Četvrtak, 21.12.2017.

19:29

Ko je stao uz Trampa, ko je okrenuo leđa? Srbija rekla...

Generalna skupština UN je na vanrednoj sednici sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim.

Izvor: B92

Ko je stao uz Trampa, ko je okrenuo leða? Srbija rekla... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

171 Komentari

Sortiraj po:

Ante

pre 6 godina

Jos jednom se pokazuje da trenutno u EU samo Hrvatska i Poljska stoje uz Ameriku, kontra EU. Guranje prsta u oko Njemackoj, skupo ce nas to kostati.. Doduse, cini mi se da je ovo vise bilo podrska Izraelu, jer ce se sklopiti posao s njima u vezi F-16, bilo je glupo i pomisliti da ce u toku pregovora s Izraelcima Hrvatska glasati protiv njih. Doduse, i bez toga imamo super suradnju s Izraelom, kad malo bolje promislim, dobro su glasali nasi, zacudo..

dr

pre 6 godina

Radikalni islam je najveća pošast posle drugog svetskog rata, kao što se pokazalo u Bosni i na Kosovu i na žalost preko naših leđa se to prelomilo, jer smo mali i nebitni, a time se zapad ulagivao svojim naftnim saveznicima. Kakva crna muslimanska Palestina, to ne sme da postoji, ali 'ajde, kako god da uradimo, biće pogrešno.

PR

pre 6 godina

Niki Hejli zapretila svima u 193 države članice UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje - ova rečenica sve govori o američkoj politici diktature, jer ona to i jeste - PRAVA DIKTATURA!

pljujete a ne znate šta

pre 6 godina

...ono kada nikad ne propustiš priliku da budeš glup u društvu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. decembar 2017 20:14)

DA li vi uopšte čitate vesti!? Osim ISA i Izraela i 9 državica sve ostale su glasale protiv ili su uzdržane. I sa istoka i zapada...

hm?

pre 6 godina

Skupo ce ovo da nas košta, posto ce SAD bes da iskale na najslabijima. Mi nikako da shvatimo da medjunarodna politika ne pociva na ljubavi, vec na interesima! Izrael je protiv nezavisnosti Kosova i vrlo uticajan u diplomatskim odnosima, medjutim mi stalno gledamo u pravcu Moskve. Nikako da naučimo da Moskva suzama ne veruje i sve skupo naplati.

Pratimo razvoj situacije

pre 6 godina

Kako vam je promaklo da je Britanija(kao i skoro sve zemlje EU) glasala protiv USA? Dupe i gaće se razilaze...

Zamislite situaciju da je Srbija glasala protiv i u bila istom košu sa svetionicima napretka kao Gvatemala, Honduras, Maršalska ostrva, Mikronezija, Nauru, Palau i Togo.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Israel?Ima pravo na državu.Palestina?Ima pravo na državu.Najbolja kombinacija je federalna država sa dogovorenim imenom i jednim službenim jezikom.Jeli to moguće?Jeste,ali treba dobro pripremiti.

Jerusalim

pre 6 godina

@(Матора Мачкетина, 21. decembar 2017 21:17)

Nije Izrael odlučio da sad da "menja glavni grad"... Jerusalim je bio glavni grad i '48.

U Jerusalimu je i parlament i ministarstva i razne druge vladine institucije.

Ambasade su do sada bile u Tel Avivu jer mnoge države nisu htele da kvare odnose sa muslimanskim državama koje odbijaju da prihvate Jerusalim kao Izraelski grad.


@(Srbijanac, 21. decembar 2017 22:30)

Pa ko je koga proterao bre?

U Izraelu i dan danas žive milioni Arapa, a Izrael je po teritoriji manji od Srbije.

To je Jordan sistematski proterivao ne-arapsko stanovništvo za vreme jordanske okupacije Jerusalima, Judeje i Samarije... čak su i Hrišćanima koji su Arapi bili uveli razne restrikcije, pa su mnogi pobegli sa teritorija pod jordanskom okupacijom...

Izrael je nakon oslobađanja Jerusalima ponovo dozvolio da se prave ne-arapska naselja i da se ne-arapsko stanovništvo vraća, što je vraćalo demografski sastav u sličnije stanje kao od ranije.

Arapi su do 1948 imali otprilike trećinu u Jerusalimu... i danas su Arapi otprilike trećina u Jerusalimu.

Uzmi pogledaj koliko je procenata Hrišćana ostalo u Jordanu... tridesetih je bilo oko 20% Hrišćana... danas piše da Hrišćana u Jordanu ima oko 2-3%, možda 4%... a Jevreja u Jordanu ima 0% danas.

Većina današnjih Izraelaca ima bar nekog pretka koji je došao kao izbeglica iz neke arapske države jer su i razne druge arapske države masovno proterivale Jevreje kada je sadašnji Izrael osnovan.

Ajnepitu

pre 6 godina

Znaci mi vicemo da je Kosovo Srbija, ali negiramo da je Jerusalim Izrael?
Pricamo o NDH a dajemo imena ulica po Nedicu...
Srbija sizofrenija...
@(oz, 21. decembar 2017 20:11)

Prvo, ne postoji nigde ulica u Srbiji nazvana po Milanu Nediću i ne širi dezinformacije, a drugo, upoređivanje Nedića sa Paveliđem i NDH je kao uspoređivanje grešnika sa satanom i celim paklom.

ja

pre 6 godina

neverovatno je, da je 70% komentatora funkcionalno nepismeno i nije u stanju da razume procitan tekst.
Dakle, za usporene: Srbija je glasala za rezoluciju kojom se ponistava odluka SAD, kojom bi se Jerusalim priznao za glavni grad Izraela, sto dalje znaci:
Srbija je glasala PROTIV SAD i PROTIV Izraela.

Ivan Ng

pre 6 godina

Ti dole, nemoj da lazes bre! Izrael je slao oruzije Srbima u Bosnu, Izrael nije podrzao nato intervenciju. Jel tvoj patriJotski mozak moze da svari to?

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje."

(a koje su boje te kantice i lopatice?, 21. decembar 2017 23:13)

--

Kosovska autonomija je ukinuta 1989. godine. Od tada, do 1999. Kosovo je bilo deo Jugoslavije (bilo SFRJ ili SRJ) iskljucivo kao deo Srbije.

Savezna Republika Jugoslavija je osnovana 1992. godine. Kosovo nije uslo u njen sastav kao federalna, ili bilo kakva druga, jedinica.

Cak i ukoliko bi se tvoja kvazipravna teorijica uzela u razmatranje, Srbija ostaje naslednica Savezne Republike Jugoslavije, i iz ne iznosi sve ono sto je u nju unela. Ne ocekujes valjda da Kosovo posle raspada SRJ pripadne Crnoj Gori kojoj nikada nije pripadalo i koja ga, uostalom, nije ni trazila?

Vasa

pre 6 godina

Trebalo je glasati protiv, u najmanju ruku biti uzdržan, mi smo u istoj situaciji bili na Kosovu naša vekovna teritorija i redovno smo imali problema sa fundamentalistima, zasede, ubistva, otpor prema zajedničkom životu, na sve moguće načine se tražila samo jedna opcija Kosovo Republik ništa drugo nije bilo opcija, obične građane Izraela smo izdali.Ne nisam Jevrejin ali ono što je taj narod prošao zaslužuje svoju državu, a samoubice u gradskom prevozu ne podržavam.

my way

pre 6 godina

Моја прва реакција је била да нам ово није требало, међутим када станем на лопту и боље размислим, ми смо овде били на страни међународног права, истине и правде, плус готово целог света.

marija

pre 6 godina

Čuj,
podržava se Rezolucija koja kaže da se pregovorima sa terorističkim Hamasom dodje do rešenja.
A to će biti - NIKAD.
To vam je isto kao što Srbija treba pregovorima sa ratnim zločincima Haradinajem i Tačijem dodje do konačnog rešenja i prizna KiM kao nekakvu državu Kosovo. Na to će Vučić de facto pristati kako stvari idu.

Epa, braćo Srbi, Izrael NEĆE,
IZRAEL NIJE slaba SRBIJA,
OD IZRAELA TREBA UČITI!

Kakvi pregovori s teroristima???!
Kakvi pregovori sa Hamasom, Haradinajima, Tačijima,...????????????

Tramp je presekao,
i Tramp je u pravu!
PODRŠKA IZRAELU!
A nama neka je Bog u pomoć!

PS. Naučite da Tramp nije Klinton, braćo Srbi!

BeKo

pre 6 godina

Jerusalim je srce Izraela i Jevreja a kasnije su se na tu lozu nakalemili i hrišćanstvo i islam a sada bi valjda da sakriju mesto kalemljenja.
Srbiju razumem samo zato što se smatra hrišćanskom ali to ne znači da su u pravu.

Kyle and Peel

pre 6 godina

palau, mikronezija i marsalska ostrva su pod kontrolom sad, zao mi je sto oni uopste imaju mesto u un. nebitno za koga da glasaju. to je isto kao da taj status dobiju martinik ili francuska gijana, ili pak nova kaledonija. prosto nema poente.

pazi, britanci su bili za, ali su zato gospoda raketni stitovi poljaci i rumuni pokazali ko vodi njihovu spoljnu politiku.

nauru za 1,ooo dolara ima da glasa i da je kosovo rogue state ako platimo :). ako plate albanci, glasace da smo to mi.

Goran

pre 6 godina

Ало бре, русофоби тј, аутошовинисти, па није ово само став Москве, већ и у већој мери и Брисела. Шта је требало да подржимо једну тотално несувислу и опасну одлуку фанатика Трампа подстакнуту још већим фанатизмом Натањахуа? Па цела Европа је против тога јер већ и онако има превише ратних избеглица са тих простора. Овде није питање пријатељства (мада смо видели јеврејско пријатељство од почетка деведесетих), већ питање поштовања међународног права (на чему и ми градимо позицију по питању Косова) и питање спречавања нових ратних сукоба за које би Европа (а Бога ми и Србија као транзитна земља) морала да опет плати високу цену. Тако да ваше острашћено бацање камења на Кремљ и КГБ, само је показатељ ваше острашћености, мржње и политичке неписмености.

Aleksa Radojičić

pre 6 godina

Ajme bože,glupljih komentara nisam čuo. Nimalo mozga tu nema. Pametno je što smo glasali za ovu rezoluciju,zato što je uskladu sa našim interesima i stavovima. Nema tu nikakve veze sa Rusima i KGB,nego sa našim stavom da se trebaju poštovati međunarodno pravo,po kom je Istočni Jerusalim okupirana teritorija.
Srbija bi glasom protiv(ili uzdržano) izgubila Kosovo,jer bi tim postupkom podržali spoljnu politiku SAD koja se zasniva na principu oduzimaj i cedi do poslednje kapi. Bukvalno,ne bismo dobili nikakve bonus pojene od SAD,a Albanci bi odmah počeli sa napadima po principu koja je razlika između Kosova i Jerusalima. Opet ponavljam,ova odluka nema nikakve veze sa Rusijom,komunizmom i KGB. Ova je odluka u skladu sa našim stavom da se međunarodno pravo mora poštovati.
PS Za neupućene, komunistički period naše istorije se može nazvati vrhuncem naše diplomatije i naše MSP bi trebalo da se sto više približi tim lepim vremenima

badr-hari

pre 6 godina

a slušao.sam neke od vlastodržaca kako su uvek citirali jevreje i njihovo "dogodine u jerusalimu" ,kada su uporedjivali sudbinu Srba u krajini.... al tad su bili opozicija, sad su vlast...vremena se menjaju kao i retorika

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega
@srpski interes
Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje.
Ne moze pijandura, koji je dobio sansu da vlada Srbijom na osnovu toga sto je bio dete palog borca i dobar komunista, da zezne tim od 40-50 skolovanih ljudi(na najprestiznijm fakultetima sveta), koji znaju sta ce se desavati u svetu u sledecih 10 godina ..
A opet pijandura slavio potpisivanje te rezolucije kao pobedu nad NATO paktom.
Znate, te fore, spoljni neprijatelji, izdajnici, itd. to pali samo kod nasih balkanskih naroda .. Za spoljnu politiku treba i neko znanje, i mogucnost da svako izrazi svoje misljenje bez da ga streljaju sto protivureci vrhovnom vodji ili njegovim lakejima ...

Nindza

pre 6 godina

Hahaha, sad da vidim domace dusebriznike koji nipodastavaju srbiju kada saradjuje sa Rusijom ili Indijom ili Brazilom.
Sad se vidi koliko svi "vole" Ameriku. Honduras i Togo...

Miler

pre 6 godina

Mislim da je ovo prekretbica kojom se moze oznaciti kraj Americke hegemonije i statusa sile br 1 u svetu. Posle ovoga zaista oni to vise nisu.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

(SRBIN, 21. decembar 2017 21:06)

Naročito zbog tog ruskog uticaja Srbija daje pare za kampanju Klintonovih, a pod tim ruskim uticajem i Bler je postao savetnik premijera Srbije...i tako, ubi nas taj ruski uticaj.
Koliko je tebi dobro Srbine, kako se ti voziš...svaka čast.

Džimi

pre 6 godina

@(Dragan, 21. decembar 2017 20:59)

Znamo da je neobavezujuća, ali obrukali su Srbiju takvim glasanjem... pljunuli su i na Kosovo i tako.

Pričaju na TV stalno kako je Kosovo kao "srpski Jerusalim", a o Jerusalimu kad se glasa predstavnik Srbije glasa za interese Turske i to dok je Bosna uspela da ostane uzdržana (jer im RS ne daje da glasaju protiv Izraela).

Pa zamisli tako, na primer, kad bi Turska predložila neku neobavezujuću rezoluciju u kojoj kažu, na primer, da su manastiri na Kosovu istorija albanskog naroda ili tako nešto...

