Petak, 19.01.2018.

08:35

Putin na -6° zaronio u ledeno jezero / FOTO / VIDEO

Izvor: Tanjug

Putin na -6° zaronio u ledeno jezero / FOTO / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

186 Komentari

Sortiraj po:

Alo Alo

pre 6 godina

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.
(only fools and horses, 20. januar 2018 21:51)

Samo se ti nadaj da je tako.
Zivis u svom svetu putinoljubaca i ne primecujes oko sebe
da ogroman broj Srba ne zeli da ima nista sa Putinom i Rusijom.
Mislis da Ameri imaju lovu da plate sve koji mrze Ruse?
Ne budi smesan. Otvori oci i shvati da ce Srbija propasti okretanjem ka Istoku.

only fools and horses

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca 
rusofile u trans baca 
jači je on od tigra 
brz okteran kao čigra 
medvedi se njega plaše 
jer on jede mnogo kaše 
zapadu je mrzak sada 
jer je čuvar pravoslavnog stada 
al kad dođe stani pani 
biće opet srbi izigrani 
jer je Putin srpska dika 
pomoću propagandnog trika 
i lažljivog sputnjika. 
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14) 

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.

CATAPA

pre 6 godina

Demokratija se pretvorila u karikaturalno dodvoravanje najnižem primitivizmu.
Jasno, ovo je manifestacija vitalnosti vođe, ali što je veći kult vođe, to je debakl takve države nakon vođe izvesniji, ali to više nije ni njegov problem.

Zoran

pre 6 godina

(петар, 19. januar 2018 20:19)

Kad je Isus 18. Januara ulazio u reku Jordan, gde ga je krstio Jovan Krstitelj u znak očišćenja od grehova, teško da je temperatura vazduha bila u minusu ako pogledamo statistike. A voda u reci je možda čak bila i prijatna za kupanje...

Ante

pre 6 godina

Putin je jedan od najjacih politicara zadnjih 30-tak godina u svijetu. Lako za kupanje, ali sve ono sto mora imati jak politicar, on ima. Doduse, jos nije progutao najveci zalogaj koji je rucao, Krim, i najvjerovatnije nece, nego neki njegov nasljednik, ali dobro se drzi.. Rusiju je digao iz pepela, ali je istovremeno i blokirao..
Po meni osobno, je pozitivan lik, uz sve njegove "greske", prvenstveno u Ukrajini, ipak je jako smiren covjek i ulijeva povjerenje, za razliku od Trumpa, koji je lajavi idiot za Putina.

петар

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.
(Ivana, 19. januar 2018 12:24)

То је оно што је споља, а што је унутра то само Бог зна. А Бог гледа на срце човечије.
Христос ће доћи и разлучиће добре од лошиџ. Свети оци кажу да ће бити великих изненађења. За неке за које смо били сигурни да се неће спасти, задобиће Царство Небеско а за оне за које смо били убеђени да ће се спасти, спаса неће бити. А где ћемо ми "праведници" бити заборавивши себе и своје грехе, гледајући друге и осуђујући их ? Бог нека нам буде милостив.
Срећан празник Богојављења свим православним верницима - Бог се јави !

Boromir

pre 6 godina

Čovek je radio u KGB-u, kakav crni provoslavac ljudi, pa ovo je samo šepurenje i taktika za imidž, ne krivim ga, čovek je za...ani igrač za razliku od većine političara i sitnih birokratskih ...ara, samo konstatujem :D

alban

pre 6 godina

Kad je vec pozvao Televiziju, Medije, Popove, ja mislio da ce bar najmanje 3 minuta ostati u vodi, a on ko neka baba, 2 sekunde i gotova stvar! Tipicna reklama za diktatore.

malo povišen holesterol

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Pa da bi tebe i ljude kao što si nervirao.Nemam informacije da li su sovjetski diktatori kupali u ledenoj vodi,znam da Jeljcin nije.Male su šanse da će njegovi naslednici to raditi.

orbita

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате? Вас ће свако да превари.(Лажни Руски цар, 19. januar 2018 14:48)
Nisi razumeo,nije on nikog izjednačio,već je ukazao na neke sličnosti,pa je konstatovao da je i komunizam bio poput neke religije i da su komunisti imali svoje idole,poput Lenjina,kao što su hrišćani imali svoje svetitelje.To su činjenice,koje svako ko je živeo u komunizmu zna.

CSA-south will rise again

pre 6 godina

@(Amerikanac, 19. januar 2018 17:44)

Како то да Фрау Меркел није диктатор, ено је већ 12 пуних годиан како је канцеларка немачке, а смеши јој се још један мандат од 4 године, а врло вероватно и још један после овог...

Демократија јел то негде постоји...Америка је земља демократска, коме она уведе демократију тај исти се одмах врати у камено доба...

srbijanka

pre 6 godina

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.(Srebrni, 19. januar 2018 11:39)
Milošević je bio komunista,pre dolaska na vlast,dok je vladao i nakon odlaska sa pozicije.Jedan od dokaza za to je i petokraka na njegovom grobu.Nikad se nije odrekao komunizma,za razliku od mnogih,poput Putina.Nikad se nije pozivao,a pogotovo veličao svoje etničko poreklo,veru i sl.Milošević je bio populista i manipulsao narodom,preko medija,koje je kontrolisao.

Millennium

pre 6 godina

Da li bolje rusiji pod jeljcinom ili putinom?
(Boki, 19. januar 2018 15:18)

Neka statistika kaže. U Jeljinovoj eri je za 53% povećana smrtnost muškaraca a za 23 % žena. U periodu od 1992-1998 prevremeno je umrlo 2 miliona građana, bolesti, ubistva i samoubistva. U Prvom svetskom ratu umrlo je 1,7 miliona stanovnika. Bilo je oko 3% narkomana ili 5 miliona građana. Samo 1996. od trovanja alkoholom umrlo je 35.000 građana. Od 1992-1997 229.000 je izvršilo samoubistvo, a 169.000 ubijeno. Bilo je 388.200 obolelih od tifusa! Od 1987-1999 umrlo je 930.000 više nego što se rodilo. O ekonomskom, vojnom i političkom kolapsu da i ne govorimo.

Radovan, Toronto

pre 6 godina

Bolje biti 100 godina sa Melanijom u krevetu nego tri dana u hladnoj vodi
(Na -6, 19. januar 2018 15:01)

Legendo ........ kad bolje razmislim cak je bolje i 3 dana sa Melanijom nego 100 godina u ruskoj vodi ! :)

Lacerta

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Na sve to još i svira klavir! Dakle, nije samo nepobedivi ratnik, nego i umetnička dušica!

Amerikanac

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.
(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Stvara kult licnosti. Klasican diktator, covek vlada 17 godina.

UDBA

pre 6 godina

Podrzavam dosta toga sto Rusija radi na medjunarodnom planu. Isto tako smatram (iako prezirem politicare) da je Putin najveci lider poljednje decenije, ali ovo mi je za XXI vijek bolesno! Krupnim koracima u srednji vijek!
Msm da ni on sam nije toliko religiozan koliko je ovo "marketing" zbog biraca i uopste nekog imidza...

Mladen cg

pre 6 godina

Putin je istinski vođa , a Rusija predstavlja pravi temelj i snagu pravoslavlja! Vjerujte da mi je srce puno kad vidim , da mi, pravoslavci, imamo snagu ( u svakom smislu) da se suprostavimo svim silama koje su antipod pravoslavlja! Mozda djelujem kao neki sanjar, ali moćna Rusija je pokazatelj da pravoslavci nisu uvijek potlačeni, poniženi i uniženi! Nadam se da će se naša Srbija uzdići, te da ?e sa svojim bratskim pravoslavnim zemljama u okruženju predstavljati istinski temelj i zaštitu svih naših Božanskih i ljudskih vrijednosti! Za to je potrebno da svako od nas bude primjer vrednoće, dobrostivosti, a ne da kritikujemo sve nase običajne i tradicionalne vrijednosti.

Da li je Goli otok bio baš tako loš?

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14)
@
Svaka ti čast! Ovo treba da bude u čitankama za osnovnu školu.

Radikali i Julovci, to su Putinova srca dva

pre 6 godina

Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.
(Hogar strasni, 19. januar 2018 11:05)

Jaka Rusija čiji je GDP manji od Lombardije a za kojom pola Srbije slini iz nekog meni nedokučivog razloga. Kažu, zato što nas nisu bombardovali. Nisu ni Švajcarci, ajde za promenu da kopiramo njih. Da mi je samo znati šta li je stvorilo ovako tupavu zemlju... Zapadna pohlepa sigurno nije, ovo je istočni proizvod. Nekad, sad već može da se kaže "davno", nije bila ovakva.

jasdf

pre 6 godina

Svacija verska osecanja su privatna stvar i to treba i da ostanu. Neumesno je i ruzno to koristiti za promociju. Plivanje za bogojavljanje je tradicija u Rusiji, i Putin, da je stvarno hteo da obelezi praznik u duhu tradicije, bi plivao zajedno sa drugim plivacima na nekom jezeru/reci. Ovako, u kontrolisanim uslovima i uz prenos drzavne televisije, dovodi nas u sumnju koji su mu bili interesi.

