Četvrtak, 22.02.2018.

12:22

Putin poslao "suhoje", šta će sada biti u Guti?

Putin naredio da se u Siriju pošalju dva aviona pete generacije, suhoji "Su 57", prenosi Dejli mejl onlajn.

Izvor: B92

Putin poslao "suhoje", šta æe sada biti u Guti? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Ludi Milojko

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loki, 22. februar 2018 19:03) Kako nema radar? Ima osnovni radar AFAR "Belka" plus dva AFARA u krilima plus dva radara u krilima u L dijapazonu plus optičko-elektronski!! Da bi shvatio AFAR znaki "aktivna fazna rešetka" Svašta pišete. Poslata su dva aviona sa novim motorima da bi ih proverili u realnim ratnim uslovima, da bi ih doradili pre puštanja u serijsku proizvodnju.

Netko

pre 6 godina

Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?
(Nindza, 22. februar 2018 18:31)

Nebeski smo narod, pa volimo da se pokazemo vazniji sto jesmo.
Naprimer irak 91 je bio mnogo ozbiljniji rat nego nas 99te.

Njih je iz sve snage tuklo pola sveta i sa kopna i sa vazduha. U kuvajtu su gadjali iracane ko na poligonu svime i svacim. Mrtvih je bilo na sve strane. Pa drugi iracki rat..
Da su na nas krenuli kopneno pa zacinili tepih bombardovanjem ko sto su radili iracanima ili nemcima pred pad rajha onda bi bio u pravu. A drago mi je sto nije tako bilo.

aca

pre 6 godina

Kada za koju godinu,uz nove motore, elektoniku... bude i zvanicno avion 5-e generacije,sigurno je da ce biti ozbiljan takmac na trzistu oruzija ,pogotovo jer ce sigurno biti jeftiniji os americkih aviona prave 5-e generacije , koji su vec godinama u operativnoj upotrebi.

Futurama

pre 6 godina

@loki
Ako je superkrstarenje neophodno da bi se lovac proglasio lovcem 5 te generacije onda i američki F-35 pada na istom. Taj neće nikad dobiti unapređen motor koji bi mu to i omogućio jer već sada ima napredan motor ali je aerodinamika problem.
Porediti efektivnu odraznu površinu Rafala i Su-57 je u najmanju ruku smešno. Šta misliš kolika je efektivna odrazna površina Rafala kad nakači naoružanje? Odakle vam uopšte informacije da su te dve uporedive?
Su-57 je u startu projektovan da zadovolji stelt karakteristike dok je Rafal projektovan sa ciljem da se ista smanji. Su-57 ima pažljivo projektovane ravne površi i jako se vodilo računa o uglovima pod kojima su iste postavljene dok kod Rafala vidimo zaobljene površine koje su prilično dobri reflektori.
Računali su to stručni ljudi već pa pročitajte:
http://www.ausairpower.net/APA-2010-01.html
Treće otkud znate da radar nije upotrebljiv?
Kako mislite da su vršili testove naoružanja sa neupotrebljivim radarom?
Su-57 je završio osnovna vojno-tehnička ispitivanja u Ahtubinsku a to podrazumeva operativan sistem za upravljanje vatrom i primenu naoružanja.
Sve u svemu pišete vrlo ostrašćene komentare sa jako slabim argumentima ili bez istih.

milan

pre 6 godina

Svi ćute a Turci slobodno bombarduju Kurde u oblasti Afrin. Ajde što naši ćute ali zašto ćuti zapad nije ih Turska tako pritisla da moraju ćutati.

spovac

pre 6 godina

Neka je na cast svim komentatorima koji podrzavaju rusenje civilnih objekata, bolnica, skola i masakr civila i dece u Guti. Ceo svet se jezi zbog rusenja tog predgradja, a nasa rusofilstina se seiri.

jasdf

pre 6 godina

@KOSIGNAS
U gradu u kojem je, po tvrdnjama sirijske vlasti, zivelo 50 hiljada civila poginulo ih 100 hiljada? Ili lazu sirijske vlasti ili ti.

loki

pre 6 godina

Gradjanin: samo lupetas gluposti. Al-41 nije motor 5te generacije, to prvo govore RUSI, onda svi ostali!!! I da ignorisemo motor, bez funkcionalnog radara to nije ni cetvrta ni treca generacija, vec eksperimentalna letelica u razvoju. Cilj slanja u siriju je marketing, da rusi mogu reci da je "ucestvovao u borbenim dejstvima". Zakacice bombu na njega i baciti je negdje u Idlib provinciji, i eto "borbenog dejstva". Rusofilija, zapadfilija su pravi poremecaji.

