Subota, 27.01.2018.

16:13

Šta prodaja Telenora može da kaže Telekomu?

2006.godina, srpski državni vrh ponosno predstavlja prodaju Mobtela norveškom Telenoru za 1,5 milijarde evra...

Izvor: B92

Šta prodaja Telenora može da kaže Telekomu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

milanmm

pre 6 godina

@Don Kihot Pristalice drzavnog kapitalizma? Vecita zamena teza. Pa sta je Telenor nego norveska drzavna firma, u kojoj norveska drzava ima udeo od preko 50%? I prodaja Mobtela njima je privatizacija? Prodaja vlasnistva jedne drzave u vlasnistvo druge je kao privatizacija? Samo u Srbiji.
I vecito ona izlizana fora oni su pametni pa mogu, a mi ne mozemo zato sto smo glupi. Sve tudje je bolje nego nase. A cilj svega je da se uzmu masne provizije od prodaje, uvek, makar ostali bez icega. I posle te iste vatrene pristalice privatizacije svega i svacega najvise kukaju kako je sve skupo i kako nista svoje nemamo. Samo u Srbiji.

Danilo

pre 6 godina

Radnici telekoma su najpriviligovaniji radnici u Srbiji jer imaju mogucnost dobrovoljnog napustanja preduzeca uz stimulativnu otpremninu od 22-25000 evra govori se o drzavi gde vise od 500.000 radnika prima manje od 200 evra plate.

Veliki brat

pre 6 godina

Nemojte se sekirati za Telekom, neće on baš tako brzo i lako da propadne.

Prvo, smetnje i kvarove moraju da otklone isti dan ako se prijave do podne. Tako je bilo dok sam par puta imao probleme, od tada ih nisam imao pa ne znam. Pre par godina je ovde u lokalnom Telekom centru bio red 50m po ceo dan kad su imali neke akcije 3 meseca za dina IPTV i sl., kad je kod drugih operatera bio toliki red? Svi kažu da VIP ima najpovoljnije cene telefona, ljudi mi pričaju kako dobiju Samsung J7 za 5000 ili 7000 dinara doplate uz paket od 20€, međutim to nigde ne vidim na sajtu. Verovatno idu svake sedmice i onda ubodu akciju kad ovi reše da se ratosiljaju prošlogodišnjih modela - njima je bitno da je J7, nije bitno što je po karakteristikama lošiji od aktuelnog J5 koji ima više memorije i noviji procesor, dok je novi J7 bar 3 puta skuplji uz paket kad se pojavi.

Na žalost, MTS nema normalan mobilni telefon, osim iPhone, u svojoj ponudi, a nemaju ih ni prodavci telefona koji su ranije imali saradnju - koliko vidim sad par njih ima telefone samo uz VIP paket u ponudi, što je još jedna greška Telekoma.

Opetka se polako uvodi, znam servisera koji radi u Telekomu. A SBB... pa evo u mom gradu ne pokrivaju celu teritoriju, nego su podelili grad sa još 2 lokalna operatera i samo internet je SBB-ov, a korisnici kad imaju problem, šetaju ih i SBB i operater kablovske.

posmatrač

pre 6 godina

Ako je KKR već vlasnik SBB-a, N1 i Sport Klub kanala, uz kupovinu Telenora će zatvoriti krug, i ponuditi kompletno rešenje. Već sada im je 3 u 1 (tel, net i TV) ponuda verovatno najbolja na tržištu. Sada će to biti 4 u 1, i tu će biti bez konkurencije.
O vezama KKR-a sa CIA, bolje da ne komentarišem. Krug se kompletno zatvara.

Losmi

pre 6 godina

Pošto svi hvalite Telekom kako ima infrastrukturu , parice do svakog korisnika.
Da Vas obavestim da je to tehnologija koja se gasi svuda u civilizovanom svetu , svi prelaze na optiku , sam kablovski internet kod kabl operatera preko koaksijalnog kabla je 10 puta kvalitetniji i ima mnogo vece protoke od bakarnih parica.
Realne brzine internrta kod Telekoma preko ADSL su sramotno male po sistemu plati 25 Mbita imas realnih 5Mbita , IPTV im neprestalno secka.

