Ponedeljak, 12.02.2018.

15:03

I Octavia dobila digitalnu instrument tablu

Izvor: B92

I Octavia dobila digitalnu instrument tablu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Imao jednu Škodu iz Nemačke

pre 6 godina

Škoda za nemačko tržište u važnom paketu ima mnogo više nego što Škoda nudi za tržište balkanskih zemalja.

Jeremija

pre 6 godina

(kele, 14. februar 2018 08:00)

A da li sti ti čuo za VW krilaticu "Manje je uvek više" ?

Zato je i škoda, kao perjanica VW grupacije, uvek "bogato" serijski opremljena ...

GuGa

pre 6 godina

Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela.
(Saša, 13. februar 2018 08:54)

Uvazeni gospodine Sasa, evo Vam lepo link gde lepo i jednostavno mozete da konfigurisete vozilo koje zelite da kupite, na sluzbenoj stranici Folcvagena. https://www.volkswagen.de/app/konfigurator/vw-de/de/der-neue-polo/30203/38050/trendline/AW12CV/2018/1/F14%205K5K/F56%20%20%20%20%20EL/+?page=options

I ovde lepo mozete da vidite da je doplata za radio i obicnu klimu 560 evra, a doplata za radio i automatsku klimu 935 evra.

Takodje, na slikama unutrasnjosti auta jasno i lepo se moze videti da u baznoj opremi nema nikakvog radija. Tek nakon sto kliknete na dodatak od 560 evra, na slici se pojavi i radio.

Pa kad sam vec krenuo o nadoplatama, metalik farba kosta 500 evra, bilo sta sto nije crna boja kosta ekstra, 15-colne felne koje lice na nesto se krvavo nadoplacuju itd. O cenama raznoraznih dodataka i asistenata za voznju necu ni da pricam.

Covece bazni model tog auta izgleda kao da ga je neko izvadio iz kinder jajeta!

Saša

pre 6 godina

"Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj!"
Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela. Naravno da se doplaćuje navigacija i aplikacije za povezivanje sa smartfonom(appconnect, mirrorlink...),to su infotainment sistemi višeg nivoa i većih "touch" ekrana, bolje rezolucije, mada kažem i ovaj osnovni veličine od 5-6,5 inča je sasvim pristojan.Radio se,(koji u stvari je mnogo više od radija, naime on uključuje cd-player, prijem sd-kartice, radio, putni kompjuter, VW-ovu aplikaciju "bluetrainer", upravljanje mnogim funkcijama vozila - npr.uključivanje/isključivanje ASR-a,elektropokretanje prozora, kontrolu pritiska u gumama, centralno zaključavanje, pregled i opomene za serv.intervale...), istine radi i pravih informacija NE doplaćuje. Pozdrav.

Mirko

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.
(Top, 12. februar 2018 21:02)

Skup i jedan i drugi, a Passat je preskup ... Po ceni Passata za 1.4 motorom se dobija npr. Giulia sa 2.2 dizelom i ostane malo para za opremu, a za 2k evra vise od Passata se dobija Stelvio. Da ne pricamo o tome Da se za 22/3 hiljade uzima npr. Mondeo sa motorom od 160ks. Cisto nekoliko primera sta moze da se uzme za taj novac ili daleko jevtinije.

Милош-

pre 6 godina

@Top najskuplji RAV je 30k evra. Hoces da mi kazes da je Skoda kvalitetnija od Tojote? ako kazes da je Passat preskup to mogu da prihvatim ali posteno je reci da ima kvalitetnijih i boljih auta od Skode za pare koje su potrebne da se Skoda kupi. Sta je sa Mazdom 6?

