Utorak, 17.10.2017.

09:02

Memfis se zvanično odrekao Zagorca

Memfis Grizlisi zvanično su se odrekli srpskog košarkaša Radeta Zagorca, pošto je trener Dejvid Fizdejl odredio roster za sledeću sezonu.

Izvor: B92

Memfis se zvanièno odrekao Zagorca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Nebojša

pre 6 godina

Za sve ove što govore da je čovek zaradio milione, imam novost - on je iz druge runde drafta i nije mu garantovan nikakav iznos. Tako da se opario nije.

Kow

pre 6 godina

@mikica
Bio sam dete, nisam ni pratio kosarku toliko mnogo. Otac je navijao za Zvezdu pa i ja sa njim kada bude utakmica. Nisam bio neki ostrasceni lik. Da bih igrao u prvoj petorci za jednu utakmicu rekao sam da mi je omiljeni igrac Dusan Kecman.
Inace kosarku sam poceo jace da pratim od titule Seltiksa i njihove velike trojke.

SvjemirX

pre 6 godina

Rade i FMP, to tako neprirodno zvuči.. A panteri se i dalje nadaju, duboko uvereni u neku svoju veličinu. Nažalost, u ovaj i ovako devastiran Partizan sigurno neće, ali neće ni u predgrađe da ga gazda šikanira kao Raduljicu, Mačvana, Muslija i mnoge druge.. Šteta što nije dobio šansu u NBA, ali nije ni Paspalj svojevremeno, pa je jedno od najboljih krila u istoriji evropske košarke. Zagorac osim fantastičnih predispozicija poseduje i veliki košarkaški IQ i ukoliko ode u pravu sredinu, očekujem da odigra vrhunsku sezonu.

SrbEUin

pre 6 godina

Ako sudimo prema NBA merilima, Zagor je za stepenicu bolji od svojih vršnjaka Jankovića i Jovanovića koji su sa koledža došli u Zvezdu, nisu bili ni dalja opcija za NBA. Rade je barem zabo dobar ugovor i tamo se prikazao, sada znaju za njega. Sutra će mu biti lakše da se vrati, ako bude napredovao, za šta ima i vremena i talenta. Pa Quinci i Đenka nisu mogli tamo naći ugovor, a šta onda tamo da traže Zagor i slični...
Pripreme u USA je neko platio. Miško? Zagor to vraća od ugovora. U svakom slučaju vrlo, vrlo korisno iskustvo. Ubeđen sam da će zbog toga još brže napredovati.
Mislim da bi radije u KKP nego u CZT, jer prvo to nije želeo ni prošle sezone, kad je tražen, a realno je imao dobru priliku da se predstavi u EL. Nije želeo strogu disciplinu u igri i ograničene minute.
U KKP bi igrao neobaveznije, mogao bi više da isprobava svoje mogućnosti i više individualno da napreduje. Bio bi glavni igrač igrao bi za svoju statistiku isvoj rejting. Njega nikakve titule ne interesuju. Mislim da bi zato pre u KKP, a ne zbog EL, EK, Mute ili navijanja...

SM Ladja

pre 6 godina

I da je džabe ne bi išao u Arenu da gledam prpoast u vidu: KEŠELJA, JOVANOVIĆA, JANKOVIĆA, RADIČEVIĆA, APIĆA, DAVIDOVCA, LAZAREVIĆA, ko ih samo sastavi, a RADANOVA vratiše u FMP. Živi bili pa videli da će Arena da zvrji prazna posle poraza od Barse, Cedevite i Himkija. Voleo bih da grešim, ali? Zagorac je tu?

Spalle

pre 6 godina

Pa ako ce biti isplacen od Memfisa onda nema razloga da se vraca u Evropu. Sto bi. Moze da se ukljuci u d ligu i tu dokazuje. NBA uopste nije alergicna na mlade kosarkase. A kad krenu povrede imaju i oni 10todnevni ugovori moze tu da trazi svoju sansu. Nije mu finansijski hitno da dodje u Evropu. Ako se vrati i potpise visegodisnji ugovor s nekim klubom moze da zaboravi na NBA. Nije svako Divac pa da isplacuje obestecenje.

спортски уметник

pre 6 godina

Rade je okoreli Zvezdas.
(Rol, 17. oktobar 2017 13:51)

показао је то прошле сезоне када је посао са тим клубом био готово завршен, али играч није желео тамо

Duck Dodgers

pre 6 godina

Neće taj u ABA ligu više, a u Zvezdu nikad, pa zar nije on izradio dil Čovketa i Miška... kod nas u Partizan ako dođe poješću...kinder bueno

Ivan NS

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?

ej bre

pre 6 godina

Da pitam ja vas gde su Marjanovic, Jovic i Kalinic napravili najveci iskorak u Radnickom ili Zvezdi?Budite objektivni.
(Milan, 17. oktobar 2017 13:18)

Sta reci? Reprezentativci, medju najboljih 12 u zemlji, birani od strane legende ovog sporta nisu pokazivali talenat sve dok nisu dosli u klub mutant? Poznato je da panteri nemaju obraza ali ovo prevazilazi sva ocekivanja. Bobi u radnickom?

спортски уметник

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама? 
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20) 
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?
(Back in Black, 17. oktobar 2017 13:31)

Коментар у ком показујеш пун сјај свог блиставог ума....институција се постаје временом, кроз историју....не може се преко ноћи постати институција...зато мање ландарања, а више се окрени учењу, читању и раду на себи, видећеш, биће много боље и теби и људима који су сада приморани да слушају ове глупости које причаш

Svaka čast

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 16:33)

E, SAD JE SVE POTPUNO JASNO. :))

Hogar

pre 6 godina

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 17. oktobar 2017 14:25)

Pa sta ce kod nas. Nemamo mi para za njega. Ali, poenta je da ste vi suvise mali klub za njega. Moze da zabode klub s ambicijama, redovnu platu u uredjenoj zemlji i najvaznije kod trenera gde moze da napreduje a to Zvezda, Srbija i Alimpijevic nisu.
Ne igramo mi EL a bogami i vi se oprastate ove godine bicete fenjerasi. #Facts

autocorrectoff

pre 6 godina

sad svi misle da će kao jokić tamo. ne može momci, to se dešava jednom u dvadest godina. pogledajte bogdanovića, bio je najbolji igrač prvaka evrope a tamo je pitanje hoće li moći do deset poena po meču

Kow

pre 6 godina

Znam Marinkovica jos iz osnovne. Isli smo na treninge zajedno u pocetku. Trener je navijao za Partizan i davao je lopte nakon sto postavi pitanje "za koga navijas?" I ja sam kao navijac Crvene Zvezde uvek odgovarao Partizan, da bih sto pre dobio bolju loptu, ko je odgovarao Zvezda, vracao bi se na kraj reda. Dovoljno je da vam kazem da je Vanja kao klinac, iako najtalentovaniji igrao sa najgorom loptom. Tako da nemojte da mi prosipate musdrost kako Vanja navija za mali klub iz Zagreba. Verujte mi da bi najradije igrao u Zvezdi. Ko zna kakve su tu sve zvrcke..

sm

pre 6 godina

@one night in may
ako je muta neprikosnoveni strucnjak kako nije onda sa radnickim osvojio titulu? Ili je to bio hemofarm koga je dinkić preselio u kg na godinu i po.
ej mvp evrolige sledeće god je njemu sedeo 85% vremena na klupi.
bobi marjanović. o njemu pričam
toliko o stručnjaku a jovica je tata ugurao u prvi tim jer je morao da igra. dečko je ok ali daleko od najboljeg
dajte ga u špansku ligu ili u grčku al ne kod našeg trenera i biće mozda 15 min u igri ako i toliko obzirom da igra očajnu odbranu

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da 
 i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu
(Aleksandra, 17. oktobar 2017 13:44)

Ma jeste, i Nikola Milenkovic, Djole Jovanovic, Daca Pantic, Laki Markovic, Aca Mitrovic, Stevan Jovetic, Ivan Obradovic, Nikola Milutinov, Andrija Zivkovic, Tadija Tadic takodje su vatreni navijaci Zvezde, daj Aleksandra ne lupetaj, bolje idi promesaj rucak, zagorece ti.

Batko

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !! 
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara 

Nije te bilo neko vreme...mislio da si hospitalizovan...kad ono , covek i dalje boles'an

Batko

pre 6 godina

Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.
(Hogar, 17. oktobar 2017 12:09)

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili

Izraziti favorit

pre 6 godina

Trenirao sam sa njim u Div basketu, trener nam je bio zvezdas, a Rade je cesto propustao nase treninge zbog Partizanovih utakmica zbog cega je trener ludeo, ne znam da li ce doci u Partizan, ali sam siguran da u zvezdu nece.

bskfan

pre 6 godina

Neki su ovde pitali sta je to vejving. Kada tim "vejvuje" nekog igraca onda se o tome obavesti NBA ogranizacija, svi ostali timovi imaju sansu da u roku od 48 sati preuzmu igraca kao i njegov postojeci ugovor.

Ukoliko ima vise zainteresovanih timova onda se igrac prosledjuje timu sa najnizim rejtingom, slicno kao kod drafta. Ako se niko ne javi u roku od 48 sati onda igrac postaje "unrestricted", sto znaci da moze da bira klub u kojem ce igrati. Ukoliko u novom klubu igrac ima manju platu, razliku mora da nodoknati klub koji ga je vejvovao. Primera radi, ako Zagorac u prvoj godini ima zagarantovanih 900.000, a u novom klubu ima platu 300.000 - onda Memfis mora da iskesira razliku od 600.000 dolara. Isto vazi i a sve ostale godine, tj. za celokuoan zagarantavini iznos.

Moguc je i otkup ugovora, ali samo ako dodje do dogovora dve strane, tj. ako igrac pristane na smanjenje plate.

mirko

pre 6 godina

u ove komentare niko ne pominje ovog zagorca znaci momak ne pripada eliti u nba kosarci verovatno ga je zalizani ubacio za neke njegove vec dobro poznate dilove !

Batko

pre 6 godina



Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:41)

Bolest ne bira !
Stop drogama !

...gazda Čeda

pre 6 godina

@nebojša... a ti mi se razumeš... idi pa proveri pre nego lupiš... Godine 2012. Boban Marjanović pristupa Radničkom u kome završava sezonu... Poenta moje priče je da Muta ni od koga nije izvukao skoro pa ništa, a ponajmanje NIJE ih on napravio u igrače... Uostalom, sačekajmo ovu seznu pa ćemo videti. Ali nemoj da ispadne da je on napravio Vanju Marinkovića i Novicu Veličkovića...

One night in May

pre 6 godina

Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 11:05)

Jovic je u sezoni kod Mute imao 11,5 minuta po utakmici i igrao je na dvojci. U reprezentaciju je pozvan kad je vec zavrsio pricu sa Zvezdom i to kao 150. igrac na pripremama, ali je zbog povreda otisao kao treci plej na SP.
Kao pleja evropske A klase oblikovao ga je Dejan Radonjic - i saigraci iz kluba i reprezentacije - Markus Vilijams, Milos Teodosic i Pefi Markovic.

Neprikosnoveni je rekorder po broju asistencija na jednoj utakmkci Evrolige - tokom 40 minuta i u apsolutnom smislu.

I nepirkosnoveni je clan A selekcije Srbije.


A Muta je vec dvocifren broj godina najbolji strucnjak u Srbiji - sem ovog perioda kad su u Srbiji radili Dejan Radonjic i jedan od najvecih strucnjaka u istoriji sporta - Kari Pesic. Prvi se jos probija i dokazuje, a drugog definisu silni najveci svetski trofeji na klupskom i reprezentativnom nivou.

Milan

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara

Ovo se sam sebi smejes jer misli da si rekao nesto pametno?

ada

pre 6 godina

@mra ... "Zvezda je gotova prica" ?!? A tebi partizan deluje optimisticna prica, ide uzlaznom putanjom iz sezone u sezonu, raj za igrace...??? Trenutno uporedjivati aktuelne sampione koji igraju EL i klub koji se bori za opstanak i prima preko 110 u EK... mislim da nema misla

Aleksandra

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da
i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu

MarcoPolo

pre 6 godina

sad u partizan,pa da napokon imamo normalnu ekipu...
miller,gos,marinković,zagorac,novica i ovaj novi centar...uz ove ostale klince,mogli bi da naprave haos.
takva ekipa mi se sviđa mnogo više od one komšinicine evroligaške...a jeftinija 5 puta.

Zagor

pre 6 godina

Sportski umetnik@ Budite sad institucija,lako je bilo dok vam je drzava upumpavala novac sa svih strana,samo jedan klub,i niko vise,da ne pricamo o otimanju igraca,Vujanica,Tomasevica,Silobada itd..neka sad Muta napravi NBA zvezdu..a gde je ljubav prema institucij,od strane trenera u koga ste se kleli Vujosevica???

