Sreda, 03.01.2018.

07:11

Deklaracija o opstanku srpskog naroda spremna, još finese

Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je pri samom kraju, ali je ostalo da se doteraju neke finese.

Izvor: Tanjug

Deklaracija o opstanku srpskog naroda spremna, još finese IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Mira

pre 6 godina

Kad smo kod zastite srpskog naroda prvu stvar treba RTS naterati da emituje ceo program na teritorijama gde zive Srbi. Kako je moguce da je pola dana zatamnjen program RTS-a u Crnoj Gori a HRT i Slivenci sve emituju, kako cete sacuvati srpstvo a ne date im domace serije, informativne emisije i samo iritirate. Ako niste u stanju onda ga ugasite da ne iritirate

lebovitz

pre 6 godina

Prava deklaracija o opstanku srpskog naroda bi trebalo da sadrži:
1. Unapređenje ekonomskog statusa srpskog naroda u Srbiji i R. Srpskoj, iz čega dalje proizilazi
2. Povećanje nataliteta, borba protiv bijele kuge, a samim tim i
3. Borba za ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, sprečavanje odliva mozgova i radne snage, i konačno
4. Nekonfrontacija - Čuvanje srpskih glava i srpske mladosti, širiti kulturu i jezik u susjedstvo, a ne granice, raditi na uzdizanju civilizacije, raditi prije svega NA SEBI

E to je deklaracija, čak štaviše, treba da bude preambula Ustava.

s.

pre 6 godina

"Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je pri samom kraju, ali je ostalo da se doteraju neke finese."

Ljudi, pripazite na svoje novčanike.

Milan

pre 6 godina

Ovako nesto je 90-tih pisala i sanu i dovela nas do potpunog kraha propasti kolapsa i unistenja iz kog nam nema izlaza vec 27 godina.

Antibot

pre 6 godina

Ima li ovaj narod, sa obe strane Drine, pravo na: brz, efikasan i pravedan pravosudni sistem i administraciju, posao, zdravstvenu zaštitu i školovanje na nivou 21. veka? Ima li pravo na države u kojima ne vlada nepotizam, korupcija, u kojoj se lopovluk i krađa ne zovu "snalaženje"? Manite me više latinice, ćirilice i sličnog zamajavanja. Shvata li Sima Avramović u kojoj meri i zbog čega i vodoinstalateri i doktori nauka, napuštaju ove prostore?

Bosanac

pre 6 godina

Dok vi pišete deklaracije, pametan svijet odlazi i iz Srbije i iz Bosne, u zemlje gdje nema deklaracija, ali gdje ima dobrih plata i posla za sve, i gdje se ne gleda koje si vjere i nacije, već kakav si čovjek i radnik.

lalo

pre 6 godina

Umesto obecanog rasta i boljeg zivota dobijamo paprnatu deklaraciju u nase lice, pravo medju oci. Mi kao drustvo zaostajemu u svemu od ostatka Evrope jer volimo proslost, volimo da smo napaceni jer tako skidamo odgovornost sa sebe da bi nam neko drugi uvek bio kriv za stanje iz kojeg ne mozemo da se iskobeljamo od 1989 i cuvenih reci "niko ne sme da vasa bije". Mada i batine smo dobijali otada. DOsta proslosti jer ostadosmo na pustom ostrvu ili crnoj rupi na tepihu Evrope kako rece jedan od ucesnika u strmoglavu.

Tarabicka

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!
(ljubomir, 3. januar 2018 08:38)

Secam se i jednog "Memoranduma", koji nas je doveo do ivice egzistencije i prosjackog stapa, l koji nam je prilepio epitet "divljeg i genocidnog naroda" u svetu, ljagu koju cemo jos vekovima nositi, ako nas uopste bude!

Ljudi, ne verujte nacionalistima, jedan zivot imate, niko ne sme da vam natura ideologije, zivite svoj zivot, pisite pismom koje sami odaberete, postujte pravu kulturu Srbije, ali i kulture drugih, verujte, NISMO NEBESKI NAROD!!!

Nemoj nas vise braniti...

pre 6 godina

Opstao bi srpski narod, i napredovao, da mu sve ovo vreme nisu radili o glavi ovakvi "profesionalni Srbi", koji kod kuce izigravaju velicine, a u svetskim razmerama nikakav doprinos nicemu nisu dali. Onda je tu i udbaski element- klasicni kriminalci koji, posto sami nemaju neke velike intelektualne kapacitete, svoju ogromnu moc stavljaju u sluzbu tih "velikih umova", jer jedni drugima imponuju, pa kud ocevi nacije okom, tu sluzbe skokom. Uz velike profite, naravno.

Najgore je to sto, ni posle najveceg i najkompletnijeg sunovrata u istoriji, koji i dalje traje, takvi i dalje postoje i pitaju se za nesto. Umesto da smo nakon pada Milosevica za ovih 18 godina izgradili ekonomiju i jake, transparentne demokratske institucije (videti pod: skoro cela istocna Evropa za mnogo manje vremena), kada je jedini istinski reformator sa vizijom koga je Srbija imala na vlasti u zadnjih sto godina ubijen od strane profesionalnih Srba, brze-bolje smo krenuli da opet tapkamo u mestu i branimo srpstvo, cirilicu, i, kako ne, proklete teritorije. Ova deklaracija je samo logican imbecilni ishod imbecilnih odluka koje kao narod, drustvo i drzava u kontinuitetu donosimo vec predugo. Sprem'te se sprem'te na jos nekoliko decenija OVOGA, kad vam je bilo malo.

Pedja

pre 6 godina

Lijepa inicijativa, svakako potrebna nasem osamucenom narodu.
(Dragan Rs, 3. januar 2018 07:27)

Nema 'leba od deklaracija. Samo standard, standard i opet standard.

freelancer

pre 6 godina

Moram da priznam da se dugo nisam plašio u iščekivanju neke vesti.