Bane

pre 6 godina

Jedina prednost Oktavije je u ponudi unutrašnjeg i prtljažnog prostora. Toliko prostora ne nudi niti jedan ali niti jedan automobil kompakt klase. Znači bilo koja, pa čak i sedanska izvedba nekog modela kompakt klase ne nudi toliko prostora za kolena na zadnjim sedištima niti toliki prtljažnik.
Međutim, Oktavija je isplativa samo u klot ili top varijantama, u srednjim paketima sa srednjim motorima je preskupa. Recimo Style se tretira kao najviši paket ali kao što su komentatori primetili i njemu fale neke sitnice, recimo čak ni u tom paketu ne dobiješ makar malo bolji Bolero radio nego ti i tu guraju Swing iz osnovnog paketa a realno u najvišem paketu opreme red je već i navigacija da ide. A takva Oktavija i to sa najslabijim 1.6 dizel motorom od 90 ks i sa menjačem od 5 brzina košta 18.500 evra. A za 18.500 evra biraš auto.
Znači Oktaviju ili odeš da kupiš sa osnovnim motorom 1.2 tsi (koji sasvim solidno ide bez obzira na brojke na papiru) i osnovnom opremom za 13.000 i voziš komforan i praktičan porodičan auto za pristojan novac, kome treba prostora za porodicu. Ili kupiš Oktaviju ali u Laurin & Klement opremi koja je kod njih top linija opreme 1.8. TSI od 180 ks za 23.000 evra. Tako napakovan Golf recimo bi uveliko prešao 30.000. Ili Oktavija RS230, znači RS varijanta sa 2.0 TSI motorom od 230ks za 24.000 evra. To nema kod konkurencije. Znači izbegavati Oktaviju sa nekim osrednjim motorima i tim nekim kao srednjim paketima opreme u kojima ne nude ništa a koštaju puno.

GuGa

pre 6 godina

Jeftina a skupa, to vam je Oktavija kad odete i naručite najosnovniji paket jer u baznom od opreme ima samo šofer šajbnu.
(Garnet, 12. februar 2018 17:46)

Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj! U baznoj ceni dobijes tockove i sajbe. A to kosta 14-15 hiljada evra!

Pa odvezes na mali redovan servis, pa platis 400-500 evra. Pa odvezes na veliki redovan servis, pa platis 800-900 evra! Za poredjenje cena odrzavanja jedne Toyote Yaris iz te klase je 150 evra za mali, i 250 evra za veliki servis!

Pa onda nakon 70-80 hiljada predjenih kilometara ode lanac na motoru, pa lepo plati 1800 evra pod uslovom da prepoznas probleme na vreme i odes u servis na vreme pre nego nastane veca steta na masini.

Dok je ovaca, bice i onih koji ih sisaju, a po tom pitanju je folcvagen sasvim sigurno na samom vrhu

Mita

pre 6 godina

U svim komentarima nista pametno da procitam,pa da vidim da li je to pametna opcija.Samo glupe svadje fanova raznih brendova,koji nemaju ni za juga,a na nivou trogodisnjeg deteta....

Vozač

pre 6 godina

(Zocca, 12. februar 2018 21:31)
Škoda za tržište Srbije je neopevani krš u osnovnom paketima opreme.To je nesporna činjenica, hvale je samo oni koji je imaju za nula dinara jer im je plaćaju svi stanovnoci zemlje, tj. budžet. Isto takav je i uvoznik, zanimaju ga samo javna preduzeća. Raspali krš nikad nisam vozio, da ne bude zabune, gledao sam vrlo ozbiljno i ovu Oktaviu, ali kada sam video koliko novca traže za 1.2 tsi sa prozorima na o-ruk, samo sam se nasmejao.

njemac

pre 6 godina

Ma normalno, bilo je pitanje dana kada će se i oni prikloniti digitalnim tablama. Mercedes se još koprca, ali i oni će bzo preći na digitalce.

samo da kazem...

pre 6 godina

Digitalizacija kola je apsolutno nepotreban potez nastao iz čistog marketinga. Treba ljudima uvaliti tehnologiju manje pouzdanosti od mehaničkih uređaja, koja će se češće kvariti, zahtevati specijalne ovlašćene servise, koji će jedini moći da popravljaju takve automobile. Usput, popravka će se svoditi na to da će zameniti celu ploču. Naredni korak je pravljenje softvera koji će "pokvariti" kola čim izađu iz garancije. Živi bili pa (ne)videli...

