Utorak, 27.02.2018.

08:33

Sisojev: Lavrov je uslovio Vučića

Poseta Sergeja Lavrova Beogradu pokazala da je podrška Rusije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi.

Izvor: Beta

Sisojev: Lavrov je uslovio Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

pprvi dan skole u svedskoj

pre 6 godina

Ne postoji zemlja kojoj je rusija donela dobro...sto ih se pre kutarisemo pre cemo uci u EU i napredovati privredno i na svaki drugi nacin!

Veliki brat

pre 6 godina

(Oliver, 27. februar 2018 16:31)


To mali Perica može tako da zamišlja globalnu politiku u 21. veku.

Tako je mogao Tito da dribla na dve strane, jer se Jugoslavija direktno graničila sa zemljama i Varšavskog i Nato pakta, ali nije samo to, nego je Sovjetska vojska bila na granicama SFRJ sa jedne strane, i ista ta SFRJ se sa druge strane graničila sa Italijom i imala izlaz na Jadransko more.


A sa kim se to Srbija danas graniči? Sve zemlje u okruženju su nam politički neprijatelji, ili "prijatelji" koji nas nigde ne podržavaju i nemamo nikakve koristi od njih.

Sa Rusijom se ne graničimo, pa samim tim nikakvu podršku ne možemo imati od njih, ali se sa zemljama NATO graničimo i praktično smo njima okruženi.

Takođe, da li se većina građana Srbije iseljava u Rusiju ili u zemlje EU? Sa kim imamo veću trgovinsku razmenu, iz kojih država najviše firmi posluje u Srbiji, u kojim zemljama ima najviše naših biznismena koji bi rado uložili svoj novac u Srbiju i doveli strane kompanije, samo kad bi sistem bio normalan i sudstvo radilo svoj posao, plus da nema političkog reketiranja.


Sa Rusijom treba normalno, isto kao što SAD sarađuju sa Kinom u korist privreda obe države, ali moramo da znamo ko nam je bliži i geografski i po političkim težnjama (u smislu demokratije umesto orjentalne despotije), kao i kome ekonomski težimo.


Zato Srbija mora da prestane da bude podanik i Rusije i EU, a biće normalno sa EU kad prestanemo da budemo poltroni Rusije na Balkanu.

Attila

pre 6 godina

Nadam se da polako naš narod shvati čiji je bio miloševič, i zašto je dan danas porodica milošević slobodno živi u Moskvi! Plašim se da opet ćemo se zakasniti, i uvek ćemo kriviti eu i ameriku. Nisu oni anđeli, ali rusija opet može da izazove sukobe i ne daj bože rat. ... PROBUDITE SE!

Petar

pre 6 godina

Sta se cudite narode Lavrovu, nase ponasanje (slepilo) ga hrabri da tako narucuje koga
treba da biramo Od Rusa nikada, bas nikada nismo imali pomoc, osim ako je
nesto na papiru kao Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti i slicni kruzoci.
Cak ni to nije bilo ZBOG NAS - ne laje kuca zbog nas . . .

Od Rusije nikada nismo imali upotrebljivu podrsku, dobijali
smo svaki put po jednu golu drsku sa kojom mozemo samo da se slikamo.

netko

pre 6 godina

@Oliver

gresis, rusi mogu da ucenjuju srbiju zato sto se vecini srba pomuti razum kad pomenes rusiju.
vaznija im je rusija od sopstvene srbije.
krenuli smo u rat protiv celog sveta naivno verujuci da ce nam rusi pomoci. nisu i sta bi?
napusili nas.
i jel otad neko pita zasto rusi nisu pomogli? niko, umesto da ih osudjujemo svi peru ruse i vicu da je rusija onda bila u problemima pa nam nisu mogli pomoc. al sad kad je putin tu, sad bi sigurno (malo sutra).

a o uniji se u narodu ionako cije sve najgore.
pljujemo po njima a deca i unuci vecini tamo raste.

evropi ne treba ovakva siromasna srbija. suvise smo problematicni a necemo da se menjamo. isto tako nasim muljatorima ne treba eu jer onda nema muljanja.

tako da ako nam zatvori eu granice njima bi bilo svejedno.
a rusija moze da radi onda sta hoce. suvise su daleko od nas da nam pomognu. da se granicimo sa rusima to bi bila druga prica.

ovako je ovo inacenje sa evropom i susedima maltene pokusaj samoubistva srbije. dzaba ruski uticaj ako nas izoluju od ostatka sveta (sto zapad moze da uradi bez problema).

Oliver

pre 6 godina

"Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi?"
@nitko

Caka je u tome sto EU to nece da napravi,jer da su hteli to da naprave,vec bi napravili.Zasto ne naprave? Pa jer bi nas momentalno gurnuli u narucje Rusiji i zauvek izgubili Srbiju.I obrnuto: ne moze da nas ucenjuje ni Rusija,jer bi nas gurnula u narucje NATO,a to ne zele.Istina je da mi mozemo da plivamo izmedju obe strane i koristimo obe,kao sto vec godinama radimo.Svi govore: ne mozete da sedite na 2 stolice.Pa kako to onda uspesno radimo vec 15 godina? I ne nazire se kraj.Znaci ipak moze.

Nitko

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija? 
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.
 (David, 27. februar 2018 12:32) 

Problem je da ti kao i mnogi ne razumete jednu stvar. EU i region su otvorili trzsite srbiji. Srbija zato oko 88% izvozi u EU i region. Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi? Srbija bi trenutno propala. Pitanje je zasto samo 3% izvoza ide u majku Rusiju, a nemamo sankcije sa njima niti nam brane da tamo izvozimo? Zasto ih toliko branimo kad tako malo tamo izvozimo? Razumes? Zbog 3% riskiramo 88%. To su ti zvanicni podaci, koje cak i predsednik govori javno.

Kada EU kaze da odaberemo, onda nam ona kaze, da ce nam u protivnom zatvorit granice i trziste, a tada nam ni bog otac nece pomoci. Razumes? EU nas ne treba ni nase malo trziste, ali mi njih trebamo.

Zemljoradnik

pre 6 godina

Sisojev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU"
- Iritira koliko Rusi provlače tu priču o “ukrajinizaciji”, “ukrajinskom scenariju”, “destabilizaciji i građanskim nemirima”.