Bolje da je poslao lonac pasulja !

pre 6 godina

Putin poslao S 300, s400, Putin poslao krstaricu...Putin poslao Suhoje...
A skidaju ih bradati gadjajuci ih bananama !

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"...a brojni svetski mediji preneli su da (...) nema lekova pa lekari daju lekove kojima je istekao rok."

--

A da nije mozda da zapadni "humanitarci" i "filantropi" krcme svoje zastarele i neupotrebljive zalihe lekova kao "humanitarnu pomoc"? 'Em dobijaju poreske olaksice, 'em se oslobadjaju toksicnog djubreta, 'em postizu propagandne poene od svojih mastera i fejk njuz medija za dobro obavljen posao...

Marlon Brendon

pre 6 godina

@Sandžak boy....Rusi su u Siriji na zvaničan poziv sirijske države a NATO ovde nikoga nije zvao....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ASTERIX,

Asad nema nikakav legitimitet u civilizovanim i demokratskim zemljama. On je diktator koji je ugusio opoziciju i manipulisao izbore. Njega samo podrzavaju drugi diktatori poput Putina.

nenad

pre 6 godina

@KOSIGNAS
A ti kao ne znas da je u bombardovanju Rake ucestvovala i Rusija sa svojom avijacijom. Cak mnogo duze vremena od koalicije predvodjene sa SAD. Zato ne pripisuj sve zrtve tog bombardovanja samo jednoj strani. I Rusija je odgovorna za zlocine u tom gradu.

Nindza

pre 6 godina

@Sandzak boy
Jel se ti salis? Iznad Srbije je na nebu bilo po 300-400 aviona DNEVNO, Rusija je tamo imala 30 ukupno, sada ni toliko.
Rusima bi ovim tempom trebalo 10 godina da sruce toliko ubojitih sredstava koliko je NATO bacio na Srbiju.
Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?

Sasa

pre 6 godina

Gospodo meni je zao kada gine neduzan narod,da kazem obican svet,Teroriste neka ganjaju dok god imaju srestva,ali ne kao Nato pakt,Oni u jednoj ruci drze slamu a u drugoj sibicu.Taj olos je nad SRJ,nasom zemljom 1999 god.probao sve i svasta,pa nikom nista,Sada se kao kaju pojedinci,sta su radili,nije valjda,Neka je Rusija digla glavu,da je bilo srece i pre,Mora neko NATO zlikovcima da pokaze zube i pravac,mesto,Ne brinite Vi za СУ 57 evropejci,Znaju Rusi sta rade,

građanin

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020.(loki, 22. februar 2018 14:37)Avion Su-35 je 4++ generacija i njegovi motori mogu da zadovolje potrebe aviona 5 generacije.Jedini problem je što za nadzvučne brzine koristi sistem Forsaž,koji ima IC zračenje i zbog toga veći odraz na radaru.Zato je Suhoj odlučio da napravi potpuno nov motor za Su-57,bez sistema Forsaž.On je testiran krajem prošle godine,brži je za nekih 400km/h i troši manje energenata.Ove godine se očekuje da završe sva ispitivanja i da u rusku vojsku uđe eskadrila od 12 aviona sa novim motorima.Od prošle godine je jedna eskadrila sa motorima Su-35 već u upotrebi.Sa ovim novim motorom,najmoderninim naoružanjem,koje koristi,novim radarom i najmodernijim sistemom upravljanja,koji je u potpunosti nov i može se prilagoditi da letelicom komanduje daljinski Su-57 će po svim karakteristikama biti najbolji i najmoderniji borbeni avion ikada napravljen.Tako da se može reći da je on uvod u avione šeste genreacije.

svasta

pre 6 godina

Sta ce biti? Nista posebno, testiranje tehnike u realnim uslovima (ukoliko NATO odluci da ponovi napad na vladine snage). Do tada, tesko onima na zemlji...

