Utorak, 06.02.2018.

16:56

Jokić vs Hauard – duel koji nije razočarao (VIDEO)

Nikola Jokić i Dvajt Hauard spadaju u najbolje centre u NBA ligi, pa tako i njihov duel prethodne noći nije razočarao.

Izvor: B92

Jokiæ vs Hauard – duel koji nije razoèarao (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

You do

pre 6 godina

Samo neznalica moze da kaze da bi Hakim bio na klupi pa da ga jos porijedi sa Marjanovicem koji je Muresan ove ere. Igraci koji su bili fizicki dominantni bi mogi da igraju i u ovoj eri jer su oni bili ispred svog vremena i iznad fizickih mogucnosti prosjecnih igraca iz te ere. Kolika je glupost tvrditi da igraci od prije 20 godina ne bi mogli sad da igraju najbolje pokazuje to jos uvijek u ligi ima igraca koji su draftovani 96 sto je prije 20 godina , npr Karter je razbio Lebrona i donio Sakramentu pobjedu ove godine, Karim je igrao od 69 do 89 i bio uspjesan itd i kosarka nije bazican sport pa da razvoj hemije i treninga pravi toliku razliku ko sto je slucaj sa trcanjem i plivanjem. Posebno je smijesno kad se zna koliko je vjesti koliko je imao poteza u reketu Hakim a i to da je bio dobar suter za dva pa cak i za tri ali nije sutirao jer tad centri nisu sutirali trojke.

Aleksa

pre 6 godina

ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula..
(alek, 7. februar 2018 06:45)
Чини ми се да не капираш баш најбоље. Строжи критеријум значи да одбрану центар више не може да игра рукама и телом, него ногама. То значи да "туча" из деведесетих није производ квалитета центара, него управо неквалитета. Данашњи центри су бржи, снажнији, свестранији и пре свега паметнији у одбрани. Нема више могућности да центар у нападу разгрне лактом или раменом центра у одбрани, нити центар у одбрани може да га спречи јаким или слабим фаулом. Уместо тога, обојица морају да нађу брже и паметније решење. Зато је Јокић тако цењен. Хаким је легенда свог времена, и легенда мог времена и поредити њега и ове момке данас је..па лоше..просто лоше. Ако бих сад улетео у ту шему поређења - стероиди су данас бољи, тренинзи су јачи, стручњаци за изградњу мишића су много искуснији, боља је храна, раније се креће са интензивним тренингом и пуно се ради на школи...сад замало да напишем "тукли" би се боље од Хакима, али то је грешка, не би се уопште тукли, играли би свестраније а Хаким би седео на клупи. Као сад Бобан Марјановић....поента је да је Хаким једна развојна фаза центара. Снага, висина, експлозивност. Двајт, Порзингис, Јокић, Џордан су нека следећа фаза, све то, плус школа, брзина, шут, окретност, мобилност, преглед. Шелби Кобра је легенда, али на стази нема шансе ни са Фокусом РС...

Mare grobar

pre 6 godina

Ne vidim da ga je bas nešto razbio, kad se pogleda bili su tu negde, s ti m da se ne može poredi uticaj na igru Jokić otvara reket bekovi se šetaju do koša mnogo lakih koševa omogućava Jokić, a ako ga centar pusti i zatvori reket on će mu utrpati trojku tako da sa tom njegovom raznovrsošću je jako težak za čuvanje, skoro pa ne moguće ga je cuvati, sto se tiče odbrane tu nema takav uticaj ko u napadu mada se je dosta popravio ali treba reci još to da se košarka igra na kos više i tu je ekipa koja ima Jokića u prednosti...

Aleska

pre 6 godina

Jokic je napredovao na svim poljima ove godine, svestran igrac kog je tesko cuvati.
NBA je na zvanicnok yt kanalu izbacio analizu Jokicevih dodavanja uz zakljucak da jako dobro cita kretnje odbrane i strane pomoci. Da te oni analiziraju moras da imas neato posebno. To dokle ce da stigne zavisi iskljucivo od njega i uspeha Denvera. Ima veliki potencijal.
Hauardu veliki naklon za sve.

alek

pre 6 godina

Boranija bre. Pa ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula...

Al

pre 6 godina

Nevwrovatno kakav je Dvajt atleta i u svoje 32,33 godine .Ove godine ponovo igra odlicno .Jokic dobar atipican igrac za svoju visinu i poziciju .Ima on jos jako puno da radi na sebi .

Никола Р.

pre 6 godina

Јокић је јако добар играч, а по памети и по кошаркашком таленту може да постане најбољи европски НБА играч свих времена, тј. преузме титулу од Новицког. Kad једног дана освоји титулу или двије у главној улози.

А можда се не догоди.

Хауард је далеко већи атлета и природно је јачи човјек од Николе, а и стара НБА кука. Нормално је да ће на изузетну снагу и велико искуство постићи штошта у утакмици против Јокића, али у овој утакмици Јокић је ”неуморно упошљавао саиграче, ослобађао и градио огроман простор, усисавао одбијене лопте, а и поентирао кад је потребно”. Његов тим је глатко добио утакмицу, а он је био архитект побједе.

Хауард је и данас јако добар играч, али и НБА прошлост, док је Никола НБА будућност - ако буде имао среће, памети, дисциплине и залагања.

