Nedelja, 18.02.2018.

20:15

Stojaković: Dve generacije igrača iz Evrope su menjale NBA

Bivši košarkaš, sada deo struke u Sakramento Kingsa Predrag Stojaković priča kako je NBA liga otvorila vrata igračima van granica SAD.

Izvor: MLJ

Stojakoviæ: Dve generacije igraèa iz Evrope su menjale NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

kosk

pre 6 godina

"sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine"


Pa ti navedi na prstu jedne ruke ako znaš igrače koji su sa njegovom visinom imali takav brz izbačaj i kretnju iz blokova. On se kretao kao Kajl Korver, sa onom visinom. Pa ti sad vidi kakvu je karijeru u današnjem NBA pod stare dane nabudžio Korver i zamisli u današnjem NBA igrača sa košarkaškim znanjem Peđe Stojakovića.

Čuj fizičke predispozicije naspram veštine, kao da su igrači poput Peđe pravilo, a ne izuzetak. Negde sam skoro video klip o tome koji igrači bi u današnje, a i bilo koje drugo vreme imali vrhunske karijere i Peđa sa svojim košarkaškim znanjem se našao na toj listi. I kao što je tu rečeno "zamislite Rajana Andersona, e pa Peđa je Rajan Anderson na steroidima".


I još nešto, Peđin šut je vrhunsko košarkaško znanje, pogotovo danas.

You do

pre 6 godina

Pedja ni u ludilu nije bolji od Kukoca , Divca , Petrovica, Bodiroge i nije u diskusiji ne za naboljeg Evroplanina nego ni za u prvih deset. Visok igrac koji nema igru ledjima, kojeg je strah da ide na ulaz da ne bi popio blokadu, koji nema dribling, ne igra odbranu i jedino sto ima je sut zbog toga sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine. Da ne pricam o tome da nije bio lider, da jje reprezentacija bila ponizena na svom terenu 2005 kad je on bio lider, da je bio dobar suter ali da je kad se lomilo 2002 to prepustao Gurovicu a da ne zaboravimo da je promasio sut protiv Lejkersa u sedmoj utakmici kad je bio sam i da nije pogodio cak ni obruc te ih kostao titule i jedini put kad je osvojio trofej u NBA je kad nije zaigrao nijednu utakmicu u finalu plejofa i kad je vodja tima bio Dirk. Da je on igrao kad i Kukoc i Petrovic i da je bio u istom timu sa Dzordanom , Pipenom, Rodmanom on ne bi nikad bio u prvom timu niti bi bio u trci za MVP i moze da zahvali igracima prije njega sto se situacija za evropske igrace promijenila pa je mogao da bude izabran za All Star 3 puta i o njemu kao igracu najbolje govori to sto je zaboravljen i u svojoj zemli i u NBA.

akros

pre 6 godina

Ne razumem ovo nipodaštavanje Gasola, mislim, možete da ga ne volite, ali čovek je bio MVP i na SP-u i na EP-u, osim toga igra je i na 6 All Stara, kao i to da je bio 4 puta u najboljim timovima lige (2 put u drugom i 2 put u trećem), a bio je i ruki godine. Čovek je osvojio i dve NBA lige, i to kao drugi igrač tima, nije kao Novicki, ali je svakako bio važniji u svojim pohodima na NBA titulu od Peđe. Volim i ja Peđu, ali nikako se ne može reći da je imao bolju karijeru od Pau Gasola. Čak i naspram Tonija Parkera bi se moglo diskutovati. Možda su za to krive i povrede, ali nema potreba za nipodaštavanje jedne od najboljih i najdugotrajnijih košarkaških karijera. Novicki i Gasol, Parker i Stojaković, za sad najbolji od Evropljana, Novicki sigurno ispred, a ovu trojicu ređajte kako hoćete.

Žao mi je Peđe u neku ruku, on i Drik su bili na istom nivou tamo na početku dvehiljaditih, ali proklete povrede.

dropshotic

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasni ljudi koji osporavaju TDouble! To upravo polazuje koliko je igrac svestran,talentovan, koristan za ekipu (osim donekle RWestbrooka). U slucaju dobrog TDoubla si direktno (poenima) i indirektno (asistencije itd) zasluzan za trecinu, cesto i polovinu poena svoje ekipe! Sve ovo ako ekipa pobedjuje i ako su ti +/- i PER dobri jer u suprotnom statistiku juris na silu, na stetu i gusenje saigraca (Rassel) sto nikako nije slucaj sa Jokicem. Zaboravih tacan stat ali priblizno, za poslednji TD u prvom poluvremenu sa njim na terenu za 16 min ekipa tipa 60 poena, sa njim na klupi za 8 min, 8 poena. Da li moze bolja ilustracija korisnosti povivalentnog igraca, sposobnog za TDouble? Kao trener uvek birate igraca sa 15/10/8 nego 25/3/0! To nikako nije samo statistika vec odraz vrhunski talentovanog i korisnog igraca. Ako neko spomene da Nikola ima sa 22 godine, sa manje od tri sezone, vise TD od nekoga za celu karijeru, to jeste merodavno. Ne da je bolji i uspesniji (jos uvek-mali broj sezona) ali da je POTENCIJALNO bolji, sto bi se videlo kroz vreme, svakako! Cinjenice dozvoljavaju zdravo i objektivno poredjenje koliko god nekome to smetalo. Muka je vise zbog nedopustanja starijih da poredimo sadasnje igrace sa proslim. To je sasvim prirodno. Igra se nastavlja, napreduje, vreme tece, zemlja se okrece. Sasvim je prirodno i zdravo porediti jer uvek moze bolje i dolazi bolje. Kosarka bi stagnirala i bila bi u ozbiljnom problemu da nije tako. Mislite o tome!

Milan Kosanovic

pre 6 godina

Predraze sine, mora li ta Amerika?! Salu na stranu, opasan igrac je bio. I da nije bilo konstantne povrede ledja..... zamislite sami da je mogao da odigra jos nekoliko sezona.

Jaran

pre 6 godina

croata
Stojakovic nije rodjeni pobednik??? Zapitaj se zasto niste nista osvajali dok je on igrao za reprezentaciju (u kojoj je bio LIDER pored Bodiroge u timu). Zapitaj se zasto su veliki "majstori" Spanulis i Navaro imali uspesne karijere u NBA? Zapitaj se zasto Teo ne upisuje 10 asistencija po mecu, pa u NBA se sve racuna kao asistencija!

