Četvrtak, 04.01.2018.

11:23

Vulin: Ako i bude rata, poštovaće nas jer smo jaki

Jedan od razloga zašto se vojna neutralnost Srbije poštuje i zašto bi se u budućim sukobima poštovala - jeste snaga naše vojske, kaže ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Vulin: Ako i bude rata, poštovaæe nas jer smo jaki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Serbia

pre 6 godina

Na kojim je ovaj ... Jest da sam patriota, srpski, slavenski, pravoslavno, više naklonjen Istoku, voleo bih da jeste stanje vojske i odbrane ovako kako ministar kaže, ali koga, bre, on zamajava? Juče došao tu gde je došao, i sad ...

Lili

pre 6 godina

To je kada ne mogu da odolim.Kada pročitam ovako inspirativni naslov,tekst uopšte ne čitam , odmah pređem na komentare a duhovitost naših ljudi ulepša mi dan.

Maslačak

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A prethodno vojna policija javno strelja nekoliko njih za primer, da bi zaplašili ostale?

Može i tako, tj. da ljude silom oteraš u rat. Ali utakvim slučajevima postoji ozbiljan rizik da onaj ko zaduži oružje može da ga okrene i na "pogrešnog" neprijatelja.

Na primer, tako je počela revolucija u Rusiji. Lenjin i boljševici su tek naknadno došli i uzurpirali revoluciju, ali činjenica je da su je započeli kmetovi koji su silom oterani u rat i koji nisu videli nikakvu svrhu da ginu za vlastelu i državu u kojoj su bili samo robovi!

Svaka sličnost sa našom tekućom situacijom je samo slučajna! Ili namerna...

Ali opustite se, ljudi, nikakvog rata neće biti. Iz tri razloga:

1. Srbija nema ni vojske, ni sredstava da vodi rat.
2. Srbija nema para da nabavi sredstva da vodi rat (niti će joj ih neko dati, najmanje bratska Rusija)
3. Vulin je pajac koga jedino senilna tetka iz Kanade shvata dovoljno ozbiljno da mu pozajmi 200.000 evra.

Aleksandar

pre 6 godina

Ako i bude rata, niko vam se za isti neće odazvati jer u Srbiji nema ničeg vrednog branjenja. Štaviše, ne bi me iznenadilo da se gro stanovnika Srbije priključi "neprijatelju" a protivu te nakrivo nasađene kvazi-države pa da udari na vas huškače i mufjuze koji ste okupirali državu. Do oslobođenja!

Besan Ris

pre 6 godina

Vuline pozdravi nam Vojvodu a za one koji mu jos veruju evo pa citajte.

Investicije zaobilaze Srbiju

Ekonomski analitičari već su primetili da je jedina oblast koja beleži solidne rezultate u Srbiji rast izvoza, ali da je Srbija tu bolja samo od Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Kada se pogleda malo ozbiljnija konkurencija, koja je do pre nekoliko godina gledala u leđa Srbiji, vidljivo je koliko je Srbija sa svojih 7,5 milijardi evra skroman izvoznik u odnosu na Bugarsku sa 12,8 milijardi, ili recimo Mađarsku sa 50,5 milijardi evra. Slična je situacija i sa BDP po glavi stanovnika, gde je Srbija opet lider među siromašnim rođacima Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom sa 5.000 evra po glavi stanovnika – u Hrvatskoj je to 16.000 evra, Mađarskoj 14.000 i Bugarskoj 6.500 evra po glavi stanovnika.
Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.

Besan Ris

pre 6 godina

Ne nasedajte na ovo. Cele godine Vucic prica o neverovatnom rastu BDP koji ce Srbija imati u 2017 a ogoljena istina je sledeca:
Ako ste slušali samo zvanična saopštenja političara na vlasti, mogli ste pomisliti da je Srbija ekonomski tigar na Balkanu. Možda i jeste – u propagandnim pamfletima vlasti. Ali ekonomska stvarnost daleko je surovija.
Iza naslaga marketinga i populističkih parola kako nikada nije bilo bolje i kako nas je ’prosto sramota koliko nam dobro ide’, krije se otrežnjujuća istina o stvarnom stanju srpske privrede i ekonomije. Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.
Deco nece jos dugo EU plivati u parama. Mislim da je 2018 zadnja prilika da odete posle nece biti tolike potraznje za radnom snagom.

Aca

pre 6 godina

Poznavajuci tebe rata opet neces ni videti veterane nepostujes a jos manje sud koji je doneo odluku u korist veterana . Tako da branice te vi drzavu mi ne.

brainfuck

pre 6 godina

Nekome bi baš leg'o jedan rat!? Em ne učestvuješ em se isplati,a? Alo komšije,znajte da srbe to više ne zanima a ni vas ne treba jer nam se isto piše. Pozdrav

Aleksandar

pre 6 godina

Bože,šta smo ti zgrešili?
(madadama56, 4. januar 2018 14:02)

Bogu ništa, a sami sebi ste zgrešili što (ni)ste glasali kako (ni)ste glasali. Ne može to besplatno...

petar

pre 6 godina

ako ti i cela tvoja bulumenta budete vodili narod u bitku, sa isukanim mačem i povikom "za mnom" kao što su to činili oficiri u WW1, možda i krenem za vama, mada ipak i tad ne bih.. da bi se oficir, ministar ili premijer/ka? pratio u boj, on se prvo mora poštovati, a vi taj uslov ne ispunjavate..
A za ljude što ih ovaj plaši ratom- nemojte se plašiti. vide oni po komentarima javnosti da ih ne bi sledilo ni 15% stanovništva u rat. sa čime da ratujemo? za koga? sa kime? zbog čega?

Sta ce jadnik, to je jace od njega

pre 6 godina

Alo, vojnicino, da imas imalo znanja, bilo bi ti jasno da nas svaka iole veca regionalna sila moze prepisati i okupurati za cirka dva sata, ako i toliko!
Dakle, pustite vi nama trilogiju Gospodar prstenova kad pocne, da se dzabe ne sekiramo tokom "rata", pa taman da se zavrsi kad "okupator" pokupi ovakve likove i da sa olaksanjem ujutru krenemo na posao!

Blagi užas

pre 6 godina

Sve ovo preko Vulina, Brnabićeve, Stefanovića, Mihajlovićeve...i ostalih "ministara", sav taj Pajtonovsdki cirkus, režira samo jedna osoba, svi znamo ko je to - Rišelje zaostale Srbije. Niko od ministara nije postavljen da kreativno i samostalno deluje u svom poslu...sve su to marionete koje po nalogu emituju i osluškuju, poslušnici koji opipavaju puls naroda. Zato ne grdite Vulina. On je samo barometar, mali instrument u rukama Velikog Izvođača Dimnih Efekata (VIDE skraćeno). Beograd na Vodi? To je prošlost. Evo nove zgrade za čaršijska zanimanja, jer posla ionako nema, a sliku imate na stanici. I dok vama trule zubi, godine se vrte ko u lošoj reprizi, dok sahranjujete svoje od raka kao da je u pitanju epidemija, ima ih koji uživaju za vas - rado žrtvuju Vaš život umesto svog. Pa...glasali ste za to! A vi koji niste izašli i niste glasali - zapravo jeste i vi ste glasali neglasanjem i vi sada uživajte u svom bojkotu.

realno gledano

pre 6 godina

Govori vam čovek na vreme...rat ste gledali samo na TV...od 90 do 95..a onda 99 dobili po tamburi jer ste bili glupi!? Niste platili rusima 405 miliona dolara za s-300...glumeći da nemate pare a šteta od bombardovanja je bila 100 milijardi usd! Svi ulažu u odbranu...bolje sprečiti nego lečiti!

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Da malo opustim one koji su se zabrinuli oko mobilizacije. Prvi talas je mobilizacija starijih od 18 , i mlađih od 30, pod uslovom da su služili vojni rok i da im je određen ratni raspored. Koliko takvih ima lako je procijeniti , vrlo vrlo malo.
O starijim godištima da ne pričam, visokotlakaši , šećeraši, reumaši ne ratuju, a jedu tri puta dnevno, još povrh toga nisu podesni za indoktrinaciju, više mudruju nego što pucaju.
Profesionalnani vojnici ,kao i plaćenici koštaju vrlo vrlo mnogo, a Topčider je zatvoren, ili drugačije rečeno Slobodanov upad u platni sistem više nije moguć, jer bi to sada značilo presipanje iz šupljeg u prazno.
Znači opušteno, ratni huškači, od Vulina, Bakira pa na dalje znaju sve ovo, ali eto , vjerojatno ne znajući ništa pametnije, spinuju o ratovima. Te stranice istorije su iza nas.

J.

pre 6 godina

@miro split

Mislim da jedan od (mnogih) problema lezi u prilicno nesposobnoj opoziciji (bas kao i tokom devedesetih). Dobar deo stranaka u opoziciji se raspao na atome, neki ubrzano gube clanstvo koje uglavnom prelece kod stranaka vlasti... da ne spominjem opozicione stranke koje vec duze vreme redovno ulaze u nekakve predizborne koalicije da bi sledeci dan iz njih izasle, itd. Na kraju se dobrom delu populacije (koji je u teoriji protiv vlasti, kao najveci deo komentatora ovde) smuci ceo taj cirkus, pa na izbore izadje tek oko 50% birackog tela, ili manje...

Naravno, cela stvar je mnogo kompleksnija i postoji mnogo vise faktora koji doprinose ovakvoj politickoj situaciji. Ovo je samo na brzaka napisana prilicno pojednostavljena verzija, jer ko ce sad ulaziti u dublju psihoanalizu izbornih rezultata..? :)

Manipulatori

pre 6 godina

Mateo@; pa, i ovde, najlakše manipulisu, kada izmisle tzv. neprijatelja. Čitav spisak neprijatelja mogla bih da navedem, besmisleno je.Vrlo često, im “upali”,taktika, naravno “nekome brat, nekome rat”.Vulinu, pulenu Mire Marković, koji je naivne slao u rat, a sam sedeo uz skut dotične, oftamolozi izmislise, dioptriju.Zao mi je sto narod, slabo vidi, za Vulina, i slične mu, ne brinem.
Srdačan pozdrav i srecno u 2018.godini.

journalist u mirovini

pre 6 godina

Bivši Julovac Vulin,sadašnji radikalsko komunistički ministar odbrane,izjavljuje:"Ako i bude rata,poštovaće nas,jer smo jaki"!Ovako nešto još nisam čuo.U poslednjerm napadu savezničkih snaga na fortifikacione objekte Miloševićevog režima,Naši "jaki" su se posakrivali po školama i bolnicama i na sva usta pretili,kako bombarduju škole i bolnice!RTS je bombardovan zato što je bio glasogovornik komunističkog ratnog zločinca Miloševića,koji je klekao u Hagu.Bilo je raznih opomena i kazivanja direktoru RTS Milanoviću,koji je ćutao i žrtvovao svoje nameštenike.Naš PVO je pogodio jedan američki avion,dok su saveznički avioni porušili policijsku zgradu u ulici Kneza Miloša i zgradu generalštaba u Nemanjinoj ulici.Onda nas nisu "poštovali" jer nismo bili "jaki",i nije bio ministar Vulin!

Mateo

pre 6 godina

Miro Split@
Evo, ja cu ti odgovoriti, iako sam isto Hrvat, al sa Srbima sam cijeli zivot, pa znam o cemu pricam.
Moras da razlikujes Srbina u stavu prema svojima, i Srbina u stavu prema ostalima. Pojednostavljeno, oni ce bre oci jedno drugom da iskopaju. Cak je nebitno imaju li u tom trenutku neprijatelja, najgori im je drugi Srbin. Znaci, cetniku je gori Srbin Jugoslaven, nego Ustasa, i to ohoho.

Dakle Miro, nemoj da se cudis i pravis blesav. Apsolutno sve isto kao u Hrvatskoj, s malom razlikom. Mi smo malo gluplji, pa nas lakse zbijaju na gomilu pomocu "neprijatelja".

Ocel skoro izvoz mercedesovih autobusa

pre 6 godina

Kako vas navlace. Samo da ne pricate o rastu BDP od 1.9% kad citav svet ima nikad bolju godinu i kad Albanija ima rast od 3.1%. Jel vam sad jasno?

Lekar Norveska

pre 6 godina

Miro Split@; iako daleko od Srbije (pobegla sam od ludila 90tih)stalno postavljam sebi pitanja koja ste naveli.Beograd vise ne prepoznajem, ljude ne razumem, mirise ne osecam.Ostaje nada, da će doći neki novi naraštaji,da će moja deca dolaziti i dovoditi svoju decu, u koliko toliko sređenu zemlju.Ribu na gradele, pojedoh letos na Korčuli, i ćaskajući sa ljudima, prisjećajući se vremena, kada je bilo reda.
Vulinu i kamarili, poruka: ne prizivajte vise muku.Imate li vi dušu ?

