Sreda, 11.02.2004.

09:03

Drašković: Koštunica nije pokušao da me odgovori

Izvor: "Blic"

Draškoviæ: Koštunica nije pokušao da me odgovori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

9 Komentari

Sortiraj po:

Misa

pre 20 godina

E moj Vuce tebe ce odgovoriti narod Srbije na skorim izborima koji ce verovatno biti raspisani zbog tvoje prevrtljive politike. Ako izbori ovih dana budu raspisani to ce biti iskljucivo zbog tebe Vuce Draskovicu jer si ti ove prevaranteiz krnjeg Dos-a za koji mesec ostavio na vlasti,a onda neces vise ni uticati na izbor nove vlade Srbije.Steta,imao si zicer zajedno sa svima nama da ih zbacimo sa vlasti a sada ces i ti biti kriv zajedno sa njima(krnjim Dos-om) za stetu koju cine svim gradjanima Srbije za nesrecni ostanak na vlasti onih koje narod vise nece.

petar petrovic

pre 20 godina

Najbolje resenje su novi izbori ali i nove politicke stranke,posto za razvijeni svet imamo mali broj civilizovanih stranaka.

Zora Popovic

pre 20 godina

Mnogi sad Vuka Draskovica i njegove stavove oko vlade povezuju sa nekakvim pritiscima koje su trpeli na molitvenom dorucku u Vasingtonu. Mislim da grese, jer dovoljno je videti Vasington i drugim ocima gledati na ovu nasu jadnu stvarnost. Pitam se da li su Toma Nikolic i ostali ikad videli Pariz, Rim, Veneciju, Veronu ili neki od drugih predivnih gradova Evrope. Mogli bi bar da posete Hag i druge gradove Holandije pa da vide kako zemlja koja nema nista, cak i zemlju mora da otima od mora, izgleda kao raj na zemlji. Nije cudo sto je pokojni premijer Djindjic bio toliko nestrpljiv da Srbiju priblizi Evropi, ziveo je i studirao u predivnim gradovima Nemacke, one Nemacke koju je Amerika okupirala i koju je uspela da izvuce iz blata nacizma i dovede do najrazvijenije zemlje Evrope. Naravno za promenu svesti ljudi su potrebna i materijalna sredstva, a da bi se do njih doslo je opet potrebna promena svesti i to je izgleda jedan zacaran krug. Zato, nije sramota nekad poslusati uspesnije od nas, ne mora uvek to da znaci da je to samo u njihovom interesu i da time gubimo ponos, ako smo dovoljno mudri mozemo da "nateramo vodu i na nasu vodenicu".

kombinatorika

pre 20 godina

Koliko ima istine u tome da se Vuk tek sad dosetio da postavi ovaj ultimativni zahtev, Amerikanci mu odrzali lekciju itd ? Ili je mozda sve ovo deo unapred pripremljenog scenarija ? Kao mi bismo mozda i hteli s njima, ali ti bio kod ujke Sema pa ti on rekao: NO, NO i mi te sad svi razumemo i podrzavamo. Zasto bismo te odgovarali, zaboga?
Na sahovskoj tabli trenutnih politickih kombinacija jasno se pokazalo da funkcija predsednika skupstine ima tezinu kraljice. Raspisuje izbore i predsednicke i parlamentarne, odredjuje mandatara. Da bi se dobila kraljica bio je potreban SPS. A sad se ide na tri fronta: prema SPS-u, prema DS-u i prema novim izborima. Ako skupstina da pravo glasa dijaspori a hoce, jer to odgovara i radikalima, Kostunica i Vuk su na dobitku dok DS a pogotovo SPS silaze sa politicke scene. Prema tome, sa izvesnoscu novih izbora ultimatum ide prvo prema SPS-u da se odrekne Milosevica da bi se prihvatila njihova podrska. SPS treba da, izmedju odustajanja od Milosevica i novih izbora, izabere manje ubistven potez. Ali SPS celo vreme racuna i na trecu mogucnost koju smatra povoljnom za sebe a to je da se demokratski blok dogovori i otkloni opasnost od novih izbora. Zato paralelno sa ultimatumom prema SPS-u ide zaostravanje prema DS-u. A SPS se jos jasno ne izjasnjava nego cuti i vaga. Ako SPS odbije da napravi zaokret od Milosevica a DS bude i dalje stajala cvrsto na braniku odbrane svojih korumpiranih likova, ici ce se na izbore. Za koje ce blok DSS-G17-(SPO-NS) prvo pripremiti teren donosenjem seta izbornih zakona pa ce verovatno stati iza Kostunice kao buduceg predsednika a Labusa kao premijera.