Stojakovic je, bez dileme, drugi najbolji EVROPSKI igrac svih vremena iza Dirka. Mnogi su bili talentovaniji od Pedje ali niko od njih nije pokazao ono sto se ocekivalo. Ni Pedja nije ispunio svoj potencijal zbog brojnih (hronicnih) povreda. Danas postoji nesto magicno sto se zove internet, pomocu interneta imamo pristup snimcima iz "vremena divova ove igre". Lako je zakljuciti da je Pedja daleko ispred svih njih.

croata

pre 6 godina

(Wer, 18. februar 2018 23:45)

Nisam neki obozavatelj bodiroge, al vec kad tako pises,samo jedno,bodiroga je rodjeni pobjednik, stojakovic ne.
A sad ti pisi dalje sta hoces..

croata

pre 6 godina

(joki, 18. februar 2018 22:55)

Kad su meni stariji ljubitelji kosarke pricali o cosicu i kicanovicu (koje na zalost nisam gledao jer sam bio premlad) da su bili kosarkaski genijalci uz bok drazenu,nisam glumatao i pravio se pametan izbacujuci im statistike vec sam ih s postovanjem slusao. Istu stvar savjetujem i tebi posto vidim da nisi bio ni u planu dok je drazen harao kosarkaskim parketima. Vidis ovog cartera kako se decko normalno ponasa,kuzi da ne moze diskutirati o nekom kog nije uzivo gledao i to je to.
Mani se corava posla.

Wer

pre 6 godina

Ma kakav Bodiroga, NBA ti je lakmus papir za kosarkase, ubacis ih da vidis kolko vrede. To je test koji moras da prodjes da bi bio supervrhunski. Bodiroga je legenda evropske kosarke, a Stojakovic NBA koksarke. Bodirogin stil igre je bio stvoren za evropsku sah kosarku, u NBA bi bio irelevantan faktor, onako spor i trom bez obzira na kosarkasku inteligenciju. Stojakovic je bio automatik, dok se okrenes oko sebe on ti strpa tri trojke za 60 sekundi. Sut vrhunski, jedan od najboljih u istoriji. Za NBA ti treba neki superlativ da bi bio konkurentan, Bodiroga nije imao. Brdo poena je u Evropi dao sa niskog posta, spusti se u stav, uvali du.e i odgura te do kosa, to u NBA no, no.. no way ne bi moglo. Ne bi ih mogao pomeriti. Treba da pleses kao Djinobili, Parker, da budes covek od gume, ili da ne promasujes kao Stojakovic. Tako su za Teodosica pricali da ce cuda da pravi u NBA pa evo suv prosek, mislim da bi i Bodiroga prosao isto, to je takav evropski tip igraca. Mislim da je Bodiroga bio svestan toga pa nije zbog tog otisao, malo sujeta...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena
(bg leprikoni, 18. februar 2018 22:06)
Komentar na nivou lika sto rekao da Pedja sa 26 napustio reprezentaciju. Naravno, njemu nije problem sto Joka to s 22 radi.
Joka u Pedjino vrijeme nikad ne bi mogao da igra centra u NBA. Nikad. Liga dje prstene donose centri, dje Sekil Onil... O cemu pricas? "Dobra stara vremena"? Vremena dje Joka nikako ne bi mogao da igra. Fakat.

vince carter

pre 6 godina

@Joki Eto i ti povrsno uporedjujes. Poredis neke statistike a Petrovic u Portlandu nije ni igrao pored Draxlera,Portera a ne bi ni Pedja..pominjes Kukoca a covek igrao sa Jordanom i Pipenom! 3 puta osvojio evroligu sa Jugoplastikom. I ne pripisujte sve tome sto kazu "starci",ja sam mladji covek pa ne lupam po Legendama. Nisam gledao Petrovica uzivo ali valjda Lebron James ne kaze za dzabe da je najbolji Evropljanin,Pedja je iskljucivo suter,nije sigurno bolji igrac od Kukoca niti bi mogao da ga brani. Srbin sam ali pricam realno i nije bitno ko je od koga bolji. Vi mislite da bi Jokic jer je jedan od najboljih u Nba tek tako osvojio evroligu da igra za Real umesto Doncica,ma to tako ne ide nikad u realnosti. Za Pedju,Kukoca bi danasnja Nba bila kao stvorena. Tako razmisljaju deca,pa Grcka je 2006 tukla Lebrona,Wejda,Bosha,Carmela u polufinalu SP. Furnier ispada bolji od Ginobilija na osnovu statistike a realno je da je Manu bolji igrac i od Pedje. Covek je doktor.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Milos
Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

cz

pre 6 godina

ahahaha Kukoc, Parker, Gasol i co. ne mogu da pridju Pedji u njegovim najboljim sezonama u nba, samo Dirk ispred njega, savrsena tehnika suta, cisto sumnjam da ce se jos jednom pojaviti igrac sa takvom tehnikom, da nije bilo povreda poobarao bi sve rekorde lige

joki

pre 6 godina

stojakovic je uz novickog,gasola i parkera najbolji evropljanin koji su igrali u nba.
novicki je najveci evropski kosarkas svih vremena.
covjek je proglasen najboljim igracem cele nba lige,
oko novickog nema spora.

sto se tice drazena,mislim da je doslo vreme da se otvoreno kaze,
ne lazite vise.
taj covjek je u najboljim kosarkaskim god u nba imao 15 poena prosecno,2 skoka i 2 asistencije.
drazenova tragedija je njega digla u nebesa.
covek ima mrsave brojke,ali zbog kurtoazije prema njegovoj sudbini svi ga dizu u nebesa.

vince carter

pre 6 godina

@Bg leprikoni Bravo za poredjenje kako si samo ti bistar. Jokic vec sada ima vise triple dablova Novicki u celoj karijeri i kako je moguce da uopste uporedjujes Jokica i Stojakovica dva totalno razlicita igraca. Dirk je sa ispod prosecnom Nemackom dobio prajm Gasola i mocnu Spanija i usao u finale Eura i dobio prajm Lebrona,Wejda,Bosha i uzeo Mvp finala i sad je Jokic bolji od Novickog jer ima vise triple dablova alo bre to su samo brojevi. Pa Jokic pored Chris Webera ne bi bio ni starter a bio bi rupa u odbrani naspram Shaqa i morao da pravi licne greske. To je sve realnost!! Divac..Weber..Pedja..Kristi..Brad Miller..Bibi..Jackson..Turkoglu!! Ma nisu u pitanju nikakva stara vremena,debeli Felton igra nba,spori Joe Ingles,svaki dobar igrac bi igrao u bilo kojoj eri. Sadasnja small ball bi bila kao stvorena za Kukoca..211cm,dobar dodavac,dobar suter,visok IQ.

