Aktuelno

Petak, 29.12.2017.

09:00

Hyundai – prvih pola veka

Izvor: B92

Hyundai – prvih pola veka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Pametnjaković Mlađi

pre 6 godina

Zubo, vredi uzeti polovan i30, narocito 2. generacije ako nadjes povoljno. Imam kozni volan koji izgleda kao nov posle 2 godine, za 1.4 motor i enterijer drugi su pisali. Meni je potrosnja po bord kompjuteru nesto preko 8 u gradu, nesto ispod 6 na otvorenom, okruglo 7 kombinovano kad je ista kilometraza i jednog i drugog. Ovlasceni servis deluje OK, mada sam primetio da im majstori variraju po strucnosti. Alternativnih servisa ima vrlo povoljnih. Pozdrav

Hehe

pre 6 godina

@ (Molder, 1. januar 2018 14:06)

Nigde ja ni ne tvrdim da oni prave najbolje aute. Imaju i dobre i lose strane, kao i svi drugi od nepremijum prozivodjaca sto sam probao iz tog segmenta, a probao sam svasta. Istina voleo bih da mogu na par dana da uzmem auto, ali to bih mogao samo kroz rent-a-car, a to mi je bacanje para.

Molder

pre 6 godina

@hansolo
Oni koji prave SVE,obicno ne znaju nista da naprave kako treba,gde moze neko svastarenjem da napravi bolje od nekog ko citav vek i vise,generacijski pravi auto,sa smislom i genom za mehaniku.Hjundaji i Kia ako ima zarade nije problem,pravicemo i kockastu loptu da uzmemo kintu,kupe sve sto ima na trzistu i teraj,bez duse,tradicije ,smisla i osecaja...Zato kad god udjem u neki njihov auto,kao u kineski shop,uzas od automobila bez voznih osobina...
@hehe
Ako si ti zadovoljan vozilom uzivaj,ali to ne znaci da mislis da je najbolje na svetu,daleko je od toga...

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Ono kad je lakse zidu objasniti nesto nego tebi. Nigde ne se pravdam, niti imam potrebu da se pravdam, veoma sa zadovoljan izborom, i najvece sanse su da ce i sledeci biti nov i30 karavan. Samo treba u glavi da se sredis malo i bices ti ok. Jer, pojavljujes se u temi hyundai samo da bi napljuvao nesto sto ti se ne svidja.

HanSolo

pre 6 godina

@hehe 
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...
(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Moldere.. Evo opet tebe bez I jednog znanja.. Oni prave skoro SVE od brodova, pa do electronike.. A što su uzeli Petera Schreyera od Audija, i Albert Biermanna iz BMW M-sporta pokazuju da znaju šta radu.. Tako svi rade.. Audi I BMW su uzeli Krisa Banglea iz Fijat/Alfe(Čentro stila) jednom.. Po tvom onda nemci nikad nećedu biti "na nivou" Italijana.. Hondaj(tako se pravilno kaže) imaju i Genesis marku, pa je grupacija pustila Kia Stinger.. Sa svim solidna kola.. Oni sve rade po inteligentnom planu.. Isto kao što je Tojota radila sa Lexusom.. U početku su ljudi bili rezervisani, a danas se zna da po kvalitetu nema bolji auto.. Pojma nemaš..

Molder

pre 6 godina

@hehe
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...

Aca

pre 6 godina

Imam Accent 1 1.3i 84ks,1996 auto iz tog vremena neprikosnoven lepa linija veliki l udoban mekan na ogibljenu motor dovoljno jak,i stoje najvaznije sve je u fullu.Veoma pouzdan,skoro da de i ne kvari.

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 30. decembar 2017 09:44)

Smesan si deckic. Izguglaj prvo da vidis sta sve hyundai radi i pravi i ko sve uzima masine i celik od njih. Izguglaj u kojim industrijama su sve prisutni. Kasno su poceli, ali objasni mi molim te kako danas da pravis automobile, ako nemas dobre strucnjake? Kako da se probijes, da napravis kvalitetan proizvod u takvoj konkurenciji danas? Pre nego sto se subjektivno nalupetas, izbroj do 1000 pa mozda i iskuliras posle toga. Ne razumem zasto B92 uopste objavjuje pljuvacke komentare!?! B92?!?

Ovaj sto pominje 6 godina garancije na koroziju. Stari i30 mi je 8 i kusur godina, nema ni trunke korozije. Cak ga i retko perem, uglavnom je uvek pun prasine ili zimi soli. Mozda ja imam samo srece, ko zna. Ono sto i dalje tvrdim da im je glavno je pouzdanost. Dusu im vadim i samo biju i dalje. Jedini problem po meni je kvalitet usluge ovlascenih servisa.

Vlada

pre 6 godina

@Vozac

Kao sto je vec receno Yugo nikada nije bio dobar auto, ni u ludilu pa ni u paralelnom univerzumu. Zastava automobili su bili uvek krsevi i sklopocije. Sa njima mogu da se porede jedino ostali krsevi iz istocnog bloka Wartbug, Škoda, Moskvič i tako tome. Ja jos nisam seo u Yugo ili 101/28 kome se enterijer ne raspada i sa menjacem moras da glumis pilota borbenog aviona kako bi ubacio u brzinu. Uz to karoserija je ocajna nema ni jedan koji ne protruli za 10 godina kamoli za vise, o delovima da ne pricam prakticno je sve potrosni materijal. Kad sretnem nekog ko hvali Yuga recima “ja sam prosao 200000 sa njim sta su bolji stranci?”. A 3 puta radio generalku i menjao sve sto se moze menjati od farova do stop svetala.

