Testovi

Ponedeljak, 26.02.2018.

08:27

Test: Renault Clio dCi 110 Intens (redizajn)

Izvor: B92

Test: Renault Clio dCi 110 Intens (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

godzilla

pre 6 godina

@sani Ovde nije problem u motoru i njegovoj snazi, vec u menjacu. Da li automobil brze ili sporije ubrzava zavisi od menjaca i jos mnogo drugih faktora. Nisu dovoljni samo jak motor i mala masa automobila. Na primer, Megane sa istim motorom i istom snagom ubrzava mnogo bolje i brze nego ovaj Clio, a pritom je veci i tezi automobil, ali zato ima bolji menjac koji je pritom i bolje podesen.

lumen75

pre 6 godina

Ali,Baxuz ,¡Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog..."Taj motor u Mercedesu od 1,5 l je Renaultov motor,a ne Mercedesov...Ima ga u A klasi,B klasi,C klasi...Dokeru koji je prekopirana Dacija Doker.

Baxuz

pre 6 godina

Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog. Znam da je Mercedes mercedes ali mozda bi ih isto kostalo da su umesto skupog razvoja ovog motora kupili mercedosov.

Moca

pre 6 godina

Kad se svi prave pametni, ajde malo i ja. Zna li neko koliko košta najnoviji Duster sa ovim jačim dci motorom? Mislim, znam da poređenje baš i nije na mestu, ali videh ga pre par dana na parkingu ispred Renault predstavništa, lepo izgleda u u dobroj opremi a verujem da je sa cenom kao ovaj Clio.

Nomad

pre 6 godina

@drejan

Za te pare nemaš i30 niti Astru dizel... Astra Selection dizel, osnovna varijanta sa motorom od 95KS košta 17.565 €. i30 Comfort košta 16.290.

romeo

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stole, 26. februar 2018 09:48)
Ovaj auto je SESNAEST puta mladji od tvog i presao je 30000-40000 puta manje km. I pored ovoga ovaj auto nudi posetu servisu jednom godisnje.

ucha

pre 6 godina

@del Tacno se vidi da nisi strucnjak. Renou se svasta moze zameriti, ali sigurnost, udobnost i motori nikako. Reno je zadnjih 20-ak godina sampion na testovima bezbednosti. Prvi su imali auto sa 5 *, pa prvi 7 auta sa 5*,... A ako mislite da cvrsta, debela, limena krila i hauba spasavaju zivote, grdno se varate.

daki

pre 6 godina

Imam ovaj motor u megane grandcoupe, kupljen pre dva meseca... prešao s njim 10.000 km, a potrošnja, u ovim hladnim danima, kako god ga vozio u gradu nije presla 5.3l, mereno sipanjem do cepa, vise puta. potrošnja se krece u opsegu 4,5-5,3l...zavisno do puta. Motor je savršenstvo..

Mile

pre 6 godina

Treba sacekati akciju, kada sve ovo mozete dobiti po dosta nizoj ceni. Za iste pare od renoa se uvek dobija najvise. Bonus: test severnog jelena na 82km/h:
https://www.youtube.com/watch?v=9aWcqRgDjR8

Leki

pre 6 godina

Lep autic, meni najlepsi u klasi samo mi ovi novi 1.5dci motori bodu oci. Prvo trose 20% vise od odlazecih, drugo uopste ne vuku u skladu sa deklarisanom snagom. Vozio sam svojevremeno megan 2 1.5dci 107ks a posle njega kupio megan 3 1.5dci 110 ks. Megan 3 je bio mnogo tromiji a trosio 1-2l vise. Kad sam pitao u zvanicnom servisu rekli su da su euro 5 motori takvi i da nisam prvi to primetio.

trlababalan

pre 6 godina

odem na sajam, udjem u njega namestim sediste da mogu udobno da vozim (nisam ga povukao skroz pozadi) iza mene definitivno niko nije mogao sesti cak ni manje dete.. razocaran izasao iako mi se spolja jako svideo.. enterijer ie pojeo ceo prostor u autu i gepeku

Dzoni

pre 6 godina

Nije mi jasno kako ovaj klio ubrzava jednako kao Scenic 0-100 iako je dosta laksi? Naravno, pricam o verzijama sa identicnim motorom.
Sa druge strane vidim da se mnogi bune zbog cene, kazete mnogo je? Pa procitajte test, pise da je sada kvalitet u vrhu klase, ako je tako onda i cena ide u vrh. Trazili ste obradjenu mekanu nasminkanu plasicicu (kao kod VW), eto vam je po istoj ceni.

Bojan

pre 6 godina

Dopada mi se dizajn svih putničkih Renoa u poslednjih 4-5 godina. Motori su odlični, a kvalitet završne obrade je značajno bolji.
Jedino mi se ne dopada cena modela sa više opreme... ali to valjda ide zajedno...

Putuj Evropo

pre 6 godina

Nije problem sto je ovaj auto 10000-16000 evra, problem je sto u Srbiji to ne moze da se zaradi taj novac ako niste tajkun, politicar, estradna zvezda itsl. Srednja klasa vozi krsheve.

Nomad

pre 6 godina

Vidim da ima komentara tipa "Cena 16000e, ovi mora da su sišli s uma, znate koliko je to para" itd.
Prvo - Reno formira cenu da se njemu isplati. Srbija ulazi možda u 0.5% Evropske prodaje, tako da je cena manje više ista svugde.
Drugo - motor i oprema diktiraju cenu. Ako je osnovna verzija sa 1.2 benzinskim motorom 10.000e, dizel je skuplji bar 1500. Još ako je start/stop sistem - eto cene sa osnovnom opremom od bar 12-12.500. I na to dodate alu felne, i šta sve ne - eto 16.000e.

