Subota, 14.02.2004.

12:09

Labus: Ulazimo u vladu bez obzira na podršku

Izvor: B92

Labus: Ulazimo u vladu bez obzira na podršku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Ali Baba

pre 20 godina

Svi ljudi koji se ovde prepucavaju ko je bolji, zaboravljaju jednu stvar: Ovoj zemlji je potrebna Vlada. Uostalom do izbora je i doslo zbog nezadovoljstva radom prethodne Vlade. Mislim da je najblaze receno licemerno od strane DS sto pokusava da u buducu Vladu ugura ljude zbog kojih su tu gde jesu i zbog kojih je javnost s pravom bila ogorcena. DS bi trebalo da shvati da niko nije nezamenljiv i nema eksluzivno pravo na reforme. Protiv takvog Slobinog stava su se borili sve ove godine, a sada prave istu gresku...

Kosta

pre 20 godina

Kao sto je vec receno...politika nije strategija nego taktika. Nije vazno ko je sta bio pre ne znam koliko godina. Najvaznije je sad da se sastavi vlada. U tom pogledu je G17 napravio korektan potez. To sto je SPS Milosevicevci itd., to u ovom trenutku nije vazno, jer' je primarni drzavni interes stvaranje vlade.
Sto se preobrazenja tice: pa znate li vi koliko bivsih, visokih funkcionera SS-a su bili na vaznim drzavnim pozicijama posle Drgog svetskog rata u Nemackoj 50ih i 60ih... And no one cared about it.

Zoran

pre 20 godina

DS...sa ili bez. Bolje sa, ali moze i bez. Ukoliko propusti ovu sansu i ostane posvadjan sa svima, DS-u ce sljedeci put trebati 51% na izboima da ucestvuje u vlasti. Doduse, jos se nisu zamjerili radikalima:)
Posteno u cijeloj situaciji je to sto je odluka: njihova! DS-ova...

markos

pre 20 godina

E sto volim kada sam upravu, pa to je cudo jedno :) Oduvek sam govorio da je Dinkic bolesno ambiciozan covek, a svaka bolest je losa. Sada ce i ono malo mojih prijatelja sto je glasalo za G17+, glasati za DS - jedinu stranku koja jos uvek nije ovako gadno pljunula na sve ono za sta smo se borili 12 godina.
Pa DS-u su zamerali sto se nije razracunao sa SPS-om i njihovim pulenima do kraja! :)
Uzivam!

IvanS

pre 20 godina

Bez ikakvih ograda podrzavam odluku GO G17+. Dosta je vise bilo cekanja na DS i njihovih kalkulacija, hoce, nece. Oni koji su zaboravili ko im je odrzavao kvorum i glasao za zakone Vlade DS-a, podsecanje: To su cinili "komunisti" Baneta Ivkovica, "extremni nacionalisti" iz SRS i SSJ. Ono sto vam ne odgovara brzo zaboravljate.

bamboleo

pre 20 godina

Ovo nije smrt G-17 plus kao sto kaze dole jedan od posetilaca ovog sajta vec je ovo pravi potez ove partije u ovom trenutku.Ja sam glasao za g-17 plus i glasacu opet a vi koji necete slobodno glasajte za demagoge u DS koji cim zinu lazu podmecu drugima afere a svoje precutkuju uveli su ovu zemlju u nevidjen haos samo da ostanu na vlasti NEMA VECEG NACIONALNOG INTERESA U OVOM TRENUTKU NEGO DA ODE SA VLASTI VLADA G. ZIVKOVICA oni su samo pricali o reformama a nista nisu radili osim prve godine kada je jedini napredak postignut.Pa oni su skoro unistili demokratsku ideju u Srbiji da se oni nisu ovako ponasali nikad radikali ne bi dobili toliko glasova.Trenutna situacija odgovara samo lovcima u mutnom kao sto su Kostic,Karic i bratija, stoga vi koji ste glasali za G 17 a vise necete uopste nema te pojma sta hocete i zasta ste glasali, sta je trebalo da cekamo da nas ucenjuje Zivkovic koji je obican bukadzija plitkog mozga i velike ambicije ili g.Tadic koji umesto da oblikuje svoju partiju on se povodi za unutarpartijskim populizmom i zauzima odjedanput nadmen stav samo da bi dobio vise glasova umesto da stane pred partiju i kaze joj istinu , o Cedi da i ne pricam njegov politicki princip je fasistoidan i niucemu se ne razlikuje od Slobinog i Seseljevog.Buditi sigurni da Sloba sada besan i da cupa kosu u Hagu zbog odluke SPS da podrzi manjinsku vladu tako da o kojem povratku Milosevica u politicki zivot Srbije vi pricate?!Ne budite smesni i ne povodite se za jeftinim krilaticama tipa Milosevic se vraca na vlast.A ako se pak povodite za ovakvim plitkim izjavama onda vam partija na cijem je celu neko je jedva i visu skolu zavrsio savrseno odgovara.

Дејан

pre 20 godina

Као неко ко је сада И НИКАДА ВИШЕ гласао за Г17 Плус могу да кажем само следеће - Лабус је својим понашањем ових дана јасно показао да је за сваку Владу у којој је он и сасвим јасно је рекао да му за такву Владу није важно чију ће подршку добити што значи свеједно му је да ли је то СПС Слободана Милошевића или СРС Војислава Шешеља! Право Лабуса је да буде на власти по сваку цену ако му се пружила прилика за то. Моје право је да га осудим што учествује у враћању Милошевића на власт и да свуда агитујем против њега и његове странке говорећи како је то обична превара!

Misa

pre 20 godina

Bravo za G-17 plus koji su pokazali da im je nacionalni interes i Srbija ipak na prvom mestu jer u slucaju ostanka ove lose odlazece vlade DS-a i GSS-a samo bi se politicka scena jos vise zaostrila sto bi odgovaralo radikalima a mi gradjani Srbije bi izgubili dragoceno vreme koje bi tesko nadoknadili a i ovako smo mnogo vremena izgubili jer ova vlada je trebala da padne bar pre dve godine.

Inace sa DSS,SPO-NS i G-17 plus ce moci da sprovede prave reforme a i SPS koji ce dati podrsku manjinskoj vladi je dosta napredovao u zadnje 3 godine i to vise nije ni priblizno ona stara stranka od pre par godina jer su razni Ivkovici odavno napustili stranku koja je ostala bez finansijske moci.