Remus

pre 6 godina

Deo Ruske tradicije je kupanje u hladnoj vodi...sve to vodi korene od najveceg Ruskog iselitelja Porfirija Ivanova pre oko 80 godina. Telo se lako navikne na senzaciju hladne vode kada je postepeno izlazete i tada ono povecava broj mitohondrija u celijama masti u periodu od nekoliko meseci. Slicne tradicije imaju i Kinezi i Japanci. Hocu reci da je ovo uobicajena aktivnost prosecnog Rusa ciji bi pandam bio kada bi recimo njegov Srpski kolega igrao kolo ili prao zube sto ne bi trebalo biti neke posebne senzacije.

Partizan 1914

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.

bachi

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.
(objavite i moj, 19. januar 2018 12:39)
To što se ne divim autokratskim vladarima do imbecilnosti ne znači da da sam rusofob a još manje znači da je tadić moj. Dakle problem je u tvojoj glavi druže rusofilu.

marija

pre 6 godina

Možda se Putin seća njegove majke koja je jedva preživela hladnoći i glad, opsadu Lenjingrada na -40 i malog brata od dve godine koga su tada izgubili.
Šta je -6.

Juče je bila godišnjica oslobodjenja, tada Lenjingrada.

Лажни Руски цар

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате?
Вас ће свако да превари.

pi

pre 6 godina

@mladi naucnik Vidi se da si mlad... Ni jedno ni drugo nije demokratija, nego su dva vida diktature. Na zapadu ako nista vise, porodica je primarna, zdravstvena zastita je onolika koliko ti odlucis, politicari koliko toliko imaju obraza i imaju postovanja(diskutabilno jel' da), ali su ljudi dovoljno hrabri da odu na glasanje kao i da iznesu svoje misljenje bez straha da ce ih mrak pojesti. Otvori um, nije problem, naucnik si ... kao i svi mi.

nije, brate

pre 6 godina

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.
Pa cestitam.
Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.
Bumerang memenat.
(Bumerang, 19. januar 2018 12:39)

Nema tu sovinizma. Ima samo smaranja sa vestima iz Rusije i o Putinu.
Ako tebi nije, vecini u Srbiji je vise prekipelo od toga. Zato i citas sprdnje na njegov racun. Zato se i objavljuju takvi komentari jer ih je navise. E, to je pravi bumerang efekt, a ne to sto ti tvrdis.
Ogadio nam se i Putin i Rusija!

šef ruskih tajkuna

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.

Ivana

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.

objavite i moj

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.

Aleksandar

pre 6 godina

Kad smo bili mali nudili su nam slikovnice "Hajdi u šumi", "Hajdi jaše konja", "Hajdi i rolšue"... Sad kad smo porasli nudi nam se Putin u istoj varijanti. E sad, to što neki nikad ne odrastu pa se na Putina primaju k'o deca na Hajdi, to je već druga priča...

Kosta

pre 6 godina

Будите здрави и у будућности господине Путине ! Нека Господ бог штити вас и ваш народ.

Kosta

pre 6 godina

Овако се понаша верник који је у здравственој могућности да ово уради!
Моје поштовање за овакав чин.

Predrag

pre 6 godina

Sve je ovo bilo vrlo dobro kontrolisano. Ja ovde ne vidim jezero, vec jedan improvizovani bazen na otvorenom i kome je voda taman toliko mlaka da se para ne vidi iznad (bila bi para da je voda mnogo zagrjana). Uz svo divljenje Putinu za njegove sportske aktivnosti (hokej, jahanje , lov itd.)bilo bi ovo preveliki rizik da je voda bila ledena. U svakom slucaju dobro organizovana propaganda.

DAVOR

pre 6 godina

Nema veceg i pozrtvovanijeg danas vernika od bivsih komunista. Razumem nekog koji je bio komunista iz interesa ili pod moranjem. Ali da od ovakovog ortodoksnog komuniste koji je hapsio i ubijao u ime te ideologije postane ovakav ortodoksni vernik je za rubriku i decijem Zabavniku "Verovali ili ne". A mozda i nije kada uzmemo u obzir da je instalirao novu klerokomunisticku ideologiju u Rusiji gde izjednacava Lenjina sa Svecima.

Bumerang

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih
(Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku, 19. januar 2018 12:07

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.

Pa cestitam.

Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.

Bumerang memenat.

Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih

Dejan

pre 6 godina

Ja ne vidim jezero nego kadu na otvorenom I opravdano pretpostavljam da je u njoj topla voda... Kada sam na Kopaoniku isto ovo radim u hotelu Grand - kupam se u toplom bazenu pa izadjem I bacim se u sneg I tako vise puta.
A deleirijum rusofila ovde je za neko drugo vise institucionalno mesto...

Sasa

pre 6 godina

Trebalo je da mu neko pokaže kako se krste pravoslavni hrišćani, za ostalo respect. Ja se razbolim kad dodirnem hladnu vodu iz slavine.

dragan

pre 6 godina

Za zadržati vlast nema toga što jedan političar nije spreman poduzeti, pa ako treba glumiti i klauna. Od svih diktatora jedino je Tito bio najumjereniji i po narod najobazriviji jer je donekle i uspio od divljeg balkanskog seljaka stvoriti i doktora i inženjera.

hadžija

pre 6 godina

obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...
(Pedja, 19. januar 2018 09:47)
ti mora da si veliki vernik, čim se ovako razumeš u pravoslavlje

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Ako se glupa masa pali na ovo, zašto ne. Zamislite Nemce kako se dive Merkel što ulazi u hladnu vodu i uz to se krsti. Svi bi se prekrstili iako im je 40 posto populacije ateistično.

Srebrni

pre 6 godina

Veliki covek koji stoji na braniku pravoslavlja. Hvala njemu I hvala Rusiji.
(Butragenjo,

Hahahaha, Koliko naivnog sveta ima u Srbiji zastrašujuće. Jedan komunjara iz KGB, pliva za pravoslavni krst. Da li je Rusija ili Srbija, ljudi menjaju ideologije ,samo da bi ostali na vlasti, i uvecali svoje bogatstvo.

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.

Hogar strasni

pre 6 godina

Putin je veliki car a posle njega dolaze drugi I od njega uceni carevi. Tako da hijene gladne ruskih bogastava mogu zaboraviti na gozbu sa pijanim Gorbacovima, Jelcinjima Itd.
Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.

Srbin

pre 6 godina

Putin nije obican politicar cec je ranije radio za KGB, a covek u 65 god i dalje vezba redovno..cak je i ovo sada uradio.
A ljudi kazu da je sve to farsa i samo za slikanje..a vecina tih koji ga sad kritikuju u svojim dvadesetim i tredesetim god ne bi mogla ni upola kao on. Ali ajde vecina nasih samk znaju da lupaju i pljuju po ostalima a ne vide sebe.

Pedja

pre 6 godina

Nije to ništa! Pre neku godinu je Trump u Moskvi zaronio u zlatni tuš od šest ruskih dama.
(dejanR, 19. januar 2018 09:46)

Svakako bolja varijanta!

Komša

pre 6 godina

@Sax
Pa dobro ,jel ti stvarno misliš da se čovek od šest banke s vremena na vreme rve s medvedima jaše slonove i kupa se na -6 a kamere ga ,eto slučajno snimile?
Da li je čovek psiho- fizički iznad proseka? Sigurno da jeste,kao što je mnogo pripadnika vojnih i bezbednosnih službi širom sveta - ljudima je to deo posla i sigurno velika većina njih i posle penzije održavaju fizičku kondiciju na zavidnom nivou.I to je normalno.
Ljudi vole "supermene" - ne samo u Rusiji već i na Zapadu.
Neki misle da se kečeri stvarno biju u ringu.
Ima nas svakakvih.

jeremija

pre 6 godina

"Kako voda -6 stepeni, ja sam mislio da se na 0 pretvara u led?"

lepo piše temperatura vazduha -6 ,ali treba biti pismen i neostrašćen .

Стварно

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Почни ти са уџбеником, пошто суМљаш.

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Jezivo... Kao iz nekog horor filma. Mrak, reflektori, mantijasi u crnom s bradama zavijaju, mlate krstacama, dimi tamnjan, pojavljuje se covek umotan u zivotinjske koze skidda se i ulazi u hladnu tamnu vodu...

asterix

pre 6 godina

bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladi naucnik, 19. januar 2018 09:47) # Link komentara

to sta ti opisujes nije prava demokratija vec "demokratija" odn.kleptokratija, a prava demokratija je na primer danska, nemacka i posebno svajcarska u kojima se i pre 40 godina zivelo hiljadu puta bolje nego u blazenopocivsoj sfrj ili danasnjoj rusiji pod putinom

Brano

pre 6 godina

Mali, niski ljudi, imaju ogromne, za ceo svoj život, komplekse. Leče ih na svakojake načine, love zveri u divljini na safariju, plivaju u ledenoj vodi, voze nesustrašivo jake motore...