Mandrak

pre 6 godina

Prestanite da poredite Srbiju sa Južnom Korejom. Mi smo po svim parametrima gori i od Severne Koreje. Mi nikad nismo ni imali auto industriju. Italijani su nam nacrtali stojadina i juga i onda smo mi po toj šemi šrafili i fušerili 50 godina i država plaćala za plate viška zaposlenih. Da smo sklapali tuđa kola kao danas, barem bi pratili svetske tokove i imali šta „domaće“ da vozimo.

Vlada

pre 6 godina

@Zuba

Ja sam uzeo i30 1.4 2014 godiste i mogu reci da sam zadovoljan. Trom je na niskom broju obrtaja pocinje lepo da vuce tek preko 3000. Ali je stedljiviji od predhodnog i30 u gradu a pogotovo na otvorenom jer ima 6 brzina ra razliku od starog koji ima 5. Nije luksuzan ali je sasvim korektan kvalitet obrade. Trosi 6.8 - 7.2 u gradu pri normalnoj voznji, na otvorenom 6. Moj tast ima i30 2008 god kupio novog i nije imao nikakvih vecih kvarova evo za par meseci 10 godina, ali trosi osetno vise ima 109 ks naspram mojih 100 a trosi u proseku 2-3 litra vise.

George Costanza

pre 6 godina

*Vozač

Jugo nikada ni za jedan auto nije bio pojam. Niti je bilo koji Zastavin auto bio bolji od prvih koreanaca. Kako samo zamišljate uspon Hyundai-a? Prodavali su kante gore od juga, u desetinama miliona, pa su polako od profita ulagali u tehnologiju, povecavali kvalitet, poboljsavali dizajn i stigli ovde gde su sada. Pravili su ruznjikave automobile solidnog kvaliteta po niskoj ceni i postepeno poboljsavali dizajn i kvalitet. Da bi izvezao milion i vise automobila, isti automobili moraju biti pristojnog kvaliteta inače ih niko ne bi kupovao. Videli smo fijasko sa izvozom juga i koliko se taj pojam za Hyundai-a dobro prodavao, a realnost je drugacija. U vreme kada se Yugo izvozio, već tada su Kia i Hyundai bili pojam za Zastavu, par klasa iznad ako je uopšte Zastava pripadala nekoj klasi automobila.

Zuba

pre 6 godina

(mora bolje, 30. decembar 2017 11:13)

Vredi li kupiti polovan i30 1.4? Vidim da mu je mana da se ljusti volan. Tako sam bar procitao.

Pera

pre 6 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1341372#k25684758

Ne lupetaj! Ziveo sam ovde, video sta se radilo a i bio sam u Juznoj Koreji u kojoj sam ziveo pet meseci.
Juzno Koreanci ne velicaju hjundai uopste, cak stavise kriticki su nastorjeni prema njemu i tada kada sam ja bio upravo je bio predstavljen ioniq hibrid koji je imao problema sa softverom, to je naislo na toliko pljuvanje od strane naroda da prevazilazi i nase granice. Sa jednim velikim ali, naime problemi su sredjeni!
E kod na je mrtva zastava dobijala decenijama subvencije i zatvoreno trziste i sta smo mi kao kupci dobijali? Sve losiji i losiji proizvod, nepostovanja garancije, nepostovanje rokova, sve visu cenu i jos stosta. A secas li se "kada meni plata tada tebi deo"?!

Oni su ulagali, pratili korak s' vremenom i nisu se razvijali na ledjima svojih gradjana vec su primarni profit ostvarivali izvoznim ugovorima! Hyundai ne proizvodi samo automobile! Taj pristup preko ledja naroda vodi samo ka samodestrukciji!

obi van

pre 6 godina

ne znam zašto neki ovde porede Koreju sa Srbijom.
Njih ima 10 puta više, 100 puta su vrijedniji a školski sistem im je jedan od najboljih na svijetu.
Mislim da većina nas ne uviđa koliko smo mali i beznačajni.
Srpska auto industrija, dajte molim vas...

Vozač

pre 6 godina

Hyndai Kia su pre četvrt veka pravili kola za koja je Jugo bio pojam.Ali oni su kupovali domaće, nisu dozvoljavali bezbroj preregistracija polovnih krševa... Nije im bio bolji polovni Nemac nego nov domaći... Zato danas prave milione svojih kola, imaju fabrike i u Evropi, prodaju u Severnoj Americi koja je najzahtevnije tržište na svetu hiljade kola dnevno... A ovde, šrafciger, Fiat i milijarda iz budžeta

mora bolje

pre 6 godina

Motori 1.6 crdi (lanac, 6 brzina) i 1.4 benzinci su savrsenstvo jednostavnosti. Pitajte bilo kog majstora koji se malo razume. Potrosnja, pouzdanost, odrzavanje, kako "vuku"...za koplje bolji od vecine evropskih motora u toj kubilazi. Dizajn automobila je ok, ali to je stvar licnog ukusa. Osecaj u kabini, plastika, stof, nije top sigurno, ali nije ni tolika razlika u odnosu na evropske proizvodjace. Sasvim sasvim pristojno. Bravo! Cisto...ne pricam na pamet. Sa i20 sam presao oko 100.000, vozio i i30, sad vozim novu kiu rio.