Nik

pre 20 godina

Nazdravlje!
Srecno nam bilo sa novom vladom. Podrzace je SPS mada ja nikako ne razumem koji su njhovi motivi, hm? Ali sam zato siguran da posle sledecih izbora SPS ulazi u vladu. A moze to da se dogodi i pre. Ako Voja proceni da su se "popravili" eto ti njih u vladi koliko sutra. Nazovite me zadrtim, ali posle 12 godina pakla pod Slobom i Seseljom ja NIKAD, bas NIKAD necu glasati za SPS ili za vladu u kojoj ce biti ta stranka. Ja verujem u cuda ali ni cudo nije dovoljno da se Vucela, Dacic, Mirko Marjanovic idr. preobrate, preobraze, "speru grehe". Za mene oni su prokazeni do kraja zivota, ne bi smeli da imaju ni stranku a kamoli da ulaze u vladu.

kristijan

pre 20 godina

naravno da pozdravljam ovakvu odluku,a onima sto kazu nisu glasali da bi sada dobijali podrsku od SPS-a.Pa sto ne odete kod DS-a ,i njima sada pricajte da podrze vladu,onda sa SPS-om nemora biti nikakav "deal".
Ali DS je protiv svake vlade gde nema njihovih kadrova (koji su se pokazali zadnje 3 godine),i ako je to odgovorno,onda svaka cast.Njima je radje da vide SRS na vlasti ,nego DSS,G17.
Svaka cast na odluci koja ce poceti da sredjuje drzavu ,koju je DS dovela do potpune blokade.

Dejan

pre 20 godina

Dosta medjusobnog pljuvanja. A oni koji rekose da vise nece glasati za G17 jedno pitanje - za koga cete glasati? Po svemu sudeci ako se plasite kompromisa i naglih zaokreta verovatno politiku nikada necete ni skapirati... u politici je bitno kratko secanje i dobra procena TRENUTNE situacije - a ne nekih tamo poteza od pre koliko vremena, kako ovde neki forsiraju... G17, samo napred i nemoj da te secanja ometu u kreiranju novih poteza, koji kratkovidi osudjuju (a ono sto me plasi je ne samo da osudjuju nego ce i sabotirati sve dobro sto eventualno krene, jer to ti je nas narod - samo da komsiji crkne krava).

razocarani glasac

pre 20 godina

sramota me je sto me je i g17 prevarila. verovala sam u njih, ubedjivala druge da glasaju za ovu stranku, bila na zavrsnom mitingu po onoj hladnoci i vejavici. A oni sada hoce u vladu pa makar to bilo i sa sps.
sramota. nikad vise necu glasati za njih i mislim da je ovakva odluka kraj te stranke.

Ceca

pre 20 godina

Da je SPSu do boljitka naroda ne bi radio ono sto je radio 90tih. Naravno, SPSu je do sebe i svojih privilegija i da se docepa vlasti a ovo je najvise sto trenutno mogu. Posle sledi polako napredovanje u hijerarhiji. Zasto G17+ nije vrsio pritisak na DSS da popusti vec samo na DS?

Ivan M

pre 20 godina

Smesno! Srbiji jeste potrebna vlada, ali ne ona koju ce da podrzi SPS sa svojim zahtevima. Ako G17 i SPO misle da ce SPS da promeni cud i dlaku, mora da zive na nekoj drugoj planeti. Ispada da sam se 5. oktobra radovao nizasta...

Kum Djole

pre 20 godina

Ko s djavolom tikve sadi.. Well, razocaran sam, i verujem da je dobar deo glasaca G17 takodje razocaran ovakvim dilovima. Uopste nije realno da SPS bude partner bilo kome ko zeli dobro Srbiji, i definitivno nije realno da DS bude do te mere satanizovana, da se danas svega tri godine nakon sto su unistili sve sto su mogli, SRS i SPS nasladjuju time. Trojni pakt je kukao mesecima trazeci izbore i onda ponudio DS "uzmi ili ostavi" paket za podrsku inkvizitorskoj vladi. Dugo sam bio opozicionar, drago mi je da sam ponovo tamo. Novoj vladi zelim sve najbolje, bas me zanima koliko ce ratnih zlocinaca izruciti i koliko americkih dolara privuci u SPS-upravne odbore.

Uveren sam da ce novih izbora biti pre isteka ove kalendarske godine i da ce jedan novi reformski blok tada ponovo preuzeti primat. Sretno uz Tomu Grobara, novog predsednika - a vi okrivite DS sto ce kandidat trojnog pakta izgubiti te izbore, sta fali; DS ionako nije kriva jos samo za Cernobil i 9/11, ali i to ce se ispitati...

Milos

pre 20 godina

Pa, mislim, nisu oni odmah posle izbora krenuli kod Slobe da vide kako ce dalje, nego su pregovarali sa DS-om onoliko... I sta sad, treba Srbiju baciti sto dublje u ruke radikalima samo zato sto DS ni sama ne zna sta joj je politika. I jos nesto, ne podrzava G17+ SPS, nego ovi njih.

Milan

pre 20 godina

Pre gotovo 10 godina Mladjan Dinkic je napisao "Ekonomiju destrukcije" i svima nam objasnio razmere pljacke koju je sproveo Slobodan Milosevic i SPS nad ovim narodom. Gotovo 10 godina kasnije Dinkic ce biti ministar finansija cija ce pozicija i postupci direktno zavisiti od istog tog SPS-a kojeg i dalje predvodi Slobodan Milosevic. Srbija jeste zemlja cuda, ali ja ovo stvarno ne mogu da razumem. DS ce vam biti zahvalan na ovoj odluci kada dodju sledeci izbori!

Ivan Igrutinovic

pre 20 godina

Napokon da se donese razumna odluka i krene na posao ostavivsi ucene DSa njima samima. Prioritet nove vlade je nesumnjivo nagomilani poslovi oko uredjenja zemlje i zapocetka reformi ali se samo nadam da ce i sve afere biti isterane do kraja. Da se ispita sta je sve radila BIA i Beba, Ceda, da se Janusevic i Kolesar ne izvuku samo sa placenim ekstraporezom vec u zatvor i da ne nabrajam vise.

smeskö

pre 20 godina

Ja podrzavam ovu odluku G17+-a, i glasacu ponovo za njih! Zasto su oni koji su glasali za G17+ uopste i glasali za njih?! Glasali su za njih jer nisu vise mogli da trpe bahatost DS-a. G17+ je po programu najslicnija DS-u, pretstavlja njihovu alternativu (ili obrnuto, kako hocete, a i svejedno je). Stvar je u tome sto se DS u predhodne 3 godine strasno kompromitovao. G17+ nije, i zato sada mora dobiti svoju sansu! Da vidimo kako ce oni da rade, zasto da ne? Dakle, glasali smo protiv DS-a (oni koji nisu glasali za DS), i zasto bi nam sada smetalo da SPS podrzi (samo podrzi, vrlo bitno!!!) Vladu, ne i da ucestvuje u njoj. Zasto bi ta ista Vlada bila prihvatljiva ako je podrzi DS, ali ne ako je podrzi SPS? To su isti ljudi, i zaklinju se da ce u oba slucaja program biti isti. Bitno je dakle ko, kako i kakav program sprovodi, a ne ko ga u tome podrzava! Uostalom, uloga opozicije nije da deluje protiv Vlade, vec protiv losih poteza Vlade! Izgleda da je SPS shvatio da ova Vlada moze doneti boljitak, pa je odlucio da je podrzi, sta tu ima loseg??? Sve ostalo je demagogija!!!