GM

pre 6 godina

Jokic nije centar, da neki ozbiljan centar u plejofu recimo igra protiv njega, napunio bi ga sa 6 faulova i imao bi 10 skokova više od njega.

Npr Jordan, Capela, Oldridz, Gasol... protiv Jokica u plejofu... centar protiv igrača koji se izvlači i sutira trojke... ok.

marko

pre 6 godina

Ubio ga jokic,izvlacio ga a bekovi iz reketa punili kos kada ne izadje Jokic mu da trojku, to sto je Howard imao 4 poena vise je smesno jokic je imao i vise skokova i 6 asiatencija vise na kraju krajeva najbolji pojedinac meca je bio jokic, ako neko ima drukcije misljenje nek pise NBA.com to je njihovo misljenje ne moje

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.
(zoran, 06. februar 2018 18:37)
Nekih kilo pluseva i nista minusa...
Za 10 godina se Joka nece ni baviti kosarkom, bice a viskom kilogram, mozda neki ministar...
A Hauard mu zabio masu poena uz strasan procenat, i ti istices da mu je prednost sto je 10 godina stariji. I jos imao neke najgore povrede za centra.

MrF

pre 6 godina

@nik
Slazem se, samo jedna ispravka - Carter nije igrao za Orlando tad. Glavni igraci su bili brat Hido, Rashard Lewis i Jameer Nelson.

baron

pre 6 godina

Ne zna se ko je kilaviji dal Jokic ili Howard. Uz ovakav sudijski kriterijum Macvan bi mogao biti novi Barkli. Ovo je sve samo ne takmicarska utakmica, a sudije sviraju svaku glupost. Jokic samo gleda u sudije, cela igra mu se svodi da ga prvo zastite kao belog medveda, da se svi sklone i onda on da igra.
Po meni NBA liga zadnjih 10-15 god kuburi sa talentima. Od svakog malo boljeg igraca pokusavaju napraviti zvezdu. Bolji igraci su toliko zasticeni da je to velika nepravda. Ako pokusate igrati odbranu nad Lebronom, Durantom sudije vam to nece dozvoliti, a onda ih posle porede sa Jordanom...
Bez obzira sto je sport napredovao Maradona ce uvek biti nivo vise od Mesija, Jordan nivo od Lebrona. Nikakva statistika ne moze to da pobije.
Kada Lebron, Jokic postignu 20p pod agresivnom odbranom, odbranom na granici sa faulom, muskom odbranom, onda mozemo pricati o nekoj velicini. Do tada, Jokic, Lebron bice smesni u odnosu na Jordana, Hakima...Ne znam zasto poredim Jokica sa Hakimom to je skrnavljenje kosarke. Oprosti mi Hakim.

Milosav

pre 6 godina

Naravno da volim Nikolu i da mu zelim sve najbolje u karijeri, verujem da ce daleko da dogura. Medjutim kada vidim kometare koji omalovazavaju Howarda moka mi bude. Alo ljudi pa covek je bio All Star nekoliko puta, ne znam sta jos ne tako oladite malo. Ako Nikola postigne pola toga sto je Dwight postigao treba da i on i mi budemo srecni. Ne sumnjam u Nikolu ali dajte malo objektivnosti.

Dragan

pre 6 godina

@Zoran

pa odluci brate dal da nabaci masu ili smrsa...
(Burj, 6. februar 2018 20:40)

Jasno je sta je mislio. Da izgubi salo i nabaci 10 kila misica.
Slazem se donekle. Salo je neophodno organizmu i mora se imati odredjen procenat sala za odrzavanje zdravlja i ravnoteze. Moze da izgubi nesto sala i nabaci koji kilogram misica. To ce doci, neka samo cuva tetive i ligamente.

kujundzija

pre 6 godina

Polako, Jokić tek treba da stasa u pravog igrača.Mislim da najviše treba da napreduje fizički a ostalo on ima u sebi. Jedva čekam da ga gledam za koju godinu.

igloPKB

pre 6 godina

Jokić da bi stigao Stojakovića mora da odigra barem jedno finale konferencije i barem jedan allstar.
Što se tiče prvog mislim da je Denver dobro krenuo, doveli su Milsapa i Plamlija (obojica korisni igrači), još da promene Farida i Mudijea za jedno top krilo bili bi bomba.
Što se tiče allstara tu je takodje na dobrom putu, ima brojke, ali mislim da je preduslov da ispuni ovo prvo.

objektivan

pre 6 godina

Za sve ove sto omalovazavaju Hauarda samo cu ostaviti ovo:

8× NBA All-Star
5× All-NBA First Team
All-NBA Second Team
2× All-NBA Third Team
3× NBA Defensive Player of the Year
4× NBA All-Defensive First Team
NBA All-Defensive Second Team
5× NBA rebounding leader
2× NBA blocks leader

S obzirom da je on netalentovan, nas Joka ce sigurno imati dosta bolju karijeru od njega.

Jordan

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...

