Sreda, 17.01.2018.

09:23

"Ne sviđa vam se Đilas? Ni meni, ali đavo je odneo šalu"

Bivši predsednik DS Bojan Pajtić naveo je na Tviteru da pruža podršku listi koju će predvoditi Dragan Đilas na beogradskim izborima.

Izvor: B92

"Ne sviða vam se Ðilas? Ni meni, ali ðavo je odneo šalu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Blagi užas

pre 6 godina

Glasali ste za čoveka bez škole, glasali ste za "najboljeg studenta svih vremena" i najboljeg prodavca magle u regionu, imate na čelu države osobu koja nije sigurna ni u svoj pol o drugim "znanjima" da se ne govori, imate parazite i pijavice za koje je Drakula naivac, imate analfabete na rukovodećim mestima velikih sistema, predsednik jedne koalicione stranke je stariji od Tutankamona, imate bivše robijaše i ljude sa dosjeima u odborima takozvane vladajuće partije (Milica Kostić), cenzura medija više nije potrebna jer je prešla u autocenzuru - ljude koji govore čeka glad ili nešto još gore, mnoge medije ni Kaligula ne bi bolje osmislio, deca nam osvajaju olimpijske medalje po svetu iz Matematike ali to nije vest...ne mogu više da nabrajam...nabrajajte sami. Ja ću biti opet za inžinjera - nije ni on svemoguć i sjajan, ali je od svega što sam nabrojao bolji. Možda će pobediti kriminalce, a to je pitanje svih pitanja...

Stranac

pre 6 godina

Evo da objasnim zasto sam ja na kraju otisao iz zemlje. Bio sam u inostranstvu, dosao DS na vlast, ja se vratio - bice bolje, demokratija, ovo-ono. za te 4 godine u stvari nista nije krenulo sustinski da se menja. Samo je retorika bila lepsa, tj. meni bliza. Dosao Vucic 2012 i onda mi je sinulo - Mi imamo 70ak godina negativne selekcije kako u politickim krugovima tako i u birackom telu. Iz perspektive politicara, vazno je da dodjes na poziciju i onda je koristis da se obogatis. Sa biracke strane - ljudi ne znaju da kazne politicare zbog takvog ponasanja, jer bi i oni uradili to isto. Ne znaju za drugo. Proces sazrevanja demokratije je uzasno spor, narocito u siromasnim zemljama sa mnooooogo korupcije, a ja nisam hteo da protracim zivot svoje dece u takvom okruzenju. Da ne bude zabune, ne mislim da svi razmisljaju tako, ali se ocigledno vecina ponasa tako. Posle te ideje, ja sam odlucio da se borim protiv stanja kvo na izborima ali tako sto cu da glasam iz ambasade. Naravno, ako krene (ozbiljno) na bolje, eto mene tamo.

pedja

pre 6 godina

(andreas kisser)

Afera Luka Beograd u kojoj je pokusano oteti basnoslovno vredno zemljiste,afera Pionirski grad gde je za neki bedni mesecni zakup na prostoru koji je namenjen deci dozvoljena gradnja hala za potrebe njegove firme Emousn i Velikog brata,afera Bulevar,afera replike Terazija na NBG-u,o asfaltiranjima ulicica po centralnim gradskim opstinama po nekoliko puta godisnje je suvisno i pricati...
Ovo je samo kratki spisak mrzi me vise da pisem jer je normalnom coveku i ovo dovoljno.

Pele

pre 6 godina

@Ja, 17. januar 2018 09:49
Au, velike li mudrosti! Izvagajte ko Vam se najmanje ne sviđa i glasajte. Ako na taj način pravite izbore u životu... Inteligentnoj i kritički nastrojenoj osobi je teško da nađe pravi izbor. Ali takođe treba imati na umu da, u krajnjoj raspodeli mandata, neglasanjem ipak DAJETE GLAS nekome, a taj obično nije onaj ko Vam se najmanje ne sviđa. Jednog dana će se taj dičiti i vašim glasom.

rani

pre 6 godina

E ne više! Od 1991. godine, ja stalno glasam protiv nekog! Nikada nisam otišao na glasacko mesto i zaokružio nekog vrednog glasa, kvalitetnog, poštenog, od reči, sposobnog, pametnog! Stalno glasam za onog ko ima najviše šanse da sruši vladajućeg! Kandidujte čoveka koji ispunjava ovo što sam naveo, eto mene da ga podržim, ovako ćao, nema više blanko podrške za muljanje, za vaše džipove, švalerke, letovanja, pašnjake....

Zorz Papadubi

pre 6 godina

Djilas je poslednji politicar za koga sam glasao, on jeste bio DS, ali nije bio na republickoj vlasti, vec na celu gradske, a grad je tada funkcionisao odlicno. Ovi pricaju kako je zaduzio Beograd, a njegovog zamenika Antica postavili za ministra, toliko o tome. Ako ni zbog cega drugo, dovoljan je razlog da se ovi sklone je to sto najavljuju metro koji ce ici od Mirijeva do Makisa, jako bitna ruta. I shvatite da svi vi koji ne izadjete ste u principu glasali za njih.

vladek

pre 6 godina

Djilas nego sta.Ja najvise cenim konkretne stvari,a most na Adi,rekonstrukcija gazele,pa i most Zemun-Borca,Bulevar,Tas,10-ak vrtica,13 penzija za najugrozenije,i jos dosta toga,su dela koja govore o Djilasu.Sustina je gospodo,Djilas je van vlasti zadnjih 5 godina,nikakvih uticaja nema vise u nijednom segmentu vlasti,zasto nije optuzen,zasto nije pod istragom za korupciju? Da imaju nesto,optuzili bi ga sigurno.Zato Pajticu,i vi ostali,imamo odlicnog kandidata,koji ima mana,ali u odnosu na ove koji su nalickali par ulica u centru grada,postavili kic fontanu,i krenuli da grade kulu u savamali,koja je obican komercijalni projekat,i osim toga nista,Djilas je zlatan za njih.4 marta vracamo nas Beograd!!!