Da li bi bilo svejedno ako se glasa za to jer je "neobavezujuće"?

dršte gaće mačići

pre 6 godina

@Србин из Српске
SAD u UN ima samo jedan glas, van UN ima sve što joj se ćefne. Ako su rezolucije UN važne onda je važan i UN i mi imamo važnu rezoluciju tamo, a poeni koje svi pominju nigde ne postoje i ne priliče suverenim državama. Postoji sila i tek mogućnost da joj se suprostaviš da ne čini šta hoće, kao na primer da priznavanja država ili glavnih gradova kako joj se ćefne, ovo je bio sasvim prirodan glas za Srbiju i sve ostale ma koliki bili u svojoj sili, ali koji sve više shvataju da su UN i njima važne posebno u kontekstu moći SAD, kojima niko, ama baš niko na svetu nije ravan. A i Izraelu nije oduzeto ništa, niti je dodeljeno Palestini. A Izrael će da razmisli da li mu više prija SAD ili UN (naravno ko što Šimon Peres reče, UN sve je to lepo, ali sile su te koje odlučuju). Sve slabosti UN biće stavljene na probu, a sila će imati prilku da se dokaže. Uostalom, rat jeste kulturan proizvod civilizovanog čoveka i jednini je način da se ta kultura u njemu i promeni. Ništa drugo ne deli lekcije kao rat. Zato ako hoće Jerusalim, moraće da se dogovore u UN, ili da ga osvoje. Rat je moguć, jer se to desi kada mudrost trgovine omane kao ovog puta i ne ponudi valjanu valutu za ugovor koji traži.

Srbijanac

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima likova koji ne povezuju slucaj Srbije i Palestine. Ko je koga proterao? Jel su Hrvati i Siptari proterali Srbe? Jesu! Jesi li Jevreji proterali Palestince sa svojih teritorija? Jesu! Gde vi ovde vidite nelogicnost? Pa ako treba nekoga da podrzimo to su upravo Palestinci.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Ono kad je na jednoj strani čitav svet, a na drugoj Amerika i Izrael, a Srbi pričaju o "promašaju" srpske diplomatije?? Pa dal' je moguće? O čemu vi to pričate? Kakvi promašaji kakve gluposti? Nemačka, V.Britanija, Francuska, Španija, Italija...Rusija, Kina..svi protiv, ali Srbi su napravili promašaj? Hahahaha

Pimbe

pre 6 godina

Znate šta mene cudi više od ovoga!!! Skoro cio muslimanski svijet je stao iza Srbije (osim američkih satelita tipa Avganistan i turska iz tog vremena) kad je Kosmet u pitanju, a vi ovde likujete nad ovom informacijom!!! Dajte bre ljudi kakav izrael i kakva amerika!!! Stali smo na pobednicku stranu a ne na cionisticku i okupatorsku sa nauruom i mikronezijom u društvu.

Tirke

pre 6 godina

Srbija u uvijek na krivo strani.
(nenad rs, 21. decembar 2017 19:51)

Samo kad si na strani SAD onda si na pravoj strani? Ostalih 128 zemalje su na krivoj strani..

prcko

pre 6 godina

koga je pitala srpska vlast kako ce da se izjasni. nikoga. koga oni predstavljaju. pa za evroviziju glasamo koju cemo pesmu a po ovako vaznom pitanju se narod uopste ne pita. situacije je veoma skakljiva i moze se srbiji obiti od glavu. mogli su barem biti suzdrzani

Srbin voli Izrael

pre 6 godina

Zbog ovog neokomunjarskog autogola MSP i katastrofalne politike totalno puklog ministarstva, očekujem ostavku ili otkaz ministra Dačića!
Imali smo priliku da i mi uzvratimo Izraelu najjasnijom podrškom umesto destruktivne komunisticke politike neokomunista.
Kakva propuštena prilika.

KOMSIJA

pre 6 godina

Gospodine rez.1244 nigde ne pominje Srbiju,nego samo srj.Jel ti jasno sada?Dakle,po rez,1244,tri godine,uz posredstvo MZ,i Kosovo ide,odnosno njen narod,ide na referendum,i odlucice da se ozamostali.Kosovo nema prava po Ahtisarijevom planu da se pripoji nijednoj Drzavi,nego ce bude samostalna Drzava.Jel ti sad jasnije,gospodine?Ostavite te lazi koje vam servira vase vlasti.Oni ostaju na vlast,a vi se bavite LAZIMA.Kako niste jos siti s tim manipulacijama?

milan

pre 6 godina

Pozdravljam odluku vlade Srbije da ne da glas Trampu. Mislim da to nema ništa sa Amerikom nego najvećim delom sa Trampom i njegova bolesna ideja da sve što je Obama uradio poništi.

Goran

pre 6 godina

(peki, 21. decembar 2017 20:30)

Izrael je bio za bombardovanje Srbije 1999, a jedan od najvecih zagovaratelja bombardovanja je bio upravo Bendzamin Netanjahu, koji je bio i ministar odbrane u to vreme.

Izrael nije priznao KiM jer ima svojih unutrasnjih problema bas kao i Spanija, a ne zbog neke ljubavi prema Srbiji i sveopste medjunarodne pravicnosti.

Neko

pre 6 godina

@nick

Ta genijalna odluka je rezultat (Jugoslovenske vlade) i ostala je od tad, posto i Rusija naravno podrzava Palestinu. A SAD ne priznaje postojanje Palestine.

zoran

pre 6 godina

Morali smo biti uzdrzani. Bar toliko.
Ne poistovecujte Jevreje i zioniste. To bi vam isto bilo kao a positovecujete sve Srbe i Arkana i slicne.

Jerusalim

pre 6 godina

@(srpski interes, 21. decembar 2017 21:11)

Istočna polovina Jerusalima je bila pod okupacijom Jordana... Jordan je bio običan agresor, koji je '48 izvršio agresiju i ponašao se kao najobičniji okupator prema ne-arapskom stanovništvu... sinagoge i crkve na teritoriji pod okupacijom Jordana su prolazile kao i srpski manastiri na Kosovu, a ne-arapsko stanovništvo su sistematski proterivali.

"Palestinci" tad nisu tražili da prave neku "svoju državu" na teritorijama koje su bile pod okupacijom Jordana jer su sarađivali s njima kao jedna ista nacija.

Kada je Jordan 1967 nastavio sa agresijom, Izrael je bio dovoljno jak i potisnuo je Jordan nazad u granice Jordana.

A takozvana "Palestina" je tek krajem osamdesetih godina dvadesetog veka jednostrano proglasila nekakvu "nezavisnost", bez određivanja teritorija, a Jordan se onda kao u njihovu korist "odrekao" teritorija koje nisu ni bile jordanske, iako Jordan nije imao pravo da im kao "ustupa" teritorije koje nisu njegove.

Ne može ni Austrija da kao "ustupa" Rašku oblast Kosovu samo zato što su ga držali pod okupacijom u prvom svetskom ratu, kad to ne pripada Austriji danas.

Tako da UN rezolucije koje su arapske države uz podršku komunista izglasali mogu da okače mačku o rep.

Oxi

pre 6 godina

Crnogorci nisu mogli da odole da i braci Amerikancima zabodu noz u ledja, uprkos tome sto su ih ti isti Ameri nedavno ugurali u NATO i pre par dana im priznali jezik iz vremena Sekule Drljevica...

peki

pre 6 godina

Ljudi koliko sam ja shvatio mi smo glasali za to da se odluka trampa proglasi ništavnom. Kako smo to izašli Izrael? Pročitajte opet tekst piše 128 glasova "za" proglašenje ostavke ništavnom..."za" je glasala i Srbija.

srpski interes

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega

Ono

pre 6 godina

Ne vidim kako naše ZA šteti interesu Izraela. Koliko sam upoznat rezolucija UN o Jerusalimu idalje stoji, nisam nikada čuo da je Izrael promenio svoj stav i koliko znam Izrael je makar na papiru idalje okrenut zajednickom rešenju kada je Jerusalim u pitanju. To sto je USA odlucila kako je odlucila iako nije direktno umesana u konflikt koji postoji je samo njihova stvar. Takodje ta odluka je povukla niz nasilnih protesta i dovela do u ubijenih i ranjenih i sa jedne i sa druge strane. Mislite li da majke Izraelaca čiji su sinovi i ćerke stradali ili su na prvoj liniji gledaju na ovo kao na nešto veliko za njih? Od kada je od mirnog rešenja bolje zapodenuti sukob? Od kada to Izraelu loše ide pa da im ovo bude prekretnica?

тоша

pre 6 godina

@KoleCZ

Палестина и обе њене партије (Хамас и Фатах) су против независног Косова. То су небројено пута поновили палестински председници као и палестински амбасадор у Београду (да, Палестина има амбасадора у Србији јер Србија признаје Палестину као државу у границама од пре 1967 године). Палестина сматра тзв. независно Косово као противправну америчку творевину насталу мимо међународног права (исто тако и Израел то сматра и такође не признаје тзв. Косово). Ми смо гласали против једностраних потеза, као што је овај Трампов, а не против Израела. Исто смо тако против свих једностраних потеза на Космету. Проста филозофија и нема шта и ко да буде увређен и повређен.

Giovanni

pre 6 godina

Braća Srbi opet ne vide dalje od nosa i prodali bi se za šaku dolara! Ovde je suštinska stvar u pitanju, be moze jedna sila preko noći da prelomi nešto u nečiju korist i da zasniva svoju odluku na „pravu jačeg“. Izraelsko-Palestinsko pitanje je jako osetljivo i komplilovano, tolilo da već decenijama nema većeg pomaka. Rezolucija nije protiv Izraela direktno, niti u korsit Palestine, nego samo poziva na dijalog i pregovore i trazi da se konačni status ne prejudicira. I ja smatram Izrael za prijateljsku zemlju i delom sam sam jevrejin, ali ne moze jedan Tramp da misli da je bogom dan za sve!

dule

pre 6 godina

Mene Kosovo i stav Izraela po tom pitanju malo zanima.

Ono što mogu da potvrdim jeste da u pitanjima Bliskog istoka ja uvek ali uvek stajem na stranu Izraelaca. Ljudi od pustinje napravili čudo, ekonomsko, tehnološko, kulturološko. Oko njih divlja, ali bukvalno divlja plemena. Onog trenutka kad Arapi preplave Izrael to se neće puno razlikovati od Egipta, Alžira, Sirije, ...

Uvek za Izrael.

Sremac

pre 6 godina

Pojedinim "znalcima" ovde ne valja kada smo sa vecinom, a ne valja ni kada smo sa manjinom, "mimo sveta"... Onda je Ukrajina " bratska zemlja", pa je Izrael "najveci" prijatelj... Sve vrsni poznavaoci medjunarodnih odnosa... Ti "laki poeni" koje smo mogli zaraditi kod USA su budalastina... Mnogi su zaradili lake poene priznajuci KiM kao nezavisnu drzavu... Niti bi imali vecu korist da smo ih podrzali niti cemo imati losiji tretman kod kauboja... Uostalom, kako su nam pomogli tako im polako vracano kusur... Neka ih podrzi NATO i Kosovo...

zoki

pre 6 godina

Ma zar je bitno kako je Srbija glasala? Izrael i Amerika samo na to misle? Mogli smo da glasamo bilo kako, ništa to ne bi promenilo. Nebitni smo, shvatite. Sem toga, ko je još video vajde od udvaranja Amerikancima?

Aleksandar

pre 6 godina

Koliko Zionista u komentarima,te Izrael nije prizno kosovo,te bratski Izraelski narod.A Palestinci nasi neprijatelji zato sto su muslimani.A ko je nama uzeo Kosovo ?Da nisu Palestinci ? Ili su nam kosovo uzeli Zionisti i Jevreji koji su vodili Ameriku i Nato.

SF

pre 6 godina

Tako i treba
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12)
Waw, tvoj komentar je dokaz da ima:):)

Матора Мачкетина

pre 6 godina

А и који очин је требало и Израелу да мења главни град?!? Толике деценије је све добро функционисало и у Тел Авиву.

mklos

pre 6 godina

Sramota. Umesto da skupljamo jeftine poene, mi radimo sve protiv sebe. Drzava Izrael ne priznaje Kosovo. Takav stav Izeaela meni bi bio dovoljan razlog da u ovoj situaciji stanemo uz njih i pruzimo im podrsku. Ovako sami sebi pucamo u nogu. Nikad nama nece biti bolje jer ne umemo da radimo za sebe. Kao da se trudimo da se ukopamo jos dublje. Imajuci u vidu ko je sve na vladti u Srbiji, ovakva odluka me i ne cudi mnogo. A tako malo nam fali.

Dacha

pre 6 godina

To sto nismo uzdrzani zbog Izraela koji nije priznao Kosovo znaci da je stvar oko istog resena i da cemo ga mi u nekom obliku priznati sledece godine zbog ulaska u EU. Ili je nasa vlada totalno poludela, trece nema...

Arhivator

pre 6 godina

Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.
(Sasa, 21. decembar 2017 20:48)

A je l' može da istu logiku primenimo i na, recimo, genocid u Srebrenici?
Preko 100 zemalja kaže da se tamo desio genocid, a one koje to negiraju se beoje na prste.
I, hoće li to ubediti vaskoliko SrBstvo? Naravno, da neće, poznato je da Srbin zna najbolje šta jeste, a šta nije...

muerto rico

pre 6 godina

S jedne strane, izrael se protivio odluci koju su donele SAD (kosovo), s druge strane mi ludaci idemo protiv Izr. Ali ne razumem, od kud sad da SAD brani interese Izr?

Blek - Chicago

pre 6 godina

Uvek, ali uvek Srbija mora da ispravlja krive Drine pa posle dobije po ... šta je falilo da nije glasala. Veliki će da se pomire i dogovore.

Miodrag

pre 6 godina

@Jerusalim je glavni grad Izraela
Ovakva pitanja se ne resavaju zarad poena.
Generalno, na osnovu komenatara samo pa se ogradjujem, nije ovde pitanje tako plitko, Palestina, Izrael. Duboko u istoriju sve ovo seze, a sem toga postoji odluka UN koja Jerusalim stavlja u poseban status. Ta odluka, ovakva ili onakva, predstavlja pravni osnov. Mi smo glasali za taj pravni osnov. Kao i Francuska, Rusija, Nemacka, UK, Kina ...
Mnogi pominju "priliku", jeftine poene, pravu stranu. Sta je sa pravom?

ivan78bg

pre 6 godina

Dali su veci retardi na vlasti kod nas kada smo glasali za,umesto da ne budemo na glasanju ili suzdrzani da budemo,ako vec nismo dovoljno pametni da galsamo protiv ili ovi koji likuju ovde na komentarima?Nismo dobili nista ovim glasanjem vec najverovatnije izgubili.A mogli smo da dobijemo.Pritom podrazli smo extremne musliane?uahahahahahah

Why ?

pre 6 godina

Zašto bar nismo probali da " propustimo priliku " da ispadnemo piglu !?
Zašto nismo (iskusno) bili neutralni ... zašto nismo sedeli ma 2 stolice ?