Nesha_UK

pre 20 godina

Komunisti su komunisti, sto jes' jes', ali sta bi se to promenilo na sledecim izborima(za par meseci) pa da opravda njihovo raspisivanje? Da li bi mozda ponovo u vladu usli Ceda, Beba i Zoki? Da li je bolje da to cekamo ili da se napokon u Srbiji prestane ziveti od izbora do izbora. I ovi ce biti kao i oni prethodni, verovatno, ali poenta je u tome da ne moze cela zemlja da ceka da se glavonje u jednoj stranci dogovore ko je sledeci na redu da uzjasi. Neka sacekaju na vlast do sledecih izbora, mozda se oslobode Kostica i ostalih u medjuvremenu.

Milos Ilic

pre 20 godina

Pravilna odluka. Srbiji je potrebnija vlada visse nego izbori. Interes Srbije je i ovde pobedio. Veliccina ljudi se ogleda u dalekosezznosti odluka koje nekada nisu primerene vremenu u kojem se donose.
Gledajmo napred a ne nazad. Uccimo na prosslosti ali ne zzivimo (u) sa prosslosti.
Samo to znacci "buduchnost sada".

Nadam se da che i DS da uvidi da moraju malo da popuste onome ko hoche da uzme odgovornost na sebe i da konstruktivno pomognu oporavku Srbije.

Nadam se da che sve ovo biti sve smessno za neku godinu kada se prelezze ranodemokratski virusi i interesi Srbije budu iznad stranacckih i liccnih interesa.

Pavle

pre 20 godina

Voleo bih da g. Labus moze da procita ove komentare. Tada bi video zgrozenost upravo svog birackog tela zbog saradnje sa SPS-om. Medju njima sam i ja. Moja porodica je ubedila 25-30 ljudi da glasa za G 17. Sada nas je jako sramota zbog toga, gospodine Labuse. Doveli ste Slobodana Milosevica ponovo na vlast, zloupotrebivsi glas svih nas koji smo mnogo zrtvovali u dugogodisnjoj borbi protiv njega. Skandal. Za vas nikad vise necu glasati, dok postojite. Prevarili ste nas!

vesna

pre 20 godina

Kakvo bedno vlastohleplje! Kakav bedni kraj partije G17 Plus! Za Plus su glasali ljudi koji su zeleli bolju buducnost. U toj buducnosti nije bilo mesta za SPS - jer su SPS kao skakavci pojeli mojih dvanaest godina. Sada je lazna "stranka buducnosti" resila da se uhvati u kolo sa najmracnijom prosloscu. To ce kolo biti i njihovo opelo. Jedva sam mogla da progutam sto su uopste sa Kostunicom. Ovo nikada necu zaboraviti ni oprostiti G 17 Plus. Sramno i bedno.

Milan

pre 20 godina

E sad ce 5. oktobarski prvoborci i spomenicari dreknuti: Nismo se za ovo borili!

Medjutim, ovo je pravi politicki potez G17. Srbija je umorna od revolucija i razglabanja o proslosti. Vreme je da se pogleda u buducnost i vidi sta se moze napraviti. Normalna vlada, postovanje procedure, politicka odgovornost i drzanje zadate reci su dobro mesto za pocetak ostvarivanja projekta- Srbija kao normalna (evropska) drzava.

Nick

pre 20 godina

Danas je dan kada G17+ osudjuje sebe na propast!
Imao sam puno poverenja u njih i verovao sam da im nije samo do vlasti stalo!
Oni koji su prebacivali DSu da je saradjivao sa Ivkovicevcima sada saradjuju sa Slobom. Ivkovic nikada nije bio deo dogovora o vladi i nikada nije imao uticaj na kretanja drzave, a SPS se sada vraca na vlast!

Bojan

pre 20 godina

Bude li G17+ prihvatila da udje u vladu koju podrzava niko drugi do SPS, ja vise necu glasati za njih kao i mnogi moji prijatelji. Samo ako se dogodi neko cudo pa ova vlada uspe da uradi nesto veliko mozda cu se predomisliti, ali ovako.

Ja sam molio da SPS ne prodje cenzus, da ta stranka nestane potpuno a to je rekao i Labus, a sada evo ih opet. Jednostavno podilazi me jeza kada pomislim sta je sps radio. Ja imam dobro pamcenje za razliku od drugih.

Nevenka, Novi Sad

pre 20 godina

Ne postoje nikakve "neke razlike" u odnosu na SPS i SRS. To je amnestiranje onih koji su podrzavali zlocince i unistavanje sopstvene zemlje. Nismo zato glasali za promene.Bude li G17 odlucila da saradjuje sa SPS to ce biti njihova smrt na sledecim izborima...njihovi biraci nisu bili bedni, prokazeni i siromasni tokom devedesetih da bi ovo docekali.

Nevenka, Novi Sad

pre 20 godina

Ne postoje nikakve "neke razlike" u odnosu na SPS i SRS. To je amnestiranje onih koji su podrzavali zlocince i unistavanje sopstvene zemlje. Nismo zato glasali za promene.Bude li G17 odlucila da saradjuje sa SPS to ce biti njihova smrt na sledecim izborima...njihovi biraci nisu bili bedni, prokazeni i siromasni tokom devedesetih da bi ovo docekali.

Bojan

pre 20 godina

Bude li G17+ prihvatila da udje u vladu koju podrzava niko drugi do SPS, ja vise necu glasati za njih kao i mnogi moji prijatelji. Samo ako se dogodi neko cudo pa ova vlada uspe da uradi nesto veliko mozda cu se predomisliti, ali ovako.

Ja sam molio da SPS ne prodje cenzus, da ta stranka nestane potpuno a to je rekao i Labus, a sada evo ih opet. Jednostavno podilazi me jeza kada pomislim sta je sps radio. Ja imam dobro pamcenje za razliku od drugih.

Nick

pre 20 godina

Danas je dan kada G17+ osudjuje sebe na propast!
Imao sam puno poverenja u njih i verovao sam da im nije samo do vlasti stalo!
Oni koji su prebacivali DSu da je saradjivao sa Ivkovicevcima sada saradjuju sa Slobom. Ivkovic nikada nije bio deo dogovora o vladi i nikada nije imao uticaj na kretanja drzave, a SPS se sada vraca na vlast!

Milan

pre 20 godina

E sad ce 5. oktobarski prvoborci i spomenicari dreknuti: Nismo se za ovo borili!

Medjutim, ovo je pravi politicki potez G17. Srbija je umorna od revolucija i razglabanja o proslosti. Vreme je da se pogleda u buducnost i vidi sta se moze napraviti. Normalna vlada, postovanje procedure, politicka odgovornost i drzanje zadate reci su dobro mesto za pocetak ostvarivanja projekta- Srbija kao normalna (evropska) drzava.

