisnost nase svete zemlje i ovaj ograniceni narod ubedjivati da veruje vise njemu nego sopstvenom narodu.

milos

pre 6 godina

Cela poenta odlaska i intervjua je ovaj kraj koji govori o beogradskim izborima i velicanju sebe i laznih rezultata a u kontekstu liste za Beograd sa njegovim imenom! Jedva cekam izbornu tisinu muka mi je, bojim se i frizider da otvorim...

Slobodan

pre 6 godina

Da li je moguce da predsednik drzave,zemlje kandidata za EU svaki dan posecuje prigradska naselja i njemu naklonjene TV stanice vodeci kampanju za lokalne izbore za svoju stranku,umesto da radi ono za sta ga placaju gradjani Srbije i da se ne nadje ni jedan novinar da mu kaze,alo covece prikoci malo ti si drzavnik,predsednik zemlje a ne stranke.

Petar

pre 6 godina

Ajde ti Vucicu sredi Srbiju i dovedi je na nivo EU po zakonima i standardima koji tamo vladaju pa cemo posle mi lako bez njih. Srbija ne lici na drzavu, evo dve godine traje rijaliti oko ubice one pevacice a kamoli da nekoga osude za kradju drzavnih para i korupciju kad ni ubice ne mozete naci. Sredi pravo, sredi ekonomiju..napravi Srbiju povoljnu za zivot, da kad Albanci sa Kosova vide razliku da se zapitaju sta im je nezavisno Kosovo donelo a ne da smo jos gori od njih. Nekad je Slovenija bila deo iste drzave, ima manje resursa, manje ljudi, manji trg, manje kapitala pa je opet 10 godina ispred Srbija, evo minimalna garantovana NETO plata im je oko 600€ a u Srbiji prosecna bruto nije ni 500, sta dalje pricati...sredi drzavu pa posle resavaj i sredjuj problem Kosova, ne koci te kosovski problem da dones zakon o imovini, ne koci te Kosovo da dones zakon o huliganima...sutra da priznamo Kosovo vec preko sutra ce sve biti isto kao danas tako da manite me price da je to neki problem koji koci Srbiju. Jer kad mi ispunimo sve uslove EU za ulazak onda cemo barem liciti na drzavu pa cemo posle lako sa Kosovom

Maja

pre 6 godina

Referendumom će se svakako staviti tačka na svaki predlog koji se iznađe, ali konačno moramo početi da mislimo na sebe i da se rešimo balasta prošlosti.

pc,Niš

pre 6 godina

Svo vreme ima m utisak da smo se mi odvojili od Kosova pa cvilimo da nas priznaju.Sramno za državu koja datira od 13. veka.Pred sobom ne vidimo ni Jevreje ni Špance.Može Vučić da potpiše sa Tačijem šta hoće ali to ne znači da su narod I zakopali zlu krv.Biće na Balkanu još događaja.

marija

pre 6 godina

Imaš Ustav Srbije, predsedniče Srbije!

Da čujemo već jednom šta je to taj tvoj "kompromis",
pa da ti kažemo, šta god da je,
- nemaš mandat!

Sale

pre 6 godina

Čekaj, a unutrašnji dijalog? Čemu onda ako je potpisivanje sporazuma gotova stvar? Čemu farsa, drama, gubljenje vremena? Referendum? Ne, neću nikakav sporazum sa Kosovom*, makar bio zaglavljen sto godina. Koje strane investicije, zavrtanje srafcigera uz subvencije? Hvala, ne.To onda više nismo mi. Ako je izgubljeno, zasto ga traže od nas ?

Kalina

pre 6 godina

Različita su mišljenja po pitanju pristupa EU, ali jedinstveni smo u tome da sa Prištinom mora da se nađe rešenje, posebno zbog Srba koji žive tamo.

dragan

pre 6 godina

Ali ovo stalno isticanje kako hvale nas nazovi ,,ekonomski napredak". Garant to zena nije rekla ili je Vucic zamolio da to kaze zbog lokalnih izbora.

sasa jokic

pre 6 godina

Zemljace, da Sloba i vi niste duvali u nacionalisticke zurle 1999, Kosovo bi bila autonomija sa sirokim ovlascenjima, ali u sastavu Srbije.
Univerzim ti sada namestio da ti resavas to pitanje u deset puta twzoj situaciji. Ne mozes nista da uradis a da se ne opeces.
Nadam se da ce generacije koje dolaze konacno shvatiti da smo deo kosmosa i da moramo da ga postujemo.

