Nedelja, 15.02.2004.

10:28

GO SPO za manjinsku vladu uz podršku socijalista, "vođen interesima građana"

Izvor: B92

GO SPO za manjinsku vladu uz podršku socijalista, "voðen interesima graðana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 20 godina

Kakva je ovo farsa! Prvo Vuk kategoricki odbije mogucnost ulaska u vladu uz podrsku SPS, onda ga baza zamoli da revidira odluku u "interesu gradjana Srbije"; Vuk ostaje dosledan svom stavu, ali nadglasan od vecine on reterira. I sada nama naivnima ostaje samo da zakljucimo kako je SPO demokratska, a ne liderska stranka i kako ih ne interesuje vlast, vec samo interes gradjana. Koliko je SPO-u do interesa gradjana znaju najbolje Beogradjani iz vremena kada je SPO vladao gradom. Samo se nadam da ce i ovog puta Vuk platiti kaznu za ovakve "zrtve", kao sto je to bilo kada se prosli put zrtvovao i usao u Slobinu saveznu Vladu.

posmatrač

pre 20 godina

Sve je ovo jedna nameštena igra. Vi budite ZA, a ja ću da se uzdržim, pa pošto "moram" da poštujem odluku Glavnog odbora, biće onako kako sam obećao Koštunici i Velji da će biti. Glavno da se dokopamo ministarskih fotelja. To o interesima naroda, neka SPO priča naivnima. SPO se pokazao kakv je bio dok je on vladao Beogradom. Ako takvi budu i u vladi, teško nama! Vuk je još jednom povukao pogrešan potez koji se može porediti sa onim kada je napustio DOS i kada je jednom novinaru na njegovu konstataciju da se oni njegovi skupljaju na konsultacije, odgovorio : "Ma pusti, sve je to moj do mojega". Posle izbora 2000. nije mogao da dođe sebi! Tako će biti i posle sledećih izbora.

Rade

pre 20 godina

Zašto svi prave toliku frku oko saradnje sa SPS-om? Pa i bez njih će DSS-G17+-SPO/NS da napravi gomilu grešaka. Prva će se desiti 31. marta. Naime DSS dobije histeričan napad svaki put kada se pomene Hag i gospođa Karla D. Sad se nalaze pred kvakom 22. Mogu da biraju da:
a) Pošalju u Hag tražena četiri generala, usled čega bi V. Koštunica dobio čitav niz kardiovaskularnih poremećaja ili napada neobaveštenosti (šta pre dođe), dok bi DSS izgubio podršku onih glasača koji su za njih glasali jer su za "reforme u kojima se Srbija saginjati neće" - Čitaj većina glasova za DSS.
b)Odbiju da pošalju gospodu generale upakovane u šareni papir i sa mašnicom, usled čega će prvo SAD a potom i EU početi da nam lupaju packe.
Druga greška će se dogoditi kao posledica prve greške, a potom i izbornih obećanja gore pomenute gospode. Po prestanku priliva sredstava sa zapada, vlada će se suočiti sa sledećim problemom. Veliki broj zaposlenih u firmama koje još nisu privatizovane, a kojima treba obezbediti egzistenciju. Vlada će dotične firme morati da privatizuje što pre, čime će doći u sukob sa glasačima koji su za njih glasali jer zastupaju mišljenje da im trebaju "reforme u kojima će sve ostati kako je bilo, samo ću ja dobiti veću platu i živeću bolje."
Treću grešku će napraviti ukoliko se pozabave kriminalnom prošlošću ekonomski uticajnih ljudi. Upravo su ih oni diskretno podržali u dolasku na vlast, kada je dosadašnja vlada krenula da oprezno opipava neke od problema. Samo sukob na liniji Dinkić-Karić će biti dovoljan da se iskopa prilično prljavog veša na obe strane, s tim što jedna strana u sukobu ima političku karijeru o kojoj treba da brine.
Dosadašnja vlada je napravila i niz poteza koji joj možda ne služe na čast, ali su bili neophodni da bi se krupni kapital privukao u jednu nestabilnu i opustošenu zemlju. Ukoliko nova vlada krene u nastupu "principijelnosti" i želje za "obaveštenošću" da kopa po tome, mogla bi da se nađe na udaru krupnog inostranog kapitala. Naći će se zasigurno na udaru domaćeg, kada packe SAD i EU počnu da žuljaju domaće privrednike, kojima su se taman otvorili potencijali za zaradu.
Problema će biti puno iz prostog razloga što su gospoda glasačima i članovima svojih stranaka obećavali jedno, a neophodnosti tranzicije su, bojim se, nešto sasvim drugo.

Problem Srbije nisu političari, koji se ponašaju onako kako svi vidimo, već je problem u tome što oni, hteli mi to da priznamo ili ne reprezentuju glasače koji razmišljaju na sledeći način:
28% - Nikakve reforme nama ne trebaju, sve je to zavera zapada koje kontrolišu vladari iz senke i vanzemaljci da se Srbija baci na kolena i pretvori u zemlju homoseksualaca.
7% Nama ne trebaju te nji'ove reforme, to je maslo onih kapitalista, što žele da sruše i poslednje tekovine NOB-a. (Ironija je da se svi pitaju kako će G17+ i SPO/NS da objasni svojim glasačima šurovanje sa SPS-om, ali niko se ne pita kako će SPS da objasni to isto?).
20% Mi treba da izvedemo reforme i da pošteno radimo, a ne da šaljemo srpske patriote u Hag kako se ushte njima tamo i da prodajemo firme budzašto kojekakvim korporacijama.
7% Prvo mora da se istraži zločin na Ibarskoj Magistrali, pa tek onda može da se radi sve ostalo u državi, i ne sme da se dozvoli novinarima da pitaju svašta političare koji pošteno obavljaju svoj posao.
Ostatak građana je glasao za reforme onako kako moraju da se izvedu i po svaku cenu, a samo su se na osnovu detalja odlučivali za koju opciju će glasati. (Računam tu i stranke koje nisu premašile izborni cenzus, ali koje zajedno u zbiru imaju nekih 7% glasova).
Narod je tako razmišljao i glasao 28.12.2003. godine. Ključni igrači se upravo i drže mišljenja svojih glasača (SRS, DSS i DS - naime DSS nije ni u jednom trenutku izjavio da neće sa SPS-om, ali su zato izjavili da neće sa DS-om i toga se drže). Ostali su izjavljivali sve i svašta, a radili svašta i sve, i zbog toga će morati na sledećim izborima da odgovaraju upravo svojim glasačima.