Deklaracija oko koje se bilo ko usaglašava sa Dodikom, otvorenim anti-EU lobistom, za nas nikako ne može da valja.

Dokle će ljudi ovde da koriste srce umesto mozga, meni stvarno nije jasno. Sami ćemo sebe zatreti, do poslednjeg.

Iskreno se nadam da scenario neće biti poput onog koji je izveo VIktor Janukovič i tako napravio građanski rat u sopstvenoj državi.

Neka nam je bog u pomoći s ovim deklaracijama.

Predragg

pre 6 godina

Treba biti opasno bolestan,pa da ti ovakve stvari u 21. veku padaju na pamet. Niste mozda razmisljali o tome kako da ovo postane prosperitetna regija,koja sirom otvorenih oci pronalazi svoje mesto u okruzenju,koristi komparativne prednosti,prilagodjava se tehnologijama, novim okolnostima ? Ne nudite resenja kako ocistiti reke,sume i zemljista,ali bi zato da masete zastavom do iznemoglosti i granice iritantnosti. Bitange nijedne...

Frane

pre 6 godina

Srbija se ponasa kao Njemacka nakon 1.w.w.- i tada je Njemacka bas kao i danas Srbija pisala deklaracije o ugrozenosti Nijemaca i njemackog gospodarstva, doduse u slucaju Srbije gospodarstvo nije u prvom planu jer je ipak svijest Njemaca i Srba ponesto drugacija. Nakon toga je nastupio 2.w.w. u reziji Njemacke i znamo svi kako je zavrsio. Nece Srbija putem Njemacke iz 39' godine, jer nema snage za to, ali ju ova pamflet od tkz. deklaracije svakako jos vise udaljuje od EU i demokratskih vrijednosti kojima se ona navodno zeli prikljuciti. Zelim kazati da bi neki novi konflikt u reziji Srbije, u BiH prije svega znacio kraj RS a vjerojatno i velike turbulencije u Vojvodini. Za direktni sukob Srbija nema snage a nakon toga bi prosla kao Njemacka u kasno proljece 45' godine. Steta, vrtite se u krug a to na koncu nikome ne odgovara, pa ni nama u HR, jer nam je potrebna demokratska i stabilna Srbija a ne drzava Niagara. Lp.

dati im prst

pre 6 godina

Dr Avramovic danas Dr Avramov u vreme cika Slobe,

Memorandum onda, pa sada Deklaracija, sada je vec lakse vidi

se da se nadlezni i dalje staraju o nama bezumnicima zabludelim

sto tipkamo na zlehudom latinskom pismu.

Lenstine i neradnici koje mrzi da promene pismo & odtipkaju

reci podrske dikt, ovaj Predsedniku pismom reformatora Vuka.

Ipak te specijalne veze bas su fancy, onako dodaju na

znacaju ovog intelektualnog poduhvata, upucuju na historijski

odklon od zasedaja u Jajcu i drevnost tih umova koji su

u potpisu ove Deklaracije koja iznova preti da obelezi jos

jednu Epohu migracija.

Podignimo ruku ili bar prst podrske ovim doajenima nase

kulture & pravopisa.

svasta

pre 6 godina

Slobodarska tradicija mi je najsmesnija stavka u svemu ovome. Ne smemo na ulicu od dilera i krimosa, sada ce jos i deklaraciju da dobiju za svoje napore.

милош

pre 6 godina

Највећа претња опстанку српског народа су политичари који га воде. Толико се брину о народу да су све што вреди отерали на запад. Поготово младе и паметне људе. Како мисле да народ опстане без интелектуалне елите, и то праве елите? Без умних људи народ је само стадо које лута.

sturmmann

pre 6 godina

Pročitajte ovaj tekst još jednom. Mada je (NAMERNO!) dodatno iskomplikovan, on NE MOŽE da sakrije suštinu koja se zove IZUMIRANJE SRPSKOG NARODA; samo postojanje ovog teksta je dokaz da je taj proces došao skoro do ZAVRŠNE FAZE.

Pogledajte i sami, "DEKLARACIJA O OPSTANKU SRPSKOG NARODA", BAŠ TO PIŠE!!!

Akt koji je donešen DEKLARATIVNO nema NIKAKVOG značaja kada je u pitanju genetika, primera radi. Zatim, taj akt je tako formulisan da ne može da ponudi NI MRVU ISTINE I REALNOSTI, svojom čudnom formom navodi na zaključak da ni osobe čije je ovo "sočinjenije" NE RAZUMEJU situaciju u kojoj se danas nalazi srpski narod pa stoga nisu u mogućnosti ni da zauzmu adekvatan stav prema istoj situaciji. Neodoljivo podseća na komunističke panegirike s kraja prošlog veka što ne treba da čudi. Citiram: " Formalni dokument će se zvati Aneks sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama..." Ovo podseća na "SPORAZUM O VOJNO - TEHNIČKOJ SARADNJI" za koji se ni danas NE ZNA KO GA JE POTPISAO sa jugoslovenske strane (tadašnje SRJ); njegova ZBRKANA formulacija ne služi da nešto objavi ili objasni, već da prikrije BEZUSLOVNU KAPITULACIJU.
Baš je takva namena ovog akta.

On suštinski ne objašnjava ništa niti ima ikakvu upotrebnu vrednost, osim ako oni koji su ga "nemušto" napisali nisu dobili neki honorar za to.

On nije tu ni zbog famozne "bele kuge".

On je tu da prikrije nešto što se zove "GALOPIRAJUĆE IZUMIRANJE".