Jim Beam

pre 6 godina

Ne govori ništa. Nema to veze sa Srbijom, već celim regionom i odlukom norveške vlade da sredstva usmeri u profitabilnije grane. A ovde baš i nisu toliko profitirali koliko su na nekim drugim tržištima i branšama. Pogledajte odluke njihove vlade od pre godinu dana i penzionog fonda (koji vredi preko 1.000 milijardi) i biće vam jasno da je ovo u skladu sa tim. A poruka za Telekom je jedino što su ostali bez jednog potencijalnog kupca (mada ga vlast nikada ne ni prodala KKRu jer ih tretiraju "opoziciono" i rivalski). U principu, dobiće se izgovor zašto ih prodati, ako ima ozbiljno zainteresovanih. A i SBB ima svoje limite iako će sada u svim sferama konkurisati Telekomu jer zatvaraju krug. Fali im samo još jedna televizija sa nacionalnom frekvencijom, a koliko sam upoznat, rade na tome. Ali generalno, ništa epohalno se neće desiti na telekomunikacionom tržištu, veći će uticaj biti na političkom planu jer se Ameri vraćaju na velika vrata.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Akviziciju Telenor banke mora da odobri NBS. Tako da su karte jos otvorene.
Sto se tice mobilne telefonije - Telekom ce dobiti zdravu konkurenciju. Ali ne zaboravite: Telekom ima infrastrukturu, svako ko ima ADSL mora da ga voza preko njih. Retki su oni koji imaju kabl-zicu.

buba

pre 6 godina

Strategija tako velike kompanije je sigurno napisana pre pet godina i prave odlicne poteze, ovo je samo jedan potez strategije. Ne razumem mesanje politike u ovu odluku.

Kad odvališ

pre 6 godina

@Panman
Vlasbik SBB-a je američka firma. Telenor nije američka firma. A to što gledaš SBB GO preko Telenora je samo zbog ugovora koji su na obostrano zadovoljstvo potpisali Telenor i SBB

MALO CITAM MALO PITAM

pre 6 godina

@nije nego
Ako bi bio malo vise informisan, znao bi da Telekom u delu mobilne telefonije ima slican broj zaposlenih kao i konkurenti (slucajno znam da podrucije od 10 opstina i preko 80 baznih stanica odrzava grupa od 4 tehnicara i 1 inzenjer).Telekom za razliku od VIP-a i Telenora poseduje infrastrukturu (mreza kablova, optickih kablova, centrale, uredjaji za napajanje itd...) + usluge fiksne telefonije, interneta, IPTV-a i iznajmljivanje infrastrukture drugim provajderima.Telenor je u mnogim objektima Telekoma rezervisao prostor za smestaj svoje opreme jos pre 3-4 godine ali mnoge lokacije nisu nikada aktivirane (insajd podatak iz Telenora). Kada pruzate samo usluge mobilne telefonije, nije neophodno da do svakog korisnika dolazi tehnicar da vam instalira telefon i podesava parametre, a kada se isti pokvari nosite ga u poslovnicu ili servis.
Kod interneta, kablovske , fiksne i sami znate da stvari stoje drugacije.

asd

pre 6 godina

Kao prvo ne koristim ni jedan Telekom-ov servis ali ... Zašto pljujete po Telekom-u? Nisu oni krivi što godinama ljugi koji vode državu imaju veliki upliv u poslovne odluke Telekom-a. Da li Vi stvarno mislite da u Telekom-u ne postoje vrhunski kadrovi koji imaju know-how ? Premalo znate o situaciji na telekom tržištu a pametujete.

posmatrač

pre 6 godina

osim u 4G gde je vip najbolji u svim ostalim segmentima je Telenor najbolja mreza....nije najjeftinija ali zato ima i dobit. Kada se spoji sa SBB zvanicno pokidace ostatke jadnog Telekoma, a KKR ce na izvolte da nas ponudi CIA, FBI i ostalima...