KOSIGNAS

pre 6 godina

Raka, Holms? Zameniče gen. sekretara UN, da li ste čuli za bombardovanje ovih gradova i stradanja civila u njima? Samo u Raki preko 100000 civila nastradalo od vazdušnih udara koalicije predvođene SAD. Mrtve još uvek nisu sahranili. Slično i u Holmsu.Ako već osuđujete, osudite sve. Ako već pišete, pišite o svima. Zapadna objektivnost.

loki

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020. Znaci to je najraniji datum kad su57 moze uci u sluzbenu upotrebu kao avion "5 generacije", a to ne moze biti sa motorima 4 generacije, koji nemaju "supercruising" mogucnost, bez toga avion nije 5ta generacija. Pored toga radarski odraz su57 iako smanjen u poredjenju sa ostalim ruskim avionima, je isti kao kod francuskog rafala, ili za nijansu manji. Aesa radar bjelka takodje nije spreman, i niip tihomirov je naisao na poprilicne prepreke zbog zapadnih sankcija, i nikako ne uspevaju integrisati ga sa ostalim senzorima. Vidi se i na su-35s koji je uveden 2011te mnoge "decije bolesti", slicne koje haraju i americki f35, samo sto je ruska elektronika na su35 i su57 daleko manje sofisticirana, sa mnogo manjim mogucnostima. Dakle taj avion je daleko od spremnog, kada bude i ako bude kako rusi navode na papiru, bice zeznut protivnik, pogotovo za f35, ali to je tek za desetak godina kad se otklone sve decije bolesti koje haraju svaki novi dizajn.

Dejan Pavlović

pre 6 godina

To su opitni predserijski modeli koje su poslali da ih isprobaju u Siriji. I Amerikanci rade isto sa F35. Velike sile isprobavaju naoružanje na Sirijskom narodu. Tuga.

Sandzak boy

pre 6 godina

Na stotine civila ubijeno.jel to rusija brani svoju teritoriju u siriji.nek dobijem milion minusa al rusija je u ovom slucaju agresor.u srbiji zaboravljaju kad smo mi bili bombardovani i to nije ni jedan promil ovog sto jeu siriji

Slatkiši

pre 6 godina

Jak vam je taj sekretar UN čije izjave citirate. A kad ti iz Gute raspale po Damasku i šire verovatno ko "Milosrdni anđeo" bacaju bombone.

Slatkiši

pre 6 godina

Jak vam je taj sekretar UN čije izjave citirate. A kad ti iz Gute raspale po Damasku i šire verovatno ko "Milosrdni anđeo" bacaju bombone.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Raka, Holms? Zameniče gen. sekretara UN, da li ste čuli za bombardovanje ovih gradova i stradanja civila u njima? Samo u Raki preko 100000 civila nastradalo od vazdušnih udara koalicije predvođene SAD. Mrtve još uvek nisu sahranili. Slično i u Holmsu.Ako već osuđujete, osudite sve. Ako već pišete, pišite o svima. Zapadna objektivnost.

Nindza

pre 6 godina

@Sandzak boy
Jel se ti salis? Iznad Srbije je na nebu bilo po 300-400 aviona DNEVNO, Rusija je tamo imala 30 ukupno, sada ni toliko.
Rusima bi ovim tempom trebalo 10 godina da sruce toliko ubojitih sredstava koliko je NATO bacio na Srbiju.
Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?

Dejan Pavlović

pre 6 godina

To su opitni predserijski modeli koje su poslali da ih isprobaju u Siriji. I Amerikanci rade isto sa F35. Velike sile isprobavaju naoružanje na Sirijskom narodu. Tuga.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"...a brojni svetski mediji preneli su da (...) nema lekova pa lekari daju lekove kojima je istekao rok."