76er

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...
(Jordan, 06. februar 2018 19:20)
Ili pazi ovo, pojednostavicu ti:
Air Jordan = Nike

CarloNS

pre 6 godina

Jokić se malo i čuvao u prvom poluvremenu. U analizi pred meč se spominjalo da bi taktika Šarlota mogla da bude da pokušaju da opterete Jokića faulovima, jer Denver nema više ni jednog centra u ekipi. Artur je inače krilo, a menjao je Jokića na petici. U drugom poluvremenu Jokić je malo pritisnuo i Hauard se nije naigrao. Inače, Hauard je jako iskusan košarkaš, jak, brz, kao isklesan u kamenu.

eto

pre 6 godina

ne znam što obojica igraju sa ispravljenim nogama. To je brate osnova da moraš da se spustiš težište ako hoćeš nekoga da držiš pod kontrolom. Ova dvojica ko da se takmiče ko će da ima više težište.

aca

pre 6 godina

Jokic pod hitno mora da se fizicki dovede u formu,da poradi na skoku,brzini.Kad sam video da mu spanac 15cm nizi i 20 godina stariji skine loptu ispred nosa...

ja

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 6. februar 2018 18:19)

Nažalost ni pravopis...

Ogi

pre 6 godina

Ns stranu to kakav je košarkaš Hauard, ali zašto Jokić nijednom nije skočio da pokuša da izblokira njegov šut? Naravno, ne mora da ga izblokira, ali zašto ne pokuša?

bajchilo

pre 6 godina

Komentarisete kao da je Hauard ,,operisan'' od kosarke... Ako Jokic bude imao upola uspesnu karijeru kao ovaj ,,skocni bodibilder'' moze da bude veoma ponosan na sebe... A i mi na njega, valjda...

zoran

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.

Marko

pre 6 godina

@zoran
Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.


Pa zar nije ovog leta sve to radio,nabacivao misice i radio na eksplozivnosti

Mr_Melbourne

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)
Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,

Jax Teller

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.

Miloš_NS

pre 6 godina

Jokić ima sve elemente igre, a i fizički je ojačao. Mislim da postoji realna mogućnost da kada završi karijeru bude jedan od najboljih belaca u istoriji NBA.

ogranicenost

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se
(ogranicenost, 06. februar 2018 18:05)

Novinarstvo u Srbiji danas. ;)

rs

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje

Jax Teller

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,
(Mr_Melbourne, 06. februar 2018 18:33)

kao vas Tomic?

Aca86

pre 6 godina

Unistio ga u odbrani, ali ovaj nas zbog dobrog sutra za 3 ga izvlaci od kosa I bekovi se nadavase koseva. Malo mi tuzno sto ovako nije uspeo da se izbori sa njim, ali dobro Hauard spada u najsnaznije centre. Nisu svi takvi.

nik

pre 6 godina

Gledaj Hauarda iz Orlanda kad je bio Jokicevih godina pa ces videti da li zna ili ne zna. Istina je, ne mogu da se porede ali ne zato jer je Jokic igracina za njega nego jer su razliciti tip igraca. Hauard je vodio Orlando zajedno sa Karterom do finala NBA lige, a Jokic to jos moze da sanja.
Samo kazem jer me nerviraju ovi komentari ljudi koji se ne razumeju ali je bitno da nahvale srbina.

milos

pre 6 godina

Ne mogu da se porede, Jokic je izmislio kosarku za Hauarda ako cemo iskreno, Ovaj je samo skocan, jak i ogroman, ostalo nema nista. Za Jokica necu da pisem sta poseduje, svi znaju sve to vec odlicno. Pozdrav svima!

milos

pre 6 godina

Ne mogu da se porede, Jokic je izmislio kosarku za Hauarda ako cemo iskreno, Ovaj je samo skocan, jak i ogroman, ostalo nema nista. Za Jokica necu da pisem sta poseduje, svi znaju sve to vec odlicno. Pozdrav svima!

ogranicenost

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se

objektivan

pre 6 godina

Za sve ove sto omalovazavaju Hauarda samo cu ostaviti ovo:

8× NBA All-Star
5× All-NBA First Team
All-NBA Second Team
2× All-NBA Third Team
3× NBA Defensive Player of the Year
4× NBA All-Defensive First Team
NBA All-Defensive Second Team
5× NBA rebounding leader
2× NBA blocks leader

S obzirom da je on netalentovan, nas Joka ce sigurno imati dosta bolju karijeru od njega.

nik

pre 6 godina

Gledaj Hauarda iz Orlanda kad je bio Jokicevih godina pa ces videti da li zna ili ne zna. Istina je, ne mogu da se porede ali ne zato jer je Jokic igracina za njega nego jer su razliciti tip igraca. Hauard je vodio Orlando zajedno sa Karterom do finala NBA lige, a Jokic to jos moze da sanja.
Samo kazem jer me nerviraju ovi komentari ljudi koji se ne razumeju ali je bitno da nahvale srbina.

bajchilo

pre 6 godina

Komentarisete kao da je Hauard ,,operisan'' od kosarke... Ako Jokic bude imao upola uspesnu karijeru kao ovaj ,,skocni bodibilder'' moze da bude veoma ponosan na sebe... A i mi na njega, valjda...

zoran

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.

Aca86

pre 6 godina

Unistio ga u odbrani, ali ovaj nas zbog dobrog sutra za 3 ga izvlaci od kosa I bekovi se nadavase koseva. Malo mi tuzno sto ovako nije uspeo da se izbori sa njim, ali dobro Hauard spada u najsnaznije centre. Nisu svi takvi.

Jax Teller

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,
(Mr_Melbourne, 06. februar 2018 18:33)

kao vas Tomic?

