Subota, 14.10.2017.

13:06

Penzije veće 5, plate 10 odsto

Penzije će od 1. januara 2018. godine biti povećane za 5 odsto, a plate u javnom sektoru 10 odsto, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: B92

Penzije veæe 5, plate 10 odsto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

247 Komentari

Sortiraj po:

Grunf

pre 6 godina

Ništa nije veće.Najpre aktuelna vlast je smogla hrabrosti da stavi ruku u penzioni fond i otme pare.To je kao kada bi Vam neko zavukao ruku u štednju i uzeo deo novca.5% ste povećali plate penzionerima,a koliko ono beše dnevnica političarima.Mesečno ste povećali penziju velikom delu penzionera onoliko koliko će iznosti dnevnica nekog ministra,polanika...Zar Vas nimalo nije stid da uopšte o oovme govorite.Niste vi povećali plate zdravstvenim radnicima,prosvetarima td. nego još niste ni vratali ono pto ste im oteli.Tu treba obračunati i kamate.Samo još nedoumica na koji deo Vlade ste ponosni.Na rešenje sličaja Savamala,na rodbinu ministara koja kupuje stanove...Na nepismenost sekretarijata koji ne znaju ni šta je ćirilica,a šta latinica,na infrastrukturne projekte gde bilbord stoji na sred kocke kao putokaz za slabovide ili hidrant.Na povećanje troškova života,na smrtnost pacijenata po bolnicama.Verovatno ste ponosni što se na pregled čeka po godinu dana,što kadar odlazi,ponosni ste na ministra prosvete,ponosno ste što imate folk pevača na mestu ministra inostranih poslova.Kako se osećate?Good-no good kako bi rekao MIP-a Srbije.Ma ponosni ste najviše na rad skupštine.Oni predivni dijalozi.Sve za ponos nema šta.Ko to može da sopori.Verujte meni na reč-nemojte svojim očima.

Sprdnja!

pre 6 godina

Penzioneri sa penzijama od 15-25000 dinara, koji su bili srecni kad su nama bahatima skresali penzije, dobice sa ovim povecanjem od 750-1225 din. Plus, ako neko od tih srecnika sa povecanjem predje 25000, odmah ce mu se na taj visak obracunati 22% umanjenja i za toliko ce manje dobiti. Radost, sreca!

milorad

pre 6 godina

Jedan sam od onih koji su radili 40 g., napunili 65 g. starosti, kojima su oteli pre tri godine 10 i vise hiljada. Dakle, dok sam radio doprinosi na moju platu su bili veliki. Tada su neki drugi penzioneri ziveli od mojih doprinosa a danas opet penzioneri zive od otetih monih para. Njih 60posto kaze ova polupismena premijerka imace penziju 8 posto vecu. Znaci idemo ka uravnilovki. Uravnilovka je jedan od principa komunizma. I zato ziveo komunizam.

Losmi

pre 6 godina

Znaci opet neki izbori dolaze?? Nisam u toku..
To kao prosli put obecali da ne slazem ali duplo... I onda..Ma ovaj mmf da nema njega???!!! Eh imali bi svi po 2000 e sigurnooo..
Obecali pa dali ni pola.. i naravno zaboravljeno..prosli izbori!!A sad se hvale tom brojkom..tim ,,povecanjem od prosli put.. pa jos komulativno??? Hahaha
Sta se primate ljudi?? Valjda ste navikli???Sada nam treba povecanje od bar 100 e za sve kojima su uzeli.. i mozda ni tad nece biti kao sto je bilo... u tom trenutku cena i svega ostalog... Samo vas molim ...svima koji su tada ostali bez 10 % pa i vise... setite se ..tj pogledajte cene iz tog vremena...i dalje vam debelo smanjuje.. ali ovako mnogo lakse zvuci...

Ivan

pre 6 godina

Vi koji ste penzioneri i radnici u javnom sektoru treba da znate da ce ta povecanja dati tako sto ce nama privatnicima i nasim radnicima iscediti krv iz vena. Sada ce tek da nas maltretiraju za svaku sitnicu i kaznjavaju da bi napunili svoje prazne kase, a i dzepove. Opet ce to pucati preko necijih ledja, tako da se nemojte previše radovati.

Šupljikac

pre 6 godina

Ova Vlada ulaže mnogo napora u aktivnosti koje je stvarno teško objasniti bilo kakvom brigom za stanovništvo. Grade ekskluzivne zgrade, prave nebulozne fontane, pripremaju puteve za investitore, nabavljaju polovne avione, gradski prevoz - otpadaju točkovi...spisak je poduži i zajednička karakteristika svega toga je da sve to može i BEZ ovog naroda. Gde je tu narod? Oni sve rade za SEBE. Dokaz? Školstvo - srednji vek. Policija - pretprošli vek, Sudstvo - balkanska provincija pod Turcima. Zdravstvo - nivo vidara i nadrilekara...Kome oni pričaju svoje priče za "Laku noć Srbijo".

Danice, danice.. Čula si za Vinču kao što si čula za Madagaskar!

pre 6 godina

Meni je hit što nikog živog u Beogradu ne mogu da sretnem i da je zadovoljan ovim povećanjem a na ovoj vesti gomila naručenih hvalisanja. Pa šta i ako daju 1000-2000.
Za tri godine su nam uzeli dušu a ta sića to ne može da nadomesti ni za 10 godina!

Miki kontiki

pre 6 godina

Овом динамиком повећања требаће нам 50 година да достигнемо 1000 евра. У међувремену инфлација учини своје, тако да ово повећање заправо само нивелише пораст цена, да не помињем овом приликом смањењ плата и пензија у већој стопи од овог повећања.

dr

pre 6 godina

Zanimljiva računica. Neko ti ukrade 5000 dinara, krvavo zarađenih, onda ti vrati od toga 1000 i kaže evo, častio sam te 1000 dinara, vidiš kako sam ja dobar. Ovo samo nazadnjačke botine mogu da progutaku sa puno majoneza.

sram vas bilo!

pre 6 godina

Rast plata i penzija je zasnovan na ekonomskom rastu a nije rezultat zaduživanja
(Dara, 14. oktobar 2017 17:49)

Bote Daro, kod zutih su povecavali plate i penzije, nisu ih otimali, sa mnogo manjim zaduzivanjem, ovi tvoji pokradose gradjane, zaduzise se do grla, a vas nije sramota da ih hvalite???

Gde vam je dostojanstvo, kako se u ogledalo pogledate botovi???

Neopterecen

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
(jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)


Dobro vas placaju, botovi...

Mita

pre 6 godina

Kao sto svaki gradjanin upise stan ili bilo koju nekretninu kada kupi, i Vulin je to ucinio. Zasto se iznova i iznova pokrece ova tema? Kome toliko smeta to sto je taj stan, po svemu sudeci, kupljen na legalan nacin? Ubice nas vecite lazne moraliste.

Malo aritmetike

pre 6 godina

kada se skine 10% sa 40.000 ostaje 36.000. Kada se 36.000 poveca za 10% dobije se 39.600. Samo da razjasnim da 10% nije isto kada se skida i kada se povecava.

nion013

pre 6 godina

NE budite naivni pre 3 godine 1 metar drva je kostao 4000(mozda i 3700)a sada je 1m 5000(ja uzeo 5m platio 25000 i jos 2500 za secenje).

Nije povecanje nego vracanje na staro.

Za 3godine koliko su penzije smanjee daj je prosek 30e(uzeto) to je

preko 1000e a on sada daje pomoc od 5000 i vraca po 1-2%(sada po

5%)znaci za jos 3 godine ce vrati penzije na staro a koliko ce onda biti

metar drva ili struja koja je otisla na 3%.

Godisnje umre 30.000 a u penziju se ide sa 40 straza i 65godina.

Danas se ne isplati da se ide u penzije jer kada odes neko ti je uzeo nesto sto si zaradio za(35-40god)

slavko

pre 6 godina

Nerazumem radost "povećanja plata i penzija" i one koji ovo podržavaju
jer je ovo obmana. Povečanje dobijaju oni kojima penzija nije oteta a
oštećeni nisu dobili ono što im je oteto. Demagog kaže da vračanjem
penzija gube najsiromašniji oni kojima penzija nije smanjena i njima nek
ostane a vratite onima kojima ste je oteli.
ZAŠTO KOJEKAVI DEMAGOZI OTVORENO LAŽU O OVOME.
Samo da znate da će penzije jednog dana biti vraćene bez obzira na demagoge
i razne psihiće i razne šlihtare oko vlasti.

Steve G

pre 6 godina

Ma dok minimalac ne bude barem 300 evra, mozete vi da povecate plate u javnom sektoru za 100 posto, dzaba vam! Plate u privatnom sektoru 200-250 evra, radnici pod stalnim pritiskom, preti se kontrolama bolovanja, strani i domaci poslodavci vode glavnu rec, drzava ne stoji iza prava radnika... Kada se koji radnik pobuni, bude MOMENTALNO oznacen kao zuti, sorosevac i slicno... Populizam pred BG izbore, ali dzaba vam i da povecate 100 posto, kada je privatni sektor taj koji vam zaradjuje za plate! Partijski poslusnici i botovi mozda i budu imali neke koristi, dok se skupljacima sekundarnih sirovina u NS pisu kazne zbog kradje iz kontejnera!!

STEVAN

pre 6 godina

Ovo povecanje ce dobro doci zaposlenima u javnoj upravi al prvo se treba uvesti platni razredi da onaj koji radi bude adekvatno placen za taj rad

Xli

pre 6 godina

Zaradjujem oko 150.000 mesecno ali zivim kao podstanar i to je ok ali samo za mene, za dvoje bi vec bilo zilet. Pricam o normalnom zivotu, da mozete da kupite nesto i malo da izadjete bez pritiska i grize savesti zato sto trosite novac na "nebitne" stvari. Meni je ovo "povecanje" smesno ali razumem da svaki dinar znaci. U svakom slucaju nadam se da ce nam svima uskoro biti bolje.

Rajko

pre 6 godina

Ne razumem mentalni sklop botina koje lupaju minuse kad im kazes da je "povećanje" minorno i da debelo zaostaje za otetim postotkom.
Koji mozak treba da imaš (ili nemaš) da ne možeš da sabereš 2+2.
Što je najgore, veliki broj njih je na nekom položaju.

Pera

pre 6 godina

Bravo premijerka bravo Vucicu bravo botovi a sad raspustite fiskalni savet jer su neznalice , rekli su maksimalno 5 % za zaposlene i 2,5 % za penzionere ocigledno premijerka i Presednik Vucic bolje znaju jos jenom bravo.

Branko

pre 6 godina

E sad da se ljudima kaze sta radi drzava. Poreska uprava Valjevo nine radila resenja zadnje tri godine i sad rade prinudnu naplatu za samostalne delatnosti. Resenja koja se izdale pre nedelju dana preduzetnike koji su redovno placali doprinose su stavili u poziciju prinudne naplate od 1000+ Eur. Jel to drzava prinudno naplacuje porez da bi platila penzionere? Odlicno nam ide. Lopovi

kole

pre 6 godina

Plata mi je bila pre smanjenja, 39.000, sa smanjenjem od 10 posto, plus minuli rad koji su mi uzeli u istom paketu mera, plata mi je trenutno 33.000. Oni sada povecavaju 10 % tako da ce mi plata biti 36.300. Dakle, kakve su ovo lazi, ovo je strasno. Oni to predstavljaju kao povecanje. Vi gospodo vracate deo od onoga sto ste onako kasapski oduzeli od naroda i ne racunajuci vase "vispreno" glasacko telo, svi ostali razumeju o cemu se radi. Sramota

Danica

pre 6 godina

Premijerka je postignutim rezultatima opravdala ukazano poverenje koje joj je dao predsednik Vucic, i sada vidimo da ni sada nije pogresio. Prva zena Premijer, to nije mala stvar.

Sanja

pre 6 godina

Svaki dinar je dragocen, posebno starim osobama koje brinu same o sebi. Ova jednokratna pomoć kao i povećanje penzija će im biti od velike pomoći.

Kiki

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)

Druže to znači da ili imaš platu od 78.000 ili penziju od 39.000, a nešto ne verujem da bi penzioner davao pare za iPhone, pa te molim da nam kažeš koji to posao radiš kad je tako plaćen u državnoj službi?

nwa-31111

pre 6 godina

Ovim povećanjem penzije se neće povećati, neće se ni deimično vratiti na staro stanje, već će se samo uskladiti sa inflacijom od 2014. do danas. Ako je to (jediini) uspeh ove vlade,, takva vlada nam nije ni potrebna.

Goran

pre 6 godina

"Zaposlenima u državnoj administraciji i ministarstvima plate će od iduće godine biti uvećane pet odsto."
Znači ovako: pošto su svi koji nisu dobili ugovor za stalno prebačeni na ugovor PP (koji po pravilu ne podrazumeva mogućnost uzimanja bolovanja i odmora) plata im je automatski smanjena za oko 1500 do 2000 dinara. A sada će dobiti 5%, što je manje od 1000 dinara. Eto dobre računice za ovu vlast. A da, pre toga je već jednom smanjena plata... to znači da vlada ima neverovatno dobru računicu, ne može bolje. Ljudi imaju znatno manju platu, od inače bezobrazno male plate, a vlada će se dičiti "povećanjem". Sramota, ljudi nisu glupi. Ljudi znaju da računaju, imaju mozak da pamte i znaju šta radite.

Goran

pre 6 godina

Nekako su uspeli da od svakog povecanja plata i penzija naprave vrhunsku vest i opstenarodno zadovoljstvo, nakon meseci i godina cekanja da vodja dozvoli koji procenat i onda to izgleda kao veliki poklon i uspeh. Koliko se secam, pre njihove vlasti svako malo su se plate i penzije povecavale i to bi bila samo mala crtica od vesti, sa par komentara. Uradite pretragu "povecanje penzija" pa cete videti.

dujda

pre 6 godina

5% za gospodina..
Vi? Lekar, 30 god staza, muz invalid..
10% za gospodju..
A vi? Penzionerka, nemam pare za lekove, a i televizor mi se pokvario..
Sutra stize majstor za tv..
A za lekove?
Polako, gospodjo, danas resavamo najbitnije stvari

Novica

pre 6 godina

U Krusevcu, na danasnjem predstavljanju rada vlade za prvih 100 dana rada,Premijerka je opravdano imala cime da se pohvali.Mnogo toga su dobrog uradili za 100 dana.