Oliver

pre 6 godina

@Jovan Pavić,
Zato sto ima izvanredan torzo za nekog u tim godinama,a zene to vole da vide,a posto su i zene glasaci..valjda si sad sabrao 2 i 2,hehe

В.Н.

pre 6 godina

Када Господ Исус беше навршио тридесет година од Свог телесног рођења, Он отпоче Свој учитељски и спаситељски посао. И сам, почетак почетка ознаменова крштењем на Јордану. Свети Кирил Јерусалимски вели: "Почетак света вода, почетак Јеванђеља Јордан". При крштењу Господа у води објавила се свету она тајна која се у Старом Завету наговештавала, о којој се у старом Мисиру и Индији само баснословило, тј. тајна божанске Свете Тројице. Отац се јавио чувству слуха, Дух се јавио чувству вида, а Син се јавио уз то још и чувству додира. Отац је изрекао Своје сведочанство о Сину. Син се крстио у води а Дух Свети у виду голуба лебдео је над водом. А када Јован Крститељ засведочи и рече о Христу: "Гле, Јагње Божије које узима на се гријехе свијета" (Јн 1, 29) и када он погрузи и крсти Господа у Јордану, тиме се показа и мисија Христова у свету и пут нашега спасења. Наиме: Господ узе на се грехе рода човечјег и под њима умре (погружење) и оживе (излазак из воде); и ми морамо умрети као стари греховни човек и оживети као очишћени, обновљени и препорођени. Ово је Спаситељ, и ово је пут спасења. Празник Богојављења (Теофанија, грчки) просвећује показујући нам Бога као Тројицу једнобитну и неразделну. То је једно. И друго: јер се свак од нас крштењем у води просвећује тиме што постаје усиновљен од Оца Светлости, заслугом Сина и силом Духа Светога.

Dex

pre 6 godina

to je razlika i z medju vernika kome je KRST najveće bogatstvo, nasuprot Trampa i njegovog dolara
(srbin sin, 19. januar 2018 09:40)

A Trump je kao bogatiji od Putina?

miroslav

pre 6 godina

Ovaj nas sto vredja sve, a kad neko njemu kaze da je izdajnik zavuce se u misiju rupu. Htela suza da mu kane. Sramota me.
Sad i dan i noc preko medija koje kontrolise vodi kampanju da su Albanci ubice Olivera bez ijednog dokaza.
Objavite nek se zanimaju botovi.

dejan_uzelac@yahoo.de

pre 6 godina

Joj kad čitam takve komentare poput "Putin zaštitnik pravoslavlja" ili "Pravoslavni brat". Pa taj čovek nema veze sa pravoslavljem. 20 godina u KGB-u. Odan komunizmu i partiji. Njega interesuje samo vlast i ništa drugo. sve je to samo loš marketing. A Rusi kao i mi Srbi glupi kao ovce pa veruju u takve priče.

Dejan

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.
(KG, 19. januar 2018 08:46) 

Kad procitam "smehotresno", "transfer blama" i ostale malo me bude sramota umesto ljudi koji ìh napisu. Pise ljudi koji sede u toplim sobama i nikad nisu uradili nista slicno. Nisam rusofil, ali coveku od 65 godina svaka cast. Svet nikad nije imao kompletnijeg drzavnika. Ziv i zdrav bio gospodine Putin.

ljubomir

pre 6 godina

Na temperaturi od -6 stepeni, voda je smrznuta !! Klasična , montaža za Putinove fanove , koji su ponavljali..osnovnu školu..u Sibiru !!

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ih, koliko puta sam ja u Helsinkiju nakon saune na 120 se bacio u ledeno more, te godine u oktobru a već je bila tanka ledena korica, nikad prije nisam vidio zamrznuto more!

gg

pre 6 godina

Putin je najjaci covek na svetu i jos pravoslavac...zna borilacke vestine,dobar je strelac,bavi se extremnim sportovima,ulazi u ledenu vodu...i to sve sa 65g???neverovatan covek i jos pravoslavac,pogledajte kako je razvijen u tim godinama,jako opasan covek koji bi mlatio svakog sportistu,nije bitno da li je boxer,dzudista....itd.

ja bi voleo jednog profi borca da stane na crtu putinu,pa putin bi ga otresao o pod,ne bi znao sta ga snaslo...svaka cast za brata Putina,nema njemu ravnog covek ce i za 80g biti Baja

Mladi naucnik

pre 6 godina

Xman @ klasicno razmisljanje skorojevickog mentaliteta , odmah bi pristao da dobijem pasos SFRJ da od svoje plate mogu da platim stan odem na more , kupim kola i plus da mi ostane za troskarenje ,a da pritom nikada ne pomenem politiku i ne opljunem nikoga ko je na vlasti , znas zasto ?
zato sto mi je sigurnost , zivotni standard i moja porodica vaznija od laprdanja o politici .
bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .

monty

pre 6 godina

Ruski predsednik fascinira i inspirise. Nesto kasnije i ja cu se soustiti do plaze i okupati se u crnogorskom moru bas zato sto je i on to uradio danas. Da mogu u CG da stavim i -6 stavio bih !!

Sax

pre 6 godina

Zasto mislite da je sve marketing i laz? Zaboravljate da je covek 20+ godina bio u KGB-u.... Pa zar je laz kada se i kod nas pliva na danasnji dan ?

antiprotivan

pre 6 godina

jel zaronio isto onako kao sto je nasao i onu drevnu amforu koja je bila bez algi na sebi iako je na dnu lezala stotinama godina? sledece je da hoda po mesecu, bez astronautske opreme ili rvanje sa medvedom. ima li gde kraja ovom putinopoklonstvu?

Pedja

pre 6 godina

Pa i da je "namesteno","predstava za publiku","predizborna kampanja"...sama smisao i poruka,obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...

KG

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.

Mladi naucnik

pre 6 godina

Xman @ klasicno razmisljanje skorojevickog mentaliteta , odmah bi pristao da dobijem pasos SFRJ da od svoje plate mogu da platim stan odem na more , kupim kola i plus da mi ostane za troskarenje ,a da pritom nikada ne pomenem politiku i ne opljunem nikoga ko je na vlasti , znas zasto ?
zato sto mi je sigurnost , zivotni standard i moja porodica vaznija od laprdanja o politici .
bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .

Sax

pre 6 godina

Zasto mislite da je sve marketing i laz? Zaboravljate da je covek 20+ godina bio u KGB-u.... Pa zar je laz kada se i kod nas pliva na danasnji dan ?

antiprotivan

pre 6 godina

jel zaronio isto onako kao sto je nasao i onu drevnu amforu koja je bila bez algi na sebi iako je na dnu lezala stotinama godina? sledece je da hoda po mesecu, bez astronautske opreme ili rvanje sa medvedom. ima li gde kraja ovom putinopoklonstvu?

objavite i moj

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.

Bumerang

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih
(Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku, 19. januar 2018 12:07

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.

Pa cestitam.

Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.

Bumerang memenat.

Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih

Partizan 1914

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.

Radovan, Toronto

pre 6 godina

Bolje biti 100 godina sa Melanijom u krevetu nego tri dana u hladnoj vodi
(Na -6, 19. januar 2018 15:01)

Legendo ........ kad bolje razmislim cak je bolje i 3 dana sa Melanijom nego 100 godina u ruskoj vodi ! :)

Pedja

pre 6 godina

Pa i da je "namesteno","predstava za publiku","predizborna kampanja"...sama smisao i poruka,obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...

Pedja

pre 6 godina

Nije to ništa! Pre neku godinu je Trump u Moskvi zaronio u zlatni tuš od šest ruskih dama.
(dejanR, 19. januar 2018 09:46)

Svakako bolja varijanta!

Srbin

pre 6 godina

Putin nije obican politicar cec je ranije radio za KGB, a covek u 65 god i dalje vezba redovno..cak je i ovo sada uradio.
A ljudi kazu da je sve to farsa i samo za slikanje..a vecina tih koji ga sad kritikuju u svojim dvadesetim i tredesetim god ne bi mogla ni upola kao on. Ali ajde vecina nasih samk znaju da lupaju i pljuju po ostalima a ne vide sebe.

Amerikanac

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.
(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Stvara kult licnosti. Klasican diktator, covek vlada 17 godina.

KG

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.

Predrag

pre 6 godina

Sve je ovo bilo vrlo dobro kontrolisano. Ja ovde ne vidim jezero, vec jedan improvizovani bazen na otvorenom i kome je voda taman toliko mlaka da se para ne vidi iznad (bila bi para da je voda mnogo zagrjana). Uz svo divljenje Putinu za njegove sportske aktivnosti (hokej, jahanje , lov itd.)bilo bi ovo preveliki rizik da je voda bila ledena. U svakom slucaju dobro organizovana propaganda.

šef ruskih tajkuna

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.

Radikali i Julovci, to su Putinova srca dva

pre 6 godina

Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.
(Hogar strasni, 19. januar 2018 11:05)

Jaka Rusija čiji je GDP manji od Lombardije a za kojom pola Srbije slini iz nekog meni nedokučivog razloga. Kažu, zato što nas nisu bombardovali. Nisu ni Švajcarci, ajde za promenu da kopiramo njih. Da mi je samo znati šta li je stvorilo ovako tupavu zemlju... Zapadna pohlepa sigurno nije, ovo je istočni proizvod. Nekad, sad već može da se kaže "davno", nije bila ovakva.

Kosta

pre 6 godina

Будите здрави и у будућности господине Путине ! Нека Господ бог штити вас и ваш народ.

Srebrni

pre 6 godina

Veliki covek koji stoji na braniku pravoslavlja. Hvala njemu I hvala Rusiji.
(Butragenjo,

Hahahaha, Koliko naivnog sveta ima u Srbiji zastrašujuće. Jedan komunjara iz KGB, pliva za pravoslavni krst. Da li je Rusija ili Srbija, ljudi menjaju ideologije ,samo da bi ostali na vlasti, i uvecali svoje bogatstvo.