76er

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...
(Jordan, 06. februar 2018 19:20)
Ili pazi ovo, pojednostavicu ti:
Air Jordan = Nike

Jax Teller

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.

marko

pre 6 godina

Ubio ga jokic,izvlacio ga a bekovi iz reketa punili kos kada ne izadje Jokic mu da trojku, to sto je Howard imao 4 poena vise je smesno jokic je imao i vise skokova i 6 asiatencija vise na kraju krajeva najbolji pojedinac meca je bio jokic, ako neko ima drukcije misljenje nek pise NBA.com to je njihovo misljenje ne moje

CarloNS

pre 6 godina

Jokić se malo i čuvao u prvom poluvremenu. U analizi pred meč se spominjalo da bi taktika Šarlota mogla da bude da pokušaju da opterete Jokića faulovima, jer Denver nema više ni jednog centra u ekipi. Artur je inače krilo, a menjao je Jokića na petici. U drugom poluvremenu Jokić je malo pritisnuo i Hauard se nije naigrao. Inače, Hauard je jako iskusan košarkaš, jak, brz, kao isklesan u kamenu.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se
(ogranicenost, 06. februar 2018 18:05)

Novinarstvo u Srbiji danas. ;)

Milosav

pre 6 godina

Naravno da volim Nikolu i da mu zelim sve najbolje u karijeri, verujem da ce daleko da dogura. Medjutim kada vidim kometare koji omalovazavaju Howarda moka mi bude. Alo ljudi pa covek je bio All Star nekoliko puta, ne znam sta jos ne tako oladite malo. Ako Nikola postigne pola toga sto je Dwight postigao treba da i on i mi budemo srecni. Ne sumnjam u Nikolu ali dajte malo objektivnosti.

ja

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 6. februar 2018 18:19)

Nažalost ni pravopis...

Ogi

pre 6 godina

Ns stranu to kakav je košarkaš Hauard, ali zašto Jokić nijednom nije skočio da pokuša da izblokira njegov šut? Naravno, ne mora da ga izblokira, ali zašto ne pokuša?

rs

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje

eto

pre 6 godina

ne znam što obojica igraju sa ispravljenim nogama. To je brate osnova da moraš da se spustiš težište ako hoćeš nekoga da držiš pod kontrolom. Ova dvojica ko da se takmiče ko će da ima više težište.

Никола Р.

pre 6 godina

Јокић је јако добар играч, а по памети и по кошаркашком таленту може да постане најбољи европски НБА играч свих времена, тј. преузме титулу од Новицког. Kad једног дана освоји титулу или двије у главној улози.

А можда се не догоди.

Хауард је далеко већи атлета и природно је јачи човјек од Николе, а и стара НБА кука. Нормално је да ће на изузетну снагу и велико искуство постићи штошта у утакмици против Јокића, али у овој утакмици Јокић је ”неуморно упошљавао саиграче, ослобађао и градио огроман простор, усисавао одбијене лопте, а и поентирао кад је потребно”. Његов тим је глатко добио утакмицу, а он је био архитект побједе.

Хауард је и данас јако добар играч, али и НБА прошлост, док је Никола НБА будућност - ако буде имао среће, памети, дисциплине и залагања.

Miloš_NS

pre 6 godina

Jokić ima sve elemente igre, a i fizički je ojačao. Mislim da postoji realna mogućnost da kada završi karijeru bude jedan od najboljih belaca u istoriji NBA.

Jordan

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...

kujundzija

pre 6 godina

Polako, Jokić tek treba da stasa u pravog igrača.Mislim da najviše treba da napreduje fizički a ostalo on ima u sebi. Jedva čekam da ga gledam za koju godinu.

baron

pre 6 godina

Ne zna se ko je kilaviji dal Jokic ili Howard. Uz ovakav sudijski kriterijum Macvan bi mogao biti novi Barkli. Ovo je sve samo ne takmicarska utakmica, a sudije sviraju svaku glupost. Jokic samo gleda u sudije, cela igra mu se svodi da ga prvo zastite kao belog medveda, da se svi sklone i onda on da igra.
Po meni NBA liga zadnjih 10-15 god kuburi sa talentima. Od svakog malo boljeg igraca pokusavaju napraviti zvezdu. Bolji igraci su toliko zasticeni da je to velika nepravda. Ako pokusate igrati odbranu nad Lebronom, Durantom sudije vam to nece dozvoliti, a onda ih posle porede sa Jordanom...
Bez obzira sto je sport napredovao Maradona ce uvek biti nivo vise od Mesija, Jordan nivo od Lebrona. Nikakva statistika ne moze to da pobije.
Kada Lebron, Jokic postignu 20p pod agresivnom odbranom, odbranom na granici sa faulom, muskom odbranom, onda mozemo pricati o nekoj velicini. Do tada, Jokic, Lebron bice smesni u odnosu na Jordana, Hakima...Ne znam zasto poredim Jokica sa Hakimom to je skrnavljenje kosarke. Oprosti mi Hakim.

igloPKB

pre 6 godina

Jokić da bi stigao Stojakovića mora da odigra barem jedno finale konferencije i barem jedan allstar.
Što se tiče prvog mislim da je Denver dobro krenuo, doveli su Milsapa i Plamlija (obojica korisni igrači), još da promene Farida i Mudijea za jedno top krilo bili bi bomba.
Što se tiče allstara tu je takodje na dobrom putu, ima brojke, ali mislim da je preduslov da ispuni ovo prvo.

aca

pre 6 godina

Jokic pod hitno mora da se fizicki dovede u formu,da poradi na skoku,brzini.Kad sam video da mu spanac 15cm nizi i 20 godina stariji skine loptu ispred nosa...