Veljko

pre 6 godina

Vidim,mnogi mu zameraju što je rano otišao u NBA?
Ali šta je mogao da izgubi-ništa.
Probao,video,sada zna na čemu treba da radi,ako bude želeo još jednom da se okuša.
Iskustvo više.

KAZNA KRU

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
@(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)


Imaš pravo, ovako sad dok odrasta u košarkaša kao i svaki poletarac treba zdravo da se hrani kikirikijem, bademima i lešnicima i da sazreva kroz utakmice cipiripi kupa, ali na vašu žalost on nije VEVERICA.

Back in Black

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20)
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?

Vidi kako da ti kažem...

pre 6 godina

@ Imay
"Koliko žalim zbog miliona kojim bih rešio egzistenciju za čitav život, toliko tugujem zbog činjenice što drugovima iz reprezentacije nisam mogao da pomognem da napravimo bar korak više u Japanu. I ne proklinjem dan kada sam obukao plavi dres. Naprotiv, ako me selektor pozove za neku sledeću akciju - ponovo ću dotrčati na pripreme. Moj odnos prema nacionalnom timu ništa ne može da promeni", izjavio je Branko Jorović, samo nekoliko dana pošto se vratio sa lekarskih pregleda u Djironi. Toliko o tome...

Hogar

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.
(Bokelj, 17. oktobar 2017 10:53)

Pa,kao prvo jeste veliki grobar i odbio je vec 2 puta Covica.
Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.

ja

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Upravo je Muta stvorio gore navedene igrače.

12

pre 6 godina

NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Sigurno jejedno 70% srpskih igraca saradjivalo sa Mutom.
Nego, kog je to igraca napravo Alimpijevic pa da svoju karijeru stavlja njemu u ruke?

спортски уметник

pre 6 godina

Dodji u Partizan pa da sa Marinkovicem i Andricem budes veciti talenat zadnjih 6 godina...
(Zdravko, 17. oktobar 2017 10:55)

Ти вечити таленти су заслужни за многе победе над фмповима последњих сезона, ти играчи су носили наше младе селекције до медаља на такмичењима. Али ипак признајем, боље да оде у еф ем пе и тамо направи светску каријеру као Симанић, Ребић или Ракићевић

Nebojsa

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Pre svega, da bismo uopste diskutovali, trebalo bi da znas neke osnovne stvari: Marjanovic nije nikada igrao za Radnicki, Milosavljevic je odigrao jednu sezonu pre 8 godina, Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
Miroslav Muta Nikolic je trenutno ubedljivo najbolji kosarkaski trener koji radi u Srbiji. Jedina mana mu je sto nije "gospodin".

Bata

pre 6 godina

Za evropljane je teško da igraju u nba od 3-1 pozicije, to moraš imati nešto, ili dobar šut ili da si klasa. Hezonja je veći talant od Zagorca pa se muči u Orlandu. Stojaković nekada i Bojan Bogdanović su šuteri pa su uspeli.

hmm

pre 6 godina

(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51)

Iz tvojih komentara izbija histerija i frustracija zbog nemoći da vasu katastofalnu situaciju preokrenes u vasu prednost,sto licno u meni,a i ostalim navijacima Zvezde izaziva veliko zadovoljstvo. :)
Pozdravio te Dulo srbin koji nikada nikog nije uvredio,iskreni ratni reporter,ponos partizana... :)

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Zaista mi niste jasni vi koji omalovažavate momka koji se bori za sebe u životu. Pa šta ako nije zadržan, čak i ako su bile male šanse da ostane. Momak je dobio šansu da radi celo leto sa NBA ekipom i da se bori za sastav. Nema mladog igrača koji ne bi pokušao, a i siguran sam da je za ovih nekoliko meseci Zagorac mnogo napredovao i naučio trenirajući sa NBA igračima i trenerima. Da li ste vi svesni koliko je talenta i rada potrebno da od nekoliko miliona registrovnih košarkaša na svetu, budete među oko 500 da se borite za roster nekog NBA kluba.

Ne brinite vi za Radeta, on i dalje ima potencijal da bude jedan od glavnih igrača nekog tima u Evroligi, možda se i vrati u NBA ako popravi neke stvari. On je naš najperspektivnije krilo, pozicija koja nam poprilično škripi. Nekako se ponašamo kao da nas ima milijardu, pa lako škartiramo i odričemo se kvalitetnih sportista. Ranije Marjanović, pa Jokić, sad mnogi govore o Zagorcu loše. Pa to je najbolje što imamo, stvari u životu ne idu savršenom pravom linijom, morate da se borite.

Miodrag

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Svi koje si nabrojao su sada reprezentativci.
Mozda bas zato jer ih je Muta tolerisao i dao im priliku. Neko je sazreo ranije neko kasnije, ali eto, mozda silom prilika, no svi su u reprezentaciji Srbije.

спортски уметник

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Лик пита кога је то Мута направио, а онда сам наброја 5 репрезентативаца. Калинић, Боби и Јовић су дошли у Звезду као репрезентативци, значи није Звезда направила њих тројицу, него неко пре њих. Бирчевић је у Партизан такође дошао као репрезентативац, значи и за њега је заслужан Мута. Гаги је у Партизан дошао као клинац и дизао ми косу на глави сваки меч док се Дуле није вратио и узео га под своје, мада чини ми се да је био на оном ширем списку репрезентације кад је долазио у Партизан, тако да и ту Мута има свог удела.

Zvezdan

pre 6 godina

Da bi bio dobar u NBA mora da dominira u evropi, u biko kojoj ligi. A on nilada nije kao Jokić dominirao u ABA ligi. ili da je super talenat od 19god. A nije.

tata

pre 6 godina

Ja mislim da mu je najbolje da ostane u G-ligi i proba dobrim igrama da zabode ugovor na zimu/leto. Ako ne uspe nazad u Evropu, ali nikako u raspalu Srbiju za raspalu Zvezdu gde ce svoje pare morati traziti na BAT-u za 3 godine. Ponizenje je da tako dobar igrac mora da prolazi kroz to. Mislim da moze lagano da zabode ugovor u Valensiji, ili Malagi i kao Nedovic da zivi kao car.

Rade

pre 6 godina

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 09:58)

Pa naravno da mu je zivotni san da igra za najtrofejniji srpski klub za koji navija.
Zamisli da je nekome zivotni san da igra za mali klub iz Zeleznika? Eeee nema toga

zemunski kej

pre 6 godina

Da li neko poznaje NBA propise? Molim vas da mi objasnite sta ovo znaci,njihov je igrac ali nije u timu? Sta sledi ?Da li ce dobiti novac ,celokupan predvidjeni za dve godine ?Da li je uopste slobodan igrac?

спортски уметник

pre 6 godina

прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.
(максимум, 17. oktobar 2017 10:15)

Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?

спортски уметник

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.
(Back in Black, 17. oktobar 2017 10:57)

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?

Dejan CZ

pre 6 godina

Dobro bi dosao pre svega u kreiranju napada kao nekada Bodiroga sto je preuzimao tu ulogu na sebe,pokrivao bi i ulogu Keselja u nekoj drugoj taktickoj zamisli trenera...Igrac koji moze da pokriva pozicije od 1-3.U oskudici drugog pleja koji je podbacio i zbog koga skripi igra Zvezde,Zagorac bi pokrpio umnogome trenutnu rupu...Mecevi u Megi su pokazali da mu pozicija preuzimanja organizacije igre na sebe i kreiranje napada nije strana...a Zvezdi to mesto gori.

deki

pre 6 godina

Aman zaman ljudi, kakve veze ima sto je privatno grobar, trejdovao ga Memfis, platice ga sledece 2 godine 2,4 miliona, oni se pitaju i menadzer naravno.Za njega bi bas Zvezda bila opcija zbog EL ako vec ne ode u neki drugi EL klub

antiDebil

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Kada je on vredjao nekog, ne mogu da se setim. Za vredjanje su zaduzeni gazda i ostatak kamarile, oni se time bave. Muta je mozda bio malo bucniji nakon onog lopovluka u Laktasima kada su sudije pokraje Radnicki u korist fmp-a, a i jednom polufinalu kupa su masno pokredeni, takodje protiv fmp-a. Odakle su Jovic i Kalinic dosli u fmp ? Da nisu pali sa grane mozda ?? Eto ti 2 igraca, nabroji 3 fmpovaa igraca od pocetka ove ljubavne afere sa zvezdanom ? Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!

Drti Hari

pre 6 godina

Zagorac je super igrac koji bi u EL mogao igrati u najboljim ekipama. Novinari su tu preterali pa nam ovo deluje kao iznenadjenje. Necijih 3 ili 4 poena prikazu kao neverovatnu igru i kako su svi u NBA odusevljeni tom igrom. Istina je drugacija, tj, da je jako tesko skrenuti paznju na sebe u NBA. Pa pogledajte Teodosica, mozda najboljeg igraca EL zadnjih godina. Koliko god nam novinari prikazivali da on tamo briljira ja se ne bih slozio. Istina je da ce i Teu trebati neko vreme da se prilagodi i dodje na NBA rang, on to moze sigurno, ali morace dosta raditi.

marko

pre 6 godina

Ne mislim da je baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu. Već je obezbedio zaradu do koje teško može da stigne u Evropi i deluje mi dosta verovatno da će ove sezone igrati u G League i pokušavati da izbori novu šansu u NBA.

Uros

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

Ovo je razmisljanje toliko staromodno da ja nemam reci. Samo oni koji su jako mladi otisli napravili su neku karijeru. Ako odes mator ko Bjelica i Bobi, bices epizodista. Ako odes mlad kao Porzingis mozes izgraditi lepu karijeru. Tamo su umogome deca s 19 godina rukiji i od njih se prave igraci. Pogledaj kako rade Francuzi, Spanci, Hrvati. Koliko oni imaju NBA igraca a koliko mi. A mi zaostajemo bas zbog ovakvog razmisljanja. Treba s 19-20 na draft otici preko, izgraditi se zaraditi pare i cao. Ako odluce da nisi za to, onda se vratiti u Evropu ili Kinu, juriti pare i cao zdravo. Realno postanes bogatas za nase uslove.

petar

pre 6 godina

Ovi su upropaste prebrzim odlaskom, biče ko Nedović. Zato je Bogdan sačekao još godinu u Feneru, reko mu Željo, možda bi trebao još godinu.

Treba napisati knjigu "Kako ne otiči u NBA prerano!". Ali zato ga očekujemo sada u Zvezdi ili Partizanu.

C i n i k

pre 6 godina

Najbolje da dodje ovde.Da igra basket, tesko je izboriti se sa Nba konkurencijom i retko se ko naigra tamo a da je iz Evrope, retki su takvi.Jesu pare mnogo vece u Nba, ali ako je rec o kosarci, njemu je mesto u Evropi garantovano.

...gazda Čeda

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...

Back in Black

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)
E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.

Napo Leon

pre 6 godina

Rade je dobar,pa ako hoćemo i odličan,ali nije poseban
NBA liga ima na hiljade odličnih košarkaša po raznim univerzitetima u Americi i onda se izaberu samo posebni
srećno Zagoru u Evropi,možda u Partizsnu ili Zvezdi,pa za nekoliko godina napredovanja i taj NBA san da dosanja

One night in May

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Prostor za igru u raspalom Partizanu, trening sa Mutom i Kup Bajra Zupica - upravo si mu dao tri razloga da nikako ne dolazi u Partizan...

Zagorac je odavno prerastao buraniju poput vas!

Vuk

pre 6 godina

@E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

Ahahahaha....Igrao bi Evrokup....ahahahaha....Trenirao bi sa Mutom....hahahahah...Koga je jos Muta trenirao uspesno, karikatura Srpske kosarke...

JPR24

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar 2017 09:16)
Čekaj, a kad je to Jokić napravio ime i karijeru u Evropi ?! Kad je igrao evroligu ? Malo logike u mislima pa tek onda komentarisi.

Kelti

pre 6 godina

Decko nije iskreno za nba jos ,mora prvo u evroligi da igra par sezona. Misko raznatovi pokusava da profitira od njegovog ugovora/igranja u nba ligi nemareci da tako dovodi u pitanje i samu karijeru radeta zagorca.

Partizan, Torino, Al Ahli

pre 6 godina

Otkuda mu ideja da ode tamo?

Ok, a sta je ocekivao? I on i Bogdan?!
Takvih ima u svakom dvoristu tamo.

S tim da ovog drugog ima ko da gura i pokriva bar sezonu ili dve.

максимум

pre 6 godina

@Blue Moon 555
прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.

Trener

pre 6 godina

@ E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13) isto kao da napises da dođje u Solnok.

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Potpisuje za Partizan. Išli smo zajedno u odeljenje, opcija mu je u startu bila ako ne prodje tamo, dolazi na dve sezone u Partizan pa u Fener kod Žoca. Proverena priča, a vi lupetajte minuse slobodno.