милош

pre 6 godina

Годинама возим Французе али ми се нови i30 опасно свиђа и по дизајну и по томе шта нуди за веома приступачне цене.

Molder

pre 6 godina

@dzedaj dimitrije
Au,kakve neistine...Potrosili su silne milijarde u wrc-u,vozili sa cak 4 posade,kupovali najskuplje vozace i nisu uspeli da uzmu titulu,pobedi ih privatni tim sa fijestama bez fabricke podrske i skromnim budzetom,tuzno i smesno.U Tcr-su se pojavili jednu trku i vozili za razliku od svih bez balasta,nije ni cudo da su bili trenutno brzi a sta tek reci da je i30n najbolji hot hatch!?Pa ta klasa kad je napravljena oni su pravili kuhinjska pomagala,nasmeja me zestoko...Napredovali jesu,ali na silu,copy paste,kupovina inzinjera,ulaganje sredstava bez ogranicenja,ali gen za auto i mehaniku nisu nikad imali niti ce...

123

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drejan, 30. decembar 2017 01:03)

Oni kažu za japance da su lenji.

123

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!
(Luka_Laban, 29. decembar 2017 18:09)

Male nacije su predodređene za šrafciger industriju. Pogotovu one koje su neodlučne, ne znaju ko su i šta su i gde bi.

Drejan

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod

stara kost

pre 6 godina

secam se ponija,bilo je toga onda po evropi oho ho,ne vozim hyundai ali istini za volju,aktuelna sonata deluje kao visoka autokultura za audi a4,a tek da ne govorimo o genesis limuzini,pored nje audi a6 izgleda ko jeremija iz maratonaca;)

Buca Krtalic

pre 6 godina

Pogledajte gde je Hyundai danas a tih '80-ih godina kada su izvozili Pony u USA nas JUGO mu je bio glavni konkurent po ceni! A gde su danas Jugo i nasa Zastava?
Secam se korejanaca '90-ih godina (Daewoo, Hyundai...) kada im je svaki model bio u nekoj meri kopija evropljana a sada su medju najvecim proizvodjacima na svetu. Misljenja sam da ce nesto slicno i kinezi postati samo da se malo osamostale sto se tice dizajna i ostale tehnologije u auto industriji...

Dzedaj Dimitrije

pre 6 godina

Kidaju u WRC-u sa I20 (slika u textu), na prvoj trci za Hyundai u TCR-u su sa I30 osvojili pobedili a civilni I30N je najbolji "hot hatch" na trzistu po oceni mnogih tako da vec imaju ime i u sportskom automobilizmu. Mogu misliti gde ce biti za 10 godina, proslu deceniju su pokidali. Samo napred i malo lakse sa skokom cena :)

Luka_Laban

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!

Dr No

pre 6 godina

Šta drugo reći osim - Svaka čast!!! U surovoj konkurenciji, vredno su radili, učili, poboljšavali i napredovali. Nije ništa došlo preko noći, ali ako ovako nastave uopšte ne sumnjam da će u doglednoj budućnosti možda biti i prvi proizvođač u svetu. Svaka naredna generacija vozila im je bolja, kvalitetnija i lepša. Hteli neki to da priznaju ili ne, oni su ozbiljan igrač na tržištu.

Dr No

pre 6 godina

Šta drugo reći osim - Svaka čast!!! U surovoj konkurenciji, vredno su radili, učili, poboljšavali i napredovali. Nije ništa došlo preko noći, ali ako ovako nastave uopšte ne sumnjam da će u doglednoj budućnosti možda biti i prvi proizvođač u svetu. Svaka naredna generacija vozila im je bolja, kvalitetnija i lepša. Hteli neki to da priznaju ili ne, oni su ozbiljan igrač na tržištu.

123

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!
(Luka_Laban, 29. decembar 2017 18:09)

Male nacije su predodređene za šrafciger industriju. Pogotovu one koje su neodlučne, ne znaju ko su i šta su i gde bi.

Drejan

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod

Buca Krtalic

pre 6 godina

Pogledajte gde je Hyundai danas a tih '80-ih godina kada su izvozili Pony u USA nas JUGO mu je bio glavni konkurent po ceni! A gde su danas Jugo i nasa Zastava?
Secam se korejanaca '90-ih godina (Daewoo, Hyundai...) kada im je svaki model bio u nekoj meri kopija evropljana a sada su medju najvecim proizvodjacima na svetu. Misljenja sam da ce nesto slicno i kinezi postati samo da se malo osamostale sto se tice dizajna i ostale tehnologije u auto industriji...

mora bolje

pre 6 godina

Motori 1.6 crdi (lanac, 6 brzina) i 1.4 benzinci su savrsenstvo jednostavnosti. Pitajte bilo kog majstora koji se malo razume. Potrosnja, pouzdanost, odrzavanje, kako "vuku"...za koplje bolji od vecine evropskih motora u toj kubilazi. Dizajn automobila je ok, ali to je stvar licnog ukusa. Osecaj u kabini, plastika, stof, nije top sigurno, ali nije ni tolika razlika u odnosu na evropske proizvodjace. Sasvim sasvim pristojno. Bravo! Cisto...ne pricam na pamet. Sa i20 sam presao oko 100.000, vozio i i30, sad vozim novu kiu rio.