MrF

pre 6 godina

@nik
Slazem se, samo jedna ispravka - Carter nije igrao za Orlando tad. Glavni igraci su bili brat Hido, Rashard Lewis i Jameer Nelson.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.
(zoran, 06. februar 2018 18:37)
Nekih kilo pluseva i nista minusa...
Za 10 godina se Joka nece ni baviti kosarkom, bice a viskom kilogram, mozda neki ministar...
A Hauard mu zabio masu poena uz strasan procenat, i ti istices da mu je prednost sto je 10 godina stariji. I jos imao neke najgore povrede za centra.

Dragan

pre 6 godina

@Zoran

pa odluci brate dal da nabaci masu ili smrsa...
(Burj, 6. februar 2018 20:40)

Jasno je sta je mislio. Da izgubi salo i nabaci 10 kila misica.
Slazem se donekle. Salo je neophodno organizmu i mora se imati odredjen procenat sala za odrzavanje zdravlja i ravnoteze. Moze da izgubi nesto sala i nabaci koji kilogram misica. To ce doci, neka samo cuva tetive i ligamente.

Marko

pre 6 godina

@zoran
Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.


Pa zar nije ovog leta sve to radio,nabacivao misice i radio na eksplozivnosti

Al

pre 6 godina

Nevwrovatno kakav je Dvajt atleta i u svoje 32,33 godine .Ove godine ponovo igra odlicno .Jokic dobar atipican igrac za svoju visinu i poziciju .Ima on jos jako puno da radi na sebi .

Mr_Melbourne

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)
Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,

GM

pre 6 godina

Jokic nije centar, da neki ozbiljan centar u plejofu recimo igra protiv njega, napunio bi ga sa 6 faulova i imao bi 10 skokova više od njega.

Npr Jordan, Capela, Oldridz, Gasol... protiv Jokica u plejofu... centar protiv igrača koji se izvlači i sutira trojke... ok.

Mare grobar

pre 6 godina

Ne vidim da ga je bas nešto razbio, kad se pogleda bili su tu negde, s ti m da se ne može poredi uticaj na igru Jokić otvara reket bekovi se šetaju do koša mnogo lakih koševa omogućava Jokić, a ako ga centar pusti i zatvori reket on će mu utrpati trojku tako da sa tom njegovom raznovrsošću je jako težak za čuvanje, skoro pa ne moguće ga je cuvati, sto se tiče odbrane tu nema takav uticaj ko u napadu mada se je dosta popravio ali treba reci još to da se košarka igra na kos više i tu je ekipa koja ima Jokića u prednosti...

alek

pre 6 godina

Boranija bre. Pa ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula...

Aleska

pre 6 godina

Jokic je napredovao na svim poljima ove godine, svestran igrac kog je tesko cuvati.
NBA je na zvanicnok yt kanalu izbacio analizu Jokicevih dodavanja uz zakljucak da jako dobro cita kretnje odbrane i strane pomoci. Da te oni analiziraju moras da imas neato posebno. To dokle ce da stigne zavisi iskljucivo od njega i uspeha Denvera. Ima veliki potencijal.
Hauardu veliki naklon za sve.

Aleksa

pre 6 godina

ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula..
(alek, 7. februar 2018 06:45)
Чини ми се да не капираш баш најбоље. Строжи критеријум значи да одбрану центар више не може да игра рукама и телом, него ногама. То значи да "туча" из деведесетих није производ квалитета центара, него управо неквалитета. Данашњи центри су бржи, снажнији, свестранији и пре свега паметнији у одбрани. Нема више могућности да центар у нападу разгрне лактом или раменом центра у одбрани, нити центар у одбрани може да га спречи јаким или слабим фаулом. Уместо тога, обојица морају да нађу брже и паметније решење. Зато је Јокић тако цењен. Хаким је легенда свог времена, и легенда мог времена и поредити њега и ове момке данас је..па лоше..просто лоше. Ако бих сад улетео у ту шему поређења - стероиди су данас бољи, тренинзи су јачи, стручњаци за изградњу мишића су много искуснији, боља је храна, раније се креће са интензивним тренингом и пуно се ради на школи...сад замало да напишем "тукли" би се боље од Хакима, али то је грешка, не би се уопште тукли, играли би свестраније а Хаким би седео на клупи. Као сад Бобан Марјановић....поента је да је Хаким једна развојна фаза центара. Снага, висина, експлозивност. Двајт, Порзингис, Јокић, Џордан су нека следећа фаза, све то, плус школа, брзина, шут, окретност, мобилност, преглед. Шелби Кобра је легенда, али на стази нема шансе ни са Фокусом РС...