Milos Ilic

pre 20 godina

Pravilna odluka. Srbiji je potrebnija vlada visse nego izbori. Interes Srbije je i ovde pobedio. Veliccina ljudi se ogleda u dalekosezznosti odluka koje nekada nisu primerene vremenu u kojem se donose.
Gledajmo napred a ne nazad. Uccimo na prosslosti ali ne zzivimo (u) sa prosslosti.
Samo to znacci "buduchnost sada".

Nadam se da che i DS da uvidi da moraju malo da popuste onome ko hoche da uzme odgovornost na sebe i da konstruktivno pomognu oporavku Srbije.

Nadam se da che sve ovo biti sve smessno za neku godinu kada se prelezze ranodemokratski virusi i interesi Srbije budu iznad stranacckih i liccnih interesa.

Ivan Igrutinovic

pre 20 godina

Napokon da se donese razumna odluka i krene na posao ostavivsi ucene DSa njima samima. Prioritet nove vlade je nesumnjivo nagomilani poslovi oko uredjenja zemlje i zapocetka reformi ali se samo nadam da ce i sve afere biti isterane do kraja. Da se ispita sta je sve radila BIA i Beba, Ceda, da se Janusevic i Kolesar ne izvuku samo sa placenim ekstraporezom vec u zatvor i da ne nabrajam vise.

Nesha_UK

pre 20 godina

Komunisti su komunisti, sto jes' jes', ali sta bi se to promenilo na sledecim izborima(za par meseci) pa da opravda njihovo raspisivanje? Da li bi mozda ponovo u vladu usli Ceda, Beba i Zoki? Da li je bolje da to cekamo ili da se napokon u Srbiji prestane ziveti od izbora do izbora. I ovi ce biti kao i oni prethodni, verovatno, ali poenta je u tome da ne moze cela zemlja da ceka da se glavonje u jednoj stranci dogovore ko je sledeci na redu da uzjasi. Neka sacekaju na vlast do sledecih izbora, mozda se oslobode Kostica i ostalih u medjuvremenu.

vesna

pre 20 godina

Kakvo bedno vlastohleplje! Kakav bedni kraj partije G17 Plus! Za Plus su glasali ljudi koji su zeleli bolju buducnost. U toj buducnosti nije bilo mesta za SPS - jer su SPS kao skakavci pojeli mojih dvanaest godina. Sada je lazna "stranka buducnosti" resila da se uhvati u kolo sa najmracnijom prosloscu. To ce kolo biti i njihovo opelo. Jedva sam mogla da progutam sto su uopste sa Kostunicom. Ovo nikada necu zaboraviti ni oprostiti G 17 Plus. Sramno i bedno.

Pavle

pre 20 godina

Voleo bih da g. Labus moze da procita ove komentare. Tada bi video zgrozenost upravo svog birackog tela zbog saradnje sa SPS-om. Medju njima sam i ja. Moja porodica je ubedila 25-30 ljudi da glasa za G 17. Sada nas je jako sramota zbog toga, gospodine Labuse. Doveli ste Slobodana Milosevica ponovo na vlast, zloupotrebivsi glas svih nas koji smo mnogo zrtvovali u dugogodisnjoj borbi protiv njega. Skandal. Za vas nikad vise necu glasati, dok postojite. Prevarili ste nas!

smeskö

pre 20 godina

Ja podrzavam ovu odluku G17+-a, i glasacu ponovo za njih! Zasto su oni koji su glasali za G17+ uopste i glasali za njih?! Glasali su za njih jer nisu vise mogli da trpe bahatost DS-a. G17+ je po programu najslicnija DS-u, pretstavlja njihovu alternativu (ili obrnuto, kako hocete, a i svejedno je). Stvar je u tome sto se DS u predhodne 3 godine strasno kompromitovao. G17+ nije, i zato sada mora dobiti svoju sansu! Da vidimo kako ce oni da rade, zasto da ne? Dakle, glasali smo protiv DS-a (oni koji nisu glasali za DS), i zasto bi nam sada smetalo da SPS podrzi (samo podrzi, vrlo bitno!!!) Vladu, ne i da ucestvuje u njoj. Zasto bi ta ista Vlada bila prihvatljiva ako je podrzi DS, ali ne ako je podrzi SPS? To su isti ljudi, i zaklinju se da ce u oba slucaja program biti isti. Bitno je dakle ko, kako i kakav program sprovodi, a ne ko ga u tome podrzava! Uostalom, uloga opozicije nije da deluje protiv Vlade, vec protiv losih poteza Vlade! Izgleda da je SPS shvatio da ova Vlada moze doneti boljitak, pa je odlucio da je podrzi, sta tu ima loseg??? Sve ostalo je demagogija!!!

Milos

pre 20 godina

Pa, mislim, nisu oni odmah posle izbora krenuli kod Slobe da vide kako ce dalje, nego su pregovarali sa DS-om onoliko... I sta sad, treba Srbiju baciti sto dublje u ruke radikalima samo zato sto DS ni sama ne zna sta joj je politika. I jos nesto, ne podrzava G17+ SPS, nego ovi njih.

Kum Djole

pre 20 godina

Ko s djavolom tikve sadi.. Well, razocaran sam, i verujem da je dobar deo glasaca G17 takodje razocaran ovakvim dilovima. Uopste nije realno da SPS bude partner bilo kome ko zeli dobro Srbiji, i definitivno nije realno da DS bude do te mere satanizovana, da se danas svega tri godine nakon sto su unistili sve sto su mogli, SRS i SPS nasladjuju time. Trojni pakt je kukao mesecima trazeci izbore i onda ponudio DS "uzmi ili ostavi" paket za podrsku inkvizitorskoj vladi. Dugo sam bio opozicionar, drago mi je da sam ponovo tamo. Novoj vladi zelim sve najbolje, bas me zanima koliko ce ratnih zlocinaca izruciti i koliko americkih dolara privuci u SPS-upravne odbore.

Uveren sam da ce novih izbora biti pre isteka ove kalendarske godine i da ce jedan novi reformski blok tada ponovo preuzeti primat. Sretno uz Tomu Grobara, novog predsednika - a vi okrivite DS sto ce kandidat trojnog pakta izgubiti te izbore, sta fali; DS ionako nije kriva jos samo za Cernobil i 9/11, ali i to ce se ispitati...

Milan

pre 20 godina

Pre gotovo 10 godina Mladjan Dinkic je napisao "Ekonomiju destrukcije" i svima nam objasnio razmere pljacke koju je sproveo Slobodan Milosevic i SPS nad ovim narodom. Gotovo 10 godina kasnije Dinkic ce biti ministar finansija cija ce pozicija i postupci direktno zavisiti od istog tog SPS-a kojeg i dalje predvodi Slobodan Milosevic. Srbija jeste zemlja cuda, ali ja ovo stvarno ne mogu da razumem. DS ce vam biti zahvalan na ovoj odluci kada dodju sledeci izbori!

Ceca

pre 20 godina

Da je SPSu do boljitka naroda ne bi radio ono sto je radio 90tih. Naravno, SPSu je do sebe i svojih privilegija i da se docepa vlasti a ovo je najvise sto trenutno mogu. Posle sledi polako napredovanje u hijerarhiji. Zasto G17+ nije vrsio pritisak na DSS da popusti vec samo na DS?

