Petak, 10.11.2017.

14:02

Preminula Mila Štula

Nekadašnja voditeljka RTS Mila Štula preminula je u Beogradu, prenose beogradski mediji.

Izvor: Blic

Preminula Mila Štula IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

istoricar

pre 6 godina

treba Milu staviti u kontekst desavanja, u Zagrebu kolju celu porodicu Zec, u Gospicu masovno klanje Srba, u Sisku preko 600 ubijenih civila, u Osijeku takodje masovna ubistva, da ne pominjem Vukovar dok je HDZ vladao koliko je ljudi zavrsilo u Dunavu. Meni licno je u pogromu stradala tetka i tetak, kuca im je bila minirana,i i to u malom gradicu u sred Hrvatske, sa 90% Hrvata, koji nije ni video rat, ali je video dolazak HDZ-a na vlast.
Pretpostavite, ubice nisu pronadjene do dana danasnjeg, a nece ni biti pronadjene kad je to sve radila njihova vlast.

Stanko

pre 6 godina

Pokusaj da se M. Stula odbrani jer bilo je takvih ako ne i gorih i na drugoj strani je - Pokusaj ! Svako treba da pocisti svoje dvoriste a Onaj ko to i Uspe je O.K. Svoje zlo ne mozemo pravdati komsijskim !

T-Zex

pre 6 godina

Ispalo je po vasem tekstu da je pobegla iz Zagreba zato sto su je optuzili da radi za kontraobavestajnu sluzbu. Sto nije tacno. Kao srpkinja morala je pobeci da sacuva zivu glavu. Da ne bi zavrsila kao porodica Zec. To vam je jedina istina. Podrzavala je koga je zelela i ne vidim tu problem. Ne moraju svi u srbiji da podrzavaju samo jednu stranku . Zato i postoji visestranacje i demokratija. Za one kojima je to greh. Na kraju , sve i da je radila za vojnu sluzbu , ko bi normalan zamerio to ? Pa to je sluzba njezine zemlje bila , ne strane. Danas ne diramo ni one koji rade za strane sluzbe , a ocigledno se namece da je neprihvatljivo raditi za sluzbe svoje zemlje ?!?!? Kakava zamena teza.

Diogen bez bureta

pre 6 godina

Stari Rimljani imahu jednu poslovicu, a to je De mortibus nihil nihi bene. I trebalo bi ih poslušati, ali ljudska pamet je voćka čudnovata, pa je neću danas poslušati. Mila Štula, neka počiva u miru, ako joj mir bude dodeljen, je bila novinar u rangu današnjeg D.J.V-a, samo mnogo obrazovanija. Isti sistem vrednosti, isto služenje vođi i nacionu, uz bezrezervno priklanjanje utočištu nitkova, nacionalizmu. Samim time saučestvovala je, voljno ili nevoljno, u ratovima koje je vođa naciona vodio da bi odbranio nejač. Nitit je bila jedina, niti posladnja osoba od pera i glasa koja je svoju ličnost stavila na oltar služenja nacionalizmu. Za one koji bi da zamere što se puno komentatora reklo bi se raduje njenom odlasku, jedno podsećanje, da nije bilo Milinog idola, ne bi bilo ni onog koga je dva minuta pokušavala daisporovocira, to jest ne bi bilo krivoustog generala JNA , da nije bilo miljenika generala Nikole Ljubičića. Ovako, ako je pravde, i ako postoji nešto nakon smrti, odgovaraće za svoje postupke, a ako ne postoji, e onda ništa, nestaće kao da je i nije bilo.

dr

pre 6 godina

To što je na tom mestu na kom je bila podržavala režim slobodana miloševića, koji je sproveo genocid nad sopstvenim narodom, već je dovoljna činjenica da bude zapamćena po zlu. A to da je ona na bilo koji način razbijala SFRJ ili izazivala ratove je notorna glupost. Rat su izazvale neoustaše u hrvatskoj i bosni i njihov pakleni plan da ožive zloglasnu NDH, što su na kraju i uspeli.

stiven k.

pre 6 godina

Nema nikog u Hrvatskoj ko će ovako loše da govori oba bilo kom svom novinaru.
Da li ste ikad čuli šta je njihov nekad poznati glumac Anton Vrdoljak, tada direktor Hrvatske Televizije, govorio o Srbima, Srbiji i JNA za vreme sukoba u Hrvatskoj. To je ustvari bio izliv najveće mržnje i zla. Dobio je sva priznanja i nagrade od svoje javnosti i vlasti.
Ovako nešto samo može da se govori u Srbiji. Pazi, jedna malo poznata novinarka zavadila narode i izazvala rat.
Nije onda ni čudno što Hrvati za sva zla devedesetih godina okrivljuju Srbe i Srbiju.