S. Lonchar

pre 20 godina

Ako zivite u modernom, civilizovanom svetu, normalno je da ste na svakom koraku izlozeni PRITISCIMA. Na poslu - shef, kuci - zena/muz.... pa onda drzava, prijatelji, susedi itd... Kako se ponashate "pod vatrom" je ono shto vas izdvaja. Mislim da Drashkovic, ne u onoj meri u kojij je to Djindjic posedovao, pokazuje nedostatke u svom karakteru, koji se prenose na politiku. Juche smo nagadjali da li ga je molitveni doruchak naterao da promeni stav. Danas smo dobili potvrdu preko intervjua koji je on dao V. Novostima. Prvo je pokushao da novi stav proturi kao svoj, ali ga je novinar isterao na chistinu, da prizna da je to stav koji mu je SAD administracija servirala pre neki dan na tom doruchku.
Sasvim je normalno da SAD ima svoj interes i da istakne sa kim ce saradjivati i sl. Na Srbiji je da to prihvati, odbaci i sve izmedju (in between). Dve su stvari ovde bitne:
1) Ako cesh da budesh predstavnik naroda, morash uvek biti OTVOREN, poshten prema narodu, koji te je izabrao, da uvek znaju na chemu su.... radi se o njihovoj kozi. To znachi ja bih po povratku sa doruchka odrzao konferenciju za shtampu i izneo novi stav kao stav SAD-a, koji me je naterao da ga podrzim i time promenim moj dosadashnji stav ili - da kazem da se ja lichno i moja partija ne slazemo sa svim tim iz razloga ... bla, bla.... Najgore je shto Drashkovic radi - POKUSHAVA DA DIKTAT SERVIRA KAO SVOJ STAV na koji je iznenada doshao.
2) Za mene, da kazemo kao biracha, kad sam sad saznao svu istinu, postavlja se pitanje za koga cu sad glasati. U svakom sluchaju, ja ne znam za vas, ali ja sam alergichan na marionete, pa iako oni sluze moju majku; ja bih glasao za one koji ce uvek biti otvoreni prema meni i koji ce raditi po mom ukusu, umesto ukusu drugih drzava. Shto je josh vaznije, ja ne vidim nikakvu potrebu da postoje marioneti. Ako morash da imash marionetu, zar nije bolje ici direktno na original, dobijati instrukcije direktno od naredbodavca, bez prevodioca, danas svi manje vishe razumeju Engleski. Dakle umesto Vuka, treba direktno pitati Montgomerija ili Larsona shta treba raditi.

Usto da dodam da narochito zameram Vuku shto nije ranije otishao na doruchak u Vashington i dobio prave instrukcije odmah posle nove godine, umesto shto je ceo narod vukao za nos 40 dana, pa im sad izneo instrukcije.
Primetio sam da se Velja na tih nachin distancira od Vukovog zaokreta. Moj savet njegovoj stranci bi bio da na nove izbore izadju uz novu koaliciju, ako se plashe da ne mogu sami da predju cenzus. A shto se tiche SPO-a, sa ovakvim radom, kao shto rekoh - ne vidim svrhu njihovog postojanja.

milan

pre 20 godina

Tuzna je i zalosna nasa politicka scena. Ali je ,na zalost prava slika i prilika naseg mentaliteta,svesti i razumevanja politike uopste. Verujte,najmanje mi je jasan G17,sta oni uopste razgovaraju i sa kim o formiranju vlade. Sta uopste u njihovom programu ima sto bi se moglo podudariti sa nacionalno-orjentisanim programima Kostunice,Vuka...koliko god da to boli,jedina ali zaista jedina prirodna koalicija za formiranje vecinske vlade je ponuda Tome Nikolica jos na pocetku svega ovog cirkusa u koji smo sami sebe uvukli glasajuci na ovaj nacin. A zasto Kostunica to ne sme da prihvati? Zbog istog tog zapada sa kojim ce sutra morati da saradjuje i zaista bih uzivao gledajuci ga kao premijera...xa,xa...kakva bi to komedija bila. Ali i ne treba nam vlada po svaku cenu,treba nam istinsko razvrstavanje i pregrupisavanje. Na jednu stranu dss,srs,spo na drugu ds,g17 i ostali koji su bespotrebno rasuli glasove. Zna se ko je jaci,i nek sastavlja vladu.a onda,putuj evropo...nama je taman kako smo zasluzili!