MarkoLe

pre 20 godina

Uz SPO sam jos od 1990. godine. Ovo je stvarno neshvatljiv potez GO SPO. Uci u vladu sa SPS-om radi nekoliko ministarskih mesta. Zar ste vec zaboravili sve sto su nam radili prethodnih godina? Uzmimo za primer atentat na Vuka Draskovica u Budvi ili (jos kriminalnije) atentat na Ibarskoj magistrali... Ovo je katastrofalna greska i posledice ce biti vrlo jasno vidljive na narednim izborima. Mogli smo Vuce da se ponovo izdignemo iznad svih, ovo ce nas definitivno srozati na rejting od 0,6 do 0,9%. Ako smatrate da TAKO TREBA...

goodman

pre 20 godina

I SPS i SPO su usli natrag na politicku scenu na mala vrata, jer nikakvih znacajnih izbornih rezultata nisu imali. SPO je bio odbacen na krajnju marginu politicke scene i da se nije udruzio sa NS nikad ne bi video videlo dana.

sava

pre 20 godina

Najiskrenije, meni je smesno kako sam se na kraju ipak upecao. Nije mala stvar za mladog coveka da od prvih izbora (1990, DS) glasa protiv SPS, SRS i satelita. I mislim da nisam nikada pogresio. Na poslednjim izborima sam se odlucio za G17+ i izgleda da sam se prvi put prevario. Mislio sam da od Cede ili Bebe nema neprincijelnijih politicara u proevropskim strankama (BTW, DSS u mojoj podeli nije u ovoj grupi nikada ni bio). Naravoucenije: Ko radi taj i gresi. Mogao sam i da ne glasam. Sad bi bar mogao da tupim kako sam od pocetka sve znao :) I nemojmo previse da se ljutimo na politicare, ipak su oni dobrim delom slika i prilika gradjana koji su ih je birali. Mada je ovoliko nizak nivo morala i ovoliko laganje za posmatranje. Velja je car, ali ni neki drugi ne zaostaju bas mnogo :)

Gagi

pre 20 godina

Za razliku od srpskih biraca, Spasoje Krunic, Bojan Dimitrijevic, Verko Stevanovic i ostali sa danasnjeg glavnog odbora, nisu zaboravili tople zagrljaje Slobinih SPS-kerova iz perioda pre 2000. godine. Velika je to ljubav bila, a velike ljubavi treba ponekad obnoviti. Boze oprosti im za danasnju odluku i pomogni cestitim SPO-ovicima da progledaju i konacno napuste ovaj sramni tim ljubavnika SPS-a.

Sasa

pre 20 godina

Tako i treba i to je emokratija a ne da predsjednici stranaka odlucuju u ime stranke, uostalom narod nije birao prsednika vec poslanike sa stranacke liste.Vuk mora da zaboravi svoje interese i da strnku koristi u licne svrhe za razracunavanje sa protivnicima. Narod ga je birao i treba da SLUZI NARODU.

g.m.

pre 20 godina

Neki mnogo nakazan smisao za "interes gradjana" Srbije! Ne znam samo ko taj narod ojadi u proteklih 13 godina. A mozda su sva ta brutalnost i diktatura Milosevica i njegovih socijalista bili za "dobro naroda". A to da je Vuk "uzdrzan", ali je "morao da postuje" odluku Odbora, natera mi suze na oci. Kakva moralna zrtva! (Pusti stavove, vazno je da je curak citav! )

Jelena

pre 20 godina

Interesi gradjana! Vlada sa podrskom SPS-a!Radi se o egoistickim interesima pojedinaca iz SPO ( a mozda i samog Vuka). U svakom slucaju, ako je ovo propagandni potez g. Vuka za neke sledece izbore - nece proci! SPO je glasao sa vladu uz podrsku SPS-a i SPO ce izgubiti glasove, bez obzira sta je mislio Vuk!
Ne razumem zasto SPO i G17 nisu uticali na DSS i DS da uzajamno promene stavove. Imali su tu politicku moc u ovom trenutku. Izgleda da im je samo vazno da udju u Vladu, nije bitno sa kim, kako, zbog cega...

Zole

pre 20 godina

Tako treba. Ako u vladu zeli gradonacelnik Cacka, mora biti mesta i za gradonacelnika Beograda. Steta sto bivsi gradonacelnik Zemuna nije u prilici da im se pridruzi.
Na sledecim izborima cela ova sarena ekipa bice izbrisana iz parlamentarnog zivota.

Aleksandra

pre 20 godina

Za dva dana, dva razocarenja. G17+ i SPO prihvataju podrsku SPS-a. Razumem DSS sto njima ne smeta SPS. Nisu oni izgulili cipele na ulicama Beograda i Srbije.Ali mi jesmo. Ja jesam. Protracila najlepsih 12 godina da bih ponovo bila na pocetku. Odakle vam pravo da pristanete na podrsku SPS-a. Uzas. Nisam glasala za vas. Srecom. Ako se ja ovako osecam, kako li je vasim biracima. Ne treba nama Vlada. Ne ovakva jer nece uciniti nista. S DSS-om jos niko nikada nista nije uspeo da ucini. Jedino da ne ucini. To je ono sto oni najbolje umeju.Pitate li se vi. gospodo, kako ce biti vasoj deci. Ili ste ih vec udomili po svetu, u nekoj stabilnijoj zemlji, pa i nije vazno.

Ness

pre 20 godina

Vuk je Draskovic ispisao jos jednu farsu, pardon pricu koja je u tancini po kvalitetu ista njegovim "romanima". Ovo ce svakako po definiciji biti NOVELA-t.j prica sa tuznjikavim krajem u kojoj glavnu ulogu igra Srpski Hamlet, daleko iza pravog Hamleta kolko i Srbi od Engleza, pardon Danaca.
Jadan narod, pa samo da su se setili vladavine S.Krunica Beogradom nista vise.

sonja

pre 20 godina

I u cemu je tu interes Srbije ? Nema ! samo interesi pojedinaca ! Ne moze za Srbiju biti veci interes da ima vladu sa ucenjivackim SPS-om , na celu sa SM , nego sa DS-om , koji istina ima greske , ali mnogo manje nego prethodna vlast !

Nemanja

pre 20 godina

Vuce, pokazao si da je samo spo demokratska stranka. Uvazio si volju GO i svaka ti cast. Racunaj na moj glas na sledecim izborima.
Posle 1991 ces opet dobiti moj glas, vraticemo se na nasih 800.000 glasova.

Dejan

pre 20 godina

Ovo je sramota od GO-Spo-a!!! Ja vise ne znam sta da kazem. Izgnan od istih ljudi pre deset godina sa kojim a ulazimo u vladu sada sedim i ceznem 2000km za kraljevinom Srbijom. Gde su ti ciljevi SPO??? Zasto se skrece sa glavne putanje? Kakav bre interes naroda???

ALEXANDAR

pre 20 godina

E moj Vuce, sta si docekao. Sada te u koaliciju sa onima koji su hteli da te ubiju teraju oni koji su se uzeleli ministarskih mesta i vlasti. Pricaju o narodnoj muci a samo o svom novom polozaju snivaju. Trebalo je da budete malo strpljiviji i sacekate da DS odrzi svoju skupstinu. Tada bi i vama i Srbiji sve bilo mnogo lakse. Ovako ste upali u blato zajedno sa svojim novim koalicionim partnerima.