TO MU JE NAMENA.

cypress

pre 6 godina

kako pred planetu bez deklaracije, ok je to, a to je pise, koji deo je kome poveren za pisanje I sprovodjenje u delo, ako to nije regulisano onda pisi propalo, samo ce okolnim politicarima sluziti da zadrze svoje pozicije

V

pre 6 godina

Vise bi eventualnom opstanku Srba doneo zakon prema kome bi minimalac bio 400 evra, nego ovakve devetnaestovekovne koještarije.
Problem su PARE!!! Sve drugo je u našoj situaciji nevažno. Momci i devojke se ne uzimaju i nemaju decu jer nemaju para, nemaju gde da žive, frustrirani su bez posla, ne vide bilo kakvo svetlo na kraju tunela, rade, ako uopšte rade, za nikakav novac (uz par procenata onih koji mogu pristojno da zarade)... nema čoveka koji ne bi sutra pristao da se iseli i nikada ovde ne vrati. Ogroman broj mladih između 20 i 35 godina luta besciljno, potpuno zombirani ljudi, ubijeni u pojam u godinama i kojima bi trebalo da su najsrećniji, sa najvećim elanom, željom za stvarnjem porodica... Ko god se dočepa inostranstva i sredi papire kao da se ponovo rodio, propisu ljudi, shvate koji je Mordor Srbija
To su realni problemi, a ne poštovanje ilu nepostojanje deklaracije

zena-zmaj

pre 6 godina

Zadivljena sam kolicinom komentatora koji apsolutno ne razmisljaju. Narod koji izgubi svoj jezik, kulturu i tradiciju je osudjen na propast, jer je izgubio svoj nacionalni identitet. U tom slucaju je svejedno da li je asimilovan ili zaista i bioloski nestao.

НикоБитан

pre 6 godina

А шта ћемо са белом кугом? Зашто држава не улети неке паре да стимулише младе парове да имају двоје или више деце? Не треба нам декларација коју за 50 година неће имати ко да чита.

sustina je bitna

pre 6 godina

Srpski narod i kutura su postojale i pre pokrštavanja Srba i pre ćirilice. Zašto se o tome ćuti? Zašto se aktivno radi na zatiranje naših tragova i brojanju istorije od krsta pa na ovamo?

Srbi su na balkan došli bez krsta.

Molim objavite komentar.

crno je sve

pre 6 godina

uh dobro je, konacno mozemo da odahnemo. bio sam uplasen da ovaj narod sa obe strane drine nema buducnost ali sad kad donesemo deklaraciju ima da nam krene, sigurno. jedino nam je deklaracija falila, jasno je da bez deklaracije ne ide i da ce bez nje i dalje cvetati korupcija, nepotizam, bahatost, lopovluk, pronevere,sveopsta apatija. zivela deklaracija!!!

sale

pre 6 godina

Gluposti, srpska kultura, kao i sve ostale je puna stranih običaja i jezik stranih reči . Zašto ne mogu biti srbin i pisati latinicom, zar me jezik ograničava da budem ono što jesam? To samo služi da bi se konfliki održavali i da bi ljudi na vlasti opstali, uskoro nam sledi isti scenario kao i u austriji gde je svaki drugi stranac, multi etničko društvo.

Gonzo

pre 6 godina

Elem ovako. Da se razumemo, ja sam srbin 100%. Trenutno ne vidim neku preteranu spoljnu opasnost koja bi uticala na "opstanak" srpskog naroda. Najveći uticaj na ne-opsanak srbalja na ovim prostorima imaju baš pilitičari i "viskoko umnici" ne čineću ništa da mladi ne beže odavde (a ni iz Srpske). Po logici stvari, najviše uticaja na opstanak, bilo kog naroda, pa i srpskog, mogu imati samo muškarci i žene pripadnici tog naroda. Ili se varam? Manite nas politike i političara. Političari, manite se srba. MAKE LOVE NOT WAR!

Urbano samo urbano

pre 6 godina

Srpski narod je nestao po volji svog Kralja. Zatim je Kralj nestao po volji svog naroda. Od tada lutamo u mraku, bez prošlosti i bez budućnosti.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Novosti napominju da deklaracija treba da obuhvati pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravno na izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturnoistorijskog nasleđa i pravno na informisanje na srpskom jeziku.


Na nesreću našu mi u Srbiji pričamo turski, pišemo kineskim pismom izučavamo istoriju Finske, a tradiciju Nikaragve, kulturu bušmanskih plemena pustinje Namib....


Baš nam jedna ovakva deklaracija treba...

ljubomir

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!

ljubomir

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!

crno je sve

pre 6 godina

uh dobro je, konacno mozemo da odahnemo. bio sam uplasen da ovaj narod sa obe strane drine nema buducnost ali sad kad donesemo deklaraciju ima da nam krene, sigurno. jedino nam je deklaracija falila, jasno je da bez deklaracije ne ide i da ce bez nje i dalje cvetati korupcija, nepotizam, bahatost, lopovluk, pronevere,sveopsta apatija. zivela deklaracija!!!

Gonzo

pre 6 godina

Elem ovako. Da se razumemo, ja sam srbin 100%. Trenutno ne vidim neku preteranu spoljnu opasnost koja bi uticala na "opstanak" srpskog naroda. Najveći uticaj na ne-opsanak srbalja na ovim prostorima imaju baš pilitičari i "viskoko umnici" ne čineću ništa da mladi ne beže odavde (a ni iz Srpske). Po logici stvari, najviše uticaja na opstanak, bilo kog naroda, pa i srpskog, mogu imati samo muškarci i žene pripadnici tog naroda. Ili se varam? Manite nas politike i političara. Političari, manite se srba. MAKE LOVE NOT WAR!

Boye se ne boye

pre 6 godina

Novosti napominju da deklaracija treba da obuhvati pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravno na izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturnoistorijskog nasleđa i pravno na informisanje na srpskom jeziku.


Na nesreću našu mi u Srbiji pričamo turski, pišemo kineskim pismom izučavamo istoriju Finske, a tradiciju Nikaragve, kulturu bušmanskih plemena pustinje Namib....


Baš nam jedna ovakva deklaracija treba...

sale

pre 6 godina

Gluposti, srpska kultura, kao i sve ostale je puna stranih običaja i jezik stranih reči . Zašto ne mogu biti srbin i pisati latinicom, zar me jezik ograničava da budem ono što jesam? To samo služi da bi se konfliki održavali i da bi ljudi na vlasti opstali, uskoro nam sledi isti scenario kao i u austriji gde je svaki drugi stranac, multi etničko društvo.