Zocca

pre 6 godina

@Informator

Smaraju me više te priče o skodama i manjem broju vazdušnih jastuka za tržište Srbije.
Pravi kupac škode u Srbiji se ne smara tim gedžetima jer je svaka škoda i bez njih veoma bezbedna. Isto kao bilo koji drugi VW,seat ili audi.
Ljudi koji voze raspale mrcine iz uvoza ovde mogu da zavide njenim srećnim vlasnicima i kupcima jer boljih kola od nje nema. "Kiselo je grozđe".

coki

pre 6 godina

Makki...Haha,pali na gurku Skoda a reklamiras najprecenjeniji auto-Pasat,koji posle b5.5 je slobodno mogao da se ugasi jer su noviji modeli mehanicki na nivou Dacije.

Top

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.

popovicvl

pre 6 godina

Pošto buljim u ekran telefona, ekran računara na poslu, ekran laptopa kod kuće, ekran televizora, taman sam se pitao gde mi još fali, pa da ekran u autu, ali dva komada da se nadje.

Pukli smo načisto od ekrana.

Milan

pre 6 godina

Najbolje da su razmake izmedju brojeva ispisane 60 100 140 stavili na 20 100 i 200 pa da jos vise vozaci bulje oci i nagadjaju koliko voze.
Idealno za odvracanje paznje sa puta gde su 2 sekunde kao 2 minuta.
Boze ne znaju vise sta bi fantazirali, zato je BMW dosledan sebi, brzinomer im je isti kao i pre 30 godina, svaka cast.

Buha

pre 6 godina

Te digitalne table su mi odvratne i smrde na ustedu, jedino kombinacija digitalnog i mehanickog mi prolazi, nesto slicno sam vidio u Insigniji.

moron

pre 6 godina

Vi to pričate o kolima kod kojih se u Srbiji u baznom paketu doplaćuje čak i za daljinsku komandu centralnog zaključavanja ?

Koja ni u drugom paketu nemaju tempomat (npr. 208 ga ima čak i bazno)?

Koja se čak i kao jači 1,6 dizel nude sa prastarim petostepenim menjačem? I sa samo 250 Nm?

Danas, u tom segmentu, u 2018. godini ?

moron

pre 6 godina

Vi to pričate o kolima kod kojih se u Srbiji u baznom paketu doplaćuje čak i za daljinsku komandu centralnog zaključavanja ?

Koja ni u drugom paketu nemaju tempomat (npr. 208 ga ima čak i bazno)?

Koja se čak i kao jači 1,6 dizel nude sa prastarim petostepenim menjačem? I sa samo 250 Nm?

Danas, u tom segmentu, u 2018. godini ?

popovicvl

pre 6 godina

Pošto buljim u ekran telefona, ekran računara na poslu, ekran laptopa kod kuće, ekran televizora, taman sam se pitao gde mi još fali, pa da ekran u autu, ali dva komada da se nadje.

Pukli smo načisto od ekrana.

Buha

pre 6 godina

Te digitalne table su mi odvratne i smrde na ustedu, jedino kombinacija digitalnog i mehanickog mi prolazi, nesto slicno sam vidio u Insigniji.

Top

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.

Milan

pre 6 godina

Najbolje da su razmake izmedju brojeva ispisane 60 100 140 stavili na 20 100 i 200 pa da jos vise vozaci bulje oci i nagadjaju koliko voze.
Idealno za odvracanje paznje sa puta gde su 2 sekunde kao 2 minuta.
Boze ne znaju vise sta bi fantazirali, zato je BMW dosledan sebi, brzinomer im je isti kao i pre 30 godina, svaka cast.

samo da kazem...

pre 6 godina

Digitalizacija kola je apsolutno nepotreban potez nastao iz čistog marketinga. Treba ljudima uvaliti tehnologiju manje pouzdanosti od mehaničkih uređaja, koja će se češće kvariti, zahtevati specijalne ovlašćene servise, koji će jedini moći da popravljaju takve automobile. Usput, popravka će se svoditi na to da će zameniti celu ploču. Naredni korak je pravljenje softvera koji će "pokvariti" kola čim izađu iz garancije. Živi bili pa (ne)videli...