Stojber

pre 20 godina

Zalosno je sve ovo sto se desava u nasoj jadnoj zemlji. Drago mi je sto nisam tamo a ujedno mi je zao naroda koji sve trpi. Neka Vuk udje u vladu, zna i sam kako je prosao na oktobarskim izborima zbog flerta sa SPS-om, sada ce uz njega proci isto na narednim izborima i ostatci DOS-a, koji sada formiraju vladu. Zao mi je sto ce time samo da ojacaju SRS, pa nasem narodu opet nece biti bolje. Bice bolje, kada na politicku scenu dodje neko novi, pametan i razuman a do tog vremena, neka im je bog u pomoci...

prki

pre 20 godina

Bez obzira sto licno milim da je SPO velika stranka,Vuk je ipak neozbiljan i to je sad i pokazao!Ne!Definitivno ne,a onda definitivno DA?To je toliko neozbiljno da je nedopustivo.
Inace GO je potpuno ispravno postupio jer SPO je jednom platio cenu Vukovih dalekovidih procena!

Dusan

pre 20 godina

Nemam ni najmanju sumnju da je u pitanju obicna farsa. U potpunosti sam ubedjen da je Glavni odbor SPO-a u potpunosti kontrolisan od Draskovica i da je ovo samo jedna mala predstava za narod kako bi se uslo u Vladu, a u isto vreme Vuk ispao principijelan. Pa gde je bio taj Glavni odbor SPO-a kad je trebalo odrediti kako ce SPO izaci na izbore u Septembru 2000?

Bik koji sedi

pre 20 godina

Vise ste mi se smucili igrajuci zmurke sa narodom ove zemlje.Ne mislim samo na SPO,vec na sve partije u ovoj zemlji.Svaki izgubljeni dan koji prolazi bez otkrivanja kriminalnih radnji u ovoj zemlji za ovih 6 decenija,je samo dalje odrzavanje solidarnosti sa ljudima koji su ucinili toliko zla svima nama i Srbiji i zbog toga ne sme biti sazaljenja ili ne mozemo to i to odraditi.Mora se sve izneti na sunce,da bi na kraju ova Srbija i njena demokratija ugledala svoje pravo sunce.

Kursula

pre 20 godina

Potpuno je neumesno izjednacavati 10 godina u kojima je Srbija moralno, ekonomski i duhovno unakazena,sa periodom od poslednje tri godine, kada smo barem poceli da licimo na normalnu zemlju.Ali nazalost nas covek vise voli da kupuje sa zemlje robu po buvljacima, da tankuje benzin po budzacima, da valja devize po ulicama, nego da zivi kao sav normalan svet.

Elliott

pre 20 godina

Vuce!
Vreme je da udjes u vladu. U celom tom drustvancu koje sada formira vladu, jedino si se ti hrabro borio protiv zlikovaca. Dokaz su dva, tri neuspela atentata. Imao si srece. Nije ti lako da saradjujes sa svojim nesudjenim ubicama ali mora se. Jedino ti mozes zaustaviti Kostunjavog da ih nacisto rehabilituje. Tebi i Danici zelim svaku srecu.

POZICIONAR

pre 20 godina

Pa čekaj Vuče, zar nisi ti sâm izašao, i ne konsultujući nikoga rekao da SPO neće u Vladu? Evo sada Glavnog Odvora, pa se dogovori sa svojima kako i šta dalje, kao što je G17 uradio. Pa makar bilo i formalno, pitaj GO pre nego što izađeš javnost sa isključivim stavovima. Posle ovoga, mislim da bi ostavka na mesto predsednika stranke bila sasvim na mestu. Samo da znaš, Vuče, ja sam glasać SPO-a još od samog početka i mnogo si me razočarao sa svojim stavom. Menjajte, brate, ovu vladu, pa nova ako ne valja opet je menjajte, valjda je sa ovakvim odnosom u Skupštini to mnogo lakše. A DS će se, jako brzo opet okrenuti, kao što je bilo i posle izbora predsednika Skupštine.

ana

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da ponovo vracate SPS u zivot.Zasto? Radi par ministarskih fotelja-ocito vam je to najvaznije. Vuce, zar si zaboravio Ibarsku magistralu?Zar je moguce da ces preci preko svega?
Sada ce ponovo Vucela,Dacic i kompanija da nam pametuju sa TV-a. Oni koji su nas doveli do dna.I zato im SPO i Vuk daju podrsku.Bas me interesuje sta Dana misli o vracanju SPS-a u politiku...

Dejan

pre 20 godina

Vuce,
u vladu ni slucajno. Gde su bile sve tzv. demokrate dok su nas socijalisti jurili tenkovima, vodenim topovima, kamionima ubicama, gumenim i pravim mecima..... Za monarhiju im je stalo kao i do lanjskog snega. Pa sta mi imamo da trazimo sa njima. Samo neulaskom u takvu vladu povraticemo nasih 800.000 glasova.
S verom u boga za kralja i otadzbinu!!!

milorad

pre 20 godina

Gospodine Draskovicu,
Izdigni se iznad sebe i pokazi da su ti Srbija i srpski narod iznad sveg ostalog. Progutaj svu gorcinu i udji u vladu. Spasi Srbiju od nove gnjavaze. Vlada neka traje koliko traje. Bice bolja od ove pa neka traje samo jedan dan.

milorad

pre 20 godina

Gospodine Draskovicu,
Izdigni se iznad sebe i pokazi da su ti Srbija i srpski narod iznad sveg ostalog. Progutaj svu gorcinu i udji u vladu. Spasi Srbiju od nove gnjavaze. Vlada neka traje koliko traje. Bice bolja od ove pa neka traje samo jedan dan.

Dejan

pre 20 godina

Vuce,
u vladu ni slucajno. Gde su bile sve tzv. demokrate dok su nas socijalisti jurili tenkovima, vodenim topovima, kamionima ubicama, gumenim i pravim mecima..... Za monarhiju im je stalo kao i do lanjskog snega. Pa sta mi imamo da trazimo sa njima. Samo neulaskom u takvu vladu povraticemo nasih 800.000 glasova.
S verom u boga za kralja i otadzbinu!!!

ana

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da ponovo vracate SPS u zivot.Zasto? Radi par ministarskih fotelja-ocito vam je to najvaznije. Vuce, zar si zaboravio Ibarsku magistralu?Zar je moguce da ces preci preko svega?
Sada ce ponovo Vucela,Dacic i kompanija da nam pametuju sa TV-a. Oni koji su nas doveli do dna.I zato im SPO i Vuk daju podrsku.Bas me interesuje sta Dana misli o vracanju SPS-a u politiku...

POZICIONAR

pre 20 godina

Pa čekaj Vuče, zar nisi ti sâm izašao, i ne konsultujući nikoga rekao da SPO neće u Vladu? Evo sada Glavnog Odvora, pa se dogovori sa svojima kako i šta dalje, kao što je G17 uradio. Pa makar bilo i formalno, pitaj GO pre nego što izađeš javnost sa isključivim stavovima. Posle ovoga, mislim da bi ostavka na mesto predsednika stranke bila sasvim na mestu. Samo da znaš, Vuče, ja sam glasać SPO-a još od samog početka i mnogo si me razočarao sa svojim stavom. Menjajte, brate, ovu vladu, pa nova ako ne valja opet je menjajte, valjda je sa ovakvim odnosom u Skupštini to mnogo lakše. A DS će se, jako brzo opet okrenuti, kao što je bilo i posle izbora predsednika Skupštine.

