Subota, 20.01.2018.

08:33

Obračun Bukera i Mareja, Jokić 14+17+5

Denver Nagetsi poraženi su kod kuće od Finiks Sansa, uz novu veoma dobru partiju našeg Nikole Jokića – 108:100.

Izvor:

Obraèun Bukera i Mareja, Jokiæ 14+17+5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Jaran

pre 6 godina

anica
Naravno, ali to ti je sve zbog onoga sto sam vec napisao. Tada je bilo lakse ispratiti Saleta i Bodirogu u Evropi, sto se ne moze reci za Pedju. Sale je trojkama protiv Huventuda, Hrvata i Litvanije postao jedan od najvecih, Bodiroga... pa sta je sve radio covek. Dovedes ga sa ciljem da osvojis EL. Jos onaj "whip" (shammgod u Americi), covek je najbolje izvodio tu fintu u istoriji kosarke, ni u NBA nikada niko nije zna iskoristi taj dribling na pravi nacin. Pedja je u NBA cinio cuda, 2x najbolji u takmicenju u trojkama (prvi put se spremao, drugi i treci put (kada je izgubio tesno) je nespreman cepao mrezicu), izveo je jednu od najlepsih asistencija u istoriji kosarke, jedan je od najboljih sutera i trojkasa svih vremena, mislim da drzi rekord sa najvise poena za jedan tim od starta meca (valjda je dao prvih 20p za Hornetse (ne secam se za koji tim)), osvojeno prvenstvo sa reprezentacijom kada je DEMOLIRAO sve redom (najubedljivije osvojeno prvenstvo ikada), prvo mesto u Indijanapolisu i, najsladje za kraj, osveta LAL u dresu Dalasa i zasluzeno osvojen prsten koji bi i ranije osvojio da nije bilo onih hronicnih povreda (kada su ispali od LAL (igrao je povredjen), tada bi pocistili Netse u finalu) zbog kojih je i prestao da igra za reprezentaciju. Nadam se da sam malo pomogao. :)

Jaran

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...

Ce Gevara

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)

Pricamo o Deandre Jordanu iz Klipersa!Jordan ne sutira za tri poena nego preko 50% poena mu je zakucavanje!I kad ima procenat suta ili ti zakucavanja ispod 70% je promasaj.Uporediti igru Jokica i Jordana ... gde Jokic i asistira i sutira za 3 i svasta jos nesto ...i Jordana koji dobije loptu i zakuca je jer ima takav stil je vredjanje intelegencije.Tu mnogo igraca radi posao da bi Jordan zakucao ... poput Teodosica i Grifina ...

Opet, ti si klasican hejter Nikole Jokica i skroz nebitan. Istina, Jokiceva igra ima mesta za napredak.Nije dosigao svoj maksimum.Gde je ta granica!?Mislim da je nebo granica!Neka ti bude drago sto imas prilike da budes u vremenu Nikole Jokica!

antiDebil

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...
(Jaran, 20. januar 2018 17:11)

Ajdeeeee, ne svidja ti se poredjenje ?
Dobro moze ovako, Stojakovic je bolji igrac od Bodiroge ?

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

(Ce Gevara, 20. januar 2018 17:09)
Mnogo, ali mnogo pogresan pristup imas. Taj Dzordan, taj Dramond, imaju oni isti broj poena po mecu i pored svog tog Jokinog napadackog potencijala.
A znas li koga bi od njih trojice prvog doveli GSW i Klivlend? I jos pola lige? Dzordana. Znas li kog drugog? Dramonda?
Bio je nedje mec prije nekih desetak dana, Dzordan zakuca, poslednji je na parketu, pa covjek ladno uradi sprint da bi se vratio nazad. Komentator kaze "to su te male stvari sto Dzordan radi".
Tako da cudna ti nesto prica. Jer opet, oko Dzordana bi se otimali NBA timovi, s zasto je to tako?
Dace 14p uz 70% iz igre. Skocice u napadu. Nabice bananu. Niko ne ulazi u reket kad je tu... Dramond cak asistira.
Dramond je imao mnogo 20 20 10 mececa ove sezone, odnosno gdje su mu cifre bile blizu tim u sve te tri kolone.
Ovdje ga nazivaju drvetom. A Joka je cekan 50 godina, treba da ide na All Star...
Fakat - Nikola Vucevic je u svojoj trecoj sezoni bio bolji igrac od Nikole Jokica.

anica

pre 6 godina

Pamtim odlicno Pedju iz Sakramenta I dosta puta sam pricala sa bratom na tu temu...I sa mnogo ljudi...niko ti nece reci tek tako odlucno da je on nas najbolji igrac u istoriji, niko ga nece tako olako staviti ispred Bodiroge, Djordjevica...mislim da si malo pristrasan jer ne mora da znaci da ako igrac nije igrao u NBA da nije kvalitetan.

Jaran

pre 6 godina

anica
Dosao je posle njih na scenu, a i u Evopi je bio sjajan. Partije u dresu PAOK-a sve govore. Bio je zamalo MVP NBA lige jedne sezone, a nacinjena je nepravda kada nije izabran u prvi NBA tim na kraju sezone. Ljudi, iz nekog razloga, zaboravljaju na njegove partije u dresu reprezentacije iako je bio najbolji nas igrac tada. Takodje, u to vreme je bilo mnogo lakse ispratiti partije nasih u Evro takmicenjima nego u NBA.

aco

pre 6 godina

Igraci ga vise respektuju nego prosle sezone kad je eksplodirao, igra se cvrsca odbrana na njemu. Nije napunio ni 23 godine, tako da ce postati vrhunski NBA igrac ako ovako nastavi.

antiDebil

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.
(Jaran, 20. januar 2018 16:17)

A Radmanovic je bolji od Bodiroge ?

Jaran

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.

anica

pre 6 godina

Jaran, 20. januar 2018 16:17)
Moguce, nikad ne bih mogla recimo da uporedim Pedju sa Djordjevicem I Bodirogom, I obratno, mislim da je poprilicno ostro to izdvajanje, ali ako je NBA u ono vreme merodavni pokazatelj, onda ok.

lucanac

pre 6 godina

Zao mi je Jokica jer mi se cini da stagnira i slazem se sa mnogim kriticarima ovde i nadam se da ce igrati u boljoj ekipi ili promeniti nesto drugo... Na primer skok. Zar ne moze da poradi na tome? Mislim da Denveru kao sto je sada, nedostaje jedan Boban Marijanovic da bi bili kompletan tim i da bi sa njim Jokara pruzao mnogo vise.

anica

pre 6 godina

Pedja Stojakovic je imao svoje vreme, i ruzno je porediti njih dvojicu, zbog cega se tako pise, svakako da je za Pedja nas najbolji igrac u NBA, ali objektivno ne znam koji je nas igrac najbolji uopste jer su svi na svoj nacin odlicni bili, Jokic je na dobrom putu da postane veliki igrac, ima mnogo talenta i poznaje kosarku, moze da odigra sta god zeli, a to da je lenj itd...price su glupe...samo je krupan. Takodje poredjenje Bogdana, Tea, Bjelice, svako ima nesto svoje i meni je ponos kad citam o njima bez provokacija, svako ko kroz njih provlaci navijacka peckanja ima kompleks.
Ne igra se tamo svaki mesec po tri meca pa da se ostvari neki permanentni doprinos, normalno da se varira, svaka njemu cast u tim godinama i ovo sto radi!

Kiza iz ofsajda

pre 6 godina

Čini se da ima previše kritike na igru Jokića. Mislim da igra odlično obzirom na budalije koje trener izvodi u toku utakmice. Pored toga, sajt ga veliča malo previše, ali i treba da ga veliča, pa naš je pobogu. On sigurno može još bolje, ali da mu cela karijera bude ovakva kako igra aad biće jedan od najboljih srpskih igrača ikada. Njegovi saigrači koji dobijaju prostor, osim Herisa, predstavljaju raspuštenu bandu koja se sprda po terenu, i to je ono što Nikolu bukvalno izuva iz patika. Prošle godine je svima u timu bilo simpatično što Nikola ostvaruje super brojke kad je dobio pravu priliku, ali sad su se i menadžeri pojedinih igrača uplašili te verujem da i to ima uticaja.

Advanced

pre 6 godina

Klasican procenat suta(FG%) je prevazidjena statisticka kategorija. Kako je modernoj kosarci sut za 3 poena postao glavni oruzje vecine ekipa, tako je i otkrio mane ove statistike. Naime, jedan pogodjen sut iz igre(FGM) se upisuje i kada igrac pogodi za 2, ali i za 3. Problem u tome je sto je trojka veca od dvojke za 1,5x. Primer: bek i tradicionalni centar(ne sutira trojke) uzeli su po 5 suteva. Bek je sutirao 5 trojki i pogodio dve, a centar 5 suteva oko obruca i pogodio 3. Procenti suta kazu da bek sutira 40% iz igre, a centar 60%, a istina je da su obojica postigli po 6 poena iz 5 napada.Tako je uvedena nova stat kategorija eFG% (prilagodjen sut iz igre) gde se trojka racuna 1,5 FGM(pogodak iz igre). Sustinski, Jokic je na ovoj utakmici 50% iz igre.

Aca iz Šabca

pre 6 godina

pa baš i nije nešto odigrao. Ako hoće da bude nosilac igre tima, mora još više da grize. Lenj je i nedoboljno agresivan. On je trebalo utakmicu da završi sa 25 skokova i 25 poena jer nikakav otpor protivnika nije imao.

Jaran

pre 6 godina

Ovi sto pljuju Jokica za ovaj poraz, beka pogledaju ko je davao poene za Finiks. Koliko poena imaju centri, a koliko spoljna linija. Buker 30p, Voren 25p, Kenan i Dzekson po 16p. Len, Bender i Cendler po 3p. Ko nije igrao odbranu na ovom mecu???

JPR24

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.(Ce Gevara)A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.Nije tesko pretpostaviti zasto.I kazes da je za centra impresivno?Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)
Uporedi prvo vrstu suteva izmedju igraca pa se tada javi.