David

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija?
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.

europljanin

pre 6 godina

Dolazi vreme izbora "stolice" .
Srbija ne moze jos dugo obe zadrzati. A to znaci da za Srbiju ekonomski dolaze jos tezi dani.
EU nece i ne moze vise dati nego sto sada daje. Ovo je inace najpovoljniji period, predpristupni, kada EU daje i mami k sebi.
Izabere li se Rusija to se gubi.
Izabere li se EU to znaci obavezne sankcije prema Rusiji i gubitak ruskog trzista i propast poljoprivrede koja osim IT jos jedino nesto proizvodi u Srbiji.
Kojim god putem se krene sledi jos veca ekonomska kriza.
Srbiji trebaju politicari koji ce raditi u interesu Srbije ali kako god...Morace puno vise da se radi i proizvodi. Drzavni aparat smanjiti na trecinu i onda MOZDA se Srbija spasi bankrota.

Coco Bill

pre 6 godina

Pa to da smo pod Rusijom je poznato već odavno, ako ne ni zbog čeg drugoga, onda zbog direktorskog mesta Bajatovića u Srbijagasu. Zar ne bi SNS "uglavio" nekog svog tamo, kao što je postavio svoje kadrove na, kud i kamo manja i manje plaćna mesta ?! Bi, ali to ne smeju od Rusa. Pretnja nije ni malo naivna, jer ceo energetski sektor, je u rukama Rusa i tu se kao ministri biraju "njihovi" ljudi. Sećate se kako je svojevremeno po ekspresnom postupku "smenjena" Mihajlovićka, kao "neodgovarajuća", pa je na njeno mesto došao Antić iz SPS-a koji je i danas na čelu tog ministarstva. Slučajnost ?! Ne. Naravno to se sve desilo zbog naše "velike mudrosti" tačnije Koštuničine i to uz podršku ondašnjih Radikala sa sve Nikolićem i Vučićem tada. Drugo, što ne valja je, čini mi se, nisam siguran u potpunosti, mi Rusima dugujemo za isporučeni gas, tako da nas i tu mogu ucenjvati. Zamislite samo šta bi bilo kad bi po ovakvom vremenu obustavili isporuku gasa ?! Dakle, nužno ne mora nikakav "ratnički scenario" kao što je u Ukrajini, dovoljno je da nas ucenjuju, to jest obustave gas, benzin, naftu i da da celokupna privreda, od proizvodne do uslužne, doživi kolaps, a stanovništvo da se smrzne. E sad što ovde u narodu vlada glupost o nekoj "bratskoj ljubavi" i "pravoslavlju", a u politici, toga nema, u ekonomiji još manje, to je druga stvar, ali nažalost Rusi i na to računaju "za nerede"

Срб

pre 6 godina

То се зове глобална политика и ту нема ничега личног; нити братства нити љубави само национални интереси.

Filip

pre 6 godina

Ljudi koji malo razumeju neke stvari vrlo dobro znaju sta se desava na medjunarodnoj sceni. Na Balkanu se opet posle samo nekoliko decenija igraju velike igre vodecih sila. Sada je trenutak kada se resavaju neka pitanja za narednih 100 godina. Neki su to vrlo dobro shvatili i prepoznali, Crna Gora i Makedonija. A mi? Mi, ukoliko ekspresno ne promenimo kurs, sto se nece desiti i krenemo na stranu na kojoj bi svaka normalna zemlja krenula, sto pokazuje nase okruzenje u kojem smo samo mi crna rupa! Opet cemo biti na linije vatre i opet vrlo lako moze doci do velikih sukoba na nasoj teritoriji. A kao sto sami vidite kome najvise odgovara nestabilnost ovde. Nasoj braci! Nasa najveca nesreca je sto nismo bili deo varsavskog pakta, da jesmo shvatili bi koliko je lepo pod rusima! Molili bi Amerikance kao sto su neki, da naprave ne jednu nego 5 vojnih baza ovde. Pogledajte gde su bile Slovcka, Ceska, Poljska tada a gde su sada. Tuzni moj narode nista ne znas.

Lacerta

pre 6 godina

E, ako dosad nekome nije bilo jasno ko i šta je glavna kočnica ulaska Srbije u EU, sad je jasno: Srbija će ući u EU samo kad (i ako) to joj RUSIJA dozvoli! To ne zavisi ni do Srbije, ni od EU, nego samo i isključivo od Rusije i kraj priče!

Poslednjih 10-ak godina, sva zaglušujuća galama oko Kosova , neprestano podsećanje "bombardovali, bombrdovali" i sva užasna propaganda i ispiranje mozga "ne u EU, i (naročito) ne u NATO!", sve se to kuva u Moskvi, a serviraju nam domaći konobari na ruskom platnom spisku. Sve samo u jednom jedinom cilju: da Srbija ostane ruski vazal. Rusija će se za to žestoko boriti, ako treba i do poslednjeg Srbina! A Srbima kako bude, ko ih šiša, ograničene u mozak!

I ovog puta je Lavrov bio više nego jasan: dok Srbija igra kako Moskva svira, biće sve u redu, inače imaće Ukrajinu u Srbiji! Usput, time je i potvrdio ko je organizovao Ukrajinu u Ukrajini!

To samo domaćim rusofilima nije jasno, ali kod njih je to po službenoj dužnosti.

DB

pre 6 godina

Pazi, "pro ruskih snaga u vladi Srbije"!?? Pa sta je ako ne to cista izdaja svoje zemlje pa makar to bilo u saradnji nazovi prijateljske zemlje?
Nema ociglednije izdaje i otvorenijeg delanja za interese tudje a protiv interesa svohe zemlje. Sto je najgore oni ni ne razmatraju sta je dobrp za Srbiju vec non stop pricaju da su oni ZA Rusiju. Strašno. Jadna nam majka, naj....i smo.

Ulični_Hodač

pre 6 godina

Pa dobro to znamo, inače ko bi normalan, mada ovaj i nije, držao kriminalce iz SPS, Vulina, pravio Zavetnike i ostalu bulumentu. A sad zamislite da npr isto to dolazi od Amerike....