Urbano samo urbano

pre 6 godina

Srpski narod je nestao po volji svog Kralja. Zatim je Kralj nestao po volji svog naroda. Od tada lutamo u mraku, bez prošlosti i bez budućnosti.

Milan

pre 6 godina

Ovako nesto je 90-tih pisala i sanu i dovela nas do potpunog kraha propasti kolapsa i unistenja iz kog nam nema izlaza vec 27 godina.

Antibot

pre 6 godina

Ima li ovaj narod, sa obe strane Drine, pravo na: brz, efikasan i pravedan pravosudni sistem i administraciju, posao, zdravstvenu zaštitu i školovanje na nivou 21. veka? Ima li pravo na države u kojima ne vlada nepotizam, korupcija, u kojoj se lopovluk i krađa ne zovu "snalaženje"? Manite me više latinice, ćirilice i sličnog zamajavanja. Shvata li Sima Avramović u kojoj meri i zbog čega i vodoinstalateri i doktori nauka, napuštaju ove prostore?

Bosanac

pre 6 godina

Dok vi pišete deklaracije, pametan svijet odlazi i iz Srbije i iz Bosne, u zemlje gdje nema deklaracija, ali gdje ima dobrih plata i posla za sve, i gdje se ne gleda koje si vjere i nacije, već kakav si čovjek i radnik.

Predragg

pre 6 godina

Treba biti opasno bolestan,pa da ti ovakve stvari u 21. veku padaju na pamet. Niste mozda razmisljali o tome kako da ovo postane prosperitetna regija,koja sirom otvorenih oci pronalazi svoje mesto u okruzenju,koristi komparativne prednosti,prilagodjava se tehnologijama, novim okolnostima ? Ne nudite resenja kako ocistiti reke,sume i zemljista,ali bi zato da masete zastavom do iznemoglosti i granice iritantnosti. Bitange nijedne...

Nemoj nas vise braniti...

pre 6 godina

Opstao bi srpski narod, i napredovao, da mu sve ovo vreme nisu radili o glavi ovakvi "profesionalni Srbi", koji kod kuce izigravaju velicine, a u svetskim razmerama nikakav doprinos nicemu nisu dali. Onda je tu i udbaski element- klasicni kriminalci koji, posto sami nemaju neke velike intelektualne kapacitete, svoju ogromnu moc stavljaju u sluzbu tih "velikih umova", jer jedni drugima imponuju, pa kud ocevi nacije okom, tu sluzbe skokom. Uz velike profite, naravno.

Najgore je to sto, ni posle najveceg i najkompletnijeg sunovrata u istoriji, koji i dalje traje, takvi i dalje postoje i pitaju se za nesto. Umesto da smo nakon pada Milosevica za ovih 18 godina izgradili ekonomiju i jake, transparentne demokratske institucije (videti pod: skoro cela istocna Evropa za mnogo manje vremena), kada je jedini istinski reformator sa vizijom koga je Srbija imala na vlasti u zadnjih sto godina ubijen od strane profesionalnih Srba, brze-bolje smo krenuli da opet tapkamo u mestu i branimo srpstvo, cirilicu, i, kako ne, proklete teritorije. Ova deklaracija je samo logican imbecilni ishod imbecilnih odluka koje kao narod, drustvo i drzava u kontinuitetu donosimo vec predugo. Sprem'te se sprem'te na jos nekoliko decenija OVOGA, kad vam je bilo malo.

s.

pre 6 godina

"Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je pri samom kraju, ali je ostalo da se doteraju neke finese."

Ljudi, pripazite na svoje novčanike.

Tarabicka

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!
(ljubomir, 3. januar 2018 08:38)

Secam se i jednog "Memoranduma", koji nas je doveo do ivice egzistencije i prosjackog stapa, l koji nam je prilepio epitet "divljeg i genocidnog naroda" u svetu, ljagu koju cemo jos vekovima nositi, ako nas uopste bude!

Ljudi, ne verujte nacionalistima, jedan zivot imate, niko ne sme da vam natura ideologije, zivite svoj zivot, pisite pismom koje sami odaberete, postujte pravu kulturu Srbije, ali i kulture drugih, verujte, NISMO NEBESKI NAROD!!!

Frane

pre 6 godina

Srbija se ponasa kao Njemacka nakon 1.w.w.- i tada je Njemacka bas kao i danas Srbija pisala deklaracije o ugrozenosti Nijemaca i njemackog gospodarstva, doduse u slucaju Srbije gospodarstvo nije u prvom planu jer je ipak svijest Njemaca i Srba ponesto drugacija. Nakon toga je nastupio 2.w.w. u reziji Njemacke i znamo svi kako je zavrsio. Nece Srbija putem Njemacke iz 39' godine, jer nema snage za to, ali ju ova pamflet od tkz. deklaracije svakako jos vise udaljuje od EU i demokratskih vrijednosti kojima se ona navodno zeli prikljuciti. Zelim kazati da bi neki novi konflikt u reziji Srbije, u BiH prije svega znacio kraj RS a vjerojatno i velike turbulencije u Vojvodini. Za direktni sukob Srbija nema snage a nakon toga bi prosla kao Njemacka u kasno proljece 45' godine. Steta, vrtite se u krug a to na koncu nikome ne odgovara, pa ni nama u HR, jer nam je potrebna demokratska i stabilna Srbija a ne drzava Niagara. Lp.

Pedja

pre 6 godina

Lijepa inicijativa, svakako potrebna nasem osamucenom narodu.
(Dragan Rs, 3. januar 2018 07:27)

Nema 'leba od deklaracija. Samo standard, standard i opet standard.

freelancer

pre 6 godina

Moram da priznam da se dugo nisam plašio u iščekivanju neke vesti.