Ivan M

pre 20 godina

Smesno! Srbiji jeste potrebna vlada, ali ne ona koju ce da podrzi SPS sa svojim zahtevima. Ako G17 i SPO misle da ce SPS da promeni cud i dlaku, mora da zive na nekoj drugoj planeti. Ispada da sam se 5. oktobra radovao nizasta...

razocarani glasac

pre 20 godina

sramota me je sto me je i g17 prevarila. verovala sam u njih, ubedjivala druge da glasaju za ovu stranku, bila na zavrsnom mitingu po onoj hladnoci i vejavici. A oni sada hoce u vladu pa makar to bilo i sa sps.
sramota. nikad vise necu glasati za njih i mislim da je ovakva odluka kraj te stranke.

Dejan

pre 20 godina

Dosta medjusobnog pljuvanja. A oni koji rekose da vise nece glasati za G17 jedno pitanje - za koga cete glasati? Po svemu sudeci ako se plasite kompromisa i naglih zaokreta verovatno politiku nikada necete ni skapirati... u politici je bitno kratko secanje i dobra procena TRENUTNE situacije - a ne nekih tamo poteza od pre koliko vremena, kako ovde neki forsiraju... G17, samo napred i nemoj da te secanja ometu u kreiranju novih poteza, koji kratkovidi osudjuju (a ono sto me plasi je ne samo da osudjuju nego ce i sabotirati sve dobro sto eventualno krene, jer to ti je nas narod - samo da komsiji crkne krava).

kristijan

pre 20 godina

naravno da pozdravljam ovakvu odluku,a onima sto kazu nisu glasali da bi sada dobijali podrsku od SPS-a.Pa sto ne odete kod DS-a ,i njima sada pricajte da podrze vladu,onda sa SPS-om nemora biti nikakav "deal".
Ali DS je protiv svake vlade gde nema njihovih kadrova (koji su se pokazali zadnje 3 godine),i ako je to odgovorno,onda svaka cast.Njima je radje da vide SRS na vlasti ,nego DSS,G17.
Svaka cast na odluci koja ce poceti da sredjuje drzavu ,koju je DS dovela do potpune blokade.

Misa

pre 20 godina

Bravo za G-17 plus koji su pokazali da im je nacionalni interes i Srbija ipak na prvom mestu jer u slucaju ostanka ove lose odlazece vlade DS-a i GSS-a samo bi se politicka scena jos vise zaostrila sto bi odgovaralo radikalima a mi gradjani Srbije bi izgubili dragoceno vreme koje bi tesko nadoknadili a i ovako smo mnogo vremena izgubili jer ova vlada je trebala da padne bar pre dve godine.

Inace sa DSS,SPO-NS i G-17 plus ce moci da sprovede prave reforme a i SPS koji ce dati podrsku manjinskoj vladi je dosta napredovao u zadnje 3 godine i to vise nije ni priblizno ona stara stranka od pre par godina jer su razni Ivkovici odavno napustili stranku koja je ostala bez finansijske moci.

Nik

pre 20 godina

Nazdravlje!
Srecno nam bilo sa novom vladom. Podrzace je SPS mada ja nikako ne razumem koji su njhovi motivi, hm? Ali sam zato siguran da posle sledecih izbora SPS ulazi u vladu. A moze to da se dogodi i pre. Ako Voja proceni da su se "popravili" eto ti njih u vladi koliko sutra. Nazovite me zadrtim, ali posle 12 godina pakla pod Slobom i Seseljom ja NIKAD, bas NIKAD necu glasati za SPS ili za vladu u kojoj ce biti ta stranka. Ja verujem u cuda ali ni cudo nije dovoljno da se Vucela, Dacic, Mirko Marjanovic idr. preobrate, preobraze, "speru grehe". Za mene oni su prokazeni do kraja zivota, ne bi smeli da imaju ni stranku a kamoli da ulaze u vladu.

Дејан

pre 20 godina

Као неко ко је сада И НИКАДА ВИШЕ гласао за Г17 Плус могу да кажем само следеће - Лабус је својим понашањем ових дана јасно показао да је за сваку Владу у којој је он и сасвим јасно је рекао да му за такву Владу није важно чију ће подршку добити што значи свеједно му је да ли је то СПС Слободана Милошевића или СРС Војислава Шешеља! Право Лабуса је да буде на власти по сваку цену ако му се пружила прилика за то. Моје право је да га осудим што учествује у враћању Милошевића на власт и да свуда агитујем против њега и његове странке говорећи како је то обична превара!

IvanS

pre 20 godina

Bez ikakvih ograda podrzavam odluku GO G17+. Dosta je vise bilo cekanja na DS i njihovih kalkulacija, hoce, nece. Oni koji su zaboravili ko im je odrzavao kvorum i glasao za zakone Vlade DS-a, podsecanje: To su cinili "komunisti" Baneta Ivkovica, "extremni nacionalisti" iz SRS i SSJ. Ono sto vam ne odgovara brzo zaboravljate.

bamboleo

pre 20 godina

Ovo nije smrt G-17 plus kao sto kaze dole jedan od posetilaca ovog sajta vec je ovo pravi potez ove partije u ovom trenutku.Ja sam glasao za g-17 plus i glasacu opet a vi koji necete slobodno glasajte za demagoge u DS koji cim zinu lazu podmecu drugima afere a svoje precutkuju uveli su ovu zemlju u nevidjen haos samo da ostanu na vlasti NEMA VECEG NACIONALNOG INTERESA U OVOM TRENUTKU NEGO DA ODE SA VLASTI VLADA G. ZIVKOVICA oni su samo pricali o reformama a nista nisu radili osim prve godine kada je jedini napredak postignut.Pa oni su skoro unistili demokratsku ideju u Srbiji da se oni nisu ovako ponasali nikad radikali ne bi dobili toliko glasova.Trenutna situacija odgovara samo lovcima u mutnom kao sto su Kostic,Karic i bratija, stoga vi koji ste glasali za G 17 a vise necete uopste nema te pojma sta hocete i zasta ste glasali, sta je trebalo da cekamo da nas ucenjuje Zivkovic koji je obican bukadzija plitkog mozga i velike ambicije ili g.Tadic koji umesto da oblikuje svoju partiju on se povodi za unutarpartijskim populizmom i zauzima odjedanput nadmen stav samo da bi dobio vise glasova umesto da stane pred partiju i kaze joj istinu , o Cedi da i ne pricam njegov politicki princip je fasistoidan i niucemu se ne razlikuje od Slobinog i Seseljevog.Buditi sigurni da Sloba sada besan i da cupa kosu u Hagu zbog odluke SPS da podrzi manjinsku vladu tako da o kojem povratku Milosevica u politicki zivot Srbije vi pricate?!Ne budite smesni i ne povodite se za jeftinim krilaticama tipa Milosevic se vraca na vlast.A ako se pak povodite za ovakvim plitkim izjavama onda vam partija na cijem je celu neko je jedva i visu skolu zavrsio savrseno odgovara.

markos

pre 20 godina

E sto volim kada sam upravu, pa to je cudo jedno :) Oduvek sam govorio da je Dinkic bolesno ambiciozan covek, a svaka bolest je losa. Sada ce i ono malo mojih prijatelja sto je glasalo za G17+, glasati za DS - jedinu stranku koja jos uvek nije ovako gadno pljunula na sve ono za sta smo se borili 12 godina.
Pa DS-u su zamerali sto se nije razracunao sa SPS-om i njihovim pulenima do kraja! :)
Uzivam!