Acika

pre 6 godina

Kakve legende!
A što silnim firmama kasne.sa vraćanjem PDV-a po dva meseca, a hoće da povwćavaju plate i penzije. Možda će ,da bi povećali plate, prestati i da ga vraćaju.

zz

pre 6 godina

ajmo redom:
-skines 10%
-povecas za 5-10%

ZNACI TI NISI NISTA POVECAO,NEGO SI SAMO VRATIO!!

-a u medjuvremenu i inflacija pojela tih njihovih 10% vise puta,pa pogledajte cenu struje,namirnica,robe....itd.od prosle godine i ove!!

pa samo ogrev je otisao za 1000rsd po kubiku od prosle godine,A GDE JE OSTALO????

na ovakve budalastine se pale samo idioti bez mozga!!!...realno povecanje ako uzmemo u obzir vreme od kada je ODUZETO tih 10%,i kada URACUNAMO INFLACIJU koja je to pojela,TREBA SAD DA BUDE MINIMUM 30% da bi se to vratilo na staro i da ljudi osete ono sto im je ukradeno!!!

a u ovo sto se ovde kaze...samo glup covek moze da veruje!i time da se ponosi!

rajka

pre 6 godina

Rezultati rada ove Vlade i same premijerske Ane i vise su nego zadovoljavajuci. Na njima je da nastave i dalje tako da rade i uspeh nece izostati.

Mikan

pre 6 godina

Poštovani moj premijeru ( ovo moj ne morate da čitate Iz razloga što ne smatram da ste moj premijer, kao što smatram da je osoba koja trenutno vrši funkciju predsednika republike neadekvatna za istu i nije moj predsednik) da li bi ste bili ljubazni da mi odgovorite kada ste planirali da mi vratite protiv ustavno uzet novac od onog takozvanog solidarnog poreza?
Takodje, kada kada planirate da vratite novac penzionerima koje ste opljačkali?

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

To znaci da jos uvek nisu vracene na nivo pre snizenja.
(Sasa, 14. oktobar 2017 13:09)
Ja ne znam da li je moj digitron pokvaren, ali oni nisu ni blizu toga! Moj otac je sa 54000 spao na 46000. Sa ovim povecanjem dobijace 48300. Povecanje treba da bude 17%, da bi se vratio na nivo, na kome je bio pre nego sto su mu uzeli.

Ilke

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.
(maly mclasky, 14. oktobar 2017 15:17)

Ja kao nastavnik sada iman 45000 a posle povecanja cu imati 49500 din. Tako da ne znam gde ti to radis, jedino ako predajes sa diplomom vise skole.

Mikan

pre 6 godina

Ja sam lekar i povisica od 5000 mi nista ne znaci.
Dozvolite da objasnim.
Vrtic za dvoje dece placam trenutno u Beogradu 11 000, infostan 10 000, struju 4000, kablovska + fiksni + internet 4000, mobilni telefoni po 2400 to je 4800, za gorivo 5000. Engleski za decu 10000. Citava moja plata odlazi na rezije. Hvala Bogu,kredit za stan nemam.
Supruginu platu trosimo na hranu.
Ne smatram da zivim nesto mnogo kvalitetno time sto placam internet, mobilne i vodim decu na engleski.
Ne radim privatno i ne uzimam mito.
Najavili ste povecanje cena vrtica preko 10 0000 za dete u Beogradu.
Jos neka racunica?
Crno na belo.
Odlazi Vucicu,molim te da te moji oci ne vide...

rada

pre 6 godina

Verujem da je vest o povecanju plata obradovala mnoge. Bilo da su zaposleni u prosveti, zdravstvu,sudstvu,tuzilastvu,,ustanovama kulture,vojsci, policiji....ma svi zaposleni se raduju.

maly mclasky

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.

bata

pre 6 godina

Eto, još samo da uspem naći posao i taman... Hajde, kažu da je prvih 7 godina potrage najteže... Ta je moja godina... Ko šiša biro koji mi otvoreno kaže da za fizioterapeuta u Srbiji nema posla, ko šiša sve razne infostudove koji ne izbacuju konkurse a novi ljudi se opet nekako zapošljavaju, ko zna po kojoj osnovi kada nije bilo konkursa... Obećala Premijerka i Precedmijer, biće para...

peca

pre 6 godina

Ovo može biti samo u Srbiji. Privredni rast ako budemo imali sreće 3%,povećanje plata u javnom sektoru 10 %.Odakle? Znate li da je prosek plata u privatnom sektoru manji nego u javnom. Pa odakle onda. Kao da jedan zakon važi u javnom sektoru a drugi kod privatnika gde jedino pravo imaš da uzmeš knjižicu. Kod privatnika nije obavezan ni sindikat, ne smeš ni da pitaš za povećanje plate, ni kada će biti, imaš godišnji odmor na papiru zakonski minimum 20 dana, u slučaju prestanka rada po novom zakonu dobiješ neku mizeriju (četvrtina plate za godinu staža kod zadnjeg privatnika). A ministar vojni a bivši ministar rada je pričao na sva usta kako je zakon dobar za radnike. I evo ga 15 minuta priča na temu stana, samo nikako da pomene odakle mu tolike pare i kako je zaradio.

Da se zna...

pre 6 godina

Moj otac je imao platu sve ukupno oko 42000 rsd, onda ste vi prepametni dosli i smanjili mu na 27000 rsd. I sad cete da mu povecate za 5% i da kazete veca nego ikad????
Ko koga ovde za.ebava??? Protiv zakona ste smanjili i njemu i drugim ljudima koji posteno rade svoj posao...

Goran

pre 6 godina

Muka mi je više od ovih botova i naprednjačke lopovske mašinerije ! ! !
Krajnje, ali zaista krajnje je vreme da se izadje na ulice. Ovi će nas sahraniti sve i neće sjahati sa naših ledja drugačije.

BODIBOND

pre 6 godina

Ajde naucnici svi vi koji kritikujete objasnite vi meni jednu stvar:
Najveca plata koju sam imao je bila 48400 din. Sa smanjenjem bila je oko 44000. Sa ovim povecanjem imacu 48400+4840= 53140 din. 48400 je plata posle poslednjeg povecanja. Koliko vi lazete i umisljate to nije normalno. Radim 20 godina nikada nisam imao platu preko 50000 din.

Miodrrag

pre 6 godina

Drago mi je zbog zaposlenih ali dokle će ova vlast da otima od dela nemoćnih penzionera. Ovim se nastavlja sa penzionerima I i II reda. Postojala je evropska država u prošlom veku koja je imala građane I i II reda i predsednika koji sve odlučuje, ali ne bi trebalo da prepisujemo od nje. Neka ova vlast dozvoli rad ustavnom sudu da proceni ispravnost odluke o neravnomernom smanjenju penzija ako je sigurna u ispravnost pa da tužimo državu međunarodnom sudu ali znaju da nisu u pravu pa odugovlače

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Sada kada znamo kada i za koliko ce nam biti povecane plate, imamo cemu da se radujemo.
(Radnik, 14. oktobar 2017 14:34)
Sunki u sledecem sendvicu?

Marica

pre 6 godina

Koliko god se nekome ovo povecanje cinilo malo i nebitno, moramo biti svesni da su vremena teska i da je tek sada ovo realno moguce. Necije malo, obicnom radniku je puno. Radnici sa nestrpljenjem iscekuju povecanje plata jer ce im omoguciti pristojniji i laksi zivot.

penzioner

pre 6 godina

Penzionerima je sada laknulo. Sa sigurnoscu znaju da ce novembra dobiti jednokratnu pomoc koja im i te kako znaci, pogotovu sad u jesen kada se sprema ogrev. A jos jedna radosna vest je povecanje penzija ...

miki

pre 6 godina

sta vise da vracaju ...zasto niste uskreni vec je vraceno ono sto je uzeto a ovo je stvarno povecenje...moj otac bez ovog povecanja ima vecu penziju pre smanjenja...sto to negirate...sto vise pricate da vam prvo vrati ...pa koliko da vam vise vrati ....50 posto po vama ...zalosno je sto se to odnosi samo na javni sektor...a privatni na minimalcu i dalje ..bez odmora bolovanja kad i koliko hoces...kupovinu na rate koju nude po drzavnim firmama ..mogucnost za kredit i siguran posao do penzije...a taj radnik radi za ovog drugog koji sve to ima i koji je nezadovoljan uvek..sve malo

nessa

pre 6 godina

kako me nerviraju sa recima poput povecanje i linearno trude se da ispadnu pametni..a narod glup, ne povecavaju plate ..tek kad vrate stare onda moze 10 posto dotle vracamo plate na staro ne pravite vest od nicega i ne pravite me majmunom

Milan

pre 6 godina

Živeo sam u jednom većem gradu u Srbiji, imam dosta prijatelja koji imaju svoje privatne biznise. Plate su za situaciju u Srbiji jako dobre i uglavnom ljudi dođu da se raspitaju za posao, drug u kafiću već pola godine ne može da nađe radnika, kad se raspitaju za plate sednu u kafić pored i žale se.
Moje zanimanje je vezano za građevinu i poznajem vrlo dobro situaciju. Mislite da bi neka od zemalja u koju vaši prijatelji idu bila ekonomski jaka da su se ljudi žalili i po ceo dan ništa ne radili? Hm, nisam baš siguran.
Ovde u inostranstvu ljudi rade za jadni minimalac koji vam je podjednako jednak kao plata od 250 evra u Srbiji pa uspeju nešto da naprave ni od čega. I molim Vas nemojte reći da "njima je lako oni žive u Nemačkoj, Švajcarskoj...".
U Srbiji se može veoma komforno živeti ukoliko se snađete, nemojte misliti da u inostranstvu neko vas čeka raširenih ruku sa ključem od stana i kolima u graži, to je potrebno zaraditi.
Ukoliko želite nešto da menjate krenite od sebe i promene će doći postepeno.

Ivana

pre 6 godina

Od svega ovoga sto je premijerka rekla o 100 dana rada Vlade, obicnim gradjanima najvise je interesovao podatak kada ce i za koliko ce se povecati plate i penzije.

dovla

pre 6 godina

MA KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
(Nikola, 14. oktobar 2017 13:17)

Nemaju oni NI STIDA NI SRAMA!...OBRAZ DJON!...to si valjda do sad mnogo puta skapirao....

Djordje NS

pre 6 godina

Pa ovo su nezapamćeni rezultati ekonomskog tigra sa Balkana i ekonomije koja je ostavila u senci i jedan privredni rast Nemačke.
Sad svi oni što su do sad zarađivali 25.000 dinara će ubusuće dobijati zarade NIKAD veće u istoriji i sa 27.000 dinara napokon za te porodice kriza postaje prošlost i ružna uspomena.

Draga

pre 6 godina

Svi zaposleni su sa nestrpljenjem iscekivali ovu vest.To sto cemo dobiti trajno veća primanja za 10 odsto, a u administarciji pet odsto, svima nam je vrlo bito i znacajno.

Olja

pre 6 godina

To je ono što smo svi čekali i nadali se uspehu. Ovo povećanje, kao i povećanje cene rada - minimalca su rezultat dobrog vođenja države i zajedničkog rada svih građana na prevazilaženju krize.

SuzanaN

pre 6 godina

Sadasnja Vlada je veoma puno napora i rada ulozila da bi se mi sada radovali. Najlepsa vest kojoj su se danas mnogi obradovali , svakako je vest o povecanju plata i penzija.

Aleksandar

pre 6 godina

Mnogo se radilo i sasvim su ocekivani ovakvi rezulati. Standard zivota u Srbiji se poboljsava i sigurno da ce u buducem periodu intenzivnim ekonomskim oporavkom zemlje svaki gradjanin ziveti bolje.

Draganica

pre 6 godina

Svojim predstavljanjem rada Vlade za 100 dana, premijerka nas je upoznala sa svim stvarima koje su uspesno uradili, sa svim problemima koje su resavali i sa trenutnom situacijom koja nam dozvoljava da nam se povecaju plate i penzije.Sve ovo je dokaz da Vlada na najbolji nacin resava probleme i obezbedjuje nam mogucnost da se uslovi za zivot svima nama svakodnevno poboljšsavaju.

Aleksije

pre 6 godina

Svim botovima zelim da im smanje plate za 10%.
(Sasa, 14. oktobar 2017 14:02)

Ne! Ja svim botovima zelim da zive od svog znanja u svojim privatnim firmama i da od tog svog rada hrane porodice. Da vidim da li ce i na ovu zelju da lupaju minuse. Ovo ime je test inteligencije.

sasho

pre 6 godina

Pored glasanja + - treba postaviti i suzdržan sa : .
Sve je ovo ok,ali bez poskupljenja makar do sledeceg septembra.Ako poskupe komunalije ili infostan sve mu je to isto.Hrana je u Srbiji papreno skupa.Jedino hleb je jeftiniji nego u EU.

coki

pre 6 godina

Bokica...po kojoj logici ti je veca penzija kad su ti prethodno uzeli mnogo vise nego kada zbrojis sva "povecanja"?ako ti neko uzme 6.000 din,pa ti posle "povecanjima" vrati za par godina 3.500 din to znaci da su ti i dalje smanjili penziju za 2.500 din,dakle nije ni vraceno ono sto su ti pre oteli i pokrali.

milka

pre 6 godina

100 dana je malo vremena za sve ovo sto je Vlada uspela da odradi. Pozitivni rezultati njihovog zalaganja i rada i vise su nego dobri. Sada vec precizno znamo kada ce, koliko ce i kome ce biti povecane plate. Iako nekome ovo zvuci kao sitnica, svima zaposlenima ovo znaci puno.

dovla

pre 6 godina

ha ha ha.. uzeli deset posto a povecali pet, kakav boljitak. sad kad krenu da samaraju struju i komunalije nece nam biti dobro
(goxy45, 14. oktobar 2017 13:16)

Necce biti potrebe da poskupljuju bilo kakve rezzije....roknucce akcize na chorbu,a to cce napichiti maloprodajne cene u nebo,ko shto vecc i jeste!...a shto se "shamaranja" tiche-dovoljan je POREZ NA BUDALE(chitaj-porez na kuccu/stan u kom zzivish s porodicom)!...to cce da okinu jedno dvesta,trista posto-pa da vish' SHTA JE SHAMARANJE!...al neka,"sami pali-sami se ubili"....

srbenda

pre 6 godina

Uzeo mi 12 hiljada od penzije.Sa svim do sada povecanjima"vratio"mi 3,5 hiljade. Ceo zivot sam radio odgovoran i dobro placen posao. A povecace kancelarijskim pacovima 10%.Ionda ce da izadje pred narod i da kazeka ko nikada nisu neki imali vecu penziju.Pa naravno.Inaj ko je imao 15 hiljada dobice povecanje za 750 dinara vecu pezniju

dovla

pre 6 godina

Radujemo se povecanju a jos vise da ono sto se kaze to se i realizuje.Vlada iskrena i vredna,ponosni smo
(srpkinja, 14. oktobar 2017 13:17)

Aj' ne rise,botu!...majkw ti....ionako mi je vishe muka od ove robije od "drzave",nego josh u vashe nebulozne tirade i panegirike budalama da chitam!....

dovla

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.
(Schaumburg Illinois, 14. oktobar 2017 13:18)

Ticcu,torima,ti si bar uspeo da zbrishesh za Chikago i ostavio ovu prokletu chamotinju i ekonomsku i drushtvenu zzabokrechinu daleko iza sebe,kao prosti Bozze neki ruzzan san......a shta da radimo mi koji smo na OVO OVDE OSUDJENI,kao na dozzivotnu robiju!?!?...ponekad mi dodje da puknem od muke!!!...ne toliko ekonomsko-materijalne,koliko mentalne...