You do

pre 6 godina

Samo neznalica moze da kaze da bi Hakim bio na klupi pa da ga jos porijedi sa Marjanovicem koji je Muresan ove ere. Igraci koji su bili fizicki dominantni bi mogi da igraju i u ovoj eri jer su oni bili ispred svog vremena i iznad fizickih mogucnosti prosjecnih igraca iz te ere. Kolika je glupost tvrditi da igraci od prije 20 godina ne bi mogli sad da igraju najbolje pokazuje to jos uvijek u ligi ima igraca koji su draftovani 96 sto je prije 20 godina , npr Karter je razbio Lebrona i donio Sakramentu pobjedu ove godine, Karim je igrao od 69 do 89 i bio uspjesan itd i kosarka nije bazican sport pa da razvoj hemije i treninga pravi toliku razliku ko sto je slucaj sa trcanjem i plivanjem. Posebno je smijesno kad se zna koliko je vjesti koliko je imao poteza u reketu Hakim a i to da je bio dobar suter za dva pa cak i za tri ali nije sutirao jer tad centri nisu sutirali trojke.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)
Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,

GM

pre 6 godina

Jokic nije centar, da neki ozbiljan centar u plejofu recimo igra protiv njega, napunio bi ga sa 6 faulova i imao bi 10 skokova više od njega.

Npr Jordan, Capela, Oldridz, Gasol... protiv Jokica u plejofu... centar protiv igrača koji se izvlači i sutira trojke... ok.

baron

pre 6 godina

Ne zna se ko je kilaviji dal Jokic ili Howard. Uz ovakav sudijski kriterijum Macvan bi mogao biti novi Barkli. Ovo je sve samo ne takmicarska utakmica, a sudije sviraju svaku glupost. Jokic samo gleda u sudije, cela igra mu se svodi da ga prvo zastite kao belog medveda, da se svi sklone i onda on da igra.
Po meni NBA liga zadnjih 10-15 god kuburi sa talentima. Od svakog malo boljeg igraca pokusavaju napraviti zvezdu. Bolji igraci su toliko zasticeni da je to velika nepravda. Ako pokusate igrati odbranu nad Lebronom, Durantom sudije vam to nece dozvoliti, a onda ih posle porede sa Jordanom...
Bez obzira sto je sport napredovao Maradona ce uvek biti nivo vise od Mesija, Jordan nivo od Lebrona. Nikakva statistika ne moze to da pobije.
Kada Lebron, Jokic postignu 20p pod agresivnom odbranom, odbranom na granici sa faulom, muskom odbranom, onda mozemo pricati o nekoj velicini. Do tada, Jokic, Lebron bice smesni u odnosu na Jordana, Hakima...Ne znam zasto poredim Jokica sa Hakimom to je skrnavljenje kosarke. Oprosti mi Hakim.

milos

pre 6 godina

Ne mogu da se porede, Jokic je izmislio kosarku za Hauarda ako cemo iskreno, Ovaj je samo skocan, jak i ogroman, ostalo nema nista. Za Jokica necu da pisem sta poseduje, svi znaju sve to vec odlicno. Pozdrav svima!

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.
(zoran, 06. februar 2018 18:37)
Nekih kilo pluseva i nista minusa...
Za 10 godina se Joka nece ni baviti kosarkom, bice a viskom kilogram, mozda neki ministar...
A Hauard mu zabio masu poena uz strasan procenat, i ti istices da mu je prednost sto je 10 godina stariji. I jos imao neke najgore povrede za centra.

Marko

pre 6 godina

@zoran
Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.


Pa zar nije ovog leta sve to radio,nabacivao misice i radio na eksplozivnosti

rs

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje

aca

pre 6 godina

Jokic pod hitno mora da se fizicki dovede u formu,da poradi na skoku,brzini.Kad sam video da mu spanac 15cm nizi i 20 godina stariji skine loptu ispred nosa...

Jax Teller

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.

Jordan

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...

ogranicenost

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se

Miloš_NS

pre 6 godina

Jokić ima sve elemente igre, a i fizički je ojačao. Mislim da postoji realna mogućnost da kada završi karijeru bude jedan od najboljih belaca u istoriji NBA.

nik

pre 6 godina

Gledaj Hauarda iz Orlanda kad je bio Jokicevih godina pa ces videti da li zna ili ne zna. Istina je, ne mogu da se porede ali ne zato jer je Jokic igracina za njega nego jer su razliciti tip igraca. Hauard je vodio Orlando zajedno sa Karterom do finala NBA lige, a Jokic to jos moze da sanja.
Samo kazem jer me nerviraju ovi komentari ljudi koji se ne razumeju ali je bitno da nahvale srbina.

zoran

pre 6 godina

Hauard je 10 godina iskusniji od Jokića, fizički je jači i dosta brži, ali Jokić je mnogo svestraniji košarkaš jer može da šutne sa bilo koje pozicije i da asistira, ima milion puta bolji pregled igre i za godinu dve kad još malo smrša, nabaci još desetak kila mišića i popravi eksplozivnost biće sigurno u top 3 centara u ligi.

ja

pre 6 godina

a sta mu to jos treba osim snage i skocnosti,jokic njega ne moze sacuvati da mu se objesi na ledja,hauard da je imo malo vise volje da uci bio bi najdominantniji centar lige a to ove sezone u sarlotu pokazuje
(rs, 06. februar 2018 18:12)

talent se nemoze naucit.
(Jax Teller, 6. februar 2018 18:19)

Nažalost ni pravopis...