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Nisam Milu licno poznavao pa ne mogu da sudim o njenim ljudskim kvalitetima. Ono sto mogu da kazem je da, kao i svuda i uvek, pojedinci razlicitih uverenja izadju na povrsinu ne zato sto imaju sami snagu da to urade vec zato sto im oni sto vuku konce iz senke to omoguce jer im sluzi njihovim ciljevima. Mila je bila je samo instrument u tudjim rukama. Reci da je ona izazvala rat je budalastina.

Optužujem, ali nemam dokaza (srbska gibanica)

pre 6 godina

Nemate vi pojma šta je Mila Štula pisala i govorila. Prvo njeno pojavljivanje bilo je u Ninu, pisala je stalni komentar s nadnaslovom "Hrvatska gibanica", u Nin ju je jednog lepog dana doveo Miodrag Bulatović, poznavala je dobro prilike u Zagrebu, od naoružavanja hrvatske vojske do otvorenih naznaka da se hrvatska nacionalistička stranka HDZ, na čelu sa Tuđmanom, sprema na razbijanje Jugoslavije. Poznavala je hrvatska gibanja bolje od nas beogradskih novinara i bila je odličan novinar, kalibra poznate Jelene Lovrić. Kasnije će otići na televiziju, prvu na TV NS pa onda na TV Beograd, nema tada još RTS, osnovana je 1992... mnogo neznanja ispoljavate da biste o nekome ko više nije živ baš vi ispisujete "posmrtno slovo". Mila Štula nije išla na ratna poprišta, to je radila Milijana, nije ona bila ratni reporter i huškač, ali jeste bila nacionalista, kakav samo mogu biti Kordunaši, a njen otac bio e partizan i ratovao je protiv ustaša. Mila Štula jednom je napravila sramni komentar kad je, uoči izbora, oklevetela Vuka da ima vilu na Ženevskom jezeru, i nije na opoziciju gledala realno, nego je to za nju bila ekipa "kontrarevolucionara", koji hoće da sruše Miloševića i socijalizam, i to je naravno i njena tragedija. Ona izazvala rat u Jugoslaviji? O bože! Šta mislite, da li u našem novinarstvu imamo Mile i Milijane danas? Napisati da ne zaslužuje "ni za pokoj duše", užasno je, tako ni u "njeno" neslavno vreme, kad je jurišala na Vuka (nije na Šešelja i njegove), nije se pisalo.

totalwar

pre 6 godina

A jel vam možda palo na pamet ( ako uopšte znate taj podatak), da pre nego što je Mila "zavadila narode SFRJ" i što "vaša divna zemlja nije onakva kava je bila(divna valjda?)", tj pre nego što je uopšte počela da radi u Beogradu i "zavadja" najurena sa posla u Zagrebu ( kao i hiljade drugih što su počišćeni posle dolaska HDZ-a) a zatim morala da i beži da je ne bi pojeo mrak kao stotine Srba u velikim gradovima republike Hrvatske ( i to pre nego je počeo rat).

Inače, ta bežanija destina hiljada (urbanih) Srba u Hrvatskoj iz velikih gradova i dosta pre pre početka rata je "sitnica" koja se u Beogradu skoro nikad ne pominje, a nikako kod ovih kojima je navodno Mila kriva i "zavadjala" bez obzira na to što je SFRJ bila još sredinom 80-ih u terminalnoj fazi raspada.

mraz

pre 6 godina

Notorna cinjenica jeste da su jedine osobe nad kojim je stvarno sprovedena postpetooktobarska lustracija Mila Stula,Komrakov i Milijana Baletic.Sa druge strane policari,tajkuni i ostale daleko bitnije njuske ako izuzmemo Slobu i haske optuzenike ne da su preziveli promene vec su vitalniji nego ikad.Ocigledno je da je zena verovala u ono sto govori i da nije imala nikakve moci u svojim rukama jer bi valjda uspela da se preobrati kao njeni saborci iz tog vremena.Zato seirenje nad ovom vescu,osim sto nije hriscanski nema ni nekog posebnog smisla.