Imay

pre 6 godina

Svi vi koji koji kritikujete menadžera koji brine o ugovorima Bobiju, Zagorcu, Jokiću i drugima, pa koji zbog toga preskoče jednom reprezentaciju predlažem da sakupimo novac (1 milion EUR)za Jorovića, kome je propao ugovor od milion EUR zbog povrede leđa na priipremama reprezentacije. Predlažem po 10 EUR siguran sam da vas ima 100.000!

Bokelj

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.

agassi

pre 6 godina

Zagorac i Jaramaz su na nagovor Miška imali nerealna očekivanja od letnje lige i ugovora , ruku na srce Rade je i potpisao ali je sad već izvesno da mu u ovom trenutku karijera ide u pravcu Nedovića i Kuzmića . Da su kojim slučajem bili na pripremama reprezentacije siguran sam da bi im više značilo , potpisali bi realno odlične ugovore u Evropi i što je za njih najvažnije igrali bi . Čak da su došli u CZ igrali bi EL , ako je Gudurić prodat Feneru ne vidim zašto Zagorac ne bi otišao posle jedne EL sezone za slične uslove , ovako verovatno sleduje razvojna ili neki tim iz EC , pa tek onda EL tim pa još dve sezone i onda NBA . Što reče čika Đordi ne mogu da se preskaču razredi . Šteta .

miki

pre 6 godina

Zagorac je otisao u SAD jos tokom prosle sezone, nije ni igrao domace prvenstvo... pola godine se priprema u SAD za NBA i na kraju bude otpusten pred sam pocetak sezone. Menadzer se malo zeznuo ovaj put u proceni.

Buki

pre 6 godina

Sta reci na ovo a biti pametan jedina pozitivna stvar ovde je sto je dobijo pare,tako zavrse igraci kad sa njima upravlja pohlepni menadzer licno ovaj Rade mlad igrac je sramota za kosarku decko je napustijo i svoj maticni klub u sred sezone kako bi otisao na treninge u Ameriku umesto da je zavrsijo sezonu pa obavijo pripreme sa reprezentacijom pa vrlo verovatno odigrao evropsko prvenstvo koje bi mu mnogo znacilo kao sto bi svaki normalan mladi igrac uradijo ali ne on trci za parama i nekakvom uspehu na brzinu.Samo cu napisati jednu izjavu sto je rekao Svetislav Pesic ako ti kosarka slusi da bi ostvarijo neke druge stvari u zivotu tu nema uspeha u samoj kosarki,stvarno je zalosno videti jednog mladog talentovanog kosarkasa da donosi ovakve odluke u svojoj karijeri ok svaka cast zaradijo si pare koji obicni smrtnici nece zaraditi za tri zivota i nemojte da pisete dodji u Partizan ili Zvezdu ni jednom od ova dva tima nereba ovakav domaci igrac koji je pohlepan i sa jos pohlepnijem menadzerom nek ide on u svoju megu.

zoran

pre 6 godina

NBA je toliko srozana u kvalitetu da je to neopisivo.
U neko predjasnje doba, igraci tipa Zagorca, Tea, Jokica, najvise bi mogli da sede ispred TV-a i gledaju meceve uz kokice, a danas ih navodno traze, a samo da bi uspostavili rasni balans i nista vise od toga.

Јабучило

pre 6 godina

Прво у Партизан на дораду, потом у јак европски тим и за три сезоне назад у НБА.

j

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno

%%%

pre 6 godina

Znam dečka i znam da navija za Partizan, ni prošli put nije hteo kod nas... ne verujem da će sad, a voleo bih ako ne može kod nas u Zvezdu, da ne ode kod njih...treba ih sad utući dok su na dnu.

Ivan NS

pre 6 godina

Dobrodošao u Partizan.
(Blue Moon 555, 17. oktobar 2017 09:08)

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha

Коста

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar)

Јокић ће да развали? Стварно? А где је Јокић направио име и каријеру пре одласка у НБА лигу у којој је иначе већ у првој години био веома добар, а у другој дословце развалио?
Талентоване и снажне црне кажеш...теби се изгледа не свиђа Бјелицина фризура, а Богдановић ти је сувише "бејби фејс".

Dr. Che

pre 6 godina

Možda je ovo i najbolje rešenje iz razloga da ne greje klupu i ne propada u tom smilsu.
Sad pravac Evropa i neki ozbiljniji klub da se uigra, pa za koju godinu nazad u NBA.

Johhny

pre 6 godina

Bitno je da sluša Miška i preksače vijaču od Aprila meseca umesto da igra KLS, odradi pripreme sa repkom, gde bi možda s obzirom na okolnosti i otišao na EP i uzeo medalju, i stekao neko ime u košarci, igrao se te košarke, ostvario neki rezultat... Ovako ima zalizanog i sklekove i zgibove iza sebe ove godine...

petarczv

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Xaxaxaxaxaxa trenirao bi sa mutom hahahahaja plus evrokup

Иван

pre 6 godina

Ја не видим Загорца у неком нашем клубу типа Партизан, Звезда. Пре мислим да ће наставити да игра у Америци, али у развојној лиги (осим ако не нађе какав други НБА клуб, што ће тешко да се деси). Једноставно, мени се он чини као пројектован од почетка за амерички стили кошарке, неко коме европска верзија те игре не одговара превише. Друга је ствар што он нема квалитет или снагу за НБА тренутно, но свеједно, мислим да ће томе да тежи. У европским клубовима још лошије ће се снаћи. Једино да се врати у Мегу, јер Мега је као нека испостава НБА у Европи, клуб који гаји (у оној мери у којој то уме) више тај амерички стил.

enrike

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

To bi mozda ti voleo. Ali nije tako.

Nebojsa

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

Jumko

pre 6 godina

Ja prethodnih dana stekao utisak da nasi briljiraju tamo sa 7 poena i 5 asistencija po mecu... Mada, ruku na srce, asistencija preko celog terena je za jos koji milion plus.

Jim Beam

pre 6 godina

Garantoan iznos:
Prve sezone $950,000
Druge sezone $1,378,242

Sve i da mu država kroz porez uzme pola, čovek postade milioner kroz par mesecii što bi u Evropi mogao da sanja. Teško će potpisati ugovor sa nekim iz NBA jer je velika konkurencija i već su formirani timovi, ali barem se opario. Nazad u Evropu na godinu-dve još malo da se razvija i napreduje i onda nazad u NBA. Ako ništa drugo, pored keša, barem je dobio 10kg mišića i preko potrebno iskustvo što će mu značiti za dalje. Mislim da nije napravio grešku niti nešto propustio zbog ove avanture, naprotiv.

KarBan

pre 6 godina

bez ozbiljne sezone u evropi, on u 10 evroligaskih ekipa on ne bi imao mesta u prvih 12, ali pravac nba na kraju sezone... dobra finasijski odluka, 2 m u padze, ali samo da ne uzme maha na samopouzdanje ovog mladica... sad zagorac ako si pametan, pravac zvezda umesto keselja, koji ruku na srce nije vise za ozbiljan basket

Juper Mint

pre 6 godina

Uzdrman sam,briljirao je svaki dan dominirao,Fantastican i nezaustavljiv.Citao sam neprekidno vase izvestaje i izludeo od srece.Zasto se to dogodilo?Kako posle svega nastaviti zivot kao da se nista nije desilo.Ovo je jedna od najvecih vesti i nepravdi u ovom milenijumu.

Dr. Che

pre 6 godina

Možda je ovo i najbolje rešenje iz razloga da ne greje klupu i ne propada u tom smilsu.
Sad pravac Evropa i neki ozbiljniji klub da se uigra, pa za koju godinu nazad u NBA.

Imay

pre 6 godina

Svi vi koji koji kritikujete menadžera koji brine o ugovorima Bobiju, Zagorcu, Jokiću i drugima, pa koji zbog toga preskoče jednom reprezentaciju predlažem da sakupimo novac (1 milion EUR)za Jorovića, kome je propao ugovor od milion EUR zbog povrede leđa na priipremama reprezentacije. Predlažem po 10 EUR siguran sam da vas ima 100.000!

Nebojsa

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

Back in Black

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)
E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.

Jim Beam

pre 6 godina

Garantoan iznos:
Prve sezone $950,000
Druge sezone $1,378,242

Sve i da mu država kroz porez uzme pola, čovek postade milioner kroz par mesecii što bi u Evropi mogao da sanja. Teško će potpisati ugovor sa nekim iz NBA jer je velika konkurencija i već su formirani timovi, ali barem se opario. Nazad u Evropu na godinu-dve još malo da se razvija i napreduje i onda nazad u NBA. Ako ništa drugo, pored keša, barem je dobio 10kg mišića i preko potrebno iskustvo što će mu značiti za dalje. Mislim da nije napravio grešku niti nešto propustio zbog ove avanture, naprotiv.

Bokelj

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.

Napo Leon

pre 6 godina

Rade je dobar,pa ako hoćemo i odličan,ali nije poseban
NBA liga ima na hiljade odličnih košarkaša po raznim univerzitetima u Americi i onda se izaberu samo posebni
srećno Zagoru u Evropi,možda u Partizsnu ili Zvezdi,pa za nekoliko godina napredovanja i taj NBA san da dosanja

j

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno

JPR24

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar 2017 09:16)
Čekaj, a kad je to Jokić napravio ime i karijeru u Evropi ?! Kad je igrao evroligu ? Malo logike u mislima pa tek onda komentarisi.

...gazda Čeda

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...

Drti Hari

pre 6 godina

Zagorac je super igrac koji bi u EL mogao igrati u najboljim ekipama. Novinari su tu preterali pa nam ovo deluje kao iznenadjenje. Necijih 3 ili 4 poena prikazu kao neverovatnu igru i kako su svi u NBA odusevljeni tom igrom. Istina je drugacija, tj, da je jako tesko skrenuti paznju na sebe u NBA. Pa pogledajte Teodosica, mozda najboljeg igraca EL zadnjih godina. Koliko god nam novinari prikazivali da on tamo briljira ja se ne bih slozio. Istina je da ce i Teu trebati neko vreme da se prilagodi i dodje na NBA rang, on to moze sigurno, ali morace dosta raditi.

Vuk

pre 6 godina

@E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

Ahahahaha....Igrao bi Evrokup....ahahahaha....Trenirao bi sa Mutom....hahahahah...Koga je jos Muta trenirao uspesno, karikatura Srpske kosarke...

Ivan NS

pre 6 godina

Dobrodošao u Partizan.
(Blue Moon 555, 17. oktobar 2017 09:08)

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Potpisuje za Partizan. Išli smo zajedno u odeljenje, opcija mu je u startu bila ako ne prodje tamo, dolazi na dve sezone u Partizan pa u Fener kod Žoca. Proverena priča, a vi lupetajte minuse slobodno.

antiDebil

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Kada je on vredjao nekog, ne mogu da se setim. Za vredjanje su zaduzeni gazda i ostatak kamarile, oni se time bave. Muta je mozda bio malo bucniji nakon onog lopovluka u Laktasima kada su sudije pokraje Radnicki u korist fmp-a, a i jednom polufinalu kupa su masno pokredeni, takodje protiv fmp-a. Odakle su Jovic i Kalinic dosli u fmp ? Da nisu pali sa grane mozda ?? Eto ti 2 igraca, nabroji 3 fmpovaa igraca od pocetka ove ljubavne afere sa zvezdanom ? Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!

Коста

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar)

Јокић ће да развали? Стварно? А где је Јокић направио име и каријеру пре одласка у НБА лигу у којој је иначе већ у првој години био веома добар, а у другој дословце развалио?
Талентоване и снажне црне кажеш...теби се изгледа не свиђа Бјелицина фризура, а Богдановић ти је сувише "бејби фејс".

petar

pre 6 godina

Ovi su upropaste prebrzim odlaskom, biče ko Nedović. Zato je Bogdan sačekao još godinu u Feneru, reko mu Željo, možda bi trebao još godinu.

Treba napisati knjigu "Kako ne otiči u NBA prerano!". Ali zato ga očekujemo sada u Zvezdi ili Partizanu.

One night in May

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Prostor za igru u raspalom Partizanu, trening sa Mutom i Kup Bajra Zupica - upravo si mu dao tri razloga da nikako ne dolazi u Partizan...

Zagorac je odavno prerastao buraniju poput vas!

petarczv

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Xaxaxaxaxaxa trenirao bi sa mutom hahahahaja plus evrokup

Juper Mint

pre 6 godina

Uzdrman sam,briljirao je svaki dan dominirao,Fantastican i nezaustavljiv.Citao sam neprekidno vase izvestaje i izludeo od srece.Zasto se to dogodilo?Kako posle svega nastaviti zivot kao da se nista nije desilo.Ovo je jedna od najvecih vesti i nepravdi u ovom milenijumu.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Zaista mi niste jasni vi koji omalovažavate momka koji se bori za sebe u životu. Pa šta ako nije zadržan, čak i ako su bile male šanse da ostane. Momak je dobio šansu da radi celo leto sa NBA ekipom i da se bori za sastav. Nema mladog igrača koji ne bi pokušao, a i siguran sam da je za ovih nekoliko meseci Zagorac mnogo napredovao i naučio trenirajući sa NBA igračima i trenerima. Da li ste vi svesni koliko je talenta i rada potrebno da od nekoliko miliona registrovnih košarkaša na svetu, budete među oko 500 da se borite za roster nekog NBA kluba.

