Nedelja, 14.01.2018.

19:15

Crnogorci odgovorili Nemcima na emisiju o Balkancima u trenerkama

Izvor: index.hr

Crnogorci odgovorili Nemcima na emisiju o Balkancima u trenerkama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

duke nukem

pre 6 godina

Zivim unsrbiji i radim za sebe. Lepo zaradjujem i nemam potrebu da me neko na nesto primorava. Trenerkami je udobna i nosim je kad god mogu. Kada putujem duze uvek nosim trenerku jer je milion puta udobnija od farmerki koje se useku i stisnu.

milosh-nish

pre 6 godina

kad god mogu nosim trenerice,imam ih ne zna im se broj,zna se kad se nose pantalone,kosulje i odela i to su iskljucivo svecane prilike i bukvalno svaki put jedva cekam da se zavrsi to gde sam otisao...e da,nosim i bokserice ofc ! (:,a kompleksase ne treba komentarisati,sami ce se pronaci...

Branko

pre 6 godina

(Swarog, 14. januar 2018 22:57)

Upravo je suprotno. Ko nosi trenerku je uglavnom opušten. Ne robuje modnoj industriji i itekako ima kontrolu nad svojim životom.

uko

pre 6 godina

Danas u velikim brendovima, za decake gotovo da ne postoje pantalone, ugalvnom trenerke, cak se neke vrste trenerki vode kao pantalone.
Sto se tice obuce, za decake ne postoje cipele, samo patike. Probajte da kupite cipele pa cete videti.
Vremena se menjaju, pa I stil oblacenja. Uostalom, ti zapadnjaci su prvi poceli sa ofucanim izgledom I sportskom odecom na poslu. U Kanadi se znalo, kada u IT-u vidis doteranu zenu, znaci da je sa nasih prostora. A setite se samo Nemaca na letovanju u Jugoslaviji...

djidji govedina

pre 6 godina

srbi komentarisu nemce..koji cirkus....idite srbi u minhen i vidite kako se oblace bogati nemci ..sta voze i kako zive..grad sa najvecim brojem porse automobila na broj stanovnika na svetu..obicnom nemcu je najmanje bitno kako izgleda drugima kad se obuce..za razliku od srba..nemcu je bitno da mu je udobno i zdravo to sto nosi a ne robne marke;)neces videti nemca da nosi fejk robne marke kao sto srbi vole lazne ugg..pacioti..lazne prade i ostale torbice koje su dosle od turskih svercera...ukljucujuci i lazne trenerke !!

Petar Deutschland

pre 6 godina

Jednostavno nema garderobe koja je udobnija od trenerke. Ja trenerku ne nosim jedino kad spavam. Farmerke imam jedne da mi se nađu kad baš moram da ih nosim a i tada jedva čekam da ih svučem. Cipele nemam. Doduše jednom u životu sam ih probao i nikad više. Imam samo kanađanke kad je sneg napolju. Moda me ne zanima kao ni šta će drugi reći. Ako će neko da se uvredi što ja nosim trenerku realno ima problem sa sobom. Inače zarađujem 4800 evra mesečno i nosim ono u čemu mi je najudobnije. Trenerka i patike. Vlasnicima donosim toliku zaradu da ih briga u čemu dolazim na posao. I ženu sam pronašao koja obožava trenerke. I naše dete samo ima trenerke. Obožavam trenerke i patike.

Da se ne lazemo

pre 6 godina

@Jeka
A kako su tek duhoviti kad progovore na nemackom, engleskom, svedskom,... Samo cu reci da devojke na zapadu uglavnom ne zele ni da razgovaraju sa strancima, a nase se predaju cele koliko je pre moguce, da im prilika ne pobegne...

Тарми пфк

pre 6 godina

Тренерка закон ..Кад читам коментаре ових углађених фолираната , схватим колико се заправо забадамо у туђе животе ! Њемцима је најљепши одговор , да одијело не чини човјека..

Odelo ne cini coveka

pre 6 godina

Zivim u tropskom kraju i cele godine sportski sorts , papuce i majica. Code oblacenja je za posao ili neku drugu priliku. Zelim ljude koji komentarisu tudji stil oblacenja. Lepo obuces sta god te cini srecnim i uzivas u zivotu.

Zagor

pre 6 godina

@ esp: "Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?" Zasto uopste gace? Nisu bas udobne... Bolje nista, kad' je bal ne' je bal... ;-)

Апоплекс

pre 6 godina

Западна сељанџура носи скоро само танге и брус, задњица сева, носи чиваву која има више одеће од ње - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз слободе!"
Балканац носи тренерку - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз некултуре, све се оцртава!"

metodije

pre 6 godina

@duke nukem - pa radis li ti ikako, sem sto setas kera i familiju? Takvi kao ti su zagadili Nemacku i hitno treba otvoriti novi Birk.... da se ocisti od takvih!!

Krstaš_Bg_1906

pre 6 godina

I komentari i okruženje u kome živimo (i to ne samo naše), govore koliko se sve srozalo, zapustilo i uprostačilo.
Dobro je primetio "The Old Man" Harison iz serijala "Pawn Stars" kako su nekad gospoda u košuljama, sa kravatama i sakoima leteli avionima, a sada u šarenim bermudama i japankama ulaze u avion. Nema više poštovanja.
Današnje vreme je veme bez stila, bez navike da se vodi računa o sebi i pristojno odeva i to nema nikakve veze sa modnim trendovima. Onaj ko prati modu je konzument i potrošač, a onaj ko ima stila je čovek koji ima svest o sebi i koji svoje unutrašnje Ja ume kroz odeću da iskaže okruženju. O tome su napisane mnoge studije i knjige, ali ko još čita bilo šta.
Dragutin Gostuški (zna li iko ko je on) je ostao upamćen po izjavi da je čovek bez stila, pogrešan čovek.
Nošenje trenerki je za stan, trening i eventualno kratak izlazak "po kraju" da bi se nešto kupilo ili obavilo. Ali šetati se gradom sa onim duksevima čija je siva kapuljača prebačena preko, naravno, crne jakne (ostale se boje ne računaju), uz torbicu "pederušu" ili "kondukterku", sa razgaženim patikama koje se zbog visokog risa ne pertlaju već ostaju, onako, do pola upertlane, Najviše govore o onome ko se tako odeva.

neutralni felsh

pre 6 godina

sto manja nacija, vise je narcisoidna, ne smes nista da im kazes, odmah se naljute i krecu u raspravu... verovatno isto vazi i za ljude.

Семпер фи

pre 6 godina

wiener@- I ja brate, kao i ti, odmah vidim sa kim imam posla kad pročitam da je Beč napisao malim početnim slovom.

Gastarbajter...

pre 6 godina

Dragi zemljaci...Nema razloga da ikome smejete..Nosenje trenerke ostavlja utisak nehigijene i nebrige...A Nemci Koje vi kritikujete su ispred nas sa Balkana jedno 300 godina...

djuro

pre 6 godina

@Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
(jelena, 14. januar 2018 22:45)


Nije valjda da đubre bacate u bijeloj vjenčanici?? vjerovatno i pasulj, ka gospođa, pudingom zapržavate? Što se trenerke tiče, smršajte nevjesta, pa će i vama lijepo da stoji..

sideswipe

pre 6 godina

А шта вас брига што ја носим тренерку? Мислим и на ове домаће, што су им пуна уста “западних вредности”.

Zvezdan

pre 6 godina

Samo neka Nemci ne pisu o modi. A za Crnogorce cu reci da su naviše modno orijentisan narod. Cak i na vrh CG cuke, ljidi znaju za Cesare Paciotti, LV, Paradu itd... :)

Zurkolomac

pre 6 godina

Trenerke nose u grad samo dizelasi i ultra seljacine. Samo to nasim devojkama ne smeta previse, nego se na takve najvise i pale.
A Nemcima je bolje da zacepe, jer su nacija koja oblaci ubedljivo najruznije u Evropi, plus su im zene abnormalno ruzne...

021

pre 6 godina

Ne znam što su se svi popalili i krenuli u neku odbranu trenerki ko da brane državu. Ja istu nosim po kući i na fudbalici. Inače nosim farke. Nije trendža ni za kafanu. Moguće da je to ostavština onih turskih šalvara i perioda komunizma gde se negovalo fizičko obrazovanje. Opet, nije trenerica za svaki dan, posao, itd. Očigledno je istina da je nose oni koji nemaju posao ili rade na pijaci. Đavola bi je nosili po ozbiljnim kompanijama. Mada sam po pijacama video dosta prodavaca u pantalonama, normalno obučenih. I smanjite loženje, ne branite državu od neprijatelja, već nekulturu. A to šta drugi rade nije opravdanje za nas. Neka oni budu seljoberi u čarapama i sandalama, ali to ne opravdava naše džibere u trendži i maksarama.

Mr M

pre 6 godina

@jelena
Ja nosim jednobojne pamucne trenerke bez ranfle na nogavicama i pamucne dukseve. Reci mi sta je udobnije od toga, a da zadovoljava estecke kriterijume jednog vrhunskog estete? Pomozi mi i otvori mi oci!! Hvala unapred

Marta

pre 6 godina

Samo kod nas mogu da se vide i žene i muškarci koji nose odeću i obuću za sport a nisu krenuli da se bave sportom, naravno da je to smešno,a smešan je i izraz sportska elegancija :)

zivina

pre 6 godina

Kao neko ko putuje poslovno u razlicite zemlje, mogu vam reci da je nas zastitni znak muska torbica. :) Zovu ih Serbian bags, i uvek ide slicna fora: kako prepoznati srbina na ulici/aerodromu/poslu? - nosi torbicu. :)

Milos

pre 6 godina

Ja trenerku nosim po kući, do kafića u kvartu, na kafi popodne, i naravno kad se nakanim da odem na kakav trening.