Ines

pre 6 godina

Ne treba unapred dizati tenziju, videćemo u aprilu šta je modalitet rešavanja KIM a iskreno verujem da će se predsednik boriti da dobijemo najviše što možemo,važno je da se razgovaralo i o odnosima Nemačke i Srbije, o našoj budućnosti i da predsednika brine o budućnosti Srbije

Ana

pre 6 godina

Ne zelim da postanemo Makedonija i da dodjemo u situaciju da posle moramo da prihvatamo apsolutno sve, kao sto Makedonija sada prihvata sve sto Grcka trazi.

Ivan

pre 6 godina

Najveca laz i neistina koju cujemo je :'Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima.'

Niko ljudima nece da objasni da je Srbija sada prakticno deo te ekonomske i carinske unije jer VEC KORISTI prednosti clansva od trenutka kada su potpisani ugovori o saradnji i pridruzivanju. Ukoliko odustanemo od EU, sve te privilegije ce biti izgubljene!
To bi bio biblijski potop za Srbiju i nasu krhku ekonomiju!

Majstori obmane uzimaju za primer drzave kao sto su Svajcarska ili Monako - namerno zaboravljajuci da su te zemlje odavno drugim ugovorima dobile privilegije u svojim odnosima sa EU. Srbija nema nikakve druge ugovore koji bi mogli zameniti saradnju sa EU!

Poslednje - Srbija je potpuno okruzena EU prostorom cime se svaka druga vrsta saradnje u praksi iskljucuje!

Posledice Bregzita, koji je jos uvek u toku, dovele su do toga da su plate u jednoj Britaniji pale ispod nivoa Irske i priblizavaju se proseku Spanije! Pri tome, Britanske cene su ostale medju najvisima u Evropi!

Milo

pre 6 godina

U Štimlju žive građani Srbije ma koje religije i nacionalnosti oni bili. Oni čuvaju istoriju i tradiciju koja je deo ove zemlje. A ako predsednik nemože to da tazume da u Srbiji nežive samo Srbi, i da svi pred njegovim očima treba da budu jednaki. Onda bolje da podnese ostavku.

deks

pre 6 godina

Da imamo barem nekog mudrog politicara poput Pasica
(Jugoslaven i po, 27. februar 2018 22:31)
Nama ne treba mudar politicar nego hrabar, neko sa kicmom i pre svega sa vizijom. Pre 100 godina americka zastava se vijorila Belom Kucom, 90 kasnije su nas bombardovali. Interesi se menjaju i ko zna mozda za 100 godina kad nas vise ne bude dodje americki presednik koji nije svedok ovih vremena i kaze prizananje Kosova je bila greska. Zalosno je da mi na vlasti imamo politicare koji ne vide dalje od nosa.

Boris Banović

pre 6 godina

Reč kompromis je toliko puta upotrebljena, a apsolutno neadekvatna za ono što se nama imperativno postavlja kao uslov za članstvo u EU ! Šta je međusobno priznavanje granica nego međusobno priznavanje teritorija, zvali mi to državom ili ne , nebitno je ! Suština je kako će glasiti referendumsko pitanje !?

salkovski

pre 6 godina

izmedju ostalog:.,vladavina prava ,istraga o privatizaciji,zakon o poreklu imovine,borba protiv korupcije,sprega politicara i tajkuna i kriminala...bez svega toga nema nista od eu, da li neko stvarno misli da keramicari ,moleri i ovi sto peku prasice i rakiju to mogu da zavrse .ali su zato krenuli da zavrse sa kosovom kao da je jos samo to da prebolimo pa gotovo...ovde ce uvek biti isto,ustvari sve gore..i tako