Ne brinite vi za Radeta, on i dalje ima potencijal da bude jedan od glavnih igrača nekog tima u Evroligi, možda se i vrati u NBA ako popravi neke stvari. On je naš najperspektivnije krilo, pozicija koja nam poprilično škripi. Nekako se ponašamo kao da nas ima milijardu, pa lako škartiramo i odričemo se kvalitetnih sportista. Ranije Marjanović, pa Jokić, sad mnogi govore o Zagorcu loše. Pa to je najbolje što imamo, stvari u životu ne idu savršenom pravom linijom, morate da se borite.

Aleksandra

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da
i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu

Johhny

pre 6 godina

Bitno je da sluša Miška i preksače vijaču od Aprila meseca umesto da igra KLS, odradi pripreme sa repkom, gde bi možda s obzirom na okolnosti i otišao na EP i uzeo medalju, i stekao neko ime u košarci, igrao se te košarke, ostvario neki rezultat... Ovako ima zalizanog i sklekove i zgibove iza sebe ove godine...

Uros

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

Ovo je razmisljanje toliko staromodno da ja nemam reci. Samo oni koji su jako mladi otisli napravili su neku karijeru. Ako odes mator ko Bjelica i Bobi, bices epizodista. Ako odes mlad kao Porzingis mozes izgraditi lepu karijeru. Tamo su umogome deca s 19 godina rukiji i od njih se prave igraci. Pogledaj kako rade Francuzi, Spanci, Hrvati. Koliko oni imaju NBA igraca a koliko mi. A mi zaostajemo bas zbog ovakvog razmisljanja. Treba s 19-20 na draft otici preko, izgraditi se zaraditi pare i cao. Ako odluce da nisi za to, onda se vratiti u Evropu ili Kinu, juriti pare i cao zdravo. Realno postanes bogatas za nase uslove.

%%%

pre 6 godina

Znam dečka i znam da navija za Partizan, ni prošli put nije hteo kod nas... ne verujem da će sad, a voleo bih ako ne može kod nas u Zvezdu, da ne ode kod njih...treba ih sad utući dok su na dnu.

максимум

pre 6 godina

@Blue Moon 555
прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.

Јабучило

pre 6 godina

Прво у Партизан на дораду, потом у јак европски тим и за три сезоне назад у НБА.

miki

pre 6 godina

Zagorac je otisao u SAD jos tokom prosle sezone, nije ni igrao domace prvenstvo... pola godine se priprema u SAD za NBA i na kraju bude otpusten pred sam pocetak sezone. Menadzer se malo zeznuo ovaj put u proceni.

Vidi kako da ti kažem...

pre 6 godina

@ Imay
"Koliko žalim zbog miliona kojim bih rešio egzistenciju za čitav život, toliko tugujem zbog činjenice što drugovima iz reprezentacije nisam mogao da pomognem da napravimo bar korak više u Japanu. I ne proklinjem dan kada sam obukao plavi dres. Naprotiv, ako me selektor pozove za neku sledeću akciju - ponovo ću dotrčati na pripreme. Moj odnos prema nacionalnom timu ništa ne može da promeni", izjavio je Branko Jorović, samo nekoliko dana pošto se vratio sa lekarskih pregleda u Djironi. Toliko o tome...

MarcoPolo

pre 6 godina

sad u partizan,pa da napokon imamo normalnu ekipu...
miller,gos,marinković,zagorac,novica i ovaj novi centar...uz ove ostale klince,mogli bi da naprave haos.
takva ekipa mi se sviđa mnogo više od one komšinicine evroligaške...a jeftinija 5 puta.

KarBan

pre 6 godina

bez ozbiljne sezone u evropi, on u 10 evroligaskih ekipa on ne bi imao mesta u prvih 12, ali pravac nba na kraju sezone... dobra finasijski odluka, 2 m u padze, ali samo da ne uzme maha na samopouzdanje ovog mladica... sad zagorac ako si pametan, pravac zvezda umesto keselja, koji ruku na srce nije vise za ozbiljan basket

Trener

pre 6 godina

@ E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13) isto kao da napises da dođje u Solnok.

Иван

pre 6 godina

Ја не видим Загорца у неком нашем клубу типа Партизан, Звезда. Пре мислим да ће наставити да игра у Америци, али у развојној лиги (осим ако не нађе какав други НБА клуб, што ће тешко да се деси). Једноставно, мени се он чини као пројектован од почетка за амерички стили кошарке, неко коме европска верзија те игре не одговара превише. Друга је ствар што он нема квалитет или снагу за НБА тренутно, но свеједно, мислим да ће томе да тежи. У европским клубовима још лошије ће се снаћи. Једино да се врати у Мегу, јер Мега је као нека испостава НБА у Европи, клуб који гаји (у оној мери у којој то уме) више тај амерички стил.

Veljko

pre 6 godina

Vidim,mnogi mu zameraju što je rano otišao u NBA?
Ali šta je mogao da izgubi-ništa.
Probao,video,sada zna na čemu treba da radi,ako bude želeo još jednom da se okuša.
Iskustvo više.

One night in May

pre 6 godina

Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 11:05)

Jovic je u sezoni kod Mute imao 11,5 minuta po utakmici i igrao je na dvojci. U reprezentaciju je pozvan kad je vec zavrsio pricu sa Zvezdom i to kao 150. igrac na pripremama, ali je zbog povreda otisao kao treci plej na SP.
Kao pleja evropske A klase oblikovao ga je Dejan Radonjic - i saigraci iz kluba i reprezentacije - Markus Vilijams, Milos Teodosic i Pefi Markovic.

Neprikosnoveni je rekorder po broju asistencija na jednoj utakmkci Evrolige - tokom 40 minuta i u apsolutnom smislu.

I nepirkosnoveni je clan A selekcije Srbije.


A Muta je vec dvocifren broj godina najbolji strucnjak u Srbiji - sem ovog perioda kad su u Srbiji radili Dejan Radonjic i jedan od najvecih strucnjaka u istoriji sporta - Kari Pesic. Prvi se jos probija i dokazuje, a drugog definisu silni najveci svetski trofeji na klupskom i reprezentativnom nivou.

Batko

pre 6 godina



Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:41)

Bolest ne bira !
Stop drogama !

ada

pre 6 godina

@mra ... "Zvezda je gotova prica" ?!? A tebi partizan deluje optimisticna prica, ide uzlaznom putanjom iz sezone u sezonu, raj za igrace...??? Trenutno uporedjivati aktuelne sampione koji igraju EL i klub koji se bori za opstanak i prima preko 110 u EK... mislim da nema misla

Jumko

pre 6 godina

Ja prethodnih dana stekao utisak da nasi briljiraju tamo sa 7 poena i 5 asistencija po mecu... Mada, ruku na srce, asistencija preko celog terena je za jos koji milion plus.

Partizan, Torino, Al Ahli

pre 6 godina

Otkuda mu ideja da ode tamo?

Ok, a sta je ocekivao? I on i Bogdan?!
Takvih ima u svakom dvoristu tamo.

S tim da ovog drugog ima ko da gura i pokriva bar sezonu ili dve.

Kelti

pre 6 godina

Decko nije iskreno za nba jos ,mora prvo u evroligi da igra par sezona. Misko raznatovi pokusava da profitira od njegovog ugovora/igranja u nba ligi nemareci da tako dovodi u pitanje i samu karijeru radeta zagorca.

Hogar

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.
(Bokelj, 17. oktobar 2017 10:53)

Pa,kao prvo jeste veliki grobar i odbio je vec 2 puta Covica.
Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.

...gazda Čeda

pre 6 godina

@nebojša... a ti mi se razumeš... idi pa proveri pre nego lupiš... Godine 2012. Boban Marjanović pristupa Radničkom u kome završava sezonu... Poenta moje priče je da Muta ni od koga nije izvukao skoro pa ništa, a ponajmanje NIJE ih on napravio u igrače... Uostalom, sačekajmo ovu seznu pa ćemo videti. Ali nemoj da ispadne da je on napravio Vanju Marinkovića i Novicu Veličkovića...

agassi

pre 6 godina

Zagorac i Jaramaz su na nagovor Miška imali nerealna očekivanja od letnje lige i ugovora , ruku na srce Rade je i potpisao ali je sad već izvesno da mu u ovom trenutku karijera ide u pravcu Nedovića i Kuzmića . Da su kojim slučajem bili na pripremama reprezentacije siguran sam da bi im više značilo , potpisali bi realno odlične ugovore u Evropi i što je za njih najvažnije igrali bi . Čak da su došli u CZ igrali bi EL , ako je Gudurić prodat Feneru ne vidim zašto Zagorac ne bi otišao posle jedne EL sezone za slične uslove , ovako verovatno sleduje razvojna ili neki tim iz EC , pa tek onda EL tim pa još dve sezone i onda NBA . Što reče čika Đordi ne mogu da se preskaču razredi . Šteta .

Milan

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara

Ovo se sam sebi smejes jer misli da si rekao nesto pametno?

Zagor

pre 6 godina

Sportski umetnik@ Budite sad institucija,lako je bilo dok vam je drzava upumpavala novac sa svih strana,samo jedan klub,i niko vise,da ne pricamo o otimanju igraca,Vujanica,Tomasevica,Silobada itd..neka sad Muta napravi NBA zvezdu..a gde je ljubav prema institucij,od strane trenera u koga ste se kleli Vujosevica???

Nebojsa

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Pre svega, da bismo uopste diskutovali, trebalo bi da znas neke osnovne stvari: Marjanovic nije nikada igrao za Radnicki, Milosavljevic je odigrao jednu sezonu pre 8 godina, Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
Miroslav Muta Nikolic je trenutno ubedljivo najbolji kosarkaski trener koji radi u Srbiji. Jedina mana mu je sto nije "gospodin".

deki

pre 6 godina

Aman zaman ljudi, kakve veze ima sto je privatno grobar, trejdovao ga Memfis, platice ga sledece 2 godine 2,4 miliona, oni se pitaju i menadzer naravno.Za njega bi bas Zvezda bila opcija zbog EL ako vec ne ode u neki drugi EL klub

спортски уметник

pre 6 godina

прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.
(максимум, 17. oktobar 2017 10:15)

Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?

KAZNA KRU

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
@(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)


Imaš pravo, ovako sad dok odrasta u košarkaša kao i svaki poletarac treba zdravo da se hrani kikirikijem, bademima i lešnicima i da sazreva kroz utakmice cipiripi kupa, ali na vašu žalost on nije VEVERICA.

enrike

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

To bi mozda ti voleo. Ali nije tako.

12

pre 6 godina

NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Sigurno jejedno 70% srpskih igraca saradjivalo sa Mutom.
Nego, kog je to igraca napravo Alimpijevic pa da svoju karijeru stavlja njemu u ruke?

bskfan

pre 6 godina

Neki su ovde pitali sta je to vejving. Kada tim "vejvuje" nekog igraca onda se o tome obavesti NBA ogranizacija, svi ostali timovi imaju sansu da u roku od 48 sati preuzmu igraca kao i njegov postojeci ugovor.

Ukoliko ima vise zainteresovanih timova onda se igrac prosledjuje timu sa najnizim rejtingom, slicno kao kod drafta. Ako se niko ne javi u roku od 48 sati onda igrac postaje "unrestricted", sto znaci da moze da bira klub u kojem ce igrati. Ukoliko u novom klubu igrac ima manju platu, razliku mora da nodoknati klub koji ga je vejvovao. Primera radi, ako Zagorac u prvoj godini ima zagarantovanih 900.000, a u novom klubu ima platu 300.000 - onda Memfis mora da iskesira razliku od 600.000 dolara. Isto vazi i a sve ostale godine, tj. za celokuoan zagarantavini iznos.

Moguc je i otkup ugovora, ali samo ako dodje do dogovora dve strane, tj. ako igrac pristane na smanjenje plate.

Izraziti favorit

pre 6 godina

Trenirao sam sa njim u Div basketu, trener nam je bio zvezdas, a Rade je cesto propustao nase treninge zbog Partizanovih utakmica zbog cega je trener ludeo, ne znam da li ce doci u Partizan, ali sam siguran da u zvezdu nece.

спортски уметник

pre 6 godina

Rade je okoreli Zvezdas.
(Rol, 17. oktobar 2017 13:51)

показао је то прошле сезоне када је посао са тим клубом био готово завршен, али играч није желео тамо

Spalle

pre 6 godina

Pa ako ce biti isplacen od Memfisa onda nema razloga da se vraca u Evropu. Sto bi. Moze da se ukljuci u d ligu i tu dokazuje. NBA uopste nije alergicna na mlade kosarkase. A kad krenu povrede imaju i oni 10todnevni ugovori moze tu da trazi svoju sansu. Nije mu finansijski hitno da dodje u Evropu. Ako se vrati i potpise visegodisnji ugovor s nekim klubom moze da zaboravi na NBA. Nije svako Divac pa da isplacuje obestecenje.

zoran

pre 6 godina

NBA je toliko srozana u kvalitetu da je to neopisivo.
U neko predjasnje doba, igraci tipa Zagorca, Tea, Jokica, najvise bi mogli da sede ispred TV-a i gledaju meceve uz kokice, a danas ih navodno traze, a samo da bi uspostavili rasni balans i nista vise od toga.