Ivanka

pre 6 godina

Pored svih navedenih stvari sta je i sa cim se Vlada susretala, a to su smanjenjenje stope kriminala, pregovori za ulaganje u navodnjaanje kako bi se pomoglo razvoju poljoprivrede,zatim podatak da je trgovinska razmena porasla za više od 13 odsto, kao i porast novih,stranih investicija...ipak gradjane je najvise zanimao podatak o povecanju penzija i plata.

Dejan

pre 6 godina

Ako su tri godine penzije smanjene 10% koliko treba godina da se sa povecanjem od 5% penzionerima anulira uzeto ako se uracuna povecanje na vec umanjene penzije?
Zadatak za osnovnu skolu!

Bojan

pre 6 godina

Pa kao posledica svega sto se radilo u prethodnom periodu, sasvim je ocekivano da sada krenu povecanja i da ih bude jos , narod u Srbiji ce bolje ziveti.

Bojan BG

pre 6 godina

Penzije nisu čak ni vraćene na nivo pre sniženja. I međuvremenu je za 5 godina inflacija bila oko 10%. Dakle, da se Vučić držao zakona, sada bi penzije bile bar 15% veće... tako da je tih 5% zamazivanje očiju.
Ipak, penzioneri većinski glasaju za njega.

Profesorka

pre 6 godina

Ja sam profesor u srednjoj skoli i meni povisica donosi u kucni budzet 4500 dinara i zahvalan sam sto konacno prosveta dobija povisicu i vrednuje se rad profesora.

gojko

pre 6 godina

dokle god premijer, predsendik ko god bude fokusiran da 'drzavnu kasu' on ne gleda na prosperitet celog naroda jer brine samo o svojoj kasi. Sta je sa onima koji tu kasu pune i koji su zdravo tkivo naseg drustva? Premijerka bi mogla poceti da se izrazava kad prica o ekonomiji u iznosu BDPa po glavi stanovnika jer taj podatak oslikava visinu zivotnog standarda. A on je manji od 2012 kad su dosli na vlast SNS.

Ko ne veruje nek pogleda:
https://www.google.rs/search?q=gdp+per+capita+serbia

2012 - $5.659
2016 - $5.348

Nama je standard opao za 5 godina SNSa za $311 odnosno za $25 mi imamo manje svaki mesec nego sto smo imali 2012.

Pa gde je tu neki uspeh ljudi? Ajmo biti relni i pogledati istini u oci. SNS mora da prestane da naduvava balon jer trosimo nase vreme i vreme nase dece. Fiskalno konsolidacijom su smanjili plate i penzije da bi zakrpili svoju kasu, ali su tako ostetili zivotni standard i usporili su rast BDPa. Nisu jos ni vratili sta su oduzeli a kamoli da idemo gore, ekonomska politika je promasaj i vredjanje je intiligencije da pricamo o nekakvim nenormalnih uspesima ili sam ja lud ?!

Hana

pre 6 godina

Premijerka i ima čime da se ponosi. Mislim da ova Vlada zaista radi dobro svoj posao, a sa velikim iščekivanjem su svi građani pozitivno ocenili ovo povećanje plata i penzija.

Stefan

pre 6 godina

Znači da očekujemo uskoro i poskupljenja...
(Leteći veverac, 14. oktobar 2017 13:10)

Nemam nameru da branim ovu vladu, ali moram da kazem da komentar ne stoji. Poskupljenja su direktno vezana za inflaciju, ne nuzno za rast plata i penzija u javnom sektoru. Pri tome, minimalna inflacija je uvek dobra, jer se u suprotnom odlazi u deflaciju, sto je simptom smanjene potrosnje i ekonomske stagnacije.

Miki kontiki

pre 6 godina

Какво повећање, е ово је стварно превазишло сваку меру, чак и оно доброг укуса.

Lili

pre 6 godina

Sada 5 i 10 posto, bice i više. Bitno je da jacamo kao država i da Vlada radi dobro svoj posao pa će i povećanja plata i penzija biti sve više.

Uškozaminje

pre 6 godina

Ljudi pa zar niko da pita šta je sa javnim preduzećima kojima su već 3 godine smanjene plate 10% i ni dinar nije vraćen? Razlika se uplaćuje u budžet. Pa zar oni koji posluju uspešno treba da finansiraju sve ostale? Bruka za državu, sindikate, sve koji ćute o ovome...

Fenomen

pre 6 godina

Ponizavajuce...za nekog ko ima recimo penziju od 15000, a takvih je najvise povecanje iznosi citavih 750 dinara. Siguran sam da ce ti ljudi biti u ekstazi od srece. Ponizavanje naroda se nastavlja.

cacanin

pre 6 godina

Nista nece povecati jer po zakonu sto je oteo pre par godina mora da vrati do kraja 2017 godine. Sve cene, takse, porezi, struja, gorivo, hrana, hemija je poskupelo od 10-90% !!!

123

pre 6 godina

Kriminalci nista ne vracaju nego smanjuju koliko protivustavno mesecno otimaju od penzionera. Kad se beskicmenjaci iz ustavnog suda konacno oglase da odbrane Vucicev lopovluk treba lepo u Strazburg a onda da vrati i sve pokradeno s kamatom.

Ivan

pre 6 godina

A mi u javnim preduzecima. Vec tri godine mi je plata smanjena 10% i nijedno povecanje me nije zahvatilo. Sta smo mi? Sugavi? Do kada mislite da mi plata bude zamrznuta.

ja

pre 6 godina

Okrenite se oko sebe, i zapitajte se ko i vasiih prijatelja ili poznanika radi u privatnoj proizvodnoj firmi. Uvidecete da takvih nema mnogo.Ja nisam našao nijednog.Onda , ako ste pošteni , shvatićete da vam je ovo povećanje premija, koja se isplaćuje od ogromnih akciza i uteranog poreza.I nas polozaj neće izmeniti ništa.

boki

pre 6 godina

Aerodromu su isto uzeli 10%, a sada nema povećanje. Kada ce da nam se vrate pare ili barem kada će te da nam vratite ako ne i povećate plate na aerodromu nikola tesla,(koji obara sve rekorde u poslovanju) a radnici imaju 40 000??

Bokica

pre 6 godina

Povećanje jeste, ali budimo realni, sve je ti baš malo i nedovoljno za pristojan život. znači na penziju od 20,000 povećanje 1,000. Taman za povećanje struje i ostalih komunalija. Na kraju sve dodje na isto ako ne i gore...

Dorcolac

pre 6 godina

Aman koga farbate ...koje povecanje ...to je VRACANJE onoga sto je uzeto protivustavno i to jos nije vraceno na nivo pre smanjenja ...sram vas bilo ..koje "povecanje" ...VRACANJE

Voja

pre 6 godina

Znači, NE POŠTUJETE ZAKON, koji ste doneli.
Umanjenje penzija je oročeno na 3 godine.
Prvo treba vratiti umanjene penzije, a tek nakon toga povećavati...
Ovo je samo mazanje očiju, sirotinji.

NSNO

pre 6 godina

Čekajte, zar nije rečeno da će plate i penzije biti veće nego ikad!? Koliko se sećam penzije i plate u javnom sektoru su smanjene za 10%. Sve da su povećane i penzije za 10% one opet nisu na istom nivou kao pre smanjenja.
Ali, narod dogmatski veruje u ono sto mu se servira u medijima.

Ghost Protocol

pre 6 godina

I ovo je vama "znacajno povecanje". Jel me zezate? A to sto su vece penzije smanjene za po 14% to nista a? Ovo NIJE povecanje, vec delimicno vracanje na staro.

igor

pre 6 godina

Tri godine zamajavaju gradjane, prvo su uzeli pare a sada ih vracaju i sve predstavljaju kao neki uspeh, a sustinski se nista nije promenilo, nemamo nikakav rast, investicije su nula, javna preduzeca i drzavne jasle nisu pipnute, privrednici grcaju, nema posla, odlaze svi redom, nepismeni preuzimaju fukcije, stranke su biroi za zaposljavanje, za sve treba veza...To je realnost, ne treba se samozavaravati...

Marija

pre 6 godina

Posto i dalje vaze zakoni kojim se smanjuju plate i penzije, ovo povecanje ce u startu biti smanjeno. Penzionerima preko 25000 ce iznos povecanja biti umanjen za 22-25%, a zaposlenima ce iznos povecanja biti smanjen za 10%. Pri tome se iznosi penzija i plata za spremacicu i hirurga sve vise priblizavaju jer se spremacici stvarno povecava, a hirurgu se i dalje smanjuje.

nis

pre 6 godina

Samo kazite koliko je sve poskupelo,pad prometa i do 40% u manjim marketima,podigli poreze pa kada to sve saberete ljudi zive u jos vecoj bedi i siromastvu i standard nikad gori!

lovac u zitu

pre 6 godina

Yeaaaah. Ja kao vozac hitne u domu zdravlja,sa koeficijentom 7,9 i osnovicom od 24 000 imacu 2400 povecanje. Pa ja prosto ne znam da opisem svoju srecu i ushicenje. Hvala vodji,hvala vladi,pa ja stvarno...

Kibo

pre 6 godina

To znači da su stvorene realne osnove i da će se lagano smanjivati socijalne tenzije. Najdraže mi je zbog penzionera, iskreno. Ovo povećanje penzija i plata biće dokaz da država brine za svakog svog građanina.

liks

pre 6 godina

Penzionerima 5 %, a ostalima 10%, to je pocecanje od 10 do 30 evra. Premijerka rece da su osvojene 23 sportske medalje, ali joj je izgleda bilo neprijatno da kaze da je po tom osnovu sportistima i trenerima isplaceno oko 5 miliona evra , svakom po od 20.000 do 40.000 evra. Jer valorozacija rada prosvetara i lekara i rada sportista je izgleda u rasponu 1 prema 4.000.

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.

vladimir

pre 6 godina

Znaci to povecanje nije rezultat vaseg dobrog rada, vec vracate u promilima ono sto uzimate od gradjana ovih par godina. Bolje da vratite ljudima penzije i plate na nivo pre uvodjenja vaseg tzv solidarnog poreza, jer je izgleda solidaran samo za vas draga gospodo.. Ova vest ne bi trebalo da bude nesto cime bi trebali da se ponosite!

Bokica

pre 6 godina

Povećanje jeste, ali budimo realni, sve je ti baš malo i nedovoljno za pristojan život. znači na penziju od 20,000 povećanje 1,000. Taman za povećanje struje i ostalih komunalija. Na kraju sve dodje na isto ako ne i gore...

SuzanaN

pre 6 godina

Sadasnja Vlada je veoma puno napora i rada ulozila da bi se mi sada radovali. Najlepsa vest kojoj su se danas mnogi obradovali , svakako je vest o povecanju plata i penzija.

rada

pre 6 godina

Verujem da je vest o povecanju plata obradovala mnoge. Bilo da su zaposleni u prosveti, zdravstvu,sudstvu,tuzilastvu,,ustanovama kulture,vojsci, policiji....ma svi zaposleni se raduju.

dr

pre 6 godina

Zanimljiva računica. Neko ti ukrade 5000 dinara, krvavo zarađenih, onda ti vrati od toga 1000 i kaže evo, častio sam te 1000 dinara, vidiš kako sam ja dobar. Ovo samo nazadnjačke botine mogu da progutaku sa puno majoneza.

milka

pre 6 godina

100 dana je malo vremena za sve ovo sto je Vlada uspela da odradi. Pozitivni rezultati njihovog zalaganja i rada i vise su nego dobri. Sada vec precizno znamo kada ce, koliko ce i kome ce biti povecane plate. Iako nekome ovo zvuci kao sitnica, svima zaposlenima ovo znaci puno.

Profesorka

pre 6 godina

Ja sam profesor u srednjoj skoli i meni povisica donosi u kucni budzet 4500 dinara i zahvalan sam sto konacno prosveta dobija povisicu i vrednuje se rad profesora.

Aleksandar

pre 6 godina

Mnogo se radilo i sasvim su ocekivani ovakvi rezulati. Standard zivota u Srbiji se poboljsava i sigurno da ce u buducem periodu intenzivnim ekonomskim oporavkom zemlje svaki gradjanin ziveti bolje.

penzioner

pre 6 godina

Penzionerima je sada laknulo. Sa sigurnoscu znaju da ce novembra dobiti jednokratnu pomoc koja im i te kako znaci, pogotovu sad u jesen kada se sprema ogrev. A jos jedna radosna vest je povecanje penzija ...

kole

pre 6 godina

Plata mi je bila pre smanjenja, 39.000, sa smanjenjem od 10 posto, plus minuli rad koji su mi uzeli u istom paketu mera, plata mi je trenutno 33.000. Oni sada povecavaju 10 % tako da ce mi plata biti 36.300. Dakle, kakve su ovo lazi, ovo je strasno. Oni to predstavljaju kao povecanje. Vi gospodo vracate deo od onoga sto ste onako kasapski oduzeli od naroda i ne racunajuci vase "vispreno" glasacko telo, svi ostali razumeju o cemu se radi. Sramota

Ivanka

pre 6 godina

Pored svih navedenih stvari sta je i sa cim se Vlada susretala, a to su smanjenjenje stope kriminala, pregovori za ulaganje u navodnjaanje kako bi se pomoglo razvoju poljoprivrede,zatim podatak da je trgovinska razmena porasla za više od 13 odsto, kao i porast novih,stranih investicija...ipak gradjane je najvise zanimao podatak o povecanju penzija i plata.