Sloba

pre 6 godina

Nisam dosao na kafu jer kafu ne pijem. Zasto trosis nase vreme glupostima? U koaliciji si sa proruskim faktorom koji bi najradje da nikad ne udjemo u EU. Vise podrske imas u opoziciji za tu rabotu. Nek nam je svima sa srecom.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Da je Slobodan Milosevic pregovarao sa Rugovom o sirokoj autonomiji za Albance, ne bi bilo rata i gubitka teritorije. Nakon potpisivanja kapitulacije i 5.oktobra uslo se u dijalog. Medjutim nasa strana je u pregovore usla sa nerealnim stavovima. Skoro dvadeset godina smo izgubili braneci suverenitet i integritet nad KiM kojeg nemamo. Eto sada konacno ulazimo u pricu svesni nase pozicije po pitanju Kosova. Prema onome sto je Vucic izjavio na TV Prva, jedna od mogucih opcija je podela Kosova. Albanci to nece prihvatiti, sem u slucaju da za uzvrat dobiju presevsku dolinu. Mozda ce nekome u Beogradu pripajanje severa Kosova Srbiji doneti politicke poene. Medjutim, za srpsku zajednicu takvo resenje bi bilo uvod u nastavak iseljavanja. Srba je mnogo vise u delu koji bi podelom pripao Albancima. Njihov polozaj bi nakon podele oslabio. Na toj teritoriji su i svi manastiri SPC.

Zana

pre 6 godina

Ne dovodi se u pitanje što se tiče nas što se i vidi mi smo sve po dogovoru postupili a druga strana albanska oni snivaju razne snove koje im je obećao Bil Klinton i ne mogu da se pomire sa činjenicom da su to uzaludna ulaganja .Moraju da se okrenu rešavanju problema u maticnoj državi Srbiji tu je ključ rešavanja problema.

Mik

pre 6 godina

Slušam ga sad a sećam se kako je urlao o izdajicama kad je DS i SPS bio na vlasti, pri tome, on je taj koji konačno prodaje Kosovo. Kakav manipulator neovejani.

Bojan

pre 6 godina

Ја бих прихватила такву судбину да пробамо да мало останемо сами са собом, да покажемо да нам није битно да хрлимо Европи у загрљај и нешто урадимо својим снагама! Можда то и не буде страшно и можда се и деси нешто добро за нас! Осталима се жури из неког разлога! Знамо ли зашто им се жури? Зашто да им ми помажемо да нас скрате за главу?

Deki

pre 6 godina

Presednice,ako postanemo kao Turska i MKD,da li ce sa nama da bude i Kosovo,ili ce mozda otici,a mi sami,bez Kosova ostajemo kao sta kazete.Voleo bih da znam.Ako Kosovo ide,a verovatno ce da ide,a mi ostajemo i bez Kosova i bez EU,bolje je da idemo i mi,a ne da budemo to.

chihuahua

pre 6 godina

Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima. Politicari su svesni da ako zelimo u EU da moramo priznati kosovo*, ali na srecu narod to nece dopsutiti.

Bez uvijanja

pre 6 godina

Oni hoce da priznamo mi necemo da priznamo i tako u krug.To sto su oni podrzali krsenje medjunarodnog prava da bi nama bilo oduzeto 15% teritorije govori dovoljno o tome koliko nam zele dobro i koliki su nam prijatelji.

Ivica

pre 6 godina

Pa što onda nisi pustio DS da te 2008. da privati ono što ćeš ti prihvatiti sada? Tada je po tebi to bila IZDAJA. A šta je sada Aleksandre? Ili su te zbog toga i doveli na vlast, pa samo odrađuješ obećano. A mi majmuni izgubismo 15 godina u zamajavanju...

skeptik

pre 6 godina

Ha,ha,ha ... kakav demagog.Pa za nas je Turska Amerika. Pricas non stop o turskim investicijama a sad o njima u negativnom smislu. Daj bre ostavku ako ti je tesko.

pc,Niš

pre 6 godina

Svo vreme ima m utisak da smo se mi odvojili od Kosova pa cvilimo da nas priznaju.Sramno za državu koja datira od 13. veka.Pred sobom ne vidimo ni Jevreje ni Špance.Može Vučić da potpiše sa Tačijem šta hoće ali to ne znači da su narod I zakopali zlu krv.Biće na Balkanu još događaja.

petar

pre 6 godina

priprema naroda za gorku pilulu.kada je Djindjic pokusavao da resi problem Kosova nazivao si ga izdajnikom i pretio mu,a sada si postao zlatousti zagovornik kompromisa koji podrazumeva da ces dati sve sto se od tebe trazi zarad opstanka na vlasti.