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

Bojan Maribor

pre 6 godina

10 najboljsih igralcev 1. Drazen 2. Novicki 3. P. Gasol 4. Parker 5. Sabonis 6. Antetokounmpo 7. Kukoc 8. Porzigins 9. Dragic 10. M. Gasol

stevan

pre 6 godina

pedja da igra danas, gde je trojka najvaznije i najbitnije oruzije, imao bi mozda u bolju karijeru u NBA nego sto je imao.
Biti najbolji (ili drugi najbolji) igrac u ekipi koja se borila(i bila glavni rival onim Lejkersima) za prsten, taj nivo kvaliteta sa ovih prostora jos niko nije dostigao.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Auuu, nisam znao da su prosecni igraci oni koji su i dan danas u Top 5 sutera u NBA istoriji. Karijera mu nije bila duga, od 28. godine je kuburio sa povredama, ali i takav je u Hall of Fame cele lige. Bio je drugi MVP cele lige, pobedjivao nekoliko puta u sutiranju trojki ispred Redzija Milera i Reja Alena, sve Hall of Fame igraci. Vodio do evropske i svetske tutule reprezentaciju, jednom kao MVP celog takmicenja. O cemu ti momak pricas? Pored Dirka najbolji evropski igrac u NBA ligi svih vremena, sto po statistici, sto po uticaju i onome sto je ostavio tamo za sobom. Pa jedan Kukoc, Divac i Sabonis su pored njega izgledali kao suvi prosek u toj istoj Ligi, a kakve su to igracine bile. Decko, malo postovanja ne bi skodilo. Posle njegove ere se pojavio samo jedan igrac koji ce razbiti njegove rekorde, ali i svih drugih, a to je Stef Kari, koji ce verovatno biti najbolji trojkas NBA lige u istoriji. A Stojakovic je pripadao zlatnoj eri trojkasa Rej Alen, Redzi Miler i on koji su poobarali sve dotadasnje rekorde. Dirk i Stojakovic, pa dva prazna mesta, pa redom Parker, Gasol, Sabonis, Petrovic, Divac, Kukoc itd... Sada Evropa ima Adetokumba, Porzingisa, Jokica, Markanena i jos par njih od kojih se moze ocekivati da nadmase neprikosnoveni dvojac i popune dva upraznjena mesta. Ali i za to im treba konstantnost, konzistentnost i odlicne brojke na kraju karijera. Svi su oni zeleni, jedino je Greek Freak vec na dobrom putu da smeni matorog Jamesa na tronu najboljih igraca danasnjice i najbolji je pik da zaseni sve ostale Evropljane preko bare.

matori

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Peđa je 2004. bio 4. ( slovima - četvrti ) u trci za MVP lige. osim Dirka, koji je bio MVP, iz evrope niko ni blizu nije prišao...

croata

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.

Samo to, ništa više i ne treba

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Drugi strelac lige NBA.
Među 10 najbolja procenta za slobodna bacanja svih vremena u NBA

Milos

pre 6 godina

Jedan od najboljih sutera ikada u NBA ligi! A za ovog dole, samo Jokic može da bude bolji od Stojakovica, i to možda.. Smešno je da pominješ te igrače, posebno Sarica..

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !
(Canadian, 18. februar 2018 20:45)

#1 je Pau Gasol, kad se samo setim koliko stotina poena je nama dao.

drmr

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!
(Milos, 18. februar 2018 20:43)

Slazem se od reci do reci. Samo je Amere tukao Gurovic ;)

Kvante

pre 6 godina

Stojakovic, igrac koji je sa 26 godina napustio reprezentaciju. Sa koliko godina jos igraju ili su igrali Gasol, Novicki, Djinobili, Parker.

Canadian

pre 6 godina

To se zove respect, kad ti pridje Mark Cuban i pozdravi se sa tobom pred TV ekipom, pruzi ruku i kaze "He's the champion". TOP !
Najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA i #2 samo velikom Dirk Novitskom iz Evrope. Necu da cujem nikakvu pricu, sbb-kbb (Petrovic) i sta ce biti sa Jokicem. Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !

Milos

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!

jel ti uopste znas sta je kosarka

pre 6 godina

markozg ,za razliku od svih njih Stojakovic je nastupao na all-staru i to vise puta, nesto sto nijedan kosarkas iz hr nije ostvario , pa uzeo EP i SP , to vasi nisu ostvarili, imas pravo prosecan igrac, a ovi tvoji nabrojani su onda daleko ispod

Canadian

pre 6 godina

To se zove respect, kad ti pridje Mark Cuban i pozdravi se sa tobom pred TV ekipom, pruzi ruku i kaze "He's the champion". TOP !
Najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA i #2 samo velikom Dirk Novitskom iz Evrope. Necu da cujem nikakvu pricu, sbb-kbb (Petrovic) i sta ce biti sa Jokicem. Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !

Milos

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!

matori

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Peđa je 2004. bio 4. ( slovima - četvrti ) u trci za MVP lige. osim Dirka, koji je bio MVP, iz evrope niko ni blizu nije prišao...

jel ti uopste znas sta je kosarka

pre 6 godina

markozg ,za razliku od svih njih Stojakovic je nastupao na all-staru i to vise puta, nesto sto nijedan kosarkas iz hr nije ostvario , pa uzeo EP i SP , to vasi nisu ostvarili, imas pravo prosecan igrac, a ovi tvoji nabrojani su onda daleko ispod

Milos

pre 6 godina

Jedan od najboljih sutera ikada u NBA ligi! A za ovog dole, samo Jokic može da bude bolji od Stojakovica, i to možda.. Smešno je da pominješ te igrače, posebno Sarica..

drmr

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!
(Milos, 18. februar 2018 20:43)

Slazem se od reci do reci. Samo je Amere tukao Gurovic ;)

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Auuu, nisam znao da su prosecni igraci oni koji su i dan danas u Top 5 sutera u NBA istoriji. Karijera mu nije bila duga, od 28. godine je kuburio sa povredama, ali i takav je u Hall of Fame cele lige. Bio je drugi MVP cele lige, pobedjivao nekoliko puta u sutiranju trojki ispred Redzija Milera i Reja Alena, sve Hall of Fame igraci. Vodio do evropske i svetske tutule reprezentaciju, jednom kao MVP celog takmicenja. O cemu ti momak pricas? Pored Dirka najbolji evropski igrac u NBA ligi svih vremena, sto po statistici, sto po uticaju i onome sto je ostavio tamo za sobom. Pa jedan Kukoc, Divac i Sabonis su pored njega izgledali kao suvi prosek u toj istoj Ligi, a kakve su to igracine bile. Decko, malo postovanja ne bi skodilo. Posle njegove ere se pojavio samo jedan igrac koji ce razbiti njegove rekorde, ali i svih drugih, a to je Stef Kari, koji ce verovatno biti najbolji trojkas NBA lige u istoriji. A Stojakovic je pripadao zlatnoj eri trojkasa Rej Alen, Redzi Miler i on koji su poobarali sve dotadasnje rekorde. Dirk i Stojakovic, pa dva prazna mesta, pa redom Parker, Gasol, Sabonis, Petrovic, Divac, Kukoc itd... Sada Evropa ima Adetokumba, Porzingisa, Jokica, Markanena i jos par njih od kojih se moze ocekivati da nadmase neprikosnoveni dvojac i popune dva upraznjena mesta. Ali i za to im treba konstantnost, konzistentnost i odlicne brojke na kraju karijera. Svi su oni zeleni, jedino je Greek Freak vec na dobrom putu da smeni matorog Jamesa na tronu najboljih igraca danasnjice i najbolji je pik da zaseni sve ostale Evropljane preko bare.

stevan

pre 6 godina

pedja da igra danas, gde je trojka najvaznije i najbitnije oruzije, imao bi mozda u bolju karijeru u NBA nego sto je imao.
Biti najbolji (ili drugi najbolji) igrac u ekipi koja se borila(i bila glavni rival onim Lejkersima) za prsten, taj nivo kvaliteta sa ovih prostora jos niko nije dostigao.