Deklaracija oko koje se bilo ko usaglašava sa Dodikom, otvorenim anti-EU lobistom, za nas nikako ne može da valja.

Dokle će ljudi ovde da koriste srce umesto mozga, meni stvarno nije jasno. Sami ćemo sebe zatreti, do poslednjeg.

Iskreno se nadam da scenario neće biti poput onog koji je izveo VIktor Janukovič i tako napravio građanski rat u sopstvenoj državi.

Neka nam je bog u pomoći s ovim deklaracijama.

svasta

pre 6 godina

Slobodarska tradicija mi je najsmesnija stavka u svemu ovome. Ne smemo na ulicu od dilera i krimosa, sada ce jos i deklaraciju da dobiju za svoje napore.

lebovitz

pre 6 godina

Prava deklaracija o opstanku srpskog naroda bi trebalo da sadrži:
1. Unapređenje ekonomskog statusa srpskog naroda u Srbiji i R. Srpskoj, iz čega dalje proizilazi
2. Povećanje nataliteta, borba protiv bijele kuge, a samim tim i
3. Borba za ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, sprečavanje odliva mozgova i radne snage, i konačno
4. Nekonfrontacija - Čuvanje srpskih glava i srpske mladosti, širiti kulturu i jezik u susjedstvo, a ne granice, raditi na uzdizanju civilizacije, raditi prije svega NA SEBI

E to je deklaracija, čak štaviše, treba da bude preambula Ustava.

lalo

pre 6 godina

Umesto obecanog rasta i boljeg zivota dobijamo paprnatu deklaraciju u nase lice, pravo medju oci. Mi kao drustvo zaostajemu u svemu od ostatka Evrope jer volimo proslost, volimo da smo napaceni jer tako skidamo odgovornost sa sebe da bi nam neko drugi uvek bio kriv za stanje iz kojeg ne mozemo da se iskobeljamo od 1989 i cuvenih reci "niko ne sme da vasa bije". Mada i batine smo dobijali otada. DOsta proslosti jer ostadosmo na pustom ostrvu ili crnoj rupi na tepihu Evrope kako rece jedan od ucesnika u strmoglavu.

V

pre 6 godina

Vise bi eventualnom opstanku Srba doneo zakon prema kome bi minimalac bio 400 evra, nego ovakve devetnaestovekovne koještarije.
Problem su PARE!!! Sve drugo je u našoj situaciji nevažno. Momci i devojke se ne uzimaju i nemaju decu jer nemaju para, nemaju gde da žive, frustrirani su bez posla, ne vide bilo kakvo svetlo na kraju tunela, rade, ako uopšte rade, za nikakav novac (uz par procenata onih koji mogu pristojno da zarade)... nema čoveka koji ne bi sutra pristao da se iseli i nikada ovde ne vrati. Ogroman broj mladih između 20 i 35 godina luta besciljno, potpuno zombirani ljudi, ubijeni u pojam u godinama i kojima bi trebalo da su najsrećniji, sa najvećim elanom, željom za stvarnjem porodica... Ko god se dočepa inostranstva i sredi papire kao da se ponovo rodio, propisu ljudi, shvate koji je Mordor Srbija
To su realni problemi, a ne poštovanje ilu nepostojanje deklaracije

милош

pre 6 godina

Највећа претња опстанку српског народа су политичари који га воде. Толико се брину о народу да су све што вреди отерали на запад. Поготово младе и паметне људе. Како мисле да народ опстане без интелектуалне елите, и то праве елите? Без умних људи народ је само стадо које лута.

sustina je bitna

pre 6 godina

Srpski narod i kutura su postojale i pre pokrštavanja Srba i pre ćirilice. Zašto se o tome ćuti? Zašto se aktivno radi na zatiranje naših tragova i brojanju istorije od krsta pa na ovamo?

Srbi su na balkan došli bez krsta.

Molim objavite komentar.

sturmmann

pre 6 godina

Pročitajte ovaj tekst još jednom. Mada je (NAMERNO!) dodatno iskomplikovan, on NE MOŽE da sakrije suštinu koja se zove IZUMIRANJE SRPSKOG NARODA; samo postojanje ovog teksta je dokaz da je taj proces došao skoro do ZAVRŠNE FAZE.

Pogledajte i sami, "DEKLARACIJA O OPSTANKU SRPSKOG NARODA", BAŠ TO PIŠE!!!

Akt koji je donešen DEKLARATIVNO nema NIKAKVOG značaja kada je u pitanju genetika, primera radi. Zatim, taj akt je tako formulisan da ne može da ponudi NI MRVU ISTINE I REALNOSTI, svojom čudnom formom navodi na zaključak da ni osobe čije je ovo "sočinjenije" NE RAZUMEJU situaciju u kojoj se danas nalazi srpski narod pa stoga nisu u mogućnosti ni da zauzmu adekvatan stav prema istoj situaciji. Neodoljivo podseća na komunističke panegirike s kraja prošlog veka što ne treba da čudi. Citiram: " Formalni dokument će se zvati Aneks sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama..." Ovo podseća na "SPORAZUM O VOJNO - TEHNIČKOJ SARADNJI" za koji se ni danas NE ZNA KO GA JE POTPISAO sa jugoslovenske strane (tadašnje SRJ); njegova ZBRKANA formulacija ne služi da nešto objavi ili objasni, već da prikrije BEZUSLOVNU KAPITULACIJU.
Baš je takva namena ovog akta.

On suštinski ne objašnjava ništa niti ima ikakvu upotrebnu vrednost, osim ako oni koji su ga "nemušto" napisali nisu dobili neki honorar za to.

On nije tu ni zbog famozne "bele kuge".

On je tu da prikrije nešto što se zove "GALOPIRAJUĆE IZUMIRANJE".

TO MU JE NAMENA.