Elliott

pre 20 godina

Vuce!
Vreme je da udjes u vladu. U celom tom drustvancu koje sada formira vladu, jedino si se ti hrabro borio protiv zlikovaca. Dokaz su dva, tri neuspela atentata. Imao si srece. Nije ti lako da saradjujes sa svojim nesudjenim ubicama ali mora se. Jedino ti mozes zaustaviti Kostunjavog da ih nacisto rehabilituje. Tebi i Danici zelim svaku srecu.

Kursula

pre 20 godina

Potpuno je neumesno izjednacavati 10 godina u kojima je Srbija moralno, ekonomski i duhovno unakazena,sa periodom od poslednje tri godine, kada smo barem poceli da licimo na normalnu zemlju.Ali nazalost nas covek vise voli da kupuje sa zemlje robu po buvljacima, da tankuje benzin po budzacima, da valja devize po ulicama, nego da zivi kao sav normalan svet.

Bik koji sedi

pre 20 godina

Vise ste mi se smucili igrajuci zmurke sa narodom ove zemlje.Ne mislim samo na SPO,vec na sve partije u ovoj zemlji.Svaki izgubljeni dan koji prolazi bez otkrivanja kriminalnih radnji u ovoj zemlji za ovih 6 decenija,je samo dalje odrzavanje solidarnosti sa ljudima koji su ucinili toliko zla svima nama i Srbiji i zbog toga ne sme biti sazaljenja ili ne mozemo to i to odraditi.Mora se sve izneti na sunce,da bi na kraju ova Srbija i njena demokratija ugledala svoje pravo sunce.

Dusan

pre 20 godina

Nemam ni najmanju sumnju da je u pitanju obicna farsa. U potpunosti sam ubedjen da je Glavni odbor SPO-a u potpunosti kontrolisan od Draskovica i da je ovo samo jedna mala predstava za narod kako bi se uslo u Vladu, a u isto vreme Vuk ispao principijelan. Pa gde je bio taj Glavni odbor SPO-a kad je trebalo odrediti kako ce SPO izaci na izbore u Septembru 2000?

prki

pre 20 godina

Bez obzira sto licno milim da je SPO velika stranka,Vuk je ipak neozbiljan i to je sad i pokazao!Ne!Definitivno ne,a onda definitivno DA?To je toliko neozbiljno da je nedopustivo.
Inace GO je potpuno ispravno postupio jer SPO je jednom platio cenu Vukovih dalekovidih procena!

Stojber

pre 20 godina

Zalosno je sve ovo sto se desava u nasoj jadnoj zemlji. Drago mi je sto nisam tamo a ujedno mi je zao naroda koji sve trpi. Neka Vuk udje u vladu, zna i sam kako je prosao na oktobarskim izborima zbog flerta sa SPS-om, sada ce uz njega proci isto na narednim izborima i ostatci DOS-a, koji sada formiraju vladu. Zao mi je sto ce time samo da ojacaju SRS, pa nasem narodu opet nece biti bolje. Bice bolje, kada na politicku scenu dodje neko novi, pametan i razuman a do tog vremena, neka im je bog u pomoci...

sonja

pre 20 godina

I u cemu je tu interes Srbije ? Nema ! samo interesi pojedinaca ! Ne moze za Srbiju biti veci interes da ima vladu sa ucenjivackim SPS-om , na celu sa SM , nego sa DS-om , koji istina ima greske , ali mnogo manje nego prethodna vlast !

Ness

pre 20 godina

Vuk je Draskovic ispisao jos jednu farsu, pardon pricu koja je u tancini po kvalitetu ista njegovim "romanima". Ovo ce svakako po definiciji biti NOVELA-t.j prica sa tuznjikavim krajem u kojoj glavnu ulogu igra Srpski Hamlet, daleko iza pravog Hamleta kolko i Srbi od Engleza, pardon Danaca.
Jadan narod, pa samo da su se setili vladavine S.Krunica Beogradom nista vise.

Nemanja

pre 20 godina

Vuce, pokazao si da je samo spo demokratska stranka. Uvazio si volju GO i svaka ti cast. Racunaj na moj glas na sledecim izborima.
Posle 1991 ces opet dobiti moj glas, vraticemo se na nasih 800.000 glasova.

Dejan

pre 20 godina

Ovo je sramota od GO-Spo-a!!! Ja vise ne znam sta da kazem. Izgnan od istih ljudi pre deset godina sa kojim a ulazimo u vladu sada sedim i ceznem 2000km za kraljevinom Srbijom. Gde su ti ciljevi SPO??? Zasto se skrece sa glavne putanje? Kakav bre interes naroda???

ALEXANDAR

pre 20 godina

E moj Vuce, sta si docekao. Sada te u koaliciju sa onima koji su hteli da te ubiju teraju oni koji su se uzeleli ministarskih mesta i vlasti. Pricaju o narodnoj muci a samo o svom novom polozaju snivaju. Trebalo je da budete malo strpljiviji i sacekate da DS odrzi svoju skupstinu. Tada bi i vama i Srbiji sve bilo mnogo lakse. Ovako ste upali u blato zajedno sa svojim novim koalicionim partnerima.

Aleksandra

pre 20 godina

Za dva dana, dva razocarenja. G17+ i SPO prihvataju podrsku SPS-a. Razumem DSS sto njima ne smeta SPS. Nisu oni izgulili cipele na ulicama Beograda i Srbije.Ali mi jesmo. Ja jesam. Protracila najlepsih 12 godina da bih ponovo bila na pocetku. Odakle vam pravo da pristanete na podrsku SPS-a. Uzas. Nisam glasala za vas. Srecom. Ako se ja ovako osecam, kako li je vasim biracima. Ne treba nama Vlada. Ne ovakva jer nece uciniti nista. S DSS-om jos niko nikada nista nije uspeo da ucini. Jedino da ne ucini. To je ono sto oni najbolje umeju.Pitate li se vi. gospodo, kako ce biti vasoj deci. Ili ste ih vec udomili po svetu, u nekoj stabilnijoj zemlji, pa i nije vazno.

Zole

pre 20 godina

Tako treba. Ako u vladu zeli gradonacelnik Cacka, mora biti mesta i za gradonacelnika Beograda. Steta sto bivsi gradonacelnik Zemuna nije u prilici da im se pridruzi.
Na sledecim izborima cela ova sarena ekipa bice izbrisana iz parlamentarnog zivota.