nsv

pre 20 godina

Sto bi se Kostunica brinuo zbog neuspeha u formiranju vlade kad nece on finansirati nove izbore nego mi - gradjani. Osim toga, potrudio se dobro da diskretno uperi prst u krivca. A to ovde pali. Ako razume poziciju SPO/NS, kako to da ne razume ko su prirodni koalicioni partneri za formiranje vlade. Pa nemojmo se praviti da nam je proslost (poslednjih 10-15 godina) cista kao suza. Nije Srbija samo jedna od evropskih drzava ciji gradjani izlaze na izbore. Srbija prolazi kroz cistiliste i to je bolan proces. Ovde je sve dobro sto se zavrsi mirnim putem.

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Nije samo dovoljno izbaciti Milosevica iz SPS-a vec sve one koji su ga izglasali za nosioca liste na izborima. Poznavajuci mafijasku piramidu SPS-a, to bi znacilo kraj te komunisticke partije. Ako je na to Draskovic mislio onda je u pravu, ako se zadovoljava samo sa izbacivanjem robijasa Milosevica onda moram da ga podsetim da je ceo SPS politicki odgovoran za atentate na njega, jer je autoritarna struktura takva da govore jednim ustima, disu jednim plucima i "leva ruka zna sta desna radi".......
Neka Draskovic i takozvani "Demokratski Blok Minus" shvati da niko u EU nije lud, koaliciju sa SPS, iako je samo podrska manjinskoj vladi, ce biti opravdano sankcionisana, bio SPS sa ili bez Milosevic-a. Tesko je zamisliti da Milosevic nece vuci konce SPS-a nakon insceniranog izbacivanja, SPS upravo zavisi od Miloseviceve "ustedjevine".........
DS bi trebao da podrzi manjinsku vladu samo u onim tackama koje se slazu sa programom stranke, jer ne bi trebala da snosi i trunku odgovornosti zbog nesposobnosti buduceg premijera Kostunice, u tom momentu bi mogla da se odluci i srusi tu "vladu" ukoliko je tad ne bi podrzale radikalne snage, ali tom slucaju nedostatka razuma bi EU i SAD sankcijama garantovale demokratiju Srbije (politicki gledano) ipak DS uziva najvise kredibiliteta u medjunarodnoj zajednici, zahvaljujuci pok. Djindjicu i njegovoj modernoj politici, to je za ostale konzervativne stranke surova istina.

nsv

pre 20 godina

Sto bi se Kostunica brinuo zbog neuspeha u formiranju vlade kad nece on finansirati nove izbore nego mi - gradjani. Osim toga, potrudio se dobro da diskretno uperi prst u krivca. A to ovde pali. Ako razume poziciju SPO/NS, kako to da ne razume ko su prirodni koalicioni partneri za formiranje vlade. Pa nemojmo se praviti da nam je proslost (poslednjih 10-15 godina) cista kao suza. Nije Srbija samo jedna od evropskih drzava ciji gradjani izlaze na izbore. Srbija prolazi kroz cistiliste i to je bolan proces. Ovde je sve dobro sto se zavrsi mirnim putem.