i.e

pre 6 godina

@ne damo Telekom. Briga me dal ce da ga prodaju, ne koristim ni jednu njihovu uslugu. Al jedno pitanje, da li si ti pogledao Ratelovu analizu mreze? MTS je losiji svuda od Telenora i Vipa, a najvise sam obratio paznju na DATA saobracaj i tu je Vip bio malo bolji od Telenora, MTS bez konkurencije najlosiji. Tako da ne znam o cemu ti pricas, a Telenor odlicno zna zasto to radi. Dobicemo sigurno pametno objasnjenje za to, nisu oni za dzabe u 10 najjacih telekomunikacionih kompanija na svetu.

mix

pre 6 godina

sto pre prodati Telekom jer ce uskoro vredeti manje nego Imlek.
Minimum je dovesti profesionalni menadzment i otpustiti sve viskove. javna je tajna da dobri inzenjeri napustaju Telekom jer su bedno placeni.

šok

pre 6 godina

Telekom ima pored 5 miliona u srbiji, i milion korisnika u bosni, skoro 250 hiljada u cg i 200 hiljada na kosovu. Cena od 1,3 milijarde je sasvim opravdana, pod uslovom da se otpusti visak od 40% radnika.

ne damo Telekom

pre 6 godina

može da kaže da je Telekom kao firma države Srbije pobedio Telenor koji je firma države Norveške, da prema najnovijim podacima Ratela (koji svi operateri priznaju) ima veću mrežu i brži mobilni internet od Telenora, da ima fiksnu telefoniju, fiksni internet, TV stanice (Arena) a Telenor nema, da ima banku a da je Telenor imao pa prodao....i na kraju, da pravi veći profit koji ide državi Srbiji a ne državi Norveškoj... jel ovo dovoljno da se shvati da bi prodaja Telekoma Srbija bio najveća greška u novijoj istoriji, da ne postoji jedan poslovni razlog za prodaju i da samo gola korupcija može da bude razlog za prodaju

Don Kihot

pre 6 godina

Kako ovo potvrdjuje da nema Telekom problema, ako je Telenor dobio nezatraženu ponudu? :)
Pristalice državnog kapitalizma u svemu vide argument za sebe. :)

Nije nego

pre 6 godina

Telenor ima manje od 1000 zaposlenih, a Telekom preko 8000.
Neko stvarno treba da se zapita šta očekuje od državne firme od 8000 zaposlenih, od kojih efektivno radi 30% dok ostatak bleji i krivinari.

C i n i k

pre 6 godina

Drzavna firma Telekom, sa duplo vise radnika nego ViP i Telenor zajedno, propasce veoma brzo i onda niko vise ni nece hteti da kupi to, Telekom cemo morati da izdrzavamo kao danas Zeleznice Srbije i ostala drzavna jasla-svetske gubitase. Naravno da je bilo najbolje da se to proda, danas vise ne verujem da bi iko to kupovao..

cika velja

pre 6 godina

Kad Sbb kupi Telenor, Telekom Srbija nece vredeti nista.

Sbb ce preko Telenora ponuditi i fiksni i mobilni i Telekom ce masovno gubiti korisnike kao sto ih je i do sada gubio gde se pojavio Sbb

Nije nego

pre 6 godina

Telenor ima manje od 1000 zaposlenih, a Telekom preko 8000.
Neko stvarno treba da se zapita šta očekuje od državne firme od 8000 zaposlenih, od kojih efektivno radi 30% dok ostatak bleji i krivinari.

cika velja

pre 6 godina

Kad Sbb kupi Telenor, Telekom Srbija nece vredeti nista.

Sbb ce preko Telenora ponuditi i fiksni i mobilni i Telekom ce masovno gubiti korisnike kao sto ih je i do sada gubio gde se pojavio Sbb

mix

pre 6 godina

sto pre prodati Telekom jer ce uskoro vredeti manje nego Imlek.
Minimum je dovesti profesionalni menadzment i otpustiti sve viskove. javna je tajna da dobri inzenjeri napustaju Telekom jer su bedno placeni.