E sada za te pare imate sledeće opcije:
1. Nov auto sa 3-5 godina garancije i dosta opreme, iz niže klase
2. Auto star 2-3 godine, bez garancije sa nekim početnim ulaganjem (npr. gume, mali/veliki servis)
3. Nov auto nekog "manje renomiranog" proizvođača(KIA, Hyundai) sa solidnom opremom
4. Klot verziju VW/Škode i ostalih...

Mirko

pre 6 godina

Pocetna cena za Polo sa 1.0 motorom od 75ks je 14.939 evra. Za Golf 18.386, a za Passat je 31 hiljada evra. Mozete proveriti na sajtu zvanicnog uvoznika. Radije bih ovakav Clio, nego klot Polo sa 75ks za taj novac. Ne znam po cemu je polo toliko bolji, da klot kosta kao Clio u najvisem paketu opreme, sa dizel motorom od 110ks.

del

pre 6 godina

Imao sam ga u vidu kada sam pre par meseci kupovao auto. Resio da kupim nesto sto se ok vozi, malo trosi, ima malu registraciju, da bude dopadljiv, sto noviji moguce (ne obavezno poptuno nov), bez namere da lecim komplekse kroz, za te pare, polulesine od VWa, Audija itd. Strucnjak nisam, ali znam koliko mogu da se pruzim i sta otprilike hocu. Bio sam skoro pa resen dok nisam prisustvovao sudaru gde je ovaj Klio udaren polubocno od strane jedne Astre. Reno se savio kao kutija sibica, bukvalno se rezervoar sabio do retrovizora. Astra osetno manje ostecena, ista sila je delovala na oba automobila. Sva ova sminka je cool, mozda je motor vrhunski, ali nema tih para za koje bih rizikovao zdravlje..

Renault formula

pre 6 godina

Puno bolja opcija nego recimo WV Polo,lepsi ,opremljeniji,moderniji,mnogo bolji motor.Gledao sam pre neki dan firmin, beli Clio kako pravi slalom po bulevaru... ide kao formula.

edi

pre 6 godina

Zanimljive su mi te potrosnje, recimo moja Fiat Croma sad u zimskim uvjetima po gradu trosi 7 litara, 1,9 jtd 150 ks, kad kazem grad mislim na manji grad ali tipicno gradska voznja, gradove tipa BG IL ZG ne racunam tu vise stojis nego se kreces. Znaci 150 ks i 7 l po gradu a ovaj mali clio trosi 6 po gradu. Isto na autoputu pri brzinama oko 150 160 isto trosi 7 8 litara dok ostali dizelasi puno vise, recimo mazda od kolege trosi vise od 9l pri brzini od 150, stvarno su talijani te jtd odlicno slozili, samo mora biti sve servisirano kako spada.

Aleks

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)

Zavisi gde se nalaziš. U Srbiji je mnogo, a na nekom drugom mestu nije mnogo za ono što dobiješ.

henk.mudi

pre 6 godina

Super autic, uspeo dizajn, pogotovo sa boka i strane, spreda malo manje. Enterijer kod Renoa mi se nikad nije previse dopadao, ali ok je. Jedino sto mi nije jasno kako ovoliko trosi kad su me u vise navrata ubedjivali na ovom portalu kako trosi 3.8 do 4.2 u vrh glave u gradu u spicu, izgleda da su malo lagali. Mada smo mi poznati da nam automobili trose bar 30 posto manje nego sto fabrika deklarise :)

Стеф

pre 6 godina

Свака част ауту али "verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
За те новце заиста се може набавити доста добрих половњака а ако неко не жели половни и хоће ново, што је легитимно и пожељно има сида са 7 год. гаранције(дизела, опреме као клића), има за хиљаду више голфа(trandline) који ће држати цену за разлику од овог. Има Опел овог новог што је на бази 2008-ице(чини ми се "crossland"), има још модела да не давим.

GuGa

pre 6 godina

Cekaj bre kako 16.000 evra nije mnogo za klio pa makar bio nabudzen max to je i dalje clio. (Lee, 26. februar 2018 09:12)

Pa ako uzmes u obzir da Polo s tim maksimalnim paketom kosta BAREM 10 hiljada evra vise (a mislim da sam malo i rekao), onda ne treba da cudi da Klio kosta 16 ...

Nista oni ne odskacu cenom od konkurencije, pogledaj koliko kostaju vozila konkurencije iz B-segmenta u tim jacim paketima. Klio jos ispadne medju jeftinijima.

Stole

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?

Glas razuma

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima

Ilija Čvorović

pre 6 godina

За ове што критикују цену овог модела питање, колико би коштао Поло са таквом опремом и сличним мотором?

Bane

pre 6 godina

Imao sam Clio 3 sa tim motorom, ali u varijanti sa 106 KS. Šestostepeni menjač je imao izraženo kratke prenose i auto je baš bio zvrk. Ovo će biti poželjan polovnjak ?

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hehe. Ali Vas komentar da se sa dodatkom opreme ne povecava bitno cena? Nesto manje od 10 hiljada na skoro 16 hiljada? Pa kako to nije mnogo? Generalno, clio je solidan auto. I izgleda dobro. Nema sta. Ali tek dizel varijante koje kostaju preko 13 hiljada su prava stvar. Da je potrosnja u lokalu oko 6 litara jer ipak je to gradski auto i da ima bar malo bolji paket opreme od pocetnog. Fabia, Corsa i Fiesta su i dalje povoljnije u dizel varijantama ako se ne varam.