123

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drejan, 30. decembar 2017 01:03)

Oni kažu za japance da su lenji.

stara kost

pre 6 godina

secam se ponija,bilo je toga onda po evropi oho ho,ne vozim hyundai ali istini za volju,aktuelna sonata deluje kao visoka autokultura za audi a4,a tek da ne govorimo o genesis limuzini,pored nje audi a6 izgleda ko jeremija iz maratonaca;)

Vozač

pre 6 godina

Hyndai Kia su pre četvrt veka pravili kola za koja je Jugo bio pojam.Ali oni su kupovali domaće, nisu dozvoljavali bezbroj preregistracija polovnih krševa... Nije im bio bolji polovni Nemac nego nov domaći... Zato danas prave milione svojih kola, imaju fabrike i u Evropi, prodaju u Severnoj Americi koja je najzahtevnije tržište na svetu hiljade kola dnevno... A ovde, šrafciger, Fiat i milijarda iz budžeta

Luka_Laban

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!

Dzedaj Dimitrije

pre 6 godina

Kidaju u WRC-u sa I20 (slika u textu), na prvoj trci za Hyundai u TCR-u su sa I30 osvojili pobedili a civilni I30N je najbolji "hot hatch" na trzistu po oceni mnogih tako da vec imaju ime i u sportskom automobilizmu. Mogu misliti gde ce biti za 10 godina, proslu deceniju su pokidali. Samo napred i malo lakse sa skokom cena :)

милош

pre 6 godina

Годинама возим Французе али ми се нови i30 опасно свиђа и по дизајну и по томе шта нуди за веома приступачне цене.

obi van

pre 6 godina

ne znam zašto neki ovde porede Koreju sa Srbijom.
Njih ima 10 puta više, 100 puta su vrijedniji a školski sistem im je jedan od najboljih na svijetu.
Mislim da većina nas ne uviđa koliko smo mali i beznačajni.
Srpska auto industrija, dajte molim vas...

George Costanza

pre 6 godina

*Vozač

Jugo nikada ni za jedan auto nije bio pojam. Niti je bilo koji Zastavin auto bio bolji od prvih koreanaca. Kako samo zamišljate uspon Hyundai-a? Prodavali su kante gore od juga, u desetinama miliona, pa su polako od profita ulagali u tehnologiju, povecavali kvalitet, poboljsavali dizajn i stigli ovde gde su sada. Pravili su ruznjikave automobile solidnog kvaliteta po niskoj ceni i postepeno poboljsavali dizajn i kvalitet. Da bi izvezao milion i vise automobila, isti automobili moraju biti pristojnog kvaliteta inače ih niko ne bi kupovao. Videli smo fijasko sa izvozom juga i koliko se taj pojam za Hyundai-a dobro prodavao, a realnost je drugacija. U vreme kada se Yugo izvozio, već tada su Kia i Hyundai bili pojam za Zastavu, par klasa iznad ako je uopšte Zastava pripadala nekoj klasi automobila.

Pera

pre 6 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1341372#k25684758

Ne lupetaj! Ziveo sam ovde, video sta se radilo a i bio sam u Juznoj Koreji u kojoj sam ziveo pet meseci.
Juzno Koreanci ne velicaju hjundai uopste, cak stavise kriticki su nastorjeni prema njemu i tada kada sam ja bio upravo je bio predstavljen ioniq hibrid koji je imao problema sa softverom, to je naislo na toliko pljuvanje od strane naroda da prevazilazi i nase granice. Sa jednim velikim ali, naime problemi su sredjeni!
E kod na je mrtva zastava dobijala decenijama subvencije i zatvoreno trziste i sta smo mi kao kupci dobijali? Sve losiji i losiji proizvod, nepostovanja garancije, nepostovanje rokova, sve visu cenu i jos stosta. A secas li se "kada meni plata tada tebi deo"?!

Oni su ulagali, pratili korak s' vremenom i nisu se razvijali na ledjima svojih gradjana vec su primarni profit ostvarivali izvoznim ugovorima! Hyundai ne proizvodi samo automobile! Taj pristup preko ledja naroda vodi samo ka samodestrukciji!

Mandrak

pre 6 godina

Prestanite da poredite Srbiju sa Južnom Korejom. Mi smo po svim parametrima gori i od Severne Koreje. Mi nikad nismo ni imali auto industriju. Italijani su nam nacrtali stojadina i juga i onda smo mi po toj šemi šrafili i fušerili 50 godina i država plaćala za plate viška zaposlenih. Da smo sklapali tuđa kola kao danas, barem bi pratili svetske tokove i imali šta „domaće“ da vozimo.

Molder

pre 6 godina

@dzedaj dimitrije
Au,kakve neistine...Potrosili su silne milijarde u wrc-u,vozili sa cak 4 posade,kupovali najskuplje vozace i nisu uspeli da uzmu titulu,pobedi ih privatni tim sa fijestama bez fabricke podrske i skromnim budzetom,tuzno i smesno.U Tcr-su se pojavili jednu trku i vozili za razliku od svih bez balasta,nije ni cudo da su bili trenutno brzi a sta tek reci da je i30n najbolji hot hatch!?Pa ta klasa kad je napravljena oni su pravili kuhinjska pomagala,nasmeja me zestoko...Napredovali jesu,ali na silu,copy paste,kupovina inzinjera,ulaganje sredstava bez ogranicenja,ali gen za auto i mehaniku nisu nikad imali niti ce...