Memfis

pre 6 godina

Ovaj Zvezdan podseća na još jednog Zvezdana koji je izjavio da je Jović novi Falkao. E Zvezdani, Zvezdani... Reče čovek mrtav ladan da je Jokić bolji od Peđe i još nastavlja da se blamira

Jaran

pre 6 godina

Nista od post sezone za Nagetse. Jednostavno, nisu svi podredjeni timu. Prvo Meloun, stalno kuka o odbrani iako on sam nije pokusao da pojaca tim nekim dobrim trejdom. Los trener, uvek bio i uvek ce biti.
Marej je dobar individualac, navodno novi Kari. Isti taj Kari zna da organizuje napade i ima dobar pregled igre. Iako los defanzivac, i dalje je mnogo bolji pd Mareja u tom segmentu igre.
Lajls je bio dobar dok nije utripovao da je najbolji igrac, sada pocinje da promasuje trojke i da se zalece u reket k'o da mu je zadnji dan zivota. Nema skok, a izgleda kao krilo zarobljeno u telu krilnog centra.
Promasaji od igraca: Barton, Cendler, Bizli i Plamli. Njih cetvorica zajedno promase oko 20 suteva, nizak kosarkaski IQ je najprimetniji kod njih.
Farid, Mudiej i Huanco se raspadaju na klupi, a ovaj ih koristi na svakoj desetoj utakmici (Huanco je imao mononukleozu, rano se vratio na parket). Artur i Dzeferson nisu korisceni na pravi nacin, njihovo iskustvo znaci ekipi koja se razvija.
Milsap je, nazalost, tek pred povredu skapirao igru Nagetsa. Pruzao je cvrstinu u odbrani i nije silovao loptu. Veliki gubitak je njegova povreda.
Heris i Jokic... ZVEZDE koje se ne kotiste! Obojica su stidljivi napadaci koji brinu o timu, a Meloun jos uvek nije skapirao da su obojica igraci za laganih preko 20p po utakmici. Previse puta se desilo da igraju pogresne akcije preko njih ili, u Jokicevom slucaju najcesce, igraju van svoje pozicije. Mozda cak budu i deseti na kraju, neverovatno je kako par likova razaraju tim koji je bio siguran ucesnik plej ofa pre pocetka sezone...

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica 
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.
(Звездан, 20. januar 2018 11:54)

Meni si replicirao, pa ti odgovaram. Ne interesuje me statistika, jet sam odgledao celu Divcevu I Pedjinu karijeru, jos iz tinejdzerskih dana. U statistici ne pise sta su Divac I Pedja predstavljali u svojim ekipama I koliko su bili bitni za igru. Sakramento bez Divca I Pedje ne bi video finale konferencije, makar I da je umesto Divca dosao Alonso Morning, a umesto Pedje, Grent Hil

Ce Gevara

pre 6 godina

Jokiću je drastično opao procenat šuta. Od 58% prošle sezone na 47% ove.
(Koza, 20. januar 2018 10:02)

Tipican primer za statistiku ... inace, statistika je nauka koja nije bas tacna.Njena definicija glasi, da je statistika zbir netacnih podataka koji se trude dati sto tacniji.

Uzmemo, primera radi tvoj statisticki podatak .... od 58% i 47%.Nikola Jokic je bio prosle godine ruki i nepoznat u NBA.To znaci da su manje obracali paznju i on imao visok procenat suta.Ove godine za njega se zna i na njega se obraca paznja, sto znaci vise cuvanja i vise faula nad njime sto znaci da mu procenat suta opao ali neznatno.Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.

Gospodo, mozete da hetujete Jokica ali ste deo stvaranju velike zvezde NBA u imenu Nikola Jokic!

Oo

pre 6 godina

@Звездан
Није одбрана само скок и грађење испод обруча, већ и одбрана од пика, такозвани "спејсинг", страна помоћи, бочне и латералне кретње, које су Јокићу веома споре.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.

Tata majko

pre 6 godina

Gde su sada jokabotovi da hvalospevaju njihovog idola a da kritikuju njegove saigrace i trenera.
Da se podsetimo trener meloun - neznalica.
Plamli - drvo.
Marej - sebicnjak.
Milsap - promasuje sve zivo.
Haris - trosi previse lopti i igra odlucujuce poene...
Itd itd...

I naravno urote protiv jokica razne..
Evo sinoc, igrao covek 35 + min
Igrao centra protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi i glat izgubili, i sta je pokazao ovaj sto denver ga ceka 50 godina - nista!
Nema skok, nema odbranu, mlitavo dejule, strah od odgovornosti, nema snagu, nema killer instict, ali da..on se igra kosarke...pffffff

bla

pre 6 godina

Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 11:36)

gomilu gluposti si napisao. skokovi su po meni najbitnija statistika. odbrana nije zavrsena dok odbrambeni igrac ne uhvati loptu, a u nba kosarci (i kosarci uopste) skoro svaki posed se zavrsava sutem na kos. u napadu ekipa dobija jos jedan pokusaj da organizuje napad i poentira. ovo bi znao da pratis kosarku i da je razumes. Jokic i ove godine ima vise skokova od Adamsa koji ima prosek od 6.7 skokova u karijeri.
17 skokova znaci da je obezbedio 17 poseda svojoj ekipi sto je moguca 34 poena, uz 5 asistencija i 14 poena vise nego zadovoljavajuci ucinak. Milsap je sjajan igrac i dobro ce igrati sa nikolom, ali da je najbitniji igrac sa samo 16 odigranih utakmica je smesno i govoriti. cak i u proseku ima manje skokova i asistencija od nikole a 2 poena vise. on je doveden kao veteran koji moze da igra protiv manjih i brzih krila i cija igra je komplementarna nikolinoj.
inace igraci koje forsiraju u denveru omaji izmedju 20 i 23 godine i tek za 2 godine se ocekuju pravi rezultati. treba biti strpljiv, ali ja isto mislim da bi yrebalo da se bore za playoff

anica

pre 6 godina

pribil, 20. januar 2018 12:09)
NBA je prilika za individualni napredak, nije mu to Zvezda, mnogo se potresao sto je izgubio...smanji dozivljaj.
Napred Joko, samo napred.

loz

pre 6 godina

Jokić je konačno dobio tehničku zbog iritantnog ponašanja i mahanja rukama na svaku sudijsku odluku. Mislim da je krajnje vreme da se dozove pameti i svu svoju energiju usmeri na poboljšanje svoje igre koja je u ovom trenutku daleko od plejofa. Upravo Jokićevi koševi fale u situacijama kada ekipi Denvera uđe voda u uši i kada veoma loše ekipe poput Sakramenta, Atlante, Finiksa počnu da prave serije isključivo zbog Deneverovih promašaja i izgubljenih lopti koji su posledica totalne konfuzije u napadu. Denver nema vođu na terenu i pored toga što ga nerealni domaći novinari vide u Jokiću. Denveru hitno treba plej, improvizacije sa Marejom i Nikolom ih sigurno neće odvesti u plejof pa oni neka slave 50 godina postojanja do prekosutra. Denveru takođe treba i bolji trener koji će jasno imati viziju prve i druge postave kao i obaveze u igri svakog igrača ponaosob. Na osnovu svega, bar za sada Denver ima baš male šanse za plejof. Na kraju krajeva, onaj ko izgubi na svom terenu od Atlante i Finiksa to i ne zaslužuje!

Kol

pre 6 godina

Tesko ce Denver do play-off-a ove godine, steta za povredu Milsapa ali pitanje i sa njim koliko bi mogli, ljudi nemaju normalnog pleja u ekipi ako Jokic ne prevede loptu akcije se svode na zabijanje u reket ili isforsirane suteve! Ali dobro sigurno cemo imati igraca u play-off-u, jer nema teorije da Klipersi i Minesota ostanu bez doigravanja!

zemunski kej

pre 6 godina

Denver ne moze bolje, Trener je isprobao sve zivo ,ne ide, Nocas je dugo igrao bez Bartona medjutim morao je da ga uvede ali nije bilo rezultata. Jokica nije isao sut.Plamli ne zna da izvodi slobodna bacanja.Mudijaj sve losiji ,slabo ga i uvodi ,Heris iMarej od odlicnog do loseg ,Chendler se malo primecuje. Uvodi veterana Richardsona isto bez efekta. Gledao sam bas dosta utakmica Denvera ,nismo objektivni Jokic nije zvezda dobar je igrac ali sa nedostacima,Sportski pozdrav ljubiteljima kosarke,

ssss

pre 6 godina

Ne znam dal pisu Srbi ili ovi iz okolnih zemalja ali Jokic je najbolji igrac sa ovih prostora uz Dragica u NBA ligi,ako vam je problem da to progutate onda gutajte bensedine,ova njegova jedna od najlosijih partija bi bila ubedljivo najbolja partija svih balkanskih igraca ove sezone,tako da ljudi uzivajte u svojoj malicioznosti (ps i Dragic je Srbin sto i sam kaze da mu je cela porodica srpskog porekla tako da ne treba ni Slovenci sa se pale)

Vladimir

pre 6 godina

@Mr_Melbourne

Po tebi ako neko ne ume da zakuca nije košarkaš?? Ala tebi nije dobro. Idi štrikaj ili radi nešto slično, nije košarka za tebe. A što se tiče Jokića, dečko igra sasvim ok sa obzirom koliko trener voli da eksperimentiše. Mada Meloun je trener i može mu se, barem dok ne popije otkaz zbog gubljenja utakmica od relativno slabijih ekipa. Do tada Denver će igrati toplo hladno.

Igor

pre 6 godina

Koliko kompleksasa ovde komentarise. Odakle ovoliki autosovinisti? Tacno se oseti mrznja prema svemu srpskom, od sporta pa do svega u drzavi.

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб..."
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica, a on ima sansu da ih dostigne jer je jos mlad. Da li ce, mi to ne znamo. Divac je u zrelim kosarkaskim godinama, bio alfa I omega Hornetsa i Sakramenta (I na terenu I van njega) bez obzira sto je pored sebe imao Rajsa I Vebera, dok Jokic to jos nije, sto ne znaci da nece. Osnovna razlika je u mentalitetu. Divac I Pedja nikada na terenu nisu bili povuceni u sebe, cak I kada im nije islo, a Jokic cesto deluje vrlo odsutno. Komentatori ne kazu da je Jokic los, nego samo da se cesto preteruje u hvalospevima. Nadam se da ce Jokic za par godina dostici pomenutu dvojicu ali bi dosta toga trebao da promeni u glavi.

Usa

pre 6 godina

I dalje vam je BRAT JOKARA za allstar? Umesto da napreduje, on je na polovini 3 sezone karijere poceo da propada. Evo, jel igrao centra? Jel igrao skoro 35 minuta? Izgube kuci od Phoenixa, presmesne ekipe. Niti ce videti PO, niti je Jokic odigrao odlicnu partiju. 14 poena i 6 izgubljenih lopti nikako nije odlicna partija.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)
Ovo je bio mec sa mnogo vise posjeda nego inace. Zato skokovi. Jos Finiks igra preko bekova, ne ganjaju ofanzivni skok.
Imao je 17 skokova od cega gotovo svi u odbrani, odnosno ono sto mu upalo u ruke.
Stiven Adams iz Oklahome bi u ovakvim mecu imao 30 skokova. Bukvalno 30.
10 naprijed i 20 pozadi, jer ne bi bilo Vestbruka da mu ih kupi.
Tako da te gluposti poput skokovi u defanzivi a izgubis mec od najgore ekipe u ligi...
Uzmimo primjer Nikole Vucevica. On cak drzi rekord u skokovima za svoju fransizu. Pa nece niko ovdje doci i napisati da je odlican defanzivac i da treba da ide na All Star sto se ovdje piskara.
Mada Vucevic realno, i pored svih onih nabijaca statistike kojim je okruzen, je najbitniji igrac Orlanda. U prilog tome ide to da ne dobise nista od kad se povrijedio, a bili su PO tim.
Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.