BeKo

pre 6 godina

@Ja

"Nikada nisam glasao ni za koga - uvek sam glasao protiv".

W. C. Fields

Nažalost većina tako glasa,SNS je došao na glasanju protiv DS-a,tako će i otići,pa sledeći.....

Перица

pre 6 godina

Колико политичара и бивших политичара живи лоше у Србији? Колико њих су таксисти? Међу београдским таксистима, као социјалном вентилу, има веома много бивших машинских инжењера (уништена производна предузећа) и бивших банкара (уништене домаће банке), али ниједан политичар!

Papageno

pre 6 godina

@Ja

Da pokušam ja da objasnim:

Razočaran si. Užasno! I ja sam, najmanje isto toliko!

Jer već skoro 30 godina čekamo taj bolji život i normalne ljude na ključnim položajima u gradu i državi i nikako da ih nađemo, nego uvek i iznova dobijamo isti lopovsko-štetočinsko-preletačko-nesposobni ološ!

Zašto? Zato što smo to MI!!! Ljudski materijal u Srbiji je takav kakav je (užasno loš) i to se ne može i neće promeniti preko noći, kad ćemo najzad dobiti besprekornog viteza bez straha i mane, koji će nam na tacni doneti to bolje sutra!

Šta u takvoj situaciji MOŽEMO da uradimo? Samo da probamo sa jednim, drugim, trećim, petim i tako dok ne nađemo nekog makar za mrvicu pristojnijeg, sposobnijeg i poštenijeg od prethodnika. Znam da i nije neki recept, niti garantuje uspeh, ali bolje nemamo i nećemo imati sve dok sami ne postanemo bolji i shvatimo da su naši političari samo ružna slika u ogledalu nas samih!

Ako kažem "neću da glasam", šta time postižem? Baš ništa! Nijedan političar se garantovano neće postideti od činjenice da na izbore izlazi samo 20 ili 30% birača.

Neizlaženje na glasanje postiže cilj i ima svrhe samo ako postoji izborni cenzus, ispod kojeg su izbori nevažeći. Toga kod nas nema, niti će ga biti. U tom slučaju je glasanje neuporedivo manje zlo od neglasanja!

Ukratko, opcije su nam sledeće: ako glasam, MOŽDA dobijem nešto, ako ne glasam, sigurno ne dobijam NIŠTA!

Šta misliš? koja je (relativno) bolja opcija?

Vladan

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.
Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji dođu posle ovih ne valjaju, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Prvi na listi za preletanje mi je Sapic. Drugi na listi mi je Djilas. Ne racunam LDP,ako prodju,jer su oni vec preleteli odavno. To je moj utisak i uverenje na koji nicija izjava ili molba ne mogu da uticu. Jedino mogu da kazem da sam pogresio,ako se desi da se neko od ovih pokaze na delu posle izbora. Bas za Bozic sedim sa prijateljima i svi za stolom su bili za Djilasa osim mene. Nisam hteo puno da se busam jer oni protiv mene imaju vrlo dobar argument "nisi ziveo ovde za vreme Djilasa i ne znas". :D
Bez obzira na to ipak ja tom coveku ne verujem,pre svega oko preletanja,jer mislim da ima previse putera na glavi da moze biti ucenjeni trojanski konj. I to trojanski konj koji je cuvan bas za ovu priliku. Ali,prvi bih voleo da gresim.

Zmaj od pobijenih šipova za BGH2O

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.

Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji došu posle ovih, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

Milos

pre 6 godina

Petog oktobra smo glasali protiv nekog da bi onaj otisao sa vlasti.I realno sta smo dobili?Dvadesetak gladnih stranackih glavesina koji su rascerupali onu bedu i jad koja je ostala posle devedesetih.Pa ste se cepali i delili da bi dobili veci deo kolaca, sabotirali jedni druge, pravili vlade pa ih rusili.A za svo to vreme nama obicnim ljudima zivot prolazi i prolazi uz obecanja bice bolje.Sada opet mozete zajedno i nista vise ne vazi sto je bilo.E pa vise ne!Kao sto ja ne mogu opet da imam dvadeset godina tako i vi vise ne trebate da budete u politici, niko od vas jer vi ste krivi sto imamo vlast kakvu imamo danas, vi ste ih doveli svojom pohlepom i lenjoscu.Zato mene vise glasacka kutija videti nece.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne slazem se sa Pajticem, alternativa uvek postoji. Meni se ne svidja SNS, SPS, ali isto tako mi se ne svidja ni DS, kao ni Djilas, kao ni ostali bivsi clanovi DS-a. Zasto da glasam za Djilasa? Zasto da uvek glasam za manje zlo? Vi ste ljudi kratkog pamcenja i ne secate se zbog cega je SNS dosao na vlast 2012. godine. SNS je dosao na vlast zato sto se narodu smucio DS i njihova losa vladavina. Tada su na vlasti bili Dlijas, Tadic, Jeremic, Sutanovac, cela ta ekipa. Ne zelim da ih vracam na vlast. Kao sto rekoh, alternativa uvek postoji, meni se recimo svidja Radulovic i njegov DJB, imaju sjajan program, pametne i obrazovane ljude, u parlamenru i na lokalu se bore protiv vlasti koliko mogu, imaju odlicne predloge...