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Nije samo dovoljno izbaciti Milosevica iz SPS-a vec sve one koji su ga izglasali za nosioca liste na izborima. Poznavajuci mafijasku piramidu SPS-a, to bi znacilo kraj te komunisticke partije. Ako je na to Draskovic mislio onda je u pravu, ako se zadovoljava samo sa izbacivanjem robijasa Milosevica onda moram da ga podsetim da je ceo SPS politicki odgovoran za atentate na njega, jer je autoritarna struktura takva da govore jednim ustima, disu jednim plucima i "leva ruka zna sta desna radi".......
Neka Draskovic i takozvani "Demokratski Blok Minus" shvati da niko u EU nije lud, koaliciju sa SPS, iako je samo podrska manjinskoj vladi, ce biti opravdano sankcionisana, bio SPS sa ili bez Milosevic-a. Tesko je zamisliti da Milosevic nece vuci konce SPS-a nakon insceniranog izbacivanja, SPS upravo zavisi od Miloseviceve "ustedjevine".........
DS bi trebao da podrzi manjinsku vladu samo u onim tackama koje se slazu sa programom stranke, jer ne bi trebala da snosi i trunku odgovornosti zbog nesposobnosti buduceg premijera Kostunice, u tom momentu bi mogla da se odluci i srusi tu "vladu" ukoliko je tad ne bi podrzale radikalne snage, ali tom slucaju nedostatka razuma bi EU i SAD sankcijama garantovale demokratiju Srbije (politicki gledano) ipak DS uziva najvise kredibiliteta u medjunarodnoj zajednici, zahvaljujuci pok. Djindjicu i njegovoj modernoj politici, to je za ostale konzervativne stranke surova istina.

milan

pre 20 godina

Tuzna je i zalosna nasa politicka scena. Ali je ,na zalost prava slika i prilika naseg mentaliteta,svesti i razumevanja politike uopste. Verujte,najmanje mi je jasan G17,sta oni uopste razgovaraju i sa kim o formiranju vlade. Sta uopste u njihovom programu ima sto bi se moglo podudariti sa nacionalno-orjentisanim programima Kostunice,Vuka...koliko god da to boli,jedina ali zaista jedina prirodna koalicija za formiranje vecinske vlade je ponuda Tome Nikolica jos na pocetku svega ovog cirkusa u koji smo sami sebe uvukli glasajuci na ovaj nacin. A zasto Kostunica to ne sme da prihvati? Zbog istog tog zapada sa kojim ce sutra morati da saradjuje i zaista bih uzivao gledajuci ga kao premijera...xa,xa...kakva bi to komedija bila. Ali i ne treba nam vlada po svaku cenu,treba nam istinsko razvrstavanje i pregrupisavanje. Na jednu stranu dss,srs,spo na drugu ds,g17 i ostali koji su bespotrebno rasuli glasove. Zna se ko je jaci,i nek sastavlja vladu.a onda,putuj evropo...nama je taman kako smo zasluzili!

S. Lonchar

pre 20 godina

Ako zivite u modernom, civilizovanom svetu, normalno je da ste na svakom koraku izlozeni PRITISCIMA. Na poslu - shef, kuci - zena/muz.... pa onda drzava, prijatelji, susedi itd... Kako se ponashate "pod vatrom" je ono shto vas izdvaja. Mislim da Drashkovic, ne u onoj meri u kojij je to Djindjic posedovao, pokazuje nedostatke u svom karakteru, koji se prenose na politiku. Juche smo nagadjali da li ga je molitveni doruchak naterao da promeni stav. Danas smo dobili potvrdu preko intervjua koji je on dao V. Novostima. Prvo je pokushao da novi stav proturi kao svoj, ali ga je novinar isterao na chistinu, da prizna da je to stav koji mu je SAD administracija servirala pre neki dan na tom doruchku.
Sasvim je normalno da SAD ima svoj interes i da istakne sa kim ce saradjivati i sl. Na Srbiji je da to prihvati, odbaci i sve izmedju (in between). Dve su stvari ovde bitne:
1) Ako cesh da budesh predstavnik naroda, morash uvek biti OTVOREN, poshten prema narodu, koji te je izabrao, da uvek znaju na chemu su.... radi se o njihovoj kozi. To znachi ja bih po povratku sa doruchka odrzao konferenciju za shtampu i izneo novi stav kao stav SAD-a, koji me je naterao da ga podrzim i time promenim moj dosadashnji stav ili - da kazem da se ja lichno i moja partija ne slazemo sa svim tim iz razloga ... bla, bla.... Najgore je shto Drashkovic radi - POKUSHAVA DA DIKTAT SERVIRA KAO SVOJ STAV na koji je iznenada doshao.
2) Za mene, da kazemo kao biracha, kad sam sad saznao svu istinu, postavlja se pitanje za koga cu sad glasati. U svakom sluchaju, ja ne znam za vas, ali ja sam alergichan na marionete, pa iako oni sluze moju majku; ja bih glasao za one koji ce uvek biti otvoreni prema meni i koji ce raditi po mom ukusu, umesto ukusu drugih drzava. Shto je josh vaznije, ja ne vidim nikakvu potrebu da postoje marioneti. Ako morash da imash marionetu, zar nije bolje ici direktno na original, dobijati instrukcije direktno od naredbodavca, bez prevodioca, danas svi manje vishe razumeju Engleski. Dakle umesto Vuka, treba direktno pitati Montgomerija ili Larsona shta treba raditi.