Samo to, ništa više i ne treba

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Drugi strelac lige NBA.
Među 10 najbolja procenta za slobodna bacanja svih vremena u NBA

joki

pre 6 godina

stojakovic je uz novickog,gasola i parkera najbolji evropljanin koji su igrali u nba.
novicki je najveci evropski kosarkas svih vremena.
covjek je proglasen najboljim igracem cele nba lige,
oko novickog nema spora.

sto se tice drazena,mislim da je doslo vreme da se otvoreno kaze,
ne lazite vise.
taj covjek je u najboljim kosarkaskim god u nba imao 15 poena prosecno,2 skoka i 2 asistencije.
drazenova tragedija je njega digla u nebesa.
covek ima mrsave brojke,ali zbog kurtoazije prema njegovoj sudbini svi ga dizu u nebesa.

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

cz

pre 6 godina

ahahaha Kukoc, Parker, Gasol i co. ne mogu da pridju Pedji u njegovim najboljim sezonama u nba, samo Dirk ispred njega, savrsena tehnika suta, cisto sumnjam da ce se jos jednom pojaviti igrac sa takvom tehnikom, da nije bilo povreda poobarao bi sve rekorde lige

croata

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.

Wer

pre 6 godina

Ma kakav Bodiroga, NBA ti je lakmus papir za kosarkase, ubacis ih da vidis kolko vrede. To je test koji moras da prodjes da bi bio supervrhunski. Bodiroga je legenda evropske kosarke, a Stojakovic NBA koksarke. Bodirogin stil igre je bio stvoren za evropsku sah kosarku, u NBA bi bio irelevantan faktor, onako spor i trom bez obzira na kosarkasku inteligenciju. Stojakovic je bio automatik, dok se okrenes oko sebe on ti strpa tri trojke za 60 sekundi. Sut vrhunski, jedan od najboljih u istoriji. Za NBA ti treba neki superlativ da bi bio konkurentan, Bodiroga nije imao. Brdo poena je u Evropi dao sa niskog posta, spusti se u stav, uvali du.e i odgura te do kosa, to u NBA no, no.. no way ne bi moglo. Ne bi ih mogao pomeriti. Treba da pleses kao Djinobili, Parker, da budes covek od gume, ili da ne promasujes kao Stojakovic. Tako su za Teodosica pricali da ce cuda da pravi u NBA pa evo suv prosek, mislim da bi i Bodiroga prosao isto, to je takav evropski tip igraca. Mislim da je Bodiroga bio svestan toga pa nije zbog tog otisao, malo sujeta...

vince carter

pre 6 godina

@Bg leprikoni Bravo za poredjenje kako si samo ti bistar. Jokic vec sada ima vise triple dablova Novicki u celoj karijeri i kako je moguce da uopste uporedjujes Jokica i Stojakovica dva totalno razlicita igraca. Dirk je sa ispod prosecnom Nemackom dobio prajm Gasola i mocnu Spanija i usao u finale Eura i dobio prajm Lebrona,Wejda,Bosha i uzeo Mvp finala i sad je Jokic bolji od Novickog jer ima vise triple dablova alo bre to su samo brojevi. Pa Jokic pored Chris Webera ne bi bio ni starter a bio bi rupa u odbrani naspram Shaqa i morao da pravi licne greske. To je sve realnost!! Divac..Weber..Pedja..Kristi..Brad Miller..Bibi..Jackson..Turkoglu!! Ma nisu u pitanju nikakva stara vremena,debeli Felton igra nba,spori Joe Ingles,svaki dobar igrac bi igrao u bilo kojoj eri. Sadasnja small ball bi bila kao stvorena za Kukoca..211cm,dobar dodavac,dobar suter,visok IQ.

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

croata

pre 6 godina

(joki, 18. februar 2018 22:55)

Kad su meni stariji ljubitelji kosarke pricali o cosicu i kicanovicu (koje na zalost nisam gledao jer sam bio premlad) da su bili kosarkaski genijalci uz bok drazenu,nisam glumatao i pravio se pametan izbacujuci im statistike vec sam ih s postovanjem slusao. Istu stvar savjetujem i tebi posto vidim da nisi bio ni u planu dok je drazen harao kosarkaskim parketima. Vidis ovog cartera kako se decko normalno ponasa,kuzi da ne moze diskutirati o nekom kog nije uzivo gledao i to je to.
Mani se corava posla.

croata

pre 6 godina

(Wer, 18. februar 2018 23:45)

Nisam neki obozavatelj bodiroge, al vec kad tako pises,samo jedno,bodiroga je rodjeni pobjednik, stojakovic ne.
A sad ti pisi dalje sta hoces..

vince carter

pre 6 godina

@Joki Eto i ti povrsno uporedjujes. Poredis neke statistike a Petrovic u Portlandu nije ni igrao pored Draxlera,Portera a ne bi ni Pedja..pominjes Kukoca a covek igrao sa Jordanom i Pipenom! 3 puta osvojio evroligu sa Jugoplastikom. I ne pripisujte sve tome sto kazu "starci",ja sam mladji covek pa ne lupam po Legendama. Nisam gledao Petrovica uzivo ali valjda Lebron James ne kaze za dzabe da je najbolji Evropljanin,Pedja je iskljucivo suter,nije sigurno bolji igrac od Kukoca niti bi mogao da ga brani. Srbin sam ali pricam realno i nije bitno ko je od koga bolji. Vi mislite da bi Jokic jer je jedan od najboljih u Nba tek tako osvojio evroligu da igra za Real umesto Doncica,ma to tako ne ide nikad u realnosti. Za Pedju,Kukoca bi danasnja Nba bila kao stvorena. Tako razmisljaju deca,pa Grcka je 2006 tukla Lebrona,Wejda,Bosha,Carmela u polufinalu SP. Furnier ispada bolji od Ginobilija na osnovu statistike a realno je da je Manu bolji igrac i od Pedje. Covek je doktor.