BGD

pre 6 godina

Dosta bre više Juline!!! Pacifizam kao ideološko opredeljenje da upišemo u ustav kao Japanci, nikada više Srbi da ratuju! Sve smo ratovima izgubili i izgubićemo i ovo malo ljudi i zemlje što imamo ako nastavimo. Slabi smo i siromašni, ne može se ni objasniti koliko, zato prekinite da lažete narod, recite istinu i biće nam 100x bolje. Kako da strateški gradimo budućnost kada vi ne živite u realnosti sadašnjice.

kole

pre 6 godina

Čekajte, polako ljudi; pa dužnost je svakog vojnog vođe da se prsi, da hvali svoju vojnu silu, (on misli da tako odvraća potencijalne agresore...) Pa zar ne???

dovlajoe

pre 6 godina

Ovaj nije ništa prikladnije našao da poruči svom narodu u vreme praznika, već spominje rat. Dovoljno je neupućen u svoj posao da ne shvata koliku težinu ima takva izjava, i kakve će reakcije izazvati. Gori od njega je samo onaj ko je omogućio da sa pozicije ministra odbrane pravi budalu od sebe, a nažalost i od nas.

Bojana

pre 6 godina

Postovanje Miro. Normalni ljudi u bilo kojoj zemlji ponasace se bas onako kako si opisao. Vulina je slabo ko glasao, njega je Vucic "usvojio" zasto zajsta pojma nemam.

t-rex

pre 6 godina

Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima. Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.
(miro split, 04. januar 2018 14:22)

Sjajan komentar. Nažalost kap razuma u okeanu ludila! Da je više ovakvih ljudi na brdovitom Balkanu bili bismo Švajcarska, a ovako .......

Wunderknabe

pre 6 godina

Zbog čega ste objavili ovaj glupi članak, i to najistaknutije na vrhu kao Breaking News sa preko 100 komentara, sprema li se preksutra nova Šestojanuraska diktatura?!

miro split

pre 6 godina

Ma, nevjerojatno je ljudi moji kako nas ova feudalna kasta izrasla iz barbarstva devedesetih godina pumpa na mržnju i nesnošljivost. Oni se ne tribaju više niti truditi plivati na moru naše naivnosti i gluposti. Oni sasvim opušteno danas plutaju na našem razočarenju i odustajanju od ideje da se može bolje i poštenje.
Evo ovi slučaj sa Slovencima i granicama. Virovali vi meni ili ne, ali 99% ljudi u Hrvatskoj to uopće ne zanima, a političari, novine i doživotni branitelji pričaju o križarskom ratu. Nas 99% relativno normalni Hrvata mučimo jer smo jednostavno nekako sa godinama shvatili da je svaki otpor uzaludno i pristali smo bit ovce.
Dok god ima i busen trave na suverenom i nezavisnom pašnjaku Hrvatske, mi ćemo mirno past i nezainteresirano promatrati naše pastire koji nas muzu i šišaju.
Na kraju kad nestane i taj busen trave, nećemo se ni i imat protiv koga pobunit jer će nas naši čobani ostavit ka šta su nas uvik i ostavljali u prošlosti.
Da mi je doživit iskreno balkansko proliće i onda u miru božjem umrit.

Tako je!

pre 6 godina

Samo zbog Vulina ima da glasam za SNS!Poslednji put sam glasao kad se lomilo Tadic i Nikolic i to ne mogu da prezalim, inace mislim da je SNS isto zlo ko i DOS.

Pedja

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.

Nik Sloter

pre 6 godina

Mi smo majstore jaki samo u košarci i vaterpolu i ni u čemu više, a ti nisi Ministar sporta (mada, možda budeš jednog dana, imaš iste kvalifikacije kao za mesto Ministra odbrane...). Nego, prvo ti objasni odakle ti 200,000€ za stan...

Dragana

pre 6 godina

Miro Split@; prava pitanja!
Nažalost, teško do odgovora.Mozda se treba prisetiti poruka Arcibalda Rajsa...
Sve najbolje Vam želim.Komentar, krajnje dobronameran, ista pitanja, postavljam sebi, godinama.BB

miro split

pre 6 godina

@Drug Fjodor
Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima.
Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.

Anti SNS bot

pre 6 godina

Nveverovatna transformacija terminologije, kod bivseg ministra za rad, boracka i socijalna pitanja. Hajde da ga postavimo za ministra.......nauke i obrazvanja. Bas me zanima o cemu bi onda zborio.

Dule

pre 6 godina

Dosta je nama rata,sps,jula,radikala,sankcija,bombardovanja,devedesetih...Prica ministar o ratu a nije bio kadar ni vojsku da sluzi.Zemljo otvori se...

Vojvodjanin

pre 6 godina

miro split, 4. januar 2018 13:25)

Sjajan komentar i pravo pitanje! Interesantno je da se isto pitanje moze postaviti u svakoj zemlji (ukljucujuci i Hrvatsku) koje su izrasle na tlu bivse Jugoslavije?!
A pokusaj mog odgovora je valjda zato sto pristalice pordavace ovakve magle (jer i njih jos uvek ima jako mnogo) redovno izlaze na izbore i glasaju, dok oni koji misle drugacije i pisu ovakve komentare ostaju kod kuce (ili su u inostranstvu a nemaju prava glasa)?
Ne znam pravi odgovor koji i mene muci. Jeste porazna cinjenica da Vucic i njegova svita glat dobija izbore cak i u Bgd - pa sta onda reci za ostatak Srbije...?!

Da nam mrak i botovi i dalje vladaju - jeste!

Izgleda da je propustena prilika 5 Oktobra 2000......

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.
(Pedja, 4. januar 2018 14:09)

A jel ti mislis da ce ti ponuditi nesto vise od uperenog pistolja da biras? ili si izvoznik srpskih mercedesa ili ides u rat.

dokon_um

pre 6 godina

Zasto ovaj covek neprestano raspiruje mrznju i siri paniku bez da trpi bilo kakve posledice. U cijem interesu to radi i dokle ce gradjani da sve to trpe ???

Toma

pre 6 godina

Mi deca seljaka i radnicke klase da ratujemo,a on ce verovarno kod tetke u Kanadu. Kad bi nekim slucajem doslo do rata ja bi pravo u sumu, kao nekad hajduci. Vojnici po ugovoru svakodnevno napustaju VS verovatno sto smo toliko jaki.

miro split

pre 6 godina

Nemam običaj komentirati vaše unutrašnje stvari, ali sad čitam izjavu gospodina Vulina i izjavu Patrijarha SPC i onda pročitam vaše komentare.
Nakon toga meni više ništa nije jasno.
Kako je moguće da imate ovakvu svjetovnu i duhovnu vlast koju po vašim reakcijama malo ko podržava?
Kako je moguće da vas vode ljudi koji su totalno van vrimena u kojem žive?
Nemam vam namjeru solit pamet jer pišem iz grada i države u kojoj caruje Vulinova filozofija samo je pridjev hrvatski, ali mi nisu jasne vaše reakcije koje su skroz normalne, a opet vam ovi prodavači magle dobivaju izbore.
Nije mi jednostavno jasno čime su vaša dica zaslužila da budu zarobljenici impotencije srpske elite kad je i zadnji srpski seljak pametniji od ovih šta vas vode zadnji trideset godina.

xxx-ov tata

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 04. januar 2018 13:10)Nacice me nikada.Neka ratuje SNS kadar i ti koji su se saznih strana dokotrljali kod nas,ja odoh na tajnu lokaciju.

ministar za lobotomiju

pre 6 godina

Vulin hrabro sledi Zoranovu viziju moderne, evropske i jake Srbije. Na rat pozivaju Jankoviceve i Sutanovceve patriJote iz toplih fotelja. Dacic, Vulin i Vucic su faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

Ljemonad Šećeri

pre 6 godina

Kakvo ratovanje, uvek je postojala vojska koja je plaćena da ide u rat. Kad i ja dobijem stan, kola, privilegije, platu kao vojna lica onda ću ići u prve redove dok svi generali, vojvode i političari iz 90ih su živi i zdravi dočekali novi milenijum i kraj rata. Nek ratuje ko je plaćen i ko baš hoće. Ostali su slobodni sem naravno ako nas napadne 10 miliona NATO vojnika, ali za ove prckalice sa Albancima, Bošnjacima i Horvatima te onom sprdačinom od bombardovanja sasvim je bilo dovoljno 100 000 profi vojnika. Da su samo profesionalci ratovali, prošli bi 20x bolje ovako puštali civile koji su pucali od straha i na njihove i na naše kad krene paljba. Zabraniti civilima da idu u rat sem u slučaju da NATO svim silama udari. A za Albance ako bude, poslati 20 000 profesionalaca da reše posao sa minimalnim brojem žrtava civilnih max 100 ljudi ili kazne kad se vrate

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@miro split
Evo druze, ja cu da probam da ti odgovorim iz nekog svog licnog misljenja. Ovde se uglavnom javljaju oni koji se ne slazu sa politikom nasih 'vodja' koji po meni odavno treba da su u istoriji, uglavnom se samo menjaju i sve su to isti likovi poput i ostalih u regionu, malo su se 'ugladili', mozda lepse obukli nego pre, ali sve su to mahom isti likovi. E sad, kako narod glasa za iste, pa zato sto se samo menjaju po 'smenama' i jasu nanovo i lazu kao po obicaju a krivi su im uvek neki prethodni, tako da narod moze da bira izmedju 2 zla ono manje, ne postoji sansa da se glasa za nekog ko valja jer taj ne moze da 'ispliva' od ovih ostalih, a ne daju mu jer je politika najveci i najlaksi nacin da se obogatis, uz sve to mislim da se mnogo vise 'krade' na glasovima nego pre i eto ti kako ispadne da SPS i posle svega bude skoro uvek u Vladi, jer uvek se 'prikaci' kome treba da bi taj neko odneo 'prevagu' i dobio vecinu u parlamentu, u prevodu glasamo za neku partiju i njen program a onda ta partija svom programu 'pripoji' program neke partije protiv koje smo glasali, deluje nenormalno skroz ali u Srbiji vrlo efikasno 'funkcionise' bas dugo, da ne pricamo da galsaju za neki lik-npr Vucica za izbor gradonacelnika a onda on izabere ko ce biti taj isti gradonacelnik, to je isto kao kad bi me neko pitao hoces da jedes meso za rucak ja kazem hocu a on mi da virsle jer i to spada 'kao' u meso, znaci 'macka u dzaku'. Mozda jednom bude kako treba, mozda, ali samo mozda i mozda neka generacija to 'doceka', ove sadasnje ce tesko docekati, inace izjave Vulina su za 'izbegavanje' sto cesce po mogucstvu, pozdrav iz BG-a ;)...

Janko

pre 6 godina

Ovo je namenjeno biračkom telu koje je dovoljno naivno da proguta ove laži o navodnoj moći i slavi Srbije, a koje pada na nacionalističku retoriku. Na taj način vlast želi da osigura njihove glasove pred izbore i da ublaži njihov odliv usled de facto ili čak de jure priznanja Kosova koje sledi uskoro. Vulin je tu da pofigne prašinu i kaže ono što Vučić ne može kao stabilizatorski i evrofilni predsednik. Ipak, mislim da sada postižu veliki kontraefekat. Nije im ovo prva već šesta godina na vlasti i niko im više ne veruje.

učesnik u ratu 91-92

pre 6 godina

E ministre odbrane (moj sigurno nisi mo) pa ti ni pušku ne znas da rasklopis a kamoli da je sklopis i ti pričaš o nekom ratu,pa kako te bre nije sramota da obavljaš tu funkciju i da pricas ovakve stvari i kako nije sramota tog ko te je postavio? Doduše znamo ko te je postavio ali zašto je baš tebe postavio,ovo je zaista neverovatno,pa gde ja zivim!

Ivan

pre 6 godina

Ko trazi rat, neka mu bude u kuci. Ajde Vuline, kupi figurice vojnika i tenkice i igraj se po ceo dan, ali nas ostavi na miru i ne pominji reci koje su nas u crno zavile zbog politike tvoje i tebi slicnih.

chika Ljuba

pre 6 godina

prošli put je postrojio dva aviona na batajnici koji su imali goriva tek da upale motore i pričao kako smo nikad jači. ovo sada je već klasično baronisanje..

Xoxo

pre 6 godina

Sta pricas ti!?!? Hocemo firme, poslove, privatne skole, nive kuce, zgrade, prijateljstva sa jakim i mocnim zemljama. Kakav crni rat!? Sta pricas ti

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Jel može na neki način da se izbaci reč " RAT " iz našeg rečnika? 

Ovom narodu je dosta više ratova.
(ZZZ, 04. januar 2018 12:57)

Kad nema sta drugo pametnije onda se samo sa tim sluzimo.

Inace tradicija nam je ratovanje, stradanje, zrtve nikako privreda, industrija, zanati... I najgore, tako se i postavljamo i to slavimo.

Hahaha

pre 6 godina

Evo mene 2500 km od Srbije. Neće me u rat uvući sigurno! To sto gospodin priziva novi rat onako kroz redove može da zaboravi. Srbi su dosta ratovali i ginuli da bi im posle političari prekrajali sve i za zelenim stolom dali sve sto im se traži. Drugi kada ratuju makar imaju jasan cilj, a nas bude da pokazemo ponos i onda podvijemo rep kada se sve završi. Najveći sado-mazo odnos na svetu. Prvi svetski rat na strani pobednika i praviš Jugoslaviju?! Drugi svetski na strani pobednika i prekrajas granice i odrices se ratne odštete?! Rat 90ih uprskas sve u sto si se uvalio jer oćeš sam protiv svih. Ovaj 90ih nam tek nije trebao, ali pameti nije bilo već samo žednih vlasti i trgovanja sa drugom stranom. Pobijene ko pita...

ugovorac

pre 6 godina

Ministre vojni,
jel su velike sile potpisale akt o neutralnosti sa Srbijom? Drugo, da bi jedna zemlja bila neutralna mora biti jaka kao Svajcarska, mora imati podrsku kao Svajcarska, a nasa vojska nikad malobrojnija, problem su jedne cizme ili uniforma, bruka.