Slobodan

pre 6 godina

Da li je moguce da predsednik drzave,zemlje kandidata za EU svaki dan posecuje prigradska naselja i njemu naklonjene TV stanice vodeci kampanju za lokalne izbore za svoju stranku,umesto da radi ono za sta ga placaju gradjani Srbije i da se ne nadje ni jedan novinar da mu kaze,alo covece prikoci malo ti si drzavnik,predsednik zemlje a ne stranke.

Milo

pre 6 godina

U Štimlju žive građani Srbije ma koje religije i nacionalnosti oni bili. Oni čuvaju istoriju i tradiciju koja je deo ove zemlje. A ako predsednik nemože to da tazume da u Srbiji nežive samo Srbi, i da svi pred njegovim očima treba da budu jednaki. Onda bolje da podnese ostavku.

salkovski

pre 6 godina

izmedju ostalog:.,vladavina prava ,istraga o privatizaciji,zakon o poreklu imovine,borba protiv korupcije,sprega politicara i tajkuna i kriminala...bez svega toga nema nista od eu, da li neko stvarno misli da keramicari ,moleri i ovi sto peku prasice i rakiju to mogu da zavrse .ali su zato krenuli da zavrse sa kosovom kao da je jos samo to da prebolimo pa gotovo...ovde ce uvek biti isto,ustvari sve gore..i tako

kakva ljiga od coveka...!

pre 6 godina

Nemačka na pravno-obavezujućem sporazumu Beograda i Prištine insistira od 2008. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

A sta si ti tada radio??

Ah da, sad se secam, pozivao na linc, urlao sa govornice, palio ambasade i rusio Beograd, da se ne bi desilo to za sta se zalaze Nemacka!!!

Nije li te bar malo sramota da ovo izgovaras?? Ti bi ondasnjeg tebe strpao u zatvor i zapusio mu usta, da ga ne cuju tvoji sadasnji "prijatelji"!!!

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 6 godina

Veliki manipulator pre svega , lazov i obmanitelj! Aman ljudi zar vam je toliko kratko pamcenje , zar ne znate sa kim imate posla . Pa menja se kao kameleon, muti petlja ,svaki drugi mesec ide u Berlin po instrukcije nasem vekovnom neprijatelju. Uzas!

deks

pre 6 godina

Da imamo barem nekog mudrog politicara poput Pasica
(Jugoslaven i po, 27. februar 2018 22:31)
Nama ne treba mudar politicar nego hrabar, neko sa kicmom i pre svega sa vizijom. Pre 100 godina americka zastava se vijorila Belom Kucom, 90 kasnije su nas bombardovali. Interesi se menjaju i ko zna mozda za 100 godina kad nas vise ne bude dodje americki presednik koji nije svedok ovih vremena i kaze prizananje Kosova je bila greska. Zalosno je da mi na vlasti imamo politicare koji ne vide dalje od nosa.

Ines

pre 6 godina

Ne treba unapred dizati tenziju, videćemo u aprilu šta je modalitet rešavanja KIM a iskreno verujem da će se predsednik boriti da dobijemo najviše što možemo,važno je da se razgovaralo i o odnosima Nemačke i Srbije, o našoj budućnosti i da predsednika brine o budućnosti Srbije

Sale

pre 6 godina

Čekaj, a unutrašnji dijalog? Čemu onda ako je potpisivanje sporazuma gotova stvar? Čemu farsa, drama, gubljenje vremena? Referendum? Ne, neću nikakav sporazum sa Kosovom*, makar bio zaglavljen sto godina. Koje strane investicije, zavrtanje srafcigera uz subvencije? Hvala, ne.To onda više nismo mi. Ako je izgubljeno, zasto ga traže od nas ?