Dele šminku džabe

pre 6 godina

"Interesantno je da dodavanje opreme i snažnog dizel motora ne povećava drastični cenu, kao kod sličnih malih automobila, tako da najbogatije opremljena verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
Ma jok, samo malo preko 60% :)
Kolike su plate novinarima kada ovakvu glupost mogu da odvale?!

Barba

pre 6 godina

U gradu za šta je i namenjen, testom 6.5-7, a deklarisano 3.3,3.5,3.8? A na regionalnom putu pri 90 km/h u 6. možda ispod 4? Totalno bezveze. Posle drvlje i kamenje na VW i srodne brednove.

neko

pre 6 godina

Vozim ovaj auto sluzbeno. Da budem iskren prijatno sam iznenadjen s obzirom na klasu kojoj pripada. Dve najbolje stvari na auto su dizajn i motor. Meni licno jako lijepo izgleda, a sto se tice 1.5 dci, samo cu reci da je ubjedljivo najekonomicniji auto koji sam vozio. 80% voznje mi je otvorena i ukupna potrosnja je 4-4.5 litre, sto je smjesno s obzirom na nacin na koji vozim (nesto brza voznja). Normalnom voznjom na otvorenom bez problema ide ispod 4 litre. Privatni 407 2.0 HDi trosi 6/7/8 (otvorena, a. put, grad), otud i moje odusevljenje potrosnjom. Inace verzija koju vozim je 75 KS, iznenadjujuce dobro ide, vjerovatno zbog male mase, mada se na toj verziji osjeti turbo rupa pri nizim obrtajima. Ostale stvari koje bi izdvojio su sjedista, zaista su udobna, preglednost (dobri retrovizori) i ponasanje pri visim brzinama (prilicno siguran s obzirom na masu). Mane su nesto losija udobnost pri manjim brzinama (>30), malo poskakuje, i plastican enterijer, mada mi to nije strasno. Naravno prostor nazad nije nesto, ali opet treba uzeti u obzir samu duzinu vozila. Sve u svemu, jako dobar auto uzevsi u obzir da spada u kategoriju gradskih auta. Dva putnika nece osjetiti duzi put. Ako nekog zanima pouzdanost, 170 hiljada do sad bez ijednog problema, msm da dovoljno govori.

mile

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para??? 
Neverovatno šta sve rade u auto industriji... 
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)
nije to mnogo pare vec ti nemas te pare tako da kritika ne stoji

Kratak spoj

pre 6 godina

Sad vidim da nema klasicni brzinomer, a ovaj mu je ruzan da ruzniji ne moze biti. A kratka sesta brzina bi kao trebala da bude prednost, kao moze se voziti u gradu u 6-toj? Neka hvala, u gradu mogu i u trecoj. Sesta mi traba za autoput, a takva kratka sesta, pa bolje da je nema.

preferisco dirti addio

pre 6 godina

16000 za max opremu.. to je otprilike 8-9 prosjecnih neto plata u zapadnoj Evropi.. to je njihov standard za kupovinu auta, kupujes tj uzimas na linzing ono sto mozes kupiti za 6-9 mjesecnih zarada.. Dakle njima nije skupo, sto je nama sve sve skupo - to je za njih nebitan podatak

Mirko

pre 6 godina

Pocetna cena za Polo sa 1.0 motorom od 75ks je 14.939 evra. Za Golf 18.386, a za Passat je 31 hiljada evra. Mozete proveriti na sajtu zvanicnog uvoznika. Radije bih ovakav Clio, nego klot Polo sa 75ks za taj novac. Ne znam po cemu je polo toliko bolji, da klot kosta kao Clio u najvisem paketu opreme, sa dizel motorom od 110ks.

Glas razuma

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima

Putuj Evropo

pre 6 godina

Nije problem sto je ovaj auto 10000-16000 evra, problem je sto u Srbiji to ne moze da se zaradi taj novac ako niste tajkun, politicar, estradna zvezda itsl. Srednja klasa vozi krsheve.

preferisco dirti addio

pre 6 godina

16000 za max opremu.. to je otprilike 8-9 prosjecnih neto plata u zapadnoj Evropi.. to je njihov standard za kupovinu auta, kupujes tj uzimas na linzing ono sto mozes kupiti za 6-9 mjesecnih zarada.. Dakle njima nije skupo, sto je nama sve sve skupo - to je za njih nebitan podatak

ucha

pre 6 godina

@del Tacno se vidi da nisi strucnjak. Renou se svasta moze zameriti, ali sigurnost, udobnost i motori nikako. Reno je zadnjih 20-ak godina sampion na testovima bezbednosti. Prvi su imali auto sa 5 *, pa prvi 7 auta sa 5*,... A ako mislite da cvrsta, debela, limena krila i hauba spasavaju zivote, grdno se varate.

romeo

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stole, 26. februar 2018 09:48)
Ovaj auto je SESNAEST puta mladji od tvog i presao je 30000-40000 puta manje km. I pored ovoga ovaj auto nudi posetu servisu jednom godisnje.