--

A da nije mozda da zapadni "humanitarci" i "filantropi" krcme svoje zastarele i neupotrebljive zalihe lekova kao "humanitarnu pomoc"? 'Em dobijaju poreske olaksice, 'em se oslobadjaju toksicnog djubreta, 'em postizu propagandne poene od svojih mastera i fejk njuz medija za dobro obavljen posao...

Sandzak boy

pre 6 godina

Na stotine civila ubijeno.jel to rusija brani svoju teritoriju u siriji.nek dobijem milion minusa al rusija je u ovom slucaju agresor.u srbiji zaboravljaju kad smo mi bili bombardovani i to nije ni jedan promil ovog sto jeu siriji

građanin

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020.(loki, 22. februar 2018 14:37)Avion Su-35 je 4++ generacija i njegovi motori mogu da zadovolje potrebe aviona 5 generacije.Jedini problem je što za nadzvučne brzine koristi sistem Forsaž,koji ima IC zračenje i zbog toga veći odraz na radaru.Zato je Suhoj odlučio da napravi potpuno nov motor za Su-57,bez sistema Forsaž.On je testiran krajem prošle godine,brži je za nekih 400km/h i troši manje energenata.Ove godine se očekuje da završe sva ispitivanja i da u rusku vojsku uđe eskadrila od 12 aviona sa novim motorima.Od prošle godine je jedna eskadrila sa motorima Su-35 već u upotrebi.Sa ovim novim motorom,najmoderninim naoružanjem,koje koristi,novim radarom i najmodernijim sistemom upravljanja,koji je u potpunosti nov i može se prilagoditi da letelicom komanduje daljinski Su-57 će po svim karakteristikama biti najbolji i najmoderniji borbeni avion ikada napravljen.Tako da se može reći da je on uvod u avione šeste genreacije.

Sasa

pre 6 godina

Gospodo meni je zao kada gine neduzan narod,da kazem obican svet,Teroriste neka ganjaju dok god imaju srestva,ali ne kao Nato pakt,Oni u jednoj ruci drze slamu a u drugoj sibicu.Taj olos je nad SRJ,nasom zemljom 1999 god.probao sve i svasta,pa nikom nista,Sada se kao kaju pojedinci,sta su radili,nije valjda,Neka je Rusija digla glavu,da je bilo srece i pre,Mora neko NATO zlikovcima da pokaze zube i pravac,mesto,Ne brinite Vi za СУ 57 evropejci,Znaju Rusi sta rade,

jasdf

pre 6 godina

@KOSIGNAS
U gradu u kojem je, po tvrdnjama sirijske vlasti, zivelo 50 hiljada civila poginulo ih 100 hiljada? Ili lazu sirijske vlasti ili ti.

loki

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020. Znaci to je najraniji datum kad su57 moze uci u sluzbenu upotrebu kao avion "5 generacije", a to ne moze biti sa motorima 4 generacije, koji nemaju "supercruising" mogucnost, bez toga avion nije 5ta generacija. Pored toga radarski odraz su57 iako smanjen u poredjenju sa ostalim ruskim avionima, je isti kao kod francuskog rafala, ili za nijansu manji. Aesa radar bjelka takodje nije spreman, i niip tihomirov je naisao na poprilicne prepreke zbog zapadnih sankcija, i nikako ne uspevaju integrisati ga sa ostalim senzorima. Vidi se i na su-35s koji je uveden 2011te mnoge "decije bolesti", slicne koje haraju i americki f35, samo sto je ruska elektronika na su35 i su57 daleko manje sofisticirana, sa mnogo manjim mogucnostima. Dakle taj avion je daleko od spremnog, kada bude i ako bude kako rusi navode na papiru, bice zeznut protivnik, pogotovo za f35, ali to je tek za desetak godina kad se otklone sve decije bolesti koje haraju svaki novi dizajn.

svasta

pre 6 godina

Sta ce biti? Nista posebno, testiranje tehnike u realnim uslovima (ukoliko NATO odluci da ponovi napad na vladine snage). Do tada, tesko onima na zemlji...