Jelena

pre 20 godina

Interesi gradjana! Vlada sa podrskom SPS-a!Radi se o egoistickim interesima pojedinaca iz SPO ( a mozda i samog Vuka). U svakom slucaju, ako je ovo propagandni potez g. Vuka za neke sledece izbore - nece proci! SPO je glasao sa vladu uz podrsku SPS-a i SPO ce izgubiti glasove, bez obzira sta je mislio Vuk!
Ne razumem zasto SPO i G17 nisu uticali na DSS i DS da uzajamno promene stavove. Imali su tu politicku moc u ovom trenutku. Izgleda da im je samo vazno da udju u Vladu, nije bitno sa kim, kako, zbog cega...

g.m.

pre 20 godina

Neki mnogo nakazan smisao za "interes gradjana" Srbije! Ne znam samo ko taj narod ojadi u proteklih 13 godina. A mozda su sva ta brutalnost i diktatura Milosevica i njegovih socijalista bili za "dobro naroda". A to da je Vuk "uzdrzan", ali je "morao da postuje" odluku Odbora, natera mi suze na oci. Kakva moralna zrtva! (Pusti stavove, vazno je da je curak citav! )

Gagi

pre 20 godina

Za razliku od srpskih biraca, Spasoje Krunic, Bojan Dimitrijevic, Verko Stevanovic i ostali sa danasnjeg glavnog odbora, nisu zaboravili tople zagrljaje Slobinih SPS-kerova iz perioda pre 2000. godine. Velika je to ljubav bila, a velike ljubavi treba ponekad obnoviti. Boze oprosti im za danasnju odluku i pomogni cestitim SPO-ovicima da progledaju i konacno napuste ovaj sramni tim ljubavnika SPS-a.

Sasa

pre 20 godina

Tako i treba i to je emokratija a ne da predsjednici stranaka odlucuju u ime stranke, uostalom narod nije birao prsednika vec poslanike sa stranacke liste.Vuk mora da zaboravi svoje interese i da strnku koristi u licne svrhe za razracunavanje sa protivnicima. Narod ga je birao i treba da SLUZI NARODU.

sava

pre 20 godina

Najiskrenije, meni je smesno kako sam se na kraju ipak upecao. Nije mala stvar za mladog coveka da od prvih izbora (1990, DS) glasa protiv SPS, SRS i satelita. I mislim da nisam nikada pogresio. Na poslednjim izborima sam se odlucio za G17+ i izgleda da sam se prvi put prevario. Mislio sam da od Cede ili Bebe nema neprincijelnijih politicara u proevropskim strankama (BTW, DSS u mojoj podeli nije u ovoj grupi nikada ni bio). Naravoucenije: Ko radi taj i gresi. Mogao sam i da ne glasam. Sad bi bar mogao da tupim kako sam od pocetka sve znao :) I nemojmo previse da se ljutimo na politicare, ipak su oni dobrim delom slika i prilika gradjana koji su ih je birali. Mada je ovoliko nizak nivo morala i ovoliko laganje za posmatranje. Velja je car, ali ni neki drugi ne zaostaju bas mnogo :)

goodman

pre 20 godina

I SPS i SPO su usli natrag na politicku scenu na mala vrata, jer nikakvih znacajnih izbornih rezultata nisu imali. SPO je bio odbacen na krajnju marginu politicke scene i da se nije udruzio sa NS nikad ne bi video videlo dana.

MarkoLe

pre 20 godina

Uz SPO sam jos od 1990. godine. Ovo je stvarno neshvatljiv potez GO SPO. Uci u vladu sa SPS-om radi nekoliko ministarskih mesta. Zar ste vec zaboravili sve sto su nam radili prethodnih godina? Uzmimo za primer atentat na Vuka Draskovica u Budvi ili (jos kriminalnije) atentat na Ibarskoj magistrali... Ovo je katastrofalna greska i posledice ce biti vrlo jasno vidljive na narednim izborima. Mogli smo Vuce da se ponovo izdignemo iznad svih, ovo ce nas definitivno srozati na rejting od 0,6 do 0,9%. Ako smatrate da TAKO TREBA...

Rade

pre 20 godina

Zašto svi prave toliku frku oko saradnje sa SPS-om? Pa i bez njih će DSS-G17+-SPO/NS da napravi gomilu grešaka. Prva će se desiti 31. marta. Naime DSS dobije histeričan napad svaki put kada se pomene Hag i gospođa Karla D. Sad se nalaze pred kvakom 22. Mogu da biraju da:
a) Pošalju u Hag tražena četiri generala, usled čega bi V. Koštunica dobio čitav niz kardiovaskularnih poremećaja ili napada neobaveštenosti (šta pre dođe), dok bi DSS izgubio podršku onih glasača koji su za njih glasali jer su za "reforme u kojima se Srbija saginjati neće" - Čitaj većina glasova za DSS.
b)Odbiju da pošalju gospodu generale upakovane u šareni papir i sa mašnicom, usled čega će prvo SAD a potom i EU početi da nam lupaju packe.
Druga greška će se dogoditi kao posledica prve greške, a potom i izbornih obećanja gore pomenute gospode. Po prestanku priliva sredstava sa zapada, vlada će se suočiti sa sledećim problemom. Veliki broj zaposlenih u firmama koje još nisu privatizovane, a kojima treba obezbediti egzistenciju. Vlada će dotične firme morati da privatizuje što pre, čime će doći u sukob sa glasačima koji su za njih glasali jer zastupaju mišljenje da im trebaju "reforme u kojima će sve ostati kako je bilo, samo ću ja dobiti veću platu i živeću bolje."
Treću grešku će napraviti ukoliko se pozabave kriminalnom prošlošću ekonomski uticajnih ljudi. Upravo su ih oni diskretno podržali u dolasku na vlast, kada je dosadašnja vlada krenula da oprezno opipava neke od problema. Samo sukob na liniji Dinkić-Karić će biti dovoljan da se iskopa prilično prljavog veša na obe strane, s tim što jedna strana u sukobu ima političku karijeru o kojoj treba da brine.
Dosadašnja vlada je napravila i niz poteza koji joj možda ne služe na čast, ali su bili neophodni da bi se krupni kapital privukao u jednu nestabilnu i opustošenu zemlju. Ukoliko nova vlada krene u nastupu "principijelnosti" i želje za "obaveštenošću" da kopa po tome, mogla bi da se nađe na udaru krupnog inostranog kapitala. Naći će se zasigurno na udaru domaćeg, kada packe SAD i EU počnu da žuljaju domaće privrednike, kojima su se taman otvorili potencijali za zaradu.
Problema će biti puno iz prostog razloga što su gospoda glasačima i članovima svojih stranaka obećavali jedno, a neophodnosti tranzicije su, bojim se, nešto sasvim drugo.

Problem Srbije nisu političari, koji se ponašaju onako kako svi vidimo, već je problem u tome što oni, hteli mi to da priznamo ili ne reprezentuju glasače koji razmišljaju na sledeći način:
28% - Nikakve reforme nama ne trebaju, sve je to zavera zapada koje kontrolišu vladari iz senke i vanzemaljci da se Srbija baci na kolena i pretvori u zemlju homoseksualaca.
7% Nama ne trebaju te nji'ove reforme, to je maslo onih kapitalista, što žele da sruše i poslednje tekovine NOB-a. (Ironija je da se svi pitaju kako će G17+ i SPO/NS da objasni svojim glasačima šurovanje sa SPS-om, ali niko se ne pita kako će SPS da objasni to isto?).
20% Mi treba da izvedemo reforme i da pošteno radimo, a ne da šaljemo srpske patriote u Hag kako se ushte njima tamo i da prodajemo firme budzašto kojekakvim korporacijama.
7% Prvo mora da se istraži zločin na Ibarskoj Magistrali, pa tek onda može da se radi sve ostalo u državi, i ne sme da se dozvoli novinarima da pitaju svašta političare koji pošteno obavljaju svoj posao.
Ostatak građana je glasao za reforme onako kako moraju da se izvedu i po svaku cenu, a samo su se na osnovu detalja odlučivali za koju opciju će glasati. (Računam tu i stranke koje nisu premašile izborni cenzus, ali koje zajedno u zbiru imaju nekih 7% glasova).
Narod je tako razmišljao i glasao 28.12.2003. godine. Ključni igrači se upravo i drže mišljenja svojih glasača (SRS, DSS i DS - naime DSS nije ni u jednom trenutku izjavio da neće sa SPS-om, ali su zato izjavili da neće sa DS-om i toga se drže). Ostali su izjavljivali sve i svašta, a radili svašta i sve, i zbog toga će morati na sledećim izborima da odgovaraju upravo svojim glasačima.