леле

pre 6 godina

Ако дође до рата, прво ћу неког од вас да дохватим. Свако то исто да уради и крај рата за један дан ! Ипак нас 70% није гласало за вас !

Gradjanin

pre 6 godina

Najveca pretnje Srbiji i uzrok potencijalnog rata su Vulin i politicari iz njegovog tabora.
Ovaj covek tri blage veze nema o zivotu, pored toga je iskvaren i gori od njega su samo oni koji su ga postavili na toj poziciji.
Da je Vojska Srbije vazna institucija, Vulin ne bi bio ministar.

смена страже

pre 6 godina

Батице ако буде рата идеш ти и твоја влада.Па лепо у ровове,па реума па Ф32. дијагноза,па мало да останете сакати...доста сте бре крв пили овој несретној војсци и народу.

hasamobudjavetorte

pre 6 godina

budimo iskreni prema sebi i ovim prostorima sto se tice buducnosti... samo kad pogledamo kroz koliko ratova smo ugurani... a sta ima da ponudimo za neutralnost? pa da kazu: ae necemo vas...

Dr

pre 6 godina

Ti zoves na rat?Ti koji si 90-ih kada se ratovalo izbegao sluzenje vojske, a znam mnogo takvih kao ti sa kojima se danas druzis i pravis kombinacije koje mazete "tetkama iz kanade".
Ti zoves na rat i saljes siromasnu decu cije ste roditelje "vi" politicari osiromasili.
Ti zoves na rat a vojsku nisi sluzio?
Sram da vas bude,sve ce te to platiti

xyc

pre 6 godina

Ovaj ne zna šta je jaka vojska.Čovek bez vojne knjižice ,kad vidi tenk T-55,za njega je to sila.Ministre više se ne ratuje onako kako si ti učio u osnovnoj školi (budući da vojsku nisi sluzio).

Branko Von Beca

pre 6 godina

"Na cemu je on?
(Milos, 4. januar 2018 11:40)"

Zadnjih 20 godina, od kako je poslanik, na našoj grbači...
A kad smo kod pitanja, a gde ti živiš ?!

Magdalena

pre 6 godina

Jedan od dobrovoljnih davalaca tudje krvi iz devedesetih opet prica o ratu. Pa i nije ovaj narod zasluzio bolje kada su mu na vlasti ponovo on, Slobin portparol, Slobin ministar informisanja i urednik novine Velika Srbija. I sada smo kao iznenadjeni bilo cime.

andreas kisser

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.
(Neko ko je ratovao 99-e, 4. januar 2018 12:25)

na stranu komentar sa kojim se naravno slazem, ali cemu ovo 'beogradska deca'? ako cemo vec da se prepiremo, svi koji su bili na kosovu tih tragicnih meseci tokom 1999., kada su nas danasnji predsednik, ministar spoljnih poslova i ministar vojske izmedju ostalih uveli u rat sa celim NATO paktom, zna da je 90% ljudstva koje je mobilisano i poslato na kosovo bilo iz gradova i regiona koji se granice sa kosovom, pre svega vranja, nisa, leskovca i krusevca. svi beogradjani za koje znam da su bili mobilisani, bili su rasporedjeni u samom gradu ili okolnim mestima. potpuno je nebitno za ovu pricu, ali me je iskreno zabolelo ovo potenciranje beograda, koje najpre nema blage veze sa istinom, a zatim nema ni bilo kakvog smisla. a vulina ne treba komentarisati. ovaj covek koji je montipajtonovska parodija moderne drzavne uprave i ideje drzave zasnovane na vladavini prava. kad tad ce zavrsiti na robiji, a sto se danas bude vise kocoperio, to ce mu se vise obiti o glavu jednom kad i u srbiji ustane kuka i motika. ali poruka za vulina, vucica, bracu i tetke - ovog puta ce itekako biti 6. oktobra, i to mnogo zesceg nego sto bi bio 2000.

Neko ko je ratovao 99-e

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.

Sdr

pre 6 godina

Naucio sam da ne vjerujem politicaru koji stalno ponavlja neku frazu, bilo o rastu bdp-a, vojnoj snazi ili bili cemu naj... jer se uvijek ispostavi da je apsolutno suprotno i da se time samo zamagljuje stanje.
Sjetite se Vucica lani sa Bdp-om stalno mu ta rijec bila u ustima da bi na kraju bio najmanji u regiji.

fortunate son

pre 6 godina

Da li cujes sebe sta pricas, da li si imao oca oficira kojeg sam 25 godina gledao kako mu PTSP burgija psihu? Nisi, jer nisi ni razmisljao kada si ga slao u rat pre 25 godina! Ti nisi moj ministar.

Kole

pre 6 godina

Ako ce Kariceve cerke da budu u vojnoj bolnici i Tomini sinovi sa Vulinom na prvoj liniji vatre..... Ma ustvari neka se ...., ni tada me ne zovite.

Sistem te laze

pre 6 godina

e moj ministre na cemu si ti?? daj i nama malo da i nama bude lepo....
Snaga nase vojske se ogleda u dva para cizama za vojsku....a o naoruzanju iz sredine proslog veka je suvisno komentarisati..... cuti tu i pokri se usima. ne zna se ko je jadniji ti ili oni generali koji tebe priznaju za ministra....mene je licno tebe sramota....

Maxx

pre 6 godina

Dodje policija odvede vas od kuce, porodice, dece, sa radnog mesta, posalje vas da ratujete a onda dodje ta ista policija da vas hapsi sto ste ratovali , branili svoju zemlju,krvarili i lezali u blatu. Jos vas isporuce stranoj zemlji da vam tamo sude. Pa to nema nigde na Svetu.

Драган

pre 6 godina

Министар би могао мало ређе да спомиње рат. А и да се мало боље едукује о томе шта значи и како се остварује међународно призната неутралност. То што ми причамо да смо као неутрални не значи ама баш ништа.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Možda nas, koji nismo rusofili, psihološki priprema na obelodanjivanje davanja statusa onom ruskom humanitarnom centru koji se nalazi u Nišu, pa tu psihološku pripremu čini pričanjem o ratu.

Sa Vulinom treba obaviti intervju i ne odustati dok ne da jasan odgovor o tome šta tačno znači to njegovo pominjanje rata.

E moj Betmene

pre 6 godina

E moj Vuline. Slab si ti. Moram da primetim da nemas armiju botova da ti brane brljotine po medijima ko Veliki A pa da lupaju "like" or "dislike" non stop i pisu jos nebuloznije komentare pri tom lajkujuci po 1000+ puta, a vest otvorena 20 i kusur puta. O nekoj pravoj, jakoj, respektabilnoj armiji ne vredi ni polemisati.

Alo ali

pre 6 godina

Dal neko iz vlasti ponekad pročita komentare na vesti, tj izjave, o ratu? Da li vide koliko je narod nespreman i nevoljan da stane u odbranu zemlje? Sudeći po komentarima situacija je alarmantna, niko se neće odazvati pozivu ako bude zatrebalo.

Pedja

pre 6 godina

"Nisu ovo vremena rovova i razmene artiljerijske vatre..."

Mora se priznati da je Vulin za kratko vreme postao stručnjak za vojna pitanja tipa Drecun.
Ako na to dodate da je sašio uniformu i navukao čizme dobijate ministra vojnog kakvog bi npr. i Kanada poželela.

caca

pre 6 godina

Informacija za vojno nesposobnog ministra vojske.Da bi neka drzava postala vojno neutralna , nije dovoljno da se daju intervjui lokalnim medijima, vec je potrebno da velike sile potpisu akt o neutralnost, pa tako neutralnost postaje pravno utemeljena.Primer Svajcarske.

Mi stojimo postojano, kano klisurine

pre 6 godina

Vojni potencijal države direktno je proporcionalan industrijskom potencijalu države. Prema ministru Vulinu, Srbija je industrijski visoko razvijena zemlja. Stoga, potencijalni agresori i treba da se plaše vojno-odbrambene moći Srbije!

Leskovcanin

pre 6 godina

More MARŠ!
Mene slobodno zaobidjite.
Ako dodje do rata idite vi politicari i vasa deca, vi imate sta da branite.
Sirotinju ovog puta ne dirajte.

Leskovcanin

pre 6 godina

More MARŠ!
Mene slobodno zaobidjite.
Ako dodje do rata idite vi politicari i vasa deca, vi imate sta da branite.
Sirotinju ovog puta ne dirajte.

caca

pre 6 godina

Informacija za vojno nesposobnog ministra vojske.Da bi neka drzava postala vojno neutralna , nije dovoljno da se daju intervjui lokalnim medijima, vec je potrebno da velike sile potpisu akt o neutralnost, pa tako neutralnost postaje pravno utemeljena.Primer Svajcarske.

miro split

pre 6 godina

Nemam običaj komentirati vaše unutrašnje stvari, ali sad čitam izjavu gospodina Vulina i izjavu Patrijarha SPC i onda pročitam vaše komentare.
Nakon toga meni više ništa nije jasno.
Kako je moguće da imate ovakvu svjetovnu i duhovnu vlast koju po vašim reakcijama malo ko podržava?
Kako je moguće da vas vode ljudi koji su totalno van vrimena u kojem žive?
Nemam vam namjeru solit pamet jer pišem iz grada i države u kojoj caruje Vulinova filozofija samo je pridjev hrvatski, ali mi nisu jasne vaše reakcije koje su skroz normalne, a opet vam ovi prodavači magle dobivaju izbore.
Nije mi jednostavno jasno čime su vaša dica zaslužila da budu zarobljenici impotencije srpske elite kad je i zadnji srpski seljak pametniji od ovih šta vas vode zadnji trideset godina.

Pedja

pre 6 godina

"Nisu ovo vremena rovova i razmene artiljerijske vatre..."

Mora se priznati da je Vulin za kratko vreme postao stručnjak za vojna pitanja tipa Drecun.
Ako na to dodate da je sašio uniformu i navukao čizme dobijate ministra vojnog kakvog bi npr. i Kanada poželela.

Dr

pre 6 godina

Ti zoves na rat?Ti koji si 90-ih kada se ratovalo izbegao sluzenje vojske, a znam mnogo takvih kao ti sa kojima se danas druzis i pravis kombinacije koje mazete "tetkama iz kanade".
Ti zoves na rat i saljes siromasnu decu cije ste roditelje "vi" politicari osiromasili.
Ti zoves na rat a vojsku nisi sluzio?
Sram da vas bude,sve ce te to platiti

fortunate son

pre 6 godina

Da li cujes sebe sta pricas, da li si imao oca oficira kojeg sam 25 godina gledao kako mu PTSP burgija psihu? Nisi, jer nisi ni razmisljao kada si ga slao u rat pre 25 godina! Ti nisi moj ministar.

Dule

pre 6 godina

Dosta je nama rata,sps,jula,radikala,sankcija,bombardovanja,devedesetih...Prica ministar o ratu a nije bio kadar ni vojsku da sluzi.Zemljo otvori se...

Neko ko je ratovao 99-e

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.

Mi stojimo postojano, kano klisurine

pre 6 godina

Vojni potencijal države direktno je proporcionalan industrijskom potencijalu države. Prema ministru Vulinu, Srbija je industrijski visoko razvijena zemlja. Stoga, potencijalni agresori i treba da se plaše vojno-odbrambene moći Srbije!

смена страже

pre 6 godina

Батице ако буде рата идеш ти и твоја влада.Па лепо у ровове,па реума па Ф32. дијагноза,па мало да останете сакати...доста сте бре крв пили овој несретној војсци и народу.

Kole

pre 6 godina

Ako ce Kariceve cerke da budu u vojnoj bolnici i Tomini sinovi sa Vulinom na prvoj liniji vatre..... Ma ustvari neka se ...., ni tada me ne zovite.

Ivan

pre 6 godina

Ko trazi rat, neka mu bude u kuci. Ajde Vuline, kupi figurice vojnika i tenkice i igraj se po ceo dan, ali nas ostavi na miru i ne pominji reci koje su nas u crno zavile zbog politike tvoje i tebi slicnih.

Nik Sloter

pre 6 godina

Mi smo majstore jaki samo u košarci i vaterpolu i ni u čemu više, a ti nisi Ministar sporta (mada, možda budeš jednog dana, imaš iste kvalifikacije kao za mesto Ministra odbrane...). Nego, prvo ti objasni odakle ti 200,000€ za stan...

Branko Von Beca

pre 6 godina

"Na cemu je on?
(Milos, 4. januar 2018 11:40)"

Zadnjih 20 godina, od kako je poslanik, na našoj grbači...
A kad smo kod pitanja, a gde ti živiš ?!

xyc

pre 6 godina

Ovaj ne zna šta je jaka vojska.Čovek bez vojne knjižice ,kad vidi tenk T-55,za njega je to sila.Ministre više se ne ratuje onako kako si ti učio u osnovnoj školi (budući da vojsku nisi sluzio).