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.

DAVOR

pre 6 godina

Nema veceg i pozrtvovanijeg danas vernika od bivsih komunista. Razumem nekog koji je bio komunista iz interesa ili pod moranjem. Ali da od ovakovog ortodoksnog komuniste koji je hapsio i ubijao u ime te ideologije postane ovakav ortodoksni vernik je za rubriku i decijem Zabavniku "Verovali ili ne". A mozda i nije kada uzmemo u obzir da je instalirao novu klerokomunisticku ideologiju u Rusiji gde izjednacava Lenjina sa Svecima.

Ivana

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.

Kosta

pre 6 godina

Овако се понаша верник који је у здравственој могућности да ово уради!
Моје поштовање за овакав чин.

Da li je Goli otok bio baš tako loš?

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14)
@
Svaka ti čast! Ovo treba da bude u čitankama za osnovnu školu.

Lacerta

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Na sve to još i svira klavir! Dakle, nije samo nepobedivi ratnik, nego i umetnička dušica!

Dejan

pre 6 godina

Ja ne vidim jezero nego kadu na otvorenom I opravdano pretpostavljam da je u njoj topla voda... Kada sam na Kopaoniku isto ovo radim u hotelu Grand - kupam se u toplom bazenu pa izadjem I bacim se u sneg I tako vise puta.
A deleirijum rusofila ovde je za neko drugo vise institucionalno mesto...

Remus

pre 6 godina

Deo Ruske tradicije je kupanje u hladnoj vodi...sve to vodi korene od najveceg Ruskog iselitelja Porfirija Ivanova pre oko 80 godina. Telo se lako navikne na senzaciju hladne vode kada je postepeno izlazete i tada ono povecava broj mitohondrija u celijama masti u periodu od nekoliko meseci. Slicne tradicije imaju i Kinezi i Japanci. Hocu reci da je ovo uobicajena aktivnost prosecnog Rusa ciji bi pandam bio kada bi recimo njegov Srpski kolega igrao kolo ili prao zube sto ne bi trebalo biti neke posebne senzacije.

Komša

pre 6 godina

@Sax
Pa dobro ,jel ti stvarno misliš da se čovek od šest banke s vremena na vreme rve s medvedima jaše slonove i kupa se na -6 a kamere ga ,eto slučajno snimile?
Da li je čovek psiho- fizički iznad proseka? Sigurno da jeste,kao što je mnogo pripadnika vojnih i bezbednosnih službi širom sveta - ljudima je to deo posla i sigurno velika većina njih i posle penzije održavaju fizičku kondiciju na zavidnom nivou.I to je normalno.
Ljudi vole "supermene" - ne samo u Rusiji već i na Zapadu.
Neki misle da se kečeri stvarno biju u ringu.
Ima nas svakakvih.

jasdf

pre 6 godina

Svacija verska osecanja su privatna stvar i to treba i da ostanu. Neumesno je i ruzno to koristiti za promociju. Plivanje za bogojavljanje je tradicija u Rusiji, i Putin, da je stvarno hteo da obelezi praznik u duhu tradicije, bi plivao zajedno sa drugim plivacima na nekom jezeru/reci. Ovako, u kontrolisanim uslovima i uz prenos drzavne televisije, dovodi nas u sumnju koji su mu bili interesi.

dejan_uzelac@yahoo.de

pre 6 godina

Joj kad čitam takve komentare poput "Putin zaštitnik pravoslavlja" ili "Pravoslavni brat". Pa taj čovek nema veze sa pravoslavljem. 20 godina u KGB-u. Odan komunizmu i partiji. Njega interesuje samo vlast i ništa drugo. sve je to samo loš marketing. A Rusi kao i mi Srbi glupi kao ovce pa veruju u takve priče.

marija

pre 6 godina

Možda se Putin seća njegove majke koja je jedva preživela hladnoći i glad, opsadu Lenjingrada na -40 i malog brata od dve godine koga su tada izgubili.
Šta je -6.

Juče je bila godišnjica oslobodjenja, tada Lenjingrada.

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Ako se glupa masa pali na ovo, zašto ne. Zamislite Nemce kako se dive Merkel što ulazi u hladnu vodu i uz to se krsti. Svi bi se prekrstili iako im je 40 posto populacije ateistično.

Лажни Руски цар

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате?
Вас ће свако да превари.

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Jezivo... Kao iz nekog horor filma. Mrak, reflektori, mantijasi u crnom s bradama zavijaju, mlate krstacama, dimi tamnjan, pojavljuje se covek umotan u zivotinjske koze skidda se i ulazi u hladnu tamnu vodu...

monty

pre 6 godina

Ruski predsednik fascinira i inspirise. Nesto kasnije i ja cu se soustiti do plaze i okupati se u crnogorskom moru bas zato sto je i on to uradio danas. Da mogu u CG da stavim i -6 stavio bih !!

dragan

pre 6 godina

Za zadržati vlast nema toga što jedan političar nije spreman poduzeti, pa ako treba glumiti i klauna. Od svih diktatora jedino je Tito bio najumjereniji i po narod najobazriviji jer je donekle i uspio od divljeg balkanskog seljaka stvoriti i doktora i inženjera.

Стварно

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Почни ти са уџбеником, пошто суМљаш.

hadžija

pre 6 godina

obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...
(Pedja, 19. januar 2018 09:47)
ti mora da si veliki vernik, čim se ovako razumeš u pravoslavlje

bachi

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.
(objavite i moj, 19. januar 2018 12:39)
To što se ne divim autokratskim vladarima do imbecilnosti ne znači da da sam rusofob a još manje znači da je tadić moj. Dakle problem je u tvojoj glavi druže rusofilu.

asterix

pre 6 godina

bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladi naucnik, 19. januar 2018 09:47) # Link komentara

to sta ti opisujes nije prava demokratija vec "demokratija" odn.kleptokratija, a prava demokratija je na primer danska, nemacka i posebno svajcarska u kojima se i pre 40 godina zivelo hiljadu puta bolje nego u blazenopocivsoj sfrj ili danasnjoj rusiji pod putinom

Dex

pre 6 godina

to je razlika i z medju vernika kome je KRST najveće bogatstvo, nasuprot Trampa i njegovog dolara
(srbin sin, 19. januar 2018 09:40)

A Trump je kao bogatiji od Putina?

Brano

pre 6 godina

Mali, niski ljudi, imaju ogromne, za ceo svoj život, komplekse. Leče ih na svakojake načine, love zveri u divljini na safariju, plivaju u ledenoj vodi, voze nesustrašivo jake motore...

miroslav

pre 6 godina

Ovaj nas sto vredja sve, a kad neko njemu kaze da je izdajnik zavuce se u misiju rupu. Htela suza da mu kane. Sramota me.
Sad i dan i noc preko medija koje kontrolise vodi kampanju da su Albanci ubice Olivera bez ijednog dokaza.
Objavite nek se zanimaju botovi.

jeremija

pre 6 godina

"Kako voda -6 stepeni, ja sam mislio da se na 0 pretvara u led?"

lepo piše temperatura vazduha -6 ,ali treba biti pismen i neostrašćen .

Sasa

pre 6 godina

Trebalo je da mu neko pokaže kako se krste pravoslavni hrišćani, za ostalo respect. Ja se razbolim kad dodirnem hladnu vodu iz slavine.

Aleksandar

pre 6 godina

Kad smo bili mali nudili su nam slikovnice "Hajdi u šumi", "Hajdi jaše konja", "Hajdi i rolšue"... Sad kad smo porasli nudi nam se Putin u istoj varijanti. E sad, to što neki nikad ne odrastu pa se na Putina primaju k'o deca na Hajdi, to je već druga priča...

Hogar strasni

pre 6 godina

Putin je veliki car a posle njega dolaze drugi I od njega uceni carevi. Tako da hijene gladne ruskih bogastava mogu zaboraviti na gozbu sa pijanim Gorbacovima, Jelcinjima Itd.
Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.

nije, brate

pre 6 godina

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.
Pa cestitam.
Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.
Bumerang memenat.
(Bumerang, 19. januar 2018 12:39)

Nema tu sovinizma. Ima samo smaranja sa vestima iz Rusije i o Putinu.
Ako tebi nije, vecini u Srbiji je vise prekipelo od toga. Zato i citas sprdnje na njegov racun. Zato se i objavljuju takvi komentari jer ih je navise. E, to je pravi bumerang efekt, a ne to sto ti tvrdis.
Ogadio nam se i Putin i Rusija!

Dejan

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.
(KG, 19. januar 2018 08:46) 

Kad procitam "smehotresno", "transfer blama" i ostale malo me bude sramota umesto ljudi koji ìh napisu. Pise ljudi koji sede u toplim sobama i nikad nisu uradili nista slicno. Nisam rusofil, ali coveku od 65 godina svaka cast. Svet nikad nije imao kompletnijeg drzavnika. Ziv i zdrav bio gospodine Putin.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ih, koliko puta sam ja u Helsinkiju nakon saune na 120 se bacio u ledeno more, te godine u oktobru a već je bila tanka ledena korica, nikad prije nisam vidio zamrznuto more!

alban

pre 6 godina

Kad je vec pozvao Televiziju, Medije, Popove, ja mislio da ce bar najmanje 3 minuta ostati u vodi, a on ko neka baba, 2 sekunde i gotova stvar! Tipicna reklama za diktatore.