Xli

pre 6 godina

Ne bi bilo pametno dozvoliti da se sukob USA-Rusija prelomi preko nasih ledja (opet). Ali nasa genijalna vlast nas je pozicionirala tacno izmedju cekica i nakovnja tako da mi se to cini neizbeznim nazalost. Samo me zanima koliko ce ovaj ludi narod jos da dozvoljava da strada zbog elitistickih igrica. Sad sam jos uvereniji da Rusiju ne zanimaju Srbi kao narod i nasa dobrobit vec samo suv interes. Strasno, sto pre u EU inace smo ugasili.

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Poseta Sergeja Lavrova Beogradu pokazala da je podrška Rusije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi.

Ma jokkkkk, to se vama samo pricinjava !
Srbija je "nezavisna drzava" koja "sama donosi odluke" a Vucic je poznat po tome sto "govori isto" i u Briselu i u Moskvi i u Vasingtonu !
A da i cela Srbija ima samo "jednu stolicu" !

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Do sada se Rusija protivila samo clanstvu Srbije u NATO. Sada sve vise ruski zvanicnici skrecu paznju Beogradu da ni clanstvo Srbije u EU nije podobno za Moskvu. Predsednik Srbije ima jasan izbor da nastavi evrointegracije Srbije ili od ove drzave napravi destabilizovanu crnu rupu okruzenu sa svih strana drzavama clanicama EU i NATO. Cime su to Rusi zaduzili Srbiju, da bi smo zbog njihovih interesa potisnuli nase? Kosovo je samo izgovor proruskih snaga u Srbiji koje bi da sprece evropejizaciju Srbije. Njima odgovara sistem i atmosvera u kojoj oni decenijama sticu slavu, moc i bogatstvo na racun nazadovanja vecine gradjana Srbije. Za te drugove primena evropskog sistema i vrednosti znacila bi kraj privilegovanog politickog i ekonomskog polozaja.

e

pre 6 godina

Bezbroj puta sam pisao komentare o ovom najozbiljnijem pitanju nezavisnosti naše Srbije i nikad,ama baš nikad niste hteli ili smeli da ga objavite.Postoje stranke i ljudi koji su u vladi visoki funkcioneri i čak ministri još od 1991. god. koji više i nekriju da su proruski nastrojeni.Potpuno sam ukapirao zabrinutost evropskih i američkih zvaničnika po istom pitanju, a upočetku mi je to ozbiljno pitanje bilo smešno.

Predrag

pre 6 godina

Rusi su uvek ovde mutili a mi im služimo kao pijuni za potkusurivanje sa zapadom. 9o-e su dobro naplatili svoje nemešanje u napad NATO na SRJ. I unapred da odgovorim onima koji će reći da je tad na vlasti bio pijani Jeljcin: Jeljcinov najbliži saradnik tada je bio pogodite ko? Vladimir Putin. Jeljcin ga je zato i imenovao za svog naslednika.

Radan

pre 6 godina

Kakav zaključak....ovaj čovek otkrio Ameriku..
pa ovo i mala deca znaju....
i što bi to sad bila vest....u politici se traže i gaje savezništva...pa zbog toga i postoje političari...

Mirko

pre 6 godina

Upambite gradjani da je Putin usao u rat sa Ukrainom zbog EU. Znate koje jd jake lobiste imala i u CG. Sansi nema da ce Rusija dozvoliti Srbiji ulazak u EU.

Geopolitika

pre 6 godina

Sada je kristalno jasno tko sastavlja vladu u Srbiji. Iz ove omče Srbija će se teško izvući ali svojom politikom “neutralnosti”, neodlučnosti tj ni zapad ni istok se sama dovela u tu poziciju. Rusija je tu pronašla meki trbuh za svoje ambicije postati svjetska a ne regionalna sila.

Avelj

pre 6 godina

"Sisoev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU", sve dok vlast drže sadašnje političke snage."

Pametnom je ovo zaista dosta da shvati kolika su nam ovo "braca".

london 94

pre 6 godina

Manite se Rusije I saveza sa Rusijom.
Pranzni lonac nikome ne donosi srecu.
Stara garnitura pro ruska se odrzava radi birackog tela inace politicari su svesni zapadnih vrednosti.
25 godina patnje I samoce.

Avelj

pre 6 godina

"Sisoev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU", sve dok vlast drže sadašnje političke snage."

Pametnom je ovo zaista dosta da shvati kolika su nam ovo "braca".

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Do sada se Rusija protivila samo clanstvu Srbije u NATO. Sada sve vise ruski zvanicnici skrecu paznju Beogradu da ni clanstvo Srbije u EU nije podobno za Moskvu. Predsednik Srbije ima jasan izbor da nastavi evrointegracije Srbije ili od ove drzave napravi destabilizovanu crnu rupu okruzenu sa svih strana drzavama clanicama EU i NATO. Cime su to Rusi zaduzili Srbiju, da bi smo zbog njihovih interesa potisnuli nase? Kosovo je samo izgovor proruskih snaga u Srbiji koje bi da sprece evropejizaciju Srbije. Njima odgovara sistem i atmosvera u kojoj oni decenijama sticu slavu, moc i bogatstvo na racun nazadovanja vecine gradjana Srbije. Za te drugove primena evropskog sistema i vrednosti znacila bi kraj privilegovanog politickog i ekonomskog polozaja.

Predrag

pre 6 godina

Rusi su uvek ovde mutili a mi im služimo kao pijuni za potkusurivanje sa zapadom. 9o-e su dobro naplatili svoje nemešanje u napad NATO na SRJ. I unapred da odgovorim onima koji će reći da je tad na vlasti bio pijani Jeljcin: Jeljcinov najbliži saradnik tada je bio pogodite ko? Vladimir Putin. Jeljcin ga je zato i imenovao za svog naslednika.

Lacerta

pre 6 godina

E, ako dosad nekome nije bilo jasno ko i šta je glavna kočnica ulaska Srbije u EU, sad je jasno: Srbija će ući u EU samo kad (i ako) to joj RUSIJA dozvoli! To ne zavisi ni do Srbije, ni od EU, nego samo i isključivo od Rusije i kraj priče!

Poslednjih 10-ak godina, sva zaglušujuća galama oko Kosova , neprestano podsećanje "bombardovali, bombrdovali" i sva užasna propaganda i ispiranje mozga "ne u EU, i (naročito) ne u NATO!", sve se to kuva u Moskvi, a serviraju nam domaći konobari na ruskom platnom spisku. Sve samo u jednom jedinom cilju: da Srbija ostane ruski vazal. Rusija će se za to žestoko boriti, ako treba i do poslednjeg Srbina! A Srbima kako bude, ko ih šiša, ograničene u mozak!