Kvante

pre 6 godina

Stojakovic, igrac koji je sa 26 godina napustio reprezentaciju. Sa koliko godina jos igraju ili su igrali Gasol, Novicki, Djinobili, Parker.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena
(bg leprikoni, 18. februar 2018 22:06)
Komentar na nivou lika sto rekao da Pedja sa 26 napustio reprezentaciju. Naravno, njemu nije problem sto Joka to s 22 radi.
Joka u Pedjino vrijeme nikad ne bi mogao da igra centra u NBA. Nikad. Liga dje prstene donose centri, dje Sekil Onil... O cemu pricas? "Dobra stara vremena"? Vremena dje Joka nikako ne bi mogao da igra. Fakat.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !
(Canadian, 18. februar 2018 20:45)

#1 je Pau Gasol, kad se samo setim koliko stotina poena je nama dao.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Milos
Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena

Jaran

pre 6 godina

croata
Stojakovic nije rodjeni pobednik??? Zapitaj se zasto niste nista osvajali dok je on igrao za reprezentaciju (u kojoj je bio LIDER pored Bodiroge u timu). Zapitaj se zasto su veliki "majstori" Spanulis i Navaro imali uspesne karijere u NBA? Zapitaj se zasto Teo ne upisuje 10 asistencija po mecu, pa u NBA se sve racuna kao asistencija!

Stojakovic je, bez dileme, drugi najbolji EVROPSKI igrac svih vremena iza Dirka. Mnogi su bili talentovaniji od Pedje ali niko od njih nije pokazao ono sto se ocekivalo. Ni Pedja nije ispunio svoj potencijal zbog brojnih (hronicnih) povreda. Danas postoji nesto magicno sto se zove internet, pomocu interneta imamo pristup snimcima iz "vremena divova ove igre". Lako je zakljuciti da je Pedja daleko ispred svih njih.

Bojan Maribor

pre 6 godina

10 najboljsih igralcev 1. Drazen 2. Novicki 3. P. Gasol 4. Parker 5. Sabonis 6. Antetokounmpo 7. Kukoc 8. Porzigins 9. Dragic 10. M. Gasol

Milan Kosanovic

pre 6 godina

Predraze sine, mora li ta Amerika?! Salu na stranu, opasan igrac je bio. I da nije bilo konstantne povrede ledja..... zamislite sami da je mogao da odigra jos nekoliko sezona.

dropshotic

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasni ljudi koji osporavaju TDouble! To upravo polazuje koliko je igrac svestran,talentovan, koristan za ekipu (osim donekle RWestbrooka). U slucaju dobrog TDoubla si direktno (poenima) i indirektno (asistencije itd) zasluzan za trecinu, cesto i polovinu poena svoje ekipe! Sve ovo ako ekipa pobedjuje i ako su ti +/- i PER dobri jer u suprotnom statistiku juris na silu, na stetu i gusenje saigraca (Rassel) sto nikako nije slucaj sa Jokicem. Zaboravih tacan stat ali priblizno, za poslednji TD u prvom poluvremenu sa njim na terenu za 16 min ekipa tipa 60 poena, sa njim na klupi za 8 min, 8 poena. Da li moze bolja ilustracija korisnosti povivalentnog igraca, sposobnog za TDouble? Kao trener uvek birate igraca sa 15/10/8 nego 25/3/0! To nikako nije samo statistika vec odraz vrhunski talentovanog i korisnog igraca. Ako neko spomene da Nikola ima sa 22 godine, sa manje od tri sezone, vise TD od nekoga za celu karijeru, to jeste merodavno. Ne da je bolji i uspesniji (jos uvek-mali broj sezona) ali da je POTENCIJALNO bolji, sto bi se videlo kroz vreme, svakako! Cinjenice dozvoljavaju zdravo i objektivno poredjenje koliko god nekome to smetalo. Muka je vise zbog nedopustanja starijih da poredimo sadasnje igrace sa proslim. To je sasvim prirodno. Igra se nastavlja, napreduje, vreme tece, zemlja se okrece. Sasvim je prirodno i zdravo porediti jer uvek moze bolje i dolazi bolje. Kosarka bi stagnirala i bila bi u ozbiljnom problemu da nije tako. Mislite o tome!

akros

pre 6 godina

Ne razumem ovo nipodaštavanje Gasola, mislim, možete da ga ne volite, ali čovek je bio MVP i na SP-u i na EP-u, osim toga igra je i na 6 All Stara, kao i to da je bio 4 puta u najboljim timovima lige (2 put u drugom i 2 put u trećem), a bio je i ruki godine. Čovek je osvojio i dve NBA lige, i to kao drugi igrač tima, nije kao Novicki, ali je svakako bio važniji u svojim pohodima na NBA titulu od Peđe. Volim i ja Peđu, ali nikako se ne može reći da je imao bolju karijeru od Pau Gasola. Čak i naspram Tonija Parkera bi se moglo diskutovati. Možda su za to krive i povrede, ali nema potreba za nipodaštavanje jedne od najboljih i najdugotrajnijih košarkaških karijera. Novicki i Gasol, Parker i Stojaković, za sad najbolji od Evropljana, Novicki sigurno ispred, a ovu trojicu ređajte kako hoćete.

Žao mi je Peđe u neku ruku, on i Drik su bili na istom nivou tamo na početku dvehiljaditih, ali proklete povrede.

kosk

pre 6 godina

"sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine"


Pa ti navedi na prstu jedne ruke ako znaš igrače koji su sa njegovom visinom imali takav brz izbačaj i kretnju iz blokova. On se kretao kao Kajl Korver, sa onom visinom. Pa ti sad vidi kakvu je karijeru u današnjem NBA pod stare dane nabudžio Korver i zamisli u današnjem NBA igrača sa košarkaškim znanjem Peđe Stojakovića.

Čuj fizičke predispozicije naspram veštine, kao da su igrači poput Peđe pravilo, a ne izuzetak. Negde sam skoro video klip o tome koji igrači bi u današnje, a i bilo koje drugo vreme imali vrhunske karijere i Peđa sa svojim košarkaškim znanjem se našao na toj listi. I kao što je tu rečeno "zamislite Rajana Andersona, e pa Peđa je Rajan Anderson na steroidima".


I još nešto, Peđin šut je vrhunsko košarkaško znanje, pogotovo danas.

You do

pre 6 godina

Pedja ni u ludilu nije bolji od Kukoca , Divca , Petrovica, Bodiroge i nije u diskusiji ne za naboljeg Evroplanina nego ni za u prvih deset. Visok igrac koji nema igru ledjima, kojeg je strah da ide na ulaz da ne bi popio blokadu, koji nema dribling, ne igra odbranu i jedino sto ima je sut zbog toga sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine. Da ne pricam o tome da nije bio lider, da jje reprezentacija bila ponizena na svom terenu 2005 kad je on bio lider, da je bio dobar suter ali da je kad se lomilo 2002 to prepustao Gurovicu a da ne zaboravimo da je promasio sut protiv Lejkersa u sedmoj utakmici kad je bio sam i da nije pogodio cak ni obruc te ih kostao titule i jedini put kad je osvojio trofej u NBA je kad nije zaigrao nijednu utakmicu u finalu plejofa i kad je vodja tima bio Dirk. Da je on igrao kad i Kukoc i Petrovic i da je bio u istom timu sa Dzordanom , Pipenom, Rodmanom on ne bi nikad bio u prvom timu niti bi bio u trci za MVP i moze da zahvali igracima prije njega sto se situacija za evropske igrace promijenila pa je mogao da bude izabran za All Star 3 puta i o njemu kao igracu najbolje govori to sto je zaboravljen i u svojoj zemli i u NBA.