Don Quijote

pre 6 godina

Sve ono zbog cega sam je mrzeo 90-tih, neka joj je Bogom prosto.
Verovatno, sigurno, verovala je u ono sto je govorila, kao sto sam i ja verovao u ono drugo.
Bog da joj dusu prosti.

Ne zasluzuje ni "pokoj joj dusi"

pre 6 godina

Jeste: humano je izrazavati saucesce, ali je li ona ikad zazalila za svim onim ljudima (bez obzira na kojoj su strani) cijem je netragu ona dobrano doprinela? Secam se konferencije stampu (Milosevic i Tudjman zajedno) na kojoj je ona Tudjmanu cela 2 min. postavljala "pitanje". Ustvari provokaciju. Tudjman je ignorisao, a ona mu rekla da je drzak. Milosevicev rezim je izdasno zloupotrebljavao, a njoj je to imponovalo.

Ona je u velikoj meri zasluzna sto je srpsko (i balkansko uopste) novinarstvo jos uvek na ovako niskim granama: bez jasnog stava i konstantno u osluskivanju sta ce reci "ONI GORE".

Бата Стојковић

pre 6 godina

Мила Штула је била наша Кристијан Аманпур, тако да нема ту шта да се коментарише ни овако ни онако.

Dule

pre 6 godina

Ona je za zemlje u okruzenju primer ratno - huskackog novinarstva, o njezinim nacinu i vodenju miloseviceve propagande napisani su naucni clanci i knjige. Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.

Џони Хазард

pre 6 godina

Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.
(Dule

Ако неко верује да је Мила Штула завадила народе онда може да поверује у све, али баш све.

Petar S.

pre 6 godina

Saucesce Porodici.
Iako se sa njom nisam slagao 90ih, posto sam tada bio za opoziciju, 's bbzorom na to kako se opozicija pokazala, smatram da ja nisam bio u pravu. To jesu bile godine ratnog huskanja ali je tog huskanja bilo svugde. Pa cak i na CNNu 1993 (uz druge nedije sa Zapada). Sigurno znate na koga mislim.

БонВојаж

pre 6 godina

Када се говори о свом злу и колективној ратнохушкачкој атмосфери у Србији с почетка деведесетих, Мила Штула и њена улога у истој никако не могу бити пренебрегнути.

Да цитирам графит из Новог Сада - У Србији Штуле, зато што смо муле.

Veca

pre 6 godina

Neka joj je laka zemlja i hvala sto je puno doprinela RTS-u.Zelim da zamolim botove da se ovaj put ograde od minusa jel oni ne znaju ko je bila Mila Stula.

srbin

pre 6 godina

Dogod bude komentatora kao "Zora", nama nece svanuti zora. Ovo govorim kao Srbin, sin radnika, a ne generala, i novinar koji je, nazalost, poznavao pokojnu Stulu.

БонВојаж

pre 6 godina

Када се говори о свом злу и колективној ратнохушкачкој атмосфери у Србији с почетка деведесетих, Мила Штула и њена улога у истој никако не могу бити пренебрегнути.

Да цитирам графит из Новог Сада - У Србији Штуле, зато што смо муле.

srbin

pre 6 godina

Dogod bude komentatora kao "Zora", nama nece svanuti zora. Ovo govorim kao Srbin, sin radnika, a ne generala, i novinar koji je, nazalost, poznavao pokojnu Stulu.

Dule

pre 6 godina

Ona je za zemlje u okruzenju primer ratno - huskackog novinarstva, o njezinim nacinu i vodenju miloseviceve propagande napisani su naucni clanci i knjige. Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.

Ne zasluzuje ni "pokoj joj dusi"

pre 6 godina

Jeste: humano je izrazavati saucesce, ali je li ona ikad zazalila za svim onim ljudima (bez obzira na kojoj su strani) cijem je netragu ona dobrano doprinela? Secam se konferencije stampu (Milosevic i Tudjman zajedno) na kojoj je ona Tudjmanu cela 2 min. postavljala "pitanje". Ustvari provokaciju. Tudjman je ignorisao, a ona mu rekla da je drzak. Milosevicev rezim je izdasno zloupotrebljavao, a njoj je to imponovalo.