Maxx

pre 6 godina

Dodje policija odvede vas od kuce, porodice, dece, sa radnog mesta, posalje vas da ratujete a onda dodje ta ista policija da vas hapsi sto ste ratovali , branili svoju zemlju,krvarili i lezali u blatu. Jos vas isporuce stranoj zemlji da vam tamo sude. Pa to nema nigde na Svetu.

chika Ljuba

pre 6 godina

prošli put je postrojio dva aviona na batajnici koji su imali goriva tek da upale motore i pričao kako smo nikad jači. ovo sada je već klasično baronisanje..

Magdalena

pre 6 godina

Jedan od dobrovoljnih davalaca tudje krvi iz devedesetih opet prica o ratu. Pa i nije ovaj narod zasluzio bolje kada su mu na vlasti ponovo on, Slobin portparol, Slobin ministar informisanja i urednik novine Velika Srbija. I sada smo kao iznenadjeni bilo cime.

dokon_um

pre 6 godina

Zasto ovaj covek neprestano raspiruje mrznju i siri paniku bez da trpi bilo kakve posledice. U cijem interesu to radi i dokle ce gradjani da sve to trpe ???

леле

pre 6 godina

Ако дође до рата, прво ћу неког од вас да дохватим. Свако то исто да уради и крај рата за један дан ! Ипак нас 70% није гласало за вас !

učesnik u ratu 91-92

pre 6 godina

E ministre odbrane (moj sigurno nisi mo) pa ti ni pušku ne znas da rasklopis a kamoli da je sklopis i ti pričaš o nekom ratu,pa kako te bre nije sramota da obavljaš tu funkciju i da pricas ovakve stvari i kako nije sramota tog ko te je postavio? Doduše znamo ko te je postavio ali zašto je baš tebe postavio,ovo je zaista neverovatno,pa gde ja zivim!

miro split

pre 6 godina

@Drug Fjodor
Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima.
Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.

E moj Betmene

pre 6 godina

E moj Vuline. Slab si ti. Moram da primetim da nemas armiju botova da ti brane brljotine po medijima ko Veliki A pa da lupaju "like" or "dislike" non stop i pisu jos nebuloznije komentare pri tom lajkujuci po 1000+ puta, a vest otvorena 20 i kusur puta. O nekoj pravoj, jakoj, respektabilnoj armiji ne vredi ni polemisati.

dovlajoe

pre 6 godina

Ovaj nije ništa prikladnije našao da poruči svom narodu u vreme praznika, već spominje rat. Dovoljno je neupućen u svoj posao da ne shvata koliku težinu ima takva izjava, i kakve će reakcije izazvati. Gori od njega je samo onaj ko je omogućio da sa pozicije ministra odbrane pravi budalu od sebe, a nažalost i od nas.

Sdr

pre 6 godina

Naucio sam da ne vjerujem politicaru koji stalno ponavlja neku frazu, bilo o rastu bdp-a, vojnoj snazi ili bili cemu naj... jer se uvijek ispostavi da je apsolutno suprotno i da se time samo zamagljuje stanje.
Sjetite se Vucica lani sa Bdp-om stalno mu ta rijec bila u ustima da bi na kraju bio najmanji u regiji.

Ocel skoro izvoz mercedesovih autobusa

pre 6 godina

Kako vas navlace. Samo da ne pricate o rastu BDP od 1.9% kad citav svet ima nikad bolju godinu i kad Albanija ima rast od 3.1%. Jel vam sad jasno?

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Možda nas, koji nismo rusofili, psihološki priprema na obelodanjivanje davanja statusa onom ruskom humanitarnom centru koji se nalazi u Nišu, pa tu psihološku pripremu čini pričanjem o ratu.

Sa Vulinom treba obaviti intervju i ne odustati dok ne da jasan odgovor o tome šta tačno znači to njegovo pominjanje rata.

miro split

pre 6 godina

Ma, nevjerojatno je ljudi moji kako nas ova feudalna kasta izrasla iz barbarstva devedesetih godina pumpa na mržnju i nesnošljivost. Oni se ne tribaju više niti truditi plivati na moru naše naivnosti i gluposti. Oni sasvim opušteno danas plutaju na našem razočarenju i odustajanju od ideje da se može bolje i poštenje.
Evo ovi slučaj sa Slovencima i granicama. Virovali vi meni ili ne, ali 99% ljudi u Hrvatskoj to uopće ne zanima, a političari, novine i doživotni branitelji pričaju o križarskom ratu. Nas 99% relativno normalni Hrvata mučimo jer smo jednostavno nekako sa godinama shvatili da je svaki otpor uzaludno i pristali smo bit ovce.
Dok god ima i busen trave na suverenom i nezavisnom pašnjaku Hrvatske, mi ćemo mirno past i nezainteresirano promatrati naše pastire koji nas muzu i šišaju.
Na kraju kad nestane i taj busen trave, nećemo se ni i imat protiv koga pobunit jer će nas naši čobani ostavit ka šta su nas uvik i ostavljali u prošlosti.
Da mi je doživit iskreno balkansko proliće i onda u miru božjem umrit.

Anti SNS bot

pre 6 godina

Nveverovatna transformacija terminologije, kod bivseg ministra za rad, boracka i socijalna pitanja. Hajde da ga postavimo za ministra.......nauke i obrazvanja. Bas me zanima o cemu bi onda zborio.

xxx-ov tata

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 04. januar 2018 13:10)Nacice me nikada.Neka ratuje SNS kadar i ti koji su se saznih strana dokotrljali kod nas,ja odoh na tajnu lokaciju.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Jel može na neki način da se izbaci reč " RAT " iz našeg rečnika? 

Ovom narodu je dosta više ratova.
(ZZZ, 04. januar 2018 12:57)

Kad nema sta drugo pametnije onda se samo sa tim sluzimo.

Inace tradicija nam je ratovanje, stradanje, zrtve nikako privreda, industrija, zanati... I najgore, tako se i postavljamo i to slavimo.

Sistem te laze

pre 6 godina

e moj ministre na cemu si ti?? daj i nama malo da i nama bude lepo....
Snaga nase vojske se ogleda u dva para cizama za vojsku....a o naoruzanju iz sredine proslog veka je suvisno komentarisati..... cuti tu i pokri se usima. ne zna se ko je jadniji ti ili oni generali koji tebe priznaju za ministra....mene je licno tebe sramota....

Gradjanin

pre 6 godina

Najveca pretnje Srbiji i uzrok potencijalnog rata su Vulin i politicari iz njegovog tabora.
Ovaj covek tri blage veze nema o zivotu, pored toga je iskvaren i gori od njega su samo oni koji su ga postavili na toj poziciji.
Da je Vojska Srbije vazna institucija, Vulin ne bi bio ministar.

journalist u mirovini

pre 6 godina

Bivši Julovac Vulin,sadašnji radikalsko komunistički ministar odbrane,izjavljuje:"Ako i bude rata,poštovaće nas,jer smo jaki"!Ovako nešto još nisam čuo.U poslednjerm napadu savezničkih snaga na fortifikacione objekte Miloševićevog režima,Naši "jaki" su se posakrivali po školama i bolnicama i na sva usta pretili,kako bombarduju škole i bolnice!RTS je bombardovan zato što je bio glasogovornik komunističkog ratnog zločinca Miloševića,koji je klekao u Hagu.Bilo je raznih opomena i kazivanja direktoru RTS Milanoviću,koji je ćutao i žrtvovao svoje nameštenike.Naš PVO je pogodio jedan američki avion,dok su saveznički avioni porušili policijsku zgradu u ulici Kneza Miloša i zgradu generalštaba u Nemanjinoj ulici.Onda nas nisu "poštovali" jer nismo bili "jaki",i nije bio ministar Vulin!

ugovorac

pre 6 godina

Ministre vojni,
jel su velike sile potpisale akt o neutralnosti sa Srbijom? Drugo, da bi jedna zemlja bila neutralna mora biti jaka kao Svajcarska, mora imati podrsku kao Svajcarska, a nasa vojska nikad malobrojnija, problem su jedne cizme ili uniforma, bruka.

Wunderknabe

pre 6 godina

Zbog čega ste objavili ovaj glupi članak, i to najistaknutije na vrhu kao Breaking News sa preko 100 komentara, sprema li se preksutra nova Šestojanuraska diktatura?!

Hahaha

pre 6 godina

Evo mene 2500 km od Srbije. Neće me u rat uvući sigurno! To sto gospodin priziva novi rat onako kroz redove može da zaboravi. Srbi su dosta ratovali i ginuli da bi im posle političari prekrajali sve i za zelenim stolom dali sve sto im se traži. Drugi kada ratuju makar imaju jasan cilj, a nas bude da pokazemo ponos i onda podvijemo rep kada se sve završi. Najveći sado-mazo odnos na svetu. Prvi svetski rat na strani pobednika i praviš Jugoslaviju?! Drugi svetski na strani pobednika i prekrajas granice i odrices se ratne odštete?! Rat 90ih uprskas sve u sto si se uvalio jer oćeš sam protiv svih. Ovaj 90ih nam tek nije trebao, ali pameti nije bilo već samo žednih vlasti i trgovanja sa drugom stranom. Pobijene ko pita...

BGD

pre 6 godina

Dosta bre više Juline!!! Pacifizam kao ideološko opredeljenje da upišemo u ustav kao Japanci, nikada više Srbi da ratuju! Sve smo ratovima izgubili i izgubićemo i ovo malo ljudi i zemlje što imamo ako nastavimo. Slabi smo i siromašni, ne može se ni objasniti koliko, zato prekinite da lažete narod, recite istinu i biće nam 100x bolje. Kako da strateški gradimo budućnost kada vi ne živite u realnosti sadašnjice.

Toma

pre 6 godina

Mi deca seljaka i radnicke klase da ratujemo,a on ce verovarno kod tetke u Kanadu. Kad bi nekim slucajem doslo do rata ja bi pravo u sumu, kao nekad hajduci. Vojnici po ugovoru svakodnevno napustaju VS verovatno sto smo toliko jaki.

andreas kisser

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.
(Neko ko je ratovao 99-e, 4. januar 2018 12:25)

na stranu komentar sa kojim se naravno slazem, ali cemu ovo 'beogradska deca'? ako cemo vec da se prepiremo, svi koji su bili na kosovu tih tragicnih meseci tokom 1999., kada su nas danasnji predsednik, ministar spoljnih poslova i ministar vojske izmedju ostalih uveli u rat sa celim NATO paktom, zna da je 90% ljudstva koje je mobilisano i poslato na kosovo bilo iz gradova i regiona koji se granice sa kosovom, pre svega vranja, nisa, leskovca i krusevca. svi beogradjani za koje znam da su bili mobilisani, bili su rasporedjeni u samom gradu ili okolnim mestima. potpuno je nebitno za ovu pricu, ali me je iskreno zabolelo ovo potenciranje beograda, koje najpre nema blage veze sa istinom, a zatim nema ni bilo kakvog smisla. a vulina ne treba komentarisati. ovaj covek koji je montipajtonovska parodija moderne drzavne uprave i ideje drzave zasnovane na vladavini prava. kad tad ce zavrsiti na robiji, a sto se danas bude vise kocoperio, to ce mu se vise obiti o glavu jednom kad i u srbiji ustane kuka i motika. ali poruka za vulina, vucica, bracu i tetke - ovog puta ce itekako biti 6. oktobra, i to mnogo zesceg nego sto bi bio 2000.

Lekar Norveska

pre 6 godina

Miro Split@; iako daleko od Srbije (pobegla sam od ludila 90tih)stalno postavljam sebi pitanja koja ste naveli.Beograd vise ne prepoznajem, ljude ne razumem, mirise ne osecam.Ostaje nada, da će doći neki novi naraštaji,da će moja deca dolaziti i dovoditi svoju decu, u koliko toliko sređenu zemlju.Ribu na gradele, pojedoh letos na Korčuli, i ćaskajući sa ljudima, prisjećajući se vremena, kada je bilo reda.
Vulinu i kamarili, poruka: ne prizivajte vise muku.Imate li vi dušu ?

Xoxo

pre 6 godina

Sta pricas ti!?!? Hocemo firme, poslove, privatne skole, nive kuce, zgrade, prijateljstva sa jakim i mocnim zemljama. Kakav crni rat!? Sta pricas ti

Vojvodjanin

pre 6 godina

miro split, 4. januar 2018 13:25)

Sjajan komentar i pravo pitanje! Interesantno je da se isto pitanje moze postaviti u svakoj zemlji (ukljucujuci i Hrvatsku) koje su izrasle na tlu bivse Jugoslavije?!
A pokusaj mog odgovora je valjda zato sto pristalice pordavace ovakve magle (jer i njih jos uvek ima jako mnogo) redovno izlaze na izbore i glasaju, dok oni koji misle drugacije i pisu ovakve komentare ostaju kod kuce (ili su u inostranstvu a nemaju prava glasa)?
Ne znam pravi odgovor koji i mene muci. Jeste porazna cinjenica da Vucic i njegova svita glat dobija izbore cak i u Bgd - pa sta onda reci za ostatak Srbije...?!

Da nam mrak i botovi i dalje vladaju - jeste!

Izgleda da je propustena prilika 5 Oktobra 2000......