Bojan Maribor

pre 6 godina

10 najboljsih igralcev 1. Drazen 2. Novicki 3. P. Gasol 4. Parker 5. Sabonis 6. Antetokounmpo 7. Kukoc 8. Porzigins 9. Dragic 10. M. Gasol

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !
(Canadian, 18. februar 2018 20:45)

#1 je Pau Gasol, kad se samo setim koliko stotina poena je nama dao.

Kvante

pre 6 godina

Stojakovic, igrac koji je sa 26 godina napustio reprezentaciju. Sa koliko godina jos igraju ili su igrali Gasol, Novicki, Djinobili, Parker.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Milos
Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena

croata

pre 6 godina

(Wer, 18. februar 2018 23:45)

Nisam neki obozavatelj bodiroge, al vec kad tako pises,samo jedno,bodiroga je rodjeni pobjednik, stojakovic ne.
A sad ti pisi dalje sta hoces..

Wer

pre 6 godina

Ma kakav Bodiroga, NBA ti je lakmus papir za kosarkase, ubacis ih da vidis kolko vrede. To je test koji moras da prodjes da bi bio supervrhunski. Bodiroga je legenda evropske kosarke, a Stojakovic NBA koksarke. Bodirogin stil igre je bio stvoren za evropsku sah kosarku, u NBA bi bio irelevantan faktor, onako spor i trom bez obzira na kosarkasku inteligenciju. Stojakovic je bio automatik, dok se okrenes oko sebe on ti strpa tri trojke za 60 sekundi. Sut vrhunski, jedan od najboljih u istoriji. Za NBA ti treba neki superlativ da bi bio konkurentan, Bodiroga nije imao. Brdo poena je u Evropi dao sa niskog posta, spusti se u stav, uvali du.e i odgura te do kosa, to u NBA no, no.. no way ne bi moglo. Ne bi ih mogao pomeriti. Treba da pleses kao Djinobili, Parker, da budes covek od gume, ili da ne promasujes kao Stojakovic. Tako su za Teodosica pricali da ce cuda da pravi u NBA pa evo suv prosek, mislim da bi i Bodiroga prosao isto, to je takav evropski tip igraca. Mislim da je Bodiroga bio svestan toga pa nije zbog tog otisao, malo sujeta...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jokic je vec sad bolji od Stojakovica,decko ima vise tripl dablova za dve i po sezone nego Pedja dabl-dablova za celu karijeru,Jokic je u trecoj sezoni glavni igrac tima sto Pedja nikada nije bio(osim ono kratko vreme kad se Veber povredio),treba mu samo jedan klupski uspeh sto hipoteticki moze da ostvari i ove sezone da ga definitivno prestigne.I dokle vise prizivanje "starih dobrih vremena" a sadasnjost je svetlija nego ikada,bar kada je NBA u pitanju,ovo pisem kao veliki fan Pedje,Divca i ekipe iz tog vremena
(bg leprikoni, 18. februar 2018 22:06)
Komentar na nivou lika sto rekao da Pedja sa 26 napustio reprezentaciju. Naravno, njemu nije problem sto Joka to s 22 radi.
Joka u Pedjino vrijeme nikad ne bi mogao da igra centra u NBA. Nikad. Liga dje prstene donose centri, dje Sekil Onil... O cemu pricas? "Dobra stara vremena"? Vremena dje Joka nikako ne bi mogao da igra. Fakat.

vince carter

pre 6 godina

@Joki Eto i ti povrsno uporedjujes. Poredis neke statistike a Petrovic u Portlandu nije ni igrao pored Draxlera,Portera a ne bi ni Pedja..pominjes Kukoca a covek igrao sa Jordanom i Pipenom! 3 puta osvojio evroligu sa Jugoplastikom. I ne pripisujte sve tome sto kazu "starci",ja sam mladji covek pa ne lupam po Legendama. Nisam gledao Petrovica uzivo ali valjda Lebron James ne kaze za dzabe da je najbolji Evropljanin,Pedja je iskljucivo suter,nije sigurno bolji igrac od Kukoca niti bi mogao da ga brani. Srbin sam ali pricam realno i nije bitno ko je od koga bolji. Vi mislite da bi Jokic jer je jedan od najboljih u Nba tek tako osvojio evroligu da igra za Real umesto Doncica,ma to tako ne ide nikad u realnosti. Za Pedju,Kukoca bi danasnja Nba bila kao stvorena. Tako razmisljaju deca,pa Grcka je 2006 tukla Lebrona,Wejda,Bosha,Carmela u polufinalu SP. Furnier ispada bolji od Ginobilija na osnovu statistike a realno je da je Manu bolji igrac i od Pedje. Covek je doktor.

joki

pre 6 godina

stojakovic je uz novickog,gasola i parkera najbolji evropljanin koji su igrali u nba.
novicki je najveci evropski kosarkas svih vremena.
covjek je proglasen najboljim igracem cele nba lige,
oko novickog nema spora.

sto se tice drazena,mislim da je doslo vreme da se otvoreno kaze,
ne lazite vise.
taj covjek je u najboljim kosarkaskim god u nba imao 15 poena prosecno,2 skoka i 2 asistencije.
drazenova tragedija je njega digla u nebesa.
covek ima mrsave brojke,ali zbog kurtoazije prema njegovoj sudbini svi ga dizu u nebesa.

croata

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.

Canadian

pre 6 godina

To se zove respect, kad ti pridje Mark Cuban i pozdravi se sa tobom pred TV ekipom, pruzi ruku i kaze "He's the champion". TOP !
Najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je igrao u NBA i #2 samo velikom Dirk Novitskom iz Evrope. Necu da cujem nikakvu pricu, sbb-kbb (Petrovic) i sta ce biti sa Jokicem. Za sada #1 Novitzki #2 Stojakovic ... CAO !

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

croata

pre 6 godina

(joki, 18. februar 2018 22:55)

Kad su meni stariji ljubitelji kosarke pricali o cosicu i kicanovicu (koje na zalost nisam gledao jer sam bio premlad) da su bili kosarkaski genijalci uz bok drazenu,nisam glumatao i pravio se pametan izbacujuci im statistike vec sam ih s postovanjem slusao. Istu stvar savjetujem i tebi posto vidim da nisi bio ni u planu dok je drazen harao kosarkaskim parketima. Vidis ovog cartera kako se decko normalno ponasa,kuzi da ne moze diskutirati o nekom kog nije uzivo gledao i to je to.
Mani se corava posla.