Ona je u velikoj meri zasluzna sto je srpsko (i balkansko uopste) novinarstvo jos uvek na ovako niskim granama: bez jasnog stava i konstantno u osluskivanju sta ce reci "ONI GORE".

Don Quijote

pre 6 godina

Sve ono zbog cega sam je mrzeo 90-tih, neka joj je Bogom prosto.
Verovatno, sigurno, verovala je u ono sto je govorila, kao sto sam i ja verovao u ono drugo.
Bog da joj dusu prosti.

Petar S.

pre 6 godina

Saucesce Porodici.
Iako se sa njom nisam slagao 90ih, posto sam tada bio za opoziciju, 's bbzorom na to kako se opozicija pokazala, smatram da ja nisam bio u pravu. To jesu bile godine ratnog huskanja ali je tog huskanja bilo svugde. Pa cak i na CNNu 1993 (uz druge nedije sa Zapada). Sigurno znate na koga mislim.

Џони Хазард

pre 6 godina

Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.
(Dule

Ако неко верује да је Мила Штула завадила народе онда може да поверује у све, али баш све.

mraz

pre 6 godina

Notorna cinjenica jeste da su jedine osobe nad kojim je stvarno sprovedena postpetooktobarska lustracija Mila Stula,Komrakov i Milijana Baletic.Sa druge strane policari,tajkuni i ostale daleko bitnije njuske ako izuzmemo Slobu i haske optuzenike ne da su preziveli promene vec su vitalniji nego ikad.Ocigledno je da je zena verovala u ono sto govori i da nije imala nikakve moci u svojim rukama jer bi valjda uspela da se preobrati kao njeni saborci iz tog vremena.Zato seirenje nad ovom vescu,osim sto nije hriscanski nema ni nekog posebnog smisla.

Veca

pre 6 godina

Neka joj je laka zemlja i hvala sto je puno doprinela RTS-u.Zelim da zamolim botove da se ovaj put ograde od minusa jel oni ne znaju ko je bila Mila Stula.

Optužujem, ali nemam dokaza (srbska gibanica)

pre 6 godina

Nemate vi pojma šta je Mila Štula pisala i govorila. Prvo njeno pojavljivanje bilo je u Ninu, pisala je stalni komentar s nadnaslovom "Hrvatska gibanica", u Nin ju je jednog lepog dana doveo Miodrag Bulatović, poznavala je dobro prilike u Zagrebu, od naoružavanja hrvatske vojske do otvorenih naznaka da se hrvatska nacionalistička stranka HDZ, na čelu sa Tuđmanom, sprema na razbijanje Jugoslavije. Poznavala je hrvatska gibanja bolje od nas beogradskih novinara i bila je odličan novinar, kalibra poznate Jelene Lovrić. Kasnije će otići na televiziju, prvu na TV NS pa onda na TV Beograd, nema tada još RTS, osnovana je 1992... mnogo neznanja ispoljavate da biste o nekome ko više nije živ baš vi ispisujete "posmrtno slovo". Mila Štula nije išla na ratna poprišta, to je radila Milijana, nije ona bila ratni reporter i huškač, ali jeste bila nacionalista, kakav samo mogu biti Kordunaši, a njen otac bio e partizan i ratovao je protiv ustaša. Mila Štula jednom je napravila sramni komentar kad je, uoči izbora, oklevetela Vuka da ima vilu na Ženevskom jezeru, i nije na opoziciju gledala realno, nego je to za nju bila ekipa "kontrarevolucionara", koji hoće da sruše Miloševića i socijalizam, i to je naravno i njena tragedija. Ona izazvala rat u Jugoslaviji? O bože! Šta mislite, da li u našem novinarstvu imamo Mile i Milijane danas? Napisati da ne zaslužuje "ni za pokoj duše", užasno je, tako ni u "njeno" neslavno vreme, kad je jurišala na Vuka (nije na Šešelja i njegove), nije se pisalo.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Мила Штула је била наша Кристијан Аманпур, тако да нема ту шта да се коментарише ни овако ни онако.