Marlon Brendon

pre 6 godina

@Sandžak boy....Rusi su u Siriji na zvaničan poziv sirijske države a NATO ovde nikoga nije zvao....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ASTERIX,

Asad nema nikakav legitimitet u civilizovanim i demokratskim zemljama. On je diktator koji je ugusio opoziciju i manipulisao izbore. Njega samo podrzavaju drugi diktatori poput Putina.

Bolje da je poslao lonac pasulja !

pre 6 godina

Putin poslao S 300, s400, Putin poslao krstaricu...Putin poslao Suhoje...
A skidaju ih bradati gadjajuci ih bananama !

spovac

pre 6 godina

Neka je na cast svim komentatorima koji podrzavaju rusenje civilnih objekata, bolnica, skola i masakr civila i dece u Guti. Ceo svet se jezi zbog rusenja tog predgradja, a nasa rusofilstina se seiri.

loki

pre 6 godina

Gradjanin: samo lupetas gluposti. Al-41 nije motor 5te generacije, to prvo govore RUSI, onda svi ostali!!! I da ignorisemo motor, bez funkcionalnog radara to nije ni cetvrta ni treca generacija, vec eksperimentalna letelica u razvoju. Cilj slanja u siriju je marketing, da rusi mogu reci da je "ucestvovao u borbenim dejstvima". Zakacice bombu na njega i baciti je negdje u Idlib provinciji, i eto "borbenog dejstva". Rusofilija, zapadfilija su pravi poremecaji.

Futurama

pre 6 godina

@loki
Ako je superkrstarenje neophodno da bi se lovac proglasio lovcem 5 te generacije onda i američki F-35 pada na istom. Taj neće nikad dobiti unapređen motor koji bi mu to i omogućio jer već sada ima napredan motor ali je aerodinamika problem.
Porediti efektivnu odraznu površinu Rafala i Su-57 je u najmanju ruku smešno. Šta misliš kolika je efektivna odrazna površina Rafala kad nakači naoružanje? Odakle vam uopšte informacije da su te dve uporedive?
Su-57 je u startu projektovan da zadovolji stelt karakteristike dok je Rafal projektovan sa ciljem da se ista smanji. Su-57 ima pažljivo projektovane ravne površi i jako se vodilo računa o uglovima pod kojima su iste postavljene dok kod Rafala vidimo zaobljene površine koje su prilično dobri reflektori.
Računali su to stručni ljudi već pa pročitajte:
http://www.ausairpower.net/APA-2010-01.html
Treće otkud znate da radar nije upotrebljiv?
Kako mislite da su vršili testove naoružanja sa neupotrebljivim radarom?
Su-57 je završio osnovna vojno-tehnička ispitivanja u Ahtubinsku a to podrazumeva operativan sistem za upravljanje vatrom i primenu naoružanja.
Sve u svemu pišete vrlo ostrašćene komentare sa jako slabim argumentima ili bez istih.

nenad

pre 6 godina

@KOSIGNAS
A ti kao ne znas da je u bombardovanju Rake ucestvovala i Rusija sa svojom avijacijom. Cak mnogo duze vremena od koalicije predvodjene sa SAD. Zato ne pripisuj sve zrtve tog bombardovanja samo jednoj strani. I Rusija je odgovorna za zlocine u tom gradu.

milan

pre 6 godina

Svi ćute a Turci slobodno bombarduju Kurde u oblasti Afrin. Ajde što naši ćute ali zašto ćuti zapad nije ih Turska tako pritisla da moraju ćutati.