Mita

pre 6 godina

U svim komentarima nista pametno da procitam,pa da vidim da li je to pametna opcija.Samo glupe svadje fanova raznih brendova,koji nemaju ni za juga,a na nivou trogodisnjeg deteta....

Bane

pre 6 godina

Jedina prednost Oktavije je u ponudi unutrašnjeg i prtljažnog prostora. Toliko prostora ne nudi niti jedan ali niti jedan automobil kompakt klase. Znači bilo koja, pa čak i sedanska izvedba nekog modela kompakt klase ne nudi toliko prostora za kolena na zadnjim sedištima niti toliki prtljažnik.
Međutim, Oktavija je isplativa samo u klot ili top varijantama, u srednjim paketima sa srednjim motorima je preskupa. Recimo Style se tretira kao najviši paket ali kao što su komentatori primetili i njemu fale neke sitnice, recimo čak ni u tom paketu ne dobiješ makar malo bolji Bolero radio nego ti i tu guraju Swing iz osnovnog paketa a realno u najvišem paketu opreme red je već i navigacija da ide. A takva Oktavija i to sa najslabijim 1.6 dizel motorom od 90 ks i sa menjačem od 5 brzina košta 18.500 evra. A za 18.500 evra biraš auto.
Znači Oktaviju ili odeš da kupiš sa osnovnim motorom 1.2 tsi (koji sasvim solidno ide bez obzira na brojke na papiru) i osnovnom opremom za 13.000 i voziš komforan i praktičan porodičan auto za pristojan novac, kome treba prostora za porodicu. Ili kupiš Oktaviju ali u Laurin & Klement opremi koja je kod njih top linija opreme 1.8. TSI od 180 ks za 23.000 evra. Tako napakovan Golf recimo bi uveliko prešao 30.000. Ili Oktavija RS230, znači RS varijanta sa 2.0 TSI motorom od 230ks za 24.000 evra. To nema kod konkurencije. Znači izbegavati Oktaviju sa nekim osrednjim motorima i tim nekim kao srednjim paketima opreme u kojima ne nude ništa a koštaju puno.

Vozač

pre 6 godina

(Zocca, 12. februar 2018 21:31)
Škoda za tržište Srbije je neopevani krš u osnovnom paketima opreme.To je nesporna činjenica, hvale je samo oni koji je imaju za nula dinara jer im je plaćaju svi stanovnoci zemlje, tj. budžet. Isto takav je i uvoznik, zanimaju ga samo javna preduzeća. Raspali krš nikad nisam vozio, da ne bude zabune, gledao sam vrlo ozbiljno i ovu Oktaviu, ali kada sam video koliko novca traže za 1.2 tsi sa prozorima na o-ruk, samo sam se nasmejao.

GuGa

pre 6 godina

Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela.
(Saša, 13. februar 2018 08:54)

Uvazeni gospodine Sasa, evo Vam lepo link gde lepo i jednostavno mozete da konfigurisete vozilo koje zelite da kupite, na sluzbenoj stranici Folcvagena. https://www.volkswagen.de/app/konfigurator/vw-de/de/der-neue-polo/30203/38050/trendline/AW12CV/2018/1/F14%205K5K/F56%20%20%20%20%20EL/+?page=options

I ovde lepo mozete da vidite da je doplata za radio i obicnu klimu 560 evra, a doplata za radio i automatsku klimu 935 evra.

Takodje, na slikama unutrasnjosti auta jasno i lepo se moze videti da u baznoj opremi nema nikakvog radija. Tek nakon sto kliknete na dodatak od 560 evra, na slici se pojavi i radio.

Pa kad sam vec krenuo o nadoplatama, metalik farba kosta 500 evra, bilo sta sto nije crna boja kosta ekstra, 15-colne felne koje lice na nesto se krvavo nadoplacuju itd. O cenama raznoraznih dodataka i asistenata za voznju necu ni da pricam.