Usto da dodam da narochito zameram Vuku shto nije ranije otishao na doruchak u Vashington i dobio prave instrukcije odmah posle nove godine, umesto shto je ceo narod vukao za nos 40 dana, pa im sad izneo instrukcije.
Primetio sam da se Velja na tih nachin distancira od Vukovog zaokreta. Moj savet njegovoj stranci bi bio da na nove izbore izadju uz novu koaliciju, ako se plashe da ne mogu sami da predju cenzus. A shto se tiche SPO-a, sa ovakvim radom, kao shto rekoh - ne vidim svrhu njihovog postojanja.

kombinatorika

pre 20 godina

Koliko ima istine u tome da se Vuk tek sad dosetio da postavi ovaj ultimativni zahtev, Amerikanci mu odrzali lekciju itd ? Ili je mozda sve ovo deo unapred pripremljenog scenarija ? Kao mi bismo mozda i hteli s njima, ali ti bio kod ujke Sema pa ti on rekao: NO, NO i mi te sad svi razumemo i podrzavamo. Zasto bismo te odgovarali, zaboga?
Na sahovskoj tabli trenutnih politickih kombinacija jasno se pokazalo da funkcija predsednika skupstine ima tezinu kraljice. Raspisuje izbore i predsednicke i parlamentarne, odredjuje mandatara. Da bi se dobila kraljica bio je potreban SPS. A sad se ide na tri fronta: prema SPS-u, prema DS-u i prema novim izborima. Ako skupstina da pravo glasa dijaspori a hoce, jer to odgovara i radikalima, Kostunica i Vuk su na dobitku dok DS a pogotovo SPS silaze sa politicke scene. Prema tome, sa izvesnoscu novih izbora ultimatum ide prvo prema SPS-u da se odrekne Milosevica da bi se prihvatila njihova podrska. SPS treba da, izmedju odustajanja od Milosevica i novih izbora, izabere manje ubistven potez. Ali SPS celo vreme racuna i na trecu mogucnost koju smatra povoljnom za sebe a to je da se demokratski blok dogovori i otkloni opasnost od novih izbora. Zato paralelno sa ultimatumom prema SPS-u ide zaostravanje prema DS-u. A SPS se jos jasno ne izjasnjava nego cuti i vaga. Ako SPS odbije da napravi zaokret od Milosevica a DS bude i dalje stajala cvrsto na braniku odbrane svojih korumpiranih likova, ici ce se na izbore. Za koje ce blok DSS-G17-(SPO-NS) prvo pripremiti teren donosenjem seta izbornih zakona pa ce verovatno stati iza Kostunice kao buduceg predsednika a Labusa kao premijera.

Zora Popovic

pre 20 godina

Mnogi sad Vuka Draskovica i njegove stavove oko vlade povezuju sa nekakvim pritiscima koje su trpeli na molitvenom dorucku u Vasingtonu. Mislim da grese, jer dovoljno je videti Vasington i drugim ocima gledati na ovu nasu jadnu stvarnost. Pitam se da li su Toma Nikolic i ostali ikad videli Pariz, Rim, Veneciju, Veronu ili neki od drugih predivnih gradova Evrope. Mogli bi bar da posete Hag i druge gradove Holandije pa da vide kako zemlja koja nema nista, cak i zemlju mora da otima od mora, izgleda kao raj na zemlji. Nije cudo sto je pokojni premijer Djindjic bio toliko nestrpljiv da Srbiju priblizi Evropi, ziveo je i studirao u predivnim gradovima Nemacke, one Nemacke koju je Amerika okupirala i koju je uspela da izvuce iz blata nacizma i dovede do najrazvijenije zemlje Evrope. Naravno za promenu svesti ljudi su potrebna i materijalna sredstva, a da bi se do njih doslo je opet potrebna promena svesti i to je izgleda jedan zacaran krug. Zato, nije sramota nekad poslusati uspesnije od nas, ne mora uvek to da znaci da je to samo u njihovom interesu i da time gubimo ponos, ako smo dovoljno mudri mozemo da "nateramo vodu i na nasu vodenicu".