Звездан

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.

JPR24

pre 6 godina

Da lepo nastave avanturu sa glupim potezima i igraca i trenera... Izgube od Atlante, Sansa itd... I sad kasne 2 utakmice za ostalima koji imaju po 1 ili 2 utakmice manje, znaci mogu lagano da kasne 4. Znaci cao PO. Bravo za Melouna i njegove eksperimente i za glupiranje igraca koji prosto daju kraj utakmice. Sad sa Sansima, onomad Klipersima... Od dobrog pocetka napravise veresiju !

Dušman

pre 6 godina

@Звездан
"На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан."
Potpuna zamena teza.U NBA je mnogo veća mogućnost da poentirate nekim floterom, nego ići na zakucavanje, sem ako niste vrhunski atleta tipa James, Westbrook ili Antetokounmpo.A tek upoređivati ABA sa NBA je u najmanju ruku krajnje neumesno.
P.S. Za Denver je najvažnije da pobede sledeću utakmicu kod kuće protiv direktnog rivala za PO, Portland i naravno da se Milsap što pre oporavi.

paspalj chandler

pre 6 godina

Mislim da je Malone jos uvek tu zbog Jokica, u upravi ne znaju kako ce Jokic reagovati ako daju otkaz Maloneu jer su se njih dvojica zblizili, nesto slicno se desilo u Sacramentu, Malone je dobio otkaz i problematicni Boogie je postao jos problematicniji, u svakom slucaju promena je neophodna.

STEVO

pre 6 godina

Jokić je kao i bilo koji drugi igrač Denvera, jednostavno ne predstavlja nikakvu prevagu i ubojito oružje za svoju ekipu što bi nekima kao top igrač trebao biti. Spustimo se na zemlju, momak je dobar igrač ali ništa više od toga, kao što je recimo bio Divac.

Звездан

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити

Petar

pre 6 godina

Ali najjače mi je kako Barton uvek uzima poslednji napad, i onda carini loptu na centru jedno 15 sekundi i na kraju naravno ništa ne uradi. I Meloun sve to mirno posmatra i prećutno odobrava. Ne zna čovek kako da ih posmatra kao ozbiljnu ekipu nakon toga. Ponekad deluju kao razvojna ekipa po nivou discipline. Dakle trener je glavni krivac.

rastaman

pre 6 godina

Govor tela Jokića odaje utisak da nema straha i da ne poštuje svoje oponente, što nije dobro za momka koji je tek ušao i svoju 3.nba sezonu. Oslanja se na sirov talenat i više mi liči na nekog veterana nego na momka od 22 god koji tek treba uči i napreduje...u prevodu deluje nezainteresovano

đurađ

pre 6 godina

kakvo crno dizanje forme, jokić je senka prošlogodišnjeg igrača. strašno je loš u odbrani pik en rola, prolaze pored njega kao da ga nema. mislim da je izvor svega to što je u potpunosti izgubio samopouzdanje.

što se denvera tiče, moraju neke radikalne promene da prave, počevši od malouna. tim mu je izgubio identitet, igraju najgoru košarku u prethodne dve godine. čini mi se je ipak taj lik kris finč, koji je bio ofanzivni koordinator prošle sez, bio odgovoran za onako tečnu igru i efikasan napad. barton totalno nezainteresovan za odbranu, u napadu divlja, marej takođe jako slab u odbranu, mudije i farid i ne dobijaju priliku... ogromno razočarenje denver ove sezone

Nikola

pre 6 godina

Denver realno sa porazima od najlosijih ekipa u ligi kod kuce od Atlante i sad Finiksa,plus Sakramenta u gostima je izgubio sanse za plej of.Klipersi i Portland ce sigurno ici u plej of,a jedina sansa za Denver je NOP da se neko ugura u PO umesto njih.Ne mozes ici u plej of gubeci kuci od najlosijih ekipa u ligi.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ovaj Denver je mnogo losiji nego onaj od prosle godine.Sramna igra Nagetsa.Sakramento,Finiks,Atlanta.Od ovih krseva su uspeli da izgube.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jeste naš ali ne preterujte, ovo nije bila vrlo dobra, nego vrlo loša Nikolina partija. Nivo njegove igre u 2/4 i 3/4 je bio katastrofalno neodgovoran, iako to statistički i ne izgleda tako loše, tu su i 6 izgubljenih lopti i 1 tehnička. Suđenje sinoć kriminalno ( ako faul Čendlera nije isključenje onda su i ubistva dopuštena ) i uglavnom na štetu Denvera, protivnik u prvom poluvremenu sjajan u šutu za 3 ( pred kraj 2/4 11 od 17 ), a domaći nervozni i bez samopuzdanja. Trener po običaju pogubljen i juri sudije umesto da podvikne svojim igračima ( Barton i Jokić su u 2/4 trebali da popiju po 2 vaspitne ). Da ne ulazim u tehničke detalje ( samo detalji, eksploatacije Lajlsove dominacije na poziciji 4 koja je sjajno funkcionisala u 1/4, da bi se kasnije od nje odustalo, Čendler nevidljiv po ko zna koji put za 32 minuta 2 poena, zaboravljeni Farid, Mudije sa +- +5 u igri samo 8 minuta ) ostaje moja konstatacija od pre dva meseca da Denver sa Melounom plej off neće videti. Nikoli preporučujem da pod hitno sredi glavu, jer sam uveren da može mnogo bolje.

reprezentativac

pre 6 godina

Dolazi nam jos jedno bitno leto, koje treba iskoristiti na prevrtanje guma i pripremu za pleyoff 2019. Steta sto se regularni deo sezone zavrsava 14 Aprila pa ne moze da se ucestvuje na Beogradskim izborima da se da podrska...

Milan

pre 6 godina

Sve više mislim da Nagetsi naprosto nemaju dovoljan kvalitet. Počevši od trenera pa do igrača. Fali im konzistentnost, kao i duža i kvalitetnija klupa. Jokić tu odskače, odmah za njim Heris i Marej, a ostali suvi prosek za NBA standarde, možda i ispod toga. Sa Milsapom je to fino krenulo pred povredu, velika šteta ako im se rivali za plej of previše odlepe do njegovog povratka.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Sta kazu experti nedavno? Denver u playof?? ha ha ha. Cijeli zivot su cekali u Denveru ovakog igraca kao Jokica da ne vide playof. A jos uvjek cekaju da vide moze li on zakucatiti i odluciti jednu utakmicu. Ne postoji centar u nba a da je manje atraktivan od Jokica .Gledam Nurkica juce protiv Indiane, kuca i lijepi banane ko od sale a ovaj se jos uvjek nije odrazio u NBA.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ovaj Denver je mnogo losiji nego onaj od prosle godine.Sramna igra Nagetsa.Sakramento,Finiks,Atlanta.Od ovih krseva su uspeli da izgube.

Milan

pre 6 godina

Sve više mislim da Nagetsi naprosto nemaju dovoljan kvalitet. Počevši od trenera pa do igrača. Fali im konzistentnost, kao i duža i kvalitetnija klupa. Jokić tu odskače, odmah za njim Heris i Marej, a ostali suvi prosek za NBA standarde, možda i ispod toga. Sa Milsapom je to fino krenulo pred povredu, velika šteta ako im se rivali za plej of previše odlepe do njegovog povratka.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jeste naš ali ne preterujte, ovo nije bila vrlo dobra, nego vrlo loša Nikolina partija. Nivo njegove igre u 2/4 i 3/4 je bio katastrofalno neodgovoran, iako to statistički i ne izgleda tako loše, tu su i 6 izgubljenih lopti i 1 tehnička. Suđenje sinoć kriminalno ( ako faul Čendlera nije isključenje onda su i ubistva dopuštena ) i uglavnom na štetu Denvera, protivnik u prvom poluvremenu sjajan u šutu za 3 ( pred kraj 2/4 11 od 17 ), a domaći nervozni i bez samopuzdanja. Trener po običaju pogubljen i juri sudije umesto da podvikne svojim igračima ( Barton i Jokić su u 2/4 trebali da popiju po 2 vaspitne ). Da ne ulazim u tehničke detalje ( samo detalji, eksploatacije Lajlsove dominacije na poziciji 4 koja je sjajno funkcionisala u 1/4, da bi se kasnije od nje odustalo, Čendler nevidljiv po ko zna koji put za 32 minuta 2 poena, zaboravljeni Farid, Mudije sa +- +5 u igri samo 8 minuta ) ostaje moja konstatacija od pre dva meseca da Denver sa Melounom plej off neće videti. Nikoli preporučujem da pod hitno sredi glavu, jer sam uveren da može mnogo bolje.

reprezentativac

pre 6 godina

Dolazi nam jos jedno bitno leto, koje treba iskoristiti na prevrtanje guma i pripremu za pleyoff 2019. Steta sto se regularni deo sezone zavrsava 14 Aprila pa ne moze da se ucestvuje na Beogradskim izborima da se da podrska...

Nikola

pre 6 godina

Denver realno sa porazima od najlosijih ekipa u ligi kod kuce od Atlante i sad Finiksa,plus Sakramenta u gostima je izgubio sanse za plej of.Klipersi i Portland ce sigurno ici u plej of,a jedina sansa za Denver je NOP da se neko ugura u PO umesto njih.Ne mozes ici u plej of gubeci kuci od najlosijih ekipa u ligi.

Petar

pre 6 godina

Ali najjače mi je kako Barton uvek uzima poslednji napad, i onda carini loptu na centru jedno 15 sekundi i na kraju naravno ništa ne uradi. I Meloun sve to mirno posmatra i prećutno odobrava. Ne zna čovek kako da ih posmatra kao ozbiljnu ekipu nakon toga. Ponekad deluju kao razvojna ekipa po nivou discipline. Dakle trener je glavni krivac.

đurađ

pre 6 godina

kakvo crno dizanje forme, jokić je senka prošlogodišnjeg igrača. strašno je loš u odbrani pik en rola, prolaze pored njega kao da ga nema. mislim da je izvor svega to što je u potpunosti izgubio samopouzdanje.

što se denvera tiče, moraju neke radikalne promene da prave, počevši od malouna. tim mu je izgubio identitet, igraju najgoru košarku u prethodne dve godine. čini mi se je ipak taj lik kris finč, koji je bio ofanzivni koordinator prošle sez, bio odgovoran za onako tečnu igru i efikasan napad. barton totalno nezainteresovan za odbranu, u napadu divlja, marej takođe jako slab u odbranu, mudije i farid i ne dobijaju priliku... ogromno razočarenje denver ove sezone

Звездан

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити

paspalj chandler

pre 6 godina

Mislim da je Malone jos uvek tu zbog Jokica, u upravi ne znaju kako ce Jokic reagovati ako daju otkaz Maloneu jer su se njih dvojica zblizili, nesto slicno se desilo u Sacramentu, Malone je dobio otkaz i problematicni Boogie je postao jos problematicniji, u svakom slucaju promena je neophodna.