НикоБитан

pre 6 godina

А шта ћемо са белом кугом? Зашто држава не улети неке паре да стимулише младе парове да имају двоје или више деце? Не треба нам декларација коју за 50 година неће имати ко да чита.

dati im prst

pre 6 godina

Dr Avramovic danas Dr Avramov u vreme cika Slobe,

Memorandum onda, pa sada Deklaracija, sada je vec lakse vidi

se da se nadlezni i dalje staraju o nama bezumnicima zabludelim

sto tipkamo na zlehudom latinskom pismu.

Lenstine i neradnici koje mrzi da promene pismo & odtipkaju

reci podrske dikt, ovaj Predsedniku pismom reformatora Vuka.

Ipak te specijalne veze bas su fancy, onako dodaju na

znacaju ovog intelektualnog poduhvata, upucuju na historijski

odklon od zasedaja u Jajcu i drevnost tih umova koji su

u potpisu ove Deklaracije koja iznova preti da obelezi jos

jednu Epohu migracija.

Podignimo ruku ili bar prst podrske ovim doajenima nase

kulture & pravopisa.

cypress

pre 6 godina

kako pred planetu bez deklaracije, ok je to, a to je pise, koji deo je kome poveren za pisanje I sprovodjenje u delo, ako to nije regulisano onda pisi propalo, samo ce okolnim politicarima sluziti da zadrze svoje pozicije

zena-zmaj

pre 6 godina

Zadivljena sam kolicinom komentatora koji apsolutno ne razmisljaju. Narod koji izgubi svoj jezik, kulturu i tradiciju je osudjen na propast, jer je izgubio svoj nacionalni identitet. U tom slucaju je svejedno da li je asimilovan ili zaista i bioloski nestao.

Mira

pre 6 godina

Kad smo kod zastite srpskog naroda prvu stvar treba RTS naterati da emituje ceo program na teritorijama gde zive Srbi. Kako je moguce da je pola dana zatamnjen program RTS-a u Crnoj Gori a HRT i Slivenci sve emituju, kako cete sacuvati srpstvo a ne date im domace serije, informativne emisije i samo iritirate. Ako niste u stanju onda ga ugasite da ne iritirate

Urbano samo urbano

pre 6 godina

Srpski narod je nestao po volji svog Kralja. Zatim je Kralj nestao po volji svog naroda. Od tada lutamo u mraku, bez prošlosti i bez budućnosti.

zena-zmaj

pre 6 godina

Zadivljena sam kolicinom komentatora koji apsolutno ne razmisljaju. Narod koji izgubi svoj jezik, kulturu i tradiciju je osudjen na propast, jer je izgubio svoj nacionalni identitet. U tom slucaju je svejedno da li je asimilovan ili zaista i bioloski nestao.

sale

pre 6 godina

Gluposti, srpska kultura, kao i sve ostale je puna stranih običaja i jezik stranih reči . Zašto ne mogu biti srbin i pisati latinicom, zar me jezik ograničava da budem ono što jesam? To samo služi da bi se konfliki održavali i da bi ljudi na vlasti opstali, uskoro nam sledi isti scenario kao i u austriji gde je svaki drugi stranac, multi etničko društvo.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Novosti napominju da deklaracija treba da obuhvati pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravno na izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturnoistorijskog nasleđa i pravno na informisanje na srpskom jeziku.


Na nesreću našu mi u Srbiji pričamo turski, pišemo kineskim pismom izučavamo istoriju Finske, a tradiciju Nikaragve, kulturu bušmanskih plemena pustinje Namib....


Baš nam jedna ovakva deklaracija treba...

ljubomir

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!

Gonzo

pre 6 godina

Elem ovako. Da se razumemo, ja sam srbin 100%. Trenutno ne vidim neku preteranu spoljnu opasnost koja bi uticala na "opstanak" srpskog naroda. Najveći uticaj na ne-opsanak srbalja na ovim prostorima imaju baš pilitičari i "viskoko umnici" ne čineću ništa da mladi ne beže odavde (a ni iz Srpske). Po logici stvari, najviše uticaja na opstanak, bilo kog naroda, pa i srpskog, mogu imati samo muškarci i žene pripadnici tog naroda. Ili se varam? Manite nas politike i političara. Političari, manite se srba. MAKE LOVE NOT WAR!

lebovitz

pre 6 godina

Prava deklaracija o opstanku srpskog naroda bi trebalo da sadrži:
1. Unapređenje ekonomskog statusa srpskog naroda u Srbiji i R. Srpskoj, iz čega dalje proizilazi
2. Povećanje nataliteta, borba protiv bijele kuge, a samim tim i
3. Borba za ostanak srpskog naroda na ovim prostorima, sprečavanje odliva mozgova i radne snage, i konačno
4. Nekonfrontacija - Čuvanje srpskih glava i srpske mladosti, širiti kulturu i jezik u susjedstvo, a ne granice, raditi na uzdizanju civilizacije, raditi prije svega NA SEBI

E to je deklaracija, čak štaviše, treba da bude preambula Ustava.

crno je sve

pre 6 godina

uh dobro je, konacno mozemo da odahnemo. bio sam uplasen da ovaj narod sa obe strane drine nema buducnost ali sad kad donesemo deklaraciju ima da nam krene, sigurno. jedino nam je deklaracija falila, jasno je da bez deklaracije ne ide i da ce bez nje i dalje cvetati korupcija, nepotizam, bahatost, lopovluk, pronevere,sveopsta apatija. zivela deklaracija!!!

Frane

pre 6 godina

Srbija se ponasa kao Njemacka nakon 1.w.w.- i tada je Njemacka bas kao i danas Srbija pisala deklaracije o ugrozenosti Nijemaca i njemackog gospodarstva, doduse u slucaju Srbije gospodarstvo nije u prvom planu jer je ipak svijest Njemaca i Srba ponesto drugacija. Nakon toga je nastupio 2.w.w. u reziji Njemacke i znamo svi kako je zavrsio. Nece Srbija putem Njemacke iz 39' godine, jer nema snage za to, ali ju ova pamflet od tkz. deklaracije svakako jos vise udaljuje od EU i demokratskih vrijednosti kojima se ona navodno zeli prikljuciti. Zelim kazati da bi neki novi konflikt u reziji Srbije, u BiH prije svega znacio kraj RS a vjerojatno i velike turbulencije u Vojvodini. Za direktni sukob Srbija nema snage a nakon toga bi prosla kao Njemacka u kasno proljece 45' godine. Steta, vrtite se u krug a to na koncu nikome ne odgovara, pa ni nama u HR, jer nam je potrebna demokratska i stabilna Srbija a ne drzava Niagara. Lp.