Nomad

pre 6 godina

Vidim da ima komentara tipa "Cena 16000e, ovi mora da su sišli s uma, znate koliko je to para" itd.
Prvo - Reno formira cenu da se njemu isplati. Srbija ulazi možda u 0.5% Evropske prodaje, tako da je cena manje više ista svugde.
Drugo - motor i oprema diktiraju cenu. Ako je osnovna verzija sa 1.2 benzinskim motorom 10.000e, dizel je skuplji bar 1500. Još ako je start/stop sistem - eto cene sa osnovnom opremom od bar 12-12.500. I na to dodate alu felne, i šta sve ne - eto 16.000e.

E sada za te pare imate sledeće opcije:
1. Nov auto sa 3-5 godina garancije i dosta opreme, iz niže klase
2. Auto star 2-3 godine, bez garancije sa nekim početnim ulaganjem (npr. gume, mali/veliki servis)
3. Nov auto nekog "manje renomiranog" proizvođača(KIA, Hyundai) sa solidnom opremom
4. Klot verziju VW/Škode i ostalih...

Aleks

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)

Zavisi gde se nalaziš. U Srbiji je mnogo, a na nekom drugom mestu nije mnogo za ono što dobiješ.

neko

pre 6 godina

Vozim ovaj auto sluzbeno. Da budem iskren prijatno sam iznenadjen s obzirom na klasu kojoj pripada. Dve najbolje stvari na auto su dizajn i motor. Meni licno jako lijepo izgleda, a sto se tice 1.5 dci, samo cu reci da je ubjedljivo najekonomicniji auto koji sam vozio. 80% voznje mi je otvorena i ukupna potrosnja je 4-4.5 litre, sto je smjesno s obzirom na nacin na koji vozim (nesto brza voznja). Normalnom voznjom na otvorenom bez problema ide ispod 4 litre. Privatni 407 2.0 HDi trosi 6/7/8 (otvorena, a. put, grad), otud i moje odusevljenje potrosnjom. Inace verzija koju vozim je 75 KS, iznenadjujuce dobro ide, vjerovatno zbog male mase, mada se na toj verziji osjeti turbo rupa pri nizim obrtajima. Ostale stvari koje bi izdvojio su sjedista, zaista su udobna, preglednost (dobri retrovizori) i ponasanje pri visim brzinama (prilicno siguran s obzirom na masu). Mane su nesto losija udobnost pri manjim brzinama (>30), malo poskakuje, i plastican enterijer, mada mi to nije strasno. Naravno prostor nazad nije nesto, ali opet treba uzeti u obzir samu duzinu vozila. Sve u svemu, jako dobar auto uzevsi u obzir da spada u kategoriju gradskih auta. Dva putnika nece osjetiti duzi put. Ako nekog zanima pouzdanost, 170 hiljada do sad bez ijednog problema, msm da dovoljno govori.

Ilija Čvorović

pre 6 godina

За ове што критикују цену овог модела питање, колико би коштао Поло са таквом опремом и сличним мотором?

mile

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para??? 
Neverovatno šta sve rade u auto industriji... 
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)
nije to mnogo pare vec ti nemas te pare tako da kritika ne stoji

daki

pre 6 godina

Imam ovaj motor u megane grandcoupe, kupljen pre dva meseca... prešao s njim 10.000 km, a potrošnja, u ovim hladnim danima, kako god ga vozio u gradu nije presla 5.3l, mereno sipanjem do cepa, vise puta. potrošnja se krece u opsegu 4,5-5,3l...zavisno do puta. Motor je savršenstvo..

GuGa

pre 6 godina

Cekaj bre kako 16.000 evra nije mnogo za klio pa makar bio nabudzen max to je i dalje clio. (Lee, 26. februar 2018 09:12)

Pa ako uzmes u obzir da Polo s tim maksimalnim paketom kosta BAREM 10 hiljada evra vise (a mislim da sam malo i rekao), onda ne treba da cudi da Klio kosta 16 ...

Nista oni ne odskacu cenom od konkurencije, pogledaj koliko kostaju vozila konkurencije iz B-segmenta u tim jacim paketima. Klio jos ispadne medju jeftinijima.

lumen75

pre 6 godina

Ali,Baxuz ,¡Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog..."Taj motor u Mercedesu od 1,5 l je Renaultov motor,a ne Mercedesov...Ima ga u A klasi,B klasi,C klasi...Dokeru koji je prekopirana Dacija Doker.

Bojan

pre 6 godina

Dopada mi se dizajn svih putničkih Renoa u poslednjih 4-5 godina. Motori su odlični, a kvalitet završne obrade je značajno bolji.
Jedino mi se ne dopada cena modela sa više opreme... ali to valjda ide zajedno...

Dzoni

pre 6 godina

Nije mi jasno kako ovaj klio ubrzava jednako kao Scenic 0-100 iako je dosta laksi? Naravno, pricam o verzijama sa identicnim motorom.
Sa druge strane vidim da se mnogi bune zbog cene, kazete mnogo je? Pa procitajte test, pise da je sada kvalitet u vrhu klase, ako je tako onda i cena ide u vrh. Trazili ste obradjenu mekanu nasminkanu plasicicu (kao kod VW), eto vam je po istoj ceni.

Dele šminku džabe

pre 6 godina

"Interesantno je da dodavanje opreme i snažnog dizel motora ne povećava drastični cenu, kao kod sličnih malih automobila, tako da najbogatije opremljena verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
Ma jok, samo malo preko 60% :)
Kolike su plate novinarima kada ovakvu glupost mogu da odvale?!

Renault formula

pre 6 godina

Puno bolja opcija nego recimo WV Polo,lepsi ,opremljeniji,moderniji,mnogo bolji motor.Gledao sam pre neki dan firmin, beli Clio kako pravi slalom po bulevaru... ide kao formula.