andreas kisser

pre 6 godina

@Ja

a zasto ti se ne dopada djilas da ne bi glasao za njega? samo pusti pricu kako su svi isti i trebamo neke nove? koje nove? sta su politicari, gotovi proizvodi koji se vade iz pakovanja po zelji glasaca!? pogledajte obrazovnu i glasacku strukturu mladih ljudi, njihova moralna nacela i radne navike pa ce vam biti jasno da nema novih jer su politicari svuda u svetu proizvod naroda koji predstavljaju! to je sto je - imate ponudjeno, birajte; ili jos bolje - usrecite vodju pa ne glasajte ni za koga! ali se onda sutradan suzdrzite od ovakvog kukanja po forumima! dakle, jos jednom: zasto vam se ne dopada djilas? sta je to lose uradio dok je bio gradonacelnik da izricito ne zelite da glasate za njega? ok, bilo je nekih situacija koje ni meni nisu bile jasne, poput onih platana u bulevaru. ali, zar su ti platani toliko velika afera da budu u rangu savamale, pevajuce fontane, ili jelke od 100K? zar cete neslaganje oko par poteza staviti ispred svih dobrih stvari koje je djilas uradio dok je bio gradonacelnik? zar stavljate u istu ravan coveka koji je podigao dva nova mosta u gradu, sa ovima koji su dosli posle njega? kada vam je grad poslednji put bio funkcionalan a ulice prohodne? juce je jedan covek stradao nakon sto su ga mesecima razapinjali po tabliodima i lepili mu etikete, na isti nacin na koji su djilasa po svojim novinama pravili lopovom i tajkunom (a covek pare stekao kao privatnik jos u vreme milosevica) i vi i danas nista ne kapirate!? stidite se svojih 50 godina!

Luka

pre 6 godina

Pazi ovu alternativu. Na jednoj strani Djilas koga podrzavaju Pajtic, Borko, Jeremic i veliki Janko Veselinovic. A na drugoj strani tek nova snaga, nove ideje, nova energija. Sule koga podrzavaju Zivkovic Zoran, Boris Tadic & ostali. A onda, gle cuda, tu je jos jedan novi kandidat (naravno veze sa DS-om nema) Sapic Dr Nambija. Kakva dilema za gradjane Beograda.

Ja

pre 6 godina

Bojane Pajticu, a sta da radim ja kome se ne svidjate ni ti ni Djilas? Naravno - ni Vucic & Co. Koji je kasno shvatio da je i Beli jedna velika prevara. Koji vise ne veruje ni Sasi Jankovicu niti bilo kome drugome? Kazi - sta JA da radim? Sa 50 godina nisam mlad da pobegnem glavom bez obzira iz ove zemlje. U tih pola veka nisam stekao ni svilene kosulje ni cipele od 200 evra niti besna kola. Nemam tetku u Kanadi. Cekao sam da ode Sloba pa ...bice bolje...bice bolje....NECE. Nikada! Odgovara vam svima ovako kako sada jeste. Ko bi gori taj je doli. I rotacija svako malo. Dovoljno da nas slude i zalude. Ubedi me da glasam i glasacu!!!

darwinove nagrade

pre 6 godina

pa to je sjajno. maestralna retorika dostojna gebelsa. nema vremena stanimo uz 'vodju'.
kakva glupost. alternativa uvek postoji i dosta vise recikliranja izandjalih i prodatih. dajte vise nekog novog. to nema nigde osim i srbiji. svuda jednom kad se ispostavi da se neka javna figura kompromitovala taj vise ni do prodavnice ne sme da ode osim u srbiji. tu se valjda to smatra prednoscu pa tako sto vise afera to veca reputacija. ko da su politicari estradne zvezde pa im voznja u alkoholisanom stanju i zatvor dize rejting. dosta.

Ja

pre 6 godina

Bojane Pajticu, a sta da radim ja kome se ne svidjate ni ti ni Djilas? Naravno - ni Vucic & Co. Koji je kasno shvatio da je i Beli jedna velika prevara. Koji vise ne veruje ni Sasi Jankovicu niti bilo kome drugome? Kazi - sta JA da radim? Sa 50 godina nisam mlad da pobegnem glavom bez obzira iz ove zemlje. U tih pola veka nisam stekao ni svilene kosulje ni cipele od 200 evra niti besna kola. Nemam tetku u Kanadi. Cekao sam da ode Sloba pa ...bice bolje...bice bolje....NECE. Nikada! Odgovara vam svima ovako kako sada jeste. Ko bi gori taj je doli. I rotacija svako malo. Dovoljno da nas slude i zalude. Ubedi me da glasam i glasacu!!!

Luka

pre 6 godina

Pazi ovu alternativu. Na jednoj strani Djilas koga podrzavaju Pajtic, Borko, Jeremic i veliki Janko Veselinovic. A na drugoj strani tek nova snaga, nove ideje, nova energija. Sule koga podrzavaju Zivkovic Zoran, Boris Tadic & ostali. A onda, gle cuda, tu je jos jedan novi kandidat (naravno veze sa DS-om nema) Sapic Dr Nambija. Kakva dilema za gradjane Beograda.