Milan

pre 6 godina

Ovako nesto je 90-tih pisala i sanu i dovela nas do potpunog kraha propasti kolapsa i unistenja iz kog nam nema izlaza vec 27 godina.

freelancer

pre 6 godina

Moram da priznam da se dugo nisam plašio u iščekivanju neke vesti.

Deklaracija oko koje se bilo ko usaglašava sa Dodikom, otvorenim anti-EU lobistom, za nas nikako ne može da valja.

Dokle će ljudi ovde da koriste srce umesto mozga, meni stvarno nije jasno. Sami ćemo sebe zatreti, do poslednjeg.

Iskreno se nadam da scenario neće biti poput onog koji je izveo VIktor Janukovič i tako napravio građanski rat u sopstvenoj državi.

Neka nam je bog u pomoći s ovim deklaracijama.

Mira

pre 6 godina

Kad smo kod zastite srpskog naroda prvu stvar treba RTS naterati da emituje ceo program na teritorijama gde zive Srbi. Kako je moguce da je pola dana zatamnjen program RTS-a u Crnoj Gori a HRT i Slivenci sve emituju, kako cete sacuvati srpstvo a ne date im domace serije, informativne emisije i samo iritirate. Ako niste u stanju onda ga ugasite da ne iritirate

НикоБитан

pre 6 godina

А шта ћемо са белом кугом? Зашто држава не улети неке паре да стимулише младе парове да имају двоје или више деце? Не треба нам декларација коју за 50 година неће имати ко да чита.

sustina je bitna

pre 6 godina

Srpski narod i kutura su postojale i pre pokrštavanja Srba i pre ćirilice. Zašto se o tome ćuti? Zašto se aktivno radi na zatiranje naših tragova i brojanju istorije od krsta pa na ovamo?

Srbi su na balkan došli bez krsta.

Molim objavite komentar.

Tarabicka

pre 6 godina

Ovakve Deklaracije, su imale smisla u 19 om veku, danas liče na klasično zamajavanje, osiromašenih , prevarenih i izneverenih građana, sa obe strane Drine !!
(ljubomir, 3. januar 2018 08:38)

Secam se i jednog "Memoranduma", koji nas je doveo do ivice egzistencije i prosjackog stapa, l koji nam je prilepio epitet "divljeg i genocidnog naroda" u svetu, ljagu koju cemo jos vekovima nositi, ako nas uopste bude!

Ljudi, ne verujte nacionalistima, jedan zivot imate, niko ne sme da vam natura ideologije, zivite svoj zivot, pisite pismom koje sami odaberete, postujte pravu kulturu Srbije, ali i kulture drugih, verujte, NISMO NEBESKI NAROD!!!

s.

pre 6 godina

"Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je pri samom kraju, ali je ostalo da se doteraju neke finese."

Ljudi, pripazite na svoje novčanike.

V

pre 6 godina

Vise bi eventualnom opstanku Srba doneo zakon prema kome bi minimalac bio 400 evra, nego ovakve devetnaestovekovne koještarije.
Problem su PARE!!! Sve drugo je u našoj situaciji nevažno. Momci i devojke se ne uzimaju i nemaju decu jer nemaju para, nemaju gde da žive, frustrirani su bez posla, ne vide bilo kakvo svetlo na kraju tunela, rade, ako uopšte rade, za nikakav novac (uz par procenata onih koji mogu pristojno da zarade)... nema čoveka koji ne bi sutra pristao da se iseli i nikada ovde ne vrati. Ogroman broj mladih između 20 i 35 godina luta besciljno, potpuno zombirani ljudi, ubijeni u pojam u godinama i kojima bi trebalo da su najsrećniji, sa najvećim elanom, željom za stvarnjem porodica... Ko god se dočepa inostranstva i sredi papire kao da se ponovo rodio, propisu ljudi, shvate koji je Mordor Srbija
To su realni problemi, a ne poštovanje ilu nepostojanje deklaracije

Bosanac

pre 6 godina

Dok vi pišete deklaracije, pametan svijet odlazi i iz Srbije i iz Bosne, u zemlje gdje nema deklaracija, ali gdje ima dobrih plata i posla za sve, i gdje se ne gleda koje si vjere i nacije, već kakav si čovjek i radnik.

Predragg

pre 6 godina

Treba biti opasno bolestan,pa da ti ovakve stvari u 21. veku padaju na pamet. Niste mozda razmisljali o tome kako da ovo postane prosperitetna regija,koja sirom otvorenih oci pronalazi svoje mesto u okruzenju,koristi komparativne prednosti,prilagodjava se tehnologijama, novim okolnostima ? Ne nudite resenja kako ocistiti reke,sume i zemljista,ali bi zato da masete zastavom do iznemoglosti i granice iritantnosti. Bitange nijedne...

Nemoj nas vise braniti...

pre 6 godina

Opstao bi srpski narod, i napredovao, da mu sve ovo vreme nisu radili o glavi ovakvi "profesionalni Srbi", koji kod kuce izigravaju velicine, a u svetskim razmerama nikakav doprinos nicemu nisu dali. Onda je tu i udbaski element- klasicni kriminalci koji, posto sami nemaju neke velike intelektualne kapacitete, svoju ogromnu moc stavljaju u sluzbu tih "velikih umova", jer jedni drugima imponuju, pa kud ocevi nacije okom, tu sluzbe skokom. Uz velike profite, naravno.