Usa

pre 6 godina

I dalje vam je BRAT JOKARA za allstar? Umesto da napreduje, on je na polovini 3 sezone karijere poceo da propada. Evo, jel igrao centra? Jel igrao skoro 35 minuta? Izgube kuci od Phoenixa, presmesne ekipe. Niti ce videti PO, niti je Jokic odigrao odlicnu partiju. 14 poena i 6 izgubljenih lopti nikako nije odlicna partija.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Sta kazu experti nedavno? Denver u playof?? ha ha ha. Cijeli zivot su cekali u Denveru ovakog igraca kao Jokica da ne vide playof. A jos uvjek cekaju da vide moze li on zakucatiti i odluciti jednu utakmicu. Ne postoji centar u nba a da je manje atraktivan od Jokica .Gledam Nurkica juce protiv Indiane, kuca i lijepi banane ko od sale a ovaj se jos uvjek nije odrazio u NBA.

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб..."
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica, a on ima sansu da ih dostigne jer je jos mlad. Da li ce, mi to ne znamo. Divac je u zrelim kosarkaskim godinama, bio alfa I omega Hornetsa i Sakramenta (I na terenu I van njega) bez obzira sto je pored sebe imao Rajsa I Vebera, dok Jokic to jos nije, sto ne znaci da nece. Osnovna razlika je u mentalitetu. Divac I Pedja nikada na terenu nisu bili povuceni u sebe, cak I kada im nije islo, a Jokic cesto deluje vrlo odsutno. Komentatori ne kazu da je Jokic los, nego samo da se cesto preteruje u hvalospevima. Nadam se da ce Jokic za par godina dostici pomenutu dvojicu ali bi dosta toga trebao da promeni u glavi.

loz

pre 6 godina

Jokić je konačno dobio tehničku zbog iritantnog ponašanja i mahanja rukama na svaku sudijsku odluku. Mislim da je krajnje vreme da se dozove pameti i svu svoju energiju usmeri na poboljšanje svoje igre koja je u ovom trenutku daleko od plejofa. Upravo Jokićevi koševi fale u situacijama kada ekipi Denvera uđe voda u uši i kada veoma loše ekipe poput Sakramenta, Atlante, Finiksa počnu da prave serije isključivo zbog Deneverovih promašaja i izgubljenih lopti koji su posledica totalne konfuzije u napadu. Denver nema vođu na terenu i pored toga što ga nerealni domaći novinari vide u Jokiću. Denveru hitno treba plej, improvizacije sa Marejom i Nikolom ih sigurno neće odvesti u plejof pa oni neka slave 50 godina postojanja do prekosutra. Denveru takođe treba i bolji trener koji će jasno imati viziju prve i druge postave kao i obaveze u igri svakog igrača ponaosob. Na osnovu svega, bar za sada Denver ima baš male šanse za plejof. Na kraju krajeva, onaj ko izgubi na svom terenu od Atlante i Finiksa to i ne zaslužuje!

rastaman

pre 6 godina

Govor tela Jokića odaje utisak da nema straha i da ne poštuje svoje oponente, što nije dobro za momka koji je tek ušao i svoju 3.nba sezonu. Oslanja se na sirov talenat i više mi liči na nekog veterana nego na momka od 22 god koji tek treba uči i napreduje...u prevodu deluje nezainteresovano

zemunski kej

pre 6 godina

Denver ne moze bolje, Trener je isprobao sve zivo ,ne ide, Nocas je dugo igrao bez Bartona medjutim morao je da ga uvede ali nije bilo rezultata. Jokica nije isao sut.Plamli ne zna da izvodi slobodna bacanja.Mudijaj sve losiji ,slabo ga i uvodi ,Heris iMarej od odlicnog do loseg ,Chendler se malo primecuje. Uvodi veterana Richardsona isto bez efekta. Gledao sam bas dosta utakmica Denvera ,nismo objektivni Jokic nije zvezda dobar je igrac ali sa nedostacima,Sportski pozdrav ljubiteljima kosarke,

STEVO

pre 6 godina

Jokić je kao i bilo koji drugi igrač Denvera, jednostavno ne predstavlja nikakvu prevagu i ubojito oružje za svoju ekipu što bi nekima kao top igrač trebao biti. Spustimo se na zemlju, momak je dobar igrač ali ništa više od toga, kao što je recimo bio Divac.

JPR24

pre 6 godina

Da lepo nastave avanturu sa glupim potezima i igraca i trenera... Izgube od Atlante, Sansa itd... I sad kasne 2 utakmice za ostalima koji imaju po 1 ili 2 utakmice manje, znaci mogu lagano da kasne 4. Znaci cao PO. Bravo za Melouna i njegove eksperimente i za glupiranje igraca koji prosto daju kraj utakmice. Sad sa Sansima, onomad Klipersima... Od dobrog pocetka napravise veresiju !

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)
Ovo je bio mec sa mnogo vise posjeda nego inace. Zato skokovi. Jos Finiks igra preko bekova, ne ganjaju ofanzivni skok.
Imao je 17 skokova od cega gotovo svi u odbrani, odnosno ono sto mu upalo u ruke.
Stiven Adams iz Oklahome bi u ovakvim mecu imao 30 skokova. Bukvalno 30.
10 naprijed i 20 pozadi, jer ne bi bilo Vestbruka da mu ih kupi.
Tako da te gluposti poput skokovi u defanzivi a izgubis mec od najgore ekipe u ligi...
Uzmimo primjer Nikole Vucevica. On cak drzi rekord u skokovima za svoju fransizu. Pa nece niko ovdje doci i napisati da je odlican defanzivac i da treba da ide na All Star sto se ovdje piskara.
Mada Vucevic realno, i pored svih onih nabijaca statistike kojim je okruzen, je najbitniji igrac Orlanda. U prilog tome ide to da ne dobise nista od kad se povrijedio, a bili su PO tim.
Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.

Jaran

pre 6 godina

Nista od post sezone za Nagetse. Jednostavno, nisu svi podredjeni timu. Prvo Meloun, stalno kuka o odbrani iako on sam nije pokusao da pojaca tim nekim dobrim trejdom. Los trener, uvek bio i uvek ce biti.
Marej je dobar individualac, navodno novi Kari. Isti taj Kari zna da organizuje napade i ima dobar pregled igre. Iako los defanzivac, i dalje je mnogo bolji pd Mareja u tom segmentu igre.
Lajls je bio dobar dok nije utripovao da je najbolji igrac, sada pocinje da promasuje trojke i da se zalece u reket k'o da mu je zadnji dan zivota. Nema skok, a izgleda kao krilo zarobljeno u telu krilnog centra.
Promasaji od igraca: Barton, Cendler, Bizli i Plamli. Njih cetvorica zajedno promase oko 20 suteva, nizak kosarkaski IQ je najprimetniji kod njih.
Farid, Mudiej i Huanco se raspadaju na klupi, a ovaj ih koristi na svakoj desetoj utakmici (Huanco je imao mononukleozu, rano se vratio na parket). Artur i Dzeferson nisu korisceni na pravi nacin, njihovo iskustvo znaci ekipi koja se razvija.
Milsap je, nazalost, tek pred povredu skapirao igru Nagetsa. Pruzao je cvrstinu u odbrani i nije silovao loptu. Veliki gubitak je njegova povreda.
Heris i Jokic... ZVEZDE koje se ne kotiste! Obojica su stidljivi napadaci koji brinu o timu, a Meloun jos uvek nije skapirao da su obojica igraci za laganih preko 20p po utakmici. Previse puta se desilo da igraju pogresne akcije preko njih ili, u Jokicevom slucaju najcesce, igraju van svoje pozicije. Mozda cak budu i deseti na kraju, neverovatno je kako par likova razaraju tim koji je bio siguran ucesnik plej ofa pre pocetka sezone...

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica 
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.
(Звездан, 20. januar 2018 11:54)

Meni si replicirao, pa ti odgovaram. Ne interesuje me statistika, jet sam odgledao celu Divcevu I Pedjinu karijeru, jos iz tinejdzerskih dana. U statistici ne pise sta su Divac I Pedja predstavljali u svojim ekipama I koliko su bili bitni za igru. Sakramento bez Divca I Pedje ne bi video finale konferencije, makar I da je umesto Divca dosao Alonso Morning, a umesto Pedje, Grent Hil

Advanced

pre 6 godina

Klasican procenat suta(FG%) je prevazidjena statisticka kategorija. Kako je modernoj kosarci sut za 3 poena postao glavni oruzje vecine ekipa, tako je i otkrio mane ove statistike. Naime, jedan pogodjen sut iz igre(FGM) se upisuje i kada igrac pogodi za 2, ali i za 3. Problem u tome je sto je trojka veca od dvojke za 1,5x. Primer: bek i tradicionalni centar(ne sutira trojke) uzeli su po 5 suteva. Bek je sutirao 5 trojki i pogodio dve, a centar 5 suteva oko obruca i pogodio 3. Procenti suta kazu da bek sutira 40% iz igre, a centar 60%, a istina je da su obojica postigli po 6 poena iz 5 napada.Tako je uvedena nova stat kategorija eFG% (prilagodjen sut iz igre) gde se trojka racuna 1,5 FGM(pogodak iz igre). Sustinski, Jokic je na ovoj utakmici 50% iz igre.

Dušman

pre 6 godina

@Звездан
"На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан."
Potpuna zamena teza.U NBA je mnogo veća mogućnost da poentirate nekim floterom, nego ići na zakucavanje, sem ako niste vrhunski atleta tipa James, Westbrook ili Antetokounmpo.A tek upoređivati ABA sa NBA je u najmanju ruku krajnje neumesno.
P.S. Za Denver je najvažnije da pobede sledeću utakmicu kod kuće protiv direktnog rivala za PO, Portland i naravno da se Milsap što pre oporavi.

Tata majko

pre 6 godina

Gde su sada jokabotovi da hvalospevaju njihovog idola a da kritikuju njegove saigrace i trenera.
Da se podsetimo trener meloun - neznalica.
Plamli - drvo.
Marej - sebicnjak.
Milsap - promasuje sve zivo.
Haris - trosi previse lopti i igra odlucujuce poene...
Itd itd...

I naravno urote protiv jokica razne..
Evo sinoc, igrao covek 35 + min
Igrao centra protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi i glat izgubili, i sta je pokazao ovaj sto denver ga ceka 50 godina - nista!
Nema skok, nema odbranu, mlitavo dejule, strah od odgovornosti, nema snagu, nema killer instict, ali da..on se igra kosarke...pffffff

Igor

pre 6 godina

Koliko kompleksasa ovde komentarise. Odakle ovoliki autosovinisti? Tacno se oseti mrznja prema svemu srpskom, od sporta pa do svega u drzavi.