Milos

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Auuu, nisam znao da su prosecni igraci oni koji su i dan danas u Top 5 sutera u NBA istoriji. Karijera mu nije bila duga, od 28. godine je kuburio sa povredama, ali i takav je u Hall of Fame cele lige. Bio je drugi MVP cele lige, pobedjivao nekoliko puta u sutiranju trojki ispred Redzija Milera i Reja Alena, sve Hall of Fame igraci. Vodio do evropske i svetske tutule reprezentaciju, jednom kao MVP celog takmicenja. O cemu ti momak pricas? Pored Dirka najbolji evropski igrac u NBA ligi svih vremena, sto po statistici, sto po uticaju i onome sto je ostavio tamo za sobom. Pa jedan Kukoc, Divac i Sabonis su pored njega izgledali kao suvi prosek u toj istoj Ligi, a kakve su to igracine bile. Decko, malo postovanja ne bi skodilo. Posle njegove ere se pojavio samo jedan igrac koji ce razbiti njegove rekorde, ali i svih drugih, a to je Stef Kari, koji ce verovatno biti najbolji trojkas NBA lige u istoriji. A Stojakovic je pripadao zlatnoj eri trojkasa Rej Alen, Redzi Miler i on koji su poobarali sve dotadasnje rekorde. Dirk i Stojakovic, pa dva prazna mesta, pa redom Parker, Gasol, Sabonis, Petrovic, Divac, Kukoc itd... Sada Evropa ima Adetokumba, Porzingisa, Jokica, Markanena i jos par njih od kojih se moze ocekivati da nadmase neprikosnoveni dvojac i popune dva upraznjena mesta. Ali i za to im treba konstantnost, konzistentnost i odlicne brojke na kraju karijera. Svi su oni zeleni, jedino je Greek Freak vec na dobrom putu da smeni matorog Jamesa na tronu najboljih igraca danasnjice i najbolji je pik da zaseni sve ostale Evropljane preko bare.

cz

pre 6 godina

ahahaha Kukoc, Parker, Gasol i co. ne mogu da pridju Pedji u njegovim najboljim sezonama u nba, samo Dirk ispred njega, savrsena tehnika suta, cisto sumnjam da ce se jos jednom pojaviti igrac sa takvom tehnikom, da nije bilo povreda poobarao bi sve rekorde lige

joki

pre 6 godina

Ovo je srpski bot pisao, a i kad laze opet ne zna hrvatski pravopis. Samo da se zamuti, a paljevina koliko hoces.
O tragu koji je ostavio u nba stojakovic je napravio vrhunsku karijeru, vecu i od kukoca ako cemo gledati osobna dostignuca.
Ali bez obzira na to, stojakovic i kukoc u istoj ravni,ne bi moglo. Po mom stojakovic ne moze u istu recenicu ni s bodirogom,iako bodiroga nije ni igrao u nba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 18. februar 2018 21:48) # Link komentara

znate sta,nba je jedino merilo pa bilo kome pravo ili ne.
stojakovic je najbolji kosarkas sa ovih prostora koji je krocio na nba parkete.

bio je drugi strelac lige.

3 puta all star. svi ostali jugosloveni zajedno 1.

4 mvp sezone,pa taj famozni drazen nije uspio ni jednom uci medju najbolje nba igrace,a stojakovic je zvanicno proglasen 4tim najboljim igracem u nba,

na kraju o cemu pricamo pa covek je u top 10 sutera u nba svih vremena,

sto se tice jokica,kad bude 3 puta all star igrac,ja cu reci on je veci od pedje,a do tad sanse nema.

a to sto starci pisu o petrovicu,divcu,kukocu,,,ma mogu okaciti macku o rep.
niko od njih nije u nba ima rezultete ni blizu stojakovica.ni blizu.

You do

pre 6 godina

Pedja ni u ludilu nije bolji od Kukoca , Divca , Petrovica, Bodiroge i nije u diskusiji ne za naboljeg Evroplanina nego ni za u prvih deset. Visok igrac koji nema igru ledjima, kojeg je strah da ide na ulaz da ne bi popio blokadu, koji nema dribling, ne igra odbranu i jedino sto ima je sut zbog toga sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine. Da ne pricam o tome da nije bio lider, da jje reprezentacija bila ponizena na svom terenu 2005 kad je on bio lider, da je bio dobar suter ali da je kad se lomilo 2002 to prepustao Gurovicu a da ne zaboravimo da je promasio sut protiv Lejkersa u sedmoj utakmici kad je bio sam i da nije pogodio cak ni obruc te ih kostao titule i jedini put kad je osvojio trofej u NBA je kad nije zaigrao nijednu utakmicu u finalu plejofa i kad je vodja tima bio Dirk. Da je on igrao kad i Kukoc i Petrovic i da je bio u istom timu sa Dzordanom , Pipenom, Rodmanom on ne bi nikad bio u prvom timu niti bi bio u trci za MVP i moze da zahvali igracima prije njega sto se situacija za evropske igrace promijenila pa je mogao da bude izabran za All Star 3 puta i o njemu kao igracu najbolje govori to sto je zaboravljen i u svojoj zemli i u NBA.

drmr

pre 6 godina

Najbolji igrač sa prostora bivše SFRJ koji je ikada igrao u NBA ligi! Čovek je Srbiji doneo EP u Turskoj i SP u Americi, kada smo amere bili u četvrtfinalu a Argentinu u finalu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka!
(Milos, 18. februar 2018 20:43)

Slazem se od reci do reci. Samo je Amere tukao Gurovic ;)

Milos

pre 6 godina

Jedan od najboljih sutera ikada u NBA ligi! A za ovog dole, samo Jokic može da bude bolji od Stojakovica, i to možda.. Smešno je da pominješ te igrače, posebno Sarica..