petar petrovic

pre 20 godina

Najbolje resenje su novi izbori ali i nove politicke stranke,posto za razvijeni svet imamo mali broj civilizovanih stranaka.

Misa

pre 20 godina

E moj Vuce tebe ce odgovoriti narod Srbije na skorim izborima koji ce verovatno biti raspisani zbog tvoje prevrtljive politike. Ako izbori ovih dana budu raspisani to ce biti iskljucivo zbog tebe Vuce Draskovicu jer si ti ove prevaranteiz krnjeg Dos-a za koji mesec ostavio na vlasti,a onda neces vise ni uticati na izbor nove vlade Srbije.Steta,imao si zicer zajedno sa svima nama da ih zbacimo sa vlasti a sada ces i ti biti kriv zajedno sa njima(krnjim Dos-om) za stetu koju cine svim gradjanima Srbije za nesrecni ostanak na vlasti onih koje narod vise nece.

nsv

pre 20 godina

Sto bi se Kostunica brinuo zbog neuspeha u formiranju vlade kad nece on finansirati nove izbore nego mi - gradjani. Osim toga, potrudio se dobro da diskretno uperi prst u krivca. A to ovde pali. Ako razume poziciju SPO/NS, kako to da ne razume ko su prirodni koalicioni partneri za formiranje vlade. Pa nemojmo se praviti da nam je proslost (poslednjih 10-15 godina) cista kao suza. Nije Srbija samo jedna od evropskih drzava ciji gradjani izlaze na izbore. Srbija prolazi kroz cistiliste i to je bolan proces. Ovde je sve dobro sto se zavrsi mirnim putem.

Saša Novak @ NL

pre 20 godina

Nije samo dovoljno izbaciti Milosevica iz SPS-a vec sve one koji su ga izglasali za nosioca liste na izborima. Poznavajuci mafijasku piramidu SPS-a, to bi znacilo kraj te komunisticke partije. Ako je na to Draskovic mislio onda je u pravu, ako se zadovoljava samo sa izbacivanjem robijasa Milosevica onda moram da ga podsetim da je ceo SPS politicki odgovoran za atentate na njega, jer je autoritarna struktura takva da govore jednim ustima, disu jednim plucima i "leva ruka zna sta desna radi".......
Neka Draskovic i takozvani "Demokratski Blok Minus" shvati da niko u EU nije lud, koaliciju sa SPS, iako je samo podrska manjinskoj vladi, ce biti opravdano sankcionisana, bio SPS sa ili bez Milosevic-a. Tesko je zamisliti da Milosevic nece vuci konce SPS-a nakon insceniranog izbacivanja, SPS upravo zavisi od Miloseviceve "ustedjevine".........
DS bi trebao da podrzi manjinsku vladu samo u onim tackama koje se slazu sa programom stranke, jer ne bi trebala da snosi i trunku odgovornosti zbog nesposobnosti buduceg premijera Kostunice, u tom momentu bi mogla da se odluci i srusi tu "vladu" ukoliko je tad ne bi podrzale radikalne snage, ali tom slucaju nedostatka razuma bi EU i SAD sankcijama garantovale demokratiju Srbije (politicki gledano) ipak DS uziva najvise kredibiliteta u medjunarodnoj zajednici, zahvaljujuci pok. Djindjicu i njegovoj modernoj politici, to je za ostale konzervativne stranke surova istina.