Kol

pre 6 godina

Tesko ce Denver do play-off-a ove godine, steta za povredu Milsapa ali pitanje i sa njim koliko bi mogli, ljudi nemaju normalnog pleja u ekipi ako Jokic ne prevede loptu akcije se svode na zabijanje u reket ili isforsirane suteve! Ali dobro sigurno cemo imati igraca u play-off-u, jer nema teorije da Klipersi i Minesota ostanu bez doigravanja!

Memfis

pre 6 godina

Ovaj Zvezdan podseća na još jednog Zvezdana koji je izjavio da je Jović novi Falkao. E Zvezdani, Zvezdani... Reče čovek mrtav ladan da je Jokić bolji od Peđe i još nastavlja da se blamira

Jaran

pre 6 godina

Ovi sto pljuju Jokica za ovaj poraz, beka pogledaju ko je davao poene za Finiks. Koliko poena imaju centri, a koliko spoljna linija. Buker 30p, Voren 25p, Kenan i Dzekson po 16p. Len, Bender i Cendler po 3p. Ko nije igrao odbranu na ovom mecu???

Kiza iz ofsajda

pre 6 godina

Čini se da ima previše kritike na igru Jokića. Mislim da igra odlično obzirom na budalije koje trener izvodi u toku utakmice. Pored toga, sajt ga veliča malo previše, ali i treba da ga veliča, pa naš je pobogu. On sigurno može još bolje, ali da mu cela karijera bude ovakva kako igra aad biće jedan od najboljih srpskih igrača ikada. Njegovi saigrači koji dobijaju prostor, osim Herisa, predstavljaju raspuštenu bandu koja se sprda po terenu, i to je ono što Nikolu bukvalno izuva iz patika. Prošle godine je svima u timu bilo simpatično što Nikola ostvaruje super brojke kad je dobio pravu priliku, ali sad su se i menadžeri pojedinih igrača uplašili te verujem da i to ima uticaja.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.

JPR24

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.(Ce Gevara)A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.Nije tesko pretpostaviti zasto.I kazes da je za centra impresivno?Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)
Uporedi prvo vrstu suteva izmedju igraca pa se tada javi.

Aca iz Šabca

pre 6 godina

pa baš i nije nešto odigrao. Ako hoće da bude nosilac igre tima, mora još više da grize. Lenj je i nedoboljno agresivan. On je trebalo utakmicu da završi sa 25 skokova i 25 poena jer nikakav otpor protivnika nije imao.

anica

pre 6 godina

Pedja Stojakovic je imao svoje vreme, i ruzno je porediti njih dvojicu, zbog cega se tako pise, svakako da je za Pedja nas najbolji igrac u NBA, ali objektivno ne znam koji je nas igrac najbolji uopste jer su svi na svoj nacin odlicni bili, Jokic je na dobrom putu da postane veliki igrac, ima mnogo talenta i poznaje kosarku, moze da odigra sta god zeli, a to da je lenj itd...price su glupe...samo je krupan. Takodje poredjenje Bogdana, Tea, Bjelice, svako ima nesto svoje i meni je ponos kad citam o njima bez provokacija, svako ko kroz njih provlaci navijacka peckanja ima kompleks.
Ne igra se tamo svaki mesec po tri meca pa da se ostvari neki permanentni doprinos, normalno da se varira, svaka njemu cast u tim godinama i ovo sto radi!

Звездан

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.

ssss

pre 6 godina

Ne znam dal pisu Srbi ili ovi iz okolnih zemalja ali Jokic je najbolji igrac sa ovih prostora uz Dragica u NBA ligi,ako vam je problem da to progutate onda gutajte bensedine,ova njegova jedna od najlosijih partija bi bila ubedljivo najbolja partija svih balkanskih igraca ove sezone,tako da ljudi uzivajte u svojoj malicioznosti (ps i Dragic je Srbin sto i sam kaze da mu je cela porodica srpskog porekla tako da ne treba ni Slovenci sa se pale)

Oo

pre 6 godina

@Звездан
Није одбрана само скок и грађење испод обруча, већ и одбрана од пика, такозвани "спејсинг", страна помоћи, бочне и латералне кретње, које су Јокићу веома споре.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

(Ce Gevara, 20. januar 2018 17:09)
Mnogo, ali mnogo pogresan pristup imas. Taj Dzordan, taj Dramond, imaju oni isti broj poena po mecu i pored svog tog Jokinog napadackog potencijala.
A znas li koga bi od njih trojice prvog doveli GSW i Klivlend? I jos pola lige? Dzordana. Znas li kog drugog? Dramonda?
Bio je nedje mec prije nekih desetak dana, Dzordan zakuca, poslednji je na parketu, pa covjek ladno uradi sprint da bi se vratio nazad. Komentator kaze "to su te male stvari sto Dzordan radi".
Tako da cudna ti nesto prica. Jer opet, oko Dzordana bi se otimali NBA timovi, s zasto je to tako?
Dace 14p uz 70% iz igre. Skocice u napadu. Nabice bananu. Niko ne ulazi u reket kad je tu... Dramond cak asistira.
Dramond je imao mnogo 20 20 10 mececa ove sezone, odnosno gdje su mu cifre bile blizu tim u sve te tri kolone.
Ovdje ga nazivaju drvetom. A Joka je cekan 50 godina, treba da ide na All Star...
Fakat - Nikola Vucevic je u svojoj trecoj sezoni bio bolji igrac od Nikole Jokica.

anica

pre 6 godina

Pamtim odlicno Pedju iz Sakramenta I dosta puta sam pricala sa bratom na tu temu...I sa mnogo ljudi...niko ti nece reci tek tako odlucno da je on nas najbolji igrac u istoriji, niko ga nece tako olako staviti ispred Bodiroge, Djordjevica...mislim da si malo pristrasan jer ne mora da znaci da ako igrac nije igrao u NBA da nije kvalitetan.

bla

pre 6 godina

Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 11:36)

gomilu gluposti si napisao. skokovi su po meni najbitnija statistika. odbrana nije zavrsena dok odbrambeni igrac ne uhvati loptu, a u nba kosarci (i kosarci uopste) skoro svaki posed se zavrsava sutem na kos. u napadu ekipa dobija jos jedan pokusaj da organizuje napad i poentira. ovo bi znao da pratis kosarku i da je razumes. Jokic i ove godine ima vise skokova od Adamsa koji ima prosek od 6.7 skokova u karijeri.
17 skokova znaci da je obezbedio 17 poseda svojoj ekipi sto je moguca 34 poena, uz 5 asistencija i 14 poena vise nego zadovoljavajuci ucinak. Milsap je sjajan igrac i dobro ce igrati sa nikolom, ali da je najbitniji igrac sa samo 16 odigranih utakmica je smesno i govoriti. cak i u proseku ima manje skokova i asistencija od nikole a 2 poena vise. on je doveden kao veteran koji moze da igra protiv manjih i brzih krila i cija igra je komplementarna nikolinoj.
inace igraci koje forsiraju u denveru omaji izmedju 20 i 23 godine i tek za 2 godine se ocekuju pravi rezultati. treba biti strpljiv, ali ja isto mislim da bi yrebalo da se bore za playoff

Jaran

pre 6 godina

anica
Naravno, ali to ti je sve zbog onoga sto sam vec napisao. Tada je bilo lakse ispratiti Saleta i Bodirogu u Evropi, sto se ne moze reci za Pedju. Sale je trojkama protiv Huventuda, Hrvata i Litvanije postao jedan od najvecih, Bodiroga... pa sta je sve radio covek. Dovedes ga sa ciljem da osvojis EL. Jos onaj "whip" (shammgod u Americi), covek je najbolje izvodio tu fintu u istoriji kosarke, ni u NBA nikada niko nije zna iskoristi taj dribling na pravi nacin. Pedja je u NBA cinio cuda, 2x najbolji u takmicenju u trojkama (prvi put se spremao, drugi i treci put (kada je izgubio tesno) je nespreman cepao mrezicu), izveo je jednu od najlepsih asistencija u istoriji kosarke, jedan je od najboljih sutera i trojkasa svih vremena, mislim da drzi rekord sa najvise poena za jedan tim od starta meca (valjda je dao prvih 20p za Hornetse (ne secam se za koji tim)), osvojeno prvenstvo sa reprezentacijom kada je DEMOLIRAO sve redom (najubedljivije osvojeno prvenstvo ikada), prvo mesto u Indijanapolisu i, najsladje za kraj, osveta LAL u dresu Dalasa i zasluzeno osvojen prsten koji bi i ranije osvojio da nije bilo onih hronicnih povreda (kada su ispali od LAL (igrao je povredjen), tada bi pocistili Netse u finalu) zbog kojih je i prestao da igra za reprezentaciju. Nadam se da sam malo pomogao. :)

Ce Gevara

pre 6 godina

Jokiću je drastično opao procenat šuta. Od 58% prošle sezone na 47% ove.
(Koza, 20. januar 2018 10:02)

Tipican primer za statistiku ... inace, statistika je nauka koja nije bas tacna.Njena definicija glasi, da je statistika zbir netacnih podataka koji se trude dati sto tacniji.

Uzmemo, primera radi tvoj statisticki podatak .... od 58% i 47%.Nikola Jokic je bio prosle godine ruki i nepoznat u NBA.To znaci da su manje obracali paznju i on imao visok procenat suta.Ove godine za njega se zna i na njega se obraca paznja, sto znaci vise cuvanja i vise faula nad njime sto znaci da mu procenat suta opao ali neznatno.Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.

Gospodo, mozete da hetujete Jokica ali ste deo stvaranju velike zvezde NBA u imenu Nikola Jokic!

Ce Gevara

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)

Pricamo o Deandre Jordanu iz Klipersa!Jordan ne sutira za tri poena nego preko 50% poena mu je zakucavanje!I kad ima procenat suta ili ti zakucavanja ispod 70% je promasaj.Uporediti igru Jokica i Jordana ... gde Jokic i asistira i sutira za 3 i svasta jos nesto ...i Jordana koji dobije loptu i zakuca je jer ima takav stil je vredjanje intelegencije.Tu mnogo igraca radi posao da bi Jordan zakucao ... poput Teodosica i Grifina ...

Opet, ti si klasican hejter Nikole Jokica i skroz nebitan. Istina, Jokiceva igra ima mesta za napredak.Nije dosigao svoj maksimum.Gde je ta granica!?Mislim da je nebo granica!Neka ti bude drago sto imas prilike da budes u vremenu Nikole Jokica!

anica

pre 6 godina

Jaran, 20. januar 2018 16:17)
Moguce, nikad ne bih mogla recimo da uporedim Pedju sa Djordjevicem I Bodirogom, I obratno, mislim da je poprilicno ostro to izdvajanje, ali ako je NBA u ono vreme merodavni pokazatelj, onda ok.

Jaran

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.