I ovog puta je Lavrov bio više nego jasan: dok Srbija igra kako Moskva svira, biće sve u redu, inače imaće Ukrajinu u Srbiji! Usput, time je i potvrdio ko je organizovao Ukrajinu u Ukrajini!

To samo domaćim rusofilima nije jasno, ali kod njih je to po službenoj dužnosti.

london 94

pre 6 godina

Manite se Rusije I saveza sa Rusijom.
Pranzni lonac nikome ne donosi srecu.
Stara garnitura pro ruska se odrzava radi birackog tela inace politicari su svesni zapadnih vrednosti.
25 godina patnje I samoce.

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Poseta Sergeja Lavrova Beogradu pokazala da je podrška Rusije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi.

Ma jokkkkk, to se vama samo pricinjava !
Srbija je "nezavisna drzava" koja "sama donosi odluke" a Vucic je poznat po tome sto "govori isto" i u Briselu i u Moskvi i u Vasingtonu !
A da i cela Srbija ima samo "jednu stolicu" !

DB

pre 6 godina

Pazi, "pro ruskih snaga u vladi Srbije"!?? Pa sta je ako ne to cista izdaja svoje zemlje pa makar to bilo u saradnji nazovi prijateljske zemlje?
Nema ociglednije izdaje i otvorenijeg delanja za interese tudje a protiv interesa svohe zemlje. Sto je najgore oni ni ne razmatraju sta je dobrp za Srbiju vec non stop pricaju da su oni ZA Rusiju. Strašno. Jadna nam majka, naj....i smo.

Filip

pre 6 godina

Ljudi koji malo razumeju neke stvari vrlo dobro znaju sta se desava na medjunarodnoj sceni. Na Balkanu se opet posle samo nekoliko decenija igraju velike igre vodecih sila. Sada je trenutak kada se resavaju neka pitanja za narednih 100 godina. Neki su to vrlo dobro shvatili i prepoznali, Crna Gora i Makedonija. A mi? Mi, ukoliko ekspresno ne promenimo kurs, sto se nece desiti i krenemo na stranu na kojoj bi svaka normalna zemlja krenula, sto pokazuje nase okruzenje u kojem smo samo mi crna rupa! Opet cemo biti na linije vatre i opet vrlo lako moze doci do velikih sukoba na nasoj teritoriji. A kao sto sami vidite kome najvise odgovara nestabilnost ovde. Nasoj braci! Nasa najveca nesreca je sto nismo bili deo varsavskog pakta, da jesmo shvatili bi koliko je lepo pod rusima! Molili bi Amerikance kao sto su neki, da naprave ne jednu nego 5 vojnih baza ovde. Pogledajte gde su bile Slovcka, Ceska, Poljska tada a gde su sada. Tuzni moj narode nista ne znas.

Coco Bill

pre 6 godina

Pa to da smo pod Rusijom je poznato već odavno, ako ne ni zbog čeg drugoga, onda zbog direktorskog mesta Bajatovića u Srbijagasu. Zar ne bi SNS "uglavio" nekog svog tamo, kao što je postavio svoje kadrove na, kud i kamo manja i manje plaćna mesta ?! Bi, ali to ne smeju od Rusa. Pretnja nije ni malo naivna, jer ceo energetski sektor, je u rukama Rusa i tu se kao ministri biraju "njihovi" ljudi. Sećate se kako je svojevremeno po ekspresnom postupku "smenjena" Mihajlovićka, kao "neodgovarajuća", pa je na njeno mesto došao Antić iz SPS-a koji je i danas na čelu tog ministarstva. Slučajnost ?! Ne. Naravno to se sve desilo zbog naše "velike mudrosti" tačnije Koštuničine i to uz podršku ondašnjih Radikala sa sve Nikolićem i Vučićem tada. Drugo, što ne valja je, čini mi se, nisam siguran u potpunosti, mi Rusima dugujemo za isporučeni gas, tako da nas i tu mogu ucenjvati. Zamislite samo šta bi bilo kad bi po ovakvom vremenu obustavili isporuku gasa ?! Dakle, nužno ne mora nikakav "ratnički scenario" kao što je u Ukrajini, dovoljno je da nas ucenjuju, to jest obustave gas, benzin, naftu i da da celokupna privreda, od proizvodne do uslužne, doživi kolaps, a stanovništvo da se smrzne. E sad što ovde u narodu vlada glupost o nekoj "bratskoj ljubavi" i "pravoslavlju", a u politici, toga nema, u ekonomiji još manje, to je druga stvar, ali nažalost Rusi i na to računaju "za nerede"

Ulični_Hodač

pre 6 godina

Pa dobro to znamo, inače ko bi normalan, mada ovaj i nije, držao kriminalce iz SPS, Vulina, pravio Zavetnike i ostalu bulumentu. A sad zamislite da npr isto to dolazi od Amerike....

Xli

pre 6 godina

Ne bi bilo pametno dozvoliti da se sukob USA-Rusija prelomi preko nasih ledja (opet). Ali nasa genijalna vlast nas je pozicionirala tacno izmedju cekica i nakovnja tako da mi se to cini neizbeznim nazalost. Samo me zanima koliko ce ovaj ludi narod jos da dozvoljava da strada zbog elitistickih igrica. Sad sam jos uvereniji da Rusiju ne zanimaju Srbi kao narod i nasa dobrobit vec samo suv interes. Strasno, sto pre u EU inace smo ugasili.

e

pre 6 godina

Bezbroj puta sam pisao komentare o ovom najozbiljnijem pitanju nezavisnosti naše Srbije i nikad,ama baš nikad niste hteli ili smeli da ga objavite.Postoje stranke i ljudi koji su u vladi visoki funkcioneri i čak ministri još od 1991. god. koji više i nekriju da su proruski nastrojeni.Potpuno sam ukapirao zabrinutost evropskih i američkih zvaničnika po istom pitanju, a upočetku mi je to ozbiljno pitanje bilo smešno.