Nomad

pre 6 godina

@drejan

Za te pare nemaš i30 niti Astru dizel... Astra Selection dizel, osnovna varijanta sa motorom od 95KS košta 17.565 €. i30 Comfort košta 16.290.

Bane

pre 6 godina

Imao sam Clio 3 sa tim motorom, ali u varijanti sa 106 KS. Šestostepeni menjač je imao izraženo kratke prenose i auto je baš bio zvrk. Ovo će biti poželjan polovnjak ?

trlababalan

pre 6 godina

odem na sajam, udjem u njega namestim sediste da mogu udobno da vozim (nisam ga povukao skroz pozadi) iza mene definitivno niko nije mogao sesti cak ni manje dete.. razocaran izasao iako mi se spolja jako svideo.. enterijer ie pojeo ceo prostor u autu i gepeku

Leki

pre 6 godina

Lep autic, meni najlepsi u klasi samo mi ovi novi 1.5dci motori bodu oci. Prvo trose 20% vise od odlazecih, drugo uopste ne vuku u skladu sa deklarisanom snagom. Vozio sam svojevremeno megan 2 1.5dci 107ks a posle njega kupio megan 3 1.5dci 110 ks. Megan 3 je bio mnogo tromiji a trosio 1-2l vise. Kad sam pitao u zvanicnom servisu rekli su da su euro 5 motori takvi i da nisam prvi to primetio.

henk.mudi

pre 6 godina

Super autic, uspeo dizajn, pogotovo sa boka i strane, spreda malo manje. Enterijer kod Renoa mi se nikad nije previse dopadao, ali ok je. Jedino sto mi nije jasno kako ovoliko trosi kad su me u vise navrata ubedjivali na ovom portalu kako trosi 3.8 do 4.2 u vrh glave u gradu u spicu, izgleda da su malo lagali. Mada smo mi poznati da nam automobili trose bar 30 posto manje nego sto fabrika deklarise :)

edi

pre 6 godina

Zanimljive su mi te potrosnje, recimo moja Fiat Croma sad u zimskim uvjetima po gradu trosi 7 litara, 1,9 jtd 150 ks, kad kazem grad mislim na manji grad ali tipicno gradska voznja, gradove tipa BG IL ZG ne racunam tu vise stojis nego se kreces. Znaci 150 ks i 7 l po gradu a ovaj mali clio trosi 6 po gradu. Isto na autoputu pri brzinama oko 150 160 isto trosi 7 8 litara dok ostali dizelasi puno vise, recimo mazda od kolege trosi vise od 9l pri brzini od 150, stvarno su talijani te jtd odlicno slozili, samo mora biti sve servisirano kako spada.

Kratak spoj

pre 6 godina

Sad vidim da nema klasicni brzinomer, a ovaj mu je ruzan da ruzniji ne moze biti. A kratka sesta brzina bi kao trebala da bude prednost, kao moze se voziti u gradu u 6-toj? Neka hvala, u gradu mogu i u trecoj. Sesta mi traba za autoput, a takva kratka sesta, pa bolje da je nema.

Moca

pre 6 godina

Kad se svi prave pametni, ajde malo i ja. Zna li neko koliko košta najnoviji Duster sa ovim jačim dci motorom? Mislim, znam da poređenje baš i nije na mestu, ali videh ga pre par dana na parkingu ispred Renault predstavništa, lepo izgleda u u dobroj opremi a verujem da je sa cenom kao ovaj Clio.

Mile

pre 6 godina

Treba sacekati akciju, kada sve ovo mozete dobiti po dosta nizoj ceni. Za iste pare od renoa se uvek dobija najvise. Bonus: test severnog jelena na 82km/h:
https://www.youtube.com/watch?v=9aWcqRgDjR8

Barba

pre 6 godina

U gradu za šta je i namenjen, testom 6.5-7, a deklarisano 3.3,3.5,3.8? A na regionalnom putu pri 90 km/h u 6. možda ispod 4? Totalno bezveze. Posle drvlje i kamenje na VW i srodne brednove.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hehe. Ali Vas komentar da se sa dodatkom opreme ne povecava bitno cena? Nesto manje od 10 hiljada na skoro 16 hiljada? Pa kako to nije mnogo? Generalno, clio je solidan auto. I izgleda dobro. Nema sta. Ali tek dizel varijante koje kostaju preko 13 hiljada su prava stvar. Da je potrosnja u lokalu oko 6 litara jer ipak je to gradski auto i da ima bar malo bolji paket opreme od pocetnog. Fabia, Corsa i Fiesta su i dalje povoljnije u dizel varijantama ako se ne varam.

del

pre 6 godina

Imao sam ga u vidu kada sam pre par meseci kupovao auto. Resio da kupim nesto sto se ok vozi, malo trosi, ima malu registraciju, da bude dopadljiv, sto noviji moguce (ne obavezno poptuno nov), bez namere da lecim komplekse kroz, za te pare, polulesine od VWa, Audija itd. Strucnjak nisam, ali znam koliko mogu da se pruzim i sta otprilike hocu. Bio sam skoro pa resen dok nisam prisustvovao sudaru gde je ovaj Klio udaren polubocno od strane jedne Astre. Reno se savio kao kutija sibica, bukvalno se rezervoar sabio do retrovizora. Astra osetno manje ostecena, ista sila je delovala na oba automobila. Sva ova sminka je cool, mozda je motor vrhunski, ali nema tih para za koje bih rizikovao zdravlje..

godzilla

pre 6 godina

@sani Ovde nije problem u motoru i njegovoj snazi, vec u menjacu. Da li automobil brze ili sporije ubrzava zavisi od menjaca i jos mnogo drugih faktora. Nisu dovoljni samo jak motor i mala masa automobila. Na primer, Megane sa istim motorom i istom snagom ubrzava mnogo bolje i brze nego ovaj Clio, a pritom je veci i tezi automobil, ali zato ima bolji menjac koji je pritom i bolje podesen.