milan

pre 20 godina

Tuzna je i zalosna nasa politicka scena. Ali je ,na zalost prava slika i prilika naseg mentaliteta,svesti i razumevanja politike uopste. Verujte,najmanje mi je jasan G17,sta oni uopste razgovaraju i sa kim o formiranju vlade. Sta uopste u njihovom programu ima sto bi se moglo podudariti sa nacionalno-orjentisanim programima Kostunice,Vuka...koliko god da to boli,jedina ali zaista jedina prirodna koalicija za formiranje vecinske vlade je ponuda Tome Nikolica jos na pocetku svega ovog cirkusa u koji smo sami sebe uvukli glasajuci na ovaj nacin. A zasto Kostunica to ne sme da prihvati? Zbog istog tog zapada sa kojim ce sutra morati da saradjuje i zaista bih uzivao gledajuci ga kao premijera...xa,xa...kakva bi to komedija bila. Ali i ne treba nam vlada po svaku cenu,treba nam istinsko razvrstavanje i pregrupisavanje. Na jednu stranu dss,srs,spo na drugu ds,g17 i ostali koji su bespotrebno rasuli glasove. Zna se ko je jaci,i nek sastavlja vladu.a onda,putuj evropo...nama je taman kako smo zasluzili!

S. Lonchar

pre 20 godina

Ako zivite u modernom, civilizovanom svetu, normalno je da ste na svakom koraku izlozeni PRITISCIMA. Na poslu - shef, kuci - zena/muz.... pa onda drzava, prijatelji, susedi itd... Kako se ponashate "pod vatrom" je ono shto vas izdvaja. Mislim da Drashkovic, ne u onoj meri u kojij je to Djindjic posedovao, pokazuje nedostatke u svom karakteru, koji se prenose na politiku. Juche smo nagadjali da li ga je molitveni doruchak naterao da promeni stav. Danas smo dobili potvrdu preko intervjua koji je on dao V. Novostima. Prvo je pokushao da novi stav proturi kao svoj, ali ga je novinar isterao na chistinu, da prizna da je to stav koji mu je SAD administracija servirala pre neki dan na tom doruchku.
Sasvim je normalno da SAD ima svoj interes i da istakne sa kim ce saradjivati i sl. Na Srbiji je da to prihvati, odbaci i sve izmedju (in between). Dve su stvari ovde bitne:
1) Ako cesh da budesh predstavnik naroda, morash uvek biti OTVOREN, poshten prema narodu, koji te je izabrao, da uvek znaju na chemu su.... radi se o njihovoj kozi. To znachi ja bih po povratku sa doruchka odrzao konferenciju za shtampu i izneo novi stav kao stav SAD-a, koji me je naterao da ga podrzim i time promenim moj dosadashnji stav ili - da kazem da se ja lichno i moja partija ne slazemo sa svim tim iz razloga ... bla, bla.... Najgore je shto Drashkovic radi - POKUSHAVA DA DIKTAT SERVIRA KAO SVOJ STAV na koji je iznenada doshao.
2) Za mene, da kazemo kao biracha, kad sam sad saznao svu istinu, postavlja se pitanje za koga cu sad glasati. U svakom sluchaju, ja ne znam za vas, ali ja sam alergichan na marionete, pa iako oni sluze moju majku; ja bih glasao za one koji ce uvek biti otvoreni prema meni i koji ce raditi po mom ukusu, umesto ukusu drugih drzava. Shto je josh vaznije, ja ne vidim nikakvu potrebu da postoje marioneti. Ako morash da imash marionetu, zar nije bolje ici direktno na original, dobijati instrukcije direktno od naredbodavca, bez prevodioca, danas svi manje vishe razumeju Engleski. Dakle umesto Vuka, treba direktno pitati Montgomerija ili Larsona shta treba raditi.

Usto da dodam da narochito zameram Vuku shto nije ranije otishao na doruchak u Vashington i dobio prave instrukcije odmah posle nove godine, umesto shto je ceo narod vukao za nos 40 dana, pa im sad izneo instrukcije.
Primetio sam da se Velja na tih nachin distancira od Vukovog zaokreta. Moj savet njegovoj stranci bi bio da na nove izbore izadju uz novu koaliciju, ako se plashe da ne mogu sami da predju cenzus. A shto se tiche SPO-a, sa ovakvim radom, kao shto rekoh - ne vidim svrhu njihovog postojanja.