andreas kisser

pre 6 godina

@Ja

a zasto ti se ne dopada djilas da ne bi glasao za njega? samo pusti pricu kako su svi isti i trebamo neke nove? koje nove? sta su politicari, gotovi proizvodi koji se vade iz pakovanja po zelji glasaca!? pogledajte obrazovnu i glasacku strukturu mladih ljudi, njihova moralna nacela i radne navike pa ce vam biti jasno da nema novih jer su politicari svuda u svetu proizvod naroda koji predstavljaju! to je sto je - imate ponudjeno, birajte; ili jos bolje - usrecite vodju pa ne glasajte ni za koga! ali se onda sutradan suzdrzite od ovakvog kukanja po forumima! dakle, jos jednom: zasto vam se ne dopada djilas? sta je to lose uradio dok je bio gradonacelnik da izricito ne zelite da glasate za njega? ok, bilo je nekih situacija koje ni meni nisu bile jasne, poput onih platana u bulevaru. ali, zar su ti platani toliko velika afera da budu u rangu savamale, pevajuce fontane, ili jelke od 100K? zar cete neslaganje oko par poteza staviti ispred svih dobrih stvari koje je djilas uradio dok je bio gradonacelnik? zar stavljate u istu ravan coveka koji je podigao dva nova mosta u gradu, sa ovima koji su dosli posle njega? kada vam je grad poslednji put bio funkcionalan a ulice prohodne? juce je jedan covek stradao nakon sto su ga mesecima razapinjali po tabliodima i lepili mu etikete, na isti nacin na koji su djilasa po svojim novinama pravili lopovom i tajkunom (a covek pare stekao kao privatnik jos u vreme milosevica) i vi i danas nista ne kapirate!? stidite se svojih 50 godina!

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne slazem se sa Pajticem, alternativa uvek postoji. Meni se ne svidja SNS, SPS, ali isto tako mi se ne svidja ni DS, kao ni Djilas, kao ni ostali bivsi clanovi DS-a. Zasto da glasam za Djilasa? Zasto da uvek glasam za manje zlo? Vi ste ljudi kratkog pamcenja i ne secate se zbog cega je SNS dosao na vlast 2012. godine. SNS je dosao na vlast zato sto se narodu smucio DS i njihova losa vladavina. Tada su na vlasti bili Dlijas, Tadic, Jeremic, Sutanovac, cela ta ekipa. Ne zelim da ih vracam na vlast. Kao sto rekoh, alternativa uvek postoji, meni se recimo svidja Radulovic i njegov DJB, imaju sjajan program, pametne i obrazovane ljude, u parlamenru i na lokalu se bore protiv vlasti koliko mogu, imaju odlicne predloge...

pedja

pre 6 godina

(andreas kisser)

Afera Luka Beograd u kojoj je pokusano oteti basnoslovno vredno zemljiste,afera Pionirski grad gde je za neki bedni mesecni zakup na prostoru koji je namenjen deci dozvoljena gradnja hala za potrebe njegove firme Emousn i Velikog brata,afera Bulevar,afera replike Terazija na NBG-u,o asfaltiranjima ulicica po centralnim gradskim opstinama po nekoliko puta godisnje je suvisno i pricati...
Ovo je samo kratki spisak mrzi me vise da pisem jer je normalnom coveku i ovo dovoljno.

Vladan

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.
Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji dođu posle ovih ne valjaju, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

Milos

pre 6 godina

Petog oktobra smo glasali protiv nekog da bi onaj otisao sa vlasti.I realno sta smo dobili?Dvadesetak gladnih stranackih glavesina koji su rascerupali onu bedu i jad koja je ostala posle devedesetih.Pa ste se cepali i delili da bi dobili veci deo kolaca, sabotirali jedni druge, pravili vlade pa ih rusili.A za svo to vreme nama obicnim ljudima zivot prolazi i prolazi uz obecanja bice bolje.Sada opet mozete zajedno i nista vise ne vazi sto je bilo.E pa vise ne!Kao sto ja ne mogu opet da imam dvadeset godina tako i vi vise ne trebate da budete u politici, niko od vas jer vi ste krivi sto imamo vlast kakvu imamo danas, vi ste ih doveli svojom pohlepom i lenjoscu.Zato mene vise glasacka kutija videti nece.

Papageno

pre 6 godina

@Ja

Da pokušam ja da objasnim:

Razočaran si. Užasno! I ja sam, najmanje isto toliko!

Jer već skoro 30 godina čekamo taj bolji život i normalne ljude na ključnim položajima u gradu i državi i nikako da ih nađemo, nego uvek i iznova dobijamo isti lopovsko-štetočinsko-preletačko-nesposobni ološ!

Zašto? Zato što smo to MI!!! Ljudski materijal u Srbiji je takav kakav je (užasno loš) i to se ne može i neće promeniti preko noći, kad ćemo najzad dobiti besprekornog viteza bez straha i mane, koji će nam na tacni doneti to bolje sutra!

Šta u takvoj situaciji MOŽEMO da uradimo? Samo da probamo sa jednim, drugim, trećim, petim i tako dok ne nađemo nekog makar za mrvicu pristojnijeg, sposobnijeg i poštenijeg od prethodnika. Znam da i nije neki recept, niti garantuje uspeh, ali bolje nemamo i nećemo imati sve dok sami ne postanemo bolji i shvatimo da su naši političari samo ružna slika u ogledalu nas samih!

Ako kažem "neću da glasam", šta time postižem? Baš ništa! Nijedan političar se garantovano neće postideti od činjenice da na izbore izlazi samo 20 ili 30% birača.

Neizlaženje na glasanje postiže cilj i ima svrhe samo ako postoji izborni cenzus, ispod kojeg su izbori nevažeći. Toga kod nas nema, niti će ga biti. U tom slučaju je glasanje neuporedivo manje zlo od neglasanja!

Ukratko, opcije su nam sledeće: ako glasam, MOŽDA dobijem nešto, ako ne glasam, sigurno ne dobijam NIŠTA!