C i n i k

pre 6 godina

Drzavna firma Telekom, sa duplo vise radnika nego ViP i Telenor zajedno, propasce veoma brzo i onda niko vise ni nece hteti da kupi to, Telekom cemo morati da izdrzavamo kao danas Zeleznice Srbije i ostala drzavna jasla-svetske gubitase. Naravno da je bilo najbolje da se to proda, danas vise ne verujem da bi iko to kupovao..

ne damo Telekom

pre 6 godina

može da kaže da je Telekom kao firma države Srbije pobedio Telenor koji je firma države Norveške, da prema najnovijim podacima Ratela (koji svi operateri priznaju) ima veću mrežu i brži mobilni internet od Telenora, da ima fiksnu telefoniju, fiksni internet, TV stanice (Arena) a Telenor nema, da ima banku a da je Telenor imao pa prodao....i na kraju, da pravi veći profit koji ide državi Srbiji a ne državi Norveškoj... jel ovo dovoljno da se shvati da bi prodaja Telekoma Srbija bio najveća greška u novijoj istoriji, da ne postoji jedan poslovni razlog za prodaju i da samo gola korupcija može da bude razlog za prodaju

i.e

pre 6 godina

@ne damo Telekom. Briga me dal ce da ga prodaju, ne koristim ni jednu njihovu uslugu. Al jedno pitanje, da li si ti pogledao Ratelovu analizu mreze? MTS je losiji svuda od Telenora i Vipa, a najvise sam obratio paznju na DATA saobracaj i tu je Vip bio malo bolji od Telenora, MTS bez konkurencije najlosiji. Tako da ne znam o cemu ti pricas, a Telenor odlicno zna zasto to radi. Dobicemo sigurno pametno objasnjenje za to, nisu oni za dzabe u 10 najjacih telekomunikacionih kompanija na svetu.

asd

pre 6 godina

Kao prvo ne koristim ni jedan Telekom-ov servis ali ... Zašto pljujete po Telekom-u? Nisu oni krivi što godinama ljugi koji vode državu imaju veliki upliv u poslovne odluke Telekom-a. Da li Vi stvarno mislite da u Telekom-u ne postoje vrhunski kadrovi koji imaju know-how ? Premalo znate o situaciji na telekom tržištu a pametujete.

Jim Beam

pre 6 godina

Ne govori ništa. Nema to veze sa Srbijom, već celim regionom i odlukom norveške vlade da sredstva usmeri u profitabilnije grane. A ovde baš i nisu toliko profitirali koliko su na nekim drugim tržištima i branšama. Pogledajte odluke njihove vlade od pre godinu dana i penzionog fonda (koji vredi preko 1.000 milijardi) i biće vam jasno da je ovo u skladu sa tim. A poruka za Telekom je jedino što su ostali bez jednog potencijalnog kupca (mada ga vlast nikada ne ni prodala KKRu jer ih tretiraju "opoziciono" i rivalski). U principu, dobiće se izgovor zašto ih prodati, ako ima ozbiljno zainteresovanih. A i SBB ima svoje limite iako će sada u svim sferama konkurisati Telekomu jer zatvaraju krug. Fali im samo još jedna televizija sa nacionalnom frekvencijom, a koliko sam upoznat, rade na tome. Ali generalno, ništa epohalno se neće desiti na telekomunikacionom tržištu, veći će uticaj biti na političkom planu jer se Ameri vraćaju na velika vrata.

Don Kihot

pre 6 godina

Kako ovo potvrdjuje da nema Telekom problema, ako je Telenor dobio nezatraženu ponudu? :)
Pristalice državnog kapitalizma u svemu vide argument za sebe. :)

šok

pre 6 godina

Telekom ima pored 5 miliona u srbiji, i milion korisnika u bosni, skoro 250 hiljada u cg i 200 hiljada na kosovu. Cena od 1,3 milijarde je sasvim opravdana, pod uslovom da se otpusti visak od 40% radnika.

Kad odvališ

pre 6 godina

@Panman
Vlasbik SBB-a je američka firma. Telenor nije američka firma. A to što gledaš SBB GO preko Telenora je samo zbog ugovora koji su na obostrano zadovoljstvo potpisali Telenor i SBB

posmatrač

pre 6 godina

osim u 4G gde je vip najbolji u svim ostalim segmentima je Telenor najbolja mreza....nije najjeftinija ali zato ima i dobit. Kada se spoji sa SBB zvanicno pokidace ostatke jadnog Telekoma, a KKR ce na izvolte da nas ponudi CIA, FBI i ostalima...