Geopolitika

pre 6 godina

Sada je kristalno jasno tko sastavlja vladu u Srbiji. Iz ove omče Srbija će se teško izvući ali svojom politikom “neutralnosti”, neodlučnosti tj ni zapad ni istok se sama dovela u tu poziciju. Rusija je tu pronašla meki trbuh za svoje ambicije postati svjetska a ne regionalna sila.

Zemljoradnik

pre 6 godina

Sisojev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU"
- Iritira koliko Rusi provlače tu priču o “ukrajinizaciji”, “ukrajinskom scenariju”, “destabilizaciji i građanskim nemirima”.

Mirko

pre 6 godina

Upambite gradjani da je Putin usao u rat sa Ukrainom zbog EU. Znate koje jd jake lobiste imala i u CG. Sansi nema da ce Rusija dozvoliti Srbiji ulazak u EU.

Oliver

pre 6 godina

"Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi?"
@nitko

Caka je u tome sto EU to nece da napravi,jer da su hteli to da naprave,vec bi napravili.Zasto ne naprave? Pa jer bi nas momentalno gurnuli u narucje Rusiji i zauvek izgubili Srbiju.I obrnuto: ne moze da nas ucenjuje ni Rusija,jer bi nas gurnula u narucje NATO,a to ne zele.Istina je da mi mozemo da plivamo izmedju obe strane i koristimo obe,kao sto vec godinama radimo.Svi govore: ne mozete da sedite na 2 stolice.Pa kako to onda uspesno radimo vec 15 godina? I ne nazire se kraj.Znaci ipak moze.

Срб

pre 6 godina

То се зове глобална политика и ту нема ничега личног; нити братства нити љубави само национални интереси.

europljanin

pre 6 godina

Dolazi vreme izbora "stolice" .
Srbija ne moze jos dugo obe zadrzati. A to znaci da za Srbiju ekonomski dolaze jos tezi dani.
EU nece i ne moze vise dati nego sto sada daje. Ovo je inace najpovoljniji period, predpristupni, kada EU daje i mami k sebi.
Izabere li se Rusija to se gubi.
Izabere li se EU to znaci obavezne sankcije prema Rusiji i gubitak ruskog trzista i propast poljoprivrede koja osim IT jos jedino nesto proizvodi u Srbiji.
Kojim god putem se krene sledi jos veca ekonomska kriza.
Srbiji trebaju politicari koji ce raditi u interesu Srbije ali kako god...Morace puno vise da se radi i proizvodi. Drzavni aparat smanjiti na trecinu i onda MOZDA se Srbija spasi bankrota.

netko

pre 6 godina

@Oliver

gresis, rusi mogu da ucenjuju srbiju zato sto se vecini srba pomuti razum kad pomenes rusiju.
vaznija im je rusija od sopstvene srbije.
krenuli smo u rat protiv celog sveta naivno verujuci da ce nam rusi pomoci. nisu i sta bi?
napusili nas.
i jel otad neko pita zasto rusi nisu pomogli? niko, umesto da ih osudjujemo svi peru ruse i vicu da je rusija onda bila u problemima pa nam nisu mogli pomoc. al sad kad je putin tu, sad bi sigurno (malo sutra).

a o uniji se u narodu ionako cije sve najgore.
pljujemo po njima a deca i unuci vecini tamo raste.

evropi ne treba ovakva siromasna srbija. suvise smo problematicni a necemo da se menjamo. isto tako nasim muljatorima ne treba eu jer onda nema muljanja.

tako da ako nam zatvori eu granice njima bi bilo svejedno.
a rusija moze da radi onda sta hoce. suvise su daleko od nas da nam pomognu. da se granicimo sa rusima to bi bila druga prica.

ovako je ovo inacenje sa evropom i susedima maltene pokusaj samoubistva srbije. dzaba ruski uticaj ako nas izoluju od ostatka sveta (sto zapad moze da uradi bez problema).

Radan

pre 6 godina

Kakav zaključak....ovaj čovek otkrio Ameriku..
pa ovo i mala deca znaju....
i što bi to sad bila vest....u politici se traže i gaje savezništva...pa zbog toga i postoje političari...

Petar

pre 6 godina

Sta se cudite narode Lavrovu, nase ponasanje (slepilo) ga hrabri da tako narucuje koga
treba da biramo Od Rusa nikada, bas nikada nismo imali pomoc, osim ako je
nesto na papiru kao Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti i slicni kruzoci.
Cak ni to nije bilo ZBOG NAS - ne laje kuca zbog nas . . .

Od Rusije nikada nismo imali upotrebljivu podrsku, dobijali
smo svaki put po jednu golu drsku sa kojom mozemo samo da se slikamo.

Nitko

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija? 
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.
 (David, 27. februar 2018 12:32) 

Problem je da ti kao i mnogi ne razumete jednu stvar. EU i region su otvorili trzsite srbiji. Srbija zato oko 88% izvozi u EU i region. Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi? Srbija bi trenutno propala. Pitanje je zasto samo 3% izvoza ide u majku Rusiju, a nemamo sankcije sa njima niti nam brane da tamo izvozimo? Zasto ih toliko branimo kad tako malo tamo izvozimo? Razumes? Zbog 3% riskiramo 88%. To su ti zvanicni podaci, koje cak i predsednik govori javno.

Kada EU kaze da odaberemo, onda nam ona kaze, da ce nam u protivnom zatvorit granice i trziste, a tada nam ni bog otac nece pomoci. Razumes? EU nas ne treba ni nase malo trziste, ali mi njih trebamo.

David

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija?
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.

Veliki brat

pre 6 godina

(Oliver, 27. februar 2018 16:31)


To mali Perica može tako da zamišlja globalnu politiku u 21. veku.

Tako je mogao Tito da dribla na dve strane, jer se Jugoslavija direktno graničila sa zemljama i Varšavskog i Nato pakta, ali nije samo to, nego je Sovjetska vojska bila na granicama SFRJ sa jedne strane, i ista ta SFRJ se sa druge strane graničila sa Italijom i imala izlaz na Jadransko more.


A sa kim se to Srbija danas graniči? Sve zemlje u okruženju su nam politički neprijatelji, ili "prijatelji" koji nas nigde ne podržavaju i nemamo nikakve koristi od njih.