Draga

pre 6 godina

Svi zaposleni su sa nestrpljenjem iscekivali ovu vest.To sto cemo dobiti trajno veća primanja za 10 odsto, a u administarciji pet odsto, svima nam je vrlo bito i znacajno.

Marica

pre 6 godina

Koliko god se nekome ovo povecanje cinilo malo i nebitno, moramo biti svesni da su vremena teska i da je tek sada ovo realno moguce. Necije malo, obicnom radniku je puno. Radnici sa nestrpljenjem iscekuju povecanje plata jer ce im omoguciti pristojniji i laksi zivot.

Draganica

pre 6 godina

Svojim predstavljanjem rada Vlade za 100 dana, premijerka nas je upoznala sa svim stvarima koje su uspesno uradili, sa svim problemima koje su resavali i sa trenutnom situacijom koja nam dozvoljava da nam se povecaju plate i penzije.Sve ovo je dokaz da Vlada na najbolji nacin resava probleme i obezbedjuje nam mogucnost da se uslovi za zivot svima nama svakodnevno poboljšsavaju.

Rajko

pre 6 godina

Ne razumem mentalni sklop botina koje lupaju minuse kad im kazes da je "povećanje" minorno i da debelo zaostaje za otetim postotkom.
Koji mozak treba da imaš (ili nemaš) da ne možeš da sabereš 2+2.
Što je najgore, veliki broj njih je na nekom položaju.

Lili

pre 6 godina

Sada 5 i 10 posto, bice i više. Bitno je da jacamo kao država i da Vlada radi dobro svoj posao pa će i povećanja plata i penzija biti sve više.

sram vas bilo!

pre 6 godina

Rast plata i penzija je zasnovan na ekonomskom rastu a nije rezultat zaduživanja
(Dara, 14. oktobar 2017 17:49)

Bote Daro, kod zutih su povecavali plate i penzije, nisu ih otimali, sa mnogo manjim zaduzivanjem, ovi tvoji pokradose gradjane, zaduzise se do grla, a vas nije sramota da ih hvalite???

Gde vam je dostojanstvo, kako se u ogledalo pogledate botovi???

Mita

pre 6 godina

Kao sto svaki gradjanin upise stan ili bilo koju nekretninu kada kupi, i Vulin je to ucinio. Zasto se iznova i iznova pokrece ova tema? Kome toliko smeta to sto je taj stan, po svemu sudeci, kupljen na legalan nacin? Ubice nas vecite lazne moraliste.

Ivana

pre 6 godina

Od svega ovoga sto je premijerka rekla o 100 dana rada Vlade, obicnim gradjanima najvise je interesovao podatak kada ce i za koliko ce se povecati plate i penzije.

Danica

pre 6 godina

Premijerka je postignutim rezultatima opravdala ukazano poverenje koje joj je dao predsednik Vucic, i sada vidimo da ni sada nije pogresio. Prva zena Premijer, to nije mala stvar.

Olja

pre 6 godina

To je ono što smo svi čekali i nadali se uspehu. Ovo povećanje, kao i povećanje cene rada - minimalca su rezultat dobrog vođenja države i zajedničkog rada svih građana na prevazilaženju krize.

Danice, danice.. Čula si za Vinču kao što si čula za Madagaskar!

pre 6 godina

Meni je hit što nikog živog u Beogradu ne mogu da sretnem i da je zadovoljan ovim povećanjem a na ovoj vesti gomila naručenih hvalisanja. Pa šta i ako daju 1000-2000.
Za tri godine su nam uzeli dušu a ta sića to ne može da nadomesti ni za 10 godina!

Malo aritmetike

pre 6 godina

kada se skine 10% sa 40.000 ostaje 36.000. Kada se 36.000 poveca za 10% dobije se 39.600. Samo da razjasnim da 10% nije isto kada se skida i kada se povecava.

Novica

pre 6 godina

U Krusevcu, na danasnjem predstavljanju rada vlade za prvih 100 dana rada,Premijerka je opravdano imala cime da se pohvali.Mnogo toga su dobrog uradili za 100 dana.

rajka

pre 6 godina

Rezultati rada ove Vlade i same premijerske Ane i vise su nego zadovoljavajuci. Na njima je da nastave i dalje tako da rade i uspeh nece izostati.

Miki kontiki

pre 6 godina

Овом динамиком повећања требаће нам 50 година да достигнемо 1000 евра. У међувремену инфлација учини своје, тако да ово повећање заправо само нивелише пораст цена, да не помињем овом приликом смањењ плата и пензија у већој стопи од овог повећања.

Kibo

pre 6 godina

To znači da su stvorene realne osnove i da će se lagano smanjivati socijalne tenzije. Najdraže mi je zbog penzionera, iskreno. Ovo povećanje penzija i plata biće dokaz da država brine za svakog svog građanina.

Neopterecen

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
(jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)


Dobro vas placaju, botovi...

Sanja

pre 6 godina

Svaki dinar je dragocen, posebno starim osobama koje brinu same o sebi. Ova jednokratna pomoć kao i povećanje penzija će im biti od velike pomoći.

STEVAN

pre 6 godina

Ovo povecanje ce dobro doci zaposlenima u javnoj upravi al prvo se treba uvesti platni razredi da onaj koji radi bude adekvatno placen za taj rad

zz

pre 6 godina

ajmo redom:
-skines 10%
-povecas za 5-10%

ZNACI TI NISI NISTA POVECAO,NEGO SI SAMO VRATIO!!

-a u medjuvremenu i inflacija pojela tih njihovih 10% vise puta,pa pogledajte cenu struje,namirnica,robe....itd.od prosle godine i ove!!

pa samo ogrev je otisao za 1000rsd po kubiku od prosle godine,A GDE JE OSTALO????

na ovakve budalastine se pale samo idioti bez mozga!!!...realno povecanje ako uzmemo u obzir vreme od kada je ODUZETO tih 10%,i kada URACUNAMO INFLACIJU koja je to pojela,TREBA SAD DA BUDE MINIMUM 30% da bi se to vratilo na staro i da ljudi osete ono sto im je ukradeno!!!

a u ovo sto se ovde kaze...samo glup covek moze da veruje!i time da se ponosi!

Goran

pre 6 godina

Muka mi je više od ovih botova i naprednjačke lopovske mašinerije ! ! !
Krajnje, ali zaista krajnje je vreme da se izadje na ulice. Ovi će nas sahraniti sve i neće sjahati sa naših ledja drugačije.

Milan

pre 6 godina

Živeo sam u jednom većem gradu u Srbiji, imam dosta prijatelja koji imaju svoje privatne biznise. Plate su za situaciju u Srbiji jako dobre i uglavnom ljudi dođu da se raspitaju za posao, drug u kafiću već pola godine ne može da nađe radnika, kad se raspitaju za plate sednu u kafić pored i žale se.
Moje zanimanje je vezano za građevinu i poznajem vrlo dobro situaciju. Mislite da bi neka od zemalja u koju vaši prijatelji idu bila ekonomski jaka da su se ljudi žalili i po ceo dan ništa ne radili? Hm, nisam baš siguran.
Ovde u inostranstvu ljudi rade za jadni minimalac koji vam je podjednako jednak kao plata od 250 evra u Srbiji pa uspeju nešto da naprave ni od čega. I molim Vas nemojte reći da "njima je lako oni žive u Nemačkoj, Švajcarskoj...".
U Srbiji se može veoma komforno živeti ukoliko se snađete, nemojte misliti da u inostranstvu neko vas čeka raširenih ruku sa ključem od stana i kolima u graži, to je potrebno zaraditi.
Ukoliko želite nešto da menjate krenite od sebe i promene će doći postepeno.

Šupljikac

pre 6 godina

Ova Vlada ulaže mnogo napora u aktivnosti koje je stvarno teško objasniti bilo kakvom brigom za stanovništvo. Grade ekskluzivne zgrade, prave nebulozne fontane, pripremaju puteve za investitore, nabavljaju polovne avione, gradski prevoz - otpadaju točkovi...spisak je poduži i zajednička karakteristika svega toga je da sve to može i BEZ ovog naroda. Gde je tu narod? Oni sve rade za SEBE. Dokaz? Školstvo - srednji vek. Policija - pretprošli vek, Sudstvo - balkanska provincija pod Turcima. Zdravstvo - nivo vidara i nadrilekara...Kome oni pričaju svoje priče za "Laku noć Srbijo".

nion013

pre 6 godina

NE budite naivni pre 3 godine 1 metar drva je kostao 4000(mozda i 3700)a sada je 1m 5000(ja uzeo 5m platio 25000 i jos 2500 za secenje).

Nije povecanje nego vracanje na staro.

Za 3godine koliko su penzije smanjee daj je prosek 30e(uzeto) to je

preko 1000e a on sada daje pomoc od 5000 i vraca po 1-2%(sada po

5%)znaci za jos 3 godine ce vrati penzije na staro a koliko ce onda biti

metar drva ili struja koja je otisla na 3%.

Godisnje umre 30.000 a u penziju se ide sa 40 straza i 65godina.

Danas se ne isplati da se ide u penzije jer kada odes neko ti je uzeo nesto sto si zaradio za(35-40god)

Mikan

pre 6 godina

Ja sam lekar i povisica od 5000 mi nista ne znaci.
Dozvolite da objasnim.
Vrtic za dvoje dece placam trenutno u Beogradu 11 000, infostan 10 000, struju 4000, kablovska + fiksni + internet 4000, mobilni telefoni po 2400 to je 4800, za gorivo 5000. Engleski za decu 10000. Citava moja plata odlazi na rezije. Hvala Bogu,kredit za stan nemam.
Supruginu platu trosimo na hranu.
Ne smatram da zivim nesto mnogo kvalitetno time sto placam internet, mobilne i vodim decu na engleski.
Ne radim privatno i ne uzimam mito.
Najavili ste povecanje cena vrtica preko 10 0000 za dete u Beogradu.
Jos neka racunica?
Crno na belo.
Odlazi Vucicu,molim te da te moji oci ne vide...

Xli

pre 6 godina

Zaradjujem oko 150.000 mesecno ali zivim kao podstanar i to je ok ali samo za mene, za dvoje bi vec bilo zilet. Pricam o normalnom zivotu, da mozete da kupite nesto i malo da izadjete bez pritiska i grize savesti zato sto trosite novac na "nebitne" stvari. Meni je ovo "povecanje" smesno ali razumem da svaki dinar znaci. U svakom slucaju nadam se da ce nam svima uskoro biti bolje.

Ivan

pre 6 godina

Vi koji ste penzioneri i radnici u javnom sektoru treba da znate da ce ta povecanja dati tako sto ce nama privatnicima i nasim radnicima iscediti krv iz vena. Sada ce tek da nas maltretiraju za svaku sitnicu i kaznjavaju da bi napunili svoje prazne kase, a i dzepove. Opet ce to pucati preko necijih ledja, tako da se nemojte previše radovati.

Da se zna...

pre 6 godina

Moj otac je imao platu sve ukupno oko 42000 rsd, onda ste vi prepametni dosli i smanjili mu na 27000 rsd. I sad cete da mu povecate za 5% i da kazete veca nego ikad????
Ko koga ovde za.ebava??? Protiv zakona ste smanjili i njemu i drugim ljudima koji posteno rade svoj posao...

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

To znaci da jos uvek nisu vracene na nivo pre snizenja.
(Sasa, 14. oktobar 2017 13:09)
Ja ne znam da li je moj digitron pokvaren, ali oni nisu ni blizu toga! Moj otac je sa 54000 spao na 46000. Sa ovim povecanjem dobijace 48300. Povecanje treba da bude 17%, da bi se vratio na nivo, na kome je bio pre nego sto su mu uzeli.

dovla

pre 6 godina

Radujemo se povecanju a jos vise da ono sto se kaze to se i realizuje.Vlada iskrena i vredna,ponosni smo
(srpkinja, 14. oktobar 2017 13:17)

Aj' ne rise,botu!...majkw ti....ionako mi je vishe muka od ove robije od "drzave",nego josh u vashe nebulozne tirade i panegirike budalama da chitam!....

Hana

pre 6 godina

Premijerka i ima čime da se ponosi. Mislim da ova Vlada zaista radi dobro svoj posao, a sa velikim iščekivanjem su svi građani pozitivno ocenili ovo povećanje plata i penzija.

Steve G

pre 6 godina

Ma dok minimalac ne bude barem 300 evra, mozete vi da povecate plate u javnom sektoru za 100 posto, dzaba vam! Plate u privatnom sektoru 200-250 evra, radnici pod stalnim pritiskom, preti se kontrolama bolovanja, strani i domaci poslodavci vode glavnu rec, drzava ne stoji iza prava radnika... Kada se koji radnik pobuni, bude MOMENTALNO oznacen kao zuti, sorosevac i slicno... Populizam pred BG izbore, ali dzaba vam i da povecate 100 posto, kada je privatni sektor taj koji vam zaradjuje za plate! Partijski poslusnici i botovi mozda i budu imali neke koristi, dok se skupljacima sekundarnih sirovina u NS pisu kazne zbog kradje iz kontejnera!!

cacanin

pre 6 godina

Nista nece povecati jer po zakonu sto je oteo pre par godina mora da vrati do kraja 2017 godine. Sve cene, takse, porezi, struja, gorivo, hrana, hemija je poskupelo od 10-90% !!!

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.

Losmi

pre 6 godina

Znaci opet neki izbori dolaze?? Nisam u toku..
To kao prosli put obecali da ne slazem ali duplo... I onda..Ma ovaj mmf da nema njega???!!! Eh imali bi svi po 2000 e sigurnooo..
Obecali pa dali ni pola.. i naravno zaboravljeno..prosli izbori!!A sad se hvale tom brojkom..tim ,,povecanjem od prosli put.. pa jos komulativno??? Hahaha
Sta se primate ljudi?? Valjda ste navikli???Sada nam treba povecanje od bar 100 e za sve kojima su uzeli.. i mozda ni tad nece biti kao sto je bilo... u tom trenutku cena i svega ostalog... Samo vas molim ...svima koji su tada ostali bez 10 % pa i vise... setite se ..tj pogledajte cene iz tog vremena...i dalje vam debelo smanjuje.. ali ovako mnogo lakse zvuci...