Ludi Milojko

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loki, 22. februar 2018 19:03) Kako nema radar? Ima osnovni radar AFAR "Belka" plus dva AFARA u krilima plus dva radara u krilima u L dijapazonu plus optičko-elektronski!! Da bi shvatio AFAR znaki "aktivna fazna rešetka" Svašta pišete. Poslata su dva aviona sa novim motorima da bi ih proverili u realnim ratnim uslovima, da bi ih doradili pre puštanja u serijsku proizvodnju.

aca

pre 6 godina

Kada za koju godinu,uz nove motore, elektoniku... bude i zvanicno avion 5-e generacije,sigurno je da ce biti ozbiljan takmac na trzistu oruzija ,pogotovo jer ce sigurno biti jeftiniji os americkih aviona prave 5-e generacije , koji su vec godinama u operativnoj upotrebi.

Netko

pre 6 godina

Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?
(Nindza, 22. februar 2018 18:31)

Nebeski smo narod, pa volimo da se pokazemo vazniji sto jesmo.
Naprimer irak 91 je bio mnogo ozbiljniji rat nego nas 99te.

Njih je iz sve snage tuklo pola sveta i sa kopna i sa vazduha. U kuvajtu su gadjali iracane ko na poligonu svime i svacim. Mrtvih je bilo na sve strane. Pa drugi iracki rat..
Da su na nas krenuli kopneno pa zacinili tepih bombardovanjem ko sto su radili iracanima ili nemcima pred pad rajha onda bi bio u pravu. A drago mi je sto nije tako bilo.

Sandzak boy

pre 6 godina

Na stotine civila ubijeno.jel to rusija brani svoju teritoriju u siriji.nek dobijem milion minusa al rusija je u ovom slucaju agresor.u srbiji zaboravljaju kad smo mi bili bombardovani i to nije ni jedan promil ovog sto jeu siriji

Marlon Brendon

pre 6 godina

@Sandžak boy....Rusi su u Siriji na zvaničan poziv sirijske države a NATO ovde nikoga nije zvao....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ASTERIX,

Asad nema nikakav legitimitet u civilizovanim i demokratskim zemljama. On je diktator koji je ugusio opoziciju i manipulisao izbore. Njega samo podrzavaju drugi diktatori poput Putina.

Bolje da je poslao lonac pasulja !

pre 6 godina

Putin poslao S 300, s400, Putin poslao krstaricu...Putin poslao Suhoje...
A skidaju ih bradati gadjajuci ih bananama !

loki

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020. Znaci to je najraniji datum kad su57 moze uci u sluzbenu upotrebu kao avion "5 generacije", a to ne moze biti sa motorima 4 generacije, koji nemaju "supercruising" mogucnost, bez toga avion nije 5ta generacija. Pored toga radarski odraz su57 iako smanjen u poredjenju sa ostalim ruskim avionima, je isti kao kod francuskog rafala, ili za nijansu manji. Aesa radar bjelka takodje nije spreman, i niip tihomirov je naisao na poprilicne prepreke zbog zapadnih sankcija, i nikako ne uspevaju integrisati ga sa ostalim senzorima. Vidi se i na su-35s koji je uveden 2011te mnoge "decije bolesti", slicne koje haraju i americki f35, samo sto je ruska elektronika na su35 i su57 daleko manje sofisticirana, sa mnogo manjim mogucnostima. Dakle taj avion je daleko od spremnog, kada bude i ako bude kako rusi navode na papiru, bice zeznut protivnik, pogotovo za f35, ali to je tek za desetak godina kad se otklone sve decije bolesti koje haraju svaki novi dizajn.

spovac

pre 6 godina

Neka je na cast svim komentatorima koji podrzavaju rusenje civilnih objekata, bolnica, skola i masakr civila i dece u Guti. Ceo svet se jezi zbog rusenja tog predgradja, a nasa rusofilstina se seiri.

nenad

pre 6 godina

@KOSIGNAS
A ti kao ne znas da je u bombardovanju Rake ucestvovala i Rusija sa svojom avijacijom. Cak mnogo duze vremena od koalicije predvodjene sa SAD. Zato ne pripisuj sve zrtve tog bombardovanja samo jednoj strani. I Rusija je odgovorna za zlocine u tom gradu.

loki

pre 6 godina

Gradjanin: samo lupetas gluposti. Al-41 nije motor 5te generacije, to prvo govore RUSI, onda svi ostali!!! I da ignorisemo motor, bez funkcionalnog radara to nije ni cetvrta ni treca generacija, vec eksperimentalna letelica u razvoju. Cilj slanja u siriju je marketing, da rusi mogu reci da je "ucestvovao u borbenim dejstvima". Zakacice bombu na njega i baciti je negdje u Idlib provinciji, i eto "borbenog dejstva". Rusofilija, zapadfilija su pravi poremecaji.