Covece bazni model tog auta izgleda kao da ga je neko izvadio iz kinder jajeta!

GuGa

pre 6 godina

Jeftina a skupa, to vam je Oktavija kad odete i naručite najosnovniji paket jer u baznom od opreme ima samo šofer šajbnu.
(Garnet, 12. februar 2018 17:46)

Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj! U baznoj ceni dobijes tockove i sajbe. A to kosta 14-15 hiljada evra!

Pa odvezes na mali redovan servis, pa platis 400-500 evra. Pa odvezes na veliki redovan servis, pa platis 800-900 evra! Za poredjenje cena odrzavanja jedne Toyote Yaris iz te klase je 150 evra za mali, i 250 evra za veliki servis!

Pa onda nakon 70-80 hiljada predjenih kilometara ode lanac na motoru, pa lepo plati 1800 evra pod uslovom da prepoznas probleme na vreme i odes u servis na vreme pre nego nastane veca steta na masini.

Dok je ovaca, bice i onih koji ih sisaju, a po tom pitanju je folcvagen sasvim sigurno na samom vrhu

Милош-

pre 6 godina

@Top najskuplji RAV je 30k evra. Hoces da mi kazes da je Skoda kvalitetnija od Tojote? ako kazes da je Passat preskup to mogu da prihvatim ali posteno je reci da ima kvalitetnijih i boljih auta od Skode za pare koje su potrebne da se Skoda kupi. Sta je sa Mazdom 6?

Mirko

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.
(Top, 12. februar 2018 21:02)

Skup i jedan i drugi, a Passat je preskup ... Po ceni Passata za 1.4 motorom se dobija npr. Giulia sa 2.2 dizelom i ostane malo para za opremu, a za 2k evra vise od Passata se dobija Stelvio. Da ne pricamo o tome Da se za 22/3 hiljade uzima npr. Mondeo sa motorom od 160ks. Cisto nekoliko primera sta moze da se uzme za taj novac ili daleko jevtinije.

Zocca

pre 6 godina

@Informator

Smaraju me više te priče o skodama i manjem broju vazdušnih jastuka za tržište Srbije.
Pravi kupac škode u Srbiji se ne smara tim gedžetima jer je svaka škoda i bez njih veoma bezbedna. Isto kao bilo koji drugi VW,seat ili audi.
Ljudi koji voze raspale mrcine iz uvoza ovde mogu da zavide njenim srećnim vlasnicima i kupcima jer boljih kola od nje nema. "Kiselo je grozđe".

coki

pre 6 godina

Makki...Haha,pali na gurku Skoda a reklamiras najprecenjeniji auto-Pasat,koji posle b5.5 je slobodno mogao da se ugasi jer su noviji modeli mehanicki na nivou Dacije.

Saša

pre 6 godina

"Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj!"
Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela. Naravno da se doplaćuje navigacija i aplikacije za povezivanje sa smartfonom(appconnect, mirrorlink...),to su infotainment sistemi višeg nivoa i većih "touch" ekrana, bolje rezolucije, mada kažem i ovaj osnovni veličine od 5-6,5 inča je sasvim pristojan.Radio se,(koji u stvari je mnogo više od radija, naime on uključuje cd-player, prijem sd-kartice, radio, putni kompjuter, VW-ovu aplikaciju "bluetrainer", upravljanje mnogim funkcijama vozila - npr.uključivanje/isključivanje ASR-a,elektropokretanje prozora, kontrolu pritiska u gumama, centralno zaključavanje, pregled i opomene za serv.intervale...), istine radi i pravih informacija NE doplaćuje. Pozdrav.

njemac

pre 6 godina

Ma normalno, bilo je pitanje dana kada će se i oni prikloniti digitalnim tablama. Mercedes se još koprca, ali i oni će bzo preći na digitalce.

Jeremija

pre 6 godina

(kele, 14. februar 2018 08:00)

A da li sti ti čuo za VW krilaticu "Manje je uvek više" ?