Vlada

pre 6 godina

@Vozac

Kao sto je vec receno Yugo nikada nije bio dobar auto, ni u ludilu pa ni u paralelnom univerzumu. Zastava automobili su bili uvek krsevi i sklopocije. Sa njima mogu da se porede jedino ostali krsevi iz istocnog bloka Wartbug, Škoda, Moskvič i tako tome. Ja jos nisam seo u Yugo ili 101/28 kome se enterijer ne raspada i sa menjacem moras da glumis pilota borbenog aviona kako bi ubacio u brzinu. Uz to karoserija je ocajna nema ni jedan koji ne protruli za 10 godina kamoli za vise, o delovima da ne pricam prakticno je sve potrosni materijal. Kad sretnem nekog ko hvali Yuga recima “ja sam prosao 200000 sa njim sta su bolji stranci?”. A 3 puta radio generalku i menjao sve sto se moze menjati od farova do stop svetala.

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 30. decembar 2017 09:44)

Smesan si deckic. Izguglaj prvo da vidis sta sve hyundai radi i pravi i ko sve uzima masine i celik od njih. Izguglaj u kojim industrijama su sve prisutni. Kasno su poceli, ali objasni mi molim te kako danas da pravis automobile, ako nemas dobre strucnjake? Kako da se probijes, da napravis kvalitetan proizvod u takvoj konkurenciji danas? Pre nego sto se subjektivno nalupetas, izbroj do 1000 pa mozda i iskuliras posle toga. Ne razumem zasto B92 uopste objavjuje pljuvacke komentare!?! B92?!?

Ovaj sto pominje 6 godina garancije na koroziju. Stari i30 mi je 8 i kusur godina, nema ni trunke korozije. Cak ga i retko perem, uglavnom je uvek pun prasine ili zimi soli. Mozda ja imam samo srece, ko zna. Ono sto i dalje tvrdim da im je glavno je pouzdanost. Dusu im vadim i samo biju i dalje. Jedini problem po meni je kvalitet usluge ovlascenih servisa.

Vlada

pre 6 godina

@Zuba

Ja sam uzeo i30 1.4 2014 godiste i mogu reci da sam zadovoljan. Trom je na niskom broju obrtaja pocinje lepo da vuce tek preko 3000. Ali je stedljiviji od predhodnog i30 u gradu a pogotovo na otvorenom jer ima 6 brzina ra razliku od starog koji ima 5. Nije luksuzan ali je sasvim korektan kvalitet obrade. Trosi 6.8 - 7.2 u gradu pri normalnoj voznji, na otvorenom 6. Moj tast ima i30 2008 god kupio novog i nije imao nikakvih vecih kvarova evo za par meseci 10 godina, ali trosi osetno vise ima 109 ks naspram mojih 100 a trosi u proseku 2-3 litra vise.

HanSolo

pre 6 godina

@hehe 
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...
(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Moldere.. Evo opet tebe bez I jednog znanja.. Oni prave skoro SVE od brodova, pa do electronike.. A što su uzeli Petera Schreyera od Audija, i Albert Biermanna iz BMW M-sporta pokazuju da znaju šta radu.. Tako svi rade.. Audi I BMW su uzeli Krisa Banglea iz Fijat/Alfe(Čentro stila) jednom.. Po tvom onda nemci nikad nećedu biti "na nivou" Italijana.. Hondaj(tako se pravilno kaže) imaju i Genesis marku, pa je grupacija pustila Kia Stinger.. Sa svim solidna kola.. Oni sve rade po inteligentnom planu.. Isto kao što je Tojota radila sa Lexusom.. U početku su ljudi bili rezervisani, a danas se zna da po kvalitetu nema bolji auto.. Pojma nemaš..

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Ono kad je lakse zidu objasniti nesto nego tebi. Nigde ne se pravdam, niti imam potrebu da se pravdam, veoma sa zadovoljan izborom, i najvece sanse su da ce i sledeci biti nov i30 karavan. Samo treba u glavi da se sredis malo i bices ti ok. Jer, pojavljujes se u temi hyundai samo da bi napljuvao nesto sto ti se ne svidja.

Pametnjaković Mlađi

pre 6 godina

Zubo, vredi uzeti polovan i30, narocito 2. generacije ako nadjes povoljno. Imam kozni volan koji izgleda kao nov posle 2 godine, za 1.4 motor i enterijer drugi su pisali. Meni je potrosnja po bord kompjuteru nesto preko 8 u gradu, nesto ispod 6 na otvorenom, okruglo 7 kombinovano kad je ista kilometraza i jednog i drugog. Ovlasceni servis deluje OK, mada sam primetio da im majstori variraju po strucnosti. Alternativnih servisa ima vrlo povoljnih. Pozdrav

Aca

pre 6 godina

Imam Accent 1 1.3i 84ks,1996 auto iz tog vremena neprikosnoven lepa linija veliki l udoban mekan na ogibljenu motor dovoljno jak,i stoje najvaznije sve je u fullu.Veoma pouzdan,skoro da de i ne kvari.

Molder

pre 6 godina

@hehe
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...

Hehe

pre 6 godina

@ (Molder, 1. januar 2018 14:06)

Nigde ja ni ne tvrdim da oni prave najbolje aute. Imaju i dobre i lose strane, kao i svi drugi od nepremijum prozivodjaca sto sam probao iz tog segmenta, a probao sam svasta. Istina voleo bih da mogu na par dana da uzmem auto, ali to bih mogao samo kroz rent-a-car, a to mi je bacanje para.