Ali ljudima na zapadu je trenerka nekako ispod radara za bilo šta sem za trening. Kad god vidim na nekom klipu Amerikanca u svojoj kući, a nosi farmerke + bos hoda po onom itisonu - naježim se.

I Ameri se sprdaju Slovenima, stereotip je "Adidas tracksuit" za Ruse... Nije mi jasno zašto...

Vracarac

pre 6 godina

Kada vidiš ljude u trenerci, odmah znaš šta mu se krije u glavi...;)
Bravo za emisiju, jedan od najsmesnijih odevnih predmeta, kada predjes 15 godina života...

Stela

pre 6 godina

Naravno da je smešno da neko ko nije krenuo da se bavi sportom ili neko ko se očigledno NIKAD ne bavi sportom nosi trenerku :) Juče u restoranu nekoliko gostiju došlo na ručak u trenerci,naravno ne samo muškarci nego i žene, pobedila je kombinacija bela trenerka sa bundicom bez rukava i zlatne patike sa šljokicama :)

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve, hahaha.

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

kauboji (pastiri)

pre 6 godina

ne znam za balkan, ali u srbiji se najvise nose farmerke, pa trenerka.
to znaci da je srbija kaubojska drzava (farmerke su pantalone kauboja), tj pastirska (ono sto se u americi zove kauboj kod nas se zove pastir).
A ne zna se koji je gori odevni predmet. Farmerke (leti tople zimi hladne), ili trenerka, koja jeste udobna za sport i kucu ali se toliko istegne posle par nosenja da izgleda kao da su je krave zvakale.
a klasicni srpski uzor za "eleganciju" su farmerke i crne cipele. Kad zeli da bude "elegantan", muskarac u srbiji skoro uvek nosi ovu kombinaciju (katastrofa kombinaciju). Kao elegeantne crne cipele (spicoke, politicarske), a iznad kao opusteno (kezual) farmerke (ofucane). Kao da hoce da pokaze - elegantan sam ali umem da budem i opusten.
Kauboj sam al imam para i za cipele.
katastrofica...

predrasude, predrasude

pre 6 godina

Crnogorci i Nemci imaju nesto zajednicko. Podjednak smisao za humor.
@Milan

Crnogorci imaju opak smisao za humor. To bi znao da ih poznajes licno a ne samo propagandnu medijsku sliku o njima.
A i garderobi pridaju veci znacaj nego sto je po mom ukusu. Malo kopiraju italijane.

ssss

pre 6 godina

sve sve ali ova sto kaze da je stranci osvoje sto dodju lepo obuceni u Srbiju...ne padas ti srce na oblacenje ti nesto drugo trazis.

MNE

pre 6 godina

Zivim u Crnoj Gori i nikada nisam vidio da je neko recimo dosao na posao u trenerci, koji god posao da je u pitanju. Osim mozda gradjevinskih radnika i fizikalaca, mada i tu su sve vise kombinezoni prisutni. A sto se tice neobaveznog izlaska napolje u trenerci, mislim da je to nekako vise vezano za nacin zivota. Osim Podgorice, koja takodje nije prevelika, svi ostali gradovi su relativno mali. I gdje god covjek da izadje, uglavnom ce biti 10 do 15 minuta hoda udaljen od kuce, tako da i nema taj osjecaj da je negdje posebno otisao. Pogotovo ako se ide do prodavnice, kioska, lokalne kafane, kladionice i slicno. Vjerovatno je tako i u manjim mjestima u okolini, ne samo kod nas.
Postoje naravno i oni koji ciljano oblace trenerku za neki izlazak, ali to su obicno neki brendirani modeli koji kostaju po 100 i vise eura, pa je to valjda potreba da se pokaze ili jednostavno da se bude u skupoj odjeci. Mada ako uporedimo ovo sa trendom iz Amerike da se nose tri broja vece farmerice na polovini zadnjice, a od ispod strce donje gace, ovi u trenerkama su jos i gospoda.

puma

pre 6 godina

Hha u pravi su svabe, bio jedan amercki film u vezi rata I vidi kako balkanac nosi trenerku za vreme citavoga filma dok ganja americkoga pilota,preko njiva,zgrada, miskih polja,sumama,

Vlado

pre 6 godina

Mislim da su komentatori dali dobre odgovore, ali se i kompromituju sa njima. Nemojte se ljutiti, kada izadjes u grad, sramota je obuci trenerku, a ne otici trcati. Trenerke jesu komotne, a zasto ne idete u svadbu u njima, jer bas tu treba komocija. Postoji neki kodeks za oblacenje koji oznacava kulturno stanje nacije. Nikada mi nije bilo jasno kada su kod nas kruzile, pa i dan danas, price kako se Nemci ne znaju obuci, kako su glupi, smotani... a mi od nase sveznalosti sve dublje tonemo u blato i to zivo blato.

Đni

pre 6 godina

Trenerke su apsolutni hit u svetu mode to sto su nemci za dizajn
antitalenti ne znace da su talijani francuzi i crnogorci
P.s ko je kriv onima sto sljakaju od 9 do 17 sto neko pije kafu u 12 u kralja petra sav2 dobre ribe u trnerki

Rajko Zivotic

pre 6 godina

Kad trenerka u pitanju kod crnogoraca to je u stvari poruka "ja sam zestok, utreniran, nemoj da se zezas sa mnom". Ne mogu da verujem da to Nemac nije ukapirao.

delboj

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jelena, 14. januar 2018 22:45)

A u sto bi ti bacala smece? U neku Guccijevu haljinu mozda. Njemci, i stil ili moda su dva svijeta, tako da oni nemaju za pravo nekome nesto reci o oblacenju.

manituami

pre 6 godina

kad nekog spazim da se vuce u trenerki odmah krivina,,,
(ma,zdravo, 14. januar 2018 21:11)
Bolje nauči pravopis, umesto što 'vataš krivine.

Aca

pre 6 godina

Ako nemci znaju još nešto dobro da urade a da nije auto industrija u pitanju,znaju veoma dobro da se smešno obuku.Trenerke obožavam za svakodnevno kretanje i ne kupujem ni najjeftinije ni najskuplje.Naravno da se oblačim drugačije ako se ide na neku porodičnu večeru,svadbu..rođendan i itd.
Ali za svaki dan bez nekih obaveza,trenerka je po meni super.

Branko

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50) # Link komentara

Jeko, ja ne znam da li ti spadas u devojke koje vise vole strance od naših momaka ali ono što sigurno znam je da 99% naših devojaka daleko više voli naše momke, tako da ti je ta tvrdnja kako stranci osvajaju svaku našu devojku i neistinita i omalovažavajuća prema našim muškarcima. Daleko od toga. A što se tiče trenerki i ja nisam ljubitelj istih ali nisam ni ljubitelj uštogljenog poslovnog izgleda koji mi je odvratan. Samo sportska elegancija.

Evo ja u Nemackoj

pre 6 godina

Nemci mnogo znaju o modi...svi idu ko sumari u nekim kaka bojama... veze sa vezom...da nam je njihov standard bili bibza njih vasiona...

pasta

pre 6 godina

VOLIMO DQ PROZIVAMO DRUGE A ODMA SE VREDJAMO KAD NEKO KONSTATUJE NESTO STO JE REALNO ISTINA. ZASTO CEMU...ZATO STO IMAMO DIVLJI PAGANSKI MENTALITET I ZATO I ZIVIMO OVAKO

Meraklije

pre 6 godina

Tako je braćo Crnogorci. Mozda su Nemci kud i kamo bogatiji ali lepsi niti domisljatiji za humor od nas sa Balkana nikad nece biti.
Jedna je Yuga ....i njeni narodi

Bosanac

pre 6 godina

Pa sta sad? Mi treba da nosimo kosulje da bi se dopali Nijemcima jer oni misle da je to ok? Evo odmah... Meni ne smeta kad neko nosi kosulju iako je ne volim. Zasto bi nekome smetala moja trenerka? I neko dole pise da se muskarcima ocrta ona stvar u trenerci... Pa i zenama se ocrta mnogo toga, a o dekolteu da ne govorim, gdje se namjerno pokazuju atributi. Zasto ja da krijem ako sam obdaren? :)

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve.

AV

pre 6 godina

Balkanci se po svetu prepoznaju po trenerkama, i to ne samo muski nego i zenski. Postoji udobna i prijatna odeca koja se moze nositi bez da se odaje utisak zapustnosti i lenjosti.