Šta misliš? koja je (relativno) bolja opcija?

darwinove nagrade

pre 6 godina

pa to je sjajno. maestralna retorika dostojna gebelsa. nema vremena stanimo uz 'vodju'.
kakva glupost. alternativa uvek postoji i dosta vise recikliranja izandjalih i prodatih. dajte vise nekog novog. to nema nigde osim i srbiji. svuda jednom kad se ispostavi da se neka javna figura kompromitovala taj vise ni do prodavnice ne sme da ode osim u srbiji. tu se valjda to smatra prednoscu pa tako sto vise afera to veca reputacija. ko da su politicari estradne zvezde pa im voznja u alkoholisanom stanju i zatvor dize rejting. dosta.

Stranac

pre 6 godina

Evo da objasnim zasto sam ja na kraju otisao iz zemlje. Bio sam u inostranstvu, dosao DS na vlast, ja se vratio - bice bolje, demokratija, ovo-ono. za te 4 godine u stvari nista nije krenulo sustinski da se menja. Samo je retorika bila lepsa, tj. meni bliza. Dosao Vucic 2012 i onda mi je sinulo - Mi imamo 70ak godina negativne selekcije kako u politickim krugovima tako i u birackom telu. Iz perspektive politicara, vazno je da dodjes na poziciju i onda je koristis da se obogatis. Sa biracke strane - ljudi ne znaju da kazne politicare zbog takvog ponasanja, jer bi i oni uradili to isto. Ne znaju za drugo. Proces sazrevanja demokratije je uzasno spor, narocito u siromasnim zemljama sa mnooooogo korupcije, a ja nisam hteo da protracim zivot svoje dece u takvom okruzenju. Da ne bude zabune, ne mislim da svi razmisljaju tako, ali se ocigledno vecina ponasa tako. Posle te ideje, ja sam odlucio da se borim protiv stanja kvo na izborima ali tako sto cu da glasam iz ambasade. Naravno, ako krene (ozbiljno) na bolje, eto mene tamo.

Zmaj od pobijenih šipova za BGH2O

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.

Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji došu posle ovih, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

vladek

pre 6 godina

Djilas nego sta.Ja najvise cenim konkretne stvari,a most na Adi,rekonstrukcija gazele,pa i most Zemun-Borca,Bulevar,Tas,10-ak vrtica,13 penzija za najugrozenije,i jos dosta toga,su dela koja govore o Djilasu.Sustina je gospodo,Djilas je van vlasti zadnjih 5 godina,nikakvih uticaja nema vise u nijednom segmentu vlasti,zasto nije optuzen,zasto nije pod istragom za korupciju? Da imaju nesto,optuzili bi ga sigurno.Zato Pajticu,i vi ostali,imamo odlicnog kandidata,koji ima mana,ali u odnosu na ove koji su nalickali par ulica u centru grada,postavili kic fontanu,i krenuli da grade kulu u savamali,koja je obican komercijalni projekat,i osim toga nista,Djilas je zlatan za njih.4 marta vracamo nas Beograd!!!

Zorz Papadubi

pre 6 godina

Djilas je poslednji politicar za koga sam glasao, on jeste bio DS, ali nije bio na republickoj vlasti, vec na celu gradske, a grad je tada funkcionisao odlicno. Ovi pricaju kako je zaduzio Beograd, a njegovog zamenika Antica postavili za ministra, toliko o tome. Ako ni zbog cega drugo, dovoljan je razlog da se ovi sklone je to sto najavljuju metro koji ce ici od Mirijeva do Makisa, jako bitna ruta. I shvatite da svi vi koji ne izadjete ste u principu glasali za njih.

BeKo

pre 6 godina

@Ja

"Nikada nisam glasao ni za koga - uvek sam glasao protiv".

W. C. Fields

Nažalost većina tako glasa,SNS je došao na glasanju protiv DS-a,tako će i otići,pa sledeći.....

Перица

pre 6 godina

Колико политичара и бивших политичара живи лоше у Србији? Колико њих су таксисти? Међу београдским таксистима, као социјалном вентилу, има веома много бивших машинских инжењера (уништена производна предузећа) и бивших банкара (уништене домаће банке), али ниједан политичар!

Blagi užas

pre 6 godina

Glasali ste za čoveka bez škole, glasali ste za "najboljeg studenta svih vremena" i najboljeg prodavca magle u regionu, imate na čelu države osobu koja nije sigurna ni u svoj pol o drugim "znanjima" da se ne govori, imate parazite i pijavice za koje je Drakula naivac, imate analfabete na rukovodećim mestima velikih sistema, predsednik jedne koalicione stranke je stariji od Tutankamona, imate bivše robijaše i ljude sa dosjeima u odborima takozvane vladajuće partije (Milica Kostić), cenzura medija više nije potrebna jer je prešla u autocenzuru - ljude koji govore čeka glad ili nešto još gore, mnoge medije ni Kaligula ne bi bolje osmislio, deca nam osvajaju olimpijske medalje po svetu iz Matematike ali to nije vest...ne mogu više da nabrajam...nabrajajte sami. Ja ću biti opet za inžinjera - nije ni on svemoguć i sjajan, ali je od svega što sam nabrojao bolji. Možda će pobediti kriminalce, a to je pitanje svih pitanja...