Oliver

pre 6 godina

@Jovan Pavić,
Zato sto ima izvanredan torzo za nekog u tim godinama,a zene to vole da vide,a posto su i zene glasaci..valjda si sad sabrao 2 i 2,hehe

Boromir

pre 6 godina

Čovek je radio u KGB-u, kakav crni provoslavac ljudi, pa ovo je samo šepurenje i taktika za imidž, ne krivim ga, čovek je za...ani igrač za razliku od većine političara i sitnih birokratskih ...ara, samo konstatujem :D

В.Н.

pre 6 godina

Када Господ Исус беше навршио тридесет година од Свог телесног рођења, Он отпоче Свој учитељски и спаситељски посао. И сам, почетак почетка ознаменова крштењем на Јордану. Свети Кирил Јерусалимски вели: "Почетак света вода, почетак Јеванђеља Јордан". При крштењу Господа у води објавила се свету она тајна која се у Старом Завету наговештавала, о којој се у старом Мисиру и Индији само баснословило, тј. тајна божанске Свете Тројице. Отац се јавио чувству слуха, Дух се јавио чувству вида, а Син се јавио уз то још и чувству додира. Отац је изрекао Своје сведочанство о Сину. Син се крстио у води а Дух Свети у виду голуба лебдео је над водом. А када Јован Крститељ засведочи и рече о Христу: "Гле, Јагње Божије које узима на се гријехе свијета" (Јн 1, 29) и када он погрузи и крсти Господа у Јордану, тиме се показа и мисија Христова у свету и пут нашега спасења. Наиме: Господ узе на се грехе рода човечјег и под њима умре (погружење) и оживе (излазак из воде); и ми морамо умрети као стари греховни човек и оживети као очишћени, обновљени и препорођени. Ово је Спаситељ, и ово је пут спасења. Празник Богојављења (Теофанија, грчки) просвећује показујући нам Бога као Тројицу једнобитну и неразделну. То је једно. И друго: јер се свак од нас крштењем у води просвећује тиме што постаје усиновљен од Оца Светлости, заслугом Сина и силом Духа Светога.

ljubomir

pre 6 godina

Na temperaturi od -6 stepeni, voda je smrznuta !! Klasična , montaža za Putinove fanove , koji su ponavljali..osnovnu školu..u Sibiru !!

gg

pre 6 godina

Putin je najjaci covek na svetu i jos pravoslavac...zna borilacke vestine,dobar je strelac,bavi se extremnim sportovima,ulazi u ledenu vodu...i to sve sa 65g???neverovatan covek i jos pravoslavac,pogledajte kako je razvijen u tim godinama,jako opasan covek koji bi mlatio svakog sportistu,nije bitno da li je boxer,dzudista....itd.

ja bi voleo jednog profi borca da stane na crtu putinu,pa putin bi ga otresao o pod,ne bi znao sta ga snaslo...svaka cast za brata Putina,nema njemu ravnog covek ce i za 80g biti Baja

orbita

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате? Вас ће свако да превари.(Лажни Руски цар, 19. januar 2018 14:48)
Nisi razumeo,nije on nikog izjednačio,već je ukazao na neke sličnosti,pa je konstatovao da je i komunizam bio poput neke religije i da su komunisti imali svoje idole,poput Lenjina,kao što su hrišćani imali svoje svetitelje.To su činjenice,koje svako ko je živeo u komunizmu zna.

srbijanka

pre 6 godina

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.(Srebrni, 19. januar 2018 11:39)
Milošević je bio komunista,pre dolaska na vlast,dok je vladao i nakon odlaska sa pozicije.Jedan od dokaza za to je i petokraka na njegovom grobu.Nikad se nije odrekao komunizma,za razliku od mnogih,poput Putina.Nikad se nije pozivao,a pogotovo veličao svoje etničko poreklo,veru i sl.Milošević je bio populista i manipulsao narodom,preko medija,koje je kontrolisao.

CSA-south will rise again

pre 6 godina

@(Amerikanac, 19. januar 2018 17:44)

Како то да Фрау Меркел није диктатор, ено је већ 12 пуних годиан како је канцеларка немачке, а смеши јој се још један мандат од 4 године, а врло вероватно и још један после овог...

Демократија јел то негде постоји...Америка је земља демократска, коме она уведе демократију тај исти се одмах врати у камено доба...

Ante

pre 6 godina

Putin je jedan od najjacih politicara zadnjih 30-tak godina u svijetu. Lako za kupanje, ali sve ono sto mora imati jak politicar, on ima. Doduse, jos nije progutao najveci zalogaj koji je rucao, Krim, i najvjerovatnije nece, nego neki njegov nasljednik, ali dobro se drzi.. Rusiju je digao iz pepela, ali je istovremeno i blokirao..
Po meni osobno, je pozitivan lik, uz sve njegove "greske", prvenstveno u Ukrajini, ipak je jako smiren covjek i ulijeva povjerenje, za razliku od Trumpa, koji je lajavi idiot za Putina.

CATAPA

pre 6 godina

Demokratija se pretvorila u karikaturalno dodvoravanje najnižem primitivizmu.
Jasno, ovo je manifestacija vitalnosti vođe, ali što je veći kult vođe, to je debakl takve države nakon vođe izvesniji, ali to više nije ni njegov problem.

malo povišen holesterol

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Pa da bi tebe i ljude kao što si nervirao.Nemam informacije da li su sovjetski diktatori kupali u ledenoj vodi,znam da Jeljcin nije.Male su šanse da će njegovi naslednici to raditi.

Millennium

pre 6 godina

Da li bolje rusiji pod jeljcinom ili putinom?
(Boki, 19. januar 2018 15:18)

Neka statistika kaže. U Jeljinovoj eri je za 53% povećana smrtnost muškaraca a za 23 % žena. U periodu od 1992-1998 prevremeno je umrlo 2 miliona građana, bolesti, ubistva i samoubistva. U Prvom svetskom ratu umrlo je 1,7 miliona stanovnika. Bilo je oko 3% narkomana ili 5 miliona građana. Samo 1996. od trovanja alkoholom umrlo je 35.000 građana. Od 1992-1997 229.000 je izvršilo samoubistvo, a 169.000 ubijeno. Bilo je 388.200 obolelih od tifusa! Od 1987-1999 umrlo je 930.000 više nego što se rodilo. O ekonomskom, vojnom i političkom kolapsu da i ne govorimo.

петар

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.
(Ivana, 19. januar 2018 12:24)

То је оно што је споља, а што је унутра то само Бог зна. А Бог гледа на срце човечије.
Христос ће доћи и разлучиће добре од лошиџ. Свети оци кажу да ће бити великих изненађења. За неке за које смо били сигурни да се неће спасти, задобиће Царство Небеско а за оне за које смо били убеђени да ће се спасти, спаса неће бити. А где ћемо ми "праведници" бити заборавивши себе и своје грехе, гледајући друге и осуђујући их ? Бог нека нам буде милостив.
Срећан празник Богојављења свим православним верницима - Бог се јави !

Zoran

pre 6 godina

(петар, 19. januar 2018 20:19)

Kad je Isus 18. Januara ulazio u reku Jordan, gde ga je krstio Jovan Krstitelj u znak očišćenja od grehova, teško da je temperatura vazduha bila u minusu ako pogledamo statistike. A voda u reci je možda čak bila i prijatna za kupanje...

Mladen cg

pre 6 godina

Putin je istinski vođa , a Rusija predstavlja pravi temelj i snagu pravoslavlja! Vjerujte da mi je srce puno kad vidim , da mi, pravoslavci, imamo snagu ( u svakom smislu) da se suprostavimo svim silama koje su antipod pravoslavlja! Mozda djelujem kao neki sanjar, ali moćna Rusija je pokazatelj da pravoslavci nisu uvijek potlačeni, poniženi i uniženi! Nadam se da će se naša Srbija uzdići, te da ?e sa svojim bratskim pravoslavnim zemljama u okruženju predstavljati istinski temelj i zaštitu svih naših Božanskih i ljudskih vrijednosti! Za to je potrebno da svako od nas bude primjer vrednoće, dobrostivosti, a ne da kritikujemo sve nase običajne i tradicionalne vrijednosti.

pi

pre 6 godina

@mladi naucnik Vidi se da si mlad... Ni jedno ni drugo nije demokratija, nego su dva vida diktature. Na zapadu ako nista vise, porodica je primarna, zdravstvena zastita je onolika koliko ti odlucis, politicari koliko toliko imaju obraza i imaju postovanja(diskutabilno jel' da), ali su ljudi dovoljno hrabri da odu na glasanje kao i da iznesu svoje misljenje bez straha da ce ih mrak pojesti. Otvori um, nije problem, naucnik si ... kao i svi mi.

Alo Alo

pre 6 godina

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.
(only fools and horses, 20. januar 2018 21:51)

Samo se ti nadaj da je tako.
Zivis u svom svetu putinoljubaca i ne primecujes oko sebe
da ogroman broj Srba ne zeli da ima nista sa Putinom i Rusijom.
Mislis da Ameri imaju lovu da plate sve koji mrze Ruse?
Ne budi smesan. Otvori oci i shvati da ce Srbija propasti okretanjem ka Istoku.