posmatrač

pre 20 godina

Sve je ovo jedna nameštena igra. Vi budite ZA, a ja ću da se uzdržim, pa pošto "moram" da poštujem odluku Glavnog odbora, biće onako kako sam obećao Koštunici i Velji da će biti. Glavno da se dokopamo ministarskih fotelja. To o interesima naroda, neka SPO priča naivnima. SPO se pokazao kakv je bio dok je on vladao Beogradom. Ako takvi budu i u vladi, teško nama! Vuk je još jednom povukao pogrešan potez koji se može porediti sa onim kada je napustio DOS i kada je jednom novinaru na njegovu konstataciju da se oni njegovi skupljaju na konsultacije, odgovorio : "Ma pusti, sve je to moj do mojega". Posle izbora 2000. nije mogao da dođe sebi! Tako će biti i posle sledećih izbora.

Milan

pre 20 godina

Kakva je ovo farsa! Prvo Vuk kategoricki odbije mogucnost ulaska u vladu uz podrsku SPS, onda ga baza zamoli da revidira odluku u "interesu gradjana Srbije"; Vuk ostaje dosledan svom stavu, ali nadglasan od vecine on reterira. I sada nama naivnima ostaje samo da zakljucimo kako je SPO demokratska, a ne liderska stranka i kako ih ne interesuje vlast, vec samo interes gradjana. Koliko je SPO-u do interesa gradjana znaju najbolje Beogradjani iz vremena kada je SPO vladao gradom. Samo se nadam da ce i ovog puta Vuk platiti kaznu za ovakve "zrtve", kao sto je to bilo kada se prosli put zrtvovao i usao u Slobinu saveznu Vladu.

milorad

pre 20 godina

Gospodine Draskovicu,
Izdigni se iznad sebe i pokazi da su ti Srbija i srpski narod iznad sveg ostalog. Progutaj svu gorcinu i udji u vladu. Spasi Srbiju od nove gnjavaze. Vlada neka traje koliko traje. Bice bolja od ove pa neka traje samo jedan dan.

Dejan

pre 20 godina

Vuce,
u vladu ni slucajno. Gde su bile sve tzv. demokrate dok su nas socijalisti jurili tenkovima, vodenim topovima, kamionima ubicama, gumenim i pravim mecima..... Za monarhiju im je stalo kao i do lanjskog snega. Pa sta mi imamo da trazimo sa njima. Samo neulaskom u takvu vladu povraticemo nasih 800.000 glasova.
S verom u boga za kralja i otadzbinu!!!

ana

pre 20 godina

Ne mogu da verujem da ponovo vracate SPS u zivot.Zasto? Radi par ministarskih fotelja-ocito vam je to najvaznije. Vuce, zar si zaboravio Ibarsku magistralu?Zar je moguce da ces preci preko svega?
Sada ce ponovo Vucela,Dacic i kompanija da nam pametuju sa TV-a. Oni koji su nas doveli do dna.I zato im SPO i Vuk daju podrsku.Bas me interesuje sta Dana misli o vracanju SPS-a u politiku...

POZICIONAR

pre 20 godina

Pa čekaj Vuče, zar nisi ti sâm izašao, i ne konsultujući nikoga rekao da SPO neće u Vladu? Evo sada Glavnog Odvora, pa se dogovori sa svojima kako i šta dalje, kao što je G17 uradio. Pa makar bilo i formalno, pitaj GO pre nego što izađeš javnost sa isključivim stavovima. Posle ovoga, mislim da bi ostavka na mesto predsednika stranke bila sasvim na mestu. Samo da znaš, Vuče, ja sam glasać SPO-a još od samog početka i mnogo si me razočarao sa svojim stavom. Menjajte, brate, ovu vladu, pa nova ako ne valja opet je menjajte, valjda je sa ovakvim odnosom u Skupštini to mnogo lakše. A DS će se, jako brzo opet okrenuti, kao što je bilo i posle izbora predsednika Skupštine.

Elliott

pre 20 godina

Vuce!
Vreme je da udjes u vladu. U celom tom drustvancu koje sada formira vladu, jedino si se ti hrabro borio protiv zlikovaca. Dokaz su dva, tri neuspela atentata. Imao si srece. Nije ti lako da saradjujes sa svojim nesudjenim ubicama ali mora se. Jedino ti mozes zaustaviti Kostunjavog da ih nacisto rehabilituje. Tebi i Danici zelim svaku srecu.

Kursula

pre 20 godina

Potpuno je neumesno izjednacavati 10 godina u kojima je Srbija moralno, ekonomski i duhovno unakazena,sa periodom od poslednje tri godine, kada smo barem poceli da licimo na normalnu zemlju.Ali nazalost nas covek vise voli da kupuje sa zemlje robu po buvljacima, da tankuje benzin po budzacima, da valja devize po ulicama, nego da zivi kao sav normalan svet.

Bik koji sedi

pre 20 godina

Vise ste mi se smucili igrajuci zmurke sa narodom ove zemlje.Ne mislim samo na SPO,vec na sve partije u ovoj zemlji.Svaki izgubljeni dan koji prolazi bez otkrivanja kriminalnih radnji u ovoj zemlji za ovih 6 decenija,je samo dalje odrzavanje solidarnosti sa ljudima koji su ucinili toliko zla svima nama i Srbiji i zbog toga ne sme biti sazaljenja ili ne mozemo to i to odraditi.Mora se sve izneti na sunce,da bi na kraju ova Srbija i njena demokratija ugledala svoje pravo sunce.

Dusan

pre 20 godina

Nemam ni najmanju sumnju da je u pitanju obicna farsa. U potpunosti sam ubedjen da je Glavni odbor SPO-a u potpunosti kontrolisan od Draskovica i da je ovo samo jedna mala predstava za narod kako bi se uslo u Vladu, a u isto vreme Vuk ispao principijelan. Pa gde je bio taj Glavni odbor SPO-a kad je trebalo odrediti kako ce SPO izaci na izbore u Septembru 2000?

prki

pre 20 godina

Bez obzira sto licno milim da je SPO velika stranka,Vuk je ipak neozbiljan i to je sad i pokazao!Ne!Definitivno ne,a onda definitivno DA?To je toliko neozbiljno da je nedopustivo.
Inace GO je potpuno ispravno postupio jer SPO je jednom platio cenu Vukovih dalekovidih procena!