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Da je Slobodan Milosevic pregovarao sa Rugovom o sirokoj autonomiji za Albance, ne bi bilo rata i gubitka teritorije. Nakon potpisivanja kapitulacije i 5.oktobra uslo se u dijalog. Medjutim nasa strana je u pregovore usla sa nerealnim stavovima. Skoro dvadeset godina smo izgubili braneci suverenitet i integritet nad KiM kojeg nemamo. Eto sada konacno ulazimo u pricu svesni nase pozicije po pitanju Kosova. Prema onome sto je Vucic izjavio na TV Prva, jedna od mogucih opcija je podela Kosova. Albanci to nece prihvatiti, sem u slucaju da za uzvrat dobiju presevsku dolinu. Mozda ce nekome u Beogradu pripajanje severa Kosova Srbiji doneti politicke poene. Medjutim, za srpsku zajednicu takvo resenje bi bilo uvod u nastavak iseljavanja. Srba je mnogo vise u delu koji bi podelom pripao Albancima. Njihov polozaj bi nakon podele oslabio. Na toj teritoriji su i svi manastiri SPC.

Sloba

pre 6 godina

Nisam dosao na kafu jer kafu ne pijem. Zasto trosis nase vreme glupostima? U koaliciji si sa proruskim faktorom koji bi najradje da nikad ne udjemo u EU. Vise podrske imas u opoziciji za tu rabotu. Nek nam je svima sa srecom.

zekan

pre 6 godina

Rece i udje u vladu sa Haradinajem. Tako ce i da prizna nezavisnost nase svete zemlje i ovaj ograniceni narod ubedjivati da veruje vise njemu nego sopstvenom narodu.

milos

pre 6 godina

Cela poenta odlaska i intervjua je ovaj kraj koji govori o beogradskim izborima i velicanju sebe i laznih rezultata a u kontekstu liste za Beograd sa njegovim imenom! Jedva cekam izbornu tisinu muka mi je, bojim se i frizider da otvorim...

milos

pre 6 godina

ne, ne, bato moj, nego ćemo ako ti ostaneš na vlasti biti turska, al na žalost, ne po standardu nego po diktaturi, jer tu verno kopiras erdogana!

sasa jokic

pre 6 godina

Zemljace, da Sloba i vi niste duvali u nacionalisticke zurle 1999, Kosovo bi bila autonomija sa sirokim ovlascenjima, ali u sastavu Srbije.
Univerzim ti sada namestio da ti resavas to pitanje u deset puta twzoj situaciji. Ne mozes nista da uradis a da se ne opeces.
Nadam se da ce generacije koje dolaze konacno shvatiti da smo deo kosmosa i da moramo da ga postujemo.

Boris Banović

pre 6 godina

Reč kompromis je toliko puta upotrebljena, a apsolutno neadekvatna za ono što se nama imperativno postavlja kao uslov za članstvo u EU ! Šta je međusobno priznavanje granica nego međusobno priznavanje teritorija, zvali mi to državom ili ne , nebitno je ! Suština je kako će glasiti referendumsko pitanje !?

Ivan

pre 6 godina

Najveca laz i neistina koju cujemo je :'Pa ne moramo mi uci u EU da bi ziveli dobro. Mozemo da se ugledamo na njih i da uredimo drzavu po njihovim standardima.'

Niko ljudima nece da objasni da je Srbija sada prakticno deo te ekonomske i carinske unije jer VEC KORISTI prednosti clansva od trenutka kada su potpisani ugovori o saradnji i pridruzivanju. Ukoliko odustanemo od EU, sve te privilegije ce biti izgubljene!
To bi bio biblijski potop za Srbiju i nasu krhku ekonomiju!

Majstori obmane uzimaju za primer drzave kao sto su Svajcarska ili Monako - namerno zaboravljajuci da su te zemlje odavno drugim ugovorima dobile privilegije u svojim odnosima sa EU. Srbija nema nikakve druge ugovore koji bi mogli zameniti saradnju sa EU!

Poslednje - Srbija je potpuno okruzena EU prostorom cime se svaka druga vrsta saradnje u praksi iskljucuje!