Pele

pre 6 godina

@Ja, 17. januar 2018 09:49
Au, velike li mudrosti! Izvagajte ko Vam se najmanje ne sviđa i glasajte. Ako na taj način pravite izbore u životu... Inteligentnoj i kritički nastrojenoj osobi je teško da nađe pravi izbor. Ali takođe treba imati na umu da, u krajnjoj raspodeli mandata, neglasanjem ipak DAJETE GLAS nekome, a taj obično nije onaj ko Vam se najmanje ne sviđa. Jednog dana će se taj dičiti i vašim glasom.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Prvi na listi za preletanje mi je Sapic. Drugi na listi mi je Djilas. Ne racunam LDP,ako prodju,jer su oni vec preleteli odavno. To je moj utisak i uverenje na koji nicija izjava ili molba ne mogu da uticu. Jedino mogu da kazem da sam pogresio,ako se desi da se neko od ovih pokaze na delu posle izbora. Bas za Bozic sedim sa prijateljima i svi za stolom su bili za Djilasa osim mene. Nisam hteo puno da se busam jer oni protiv mene imaju vrlo dobar argument "nisi ziveo ovde za vreme Djilasa i ne znas". :D
Bez obzira na to ipak ja tom coveku ne verujem,pre svega oko preletanja,jer mislim da ima previse putera na glavi da moze biti ucenjeni trojanski konj. I to trojanski konj koji je cuvan bas za ovu priliku. Ali,prvi bih voleo da gresim.

rani

pre 6 godina

E ne više! Od 1991. godine, ja stalno glasam protiv nekog! Nikada nisam otišao na glasacko mesto i zaokružio nekog vrednog glasa, kvalitetnog, poštenog, od reči, sposobnog, pametnog! Stalno glasam za onog ko ima najviše šanse da sruši vladajućeg! Kandidujte čoveka koji ispunjava ovo što sam naveo, eto mene da ga podržim, ovako ćao, nema više blanko podrške za muljanje, za vaše džipove, švalerke, letovanja, pašnjake....

Ja

pre 6 godina

Bojane Pajticu, a sta da radim ja kome se ne svidjate ni ti ni Djilas? Naravno - ni Vucic & Co. Koji je kasno shvatio da je i Beli jedna velika prevara. Koji vise ne veruje ni Sasi Jankovicu niti bilo kome drugome? Kazi - sta JA da radim? Sa 50 godina nisam mlad da pobegnem glavom bez obzira iz ove zemlje. U tih pola veka nisam stekao ni svilene kosulje ni cipele od 200 evra niti besna kola. Nemam tetku u Kanadi. Cekao sam da ode Sloba pa ...bice bolje...bice bolje....NECE. Nikada! Odgovara vam svima ovako kako sada jeste. Ko bi gori taj je doli. I rotacija svako malo. Dovoljno da nas slude i zalude. Ubedi me da glasam i glasacu!!!

Milos

pre 6 godina

Petog oktobra smo glasali protiv nekog da bi onaj otisao sa vlasti.I realno sta smo dobili?Dvadesetak gladnih stranackih glavesina koji su rascerupali onu bedu i jad koja je ostala posle devedesetih.Pa ste se cepali i delili da bi dobili veci deo kolaca, sabotirali jedni druge, pravili vlade pa ih rusili.A za svo to vreme nama obicnim ljudima zivot prolazi i prolazi uz obecanja bice bolje.Sada opet mozete zajedno i nista vise ne vazi sto je bilo.E pa vise ne!Kao sto ja ne mogu opet da imam dvadeset godina tako i vi vise ne trebate da budete u politici, niko od vas jer vi ste krivi sto imamo vlast kakvu imamo danas, vi ste ih doveli svojom pohlepom i lenjoscu.Zato mene vise glasacka kutija videti nece.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Ne slazem se sa Pajticem, alternativa uvek postoji. Meni se ne svidja SNS, SPS, ali isto tako mi se ne svidja ni DS, kao ni Djilas, kao ni ostali bivsi clanovi DS-a. Zasto da glasam za Djilasa? Zasto da uvek glasam za manje zlo? Vi ste ljudi kratkog pamcenja i ne secate se zbog cega je SNS dosao na vlast 2012. godine. SNS je dosao na vlast zato sto se narodu smucio DS i njihova losa vladavina. Tada su na vlasti bili Dlijas, Tadic, Jeremic, Sutanovac, cela ta ekipa. Ne zelim da ih vracam na vlast. Kao sto rekoh, alternativa uvek postoji, meni se recimo svidja Radulovic i njegov DJB, imaju sjajan program, pametne i obrazovane ljude, u parlamenru i na lokalu se bore protiv vlasti koliko mogu, imaju odlicne predloge...

darwinove nagrade

pre 6 godina

pa to je sjajno. maestralna retorika dostojna gebelsa. nema vremena stanimo uz 'vodju'.
kakva glupost. alternativa uvek postoji i dosta vise recikliranja izandjalih i prodatih. dajte vise nekog novog. to nema nigde osim i srbiji. svuda jednom kad se ispostavi da se neka javna figura kompromitovala taj vise ni do prodavnice ne sme da ode osim u srbiji. tu se valjda to smatra prednoscu pa tako sto vise afera to veca reputacija. ko da su politicari estradne zvezde pa im voznja u alkoholisanom stanju i zatvor dize rejting. dosta.

andreas kisser

pre 6 godina

@Ja

a zasto ti se ne dopada djilas da ne bi glasao za njega? samo pusti pricu kako su svi isti i trebamo neke nove? koje nove? sta su politicari, gotovi proizvodi koji se vade iz pakovanja po zelji glasaca!? pogledajte obrazovnu i glasacku strukturu mladih ljudi, njihova moralna nacela i radne navike pa ce vam biti jasno da nema novih jer su politicari svuda u svetu proizvod naroda koji predstavljaju! to je sto je - imate ponudjeno, birajte; ili jos bolje - usrecite vodju pa ne glasajte ni za koga! ali se onda sutradan suzdrzite od ovakvog kukanja po forumima! dakle, jos jednom: zasto vam se ne dopada djilas? sta je to lose uradio dok je bio gradonacelnik da izricito ne zelite da glasate za njega? ok, bilo je nekih situacija koje ni meni nisu bile jasne, poput onih platana u bulevaru. ali, zar su ti platani toliko velika afera da budu u rangu savamale, pevajuce fontane, ili jelke od 100K? zar cete neslaganje oko par poteza staviti ispred svih dobrih stvari koje je djilas uradio dok je bio gradonacelnik? zar stavljate u istu ravan coveka koji je podigao dva nova mosta u gradu, sa ovima koji su dosli posle njega? kada vam je grad poslednji put bio funkcionalan a ulice prohodne? juce je jedan covek stradao nakon sto su ga mesecima razapinjali po tabliodima i lepili mu etikete, na isti nacin na koji su djilasa po svojim novinama pravili lopovom i tajkunom (a covek pare stekao kao privatnik jos u vreme milosevica) i vi i danas nista ne kapirate!? stidite se svojih 50 godina!