Zuba

pre 6 godina

(mora bolje, 30. decembar 2017 11:13)

Vredi li kupiti polovan i30 1.4? Vidim da mu je mana da se ljusti volan. Tako sam bar procitao.

Molder

pre 6 godina

@hansolo
Oni koji prave SVE,obicno ne znaju nista da naprave kako treba,gde moze neko svastarenjem da napravi bolje od nekog ko citav vek i vise,generacijski pravi auto,sa smislom i genom za mehaniku.Hjundaji i Kia ako ima zarade nije problem,pravicemo i kockastu loptu da uzmemo kintu,kupe sve sto ima na trzistu i teraj,bez duse,tradicije ,smisla i osecaja...Zato kad god udjem u neki njihov auto,kao u kineski shop,uzas od automobila bez voznih osobina...
@hehe
Ako si ti zadovoljan vozilom uzivaj,ali to ne znaci da mislis da je najbolje na svetu,daleko je od toga...

Molder

pre 6 godina

@dzedaj dimitrije
Au,kakve neistine...Potrosili su silne milijarde u wrc-u,vozili sa cak 4 posade,kupovali najskuplje vozace i nisu uspeli da uzmu titulu,pobedi ih privatni tim sa fijestama bez fabricke podrske i skromnim budzetom,tuzno i smesno.U Tcr-su se pojavili jednu trku i vozili za razliku od svih bez balasta,nije ni cudo da su bili trenutno brzi a sta tek reci da je i30n najbolji hot hatch!?Pa ta klasa kad je napravljena oni su pravili kuhinjska pomagala,nasmeja me zestoko...Napredovali jesu,ali na silu,copy paste,kupovina inzinjera,ulaganje sredstava bez ogranicenja,ali gen za auto i mehaniku nisu nikad imali niti ce...

Vozač

pre 6 godina

Hyndai Kia su pre četvrt veka pravili kola za koja je Jugo bio pojam.Ali oni su kupovali domaće, nisu dozvoljavali bezbroj preregistracija polovnih krševa... Nije im bio bolji polovni Nemac nego nov domaći... Zato danas prave milione svojih kola, imaju fabrike i u Evropi, prodaju u Severnoj Americi koja je najzahtevnije tržište na svetu hiljade kola dnevno... A ovde, šrafciger, Fiat i milijarda iz budžeta

Molder

pre 6 godina

@hehe
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...

Molder

pre 6 godina

@hansolo
Oni koji prave SVE,obicno ne znaju nista da naprave kako treba,gde moze neko svastarenjem da napravi bolje od nekog ko citav vek i vise,generacijski pravi auto,sa smislom i genom za mehaniku.Hjundaji i Kia ako ima zarade nije problem,pravicemo i kockastu loptu da uzmemo kintu,kupe sve sto ima na trzistu i teraj,bez duse,tradicije ,smisla i osecaja...Zato kad god udjem u neki njihov auto,kao u kineski shop,uzas od automobila bez voznih osobina...
@hehe
Ako si ti zadovoljan vozilom uzivaj,ali to ne znaci da mislis da je najbolje na svetu,daleko je od toga...

stara kost

pre 6 godina

secam se ponija,bilo je toga onda po evropi oho ho,ne vozim hyundai ali istini za volju,aktuelna sonata deluje kao visoka autokultura za audi a4,a tek da ne govorimo o genesis limuzini,pored nje audi a6 izgleda ko jeremija iz maratonaca;)

Luka_Laban

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!

Dzedaj Dimitrije

pre 6 godina

Kidaju u WRC-u sa I20 (slika u textu), na prvoj trci za Hyundai u TCR-u su sa I30 osvojili pobedili a civilni I30N je najbolji "hot hatch" na trzistu po oceni mnogih tako da vec imaju ime i u sportskom automobilizmu. Mogu misliti gde ce biti za 10 godina, proslu deceniju su pokidali. Samo napred i malo lakse sa skokom cena :)

mora bolje

pre 6 godina

Motori 1.6 crdi (lanac, 6 brzina) i 1.4 benzinci su savrsenstvo jednostavnosti. Pitajte bilo kog majstora koji se malo razume. Potrosnja, pouzdanost, odrzavanje, kako "vuku"...za koplje bolji od vecine evropskih motora u toj kubilazi. Dizajn automobila je ok, ali to je stvar licnog ukusa. Osecaj u kabini, plastika, stof, nije top sigurno, ali nije ni tolika razlika u odnosu na evropske proizvodjace. Sasvim sasvim pristojno. Bravo! Cisto...ne pricam na pamet. Sa i20 sam presao oko 100.000, vozio i i30, sad vozim novu kiu rio.

Dr No

pre 6 godina

Šta drugo reći osim - Svaka čast!!! U surovoj konkurenciji, vredno su radili, učili, poboljšavali i napredovali. Nije ništa došlo preko noći, ali ako ovako nastave uopšte ne sumnjam da će u doglednoj budućnosti možda biti i prvi proizvođač u svetu. Svaka naredna generacija vozila im je bolja, kvalitetnija i lepša. Hteli neki to da priznaju ili ne, oni su ozbiljan igrač na tržištu.

милош

pre 6 godina

Годинама возим Французе али ми се нови i30 опасно свиђа и по дизајну и по томе шта нуди за веома приступачне цене.