MALO CITAM MALO PITAM

pre 6 godina

@nije nego
Ako bi bio malo vise informisan, znao bi da Telekom u delu mobilne telefonije ima slican broj zaposlenih kao i konkurenti (slucajno znam da podrucije od 10 opstina i preko 80 baznih stanica odrzava grupa od 4 tehnicara i 1 inzenjer).Telekom za razliku od VIP-a i Telenora poseduje infrastrukturu (mreza kablova, optickih kablova, centrale, uredjaji za napajanje itd...) + usluge fiksne telefonije, interneta, IPTV-a i iznajmljivanje infrastrukture drugim provajderima.Telenor je u mnogim objektima Telekoma rezervisao prostor za smestaj svoje opreme jos pre 3-4 godine ali mnoge lokacije nisu nikada aktivirane (insajd podatak iz Telenora). Kada pruzate samo usluge mobilne telefonije, nije neophodno da do svakog korisnika dolazi tehnicar da vam instalira telefon i podesava parametre, a kada se isti pokvari nosite ga u poslovnicu ili servis.
Kod interneta, kablovske , fiksne i sami znate da stvari stoje drugacije.

posmatrač

pre 6 godina

Ako je KKR već vlasnik SBB-a, N1 i Sport Klub kanala, uz kupovinu Telenora će zatvoriti krug, i ponuditi kompletno rešenje. Već sada im je 3 u 1 (tel, net i TV) ponuda verovatno najbolja na tržištu. Sada će to biti 4 u 1, i tu će biti bez konkurencije.
O vezama KKR-a sa CIA, bolje da ne komentarišem. Krug se kompletno zatvara.

buba

pre 6 godina

Strategija tako velike kompanije je sigurno napisana pre pet godina i prave odlicne poteze, ovo je samo jedan potez strategije. Ne razumem mesanje politike u ovu odluku.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Akviziciju Telenor banke mora da odobri NBS. Tako da su karte jos otvorene.
Sto se tice mobilne telefonije - Telekom ce dobiti zdravu konkurenciju. Ali ne zaboravite: Telekom ima infrastrukturu, svako ko ima ADSL mora da ga voza preko njih. Retki su oni koji imaju kabl-zicu.

Losmi

pre 6 godina

Pošto svi hvalite Telekom kako ima infrastrukturu , parice do svakog korisnika.
Da Vas obavestim da je to tehnologija koja se gasi svuda u civilizovanom svetu , svi prelaze na optiku , sam kablovski internet kod kabl operatera preko koaksijalnog kabla je 10 puta kvalitetniji i ima mnogo vece protoke od bakarnih parica.
Realne brzine internrta kod Telekoma preko ADSL su sramotno male po sistemu plati 25 Mbita imas realnih 5Mbita , IPTV im neprestalno secka.

Danilo

pre 6 godina

Radnici telekoma su najpriviligovaniji radnici u Srbiji jer imaju mogucnost dobrovoljnog napustanja preduzeca uz stimulativnu otpremninu od 22-25000 evra govori se o drzavi gde vise od 500.000 radnika prima manje od 200 evra plate.

milanmm

pre 6 godina

@Don Kihot Pristalice drzavnog kapitalizma? Vecita zamena teza. Pa sta je Telenor nego norveska drzavna firma, u kojoj norveska drzava ima udeo od preko 50%? I prodaja Mobtela njima je privatizacija? Prodaja vlasnistva jedne drzave u vlasnistvo druge je kao privatizacija? Samo u Srbiji.
I vecito ona izlizana fora oni su pametni pa mogu, a mi ne mozemo zato sto smo glupi. Sve tudje je bolje nego nase. A cilj svega je da se uzmu masne provizije od prodaje, uvek, makar ostali bez icega. I posle te iste vatrene pristalice privatizacije svega i svacega najvise kukaju kako je sve skupo i kako nista svoje nemamo. Samo u Srbiji.

Veliki brat

pre 6 godina

Nemojte se sekirati za Telekom, neće on baš tako brzo i lako da propadne.