Samo to, ništa više i ne treba

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Drugi strelac lige NBA.
Među 10 najbolja procenta za slobodna bacanja svih vremena u NBA

jel ti uopste znas sta je kosarka

pre 6 godina

markozg ,za razliku od svih njih Stojakovic je nastupao na all-staru i to vise puta, nesto sto nijedan kosarkas iz hr nije ostvario , pa uzeo EP i SP , to vasi nisu ostvarili, imas pravo prosecan igrac, a ovi tvoji nabrojani su onda daleko ispod

matori

pre 6 godina

@ Tko pamti Stojakovića,prosiječan igrač.Dra¿en i Kukoč a sada i Šarić će ostavit dublji trag u Nba.
(Markozg, 18. februar 2018 20:45)

Peđa je 2004. bio 4. ( slovima - četvrti ) u trci za MVP lige. osim Dirka, koji je bio MVP, iz evrope niko ni blizu nije prišao...

vince carter

pre 6 godina

@Bg leprikoni Bravo za poredjenje kako si samo ti bistar. Jokic vec sada ima vise triple dablova Novicki u celoj karijeri i kako je moguce da uopste uporedjujes Jokica i Stojakovica dva totalno razlicita igraca. Dirk je sa ispod prosecnom Nemackom dobio prajm Gasola i mocnu Spanija i usao u finale Eura i dobio prajm Lebrona,Wejda,Bosha i uzeo Mvp finala i sad je Jokic bolji od Novickog jer ima vise triple dablova alo bre to su samo brojevi. Pa Jokic pored Chris Webera ne bi bio ni starter a bio bi rupa u odbrani naspram Shaqa i morao da pravi licne greske. To je sve realnost!! Divac..Weber..Pedja..Kristi..Brad Miller..Bibi..Jackson..Turkoglu!! Ma nisu u pitanju nikakva stara vremena,debeli Felton igra nba,spori Joe Ingles,svaki dobar igrac bi igrao u bilo kojoj eri. Sadasnja small ball bi bila kao stvorena za Kukoca..211cm,dobar dodavac,dobar suter,visok IQ.

stevan

pre 6 godina

pedja da igra danas, gde je trojka najvaznije i najbitnije oruzije, imao bi mozda u bolju karijeru u NBA nego sto je imao.
Biti najbolji (ili drugi najbolji) igrac u ekipi koja se borila(i bila glavni rival onim Lejkersima) za prsten, taj nivo kvaliteta sa ovih prostora jos niko nije dostigao.

Jaran

pre 6 godina

croata
Stojakovic nije rodjeni pobednik??? Zapitaj se zasto niste nista osvajali dok je on igrao za reprezentaciju (u kojoj je bio LIDER pored Bodiroge u timu). Zapitaj se zasto su veliki "majstori" Spanulis i Navaro imali uspesne karijere u NBA? Zapitaj se zasto Teo ne upisuje 10 asistencija po mecu, pa u NBA se sve racuna kao asistencija!

Stojakovic je, bez dileme, drugi najbolji EVROPSKI igrac svih vremena iza Dirka. Mnogi su bili talentovaniji od Pedje ali niko od njih nije pokazao ono sto se ocekivalo. Ni Pedja nije ispunio svoj potencijal zbog brojnih (hronicnih) povreda. Danas postoji nesto magicno sto se zove internet, pomocu interneta imamo pristup snimcima iz "vremena divova ove igre". Lako je zakljuciti da je Pedja daleko ispred svih njih.

dropshotic

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasni ljudi koji osporavaju TDouble! To upravo polazuje koliko je igrac svestran,talentovan, koristan za ekipu (osim donekle RWestbrooka). U slucaju dobrog TDoubla si direktno (poenima) i indirektno (asistencije itd) zasluzan za trecinu, cesto i polovinu poena svoje ekipe! Sve ovo ako ekipa pobedjuje i ako su ti +/- i PER dobri jer u suprotnom statistiku juris na silu, na stetu i gusenje saigraca (Rassel) sto nikako nije slucaj sa Jokicem. Zaboravih tacan stat ali priblizno, za poslednji TD u prvom poluvremenu sa njim na terenu za 16 min ekipa tipa 60 poena, sa njim na klupi za 8 min, 8 poena. Da li moze bolja ilustracija korisnosti povivalentnog igraca, sposobnog za TDouble? Kao trener uvek birate igraca sa 15/10/8 nego 25/3/0! To nikako nije samo statistika vec odraz vrhunski talentovanog i korisnog igraca. Ako neko spomene da Nikola ima sa 22 godine, sa manje od tri sezone, vise TD od nekoga za celu karijeru, to jeste merodavno. Ne da je bolji i uspesniji (jos uvek-mali broj sezona) ali da je POTENCIJALNO bolji, sto bi se videlo kroz vreme, svakako! Cinjenice dozvoljavaju zdravo i objektivno poredjenje koliko god nekome to smetalo. Muka je vise zbog nedopustanja starijih da poredimo sadasnje igrace sa proslim. To je sasvim prirodno. Igra se nastavlja, napreduje, vreme tece, zemlja se okrece. Sasvim je prirodno i zdravo porediti jer uvek moze bolje i dolazi bolje. Kosarka bi stagnirala i bila bi u ozbiljnom problemu da nije tako. Mislite o tome!

Milan Kosanovic

pre 6 godina

Predraze sine, mora li ta Amerika?! Salu na stranu, opasan igrac je bio. I da nije bilo konstantne povrede ledja..... zamislite sami da je mogao da odigra jos nekoliko sezona.

akros

pre 6 godina

Ne razumem ovo nipodaštavanje Gasola, mislim, možete da ga ne volite, ali čovek je bio MVP i na SP-u i na EP-u, osim toga igra je i na 6 All Stara, kao i to da je bio 4 puta u najboljim timovima lige (2 put u drugom i 2 put u trećem), a bio je i ruki godine. Čovek je osvojio i dve NBA lige, i to kao drugi igrač tima, nije kao Novicki, ali je svakako bio važniji u svojim pohodima na NBA titulu od Peđe. Volim i ja Peđu, ali nikako se ne može reći da je imao bolju karijeru od Pau Gasola. Čak i naspram Tonija Parkera bi se moglo diskutovati. Možda su za to krive i povrede, ali nema potreba za nipodaštavanje jedne od najboljih i najdugotrajnijih košarkaških karijera. Novicki i Gasol, Parker i Stojaković, za sad najbolji od Evropljana, Novicki sigurno ispred, a ovu trojicu ređajte kako hoćete.

Žao mi je Peđe u neku ruku, on i Drik su bili na istom nivou tamo na početku dvehiljaditih, ali proklete povrede.

kosk

pre 6 godina

"sto je bio visok i imao brz izbacaj i to je i razlog sto je bio uspjesan u NBA posto se tamo forsiraju fizicke predispozicije umjesto vjestine"


Pa ti navedi na prstu jedne ruke ako znaš igrače koji su sa njegovom visinom imali takav brz izbačaj i kretnju iz blokova. On se kretao kao Kajl Korver, sa onom visinom. Pa ti sad vidi kakvu je karijeru u današnjem NBA pod stare dane nabudžio Korver i zamisli u današnjem NBA igrača sa košarkaškim znanjem Peđe Stojakovića.

Čuj fizičke predispozicije naspram veštine, kao da su igrači poput Peđe pravilo, a ne izuzetak. Negde sam skoro video klip o tome koji igrači bi u današnje, a i bilo koje drugo vreme imali vrhunske karijere i Peđa sa svojim košarkaškim znanjem se našao na toj listi. I kao što je tu rečeno "zamislite Rajana Andersona, e pa Peđa je Rajan Anderson na steroidima".


I još nešto, Peđin šut je vrhunsko košarkaško znanje, pogotovo danas.