Bojan

pre 6 godina

Pa kao posledica svega sto se radilo u prethodnom periodu, sasvim je ocekivano da sada krenu povecanja i da ih bude jos , narod u Srbiji ce bolje ziveti.

slavko

pre 6 godina

Nerazumem radost "povećanja plata i penzija" i one koji ovo podržavaju
jer je ovo obmana. Povečanje dobijaju oni kojima penzija nije oteta a
oštećeni nisu dobili ono što im je oteto. Demagog kaže da vračanjem
penzija gube najsiromašniji oni kojima penzija nije smanjena i njima nek
ostane a vratite onima kojima ste je oteli.
ZAŠTO KOJEKAVI DEMAGOZI OTVORENO LAŽU O OVOME.
Samo da znate da će penzije jednog dana biti vraćene bez obzira na demagoge
i razne psihiće i razne šlihtare oko vlasti.

Mikan

pre 6 godina

Poštovani moj premijeru ( ovo moj ne morate da čitate Iz razloga što ne smatram da ste moj premijer, kao što smatram da je osoba koja trenutno vrši funkciju predsednika republike neadekvatna za istu i nije moj predsednik) da li bi ste bili ljubazni da mi odgovorite kada ste planirali da mi vratite protiv ustavno uzet novac od onog takozvanog solidarnog poreza?
Takodje, kada kada planirate da vratite novac penzionerima koje ste opljačkali?

Stefan

pre 6 godina

Znači da očekujemo uskoro i poskupljenja...
(Leteći veverac, 14. oktobar 2017 13:10)

Nemam nameru da branim ovu vladu, ali moram da kazem da komentar ne stoji. Poskupljenja su direktno vezana za inflaciju, ne nuzno za rast plata i penzija u javnom sektoru. Pri tome, minimalna inflacija je uvek dobra, jer se u suprotnom odlazi u deflaciju, sto je simptom smanjene potrosnje i ekonomske stagnacije.

maly mclasky

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.

dovla

pre 6 godina

MA KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
(Nikola, 14. oktobar 2017 13:17)

Nemaju oni NI STIDA NI SRAMA!...OBRAZ DJON!...to si valjda do sad mnogo puta skapirao....

dujda

pre 6 godina

5% za gospodina..
Vi? Lekar, 30 god staza, muz invalid..
10% za gospodju..
A vi? Penzionerka, nemam pare za lekove, a i televizor mi se pokvario..
Sutra stize majstor za tv..
A za lekove?
Polako, gospodjo, danas resavamo najbitnije stvari

Voja

pre 6 godina

Znači, NE POŠTUJETE ZAKON, koji ste doneli.
Umanjenje penzija je oročeno na 3 godine.
Prvo treba vratiti umanjene penzije, a tek nakon toga povećavati...
Ovo je samo mazanje očiju, sirotinji.

gojko

pre 6 godina

dokle god premijer, predsendik ko god bude fokusiran da 'drzavnu kasu' on ne gleda na prosperitet celog naroda jer brine samo o svojoj kasi. Sta je sa onima koji tu kasu pune i koji su zdravo tkivo naseg drustva? Premijerka bi mogla poceti da se izrazava kad prica o ekonomiji u iznosu BDPa po glavi stanovnika jer taj podatak oslikava visinu zivotnog standarda. A on je manji od 2012 kad su dosli na vlast SNS.

Ko ne veruje nek pogleda:
https://www.google.rs/search?q=gdp+per+capita+serbia

2012 - $5.659
2016 - $5.348

Nama je standard opao za 5 godina SNSa za $311 odnosno za $25 mi imamo manje svaki mesec nego sto smo imali 2012.

Pa gde je tu neki uspeh ljudi? Ajmo biti relni i pogledati istini u oci. SNS mora da prestane da naduvava balon jer trosimo nase vreme i vreme nase dece. Fiskalno konsolidacijom su smanjili plate i penzije da bi zakrpili svoju kasu, ali su tako ostetili zivotni standard i usporili su rast BDPa. Nisu jos ni vratili sta su oduzeli a kamoli da idemo gore, ekonomska politika je promasaj i vredjanje je intiligencije da pricamo o nekakvim nenormalnih uspesima ili sam ja lud ?!

nwa-31111

pre 6 godina

Ovim povećanjem penzije se neće povećati, neće se ni deimično vratiti na staro stanje, već će se samo uskladiti sa inflacijom od 2014. do danas. Ako je to (jediini) uspeh ove vlade,, takva vlada nam nije ni potrebna.

123

pre 6 godina

Kriminalci nista ne vracaju nego smanjuju koliko protivustavno mesecno otimaju od penzionera. Kad se beskicmenjaci iz ustavnog suda konacno oglase da odbrane Vucicev lopovluk treba lepo u Strazburg a onda da vrati i sve pokradeno s kamatom.

Branko

pre 6 godina

E sad da se ljudima kaze sta radi drzava. Poreska uprava Valjevo nine radila resenja zadnje tri godine i sad rade prinudnu naplatu za samostalne delatnosti. Resenja koja se izdale pre nedelju dana preduzetnike koji su redovno placali doprinose su stavili u poziciju prinudne naplate od 1000+ Eur. Jel to drzava prinudno naplacuje porez da bi platila penzionere? Odlicno nam ide. Lopovi

coki

pre 6 godina

Bokica...po kojoj logici ti je veca penzija kad su ti prethodno uzeli mnogo vise nego kada zbrojis sva "povecanja"?ako ti neko uzme 6.000 din,pa ti posle "povecanjima" vrati za par godina 3.500 din to znaci da su ti i dalje smanjili penziju za 2.500 din,dakle nije ni vraceno ono sto su ti pre oteli i pokrali.

Aleksije

pre 6 godina

Svim botovima zelim da im smanje plate za 10%.
(Sasa, 14. oktobar 2017 14:02)

Ne! Ja svim botovima zelim da zive od svog znanja u svojim privatnim firmama i da od tog svog rada hrane porodice. Da vidim da li ce i na ovu zelju da lupaju minuse. Ovo ime je test inteligencije.

Fenomen

pre 6 godina

Ponizavajuce...za nekog ko ima recimo penziju od 15000, a takvih je najvise povecanje iznosi citavih 750 dinara. Siguran sam da ce ti ljudi biti u ekstazi od srece. Ponizavanje naroda se nastavlja.

Goran

pre 6 godina

Nekako su uspeli da od svakog povecanja plata i penzija naprave vrhunsku vest i opstenarodno zadovoljstvo, nakon meseci i godina cekanja da vodja dozvoli koji procenat i onda to izgleda kao veliki poklon i uspeh. Koliko se secam, pre njihove vlasti svako malo su se plate i penzije povecavale i to bi bila samo mala crtica od vesti, sa par komentara. Uradite pretragu "povecanje penzija" pa cete videti.

Pera

pre 6 godina

Bravo premijerka bravo Vucicu bravo botovi a sad raspustite fiskalni savet jer su neznalice , rekli su maksimalno 5 % za zaposlene i 2,5 % za penzionere ocigledno premijerka i Presednik Vucic bolje znaju jos jenom bravo.

Goran

pre 6 godina

"Zaposlenima u državnoj administraciji i ministarstvima plate će od iduće godine biti uvećane pet odsto."
Znači ovako: pošto su svi koji nisu dobili ugovor za stalno prebačeni na ugovor PP (koji po pravilu ne podrazumeva mogućnost uzimanja bolovanja i odmora) plata im je automatski smanjena za oko 1500 do 2000 dinara. A sada će dobiti 5%, što je manje od 1000 dinara. Eto dobre računice za ovu vlast. A da, pre toga je već jednom smanjena plata... to znači da vlada ima neverovatno dobru računicu, ne može bolje. Ljudi imaju znatno manju platu, od inače bezobrazno male plate, a vlada će se dičiti "povećanjem". Sramota, ljudi nisu glupi. Ljudi znaju da računaju, imaju mozak da pamte i znaju šta radite.

dovla

pre 6 godina

ha ha ha.. uzeli deset posto a povecali pet, kakav boljitak. sad kad krenu da samaraju struju i komunalije nece nam biti dobro
(goxy45, 14. oktobar 2017 13:16)

Necce biti potrebe da poskupljuju bilo kakve rezzije....roknucce akcize na chorbu,a to cce napichiti maloprodajne cene u nebo,ko shto vecc i jeste!...a shto se "shamaranja" tiche-dovoljan je POREZ NA BUDALE(chitaj-porez na kuccu/stan u kom zzivish s porodicom)!...to cce da okinu jedno dvesta,trista posto-pa da vish' SHTA JE SHAMARANJE!...al neka,"sami pali-sami se ubili"....

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Sada kada znamo kada i za koliko ce nam biti povecane plate, imamo cemu da se radujemo.
(Radnik, 14. oktobar 2017 14:34)
Sunki u sledecem sendvicu?

NSNO

pre 6 godina

Čekajte, zar nije rečeno da će plate i penzije biti veće nego ikad!? Koliko se sećam penzije i plate u javnom sektoru su smanjene za 10%. Sve da su povećane i penzije za 10% one opet nisu na istom nivou kao pre smanjenja.
Ali, narod dogmatski veruje u ono sto mu se servira u medijima.

Dorcolac

pre 6 godina

Aman koga farbate ...koje povecanje ...to je VRACANJE onoga sto je uzeto protivustavno i to jos nije vraceno na nivo pre smanjenja ...sram vas bilo ..koje "povecanje" ...VRACANJE

lovac u zitu

pre 6 godina

Yeaaaah. Ja kao vozac hitne u domu zdravlja,sa koeficijentom 7,9 i osnovicom od 24 000 imacu 2400 povecanje. Pa ja prosto ne znam da opisem svoju srecu i ushicenje. Hvala vodji,hvala vladi,pa ja stvarno...

Bojan BG

pre 6 godina

Penzije nisu čak ni vraćene na nivo pre sniženja. I međuvremenu je za 5 godina inflacija bila oko 10%. Dakle, da se Vučić držao zakona, sada bi penzije bile bar 15% veće... tako da je tih 5% zamazivanje očiju.
Ipak, penzioneri većinski glasaju za njega.

peca

pre 6 godina

Ovo može biti samo u Srbiji. Privredni rast ako budemo imali sreće 3%,povećanje plata u javnom sektoru 10 %.Odakle? Znate li da je prosek plata u privatnom sektoru manji nego u javnom. Pa odakle onda. Kao da jedan zakon važi u javnom sektoru a drugi kod privatnika gde jedino pravo imaš da uzmeš knjižicu. Kod privatnika nije obavezan ni sindikat, ne smeš ni da pitaš za povećanje plate, ni kada će biti, imaš godišnji odmor na papiru zakonski minimum 20 dana, u slučaju prestanka rada po novom zakonu dobiješ neku mizeriju (četvrtina plate za godinu staža kod zadnjeg privatnika). A ministar vojni a bivši ministar rada je pričao na sva usta kako je zakon dobar za radnike. I evo ga 15 minuta priča na temu stana, samo nikako da pomene odakle mu tolike pare i kako je zaradio.

Ilke

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.
(maly mclasky, 14. oktobar 2017 15:17)

Ja kao nastavnik sada iman 45000 a posle povecanja cu imati 49500 din. Tako da ne znam gde ti to radis, jedino ako predajes sa diplomom vise skole.

igor

pre 6 godina

Tri godine zamajavaju gradjane, prvo su uzeli pare a sada ih vracaju i sve predstavljaju kao neki uspeh, a sustinski se nista nije promenilo, nemamo nikakav rast, investicije su nula, javna preduzeca i drzavne jasle nisu pipnute, privrednici grcaju, nema posla, odlaze svi redom, nepismeni preuzimaju fukcije, stranke su biroi za zaposljavanje, za sve treba veza...To je realnost, ne treba se samozavaravati...

Ghost Protocol

pre 6 godina

I ovo je vama "znacajno povecanje". Jel me zezate? A to sto su vece penzije smanjene za po 14% to nista a? Ovo NIJE povecanje, vec delimicno vracanje na staro.

Acika

pre 6 godina

Kakve legende!
A što silnim firmama kasne.sa vraćanjem PDV-a po dva meseca, a hoće da povwćavaju plate i penzije. Možda će ,da bi povećali plate, prestati i da ga vraćaju.

Djordje NS

pre 6 godina

Pa ovo su nezapamćeni rezultati ekonomskog tigra sa Balkana i ekonomije koja je ostavila u senci i jedan privredni rast Nemačke.
Sad svi oni što su do sad zarađivali 25.000 dinara će ubusuće dobijati zarade NIKAD veće u istoriji i sa 27.000 dinara napokon za te porodice kriza postaje prošlost i ružna uspomena.

Miki kontiki

pre 6 godina

Какво повећање, е ово је стварно превазишло сваку меру, чак и оно доброг укуса.

Dejan

pre 6 godina

Ako su tri godine penzije smanjene 10% koliko treba godina da se sa povecanjem od 5% penzionerima anulira uzeto ako se uracuna povecanje na vec umanjene penzije?
Zadatak za osnovnu skolu!

Kiki

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)

Druže to znači da ili imaš platu od 78.000 ili penziju od 39.000, a nešto ne verujem da bi penzioner davao pare za iPhone, pa te molim da nam kažeš koji to posao radiš kad je tako plaćen u državnoj službi?

liks

pre 6 godina

Penzionerima 5 %, a ostalima 10%, to je pocecanje od 10 do 30 evra. Premijerka rece da su osvojene 23 sportske medalje, ali joj je izgleda bilo neprijatno da kaze da je po tom osnovu sportistima i trenerima isplaceno oko 5 miliona evra , svakom po od 20.000 do 40.000 evra. Jer valorozacija rada prosvetara i lekara i rada sportista je izgleda u rasponu 1 prema 4.000.