Stole

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?

Стеф

pre 6 godina

Свака част ауту али "verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
За те новце заиста се може набавити доста добрих половњака а ако неко не жели половни и хоће ново, што је легитимно и пожељно има сида са 7 год. гаранције(дизела, опреме као клића), има за хиљаду више голфа(trandline) који ће држати цену за разлику од овог. Има Опел овог новог што је на бази 2008-ице(чини ми се "crossland"), има још модела да не давим.

Baxuz

pre 6 godina

Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog. Znam da je Mercedes mercedes ali mozda bi ih isto kostalo da su umesto skupog razvoja ovog motora kupili mercedosov.

del

pre 6 godina

Imao sam ga u vidu kada sam pre par meseci kupovao auto. Resio da kupim nesto sto se ok vozi, malo trosi, ima malu registraciju, da bude dopadljiv, sto noviji moguce (ne obavezno poptuno nov), bez namere da lecim komplekse kroz, za te pare, polulesine od VWa, Audija itd. Strucnjak nisam, ali znam koliko mogu da se pruzim i sta otprilike hocu. Bio sam skoro pa resen dok nisam prisustvovao sudaru gde je ovaj Klio udaren polubocno od strane jedne Astre. Reno se savio kao kutija sibica, bukvalno se rezervoar sabio do retrovizora. Astra osetno manje ostecena, ista sila je delovala na oba automobila. Sva ova sminka je cool, mozda je motor vrhunski, ali nema tih para za koje bih rizikovao zdravlje..

Baxuz

pre 6 godina

Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog. Znam da je Mercedes mercedes ali mozda bi ih isto kostalo da su umesto skupog razvoja ovog motora kupili mercedosov.

Stole

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?

Glas razuma

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima

Стеф

pre 6 godina

Свака част ауту али "verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
За те новце заиста се може набавити доста добрих половњака а ако неко не жели половни и хоће ново, што је легитимно и пожељно има сида са 7 год. гаранције(дизела, опреме као клића), има за хиљаду више голфа(trandline) који ће држати цену за разлику од овог. Има Опел овог новог што је на бази 2008-ице(чини ми се "crossland"), има још модела да не давим.

trlababalan

pre 6 godina

odem na sajam, udjem u njega namestim sediste da mogu udobno da vozim (nisam ga povukao skroz pozadi) iza mene definitivno niko nije mogao sesti cak ni manje dete.. razocaran izasao iako mi se spolja jako svideo.. enterijer ie pojeo ceo prostor u autu i gepeku

edi

pre 6 godina

Zanimljive su mi te potrosnje, recimo moja Fiat Croma sad u zimskim uvjetima po gradu trosi 7 litara, 1,9 jtd 150 ks, kad kazem grad mislim na manji grad ali tipicno gradska voznja, gradove tipa BG IL ZG ne racunam tu vise stojis nego se kreces. Znaci 150 ks i 7 l po gradu a ovaj mali clio trosi 6 po gradu. Isto na autoputu pri brzinama oko 150 160 isto trosi 7 8 litara dok ostali dizelasi puno vise, recimo mazda od kolege trosi vise od 9l pri brzini od 150, stvarno su talijani te jtd odlicno slozili, samo mora biti sve servisirano kako spada.

Kratak spoj

pre 6 godina

Sad vidim da nema klasicni brzinomer, a ovaj mu je ruzan da ruzniji ne moze biti. A kratka sesta brzina bi kao trebala da bude prednost, kao moze se voziti u gradu u 6-toj? Neka hvala, u gradu mogu i u trecoj. Sesta mi traba za autoput, a takva kratka sesta, pa bolje da je nema.

Barba

pre 6 godina

U gradu za šta je i namenjen, testom 6.5-7, a deklarisano 3.3,3.5,3.8? A na regionalnom putu pri 90 km/h u 6. možda ispod 4? Totalno bezveze. Posle drvlje i kamenje na VW i srodne brednove.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hehe. Ali Vas komentar da se sa dodatkom opreme ne povecava bitno cena? Nesto manje od 10 hiljada na skoro 16 hiljada? Pa kako to nije mnogo? Generalno, clio je solidan auto. I izgleda dobro. Nema sta. Ali tek dizel varijante koje kostaju preko 13 hiljada su prava stvar. Da je potrosnja u lokalu oko 6 litara jer ipak je to gradski auto i da ima bar malo bolji paket opreme od pocetnog. Fabia, Corsa i Fiesta su i dalje povoljnije u dizel varijantama ako se ne varam.

mile

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para??? 
Neverovatno šta sve rade u auto industriji... 
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)
nije to mnogo pare vec ti nemas te pare tako da kritika ne stoji

Renault formula

pre 6 godina

Puno bolja opcija nego recimo WV Polo,lepsi ,opremljeniji,moderniji,mnogo bolji motor.Gledao sam pre neki dan firmin, beli Clio kako pravi slalom po bulevaru... ide kao formula.

daki

pre 6 godina

Imam ovaj motor u megane grandcoupe, kupljen pre dva meseca... prešao s njim 10.000 km, a potrošnja, u ovim hladnim danima, kako god ga vozio u gradu nije presla 5.3l, mereno sipanjem do cepa, vise puta. potrošnja se krece u opsegu 4,5-5,3l...zavisno do puta. Motor je savršenstvo..