Bata

pre 6 godina

Za evropljane je teško da igraju u nba od 3-1 pozicije, to moraš imati nešto, ili dobar šut ili da si klasa. Hezonja je veći talant od Zagorca pa se muči u Orlandu. Stojaković nekada i Bojan Bogdanović su šuteri pa su uspeli.

Batko

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !! 
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara 

Nije te bilo neko vreme...mislio da si hospitalizovan...kad ono , covek i dalje boles'an

спортски уметник

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.
(Back in Black, 17. oktobar 2017 10:57)

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?

marko

pre 6 godina

Ne mislim da je baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu. Već je obezbedio zaradu do koje teško može da stigne u Evropi i deluje mi dosta verovatno da će ove sezone igrati u G League i pokušavati da izbori novu šansu u NBA.

спортски уметник

pre 6 godina

Dodji u Partizan pa da sa Marinkovicem i Andricem budes veciti talenat zadnjih 6 godina...
(Zdravko, 17. oktobar 2017 10:55)

Ти вечити таленти су заслужни за многе победе над фмповима последњих сезона, ти играчи су носили наше младе селекције до медаља на такмичењима. Али ипак признајем, боље да оде у еф ем пе и тамо направи светску каријеру као Симанић, Ребић или Ракићевић

Rade

pre 6 godina

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 09:58)

Pa naravno da mu je zivotni san da igra za najtrofejniji srpski klub za koji navija.
Zamisli da je nekome zivotni san da igra za mali klub iz Zeleznika? Eeee nema toga

спортски уметник

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Лик пита кога је то Мута направио, а онда сам наброја 5 репрезентативаца. Калинић, Боби и Јовић су дошли у Звезду као репрезентативци, значи није Звезда направила њих тројицу, него неко пре њих. Бирчевић је у Партизан такође дошао као репрезентативац, значи и за њега је заслужан Мута. Гаги је у Партизан дошао као клинац и дизао ми косу на глави сваки меч док се Дуле није вратио и узео га под своје, мада чини ми се да је био на оном ширем списку репрезентације кад је долазио у Партизан, тако да и ту Мута има свог удела.

hmm

pre 6 godina

(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51)

Iz tvojih komentara izbija histerija i frustracija zbog nemoći da vasu katastofalnu situaciju preokrenes u vasu prednost,sto licno u meni,a i ostalim navijacima Zvezde izaziva veliko zadovoljstvo. :)
Pozdravio te Dulo srbin koji nikada nikog nije uvredio,iskreni ratni reporter,ponos partizana... :)

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da 
 i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu
(Aleksandra, 17. oktobar 2017 13:44)

Ma jeste, i Nikola Milenkovic, Djole Jovanovic, Daca Pantic, Laki Markovic, Aca Mitrovic, Stevan Jovetic, Ivan Obradovic, Nikola Milutinov, Andrija Zivkovic, Tadija Tadic takodje su vatreni navijaci Zvezde, daj Aleksandra ne lupetaj, bolje idi promesaj rucak, zagorece ti.

C i n i k

pre 6 godina

Najbolje da dodje ovde.Da igra basket, tesko je izboriti se sa Nba konkurencijom i retko se ko naigra tamo a da je iz Evrope, retki su takvi.Jesu pare mnogo vece u Nba, ali ako je rec o kosarci, njemu je mesto u Evropi garantovano.

mirko

pre 6 godina

u ove komentare niko ne pominje ovog zagorca znaci momak ne pripada eliti u nba kosarci verovatno ga je zalizani ubacio za neke njegove vec dobro poznate dilove !

Kow

pre 6 godina

Znam Marinkovica jos iz osnovne. Isli smo na treninge zajedno u pocetku. Trener je navijao za Partizan i davao je lopte nakon sto postavi pitanje "za koga navijas?" I ja sam kao navijac Crvene Zvezde uvek odgovarao Partizan, da bih sto pre dobio bolju loptu, ko je odgovarao Zvezda, vracao bi se na kraj reda. Dovoljno je da vam kazem da je Vanja kao klinac, iako najtalentovaniji igrao sa najgorom loptom. Tako da nemojte da mi prosipate musdrost kako Vanja navija za mali klub iz Zagreba. Verujte mi da bi najradije igrao u Zvezdi. Ko zna kakve su tu sve zvrcke..

ej bre

pre 6 godina

Da pitam ja vas gde su Marjanovic, Jovic i Kalinic napravili najveci iskorak u Radnickom ili Zvezdi?Budite objektivni.
(Milan, 17. oktobar 2017 13:18)

Sta reci? Reprezentativci, medju najboljih 12 u zemlji, birani od strane legende ovog sporta nisu pokazivali talenat sve dok nisu dosli u klub mutant? Poznato je da panteri nemaju obraza ali ovo prevazilazi sva ocekivanja. Bobi u radnickom?

Dejan CZ

pre 6 godina

Dobro bi dosao pre svega u kreiranju napada kao nekada Bodiroga sto je preuzimao tu ulogu na sebe,pokrivao bi i ulogu Keselja u nekoj drugoj taktickoj zamisli trenera...Igrac koji moze da pokriva pozicije od 1-3.U oskudici drugog pleja koji je podbacio i zbog koga skripi igra Zvezde,Zagorac bi pokrpio umnogome trenutnu rupu...Mecevi u Megi su pokazali da mu pozicija preuzimanja organizacije igre na sebe i kreiranje napada nije strana...a Zvezdi to mesto gori.

Ivan NS

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?

Svaka čast

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 16:33)

E, SAD JE SVE POTPUNO JASNO. :))

Miodrag

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Svi koje si nabrojao su sada reprezentativci.
Mozda bas zato jer ih je Muta tolerisao i dao im priliku. Neko je sazreo ranije neko kasnije, ali eto, mozda silom prilika, no svi su u reprezentaciji Srbije.

Hogar

pre 6 godina

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 17. oktobar 2017 14:25)

Pa sta ce kod nas. Nemamo mi para za njega. Ali, poenta je da ste vi suvise mali klub za njega. Moze da zabode klub s ambicijama, redovnu platu u uredjenoj zemlji i najvaznije kod trenera gde moze da napreduje a to Zvezda, Srbija i Alimpijevic nisu.
Ne igramo mi EL a bogami i vi se oprastate ove godine bicete fenjerasi. #Facts

спортски уметник

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама? 
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20) 
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?
(Back in Black, 17. oktobar 2017 13:31)

Коментар у ком показујеш пун сјај свог блиставог ума....институција се постаје временом, кроз историју....не може се преко ноћи постати институција...зато мање ландарања, а више се окрени учењу, читању и раду на себи, видећеш, биће много боље и теби и људима који су сада приморани да слушају ове глупости које причаш

Duck Dodgers

pre 6 godina

Neće taj u ABA ligu više, a u Zvezdu nikad, pa zar nije on izradio dil Čovketa i Miška... kod nas u Partizan ako dođe poješću...kinder bueno

SrbEUin

pre 6 godina

Ako sudimo prema NBA merilima, Zagor je za stepenicu bolji od svojih vršnjaka Jankovića i Jovanovića koji su sa koledža došli u Zvezdu, nisu bili ni dalja opcija za NBA. Rade je barem zabo dobar ugovor i tamo se prikazao, sada znaju za njega. Sutra će mu biti lakše da se vrati, ako bude napredovao, za šta ima i vremena i talenta. Pa Quinci i Đenka nisu mogli tamo naći ugovor, a šta onda tamo da traže Zagor i slični...
Pripreme u USA je neko platio. Miško? Zagor to vraća od ugovora. U svakom slučaju vrlo, vrlo korisno iskustvo. Ubeđen sam da će zbog toga još brže napredovati.
Mislim da bi radije u KKP nego u CZT, jer prvo to nije želeo ni prošle sezone, kad je tražen, a realno je imao dobru priliku da se predstavi u EL. Nije želeo strogu disciplinu u igri i ograničene minute.
U KKP bi igrao neobaveznije, mogao bi više da isprobava svoje mogućnosti i više individualno da napreduje. Bio bi glavni igrač igrao bi za svoju statistiku isvoj rejting. Njega nikakve titule ne interesuju. Mislim da bi zato pre u KKP, a ne zbog EL, EK, Mute ili navijanja...

zemunski kej

pre 6 godina

Da li neko poznaje NBA propise? Molim vas da mi objasnite sta ovo znaci,njihov je igrac ali nije u timu? Sta sledi ?Da li ce dobiti novac ,celokupan predvidjeni za dve godine ?Da li je uopste slobodan igrac?

tata

pre 6 godina

Ja mislim da mu je najbolje da ostane u G-ligi i proba dobrim igrama da zabode ugovor na zimu/leto. Ako ne uspe nazad u Evropu, ali nikako u raspalu Srbiju za raspalu Zvezdu gde ce svoje pare morati traziti na BAT-u za 3 godine. Ponizenje je da tako dobar igrac mora da prolazi kroz to. Mislim da moze lagano da zabode ugovor u Valensiji, ili Malagi i kao Nedovic da zivi kao car.

ja

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Upravo je Muta stvorio gore navedene igrače.

Buki

pre 6 godina

Sta reci na ovo a biti pametan jedina pozitivna stvar ovde je sto je dobijo pare,tako zavrse igraci kad sa njima upravlja pohlepni menadzer licno ovaj Rade mlad igrac je sramota za kosarku decko je napustijo i svoj maticni klub u sred sezone kako bi otisao na treninge u Ameriku umesto da je zavrsijo sezonu pa obavijo pripreme sa reprezentacijom pa vrlo verovatno odigrao evropsko prvenstvo koje bi mu mnogo znacilo kao sto bi svaki normalan mladi igrac uradijo ali ne on trci za parama i nekakvom uspehu na brzinu.Samo cu napisati jednu izjavu sto je rekao Svetislav Pesic ako ti kosarka slusi da bi ostvarijo neke druge stvari u zivotu tu nema uspeha u samoj kosarki,stvarno je zalosno videti jednog mladog talentovanog kosarkasa da donosi ovakve odluke u svojoj karijeri ok svaka cast zaradijo si pare koji obicni smrtnici nece zaraditi za tri zivota i nemojte da pisete dodji u Partizan ili Zvezdu ni jednom od ova dva tima nereba ovakav domaci igrac koji je pohlepan i sa jos pohlepnijem menadzerom nek ide on u svoju megu.

Back in Black

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20)
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?

SvjemirX

pre 6 godina

Rade i FMP, to tako neprirodno zvuči.. A panteri se i dalje nadaju, duboko uvereni u neku svoju veličinu. Nažalost, u ovaj i ovako devastiran Partizan sigurno neće, ali neće ni u predgrađe da ga gazda šikanira kao Raduljicu, Mačvana, Muslija i mnoge druge.. Šteta što nije dobio šansu u NBA, ali nije ni Paspalj svojevremeno, pa je jedno od najboljih krila u istoriji evropske košarke. Zagorac osim fantastičnih predispozicija poseduje i veliki košarkaški IQ i ukoliko ode u pravu sredinu, očekujem da odigra vrhunsku sezonu.

Batko

pre 6 godina

Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.
(Hogar, 17. oktobar 2017 12:09)

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili

SM Ladja

pre 6 godina

I da je džabe ne bi išao u Arenu da gledam prpoast u vidu: KEŠELJA, JOVANOVIĆA, JANKOVIĆA, RADIČEVIĆA, APIĆA, DAVIDOVCA, LAZAREVIĆA, ko ih samo sastavi, a RADANOVA vratiše u FMP. Živi bili pa videli da će Arena da zvrji prazna posle poraza od Barse, Cedevite i Himkija. Voleo bih da grešim, ali? Zagorac je tu?

Zvezdan

pre 6 godina

Da bi bio dobar u NBA mora da dominira u evropi, u biko kojoj ligi. A on nilada nije kao Jokić dominirao u ABA ligi. ili da je super talenat od 19god. A nije.

autocorrectoff

pre 6 godina

sad svi misle da će kao jokić tamo. ne može momci, to se dešava jednom u dvadest godina. pogledajte bogdanovića, bio je najbolji igrač prvaka evrope a tamo je pitanje hoće li moći do deset poena po meču

Kow

pre 6 godina

@mikica
Bio sam dete, nisam ni pratio kosarku toliko mnogo. Otac je navijao za Zvezdu pa i ja sa njim kada bude utakmica. Nisam bio neki ostrasceni lik. Da bih igrao u prvoj petorci za jednu utakmicu rekao sam da mi je omiljeni igrac Dusan Kecman.
Inace kosarku sam poceo jace da pratim od titule Seltiksa i njihove velike trojke.