Sa Rusijom se ne graničimo, pa samim tim nikakvu podršku ne možemo imati od njih, ali se sa zemljama NATO graničimo i praktično smo njima okruženi.

Takođe, da li se većina građana Srbije iseljava u Rusiju ili u zemlje EU? Sa kim imamo veću trgovinsku razmenu, iz kojih država najviše firmi posluje u Srbiji, u kojim zemljama ima najviše naših biznismena koji bi rado uložili svoj novac u Srbiju i doveli strane kompanije, samo kad bi sistem bio normalan i sudstvo radilo svoj posao, plus da nema političkog reketiranja.


Sa Rusijom treba normalno, isto kao što SAD sarađuju sa Kinom u korist privreda obe države, ali moramo da znamo ko nam je bliži i geografski i po političkim težnjama (u smislu demokratije umesto orjentalne despotije), kao i kome ekonomski težimo.


Zato Srbija mora da prestane da bude podanik i Rusije i EU, a biće normalno sa EU kad prestanemo da budemo poltroni Rusije na Balkanu.

pprvi dan skole u svedskoj

pre 6 godina

Ne postoji zemlja kojoj je rusija donela dobro...sto ih se pre kutarisemo pre cemo uci u EU i napredovati privredno i na svaki drugi nacin!

Attila

pre 6 godina

Nadam se da polako naš narod shvati čiji je bio miloševič, i zašto je dan danas porodica milošević slobodno živi u Moskvi! Plašim se da opet ćemo se zakasniti, i uvek ćemo kriviti eu i ameriku. Nisu oni anđeli, ali rusija opet može da izazove sukobe i ne daj bože rat. ... PROBUDITE SE!

Avelj

pre 6 godina

"Sisoev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU", sve dok vlast drže sadašnje političke snage."

Pametnom je ovo zaista dosta da shvati kolika su nam ovo "braca".

David

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija?
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.

london 94

pre 6 godina

Manite se Rusije I saveza sa Rusijom.
Pranzni lonac nikome ne donosi srecu.
Stara garnitura pro ruska se odrzava radi birackog tela inace politicari su svesni zapadnih vrednosti.
25 godina patnje I samoce.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Do sada se Rusija protivila samo clanstvu Srbije u NATO. Sada sve vise ruski zvanicnici skrecu paznju Beogradu da ni clanstvo Srbije u EU nije podobno za Moskvu. Predsednik Srbije ima jasan izbor da nastavi evrointegracije Srbije ili od ove drzave napravi destabilizovanu crnu rupu okruzenu sa svih strana drzavama clanicama EU i NATO. Cime su to Rusi zaduzili Srbiju, da bi smo zbog njihovih interesa potisnuli nase? Kosovo je samo izgovor proruskih snaga u Srbiji koje bi da sprece evropejizaciju Srbije. Njima odgovara sistem i atmosvera u kojoj oni decenijama sticu slavu, moc i bogatstvo na racun nazadovanja vecine gradjana Srbije. Za te drugove primena evropskog sistema i vrednosti znacila bi kraj privilegovanog politickog i ekonomskog polozaja.

Mirko

pre 6 godina

Upambite gradjani da je Putin usao u rat sa Ukrainom zbog EU. Znate koje jd jake lobiste imala i u CG. Sansi nema da ce Rusija dozvoliti Srbiji ulazak u EU.

Predrag

pre 6 godina

Rusi su uvek ovde mutili a mi im služimo kao pijuni za potkusurivanje sa zapadom. 9o-e su dobro naplatili svoje nemešanje u napad NATO na SRJ. I unapred da odgovorim onima koji će reći da je tad na vlasti bio pijani Jeljcin: Jeljcinov najbliži saradnik tada je bio pogodite ko? Vladimir Putin. Jeljcin ga je zato i imenovao za svog naslednika.

Geopolitika

pre 6 godina

Sada je kristalno jasno tko sastavlja vladu u Srbiji. Iz ove omče Srbija će se teško izvući ali svojom politikom “neutralnosti”, neodlučnosti tj ni zapad ni istok se sama dovela u tu poziciju. Rusija je tu pronašla meki trbuh za svoje ambicije postati svjetska a ne regionalna sila.

Filip

pre 6 godina

Ljudi koji malo razumeju neke stvari vrlo dobro znaju sta se desava na medjunarodnoj sceni. Na Balkanu se opet posle samo nekoliko decenija igraju velike igre vodecih sila. Sada je trenutak kada se resavaju neka pitanja za narednih 100 godina. Neki su to vrlo dobro shvatili i prepoznali, Crna Gora i Makedonija. A mi? Mi, ukoliko ekspresno ne promenimo kurs, sto se nece desiti i krenemo na stranu na kojoj bi svaka normalna zemlja krenula, sto pokazuje nase okruzenje u kojem smo samo mi crna rupa! Opet cemo biti na linije vatre i opet vrlo lako moze doci do velikih sukoba na nasoj teritoriji. A kao sto sami vidite kome najvise odgovara nestabilnost ovde. Nasoj braci! Nasa najveca nesreca je sto nismo bili deo varsavskog pakta, da jesmo shvatili bi koliko je lepo pod rusima! Molili bi Amerikance kao sto su neki, da naprave ne jednu nego 5 vojnih baza ovde. Pogledajte gde su bile Slovcka, Ceska, Poljska tada a gde su sada. Tuzni moj narode nista ne znas.

Coco Bill

pre 6 godina

Pa to da smo pod Rusijom je poznato već odavno, ako ne ni zbog čeg drugoga, onda zbog direktorskog mesta Bajatovića u Srbijagasu. Zar ne bi SNS "uglavio" nekog svog tamo, kao što je postavio svoje kadrove na, kud i kamo manja i manje plaćna mesta ?! Bi, ali to ne smeju od Rusa. Pretnja nije ni malo naivna, jer ceo energetski sektor, je u rukama Rusa i tu se kao ministri biraju "njihovi" ljudi. Sećate se kako je svojevremeno po ekspresnom postupku "smenjena" Mihajlovićka, kao "neodgovarajuća", pa je na njeno mesto došao Antić iz SPS-a koji je i danas na čelu tog ministarstva. Slučajnost ?! Ne. Naravno to se sve desilo zbog naše "velike mudrosti" tačnije Koštuničine i to uz podršku ondašnjih Radikala sa sve Nikolićem i Vučićem tada. Drugo, što ne valja je, čini mi se, nisam siguran u potpunosti, mi Rusima dugujemo za isporučeni gas, tako da nas i tu mogu ucenjvati. Zamislite samo šta bi bilo kad bi po ovakvom vremenu obustavili isporuku gasa ?! Dakle, nužno ne mora nikakav "ratnički scenario" kao što je u Ukrajini, dovoljno je da nas ucenjuju, to jest obustave gas, benzin, naftu i da da celokupna privreda, od proizvodne do uslužne, doživi kolaps, a stanovništvo da se smrzne. E sad što ovde u narodu vlada glupost o nekoj "bratskoj ljubavi" i "pravoslavlju", a u politici, toga nema, u ekonomiji još manje, to je druga stvar, ali nažalost Rusi i na to računaju "za nerede"