Janko

pre 6 godina

Ovo je namenjeno biračkom telu koje je dovoljno naivno da proguta ove laži o navodnoj moći i slavi Srbije, a koje pada na nacionalističku retoriku. Na taj način vlast želi da osigura njihove glasove pred izbore i da ublaži njihov odliv usled de facto ili čak de jure priznanja Kosova koje sledi uskoro. Vulin je tu da pofigne prašinu i kaže ono što Vučić ne može kao stabilizatorski i evrofilni predsednik. Ipak, mislim da sada postižu veliki kontraefekat. Nije im ovo prva već šesta godina na vlasti i niko im više ne veruje.

Maslačak

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A prethodno vojna policija javno strelja nekoliko njih za primer, da bi zaplašili ostale?

Može i tako, tj. da ljude silom oteraš u rat. Ali utakvim slučajevima postoji ozbiljan rizik da onaj ko zaduži oružje može da ga okrene i na "pogrešnog" neprijatelja.

Na primer, tako je počela revolucija u Rusiji. Lenjin i boljševici su tek naknadno došli i uzurpirali revoluciju, ali činjenica je da su je započeli kmetovi koji su silom oterani u rat i koji nisu videli nikakvu svrhu da ginu za vlastelu i državu u kojoj su bili samo robovi!

Svaka sličnost sa našom tekućom situacijom je samo slučajna! Ili namerna...

Ali opustite se, ljudi, nikakvog rata neće biti. Iz tri razloga:

1. Srbija nema ni vojske, ni sredstava da vodi rat.
2. Srbija nema para da nabavi sredstva da vodi rat (niti će joj ih neko dati, najmanje bratska Rusija)
3. Vulin je pajac koga jedino senilna tetka iz Kanade shvata dovoljno ozbiljno da mu pozajmi 200.000 evra.

Alo ali

pre 6 godina

Dal neko iz vlasti ponekad pročita komentare na vesti, tj izjave, o ratu? Da li vide koliko je narod nespreman i nevoljan da stane u odbranu zemlje? Sudeći po komentarima situacija je alarmantna, niko se neće odazvati pozivu ako bude zatrebalo.

Драган

pre 6 godina

Министар би могао мало ређе да спомиње рат. А и да се мало боље едукује о томе шта значи и како се остварује међународно призната неутралност. То што ми причамо да смо као неутрални не значи ама баш ништа.

Aleksandar

pre 6 godina

Ako i bude rata, niko vam se za isti neće odazvati jer u Srbiji nema ničeg vrednog branjenja. Štaviše, ne bi me iznenadilo da se gro stanovnika Srbije priključi "neprijatelju" a protivu te nakrivo nasađene kvazi-države pa da udari na vas huškače i mufjuze koji ste okupirali državu. Do oslobođenja!

Pedja

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.

Aleksandar

pre 6 godina

Bože,šta smo ti zgrešili?
(madadama56, 4. januar 2018 14:02)

Bogu ništa, a sami sebi ste zgrešili što (ni)ste glasali kako (ni)ste glasali. Ne može to besplatno...

Lili

pre 6 godina

To je kada ne mogu da odolim.Kada pročitam ovako inspirativni naslov,tekst uopšte ne čitam , odmah pređem na komentare a duhovitost naših ljudi ulepša mi dan.

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Da malo opustim one koji su se zabrinuli oko mobilizacije. Prvi talas je mobilizacija starijih od 18 , i mlađih od 30, pod uslovom da su služili vojni rok i da im je određen ratni raspored. Koliko takvih ima lako je procijeniti , vrlo vrlo malo.
O starijim godištima da ne pričam, visokotlakaši , šećeraši, reumaši ne ratuju, a jedu tri puta dnevno, još povrh toga nisu podesni za indoktrinaciju, više mudruju nego što pucaju.
Profesionalnani vojnici ,kao i plaćenici koštaju vrlo vrlo mnogo, a Topčider je zatvoren, ili drugačije rečeno Slobodanov upad u platni sistem više nije moguć, jer bi to sada značilo presipanje iz šupljeg u prazno.
Znači opušteno, ratni huškači, od Vulina, Bakira pa na dalje znaju sve ovo, ali eto , vjerojatno ne znajući ništa pametnije, spinuju o ratovima. Te stranice istorije su iza nas.

Besan Ris

pre 6 godina

Vuline pozdravi nam Vojvodu a za one koji mu jos veruju evo pa citajte.

Investicije zaobilaze Srbiju

Ekonomski analitičari već su primetili da je jedina oblast koja beleži solidne rezultate u Srbiji rast izvoza, ali da je Srbija tu bolja samo od Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Kada se pogleda malo ozbiljnija konkurencija, koja je do pre nekoliko godina gledala u leđa Srbiji, vidljivo je koliko je Srbija sa svojih 7,5 milijardi evra skroman izvoznik u odnosu na Bugarsku sa 12,8 milijardi, ili recimo Mađarsku sa 50,5 milijardi evra. Slična je situacija i sa BDP po glavi stanovnika, gde je Srbija opet lider među siromašnim rođacima Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom sa 5.000 evra po glavi stanovnika – u Hrvatskoj je to 16.000 evra, Mađarskoj 14.000 i Bugarskoj 6.500 evra po glavi stanovnika.
Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.

Bojana

pre 6 godina

Postovanje Miro. Normalni ljudi u bilo kojoj zemlji ponasace se bas onako kako si opisao. Vulina je slabo ko glasao, njega je Vucic "usvojio" zasto zajsta pojma nemam.

brainfuck

pre 6 godina

Nekome bi baš leg'o jedan rat!? Em ne učestvuješ em se isplati,a? Alo komšije,znajte da srbe to više ne zanima a ni vas ne treba jer nam se isto piše. Pozdrav

Dragana

pre 6 godina

Miro Split@; prava pitanja!
Nažalost, teško do odgovora.Mozda se treba prisetiti poruka Arcibalda Rajsa...
Sve najbolje Vam želim.Komentar, krajnje dobronameran, ista pitanja, postavljam sebi, godinama.BB

Blagi užas

pre 6 godina

Sve ovo preko Vulina, Brnabićeve, Stefanovića, Mihajlovićeve...i ostalih "ministara", sav taj Pajtonovsdki cirkus, režira samo jedna osoba, svi znamo ko je to - Rišelje zaostale Srbije. Niko od ministara nije postavljen da kreativno i samostalno deluje u svom poslu...sve su to marionete koje po nalogu emituju i osluškuju, poslušnici koji opipavaju puls naroda. Zato ne grdite Vulina. On je samo barometar, mali instrument u rukama Velikog Izvođača Dimnih Efekata (VIDE skraćeno). Beograd na Vodi? To je prošlost. Evo nove zgrade za čaršijska zanimanja, jer posla ionako nema, a sliku imate na stanici. I dok vama trule zubi, godine se vrte ko u lošoj reprizi, dok sahranjujete svoje od raka kao da je u pitanju epidemija, ima ih koji uživaju za vas - rado žrtvuju Vaš život umesto svog. Pa...glasali ste za to! A vi koji niste izašli i niste glasali - zapravo jeste i vi ste glasali neglasanjem i vi sada uživajte u svom bojkotu.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@miro split
Evo druze, ja cu da probam da ti odgovorim iz nekog svog licnog misljenja. Ovde se uglavnom javljaju oni koji se ne slazu sa politikom nasih 'vodja' koji po meni odavno treba da su u istoriji, uglavnom se samo menjaju i sve su to isti likovi poput i ostalih u regionu, malo su se 'ugladili', mozda lepse obukli nego pre, ali sve su to mahom isti likovi. E sad, kako narod glasa za iste, pa zato sto se samo menjaju po 'smenama' i jasu nanovo i lazu kao po obicaju a krivi su im uvek neki prethodni, tako da narod moze da bira izmedju 2 zla ono manje, ne postoji sansa da se glasa za nekog ko valja jer taj ne moze da 'ispliva' od ovih ostalih, a ne daju mu jer je politika najveci i najlaksi nacin da se obogatis, uz sve to mislim da se mnogo vise 'krade' na glasovima nego pre i eto ti kako ispadne da SPS i posle svega bude skoro uvek u Vladi, jer uvek se 'prikaci' kome treba da bi taj neko odneo 'prevagu' i dobio vecinu u parlamentu, u prevodu glasamo za neku partiju i njen program a onda ta partija svom programu 'pripoji' program neke partije protiv koje smo glasali, deluje nenormalno skroz ali u Srbiji vrlo efikasno 'funkcionise' bas dugo, da ne pricamo da galsaju za neki lik-npr Vucica za izbor gradonacelnika a onda on izabere ko ce biti taj isti gradonacelnik, to je isto kao kad bi me neko pitao hoces da jedes meso za rucak ja kazem hocu a on mi da virsle jer i to spada 'kao' u meso, znaci 'macka u dzaku'. Mozda jednom bude kako treba, mozda, ali samo mozda i mozda neka generacija to 'doceka', ove sadasnje ce tesko docekati, inace izjave Vulina su za 'izbegavanje' sto cesce po mogucstvu, pozdrav iz BG-a ;)...

petar

pre 6 godina

ako ti i cela tvoja bulumenta budete vodili narod u bitku, sa isukanim mačem i povikom "za mnom" kao što su to činili oficiri u WW1, možda i krenem za vama, mada ipak i tad ne bih.. da bi se oficir, ministar ili premijer/ka? pratio u boj, on se prvo mora poštovati, a vi taj uslov ne ispunjavate..
A za ljude što ih ovaj plaši ratom- nemojte se plašiti. vide oni po komentarima javnosti da ih ne bi sledilo ni 15% stanovništva u rat. sa čime da ratujemo? za koga? sa kime? zbog čega?

t-rex

pre 6 godina

Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima. Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.
(miro split, 04. januar 2018 14:22)

Sjajan komentar. Nažalost kap razuma u okeanu ludila! Da je više ovakvih ljudi na brdovitom Balkanu bili bismo Švajcarska, a ovako .......

Aca

pre 6 godina

Poznavajuci tebe rata opet neces ni videti veterane nepostujes a jos manje sud koji je doneo odluku u korist veterana . Tako da branice te vi drzavu mi ne.

Besan Ris

pre 6 godina

Ne nasedajte na ovo. Cele godine Vucic prica o neverovatnom rastu BDP koji ce Srbija imati u 2017 a ogoljena istina je sledeca:
Ako ste slušali samo zvanična saopštenja političara na vlasti, mogli ste pomisliti da je Srbija ekonomski tigar na Balkanu. Možda i jeste – u propagandnim pamfletima vlasti. Ali ekonomska stvarnost daleko je surovija.
Iza naslaga marketinga i populističkih parola kako nikada nije bilo bolje i kako nas je ’prosto sramota koliko nam dobro ide’, krije se otrežnjujuća istina o stvarnom stanju srpske privrede i ekonomije. Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.
Deco nece jos dugo EU plivati u parama. Mislim da je 2018 zadnja prilika da odete posle nece biti tolike potraznje za radnom snagom.

Sta ce jadnik, to je jace od njega

pre 6 godina

Alo, vojnicino, da imas imalo znanja, bilo bi ti jasno da nas svaka iole veca regionalna sila moze prepisati i okupurati za cirka dva sata, ako i toliko!
Dakle, pustite vi nama trilogiju Gospodar prstenova kad pocne, da se dzabe ne sekiramo tokom "rata", pa taman da se zavrsi kad "okupator" pokupi ovakve likove i da sa olaksanjem ujutru krenemo na posao!

Serbia

pre 6 godina

Na kojim je ovaj ... Jest da sam patriota, srpski, slavenski, pravoslavno, više naklonjen Istoku, voleo bih da jeste stanje vojske i odbrane ovako kako ministar kaže, ali koga, bre, on zamajava? Juče došao tu gde je došao, i sad ...

ministar za lobotomiju

pre 6 godina

Vulin hrabro sledi Zoranovu viziju moderne, evropske i jake Srbije. Na rat pozivaju Jankoviceve i Sutanovceve patriJote iz toplih fotelja. Dacic, Vulin i Vucic su faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

Mateo

pre 6 godina

Miro Split@
Evo, ja cu ti odgovoriti, iako sam isto Hrvat, al sa Srbima sam cijeli zivot, pa znam o cemu pricam.
Moras da razlikujes Srbina u stavu prema svojima, i Srbina u stavu prema ostalima. Pojednostavljeno, oni ce bre oci jedno drugom da iskopaju. Cak je nebitno imaju li u tom trenutku neprijatelja, najgori im je drugi Srbin. Znaci, cetniku je gori Srbin Jugoslaven, nego Ustasa, i to ohoho.

Dakle Miro, nemoj da se cudis i pravis blesav. Apsolutno sve isto kao u Hrvatskoj, s malom razlikom. Mi smo malo gluplji, pa nas lakse zbijaju na gomilu pomocu "neprijatelja".

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.

Manipulatori

pre 6 godina

Mateo@; pa, i ovde, najlakše manipulisu, kada izmisle tzv. neprijatelja. Čitav spisak neprijatelja mogla bih da navedem, besmisleno je.Vrlo često, im “upali”,taktika, naravno “nekome brat, nekome rat”.Vulinu, pulenu Mire Marković, koji je naivne slao u rat, a sam sedeo uz skut dotične, oftamolozi izmislise, dioptriju.Zao mi je sto narod, slabo vidi, za Vulina, i slične mu, ne brinem.
Srdačan pozdrav i srecno u 2018.godini.

hasamobudjavetorte

pre 6 godina

budimo iskreni prema sebi i ovim prostorima sto se tice buducnosti... samo kad pogledamo kroz koliko ratova smo ugurani... a sta ima da ponudimo za neutralnost? pa da kazu: ae necemo vas...