Prvo, smetnje i kvarove moraju da otklone isti dan ako se prijave do podne. Tako je bilo dok sam par puta imao probleme, od tada ih nisam imao pa ne znam. Pre par godina je ovde u lokalnom Telekom centru bio red 50m po ceo dan kad su imali neke akcije 3 meseca za dina IPTV i sl., kad je kod drugih operatera bio toliki red? Svi kažu da VIP ima najpovoljnije cene telefona, ljudi mi pričaju kako dobiju Samsung J7 za 5000 ili 7000 dinara doplate uz paket od 20€, međutim to nigde ne vidim na sajtu. Verovatno idu svake sedmice i onda ubodu akciju kad ovi reše da se ratosiljaju prošlogodišnjih modela - njima je bitno da je J7, nije bitno što je po karakteristikama lošiji od aktuelnog J5 koji ima više memorije i noviji procesor, dok je novi J7 bar 3 puta skuplji uz paket kad se pojavi.

Na žalost, MTS nema normalan mobilni telefon, osim iPhone, u svojoj ponudi, a nemaju ih ni prodavci telefona koji su ranije imali saradnju - koliko vidim sad par njih ima telefone samo uz VIP paket u ponudi, što je još jedna greška Telekoma.

Opetka se polako uvodi, znam servisera koji radi u Telekomu. A SBB... pa evo u mom gradu ne pokrivaju celu teritoriju, nego su podelili grad sa još 2 lokalna operatera i samo internet je SBB-ov, a korisnici kad imaju problem, šetaju ih i SBB i operater kablovske.

ne damo Telekom

pre 6 godina

može da kaže da je Telekom kao firma države Srbije pobedio Telenor koji je firma države Norveške, da prema najnovijim podacima Ratela (koji svi operateri priznaju) ima veću mrežu i brži mobilni internet od Telenora, da ima fiksnu telefoniju, fiksni internet, TV stanice (Arena) a Telenor nema, da ima banku a da je Telenor imao pa prodao....i na kraju, da pravi veći profit koji ide državi Srbiji a ne državi Norveškoj... jel ovo dovoljno da se shvati da bi prodaja Telekoma Srbija bio najveća greška u novijoj istoriji, da ne postoji jedan poslovni razlog za prodaju i da samo gola korupcija može da bude razlog za prodaju

C i n i k

pre 6 godina

Drzavna firma Telekom, sa duplo vise radnika nego ViP i Telenor zajedno, propasce veoma brzo i onda niko vise ni nece hteti da kupi to, Telekom cemo morati da izdrzavamo kao danas Zeleznice Srbije i ostala drzavna jasla-svetske gubitase. Naravno da je bilo najbolje da se to proda, danas vise ne verujem da bi iko to kupovao..

cika velja

pre 6 godina

Kad Sbb kupi Telenor, Telekom Srbija nece vredeti nista.

Sbb ce preko Telenora ponuditi i fiksni i mobilni i Telekom ce masovno gubiti korisnike kao sto ih je i do sada gubio gde se pojavio Sbb

mix

pre 6 godina

sto pre prodati Telekom jer ce uskoro vredeti manje nego Imlek.
Minimum je dovesti profesionalni menadzment i otpustiti sve viskove. javna je tajna da dobri inzenjeri napustaju Telekom jer su bedno placeni.

i.e

pre 6 godina

@ne damo Telekom. Briga me dal ce da ga prodaju, ne koristim ni jednu njihovu uslugu. Al jedno pitanje, da li si ti pogledao Ratelovu analizu mreze? MTS je losiji svuda od Telenora i Vipa, a najvise sam obratio paznju na DATA saobracaj i tu je Vip bio malo bolji od Telenora, MTS bez konkurencije najlosiji. Tako da ne znam o cemu ti pricas, a Telenor odlicno zna zasto to radi. Dobicemo sigurno pametno objasnjenje za to, nisu oni za dzabe u 10 najjacih telekomunikacionih kompanija na svetu.

šok

pre 6 godina

Telekom ima pored 5 miliona u srbiji, i milion korisnika u bosni, skoro 250 hiljada u cg i 200 hiljada na kosovu. Cena od 1,3 milijarde je sasvim opravdana, pod uslovom da se otpusti visak od 40% radnika.