Zato je i škoda, kao perjanica VW grupacije, uvek "bogato" serijski opremljena ...

Imao jednu Škodu iz Nemačke

pre 6 godina

Škoda za nemačko tržište u važnom paketu ima mnogo više nego što Škoda nudi za tržište balkanskih zemalja.

Zocca

pre 6 godina

@Informator

Smaraju me više te priče o skodama i manjem broju vazdušnih jastuka za tržište Srbije.
Pravi kupac škode u Srbiji se ne smara tim gedžetima jer je svaka škoda i bez njih veoma bezbedna. Isto kao bilo koji drugi VW,seat ili audi.
Ljudi koji voze raspale mrcine iz uvoza ovde mogu da zavide njenim srećnim vlasnicima i kupcima jer boljih kola od nje nema. "Kiselo je grozđe".

njemac

pre 6 godina

Ma normalno, bilo je pitanje dana kada će se i oni prikloniti digitalnim tablama. Mercedes se još koprca, ali i oni će bzo preći na digitalce.

moron

pre 6 godina

Vi to pričate o kolima kod kojih se u Srbiji u baznom paketu doplaćuje čak i za daljinsku komandu centralnog zaključavanja ?

Koja ni u drugom paketu nemaju tempomat (npr. 208 ga ima čak i bazno)?

Koja se čak i kao jači 1,6 dizel nude sa prastarim petostepenim menjačem? I sa samo 250 Nm?

Danas, u tom segmentu, u 2018. godini ?

Buha

pre 6 godina

Te digitalne table su mi odvratne i smrde na ustedu, jedino kombinacija digitalnog i mehanickog mi prolazi, nesto slicno sam vidio u Insigniji.

Top

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.

coki

pre 6 godina

Makki...Haha,pali na gurku Skoda a reklamiras najprecenjeniji auto-Pasat,koji posle b5.5 je slobodno mogao da se ugasi jer su noviji modeli mehanicki na nivou Dacije.

Saša

pre 6 godina

"Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj!"
Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela. Naravno da se doplaćuje navigacija i aplikacije za povezivanje sa smartfonom(appconnect, mirrorlink...),to su infotainment sistemi višeg nivoa i većih "touch" ekrana, bolje rezolucije, mada kažem i ovaj osnovni veličine od 5-6,5 inča je sasvim pristojan.Radio se,(koji u stvari je mnogo više od radija, naime on uključuje cd-player, prijem sd-kartice, radio, putni kompjuter, VW-ovu aplikaciju "bluetrainer", upravljanje mnogim funkcijama vozila - npr.uključivanje/isključivanje ASR-a,elektropokretanje prozora, kontrolu pritiska u gumama, centralno zaključavanje, pregled i opomene za serv.intervale...), istine radi i pravih informacija NE doplaćuje. Pozdrav.

Milan

pre 6 godina

Najbolje da su razmake izmedju brojeva ispisane 60 100 140 stavili na 20 100 i 200 pa da jos vise vozaci bulje oci i nagadjaju koliko voze.
Idealno za odvracanje paznje sa puta gde su 2 sekunde kao 2 minuta.
Boze ne znaju vise sta bi fantazirali, zato je BMW dosledan sebi, brzinomer im je isti kao i pre 30 godina, svaka cast.

Mirko

pre 6 godina

Ne znam zasto pricate gluposti. Superb u Style plus opremi sa 190ks i 4x4 pogonom kosta 33500 eura. Pasat u mlosijoj opremi kosta 39500. Da ne govorimo o prostoru. Za klasu iznad passata. Sa druge strane Oktavija 2.0 185 ks sa 4x4 pogonom u najjacem style paketu opreme kosta 26500 eura, a Passat 1.4 benzinac u najlosijem paketu 32500 eura, a 1.6 dizel u osnovnoj opremi 30900 eura. Pritom Oktavija o kojoj vi pricate kosta 14000 eura. Znaci da je najlosiji pasat 100% skuplji od najlosije Oktavije, a najbolji passat 50 % skuplji od najbolje Oktavije. Glupa poredjenja potpuno. Za iste pare Oktavija je, a narocito Super mnogo bolji auto od Passata.
(Top, 12. februar 2018 21:02)