Srbenda

pre 6 godina

Jos jedan udar na demokratiju i slobode u Srbiji. Alo bre, u cije ime se vi izjasnjavate po ovako vaznom pitanju mimo volje gradjana. Koliko jos pogresnih poteza stetocina Dacic treba da uradi pa da bude smenjen. Glasati protiv naseg velikog saveznika Izraela, sa grupom muslimanskih zemalja od kojih je vecina priznala Kosovo se ne moze drugacije nazvati nego veleizdajom.

SRBIN

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.
(Anakin, 21. decembar 2017 20:13)

Naravno da je tako, svaka cast za komentar!

MSP Srbije je pod direktnom kontrolom KGB-a , tu sede samo radnici UDBE, verne sluge KGB mafije iz Kremlja.

Cak nisu smeli da budu ni uzdrzani ( sto je moralo biti zbog postovanja prema Izraelu koji nije priznao Kosovo ), vec su po nalogu iz Kremlja morali da dignu ruku protiv Amerike i Izraela.

Ruski spijuni u MSP Srbija direktno polazu racune bagri iz Kremlja i rade kompletno na unistavanju Srbije i guranju prsta u oko Americi a sada i prijateljskom Izraelu.

Srbistan je kompletna ruska gubernija koju vode ruske sluge i rade bukvalno onako kako stigne naredjenje iz Kremlja.

A KGB mafija je vec odredila ulogu Srbistana kao ponovnog zrtvenog jarca u njihovim sukobima sa normalnim svetom.

Ruske sluge koje vode Srbiju vec uveliko rade na tome.

neko_treci

pre 6 godina

@Torcida brate napaceni izmeri ti temperaturu i proveri prvo i ko su No1 po dugovanju u svetu, to da su najpametniji nisu, pruzaju najbolje uslove a njihva "pamet" su ljudi koji nisu mogli "preziveti" u svojim zemljama pa dosli kod njih da im rade po raznim institutima. Amerikanci su broj 1 po zatupljenosti nacije jedino sto uce su svoja istorija (koja je po razdoblju mizerna) i najosnovnije od ostalih sfera, to potkrepljuje i cinjenica da se stipendije na koledzima daju studentima koji ne znaju koliko je 2+2, ali su dobri u atletici, kosarci ili sl.

Litvanija SCG

pre 6 godina

Za sve koji pominju Izrael i Kosovo. Kosovo nije priznala ni Palestina ni vecina islamskih zemalja iako su njihovi muslimani. Toliko. Da smo glasali za Izrael dobili bi smo ono sto vec imamo a izgubili tridesetak muslimanskih zemalja

lebovitz

pre 6 godina

Pazi ovih "geostratega" što ne vide dalje od nosa. Puna im usta Kosova, i kako je Srbija trebala stati na stranu Amerike. Pa ako je ikad bila prilika da se Amerima malo stane na žulj, bez ikakvih posljedica, to je bila ova. I neka je Srbija glasala ovako. Sjetite se samo koliko silnih rezolucija protiv Srba i Srbije je ta ista Amerika inicirala, koliko je nepravde Srbiji nanijela. I sad da se glasa za njih? Taman posla. Pa evo, i "najveći Amerikanci van Amerike", Albanci, glasaše protiv Amerike. I šta ćemo sad? Hejli džaba troši olovku zapisivajući, ne može Amerika protiv cijelog svijeta, svi najveći saveznici su joj okrenuli leđa. Za ovu sramotu će Tramp odgovarati kod kuće, nisu Amerikanci inadžije kao Balkanci.

pera

pre 6 godina

Ruski ambasador u UN je tražio da glasamo ovako jer smo u UN "koalicija". Da nema Rusije Kosovo bi davno bilo punopravna članica u UN. Vraćamo delom uslugu.

srce sumadije

pre 6 godina

Prevaroo Putin Vucica.Zato ga i pozvao da nas posvadja sa zapadom da bi rusija ovde vrsljala.A ovaj nadobudni naivko naseo.A kome gore zbog toga ?Nama.Ko je krivac?Rusija kao i ivek.

nick

pre 6 godina

da je palestina drzava, sanse su 99% da bi ona priznala kosovo kao i sve ostale muslimanske zemlje u tom regionu.. najmanje sto smo mogli da uradimo je da ostanemo uzdrzani i damo kakvu takvu podrsku izraelu koji nije priznao kosovo.. jos jedna genijalna odluka srpske diplomatije..

peki

pre 6 godina

Velika sramota. Izrael kategorično ne priznaje Kosovo. Bili su protiv bombardovanja, bili su na našoj strani kroz čitavu skorašnju istoriju, a mi ni uzdržani u ovom glasanju. Jedini su nam kroz tajne kanale slali oružje devedesetih, nama a ne mudžahedinima ili hrvatima. Pobogu pa po tom pitanju su nam daleko više pomogli nego bratska nam Rusija. Da je do mene glas protiv bi bio prava stvar. Ovim glasom smo podržali Hamas i Hezbolah, koji se gotovo ni po čemu ne razlikuju od bivše OVK.

Arch Enemy

pre 6 godina

Jeruzalem je glavni grad Izraela i sa i bez rezolucije tako da ne znam zbog čega ovdje ,koliko mogu da vidim,likuju navijači Palestinaca koji prijete ISIL - om i Hamas- om!Shalom Izrael!

Србин из Српске

pre 6 godina

Дакле имбецилна српска власт је уместо да добије 100 кредита код Американаца моћних и још моћнијег Израела (који узгред, није признао Косово нити ће) она себи пуца у ногу. Комунизам уништава здрав разум. Да сте ишли стопама Краља Петра и будете ПРВИ који ће да признају постојање Израела као државе Јевреја ви губите разум у посткомунистичким сплеткарењима и левичарским скретањима!
Када су сви против тебе, могуће да си у праву!
У тих 8 што су признали Јерусалем, цео свет би прочитао име Србије.

Лицемерни пост комунисти!

Torcida

pre 6 godina

16

Tako i treba 
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12) auuu... izmjeri temperaturu prika? glupa nacija, ne moze bit No1 u svijetu u tehnologiji, naoružanju, biznisu... a pametna, imati platu 300€...

ikac klisa

pre 6 godina

hahahh E a pazi ovo, Niki Hejli pre glasanja preti na twitteru da ce popisivati ko galasa za. E sad zamisli da je situacija obrnuta i da je to rekao Putin. Pa to bi se mediji utrkivali u blacenju "kgb krvolok preti ubistvima bla bla". A ovako nikom nista. Velika je privilegija doziveti pad SAD-a, dugo se cekalo na ovakvu promenu. Iako sam i sam najvaljivao ovo prateci stanje na bliskom istoku kao i generalno geopoliticku scenu i dalje deluje nestvarno. Bliski istok im je iskliznuo iz ruku, politika ili si sa nama ili si protiv nas je takodje propala i oterala mnoge dojucerasnje saveznike. U evropi nisu uspeli da isteraju ruse i stopiraju severni i turski tok iako je bilo mnogo lobiranja i pritisaka. Nisu u stanju Bugare da nateraju da kupe flotu f-16 aviona vec ce ovi remontovati migove kod Rusa. Tramp ne moze da nadje sebi novi rat... What a time to be alive ;)

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD..

Čubura je Raj

pre 6 godina

Ovo je taj komunistički kontinuitet koji Srbija "vuče" od 1944. godine. Protiv Izraela, protiv Amerike, za Palestinu i nesvrstane...Od diolomatskih figura i ljudi od autoriteta kao što su Slobodan Jovanović, Dučić, Andrić, Fotić, Moljević...spali smo na Ivicu Dačića!

Anakin

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.

KoleCZ

pre 6 godina

Znaci stali smo uz palestinu,muslimane koji su za nezavisno kosovo, a protiv izraela, jednu od najmocnijih drzava sveta, zemlju koja nije prznala kosovo i njenog saveznika USA .

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD , pa makar sve gorelo u Srbiji.

Sasa

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.
(Jerusalim je glavni grad Izraela, 21. decembar 2017 20:07

Ima u ovom drustvu mnogo bratskijih zemalja sa Izraelom , pa su opet glasali protiv Izraela. Kad vidim drustvo amerikanaca i izraelaca, drago mi je sto smo glasali ovako. Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.

pazi da ne bude kasno

pre 6 godina

@Bosanac

Tebi je draze da Srbija izgubi Kosovo nego da Palestina dobije drzavu!

Dobar komsija, nema sta

Pazi da ti se ne dogodi isto kao Srbiji sa Kosovom

Jerusalim je glavni grad Izraela

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.

brm

pre 6 godina

Nadam se da smo nešto dobili za taj glas "za", s obzirom da će on da ima i cenu. Jer smo u suprotvnom mogli da se pravimo idioti i budemo uzdržani. Hrvati pametni. Doduše, verujem da Ameri i Izrzaleci i te uzdržane isto gledaju.

Goran

pre 6 godina

Jos jednom smo propustili da izaberemo pravu stranu.Poraz nase diplomatije.Izrael ne priznaje Kosovo.Mi se kunemo kako je Kosovo srpski Jerusalim.I sta sad Dacicu,Vucicu...

nick

pre 6 godina

da je palestina drzava, sanse su 99% da bi ona priznala kosovo kao i sve ostale muslimanske zemlje u tom regionu.. najmanje sto smo mogli da uradimo je da ostanemo uzdrzani i damo kakvu takvu podrsku izraelu koji nije priznao kosovo.. jos jedna genijalna odluka srpske diplomatije..

Goran

pre 6 godina

Jos jednom smo propustili da izaberemo pravu stranu.Poraz nase diplomatije.Izrael ne priznaje Kosovo.Mi se kunemo kako je Kosovo srpski Jerusalim.I sta sad Dacicu,Vucicu...

Čubura je Raj

pre 6 godina

Ovo je taj komunistički kontinuitet koji Srbija "vuče" od 1944. godine. Protiv Izraela, protiv Amerike, za Palestinu i nesvrstane...Od diolomatskih figura i ljudi od autoriteta kao što su Slobodan Jovanović, Dučić, Andrić, Fotić, Moljević...spali smo na Ivicu Dačića!

Anakin

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.

peki

pre 6 godina

Velika sramota. Izrael kategorično ne priznaje Kosovo. Bili su protiv bombardovanja, bili su na našoj strani kroz čitavu skorašnju istoriju, a mi ni uzdržani u ovom glasanju. Jedini su nam kroz tajne kanale slali oružje devedesetih, nama a ne mudžahedinima ili hrvatima. Pobogu pa po tom pitanju su nam daleko više pomogli nego bratska nam Rusija. Da je do mene glas protiv bi bio prava stvar. Ovim glasom smo podržali Hamas i Hezbolah, koji se gotovo ni po čemu ne razlikuju od bivše OVK.

Torcida

pre 6 godina

16

Tako i treba 
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12) auuu... izmjeri temperaturu prika? glupa nacija, ne moze bit No1 u svijetu u tehnologiji, naoružanju, biznisu... a pametna, imati platu 300€...

Sasa

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.
(Jerusalim je glavni grad Izraela, 21. decembar 2017 20:07

Ima u ovom drustvu mnogo bratskijih zemalja sa Izraelom , pa su opet glasali protiv Izraela. Kad vidim drustvo amerikanaca i izraelaca, drago mi je sto smo glasali ovako. Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.

Jerusalim je glavni grad Izraela

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.

Aleksa Radojičić

pre 6 godina

Ajme bože,glupljih komentara nisam čuo. Nimalo mozga tu nema. Pametno je što smo glasali za ovu rezoluciju,zato što je uskladu sa našim interesima i stavovima. Nema tu nikakve veze sa Rusima i KGB,nego sa našim stavom da se trebaju poštovati međunarodno pravo,po kom je Istočni Jerusalim okupirana teritorija.
Srbija bi glasom protiv(ili uzdržano) izgubila Kosovo,jer bi tim postupkom podržali spoljnu politiku SAD koja se zasniva na principu oduzimaj i cedi do poslednje kapi. Bukvalno,ne bismo dobili nikakve bonus pojene od SAD,a Albanci bi odmah počeli sa napadima po principu koja je razlika između Kosova i Jerusalima. Opet ponavljam,ova odluka nema nikakve veze sa Rusijom,komunizmom i KGB. Ova je odluka u skladu sa našim stavom da se međunarodno pravo mora poštovati.
PS Za neupućene, komunistički period naše istorije se može nazvati vrhuncem naše diplomatije i naše MSP bi trebalo da se sto više približi tim lepim vremenima

KoleCZ

pre 6 godina

Znaci stali smo uz palestinu,muslimane koji su za nezavisno kosovo, a protiv izraela, jednu od najmocnijih drzava sveta, zemlju koja nije prznala kosovo i njenog saveznika USA .

ikac klisa

pre 6 godina

hahahh E a pazi ovo, Niki Hejli pre glasanja preti na twitteru da ce popisivati ko galasa za. E sad zamisli da je situacija obrnuta i da je to rekao Putin. Pa to bi se mediji utrkivali u blacenju "kgb krvolok preti ubistvima bla bla". A ovako nikom nista. Velika je privilegija doziveti pad SAD-a, dugo se cekalo na ovakvu promenu. Iako sam i sam najvaljivao ovo prateci stanje na bliskom istoku kao i generalno geopoliticku scenu i dalje deluje nestvarno. Bliski istok im je iskliznuo iz ruku, politika ili si sa nama ili si protiv nas je takodje propala i oterala mnoge dojucerasnje saveznike. U evropi nisu uspeli da isteraju ruse i stopiraju severni i turski tok iako je bilo mnogo lobiranja i pritisaka. Nisu u stanju Bugare da nateraju da kupe flotu f-16 aviona vec ce ovi remontovati migove kod Rusa. Tramp ne moze da nadje sebi novi rat... What a time to be alive ;)

Србин из Српске

pre 6 godina

Дакле имбецилна српска власт је уместо да добије 100 кредита код Американаца моћних и још моћнијег Израела (који узгред, није признао Косово нити ће) она себи пуца у ногу. Комунизам уништава здрав разум. Да сте ишли стопама Краља Петра и будете ПРВИ који ће да признају постојање Израела као државе Јевреја ви губите разум у посткомунистичким сплеткарењима и левичарским скретањима!
Када су сви против тебе, могуће да си у праву!
У тих 8 што су признали Јерусалем, цео свет би прочитао име Србије.