Nije nego

pre 6 godina

Telenor ima manje od 1000 zaposlenih, a Telekom preko 8000.
Neko stvarno treba da se zapita šta očekuje od državne firme od 8000 zaposlenih, od kojih efektivno radi 30% dok ostatak bleji i krivinari.

posmatrač

pre 6 godina

osim u 4G gde je vip najbolji u svim ostalim segmentima je Telenor najbolja mreza....nije najjeftinija ali zato ima i dobit. Kada se spoji sa SBB zvanicno pokidace ostatke jadnog Telekoma, a KKR ce na izvolte da nas ponudi CIA, FBI i ostalima...

Don Kihot

pre 6 godina

Kako ovo potvrdjuje da nema Telekom problema, ako je Telenor dobio nezatraženu ponudu? :)
Pristalice državnog kapitalizma u svemu vide argument za sebe. :)

asd

pre 6 godina

Kao prvo ne koristim ni jedan Telekom-ov servis ali ... Zašto pljujete po Telekom-u? Nisu oni krivi što godinama ljugi koji vode državu imaju veliki upliv u poslovne odluke Telekom-a. Da li Vi stvarno mislite da u Telekom-u ne postoje vrhunski kadrovi koji imaju know-how ? Premalo znate o situaciji na telekom tržištu a pametujete.

MALO CITAM MALO PITAM

pre 6 godina

@nije nego
Ako bi bio malo vise informisan, znao bi da Telekom u delu mobilne telefonije ima slican broj zaposlenih kao i konkurenti (slucajno znam da podrucije od 10 opstina i preko 80 baznih stanica odrzava grupa od 4 tehnicara i 1 inzenjer).Telekom za razliku od VIP-a i Telenora poseduje infrastrukturu (mreza kablova, optickih kablova, centrale, uredjaji za napajanje itd...) + usluge fiksne telefonije, interneta, IPTV-a i iznajmljivanje infrastrukture drugim provajderima.Telenor je u mnogim objektima Telekoma rezervisao prostor za smestaj svoje opreme jos pre 3-4 godine ali mnoge lokacije nisu nikada aktivirane (insajd podatak iz Telenora). Kada pruzate samo usluge mobilne telefonije, nije neophodno da do svakog korisnika dolazi tehnicar da vam instalira telefon i podesava parametre, a kada se isti pokvari nosite ga u poslovnicu ili servis.
Kod interneta, kablovske , fiksne i sami znate da stvari stoje drugacije.

Veliki brat

pre 6 godina

Nemojte se sekirati za Telekom, neće on baš tako brzo i lako da propadne.

Prvo, smetnje i kvarove moraju da otklone isti dan ako se prijave do podne. Tako je bilo dok sam par puta imao probleme, od tada ih nisam imao pa ne znam. Pre par godina je ovde u lokalnom Telekom centru bio red 50m po ceo dan kad su imali neke akcije 3 meseca za dina IPTV i sl., kad je kod drugih operatera bio toliki red? Svi kažu da VIP ima najpovoljnije cene telefona, ljudi mi pričaju kako dobiju Samsung J7 za 5000 ili 7000 dinara doplate uz paket od 20€, međutim to nigde ne vidim na sajtu. Verovatno idu svake sedmice i onda ubodu akciju kad ovi reše da se ratosiljaju prošlogodišnjih modela - njima je bitno da je J7, nije bitno što je po karakteristikama lošiji od aktuelnog J5 koji ima više memorije i noviji procesor, dok je novi J7 bar 3 puta skuplji uz paket kad se pojavi.

Na žalost, MTS nema normalan mobilni telefon, osim iPhone, u svojoj ponudi, a nemaju ih ni prodavci telefona koji su ranije imali saradnju - koliko vidim sad par njih ima telefone samo uz VIP paket u ponudi, što je još jedna greška Telekoma.

Opetka se polako uvodi, znam servisera koji radi u Telekomu. A SBB... pa evo u mom gradu ne pokrivaju celu teritoriju, nego su podelili grad sa još 2 lokalna operatera i samo internet je SBB-ov, a korisnici kad imaju problem, šetaju ih i SBB i operater kablovske.