Najgore je to sto, ni posle najveceg i najkompletnijeg sunovrata u istoriji, koji i dalje traje, takvi i dalje postoje i pitaju se za nesto. Umesto da smo nakon pada Milosevica za ovih 18 godina izgradili ekonomiju i jake, transparentne demokratske institucije (videti pod: skoro cela istocna Evropa za mnogo manje vremena), kada je jedini istinski reformator sa vizijom koga je Srbija imala na vlasti u zadnjih sto godina ubijen od strane profesionalnih Srba, brze-bolje smo krenuli da opet tapkamo u mestu i branimo srpstvo, cirilicu, i, kako ne, proklete teritorije. Ova deklaracija je samo logican imbecilni ishod imbecilnih odluka koje kao narod, drustvo i drzava u kontinuitetu donosimo vec predugo. Sprem'te se sprem'te na jos nekoliko decenija OVOGA, kad vam je bilo malo.

Antibot

pre 6 godina

Ima li ovaj narod, sa obe strane Drine, pravo na: brz, efikasan i pravedan pravosudni sistem i administraciju, posao, zdravstvenu zaštitu i školovanje na nivou 21. veka? Ima li pravo na države u kojima ne vlada nepotizam, korupcija, u kojoj se lopovluk i krađa ne zovu "snalaženje"? Manite me više latinice, ćirilice i sličnog zamajavanja. Shvata li Sima Avramović u kojoj meri i zbog čega i vodoinstalateri i doktori nauka, napuštaju ove prostore?

sturmmann

pre 6 godina

Pročitajte ovaj tekst još jednom. Mada je (NAMERNO!) dodatno iskomplikovan, on NE MOŽE da sakrije suštinu koja se zove IZUMIRANJE SRPSKOG NARODA; samo postojanje ovog teksta je dokaz da je taj proces došao skoro do ZAVRŠNE FAZE.

Pogledajte i sami, "DEKLARACIJA O OPSTANKU SRPSKOG NARODA", BAŠ TO PIŠE!!!

Akt koji je donešen DEKLARATIVNO nema NIKAKVOG značaja kada je u pitanju genetika, primera radi. Zatim, taj akt je tako formulisan da ne može da ponudi NI MRVU ISTINE I REALNOSTI, svojom čudnom formom navodi na zaključak da ni osobe čije je ovo "sočinjenije" NE RAZUMEJU situaciju u kojoj se danas nalazi srpski narod pa stoga nisu u mogućnosti ni da zauzmu adekvatan stav prema istoj situaciji. Neodoljivo podseća na komunističke panegirike s kraja prošlog veka što ne treba da čudi. Citiram: " Formalni dokument će se zvati Aneks sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama..." Ovo podseća na "SPORAZUM O VOJNO - TEHNIČKOJ SARADNJI" za koji se ni danas NE ZNA KO GA JE POTPISAO sa jugoslovenske strane (tadašnje SRJ); njegova ZBRKANA formulacija ne služi da nešto objavi ili objasni, već da prikrije BEZUSLOVNU KAPITULACIJU.
Baš je takva namena ovog akta.

On suštinski ne objašnjava ništa niti ima ikakvu upotrebnu vrednost, osim ako oni koji su ga "nemušto" napisali nisu dobili neki honorar za to.

On nije tu ni zbog famozne "bele kuge".

On je tu da prikrije nešto što se zove "GALOPIRAJUĆE IZUMIRANJE".

TO MU JE NAMENA.

милош

pre 6 godina

Највећа претња опстанку српског народа су политичари који га воде. Толико се брину о народу да су све што вреди отерали на запад. Поготово младе и паметне људе. Како мисле да народ опстане без интелектуалне елите, и то праве елите? Без умних људи народ је само стадо које лута.

lalo

pre 6 godina

Umesto obecanog rasta i boljeg zivota dobijamo paprnatu deklaraciju u nase lice, pravo medju oci. Mi kao drustvo zaostajemu u svemu od ostatka Evrope jer volimo proslost, volimo da smo napaceni jer tako skidamo odgovornost sa sebe da bi nam neko drugi uvek bio kriv za stanje iz kojeg ne mozemo da se iskobeljamo od 1989 i cuvenih reci "niko ne sme da vasa bije". Mada i batine smo dobijali otada. DOsta proslosti jer ostadosmo na pustom ostrvu ili crnoj rupi na tepihu Evrope kako rece jedan od ucesnika u strmoglavu.

svasta

pre 6 godina

Slobodarska tradicija mi je najsmesnija stavka u svemu ovome. Ne smemo na ulicu od dilera i krimosa, sada ce jos i deklaraciju da dobiju za svoje napore.

dati im prst

pre 6 godina

Dr Avramovic danas Dr Avramov u vreme cika Slobe,

Memorandum onda, pa sada Deklaracija, sada je vec lakse vidi

se da se nadlezni i dalje staraju o nama bezumnicima zabludelim

sto tipkamo na zlehudom latinskom pismu.

Lenstine i neradnici koje mrzi da promene pismo & odtipkaju

reci podrske dikt, ovaj Predsedniku pismom reformatora Vuka.

Ipak te specijalne veze bas su fancy, onako dodaju na

znacaju ovog intelektualnog poduhvata, upucuju na historijski

odklon od zasedaja u Jajcu i drevnost tih umova koji su

u potpisu ove Deklaracije koja iznova preti da obelezi jos

jednu Epohu migracija.

Podignimo ruku ili bar prst podrske ovim doajenima nase

kulture & pravopisa.

cypress

pre 6 godina

kako pred planetu bez deklaracije, ok je to, a to je pise, koji deo je kome poveren za pisanje I sprovodjenje u delo, ako to nije regulisano onda pisi propalo, samo ce okolnim politicarima sluziti da zadrze svoje pozicije

Pedja

pre 6 godina

Lijepa inicijativa, svakako potrebna nasem osamucenom narodu.
(Dragan Rs, 3. januar 2018 07:27)

Nema 'leba od deklaracija. Samo standard, standard i opet standard.