Zoran

pre 20 godina

DS...sa ili bez. Bolje sa, ali moze i bez. Ukoliko propusti ovu sansu i ostane posvadjan sa svima, DS-u ce sljedeci put trebati 51% na izboima da ucestvuje u vlasti. Doduse, jos se nisu zamjerili radikalima:)
Posteno u cijeloj situaciji je to sto je odluka: njihova! DS-ova...

Kosta

pre 20 godina

Kao sto je vec receno...politika nije strategija nego taktika. Nije vazno ko je sta bio pre ne znam koliko godina. Najvaznije je sad da se sastavi vlada. U tom pogledu je G17 napravio korektan potez. To sto je SPS Milosevicevci itd., to u ovom trenutku nije vazno, jer' je primarni drzavni interes stvaranje vlade.
Sto se preobrazenja tice: pa znate li vi koliko bivsih, visokih funkcionera SS-a su bili na vaznim drzavnim pozicijama posle Drgog svetskog rata u Nemackoj 50ih i 60ih... And no one cared about it.

Ali Baba

pre 20 godina

Svi ljudi koji se ovde prepucavaju ko je bolji, zaboravljaju jednu stvar: Ovoj zemlji je potrebna Vlada. Uostalom do izbora je i doslo zbog nezadovoljstva radom prethodne Vlade. Mislim da je najblaze receno licemerno od strane DS sto pokusava da u buducu Vladu ugura ljude zbog kojih su tu gde jesu i zbog kojih je javnost s pravom bila ogorcena. DS bi trebalo da shvati da niko nije nezamenljiv i nema eksluzivno pravo na reforme. Protiv takvog Slobinog stava su se borili sve ove godine, a sada prave istu gresku...

Nevenka, Novi Sad

pre 20 godina

Ne postoje nikakve "neke razlike" u odnosu na SPS i SRS. To je amnestiranje onih koji su podrzavali zlocince i unistavanje sopstvene zemlje. Nismo zato glasali za promene.Bude li G17 odlucila da saradjuje sa SPS to ce biti njihova smrt na sledecim izborima...njihovi biraci nisu bili bedni, prokazeni i siromasni tokom devedesetih da bi ovo docekali.

Bojan

pre 20 godina

Bude li G17+ prihvatila da udje u vladu koju podrzava niko drugi do SPS, ja vise necu glasati za njih kao i mnogi moji prijatelji. Samo ako se dogodi neko cudo pa ova vlada uspe da uradi nesto veliko mozda cu se predomisliti, ali ovako.

Ja sam molio da SPS ne prodje cenzus, da ta stranka nestane potpuno a to je rekao i Labus, a sada evo ih opet. Jednostavno podilazi me jeza kada pomislim sta je sps radio. Ja imam dobro pamcenje za razliku od drugih.

Nick

pre 20 godina

Danas je dan kada G17+ osudjuje sebe na propast!
Imao sam puno poverenja u njih i verovao sam da im nije samo do vlasti stalo!
Oni koji su prebacivali DSu da je saradjivao sa Ivkovicevcima sada saradjuju sa Slobom. Ivkovic nikada nije bio deo dogovora o vladi i nikada nije imao uticaj na kretanja drzave, a SPS se sada vraca na vlast!

Milan

pre 20 godina

E sad ce 5. oktobarski prvoborci i spomenicari dreknuti: Nismo se za ovo borili!

Medjutim, ovo je pravi politicki potez G17. Srbija je umorna od revolucija i razglabanja o proslosti. Vreme je da se pogleda u buducnost i vidi sta se moze napraviti. Normalna vlada, postovanje procedure, politicka odgovornost i drzanje zadate reci su dobro mesto za pocetak ostvarivanja projekta- Srbija kao normalna (evropska) drzava.

Milos Ilic

pre 20 godina

Pravilna odluka. Srbiji je potrebnija vlada visse nego izbori. Interes Srbije je i ovde pobedio. Veliccina ljudi se ogleda u dalekosezznosti odluka koje nekada nisu primerene vremenu u kojem se donose.
Gledajmo napred a ne nazad. Uccimo na prosslosti ali ne zzivimo (u) sa prosslosti.
Samo to znacci "buduchnost sada".

Nadam se da che i DS da uvidi da moraju malo da popuste onome ko hoche da uzme odgovornost na sebe i da konstruktivno pomognu oporavku Srbije.

Nadam se da che sve ovo biti sve smessno za neku godinu kada se prelezze ranodemokratski virusi i interesi Srbije budu iznad stranacckih i liccnih interesa.

Ivan Igrutinovic

pre 20 godina

Napokon da se donese razumna odluka i krene na posao ostavivsi ucene DSa njima samima. Prioritet nove vlade je nesumnjivo nagomilani poslovi oko uredjenja zemlje i zapocetka reformi ali se samo nadam da ce i sve afere biti isterane do kraja. Da se ispita sta je sve radila BIA i Beba, Ceda, da se Janusevic i Kolesar ne izvuku samo sa placenim ekstraporezom vec u zatvor i da ne nabrajam vise.

Nesha_UK

pre 20 godina

Komunisti su komunisti, sto jes' jes', ali sta bi se to promenilo na sledecim izborima(za par meseci) pa da opravda njihovo raspisivanje? Da li bi mozda ponovo u vladu usli Ceda, Beba i Zoki? Da li je bolje da to cekamo ili da se napokon u Srbiji prestane ziveti od izbora do izbora. I ovi ce biti kao i oni prethodni, verovatno, ali poenta je u tome da ne moze cela zemlja da ceka da se glavonje u jednoj stranci dogovore ko je sledeci na redu da uzjasi. Neka sacekaju na vlast do sledecih izbora, mozda se oslobode Kostica i ostalih u medjuvremenu.

vesna

pre 20 godina

Kakvo bedno vlastohleplje! Kakav bedni kraj partije G17 Plus! Za Plus su glasali ljudi koji su zeleli bolju buducnost. U toj buducnosti nije bilo mesta za SPS - jer su SPS kao skakavci pojeli mojih dvanaest godina. Sada je lazna "stranka buducnosti" resila da se uhvati u kolo sa najmracnijom prosloscu. To ce kolo biti i njihovo opelo. Jedva sam mogla da progutam sto su uopste sa Kostunicom. Ovo nikada necu zaboraviti ni oprostiti G 17 Plus. Sramno i bedno.