Ljemonad Šećeri

pre 6 godina

Kakvo ratovanje, uvek je postojala vojska koja je plaćena da ide u rat. Kad i ja dobijem stan, kola, privilegije, platu kao vojna lica onda ću ići u prve redove dok svi generali, vojvode i političari iz 90ih su živi i zdravi dočekali novi milenijum i kraj rata. Nek ratuje ko je plaćen i ko baš hoće. Ostali su slobodni sem naravno ako nas napadne 10 miliona NATO vojnika, ali za ove prckalice sa Albancima, Bošnjacima i Horvatima te onom sprdačinom od bombardovanja sasvim je bilo dovoljno 100 000 profi vojnika. Da su samo profesionalci ratovali, prošli bi 20x bolje ovako puštali civile koji su pucali od straha i na njihove i na naše kad krene paljba. Zabraniti civilima da idu u rat sem u slučaju da NATO svim silama udari. A za Albance ako bude, poslati 20 000 profesionalaca da reše posao sa minimalnim brojem žrtava civilnih max 100 ljudi ili kazne kad se vrate

J.

pre 6 godina

@miro split

Mislim da jedan od (mnogih) problema lezi u prilicno nesposobnoj opoziciji (bas kao i tokom devedesetih). Dobar deo stranaka u opoziciji se raspao na atome, neki ubrzano gube clanstvo koje uglavnom prelece kod stranaka vlasti... da ne spominjem opozicione stranke koje vec duze vreme redovno ulaze u nekakve predizborne koalicije da bi sledeci dan iz njih izasle, itd. Na kraju se dobrom delu populacije (koji je u teoriji protiv vlasti, kao najveci deo komentatora ovde) smuci ceo taj cirkus, pa na izbore izadje tek oko 50% birackog tela, ili manje...

Naravno, cela stvar je mnogo kompleksnija i postoji mnogo vise faktora koji doprinose ovakvoj politickoj situaciji. Ovo je samo na brzaka napisana prilicno pojednostavljena verzija, jer ko ce sad ulaziti u dublju psihoanalizu izbornih rezultata..? :)

kole

pre 6 godina

Čekajte, polako ljudi; pa dužnost je svakog vojnog vođe da se prsi, da hvali svoju vojnu silu, (on misli da tako odvraća potencijalne agresore...) Pa zar ne???

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.
(Pedja, 4. januar 2018 14:09)

A jel ti mislis da ce ti ponuditi nesto vise od uperenog pistolja da biras? ili si izvoznik srpskih mercedesa ili ides u rat.

Tako je!

pre 6 godina

Samo zbog Vulina ima da glasam za SNS!Poslednji put sam glasao kad se lomilo Tadic i Nikolic i to ne mogu da prezalim, inace mislim da je SNS isto zlo ko i DOS.

realno gledano

pre 6 godina

Govori vam čovek na vreme...rat ste gledali samo na TV...od 90 do 95..a onda 99 dobili po tamburi jer ste bili glupi!? Niste platili rusima 405 miliona dolara za s-300...glumeći da nemate pare a šteta od bombardovanja je bila 100 milijardi usd! Svi ulažu u odbranu...bolje sprečiti nego lečiti!

Leskovcanin

pre 6 godina

More MARŠ!
Mene slobodno zaobidjite.
Ako dodje do rata idite vi politicari i vasa deca, vi imate sta da branite.
Sirotinju ovog puta ne dirajte.

xxx-ov tata

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 04. januar 2018 13:10)Nacice me nikada.Neka ratuje SNS kadar i ti koji su se saznih strana dokotrljali kod nas,ja odoh na tajnu lokaciju.

Pedja

pre 6 godina

"Nisu ovo vremena rovova i razmene artiljerijske vatre..."

Mora se priznati da je Vulin za kratko vreme postao stručnjak za vojna pitanja tipa Drecun.
Ako na to dodate da je sašio uniformu i navukao čizme dobijate ministra vojnog kakvog bi npr. i Kanada poželela.

miro split

pre 6 godina

Nemam običaj komentirati vaše unutrašnje stvari, ali sad čitam izjavu gospodina Vulina i izjavu Patrijarha SPC i onda pročitam vaše komentare.
Nakon toga meni više ništa nije jasno.
Kako je moguće da imate ovakvu svjetovnu i duhovnu vlast koju po vašim reakcijama malo ko podržava?
Kako je moguće da vas vode ljudi koji su totalno van vrimena u kojem žive?
Nemam vam namjeru solit pamet jer pišem iz grada i države u kojoj caruje Vulinova filozofija samo je pridjev hrvatski, ali mi nisu jasne vaše reakcije koje su skroz normalne, a opet vam ovi prodavači magle dobivaju izbore.
Nije mi jednostavno jasno čime su vaša dica zaslužila da budu zarobljenici impotencije srpske elite kad je i zadnji srpski seljak pametniji od ovih šta vas vode zadnji trideset godina.

ministar za lobotomiju

pre 6 godina

Vulin hrabro sledi Zoranovu viziju moderne, evropske i jake Srbije. Na rat pozivaju Jankoviceve i Sutanovceve patriJote iz toplih fotelja. Dacic, Vulin i Vucic su faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

kole

pre 6 godina

Čekajte, polako ljudi; pa dužnost je svakog vojnog vođe da se prsi, da hvali svoju vojnu silu, (on misli da tako odvraća potencijalne agresore...) Pa zar ne???

Ljemonad Šećeri

pre 6 godina

Kakvo ratovanje, uvek je postojala vojska koja je plaćena da ide u rat. Kad i ja dobijem stan, kola, privilegije, platu kao vojna lica onda ću ići u prve redove dok svi generali, vojvode i političari iz 90ih su živi i zdravi dočekali novi milenijum i kraj rata. Nek ratuje ko je plaćen i ko baš hoće. Ostali su slobodni sem naravno ako nas napadne 10 miliona NATO vojnika, ali za ove prckalice sa Albancima, Bošnjacima i Horvatima te onom sprdačinom od bombardovanja sasvim je bilo dovoljno 100 000 profi vojnika. Da su samo profesionalci ratovali, prošli bi 20x bolje ovako puštali civile koji su pucali od straha i na njihove i na naše kad krene paljba. Zabraniti civilima da idu u rat sem u slučaju da NATO svim silama udari. A za Albance ako bude, poslati 20 000 profesionalaca da reše posao sa minimalnim brojem žrtava civilnih max 100 ljudi ili kazne kad se vrate

caca

pre 6 godina

Informacija za vojno nesposobnog ministra vojske.Da bi neka drzava postala vojno neutralna , nije dovoljno da se daju intervjui lokalnim medijima, vec je potrebno da velike sile potpisu akt o neutralnost, pa tako neutralnost postaje pravno utemeljena.Primer Svajcarske.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Jel može na neki način da se izbaci reč " RAT " iz našeg rečnika? 

Ovom narodu je dosta više ratova.
(ZZZ, 04. januar 2018 12:57)

Kad nema sta drugo pametnije onda se samo sa tim sluzimo.

Inace tradicija nam je ratovanje, stradanje, zrtve nikako privreda, industrija, zanati... I najgore, tako se i postavljamo i to slavimo.

fortunate son

pre 6 godina

Da li cujes sebe sta pricas, da li si imao oca oficira kojeg sam 25 godina gledao kako mu PTSP burgija psihu? Nisi, jer nisi ni razmisljao kada si ga slao u rat pre 25 godina! Ti nisi moj ministar.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Možda nas, koji nismo rusofili, psihološki priprema na obelodanjivanje davanja statusa onom ruskom humanitarnom centru koji se nalazi u Nišu, pa tu psihološku pripremu čini pričanjem o ratu.

Sa Vulinom treba obaviti intervju i ne odustati dok ne da jasan odgovor o tome šta tačno znači to njegovo pominjanje rata.

dovlajoe

pre 6 godina

Ovaj nije ništa prikladnije našao da poruči svom narodu u vreme praznika, već spominje rat. Dovoljno je neupućen u svoj posao da ne shvata koliku težinu ima takva izjava, i kakve će reakcije izazvati. Gori od njega je samo onaj ko je omogućio da sa pozicije ministra odbrane pravi budalu od sebe, a nažalost i od nas.

Mi stojimo postojano, kano klisurine

pre 6 godina

Vojni potencijal države direktno je proporcionalan industrijskom potencijalu države. Prema ministru Vulinu, Srbija je industrijski visoko razvijena zemlja. Stoga, potencijalni agresori i treba da se plaše vojno-odbrambene moći Srbije!

Neko ko je ratovao 99-e

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

@miro split
Evo druze, ja cu da probam da ti odgovorim iz nekog svog licnog misljenja. Ovde se uglavnom javljaju oni koji se ne slazu sa politikom nasih 'vodja' koji po meni odavno treba da su u istoriji, uglavnom se samo menjaju i sve su to isti likovi poput i ostalih u regionu, malo su se 'ugladili', mozda lepse obukli nego pre, ali sve su to mahom isti likovi. E sad, kako narod glasa za iste, pa zato sto se samo menjaju po 'smenama' i jasu nanovo i lazu kao po obicaju a krivi su im uvek neki prethodni, tako da narod moze da bira izmedju 2 zla ono manje, ne postoji sansa da se glasa za nekog ko valja jer taj ne moze da 'ispliva' od ovih ostalih, a ne daju mu jer je politika najveci i najlaksi nacin da se obogatis, uz sve to mislim da se mnogo vise 'krade' na glasovima nego pre i eto ti kako ispadne da SPS i posle svega bude skoro uvek u Vladi, jer uvek se 'prikaci' kome treba da bi taj neko odneo 'prevagu' i dobio vecinu u parlamentu, u prevodu glasamo za neku partiju i njen program a onda ta partija svom programu 'pripoji' program neke partije protiv koje smo glasali, deluje nenormalno skroz ali u Srbiji vrlo efikasno 'funkcionise' bas dugo, da ne pricamo da galsaju za neki lik-npr Vucica za izbor gradonacelnika a onda on izabere ko ce biti taj isti gradonacelnik, to je isto kao kad bi me neko pitao hoces da jedes meso za rucak ja kazem hocu a on mi da virsle jer i to spada 'kao' u meso, znaci 'macka u dzaku'. Mozda jednom bude kako treba, mozda, ali samo mozda i mozda neka generacija to 'doceka', ove sadasnje ce tesko docekati, inace izjave Vulina su za 'izbegavanje' sto cesce po mogucstvu, pozdrav iz BG-a ;)...

Tako je!

pre 6 godina

Samo zbog Vulina ima da glasam za SNS!Poslednji put sam glasao kad se lomilo Tadic i Nikolic i to ne mogu da prezalim, inace mislim da je SNS isto zlo ko i DOS.

Dr

pre 6 godina

Ti zoves na rat?Ti koji si 90-ih kada se ratovalo izbegao sluzenje vojske, a znam mnogo takvih kao ti sa kojima se danas druzis i pravis kombinacije koje mazete "tetkama iz kanade".
Ti zoves na rat i saljes siromasnu decu cije ste roditelje "vi" politicari osiromasili.
Ti zoves na rat a vojsku nisi sluzio?
Sram da vas bude,sve ce te to platiti

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.

BGD

pre 6 godina

Dosta bre više Juline!!! Pacifizam kao ideološko opredeljenje da upišemo u ustav kao Japanci, nikada više Srbi da ratuju! Sve smo ratovima izgubili i izgubićemo i ovo malo ljudi i zemlje što imamo ako nastavimo. Slabi smo i siromašni, ne može se ni objasniti koliko, zato prekinite da lažete narod, recite istinu i biće nam 100x bolje. Kako da strateški gradimo budućnost kada vi ne živite u realnosti sadašnjice.

Sdr

pre 6 godina

Naucio sam da ne vjerujem politicaru koji stalno ponavlja neku frazu, bilo o rastu bdp-a, vojnoj snazi ili bili cemu naj... jer se uvijek ispostavi da je apsolutno suprotno i da se time samo zamagljuje stanje.
Sjetite se Vucica lani sa Bdp-om stalno mu ta rijec bila u ustima da bi na kraju bio najmanji u regiji.

miro split

pre 6 godina

Ma, nevjerojatno je ljudi moji kako nas ova feudalna kasta izrasla iz barbarstva devedesetih godina pumpa na mržnju i nesnošljivost. Oni se ne tribaju više niti truditi plivati na moru naše naivnosti i gluposti. Oni sasvim opušteno danas plutaju na našem razočarenju i odustajanju od ideje da se može bolje i poštenje.
Evo ovi slučaj sa Slovencima i granicama. Virovali vi meni ili ne, ali 99% ljudi u Hrvatskoj to uopće ne zanima, a političari, novine i doživotni branitelji pričaju o križarskom ratu. Nas 99% relativno normalni Hrvata mučimo jer smo jednostavno nekako sa godinama shvatili da je svaki otpor uzaludno i pristali smo bit ovce.
Dok god ima i busen trave na suverenom i nezavisnom pašnjaku Hrvatske, mi ćemo mirno past i nezainteresirano promatrati naše pastire koji nas muzu i šišaju.
Na kraju kad nestane i taj busen trave, nećemo se ni i imat protiv koga pobunit jer će nas naši čobani ostavit ka šta su nas uvik i ostavljali u prošlosti.
Da mi je doživit iskreno balkansko proliće i onda u miru božjem umrit.