Nebojša

pre 6 godina

Za sve ove što govore da je čovek zaradio milione, imam novost - on je iz druge runde drafta i nije mu garantovan nikakav iznos. Tako da se opario nije.

sm

pre 6 godina

@one night in may
ako je muta neprikosnoveni strucnjak kako nije onda sa radnickim osvojio titulu? Ili je to bio hemofarm koga je dinkić preselio u kg na godinu i po.
ej mvp evrolige sledeće god je njemu sedeo 85% vremena na klupi.
bobi marjanović. o njemu pričam
toliko o stručnjaku a jovica je tata ugurao u prvi tim jer je morao da igra. dečko je ok ali daleko od najboljeg
dajte ga u špansku ligu ili u grčku al ne kod našeg trenera i biće mozda 15 min u igri ako i toliko obzirom da igra očajnu odbranu

Nebojsa

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

j

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno

Back in Black

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)
E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.

Sta ucini Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Potpisuje za Partizan. Išli smo zajedno u odeljenje, opcija mu je u startu bila ako ne prodje tamo, dolazi na dve sezone u Partizan pa u Fener kod Žoca. Proverena priča, a vi lupetajte minuse slobodno.

antiDebil

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Kada je on vredjao nekog, ne mogu da se setim. Za vredjanje su zaduzeni gazda i ostatak kamarile, oni se time bave. Muta je mozda bio malo bucniji nakon onog lopovluka u Laktasima kada su sudije pokraje Radnicki u korist fmp-a, a i jednom polufinalu kupa su masno pokredeni, takodje protiv fmp-a. Odakle su Jovic i Kalinic dosli u fmp ? Da nisu pali sa grane mozda ?? Eto ti 2 igraca, nabroji 3 fmpovaa igraca od pocetka ove ljubavne afere sa zvezdanom ? Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!

zoran

pre 6 godina

NBA je toliko srozana u kvalitetu da je to neopisivo.
U neko predjasnje doba, igraci tipa Zagorca, Tea, Jokica, najvise bi mogli da sede ispred TV-a i gledaju meceve uz kokice, a danas ih navodno traze, a samo da bi uspostavili rasni balans i nista vise od toga.

Vuk

pre 6 godina

@E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.

Ahahahaha....Igrao bi Evrokup....ahahahaha....Trenirao bi sa Mutom....hahahahah...Koga je jos Muta trenirao uspesno, karikatura Srpske kosarke...

Bokelj

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.

Ivan NS

pre 6 godina

Dobrodošao u Partizan.
(Blue Moon 555, 17. oktobar 2017 09:08)

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha

Buki

pre 6 godina

Sta reci na ovo a biti pametan jedina pozitivna stvar ovde je sto je dobijo pare,tako zavrse igraci kad sa njima upravlja pohlepni menadzer licno ovaj Rade mlad igrac je sramota za kosarku decko je napustijo i svoj maticni klub u sred sezone kako bi otisao na treninge u Ameriku umesto da je zavrsijo sezonu pa obavijo pripreme sa reprezentacijom pa vrlo verovatno odigrao evropsko prvenstvo koje bi mu mnogo znacilo kao sto bi svaki normalan mladi igrac uradijo ali ne on trci za parama i nekakvom uspehu na brzinu.Samo cu napisati jednu izjavu sto je rekao Svetislav Pesic ako ti kosarka slusi da bi ostvarijo neke druge stvari u zivotu tu nema uspeha u samoj kosarki,stvarno je zalosno videti jednog mladog talentovanog kosarkasa da donosi ovakve odluke u svojoj karijeri ok svaka cast zaradijo si pare koji obicni smrtnici nece zaraditi za tri zivota i nemojte da pisete dodji u Partizan ili Zvezdu ni jednom od ova dva tima nereba ovakav domaci igrac koji je pohlepan i sa jos pohlepnijem menadzerom nek ide on u svoju megu.

Partizan, Torino, Al Ahli

pre 6 godina

Otkuda mu ideja da ode tamo?

Ok, a sta je ocekivao? I on i Bogdan?!
Takvih ima u svakom dvoristu tamo.

S tim da ovog drugog ima ko da gura i pokriva bar sezonu ili dve.

One night in May

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Prostor za igru u raspalom Partizanu, trening sa Mutom i Kup Bajra Zupica - upravo si mu dao tri razloga da nikako ne dolazi u Partizan...

Zagorac je odavno prerastao buraniju poput vas!

...gazda Čeda

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...

Hogar

pre 6 godina

Zagorac je prošao da ne može bolje. Zaradio za nekoliko mjeseci novac koji u Evropi ne bi ni za tri godine. Da je ostao, možda bi igrao koji minut u garbage time-u; ovako može da se vrati u Evropu i igra ozbiljnu ulogu u ozbiljnom timu. Nadam se da nije toliki grobar da ne želi da igra u Zvezdi, jer je Zvezda apsolutno idealno rješenje za njega, a i on za Zvezdu. Mi sem Dangubića nemamo ozbiljnu trojku, a igramo Evroligu. Kud ćeš bolje.
(Bokelj, 17. oktobar 2017 10:53)

Pa,kao prvo jeste veliki grobar i odbio je vec 2 puta Covica.
Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.

максимум

pre 6 godina

@Blue Moon 555
прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.

petarczv

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)

Xaxaxaxaxaxa trenirao bi sa mutom hahahahaja plus evrokup

Imay

pre 6 godina

Svi vi koji koji kritikujete menadžera koji brine o ugovorima Bobiju, Zagorcu, Jokiću i drugima, pa koji zbog toga preskoče jednom reprezentaciju predlažem da sakupimo novac (1 milion EUR)za Jorovića, kome je propao ugovor od milion EUR zbog povrede leđa na priipremama reprezentacije. Predlažem po 10 EUR siguran sam da vas ima 100.000!

%%%

pre 6 godina

Znam dečka i znam da navija za Partizan, ni prošli put nije hteo kod nas... ne verujem da će sad, a voleo bih ako ne može kod nas u Zvezdu, da ne ode kod njih...treba ih sad utući dok su na dnu.

Back in Black

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20)
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?

Kow

pre 6 godina

Znam Marinkovica jos iz osnovne. Isli smo na treninge zajedno u pocetku. Trener je navijao za Partizan i davao je lopte nakon sto postavi pitanje "za koga navijas?" I ja sam kao navijac Crvene Zvezde uvek odgovarao Partizan, da bih sto pre dobio bolju loptu, ko je odgovarao Zvezda, vracao bi se na kraj reda. Dovoljno je da vam kazem da je Vanja kao klinac, iako najtalentovaniji igrao sa najgorom loptom. Tako da nemojte da mi prosipate musdrost kako Vanja navija za mali klub iz Zagreba. Verujte mi da bi najradije igrao u Zvezdi. Ko zna kakve su tu sve zvrcke..

ej bre

pre 6 godina

Da pitam ja vas gde su Marjanovic, Jovic i Kalinic napravili najveci iskorak u Radnickom ili Zvezdi?Budite objektivni.
(Milan, 17. oktobar 2017 13:18)

Sta reci? Reprezentativci, medju najboljih 12 u zemlji, birani od strane legende ovog sporta nisu pokazivali talenat sve dok nisu dosli u klub mutant? Poznato je da panteri nemaju obraza ali ovo prevazilazi sva ocekivanja. Bobi u radnickom?

Јабучило

pre 6 godina

Прво у Партизан на дораду, потом у јак европски тим и за три сезоне назад у НБА.

MarcoPolo

pre 6 godina

sad u partizan,pa da napokon imamo normalnu ekipu...
miller,gos,marinković,zagorac,novica i ovaj novi centar...uz ove ostale klince,mogli bi da naprave haos.
takva ekipa mi se sviđa mnogo više od one komšinicine evroligaške...a jeftinija 5 puta.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da 
 i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu
(Aleksandra, 17. oktobar 2017 13:44)

Ma jeste, i Nikola Milenkovic, Djole Jovanovic, Daca Pantic, Laki Markovic, Aca Mitrovic, Stevan Jovetic, Ivan Obradovic, Nikola Milutinov, Andrija Zivkovic, Tadija Tadic takodje su vatreni navijaci Zvezde, daj Aleksandra ne lupetaj, bolje idi promesaj rucak, zagorece ti.

sm

pre 6 godina

@one night in may
ako je muta neprikosnoveni strucnjak kako nije onda sa radnickim osvojio titulu? Ili je to bio hemofarm koga je dinkić preselio u kg na godinu i po.
ej mvp evrolige sledeće god je njemu sedeo 85% vremena na klupi.
bobi marjanović. o njemu pričam
toliko o stručnjaku a jovica je tata ugurao u prvi tim jer je morao da igra. dečko je ok ali daleko od najboljeg
dajte ga u špansku ligu ili u grčku al ne kod našeg trenera i biće mozda 15 min u igri ako i toliko obzirom da igra očajnu odbranu

Uros

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

Ovo je razmisljanje toliko staromodno da ja nemam reci. Samo oni koji su jako mladi otisli napravili su neku karijeru. Ako odes mator ko Bjelica i Bobi, bices epizodista. Ako odes mlad kao Porzingis mozes izgraditi lepu karijeru. Tamo su umogome deca s 19 godina rukiji i od njih se prave igraci. Pogledaj kako rade Francuzi, Spanci, Hrvati. Koliko oni imaju NBA igraca a koliko mi. A mi zaostajemo bas zbog ovakvog razmisljanja. Treba s 19-20 na draft otici preko, izgraditi se zaraditi pare i cao. Ako odluce da nisi za to, onda se vratiti u Evropu ili Kinu, juriti pare i cao zdravo. Realno postanes bogatas za nase uslove.

One night in May

pre 6 godina

Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 11:05)

Jovic je u sezoni kod Mute imao 11,5 minuta po utakmici i igrao je na dvojci. U reprezentaciju je pozvan kad je vec zavrsio pricu sa Zvezdom i to kao 150. igrac na pripremama, ali je zbog povreda otisao kao treci plej na SP.
Kao pleja evropske A klase oblikovao ga je Dejan Radonjic - i saigraci iz kluba i reprezentacije - Markus Vilijams, Milos Teodosic i Pefi Markovic.

Neprikosnoveni je rekorder po broju asistencija na jednoj utakmkci Evrolige - tokom 40 minuta i u apsolutnom smislu.

I nepirkosnoveni je clan A selekcije Srbije.


A Muta je vec dvocifren broj godina najbolji strucnjak u Srbiji - sem ovog perioda kad su u Srbiji radili Dejan Radonjic i jedan od najvecih strucnjaka u istoriji sporta - Kari Pesic. Prvi se jos probija i dokazuje, a drugog definisu silni najveci svetski trofeji na klupskom i reprezentativnom nivou.

Zagor

pre 6 godina

Sportski umetnik@ Budite sad institucija,lako je bilo dok vam je drzava upumpavala novac sa svih strana,samo jedan klub,i niko vise,da ne pricamo o otimanju igraca,Vujanica,Tomasevica,Silobada itd..neka sad Muta napravi NBA zvezdu..a gde je ljubav prema institucij,od strane trenera u koga ste se kleli Vujosevica???

Trener

pre 6 godina

@ E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13) isto kao da napises da dođje u Solnok.

спортски уметник

pre 6 godina

Dodji u Partizan pa da sa Marinkovicem i Andricem budes veciti talenat zadnjih 6 godina...
(Zdravko, 17. oktobar 2017 10:55)

Ти вечити таленти су заслужни за многе победе над фмповима последњих сезона, ти играчи су носили наше младе селекције до медаља на такмичењима. Али ипак признајем, боље да оде у еф ем пе и тамо направи светску каријеру као Симанић, Ребић или Ракићевић

ja

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Upravo je Muta stvorio gore navedene igrače.

Ivan NS

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?

Dr. Che

pre 6 godina

Možda je ovo i najbolje rešenje iz razloga da ne greje klupu i ne propada u tom smilsu.
Sad pravac Evropa i neki ozbiljniji klub da se uigra, pa za koju godinu nazad u NBA.

agassi

pre 6 godina

Zagorac i Jaramaz su na nagovor Miška imali nerealna očekivanja od letnje lige i ugovora , ruku na srce Rade je i potpisao ali je sad već izvesno da mu u ovom trenutku karijera ide u pravcu Nedovića i Kuzmića . Da su kojim slučajem bili na pripremama reprezentacije siguran sam da bi im više značilo , potpisali bi realno odlične ugovore u Evropi i što je za njih najvažnije igrali bi . Čak da su došli u CZ igrali bi EL , ako je Gudurić prodat Feneru ne vidim zašto Zagorac ne bi otišao posle jedne EL sezone za slične uslove , ovako verovatno sleduje razvojna ili neki tim iz EC , pa tek onda EL tim pa još dve sezone i onda NBA . Što reče čika Đordi ne mogu da se preskaču razredi . Šteta .