Dobro rece jos onomad Milos Obrenovic

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a
(Mile okati, 14. januar 2018 22:18)

Dzabe objasnjavas. Ovaj narod se ni ne trudi nista da razume cak ni na srpskom, ali su se svi nasli uvredjeni bez da su razumeli rec priloga na nemackom. Pola njih nije videlo nemca u zivotu osim u partizanskim filmovima ali znaju da svi Nemci nose bele carape i sandale i brze-bolje napadaj! Sad ce 70% njih bas iz inata da nosi samo trenerke. Mogu misliti, da je situacija obrnuta i da kod nas dolazi toliko Nemaca da radi i dones svoje navike bez ikakvog pokusaja da se integrisu, kakve bi mi priloge tek pravili i kakvi bi komentari bili.

karlos

pre 6 godina

Joj. Nemoj da nam nemci pričaju o odeći. A kamo li o modi. Živim u Nemačkoj i kad vidim kolege ili poneke ljude na ulici šta nose... uopšte im nije trebalo da se mešaju u ovo. I na Balkanu ima bisera al pogitovu nemci nemaju veze sa dobrom odećom.

goran

pre 6 godina

Mene uz trenerke sokiraju devojke koje usred bela dana se obuku kao za bal, Novosadjanke koje usred leta setaju farmerke, one gace pelengace sto im se tur vuce do zemlje, one smesne karirane pantalone, gospodje (posebno politicarke) koje nekim ogromnim salovima ili nekim ogrlicama kao u psa skrivaju vrat koji neumitno stari i tako dalje, i tako dalje...

ernesto che

pre 6 godina

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

S

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50)

Hahahaha ako ćeš pre sa strancem zato sto naši nose trenerko i ako ti je to jedini razlog Hahaha samo napred i srećno! Samo u mom okruženju nešto ne vidim da cure jure strance(imam jednog drugara koji se "udao" za ruskinju i jednog za hrvaticu!?? Ne kažem da nema slučajeva.

Srpska posla

pre 6 godina

Ko zna nemacki shvatice da je ovo propaganda srpske stampe. U prilogu nista nije receno sa omalovazavanjem cak se na kraju reporter pohvalio da je i on nabavio jednu trenerki i da su udobne.

Igor Gavran

pre 6 godina

Ne bih se podsmevao Crnogorcima u vezi garderobe. Oni drze do sebe, vole da se pokazu. Umeju lepo i kvalitetno da se obuku i ne zale novaca na to. Oduvek je tako bilo, i narodna nosnja im je jako lepa. Kad malo bolje razmislim, potpuno su u pravu.

duke nukem

pre 6 godina

Ustanes ujutru, obuces trenerku po stanu. Igras se sa detetom, setas kera logicno u trenerci. Onda prosetas po kraju sa detetom, rucak, posle opet setnja. Ne vidim gde u svemu tome postoji potreba za formalnim oblacenjem i sto bih trenerku menjao za farmerke??? Uvece u kafanu, moze trenerka ali moze (ne mora) farmerke.

jelena

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.

Mile okati

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a

udavih se od smeha

pre 6 godina

Slabo je to djetici, pametniji i duhovitiji ste od njih! Može i bolji odgovor! Ajmo paljba! Al ipak nije propustio da kupi tri za 25 evra! Hauptsache billig!

cobo

pre 6 godina

Jednostavno,trenerke se nose u slobodno vreme a na Balkanu osim Slovenije svi imaju slobodno jer ne radi 50% ljudi a oni koji rade su na budzetu ili pijaci :(

Јабучило

pre 6 godina

Да знам да ме неће гледати чудно лети бих носио само кошуљу (да не употребим страну реч туника) до колена.

wiener

pre 6 godina

Ljudi, govorite šta hoćete ali trenerke su antimoda. A i da ne govorim o tome da po tome ovde u beču znam da li sa dotičnom osobom odmah da govorim na srpskom. Kakva bre "pravda za trenerke" kao da je to jedino komotno što se može obući.

Pravda

pre 6 godina

Trenerke su najudobnija garderoba. No, ljudi su majstori da sami sebi život iskomplikuju pa smo uveli neke izopačene kodekse odevanja da na primer na posao moramo da dolazimo odeveni u odeću koja nas davi, stiska, guši i obuću koja nam blokira cirkulaciju a često i žulja. Mark Zakerberg nosi jednu običnu majicu za fizičko u svakoj prilici, a i njegovi zaposleni imaju slobodu odevanja, što je jedan u nizu faktora produktivnosti.Svaka mu čast na tome. Pravda za trenerke!

Esp

pre 6 godina

Ovde se radi o elementarnoj kulturi koja ovde vise ne zivi. Nekada su ljudi kod nas izlazili napolje u blejzerima i odelima. Nije samo do vremena u kome zivimo ili do komoditeta.
Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?

Jeka

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.

SASA

pre 6 godina

Kad sam radio u Nemackoj semdesetih kod nas u modi bile cipele sa debljim djonom i siroke pantalone. Moj sef dodje na posao u nekim spicastim cipelama neki su ih zvali simike, roze kosulji, plavoj kravati i zelenim pantalonama. I oni o modi?

ernesto che

pre 6 godina

Svaki put kad vidim cemu sve ljudi robuju, nekako dozivim olaksanje sto nisam jedan od njih. Robovi koji svaki put kad izadje neka nova stvar odmah odu i izdvoje jedan veliki deo svoje tesko zaradjene plate i daju velikim korporacijama koje zgrcu milijarde, bukvalno kao zombiji. Sto se tice nemaca, pored toga sto su napravili zombije-robove, napravili su i zombije pune predrasuda , kojima je jedini cilj da budu in, fensi i moderni (nazalost mnogo je takvih i kod nas, ali izgleda manje) zombije koji ako neko misli drugacije oni ga "zale" a u stvari oni su za primer sta znaci biti rob novca i propagandi. Presrecan sam, jer sam slobodan, vi robu-jte.

Mia

pre 6 godina

Pravda za trenerke! Meni je taj odevni predmet skroz ok. Naravno, ako je onaj model koji se sužava pa bude kao da muškarac nosi helanke - nikako. Klasična trenerka je praktična za svakodnevno nošenje, nije za posao i za svečane prilike, kao ni za noćne izlaske, ostalo je u redu.

Pravda

pre 6 godina

Trenerke su najudobnija garderoba. No, ljudi su majstori da sami sebi život iskomplikuju pa smo uveli neke izopačene kodekse odevanja da na primer na posao moramo da dolazimo odeveni u odeću koja nas davi, stiska, guši i obuću koja nam blokira cirkulaciju a često i žulja. Mark Zakerberg nosi jednu običnu majicu za fizičko u svakoj prilici, a i njegovi zaposleni imaju slobodu odevanja, što je jedan u nizu faktora produktivnosti.Svaka mu čast na tome. Pravda za trenerke!

Mia

pre 6 godina

Pravda za trenerke! Meni je taj odevni predmet skroz ok. Naravno, ako je onaj model koji se sužava pa bude kao da muškarac nosi helanke - nikako. Klasična trenerka je praktična za svakodnevno nošenje, nije za posao i za svečane prilike, kao ni za noćne izlaske, ostalo je u redu.

SASA

pre 6 godina

Kad sam radio u Nemackoj semdesetih kod nas u modi bile cipele sa debljim djonom i siroke pantalone. Moj sef dodje na posao u nekim spicastim cipelama neki su ih zvali simike, roze kosulji, plavoj kravati i zelenim pantalonama. I oni o modi?

Mile okati

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a

cobo

pre 6 godina

Jednostavno,trenerke se nose u slobodno vreme a na Balkanu osim Slovenije svi imaju slobodno jer ne radi 50% ljudi a oni koji rade su na budzetu ili pijaci :(

Igor Gavran

pre 6 godina

Ne bih se podsmevao Crnogorcima u vezi garderobe. Oni drze do sebe, vole da se pokazu. Umeju lepo i kvalitetno da se obuku i ne zale novaca na to. Oduvek je tako bilo, i narodna nosnja im je jako lepa. Kad malo bolje razmislim, potpuno su u pravu.

ernesto che

pre 6 godina

Svaki put kad vidim cemu sve ljudi robuju, nekako dozivim olaksanje sto nisam jedan od njih. Robovi koji svaki put kad izadje neka nova stvar odmah odu i izdvoje jedan veliki deo svoje tesko zaradjene plate i daju velikim korporacijama koje zgrcu milijarde, bukvalno kao zombiji. Sto se tice nemaca, pored toga sto su napravili zombije-robove, napravili su i zombije pune predrasuda , kojima je jedini cilj da budu in, fensi i moderni (nazalost mnogo je takvih i kod nas, ali izgleda manje) zombije koji ako neko misli drugacije oni ga "zale" a u stvari oni su za primer sta znaci biti rob novca i propagandi. Presrecan sam, jer sam slobodan, vi robu-jte.

duke nukem

pre 6 godina

Ustanes ujutru, obuces trenerku po stanu. Igras se sa detetom, setas kera logicno u trenerci. Onda prosetas po kraju sa detetom, rucak, posle opet setnja. Ne vidim gde u svemu tome postoji potreba za formalnim oblacenjem i sto bih trenerku menjao za farmerke??? Uvece u kafanu, moze trenerka ali moze (ne mora) farmerke.

Јабучило

pre 6 godina

Да знам да ме неће гледати чудно лети бих носио само кошуљу (да не употребим страну реч туника) до колена.

jelena

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.

wiener

pre 6 godina

Ljudi, govorite šta hoćete ali trenerke su antimoda. A i da ne govorim o tome da po tome ovde u beču znam da li sa dotičnom osobom odmah da govorim na srpskom. Kakva bre "pravda za trenerke" kao da je to jedino komotno što se može obući.

Esp

pre 6 godina

Ovde se radi o elementarnoj kulturi koja ovde vise ne zivi. Nekada su ljudi kod nas izlazili napolje u blejzerima i odelima. Nije samo do vremena u kome zivimo ili do komoditeta.
Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?