Dele šminku džabe

pre 6 godina

"Interesantno je da dodavanje opreme i snažnog dizel motora ne povećava drastični cenu, kao kod sličnih malih automobila, tako da najbogatije opremljena verzija sa najjačim dizelašem, kakvu smo vam prikazali, košta 15.800 evra."
Ma jok, samo malo preko 60% :)
Kolike su plate novinarima kada ovakvu glupost mogu da odvale?!

Leki

pre 6 godina

Lep autic, meni najlepsi u klasi samo mi ovi novi 1.5dci motori bodu oci. Prvo trose 20% vise od odlazecih, drugo uopste ne vuku u skladu sa deklarisanom snagom. Vozio sam svojevremeno megan 2 1.5dci 107ks a posle njega kupio megan 3 1.5dci 110 ks. Megan 3 je bio mnogo tromiji a trosio 1-2l vise. Kad sam pitao u zvanicnom servisu rekli su da su euro 5 motori takvi i da nisam prvi to primetio.

Nomad

pre 6 godina

Vidim da ima komentara tipa "Cena 16000e, ovi mora da su sišli s uma, znate koliko je to para" itd.
Prvo - Reno formira cenu da se njemu isplati. Srbija ulazi možda u 0.5% Evropske prodaje, tako da je cena manje više ista svugde.
Drugo - motor i oprema diktiraju cenu. Ako je osnovna verzija sa 1.2 benzinskim motorom 10.000e, dizel je skuplji bar 1500. Još ako je start/stop sistem - eto cene sa osnovnom opremom od bar 12-12.500. I na to dodate alu felne, i šta sve ne - eto 16.000e.

E sada za te pare imate sledeće opcije:
1. Nov auto sa 3-5 godina garancije i dosta opreme, iz niže klase
2. Auto star 2-3 godine, bez garancije sa nekim početnim ulaganjem (npr. gume, mali/veliki servis)
3. Nov auto nekog "manje renomiranog" proizvođača(KIA, Hyundai) sa solidnom opremom
4. Klot verziju VW/Škode i ostalih...

GuGa

pre 6 godina

Cekaj bre kako 16.000 evra nije mnogo za klio pa makar bio nabudzen max to je i dalje clio. (Lee, 26. februar 2018 09:12)

Pa ako uzmes u obzir da Polo s tim maksimalnim paketom kosta BAREM 10 hiljada evra vise (a mislim da sam malo i rekao), onda ne treba da cudi da Klio kosta 16 ...

Nista oni ne odskacu cenom od konkurencije, pogledaj koliko kostaju vozila konkurencije iz B-segmenta u tim jacim paketima. Klio jos ispadne medju jeftinijima.

Mirko

pre 6 godina

Pocetna cena za Polo sa 1.0 motorom od 75ks je 14.939 evra. Za Golf 18.386, a za Passat je 31 hiljada evra. Mozete proveriti na sajtu zvanicnog uvoznika. Radije bih ovakav Clio, nego klot Polo sa 75ks za taj novac. Ne znam po cemu je polo toliko bolji, da klot kosta kao Clio u najvisem paketu opreme, sa dizel motorom od 110ks.

romeo

pre 6 godina

...imam Klio 1.5 dci...2003 godište.Kupio za 2000€ (Italija).Gospodo,šta nudi ovaj za toliki novac kada košta kao OSAM mojih? Imam sve. .od klime do vrhunskog muzičkog uredjaja...ok,nemam lcd i blutut ali gospodo,na Alliexpresu oba uredjaja koštaju 50€,a Reno koji nudite ima bezobraznu nelogičnu cenu,a gde vam je zarada kad prodajete nelogičnosti?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stole, 26. februar 2018 09:48)
Ovaj auto je SESNAEST puta mladji od tvog i presao je 30000-40000 puta manje km. I pored ovoga ovaj auto nudi posetu servisu jednom godisnje.

henk.mudi

pre 6 godina

Super autic, uspeo dizajn, pogotovo sa boka i strane, spreda malo manje. Enterijer kod Renoa mi se nikad nije previse dopadao, ali ok je. Jedino sto mi nije jasno kako ovoliko trosi kad su me u vise navrata ubedjivali na ovom portalu kako trosi 3.8 do 4.2 u vrh glave u gradu u spicu, izgleda da su malo lagali. Mada smo mi poznati da nam automobili trose bar 30 posto manje nego sto fabrika deklarise :)

Aleks

pre 6 godina

Ova početna cena - Ok, nije loše. Ali ova konačna cena od cca. 16.000 Euro za pomenuti automobil - gospodo, jel zate vi koliko je to para???
Neverovatno šta sve rade u auto industriji...
Pozdrav svima
(Glas razuma, 26. februar 2018 09:13)

Zavisi gde se nalaziš. U Srbiji je mnogo, a na nekom drugom mestu nije mnogo za ono što dobiješ.

Dzoni

pre 6 godina

Nije mi jasno kako ovaj klio ubrzava jednako kao Scenic 0-100 iako je dosta laksi? Naravno, pricam o verzijama sa identicnim motorom.
Sa druge strane vidim da se mnogi bune zbog cene, kazete mnogo je? Pa procitajte test, pise da je sada kvalitet u vrhu klase, ako je tako onda i cena ide u vrh. Trazili ste obradjenu mekanu nasminkanu plasicicu (kao kod VW), eto vam je po istoj ceni.