Diogen bez bureta

pre 6 godina

Stari Rimljani imahu jednu poslovicu, a to je De mortibus nihil nihi bene. I trebalo bi ih poslušati, ali ljudska pamet je voćka čudnovata, pa je neću danas poslušati. Mila Štula, neka počiva u miru, ako joj mir bude dodeljen, je bila novinar u rangu današnjeg D.J.V-a, samo mnogo obrazovanija. Isti sistem vrednosti, isto služenje vođi i nacionu, uz bezrezervno priklanjanje utočištu nitkova, nacionalizmu. Samim time saučestvovala je, voljno ili nevoljno, u ratovima koje je vođa naciona vodio da bi odbranio nejač. Nitit je bila jedina, niti posladnja osoba od pera i glasa koja je svoju ličnost stavila na oltar služenja nacionalizmu. Za one koji bi da zamere što se puno komentatora reklo bi se raduje njenom odlasku, jedno podsećanje, da nije bilo Milinog idola, ne bi bilo ni onog koga je dva minuta pokušavala daisporovocira, to jest ne bi bilo krivoustog generala JNA , da nije bilo miljenika generala Nikole Ljubičića. Ovako, ako je pravde, i ako postoji nešto nakon smrti, odgovaraće za svoje postupke, a ako ne postoji, e onda ništa, nestaće kao da je i nije bilo.

totalwar

pre 6 godina

A jel vam možda palo na pamet ( ako uopšte znate taj podatak), da pre nego što je Mila "zavadila narode SFRJ" i što "vaša divna zemlja nije onakva kava je bila(divna valjda?)", tj pre nego što je uopšte počela da radi u Beogradu i "zavadja" najurena sa posla u Zagrebu ( kao i hiljade drugih što su počišćeni posle dolaska HDZ-a) a zatim morala da i beži da je ne bi pojeo mrak kao stotine Srba u velikim gradovima republike Hrvatske ( i to pre nego je počeo rat).

Inače, ta bežanija destina hiljada (urbanih) Srba u Hrvatskoj iz velikih gradova i dosta pre pre početka rata je "sitnica" koja se u Beogradu skoro nikad ne pominje, a nikako kod ovih kojima je navodno Mila kriva i "zavadjala" bez obzira na to što je SFRJ bila još sredinom 80-ih u terminalnoj fazi raspada.

stiven k.

pre 6 godina

Nema nikog u Hrvatskoj ko će ovako loše da govori oba bilo kom svom novinaru.
Da li ste ikad čuli šta je njihov nekad poznati glumac Anton Vrdoljak, tada direktor Hrvatske Televizije, govorio o Srbima, Srbiji i JNA za vreme sukoba u Hrvatskoj. To je ustvari bio izliv najveće mržnje i zla. Dobio je sva priznanja i nagrade od svoje javnosti i vlasti.
Ovako nešto samo može da se govori u Srbiji. Pazi, jedna malo poznata novinarka zavadila narode i izazvala rat.
Nije onda ni čudno što Hrvati za sva zla devedesetih godina okrivljuju Srbe i Srbiju.

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Nisam Milu licno poznavao pa ne mogu da sudim o njenim ljudskim kvalitetima. Ono sto mogu da kazem je da, kao i svuda i uvek, pojedinci razlicitih uverenja izadju na povrsinu ne zato sto imaju sami snagu da to urade vec zato sto im oni sto vuku konce iz senke to omoguce jer im sluzi njihovim ciljevima. Mila je bila je samo instrument u tudjim rukama. Reci da je ona izazvala rat je budalastina.

dr

pre 6 godina

To što je na tom mestu na kom je bila podržavala režim slobodana miloševića, koji je sproveo genocid nad sopstvenim narodom, već je dovoljna činjenica da bude zapamćena po zlu. A to da je ona na bilo koji način razbijala SFRJ ili izazivala ratove je notorna glupost. Rat su izazvale neoustaše u hrvatskoj i bosni i njihov pakleni plan da ožive zloglasnu NDH, što su na kraju i uspeli.