Jeka

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.

Bosanac

pre 6 godina

Pa sta sad? Mi treba da nosimo kosulje da bi se dopali Nijemcima jer oni misle da je to ok? Evo odmah... Meni ne smeta kad neko nosi kosulju iako je ne volim. Zasto bi nekome smetala moja trenerka? I neko dole pise da se muskarcima ocrta ona stvar u trenerci... Pa i zenama se ocrta mnogo toga, a o dekolteu da ne govorim, gdje se namjerno pokazuju atributi. Zasto ja da krijem ako sam obdaren? :)

Dobro rece jos onomad Milos Obrenovic

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a
(Mile okati, 14. januar 2018 22:18)

Dzabe objasnjavas. Ovaj narod se ni ne trudi nista da razume cak ni na srpskom, ali su se svi nasli uvredjeni bez da su razumeli rec priloga na nemackom. Pola njih nije videlo nemca u zivotu osim u partizanskim filmovima ali znaju da svi Nemci nose bele carape i sandale i brze-bolje napadaj! Sad ce 70% njih bas iz inata da nosi samo trenerke. Mogu misliti, da je situacija obrnuta i da kod nas dolazi toliko Nemaca da radi i dones svoje navike bez ikakvog pokusaja da se integrisu, kakve bi mi priloge tek pravili i kakvi bi komentari bili.

goran

pre 6 godina

Mene uz trenerke sokiraju devojke koje usred bela dana se obuku kao za bal, Novosadjanke koje usred leta setaju farmerke, one gace pelengace sto im se tur vuce do zemlje, one smesne karirane pantalone, gospodje (posebno politicarke) koje nekim ogromnim salovima ili nekim ogrlicama kao u psa skrivaju vrat koji neumitno stari i tako dalje, i tako dalje...

Srpska posla

pre 6 godina

Ko zna nemacki shvatice da je ovo propaganda srpske stampe. U prilogu nista nije receno sa omalovazavanjem cak se na kraju reporter pohvalio da je i on nabavio jednu trenerki i da su udobne.

ernesto che

pre 6 godina

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

duke nukem

pre 6 godina

Zivim unsrbiji i radim za sebe. Lepo zaradjujem i nemam potrebu da me neko na nesto primorava. Trenerkami je udobna i nosim je kad god mogu. Kada putujem duze uvek nosim trenerku jer je milion puta udobnija od farmerki koje se useku i stisnu.

karlos

pre 6 godina

Joj. Nemoj da nam nemci pričaju o odeći. A kamo li o modi. Živim u Nemačkoj i kad vidim kolege ili poneke ljude na ulici šta nose... uopšte im nije trebalo da se mešaju u ovo. I na Balkanu ima bisera al pogitovu nemci nemaju veze sa dobrom odećom.

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve.

021

pre 6 godina

Ne znam što su se svi popalili i krenuli u neku odbranu trenerki ko da brane državu. Ja istu nosim po kući i na fudbalici. Inače nosim farke. Nije trendža ni za kafanu. Moguće da je to ostavština onih turskih šalvara i perioda komunizma gde se negovalo fizičko obrazovanje. Opet, nije trenerica za svaki dan, posao, itd. Očigledno je istina da je nose oni koji nemaju posao ili rade na pijaci. Đavola bi je nosili po ozbiljnim kompanijama. Mada sam po pijacama video dosta prodavaca u pantalonama, normalno obučenih. I smanjite loženje, ne branite državu od neprijatelja, već nekulturu. A to šta drugi rade nije opravdanje za nas. Neka oni budu seljoberi u čarapama i sandalama, ali to ne opravdava naše džibere u trendži i maksarama.

Zurkolomac

pre 6 godina

Trenerke nose u grad samo dizelasi i ultra seljacine. Samo to nasim devojkama ne smeta previse, nego se na takve najvise i pale.
A Nemcima je bolje da zacepe, jer su nacija koja oblaci ubedljivo najruznije u Evropi, plus su im zene abnormalno ruzne...

Krstaš_Bg_1906

pre 6 godina

I komentari i okruženje u kome živimo (i to ne samo naše), govore koliko se sve srozalo, zapustilo i uprostačilo.
Dobro je primetio "The Old Man" Harison iz serijala "Pawn Stars" kako su nekad gospoda u košuljama, sa kravatama i sakoima leteli avionima, a sada u šarenim bermudama i japankama ulaze u avion. Nema više poštovanja.
Današnje vreme je veme bez stila, bez navike da se vodi računa o sebi i pristojno odeva i to nema nikakve veze sa modnim trendovima. Onaj ko prati modu je konzument i potrošač, a onaj ko ima stila je čovek koji ima svest o sebi i koji svoje unutrašnje Ja ume kroz odeću da iskaže okruženju. O tome su napisane mnoge studije i knjige, ali ko još čita bilo šta.
Dragutin Gostuški (zna li iko ko je on) je ostao upamćen po izjavi da je čovek bez stila, pogrešan čovek.
Nošenje trenerki je za stan, trening i eventualno kratak izlazak "po kraju" da bi se nešto kupilo ili obavilo. Ali šetati se gradom sa onim duksevima čija je siva kapuljača prebačena preko, naravno, crne jakne (ostale se boje ne računaju), uz torbicu "pederušu" ili "kondukterku", sa razgaženim patikama koje se zbog visokog risa ne pertlaju već ostaju, onako, do pola upertlane, Najviše govore o onome ko se tako odeva.

neutralni felsh

pre 6 godina

sto manja nacija, vise je narcisoidna, ne smes nista da im kazes, odmah se naljute i krecu u raspravu... verovatno isto vazi i za ljude.

djidji govedina

pre 6 godina

srbi komentarisu nemce..koji cirkus....idite srbi u minhen i vidite kako se oblace bogati nemci ..sta voze i kako zive..grad sa najvecim brojem porse automobila na broj stanovnika na svetu..obicnom nemcu je najmanje bitno kako izgleda drugima kad se obuce..za razliku od srba..nemcu je bitno da mu je udobno i zdravo to sto nosi a ne robne marke;)neces videti nemca da nosi fejk robne marke kao sto srbi vole lazne ugg..pacioti..lazne prade i ostale torbice koje su dosle od turskih svercera...ukljucujuci i lazne trenerke !!

Branko

pre 6 godina

(Swarog, 14. januar 2018 22:57)

Upravo je suprotno. Ko nosi trenerku je uglavnom opušten. Ne robuje modnoj industriji i itekako ima kontrolu nad svojim životom.

S

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50)

Hahahaha ako ćeš pre sa strancem zato sto naši nose trenerko i ako ti je to jedini razlog Hahaha samo napred i srećno! Samo u mom okruženju nešto ne vidim da cure jure strance(imam jednog drugara koji se "udao" za ruskinju i jednog za hrvaticu!?? Ne kažem da nema slučajeva.

delboj

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jelena, 14. januar 2018 22:45)

A u sto bi ti bacala smece? U neku Guccijevu haljinu mozda. Njemci, i stil ili moda su dva svijeta, tako da oni nemaju za pravo nekome nesto reci o oblacenju.

MNE

pre 6 godina

Zivim u Crnoj Gori i nikada nisam vidio da je neko recimo dosao na posao u trenerci, koji god posao da je u pitanju. Osim mozda gradjevinskih radnika i fizikalaca, mada i tu su sve vise kombinezoni prisutni. A sto se tice neobaveznog izlaska napolje u trenerci, mislim da je to nekako vise vezano za nacin zivota. Osim Podgorice, koja takodje nije prevelika, svi ostali gradovi su relativno mali. I gdje god covjek da izadje, uglavnom ce biti 10 do 15 minuta hoda udaljen od kuce, tako da i nema taj osjecaj da je negdje posebno otisao. Pogotovo ako se ide do prodavnice, kioska, lokalne kafane, kladionice i slicno. Vjerovatno je tako i u manjim mjestima u okolini, ne samo kod nas.
Postoje naravno i oni koji ciljano oblace trenerku za neki izlazak, ali to su obicno neki brendirani modeli koji kostaju po 100 i vise eura, pa je to valjda potreba da se pokaze ili jednostavno da se bude u skupoj odjeci. Mada ako uporedimo ovo sa trendom iz Amerike da se nose tri broja vece farmerice na polovini zadnjice, a od ispod strce donje gace, ovi u trenerkama su jos i gospoda.

Vlado

pre 6 godina

Mislim da su komentatori dali dobre odgovore, ali se i kompromituju sa njima. Nemojte se ljutiti, kada izadjes u grad, sramota je obuci trenerku, a ne otici trcati. Trenerke jesu komotne, a zasto ne idete u svadbu u njima, jer bas tu treba komocija. Postoji neki kodeks za oblacenje koji oznacava kulturno stanje nacije. Nikada mi nije bilo jasno kada su kod nas kruzile, pa i dan danas, price kako se Nemci ne znaju obuci, kako su glupi, smotani... a mi od nase sveznalosti sve dublje tonemo u blato i to zivo blato.

Stela

pre 6 godina

Naravno da je smešno da neko ko nije krenuo da se bavi sportom ili neko ko se očigledno NIKAD ne bavi sportom nosi trenerku :) Juče u restoranu nekoliko gostiju došlo na ručak u trenerci,naravno ne samo muškarci nego i žene, pobedila je kombinacija bela trenerka sa bundicom bez rukava i zlatne patike sa šljokicama :)

djuro

pre 6 godina

@Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
(jelena, 14. januar 2018 22:45)


Nije valjda da đubre bacate u bijeloj vjenčanici?? vjerovatno i pasulj, ka gospođa, pudingom zapržavate? Što se trenerke tiče, smršajte nevjesta, pa će i vama lijepo da stoji..