Maxx

pre 6 godina

Dodje policija odvede vas od kuce, porodice, dece, sa radnog mesta, posalje vas da ratujete a onda dodje ta ista policija da vas hapsi sto ste ratovali , branili svoju zemlju,krvarili i lezali u blatu. Jos vas isporuce stranoj zemlji da vam tamo sude. Pa to nema nigde na Svetu.

učesnik u ratu 91-92

pre 6 godina

E ministre odbrane (moj sigurno nisi mo) pa ti ni pušku ne znas da rasklopis a kamoli da je sklopis i ti pričaš o nekom ratu,pa kako te bre nije sramota da obavljaš tu funkciju i da pricas ovakve stvari i kako nije sramota tog ko te je postavio? Doduše znamo ko te je postavio ali zašto je baš tebe postavio,ovo je zaista neverovatno,pa gde ja zivim!

realno gledano

pre 6 godina

Govori vam čovek na vreme...rat ste gledali samo na TV...od 90 do 95..a onda 99 dobili po tamburi jer ste bili glupi!? Niste platili rusima 405 miliona dolara za s-300...glumeći da nemate pare a šteta od bombardovanja je bila 100 milijardi usd! Svi ulažu u odbranu...bolje sprečiti nego lečiti!

Nik Sloter

pre 6 godina

Mi smo majstore jaki samo u košarci i vaterpolu i ni u čemu više, a ti nisi Ministar sporta (mada, možda budeš jednog dana, imaš iste kvalifikacije kao za mesto Ministra odbrane...). Nego, prvo ti objasni odakle ti 200,000€ za stan...

смена страже

pre 6 godina

Батице ако буде рата идеш ти и твоја влада.Па лепо у ровове,па реума па Ф32. дијагноза,па мало да останете сакати...доста сте бре крв пили овој несретној војсци и народу.

hasamobudjavetorte

pre 6 godina

budimo iskreni prema sebi i ovim prostorima sto se tice buducnosti... samo kad pogledamo kroz koliko ratova smo ugurani... a sta ima da ponudimo za neutralnost? pa da kazu: ae necemo vas...

xyc

pre 6 godina

Ovaj ne zna šta je jaka vojska.Čovek bez vojne knjižice ,kad vidi tenk T-55,za njega je to sila.Ministre više se ne ratuje onako kako si ti učio u osnovnoj školi (budući da vojsku nisi sluzio).

Dragana

pre 6 godina

Miro Split@; prava pitanja!
Nažalost, teško do odgovora.Mozda se treba prisetiti poruka Arcibalda Rajsa...
Sve najbolje Vam želim.Komentar, krajnje dobronameran, ista pitanja, postavljam sebi, godinama.BB

Branko Von Beca

pre 6 godina

"Na cemu je on?
(Milos, 4. januar 2018 11:40)"

Zadnjih 20 godina, od kako je poslanik, na našoj grbači...
A kad smo kod pitanja, a gde ti živiš ?!

Know how

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.
(Pedja, 4. januar 2018 14:09)

A jel ti mislis da ce ti ponuditi nesto vise od uperenog pistolja da biras? ili si izvoznik srpskih mercedesa ili ides u rat.

Ivan

pre 6 godina

Ko trazi rat, neka mu bude u kuci. Ajde Vuline, kupi figurice vojnika i tenkice i igraj se po ceo dan, ali nas ostavi na miru i ne pominji reci koje su nas u crno zavile zbog politike tvoje i tebi slicnih.

Kole

pre 6 godina

Ako ce Kariceve cerke da budu u vojnoj bolnici i Tomini sinovi sa Vulinom na prvoj liniji vatre..... Ma ustvari neka se ...., ni tada me ne zovite.

E moj Betmene

pre 6 godina

E moj Vuline. Slab si ti. Moram da primetim da nemas armiju botova da ti brane brljotine po medijima ko Veliki A pa da lupaju "like" or "dislike" non stop i pisu jos nebuloznije komentare pri tom lajkujuci po 1000+ puta, a vest otvorena 20 i kusur puta. O nekoj pravoj, jakoj, respektabilnoj armiji ne vredi ni polemisati.

andreas kisser

pre 6 godina

Po cenu odlaska u zatvor uniformu više ne oblačim. Dosta je bilo jednom. Dok su beogradska deca od 19 godina ratovala po Kosovu deca tamošnjih glavešina i ostalih iz tada vladajućeg SPS-a su sedeli u Beogradu.
(Neko ko je ratovao 99-e, 4. januar 2018 12:25)

na stranu komentar sa kojim se naravno slazem, ali cemu ovo 'beogradska deca'? ako cemo vec da se prepiremo, svi koji su bili na kosovu tih tragicnih meseci tokom 1999., kada su nas danasnji predsednik, ministar spoljnih poslova i ministar vojske izmedju ostalih uveli u rat sa celim NATO paktom, zna da je 90% ljudstva koje je mobilisano i poslato na kosovo bilo iz gradova i regiona koji se granice sa kosovom, pre svega vranja, nisa, leskovca i krusevca. svi beogradjani za koje znam da su bili mobilisani, bili su rasporedjeni u samom gradu ili okolnim mestima. potpuno je nebitno za ovu pricu, ali me je iskreno zabolelo ovo potenciranje beograda, koje najpre nema blage veze sa istinom, a zatim nema ni bilo kakvog smisla. a vulina ne treba komentarisati. ovaj covek koji je montipajtonovska parodija moderne drzavne uprave i ideje drzave zasnovane na vladavini prava. kad tad ce zavrsiti na robiji, a sto se danas bude vise kocoperio, to ce mu se vise obiti o glavu jednom kad i u srbiji ustane kuka i motika. ali poruka za vulina, vucica, bracu i tetke - ovog puta ce itekako biti 6. oktobra, i to mnogo zesceg nego sto bi bio 2000.

Alo ali

pre 6 godina

Dal neko iz vlasti ponekad pročita komentare na vesti, tj izjave, o ratu? Da li vide koliko je narod nespreman i nevoljan da stane u odbranu zemlje? Sudeći po komentarima situacija je alarmantna, niko se neće odazvati pozivu ako bude zatrebalo.

Sistem te laze

pre 6 godina

e moj ministre na cemu si ti?? daj i nama malo da i nama bude lepo....
Snaga nase vojske se ogleda u dva para cizama za vojsku....a o naoruzanju iz sredine proslog veka je suvisno komentarisati..... cuti tu i pokri se usima. ne zna se ko je jadniji ti ili oni generali koji tebe priznaju za ministra....mene je licno tebe sramota....

ugovorac

pre 6 godina

Ministre vojni,
jel su velike sile potpisale akt o neutralnosti sa Srbijom? Drugo, da bi jedna zemlja bila neutralna mora biti jaka kao Svajcarska, mora imati podrsku kao Svajcarska, a nasa vojska nikad malobrojnija, problem su jedne cizme ili uniforma, bruka.

chika Ljuba

pre 6 godina

prošli put je postrojio dva aviona na batajnici koji su imali goriva tek da upale motore i pričao kako smo nikad jači. ovo sada je već klasično baronisanje..

Драган

pre 6 godina

Министар би могао мало ређе да спомиње рат. А и да се мало боље едукује о томе шта значи и како се остварује међународно призната неутралност. То што ми причамо да смо као неутрални не значи ама баш ништа.

Magdalena

pre 6 godina

Jedan od dobrovoljnih davalaca tudje krvi iz devedesetih opet prica o ratu. Pa i nije ovaj narod zasluzio bolje kada su mu na vlasti ponovo on, Slobin portparol, Slobin ministar informisanja i urednik novine Velika Srbija. I sada smo kao iznenadjeni bilo cime.

Gradjanin

pre 6 godina

Najveca pretnje Srbiji i uzrok potencijalnog rata su Vulin i politicari iz njegovog tabora.
Ovaj covek tri blage veze nema o zivotu, pored toga je iskvaren i gori od njega su samo oni koji su ga postavili na toj poziciji.
Da je Vojska Srbije vazna institucija, Vulin ne bi bio ministar.

Dule

pre 6 godina

Dosta je nama rata,sps,jula,radikala,sankcija,bombardovanja,devedesetih...Prica ministar o ratu a nije bio kadar ni vojsku da sluzi.Zemljo otvori se...

леле

pre 6 godina

Ако дође до рата, прво ћу неког од вас да дохватим. Свако то исто да уради и крај рата за један дан ! Ипак нас 70% није гласало за вас !

Pedja

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A je l' ti misliš da će mene vojna policija da uplaši? Ha-ha!
Druga stvar je to što je mnooooogo nas koji se nikakvom pozivu odazvati nećemo pa ne znam kako će sve da nas navataju.

dokon_um

pre 6 godina

Zasto ovaj covek neprestano raspiruje mrznju i siri paniku bez da trpi bilo kakve posledice. U cijem interesu to radi i dokle ce gradjani da sve to trpe ???

Mateo

pre 6 godina

Miro Split@
Evo, ja cu ti odgovoriti, iako sam isto Hrvat, al sa Srbima sam cijeli zivot, pa znam o cemu pricam.
Moras da razlikujes Srbina u stavu prema svojima, i Srbina u stavu prema ostalima. Pojednostavljeno, oni ce bre oci jedno drugom da iskopaju. Cak je nebitno imaju li u tom trenutku neprijatelja, najgori im je drugi Srbin. Znaci, cetniku je gori Srbin Jugoslaven, nego Ustasa, i to ohoho.

Dakle Miro, nemoj da se cudis i pravis blesav. Apsolutno sve isto kao u Hrvatskoj, s malom razlikom. Mi smo malo gluplji, pa nas lakse zbijaju na gomilu pomocu "neprijatelja".

Janko

pre 6 godina

Ovo je namenjeno biračkom telu koje je dovoljno naivno da proguta ove laži o navodnoj moći i slavi Srbije, a koje pada na nacionalističku retoriku. Na taj način vlast želi da osigura njihove glasove pred izbore i da ublaži njihov odliv usled de facto ili čak de jure priznanja Kosova koje sledi uskoro. Vulin je tu da pofigne prašinu i kaže ono što Vučić ne može kao stabilizatorski i evrofilni predsednik. Ipak, mislim da sada postižu veliki kontraefekat. Nije im ovo prva već šesta godina na vlasti i niko im više ne veruje.

Hahaha

pre 6 godina

Evo mene 2500 km od Srbije. Neće me u rat uvući sigurno! To sto gospodin priziva novi rat onako kroz redove može da zaboravi. Srbi su dosta ratovali i ginuli da bi im posle političari prekrajali sve i za zelenim stolom dali sve sto im se traži. Drugi kada ratuju makar imaju jasan cilj, a nas bude da pokazemo ponos i onda podvijemo rep kada se sve završi. Najveći sado-mazo odnos na svetu. Prvi svetski rat na strani pobednika i praviš Jugoslaviju?! Drugi svetski na strani pobednika i prekrajas granice i odrices se ratne odštete?! Rat 90ih uprskas sve u sto si se uvalio jer oćeš sam protiv svih. Ovaj 90ih nam tek nije trebao, ali pameti nije bilo već samo žednih vlasti i trgovanja sa drugom stranom. Pobijene ko pita...

Vojvodjanin

pre 6 godina

miro split, 4. januar 2018 13:25)

Sjajan komentar i pravo pitanje! Interesantno je da se isto pitanje moze postaviti u svakoj zemlji (ukljucujuci i Hrvatsku) koje su izrasle na tlu bivse Jugoslavije?!
A pokusaj mog odgovora je valjda zato sto pristalice pordavace ovakve magle (jer i njih jos uvek ima jako mnogo) redovno izlaze na izbore i glasaju, dok oni koji misle drugacije i pisu ovakve komentare ostaju kod kuce (ili su u inostranstvu a nemaju prava glasa)?
Ne znam pravi odgovor koji i mene muci. Jeste porazna cinjenica da Vucic i njegova svita glat dobija izbore cak i u Bgd - pa sta onda reci za ostatak Srbije...?!

Da nam mrak i botovi i dalje vladaju - jeste!

Izgleda da je propustena prilika 5 Oktobra 2000......

Xoxo

pre 6 godina

Sta pricas ti!?!? Hocemo firme, poslove, privatne skole, nive kuce, zgrade, prijateljstva sa jakim i mocnim zemljama. Kakav crni rat!? Sta pricas ti

miro split

pre 6 godina

@Drug Fjodor
Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima.
Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.

Lekar Norveska

pre 6 godina

Miro Split@; iako daleko od Srbije (pobegla sam od ludila 90tih)stalno postavljam sebi pitanja koja ste naveli.Beograd vise ne prepoznajem, ljude ne razumem, mirise ne osecam.Ostaje nada, da će doći neki novi naraštaji,da će moja deca dolaziti i dovoditi svoju decu, u koliko toliko sređenu zemlju.Ribu na gradele, pojedoh letos na Korčuli, i ćaskajući sa ljudima, prisjećajući se vremena, kada je bilo reda.
Vulinu i kamarili, poruka: ne prizivajte vise muku.Imate li vi dušu ?