Ogi

pre 6 godina

Ns stranu to kakav je košarkaš Hauard, ali zašto Jokić nijednom nije skočio da pokuša da izblokira njegov šut? Naravno, ne mora da ga izblokira, ali zašto ne pokuša?

eto

pre 6 godina

ne znam što obojica igraju sa ispravljenim nogama. To je brate osnova da moraš da se spustiš težište ako hoćeš nekoga da držiš pod kontrolom. Ova dvojica ko da se takmiče ko će da ima više težište.

objektivan

pre 6 godina

Za sve ove sto omalovazavaju Hauarda samo cu ostaviti ovo:

8× NBA All-Star
5× All-NBA First Team
All-NBA Second Team
2× All-NBA Third Team
3× NBA Defensive Player of the Year
4× NBA All-Defensive First Team
NBA All-Defensive Second Team
5× NBA rebounding leader
2× NBA blocks leader

S obzirom da je on netalentovan, nas Joka ce sigurno imati dosta bolju karijeru od njega.

marko

pre 6 godina

Ubio ga jokic,izvlacio ga a bekovi iz reketa punili kos kada ne izadje Jokic mu da trojku, to sto je Howard imao 4 poena vise je smesno jokic je imao i vise skokova i 6 asiatencija vise na kraju krajeva najbolji pojedinac meca je bio jokic, ako neko ima drukcije misljenje nek pise NBA.com to je njihovo misljenje ne moje

Jax Teller

pre 6 godina

talent se nemoze naucit.(Jax Teller, 06. februar 2018 18:19)Ne moze ni skocnost sa 23 godine, uvjek ce igrati kako igra i uvjek ce biti propuh u odbrani zbog toga. Nije kosarka da centar puca trice i da dodaje okolo ostalim da puca. Pravi centar igra ledjima i suta sa distance uz puno hrvanja i naravno zaustavlja protivnicke centre,
(Mr_Melbourne, 06. februar 2018 18:33)

kao vas Tomic?

igloPKB

pre 6 godina

Jokić da bi stigao Stojakovića mora da odigra barem jedno finale konferencije i barem jedan allstar.
Što se tiče prvog mislim da je Denver dobro krenuo, doveli su Milsapa i Plamlija (obojica korisni igrači), još da promene Farida i Mudijea za jedno top krilo bili bi bomba.
Što se tiče allstara tu je takodje na dobrom putu, ima brojke, ali mislim da je preduslov da ispuni ovo prvo.

Никола Р.

pre 6 godina

Јокић је јако добар играч, а по памети и по кошаркашком таленту може да постане најбољи европски НБА играч свих времена, тј. преузме титулу од Новицког. Kad једног дана освоји титулу или двије у главној улози.

А можда се не догоди.

Хауард је далеко већи атлета и природно је јачи човјек од Николе, а и стара НБА кука. Нормално је да ће на изузетну снагу и велико искуство постићи штошта у утакмици против Јокића, али у овој утакмици Јокић је ”неуморно упошљавао саиграче, ослобађао и градио огроман простор, усисавао одбијене лопте, а и поентирао кад је потребно”. Његов тим је глатко добио утакмицу, а он је био архитект побједе.

Хауард је и данас јако добар играч, али и НБА прошлост, док је Никола НБА будућност - ако буде имао среће, памети, дисциплине и залагања.

Aca86

pre 6 godina

Unistio ga u odbrani, ali ovaj nas zbog dobrog sutra za 3 ga izvlaci od kosa I bekovi se nadavase koseva. Malo mi tuzno sto ovako nije uspeo da se izbori sa njim, ali dobro Hauard spada u najsnaznije centre. Nisu svi takvi.

CarloNS

pre 6 godina

Jokić se malo i čuvao u prvom poluvremenu. U analizi pred meč se spominjalo da bi taktika Šarlota mogla da bude da pokušaju da opterete Jokića faulovima, jer Denver nema više ni jednog centra u ekipi. Artur je inače krilo, a menjao je Jokića na petici. U drugom poluvremenu Jokić je malo pritisnuo i Hauard se nije naigrao. Inače, Hauard je jako iskusan košarkaš, jak, brz, kao isklesan u kamenu.

76er

pre 6 godina

Ali meni zapade za oko jedan detalj.Jumpman iliti logo brenda AIR JORDAN na dresu Hornetsa.Koja je to velicina kad cela NBA liga ima na dresu logo NIKE a samo jedan klub ne jer ima Michaela za vlasnika.Koja velicina...
(Jordan, 06. februar 2018 19:20)
Ili pazi ovo, pojednostavicu ti:
Air Jordan = Nike

alek

pre 6 godina

Boranija bre. Pa ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula...

bajchilo

pre 6 godina

Komentarisete kao da je Hauard ,,operisan'' od kosarke... Ako Jokic bude imao upola uspesnu karijeru kao ovaj ,,skocni bodibilder'' moze da bude veoma ponosan na sebe... A i mi na njega, valjda...

Dragan

pre 6 godina

@Zoran

pa odluci brate dal da nabaci masu ili smrsa...
(Burj, 6. februar 2018 20:40)

Jasno je sta je mislio. Da izgubi salo i nabaci 10 kila misica.
Slazem se donekle. Salo je neophodno organizmu i mora se imati odredjen procenat sala za odrzavanje zdravlja i ravnoteze. Moze da izgubi nesto sala i nabaci koji kilogram misica. To ce doci, neka samo cuva tetive i ligamente.