Posledice Bregzita, koji je jos uvek u toku, dovele su do toga da su plate u jednoj Britaniji pale ispod nivoa Irske i priblizavaju se proseku Spanije! Pri tome, Britanske cene su ostale medju najvisima u Evropi!

dragan

pre 6 godina

Ali ovo stalno isticanje kako hvale nas nazovi ,,ekonomski napredak". Garant to zena nije rekla ili je Vucic zamolio da to kaze zbog lokalnih izbora.

marija

pre 6 godina

Imaš Ustav Srbije, predsedniče Srbije!

Da čujemo već jednom šta je to taj tvoj "kompromis",
pa da ti kažemo, šta god da je,
- nemaš mandat!

Maja

pre 6 godina

Referendumom će se svakako staviti tačka na svaki predlog koji se iznađe, ali konačno moramo početi da mislimo na sebe i da se rešimo balasta prošlosti.

Petar

pre 6 godina

Ajde ti Vucicu sredi Srbiju i dovedi je na nivo EU po zakonima i standardima koji tamo vladaju pa cemo posle mi lako bez njih. Srbija ne lici na drzavu, evo dve godine traje rijaliti oko ubice one pevacice a kamoli da nekoga osude za kradju drzavnih para i korupciju kad ni ubice ne mozete naci. Sredi pravo, sredi ekonomiju..napravi Srbiju povoljnu za zivot, da kad Albanci sa Kosova vide razliku da se zapitaju sta im je nezavisno Kosovo donelo a ne da smo jos gori od njih. Nekad je Slovenija bila deo iste drzave, ima manje resursa, manje ljudi, manji trg, manje kapitala pa je opet 10 godina ispred Srbija, evo minimalna garantovana NETO plata im je oko 600€ a u Srbiji prosecna bruto nije ni 500, sta dalje pricati...sredi drzavu pa posle resavaj i sredjuj problem Kosova, ne koci te kosovski problem da dones zakon o imovini, ne koci te Kosovo da dones zakon o huliganima...sutra da priznamo Kosovo vec preko sutra ce sve biti isto kao danas tako da manite me price da je to neki problem koji koci Srbiju. Jer kad mi ispunimo sve uslove EU za ulazak onda cemo barem liciti na drzavu pa cemo posle lako sa Kosovom

Ana

pre 6 godina

Ne zelim da postanemo Makedonija i da dodjemo u situaciju da posle moramo da prihvatamo apsolutno sve, kao sto Makedonija sada prihvata sve sto Grcka trazi.

Deki

pre 6 godina

Presednice,ako postanemo kao Turska i MKD,da li ce sa nama da bude i Kosovo,ili ce mozda otici,a mi sami,bez Kosova ostajemo kao sta kazete.Voleo bih da znam.Ako Kosovo ide,a verovatno ce da ide,a mi ostajemo i bez Kosova i bez EU,bolje je da idemo i mi,a ne da budemo to.

Kalina

pre 6 godina

Različita su mišljenja po pitanju pristupa EU, ali jedinstveni smo u tome da sa Prištinom mora da se nađe rešenje, posebno zbog Srba koji žive tamo.

Mik

pre 6 godina

Slušam ga sad a sećam se kako je urlao o izdajicama kad je DS i SPS bio na vlasti, pri tome, on je taj koji konačno prodaje Kosovo. Kakav manipulator neovejani.

Bojan

pre 6 godina

Ја бих прихватила такву судбину да пробамо да мало останемо сами са собом, да покажемо да нам није битно да хрлимо Европи у загрљај и нешто урадимо својим снагама! Можда то и не буде страшно и можда се и деси нешто добро за нас! Осталима се жури из неког разлога! Знамо ли зашто им се жури? Зашто да им ми помажемо да нас скрате за главу?

Zana

pre 6 godina

Ne dovodi se u pitanje što se tiče nas što se i vidi mi smo sve po dogovoru postupili a druga strana albanska oni snivaju razne snove koje im je obećao Bil Klinton i ne mogu da se pomire sa činjenicom da su to uzaludna ulaganja .Moraju da se okrenu rešavanju problema u maticnoj državi Srbiji tu je ključ rešavanja problema.