Juper Mint

pre 6 godina

Uzdrman sam,briljirao je svaki dan dominirao,Fantastican i nezaustavljiv.Citao sam neprekidno vase izvestaje i izludeo od srece.Zasto se to dogodilo?Kako posle svega nastaviti zivot kao da se nista nije desilo.Ovo je jedna od najvecih vesti i nepravdi u ovom milenijumu.

Aleksandra

pre 6 godina

Meni su najbolji ovi grobari koji kazu da je momak njihov navijac i da nece da
i da zbog toga nece da igra u Zvezdi.Koliko znam i Dangubic navija za Partizan,a igra u Zvezdi.Isto kao sto Marinkovic navija za Zvezdu,a igra u Partizanu

Batko

pre 6 godina



Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:41)

Bolest ne bira !
Stop drogama !

Rade

pre 6 godina

Da, mislim da mu je zivotni san da igra za ekipu koja primi 111 poena na premijeri u drugorazrednom evropskom takmicenju. Pravo iz Nba u nebitnog fenjerasa, hahaha
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 09:58)

Pa naravno da mu je zivotni san da igra za najtrofejniji srpski klub za koji navija.
Zamisli da je nekome zivotni san da igra za mali klub iz Zeleznika? Eeee nema toga

Nebojsa

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Pre svega, da bismo uopste diskutovali, trebalo bi da znas neke osnovne stvari: Marjanovic nije nikada igrao za Radnicki, Milosavljevic je odigrao jednu sezonu pre 8 godina, Jovic i Kalinic su dosli kao mladi i neiskusni igraci u Radnicki kod Mute. I, eto, sam si dao odgovor, nakon rada sa Mutom postali su ono sto su danas, jedan prvi plej reprezentacije, a drugi nosilac igre prvaka Evrope.
Miroslav Muta Nikolic je trenutno ubedljivo najbolji kosarkaski trener koji radi u Srbiji. Jedina mana mu je sto nije "gospodin".

deki

pre 6 godina

Aman zaman ljudi, kakve veze ima sto je privatno grobar, trejdovao ga Memfis, platice ga sledece 2 godine 2,4 miliona, oni se pitaju i menadzer naravno.Za njega bi bas Zvezda bila opcija zbog EL ako vec ne ode u neki drugi EL klub

12

pre 6 godina

NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"...
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18)

Sigurno jejedno 70% srpskih igraca saradjivalo sa Mutom.
Nego, kog je to igraca napravo Alimpijevic pa da svoju karijeru stavlja njemu u ruke?

SM Ladja

pre 6 godina

I da je džabe ne bi išao u Arenu da gledam prpoast u vidu: KEŠELJA, JOVANOVIĆA, JANKOVIĆA, RADIČEVIĆA, APIĆA, DAVIDOVCA, LAZAREVIĆA, ko ih samo sastavi, a RADANOVA vratiše u FMP. Živi bili pa videli da će Arena da zvrji prazna posle poraza od Barse, Cedevite i Himkija. Voleo bih da grešim, ali? Zagorac je tu?

спортски уметник

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u propalom klubu Partizanu samoprozvanom institucija, pa sledeci pravac druga ABA liga. U Partizanu bi izgubio prostor za igru,minus trenirao bi sa Mutom, minus igrao bi Cipiripi kup i gubio po 30 razlike.
(Back in Black, 17. oktobar 2017 10:57)

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама?

KAZNA KRU

pre 6 godina

E sad, da je pametan, da odigra ovu sezonu u Partizanu, pa sledece pravac NBA. U Partizanu bi imao prostora za igru, plus trenirao bi sa Mutom, plus igrao bi Evrokup.
@(Nebojsa, 17. oktobar 2017 09:13)


Imaš pravo, ovako sad dok odrasta u košarkaša kao i svaki poletarac treba zdravo da se hrani kikirikijem, bademima i lešnicima i da sazreva kroz utakmice cipiripi kupa, ali na vašu žalost on nije VEVERICA.

ada

pre 6 godina

@mra ... "Zvezda je gotova prica" ?!? A tebi partizan deluje optimisticna prica, ide uzlaznom putanjom iz sezone u sezonu, raj za igrace...??? Trenutno uporedjivati aktuelne sampione koji igraju EL i klub koji se bori za opstanak i prima preko 110 u EK... mislim da nema misla

спортски уметник

pre 6 godina

Rade je okoreli Zvezdas.
(Rol, 17. oktobar 2017 13:51)

показао је то прошле сезоне када је посао са тим клубом био готово завршен, али играч није желео тамо

KarBan

pre 6 godina

bez ozbiljne sezone u evropi, on u 10 evroligaskih ekipa on ne bi imao mesta u prvih 12, ali pravac nba na kraju sezone... dobra finasijski odluka, 2 m u padze, ali samo da ne uzme maha na samopouzdanje ovog mladica... sad zagorac ako si pametan, pravac zvezda umesto keselja, koji ruku na srce nije vise za ozbiljan basket

Dejan CZ

pre 6 godina

Dobro bi dosao pre svega u kreiranju napada kao nekada Bodiroga sto je preuzimao tu ulogu na sebe,pokrivao bi i ulogu Keselja u nekoj drugoj taktickoj zamisli trenera...Igrac koji moze da pokriva pozicije od 1-3.U oskudici drugog pleja koji je podbacio i zbog koga skripi igra Zvezde,Zagorac bi pokrpio umnogome trenutnu rupu...Mecevi u Megi su pokazali da mu pozicija preuzimanja organizacije igre na sebe i kreiranje napada nije strana...a Zvezdi to mesto gori.

спортски уметник

pre 6 godina

Колико си ти човече искомплексиран...Самопрозвана институција која је дала највише страних играча у НБА лиги? Или самопрозвана институција која је 4 пута играла ф4 Евролиге, а једном и освојила? Или самопрозвана институција чије песме противнички играчи певају на својим прославама? 
(спортски уметник, 17. oktobar 2017 11:20) 
Volis Histori kanal a?A volis vidim ja?Pazi i ja volim,ima ona Zvezda zalagaonice to baš volim da gledam.A ti je li voliš Zvezda zalagaonice ili Americke sakupljace?
(Back in Black, 17. oktobar 2017 13:31)

Коментар у ком показујеш пун сјај свог блиставог ума....институција се постаје временом, кроз историју....не може се преко ноћи постати институција...зато мање ландарања, а више се окрени учењу, читању и раду на себи, видећеш, биће много боље и теби и људима који су сада приморани да слушају ове глупости које причаш

Jumko

pre 6 godina

Ja prethodnih dana stekao utisak da nasi briljiraju tamo sa 7 poena i 5 asistencija po mecu... Mada, ruku na srce, asistencija preko celog terena je za jos koji milion plus.

petar

pre 6 godina

Ovi su upropaste prebrzim odlaskom, biče ko Nedović. Zato je Bogdan sačekao još godinu u Feneru, reko mu Željo, možda bi trebao još godinu.

Treba napisati knjigu "Kako ne otiči u NBA prerano!". Ali zato ga očekujemo sada u Zvezdi ili Partizanu.

hmm

pre 6 godina

(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51)

Iz tvojih komentara izbija histerija i frustracija zbog nemoći da vasu katastofalnu situaciju preokrenes u vasu prednost,sto licno u meni,a i ostalim navijacima Zvezde izaziva veliko zadovoljstvo. :)
Pozdravio te Dulo srbin koji nikada nikog nije uvredio,iskreni ratni reporter,ponos partizana... :)

Batko

pre 6 godina

Kao drugo, on moze da ode u mnogo bolji EL klub od Zvezde. Nije toliko ocajan da nema gde drugde. Efes, Valensija bez problema. A mozda cak i ovi iz gornjeg doma. Sto bi isao kod fenjerasa.
(Hogar, 17. oktobar 2017 12:09)

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili

спортски уметник

pre 6 godina

@NEBOJSA ....samo mi molim te objasni smisao izjave "plus trenirao bi s Mutom"?! Kog je to igrača napravio Muta?! Pre par sezona je imao Marjanovića, Jovića, Kalinića, Birčevića, Milosavljevića u ekipi Radničkog, i bolji roster od oba beogradska kluba, pa se proslavio samo u vređanju posle poraza. No, vreme će pokazati pravi karakter ovog "stručnjaka"... 
(...gazda Čeda, 17. oktobar 2017 10:18) 

Лик пита кога је то Мута направио, а онда сам наброја 5 репрезентативаца. Калинић, Боби и Јовић су дошли у Звезду као репрезентативци, значи није Звезда направила њих тројицу, него неко пре њих. Бирчевић је у Партизан такође дошао као репрезентативац, значи и за њега је заслужан Мута. Гаги је у Партизан дошао као клинац и дизао ми косу на глави сваки меч док се Дуле није вратио и узео га под своје, мада чини ми се да је био на оном ширем списку репрезентације кад је долазио у Партизан, тако да и ту Мута има свог удела.

Milan

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !!
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara

Ovo se sam sebi smejes jer misli da si rekao nesto pametno?

marko

pre 6 godina

Ne mislim da je baš izvesno da će se odmah vratiti u Evropu. Već je obezbedio zaradu do koje teško može da stigne u Evropi i deluje mi dosta verovatno da će ove sezone igrati u G League i pokušavati da izbori novu šansu u NBA.

Drti Hari

pre 6 godina

Zagorac je super igrac koji bi u EL mogao igrati u najboljim ekipama. Novinari su tu preterali pa nam ovo deluje kao iznenadjenje. Necijih 3 ili 4 poena prikazu kao neverovatnu igru i kako su svi u NBA odusevljeni tom igrom. Istina je drugacija, tj, da je jako tesko skrenuti paznju na sebe u NBA. Pa pogledajte Teodosica, mozda najboljeg igraca EL zadnjih godina. Koliko god nam novinari prikazivali da on tamo briljira ja se ne bih slozio. Istina je da ce i Teu trebati neko vreme da se prilagodi i dodje na NBA rang, on to moze sigurno, ali morace dosta raditi.

спортски уметник

pre 6 godina

прилично сам сигуран да у партизан не примају без чланске карте СНС-а или бар да се јавно захвалиш АВ-у и кажеш да је највећи светски мега цар. ово друго чак није довољно само по себи, него мораш још да имаш и некога ко је раније био у савезу комуниста и ко ће да гарантује за тебе. док загорац не приступи или не похвали уз препоруку, нема смисла размишљати у правцу да ће у партизан.
(максимум, 17. oktobar 2017 10:15)

Шта је било, јеси се то наљутио на човека који вам пумпа по 15 милиона годишње и који вам је склонио Партизан с пута ка трофејима? Баш ме занима шта се десило ту, довео вам само Рочестија и Фелдина, а ви у пакету с њима очекивали и Шведа и Рендолфа?

Duck Dodgers

pre 6 godina

Neće taj u ABA ligu više, a u Zvezdu nikad, pa zar nije on izradio dil Čovketa i Miška... kod nas u Partizan ako dođe poješću...kinder bueno

SvjemirX

pre 6 godina

Rade i FMP, to tako neprirodno zvuči.. A panteri se i dalje nadaju, duboko uvereni u neku svoju veličinu. Nažalost, u ovaj i ovako devastiran Partizan sigurno neće, ali neće ni u predgrađe da ga gazda šikanira kao Raduljicu, Mačvana, Muslija i mnoge druge.. Šteta što nije dobio šansu u NBA, ali nije ni Paspalj svojevremeno, pa je jedno od najboljih krila u istoriji evropske košarke. Zagorac osim fantastičnih predispozicija poseduje i veliki košarkaški IQ i ukoliko ode u pravu sredinu, očekujem da odigra vrhunsku sezonu.

Johhny

pre 6 godina

Bitno je da sluša Miška i preksače vijaču od Aprila meseca umesto da igra KLS, odradi pripreme sa repkom, gde bi možda s obzirom na okolnosti i otišao na EP i uzeo medalju, i stekao neko ime u košarci, igrao se te košarke, ostvario neki rezultat... Ovako ima zalizanog i sklekove i zgibove iza sebe ove godine...

tata

pre 6 godina

Ja mislim da mu je najbolje da ostane u G-ligi i proba dobrim igrama da zabode ugovor na zimu/leto. Ako ne uspe nazad u Evropu, ali nikako u raspalu Srbiju za raspalu Zvezdu gde ce svoje pare morati traziti na BAT-u za 3 godine. Ponizenje je da tako dobar igrac mora da prolazi kroz to. Mislim da moze lagano da zabode ugovor u Valensiji, ili Malagi i kao Nedovic da zivi kao car.

Batko

pre 6 godina

Radonjic je strucnjak, hahahhh hahhhahhhahaha hhahahahahhash !! 
(antiDebil, 17. oktobar 2017 10:51) # Link komentara 

Nije te bilo neko vreme...mislio da si hospitalizovan...kad ono , covek i dalje boles'an

Izraziti favorit

pre 6 godina

Trenirao sam sa njim u Div basketu, trener nam je bio zvezdas, a Rade je cesto propustao nase treninge zbog Partizanovih utakmica zbog cega je trener ludeo, ne znam da li ce doci u Partizan, ali sam siguran da u zvezdu nece.