Stojber

pre 20 godina

Zalosno je sve ovo sto se desava u nasoj jadnoj zemlji. Drago mi je sto nisam tamo a ujedno mi je zao naroda koji sve trpi. Neka Vuk udje u vladu, zna i sam kako je prosao na oktobarskim izborima zbog flerta sa SPS-om, sada ce uz njega proci isto na narednim izborima i ostatci DOS-a, koji sada formiraju vladu. Zao mi je sto ce time samo da ojacaju SRS, pa nasem narodu opet nece biti bolje. Bice bolje, kada na politicku scenu dodje neko novi, pametan i razuman a do tog vremena, neka im je bog u pomoci...

sonja

pre 20 godina

I u cemu je tu interes Srbije ? Nema ! samo interesi pojedinaca ! Ne moze za Srbiju biti veci interes da ima vladu sa ucenjivackim SPS-om , na celu sa SM , nego sa DS-om , koji istina ima greske , ali mnogo manje nego prethodna vlast !

Ness

pre 20 godina

Vuk je Draskovic ispisao jos jednu farsu, pardon pricu koja je u tancini po kvalitetu ista njegovim "romanima". Ovo ce svakako po definiciji biti NOVELA-t.j prica sa tuznjikavim krajem u kojoj glavnu ulogu igra Srpski Hamlet, daleko iza pravog Hamleta kolko i Srbi od Engleza, pardon Danaca.
Jadan narod, pa samo da su se setili vladavine S.Krunica Beogradom nista vise.

Nemanja

pre 20 godina

Vuce, pokazao si da je samo spo demokratska stranka. Uvazio si volju GO i svaka ti cast. Racunaj na moj glas na sledecim izborima.
Posle 1991 ces opet dobiti moj glas, vraticemo se na nasih 800.000 glasova.

Dejan

pre 20 godina

Ovo je sramota od GO-Spo-a!!! Ja vise ne znam sta da kazem. Izgnan od istih ljudi pre deset godina sa kojim a ulazimo u vladu sada sedim i ceznem 2000km za kraljevinom Srbijom. Gde su ti ciljevi SPO??? Zasto se skrece sa glavne putanje? Kakav bre interes naroda???

ALEXANDAR

pre 20 godina

E moj Vuce, sta si docekao. Sada te u koaliciju sa onima koji su hteli da te ubiju teraju oni koji su se uzeleli ministarskih mesta i vlasti. Pricaju o narodnoj muci a samo o svom novom polozaju snivaju. Trebalo je da budete malo strpljiviji i sacekate da DS odrzi svoju skupstinu. Tada bi i vama i Srbiji sve bilo mnogo lakse. Ovako ste upali u blato zajedno sa svojim novim koalicionim partnerima.

Aleksandra

pre 20 godina

Za dva dana, dva razocarenja. G17+ i SPO prihvataju podrsku SPS-a. Razumem DSS sto njima ne smeta SPS. Nisu oni izgulili cipele na ulicama Beograda i Srbije.Ali mi jesmo. Ja jesam. Protracila najlepsih 12 godina da bih ponovo bila na pocetku. Odakle vam pravo da pristanete na podrsku SPS-a. Uzas. Nisam glasala za vas. Srecom. Ako se ja ovako osecam, kako li je vasim biracima. Ne treba nama Vlada. Ne ovakva jer nece uciniti nista. S DSS-om jos niko nikada nista nije uspeo da ucini. Jedino da ne ucini. To je ono sto oni najbolje umeju.Pitate li se vi. gospodo, kako ce biti vasoj deci. Ili ste ih vec udomili po svetu, u nekoj stabilnijoj zemlji, pa i nije vazno.

Zole

pre 20 godina

Tako treba. Ako u vladu zeli gradonacelnik Cacka, mora biti mesta i za gradonacelnika Beograda. Steta sto bivsi gradonacelnik Zemuna nije u prilici da im se pridruzi.
Na sledecim izborima cela ova sarena ekipa bice izbrisana iz parlamentarnog zivota.

Jelena

pre 20 godina

Interesi gradjana! Vlada sa podrskom SPS-a!Radi se o egoistickim interesima pojedinaca iz SPO ( a mozda i samog Vuka). U svakom slucaju, ako je ovo propagandni potez g. Vuka za neke sledece izbore - nece proci! SPO je glasao sa vladu uz podrsku SPS-a i SPO ce izgubiti glasove, bez obzira sta je mislio Vuk!
Ne razumem zasto SPO i G17 nisu uticali na DSS i DS da uzajamno promene stavove. Imali su tu politicku moc u ovom trenutku. Izgleda da im je samo vazno da udju u Vladu, nije bitno sa kim, kako, zbog cega...

g.m.

pre 20 godina

Neki mnogo nakazan smisao za "interes gradjana" Srbije! Ne znam samo ko taj narod ojadi u proteklih 13 godina. A mozda su sva ta brutalnost i diktatura Milosevica i njegovih socijalista bili za "dobro naroda". A to da je Vuk "uzdrzan", ali je "morao da postuje" odluku Odbora, natera mi suze na oci. Kakva moralna zrtva! (Pusti stavove, vazno je da je curak citav! )

Gagi

pre 20 godina

Za razliku od srpskih biraca, Spasoje Krunic, Bojan Dimitrijevic, Verko Stevanovic i ostali sa danasnjeg glavnog odbora, nisu zaboravili tople zagrljaje Slobinih SPS-kerova iz perioda pre 2000. godine. Velika je to ljubav bila, a velike ljubavi treba ponekad obnoviti. Boze oprosti im za danasnju odluku i pomogni cestitim SPO-ovicima da progledaju i konacno napuste ovaj sramni tim ljubavnika SPS-a.

Sasa

pre 20 godina

Tako i treba i to je emokratija a ne da predsjednici stranaka odlucuju u ime stranke, uostalom narod nije birao prsednika vec poslanike sa stranacke liste.Vuk mora da zaboravi svoje interese i da strnku koristi u licne svrhe za razracunavanje sa protivnicima. Narod ga je birao i treba da SLUZI NARODU.

sava

pre 20 godina

Najiskrenije, meni je smesno kako sam se na kraju ipak upecao. Nije mala stvar za mladog coveka da od prvih izbora (1990, DS) glasa protiv SPS, SRS i satelita. I mislim da nisam nikada pogresio. Na poslednjim izborima sam se odlucio za G17+ i izgleda da sam se prvi put prevario. Mislio sam da od Cede ili Bebe nema neprincijelnijih politicara u proevropskim strankama (BTW, DSS u mojoj podeli nije u ovoj grupi nikada ni bio). Naravoucenije: Ko radi taj i gresi. Mogao sam i da ne glasam. Sad bi bar mogao da tupim kako sam od pocetka sve znao :) I nemojmo previse da se ljutimo na politicare, ipak su oni dobrim delom slika i prilika gradjana koji su ih je birali. Mada je ovoliko nizak nivo morala i ovoliko laganje za posmatranje. Velja je car, ali ni neki drugi ne zaostaju bas mnogo :)

goodman

pre 20 godina

I SPS i SPO su usli natrag na politicku scenu na mala vrata, jer nikakvih znacajnih izbornih rezultata nisu imali. SPO je bio odbacen na krajnju marginu politicke scene i da se nije udruzio sa NS nikad ne bi video videlo dana.