UDBA

pre 6 godina

Podrzavam dosta toga sto Rusija radi na medjunarodnom planu. Isto tako smatram (iako prezirem politicare) da je Putin najveci lider poljednje decenije, ali ovo mi je za XXI vijek bolesno! Krupnim koracima u srednji vijek!
Msm da ni on sam nije toliko religiozan koliko je ovo "marketing" zbog biraca i uopste nekog imidza...

only fools and horses

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca 
rusofile u trans baca 
jači je on od tigra 
brz okteran kao čigra 
medvedi se njega plaše 
jer on jede mnogo kaše 
zapadu je mrzak sada 
jer je čuvar pravoslavnog stada 
al kad dođe stani pani 
biće opet srbi izigrani 
jer je Putin srpska dika 
pomoću propagandnog trika 
i lažljivog sputnjika. 
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14) 

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.

KG

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.

antiprotivan

pre 6 godina

jel zaronio isto onako kao sto je nasao i onu drevnu amforu koja je bila bez algi na sebi iako je na dnu lezala stotinama godina? sledece je da hoda po mesecu, bez astronautske opreme ili rvanje sa medvedom. ima li gde kraja ovom putinopoklonstvu?

Predrag

pre 6 godina

Sve je ovo bilo vrlo dobro kontrolisano. Ja ovde ne vidim jezero, vec jedan improvizovani bazen na otvorenom i kome je voda taman toliko mlaka da se para ne vidi iznad (bila bi para da je voda mnogo zagrjana). Uz svo divljenje Putinu za njegove sportske aktivnosti (hokej, jahanje , lov itd.)bilo bi ovo preveliki rizik da je voda bila ledena. U svakom slucaju dobro organizovana propaganda.

Bumerang

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih
(Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku, 19. januar 2018 12:07

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.

Pa cestitam.

Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.

Bumerang memenat.

šef ruskih tajkuna

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.

objavite i moj

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.

Amerikanac

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.
(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Stvara kult licnosti. Klasican diktator, covek vlada 17 godina.

Rusofil u najk patikama sa koka-kolom u nemackom autu jede milku

pre 6 godina

Rusofili ovlazli. Ekstaza. Totalni delirijum. Bude jedni druge, prepricavaju... jesi vido brate pali b92... Brzo trce u svoje kade i probavaju isto. Jos vise mrze ameriku i nemacku. Misle se, slava tebi Putine gospodaru kosmickie gravitacije i svih tela nebeskih

Partizan 1914

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.

Dejan

pre 6 godina

Ja ne vidim jezero nego kadu na otvorenom I opravdano pretpostavljam da je u njoj topla voda... Kada sam na Kopaoniku isto ovo radim u hotelu Grand - kupam se u toplom bazenu pa izadjem I bacim se u sneg I tako vise puta.
A deleirijum rusofila ovde je za neko drugo vise institucionalno mesto...

Sax

pre 6 godina

Zasto mislite da je sve marketing i laz? Zaboravljate da je covek 20+ godina bio u KGB-u.... Pa zar je laz kada se i kod nas pliva na danasnji dan ?

Radikali i Julovci, to su Putinova srca dva

pre 6 godina

Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.
(Hogar strasni, 19. januar 2018 11:05)

Jaka Rusija čiji je GDP manji od Lombardije a za kojom pola Srbije slini iz nekog meni nedokučivog razloga. Kažu, zato što nas nisu bombardovali. Nisu ni Švajcarci, ajde za promenu da kopiramo njih. Da mi je samo znati šta li je stvorilo ovako tupavu zemlju... Zapadna pohlepa sigurno nije, ovo je istočni proizvod. Nekad, sad već može da se kaže "davno", nije bila ovakva.

Лажни Руски цар

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате?
Вас ће свако да превари.

Srebrni

pre 6 godina

Veliki covek koji stoji na braniku pravoslavlja. Hvala njemu I hvala Rusiji.
(Butragenjo,

Hahahaha, Koliko naivnog sveta ima u Srbiji zastrašujuće. Jedan komunjara iz KGB, pliva za pravoslavni krst. Da li je Rusija ili Srbija, ljudi menjaju ideologije ,samo da bi ostali na vlasti, i uvecali svoje bogatstvo.

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.

Kosta

pre 6 godina

Овако се понаша верник који је у здравственој могућности да ово уради!
Моје поштовање за овакав чин.

Pedja

pre 6 godina

Pa i da je "namesteno","predstava za publiku","predizborna kampanja"...sama smisao i poruka,obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...

Mladi naucnik

pre 6 godina

Xman @ klasicno razmisljanje skorojevickog mentaliteta , odmah bi pristao da dobijem pasos SFRJ da od svoje plate mogu da platim stan odem na more , kupim kola i plus da mi ostane za troskarenje ,a da pritom nikada ne pomenem politiku i ne opljunem nikoga ko je na vlasti , znas zasto ?
zato sto mi je sigurnost , zivotni standard i moja porodica vaznija od laprdanja o politici .
bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .

Da li je Goli otok bio baš tako loš?

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca
rusofile u trans baca
jači je on od tigra
brz okteran kao čigra
medvedi se njega plaše
jer on jede mnogo kaše
zapadu je mrzak sada
jer je čuvar pravoslavnog stada
al kad dođe stani pani
biće opet srbi izigrani
jer je Putin srpska dika
pomoću propagandnog trika
i lažljivog sputnjika.
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14)
@
Svaka ti čast! Ovo treba da bude u čitankama za osnovnu školu.

jasdf

pre 6 godina

Svacija verska osecanja su privatna stvar i to treba i da ostanu. Neumesno je i ruzno to koristiti za promociju. Plivanje za bogojavljanje je tradicija u Rusiji, i Putin, da je stvarno hteo da obelezi praznik u duhu tradicije, bi plivao zajedno sa drugim plivacima na nekom jezeru/reci. Ovako, u kontrolisanim uslovima i uz prenos drzavne televisije, dovodi nas u sumnju koji su mu bili interesi.

DAVOR

pre 6 godina

Nema veceg i pozrtvovanijeg danas vernika od bivsih komunista. Razumem nekog koji je bio komunista iz interesa ili pod moranjem. Ali da od ovakovog ortodoksnog komuniste koji je hapsio i ubijao u ime te ideologije postane ovakav ortodoksni vernik je za rubriku i decijem Zabavniku "Verovali ili ne". A mozda i nije kada uzmemo u obzir da je instalirao novu klerokomunisticku ideologiju u Rusiji gde izjednacava Lenjina sa Svecima.

gg

pre 6 godina

Putin je najjaci covek na svetu i jos pravoslavac...zna borilacke vestine,dobar je strelac,bavi se extremnim sportovima,ulazi u ledenu vodu...i to sve sa 65g???neverovatan covek i jos pravoslavac,pogledajte kako je razvijen u tim godinama,jako opasan covek koji bi mlatio svakog sportistu,nije bitno da li je boxer,dzudista....itd.

ja bi voleo jednog profi borca da stane na crtu putinu,pa putin bi ga otresao o pod,ne bi znao sta ga snaslo...svaka cast za brata Putina,nema njemu ravnog covek ce i za 80g biti Baja

Kosta

pre 6 godina

Будите здрави и у будућности господине Путине ! Нека Господ бог штити вас и ваш народ.

Srbin

pre 6 godina

Putin nije obican politicar cec je ranije radio za KGB, a covek u 65 god i dalje vezba redovno..cak je i ovo sada uradio.
A ljudi kazu da je sve to farsa i samo za slikanje..a vecina tih koji ga sad kritikuju u svojim dvadesetim i tredesetim god ne bi mogla ni upola kao on. Ali ajde vecina nasih samk znaju da lupaju i pljuju po ostalima a ne vide sebe.

Hogar strasni

pre 6 godina

Putin je veliki car a posle njega dolaze drugi I od njega uceni carevi. Tako da hijene gladne ruskih bogastava mogu zaboraviti na gozbu sa pijanim Gorbacovima, Jelcinjima Itd.
Zapadna pohlepa je stvorila jaku Rusiju. Paradoxalno ali istinito.
Pohlepa I ljubomora su gadne mane drage hijene I lesinari.

monty

pre 6 godina

Ruski predsednik fascinira i inspirise. Nesto kasnije i ja cu se soustiti do plaze i okupati se u crnogorskom moru bas zato sto je i on to uradio danas. Da mogu u CG da stavim i -6 stavio bih !!

Dejan

pre 6 godina

Tako je i Mao Ce Tung preplivavao JangCe u 80 i kusur godina. Dva ronioca koji su ga drzali ispod se "nisu" videli. Koja namestaljka, pa ovo je smehotresno.
(KG, 19. januar 2018 08:46) 

Kad procitam "smehotresno", "transfer blama" i ostale malo me bude sramota umesto ljudi koji ìh napisu. Pise ljudi koji sede u toplim sobama i nikad nisu uradili nista slicno. Nisam rusofil, ali coveku od 65 godina svaka cast. Svet nikad nije imao kompletnijeg drzavnika. Ziv i zdrav bio gospodine Putin.

ljubomir

pre 6 godina

Na temperaturi od -6 stepeni, voda je smrznuta !! Klasična , montaža za Putinove fanove , koji su ponavljali..osnovnu školu..u Sibiru !!

Brano

pre 6 godina

Mali, niski ljudi, imaju ogromne, za ceo svoj život, komplekse. Leče ih na svakojake načine, love zveri u divljini na safariju, plivaju u ledenoj vodi, voze nesustrašivo jake motore...