Лицемерни пост комунисти!

brm

pre 6 godina

Nadam se da smo nešto dobili za taj glas "za", s obzirom da će on da ima i cenu. Jer smo u suprotvnom mogli da se pravimo idioti i budemo uzdržani. Hrvati pametni. Doduše, verujem da Ameri i Izrzaleci i te uzdržane isto gledaju.

Goran

pre 6 godina

Ало бре, русофоби тј, аутошовинисти, па није ово само став Москве, већ и у већој мери и Брисела. Шта је требало да подржимо једну тотално несувислу и опасну одлуку фанатика Трампа подстакнуту још већим фанатизмом Натањахуа? Па цела Европа је против тога јер већ и онако има превише ратних избеглица са тих простора. Овде није питање пријатељства (мада смо видели јеврејско пријатељство од почетка деведесетих), већ питање поштовања међународног права (на чему и ми градимо позицију по питању Косова) и питање спречавања нових ратних сукоба за које би Европа (а Бога ми и Србија као транзитна земља) морала да опет плати високу цену. Тако да ваше острашћено бацање камења на Кремљ и КГБ, само је показатељ ваше острашћености, мржње и политичке неписмености.

srpski interes

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega

Aleksandar

pre 6 godina

Koliko Zionista u komentarima,te Izrael nije prizno kosovo,te bratski Izraelski narod.A Palestinci nasi neprijatelji zato sto su muslimani.A ko je nama uzeo Kosovo ?Da nisu Palestinci ? Ili su nam kosovo uzeli Zionisti i Jevreji koji su vodili Ameriku i Nato.

Sremac

pre 6 godina

Pojedinim "znalcima" ovde ne valja kada smo sa vecinom, a ne valja ni kada smo sa manjinom, "mimo sveta"... Onda je Ukrajina " bratska zemlja", pa je Izrael "najveci" prijatelj... Sve vrsni poznavaoci medjunarodnih odnosa... Ti "laki poeni" koje smo mogli zaraditi kod USA su budalastina... Mnogi su zaradili lake poene priznajuci KiM kao nezavisnu drzavu... Niti bi imali vecu korist da smo ih podrzali niti cemo imati losiji tretman kod kauboja... Uostalom, kako su nam pomogli tako im polako vracano kusur... Neka ih podrzi NATO i Kosovo...

Nindza

pre 6 godina

Hahaha, sad da vidim domace dusebriznike koji nipodastavaju srbiju kada saradjuje sa Rusijom ili Indijom ili Brazilom.
Sad se vidi koliko svi "vole" Ameriku. Honduras i Togo...

Pimbe

pre 6 godina

Znate šta mene cudi više od ovoga!!! Skoro cio muslimanski svijet je stao iza Srbije (osim američkih satelita tipa Avganistan i turska iz tog vremena) kad je Kosmet u pitanju, a vi ovde likujete nad ovom informacijom!!! Dajte bre ljudi kakav izrael i kakva amerika!!! Stali smo na pobednicku stranu a ne na cionisticku i okupatorsku sa nauruom i mikronezijom u društvu.

PR

pre 6 godina

Niki Hejli zapretila svima u 193 države članice UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje - ova rečenica sve govori o američkoj politici diktature, jer ona to i jeste - PRAVA DIKTATURA!

pera

pre 6 godina

Ruski ambasador u UN je tražio da glasamo ovako jer smo u UN "koalicija". Da nema Rusije Kosovo bi davno bilo punopravna članica u UN. Vraćamo delom uslugu.

Litvanija SCG

pre 6 godina

Za sve koji pominju Izrael i Kosovo. Kosovo nije priznala ni Palestina ni vecina islamskih zemalja iako su njihovi muslimani. Toliko. Da smo glasali za Izrael dobili bi smo ono sto vec imamo a izgubili tridesetak muslimanskih zemalja

hm?

pre 6 godina

Skupo ce ovo da nas košta, posto ce SAD bes da iskale na najslabijima. Mi nikako da shvatimo da medjunarodna politika ne pociva na ljubavi, vec na interesima! Izrael je protiv nezavisnosti Kosova i vrlo uticajan u diplomatskim odnosima, medjutim mi stalno gledamo u pravcu Moskve. Nikako da naučimo da Moskva suzama ne veruje i sve skupo naplati.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Ono kad je na jednoj strani čitav svet, a na drugoj Amerika i Izrael, a Srbi pričaju o "promašaju" srpske diplomatije?? Pa dal' je moguće? O čemu vi to pričate? Kakvi promašaji kakve gluposti? Nemačka, V.Britanija, Francuska, Španija, Italija...Rusija, Kina..svi protiv, ali Srbi su napravili promašaj? Hahahaha

Miler

pre 6 godina

Mislim da je ovo prekretbica kojom se moze oznaciti kraj Americke hegemonije i statusa sile br 1 u svetu. Posle ovoga zaista oni to vise nisu.

Miodrag

pre 6 godina

@Jerusalim je glavni grad Izraela
Ovakva pitanja se ne resavaju zarad poena.
Generalno, na osnovu komenatara samo pa se ogradjujem, nije ovde pitanje tako plitko, Palestina, Izrael. Duboko u istoriju sve ovo seze, a sem toga postoji odluka UN koja Jerusalim stavlja u poseban status. Ta odluka, ovakva ili onakva, predstavlja pravni osnov. Mi smo glasali za taj pravni osnov. Kao i Francuska, Rusija, Nemacka, UK, Kina ...
Mnogi pominju "priliku", jeftine poene, pravu stranu. Sta je sa pravom?

SF

pre 6 godina

Tako i treba
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12)
Waw, tvoj komentar je dokaz da ima:):)

Goran

pre 6 godina

(peki, 21. decembar 2017 20:30)

Izrael je bio za bombardovanje Srbije 1999, a jedan od najvecih zagovaratelja bombardovanja je bio upravo Bendzamin Netanjahu, koji je bio i ministar odbrane u to vreme.

Izrael nije priznao KiM jer ima svojih unutrasnjih problema bas kao i Spanija, a ne zbog neke ljubavi prema Srbiji i sveopste medjunarodne pravicnosti.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

(SRBIN, 21. decembar 2017 21:06)

Naročito zbog tog ruskog uticaja Srbija daje pare za kampanju Klintonovih, a pod tim ruskim uticajem i Bler je postao savetnik premijera Srbije...i tako, ubi nas taj ruski uticaj.
Koliko je tebi dobro Srbine, kako se ti voziš...svaka čast.

тоша

pre 6 godina

@KoleCZ

Палестина и обе њене партије (Хамас и Фатах) су против независног Косова. То су небројено пута поновили палестински председници као и палестински амбасадор у Београду (да, Палестина има амбасадора у Србији јер Србија признаје Палестину као државу у границама од пре 1967 године). Палестина сматра тзв. независно Косово као противправну америчку творевину насталу мимо међународног права (исто тако и Израел то сматра и такође не признаје тзв. Косово). Ми смо гласали против једностраних потеза, као што је овај Трампов, а не против Израела. Исто смо тако против свих једностраних потеза на Космету. Проста филозофија и нема шта и ко да буде увређен и повређен.

Kyle and Peel

pre 6 godina

palau, mikronezija i marsalska ostrva su pod kontrolom sad, zao mi je sto oni uopste imaju mesto u un. nebitno za koga da glasaju. to je isto kao da taj status dobiju martinik ili francuska gijana, ili pak nova kaledonija. prosto nema poente.

pazi, britanci su bili za, ali su zato gospoda raketni stitovi poljaci i rumuni pokazali ko vodi njihovu spoljnu politiku.

nauru za 1,ooo dolara ima da glasa i da je kosovo rogue state ako platimo :). ako plate albanci, glasace da smo to mi.

Ajnepitu

pre 6 godina

Znaci mi vicemo da je Kosovo Srbija, ali negiramo da je Jerusalim Izrael?
Pricamo o NDH a dajemo imena ulica po Nedicu...
Srbija sizofrenija...
@(oz, 21. decembar 2017 20:11)

Prvo, ne postoji nigde ulica u Srbiji nazvana po Milanu Nediću i ne širi dezinformacije, a drugo, upoređivanje Nedića sa Paveliđem i NDH je kao uspoređivanje grešnika sa satanom i celim paklom.

SRBIN

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.
(Anakin, 21. decembar 2017 20:13)

Naravno da je tako, svaka cast za komentar!

MSP Srbije je pod direktnom kontrolom KGB-a , tu sede samo radnici UDBE, verne sluge KGB mafije iz Kremlja.

Cak nisu smeli da budu ni uzdrzani ( sto je moralo biti zbog postovanja prema Izraelu koji nije priznao Kosovo ), vec su po nalogu iz Kremlja morali da dignu ruku protiv Amerike i Izraela.

Ruski spijuni u MSP Srbija direktno polazu racune bagri iz Kremlja i rade kompletno na unistavanju Srbije i guranju prsta u oko Americi a sada i prijateljskom Izraelu.

Srbistan je kompletna ruska gubernija koju vode ruske sluge i rade bukvalno onako kako stigne naredjenje iz Kremlja.

A KGB mafija je vec odredila ulogu Srbistana kao ponovnog zrtvenog jarca u njihovim sukobima sa normalnim svetom.

Ruske sluge koje vode Srbiju vec uveliko rade na tome.

Tirke

pre 6 godina

Srbija u uvijek na krivo strani.
(nenad rs, 21. decembar 2017 19:51)

Samo kad si na strani SAD onda si na pravoj strani? Ostalih 128 zemalje su na krivoj strani..

Srbijanac

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima likova koji ne povezuju slucaj Srbije i Palestine. Ko je koga proterao? Jel su Hrvati i Siptari proterali Srbe? Jesu! Jesi li Jevreji proterali Palestince sa svojih teritorija? Jesu! Gde vi ovde vidite nelogicnost? Pa ako treba nekoga da podrzimo to su upravo Palestinci.

ja

pre 6 godina

neverovatno je, da je 70% komentatora funkcionalno nepismeno i nije u stanju da razume procitan tekst.
Dakle, za usporene: Srbija je glasala za rezoluciju kojom se ponistava odluka SAD, kojom bi se Jerusalim priznao za glavni grad Izraela, sto dalje znaci:
Srbija je glasala PROTIV SAD i PROTIV Izraela.

pazi da ne bude kasno

pre 6 godina

@Bosanac

Tebi je draze da Srbija izgubi Kosovo nego da Palestina dobije drzavu!

Dobar komsija, nema sta

Pazi da ti se ne dogodi isto kao Srbiji sa Kosovom

badr-hari

pre 6 godina

a slušao.sam neke od vlastodržaca kako su uvek citirali jevreje i njihovo "dogodine u jerusalimu" ,kada su uporedjivali sudbinu Srba u krajini.... al tad su bili opozicija, sad su vlast...vremena se menjaju kao i retorika

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD..

Pratimo razvoj situacije

pre 6 godina

Kako vam je promaklo da je Britanija(kao i skoro sve zemlje EU) glasala protiv USA? Dupe i gaće se razilaze...

Zamislite situaciju da je Srbija glasala protiv i u bila istom košu sa svetionicima napretka kao Gvatemala, Honduras, Maršalska ostrva, Mikronezija, Nauru, Palau i Togo.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega
@srpski interes
Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje.
Ne moze pijandura, koji je dobio sansu da vlada Srbijom na osnovu toga sto je bio dete palog borca i dobar komunista, da zezne tim od 40-50 skolovanih ljudi(na najprestiznijm fakultetima sveta), koji znaju sta ce se desavati u svetu u sledecih 10 godina ..
A opet pijandura slavio potpisivanje te rezolucije kao pobedu nad NATO paktom.
Znate, te fore, spoljni neprijatelji, izdajnici, itd. to pali samo kod nasih balkanskih naroda .. Za spoljnu politiku treba i neko znanje, i mogucnost da svako izrazi svoje misljenje bez da ga streljaju sto protivureci vrhovnom vodji ili njegovim lakejima ...

lebovitz

pre 6 godina

Pazi ovih "geostratega" što ne vide dalje od nosa. Puna im usta Kosova, i kako je Srbija trebala stati na stranu Amerike. Pa ako je ikad bila prilika da se Amerima malo stane na žulj, bez ikakvih posljedica, to je bila ova. I neka je Srbija glasala ovako. Sjetite se samo koliko silnih rezolucija protiv Srba i Srbije je ta ista Amerika inicirala, koliko je nepravde Srbiji nanijela. I sad da se glasa za njih? Taman posla. Pa evo, i "najveći Amerikanci van Amerike", Albanci, glasaše protiv Amerike. I šta ćemo sad? Hejli džaba troši olovku zapisivajući, ne može Amerika protiv cijelog svijeta, svi najveći saveznici su joj okrenuli leđa. Za ovu sramotu će Tramp odgovarati kod kuće, nisu Amerikanci inadžije kao Balkanci.

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD , pa makar sve gorelo u Srbiji.

pljujete a ne znate šta

pre 6 godina

...ono kada nikad ne propustiš priliku da budeš glup u društvu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. decembar 2017 20:14)

DA li vi uopšte čitate vesti!? Osim ISA i Izraela i 9 državica sve ostale su glasale protiv ili su uzdržane. I sa istoka i zapada...

Arch Enemy

pre 6 godina

Jeruzalem je glavni grad Izraela i sa i bez rezolucije tako da ne znam zbog čega ovdje ,koliko mogu da vidim,likuju navijači Palestinaca koji prijete ISIL - om i Hamas- om!Shalom Izrael!

zoran

pre 6 godina

Morali smo biti uzdrzani. Bar toliko.
Ne poistovecujte Jevreje i zioniste. To bi vam isto bilo kao a positovecujete sve Srbe i Arkana i slicne.

Jerusalim

pre 6 godina

@(srpski interes, 21. decembar 2017 21:11)

Istočna polovina Jerusalima je bila pod okupacijom Jordana... Jordan je bio običan agresor, koji je '48 izvršio agresiju i ponašao se kao najobičniji okupator prema ne-arapskom stanovništvu... sinagoge i crkve na teritoriji pod okupacijom Jordana su prolazile kao i srpski manastiri na Kosovu, a ne-arapsko stanovništvo su sistematski proterivali.