Jaran

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...

Jaran

pre 6 godina

anica
Dosao je posle njih na scenu, a i u Evopi je bio sjajan. Partije u dresu PAOK-a sve govore. Bio je zamalo MVP NBA lige jedne sezone, a nacinjena je nepravda kada nije izabran u prvi NBA tim na kraju sezone. Ljudi, iz nekog razloga, zaboravljaju na njegove partije u dresu reprezentacije iako je bio najbolji nas igrac tada. Takodje, u to vreme je bilo mnogo lakse ispratiti partije nasih u Evro takmicenjima nego u NBA.

antiDebil

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...
(Jaran, 20. januar 2018 17:11)

Ajdeeeee, ne svidja ti se poredjenje ?
Dobro moze ovako, Stojakovic je bolji igrac od Bodiroge ?

anica

pre 6 godina

pribil, 20. januar 2018 12:09)
NBA je prilika za individualni napredak, nije mu to Zvezda, mnogo se potresao sto je izgubio...smanji dozivljaj.
Napred Joko, samo napred.

Vladimir

pre 6 godina

@Mr_Melbourne

Po tebi ako neko ne ume da zakuca nije košarkaš?? Ala tebi nije dobro. Idi štrikaj ili radi nešto slično, nije košarka za tebe. A što se tiče Jokića, dečko igra sasvim ok sa obzirom koliko trener voli da eksperimentiše. Mada Meloun je trener i može mu se, barem dok ne popije otkaz zbog gubljenja utakmica od relativno slabijih ekipa. Do tada Denver će igrati toplo hladno.

aco

pre 6 godina

Igraci ga vise respektuju nego prosle sezone kad je eksplodirao, igra se cvrsca odbrana na njemu. Nije napunio ni 23 godine, tako da ce postati vrhunski NBA igrac ako ovako nastavi.

lucanac

pre 6 godina

Zao mi je Jokica jer mi se cini da stagnira i slazem se sa mnogim kriticarima ovde i nadam se da ce igrati u boljoj ekipi ili promeniti nesto drugo... Na primer skok. Zar ne moze da poradi na tome? Mislim da Denveru kao sto je sada, nedostaje jedan Boban Marijanovic da bi bili kompletan tim i da bi sa njim Jokara pruzao mnogo vise.

antiDebil

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.
(Jaran, 20. januar 2018 16:17)

A Radmanovic je bolji od Bodiroge ?

reprezentativac

pre 6 godina

Dolazi nam jos jedno bitno leto, koje treba iskoristiti na prevrtanje guma i pripremu za pleyoff 2019. Steta sto se regularni deo sezone zavrsava 14 Aprila pa ne moze da se ucestvuje na Beogradskim izborima da se da podrska...

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Sta kazu experti nedavno? Denver u playof?? ha ha ha. Cijeli zivot su cekali u Denveru ovakog igraca kao Jokica da ne vide playof. A jos uvjek cekaju da vide moze li on zakucatiti i odluciti jednu utakmicu. Ne postoji centar u nba a da je manje atraktivan od Jokica .Gledam Nurkica juce protiv Indiane, kuca i lijepi banane ko od sale a ovaj se jos uvjek nije odrazio u NBA.

rastaman

pre 6 godina

Govor tela Jokića odaje utisak da nema straha i da ne poštuje svoje oponente, što nije dobro za momka koji je tek ušao i svoju 3.nba sezonu. Oslanja se na sirov talenat i više mi liči na nekog veterana nego na momka od 22 god koji tek treba uči i napreduje...u prevodu deluje nezainteresovano

Звездан

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити

STEVO

pre 6 godina

Jokić je kao i bilo koji drugi igrač Denvera, jednostavno ne predstavlja nikakvu prevagu i ubojito oružje za svoju ekipu što bi nekima kao top igrač trebao biti. Spustimo se na zemlju, momak je dobar igrač ali ništa više od toga, kao što je recimo bio Divac.

Usa

pre 6 godina

I dalje vam je BRAT JOKARA za allstar? Umesto da napreduje, on je na polovini 3 sezone karijere poceo da propada. Evo, jel igrao centra? Jel igrao skoro 35 minuta? Izgube kuci od Phoenixa, presmesne ekipe. Niti ce videti PO, niti je Jokic odigrao odlicnu partiju. 14 poena i 6 izgubljenih lopti nikako nije odlicna partija.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб. То значи да никада нисмо имали доброг играча. Јокић има 17 скокова ид којих је две трећине у одбран,а ви овде пишу да лоше игра одбрану. Кажу не уме да закуца. Они који су пратили Мегу знају да зна да изведе и веома сложена закуцавања али човек не ради непотребне ствари. То је радио само на пријатеаским утакмицама.На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан. У кошарци је битно да лопта прође кроз обруч, а не на који начин ћемо убацити
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)
Ovo je bio mec sa mnogo vise posjeda nego inace. Zato skokovi. Jos Finiks igra preko bekova, ne ganjaju ofanzivni skok.
Imao je 17 skokova od cega gotovo svi u odbrani, odnosno ono sto mu upalo u ruke.
Stiven Adams iz Oklahome bi u ovakvim mecu imao 30 skokova. Bukvalno 30.
10 naprijed i 20 pozadi, jer ne bi bilo Vestbruka da mu ih kupi.
Tako da te gluposti poput skokovi u defanzivi a izgubis mec od najgore ekipe u ligi...
Uzmimo primjer Nikole Vucevica. On cak drzi rekord u skokovima za svoju fransizu. Pa nece niko ovdje doci i napisati da je odlican defanzivac i da treba da ide na All Star sto se ovdje piskara.
Mada Vucevic realno, i pored svih onih nabijaca statistike kojim je okruzen, je najbitniji igrac Orlanda. U prilog tome ide to da ne dobise nista od kad se povrijedio, a bili su PO tim.
Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.

lucanac

pre 6 godina

Zao mi je Jokica jer mi se cini da stagnira i slazem se sa mnogim kriticarima ovde i nadam se da ce igrati u boljoj ekipi ili promeniti nesto drugo... Na primer skok. Zar ne moze da poradi na tome? Mislim da Denveru kao sto je sada, nedostaje jedan Boban Marijanovic da bi bili kompletan tim i da bi sa njim Jokara pruzao mnogo vise.

Igor

pre 6 godina

Koliko kompleksasa ovde komentarise. Odakle ovoliki autosovinisti? Tacno se oseti mrznja prema svemu srpskom, od sporta pa do svega u drzavi.

Ce Gevara

pre 6 godina

Jokiću je drastično opao procenat šuta. Od 58% prošle sezone na 47% ove.
(Koza, 20. januar 2018 10:02)

Tipican primer za statistiku ... inace, statistika je nauka koja nije bas tacna.Njena definicija glasi, da je statistika zbir netacnih podataka koji se trude dati sto tacniji.

Uzmemo, primera radi tvoj statisticki podatak .... od 58% i 47%.Nikola Jokic je bio prosle godine ruki i nepoznat u NBA.To znaci da su manje obracali paznju i on imao visok procenat suta.Ove godine za njega se zna i na njega se obraca paznja, sto znaci vise cuvanja i vise faula nad njime sto znaci da mu procenat suta opao ali neznatno.Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.

Gospodo, mozete da hetujete Jokica ali ste deo stvaranju velike zvezde NBA u imenu Nikola Jokic!

ssss

pre 6 godina

Ne znam dal pisu Srbi ili ovi iz okolnih zemalja ali Jokic je najbolji igrac sa ovih prostora uz Dragica u NBA ligi,ako vam je problem da to progutate onda gutajte bensedine,ova njegova jedna od najlosijih partija bi bila ubedljivo najbolja partija svih balkanskih igraca ove sezone,tako da ljudi uzivajte u svojoj malicioznosti (ps i Dragic je Srbin sto i sam kaze da mu je cela porodica srpskog porekla tako da ne treba ni Slovenci sa se pale)

paspalj chandler

pre 6 godina

Mislim da je Malone jos uvek tu zbog Jokica, u upravi ne znaju kako ce Jokic reagovati ako daju otkaz Maloneu jer su se njih dvojica zblizili, nesto slicno se desilo u Sacramentu, Malone je dobio otkaz i problematicni Boogie je postao jos problematicniji, u svakom slucaju promena je neophodna.

Звездан

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.

Tata majko

pre 6 godina

Gde su sada jokabotovi da hvalospevaju njihovog idola a da kritikuju njegove saigrace i trenera.
Da se podsetimo trener meloun - neznalica.
Plamli - drvo.
Marej - sebicnjak.
Milsap - promasuje sve zivo.
Haris - trosi previse lopti i igra odlucujuce poene...
Itd itd...

I naravno urote protiv jokica razne..
Evo sinoc, igrao covek 35 + min
Igrao centra protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi i glat izgubili, i sta je pokazao ovaj sto denver ga ceka 50 godina - nista!
Nema skok, nema odbranu, mlitavo dejule, strah od odgovornosti, nema snagu, nema killer instict, ali da..on se igra kosarke...pffffff

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

(Ce Gevara, 20. januar 2018 17:09)
Mnogo, ali mnogo pogresan pristup imas. Taj Dzordan, taj Dramond, imaju oni isti broj poena po mecu i pored svog tog Jokinog napadackog potencijala.
A znas li koga bi od njih trojice prvog doveli GSW i Klivlend? I jos pola lige? Dzordana. Znas li kog drugog? Dramonda?
Bio je nedje mec prije nekih desetak dana, Dzordan zakuca, poslednji je na parketu, pa covjek ladno uradi sprint da bi se vratio nazad. Komentator kaze "to su te male stvari sto Dzordan radi".
Tako da cudna ti nesto prica. Jer opet, oko Dzordana bi se otimali NBA timovi, s zasto je to tako?
Dace 14p uz 70% iz igre. Skocice u napadu. Nabice bananu. Niko ne ulazi u reket kad je tu... Dramond cak asistira.
Dramond je imao mnogo 20 20 10 mececa ove sezone, odnosno gdje su mu cifre bile blizu tim u sve te tri kolone.
Ovdje ga nazivaju drvetom. A Joka je cekan 50 godina, treba da ide na All Star...
Fakat - Nikola Vucevic je u svojoj trecoj sezoni bio bolji igrac od Nikole Jokica.

đurađ

pre 6 godina

kakvo crno dizanje forme, jokić je senka prošlogodišnjeg igrača. strašno je loš u odbrani pik en rola, prolaze pored njega kao da ga nema. mislim da je izvor svega to što je u potpunosti izgubio samopouzdanje.