T-Zex

pre 6 godina

Ispalo je po vasem tekstu da je pobegla iz Zagreba zato sto su je optuzili da radi za kontraobavestajnu sluzbu. Sto nije tacno. Kao srpkinja morala je pobeci da sacuva zivu glavu. Da ne bi zavrsila kao porodica Zec. To vam je jedina istina. Podrzavala je koga je zelela i ne vidim tu problem. Ne moraju svi u srbiji da podrzavaju samo jednu stranku . Zato i postoji visestranacje i demokratija. Za one kojima je to greh. Na kraju , sve i da je radila za vojnu sluzbu , ko bi normalan zamerio to ? Pa to je sluzba njezine zemlje bila , ne strane. Danas ne diramo ni one koji rade za strane sluzbe , a ocigledno se namece da je neprihvatljivo raditi za sluzbe svoje zemlje ?!?!? Kakava zamena teza.

istoricar

pre 6 godina

treba Milu staviti u kontekst desavanja, u Zagrebu kolju celu porodicu Zec, u Gospicu masovno klanje Srba, u Sisku preko 600 ubijenih civila, u Osijeku takodje masovna ubistva, da ne pominjem Vukovar dok je HDZ vladao koliko je ljudi zavrsilo u Dunavu. Meni licno je u pogromu stradala tetka i tetak, kuca im je bila minirana,i i to u malom gradicu u sred Hrvatske, sa 90% Hrvata, koji nije ni video rat, ali je video dolazak HDZ-a na vlast.
Pretpostavite, ubice nisu pronadjene do dana danasnjeg, a nece ni biti pronadjene kad je to sve radila njihova vlast.

Stanko

pre 6 godina

Pokusaj da se M. Stula odbrani jer bilo je takvih ako ne i gorih i na drugoj strani je - Pokusaj ! Svako treba da pocisti svoje dvoriste a Onaj ko to i Uspe je O.K. Svoje zlo ne mozemo pravdati komsijskim !

Veca

pre 6 godina

Neka joj je laka zemlja i hvala sto je puno doprinela RTS-u.Zelim da zamolim botove da se ovaj put ograde od minusa jel oni ne znaju ko je bila Mila Stula.

Petar S.

pre 6 godina

Saucesce Porodici.
Iako se sa njom nisam slagao 90ih, posto sam tada bio za opoziciju, 's bbzorom na to kako se opozicija pokazala, smatram da ja nisam bio u pravu. To jesu bile godine ratnog huskanja ali je tog huskanja bilo svugde. Pa cak i na CNNu 1993 (uz druge nedije sa Zapada). Sigurno znate na koga mislim.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Мила Штула је била наша Кристијан Аманпур, тако да нема ту шта да се коментарише ни овако ни онако.

Џони Хазард

pre 6 godina

Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.
(Dule

Ако неко верује да је Мила Штула завадила народе онда може да поверује у све, али баш све.

Optužujem, ali nemam dokaza (srbska gibanica)

pre 6 godina

Nemate vi pojma šta je Mila Štula pisala i govorila. Prvo njeno pojavljivanje bilo je u Ninu, pisala je stalni komentar s nadnaslovom "Hrvatska gibanica", u Nin ju je jednog lepog dana doveo Miodrag Bulatović, poznavala je dobro prilike u Zagrebu, od naoružavanja hrvatske vojske do otvorenih naznaka da se hrvatska nacionalistička stranka HDZ, na čelu sa Tuđmanom, sprema na razbijanje Jugoslavije. Poznavala je hrvatska gibanja bolje od nas beogradskih novinara i bila je odličan novinar, kalibra poznate Jelene Lovrić. Kasnije će otići na televiziju, prvu na TV NS pa onda na TV Beograd, nema tada još RTS, osnovana je 1992... mnogo neznanja ispoljavate da biste o nekome ko više nije živ baš vi ispisujete "posmrtno slovo". Mila Štula nije išla na ratna poprišta, to je radila Milijana, nije ona bila ratni reporter i huškač, ali jeste bila nacionalista, kakav samo mogu biti Kordunaši, a njen otac bio e partizan i ratovao je protiv ustaša. Mila Štula jednom je napravila sramni komentar kad je, uoči izbora, oklevetela Vuka da ima vilu na Ženevskom jezeru, i nije na opoziciju gledala realno, nego je to za nju bila ekipa "kontrarevolucionara", koji hoće da sruše Miloševića i socijalizam, i to je naravno i njena tragedija. Ona izazvala rat u Jugoslaviji? O bože! Šta mislite, da li u našem novinarstvu imamo Mile i Milijane danas? Napisati da ne zaslužuje "ni za pokoj duše", užasno je, tako ni u "njeno" neslavno vreme, kad je jurišala na Vuka (nije na Šešelja i njegove), nije se pisalo.

srbin

pre 6 godina

Dogod bude komentatora kao "Zora", nama nece svanuti zora. Ovo govorim kao Srbin, sin radnika, a ne generala, i novinar koji je, nazalost, poznavao pokojnu Stulu.