Lacerta

pre 6 godina

E, ako dosad nekome nije bilo jasno ko i šta je glavna kočnica ulaska Srbije u EU, sad je jasno: Srbija će ući u EU samo kad (i ako) to joj RUSIJA dozvoli! To ne zavisi ni do Srbije, ni od EU, nego samo i isključivo od Rusije i kraj priče!

Poslednjih 10-ak godina, sva zaglušujuća galama oko Kosova , neprestano podsećanje "bombardovali, bombrdovali" i sva užasna propaganda i ispiranje mozga "ne u EU, i (naročito) ne u NATO!", sve se to kuva u Moskvi, a serviraju nam domaći konobari na ruskom platnom spisku. Sve samo u jednom jedinom cilju: da Srbija ostane ruski vazal. Rusija će se za to žestoko boriti, ako treba i do poslednjeg Srbina! A Srbima kako bude, ko ih šiša, ograničene u mozak!

I ovog puta je Lavrov bio više nego jasan: dok Srbija igra kako Moskva svira, biće sve u redu, inače imaće Ukrajinu u Srbiji! Usput, time je i potvrdio ko je organizovao Ukrajinu u Ukrajini!

To samo domaćim rusofilima nije jasno, ali kod njih je to po službenoj dužnosti.

europljanin

pre 6 godina

Dolazi vreme izbora "stolice" .
Srbija ne moze jos dugo obe zadrzati. A to znaci da za Srbiju ekonomski dolaze jos tezi dani.
EU nece i ne moze vise dati nego sto sada daje. Ovo je inace najpovoljniji period, predpristupni, kada EU daje i mami k sebi.
Izabere li se Rusija to se gubi.
Izabere li se EU to znaci obavezne sankcije prema Rusiji i gubitak ruskog trzista i propast poljoprivrede koja osim IT jos jedino nesto proizvodi u Srbiji.
Kojim god putem se krene sledi jos veca ekonomska kriza.
Srbiji trebaju politicari koji ce raditi u interesu Srbije ali kako god...Morace puno vise da se radi i proizvodi. Drzavni aparat smanjiti na trecinu i onda MOZDA se Srbija spasi bankrota.

e

pre 6 godina

Bezbroj puta sam pisao komentare o ovom najozbiljnijem pitanju nezavisnosti naše Srbije i nikad,ama baš nikad niste hteli ili smeli da ga objavite.Postoje stranke i ljudi koji su u vladi visoki funkcioneri i čak ministri još od 1991. god. koji više i nekriju da su proruski nastrojeni.Potpuno sam ukapirao zabrinutost evropskih i američkih zvaničnika po istom pitanju, a upočetku mi je to ozbiljno pitanje bilo smešno.

Radan

pre 6 godina

Kakav zaključak....ovaj čovek otkrio Ameriku..
pa ovo i mala deca znaju....
i što bi to sad bila vest....u politici se traže i gaje savezništva...pa zbog toga i postoje političari...

Xli

pre 6 godina

Ne bi bilo pametno dozvoliti da se sukob USA-Rusija prelomi preko nasih ledja (opet). Ali nasa genijalna vlast nas je pozicionirala tacno izmedju cekica i nakovnja tako da mi se to cini neizbeznim nazalost. Samo me zanima koliko ce ovaj ludi narod jos da dozvoljava da strada zbog elitistickih igrica. Sad sam jos uvereniji da Rusiju ne zanimaju Srbi kao narod i nasa dobrobit vec samo suv interes. Strasno, sto pre u EU inace smo ugasili.

Ulični_Hodač

pre 6 godina

Pa dobro to znamo, inače ko bi normalan, mada ovaj i nije, držao kriminalce iz SPS, Vulina, pravio Zavetnike i ostalu bulumentu. A sad zamislite da npr isto to dolazi od Amerike....

Zemljoradnik

pre 6 godina

Sisojev je kazao da je jedna od ključnih poruka šefa ruske diplomatije da Srbiji ne preti "ukrajinizacija", odnosno destabilizacija i građanski nemiri kao posledica postavljanja uslova "ili sa Rusijom ili sa EU"
- Iritira koliko Rusi provlače tu priču o “ukrajinizaciji”, “ukrajinskom scenariju”, “destabilizaciji i građanskim nemirima”.

DB

pre 6 godina

Pazi, "pro ruskih snaga u vladi Srbije"!?? Pa sta je ako ne to cista izdaja svoje zemlje pa makar to bilo u saradnji nazovi prijateljske zemlje?
Nema ociglednije izdaje i otvorenijeg delanja za interese tudje a protiv interesa svohe zemlje. Sto je najgore oni ni ne razmatraju sta je dobrp za Srbiju vec non stop pricaju da su oni ZA Rusiju. Strašno. Jadna nam majka, naj....i smo.

netko

pre 6 godina

@Oliver

gresis, rusi mogu da ucenjuju srbiju zato sto se vecini srba pomuti razum kad pomenes rusiju.
vaznija im je rusija od sopstvene srbije.
krenuli smo u rat protiv celog sveta naivno verujuci da ce nam rusi pomoci. nisu i sta bi?
napusili nas.
i jel otad neko pita zasto rusi nisu pomogli? niko, umesto da ih osudjujemo svi peru ruse i vicu da je rusija onda bila u problemima pa nam nisu mogli pomoc. al sad kad je putin tu, sad bi sigurno (malo sutra).

a o uniji se u narodu ionako cije sve najgore.
pljujemo po njima a deca i unuci vecini tamo raste.

evropi ne treba ovakva siromasna srbija. suvise smo problematicni a necemo da se menjamo. isto tako nasim muljatorima ne treba eu jer onda nema muljanja.

tako da ako nam zatvori eu granice njima bi bilo svejedno.
a rusija moze da radi onda sta hoce. suvise su daleko od nas da nam pomognu. da se granicimo sa rusima to bi bila druga prica.

ovako je ovo inacenje sa evropom i susedima maltene pokusaj samoubistva srbije. dzaba ruski uticaj ako nas izoluju od ostatka sveta (sto zapad moze da uradi bez problema).