Drejan

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 30. decembar 2017 09:44)

Smesan si deckic. Izguglaj prvo da vidis sta sve hyundai radi i pravi i ko sve uzima masine i celik od njih. Izguglaj u kojim industrijama su sve prisutni. Kasno su poceli, ali objasni mi molim te kako danas da pravis automobile, ako nemas dobre strucnjake? Kako da se probijes, da napravis kvalitetan proizvod u takvoj konkurenciji danas? Pre nego sto se subjektivno nalupetas, izbroj do 1000 pa mozda i iskuliras posle toga. Ne razumem zasto B92 uopste objavjuje pljuvacke komentare!?! B92?!?

Ovaj sto pominje 6 godina garancije na koroziju. Stari i30 mi je 8 i kusur godina, nema ni trunke korozije. Cak ga i retko perem, uglavnom je uvek pun prasine ili zimi soli. Mozda ja imam samo srece, ko zna. Ono sto i dalje tvrdim da im je glavno je pouzdanost. Dusu im vadim i samo biju i dalje. Jedini problem po meni je kvalitet usluge ovlascenih servisa.

Aca

pre 6 godina

Imam Accent 1 1.3i 84ks,1996 auto iz tog vremena neprikosnoven lepa linija veliki l udoban mekan na ogibljenu motor dovoljno jak,i stoje najvaznije sve je u fullu.Veoma pouzdan,skoro da de i ne kvari.

Buca Krtalic

pre 6 godina

Pogledajte gde je Hyundai danas a tih '80-ih godina kada su izvozili Pony u USA nas JUGO mu je bio glavni konkurent po ceni! A gde su danas Jugo i nasa Zastava?
Secam se korejanaca '90-ih godina (Daewoo, Hyundai...) kada im je svaki model bio u nekoj meri kopija evropljana a sada su medju najvecim proizvodjacima na svetu. Misljenja sam da ce nesto slicno i kinezi postati samo da se malo osamostale sto se tice dizajna i ostale tehnologije u auto industriji...

Zuba

pre 6 godina

(mora bolje, 30. decembar 2017 11:13)

Vredi li kupiti polovan i30 1.4? Vidim da mu je mana da se ljusti volan. Tako sam bar procitao.

123

pre 6 godina

Jesu ovi pekli zanat u Kragujevcu?
Jel nama bese nije valjala Zastava pa smo je prodali?
Kupujte 500L i uzivajte u novim modelima srafciger industrije u Kragujevcu, nismo za bolje!
ZHyundai/Kia svaka cast, samo napred, jaca servisna mreza i dobre akcijske cene, cak i u Srbiji raste interesovanje za ovu martku.
Bravo!
(Luka_Laban, 29. decembar 2017 18:09)

Male nacije su predodređene za šrafciger industriju. Pogotovu one koje su neodlučne, ne znaju ko su i šta su i gde bi.

HanSolo

pre 6 godina

@hehe 
Argumentovan odgovor bez ijedne cinjenice,e to je za smeh hehe...Znam sta prave jos,usisivace,miksere i svasta nesto pa misle i kola znaju da naprave...Zato su unajmili gomilu germanskih dizajnera i inzinjera,ali dzaba,nikad na nivou evropljana biti nece,jedino gde su bolji je neverovatno agresivni marketing...Niko ovde nikog ne pljuje,a to sto imas potrebu da pravdas svoj izbor auta,to je vec za druge rubrike...
(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Moldere.. Evo opet tebe bez I jednog znanja.. Oni prave skoro SVE od brodova, pa do electronike.. A što su uzeli Petera Schreyera od Audija, i Albert Biermanna iz BMW M-sporta pokazuju da znaju šta radu.. Tako svi rade.. Audi I BMW su uzeli Krisa Banglea iz Fijat/Alfe(Čentro stila) jednom.. Po tvom onda nemci nikad nećedu biti "na nivou" Italijana.. Hondaj(tako se pravilno kaže) imaju i Genesis marku, pa je grupacija pustila Kia Stinger.. Sa svim solidna kola.. Oni sve rade po inteligentnom planu.. Isto kao što je Tojota radila sa Lexusom.. U početku su ljudi bili rezervisani, a danas se zna da po kvalitetu nema bolji auto.. Pojma nemaš..

Hehe

pre 6 godina

@(Molder, 31. decembar 2017 15:35)

Ono kad je lakse zidu objasniti nesto nego tebi. Nigde ne se pravdam, niti imam potrebu da se pravdam, veoma sa zadovoljan izborom, i najvece sanse su da ce i sledeci biti nov i30 karavan. Samo treba u glavi da se sredis malo i bices ti ok. Jer, pojavljujes se u temi hyundai samo da bi napljuvao nesto sto ti se ne svidja.

Hehe

pre 6 godina

@ (Molder, 1. januar 2018 14:06)

Nigde ja ni ne tvrdim da oni prave najbolje aute. Imaju i dobre i lose strane, kao i svi drugi od nepremijum prozivodjaca sto sam probao iz tog segmenta, a probao sam svasta. Istina voleo bih da mogu na par dana da uzmem auto, ali to bih mogao samo kroz rent-a-car, a to mi je bacanje para.