Sloba iz Haga

pre 6 godina

Ako se glupa masa pali na ovo, zašto ne. Zamislite Nemce kako se dive Merkel što ulazi u hladnu vodu i uz to se krsti. Svi bi se prekrstili iako im je 40 posto populacije ateistično.

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Jezivo... Kao iz nekog horor filma. Mrak, reflektori, mantijasi u crnom s bradama zavijaju, mlate krstacama, dimi tamnjan, pojavljuje se covek umotan u zivotinjske koze skidda se i ulazi u hladnu tamnu vodu...

dejan_uzelac@yahoo.de

pre 6 godina

Joj kad čitam takve komentare poput "Putin zaštitnik pravoslavlja" ili "Pravoslavni brat". Pa taj čovek nema veze sa pravoslavljem. 20 godina u KGB-u. Odan komunizmu i partiji. Njega interesuje samo vlast i ništa drugo. sve je to samo loš marketing. A Rusi kao i mi Srbi glupi kao ovce pa veruju u takve priče.

dragan

pre 6 godina

Za zadržati vlast nema toga što jedan političar nije spreman poduzeti, pa ako treba glumiti i klauna. Od svih diktatora jedino je Tito bio najumjereniji i po narod najobazriviji jer je donekle i uspio od divljeg balkanskog seljaka stvoriti i doktora i inženjera.

В.Н.

pre 6 godina

Када Господ Исус беше навршио тридесет година од Свог телесног рођења, Он отпоче Свој учитељски и спаситељски посао. И сам, почетак почетка ознаменова крштењем на Јордану. Свети Кирил Јерусалимски вели: "Почетак света вода, почетак Јеванђеља Јордан". При крштењу Господа у води објавила се свету она тајна која се у Старом Завету наговештавала, о којој се у старом Мисиру и Индији само баснословило, тј. тајна божанске Свете Тројице. Отац се јавио чувству слуха, Дух се јавио чувству вида, а Син се јавио уз то још и чувству додира. Отац је изрекао Своје сведочанство о Сину. Син се крстио у води а Дух Свети у виду голуба лебдео је над водом. А када Јован Крститељ засведочи и рече о Христу: "Гле, Јагње Божије које узима на се гријехе свијета" (Јн 1, 29) и када он погрузи и крсти Господа у Јордану, тиме се показа и мисија Христова у свету и пут нашега спасења. Наиме: Господ узе на се грехе рода човечјег и под њима умре (погружење) и оживе (излазак из воде); и ми морамо умрети као стари греховни човек и оживети као очишћени, обновљени и препорођени. Ово је Спаситељ, и ово је пут спасења. Празник Богојављења (Теофанија, грчки) просвећује показујући нам Бога као Тројицу једнобитну и неразделну. То је једно. И друго: јер се свак од нас крштењем у води просвећује тиме што постаје усиновљен од Оца Светлости, заслугом Сина и силом Духа Светога.

Ivana

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.

Remus

pre 6 godina

Deo Ruske tradicije je kupanje u hladnoj vodi...sve to vodi korene od najveceg Ruskog iselitelja Porfirija Ivanova pre oko 80 godina. Telo se lako navikne na senzaciju hladne vode kada je postepeno izlazete i tada ono povecava broj mitohondrija u celijama masti u periodu od nekoliko meseci. Slicne tradicije imaju i Kinezi i Japanci. Hocu reci da je ovo uobicajena aktivnost prosecnog Rusa ciji bi pandam bio kada bi recimo njegov Srpski kolega igrao kolo ili prao zube sto ne bi trebalo biti neke posebne senzacije.

Sasa

pre 6 godina

Trebalo je da mu neko pokaže kako se krste pravoslavni hrišćani, za ostalo respect. Ja se razbolim kad dodirnem hladnu vodu iz slavine.

Oliver

pre 6 godina

@Jovan Pavić,
Zato sto ima izvanredan torzo za nekog u tim godinama,a zene to vole da vide,a posto su i zene glasaci..valjda si sad sabrao 2 i 2,hehe

nije, brate

pre 6 godina

Dakle sve bolesnke sa sovinistickim komentarima pustate. Postali ste institucija za lecenje frustracija bolesnih ljudi.
Pa cestitam.
Samo nemojte se posle pitati zasto je Putin toliko popularan u Srbiji.
Bumerang memenat.
(Bumerang, 19. januar 2018 12:39)

Nema tu sovinizma. Ima samo smaranja sa vestima iz Rusije i o Putinu.
Ako tebi nije, vecini u Srbiji je vise prekipelo od toga. Zato i citas sprdnje na njegov racun. Zato se i objavljuju takvi komentari jer ih je navise. E, to je pravi bumerang efekt, a ne to sto ti tvrdis.
Ogadio nam se i Putin i Rusija!

hadžija

pre 6 godina

obelezavanje tradicije je bitno,za pravoslavne vernike...
(Pedja, 19. januar 2018 09:47)
ti mora da si veliki vernik, čim se ovako razumeš u pravoslavlje

Pedja

pre 6 godina

Nije to ništa! Pre neku godinu je Trump u Moskvi zaronio u zlatni tuš od šest ruskih dama.
(dejanR, 19. januar 2018 09:46)

Svakako bolja varijanta!

Dex

pre 6 godina

to je razlika i z medju vernika kome je KRST najveće bogatstvo, nasuprot Trampa i njegovog dolara
(srbin sin, 19. januar 2018 09:40)

A Trump je kao bogatiji od Putina?

alban

pre 6 godina

Kad je vec pozvao Televiziju, Medije, Popove, ja mislio da ce bar najmanje 3 minuta ostati u vodi, a on ko neka baba, 2 sekunde i gotova stvar! Tipicna reklama za diktatore.

Ante

pre 6 godina

Putin je jedan od najjacih politicara zadnjih 30-tak godina u svijetu. Lako za kupanje, ali sve ono sto mora imati jak politicar, on ima. Doduse, jos nije progutao najveci zalogaj koji je rucao, Krim, i najvjerovatnije nece, nego neki njegov nasljednik, ali dobro se drzi.. Rusiju je digao iz pepela, ali je istovremeno i blokirao..
Po meni osobno, je pozitivan lik, uz sve njegove "greske", prvenstveno u Ukrajini, ipak je jako smiren covjek i ulijeva povjerenje, za razliku od Trumpa, koji je lajavi idiot za Putina.

bachi

pre 6 godina

Gospodo rusofobi, kada je vas gosn Tadic igrao basket na Kalemegdanu, glumio mangupa sa "izadji na crtu" i jos stosta nije vam smetalo nista. Dakle, problem je u vama.
(objavite i moj, 19. januar 2018 12:39)
To što se ne divim autokratskim vladarima do imbecilnosti ne znači da da sam rusofob a još manje znači da je tadić moj. Dakle problem je u tvojoj glavi druže rusofilu.

asterix

pre 6 godina

bolje diktatura bez droge , sa besplatnim zdravstvom , uredjenim parkovima , sigurnoscu .
nego demokratija i sloboda misljenja sa kantrimenima,kofercetima , 4 godine za ubistvo deteta , huliganima ,drogom ,splavovima , prljavim ulicama ,bukom i galamom .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladi naucnik, 19. januar 2018 09:47) # Link komentara

to sta ti opisujes nije prava demokratija vec "demokratija" odn.kleptokratija, a prava demokratija je na primer danska, nemacka i posebno svajcarska u kojima se i pre 40 godina zivelo hiljadu puta bolje nego u blazenopocivsoj sfrj ili danasnjoj rusiji pod putinom

петар

pre 6 godina

XXI vek, treca decenija otpocece uskoro.

Politicari se krste, seku kolac, pozivaju se na visu silu i deluju u ime vise sile, sirom sveta. Po skolama se slave skolske slave, popovi kade decu...Visoki zvanicnici na proputovanju Evropom obavezno posete dekicu u belom...
Ah, sta bude da bude, nema veze.
Doci ce Hrist i sve ce on lepo da sredi.
(Ivana, 19. januar 2018 12:24)

То је оно што је споља, а што је унутра то само Бог зна. А Бог гледа на срце човечије.
Христос ће доћи и разлучиће добре од лошиџ. Свети оци кажу да ће бити великих изненађења. За неке за које смо били сигурни да се неће спасти, задобиће Царство Небеско а за оне за које смо били убеђени да ће се спасти, спаса неће бити. А где ћемо ми "праведници" бити заборавивши себе и своје грехе, гледајући друге и осуђујући их ? Бог нека нам буде милостив.
Срећан празник Богојављења свим православним верницима - Бог се јави !

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ih, koliko puta sam ja u Helsinkiju nakon saune na 120 se bacio u ledeno more, te godine u oktobru a već je bila tanka ledena korica, nikad prije nisam vidio zamrznuto more!

Aleksandar

pre 6 godina

Kad smo bili mali nudili su nam slikovnice "Hajdi u šumi", "Hajdi jaše konja", "Hajdi i rolšue"... Sad kad smo porasli nudi nam se Putin u istoj varijanti. E sad, to što neki nikad ne odrastu pa se na Putina primaju k'o deca na Hajdi, to je već druga priča...

marija

pre 6 godina

Možda se Putin seća njegove majke koja je jedva preživela hladnoći i glad, opsadu Lenjingrada na -40 i malog brata od dve godine koga su tada izgubili.
Šta je -6.