Marta

pre 6 godina

Samo kod nas mogu da se vide i žene i muškarci koji nose odeću i obuću za sport a nisu krenuli da se bave sportom, naravno da je to smešno,a smešan je i izraz sportska elegancija :)

AV

pre 6 godina

Balkanci se po svetu prepoznaju po trenerkama, i to ne samo muski nego i zenski. Postoji udobna i prijatna odeca koja se moze nositi bez da se odaje utisak zapustnosti i lenjosti.

ssss

pre 6 godina

sve sve ali ova sto kaze da je stranci osvoje sto dodju lepo obuceni u Srbiju...ne padas ti srce na oblacenje ti nesto drugo trazis.

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve, hahaha.

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

Odelo ne cini coveka

pre 6 godina

Zivim u tropskom kraju i cele godine sportski sorts , papuce i majica. Code oblacenja je za posao ili neku drugu priliku. Zelim ljude koji komentarisu tudji stil oblacenja. Lepo obuces sta god te cini srecnim i uzivas u zivotu.

Rajko Zivotic

pre 6 godina

Kad trenerka u pitanju kod crnogoraca to je u stvari poruka "ja sam zestok, utreniran, nemoj da se zezas sa mnom". Ne mogu da verujem da to Nemac nije ukapirao.

Aca

pre 6 godina

Ako nemci znaju još nešto dobro da urade a da nije auto industrija u pitanju,znaju veoma dobro da se smešno obuku.Trenerke obožavam za svakodnevno kretanje i ne kupujem ni najjeftinije ni najskuplje.Naravno da se oblačim drugačije ako se ide na neku porodičnu večeru,svadbu..rođendan i itd.
Ali za svaki dan bez nekih obaveza,trenerka je po meni super.

kauboji (pastiri)

pre 6 godina

ne znam za balkan, ali u srbiji se najvise nose farmerke, pa trenerka.
to znaci da je srbija kaubojska drzava (farmerke su pantalone kauboja), tj pastirska (ono sto se u americi zove kauboj kod nas se zove pastir).
A ne zna se koji je gori odevni predmet. Farmerke (leti tople zimi hladne), ili trenerka, koja jeste udobna za sport i kucu ali se toliko istegne posle par nosenja da izgleda kao da su je krave zvakale.
a klasicni srpski uzor za "eleganciju" su farmerke i crne cipele. Kad zeli da bude "elegantan", muskarac u srbiji skoro uvek nosi ovu kombinaciju (katastrofa kombinaciju). Kao elegeantne crne cipele (spicoke, politicarske), a iznad kao opusteno (kezual) farmerke (ofucane). Kao da hoce da pokaze - elegantan sam ali umem da budem i opusten.
Kauboj sam al imam para i za cipele.
katastrofica...

sideswipe

pre 6 godina

А шта вас брига што ја носим тренерку? Мислим и на ове домаће, што су им пуна уста “западних вредности”.

zivina

pre 6 godina

Kao neko ko putuje poslovno u razlicite zemlje, mogu vam reci da je nas zastitni znak muska torbica. :) Zovu ih Serbian bags, i uvek ide slicna fora: kako prepoznati srbina na ulici/aerodromu/poslu? - nosi torbicu. :)

Petar Deutschland

pre 6 godina

Jednostavno nema garderobe koja je udobnija od trenerke. Ja trenerku ne nosim jedino kad spavam. Farmerke imam jedne da mi se nađu kad baš moram da ih nosim a i tada jedva čekam da ih svučem. Cipele nemam. Doduše jednom u životu sam ih probao i nikad više. Imam samo kanađanke kad je sneg napolju. Moda me ne zanima kao ni šta će drugi reći. Ako će neko da se uvredi što ja nosim trenerku realno ima problem sa sobom. Inače zarađujem 4800 evra mesečno i nosim ono u čemu mi je najudobnije. Trenerka i patike. Vlasnicima donosim toliku zaradu da ih briga u čemu dolazim na posao. I ženu sam pronašao koja obožava trenerke. I naše dete samo ima trenerke. Obožavam trenerke i patike.

pasta

pre 6 godina

VOLIMO DQ PROZIVAMO DRUGE A ODMA SE VREDJAMO KAD NEKO KONSTATUJE NESTO STO JE REALNO ISTINA. ZASTO CEMU...ZATO STO IMAMO DIVLJI PAGANSKI MENTALITET I ZATO I ZIVIMO OVAKO

manituami

pre 6 godina

kad nekog spazim da se vuce u trenerki odmah krivina,,,
(ma,zdravo, 14. januar 2018 21:11)
Bolje nauči pravopis, umesto što 'vataš krivine.

Milos

pre 6 godina

Ja trenerku nosim po kući, do kafića u kvartu, na kafi popodne, i naravno kad se nakanim da odem na kakav trening.

Ali ljudima na zapadu je trenerka nekako ispod radara za bilo šta sem za trening. Kad god vidim na nekom klipu Amerikanca u svojoj kući, a nosi farmerke + bos hoda po onom itisonu - naježim se.

I Ameri se sprdaju Slovenima, stereotip je "Adidas tracksuit" za Ruse... Nije mi jasno zašto...

Mr M

pre 6 godina

@jelena
Ja nosim jednobojne pamucne trenerke bez ranfle na nogavicama i pamucne dukseve. Reci mi sta je udobnije od toga, a da zadovoljava estecke kriterijume jednog vrhunskog estete? Pomozi mi i otvori mi oci!! Hvala unapred

Апоплекс

pre 6 godina

Западна сељанџура носи скоро само танге и брус, задњица сева, носи чиваву која има више одеће од ње - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз слободе!"
Балканац носи тренерку - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз некултуре, све се оцртава!"

Gastarbajter...

pre 6 godina

Dragi zemljaci...Nema razloga da ikome smejete..Nosenje trenerke ostavlja utisak nehigijene i nebrige...A Nemci Koje vi kritikujete su ispred nas sa Balkana jedno 300 godina...

milosh-nish

pre 6 godina

kad god mogu nosim trenerice,imam ih ne zna im se broj,zna se kad se nose pantalone,kosulje i odela i to su iskljucivo svecane prilike i bukvalno svaki put jedva cekam da se zavrsi to gde sam otisao...e da,nosim i bokserice ofc ! (:,a kompleksase ne treba komentarisati,sami ce se pronaci...

Meraklije

pre 6 godina

Tako je braćo Crnogorci. Mozda su Nemci kud i kamo bogatiji ali lepsi niti domisljatiji za humor od nas sa Balkana nikad nece biti.
Jedna je Yuga ....i njeni narodi

Evo ja u Nemackoj

pre 6 godina

Nemci mnogo znaju o modi...svi idu ko sumari u nekim kaka bojama... veze sa vezom...da nam je njihov standard bili bibza njih vasiona...

puma

pre 6 godina

Hha u pravi su svabe, bio jedan amercki film u vezi rata I vidi kako balkanac nosi trenerku za vreme citavoga filma dok ganja americkoga pilota,preko njiva,zgrada, miskih polja,sumama,

predrasude, predrasude

pre 6 godina

Crnogorci i Nemci imaju nesto zajednicko. Podjednak smisao za humor.
@Milan

Crnogorci imaju opak smisao za humor. To bi znao da ih poznajes licno a ne samo propagandnu medijsku sliku o njima.
A i garderobi pridaju veci znacaj nego sto je po mom ukusu. Malo kopiraju italijane.

Zagor

pre 6 godina

@ esp: "Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?" Zasto uopste gace? Nisu bas udobne... Bolje nista, kad' je bal ne' je bal... ;-)

Đni

pre 6 godina

Trenerke su apsolutni hit u svetu mode to sto su nemci za dizajn
antitalenti ne znace da su talijani francuzi i crnogorci
P.s ko je kriv onima sto sljakaju od 9 do 17 sto neko pije kafu u 12 u kralja petra sav2 dobre ribe u trnerki

Vracarac

pre 6 godina

Kada vidiš ljude u trenerci, odmah znaš šta mu se krije u glavi...;)
Bravo za emisiju, jedan od najsmesnijih odevnih predmeta, kada predjes 15 godina života...

Da se ne lazemo

pre 6 godina

@Jeka
A kako su tek duhoviti kad progovore na nemackom, engleskom, svedskom,... Samo cu reci da devojke na zapadu uglavnom ne zele ni da razgovaraju sa strancima, a nase se predaju cele koliko je pre moguce, da im prilika ne pobegne...

metodije

pre 6 godina

@duke nukem - pa radis li ti ikako, sem sto setas kera i familiju? Takvi kao ti su zagadili Nemacku i hitno treba otvoriti novi Birk.... da se ocisti od takvih!!

uko

pre 6 godina

Danas u velikim brendovima, za decake gotovo da ne postoje pantalone, ugalvnom trenerke, cak se neke vrste trenerki vode kao pantalone.
Sto se tice obuce, za decake ne postoje cipele, samo patike. Probajte da kupite cipele pa cete videti.
Vremena se menjaju, pa I stil oblacenja. Uostalom, ti zapadnjaci su prvi poceli sa ofucanim izgledom I sportskom odecom na poslu. U Kanadi se znalo, kada u IT-u vidis doteranu zenu, znaci da je sa nasih prostora. A setite se samo Nemaca na letovanju u Jugoslaviji...

udavih se od smeha

pre 6 godina

Slabo je to djetici, pametniji i duhovitiji ste od njih! Može i bolji odgovor! Ajmo paljba! Al ipak nije propustio da kupi tri za 25 evra! Hauptsache billig!