Sprdnja!

pre 6 godina

Penzioneri sa penzijama od 15-25000 dinara, koji su bili srecni kad su nama bahatima skresali penzije, dobice sa ovim povecanjem od 750-1225 din. Plus, ako neko od tih srecnika sa povecanjem predje 25000, odmah ce mu se na taj visak obracunati 22% umanjenja i za toliko ce manje dobiti. Radost, sreca!

milorad

pre 6 godina

Jedan sam od onih koji su radili 40 g., napunili 65 g. starosti, kojima su oteli pre tri godine 10 i vise hiljada. Dakle, dok sam radio doprinosi na moju platu su bili veliki. Tada su neki drugi penzioneri ziveli od mojih doprinosa a danas opet penzioneri zive od otetih monih para. Njih 60posto kaze ova polupismena premijerka imace penziju 8 posto vecu. Znaci idemo ka uravnilovki. Uravnilovka je jedan od principa komunizma. I zato ziveo komunizam.

Miodrrag

pre 6 godina

Drago mi je zbog zaposlenih ali dokle će ova vlast da otima od dela nemoćnih penzionera. Ovim se nastavlja sa penzionerima I i II reda. Postojala je evropska država u prošlom veku koja je imala građane I i II reda i predsednika koji sve odlučuje, ali ne bi trebalo da prepisujemo od nje. Neka ova vlast dozvoli rad ustavnom sudu da proceni ispravnost odluke o neravnomernom smanjenju penzija ako je sigurna u ispravnost pa da tužimo državu međunarodnom sudu ali znaju da nisu u pravu pa odugovlače

nis

pre 6 godina

Samo kazite koliko je sve poskupelo,pad prometa i do 40% u manjim marketima,podigli poreze pa kada to sve saberete ljudi zive u jos vecoj bedi i siromastvu i standard nikad gori!

vladimir

pre 6 godina

Znaci to povecanje nije rezultat vaseg dobrog rada, vec vracate u promilima ono sto uzimate od gradjana ovih par godina. Bolje da vratite ljudima penzije i plate na nivo pre uvodjenja vaseg tzv solidarnog poreza, jer je izgleda solidaran samo za vas draga gospodo.. Ova vest ne bi trebalo da bude nesto cime bi trebali da se ponosite!

srbenda

pre 6 godina

Uzeo mi 12 hiljada od penzije.Sa svim do sada povecanjima"vratio"mi 3,5 hiljade. Ceo zivot sam radio odgovoran i dobro placen posao. A povecace kancelarijskim pacovima 10%.Ionda ce da izadje pred narod i da kazeka ko nikada nisu neki imali vecu penziju.Pa naravno.Inaj ko je imao 15 hiljada dobice povecanje za 750 dinara vecu pezniju

dovla

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.
(Schaumburg Illinois, 14. oktobar 2017 13:18)

Ticcu,torima,ti si bar uspeo da zbrishesh za Chikago i ostavio ovu prokletu chamotinju i ekonomsku i drushtvenu zzabokrechinu daleko iza sebe,kao prosti Bozze neki ruzzan san......a shta da radimo mi koji smo na OVO OVDE OSUDJENI,kao na dozzivotnu robiju!?!?...ponekad mi dodje da puknem od muke!!!...ne toliko ekonomsko-materijalne,koliko mentalne...

sasho

pre 6 godina

Pored glasanja + - treba postaviti i suzdržan sa : .
Sve je ovo ok,ali bez poskupljenja makar do sledeceg septembra.Ako poskupe komunalije ili infostan sve mu je to isto.Hrana je u Srbiji papreno skupa.Jedino hleb je jeftiniji nego u EU.

bata

pre 6 godina

Eto, još samo da uspem naći posao i taman... Hajde, kažu da je prvih 7 godina potrage najteže... Ta je moja godina... Ko šiša biro koji mi otvoreno kaže da za fizioterapeuta u Srbiji nema posla, ko šiša sve razne infostudove koji ne izbacuju konkurse a novi ljudi se opet nekako zapošljavaju, ko zna po kojoj osnovi kada nije bilo konkursa... Obećala Premijerka i Precedmijer, biće para...

Marija

pre 6 godina

Posto i dalje vaze zakoni kojim se smanjuju plate i penzije, ovo povecanje ce u startu biti smanjeno. Penzionerima preko 25000 ce iznos povecanja biti umanjen za 22-25%, a zaposlenima ce iznos povecanja biti smanjen za 10%. Pri tome se iznosi penzija i plata za spremacicu i hirurga sve vise priblizavaju jer se spremacici stvarno povecava, a hirurgu se i dalje smanjuje.

Uškozaminje

pre 6 godina

Ljudi pa zar niko da pita šta je sa javnim preduzećima kojima su već 3 godine smanjene plate 10% i ni dinar nije vraćen? Razlika se uplaćuje u budžet. Pa zar oni koji posluju uspešno treba da finansiraju sve ostale? Bruka za državu, sindikate, sve koji ćute o ovome...

nessa

pre 6 godina

kako me nerviraju sa recima poput povecanje i linearno trude se da ispadnu pametni..a narod glup, ne povecavaju plate ..tek kad vrate stare onda moze 10 posto dotle vracamo plate na staro ne pravite vest od nicega i ne pravite me majmunom

boki

pre 6 godina

Aerodromu su isto uzeli 10%, a sada nema povećanje. Kada ce da nam se vrate pare ili barem kada će te da nam vratite ako ne i povećate plate na aerodromu nikola tesla,(koji obara sve rekorde u poslovanju) a radnici imaju 40 000??

Ivan

pre 6 godina

A mi u javnim preduzecima. Vec tri godine mi je plata smanjena 10% i nijedno povecanje me nije zahvatilo. Sta smo mi? Sugavi? Do kada mislite da mi plata bude zamrznuta.

Grunf

pre 6 godina

Ništa nije veće.Najpre aktuelna vlast je smogla hrabrosti da stavi ruku u penzioni fond i otme pare.To je kao kada bi Vam neko zavukao ruku u štednju i uzeo deo novca.5% ste povećali plate penzionerima,a koliko ono beše dnevnica političarima.Mesečno ste povećali penziju velikom delu penzionera onoliko koliko će iznosti dnevnica nekog ministra,polanika...Zar Vas nimalo nije stid da uopšte o oovme govorite.Niste vi povećali plate zdravstvenim radnicima,prosvetarima td. nego još niste ni vratali ono pto ste im oteli.Tu treba obračunati i kamate.Samo još nedoumica na koji deo Vlade ste ponosni.Na rešenje sličaja Savamala,na rodbinu ministara koja kupuje stanove...Na nepismenost sekretarijata koji ne znaju ni šta je ćirilica,a šta latinica,na infrastrukturne projekte gde bilbord stoji na sred kocke kao putokaz za slabovide ili hidrant.Na povećanje troškova života,na smrtnost pacijenata po bolnicama.Verovatno ste ponosni što se na pregled čeka po godinu dana,što kadar odlazi,ponosni ste na ministra prosvete,ponosno ste što imate folk pevača na mestu ministra inostranih poslova.Kako se osećate?Good-no good kako bi rekao MIP-a Srbije.Ma ponosni ste najviše na rad skupštine.Oni predivni dijalozi.Sve za ponos nema šta.Ko to može da sopori.Verujte meni na reč-nemojte svojim očima.

ja

pre 6 godina

Okrenite se oko sebe, i zapitajte se ko i vasiih prijatelja ili poznanika radi u privatnoj proizvodnoj firmi. Uvidecete da takvih nema mnogo.Ja nisam našao nijednog.Onda , ako ste pošteni , shvatićete da vam je ovo povećanje premija, koja se isplaćuje od ogromnih akciza i uteranog poreza.I nas polozaj neće izmeniti ništa.

BODIBOND

pre 6 godina

Ajde naucnici svi vi koji kritikujete objasnite vi meni jednu stvar:
Najveca plata koju sam imao je bila 48400 din. Sa smanjenjem bila je oko 44000. Sa ovim povecanjem imacu 48400+4840= 53140 din. 48400 je plata posle poslednjeg povecanja. Koliko vi lazete i umisljate to nije normalno. Radim 20 godina nikada nisam imao platu preko 50000 din.

miki

pre 6 godina

sta vise da vracaju ...zasto niste uskreni vec je vraceno ono sto je uzeto a ovo je stvarno povecenje...moj otac bez ovog povecanja ima vecu penziju pre smanjenja...sto to negirate...sto vise pricate da vam prvo vrati ...pa koliko da vam vise vrati ....50 posto po vama ...zalosno je sto se to odnosi samo na javni sektor...a privatni na minimalcu i dalje ..bez odmora bolovanja kad i koliko hoces...kupovinu na rate koju nude po drzavnim firmama ..mogucnost za kredit i siguran posao do penzije...a taj radnik radi za ovog drugog koji sve to ima i koji je nezadovoljan uvek..sve malo

Bokica

pre 6 godina

Povećanje jeste, ali budimo realni, sve je ti baš malo i nedovoljno za pristojan život. znači na penziju od 20,000 povećanje 1,000. Taman za povećanje struje i ostalih komunalija. Na kraju sve dodje na isto ako ne i gore...

dr

pre 6 godina

Zanimljiva računica. Neko ti ukrade 5000 dinara, krvavo zarađenih, onda ti vrati od toga 1000 i kaže evo, častio sam te 1000 dinara, vidiš kako sam ja dobar. Ovo samo nazadnjačke botine mogu da progutaku sa puno majoneza.

SuzanaN

pre 6 godina

Sadasnja Vlada je veoma puno napora i rada ulozila da bi se mi sada radovali. Najlepsa vest kojoj su se danas mnogi obradovali , svakako je vest o povecanju plata i penzija.

kole

pre 6 godina

Plata mi je bila pre smanjenja, 39.000, sa smanjenjem od 10 posto, plus minuli rad koji su mi uzeli u istom paketu mera, plata mi je trenutno 33.000. Oni sada povecavaju 10 % tako da ce mi plata biti 36.300. Dakle, kakve su ovo lazi, ovo je strasno. Oni to predstavljaju kao povecanje. Vi gospodo vracate deo od onoga sto ste onako kasapski oduzeli od naroda i ne racunajuci vase "vispreno" glasacko telo, svi ostali razumeju o cemu se radi. Sramota

Neopterecen

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
(jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)


Dobro vas placaju, botovi...

sram vas bilo!

pre 6 godina

Rast plata i penzija je zasnovan na ekonomskom rastu a nije rezultat zaduživanja
(Dara, 14. oktobar 2017 17:49)

Bote Daro, kod zutih su povecavali plate i penzije, nisu ih otimali, sa mnogo manjim zaduzivanjem, ovi tvoji pokradose gradjane, zaduzise se do grla, a vas nije sramota da ih hvalite???

Gde vam je dostojanstvo, kako se u ogledalo pogledate botovi???

Rajko

pre 6 godina

Ne razumem mentalni sklop botina koje lupaju minuse kad im kazes da je "povećanje" minorno i da debelo zaostaje za otetim postotkom.
Koji mozak treba da imaš (ili nemaš) da ne možeš da sabereš 2+2.
Što je najgore, veliki broj njih je na nekom položaju.

Miki kontiki

pre 6 godina

Овом динамиком повећања требаће нам 50 година да достигнемо 1000 евра. У међувремену инфлација учини своје, тако да ово повећање заправо само нивелише пораст цена, да не помињем овом приликом смањењ плата и пензија у већој стопи од овог повећања.

rada

pre 6 godina

Verujem da je vest o povecanju plata obradovala mnoge. Bilo da su zaposleni u prosveti, zdravstvu,sudstvu,tuzilastvu,,ustanovama kulture,vojsci, policiji....ma svi zaposleni se raduju.

zz

pre 6 godina

ajmo redom:
-skines 10%
-povecas za 5-10%

ZNACI TI NISI NISTA POVECAO,NEGO SI SAMO VRATIO!!

-a u medjuvremenu i inflacija pojela tih njihovih 10% vise puta,pa pogledajte cenu struje,namirnica,robe....itd.od prosle godine i ove!!

pa samo ogrev je otisao za 1000rsd po kubiku od prosle godine,A GDE JE OSTALO????

na ovakve budalastine se pale samo idioti bez mozga!!!...realno povecanje ako uzmemo u obzir vreme od kada je ODUZETO tih 10%,i kada URACUNAMO INFLACIJU koja je to pojela,TREBA SAD DA BUDE MINIMUM 30% da bi se to vratilo na staro i da ljudi osete ono sto im je ukradeno!!!

a u ovo sto se ovde kaze...samo glup covek moze da veruje!i time da se ponosi!

Malo aritmetike

pre 6 godina

kada se skine 10% sa 40.000 ostaje 36.000. Kada se 36.000 poveca za 10% dobije se 39.600. Samo da razjasnim da 10% nije isto kada se skida i kada se povecava.

Danice, danice.. Čula si za Vinču kao što si čula za Madagaskar!

pre 6 godina

Meni je hit što nikog živog u Beogradu ne mogu da sretnem i da je zadovoljan ovim povećanjem a na ovoj vesti gomila naručenih hvalisanja. Pa šta i ako daju 1000-2000.
Za tri godine su nam uzeli dušu a ta sića to ne može da nadomesti ni za 10 godina!

boki

pre 6 godina

Aerodromu su isto uzeli 10%, a sada nema povećanje. Kada ce da nam se vrate pare ili barem kada će te da nam vratite ako ne i povećate plate na aerodromu nikola tesla,(koji obara sve rekorde u poslovanju) a radnici imaju 40 000??

Schaumburg Illinois

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.

dovla

pre 6 godina

Radujemo se povecanju a jos vise da ono sto se kaze to se i realizuje.Vlada iskrena i vredna,ponosni smo
(srpkinja, 14. oktobar 2017 13:17)

Aj' ne rise,botu!...majkw ti....ionako mi je vishe muka od ove robije od "drzave",nego josh u vashe nebulozne tirade i panegirike budalama da chitam!....

Goran

pre 6 godina

Muka mi je više od ovih botova i naprednjačke lopovske mašinerije ! ! !
Krajnje, ali zaista krajnje je vreme da se izadje na ulice. Ovi će nas sahraniti sve i neće sjahati sa naših ledja drugačije.

Ivan

pre 6 godina

Vi koji ste penzioneri i radnici u javnom sektoru treba da znate da ce ta povecanja dati tako sto ce nama privatnicima i nasim radnicima iscediti krv iz vena. Sada ce tek da nas maltretiraju za svaku sitnicu i kaznjavaju da bi napunili svoje prazne kase, a i dzepove. Opet ce to pucati preko necijih ledja, tako da se nemojte previše radovati.

cacanin

pre 6 godina

Nista nece povecati jer po zakonu sto je oteo pre par godina mora da vrati do kraja 2017 godine. Sve cene, takse, porezi, struja, gorivo, hrana, hemija je poskupelo od 10-90% !!!

maly mclasky

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.