Vladan

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.
Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji dođu posle ovih ne valjaju, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Prvi na listi za preletanje mi je Sapic. Drugi na listi mi je Djilas. Ne racunam LDP,ako prodju,jer su oni vec preleteli odavno. To je moj utisak i uverenje na koji nicija izjava ili molba ne mogu da uticu. Jedino mogu da kazem da sam pogresio,ako se desi da se neko od ovih pokaze na delu posle izbora. Bas za Bozic sedim sa prijateljima i svi za stolom su bili za Djilasa osim mene. Nisam hteo puno da se busam jer oni protiv mene imaju vrlo dobar argument "nisi ziveo ovde za vreme Djilasa i ne znas". :D
Bez obzira na to ipak ja tom coveku ne verujem,pre svega oko preletanja,jer mislim da ima previse putera na glavi da moze biti ucenjeni trojanski konj. I to trojanski konj koji je cuvan bas za ovu priliku. Ali,prvi bih voleo da gresim.

Papageno

pre 6 godina

@Ja

Da pokušam ja da objasnim:

Razočaran si. Užasno! I ja sam, najmanje isto toliko!

Jer već skoro 30 godina čekamo taj bolji život i normalne ljude na ključnim položajima u gradu i državi i nikako da ih nađemo, nego uvek i iznova dobijamo isti lopovsko-štetočinsko-preletačko-nesposobni ološ!

Zašto? Zato što smo to MI!!! Ljudski materijal u Srbiji je takav kakav je (užasno loš) i to se ne može i neće promeniti preko noći, kad ćemo najzad dobiti besprekornog viteza bez straha i mane, koji će nam na tacni doneti to bolje sutra!

Šta u takvoj situaciji MOŽEMO da uradimo? Samo da probamo sa jednim, drugim, trećim, petim i tako dok ne nađemo nekog makar za mrvicu pristojnijeg, sposobnijeg i poštenijeg od prethodnika. Znam da i nije neki recept, niti garantuje uspeh, ali bolje nemamo i nećemo imati sve dok sami ne postanemo bolji i shvatimo da su naši političari samo ružna slika u ogledalu nas samih!

Ako kažem "neću da glasam", šta time postižem? Baš ništa! Nijedan političar se garantovano neće postideti od činjenice da na izbore izlazi samo 20 ili 30% birača.

Neizlaženje na glasanje postiže cilj i ima svrhe samo ako postoji izborni cenzus, ispod kojeg su izbori nevažeći. Toga kod nas nema, niti će ga biti. U tom slučaju je glasanje neuporedivo manje zlo od neglasanja!

Ukratko, opcije su nam sledeće: ako glasam, MOŽDA dobijem nešto, ako ne glasam, sigurno ne dobijam NIŠTA!

Šta misliš? koja je (relativno) bolja opcija?

Zmaj od pobijenih šipova za BGH2O

pre 6 godina

Izvinite, gospodo, koja se večito hvatate za ovo "Šta sad, da opet glasam između dva zla, da biram manje zlo"...

A šta je loše u tome? Poenta vlasti je da bude promenljiva. Jel' bolje da Vučić i SNS vladaju doveka dok mi dočekamo "pravog" - onoga kome Srbi neće naći manu, da glasaju za njega? Ili je možda bolje da sklonimo ove, da postavimo druge, pa ako ne valjaju, i njih ćemo da sklonimo prvom sledećom prilikom.

Raznorazne pričice o bojkotu i pretvaranje kako se "nema za koga glasati" ili ono "ne interesuje me politika" predstavljaju VRHUNSKU neodgovornost i manjak političke, pa i patriotske, svesti.

Poenta - menjamo ove jer očigledno ne valjaju. Ako ni ti koji došu posle ovih, i njih menjamo što pre. I tako dok ne dođe neko pošten i normalan. A ako se taj nikada ne pojavi, onda je to nažalost sudbina ovog naroda i kraj priče.

Blagi užas

pre 6 godina

Glasali ste za čoveka bez škole, glasali ste za "najboljeg studenta svih vremena" i najboljeg prodavca magle u regionu, imate na čelu države osobu koja nije sigurna ni u svoj pol o drugim "znanjima" da se ne govori, imate parazite i pijavice za koje je Drakula naivac, imate analfabete na rukovodećim mestima velikih sistema, predsednik jedne koalicione stranke je stariji od Tutankamona, imate bivše robijaše i ljude sa dosjeima u odborima takozvane vladajuće partije (Milica Kostić), cenzura medija više nije potrebna jer je prešla u autocenzuru - ljude koji govore čeka glad ili nešto još gore, mnoge medije ni Kaligula ne bi bolje osmislio, deca nam osvajaju olimpijske medalje po svetu iz Matematike ali to nije vest...ne mogu više da nabrajam...nabrajajte sami. Ja ću biti opet za inžinjera - nije ni on svemoguć i sjajan, ali je od svega što sam nabrojao bolji. Možda će pobediti kriminalce, a to je pitanje svih pitanja...