što se denvera tiče, moraju neke radikalne promene da prave, počevši od malouna. tim mu je izgubio identitet, igraju najgoru košarku u prethodne dve godine. čini mi se je ipak taj lik kris finč, koji je bio ofanzivni koordinator prošle sez, bio odgovoran za onako tečnu igru i efikasan napad. barton totalno nezainteresovan za odbranu, u napadu divlja, marej takođe jako slab u odbranu, mudije i farid i ne dobijaju priliku... ogromno razočarenje denver ove sezone

JPR24

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.(Ce Gevara)A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.Nije tesko pretpostaviti zasto.I kazes da je za centra impresivno?Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)
Uporedi prvo vrstu suteva izmedju igraca pa se tada javi.

bla

pre 6 godina

Kod Denvera je takva situacija sa Milsapom. On je najbitniji igrac u Denveru.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 11:36)

gomilu gluposti si napisao. skokovi su po meni najbitnija statistika. odbrana nije zavrsena dok odbrambeni igrac ne uhvati loptu, a u nba kosarci (i kosarci uopste) skoro svaki posed se zavrsava sutem na kos. u napadu ekipa dobija jos jedan pokusaj da organizuje napad i poentira. ovo bi znao da pratis kosarku i da je razumes. Jokic i ove godine ima vise skokova od Adamsa koji ima prosek od 6.7 skokova u karijeri.
17 skokova znaci da je obezbedio 17 poseda svojoj ekipi sto je moguca 34 poena, uz 5 asistencija i 14 poena vise nego zadovoljavajuci ucinak. Milsap je sjajan igrac i dobro ce igrati sa nikolom, ali da je najbitniji igrac sa samo 16 odigranih utakmica je smesno i govoriti. cak i u proseku ima manje skokova i asistencija od nikole a 2 poena vise. on je doveden kao veteran koji moze da igra protiv manjih i brzih krila i cija igra je komplementarna nikolinoj.
inace igraci koje forsiraju u denveru omaji izmedju 20 i 23 godine i tek za 2 godine se ocekuju pravi rezultati. treba biti strpljiv, ali ja isto mislim da bi yrebalo da se bore za playoff

Vladimir

pre 6 godina

@Mr_Melbourne

Po tebi ako neko ne ume da zakuca nije košarkaš?? Ala tebi nije dobro. Idi štrikaj ili radi nešto slično, nije košarka za tebe. A što se tiče Jokića, dečko igra sasvim ok sa obzirom koliko trener voli da eksperimentiše. Mada Meloun je trener i može mu se, barem dok ne popije otkaz zbog gubljenja utakmica od relativno slabijih ekipa. Do tada Denver će igrati toplo hladno.

Milan

pre 6 godina

Sve više mislim da Nagetsi naprosto nemaju dovoljan kvalitet. Počevši od trenera pa do igrača. Fali im konzistentnost, kao i duža i kvalitetnija klupa. Jokić tu odskače, odmah za njim Heris i Marej, a ostali suvi prosek za NBA standarde, možda i ispod toga. Sa Milsapom je to fino krenulo pred povredu, velika šteta ako im se rivali za plej of previše odlepe do njegovog povratka.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jeste naš ali ne preterujte, ovo nije bila vrlo dobra, nego vrlo loša Nikolina partija. Nivo njegove igre u 2/4 i 3/4 je bio katastrofalno neodgovoran, iako to statistički i ne izgleda tako loše, tu su i 6 izgubljenih lopti i 1 tehnička. Suđenje sinoć kriminalno ( ako faul Čendlera nije isključenje onda su i ubistva dopuštena ) i uglavnom na štetu Denvera, protivnik u prvom poluvremenu sjajan u šutu za 3 ( pred kraj 2/4 11 od 17 ), a domaći nervozni i bez samopuzdanja. Trener po običaju pogubljen i juri sudije umesto da podvikne svojim igračima ( Barton i Jokić su u 2/4 trebali da popiju po 2 vaspitne ). Da ne ulazim u tehničke detalje ( samo detalji, eksploatacije Lajlsove dominacije na poziciji 4 koja je sjajno funkcionisala u 1/4, da bi se kasnije od nje odustalo, Čendler nevidljiv po ko zna koji put za 32 minuta 2 poena, zaboravljeni Farid, Mudije sa +- +5 u igri samo 8 minuta ) ostaje moja konstatacija od pre dva meseca da Denver sa Melounom plej off neće videti. Nikoli preporučujem da pod hitno sredi glavu, jer sam uveren da može mnogo bolje.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.

Aca iz Šabca

pre 6 godina

pa baš i nije nešto odigrao. Ako hoće da bude nosilac igre tima, mora još više da grize. Lenj je i nedoboljno agresivan. On je trebalo utakmicu da završi sa 25 skokova i 25 poena jer nikakav otpor protivnika nije imao.

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Никад ни један Србин није играо боље од Јокића, а овде "коментатори" кажу да је слаб..."
(Звездан, 20. januar 2018 10:09)

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica, a on ima sansu da ih dostigne jer je jos mlad. Da li ce, mi to ne znamo. Divac je u zrelim kosarkaskim godinama, bio alfa I omega Hornetsa i Sakramenta (I na terenu I van njega) bez obzira sto je pored sebe imao Rajsa I Vebera, dok Jokic to jos nije, sto ne znaci da nece. Osnovna razlika je u mentalitetu. Divac I Pedja nikada na terenu nisu bili povuceni u sebe, cak I kada im nije islo, a Jokic cesto deluje vrlo odsutno. Komentatori ne kazu da je Jokic los, nego samo da se cesto preteruje u hvalospevima. Nadam se da ce Jokic za par godina dostici pomenutu dvojicu ali bi dosta toga trebao da promeni u glavi.

zemunski kej

pre 6 godina

Denver ne moze bolje, Trener je isprobao sve zivo ,ne ide, Nocas je dugo igrao bez Bartona medjutim morao je da ga uvede ali nije bilo rezultata. Jokica nije isao sut.Plamli ne zna da izvodi slobodna bacanja.Mudijaj sve losiji ,slabo ga i uvodi ,Heris iMarej od odlicnog do loseg ,Chendler se malo primecuje. Uvodi veterana Richardsona isto bez efekta. Gledao sam bas dosta utakmica Denvera ,nismo objektivni Jokic nije zvezda dobar je igrac ali sa nedostacima,Sportski pozdrav ljubiteljima kosarke,

Jaran

pre 6 godina

Ovi sto pljuju Jokica za ovaj poraz, beka pogledaju ko je davao poene za Finiks. Koliko poena imaju centri, a koliko spoljna linija. Buker 30p, Voren 25p, Kenan i Dzekson po 16p. Len, Bender i Cendler po 3p. Ko nije igrao odbranu na ovom mecu???

Kiza iz ofsajda

pre 6 godina

Čini se da ima previše kritike na igru Jokića. Mislim da igra odlično obzirom na budalije koje trener izvodi u toku utakmice. Pored toga, sajt ga veliča malo previše, ali i treba da ga veliča, pa naš je pobogu. On sigurno može još bolje, ali da mu cela karijera bude ovakva kako igra aad biće jedan od najboljih srpskih igrača ikada. Njegovi saigrači koji dobijaju prostor, osim Herisa, predstavljaju raspuštenu bandu koja se sprda po terenu, i to je ono što Nikolu bukvalno izuva iz patika. Prošle godine je svima u timu bilo simpatično što Nikola ostvaruje super brojke kad je dobio pravu priliku, ali sad su se i menadžeri pojedinih igrača uplašili te verujem da i to ima uticaja.

Ce Gevara

pre 6 godina

Nikola Jokic je ipak klasicna petica, centar i sa procentom suta od 47% je impresivan.
(Ce Gevara)
A dje je to 47% za centra inpresivno? U ABA?
U NBA su godinama unazad najbolji procenti suta rezervisani za centre. Bude i 66%.
Nije tesko pretpostaviti zasto.
I kazes da je za centra impresivno?
Deandre u ovoj sezoni ima 66%, a jedne je imao 71%.
(BG na pjenu od mora, 20. januar 2018 13:44)

Pricamo o Deandre Jordanu iz Klipersa!Jordan ne sutira za tri poena nego preko 50% poena mu je zakucavanje!I kad ima procenat suta ili ti zakucavanja ispod 70% je promasaj.Uporediti igru Jokica i Jordana ... gde Jokic i asistira i sutira za 3 i svasta jos nesto ...i Jordana koji dobije loptu i zakuca je jer ima takav stil je vredjanje intelegencije.Tu mnogo igraca radi posao da bi Jordan zakucao ... poput Teodosica i Grifina ...

Opet, ti si klasican hejter Nikole Jokica i skroz nebitan. Istina, Jokiceva igra ima mesta za napredak.Nije dosigao svoj maksimum.Gde je ta granica!?Mislim da je nebo granica!Neka ti bude drago sto imas prilike da budes u vremenu Nikole Jokica!

Nikola

pre 6 godina

Denver realno sa porazima od najlosijih ekipa u ligi kod kuce od Atlante i sad Finiksa,plus Sakramenta u gostima je izgubio sanse za plej of.Klipersi i Portland ce sigurno ici u plej of,a jedina sansa za Denver je NOP da se neko ugura u PO umesto njih.Ne mozes ici u plej of gubeci kuci od najlosijih ekipa u ligi.

Advanced

pre 6 godina

Klasican procenat suta(FG%) je prevazidjena statisticka kategorija. Kako je modernoj kosarci sut za 3 poena postao glavni oruzje vecine ekipa, tako je i otkrio mane ove statistike. Naime, jedan pogodjen sut iz igre(FGM) se upisuje i kada igrac pogodi za 2, ali i za 3. Problem u tome je sto je trojka veca od dvojke za 1,5x. Primer: bek i tradicionalni centar(ne sutira trojke) uzeli su po 5 suteva. Bek je sutirao 5 trojki i pogodio dve, a centar 5 suteva oko obruca i pogodio 3. Procenti suta kazu da bek sutira 40% iz igre, a centar 60%, a istina je da su obojica postigli po 6 poena iz 5 napada.Tako je uvedena nova stat kategorija eFG% (prilagodjen sut iz igre) gde se trojka racuna 1,5 FGM(pogodak iz igre). Sustinski, Jokic je na ovoj utakmici 50% iz igre.