Skup i jedan i drugi, a Passat je preskup ... Po ceni Passata za 1.4 motorom se dobija npr. Giulia sa 2.2 dizelom i ostane malo para za opremu, a za 2k evra vise od Passata se dobija Stelvio. Da ne pricamo o tome Da se za 22/3 hiljade uzima npr. Mondeo sa motorom od 160ks. Cisto nekoliko primera sta moze da se uzme za taj novac ili daleko jevtinije.

Vozač

pre 6 godina

(Zocca, 12. februar 2018 21:31)
Škoda za tržište Srbije je neopevani krš u osnovnom paketima opreme.To je nesporna činjenica, hvale je samo oni koji je imaju za nula dinara jer im je plaćaju svi stanovnoci zemlje, tj. budžet. Isto takav je i uvoznik, zanimaju ga samo javna preduzeća. Raspali krš nikad nisam vozio, da ne bude zabune, gledao sam vrlo ozbiljno i ovu Oktaviu, ali kada sam video koliko novca traže za 1.2 tsi sa prozorima na o-ruk, samo sam se nasmejao.

GuGa

pre 6 godina

Jeftina a skupa, to vam je Oktavija kad odete i naručite najosnovniji paket jer u baznom od opreme ima samo šofer šajbnu.
(Garnet, 12. februar 2018 17:46)

Dobro dosao u folcvagenov svet! U folcvagenu sve mora da se plati. SVE! U 2018. godini Folcvagen naplacuje 500 evra svojim kupcima ako u svom NOVOM autu zele da slusaju radio! Ej bre kupis novi Polo i moras da platis 500 evra ako oces da ti unutra stave radio prijamnik!!! I to u Nemackoj! U baznoj ceni dobijes tockove i sajbe. A to kosta 14-15 hiljada evra!

Pa odvezes na mali redovan servis, pa platis 400-500 evra. Pa odvezes na veliki redovan servis, pa platis 800-900 evra! Za poredjenje cena odrzavanja jedne Toyote Yaris iz te klase je 150 evra za mali, i 250 evra za veliki servis!

Pa onda nakon 70-80 hiljada predjenih kilometara ode lanac na motoru, pa lepo plati 1800 evra pod uslovom da prepoznas probleme na vreme i odes u servis na vreme pre nego nastane veca steta na masini.

Dok je ovaca, bice i onih koji ih sisaju, a po tom pitanju je folcvagen sasvim sigurno na samom vrhu

popovicvl

pre 6 godina

Pošto buljim u ekran telefona, ekran računara na poslu, ekran laptopa kod kuće, ekran televizora, taman sam se pitao gde mi još fali, pa da ekran u autu, ali dva komada da se nadje.

Pukli smo načisto od ekrana.

samo da kazem...

pre 6 godina

Digitalizacija kola je apsolutno nepotreban potez nastao iz čistog marketinga. Treba ljudima uvaliti tehnologiju manje pouzdanosti od mehaničkih uređaja, koja će se češće kvariti, zahtevati specijalne ovlašćene servise, koji će jedini moći da popravljaju takve automobile. Usput, popravka će se svoditi na to da će zameniti celu ploču. Naredni korak je pravljenje softvera koji će "pokvariti" kola čim izađu iz garancije. Živi bili pa (ne)videli...

Милош-

pre 6 godina

@Top najskuplji RAV je 30k evra. Hoces da mi kazes da je Skoda kvalitetnija od Tojote? ako kazes da je Passat preskup to mogu da prihvatim ali posteno je reci da ima kvalitetnijih i boljih auta od Skode za pare koje su potrebne da se Skoda kupi. Sta je sa Mazdom 6?