Pera

pre 6 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1341372#k25684758

Ne lupetaj! Ziveo sam ovde, video sta se radilo a i bio sam u Juznoj Koreji u kojoj sam ziveo pet meseci.
Juzno Koreanci ne velicaju hjundai uopste, cak stavise kriticki su nastorjeni prema njemu i tada kada sam ja bio upravo je bio predstavljen ioniq hibrid koji je imao problema sa softverom, to je naislo na toliko pljuvanje od strane naroda da prevazilazi i nase granice. Sa jednim velikim ali, naime problemi su sredjeni!
E kod na je mrtva zastava dobijala decenijama subvencije i zatvoreno trziste i sta smo mi kao kupci dobijali? Sve losiji i losiji proizvod, nepostovanja garancije, nepostovanje rokova, sve visu cenu i jos stosta. A secas li se "kada meni plata tada tebi deo"?!

Oni su ulagali, pratili korak s' vremenom i nisu se razvijali na ledjima svojih gradjana vec su primarni profit ostvarivali izvoznim ugovorima! Hyundai ne proizvodi samo automobile! Taj pristup preko ledja naroda vodi samo ka samodestrukciji!

Vlada

pre 6 godina

@Zuba

Ja sam uzeo i30 1.4 2014 godiste i mogu reci da sam zadovoljan. Trom je na niskom broju obrtaja pocinje lepo da vuce tek preko 3000. Ali je stedljiviji od predhodnog i30 u gradu a pogotovo na otvorenom jer ima 6 brzina ra razliku od starog koji ima 5. Nije luksuzan ali je sasvim korektan kvalitet obrade. Trosi 6.8 - 7.2 u gradu pri normalnoj voznji, na otvorenom 6. Moj tast ima i30 2008 god kupio novog i nije imao nikakvih vecih kvarova evo za par meseci 10 godina, ali trosi osetno vise ima 109 ks naspram mojih 100 a trosi u proseku 2-3 litra vise.

Pametnjaković Mlađi

pre 6 godina

Zubo, vredi uzeti polovan i30, narocito 2. generacije ako nadjes povoljno. Imam kozni volan koji izgleda kao nov posle 2 godine, za 1.4 motor i enterijer drugi su pisali. Meni je potrosnja po bord kompjuteru nesto preko 8 u gradu, nesto ispod 6 na otvorenom, okruglo 7 kombinovano kad je ista kilometraza i jednog i drugog. Ovlasceni servis deluje OK, mada sam primetio da im majstori variraju po strucnosti. Alternativnih servisa ima vrlo povoljnih. Pozdrav

123

pre 6 godina

Biće kao sa samsungom, i lg,om.....Ima da dave polako....I na kraju, za 10 godina ima da.budu najveći, ako ne u prva tri proizvodjača, prave super vozila, i to je to....Pametan narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drejan, 30. decembar 2017 01:03)

Oni kažu za japance da su lenji.

obi van

pre 6 godina

ne znam zašto neki ovde porede Koreju sa Srbijom.
Njih ima 10 puta više, 100 puta su vrijedniji a školski sistem im je jedan od najboljih na svijetu.
Mislim da većina nas ne uviđa koliko smo mali i beznačajni.
Srpska auto industrija, dajte molim vas...

George Costanza

pre 6 godina

*Vozač

Jugo nikada ni za jedan auto nije bio pojam. Niti je bilo koji Zastavin auto bio bolji od prvih koreanaca. Kako samo zamišljate uspon Hyundai-a? Prodavali su kante gore od juga, u desetinama miliona, pa su polako od profita ulagali u tehnologiju, povecavali kvalitet, poboljsavali dizajn i stigli ovde gde su sada. Pravili su ruznjikave automobile solidnog kvaliteta po niskoj ceni i postepeno poboljsavali dizajn i kvalitet. Da bi izvezao milion i vise automobila, isti automobili moraju biti pristojnog kvaliteta inače ih niko ne bi kupovao. Videli smo fijasko sa izvozom juga i koliko se taj pojam za Hyundai-a dobro prodavao, a realnost je drugacija. U vreme kada se Yugo izvozio, već tada su Kia i Hyundai bili pojam za Zastavu, par klasa iznad ako je uopšte Zastava pripadala nekoj klasi automobila.

Mandrak

pre 6 godina

Prestanite da poredite Srbiju sa Južnom Korejom. Mi smo po svim parametrima gori i od Severne Koreje. Mi nikad nismo ni imali auto industriju. Italijani su nam nacrtali stojadina i juga i onda smo mi po toj šemi šrafili i fušerili 50 godina i država plaćala za plate viška zaposlenih. Da smo sklapali tuđa kola kao danas, barem bi pratili svetske tokove i imali šta „domaće“ da vozimo.

Vlada

pre 6 godina

@Vozac

Kao sto je vec receno Yugo nikada nije bio dobar auto, ni u ludilu pa ni u paralelnom univerzumu. Zastava automobili su bili uvek krsevi i sklopocije. Sa njima mogu da se porede jedino ostali krsevi iz istocnog bloka Wartbug, Škoda, Moskvič i tako tome. Ja jos nisam seo u Yugo ili 101/28 kome se enterijer ne raspada i sa menjacem moras da glumis pilota borbenog aviona kako bi ubacio u brzinu. Uz to karoserija je ocajna nema ni jedan koji ne protruli za 10 godina kamoli za vise, o delovima da ne pricam prakticno je sve potrosni materijal. Kad sretnem nekog ko hvali Yuga recima “ja sam prosao 200000 sa njim sta su bolji stranci?”. A 3 puta radio generalku i menjao sve sto se moze menjati od farova do stop svetala.