Al

pre 6 godina

Nevwrovatno kakav je Dvajt atleta i u svoje 32,33 godine .Ove godine ponovo igra odlicno .Jokic dobar atipican igrac za svoju visinu i poziciju .Ima on jos jako puno da radi na sebi .

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Na stranu tema teksta, al kad vidim u kosarci da je neko postoziao golove, il kad komentator kaze da je neko promasio "fudbal" misleci na loptu, slosi mi se
(ogranicenost, 06. februar 2018 18:05)

Novinarstvo u Srbiji danas. ;)

kujundzija

pre 6 godina

Polako, Jokić tek treba da stasa u pravog igrača.Mislim da najviše treba da napreduje fizički a ostalo on ima u sebi. Jedva čekam da ga gledam za koju godinu.

Milosav

pre 6 godina

Naravno da volim Nikolu i da mu zelim sve najbolje u karijeri, verujem da ce daleko da dogura. Medjutim kada vidim kometare koji omalovazavaju Howarda moka mi bude. Alo ljudi pa covek je bio All Star nekoliko puta, ne znam sta jos ne tako oladite malo. Ako Nikola postigne pola toga sto je Dwight postigao treba da i on i mi budemo srecni. Ne sumnjam u Nikolu ali dajte malo objektivnosti.

Aleksa

pre 6 godina

ovima bi Hakim uvalio 50 da se ne oznoji. braco moja mila kolko su danasnji centri inferiorni. Bolji su suteri i to ali na niskom postu nula..
(alek, 7. februar 2018 06:45)
Чини ми се да не капираш баш најбоље. Строжи критеријум значи да одбрану центар више не може да игра рукама и телом, него ногама. То значи да "туча" из деведесетих није производ квалитета центара, него управо неквалитета. Данашњи центри су бржи, снажнији, свестранији и пре свега паметнији у одбрани. Нема више могућности да центар у нападу разгрне лактом или раменом центра у одбрани, нити центар у одбрани може да га спречи јаким или слабим фаулом. Уместо тога, обојица морају да нађу брже и паметније решење. Зато је Јокић тако цењен. Хаким је легенда свог времена, и легенда мог времена и поредити њега и ове момке данас је..па лоше..просто лоше. Ако бих сад улетео у ту шему поређења - стероиди су данас бољи, тренинзи су јачи, стручњаци за изградњу мишића су много искуснији, боља је храна, раније се креће са интензивним тренингом и пуно се ради на школи...сад замало да напишем "тукли" би се боље од Хакима, али то је грешка, не би се уопште тукли, играли би свестраније а Хаким би седео на клупи. Као сад Бобан Марјановић....поента је да је Хаким једна развојна фаза центара. Снага, висина, експлозивност. Двајт, Порзингис, Јокић, Џордан су нека следећа фаза, све то, плус школа, брзина, шут, окретност, мобилност, преглед. Шелби Кобра је легенда, али на стази нема шансе ни са Фокусом РС...

Mare grobar

pre 6 godina

Ne vidim da ga je bas nešto razbio, kad se pogleda bili su tu negde, s ti m da se ne može poredi uticaj na igru Jokić otvara reket bekovi se šetaju do koša mnogo lakih koševa omogućava Jokić, a ako ga centar pusti i zatvori reket on će mu utrpati trojku tako da sa tom njegovom raznovrsošću je jako težak za čuvanje, skoro pa ne moguće ga je cuvati, sto se tiče odbrane tu nema takav uticaj ko u napadu mada se je dosta popravio ali treba reci još to da se košarka igra na kos više i tu je ekipa koja ima Jokića u prednosti...

Aleska

pre 6 godina

Jokic je napredovao na svim poljima ove godine, svestran igrac kog je tesko cuvati.
NBA je na zvanicnok yt kanalu izbacio analizu Jokicevih dodavanja uz zakljucak da jako dobro cita kretnje odbrane i strane pomoci. Da te oni analiziraju moras da imas neato posebno. To dokle ce da stigne zavisi iskljucivo od njega i uspeha Denvera. Ima veliki potencijal.
Hauardu veliki naklon za sve.

MrF

pre 6 godina

@nik
Slazem se, samo jedna ispravka - Carter nije igrao za Orlando tad. Glavni igraci su bili brat Hido, Rashard Lewis i Jameer Nelson.

You do

pre 6 godina

Samo neznalica moze da kaze da bi Hakim bio na klupi pa da ga jos porijedi sa Marjanovicem koji je Muresan ove ere. Igraci koji su bili fizicki dominantni bi mogi da igraju i u ovoj eri jer su oni bili ispred svog vremena i iznad fizickih mogucnosti prosjecnih igraca iz te ere. Kolika je glupost tvrditi da igraci od prije 20 godina ne bi mogli sad da igraju najbolje pokazuje to jos uvijek u ligi ima igraca koji su draftovani 96 sto je prije 20 godina , npr Karter je razbio Lebrona i donio Sakramentu pobjedu ove godine, Karim je igrao od 69 do 89 i bio uspjesan itd i kosarka nije bazican sport pa da razvoj hemije i treninga pravi toliku razliku ko sto je slucaj sa trcanjem i plivanjem. Posebno je smijesno kad se zna koliko je vjesti koliko je imao poteza u reketu Hakim a i to da je bio dobar suter za dva pa cak i za tri ali nije sutirao jer tad centri nisu sutirali trojke.