GuGa

pre 6 godina

Uvaženi g-din GuGa, stvarno ne znam kako je u Nemačkoj, ali ono što znam 100% je da u polu prethodne generacije(ne znam kao je u novom) i aktuelnom golfu 7( i pre i posle redizajna) se audio sistem "composition colour", izvanrednog kvaliteta zvuka i pristojnih performansi NE doplaćuje, već je deo standardne opreme ovih modela.
(Saša, 13. februar 2018 08:54)

Uvazeni gospodine Sasa, evo Vam lepo link gde lepo i jednostavno mozete da konfigurisete vozilo koje zelite da kupite, na sluzbenoj stranici Folcvagena. https://www.volkswagen.de/app/konfigurator/vw-de/de/der-neue-polo/30203/38050/trendline/AW12CV/2018/1/F14%205K5K/F56%20%20%20%20%20EL/+?page=options

I ovde lepo mozete da vidite da je doplata za radio i obicnu klimu 560 evra, a doplata za radio i automatsku klimu 935 evra.

Takodje, na slikama unutrasnjosti auta jasno i lepo se moze videti da u baznoj opremi nema nikakvog radija. Tek nakon sto kliknete na dodatak od 560 evra, na slici se pojavi i radio.

Pa kad sam vec krenuo o nadoplatama, metalik farba kosta 500 evra, bilo sta sto nije crna boja kosta ekstra, 15-colne felne koje lice na nesto se krvavo nadoplacuju itd. O cenama raznoraznih dodataka i asistenata za voznju necu ni da pricam.

Covece bazni model tog auta izgleda kao da ga je neko izvadio iz kinder jajeta!

Mita

pre 6 godina

U svim komentarima nista pametno da procitam,pa da vidim da li je to pametna opcija.Samo glupe svadje fanova raznih brendova,koji nemaju ni za juga,a na nivou trogodisnjeg deteta....

Bane

pre 6 godina

Jedina prednost Oktavije je u ponudi unutrašnjeg i prtljažnog prostora. Toliko prostora ne nudi niti jedan ali niti jedan automobil kompakt klase. Znači bilo koja, pa čak i sedanska izvedba nekog modela kompakt klase ne nudi toliko prostora za kolena na zadnjim sedištima niti toliki prtljažnik.
Međutim, Oktavija je isplativa samo u klot ili top varijantama, u srednjim paketima sa srednjim motorima je preskupa. Recimo Style se tretira kao najviši paket ali kao što su komentatori primetili i njemu fale neke sitnice, recimo čak ni u tom paketu ne dobiješ makar malo bolji Bolero radio nego ti i tu guraju Swing iz osnovnog paketa a realno u najvišem paketu opreme red je već i navigacija da ide. A takva Oktavija i to sa najslabijim 1.6 dizel motorom od 90 ks i sa menjačem od 5 brzina košta 18.500 evra. A za 18.500 evra biraš auto.
Znači Oktaviju ili odeš da kupiš sa osnovnim motorom 1.2 tsi (koji sasvim solidno ide bez obzira na brojke na papiru) i osnovnom opremom za 13.000 i voziš komforan i praktičan porodičan auto za pristojan novac, kome treba prostora za porodicu. Ili kupiš Oktaviju ali u Laurin & Klement opremi koja je kod njih top linija opreme 1.8. TSI od 180 ks za 23.000 evra. Tako napakovan Golf recimo bi uveliko prešao 30.000. Ili Oktavija RS230, znači RS varijanta sa 2.0 TSI motorom od 230ks za 24.000 evra. To nema kod konkurencije. Znači izbegavati Oktaviju sa nekim osrednjim motorima i tim nekim kao srednjim paketima opreme u kojima ne nude ništa a koštaju puno.

Jeremija

pre 6 godina

(kele, 14. februar 2018 08:00)

A da li sti ti čuo za VW krilaticu "Manje je uvek više" ?

Zato je i škoda, kao perjanica VW grupacije, uvek "bogato" serijski opremljena ...

Imao jednu Škodu iz Nemačke

pre 6 godina

Škoda za nemačko tržište u važnom paketu ima mnogo više nego što Škoda nudi za tržište balkanskih zemalja.