Dule

pre 6 godina

Ona je za zemlje u okruzenju primer ratno - huskackog novinarstva, o njezinim nacinu i vodenju miloseviceve propagande napisani su naucni clanci i knjige. Osoba koja je zavadila narode i sejala mrznju bila je medijski "stub" rezima onog vremena.

БонВојаж

pre 6 godina

Када се говори о свом злу и колективној ратнохушкачкој атмосфери у Србији с почетка деведесетих, Мила Штула и њена улога у истој никако не могу бити пренебрегнути.

Да цитирам графит из Новог Сада - У Србији Штуле, зато што смо муле.

Don Quijote

pre 6 godina

Sve ono zbog cega sam je mrzeo 90-tih, neka joj je Bogom prosto.
Verovatno, sigurno, verovala je u ono sto je govorila, kao sto sam i ja verovao u ono drugo.
Bog da joj dusu prosti.

totalwar

pre 6 godina

A jel vam možda palo na pamet ( ako uopšte znate taj podatak), da pre nego što je Mila "zavadila narode SFRJ" i što "vaša divna zemlja nije onakva kava je bila(divna valjda?)", tj pre nego što je uopšte počela da radi u Beogradu i "zavadja" najurena sa posla u Zagrebu ( kao i hiljade drugih što su počišćeni posle dolaska HDZ-a) a zatim morala da i beži da je ne bi pojeo mrak kao stotine Srba u velikim gradovima republike Hrvatske ( i to pre nego je počeo rat).

Inače, ta bežanija destina hiljada (urbanih) Srba u Hrvatskoj iz velikih gradova i dosta pre pre početka rata je "sitnica" koja se u Beogradu skoro nikad ne pominje, a nikako kod ovih kojima je navodno Mila kriva i "zavadjala" bez obzira na to što je SFRJ bila još sredinom 80-ih u terminalnoj fazi raspada.

Ne zasluzuje ni "pokoj joj dusi"

pre 6 godina

Jeste: humano je izrazavati saucesce, ali je li ona ikad zazalila za svim onim ljudima (bez obzira na kojoj su strani) cijem je netragu ona dobrano doprinela? Secam se konferencije stampu (Milosevic i Tudjman zajedno) na kojoj je ona Tudjmanu cela 2 min. postavljala "pitanje". Ustvari provokaciju. Tudjman je ignorisao, a ona mu rekla da je drzak. Milosevicev rezim je izdasno zloupotrebljavao, a njoj je to imponovalo.

Ona je u velikoj meri zasluzna sto je srpsko (i balkansko uopste) novinarstvo jos uvek na ovako niskim granama: bez jasnog stava i konstantno u osluskivanju sta ce reci "ONI GORE".

stiven k.

pre 6 godina

Nema nikog u Hrvatskoj ko će ovako loše da govori oba bilo kom svom novinaru.
Da li ste ikad čuli šta je njihov nekad poznati glumac Anton Vrdoljak, tada direktor Hrvatske Televizije, govorio o Srbima, Srbiji i JNA za vreme sukoba u Hrvatskoj. To je ustvari bio izliv najveće mržnje i zla. Dobio je sva priznanja i nagrade od svoje javnosti i vlasti.
Ovako nešto samo može da se govori u Srbiji. Pazi, jedna malo poznata novinarka zavadila narode i izazvala rat.
Nije onda ni čudno što Hrvati za sva zla devedesetih godina okrivljuju Srbe i Srbiju.

mraz

pre 6 godina

Notorna cinjenica jeste da su jedine osobe nad kojim je stvarno sprovedena postpetooktobarska lustracija Mila Stula,Komrakov i Milijana Baletic.Sa druge strane policari,tajkuni i ostale daleko bitnije njuske ako izuzmemo Slobu i haske optuzenike ne da su preziveli promene vec su vitalniji nego ikad.Ocigledno je da je zena verovala u ono sto govori i da nije imala nikakve moci u svojim rukama jer bi valjda uspela da se preobrati kao njeni saborci iz tog vremena.Zato seirenje nad ovom vescu,osim sto nije hriscanski nema ni nekog posebnog smisla.

dr

pre 6 godina

To što je na tom mestu na kom je bila podržavala režim slobodana miloševića, koji je sproveo genocid nad sopstvenim narodom, već je dovoljna činjenica da bude zapamćena po zlu. A to da je ona na bilo koji način razbijala SFRJ ili izazivala ratove je notorna glupost. Rat su izazvale neoustaše u hrvatskoj i bosni i njihov pakleni plan da ožive zloglasnu NDH, što su na kraju i uspeli.