"Palestinci" tad nisu tražili da prave neku "svoju državu" na teritorijama koje su bile pod okupacijom Jordana jer su sarađivali s njima kao jedna ista nacija.

Kada je Jordan 1967 nastavio sa agresijom, Izrael je bio dovoljno jak i potisnuo je Jordan nazad u granice Jordana.

A takozvana "Palestina" je tek krajem osamdesetih godina dvadesetog veka jednostrano proglasila nekakvu "nezavisnost", bez određivanja teritorija, a Jordan se onda kao u njihovu korist "odrekao" teritorija koje nisu ni bile jordanske, iako Jordan nije imao pravo da im kao "ustupa" teritorije koje nisu njegove.

Ne može ni Austrija da kao "ustupa" Rašku oblast Kosovu samo zato što su ga držali pod okupacijom u prvom svetskom ratu, kad to ne pripada Austriji danas.

Tako da UN rezolucije koje su arapske države uz podršku komunista izglasali mogu da okače mačku o rep.

Ivan Ng

pre 6 godina

Ti dole, nemoj da lazes bre! Izrael je slao oruzije Srbima u Bosnu, Izrael nije podrzao nato intervenciju. Jel tvoj patriJotski mozak moze da svari to?

dr

pre 6 godina

Radikalni islam je najveća pošast posle drugog svetskog rata, kao što se pokazalo u Bosni i na Kosovu i na žalost preko naših leđa se to prelomilo, jer smo mali i nebitni, a time se zapad ulagivao svojim naftnim saveznicima. Kakva crna muslimanska Palestina, to ne sme da postoji, ali 'ajde, kako god da uradimo, biće pogrešno.

Jerusalim

pre 6 godina

@(Матора Мачкетина, 21. decembar 2017 21:17)

Nije Izrael odlučio da sad da "menja glavni grad"... Jerusalim je bio glavni grad i '48.

U Jerusalimu je i parlament i ministarstva i razne druge vladine institucije.

Ambasade su do sada bile u Tel Avivu jer mnoge države nisu htele da kvare odnose sa muslimanskim državama koje odbijaju da prihvate Jerusalim kao Izraelski grad.


@(Srbijanac, 21. decembar 2017 22:30)

Pa ko je koga proterao bre?

U Izraelu i dan danas žive milioni Arapa, a Izrael je po teritoriji manji od Srbije.

To je Jordan sistematski proterivao ne-arapsko stanovništvo za vreme jordanske okupacije Jerusalima, Judeje i Samarije... čak su i Hrišćanima koji su Arapi bili uveli razne restrikcije, pa su mnogi pobegli sa teritorija pod jordanskom okupacijom...

Izrael je nakon oslobađanja Jerusalima ponovo dozvolio da se prave ne-arapska naselja i da se ne-arapsko stanovništvo vraća, što je vraćalo demografski sastav u sličnije stanje kao od ranije.

Arapi su do 1948 imali otprilike trećinu u Jerusalimu... i danas su Arapi otprilike trećina u Jerusalimu.

Uzmi pogledaj koliko je procenata Hrišćana ostalo u Jordanu... tridesetih je bilo oko 20% Hrišćana... danas piše da Hrišćana u Jordanu ima oko 2-3%, možda 4%... a Jevreja u Jordanu ima 0% danas.

Većina današnjih Izraelaca ima bar nekog pretka koji je došao kao izbeglica iz neke arapske države jer su i razne druge arapske države masovno proterivale Jevreje kada je sadašnji Izrael osnovan.

marija

pre 6 godina

Čuj,
podržava se Rezolucija koja kaže da se pregovorima sa terorističkim Hamasom dodje do rešenja.
A to će biti - NIKAD.
To vam je isto kao što Srbija treba pregovorima sa ratnim zločincima Haradinajem i Tačijem dodje do konačnog rešenja i prizna KiM kao nekakvu državu Kosovo. Na to će Vučić de facto pristati kako stvari idu.

Epa, braćo Srbi, Izrael NEĆE,
IZRAEL NIJE slaba SRBIJA,
OD IZRAELA TREBA UČITI!

Kakvi pregovori s teroristima???!
Kakvi pregovori sa Hamasom, Haradinajima, Tačijima,...????????????

Tramp je presekao,
i Tramp je u pravu!
PODRŠKA IZRAELU!
A nama neka je Bog u pomoć!

PS. Naučite da Tramp nije Klinton, braćo Srbi!

Arhivator

pre 6 godina

Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.
(Sasa, 21. decembar 2017 20:48)

A je l' može da istu logiku primenimo i na, recimo, genocid u Srebrenici?
Preko 100 zemalja kaže da se tamo desio genocid, a one koje to negiraju se beoje na prste.
I, hoće li to ubediti vaskoliko SrBstvo? Naravno, da neće, poznato je da Srbin zna najbolje šta jeste, a šta nije...

dule

pre 6 godina

Mene Kosovo i stav Izraela po tom pitanju malo zanima.

Ono što mogu da potvrdim jeste da u pitanjima Bliskog istoka ja uvek ali uvek stajem na stranu Izraelaca. Ljudi od pustinje napravili čudo, ekonomsko, tehnološko, kulturološko. Oko njih divlja, ali bukvalno divlja plemena. Onog trenutka kad Arapi preplave Izrael to se neće puno razlikovati od Egipta, Alžira, Sirije, ...

Uvek za Izrael.

ivan78bg

pre 6 godina

Dali su veci retardi na vlasti kod nas kada smo glasali za,umesto da ne budemo na glasanju ili suzdrzani da budemo,ako vec nismo dovoljno pametni da galsamo protiv ili ovi koji likuju ovde na komentarima?Nismo dobili nista ovim glasanjem vec najverovatnije izgubili.A mogli smo da dobijemo.Pritom podrazli smo extremne musliane?uahahahahahah

Giovanni

pre 6 godina

Braća Srbi opet ne vide dalje od nosa i prodali bi se za šaku dolara! Ovde je suštinska stvar u pitanju, be moze jedna sila preko noći da prelomi nešto u nečiju korist i da zasniva svoju odluku na „pravu jačeg“. Izraelsko-Palestinsko pitanje je jako osetljivo i komplilovano, tolilo da već decenijama nema većeg pomaka. Rezolucija nije protiv Izraela direktno, niti u korsit Palestine, nego samo poziva na dijalog i pregovore i trazi da se konačni status ne prejudicira. I ja smatram Izrael za prijateljsku zemlju i delom sam sam jevrejin, ali ne moze jedan Tramp da misli da je bogom dan za sve!

Dacha

pre 6 godina

To sto nismo uzdrzani zbog Izraela koji nije priznao Kosovo znaci da je stvar oko istog resena i da cemo ga mi u nekom obliku priznati sledece godine zbog ulaska u EU. Ili je nasa vlada totalno poludela, trece nema...

zoki

pre 6 godina

Ma zar je bitno kako je Srbija glasala? Izrael i Amerika samo na to misle? Mogli smo da glasamo bilo kako, ništa to ne bi promenilo. Nebitni smo, shvatite. Sem toga, ko je još video vajde od udvaranja Amerikancima?

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje."

(a koje su boje te kantice i lopatice?, 21. decembar 2017 23:13)

--

Kosovska autonomija je ukinuta 1989. godine. Od tada, do 1999. Kosovo je bilo deo Jugoslavije (bilo SFRJ ili SRJ) iskljucivo kao deo Srbije.

Savezna Republika Jugoslavija je osnovana 1992. godine. Kosovo nije uslo u njen sastav kao federalna, ili bilo kakva druga, jedinica.

Cak i ukoliko bi se tvoja kvazipravna teorijica uzela u razmatranje, Srbija ostaje naslednica Savezne Republike Jugoslavije, i iz ne iznosi sve ono sto je u nju unela. Ne ocekujes valjda da Kosovo posle raspada SRJ pripadne Crnoj Gori kojoj nikada nije pripadalo i koja ga, uostalom, nije ni trazila?

my way

pre 6 godina

Моја прва реакција је била да нам ово није требало, међутим када станем на лопту и боље размислим, ми смо овде били на страни међународног права, истине и правде, плус готово целог света.

Vasa

pre 6 godina

Trebalo je glasati protiv, u najmanju ruku biti uzdržan, mi smo u istoj situaciji bili na Kosovu naša vekovna teritorija i redovno smo imali problema sa fundamentalistima, zasede, ubistva, otpor prema zajedničkom životu, na sve moguće načine se tražila samo jedna opcija Kosovo Republik ništa drugo nije bilo opcija, obične građane Izraela smo izdali.Ne nisam Jevrejin ali ono što je taj narod prošao zaslužuje svoju državu, a samoubice u gradskom prevozu ne podržavam.

Srbin voli Izrael

pre 6 godina

Zbog ovog neokomunjarskog autogola MSP i katastrofalne politike totalno puklog ministarstva, očekujem ostavku ili otkaz ministra Dačića!
Imali smo priliku da i mi uzvratimo Izraelu najjasnijom podrškom umesto destruktivne komunisticke politike neokomunista.
Kakva propuštena prilika.

Oxi

pre 6 godina

Crnogorci nisu mogli da odole da i braci Amerikancima zabodu noz u ledja, uprkos tome sto su ih ti isti Ameri nedavno ugurali u NATO i pre par dana im priznali jezik iz vremena Sekule Drljevica...

Матора Мачкетина

pre 6 godina

А и који очин је требало и Израелу да мења главни град?!? Толике деценије је све добро функционисало и у Тел Авиву.

neko_treci

pre 6 godina

@Torcida brate napaceni izmeri ti temperaturu i proveri prvo i ko su No1 po dugovanju u svetu, to da su najpametniji nisu, pruzaju najbolje uslove a njihva "pamet" su ljudi koji nisu mogli "preziveti" u svojim zemljama pa dosli kod njih da im rade po raznim institutima. Amerikanci su broj 1 po zatupljenosti nacije jedino sto uce su svoja istorija (koja je po razdoblju mizerna) i najosnovnije od ostalih sfera, to potkrepljuje i cinjenica da se stipendije na koledzima daju studentima koji ne znaju koliko je 2+2, ali su dobri u atletici, kosarci ili sl.

milan

pre 6 godina

Pozdravljam odluku vlade Srbije da ne da glas Trampu. Mislim da to nema ništa sa Amerikom nego najvećim delom sa Trampom i njegova bolesna ideja da sve što je Obama uradio poništi.

peki

pre 6 godina

Ljudi koliko sam ja shvatio mi smo glasali za to da se odluka trampa proglasi ništavnom. Kako smo to izašli Izrael? Pročitajte opet tekst piše 128 glasova "za" proglašenje ostavke ništavnom..."za" je glasala i Srbija.

Srbenda

pre 6 godina

Jos jedan udar na demokratiju i slobode u Srbiji. Alo bre, u cije ime se vi izjasnjavate po ovako vaznom pitanju mimo volje gradjana. Koliko jos pogresnih poteza stetocina Dacic treba da uradi pa da bude smenjen. Glasati protiv naseg velikog saveznika Izraela, sa grupom muslimanskih zemalja od kojih je vecina priznala Kosovo se ne moze drugacije nazvati nego veleizdajom.

Džimi

pre 6 godina

@(Dragan, 21. decembar 2017 20:59)

Znamo da je neobavezujuća, ali obrukali su Srbiju takvim glasanjem... pljunuli su i na Kosovo i tako.

Pričaju na TV stalno kako je Kosovo kao "srpski Jerusalim", a o Jerusalimu kad se glasa predstavnik Srbije glasa za interese Turske i to dok je Bosna uspela da ostane uzdržana (jer im RS ne daje da glasaju protiv Izraela).

Pa zamisli tako, na primer, kad bi Turska predložila neku neobavezujuću rezoluciju u kojoj kažu, na primer, da su manastiri na Kosovu istorija albanskog naroda ili tako nešto...

Da li bi bilo svejedno ako se glasa za to jer je "neobavezujuće"?

prcko

pre 6 godina

koga je pitala srpska vlast kako ce da se izjasni. nikoga. koga oni predstavljaju. pa za evroviziju glasamo koju cemo pesmu a po ovako vaznom pitanju se narod uopste ne pita. situacije je veoma skakljiva i moze se srbiji obiti od glavu. mogli su barem biti suzdrzani

dršte gaće mačići

pre 6 godina

@Србин из Српске
SAD u UN ima samo jedan glas, van UN ima sve što joj se ćefne. Ako su rezolucije UN važne onda je važan i UN i mi imamo važnu rezoluciju tamo, a poeni koje svi pominju nigde ne postoje i ne priliče suverenim državama. Postoji sila i tek mogućnost da joj se suprostaviš da ne čini šta hoće, kao na primer da priznavanja država ili glavnih gradova kako joj se ćefne, ovo je bio sasvim prirodan glas za Srbiju i sve ostale ma koliki bili u svojoj sili, ali koji sve više shvataju da su UN i njima važne posebno u kontekstu moći SAD, kojima niko, ama baš niko na svetu nije ravan. A i Izraelu nije oduzeto ništa, niti je dodeljeno Palestini. A Izrael će da razmisli da li mu više prija SAD ili UN (naravno ko što Šimon Peres reče, UN sve je to lepo, ali sile su te koje odlučuju). Sve slabosti UN biće stavljene na probu, a sila će imati prilku da se dokaže. Uostalom, rat jeste kulturan proizvod civilizovanog čoveka i jednini je način da se ta kultura u njemu i promeni. Ništa drugo ne deli lekcije kao rat. Zato ako hoće Jerusalim, moraće da se dogovore u UN, ili da ga osvoje. Rat je moguć, jer se to desi kada mudrost trgovine omane kao ovog puta i ne ponudi valjanu valutu za ugovor koji traži.

KOMSIJA

pre 6 godina

Gospodine rez.1244 nigde ne pominje Srbiju,nego samo srj.Jel ti jasno sada?Dakle,po rez,1244,tri godine,uz posredstvo MZ,i Kosovo ide,odnosno njen narod,ide na referendum,i odlucice da se ozamostali.Kosovo nema prava po Ahtisarijevom planu da se pripoji nijednoj Drzavi,nego ce bude samostalna Drzava.Jel ti sad jasnije,gospodine?Ostavite te lazi koje vam servira vase vlasti.Oni ostaju na vlast,a vi se bavite LAZIMA.Kako niste jos siti s tim manipulacijama?

Why ?

pre 6 godina

Zašto bar nismo probali da " propustimo priliku " da ispadnemo piglu !?
Zašto nismo (iskusno) bili neutralni ... zašto nismo sedeli ma 2 stolice ?