Pavle

pre 20 godina

Voleo bih da g. Labus moze da procita ove komentare. Tada bi video zgrozenost upravo svog birackog tela zbog saradnje sa SPS-om. Medju njima sam i ja. Moja porodica je ubedila 25-30 ljudi da glasa za G 17. Sada nas je jako sramota zbog toga, gospodine Labuse. Doveli ste Slobodana Milosevica ponovo na vlast, zloupotrebivsi glas svih nas koji smo mnogo zrtvovali u dugogodisnjoj borbi protiv njega. Skandal. Za vas nikad vise necu glasati, dok postojite. Prevarili ste nas!

smeskö

pre 20 godina

Ja podrzavam ovu odluku G17+-a, i glasacu ponovo za njih! Zasto su oni koji su glasali za G17+ uopste i glasali za njih?! Glasali su za njih jer nisu vise mogli da trpe bahatost DS-a. G17+ je po programu najslicnija DS-u, pretstavlja njihovu alternativu (ili obrnuto, kako hocete, a i svejedno je). Stvar je u tome sto se DS u predhodne 3 godine strasno kompromitovao. G17+ nije, i zato sada mora dobiti svoju sansu! Da vidimo kako ce oni da rade, zasto da ne? Dakle, glasali smo protiv DS-a (oni koji nisu glasali za DS), i zasto bi nam sada smetalo da SPS podrzi (samo podrzi, vrlo bitno!!!) Vladu, ne i da ucestvuje u njoj. Zasto bi ta ista Vlada bila prihvatljiva ako je podrzi DS, ali ne ako je podrzi SPS? To su isti ljudi, i zaklinju se da ce u oba slucaja program biti isti. Bitno je dakle ko, kako i kakav program sprovodi, a ne ko ga u tome podrzava! Uostalom, uloga opozicije nije da deluje protiv Vlade, vec protiv losih poteza Vlade! Izgleda da je SPS shvatio da ova Vlada moze doneti boljitak, pa je odlucio da je podrzi, sta tu ima loseg??? Sve ostalo je demagogija!!!

Milos

pre 20 godina

Pa, mislim, nisu oni odmah posle izbora krenuli kod Slobe da vide kako ce dalje, nego su pregovarali sa DS-om onoliko... I sta sad, treba Srbiju baciti sto dublje u ruke radikalima samo zato sto DS ni sama ne zna sta joj je politika. I jos nesto, ne podrzava G17+ SPS, nego ovi njih.

Kum Djole

pre 20 godina

Ko s djavolom tikve sadi.. Well, razocaran sam, i verujem da je dobar deo glasaca G17 takodje razocaran ovakvim dilovima. Uopste nije realno da SPS bude partner bilo kome ko zeli dobro Srbiji, i definitivno nije realno da DS bude do te mere satanizovana, da se danas svega tri godine nakon sto su unistili sve sto su mogli, SRS i SPS nasladjuju time. Trojni pakt je kukao mesecima trazeci izbore i onda ponudio DS "uzmi ili ostavi" paket za podrsku inkvizitorskoj vladi. Dugo sam bio opozicionar, drago mi je da sam ponovo tamo. Novoj vladi zelim sve najbolje, bas me zanima koliko ce ratnih zlocinaca izruciti i koliko americkih dolara privuci u SPS-upravne odbore.

Uveren sam da ce novih izbora biti pre isteka ove kalendarske godine i da ce jedan novi reformski blok tada ponovo preuzeti primat. Sretno uz Tomu Grobara, novog predsednika - a vi okrivite DS sto ce kandidat trojnog pakta izgubiti te izbore, sta fali; DS ionako nije kriva jos samo za Cernobil i 9/11, ali i to ce se ispitati...

Milan

pre 20 godina

Pre gotovo 10 godina Mladjan Dinkic je napisao "Ekonomiju destrukcije" i svima nam objasnio razmere pljacke koju je sproveo Slobodan Milosevic i SPS nad ovim narodom. Gotovo 10 godina kasnije Dinkic ce biti ministar finansija cija ce pozicija i postupci direktno zavisiti od istog tog SPS-a kojeg i dalje predvodi Slobodan Milosevic. Srbija jeste zemlja cuda, ali ja ovo stvarno ne mogu da razumem. DS ce vam biti zahvalan na ovoj odluci kada dodju sledeci izbori!

Ceca

pre 20 godina

Da je SPSu do boljitka naroda ne bi radio ono sto je radio 90tih. Naravno, SPSu je do sebe i svojih privilegija i da se docepa vlasti a ovo je najvise sto trenutno mogu. Posle sledi polako napredovanje u hijerarhiji. Zasto G17+ nije vrsio pritisak na DSS da popusti vec samo na DS?

Ivan M

pre 20 godina

Smesno! Srbiji jeste potrebna vlada, ali ne ona koju ce da podrzi SPS sa svojim zahtevima. Ako G17 i SPO misle da ce SPS da promeni cud i dlaku, mora da zive na nekoj drugoj planeti. Ispada da sam se 5. oktobra radovao nizasta...

razocarani glasac

pre 20 godina

sramota me je sto me je i g17 prevarila. verovala sam u njih, ubedjivala druge da glasaju za ovu stranku, bila na zavrsnom mitingu po onoj hladnoci i vejavici. A oni sada hoce u vladu pa makar to bilo i sa sps.
sramota. nikad vise necu glasati za njih i mislim da je ovakva odluka kraj te stranke.

Dejan

pre 20 godina

Dosta medjusobnog pljuvanja. A oni koji rekose da vise nece glasati za G17 jedno pitanje - za koga cete glasati? Po svemu sudeci ako se plasite kompromisa i naglih zaokreta verovatno politiku nikada necete ni skapirati... u politici je bitno kratko secanje i dobra procena TRENUTNE situacije - a ne nekih tamo poteza od pre koliko vremena, kako ovde neki forsiraju... G17, samo napred i nemoj da te secanja ometu u kreiranju novih poteza, koji kratkovidi osudjuju (a ono sto me plasi je ne samo da osudjuju nego ce i sabotirati sve dobro sto eventualno krene, jer to ti je nas narod - samo da komsiji crkne krava).

kristijan

pre 20 godina

naravno da pozdravljam ovakvu odluku,a onima sto kazu nisu glasali da bi sada dobijali podrsku od SPS-a.Pa sto ne odete kod DS-a ,i njima sada pricajte da podrze vladu,onda sa SPS-om nemora biti nikakav "deal".
Ali DS je protiv svake vlade gde nema njihovih kadrova (koji su se pokazali zadnje 3 godine),i ako je to odgovorno,onda svaka cast.Njima je radje da vide SRS na vlasti ,nego DSS,G17.
Svaka cast na odluci koja ce poceti da sredjuje drzavu ,koju je DS dovela do potpune blokade.