Juče je bila godišnjica oslobodjenja, tada Lenjingrada.

Lacerta

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Na sve to još i svira klavir! Dakle, nije samo nepobedivi ratnik, nego i umetnička dušica!

Radovan, Toronto

pre 6 godina

Bolje biti 100 godina sa Melanijom u krevetu nego tri dana u hladnoj vodi
(Na -6, 19. januar 2018 15:01)

Legendo ........ kad bolje razmislim cak je bolje i 3 dana sa Melanijom nego 100 godina u ruskoj vodi ! :)

jeremija

pre 6 godina

"Kako voda -6 stepeni, ja sam mislio da se na 0 pretvara u led?"

lepo piše temperatura vazduha -6 ,ali treba biti pismen i neostrašćen .

Komša

pre 6 godina

@Sax
Pa dobro ,jel ti stvarno misliš da se čovek od šest banke s vremena na vreme rve s medvedima jaše slonove i kupa se na -6 a kamere ga ,eto slučajno snimile?
Da li je čovek psiho- fizički iznad proseka? Sigurno da jeste,kao što je mnogo pripadnika vojnih i bezbednosnih službi širom sveta - ljudima je to deo posla i sigurno velika većina njih i posle penzije održavaju fizičku kondiciju na zavidnom nivou.I to je normalno.
Ljudi vole "supermene" - ne samo u Rusiji već i na Zapadu.
Neki misle da se kečeri stvarno biju u ringu.
Ima nas svakakvih.

Стварно

pre 6 godina

Sta to za njega nije nista.Covek leti,puca,bori se,skija,lovi,roni.....Pocinjem da sumljam da nije on Brus Vejn.
(Strokavi mozak, 19. januar 2018 09:35)

Почни ти са уџбеником, пошто суМљаш.

Boromir

pre 6 godina

Čovek je radio u KGB-u, kakav crni provoslavac ljudi, pa ovo je samo šepurenje i taktika za imidž, ne krivim ga, čovek je za...ani igrač za razliku od većine političara i sitnih birokratskih ...ara, samo konstatujem :D

CATAPA

pre 6 godina

Demokratija se pretvorila u karikaturalno dodvoravanje najnižem primitivizmu.
Jasno, ovo je manifestacija vitalnosti vođe, ali što je veći kult vođe, to je debakl takve države nakon vođe izvesniji, ali to više nije ni njegov problem.

miroslav

pre 6 godina

Ovaj nas sto vredja sve, a kad neko njemu kaze da je izdajnik zavuce se u misiju rupu. Htela suza da mu kane. Sramota me.
Sad i dan i noc preko medija koje kontrolise vodi kampanju da su Albanci ubice Olivera bez ijednog dokaza.
Objavite nek se zanimaju botovi.

Mladen cg

pre 6 godina

Putin je istinski vođa , a Rusija predstavlja pravi temelj i snagu pravoslavlja! Vjerujte da mi je srce puno kad vidim , da mi, pravoslavci, imamo snagu ( u svakom smislu) da se suprostavimo svim silama koje su antipod pravoslavlja! Mozda djelujem kao neki sanjar, ali moćna Rusija je pokazatelj da pravoslavci nisu uvijek potlačeni, poniženi i uniženi! Nadam se da će se naša Srbija uzdići, te da ?e sa svojim bratskim pravoslavnim zemljama u okruženju predstavljati istinski temelj i zaštitu svih naših Božanskih i ljudskih vrijednosti! Za to je potrebno da svako od nas bude primjer vrednoće, dobrostivosti, a ne da kritikujemo sve nase običajne i tradicionalne vrijednosti.

CSA-south will rise again

pre 6 godina

@(Amerikanac, 19. januar 2018 17:44)

Како то да Фрау Меркел није диктатор, ено је већ 12 пуних годиан како је канцеларка немачке, а смеши јој се још један мандат од 4 године, а врло вероватно и још један после овог...

Демократија јел то негде постоји...Америка је земља демократска, коме она уведе демократију тај исти се одмах врати у камено доба...

only fools and horses

pre 6 godina

Drug Putin je strašna faca 
rusofile u trans baca 
jači je on od tigra 
brz okteran kao čigra 
medvedi se njega plaše 
jer on jede mnogo kaše 
zapadu je mrzak sada 
jer je čuvar pravoslavnog stada 
al kad dođe stani pani 
biće opet srbi izigrani 
jer je Putin srpska dika 
pomoću propagandnog trika 
i lažljivog sputnjika. 
(Partizan 1914, 19. januar 2018 15:14) 

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.

pi

pre 6 godina

@mladi naucnik Vidi se da si mlad... Ni jedno ni drugo nije demokratija, nego su dva vida diktature. Na zapadu ako nista vise, porodica je primarna, zdravstvena zastita je onolika koliko ti odlucis, politicari koliko toliko imaju obraza i imaju postovanja(diskutabilno jel' da), ali su ljudi dovoljno hrabri da odu na glasanje kao i da iznesu svoje misljenje bez straha da ce ih mrak pojesti. Otvori um, nije problem, naucnik si ... kao i svi mi.

UDBA

pre 6 godina

Podrzavam dosta toga sto Rusija radi na medjunarodnom planu. Isto tako smatram (iako prezirem politicare) da je Putin najveci lider poljednje decenije, ali ovo mi je za XXI vijek bolesno! Krupnim koracima u srednji vijek!
Msm da ni on sam nije toliko religiozan koliko je ovo "marketing" zbog biraca i uopste nekog imidza...

malo povišen holesterol

pre 6 godina

Zašto bi se predsednik jedne države pred kamerama bavio stvarima koje mu nisu u opisu posla? Još jedan u nizu sovjetskih diktatora koji su uništili Rusiju i njen narod uz izvodjenje ovakvih cirkuskih predstva čiji je cilj licemerje i skretanje pažnje sa pljačke gradjana i ugrožavanja budućnosti zemlje.(šef ruskih tajkuna, 19. januar 2018 12:26)

Pa da bi tebe i ljude kao što si nervirao.Nemam informacije da li su sovjetski diktatori kupali u ledenoj vodi,znam da Jeljcin nije.Male su šanse da će njegovi naslednici to raditi.

srbijanka

pre 6 godina

Milošević je bio komunista , pa nacionalista ,pa pravoslavac, liberal, kapitalista.... ali bar se nije ovoliko sramotio u ponizavao, kao Putin, sa ovako ljigavim, populistickim dogadjajima.(Srebrni, 19. januar 2018 11:39)
Milošević je bio komunista,pre dolaska na vlast,dok je vladao i nakon odlaska sa pozicije.Jedan od dokaza za to je i petokraka na njegovom grobu.Nikad se nije odrekao komunizma,za razliku od mnogih,poput Putina.Nikad se nije pozivao,a pogotovo veličao svoje etničko poreklo,veru i sl.Milošević je bio populista i manipulsao narodom,preko medija,koje je kontrolisao.

orbita

pre 6 godina

Е моји православци, какав Цар Русије??? Па тај исти Путин је пре неког времена у документарном филму ”Валаам” изједначио Лењинов леш са моштима светитеља, а ви га величате? Вас ће свако да превари.(Лажни Руски цар, 19. januar 2018 14:48)
Nisi razumeo,nije on nikog izjednačio,već je ukazao na neke sličnosti,pa je konstatovao da je i komunizam bio poput neke religije i da su komunisti imali svoje idole,poput Lenjina,kao što su hrišćani imali svoje svetitelje.To su činjenice,koje svako ko je živeo u komunizmu zna.

Millennium

pre 6 godina

Da li bolje rusiji pod jeljcinom ili putinom?
(Boki, 19. januar 2018 15:18)

Neka statistika kaže. U Jeljinovoj eri je za 53% povećana smrtnost muškaraca a za 23 % žena. U periodu od 1992-1998 prevremeno je umrlo 2 miliona građana, bolesti, ubistva i samoubistva. U Prvom svetskom ratu umrlo je 1,7 miliona stanovnika. Bilo je oko 3% narkomana ili 5 miliona građana. Samo 1996. od trovanja alkoholom umrlo je 35.000 građana. Od 1992-1997 229.000 je izvršilo samoubistvo, a 169.000 ubijeno. Bilo je 388.200 obolelih od tifusa! Od 1987-1999 umrlo je 930.000 više nego što se rodilo. O ekonomskom, vojnom i političkom kolapsu da i ne govorimo.

Zoran

pre 6 godina

(петар, 19. januar 2018 20:19)

Kad je Isus 18. Januara ulazio u reku Jordan, gde ga je krstio Jovan Krstitelj u znak očišćenja od grehova, teško da je temperatura vazduha bila u minusu ako pogledamo statistike. A voda u reci je možda čak bila i prijatna za kupanje...

Alo Alo

pre 6 godina

A vidimo da je i poneki pesnik u pokušaju dobio pare iz budžeta, koji ameri odvajaju za antirusku kampanju u Srbiji.
(only fools and horses, 20. januar 2018 21:51)

Samo se ti nadaj da je tako.
Zivis u svom svetu putinoljubaca i ne primecujes oko sebe
da ogroman broj Srba ne zeli da ima nista sa Putinom i Rusijom.
Mislis da Ameri imaju lovu da plate sve koji mrze Ruse?
Ne budi smesan. Otvori oci i shvati da ce Srbija propasti okretanjem ka Istoku.