T-Zex

pre 6 godina

Ispalo je po vasem tekstu da je pobegla iz Zagreba zato sto su je optuzili da radi za kontraobavestajnu sluzbu. Sto nije tacno. Kao srpkinja morala je pobeci da sacuva zivu glavu. Da ne bi zavrsila kao porodica Zec. To vam je jedina istina. Podrzavala je koga je zelela i ne vidim tu problem. Ne moraju svi u srbiji da podrzavaju samo jednu stranku . Zato i postoji visestranacje i demokratija. Za one kojima je to greh. Na kraju , sve i da je radila za vojnu sluzbu , ko bi normalan zamerio to ? Pa to je sluzba njezine zemlje bila , ne strane. Danas ne diramo ni one koji rade za strane sluzbe , a ocigledno se namece da je neprihvatljivo raditi za sluzbe svoje zemlje ?!?!? Kakava zamena teza.

istoricar

pre 6 godina

treba Milu staviti u kontekst desavanja, u Zagrebu kolju celu porodicu Zec, u Gospicu masovno klanje Srba, u Sisku preko 600 ubijenih civila, u Osijeku takodje masovna ubistva, da ne pominjem Vukovar dok je HDZ vladao koliko je ljudi zavrsilo u Dunavu. Meni licno je u pogromu stradala tetka i tetak, kuca im je bila minirana,i i to u malom gradicu u sred Hrvatske, sa 90% Hrvata, koji nije ni video rat, ali je video dolazak HDZ-a na vlast.
Pretpostavite, ubice nisu pronadjene do dana danasnjeg, a nece ni biti pronadjene kad je to sve radila njihova vlast.

Diogen bez bureta

pre 6 godina

Stari Rimljani imahu jednu poslovicu, a to je De mortibus nihil nihi bene. I trebalo bi ih poslušati, ali ljudska pamet je voćka čudnovata, pa je neću danas poslušati. Mila Štula, neka počiva u miru, ako joj mir bude dodeljen, je bila novinar u rangu današnjeg D.J.V-a, samo mnogo obrazovanija. Isti sistem vrednosti, isto služenje vođi i nacionu, uz bezrezervno priklanjanje utočištu nitkova, nacionalizmu. Samim time saučestvovala je, voljno ili nevoljno, u ratovima koje je vođa naciona vodio da bi odbranio nejač. Nitit je bila jedina, niti posladnja osoba od pera i glasa koja je svoju ličnost stavila na oltar služenja nacionalizmu. Za one koji bi da zamere što se puno komentatora reklo bi se raduje njenom odlasku, jedno podsećanje, da nije bilo Milinog idola, ne bi bilo ni onog koga je dva minuta pokušavala daisporovocira, to jest ne bi bilo krivoustog generala JNA , da nije bilo miljenika generala Nikole Ljubičića. Ovako, ako je pravde, i ako postoji nešto nakon smrti, odgovaraće za svoje postupke, a ako ne postoji, e onda ništa, nestaće kao da je i nije bilo.

Stanko

pre 6 godina

Pokusaj da se M. Stula odbrani jer bilo je takvih ako ne i gorih i na drugoj strani je - Pokusaj ! Svako treba da pocisti svoje dvoriste a Onaj ko to i Uspe je O.K. Svoje zlo ne mozemo pravdati komsijskim !

Pozdrav iz Toronta

pre 6 godina

Nisam Milu licno poznavao pa ne mogu da sudim o njenim ljudskim kvalitetima. Ono sto mogu da kazem je da, kao i svuda i uvek, pojedinci razlicitih uverenja izadju na povrsinu ne zato sto imaju sami snagu da to urade vec zato sto im oni sto vuku konce iz senke to omoguce jer im sluzi njihovim ciljevima. Mila je bila je samo instrument u tudjim rukama. Reci da je ona izazvala rat je budalastina.