Toma

pre 6 godina

Mi deca seljaka i radnicke klase da ratujemo,a on ce verovarno kod tetke u Kanadu. Kad bi nekim slucajem doslo do rata ja bi pravo u sumu, kao nekad hajduci. Vojnici po ugovoru svakodnevno napustaju VS verovatno sto smo toliko jaki.

Anti SNS bot

pre 6 godina

Nveverovatna transformacija terminologije, kod bivseg ministra za rad, boracka i socijalna pitanja. Hajde da ga postavimo za ministra.......nauke i obrazvanja. Bas me zanima o cemu bi onda zborio.

t-rex

pre 6 godina

Ne moreš ni ti tamo, a ni ja vamo puno prominit naše političare, kardinale, patrijarhe, akademike... ali zato ja i ti moremo u savršenom miru lipo pijuckat crno vino uz more, vrtit gradele, slušati dičije veselje u plićaku i rugati se sa tvojim Srbima i sa mojim Hrvatima. Zdrav mozak nam ne mogu cenzurirati.
(miro split, 04. januar 2018 14:22)

Sjajan komentar. Nažalost kap razuma u okeanu ludila! Da je više ovakvih ljudi na brdovitom Balkanu bili bismo Švajcarska, a ovako .......

Bojana

pre 6 godina

Postovanje Miro. Normalni ljudi u bilo kojoj zemlji ponasace se bas onako kako si opisao. Vulina je slabo ko glasao, njega je Vucic "usvojio" zasto zajsta pojma nemam.

journalist u mirovini

pre 6 godina

Bivši Julovac Vulin,sadašnji radikalsko komunistički ministar odbrane,izjavljuje:"Ako i bude rata,poštovaće nas,jer smo jaki"!Ovako nešto još nisam čuo.U poslednjerm napadu savezničkih snaga na fortifikacione objekte Miloševićevog režima,Naši "jaki" su se posakrivali po školama i bolnicama i na sva usta pretili,kako bombarduju škole i bolnice!RTS je bombardovan zato što je bio glasogovornik komunističkog ratnog zločinca Miloševića,koji je klekao u Hagu.Bilo je raznih opomena i kazivanja direktoru RTS Milanoviću,koji je ćutao i žrtvovao svoje nameštenike.Naš PVO je pogodio jedan američki avion,dok su saveznički avioni porušili policijsku zgradu u ulici Kneza Miloša i zgradu generalštaba u Nemanjinoj ulici.Onda nas nisu "poštovali" jer nismo bili "jaki",i nije bio ministar Vulin!

Bosnien Sohn

pre 6 godina

Da malo opustim one koji su se zabrinuli oko mobilizacije. Prvi talas je mobilizacija starijih od 18 , i mlađih od 30, pod uslovom da su služili vojni rok i da im je određen ratni raspored. Koliko takvih ima lako je procijeniti , vrlo vrlo malo.
O starijim godištima da ne pričam, visokotlakaši , šećeraši, reumaši ne ratuju, a jedu tri puta dnevno, još povrh toga nisu podesni za indoktrinaciju, više mudruju nego što pucaju.
Profesionalnani vojnici ,kao i plaćenici koštaju vrlo vrlo mnogo, a Topčider je zatvoren, ili drugačije rečeno Slobodanov upad u platni sistem više nije moguć, jer bi to sada značilo presipanje iz šupljeg u prazno.
Znači opušteno, ratni huškači, od Vulina, Bakira pa na dalje znaju sve ovo, ali eto , vjerojatno ne znajući ništa pametnije, spinuju o ratovima. Te stranice istorije su iza nas.

Serbia

pre 6 godina

Na kojim je ovaj ... Jest da sam patriota, srpski, slavenski, pravoslavno, više naklonjen Istoku, voleo bih da jeste stanje vojske i odbrane ovako kako ministar kaže, ali koga, bre, on zamajava? Juče došao tu gde je došao, i sad ...

Wunderknabe

pre 6 godina

Zbog čega ste objavili ovaj glupi članak, i to najistaknutije na vrhu kao Breaking News sa preko 100 komentara, sprema li se preksutra nova Šestojanuraska diktatura?!

Aleksandar

pre 6 godina

Ako i bude rata, niko vam se za isti neće odazvati jer u Srbiji nema ničeg vrednog branjenja. Štaviše, ne bi me iznenadilo da se gro stanovnika Srbije priključi "neprijatelju" a protivu te nakrivo nasađene kvazi-države pa da udari na vas huškače i mufjuze koji ste okupirali državu. Do oslobođenja!

Ocel skoro izvoz mercedesovih autobusa

pre 6 godina

Kako vas navlace. Samo da ne pricate o rastu BDP od 1.9% kad citav svet ima nikad bolju godinu i kad Albanija ima rast od 3.1%. Jel vam sad jasno?

Aleksandar

pre 6 godina

Bože,šta smo ti zgrešili?
(madadama56, 4. januar 2018 14:02)

Bogu ništa, a sami sebi ste zgrešili što (ni)ste glasali kako (ni)ste glasali. Ne može to besplatno...

Maslačak

pre 6 godina

A jel vi mislite da ce neko da vas pita da li hocete da ratujete? Granice se zatvore, vojna policija dodje po vas. I onda nam vi cuvate ledja dok mi praznimo i Srpske i tidje kuce od svake imovine koja se da prodati.
(Know how, 4. januar 2018 13:10)

A prethodno vojna policija javno strelja nekoliko njih za primer, da bi zaplašili ostale?

Može i tako, tj. da ljude silom oteraš u rat. Ali utakvim slučajevima postoji ozbiljan rizik da onaj ko zaduži oružje može da ga okrene i na "pogrešnog" neprijatelja.

Na primer, tako je počela revolucija u Rusiji. Lenjin i boljševici su tek naknadno došli i uzurpirali revoluciju, ali činjenica je da su je započeli kmetovi koji su silom oterani u rat i koji nisu videli nikakvu svrhu da ginu za vlastelu i državu u kojoj su bili samo robovi!

Svaka sličnost sa našom tekućom situacijom je samo slučajna! Ili namerna...

Ali opustite se, ljudi, nikakvog rata neće biti. Iz tri razloga:

1. Srbija nema ni vojske, ni sredstava da vodi rat.
2. Srbija nema para da nabavi sredstva da vodi rat (niti će joj ih neko dati, najmanje bratska Rusija)
3. Vulin je pajac koga jedino senilna tetka iz Kanade shvata dovoljno ozbiljno da mu pozajmi 200.000 evra.

J.

pre 6 godina

@miro split

Mislim da jedan od (mnogih) problema lezi u prilicno nesposobnoj opoziciji (bas kao i tokom devedesetih). Dobar deo stranaka u opoziciji se raspao na atome, neki ubrzano gube clanstvo koje uglavnom prelece kod stranaka vlasti... da ne spominjem opozicione stranke koje vec duze vreme redovno ulaze u nekakve predizborne koalicije da bi sledeci dan iz njih izasle, itd. Na kraju se dobrom delu populacije (koji je u teoriji protiv vlasti, kao najveci deo komentatora ovde) smuci ceo taj cirkus, pa na izbore izadje tek oko 50% birackog tela, ili manje...

Naravno, cela stvar je mnogo kompleksnija i postoji mnogo vise faktora koji doprinose ovakvoj politickoj situaciji. Ovo je samo na brzaka napisana prilicno pojednostavljena verzija, jer ko ce sad ulaziti u dublju psihoanalizu izbornih rezultata..? :)

Manipulatori

pre 6 godina

Mateo@; pa, i ovde, najlakše manipulisu, kada izmisle tzv. neprijatelja. Čitav spisak neprijatelja mogla bih da navedem, besmisleno je.Vrlo često, im “upali”,taktika, naravno “nekome brat, nekome rat”.Vulinu, pulenu Mire Marković, koji je naivne slao u rat, a sam sedeo uz skut dotične, oftamolozi izmislise, dioptriju.Zao mi je sto narod, slabo vidi, za Vulina, i slične mu, ne brinem.
Srdačan pozdrav i srecno u 2018.godini.

Sta ce jadnik, to je jace od njega

pre 6 godina

Alo, vojnicino, da imas imalo znanja, bilo bi ti jasno da nas svaka iole veca regionalna sila moze prepisati i okupurati za cirka dva sata, ako i toliko!
Dakle, pustite vi nama trilogiju Gospodar prstenova kad pocne, da se dzabe ne sekiramo tokom "rata", pa taman da se zavrsi kad "okupator" pokupi ovakve likove i da sa olaksanjem ujutru krenemo na posao!

Besan Ris

pre 6 godina

Ne nasedajte na ovo. Cele godine Vucic prica o neverovatnom rastu BDP koji ce Srbija imati u 2017 a ogoljena istina je sledeca:
Ako ste slušali samo zvanična saopštenja političara na vlasti, mogli ste pomisliti da je Srbija ekonomski tigar na Balkanu. Možda i jeste – u propagandnim pamfletima vlasti. Ali ekonomska stvarnost daleko je surovija.
Iza naslaga marketinga i populističkih parola kako nikada nije bilo bolje i kako nas je ’prosto sramota koliko nam dobro ide’, krije se otrežnjujuća istina o stvarnom stanju srpske privrede i ekonomije. Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.
Deco nece jos dugo EU plivati u parama. Mislim da je 2018 zadnja prilika da odete posle nece biti tolike potraznje za radnom snagom.

Besan Ris

pre 6 godina

Vuline pozdravi nam Vojvodu a za one koji mu jos veruju evo pa citajte.

Investicije zaobilaze Srbiju

Ekonomski analitičari već su primetili da je jedina oblast koja beleži solidne rezultate u Srbiji rast izvoza, ali da je Srbija tu bolja samo od Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Kada se pogleda malo ozbiljnija konkurencija, koja je do pre nekoliko godina gledala u leđa Srbiji, vidljivo je koliko je Srbija sa svojih 7,5 milijardi evra skroman izvoznik u odnosu na Bugarsku sa 12,8 milijardi, ili recimo Mađarsku sa 50,5 milijardi evra. Slična je situacija i sa BDP po glavi stanovnika, gde je Srbija opet lider među siromašnim rođacima Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Crnom Gorom sa 5.000 evra po glavi stanovnika – u Hrvatskoj je to 16.000 evra, Mađarskoj 14.000 i Bugarskoj 6.500 evra po glavi stanovnika.
Procene govore da je očekivani rast srpskog bruto društvenog proizvoda (BDP) za 2017. godinu nekih 2,5 procenata i da je to najgori rast BDP u regionu. Objavljeni su i grafikoni koji pokazuju kako je Srbija imala najgori rast BDP u regionu tokom perioda od 1. januara 2014, do 1. januara 2017. godine od svega 1,66 odsto. Primera radi, tokom istog perioda, rast BDP u Hrvatskoj je iznosio 4,1%, Bosni i Hercegovini 6,79%, Albaniji 8,02%, a na Kosovu 9,16%. Regionalna ekonomska sila trenutno je Rumunija, koja je u istom periodu imala najveći rast BDP od 12,26 procenata.

Lili

pre 6 godina

To je kada ne mogu da odolim.Kada pročitam ovako inspirativni naslov,tekst uopšte ne čitam , odmah pređem na komentare a duhovitost naših ljudi ulepša mi dan.

Blagi užas

pre 6 godina

Sve ovo preko Vulina, Brnabićeve, Stefanovića, Mihajlovićeve...i ostalih "ministara", sav taj Pajtonovsdki cirkus, režira samo jedna osoba, svi znamo ko je to - Rišelje zaostale Srbije. Niko od ministara nije postavljen da kreativno i samostalno deluje u svom poslu...sve su to marionete koje po nalogu emituju i osluškuju, poslušnici koji opipavaju puls naroda. Zato ne grdite Vulina. On je samo barometar, mali instrument u rukama Velikog Izvođača Dimnih Efekata (VIDE skraćeno). Beograd na Vodi? To je prošlost. Evo nove zgrade za čaršijska zanimanja, jer posla ionako nema, a sliku imate na stanici. I dok vama trule zubi, godine se vrte ko u lošoj reprizi, dok sahranjujete svoje od raka kao da je u pitanju epidemija, ima ih koji uživaju za vas - rado žrtvuju Vaš život umesto svog. Pa...glasali ste za to! A vi koji niste izašli i niste glasali - zapravo jeste i vi ste glasali neglasanjem i vi sada uživajte u svom bojkotu.

petar

pre 6 godina

ako ti i cela tvoja bulumenta budete vodili narod u bitku, sa isukanim mačem i povikom "za mnom" kao što su to činili oficiri u WW1, možda i krenem za vama, mada ipak i tad ne bih.. da bi se oficir, ministar ili premijer/ka? pratio u boj, on se prvo mora poštovati, a vi taj uslov ne ispunjavate..
A za ljude što ih ovaj plaši ratom- nemojte se plašiti. vide oni po komentarima javnosti da ih ne bi sledilo ni 15% stanovništva u rat. sa čime da ratujemo? za koga? sa kime? zbog čega?

brainfuck

pre 6 godina

Nekome bi baš leg'o jedan rat!? Em ne učestvuješ em se isplati,a? Alo komšije,znajte da srbe to više ne zanima a ni vas ne treba jer nam se isto piše. Pozdrav

Aca

pre 6 godina

Poznavajuci tebe rata opet neces ni videti veterane nepostujes a jos manje sud koji je doneo odluku u korist veterana . Tako da branice te vi drzavu mi ne.