Zvezdan

pre 6 godina

Da bi bio dobar u NBA mora da dominira u evropi, u biko kojoj ligi. A on nilada nije kao Jokić dominirao u ABA ligi. ili da je super talenat od 19god. A nije.

Hogar

pre 6 godina

A, sto ne ode kod vas ?!. Vi ove godine ne igrate EL ??? Ups,mora da su me pogresno obavestili
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 17. oktobar 2017 14:25)

Pa sta ce kod nas. Nemamo mi para za njega. Ali, poenta je da ste vi suvise mali klub za njega. Moze da zabode klub s ambicijama, redovnu platu u uredjenoj zemlji i najvaznije kod trenera gde moze da napreduje a to Zvezda, Srbija i Alimpijevic nisu.
Ne igramo mi EL a bogami i vi se oprastate ove godine bicete fenjerasi. #Facts

Miodrag

pre 6 godina

@...gazda Čeda
Svi koje si nabrojao su sada reprezentativci.
Mozda bas zato jer ih je Muta tolerisao i dao im priliku. Neko je sazreo ranije neko kasnije, ali eto, mozda silom prilika, no svi su u reprezentaciji Srbije.

autocorrectoff

pre 6 godina

sad svi misle da će kao jokić tamo. ne može momci, to se dešava jednom u dvadest godina. pogledajte bogdanovića, bio je najbolji igrač prvaka evrope a tamo je pitanje hoće li moći do deset poena po meču

SrbEUin

pre 6 godina

Ako sudimo prema NBA merilima, Zagor je za stepenicu bolji od svojih vršnjaka Jankovića i Jovanovića koji su sa koledža došli u Zvezdu, nisu bili ni dalja opcija za NBA. Rade je barem zabo dobar ugovor i tamo se prikazao, sada znaju za njega. Sutra će mu biti lakše da se vrati, ako bude napredovao, za šta ima i vremena i talenta. Pa Quinci i Đenka nisu mogli tamo naći ugovor, a šta onda tamo da traže Zagor i slični...
Pripreme u USA je neko platio. Miško? Zagor to vraća od ugovora. U svakom slučaju vrlo, vrlo korisno iskustvo. Ubeđen sam da će zbog toga još brže napredovati.
Mislim da bi radije u KKP nego u CZT, jer prvo to nije želeo ni prošle sezone, kad je tražen, a realno je imao dobru priliku da se predstavi u EL. Nije želeo strogu disciplinu u igri i ograničene minute.
U KKP bi igrao neobaveznije, mogao bi više da isprobava svoje mogućnosti i više individualno da napreduje. Bio bi glavni igrač igrao bi za svoju statistiku isvoj rejting. Njega nikakve titule ne interesuju. Mislim da bi zato pre u KKP, a ne zbog EL, EK, Mute ili navijanja...

Kelti

pre 6 godina

Decko nije iskreno za nba jos ,mora prvo u evroligi da igra par sezona. Misko raznatovi pokusava da profitira od njegovog ugovora/igranja u nba ligi nemareci da tako dovodi u pitanje i samu karijeru radeta zagorca.

...gazda Čeda

pre 6 godina

@nebojša... a ti mi se razumeš... idi pa proveri pre nego lupiš... Godine 2012. Boban Marjanović pristupa Radničkom u kome završava sezonu... Poenta moje priče je da Muta ni od koga nije izvukao skoro pa ništa, a ponajmanje NIJE ih on napravio u igrače... Uostalom, sačekajmo ovu seznu pa ćemo videti. Ali nemoj da ispadne da je on napravio Vanju Marinkovića i Novicu Veličkovića...

Jim Beam

pre 6 godina

Garantoan iznos:
Prve sezone $950,000
Druge sezone $1,378,242

Sve i da mu država kroz porez uzme pola, čovek postade milioner kroz par mesecii što bi u Evropi mogao da sanja. Teško će potpisati ugovor sa nekim iz NBA jer je velika konkurencija i već su formirani timovi, ali barem se opario. Nazad u Evropu na godinu-dve još malo da se razvija i napreduje i onda nazad u NBA. Ako ništa drugo, pored keša, barem je dobio 10kg mišića i preko potrebno iskustvo što će mu značiti za dalje. Mislim da nije napravio grešku niti nešto propustio zbog ove avanture, naprotiv.

Svaka čast

pre 6 godina

Ivan NS

Ako smo nebitni, što trošiš svoje vreme na nas fenjeraše???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blue Moon 557, 17. oktobar 2017 11:55)

Zato što uživam da gledam kako patite i kako se raspadate.
S uživanjem ću gledati svaku vašu utakmicu u Evrokupu, da se naslađujem svake nedelje kako vas drugorazredne evropske ekipe odučavaju od košarke.
Sad malo jasnije?
(Ivan NS, 17. oktobar 2017 16:33)

E, SAD JE SVE POTPUNO JASNO. :))

Иван

pre 6 godina

Ја не видим Загорца у неком нашем клубу типа Партизан, Звезда. Пре мислим да ће наставити да игра у Америци, али у развојној лиги (осим ако не нађе какав други НБА клуб, што ће тешко да се деси). Једноставно, мени се он чини као пројектован од почетка за амерички стили кошарке, неко коме европска верзија те игре не одговара превише. Друга је ствар што он нема квалитет или снагу за НБА тренутно, но свеједно, мислим да ће томе да тежи. У европским клубовима још лошије ће се снаћи. Једино да се врати у Мегу, јер Мега је као нека испостава НБА у Европи, клуб који гаји (у оној мери у којој то уме) више тај амерички стил.

JPR24

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar 2017 09:16)
Čekaj, a kad je to Jokić napravio ime i karijeru u Evropi ?! Kad je igrao evroligu ? Malo logike u mislima pa tek onda komentarisi.

Napo Leon

pre 6 godina

Rade je dobar,pa ako hoćemo i odličan,ali nije poseban
NBA liga ima na hiljade odličnih košarkaša po raznim univerzitetima u Americi i onda se izaberu samo posebni
srećno Zagoru u Evropi,možda u Partizsnu ili Zvezdi,pa za nekoliko godina napredovanja i taj NBA san da dosanja

zemunski kej

pre 6 godina

Da li neko poznaje NBA propise? Molim vas da mi objasnite sta ovo znaci,njihov je igrac ali nije u timu? Sta sledi ?Da li ce dobiti novac ,celokupan predvidjeni za dve godine ?Da li je uopste slobodan igrac?

Stanimir Branimir

pre 6 godina

Zaista mi niste jasni vi koji omalovažavate momka koji se bori za sebe u životu. Pa šta ako nije zadržan, čak i ako su bile male šanse da ostane. Momak je dobio šansu da radi celo leto sa NBA ekipom i da se bori za sastav. Nema mladog igrača koji ne bi pokušao, a i siguran sam da je za ovih nekoliko meseci Zagorac mnogo napredovao i naučio trenirajući sa NBA igračima i trenerima. Da li ste vi svesni koliko je talenta i rada potrebno da od nekoliko miliona registrovnih košarkaša na svetu, budete među oko 500 da se borite za roster nekog NBA kluba.

Ne brinite vi za Radeta, on i dalje ima potencijal da bude jedan od glavnih igrača nekog tima u Evroligi, možda se i vrati u NBA ako popravi neke stvari. On je naš najperspektivnije krilo, pozicija koja nam poprilično škripi. Nekako se ponašamo kao da nas ima milijardu, pa lako škartiramo i odričemo se kvalitetnih sportista. Ranije Marjanović, pa Jokić, sad mnogi govore o Zagorcu loše. Pa to je najbolje što imamo, stvari u životu ne idu savršenom pravom linijom, morate da se borite.

Spalle

pre 6 godina

Pa ako ce biti isplacen od Memfisa onda nema razloga da se vraca u Evropu. Sto bi. Moze da se ukljuci u d ligu i tu dokazuje. NBA uopste nije alergicna na mlade kosarkase. A kad krenu povrede imaju i oni 10todnevni ugovori moze tu da trazi svoju sansu. Nije mu finansijski hitno da dodje u Evropu. Ako se vrati i potpise visegodisnji ugovor s nekim klubom moze da zaboravi na NBA. Nije svako Divac pa da isplacuje obestecenje.

Kow

pre 6 godina

@mikica
Bio sam dete, nisam ni pratio kosarku toliko mnogo. Otac je navijao za Zvezdu pa i ja sa njim kada bude utakmica. Nisam bio neki ostrasceni lik. Da bih igrao u prvoj petorci za jednu utakmicu rekao sam da mi je omiljeni igrac Dusan Kecman.
Inace kosarku sam poceo jace da pratim od titule Seltiksa i njihove velike trojke.

Коста

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
(j, 17. oktobar)

Јокић ће да развали? Стварно? А где је Јокић направио име и каријеру пре одласка у НБА лигу у којој је иначе већ у првој години био веома добар, а у другој дословце развалио?
Талентоване и снажне црне кажеш...теби се изгледа не свиђа Бјелицина фризура, а Богдановић ти је сувише "бејби фејс".

C i n i k

pre 6 godina

Najbolje da dodje ovde.Da igra basket, tesko je izboriti se sa Nba konkurencijom i retko se ko naigra tamo a da je iz Evrope, retki su takvi.Jesu pare mnogo vece u Nba, ali ako je rec o kosarci, njemu je mesto u Evropi garantovano.

Vidi kako da ti kažem...

pre 6 godina

@ Imay
"Koliko žalim zbog miliona kojim bih rešio egzistenciju za čitav život, toliko tugujem zbog činjenice što drugovima iz reprezentacije nisam mogao da pomognem da napravimo bar korak više u Japanu. I ne proklinjem dan kada sam obukao plavi dres. Naprotiv, ako me selektor pozove za neku sledeću akciju - ponovo ću dotrčati na pripreme. Moj odnos prema nacionalnom timu ništa ne može da promeni", izjavio je Branko Jorović, samo nekoliko dana pošto se vratio sa lekarskih pregleda u Djironi. Toliko o tome...

Veljko

pre 6 godina

Vidim,mnogi mu zameraju što je rano otišao u NBA?
Ali šta je mogao da izgubi-ništa.
Probao,video,sada zna na čemu treba da radi,ako bude želeo još jednom da se okuša.
Iskustvo više.

mirko

pre 6 godina

u ove komentare niko ne pominje ovog zagorca znaci momak ne pripada eliti u nba kosarci verovatno ga je zalizani ubacio za neke njegove vec dobro poznate dilove !

miki

pre 6 godina

Zagorac je otisao u SAD jos tokom prosle sezone, nije ni igrao domace prvenstvo... pola godine se priprema u SAD za NBA i na kraju bude otpusten pred sam pocetak sezone. Menadzer se malo zeznuo ovaj put u proceni.

enrike

pre 6 godina

Za NBA ligu samo vrhunski igrači koji naprave ime i karijeru najpre u evropi. Ovaj dečko nije osetio ni šta je evroliga i odmah među talentovane i snažne crnce. Teo i Jokić će razvaliti tamo ovi ostali naši nisu na tom nivou. I Bjelica će se vrlo brzo vratiti. Za Bogdanovića neizvesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 17. oktobar 2017 09:16)

To bi mozda ti voleo. Ali nije tako.

Bata

pre 6 godina

Za evropljane je teško da igraju u nba od 3-1 pozicije, to moraš imati nešto, ili dobar šut ili da si klasa. Hezonja je veći talant od Zagorca pa se muči u Orlandu. Stojaković nekada i Bojan Bogdanović su šuteri pa su uspeli.

bskfan

pre 6 godina

Neki su ovde pitali sta je to vejving. Kada tim "vejvuje" nekog igraca onda se o tome obavesti NBA ogranizacija, svi ostali timovi imaju sansu da u roku od 48 sati preuzmu igraca kao i njegov postojeci ugovor.

Ukoliko ima vise zainteresovanih timova onda se igrac prosledjuje timu sa najnizim rejtingom, slicno kao kod drafta. Ako se niko ne javi u roku od 48 sati onda igrac postaje "unrestricted", sto znaci da moze da bira klub u kojem ce igrati. Ukoliko u novom klubu igrac ima manju platu, razliku mora da nodoknati klub koji ga je vejvovao. Primera radi, ako Zagorac u prvoj godini ima zagarantovanih 900.000, a u novom klubu ima platu 300.000 - onda Memfis mora da iskesira razliku od 600.000 dolara. Isto vazi i a sve ostale godine, tj. za celokuoan zagarantavini iznos.

Moguc je i otkup ugovora, ali samo ako dodje do dogovora dve strane, tj. ako igrac pristane na smanjenje plate.

Nebojša

pre 6 godina

Za sve ove što govore da je čovek zaradio milione, imam novost - on je iz druge runde drafta i nije mu garantovan nikakav iznos. Tako da se opario nije.