MarkoLe

pre 20 godina

Uz SPO sam jos od 1990. godine. Ovo je stvarno neshvatljiv potez GO SPO. Uci u vladu sa SPS-om radi nekoliko ministarskih mesta. Zar ste vec zaboravili sve sto su nam radili prethodnih godina? Uzmimo za primer atentat na Vuka Draskovica u Budvi ili (jos kriminalnije) atentat na Ibarskoj magistrali... Ovo je katastrofalna greska i posledice ce biti vrlo jasno vidljive na narednim izborima. Mogli smo Vuce da se ponovo izdignemo iznad svih, ovo ce nas definitivno srozati na rejting od 0,6 do 0,9%. Ako smatrate da TAKO TREBA...

Rade

pre 20 godina

Zašto svi prave toliku frku oko saradnje sa SPS-om? Pa i bez njih će DSS-G17+-SPO/NS da napravi gomilu grešaka. Prva će se desiti 31. marta. Naime DSS dobije histeričan napad svaki put kada se pomene Hag i gospođa Karla D. Sad se nalaze pred kvakom 22. Mogu da biraju da:
a) Pošalju u Hag tražena četiri generala, usled čega bi V. Koštunica dobio čitav niz kardiovaskularnih poremećaja ili napada neobaveštenosti (šta pre dođe), dok bi DSS izgubio podršku onih glasača koji su za njih glasali jer su za "reforme u kojima se Srbija saginjati neće" - Čitaj većina glasova za DSS.
b)Odbiju da pošalju gospodu generale upakovane u šareni papir i sa mašnicom, usled čega će prvo SAD a potom i EU početi da nam lupaju packe.
Druga greška će se dogoditi kao posledica prve greške, a potom i izbornih obećanja gore pomenute gospode. Po prestanku priliva sredstava sa zapada, vlada će se suočiti sa sledećim problemom. Veliki broj zaposlenih u firmama koje još nisu privatizovane, a kojima treba obezbediti egzistenciju. Vlada će dotične firme morati da privatizuje što pre, čime će doći u sukob sa glasačima koji su za njih glasali jer zastupaju mišljenje da im trebaju "reforme u kojima će sve ostati kako je bilo, samo ću ja dobiti veću platu i živeću bolje."
Treću grešku će napraviti ukoliko se pozabave kriminalnom prošlošću ekonomski uticajnih ljudi. Upravo su ih oni diskretno podržali u dolasku na vlast, kada je dosadašnja vlada krenula da oprezno opipava neke od problema. Samo sukob na liniji Dinkić-Karić će biti dovoljan da se iskopa prilično prljavog veša na obe strane, s tim što jedna strana u sukobu ima političku karijeru o kojoj treba da brine.
Dosadašnja vlada je napravila i niz poteza koji joj možda ne služe na čast, ali su bili neophodni da bi se krupni kapital privukao u jednu nestabilnu i opustošenu zemlju. Ukoliko nova vlada krene u nastupu "principijelnosti" i želje za "obaveštenošću" da kopa po tome, mogla bi da se nađe na udaru krupnog inostranog kapitala. Naći će se zasigurno na udaru domaćeg, kada packe SAD i EU počnu da žuljaju domaće privrednike, kojima su se taman otvorili potencijali za zaradu.
Problema će biti puno iz prostog razloga što su gospoda glasačima i članovima svojih stranaka obećavali jedno, a neophodnosti tranzicije su, bojim se, nešto sasvim drugo.

Problem Srbije nisu političari, koji se ponašaju onako kako svi vidimo, već je problem u tome što oni, hteli mi to da priznamo ili ne reprezentuju glasače koji razmišljaju na sledeći način:
28% - Nikakve reforme nama ne trebaju, sve je to zavera zapada koje kontrolišu vladari iz senke i vanzemaljci da se Srbija baci na kolena i pretvori u zemlju homoseksualaca.
7% Nama ne trebaju te nji'ove reforme, to je maslo onih kapitalista, što žele da sruše i poslednje tekovine NOB-a. (Ironija je da se svi pitaju kako će G17+ i SPO/NS da objasni svojim glasačima šurovanje sa SPS-om, ali niko se ne pita kako će SPS da objasni to isto?).
20% Mi treba da izvedemo reforme i da pošteno radimo, a ne da šaljemo srpske patriote u Hag kako se ushte njima tamo i da prodajemo firme budzašto kojekakvim korporacijama.
7% Prvo mora da se istraži zločin na Ibarskoj Magistrali, pa tek onda može da se radi sve ostalo u državi, i ne sme da se dozvoli novinarima da pitaju svašta političare koji pošteno obavljaju svoj posao.
Ostatak građana je glasao za reforme onako kako moraju da se izvedu i po svaku cenu, a samo su se na osnovu detalja odlučivali za koju opciju će glasati. (Računam tu i stranke koje nisu premašile izborni cenzus, ali koje zajedno u zbiru imaju nekih 7% glasova).
Narod je tako razmišljao i glasao 28.12.2003. godine. Ključni igrači se upravo i drže mišljenja svojih glasača (SRS, DSS i DS - naime DSS nije ni u jednom trenutku izjavio da neće sa SPS-om, ali su zato izjavili da neće sa DS-om i toga se drže). Ostali su izjavljivali sve i svašta, a radili svašta i sve, i zbog toga će morati na sledećim izborima da odgovaraju upravo svojim glasačima.

posmatrač

pre 20 godina

Sve je ovo jedna nameštena igra. Vi budite ZA, a ja ću da se uzdržim, pa pošto "moram" da poštujem odluku Glavnog odbora, biće onako kako sam obećao Koštunici i Velji da će biti. Glavno da se dokopamo ministarskih fotelja. To o interesima naroda, neka SPO priča naivnima. SPO se pokazao kakv je bio dok je on vladao Beogradom. Ako takvi budu i u vladi, teško nama! Vuk je još jednom povukao pogrešan potez koji se može porediti sa onim kada je napustio DOS i kada je jednom novinaru na njegovu konstataciju da se oni njegovi skupljaju na konsultacije, odgovorio : "Ma pusti, sve je to moj do mojega". Posle izbora 2000. nije mogao da dođe sebi! Tako će biti i posle sledećih izbora.

Milan

pre 20 godina

Kakva je ovo farsa! Prvo Vuk kategoricki odbije mogucnost ulaska u vladu uz podrsku SPS, onda ga baza zamoli da revidira odluku u "interesu gradjana Srbije"; Vuk ostaje dosledan svom stavu, ali nadglasan od vecine on reterira. I sada nama naivnima ostaje samo da zakljucimo kako je SPO demokratska, a ne liderska stranka i kako ih ne interesuje vlast, vec samo interes gradjana. Koliko je SPO-u do interesa gradjana znaju najbolje Beogradjani iz vremena kada je SPO vladao gradom. Samo se nadam da ce i ovog puta Vuk platiti kaznu za ovakve "zrtve", kao sto je to bilo kada se prosli put zrtvovao i usao u Slobinu saveznu Vladu.