Misa

pre 20 godina

Bravo za G-17 plus koji su pokazali da im je nacionalni interes i Srbija ipak na prvom mestu jer u slucaju ostanka ove lose odlazece vlade DS-a i GSS-a samo bi se politicka scena jos vise zaostrila sto bi odgovaralo radikalima a mi gradjani Srbije bi izgubili dragoceno vreme koje bi tesko nadoknadili a i ovako smo mnogo vremena izgubili jer ova vlada je trebala da padne bar pre dve godine.

Inace sa DSS,SPO-NS i G-17 plus ce moci da sprovede prave reforme a i SPS koji ce dati podrsku manjinskoj vladi je dosta napredovao u zadnje 3 godine i to vise nije ni priblizno ona stara stranka od pre par godina jer su razni Ivkovici odavno napustili stranku koja je ostala bez finansijske moci.

Nik

pre 20 godina

Nazdravlje!
Srecno nam bilo sa novom vladom. Podrzace je SPS mada ja nikako ne razumem koji su njhovi motivi, hm? Ali sam zato siguran da posle sledecih izbora SPS ulazi u vladu. A moze to da se dogodi i pre. Ako Voja proceni da su se "popravili" eto ti njih u vladi koliko sutra. Nazovite me zadrtim, ali posle 12 godina pakla pod Slobom i Seseljom ja NIKAD, bas NIKAD necu glasati za SPS ili za vladu u kojoj ce biti ta stranka. Ja verujem u cuda ali ni cudo nije dovoljno da se Vucela, Dacic, Mirko Marjanovic idr. preobrate, preobraze, "speru grehe". Za mene oni su prokazeni do kraja zivota, ne bi smeli da imaju ni stranku a kamoli da ulaze u vladu.

Дејан

pre 20 godina

Као неко ко је сада И НИКАДА ВИШЕ гласао за Г17 Плус могу да кажем само следеће - Лабус је својим понашањем ових дана јасно показао да је за сваку Владу у којој је он и сасвим јасно је рекао да му за такву Владу није важно чију ће подршку добити што значи свеједно му је да ли је то СПС Слободана Милошевића или СРС Војислава Шешеља! Право Лабуса је да буде на власти по сваку цену ако му се пружила прилика за то. Моје право је да га осудим што учествује у враћању Милошевића на власт и да свуда агитујем против њега и његове странке говорећи како је то обична превара!

IvanS

pre 20 godina

Bez ikakvih ograda podrzavam odluku GO G17+. Dosta je vise bilo cekanja na DS i njihovih kalkulacija, hoce, nece. Oni koji su zaboravili ko im je odrzavao kvorum i glasao za zakone Vlade DS-a, podsecanje: To su cinili "komunisti" Baneta Ivkovica, "extremni nacionalisti" iz SRS i SSJ. Ono sto vam ne odgovara brzo zaboravljate.

bamboleo

pre 20 godina

Ovo nije smrt G-17 plus kao sto kaze dole jedan od posetilaca ovog sajta vec je ovo pravi potez ove partije u ovom trenutku.Ja sam glasao za g-17 plus i glasacu opet a vi koji necete slobodno glasajte za demagoge u DS koji cim zinu lazu podmecu drugima afere a svoje precutkuju uveli su ovu zemlju u nevidjen haos samo da ostanu na vlasti NEMA VECEG NACIONALNOG INTERESA U OVOM TRENUTKU NEGO DA ODE SA VLASTI VLADA G. ZIVKOVICA oni su samo pricali o reformama a nista nisu radili osim prve godine kada je jedini napredak postignut.Pa oni su skoro unistili demokratsku ideju u Srbiji da se oni nisu ovako ponasali nikad radikali ne bi dobili toliko glasova.Trenutna situacija odgovara samo lovcima u mutnom kao sto su Kostic,Karic i bratija, stoga vi koji ste glasali za G 17 a vise necete uopste nema te pojma sta hocete i zasta ste glasali, sta je trebalo da cekamo da nas ucenjuje Zivkovic koji je obican bukadzija plitkog mozga i velike ambicije ili g.Tadic koji umesto da oblikuje svoju partiju on se povodi za unutarpartijskim populizmom i zauzima odjedanput nadmen stav samo da bi dobio vise glasova umesto da stane pred partiju i kaze joj istinu , o Cedi da i ne pricam njegov politicki princip je fasistoidan i niucemu se ne razlikuje od Slobinog i Seseljevog.Buditi sigurni da Sloba sada besan i da cupa kosu u Hagu zbog odluke SPS da podrzi manjinsku vladu tako da o kojem povratku Milosevica u politicki zivot Srbije vi pricate?!Ne budite smesni i ne povodite se za jeftinim krilaticama tipa Milosevic se vraca na vlast.A ako se pak povodite za ovakvim plitkim izjavama onda vam partija na cijem je celu neko je jedva i visu skolu zavrsio savrseno odgovara.

markos

pre 20 godina

E sto volim kada sam upravu, pa to je cudo jedno :) Oduvek sam govorio da je Dinkic bolesno ambiciozan covek, a svaka bolest je losa. Sada ce i ono malo mojih prijatelja sto je glasalo za G17+, glasati za DS - jedinu stranku koja jos uvek nije ovako gadno pljunula na sve ono za sta smo se borili 12 godina.
Pa DS-u su zamerali sto se nije razracunao sa SPS-om i njihovim pulenima do kraja! :)
Uzivam!

Zoran

pre 20 godina

DS...sa ili bez. Bolje sa, ali moze i bez. Ukoliko propusti ovu sansu i ostane posvadjan sa svima, DS-u ce sljedeci put trebati 51% na izboima da ucestvuje u vlasti. Doduse, jos se nisu zamjerili radikalima:)
Posteno u cijeloj situaciji je to sto je odluka: njihova! DS-ova...

Kosta

pre 20 godina

Kao sto je vec receno...politika nije strategija nego taktika. Nije vazno ko je sta bio pre ne znam koliko godina. Najvaznije je sad da se sastavi vlada. U tom pogledu je G17 napravio korektan potez. To sto je SPS Milosevicevci itd., to u ovom trenutku nije vazno, jer' je primarni drzavni interes stvaranje vlade.
Sto se preobrazenja tice: pa znate li vi koliko bivsih, visokih funkcionera SS-a su bili na vaznim drzavnim pozicijama posle Drgog svetskog rata u Nemackoj 50ih i 60ih... And no one cared about it.

Ali Baba

pre 20 godina

Svi ljudi koji se ovde prepucavaju ko je bolji, zaboravljaju jednu stvar: Ovoj zemlji je potrebna Vlada. Uostalom do izbora je i doslo zbog nezadovoljstva radom prethodne Vlade. Mislim da je najblaze receno licemerno od strane DS sto pokusava da u buducu Vladu ugura ljude zbog kojih su tu gde jesu i zbog kojih je javnost s pravom bila ogorcena. DS bi trebalo da shvati da niko nije nezamenljiv i nema eksluzivno pravo na reforme. Protiv takvog Slobinog stava su se borili sve ove godine, a sada prave istu gresku...