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Israel?Ima pravo na državu.Palestina?Ima pravo na državu.Najbolja kombinacija je federalna država sa dogovorenim imenom i jednim službenim jezikom.Jeli to moguće?Jeste,ali treba dobro pripremiti.

Blek - Chicago

pre 6 godina

Uvek, ali uvek Srbija mora da ispravlja krive Drine pa posle dobije po ... šta je falilo da nije glasala. Veliki će da se pomire i dogovore.

Ono

pre 6 godina

Ne vidim kako naše ZA šteti interesu Izraela. Koliko sam upoznat rezolucija UN o Jerusalimu idalje stoji, nisam nikada čuo da je Izrael promenio svoj stav i koliko znam Izrael je makar na papiru idalje okrenut zajednickom rešenju kada je Jerusalim u pitanju. To sto je USA odlucila kako je odlucila iako nije direktno umesana u konflikt koji postoji je samo njihova stvar. Takodje ta odluka je povukla niz nasilnih protesta i dovela do u ubijenih i ranjenih i sa jedne i sa druge strane. Mislite li da majke Izraelaca čiji su sinovi i ćerke stradali ili su na prvoj liniji gledaju na ovo kao na nešto veliko za njih? Od kada je od mirnog rešenja bolje zapodenuti sukob? Od kada to Izraelu loše ide pa da im ovo bude prekretnica?

Neko

pre 6 godina

@nick

Ta genijalna odluka je rezultat (Jugoslovenske vlade) i ostala je od tad, posto i Rusija naravno podrzava Palestinu. A SAD ne priznaje postojanje Palestine.

srce sumadije

pre 6 godina

Prevaroo Putin Vucica.Zato ga i pozvao da nas posvadja sa zapadom da bi rusija ovde vrsljala.A ovaj nadobudni naivko naseo.A kome gore zbog toga ?Nama.Ko je krivac?Rusija kao i ivek.

muerto rico

pre 6 godina

S jedne strane, izrael se protivio odluci koju su donele SAD (kosovo), s druge strane mi ludaci idemo protiv Izr. Ali ne razumem, od kud sad da SAD brani interese Izr?

BeKo

pre 6 godina

Jerusalim je srce Izraela i Jevreja a kasnije su se na tu lozu nakalemili i hrišćanstvo i islam a sada bi valjda da sakriju mesto kalemljenja.
Srbiju razumem samo zato što se smatra hrišćanskom ali to ne znači da su u pravu.

mklos

pre 6 godina

Sramota. Umesto da skupljamo jeftine poene, mi radimo sve protiv sebe. Drzava Izrael ne priznaje Kosovo. Takav stav Izeaela meni bi bio dovoljan razlog da u ovoj situaciji stanemo uz njih i pruzimo im podrsku. Ovako sami sebi pucamo u nogu. Nikad nama nece biti bolje jer ne umemo da radimo za sebe. Kao da se trudimo da se ukopamo jos dublje. Imajuci u vidu ko je sve na vladti u Srbiji, ovakva odluka me i ne cudi mnogo. A tako malo nam fali.

Ante

pre 6 godina

Jos jednom se pokazuje da trenutno u EU samo Hrvatska i Poljska stoje uz Ameriku, kontra EU. Guranje prsta u oko Njemackoj, skupo ce nas to kostati.. Doduse, cini mi se da je ovo vise bilo podrska Izraelu, jer ce se sklopiti posao s njima u vezi F-16, bilo je glupo i pomisliti da ce u toku pregovora s Izraelcima Hrvatska glasati protiv njih. Doduse, i bez toga imamo super suradnju s Izraelom, kad malo bolje promislim, dobro su glasali nasi, zacudo..

Goran

pre 6 godina

Jos jednom smo propustili da izaberemo pravu stranu.Poraz nase diplomatije.Izrael ne priznaje Kosovo.Mi se kunemo kako je Kosovo srpski Jerusalim.I sta sad Dacicu,Vucicu...

nick

pre 6 godina

da je palestina drzava, sanse su 99% da bi ona priznala kosovo kao i sve ostale muslimanske zemlje u tom regionu.. najmanje sto smo mogli da uradimo je da ostanemo uzdrzani i damo kakvu takvu podrsku izraelu koji nije priznao kosovo.. jos jedna genijalna odluka srpske diplomatije..

Србин из Српске

pre 6 godina

Дакле имбецилна српска власт је уместо да добије 100 кредита код Американаца моћних и још моћнијег Израела (који узгред, није признао Косово нити ће) она себи пуца у ногу. Комунизам уништава здрав разум. Да сте ишли стопама Краља Петра и будете ПРВИ који ће да признају постојање Израела као државе Јевреја ви губите разум у посткомунистичким сплеткарењима и левичарским скретањима!
Када су сви против тебе, могуће да си у праву!
У тих 8 што су признали Јерусалем, цео свет би прочитао име Србије.

Лицемерни пост комунисти!

Sasa

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.
(Jerusalim je glavni grad Izraela, 21. decembar 2017 20:07

Ima u ovom drustvu mnogo bratskijih zemalja sa Izraelom , pa su opet glasali protiv Izraela. Kad vidim drustvo amerikanaca i izraelaca, drago mi je sto smo glasali ovako. Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.

KoleCZ

pre 6 godina

Znaci stali smo uz palestinu,muslimane koji su za nezavisno kosovo, a protiv izraela, jednu od najmocnijih drzava sveta, zemlju koja nije prznala kosovo i njenog saveznika USA .

Jerusalim je glavni grad Izraela

pre 6 godina

Zasto je Srbija glasala ZA?! Imamo toliko toga zajednickog sa bratskim narodom Izraela, i puno puno toga da ucimo od njih!!

Potpuno je sokantno da smo im okrenuli ledja, umesto da uzmemo "jeftin" poen za Ameriku i Izrael, pogotvu kada su u pravu! Jos jedna propustena sansa srpske diplomatije.

Torcida

pre 6 godina

16

Tako i treba 
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12) auuu... izmjeri temperaturu prika? glupa nacija, ne moze bit No1 u svijetu u tehnologiji, naoružanju, biznisu... a pametna, imati platu 300€...

Čubura je Raj

pre 6 godina

Ovo je taj komunistički kontinuitet koji Srbija "vuče" od 1944. godine. Protiv Izraela, protiv Amerike, za Palestinu i nesvrstane...Od diolomatskih figura i ljudi od autoriteta kao što su Slobodan Jovanović, Dučić, Andrić, Fotić, Moljević...spali smo na Ivicu Dačića!

peki

pre 6 godina

Velika sramota. Izrael kategorično ne priznaje Kosovo. Bili su protiv bombardovanja, bili su na našoj strani kroz čitavu skorašnju istoriju, a mi ni uzdržani u ovom glasanju. Jedini su nam kroz tajne kanale slali oružje devedesetih, nama a ne mudžahedinima ili hrvatima. Pobogu pa po tom pitanju su nam daleko više pomogli nego bratska nam Rusija. Da je do mene glas protiv bi bio prava stvar. Ovim glasom smo podržali Hamas i Hezbolah, koji se gotovo ni po čemu ne razlikuju od bivše OVK.

Anakin

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.

SRBIN

pre 6 godina

dokaz da MSP i dalje vode komunisti koji ne vide dalje od svog nosa. Srbija je prirodni saveznik Izraela, ali to silne starlete ne mogu, a ovi ostali ne zele da shvate.
(Anakin, 21. decembar 2017 20:13)

Naravno da je tako, svaka cast za komentar!

MSP Srbije je pod direktnom kontrolom KGB-a , tu sede samo radnici UDBE, verne sluge KGB mafije iz Kremlja.

Cak nisu smeli da budu ni uzdrzani ( sto je moralo biti zbog postovanja prema Izraelu koji nije priznao Kosovo ), vec su po nalogu iz Kremlja morali da dignu ruku protiv Amerike i Izraela.

Ruski spijuni u MSP Srbija direktno polazu racune bagri iz Kremlja i rade kompletno na unistavanju Srbije i guranju prsta u oko Americi a sada i prijateljskom Izraelu.

Srbistan je kompletna ruska gubernija koju vode ruske sluge i rade bukvalno onako kako stigne naredjenje iz Kremlja.

A KGB mafija je vec odredila ulogu Srbistana kao ponovnog zrtvenog jarca u njihovim sukobima sa normalnim svetom.

Ruske sluge koje vode Srbiju vec uveliko rade na tome.

Aleksa Radojičić

pre 6 godina

Ajme bože,glupljih komentara nisam čuo. Nimalo mozga tu nema. Pametno je što smo glasali za ovu rezoluciju,zato što je uskladu sa našim interesima i stavovima. Nema tu nikakve veze sa Rusima i KGB,nego sa našim stavom da se trebaju poštovati međunarodno pravo,po kom je Istočni Jerusalim okupirana teritorija.
Srbija bi glasom protiv(ili uzdržano) izgubila Kosovo,jer bi tim postupkom podržali spoljnu politiku SAD koja se zasniva na principu oduzimaj i cedi do poslednje kapi. Bukvalno,ne bismo dobili nikakve bonus pojene od SAD,a Albanci bi odmah počeli sa napadima po principu koja je razlika između Kosova i Jerusalima. Opet ponavljam,ova odluka nema nikakve veze sa Rusijom,komunizmom i KGB. Ova je odluka u skladu sa našim stavom da se međunarodno pravo mora poštovati.
PS Za neupućene, komunistički period naše istorije se može nazvati vrhuncem naše diplomatije i naše MSP bi trebalo da se sto više približi tim lepim vremenima

Arch Enemy

pre 6 godina

Jeruzalem je glavni grad Izraela i sa i bez rezolucije tako da ne znam zbog čega ovdje ,koliko mogu da vidim,likuju navijači Palestinaca koji prijete ISIL - om i Hamas- om!Shalom Izrael!

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega
@srpski interes
Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje.
Ne moze pijandura, koji je dobio sansu da vlada Srbijom na osnovu toga sto je bio dete palog borca i dobar komunista, da zezne tim od 40-50 skolovanih ljudi(na najprestiznijm fakultetima sveta), koji znaju sta ce se desavati u svetu u sledecih 10 godina ..
A opet pijandura slavio potpisivanje te rezolucije kao pobedu nad NATO paktom.
Znate, te fore, spoljni neprijatelji, izdajnici, itd. to pali samo kod nasih balkanskih naroda .. Za spoljnu politiku treba i neko znanje, i mogucnost da svako izrazi svoje misljenje bez da ga streljaju sto protivureci vrhovnom vodji ili njegovim lakejima ...

Aleksandar

pre 6 godina

Koliko Zionista u komentarima,te Izrael nije prizno kosovo,te bratski Izraelski narod.A Palestinci nasi neprijatelji zato sto su muslimani.A ko je nama uzeo Kosovo ?Da nisu Palestinci ? Ili su nam kosovo uzeli Zionisti i Jevreji koji su vodili Ameriku i Nato.

Jerusalim

pre 6 godina

@(srpski interes, 21. decembar 2017 21:11)

Istočna polovina Jerusalima je bila pod okupacijom Jordana... Jordan je bio običan agresor, koji je '48 izvršio agresiju i ponašao se kao najobičniji okupator prema ne-arapskom stanovništvu... sinagoge i crkve na teritoriji pod okupacijom Jordana su prolazile kao i srpski manastiri na Kosovu, a ne-arapsko stanovništvo su sistematski proterivali.

"Palestinci" tad nisu tražili da prave neku "svoju državu" na teritorijama koje su bile pod okupacijom Jordana jer su sarađivali s njima kao jedna ista nacija.

Kada je Jordan 1967 nastavio sa agresijom, Izrael je bio dovoljno jak i potisnuo je Jordan nazad u granice Jordana.

A takozvana "Palestina" je tek krajem osamdesetih godina dvadesetog veka jednostrano proglasila nekakvu "nezavisnost", bez određivanja teritorija, a Jordan se onda kao u njihovu korist "odrekao" teritorija koje nisu ni bile jordanske, iako Jordan nije imao pravo da im kao "ustupa" teritorije koje nisu njegove.

Ne može ni Austrija da kao "ustupa" Rašku oblast Kosovu samo zato što su ga držali pod okupacijom u prvom svetskom ratu, kad to ne pripada Austriji danas.

Tako da UN rezolucije koje su arapske države uz podršku komunista izglasali mogu da okače mačku o rep.

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD..

ikac klisa

pre 6 godina

hahahh E a pazi ovo, Niki Hejli pre glasanja preti na twitteru da ce popisivati ko galasa za. E sad zamisli da je situacija obrnuta i da je to rekao Putin. Pa to bi se mediji utrkivali u blacenju "kgb krvolok preti ubistvima bla bla". A ovako nikom nista. Velika je privilegija doziveti pad SAD-a, dugo se cekalo na ovakvu promenu. Iako sam i sam najvaljivao ovo prateci stanje na bliskom istoku kao i generalno geopoliticku scenu i dalje deluje nestvarno. Bliski istok im je iskliznuo iz ruku, politika ili si sa nama ili si protiv nas je takodje propala i oterala mnoge dojucerasnje saveznike. U evropi nisu uspeli da isteraju ruse i stopiraju severni i turski tok iako je bilo mnogo lobiranja i pritisaka. Nisu u stanju Bugare da nateraju da kupe flotu f-16 aviona vec ce ovi remontovati migove kod Rusa. Tramp ne moze da nadje sebi novi rat... What a time to be alive ;)

KOMSIJA

pre 6 godina

Gospodine rez.1244 nigde ne pominje Srbiju,nego samo srj.Jel ti jasno sada?Dakle,po rez,1244,tri godine,uz posredstvo MZ,i Kosovo ide,odnosno njen narod,ide na referendum,i odlucice da se ozamostali.Kosovo nema prava po Ahtisarijevom planu da se pripoji nijednoj Drzavi,nego ce bude samostalna Drzava.Jel ti sad jasnije,gospodine?Ostavite te lazi koje vam servira vase vlasti.Oni ostaju na vlast,a vi se bavite LAZIMA.Kako niste jos siti s tim manipulacijama?

ivan78bg

pre 6 godina

Dali su veci retardi na vlasti kod nas kada smo glasali za,umesto da ne budemo na glasanju ili suzdrzani da budemo,ako vec nismo dovoljno pametni da galsamo protiv ili ovi koji likuju ovde na komentarima?Nismo dobili nista ovim glasanjem vec najverovatnije izgubili.A mogli smo da dobijemo.Pritom podrazli smo extremne musliane?uahahahahahah

dr

pre 6 godina

Radikalni islam je najveća pošast posle drugog svetskog rata, kao što se pokazalo u Bosni i na Kosovu i na žalost preko naših leđa se to prelomilo, jer smo mali i nebitni, a time se zapad ulagivao svojim naftnim saveznicima. Kakva crna muslimanska Palestina, to ne sme da postoji, ali 'ajde, kako god da uradimo, biće pogrešno.