Branko

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50) # Link komentara

Jeko, ja ne znam da li ti spadas u devojke koje vise vole strance od naših momaka ali ono što sigurno znam je da 99% naših devojaka daleko više voli naše momke, tako da ti je ta tvrdnja kako stranci osvajaju svaku našu devojku i neistinita i omalovažavajuća prema našim muškarcima. Daleko od toga. A što se tiče trenerki i ja nisam ljubitelj istih ali nisam ni ljubitelj uštogljenog poslovnog izgleda koji mi je odvratan. Samo sportska elegancija.

Zvezdan

pre 6 godina

Samo neka Nemci ne pisu o modi. A za Crnogorce cu reci da su naviše modno orijentisan narod. Cak i na vrh CG cuke, ljidi znaju za Cesare Paciotti, LV, Paradu itd... :)

Семпер фи

pre 6 godina

wiener@- I ja brate, kao i ti, odmah vidim sa kim imam posla kad pročitam da je Beč napisao malim početnim slovom.

Тарми пфк

pre 6 godina

Тренерка закон ..Кад читам коментаре ових углађених фолираната , схватим колико се заправо забадамо у туђе животе ! Њемцима је најљепши одговор , да одијело не чини човјека..

jelena

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.

Jeka

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.

wiener

pre 6 godina

Ljudi, govorite šta hoćete ali trenerke su antimoda. A i da ne govorim o tome da po tome ovde u beču znam da li sa dotičnom osobom odmah da govorim na srpskom. Kakva bre "pravda za trenerke" kao da je to jedino komotno što se može obući.

duke nukem

pre 6 godina

Ustanes ujutru, obuces trenerku po stanu. Igras se sa detetom, setas kera logicno u trenerci. Onda prosetas po kraju sa detetom, rucak, posle opet setnja. Ne vidim gde u svemu tome postoji potreba za formalnim oblacenjem i sto bih trenerku menjao za farmerke??? Uvece u kafanu, moze trenerka ali moze (ne mora) farmerke.

Pravda

pre 6 godina

Trenerke su najudobnija garderoba. No, ljudi su majstori da sami sebi život iskomplikuju pa smo uveli neke izopačene kodekse odevanja da na primer na posao moramo da dolazimo odeveni u odeću koja nas davi, stiska, guši i obuću koja nam blokira cirkulaciju a često i žulja. Mark Zakerberg nosi jednu običnu majicu za fizičko u svakoj prilici, a i njegovi zaposleni imaju slobodu odevanja, što je jedan u nizu faktora produktivnosti.Svaka mu čast na tome. Pravda za trenerke!

Mia

pre 6 godina

Pravda za trenerke! Meni je taj odevni predmet skroz ok. Naravno, ako je onaj model koji se sužava pa bude kao da muškarac nosi helanke - nikako. Klasična trenerka je praktična za svakodnevno nošenje, nije za posao i za svečane prilike, kao ni za noćne izlaske, ostalo je u redu.

Esp

pre 6 godina

Ovde se radi o elementarnoj kulturi koja ovde vise ne zivi. Nekada su ljudi kod nas izlazili napolje u blejzerima i odelima. Nije samo do vremena u kome zivimo ili do komoditeta.
Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?

ernesto che

pre 6 godina

Svaki put kad vidim cemu sve ljudi robuju, nekako dozivim olaksanje sto nisam jedan od njih. Robovi koji svaki put kad izadje neka nova stvar odmah odu i izdvoje jedan veliki deo svoje tesko zaradjene plate i daju velikim korporacijama koje zgrcu milijarde, bukvalno kao zombiji. Sto se tice nemaca, pored toga sto su napravili zombije-robove, napravili su i zombije pune predrasuda , kojima je jedini cilj da budu in, fensi i moderni (nazalost mnogo je takvih i kod nas, ali izgleda manje) zombije koji ako neko misli drugacije oni ga "zale" a u stvari oni su za primer sta znaci biti rob novca i propagandi. Presrecan sam, jer sam slobodan, vi robu-jte.

Igor Gavran

pre 6 godina

Ne bih se podsmevao Crnogorcima u vezi garderobe. Oni drze do sebe, vole da se pokazu. Umeju lepo i kvalitetno da se obuku i ne zale novaca na to. Oduvek je tako bilo, i narodna nosnja im je jako lepa. Kad malo bolje razmislim, potpuno su u pravu.

SASA

pre 6 godina

Kad sam radio u Nemackoj semdesetih kod nas u modi bile cipele sa debljim djonom i siroke pantalone. Moj sef dodje na posao u nekim spicastim cipelama neki su ih zvali simike, roze kosulji, plavoj kravati i zelenim pantalonama. I oni o modi?

Mile okati

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a

cobo

pre 6 godina

Jednostavno,trenerke se nose u slobodno vreme a na Balkanu osim Slovenije svi imaju slobodno jer ne radi 50% ljudi a oni koji rade su na budzetu ili pijaci :(

Јабучило

pre 6 godina

Да знам да ме неће гледати чудно лети бих носио само кошуљу (да не употребим страну реч туника) до колена.

AV

pre 6 godina

Balkanci se po svetu prepoznaju po trenerkama, i to ne samo muski nego i zenski. Postoji udobna i prijatna odeca koja se moze nositi bez da se odaje utisak zapustnosti i lenjosti.

Petar Deutschland

pre 6 godina

Jednostavno nema garderobe koja je udobnija od trenerke. Ja trenerku ne nosim jedino kad spavam. Farmerke imam jedne da mi se nađu kad baš moram da ih nosim a i tada jedva čekam da ih svučem. Cipele nemam. Doduše jednom u životu sam ih probao i nikad više. Imam samo kanađanke kad je sneg napolju. Moda me ne zanima kao ni šta će drugi reći. Ako će neko da se uvredi što ja nosim trenerku realno ima problem sa sobom. Inače zarađujem 4800 evra mesečno i nosim ono u čemu mi je najudobnije. Trenerka i patike. Vlasnicima donosim toliku zaradu da ih briga u čemu dolazim na posao. I ženu sam pronašao koja obožava trenerke. I naše dete samo ima trenerke. Obožavam trenerke i patike.

ernesto che

pre 6 godina

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

djidji govedina

pre 6 godina

srbi komentarisu nemce..koji cirkus....idite srbi u minhen i vidite kako se oblace bogati nemci ..sta voze i kako zive..grad sa najvecim brojem porse automobila na broj stanovnika na svetu..obicnom nemcu je najmanje bitno kako izgleda drugima kad se obuce..za razliku od srba..nemcu je bitno da mu je udobno i zdravo to sto nosi a ne robne marke;)neces videti nemca da nosi fejk robne marke kao sto srbi vole lazne ugg..pacioti..lazne prade i ostale torbice koje su dosle od turskih svercera...ukljucujuci i lazne trenerke !!

Gastarbajter...

pre 6 godina

Dragi zemljaci...Nema razloga da ikome smejete..Nosenje trenerke ostavlja utisak nehigijene i nebrige...A Nemci Koje vi kritikujete su ispred nas sa Balkana jedno 300 godina...

goran

pre 6 godina

Mene uz trenerke sokiraju devojke koje usred bela dana se obuku kao za bal, Novosadjanke koje usred leta setaju farmerke, one gace pelengace sto im se tur vuce do zemlje, one smesne karirane pantalone, gospodje (posebno politicarke) koje nekim ogromnim salovima ili nekim ogrlicama kao u psa skrivaju vrat koji neumitno stari i tako dalje, i tako dalje...

Branko

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50) # Link komentara

Jeko, ja ne znam da li ti spadas u devojke koje vise vole strance od naših momaka ali ono što sigurno znam je da 99% naših devojaka daleko više voli naše momke, tako da ti je ta tvrdnja kako stranci osvajaju svaku našu devojku i neistinita i omalovažavajuća prema našim muškarcima. Daleko od toga. A što se tiče trenerki i ja nisam ljubitelj istih ali nisam ni ljubitelj uštogljenog poslovnog izgleda koji mi je odvratan. Samo sportska elegancija.

uko

pre 6 godina

Danas u velikim brendovima, za decake gotovo da ne postoje pantalone, ugalvnom trenerke, cak se neke vrste trenerki vode kao pantalone.
Sto se tice obuce, za decake ne postoje cipele, samo patike. Probajte da kupite cipele pa cete videti.
Vremena se menjaju, pa I stil oblacenja. Uostalom, ti zapadnjaci su prvi poceli sa ofucanim izgledom I sportskom odecom na poslu. U Kanadi se znalo, kada u IT-u vidis doteranu zenu, znaci da je sa nasih prostora. A setite se samo Nemaca na letovanju u Jugoslaviji...