Slatkiši

pre 6 godina

Jak vam je taj sekretar UN čije izjave citirate. A kad ti iz Gute raspale po Damasku i šire verovatno ko "Milosrdni anđeo" bacaju bombone.

KOSIGNAS

pre 6 godina

Raka, Holms? Zameniče gen. sekretara UN, da li ste čuli za bombardovanje ovih gradova i stradanja civila u njima? Samo u Raki preko 100000 civila nastradalo od vazdušnih udara koalicije predvođene SAD. Mrtve još uvek nisu sahranili. Slično i u Holmsu.Ako već osuđujete, osudite sve. Ako već pišete, pišite o svima. Zapadna objektivnost.

Nindza

pre 6 godina

@Sandzak boy
Jel se ti salis? Iznad Srbije je na nebu bilo po 300-400 aviona DNEVNO, Rusija je tamo imala 30 ukupno, sada ni toliko.
Rusima bi ovim tempom trebalo 10 godina da sruce toliko ubojitih sredstava koliko je NATO bacio na Srbiju.
Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?

građanin

pre 6 godina

Rusija pokusava reklamirati avione koji nisu ni usli u sluzbenu upotrebu, i na su57 koriste stare al-41 motore sa su35, dok izdelije 30 motori nece biti spremni pre 2020.(loki, 22. februar 2018 14:37)Avion Su-35 je 4++ generacija i njegovi motori mogu da zadovolje potrebe aviona 5 generacije.Jedini problem je što za nadzvučne brzine koristi sistem Forsaž,koji ima IC zračenje i zbog toga veći odraz na radaru.Zato je Suhoj odlučio da napravi potpuno nov motor za Su-57,bez sistema Forsaž.On je testiran krajem prošle godine,brži je za nekih 400km/h i troši manje energenata.Ove godine se očekuje da završe sva ispitivanja i da u rusku vojsku uđe eskadrila od 12 aviona sa novim motorima.Od prošle godine je jedna eskadrila sa motorima Su-35 već u upotrebi.Sa ovim novim motorom,najmoderninim naoružanjem,koje koristi,novim radarom i najmodernijim sistemom upravljanja,koji je u potpunosti nov i može se prilagoditi da letelicom komanduje daljinski Su-57 će po svim karakteristikama biti najbolji i najmoderniji borbeni avion ikada napravljen.Tako da se može reći da je on uvod u avione šeste genreacije.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"...a brojni svetski mediji preneli su da (...) nema lekova pa lekari daju lekove kojima je istekao rok."

--

A da nije mozda da zapadni "humanitarci" i "filantropi" krcme svoje zastarele i neupotrebljive zalihe lekova kao "humanitarnu pomoc"? 'Em dobijaju poreske olaksice, 'em se oslobadjaju toksicnog djubreta, 'em postizu propagandne poene od svojih mastera i fejk njuz medija za dobro obavljen posao...

Sasa

pre 6 godina

Gospodo meni je zao kada gine neduzan narod,da kazem obican svet,Teroriste neka ganjaju dok god imaju srestva,ali ne kao Nato pakt,Oni u jednoj ruci drze slamu a u drugoj sibicu.Taj olos je nad SRJ,nasom zemljom 1999 god.probao sve i svasta,pa nikom nista,Sada se kao kaju pojedinci,sta su radili,nije valjda,Neka je Rusija digla glavu,da je bilo srece i pre,Mora neko NATO zlikovcima da pokaze zube i pravac,mesto,Ne brinite Vi za СУ 57 evropejci,Znaju Rusi sta rade,

Dejan Pavlović

pre 6 godina

To su opitni predserijski modeli koje su poslali da ih isprobaju u Siriji. I Amerikanci rade isto sa F35. Velike sile isprobavaju naoružanje na Sirijskom narodu. Tuga.

jasdf

pre 6 godina

@KOSIGNAS
U gradu u kojem je, po tvrdnjama sirijske vlasti, zivelo 50 hiljada civila poginulo ih 100 hiljada? Ili lazu sirijske vlasti ili ti.