Putuj Evropo

pre 6 godina

Nije problem sto je ovaj auto 10000-16000 evra, problem je sto u Srbiji to ne moze da se zaradi taj novac ako niste tajkun, politicar, estradna zvezda itsl. Srednja klasa vozi krsheve.

neko

pre 6 godina

Vozim ovaj auto sluzbeno. Da budem iskren prijatno sam iznenadjen s obzirom na klasu kojoj pripada. Dve najbolje stvari na auto su dizajn i motor. Meni licno jako lijepo izgleda, a sto se tice 1.5 dci, samo cu reci da je ubjedljivo najekonomicniji auto koji sam vozio. 80% voznje mi je otvorena i ukupna potrosnja je 4-4.5 litre, sto je smjesno s obzirom na nacin na koji vozim (nesto brza voznja). Normalnom voznjom na otvorenom bez problema ide ispod 4 litre. Privatni 407 2.0 HDi trosi 6/7/8 (otvorena, a. put, grad), otud i moje odusevljenje potrosnjom. Inace verzija koju vozim je 75 KS, iznenadjujuce dobro ide, vjerovatno zbog male mase, mada se na toj verziji osjeti turbo rupa pri nizim obrtajima. Ostale stvari koje bi izdvojio su sjedista, zaista su udobna, preglednost (dobri retrovizori) i ponasanje pri visim brzinama (prilicno siguran s obzirom na masu). Mane su nesto losija udobnost pri manjim brzinama (>30), malo poskakuje, i plastican enterijer, mada mi to nije strasno. Naravno prostor nazad nije nesto, ali opet treba uzeti u obzir samu duzinu vozila. Sve u svemu, jako dobar auto uzevsi u obzir da spada u kategoriju gradskih auta. Dva putnika nece osjetiti duzi put. Ako nekog zanima pouzdanost, 170 hiljada do sad bez ijednog problema, msm da dovoljno govori.

lumen75

pre 6 godina

Ali,Baxuz ,¡Ako su vec hteli da prave dizel od litar i po trebali su da vide kako to radi Mercedes. 1.5 dizel u A klasi je apsolitno savrsenstvo za razliku od ovog Renoovog..."Taj motor u Mercedesu od 1,5 l je Renaultov motor,a ne Mercedesov...Ima ga u A klasi,B klasi,C klasi...Dokeru koji je prekopirana Dacija Doker.

Ilija Čvorović

pre 6 godina

За ове што критикују цену овог модела питање, колико би коштао Поло са таквом опремом и сличним мотором?

Mile

pre 6 godina

Treba sacekati akciju, kada sve ovo mozete dobiti po dosta nizoj ceni. Za iste pare od renoa se uvek dobija najvise. Bonus: test severnog jelena na 82km/h:
https://www.youtube.com/watch?v=9aWcqRgDjR8

preferisco dirti addio

pre 6 godina

16000 za max opremu.. to je otprilike 8-9 prosjecnih neto plata u zapadnoj Evropi.. to je njihov standard za kupovinu auta, kupujes tj uzimas na linzing ono sto mozes kupiti za 6-9 mjesecnih zarada.. Dakle njima nije skupo, sto je nama sve sve skupo - to je za njih nebitan podatak

Bojan

pre 6 godina

Dopada mi se dizajn svih putničkih Renoa u poslednjih 4-5 godina. Motori su odlični, a kvalitet završne obrade je značajno bolji.
Jedino mi se ne dopada cena modela sa više opreme... ali to valjda ide zajedno...

ucha

pre 6 godina

@del Tacno se vidi da nisi strucnjak. Renou se svasta moze zameriti, ali sigurnost, udobnost i motori nikako. Reno je zadnjih 20-ak godina sampion na testovima bezbednosti. Prvi su imali auto sa 5 *, pa prvi 7 auta sa 5*,... A ako mislite da cvrsta, debela, limena krila i hauba spasavaju zivote, grdno se varate.

Nomad

pre 6 godina

@drejan

Za te pare nemaš i30 niti Astru dizel... Astra Selection dizel, osnovna varijanta sa motorom od 95KS košta 17.565 €. i30 Comfort košta 16.290.

Moca

pre 6 godina

Kad se svi prave pametni, ajde malo i ja. Zna li neko koliko košta najnoviji Duster sa ovim jačim dci motorom? Mislim, znam da poređenje baš i nije na mestu, ali videh ga pre par dana na parkingu ispred Renault predstavništa, lepo izgleda u u dobroj opremi a verujem da je sa cenom kao ovaj Clio.

Bane

pre 6 godina

Imao sam Clio 3 sa tim motorom, ali u varijanti sa 106 KS. Šestostepeni menjač je imao izraženo kratke prenose i auto je baš bio zvrk. Ovo će biti poželjan polovnjak ?

godzilla

pre 6 godina

@sani Ovde nije problem u motoru i njegovoj snazi, vec u menjacu. Da li automobil brze ili sporije ubrzava zavisi od menjaca i jos mnogo drugih faktora. Nisu dovoljni samo jak motor i mala masa automobila. Na primer, Megane sa istim motorom i istom snagom ubrzava mnogo bolje i brze nego ovaj Clio, a pritom je veci i tezi automobil, ali zato ima bolji menjac koji je pritom i bolje podesen.