Kobaja Grande

pre 6 godina

Akviziciju Telenor banke mora da odobri NBS. Tako da su karte jos otvorene.
Sto se tice mobilne telefonije - Telekom ce dobiti zdravu konkurenciju. Ali ne zaboravite: Telekom ima infrastrukturu, svako ko ima ADSL mora da ga voza preko njih. Retki su oni koji imaju kabl-zicu.

Losmi

pre 6 godina

Pošto svi hvalite Telekom kako ima infrastrukturu , parice do svakog korisnika.
Da Vas obavestim da je to tehnologija koja se gasi svuda u civilizovanom svetu , svi prelaze na optiku , sam kablovski internet kod kabl operatera preko koaksijalnog kabla je 10 puta kvalitetniji i ima mnogo vece protoke od bakarnih parica.
Realne brzine internrta kod Telekoma preko ADSL su sramotno male po sistemu plati 25 Mbita imas realnih 5Mbita , IPTV im neprestalno secka.

Jim Beam

pre 6 godina

Ne govori ništa. Nema to veze sa Srbijom, već celim regionom i odlukom norveške vlade da sredstva usmeri u profitabilnije grane. A ovde baš i nisu toliko profitirali koliko su na nekim drugim tržištima i branšama. Pogledajte odluke njihove vlade od pre godinu dana i penzionog fonda (koji vredi preko 1.000 milijardi) i biće vam jasno da je ovo u skladu sa tim. A poruka za Telekom je jedino što su ostali bez jednog potencijalnog kupca (mada ga vlast nikada ne ni prodala KKRu jer ih tretiraju "opoziciono" i rivalski). U principu, dobiće se izgovor zašto ih prodati, ako ima ozbiljno zainteresovanih. A i SBB ima svoje limite iako će sada u svim sferama konkurisati Telekomu jer zatvaraju krug. Fali im samo još jedna televizija sa nacionalnom frekvencijom, a koliko sam upoznat, rade na tome. Ali generalno, ništa epohalno se neće desiti na telekomunikacionom tržištu, veći će uticaj biti na političkom planu jer se Ameri vraćaju na velika vrata.

buba

pre 6 godina

Strategija tako velike kompanije je sigurno napisana pre pet godina i prave odlicne poteze, ovo je samo jedan potez strategije. Ne razumem mesanje politike u ovu odluku.

Kad odvališ

pre 6 godina

@Panman
Vlasbik SBB-a je američka firma. Telenor nije američka firma. A to što gledaš SBB GO preko Telenora je samo zbog ugovora koji su na obostrano zadovoljstvo potpisali Telenor i SBB

posmatrač

pre 6 godina

Ako je KKR već vlasnik SBB-a, N1 i Sport Klub kanala, uz kupovinu Telenora će zatvoriti krug, i ponuditi kompletno rešenje. Već sada im je 3 u 1 (tel, net i TV) ponuda verovatno najbolja na tržištu. Sada će to biti 4 u 1, i tu će biti bez konkurencije.
O vezama KKR-a sa CIA, bolje da ne komentarišem. Krug se kompletno zatvara.

Danilo

pre 6 godina

Radnici telekoma su najpriviligovaniji radnici u Srbiji jer imaju mogucnost dobrovoljnog napustanja preduzeca uz stimulativnu otpremninu od 22-25000 evra govori se o drzavi gde vise od 500.000 radnika prima manje od 200 evra plate.

milanmm

pre 6 godina

@Don Kihot Pristalice drzavnog kapitalizma? Vecita zamena teza. Pa sta je Telenor nego norveska drzavna firma, u kojoj norveska drzava ima udeo od preko 50%? I prodaja Mobtela njima je privatizacija? Prodaja vlasnistva jedne drzave u vlasnistvo druge je kao privatizacija? Samo u Srbiji.
I vecito ona izlizana fora oni su pametni pa mogu, a mi ne mozemo zato sto smo glupi. Sve tudje je bolje nego nase. A cilj svega je da se uzmu masne provizije od prodaje, uvek, makar ostali bez icega. I posle te iste vatrene pristalice privatizacije svega i svacega najvise kukaju kako je sve skupo i kako nista svoje nemamo. Samo u Srbiji.