Branko

pre 6 godina

(Swarog, 14. januar 2018 22:57)

Upravo je suprotno. Ko nosi trenerku je uglavnom opušten. Ne robuje modnoj industriji i itekako ima kontrolu nad svojim životom.

duke nukem

pre 6 godina

Zivim unsrbiji i radim za sebe. Lepo zaradjujem i nemam potrebu da me neko na nesto primorava. Trenerkami je udobna i nosim je kad god mogu. Kada putujem duze uvek nosim trenerku jer je milion puta udobnija od farmerki koje se useku i stisnu.

Marta

pre 6 godina

Samo kod nas mogu da se vide i žene i muškarci koji nose odeću i obuću za sport a nisu krenuli da se bave sportom, naravno da je to smešno,a smešan je i izraz sportska elegancija :)

djuro

pre 6 godina

@Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
(jelena, 14. januar 2018 22:45)


Nije valjda da đubre bacate u bijeloj vjenčanici?? vjerovatno i pasulj, ka gospođa, pudingom zapržavate? Što se trenerke tiče, smršajte nevjesta, pa će i vama lijepo da stoji..

Krstaš_Bg_1906

pre 6 godina

I komentari i okruženje u kome živimo (i to ne samo naše), govore koliko se sve srozalo, zapustilo i uprostačilo.
Dobro je primetio "The Old Man" Harison iz serijala "Pawn Stars" kako su nekad gospoda u košuljama, sa kravatama i sakoima leteli avionima, a sada u šarenim bermudama i japankama ulaze u avion. Nema više poštovanja.
Današnje vreme je veme bez stila, bez navike da se vodi računa o sebi i pristojno odeva i to nema nikakve veze sa modnim trendovima. Onaj ko prati modu je konzument i potrošač, a onaj ko ima stila je čovek koji ima svest o sebi i koji svoje unutrašnje Ja ume kroz odeću da iskaže okruženju. O tome su napisane mnoge studije i knjige, ali ko još čita bilo šta.
Dragutin Gostuški (zna li iko ko je on) je ostao upamćen po izjavi da je čovek bez stila, pogrešan čovek.
Nošenje trenerki je za stan, trening i eventualno kratak izlazak "po kraju" da bi se nešto kupilo ili obavilo. Ali šetati se gradom sa onim duksevima čija je siva kapuljača prebačena preko, naravno, crne jakne (ostale se boje ne računaju), uz torbicu "pederušu" ili "kondukterku", sa razgaženim patikama koje se zbog visokog risa ne pertlaju već ostaju, onako, do pola upertlane, Najviše govore o onome ko se tako odeva.

Тарми пфк

pre 6 godina

Тренерка закон ..Кад читам коментаре ових углађених фолираната , схватим колико се заправо забадамо у туђе животе ! Њемцима је најљепши одговор , да одијело не чини човјека..

milosh-nish

pre 6 godina

kad god mogu nosim trenerice,imam ih ne zna im se broj,zna se kad se nose pantalone,kosulje i odela i to su iskljucivo svecane prilike i bukvalno svaki put jedva cekam da se zavrsi to gde sam otisao...e da,nosim i bokserice ofc ! (:,a kompleksase ne treba komentarisati,sami ce se pronaci...

karlos

pre 6 godina

Joj. Nemoj da nam nemci pričaju o odeći. A kamo li o modi. Živim u Nemačkoj i kad vidim kolege ili poneke ljude na ulici šta nose... uopšte im nije trebalo da se mešaju u ovo. I na Balkanu ima bisera al pogitovu nemci nemaju veze sa dobrom odećom.

Bosanac

pre 6 godina

Pa sta sad? Mi treba da nosimo kosulje da bi se dopali Nijemcima jer oni misle da je to ok? Evo odmah... Meni ne smeta kad neko nosi kosulju iako je ne volim. Zasto bi nekome smetala moja trenerka? I neko dole pise da se muskarcima ocrta ona stvar u trenerci... Pa i zenama se ocrta mnogo toga, a o dekolteu da ne govorim, gdje se namjerno pokazuju atributi. Zasto ja da krijem ako sam obdaren? :)

S

pre 6 godina

Postoji tu jedna mala razlika: muskarcima se kad nose trenerku sve ocrtava, pa je nosenje trenerke u svakoj prilici najblaze receno vulgarno. Ja isto ne mogu da verujem kad vidim tipove da izadju uvece u bar u trenerci u kojoj su sigurno i spavali. Fuj. Osim toga, samo jedna odredjena vrsta Nemaca nosi sandale na carape, a kod nas skoro svi muskarci smatraju za shodno da se svrckaju u izlasku u trenerci. I posle se cude kad dodju stranci i osvoje svaku devojku u Srbiji. Pa, izmedju ostalog, stranci se ne razvlace okolo u sljampavim trenerkama.
(Jeka, 14. januar 2018 20:50)

Hahahaha ako ćeš pre sa strancem zato sto naši nose trenerko i ako ti je to jedini razlog Hahaha samo napred i srećno! Samo u mom okruženju nešto ne vidim da cure jure strance(imam jednog drugara koji se "udao" za ruskinju i jednog za hrvaticu!?? Ne kažem da nema slučajeva.

Vracarac

pre 6 godina

Kada vidiš ljude u trenerci, odmah znaš šta mu se krije u glavi...;)
Bravo za emisiju, jedan od najsmesnijih odevnih predmeta, kada predjes 15 godina života...

Апоплекс

pre 6 godina

Западна сељанџура носи скоро само танге и брус, задњица сева, носи чиваву која има више одеће од ње - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз слободе!"
Балканац носи тренерку - просечни вонаби космополита другосрбијанац: "То је одраз некултуре, све се оцртава!"

Dobro rece jos onomad Milos Obrenovic

pre 6 godina

Koliko znam nemacki nista uvredljivo nisu rekli niti mislili.njima je samo cudno zasto se toliko nose.na kraju je reporter doneo zakljucak da je udobno nositi trenerice I da je pazario jeftino.nikakvo omalovazavanje obicna reportaza Ard-a
(Mile okati, 14. januar 2018 22:18)

Dzabe objasnjavas. Ovaj narod se ni ne trudi nista da razume cak ni na srpskom, ali su se svi nasli uvredjeni bez da su razumeli rec priloga na nemackom. Pola njih nije videlo nemca u zivotu osim u partizanskim filmovima ali znaju da svi Nemci nose bele carape i sandale i brze-bolje napadaj! Sad ce 70% njih bas iz inata da nosi samo trenerke. Mogu misliti, da je situacija obrnuta i da kod nas dolazi toliko Nemaca da radi i dones svoje navike bez ikakvog pokusaja da se integrisu, kakve bi mi priloge tek pravili i kakvi bi komentari bili.

sideswipe

pre 6 godina

А шта вас брига што ја носим тренерку? Мислим и на ове домаће, што су им пуна уста “западних вредности”.

metodije

pre 6 godina

@duke nukem - pa radis li ti ikako, sem sto setas kera i familiju? Takvi kao ti su zagadili Nemacku i hitno treba otvoriti novi Birk.... da se ocisti od takvih!!

Meraklije

pre 6 godina

Tako je braćo Crnogorci. Mozda su Nemci kud i kamo bogatiji ali lepsi niti domisljatiji za humor od nas sa Balkana nikad nece biti.
Jedna je Yuga ....i njeni narodi

kauboji (pastiri)

pre 6 godina

ne znam za balkan, ali u srbiji se najvise nose farmerke, pa trenerka.
to znaci da je srbija kaubojska drzava (farmerke su pantalone kauboja), tj pastirska (ono sto se u americi zove kauboj kod nas se zove pastir).
A ne zna se koji je gori odevni predmet. Farmerke (leti tople zimi hladne), ili trenerka, koja jeste udobna za sport i kucu ali se toliko istegne posle par nosenja da izgleda kao da su je krave zvakale.
a klasicni srpski uzor za "eleganciju" su farmerke i crne cipele. Kad zeli da bude "elegantan", muskarac u srbiji skoro uvek nosi ovu kombinaciju (katastrofa kombinaciju). Kao elegeantne crne cipele (spicoke, politicarske), a iznad kao opusteno (kezual) farmerke (ofucane). Kao da hoce da pokaze - elegantan sam ali umem da budem i opusten.
Kauboj sam al imam para i za cipele.
katastrofica...

predrasude, predrasude

pre 6 godina

Crnogorci i Nemci imaju nesto zajednicko. Podjednak smisao za humor.
@Milan

Crnogorci imaju opak smisao za humor. To bi znao da ih poznajes licno a ne samo propagandnu medijsku sliku o njima.
A i garderobi pridaju veci znacaj nego sto je po mom ukusu. Malo kopiraju italijane.

Zurkolomac

pre 6 godina

Trenerke nose u grad samo dizelasi i ultra seljacine. Samo to nasim devojkama ne smeta previse, nego se na takve najvise i pale.
A Nemcima je bolje da zacepe, jer su nacija koja oblaci ubedljivo najruznije u Evropi, plus su im zene abnormalno ruzne...

Da se ne lazemo

pre 6 godina

@Jeka
A kako su tek duhoviti kad progovore na nemackom, engleskom, svedskom,... Samo cu reci da devojke na zapadu uglavnom ne zele ni da razgovaraju sa strancima, a nase se predaju cele koliko je pre moguce, da im prilika ne pobegne...

neutralni felsh

pre 6 godina

sto manja nacija, vise je narcisoidna, ne smes nista da im kazes, odmah se naljute i krecu u raspravu... verovatno isto vazi i za ljude.