123

pre 6 godina

Kriminalci nista ne vracaju nego smanjuju koliko protivustavno mesecno otimaju od penzionera. Kad se beskicmenjaci iz ustavnog suda konacno oglase da odbrane Vucicev lopovluk treba lepo u Strazburg a onda da vrati i sve pokradeno s kamatom.

Losmi

pre 6 godina

Znaci opet neki izbori dolaze?? Nisam u toku..
To kao prosli put obecali da ne slazem ali duplo... I onda..Ma ovaj mmf da nema njega???!!! Eh imali bi svi po 2000 e sigurnooo..
Obecali pa dali ni pola.. i naravno zaboravljeno..prosli izbori!!A sad se hvale tom brojkom..tim ,,povecanjem od prosli put.. pa jos komulativno??? Hahaha
Sta se primate ljudi?? Valjda ste navikli???Sada nam treba povecanje od bar 100 e za sve kojima su uzeli.. i mozda ni tad nece biti kao sto je bilo... u tom trenutku cena i svega ostalog... Samo vas molim ...svima koji su tada ostali bez 10 % pa i vise... setite se ..tj pogledajte cene iz tog vremena...i dalje vam debelo smanjuje.. ali ovako mnogo lakse zvuci...

Fenomen

pre 6 godina

Ponizavajuce...za nekog ko ima recimo penziju od 15000, a takvih je najvise povecanje iznosi citavih 750 dinara. Siguran sam da ce ti ljudi biti u ekstazi od srece. Ponizavanje naroda se nastavlja.

slavko

pre 6 godina

Nerazumem radost "povećanja plata i penzija" i one koji ovo podržavaju
jer je ovo obmana. Povečanje dobijaju oni kojima penzija nije oteta a
oštećeni nisu dobili ono što im je oteto. Demagog kaže da vračanjem
penzija gube najsiromašniji oni kojima penzija nije smanjena i njima nek
ostane a vratite onima kojima ste je oteli.
ZAŠTO KOJEKAVI DEMAGOZI OTVORENO LAŽU O OVOME.
Samo da znate da će penzije jednog dana biti vraćene bez obzira na demagoge
i razne psihiće i razne šlihtare oko vlasti.

NSNO

pre 6 godina

Čekajte, zar nije rečeno da će plate i penzije biti veće nego ikad!? Koliko se sećam penzije i plate u javnom sektoru su smanjene za 10%. Sve da su povećane i penzije za 10% one opet nisu na istom nivou kao pre smanjenja.
Ali, narod dogmatski veruje u ono sto mu se servira u medijima.

Da se zna...

pre 6 godina

Moj otac je imao platu sve ukupno oko 42000 rsd, onda ste vi prepametni dosli i smanjili mu na 27000 rsd. I sad cete da mu povecate za 5% i da kazete veca nego ikad????
Ko koga ovde za.ebava??? Protiv zakona ste smanjili i njemu i drugim ljudima koji posteno rade svoj posao...

dovla

pre 6 godina

MA KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
(Nikola, 14. oktobar 2017 13:17)

Nemaju oni NI STIDA NI SRAMA!...OBRAZ DJON!...to si valjda do sad mnogo puta skapirao....

Voja

pre 6 godina

Znači, NE POŠTUJETE ZAKON, koji ste doneli.
Umanjenje penzija je oročeno na 3 godine.
Prvo treba vratiti umanjene penzije, a tek nakon toga povećavati...
Ovo je samo mazanje očiju, sirotinji.

coki

pre 6 godina

Bokica...po kojoj logici ti je veca penzija kad su ti prethodno uzeli mnogo vise nego kada zbrojis sva "povecanja"?ako ti neko uzme 6.000 din,pa ti posle "povecanjima" vrati za par godina 3.500 din to znaci da su ti i dalje smanjili penziju za 2.500 din,dakle nije ni vraceno ono sto su ti pre oteli i pokrali.

Šupljikac

pre 6 godina

Ova Vlada ulaže mnogo napora u aktivnosti koje je stvarno teško objasniti bilo kakvom brigom za stanovništvo. Grade ekskluzivne zgrade, prave nebulozne fontane, pripremaju puteve za investitore, nabavljaju polovne avione, gradski prevoz - otpadaju točkovi...spisak je poduži i zajednička karakteristika svega toga je da sve to može i BEZ ovog naroda. Gde je tu narod? Oni sve rade za SEBE. Dokaz? Školstvo - srednji vek. Policija - pretprošli vek, Sudstvo - balkanska provincija pod Turcima. Zdravstvo - nivo vidara i nadrilekara...Kome oni pričaju svoje priče za "Laku noć Srbijo".

Marija

pre 6 godina

Posto i dalje vaze zakoni kojim se smanjuju plate i penzije, ovo povecanje ce u startu biti smanjeno. Penzionerima preko 25000 ce iznos povecanja biti umanjen za 22-25%, a zaposlenima ce iznos povecanja biti smanjen za 10%. Pri tome se iznosi penzija i plata za spremacicu i hirurga sve vise priblizavaju jer se spremacici stvarno povecava, a hirurgu se i dalje smanjuje.

dovla

pre 6 godina

ha ha ha.. uzeli deset posto a povecali pet, kakav boljitak. sad kad krenu da samaraju struju i komunalije nece nam biti dobro
(goxy45, 14. oktobar 2017 13:16)

Necce biti potrebe da poskupljuju bilo kakve rezzije....roknucce akcize na chorbu,a to cce napichiti maloprodajne cene u nebo,ko shto vecc i jeste!...a shto se "shamaranja" tiche-dovoljan je POREZ NA BUDALE(chitaj-porez na kuccu/stan u kom zzivish s porodicom)!...to cce da okinu jedno dvesta,trista posto-pa da vish' SHTA JE SHAMARANJE!...al neka,"sami pali-sami se ubili"....

dovla

pre 6 godina

To joj Pinokio reko,bez njega ni pertle ne zna da veze.Lazete narod,osipa se populacija i cemu se nadate gospodo Politicari?Na sledecim izborima dobice te vlast samo sa svojim clanovima.
(Schaumburg Illinois, 14. oktobar 2017 13:18)

Ticcu,torima,ti si bar uspeo da zbrishesh za Chikago i ostavio ovu prokletu chamotinju i ekonomsku i drushtvenu zzabokrechinu daleko iza sebe,kao prosti Bozze neki ruzzan san......a shta da radimo mi koji smo na OVO OVDE OSUDJENI,kao na dozzivotnu robiju!?!?...ponekad mi dodje da puknem od muke!!!...ne toliko ekonomsko-materijalne,koliko mentalne...

Djordje NS

pre 6 godina

Pa ovo su nezapamćeni rezultati ekonomskog tigra sa Balkana i ekonomije koja je ostavila u senci i jedan privredni rast Nemačke.
Sad svi oni što su do sad zarađivali 25.000 dinara će ubusuće dobijati zarade NIKAD veće u istoriji i sa 27.000 dinara napokon za te porodice kriza postaje prošlost i ružna uspomena.

Mikan

pre 6 godina

Ja sam lekar i povisica od 5000 mi nista ne znaci.
Dozvolite da objasnim.
Vrtic za dvoje dece placam trenutno u Beogradu 11 000, infostan 10 000, struju 4000, kablovska + fiksni + internet 4000, mobilni telefoni po 2400 to je 4800, za gorivo 5000. Engleski za decu 10000. Citava moja plata odlazi na rezije. Hvala Bogu,kredit za stan nemam.
Supruginu platu trosimo na hranu.
Ne smatram da zivim nesto mnogo kvalitetno time sto placam internet, mobilne i vodim decu na engleski.
Ne radim privatno i ne uzimam mito.
Najavili ste povecanje cena vrtica preko 10 0000 za dete u Beogradu.
Jos neka racunica?
Crno na belo.
Odlazi Vucicu,molim te da te moji oci ne vide...

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

To znaci da jos uvek nisu vracene na nivo pre snizenja.
(Sasa, 14. oktobar 2017 13:09)
Ja ne znam da li je moj digitron pokvaren, ali oni nisu ni blizu toga! Moj otac je sa 54000 spao na 46000. Sa ovim povecanjem dobijace 48300. Povecanje treba da bude 17%, da bi se vratio na nivo, na kome je bio pre nego sto su mu uzeli.

srbenda

pre 6 godina

Uzeo mi 12 hiljada od penzije.Sa svim do sada povecanjima"vratio"mi 3,5 hiljade. Ceo zivot sam radio odgovoran i dobro placen posao. A povecace kancelarijskim pacovima 10%.Ionda ce da izadje pred narod i da kazeka ko nikada nisu neki imali vecu penziju.Pa naravno.Inaj ko je imao 15 hiljada dobice povecanje za 750 dinara vecu pezniju

Mikan

pre 6 godina

Poštovani moj premijeru ( ovo moj ne morate da čitate Iz razloga što ne smatram da ste moj premijer, kao što smatram da je osoba koja trenutno vrši funkciju predsednika republike neadekvatna za istu i nije moj predsednik) da li bi ste bili ljubazni da mi odgovorite kada ste planirali da mi vratite protiv ustavno uzet novac od onog takozvanog solidarnog poreza?
Takodje, kada kada planirate da vratite novac penzionerima koje ste opljačkali?

Bojan BG

pre 6 godina

Penzije nisu čak ni vraćene na nivo pre sniženja. I međuvremenu je za 5 godina inflacija bila oko 10%. Dakle, da se Vučić držao zakona, sada bi penzije bile bar 15% veće... tako da je tih 5% zamazivanje očiju.
Ipak, penzioneri većinski glasaju za njega.

Miki kontiki

pre 6 godina

Какво повећање, е ово је стварно превазишло сваку меру, чак и оно доброг укуса.

milka

pre 6 godina

100 dana je malo vremena za sve ovo sto je Vlada uspela da odradi. Pozitivni rezultati njihovog zalaganja i rada i vise su nego dobri. Sada vec precizno znamo kada ce, koliko ce i kome ce biti povecane plate. Iako nekome ovo zvuci kao sitnica, svima zaposlenima ovo znaci puno.

Steve G

pre 6 godina

Ma dok minimalac ne bude barem 300 evra, mozete vi da povecate plate u javnom sektoru za 100 posto, dzaba vam! Plate u privatnom sektoru 200-250 evra, radnici pod stalnim pritiskom, preti se kontrolama bolovanja, strani i domaci poslodavci vode glavnu rec, drzava ne stoji iza prava radnika... Kada se koji radnik pobuni, bude MOMENTALNO oznacen kao zuti, sorosevac i slicno... Populizam pred BG izbore, ali dzaba vam i da povecate 100 posto, kada je privatni sektor taj koji vam zaradjuje za plate! Partijski poslusnici i botovi mozda i budu imali neke koristi, dok se skupljacima sekundarnih sirovina u NS pisu kazne zbog kradje iz kontejnera!!

Profesorka

pre 6 godina

Ja sam profesor u srednjoj skoli i meni povisica donosi u kucni budzet 4500 dinara i zahvalan sam sto konacno prosveta dobija povisicu i vrednuje se rad profesora.

nessa

pre 6 godina

kako me nerviraju sa recima poput povecanje i linearno trude se da ispadnu pametni..a narod glup, ne povecavaju plate ..tek kad vrate stare onda moze 10 posto dotle vracamo plate na staro ne pravite vest od nicega i ne pravite me majmunom

nion013

pre 6 godina

NE budite naivni pre 3 godine 1 metar drva je kostao 4000(mozda i 3700)a sada je 1m 5000(ja uzeo 5m platio 25000 i jos 2500 za secenje).

Nije povecanje nego vracanje na staro.

Za 3godine koliko su penzije smanjee daj je prosek 30e(uzeto) to je

preko 1000e a on sada daje pomoc od 5000 i vraca po 1-2%(sada po

5%)znaci za jos 3 godine ce vrati penzije na staro a koliko ce onda biti

metar drva ili struja koja je otisla na 3%.

Godisnje umre 30.000 a u penziju se ide sa 40 straza i 65godina.

Danas se ne isplati da se ide u penzije jer kada odes neko ti je uzeo nesto sto si zaradio za(35-40god)

gojko

pre 6 godina

dokle god premijer, predsendik ko god bude fokusiran da 'drzavnu kasu' on ne gleda na prosperitet celog naroda jer brine samo o svojoj kasi. Sta je sa onima koji tu kasu pune i koji su zdravo tkivo naseg drustva? Premijerka bi mogla poceti da se izrazava kad prica o ekonomiji u iznosu BDPa po glavi stanovnika jer taj podatak oslikava visinu zivotnog standarda. A on je manji od 2012 kad su dosli na vlast SNS.

Ko ne veruje nek pogleda:
https://www.google.rs/search?q=gdp+per+capita+serbia

2012 - $5.659
2016 - $5.348

Nama je standard opao za 5 godina SNSa za $311 odnosno za $25 mi imamo manje svaki mesec nego sto smo imali 2012.

Pa gde je tu neki uspeh ljudi? Ajmo biti relni i pogledati istini u oci. SNS mora da prestane da naduvava balon jer trosimo nase vreme i vreme nase dece. Fiskalno konsolidacijom su smanjili plate i penzije da bi zakrpili svoju kasu, ali su tako ostetili zivotni standard i usporili su rast BDPa. Nisu jos ni vratili sta su oduzeli a kamoli da idemo gore, ekonomska politika je promasaj i vredjanje je intiligencije da pricamo o nekakvim nenormalnih uspesima ili sam ja lud ?!

Ghost Protocol

pre 6 godina

I ovo je vama "znacajno povecanje". Jel me zezate? A to sto su vece penzije smanjene za po 14% to nista a? Ovo NIJE povecanje, vec delimicno vracanje na staro.