Vuk

pre 6 godina

Dačićeva i Vučićeva diletantska politika puzanja pred Putinom umesto pred srpskim interesima će zakopati ovu zemlju. Ova država nema nikakave principe, stav , interese van KGB- ovskih.

Moglo se biti neutralno, barem zbog Izraela, prijateljske zemlje. Ali , ne. Kremlj je bitniji. Važno je samo biti na suprotnoj strani od SAD , pa makar sve gorelo u Srbiji.

muerto rico

pre 6 godina

S jedne strane, izrael se protivio odluci koju su donele SAD (kosovo), s druge strane mi ludaci idemo protiv Izr. Ali ne razumem, od kud sad da SAD brani interese Izr?

zoran

pre 6 godina

Morali smo biti uzdrzani. Bar toliko.
Ne poistovecujte Jevreje i zioniste. To bi vam isto bilo kao a positovecujete sve Srbe i Arkana i slicne.

Srbin voli Izrael

pre 6 godina

Zbog ovog neokomunjarskog autogola MSP i katastrofalne politike totalno puklog ministarstva, očekujem ostavku ili otkaz ministra Dačića!
Imali smo priliku da i mi uzvratimo Izraelu najjasnijom podrškom umesto destruktivne komunisticke politike neokomunista.
Kakva propuštena prilika.

Dacha

pre 6 godina

To sto nismo uzdrzani zbog Izraela koji nije priznao Kosovo znaci da je stvar oko istog resena i da cemo ga mi u nekom obliku priznati sledece godine zbog ulaska u EU. Ili je nasa vlada totalno poludela, trece nema...

srce sumadije

pre 6 godina

Prevaroo Putin Vucica.Zato ga i pozvao da nas posvadja sa zapadom da bi rusija ovde vrsljala.A ovaj nadobudni naivko naseo.A kome gore zbog toga ?Nama.Ko je krivac?Rusija kao i ivek.

Goran

pre 6 godina

Ало бре, русофоби тј, аутошовинисти, па није ово само став Москве, већ и у већој мери и Брисела. Шта је требало да подржимо једну тотално несувислу и опасну одлуку фанатика Трампа подстакнуту још већим фанатизмом Натањахуа? Па цела Европа је против тога јер већ и онако има превише ратних избеглица са тих простора. Овде није питање пријатељства (мада смо видели јеврејско пријатељство од почетка деведесетих), већ питање поштовања међународног права (на чему и ми градимо позицију по питању Косова) и питање спречавања нових ратних сукоба за које би Европа (а Бога ми и Србија као транзитна земља) морала да опет плати високу цену. Тако да ваше острашћено бацање камења на Кремљ и КГБ, само је показатељ ваше острашћености, мржње и политичке неписмености.

Srbenda

pre 6 godina

Jos jedan udar na demokratiju i slobode u Srbiji. Alo bre, u cije ime se vi izjasnjavate po ovako vaznom pitanju mimo volje gradjana. Koliko jos pogresnih poteza stetocina Dacic treba da uradi pa da bude smenjen. Glasati protiv naseg velikog saveznika Izraela, sa grupom muslimanskih zemalja od kojih je vecina priznala Kosovo se ne moze drugacije nazvati nego veleizdajom.

Džimi

pre 6 godina

@(Dragan, 21. decembar 2017 20:59)

Znamo da je neobavezujuća, ali obrukali su Srbiju takvim glasanjem... pljunuli su i na Kosovo i tako.

Pričaju na TV stalno kako je Kosovo kao "srpski Jerusalim", a o Jerusalimu kad se glasa predstavnik Srbije glasa za interese Turske i to dok je Bosna uspela da ostane uzdržana (jer im RS ne daje da glasaju protiv Izraela).

Pa zamisli tako, na primer, kad bi Turska predložila neku neobavezujuću rezoluciju u kojoj kažu, na primer, da su manastiri na Kosovu istorija albanskog naroda ili tako nešto...

Da li bi bilo svejedno ako se glasa za to jer je "neobavezujuće"?

hm?

pre 6 godina

Skupo ce ovo da nas košta, posto ce SAD bes da iskale na najslabijima. Mi nikako da shvatimo da medjunarodna politika ne pociva na ljubavi, vec na interesima! Izrael je protiv nezavisnosti Kosova i vrlo uticajan u diplomatskim odnosima, medjutim mi stalno gledamo u pravcu Moskve. Nikako da naučimo da Moskva suzama ne veruje i sve skupo naplati.

mklos

pre 6 godina

Sramota. Umesto da skupljamo jeftine poene, mi radimo sve protiv sebe. Drzava Izrael ne priznaje Kosovo. Takav stav Izeaela meni bi bio dovoljan razlog da u ovoj situaciji stanemo uz njih i pruzimo im podrsku. Ovako sami sebi pucamo u nogu. Nikad nama nece biti bolje jer ne umemo da radimo za sebe. Kao da se trudimo da se ukopamo jos dublje. Imajuci u vidu ko je sve na vladti u Srbiji, ovakva odluka me i ne cudi mnogo. A tako malo nam fali.

Arhivator

pre 6 godina

Od onih 9 zemalja cuo sam za 4. I nije mi jasno kako su to oni u pravu , a preko 100 zemalja nije.
(Sasa, 21. decembar 2017 20:48)

A je l' može da istu logiku primenimo i na, recimo, genocid u Srebrenici?
Preko 100 zemalja kaže da se tamo desio genocid, a one koje to negiraju se beoje na prste.
I, hoće li to ubediti vaskoliko SrBstvo? Naravno, da neće, poznato je da Srbin zna najbolje šta jeste, a šta nije...

dule

pre 6 godina

Mene Kosovo i stav Izraela po tom pitanju malo zanima.

Ono što mogu da potvrdim jeste da u pitanjima Bliskog istoka ja uvek ali uvek stajem na stranu Izraelaca. Ljudi od pustinje napravili čudo, ekonomsko, tehnološko, kulturološko. Oko njih divlja, ali bukvalno divlja plemena. Onog trenutka kad Arapi preplave Izrael to se neće puno razlikovati od Egipta, Alžira, Sirije, ...

Uvek za Izrael.

Srbijanac

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da ovde ima likova koji ne povezuju slucaj Srbije i Palestine. Ko je koga proterao? Jel su Hrvati i Siptari proterali Srbe? Jesu! Jesi li Jevreji proterali Palestince sa svojih teritorija? Jesu! Gde vi ovde vidite nelogicnost? Pa ako treba nekoga da podrzimo to su upravo Palestinci.

SF

pre 6 godina

Tako i treba
Amerikanci misle da su bogom dani i najpametnija nacija, ali u stvarnosti je drugacije...mislim da GLUPLJE nacije nema na svetu
(Djura, 21. decembar 2017 20:12)
Waw, tvoj komentar je dokaz da ima:):)

marija

pre 6 godina

Čuj,
podržava se Rezolucija koja kaže da se pregovorima sa terorističkim Hamasom dodje do rešenja.
A to će biti - NIKAD.
To vam je isto kao što Srbija treba pregovorima sa ratnim zločincima Haradinajem i Tačijem dodje do konačnog rešenja i prizna KiM kao nekakvu državu Kosovo. Na to će Vučić de facto pristati kako stvari idu.

Epa, braćo Srbi, Izrael NEĆE,
IZRAEL NIJE slaba SRBIJA,
OD IZRAELA TREBA UČITI!

Kakvi pregovori s teroristima???!
Kakvi pregovori sa Hamasom, Haradinajima, Tačijima,...????????????

Tramp je presekao,
i Tramp je u pravu!
PODRŠKA IZRAELU!
A nama neka je Bog u pomoć!

PS. Naučite da Tramp nije Klinton, braćo Srbi!

brm

pre 6 godina

Nadam se da smo nešto dobili za taj glas "za", s obzirom da će on da ima i cenu. Jer smo u suprotvnom mogli da se pravimo idioti i budemo uzdržani. Hrvati pametni. Doduše, verujem da Ameri i Izrzaleci i te uzdržane isto gledaju.

pljujete a ne znate šta

pre 6 godina

...ono kada nikad ne propustiš priliku da budeš glup u društvu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. decembar 2017 20:14)

DA li vi uopšte čitate vesti!? Osim ISA i Izraela i 9 državica sve ostale su glasale protiv ili su uzdržane. I sa istoka i zapada...

Sremac

pre 6 godina

Pojedinim "znalcima" ovde ne valja kada smo sa vecinom, a ne valja ni kada smo sa manjinom, "mimo sveta"... Onda je Ukrajina " bratska zemlja", pa je Izrael "najveci" prijatelj... Sve vrsni poznavaoci medjunarodnih odnosa... Ti "laki poeni" koje smo mogli zaraditi kod USA su budalastina... Mnogi su zaradili lake poene priznajuci KiM kao nezavisnu drzavu... Niti bi imali vecu korist da smo ih podrzali niti cemo imati losiji tretman kod kauboja... Uostalom, kako su nam pomogli tako im polako vracano kusur... Neka ih podrzi NATO i Kosovo...

Ajnepitu

pre 6 godina

Znaci mi vicemo da je Kosovo Srbija, ali negiramo da je Jerusalim Izrael?
Pricamo o NDH a dajemo imena ulica po Nedicu...
Srbija sizofrenija...
@(oz, 21. decembar 2017 20:11)

Prvo, ne postoji nigde ulica u Srbiji nazvana po Milanu Nediću i ne širi dezinformacije, a drugo, upoređivanje Nedića sa Paveliđem i NDH je kao uspoređivanje grešnika sa satanom i celim paklom.

Pimbe

pre 6 godina

Znate šta mene cudi više od ovoga!!! Skoro cio muslimanski svijet je stao iza Srbije (osim američkih satelita tipa Avganistan i turska iz tog vremena) kad je Kosmet u pitanju, a vi ovde likujete nad ovom informacijom!!! Dajte bre ljudi kakav izrael i kakva amerika!!! Stali smo na pobednicku stranu a ne na cionisticku i okupatorsku sa nauruom i mikronezijom u društvu.

prcko

pre 6 godina

koga je pitala srpska vlast kako ce da se izjasni. nikoga. koga oni predstavljaju. pa za evroviziju glasamo koju cemo pesmu a po ovako vaznom pitanju se narod uopste ne pita. situacije je veoma skakljiva i moze se srbiji obiti od glavu. mogli su barem biti suzdrzani

Miler

pre 6 godina

Mislim da je ovo prekretbica kojom se moze oznaciti kraj Americke hegemonije i statusa sile br 1 u svetu. Posle ovoga zaista oni to vise nisu.

Djed Gavrilo

pre 6 godina

Israel?Ima pravo na državu.Palestina?Ima pravo na državu.Najbolja kombinacija je federalna država sa dogovorenim imenom i jednim službenim jezikom.Jeli to moguće?Jeste,ali treba dobro pripremiti.

srpski interes

pre 6 godina

Zvanican stav UN je da se istocni Jerusalim smatra okupiranom Palestinskom teritorijom, isto kao sto rezolucija 1244 kaze da je AP Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, mi glasamo tako da ne protivrecimo sami sebi pre svega

Blek - Chicago

pre 6 godina

Uvek, ali uvek Srbija mora da ispravlja krive Drine pa posle dobije po ... šta je falilo da nije glasala. Veliki će da se pomire i dogovore.

pera

pre 6 godina

Ruski ambasador u UN je tražio da glasamo ovako jer smo u UN "koalicija". Da nema Rusije Kosovo bi davno bilo punopravna članica u UN. Vraćamo delom uslugu.

Nindza

pre 6 godina

Hahaha, sad da vidim domace dusebriznike koji nipodastavaju srbiju kada saradjuje sa Rusijom ili Indijom ili Brazilom.
Sad se vidi koliko svi "vole" Ameriku. Honduras i Togo...

milan

pre 6 godina

Pozdravljam odluku vlade Srbije da ne da glas Trampu. Mislim da to nema ništa sa Amerikom nego najvećim delom sa Trampom i njegova bolesna ideja da sve što je Obama uradio poništi.

my way

pre 6 godina

Моја прва реакција је била да нам ово није требало, међутим када станем на лопту и боље размислим, ми смо овде били на страни међународног права, истине и правде, плус готово целог света.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Ono kad je na jednoj strani čitav svet, a na drugoj Amerika i Izrael, a Srbi pričaju o "promašaju" srpske diplomatije?? Pa dal' je moguće? O čemu vi to pričate? Kakvi promašaji kakve gluposti? Nemačka, V.Britanija, Francuska, Španija, Italija...Rusija, Kina..svi protiv, ali Srbi su napravili promašaj? Hahahaha

Litvanija SCG

pre 6 godina

Za sve koji pominju Izrael i Kosovo. Kosovo nije priznala ni Palestina ni vecina islamskih zemalja iako su njihovi muslimani. Toliko. Da smo glasali za Izrael dobili bi smo ono sto vec imamo a izgubili tridesetak muslimanskih zemalja

Vasa

pre 6 godina

Trebalo je glasati protiv, u najmanju ruku biti uzdržan, mi smo u istoj situaciji bili na Kosovu naša vekovna teritorija i redovno smo imali problema sa fundamentalistima, zasede, ubistva, otpor prema zajedničkom životu, na sve moguće načine se tražila samo jedna opcija Kosovo Republik ništa drugo nije bilo opcija, obične građane Izraela smo izdali.Ne nisam Jevrejin ali ono što je taj narod prošao zaslužuje svoju državu, a samoubice u gradskom prevozu ne podržavam.

neko_treci

pre 6 godina

@Torcida brate napaceni izmeri ti temperaturu i proveri prvo i ko su No1 po dugovanju u svetu, to da su najpametniji nisu, pruzaju najbolje uslove a njihva "pamet" su ljudi koji nisu mogli "preziveti" u svojim zemljama pa dosli kod njih da im rade po raznim institutima. Amerikanci su broj 1 po zatupljenosti nacije jedino sto uce su svoja istorija (koja je po razdoblju mizerna) i najosnovnije od ostalih sfera, to potkrepljuje i cinjenica da se stipendije na koledzima daju studentima koji ne znaju koliko je 2+2, ali su dobri u atletici, kosarci ili sl.