Srpska posla

pre 6 godina

Ko zna nemacki shvatice da je ovo propaganda srpske stampe. U prilogu nista nije receno sa omalovazavanjem cak se na kraju reporter pohvalio da je i on nabavio jednu trenerki i da su udobne.

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve.

delboj

pre 6 godina

Ernesto che, Nemci uopšte ne robuju modi niti im je važno da budu fensi. Ali, trenerka je sigurno nešto najgore što može da se obuče van kuće, ne bih išla ni đubre da bacim u njoj. Nisu trenerka ili odelo i kravata jedini izbor, postoji mnogo udobnih, a ipak lepih, odevnih predmeta i kombinacija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jelena, 14. januar 2018 22:45)

A u sto bi ti bacala smece? U neku Guccijevu haljinu mozda. Njemci, i stil ili moda su dva svijeta, tako da oni nemaju za pravo nekome nesto reci o oblacenju.

Đni

pre 6 godina

Trenerke su apsolutni hit u svetu mode to sto su nemci za dizajn
antitalenti ne znace da su talijani francuzi i crnogorci
P.s ko je kriv onima sto sljakaju od 9 do 17 sto neko pije kafu u 12 u kralja petra sav2 dobre ribe u trnerki

ernesto che

pre 6 godina

@ jeka

Hvala ti beskrajno, nasmejala si me do suza ali do suza i to u dobu kad zene gole koracaju ulicama i na konstataciju da je to mozda malo preterano ili vulgarno kazu da je to moderno i da ovo nije srednji vek. hahhahaha, ocrtava sve, hahaha.

@ jelena

Gde to pise, ko to kaze, jel to naucno dokazano, da je trenerka los izbor da izadjes iz kuce a kamo li da bacis djubre!?! Kakvo je to robovanje u glavi covece! Ali razumem vas zene, ogroman broj ne izlazite iz kuce bez pola kile sminke, aj to, nego sto neke ne skidaju tu hemiju ni dok spavaju, nikad neznas kad ce pasti selfi, mozda u pola noci.

Семпер фи

pre 6 godina

wiener@- I ja brate, kao i ti, odmah vidim sa kim imam posla kad pročitam da je Beč napisao malim početnim slovom.

Zagor

pre 6 godina

@ esp: "Pitanje je dana onda kada ceno hodati samo u gacama tokom leta, jer je to najprijatnije, zar ne?" Zasto uopste gace? Nisu bas udobne... Bolje nista, kad' je bal ne' je bal... ;-)

manituami

pre 6 godina

kad nekog spazim da se vuce u trenerki odmah krivina,,,
(ma,zdravo, 14. januar 2018 21:11)
Bolje nauči pravopis, umesto što 'vataš krivine.

puma

pre 6 godina

Hha u pravi su svabe, bio jedan amercki film u vezi rata I vidi kako balkanac nosi trenerku za vreme citavoga filma dok ganja americkoga pilota,preko njiva,zgrada, miskih polja,sumama,

021

pre 6 godina

Ne znam što su se svi popalili i krenuli u neku odbranu trenerki ko da brane državu. Ja istu nosim po kući i na fudbalici. Inače nosim farke. Nije trendža ni za kafanu. Moguće da je to ostavština onih turskih šalvara i perioda komunizma gde se negovalo fizičko obrazovanje. Opet, nije trenerica za svaki dan, posao, itd. Očigledno je istina da je nose oni koji nemaju posao ili rade na pijaci. Đavola bi je nosili po ozbiljnim kompanijama. Mada sam po pijacama video dosta prodavaca u pantalonama, normalno obučenih. I smanjite loženje, ne branite državu od neprijatelja, već nekulturu. A to šta drugi rade nije opravdanje za nas. Neka oni budu seljoberi u čarapama i sandalama, ali to ne opravdava naše džibere u trendži i maksarama.

zivina

pre 6 godina

Kao neko ko putuje poslovno u razlicite zemlje, mogu vam reci da je nas zastitni znak muska torbica. :) Zovu ih Serbian bags, i uvek ide slicna fora: kako prepoznati srbina na ulici/aerodromu/poslu? - nosi torbicu. :)

Zvezdan

pre 6 godina

Samo neka Nemci ne pisu o modi. A za Crnogorce cu reci da su naviše modno orijentisan narod. Cak i na vrh CG cuke, ljidi znaju za Cesare Paciotti, LV, Paradu itd... :)

udavih se od smeha

pre 6 godina

Slabo je to djetici, pametniji i duhovitiji ste od njih! Može i bolji odgovor! Ajmo paljba! Al ipak nije propustio da kupi tri za 25 evra! Hauptsache billig!

pasta

pre 6 godina

VOLIMO DQ PROZIVAMO DRUGE A ODMA SE VREDJAMO KAD NEKO KONSTATUJE NESTO STO JE REALNO ISTINA. ZASTO CEMU...ZATO STO IMAMO DIVLJI PAGANSKI MENTALITET I ZATO I ZIVIMO OVAKO

Rajko Zivotic

pre 6 godina

Kad trenerka u pitanju kod crnogoraca to je u stvari poruka "ja sam zestok, utreniran, nemoj da se zezas sa mnom". Ne mogu da verujem da to Nemac nije ukapirao.

ssss

pre 6 godina

sve sve ali ova sto kaze da je stranci osvoje sto dodju lepo obuceni u Srbiju...ne padas ti srce na oblacenje ti nesto drugo trazis.

Vlado

pre 6 godina

Mislim da su komentatori dali dobre odgovore, ali se i kompromituju sa njima. Nemojte se ljutiti, kada izadjes u grad, sramota je obuci trenerku, a ne otici trcati. Trenerke jesu komotne, a zasto ne idete u svadbu u njima, jer bas tu treba komocija. Postoji neki kodeks za oblacenje koji oznacava kulturno stanje nacije. Nikada mi nije bilo jasno kada su kod nas kruzile, pa i dan danas, price kako se Nemci ne znaju obuci, kako su glupi, smotani... a mi od nase sveznalosti sve dublje tonemo u blato i to zivo blato.

Milos

pre 6 godina

Ja trenerku nosim po kući, do kafića u kvartu, na kafi popodne, i naravno kad se nakanim da odem na kakav trening.

Ali ljudima na zapadu je trenerka nekako ispod radara za bilo šta sem za trening. Kad god vidim na nekom klipu Amerikanca u svojoj kući, a nosi farmerke + bos hoda po onom itisonu - naježim se.

I Ameri se sprdaju Slovenima, stereotip je "Adidas tracksuit" za Ruse... Nije mi jasno zašto...

Stela

pre 6 godina

Naravno da je smešno da neko ko nije krenuo da se bavi sportom ili neko ko se očigledno NIKAD ne bavi sportom nosi trenerku :) Juče u restoranu nekoliko gostiju došlo na ručak u trenerci,naravno ne samo muškarci nego i žene, pobedila je kombinacija bela trenerka sa bundicom bez rukava i zlatne patike sa šljokicama :)

Mr M

pre 6 godina

@jelena
Ja nosim jednobojne pamucne trenerke bez ranfle na nogavicama i pamucne dukseve. Reci mi sta je udobnije od toga, a da zadovoljava estecke kriterijume jednog vrhunskog estete? Pomozi mi i otvori mi oci!! Hvala unapred

Odelo ne cini coveka

pre 6 godina

Zivim u tropskom kraju i cele godine sportski sorts , papuce i majica. Code oblacenja je za posao ili neku drugu priliku. Zelim ljude koji komentarisu tudji stil oblacenja. Lepo obuces sta god te cini srecnim i uzivas u zivotu.

Evo ja u Nemackoj

pre 6 godina

Nemci mnogo znaju o modi...svi idu ko sumari u nekim kaka bojama... veze sa vezom...da nam je njihov standard bili bibza njih vasiona...

Aca

pre 6 godina

Ako nemci znaju još nešto dobro da urade a da nije auto industrija u pitanju,znaju veoma dobro da se smešno obuku.Trenerke obožavam za svakodnevno kretanje i ne kupujem ni najjeftinije ni najskuplje.Naravno da se oblačim drugačije ako se ide na neku porodičnu večeru,svadbu..rođendan i itd.
Ali za svaki dan bez nekih obaveza,trenerka je po meni super.

MNE

pre 6 godina

Zivim u Crnoj Gori i nikada nisam vidio da je neko recimo dosao na posao u trenerci, koji god posao da je u pitanju. Osim mozda gradjevinskih radnika i fizikalaca, mada i tu su sve vise kombinezoni prisutni. A sto se tice neobaveznog izlaska napolje u trenerci, mislim da je to nekako vise vezano za nacin zivota. Osim Podgorice, koja takodje nije prevelika, svi ostali gradovi su relativno mali. I gdje god covjek da izadje, uglavnom ce biti 10 do 15 minuta hoda udaljen od kuce, tako da i nema taj osjecaj da je negdje posebno otisao. Pogotovo ako se ide do prodavnice, kioska, lokalne kafane, kladionice i slicno. Vjerovatno je tako i u manjim mjestima u okolini, ne samo kod nas.
Postoje naravno i oni koji ciljano oblace trenerku za neki izlazak, ali to su obicno neki brendirani modeli koji kostaju po 100 i vise eura, pa je to valjda potreba da se pokaze ili jednostavno da se bude u skupoj odjeci. Mada ako uporedimo ovo sa trendom iz Amerike da se nose tri broja vece farmerice na polovini zadnjice, a od ispod strce donje gace, ovi u trenerkama su jos i gospoda.