Jaran

pre 6 godina

Nista od post sezone za Nagetse. Jednostavno, nisu svi podredjeni timu. Prvo Meloun, stalno kuka o odbrani iako on sam nije pokusao da pojaca tim nekim dobrim trejdom. Los trener, uvek bio i uvek ce biti.
Marej je dobar individualac, navodno novi Kari. Isti taj Kari zna da organizuje napade i ima dobar pregled igre. Iako los defanzivac, i dalje je mnogo bolji pd Mareja u tom segmentu igre.
Lajls je bio dobar dok nije utripovao da je najbolji igrac, sada pocinje da promasuje trojke i da se zalece u reket k'o da mu je zadnji dan zivota. Nema skok, a izgleda kao krilo zarobljeno u telu krilnog centra.
Promasaji od igraca: Barton, Cendler, Bizli i Plamli. Njih cetvorica zajedno promase oko 20 suteva, nizak kosarkaski IQ je najprimetniji kod njih.
Farid, Mudiej i Huanco se raspadaju na klupi, a ovaj ih koristi na svakoj desetoj utakmici (Huanco je imao mononukleozu, rano se vratio na parket). Artur i Dzeferson nisu korisceni na pravi nacin, njihovo iskustvo znaci ekipi koja se razvija.
Milsap je, nazalost, tek pred povredu skapirao igru Nagetsa. Pruzao je cvrstinu u odbrani i nije silovao loptu. Veliki gubitak je njegova povreda.
Heris i Jokic... ZVEZDE koje se ne kotiste! Obojica su stidljivi napadaci koji brinu o timu, a Meloun jos uvek nije skapirao da su obojica igraci za laganih preko 20p po utakmici. Previse puta se desilo da igraju pogresne akcije preko njih ili, u Jokicevom slucaju najcesce, igraju van svoje pozicije. Mozda cak budu i deseti na kraju, neverovatno je kako par likova razaraju tim koji je bio siguran ucesnik plej ofa pre pocetka sezone...

antiDebil

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.
(Jaran, 20. januar 2018 16:17)

A Radmanovic je bolji od Bodiroge ?

Petar

pre 6 godina

Ali najjače mi je kako Barton uvek uzima poslednji napad, i onda carini loptu na centru jedno 15 sekundi i na kraju naravno ništa ne uradi. I Meloun sve to mirno posmatra i prećutno odobrava. Ne zna čovek kako da ih posmatra kao ozbiljnu ekipu nakon toga. Ponekad deluju kao razvojna ekipa po nivou discipline. Dakle trener je glavni krivac.

Dušman

pre 6 godina

@Звездан
"На закуцавање се троши више снаге и свако закуцавање носи ризик, непотребан."
Potpuna zamena teza.U NBA je mnogo veća mogućnost da poentirate nekim floterom, nego ići na zakucavanje, sem ako niste vrhunski atleta tipa James, Westbrook ili Antetokounmpo.A tek upoređivati ABA sa NBA je u najmanju ruku krajnje neumesno.
P.S. Za Denver je najvažnije da pobede sledeću utakmicu kod kuće protiv direktnog rivala za PO, Portland i naravno da se Milsap što pre oporavi.

anica

pre 6 godina

pribil, 20. januar 2018 12:09)
NBA je prilika za individualni napredak, nije mu to Zvezda, mnogo se potresao sto je izgubio...smanji dozivljaj.
Napred Joko, samo napred.

mladici gladni-devojke jele

pre 6 godina

Dva Srbina, tj Divac I Stojakovic su sigurno igrali bolje od Jokica 
Памтим обојицу добро. Стојаковић је испред Дивца. На врхунцу каријере Стојаковић је постизао више поена него Јокић сада али је по укупној игри слабији. Дивац је бољи блокер , а по свему другом лошији од Јокића.
(Звездан, 20. januar 2018 11:54)

Meni si replicirao, pa ti odgovaram. Ne interesuje me statistika, jet sam odgledao celu Divcevu I Pedjinu karijeru, jos iz tinejdzerskih dana. U statistici ne pise sta su Divac I Pedja predstavljali u svojim ekipama I koliko su bili bitni za igru. Sakramento bez Divca I Pedje ne bi video finale konferencije, makar I da je umesto Divca dosao Alonso Morning, a umesto Pedje, Grent Hil

anica

pre 6 godina

Pedja Stojakovic je imao svoje vreme, i ruzno je porediti njih dvojicu, zbog cega se tako pise, svakako da je za Pedja nas najbolji igrac u NBA, ali objektivno ne znam koji je nas igrac najbolji uopste jer su svi na svoj nacin odlicni bili, Jokic je na dobrom putu da postane veliki igrac, ima mnogo talenta i poznaje kosarku, moze da odigra sta god zeli, a to da je lenj itd...price su glupe...samo je krupan. Takodje poredjenje Bogdana, Tea, Bjelice, svako ima nesto svoje i meni je ponos kad citam o njima bez provokacija, svako ko kroz njih provlaci navijacka peckanja ima kompleks.
Ne igra se tamo svaki mesec po tri meca pa da se ostvari neki permanentni doprinos, normalno da se varira, svaka njemu cast u tim godinama i ovo sto radi!

anica

pre 6 godina

Pamtim odlicno Pedju iz Sakramenta I dosta puta sam pricala sa bratom na tu temu...I sa mnogo ljudi...niko ti nece reci tek tako odlucno da je on nas najbolji igrac u istoriji, niko ga nece tako olako staviti ispred Bodiroge, Djordjevica...mislim da si malo pristrasan jer ne mora da znaci da ako igrac nije igrao u NBA da nije kvalitetan.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ovaj Denver je mnogo losiji nego onaj od prosle godine.Sramna igra Nagetsa.Sakramento,Finiks,Atlanta.Od ovih krseva su uspeli da izgube.

JPR24

pre 6 godina

Da lepo nastave avanturu sa glupim potezima i igraca i trenera... Izgube od Atlante, Sansa itd... I sad kasne 2 utakmice za ostalima koji imaju po 1 ili 2 utakmice manje, znaci mogu lagano da kasne 4. Znaci cao PO. Bravo za Melouna i njegove eksperimente i za glupiranje igraca koji prosto daju kraj utakmice. Sad sa Sansima, onomad Klipersima... Od dobrog pocetka napravise veresiju !

loz

pre 6 godina

Jokić je konačno dobio tehničku zbog iritantnog ponašanja i mahanja rukama na svaku sudijsku odluku. Mislim da je krajnje vreme da se dozove pameti i svu svoju energiju usmeri na poboljšanje svoje igre koja je u ovom trenutku daleko od plejofa. Upravo Jokićevi koševi fale u situacijama kada ekipi Denvera uđe voda u uši i kada veoma loše ekipe poput Sakramenta, Atlante, Finiksa počnu da prave serije isključivo zbog Deneverovih promašaja i izgubljenih lopti koji su posledica totalne konfuzije u napadu. Denver nema vođu na terenu i pored toga što ga nerealni domaći novinari vide u Jokiću. Denveru hitno treba plej, improvizacije sa Marejom i Nikolom ih sigurno neće odvesti u plejof pa oni neka slave 50 godina postojanja do prekosutra. Denveru takođe treba i bolji trener koji će jasno imati viziju prve i druge postave kao i obaveze u igri svakog igrača ponaosob. Na osnovu svega, bar za sada Denver ima baš male šanse za plejof. Na kraju krajeva, onaj ko izgubi na svom terenu od Atlante i Finiksa to i ne zaslužuje!

Oo

pre 6 godina

@Звездан
Није одбрана само скок и грађење испод обруча, већ и одбрана од пика, такозвани "спејсинг", страна помоћи, бочне и латералне кретње, које су Јокићу веома споре.

Memfis

pre 6 godina

Ovaj Zvezdan podseća na još jednog Zvezdana koji je izjavio da je Jović novi Falkao. E Zvezdani, Zvezdani... Reče čovek mrtav ladan da je Jokić bolji od Peđe i još nastavlja da se blamira

aco

pre 6 godina

Igraci ga vise respektuju nego prosle sezone kad je eksplodirao, igra se cvrsca odbrana na njemu. Nije napunio ni 23 godine, tako da ce postati vrhunski NBA igrac ako ovako nastavi.

Jaran

pre 6 godina

anica
Samo sto je NBA u svakoj eri na daleko visem nivou od takmicenja u Evropi. 10000% objektivno: Pedja Stojakovic je najbolji kosarkas u istoriji nase kosarke.

antiDebil

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...
(Jaran, 20. januar 2018 17:11)

Ajdeeeee, ne svidja ti se poredjenje ?
Dobro moze ovako, Stojakovic je bolji igrac od Bodiroge ?

Jaran

pre 6 godina

anica
Naravno, ali to ti je sve zbog onoga sto sam vec napisao. Tada je bilo lakse ispratiti Saleta i Bodirogu u Evropi, sto se ne moze reci za Pedju. Sale je trojkama protiv Huventuda, Hrvata i Litvanije postao jedan od najvecih, Bodiroga... pa sta je sve radio covek. Dovedes ga sa ciljem da osvojis EL. Jos onaj "whip" (shammgod u Americi), covek je najbolje izvodio tu fintu u istoriji kosarke, ni u NBA nikada niko nije zna iskoristi taj dribling na pravi nacin. Pedja je u NBA cinio cuda, 2x najbolji u takmicenju u trojkama (prvi put se spremao, drugi i treci put (kada je izgubio tesno) je nespreman cepao mrezicu), izveo je jednu od najlepsih asistencija u istoriji kosarke, jedan je od najboljih sutera i trojkasa svih vremena, mislim da drzi rekord sa najvise poena za jedan tim od starta meca (valjda je dao prvih 20p za Hornetse (ne secam se za koji tim)), osvojeno prvenstvo sa reprezentacijom kada je DEMOLIRAO sve redom (najubedljivije osvojeno prvenstvo ikada), prvo mesto u Indijanapolisu i, najsladje za kraj, osveta LAL u dresu Dalasa i zasluzeno osvojen prsten koji bi i ranije osvojio da nije bilo onih hronicnih povreda (kada su ispali od LAL (igrao je povredjen), tada bi pocistili Netse u finalu) zbog kojih je i prestao da igra za reprezentaciju. Nadam se da sam malo pomogao. :)

Jaran

pre 6 godina

anica
Dosao je posle njih na scenu, a i u Evopi je bio sjajan. Partije u dresu PAOK-a sve govore. Bio je zamalo MVP NBA lige jedne sezone, a nacinjena je nepravda kada nije izabran u prvi NBA tim na kraju sezone. Ljudi, iz nekog razloga, zaboravljaju na njegove partije u dresu reprezentacije iako je bio najbolji nas igrac tada. Takodje, u to vreme je bilo mnogo lakse ispratiti partije nasih u Evro takmicenjima nego u NBA.

Jaran

pre 6 godina

(anti)Debil
Ja sam uporedio najbolje nase igrace u Evropi sa nasim najboljim igracima u NBA. Sta ti nije jasno? Tebi svaki komentar neki hejt, poceo si kao Nolan Smith i nista o nicemu da smaras sve redom...

anica

pre 6 godina

Jaran, 20. januar 2018 16:17)
Moguce, nikad ne bih mogla recimo da uporedim Pedju sa Djordjevicem I Bodirogom, I obratno, mislim da je poprilicno ostro to izdvajanje, ali ako je NBA u ono vreme merodavni pokazatelj, onda ok.

Kol

pre 6 godina

Tesko ce Denver do play-off-a ove godine, steta za povredu Milsapa ali pitanje i sa njim koliko bi mogli, ljudi nemaju normalnog pleja u ekipi ako Jokic ne prevede loptu akcije se svode na zabijanje u reket ili isforsirane suteve! Ali dobro sigurno cemo imati igraca u play-off-u, jer nema teorije da Klipersi i Minesota ostanu bez doigravanja!