Netko

pre 6 godina

Jel ti shvatas da NIKOGA u celokupnoj ljudskoj istoriji, nije napalo toliko zemalja, i toliko razvijenih zemalja, koliko je napalo Srbiju '99?
(Nindza, 22. februar 2018 18:31)

Nebeski smo narod, pa volimo da se pokazemo vazniji sto jesmo.
Naprimer irak 91 je bio mnogo ozbiljniji rat nego nas 99te.

Njih je iz sve snage tuklo pola sveta i sa kopna i sa vazduha. U kuvajtu su gadjali iracane ko na poligonu svime i svacim. Mrtvih je bilo na sve strane. Pa drugi iracki rat..
Da su na nas krenuli kopneno pa zacinili tepih bombardovanjem ko sto su radili iracanima ili nemcima pred pad rajha onda bi bio u pravu. A drago mi je sto nije tako bilo.

svasta

pre 6 godina

Sta ce biti? Nista posebno, testiranje tehnike u realnim uslovima (ukoliko NATO odluci da ponovi napad na vladine snage). Do tada, tesko onima na zemlji...

aca

pre 6 godina

Kada za koju godinu,uz nove motore, elektoniku... bude i zvanicno avion 5-e generacije,sigurno je da ce biti ozbiljan takmac na trzistu oruzija ,pogotovo jer ce sigurno biti jeftiniji os americkih aviona prave 5-e generacije , koji su vec godinama u operativnoj upotrebi.

Futurama

pre 6 godina

@loki
Ako je superkrstarenje neophodno da bi se lovac proglasio lovcem 5 te generacije onda i američki F-35 pada na istom. Taj neće nikad dobiti unapređen motor koji bi mu to i omogućio jer već sada ima napredan motor ali je aerodinamika problem.
Porediti efektivnu odraznu površinu Rafala i Su-57 je u najmanju ruku smešno. Šta misliš kolika je efektivna odrazna površina Rafala kad nakači naoružanje? Odakle vam uopšte informacije da su te dve uporedive?
Su-57 je u startu projektovan da zadovolji stelt karakteristike dok je Rafal projektovan sa ciljem da se ista smanji. Su-57 ima pažljivo projektovane ravne površi i jako se vodilo računa o uglovima pod kojima su iste postavljene dok kod Rafala vidimo zaobljene površine koje su prilično dobri reflektori.
Računali su to stručni ljudi već pa pročitajte:
http://www.ausairpower.net/APA-2010-01.html
Treće otkud znate da radar nije upotrebljiv?
Kako mislite da su vršili testove naoružanja sa neupotrebljivim radarom?
Su-57 je završio osnovna vojno-tehnička ispitivanja u Ahtubinsku a to podrazumeva operativan sistem za upravljanje vatrom i primenu naoružanja.
Sve u svemu pišete vrlo ostrašćene komentare sa jako slabim argumentima ili bez istih.

Ludi Milojko

pre 6 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loki, 22. februar 2018 19:03) Kako nema radar? Ima osnovni radar AFAR "Belka" plus dva AFARA u krilima plus dva radara u krilima u L dijapazonu plus optičko-elektronski!! Da bi shvatio AFAR znaki "aktivna fazna rešetka" Svašta pišete. Poslata su dva aviona sa novim motorima da bi ih proverili u realnim ratnim uslovima, da bi ih doradili pre puštanja u serijsku proizvodnju.

milan

pre 6 godina

Svi ćute a Turci slobodno bombarduju Kurde u oblasti Afrin. Ajde što naši ćute ali zašto ćuti zapad nije ih Turska tako pritisla da moraju ćutati.