kombinatorika

pre 20 godina

Koliko ima istine u tome da se Vuk tek sad dosetio da postavi ovaj ultimativni zahtev, Amerikanci mu odrzali lekciju itd ? Ili je mozda sve ovo deo unapred pripremljenog scenarija ? Kao mi bismo mozda i hteli s njima, ali ti bio kod ujke Sema pa ti on rekao: NO, NO i mi te sad svi razumemo i podrzavamo. Zasto bismo te odgovarali, zaboga?
Na sahovskoj tabli trenutnih politickih kombinacija jasno se pokazalo da funkcija predsednika skupstine ima tezinu kraljice. Raspisuje izbore i predsednicke i parlamentarne, odredjuje mandatara. Da bi se dobila kraljica bio je potreban SPS. A sad se ide na tri fronta: prema SPS-u, prema DS-u i prema novim izborima. Ako skupstina da pravo glasa dijaspori a hoce, jer to odgovara i radikalima, Kostunica i Vuk su na dobitku dok DS a pogotovo SPS silaze sa politicke scene. Prema tome, sa izvesnoscu novih izbora ultimatum ide prvo prema SPS-u da se odrekne Milosevica da bi se prihvatila njihova podrska. SPS treba da, izmedju odustajanja od Milosevica i novih izbora, izabere manje ubistven potez. Ali SPS celo vreme racuna i na trecu mogucnost koju smatra povoljnom za sebe a to je da se demokratski blok dogovori i otkloni opasnost od novih izbora. Zato paralelno sa ultimatumom prema SPS-u ide zaostravanje prema DS-u. A SPS se jos jasno ne izjasnjava nego cuti i vaga. Ako SPS odbije da napravi zaokret od Milosevica a DS bude i dalje stajala cvrsto na braniku odbrane svojih korumpiranih likova, ici ce se na izbore. Za koje ce blok DSS-G17-(SPO-NS) prvo pripremiti teren donosenjem seta izbornih zakona pa ce verovatno stati iza Kostunice kao buduceg predsednika a Labusa kao premijera.

Zora Popovic

pre 20 godina

Mnogi sad Vuka Draskovica i njegove stavove oko vlade povezuju sa nekakvim pritiscima koje su trpeli na molitvenom dorucku u Vasingtonu. Mislim da grese, jer dovoljno je videti Vasington i drugim ocima gledati na ovu nasu jadnu stvarnost. Pitam se da li su Toma Nikolic i ostali ikad videli Pariz, Rim, Veneciju, Veronu ili neki od drugih predivnih gradova Evrope. Mogli bi bar da posete Hag i druge gradove Holandije pa da vide kako zemlja koja nema nista, cak i zemlju mora da otima od mora, izgleda kao raj na zemlji. Nije cudo sto je pokojni premijer Djindjic bio toliko nestrpljiv da Srbiju priblizi Evropi, ziveo je i studirao u predivnim gradovima Nemacke, one Nemacke koju je Amerika okupirala i koju je uspela da izvuce iz blata nacizma i dovede do najrazvijenije zemlje Evrope. Naravno za promenu svesti ljudi su potrebna i materijalna sredstva, a da bi se do njih doslo je opet potrebna promena svesti i to je izgleda jedan zacaran krug. Zato, nije sramota nekad poslusati uspesnije od nas, ne mora uvek to da znaci da je to samo u njihovom interesu i da time gubimo ponos, ako smo dovoljno mudri mozemo da "nateramo vodu i na nasu vodenicu".

petar petrovic

pre 20 godina

Najbolje resenje su novi izbori ali i nove politicke stranke,posto za razvijeni svet imamo mali broj civilizovanih stranaka.

Misa

pre 20 godina

E moj Vuce tebe ce odgovoriti narod Srbije na skorim izborima koji ce verovatno biti raspisani zbog tvoje prevrtljive politike. Ako izbori ovih dana budu raspisani to ce biti iskljucivo zbog tebe Vuce Draskovicu jer si ti ove prevaranteiz krnjeg Dos-a za koji mesec ostavio na vlasti,a onda neces vise ni uticati na izbor nove vlade Srbije.Steta,imao si zicer zajedno sa svima nama da ih zbacimo sa vlasti a sada ces i ti biti kriv zajedno sa njima(krnjim Dos-om) za stetu koju cine svim gradjanima Srbije za nesrecni ostanak na vlasti onih koje narod vise nece.