PR

pre 6 godina

Niki Hejli zapretila svima u 193 države članice UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje - ova rečenica sve govori o američkoj politici diktature, jer ona to i jeste - PRAVA DIKTATURA!

pazi da ne bude kasno

pre 6 godina

@Bosanac

Tebi je draze da Srbija izgubi Kosovo nego da Palestina dobije drzavu!

Dobar komsija, nema sta

Pazi da ti se ne dogodi isto kao Srbiji sa Kosovom

BeKo

pre 6 godina

Jerusalim je srce Izraela i Jevreja a kasnije su se na tu lozu nakalemili i hrišćanstvo i islam a sada bi valjda da sakriju mesto kalemljenja.
Srbiju razumem samo zato što se smatra hrišćanskom ali to ne znači da su u pravu.

lebovitz

pre 6 godina

Pazi ovih "geostratega" što ne vide dalje od nosa. Puna im usta Kosova, i kako je Srbija trebala stati na stranu Amerike. Pa ako je ikad bila prilika da se Amerima malo stane na žulj, bez ikakvih posljedica, to je bila ova. I neka je Srbija glasala ovako. Sjetite se samo koliko silnih rezolucija protiv Srba i Srbije je ta ista Amerika inicirala, koliko je nepravde Srbiji nanijela. I sad da se glasa za njih? Taman posla. Pa evo, i "najveći Amerikanci van Amerike", Albanci, glasaše protiv Amerike. I šta ćemo sad? Hejli džaba troši olovku zapisivajući, ne može Amerika protiv cijelog svijeta, svi najveći saveznici su joj okrenuli leđa. Za ovu sramotu će Tramp odgovarati kod kuće, nisu Amerikanci inadžije kao Balkanci.

Giovanni

pre 6 godina

Braća Srbi opet ne vide dalje od nosa i prodali bi se za šaku dolara! Ovde je suštinska stvar u pitanju, be moze jedna sila preko noći da prelomi nešto u nečiju korist i da zasniva svoju odluku na „pravu jačeg“. Izraelsko-Palestinsko pitanje je jako osetljivo i komplilovano, tolilo da već decenijama nema većeg pomaka. Rezolucija nije protiv Izraela direktno, niti u korsit Palestine, nego samo poziva na dijalog i pregovore i trazi da se konačni status ne prejudicira. I ja smatram Izrael za prijateljsku zemlju i delom sam sam jevrejin, ali ne moze jedan Tramp da misli da je bogom dan za sve!

Tirke

pre 6 godina

Srbija u uvijek na krivo strani.
(nenad rs, 21. decembar 2017 19:51)

Samo kad si na strani SAD onda si na pravoj strani? Ostalih 128 zemalje su na krivoj strani..

Ivan Ng

pre 6 godina

Ti dole, nemoj da lazes bre! Izrael je slao oruzije Srbima u Bosnu, Izrael nije podrzao nato intervenciju. Jel tvoj patriJotski mozak moze da svari to?

badr-hari

pre 6 godina

a slušao.sam neke od vlastodržaca kako su uvek citirali jevreje i njihovo "dogodine u jerusalimu" ,kada su uporedjivali sudbinu Srba u krajini.... al tad su bili opozicija, sad su vlast...vremena se menjaju kao i retorika

Why ?

pre 6 godina

Zašto bar nismo probali da " propustimo priliku " da ispadnemo piglu !?
Zašto nismo (iskusno) bili neutralni ... zašto nismo sedeli ma 2 stolice ?

Miodrag

pre 6 godina

@Jerusalim je glavni grad Izraela
Ovakva pitanja se ne resavaju zarad poena.
Generalno, na osnovu komenatara samo pa se ogradjujem, nije ovde pitanje tako plitko, Palestina, Izrael. Duboko u istoriju sve ovo seze, a sem toga postoji odluka UN koja Jerusalim stavlja u poseban status. Ta odluka, ovakva ili onakva, predstavlja pravni osnov. Mi smo glasali za taj pravni osnov. Kao i Francuska, Rusija, Nemacka, UK, Kina ...
Mnogi pominju "priliku", jeftine poene, pravu stranu. Sta je sa pravom?

Pratimo razvoj situacije

pre 6 godina

Kako vam je promaklo da je Britanija(kao i skoro sve zemlje EU) glasala protiv USA? Dupe i gaće se razilaze...

Zamislite situaciju da je Srbija glasala protiv i u bila istom košu sa svetionicima napretka kao Gvatemala, Honduras, Maršalska ostrva, Mikronezija, Nauru, Palau i Togo.

Oxi

pre 6 godina

Crnogorci nisu mogli da odole da i braci Amerikancima zabodu noz u ledja, uprkos tome sto su ih ti isti Ameri nedavno ugurali u NATO i pre par dana im priznali jezik iz vremena Sekule Drljevica...

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

(SRBIN, 21. decembar 2017 21:06)

Naročito zbog tog ruskog uticaja Srbija daje pare za kampanju Klintonovih, a pod tim ruskim uticajem i Bler je postao savetnik premijera Srbije...i tako, ubi nas taj ruski uticaj.
Koliko je tebi dobro Srbine, kako se ti voziš...svaka čast.

Матора Мачкетина

pre 6 godina

А и који очин је требало и Израелу да мења главни град?!? Толике деценије је све добро функционисало и у Тел Авиву.

тоша

pre 6 godina

@KoleCZ

Палестина и обе њене партије (Хамас и Фатах) су против независног Косова. То су небројено пута поновили палестински председници као и палестински амбасадор у Београду (да, Палестина има амбасадора у Србији јер Србија признаје Палестину као државу у границама од пре 1967 године). Палестина сматра тзв. независно Косово као противправну америчку творевину насталу мимо међународног права (исто тако и Израел то сматра и такође не признаје тзв. Косово). Ми смо гласали против једностраних потеза, као што је овај Трампов, а не против Израела. Исто смо тако против свих једностраних потеза на Космету. Проста филозофија и нема шта и ко да буде увређен и повређен.

zoki

pre 6 godina

Ma zar je bitno kako je Srbija glasala? Izrael i Amerika samo na to misle? Mogli smo da glasamo bilo kako, ništa to ne bi promenilo. Nebitni smo, shvatite. Sem toga, ko je još video vajde od udvaranja Amerikancima?

Jerusalim

pre 6 godina

@(Матора Мачкетина, 21. decembar 2017 21:17)

Nije Izrael odlučio da sad da "menja glavni grad"... Jerusalim je bio glavni grad i '48.

U Jerusalimu je i parlament i ministarstva i razne druge vladine institucije.

Ambasade su do sada bile u Tel Avivu jer mnoge države nisu htele da kvare odnose sa muslimanskim državama koje odbijaju da prihvate Jerusalim kao Izraelski grad.


@(Srbijanac, 21. decembar 2017 22:30)

Pa ko je koga proterao bre?

U Izraelu i dan danas žive milioni Arapa, a Izrael je po teritoriji manji od Srbije.

To je Jordan sistematski proterivao ne-arapsko stanovništvo za vreme jordanske okupacije Jerusalima, Judeje i Samarije... čak su i Hrišćanima koji su Arapi bili uveli razne restrikcije, pa su mnogi pobegli sa teritorija pod jordanskom okupacijom...

Izrael je nakon oslobađanja Jerusalima ponovo dozvolio da se prave ne-arapska naselja i da se ne-arapsko stanovništvo vraća, što je vraćalo demografski sastav u sličnije stanje kao od ranije.

Arapi su do 1948 imali otprilike trećinu u Jerusalimu... i danas su Arapi otprilike trećina u Jerusalimu.

Uzmi pogledaj koliko je procenata Hrišćana ostalo u Jordanu... tridesetih je bilo oko 20% Hrišćana... danas piše da Hrišćana u Jordanu ima oko 2-3%, možda 4%... a Jevreja u Jordanu ima 0% danas.

Većina današnjih Izraelaca ima bar nekog pretka koji je došao kao izbeglica iz neke arapske države jer su i razne druge arapske države masovno proterivale Jevreje kada je sadašnji Izrael osnovan.

Goran

pre 6 godina

(peki, 21. decembar 2017 20:30)

Izrael je bio za bombardovanje Srbije 1999, a jedan od najvecih zagovaratelja bombardovanja je bio upravo Bendzamin Netanjahu, koji je bio i ministar odbrane u to vreme.

Izrael nije priznao KiM jer ima svojih unutrasnjih problema bas kao i Spanija, a ne zbog neke ljubavi prema Srbiji i sveopste medjunarodne pravicnosti.

Neko

pre 6 godina

@nick

Ta genijalna odluka je rezultat (Jugoslovenske vlade) i ostala je od tad, posto i Rusija naravno podrzava Palestinu. A SAD ne priznaje postojanje Palestine.

Ono

pre 6 godina

Ne vidim kako naše ZA šteti interesu Izraela. Koliko sam upoznat rezolucija UN o Jerusalimu idalje stoji, nisam nikada čuo da je Izrael promenio svoj stav i koliko znam Izrael je makar na papiru idalje okrenut zajednickom rešenju kada je Jerusalim u pitanju. To sto je USA odlucila kako je odlucila iako nije direktno umesana u konflikt koji postoji je samo njihova stvar. Takodje ta odluka je povukla niz nasilnih protesta i dovela do u ubijenih i ranjenih i sa jedne i sa druge strane. Mislite li da majke Izraelaca čiji su sinovi i ćerke stradali ili su na prvoj liniji gledaju na ovo kao na nešto veliko za njih? Od kada je od mirnog rešenja bolje zapodenuti sukob? Od kada to Izraelu loše ide pa da im ovo bude prekretnica?

Kyle and Peel

pre 6 godina

palau, mikronezija i marsalska ostrva su pod kontrolom sad, zao mi je sto oni uopste imaju mesto u un. nebitno za koga da glasaju. to je isto kao da taj status dobiju martinik ili francuska gijana, ili pak nova kaledonija. prosto nema poente.

pazi, britanci su bili za, ali su zato gospoda raketni stitovi poljaci i rumuni pokazali ko vodi njihovu spoljnu politiku.

nauru za 1,ooo dolara ima da glasa i da je kosovo rogue state ako platimo :). ako plate albanci, glasace da smo to mi.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

"Druze, ne kaze se da je sastavni deo Srbije, vec sastavni deo SRJ, drzave koja danas ne postoji, pa i pitanje samostalnosti Kosova nije regulisano tom rezolucijom - ostavlja prostora za dvojako tumacenje."

(a koje su boje te kantice i lopatice?, 21. decembar 2017 23:13)

--

Kosovska autonomija je ukinuta 1989. godine. Od tada, do 1999. Kosovo je bilo deo Jugoslavije (bilo SFRJ ili SRJ) iskljucivo kao deo Srbije.

Savezna Republika Jugoslavija je osnovana 1992. godine. Kosovo nije uslo u njen sastav kao federalna, ili bilo kakva druga, jedinica.

Cak i ukoliko bi se tvoja kvazipravna teorijica uzela u razmatranje, Srbija ostaje naslednica Savezne Republike Jugoslavije, i iz ne iznosi sve ono sto je u nju unela. Ne ocekujes valjda da Kosovo posle raspada SRJ pripadne Crnoj Gori kojoj nikada nije pripadalo i koja ga, uostalom, nije ni trazila?

dršte gaće mačići

pre 6 godina

@Србин из Српске
SAD u UN ima samo jedan glas, van UN ima sve što joj se ćefne. Ako su rezolucije UN važne onda je važan i UN i mi imamo važnu rezoluciju tamo, a poeni koje svi pominju nigde ne postoje i ne priliče suverenim državama. Postoji sila i tek mogućnost da joj se suprostaviš da ne čini šta hoće, kao na primer da priznavanja država ili glavnih gradova kako joj se ćefne, ovo je bio sasvim prirodan glas za Srbiju i sve ostale ma koliki bili u svojoj sili, ali koji sve više shvataju da su UN i njima važne posebno u kontekstu moći SAD, kojima niko, ama baš niko na svetu nije ravan. A i Izraelu nije oduzeto ništa, niti je dodeljeno Palestini. A Izrael će da razmisli da li mu više prija SAD ili UN (naravno ko što Šimon Peres reče, UN sve je to lepo, ali sile su te koje odlučuju). Sve slabosti UN biće stavljene na probu, a sila će imati prilku da se dokaže. Uostalom, rat jeste kulturan proizvod civilizovanog čoveka i jednini je način da se ta kultura u njemu i promeni. Ništa drugo ne deli lekcije kao rat. Zato ako hoće Jerusalim, moraće da se dogovore u UN, ili da ga osvoje. Rat je moguć, jer se to desi kada mudrost trgovine omane kao ovog puta i ne ponudi valjanu valutu za ugovor koji traži.

peki

pre 6 godina

Ljudi koliko sam ja shvatio mi smo glasali za to da se odluka trampa proglasi ništavnom. Kako smo to izašli Izrael? Pročitajte opet tekst piše 128 glasova "za" proglašenje ostavke ništavnom..."za" je glasala i Srbija.

ja

pre 6 godina

neverovatno je, da je 70% komentatora funkcionalno nepismeno i nije u stanju da razume procitan tekst.
Dakle, za usporene: Srbija je glasala za rezoluciju kojom se ponistava odluka SAD, kojom bi se Jerusalim priznao za glavni grad Izraela, sto dalje znaci:
Srbija je glasala PROTIV SAD i PROTIV Izraela.

Ante

pre 6 godina

Jos jednom se pokazuje da trenutno u EU samo Hrvatska i Poljska stoje uz Ameriku, kontra EU. Guranje prsta u oko Njemackoj, skupo ce nas to kostati.. Doduse, cini mi se da je ovo vise bilo podrska Izraelu, jer ce se sklopiti posao s njima u vezi F-16, bilo je glupo i pomisliti da ce u toku pregovora s Izraelcima Hrvatska glasati protiv njih. Doduse, i bez toga imamo super suradnju s Izraelom, kad malo bolje promislim, dobro su glasali nasi, zacudo..