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Poseta Sergeja Lavrova Beogradu pokazala da je podrška Rusije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi.

Ma jokkkkk, to se vama samo pricinjava !
Srbija je "nezavisna drzava" koja "sama donosi odluke" a Vucic je poznat po tome sto "govori isto" i u Briselu i u Moskvi i u Vasingtonu !
A da i cela Srbija ima samo "jednu stolicu" !

Nitko

pre 6 godina

Zašto ljude čudi ova informacija? 
Pa zar se zapadni zvaničnici prvi ne utrkuju oko toga ko su i kako su orijentisani clanovi vlade, ne samo ove, već i prethodnih. Ne vidim ništa loše u tome da Srbija saradjuje sa Rusijom i sa ostatkom sveta. Na kraju krajeva zasto nismo na bilo koji nacin naudili Rusiji od koje smo kroz istoriju imali samo koristi i od koje nam nikakvi ultimatumi nisu stizali.
 (David, 27. februar 2018 12:32) 

Problem je da ti kao i mnogi ne razumete jednu stvar. EU i region su otvorili trzsite srbiji. Srbija zato oko 88% izvozi u EU i region. Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi? Srbija bi trenutno propala. Pitanje je zasto samo 3% izvoza ide u majku Rusiju, a nemamo sankcije sa njima niti nam brane da tamo izvozimo? Zasto ih toliko branimo kad tako malo tamo izvozimo? Razumes? Zbog 3% riskiramo 88%. To su ti zvanicni podaci, koje cak i predsednik govori javno.

Kada EU kaze da odaberemo, onda nam ona kaze, da ce nam u protivnom zatvorit granice i trziste, a tada nam ni bog otac nece pomoci. Razumes? EU nas ne treba ni nase malo trziste, ali mi njih trebamo.

Petar

pre 6 godina

Sta se cudite narode Lavrovu, nase ponasanje (slepilo) ga hrabri da tako narucuje koga
treba da biramo Od Rusa nikada, bas nikada nismo imali pomoc, osim ako je
nesto na papiru kao Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti i slicni kruzoci.
Cak ni to nije bilo ZBOG NAS - ne laje kuca zbog nas . . .

Od Rusije nikada nismo imali upotrebljivu podrsku, dobijali
smo svaki put po jednu golu drsku sa kojom mozemo samo da se slikamo.

Oliver

pre 6 godina

"Znaci da je EU otvorila granice srbiji za izvoz. Ona ih isto tako moze i zatvoriti. Da li razumes ta bi se desilo da npr EU to napravi?"
@nitko

Caka je u tome sto EU to nece da napravi,jer da su hteli to da naprave,vec bi napravili.Zasto ne naprave? Pa jer bi nas momentalno gurnuli u narucje Rusiji i zauvek izgubili Srbiju.I obrnuto: ne moze da nas ucenjuje ni Rusija,jer bi nas gurnula u narucje NATO,a to ne zele.Istina je da mi mozemo da plivamo izmedju obe strane i koristimo obe,kao sto vec godinama radimo.Svi govore: ne mozete da sedite na 2 stolice.Pa kako to onda uspesno radimo vec 15 godina? I ne nazire se kraj.Znaci ipak moze.

Срб

pre 6 godina

То се зове глобална политика и ту нема ничега личног; нити братства нити љубави само национални интереси.

Veliki brat

pre 6 godina

(Oliver, 27. februar 2018 16:31)


To mali Perica može tako da zamišlja globalnu politiku u 21. veku.

Tako je mogao Tito da dribla na dve strane, jer se Jugoslavija direktno graničila sa zemljama i Varšavskog i Nato pakta, ali nije samo to, nego je Sovjetska vojska bila na granicama SFRJ sa jedne strane, i ista ta SFRJ se sa druge strane graničila sa Italijom i imala izlaz na Jadransko more.


A sa kim se to Srbija danas graniči? Sve zemlje u okruženju su nam politički neprijatelji, ili "prijatelji" koji nas nigde ne podržavaju i nemamo nikakve koristi od njih.

Sa Rusijom se ne graničimo, pa samim tim nikakvu podršku ne možemo imati od njih, ali se sa zemljama NATO graničimo i praktično smo njima okruženi.

Takođe, da li se većina građana Srbije iseljava u Rusiju ili u zemlje EU? Sa kim imamo veću trgovinsku razmenu, iz kojih država najviše firmi posluje u Srbiji, u kojim zemljama ima najviše naših biznismena koji bi rado uložili svoj novac u Srbiju i doveli strane kompanije, samo kad bi sistem bio normalan i sudstvo radilo svoj posao, plus da nema političkog reketiranja.


Sa Rusijom treba normalno, isto kao što SAD sarađuju sa Kinom u korist privreda obe države, ali moramo da znamo ko nam je bliži i geografski i po političkim težnjama (u smislu demokratije umesto orjentalne despotije), kao i kome ekonomski težimo.


Zato Srbija mora da prestane da bude podanik i Rusije i EU, a biće normalno sa EU kad prestanemo da budemo poltroni Rusije na Balkanu.

pprvi dan skole u svedskoj

pre 6 godina

Ne postoji zemlja kojoj je rusija donela dobro...sto ih se pre kutarisemo pre cemo uci u EU i napredovati privredno i na svaki drugi nacin!

Attila

pre 6 godina

Nadam se da polako naš narod shvati čiji je bio miloševič, i zašto je dan danas porodica milošević slobodno živi u Moskvi! Plašim se da opet ćemo se zakasniti, i uvek ćemo kriviti eu i ameriku. Nisu oni anđeli, ali rusija opet može da izazove sukobe i ne daj bože rat. ... PROBUDITE SE!