Stranac

pre 6 godina

Evo da objasnim zasto sam ja na kraju otisao iz zemlje. Bio sam u inostranstvu, dosao DS na vlast, ja se vratio - bice bolje, demokratija, ovo-ono. za te 4 godine u stvari nista nije krenulo sustinski da se menja. Samo je retorika bila lepsa, tj. meni bliza. Dosao Vucic 2012 i onda mi je sinulo - Mi imamo 70ak godina negativne selekcije kako u politickim krugovima tako i u birackom telu. Iz perspektive politicara, vazno je da dodjes na poziciju i onda je koristis da se obogatis. Sa biracke strane - ljudi ne znaju da kazne politicare zbog takvog ponasanja, jer bi i oni uradili to isto. Ne znaju za drugo. Proces sazrevanja demokratije je uzasno spor, narocito u siromasnim zemljama sa mnooooogo korupcije, a ja nisam hteo da protracim zivot svoje dece u takvom okruzenju. Da ne bude zabune, ne mislim da svi razmisljaju tako, ali se ocigledno vecina ponasa tako. Posle te ideje, ja sam odlucio da se borim protiv stanja kvo na izborima ali tako sto cu da glasam iz ambasade. Naravno, ako krene (ozbiljno) na bolje, eto mene tamo.

rani

pre 6 godina

E ne više! Od 1991. godine, ja stalno glasam protiv nekog! Nikada nisam otišao na glasacko mesto i zaokružio nekog vrednog glasa, kvalitetnog, poštenog, od reči, sposobnog, pametnog! Stalno glasam za onog ko ima najviše šanse da sruši vladajućeg! Kandidujte čoveka koji ispunjava ovo što sam naveo, eto mene da ga podržim, ovako ćao, nema više blanko podrške za muljanje, za vaše džipove, švalerke, letovanja, pašnjake....

BeKo

pre 6 godina

@Ja

"Nikada nisam glasao ni za koga - uvek sam glasao protiv".

W. C. Fields

Nažalost većina tako glasa,SNS je došao na glasanju protiv DS-a,tako će i otići,pa sledeći.....

vladek

pre 6 godina

Djilas nego sta.Ja najvise cenim konkretne stvari,a most na Adi,rekonstrukcija gazele,pa i most Zemun-Borca,Bulevar,Tas,10-ak vrtica,13 penzija za najugrozenije,i jos dosta toga,su dela koja govore o Djilasu.Sustina je gospodo,Djilas je van vlasti zadnjih 5 godina,nikakvih uticaja nema vise u nijednom segmentu vlasti,zasto nije optuzen,zasto nije pod istragom za korupciju? Da imaju nesto,optuzili bi ga sigurno.Zato Pajticu,i vi ostali,imamo odlicnog kandidata,koji ima mana,ali u odnosu na ove koji su nalickali par ulica u centru grada,postavili kic fontanu,i krenuli da grade kulu u savamali,koja je obican komercijalni projekat,i osim toga nista,Djilas je zlatan za njih.4 marta vracamo nas Beograd!!!

Pele

pre 6 godina

@Ja, 17. januar 2018 09:49
Au, velike li mudrosti! Izvagajte ko Vam se najmanje ne sviđa i glasajte. Ako na taj način pravite izbore u životu... Inteligentnoj i kritički nastrojenoj osobi je teško da nađe pravi izbor. Ali takođe treba imati na umu da, u krajnjoj raspodeli mandata, neglasanjem ipak DAJETE GLAS nekome, a taj obično nije onaj ko Vam se najmanje ne sviđa. Jednog dana će se taj dičiti i vašim glasom.

Zorz Papadubi

pre 6 godina

Djilas je poslednji politicar za koga sam glasao, on jeste bio DS, ali nije bio na republickoj vlasti, vec na celu gradske, a grad je tada funkcionisao odlicno. Ovi pricaju kako je zaduzio Beograd, a njegovog zamenika Antica postavili za ministra, toliko o tome. Ako ni zbog cega drugo, dovoljan je razlog da se ovi sklone je to sto najavljuju metro koji ce ici od Mirijeva do Makisa, jako bitna ruta. I shvatite da svi vi koji ne izadjete ste u principu glasali za njih.

Перица

pre 6 godina

Колико политичара и бивших политичара живи лоше у Србији? Колико њих су таксисти? Међу београдским таксистима, као социјалном вентилу, има веома много бивших машинских инжењера (уништена производна предузећа) и бивших банкара (уништене домаће банке), али ниједан политичар!

Luka

pre 6 godina

Pazi ovu alternativu. Na jednoj strani Djilas koga podrzavaju Pajtic, Borko, Jeremic i veliki Janko Veselinovic. A na drugoj strani tek nova snaga, nove ideje, nova energija. Sule koga podrzavaju Zivkovic Zoran, Boris Tadic & ostali. A onda, gle cuda, tu je jos jedan novi kandidat (naravno veze sa DS-om nema) Sapic Dr Nambija. Kakva dilema za gradjane Beograda.

pedja

pre 6 godina

(andreas kisser)

Afera Luka Beograd u kojoj je pokusano oteti basnoslovno vredno zemljiste,afera Pionirski grad gde je za neki bedni mesecni zakup na prostoru koji je namenjen deci dozvoljena gradnja hala za potrebe njegove firme Emousn i Velikog brata,afera Bulevar,afera replike Terazija na NBG-u,o asfaltiranjima ulicica po centralnim gradskim opstinama po nekoliko puta godisnje je suvisno i pricati...
Ovo je samo kratki spisak mrzi me vise da pisem jer je normalnom coveku i ovo dovoljno.