Dorcolac

pre 6 godina

Aman koga farbate ...koje povecanje ...to je VRACANJE onoga sto je uzeto protivustavno i to jos nije vraceno na nivo pre smanjenja ...sram vas bilo ..koje "povecanje" ...VRACANJE

liks

pre 6 godina

Penzionerima 5 %, a ostalima 10%, to je pocecanje od 10 do 30 evra. Premijerka rece da su osvojene 23 sportske medalje, ali joj je izgleda bilo neprijatno da kaze da je po tom osnovu sportistima i trenerima isplaceno oko 5 miliona evra , svakom po od 20.000 do 40.000 evra. Jer valorozacija rada prosvetara i lekara i rada sportista je izgleda u rasponu 1 prema 4.000.

nwa-31111

pre 6 godina

Ovim povećanjem penzije se neće povećati, neće se ni deimično vratiti na staro stanje, već će se samo uskladiti sa inflacijom od 2014. do danas. Ako je to (jediini) uspeh ove vlade,, takva vlada nam nije ni potrebna.

sasho

pre 6 godina

Pored glasanja + - treba postaviti i suzdržan sa : .
Sve je ovo ok,ali bez poskupljenja makar do sledeceg septembra.Ako poskupe komunalije ili infostan sve mu je to isto.Hrana je u Srbiji papreno skupa.Jedino hleb je jeftiniji nego u EU.

Pera

pre 6 godina

Bravo premijerka bravo Vucicu bravo botovi a sad raspustite fiskalni savet jer su neznalice , rekli su maksimalno 5 % za zaposlene i 2,5 % za penzionere ocigledno premijerka i Presednik Vucic bolje znaju jos jenom bravo.

Aleksije

pre 6 godina

Svim botovima zelim da im smanje plate za 10%.
(Sasa, 14. oktobar 2017 14:02)

Ne! Ja svim botovima zelim da zive od svog znanja u svojim privatnim firmama i da od tog svog rada hrane porodice. Da vidim da li ce i na ovu zelju da lupaju minuse. Ovo ime je test inteligencije.

Branko

pre 6 godina

E sad da se ljudima kaze sta radi drzava. Poreska uprava Valjevo nine radila resenja zadnje tri godine i sad rade prinudnu naplatu za samostalne delatnosti. Resenja koja se izdale pre nedelju dana preduzetnike koji su redovno placali doprinose su stavili u poziciju prinudne naplate od 1000+ Eur. Jel to drzava prinudno naplacuje porez da bi platila penzionere? Odlicno nam ide. Lopovi

lovac u zitu

pre 6 godina

Yeaaaah. Ja kao vozac hitne u domu zdravlja,sa koeficijentom 7,9 i osnovicom od 24 000 imacu 2400 povecanje. Pa ja prosto ne znam da opisem svoju srecu i ushicenje. Hvala vodji,hvala vladi,pa ja stvarno...

Aleksandar

pre 6 godina

Mnogo se radilo i sasvim su ocekivani ovakvi rezulati. Standard zivota u Srbiji se poboljsava i sigurno da ce u buducem periodu intenzivnim ekonomskim oporavkom zemlje svaki gradjanin ziveti bolje.

igor

pre 6 godina

Tri godine zamajavaju gradjane, prvo su uzeli pare a sada ih vracaju i sve predstavljaju kao neki uspeh, a sustinski se nista nije promenilo, nemamo nikakav rast, investicije su nula, javna preduzeca i drzavne jasle nisu pipnute, privrednici grcaju, nema posla, odlaze svi redom, nepismeni preuzimaju fukcije, stranke su biroi za zaposljavanje, za sve treba veza...To je realnost, ne treba se samozavaravati...

Dejan

pre 6 godina

Ako su tri godine penzije smanjene 10% koliko treba godina da se sa povecanjem od 5% penzionerima anulira uzeto ako se uracuna povecanje na vec umanjene penzije?
Zadatak za osnovnu skolu!

penzioner

pre 6 godina

Penzionerima je sada laknulo. Sa sigurnoscu znaju da ce novembra dobiti jednokratnu pomoc koja im i te kako znaci, pogotovu sad u jesen kada se sprema ogrev. A jos jedna radosna vest je povecanje penzija ...

dujda

pre 6 godina

5% za gospodina..
Vi? Lekar, 30 god staza, muz invalid..
10% za gospodju..
A vi? Penzionerka, nemam pare za lekove, a i televizor mi se pokvario..
Sutra stize majstor za tv..
A za lekove?
Polako, gospodjo, danas resavamo najbitnije stvari

vladimir

pre 6 godina

Znaci to povecanje nije rezultat vaseg dobrog rada, vec vracate u promilima ono sto uzimate od gradjana ovih par godina. Bolje da vratite ljudima penzije i plate na nivo pre uvodjenja vaseg tzv solidarnog poreza, jer je izgleda solidaran samo za vas draga gospodo.. Ova vest ne bi trebalo da bude nesto cime bi trebali da se ponosite!

Goran

pre 6 godina

"Zaposlenima u državnoj administraciji i ministarstvima plate će od iduće godine biti uvećane pet odsto."
Znači ovako: pošto su svi koji nisu dobili ugovor za stalno prebačeni na ugovor PP (koji po pravilu ne podrazumeva mogućnost uzimanja bolovanja i odmora) plata im je automatski smanjena za oko 1500 do 2000 dinara. A sada će dobiti 5%, što je manje od 1000 dinara. Eto dobre računice za ovu vlast. A da, pre toga je već jednom smanjena plata... to znači da vlada ima neverovatno dobru računicu, ne može bolje. Ljudi imaju znatno manju platu, od inače bezobrazno male plate, a vlada će se dičiti "povećanjem". Sramota, ljudi nisu glupi. Ljudi znaju da računaju, imaju mozak da pamte i znaju šta radite.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Sada kada znamo kada i za koliko ce nam biti povecane plate, imamo cemu da se radujemo.
(Radnik, 14. oktobar 2017 14:34)
Sunki u sledecem sendvicu?

peca

pre 6 godina

Ovo može biti samo u Srbiji. Privredni rast ako budemo imali sreće 3%,povećanje plata u javnom sektoru 10 %.Odakle? Znate li da je prosek plata u privatnom sektoru manji nego u javnom. Pa odakle onda. Kao da jedan zakon važi u javnom sektoru a drugi kod privatnika gde jedino pravo imaš da uzmeš knjižicu. Kod privatnika nije obavezan ni sindikat, ne smeš ni da pitaš za povećanje plate, ni kada će biti, imaš godišnji odmor na papiru zakonski minimum 20 dana, u slučaju prestanka rada po novom zakonu dobiješ neku mizeriju (četvrtina plate za godinu staža kod zadnjeg privatnika). A ministar vojni a bivši ministar rada je pričao na sva usta kako je zakon dobar za radnike. I evo ga 15 minuta priča na temu stana, samo nikako da pomene odakle mu tolike pare i kako je zaradio.

ja

pre 6 godina

Okrenite se oko sebe, i zapitajte se ko i vasiih prijatelja ili poznanika radi u privatnoj proizvodnoj firmi. Uvidecete da takvih nema mnogo.Ja nisam našao nijednog.Onda , ako ste pošteni , shvatićete da vam je ovo povećanje premija, koja se isplaćuje od ogromnih akciza i uteranog poreza.I nas polozaj neće izmeniti ništa.

Novica

pre 6 godina

U Krusevcu, na danasnjem predstavljanju rada vlade za prvih 100 dana rada,Premijerka je opravdano imala cime da se pohvali.Mnogo toga su dobrog uradili za 100 dana.

nis

pre 6 godina

Samo kazite koliko je sve poskupelo,pad prometa i do 40% u manjim marketima,podigli poreze pa kada to sve saberete ljudi zive u jos vecoj bedi i siromastvu i standard nikad gori!

Danica

pre 6 godina

Premijerka je postignutim rezultatima opravdala ukazano poverenje koje joj je dao predsednik Vucic, i sada vidimo da ni sada nije pogresio. Prva zena Premijer, to nije mala stvar.

Ivan

pre 6 godina

A mi u javnim preduzecima. Vec tri godine mi je plata smanjena 10% i nijedno povecanje me nije zahvatilo. Sta smo mi? Sugavi? Do kada mislite da mi plata bude zamrznuta.

Mita

pre 6 godina

Kao sto svaki gradjanin upise stan ili bilo koju nekretninu kada kupi, i Vulin je to ucinio. Zasto se iznova i iznova pokrece ova tema? Kome toliko smeta to sto je taj stan, po svemu sudeci, kupljen na legalan nacin? Ubice nas vecite lazne moraliste.

miki

pre 6 godina

sta vise da vracaju ...zasto niste uskreni vec je vraceno ono sto je uzeto a ovo je stvarno povecenje...moj otac bez ovog povecanja ima vecu penziju pre smanjenja...sto to negirate...sto vise pricate da vam prvo vrati ...pa koliko da vam vise vrati ....50 posto po vama ...zalosno je sto se to odnosi samo na javni sektor...a privatni na minimalcu i dalje ..bez odmora bolovanja kad i koliko hoces...kupovinu na rate koju nude po drzavnim firmama ..mogucnost za kredit i siguran posao do penzije...a taj radnik radi za ovog drugog koji sve to ima i koji je nezadovoljan uvek..sve malo

Uškozaminje

pre 6 godina

Ljudi pa zar niko da pita šta je sa javnim preduzećima kojima su već 3 godine smanjene plate 10% i ni dinar nije vraćen? Razlika se uplaćuje u budžet. Pa zar oni koji posluju uspešno treba da finansiraju sve ostale? Bruka za državu, sindikate, sve koji ćute o ovome...

Goran

pre 6 godina

Nekako su uspeli da od svakog povecanja plata i penzija naprave vrhunsku vest i opstenarodno zadovoljstvo, nakon meseci i godina cekanja da vodja dozvoli koji procenat i onda to izgleda kao veliki poklon i uspeh. Koliko se secam, pre njihove vlasti svako malo su se plate i penzije povecavale i to bi bila samo mala crtica od vesti, sa par komentara. Uradite pretragu "povecanje penzija" pa cete videti.

bata

pre 6 godina

Eto, još samo da uspem naći posao i taman... Hajde, kažu da je prvih 7 godina potrage najteže... Ta je moja godina... Ko šiša biro koji mi otvoreno kaže da za fizioterapeuta u Srbiji nema posla, ko šiša sve razne infostudove koji ne izbacuju konkurse a novi ljudi se opet nekako zapošljavaju, ko zna po kojoj osnovi kada nije bilo konkursa... Obećala Premijerka i Precedmijer, biće para...

rajka

pre 6 godina

Rezultati rada ove Vlade i same premijerske Ane i vise su nego zadovoljavajuci. Na njima je da nastave i dalje tako da rade i uspeh nece izostati.

Acika

pre 6 godina

Kakve legende!
A što silnim firmama kasne.sa vraćanjem PDV-a po dva meseca, a hoće da povwćavaju plate i penzije. Možda će ,da bi povećali plate, prestati i da ga vraćaju.

Miodrrag

pre 6 godina

Drago mi je zbog zaposlenih ali dokle će ova vlast da otima od dela nemoćnih penzionera. Ovim se nastavlja sa penzionerima I i II reda. Postojala je evropska država u prošlom veku koja je imala građane I i II reda i predsednika koji sve odlučuje, ali ne bi trebalo da prepisujemo od nje. Neka ova vlast dozvoli rad ustavnom sudu da proceni ispravnost odluke o neravnomernom smanjenju penzija ako je sigurna u ispravnost pa da tužimo državu međunarodnom sudu ali znaju da nisu u pravu pa odugovlače

Lili

pre 6 godina

Sada 5 i 10 posto, bice i više. Bitno je da jacamo kao država i da Vlada radi dobro svoj posao pa će i povećanja plata i penzija biti sve više.

Draga

pre 6 godina

Svi zaposleni su sa nestrpljenjem iscekivali ovu vest.To sto cemo dobiti trajno veća primanja za 10 odsto, a u administarciji pet odsto, svima nam je vrlo bito i znacajno.

Kiki

pre 6 godina

Odlično!!! Meni povećanje 7800, taman za ratu za novi laptop, za ratu za dobro letovanje i za ratu za iPhone 8 i cela plata ostaje na mestu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jaguar, 14. oktobar 2017 15:35)

Druže to znači da ili imaš platu od 78.000 ili penziju od 39.000, a nešto ne verujem da bi penzioner davao pare za iPhone, pa te molim da nam kažeš koji to posao radiš kad je tako plaćen u državnoj službi?

Sanja

pre 6 godina

Svaki dinar je dragocen, posebno starim osobama koje brinu same o sebi. Ova jednokratna pomoć kao i povećanje penzija će im biti od velike pomoći.

BODIBOND

pre 6 godina

Ajde naucnici svi vi koji kritikujete objasnite vi meni jednu stvar:
Najveca plata koju sam imao je bila 48400 din. Sa smanjenjem bila je oko 44000. Sa ovim povecanjem imacu 48400+4840= 53140 din. 48400 je plata posle poslednjeg povecanja. Koliko vi lazete i umisljate to nije normalno. Radim 20 godina nikada nisam imao platu preko 50000 din.

Ivanka

pre 6 godina

Pored svih navedenih stvari sta je i sa cim se Vlada susretala, a to su smanjenjenje stope kriminala, pregovori za ulaganje u navodnjaanje kako bi se pomoglo razvoju poljoprivrede,zatim podatak da je trgovinska razmena porasla za više od 13 odsto, kao i porast novih,stranih investicija...ipak gradjane je najvise zanimao podatak o povecanju penzija i plata.

Marica

pre 6 godina

Koliko god se nekome ovo povecanje cinilo malo i nebitno, moramo biti svesni da su vremena teska i da je tek sada ovo realno moguce. Necije malo, obicnom radniku je puno. Radnici sa nestrpljenjem iscekuju povecanje plata jer ce im omoguciti pristojniji i laksi zivot.

Sprdnja!

pre 6 godina

Penzioneri sa penzijama od 15-25000 dinara, koji su bili srecni kad su nama bahatima skresali penzije, dobice sa ovim povecanjem od 750-1225 din. Plus, ako neko od tih srecnika sa povecanjem predje 25000, odmah ce mu se na taj visak obracunati 22% umanjenja i za toliko ce manje dobiti. Radost, sreca!

Draganica

pre 6 godina

Svojim predstavljanjem rada Vlade za 100 dana, premijerka nas je upoznala sa svim stvarima koje su uspesno uradili, sa svim problemima koje su resavali i sa trenutnom situacijom koja nam dozvoljava da nam se povecaju plate i penzije.Sve ovo je dokaz da Vlada na najbolji nacin resava probleme i obezbedjuje nam mogucnost da se uslovi za zivot svima nama svakodnevno poboljšsavaju.

STEVAN

pre 6 godina

Ovo povecanje ce dobro doci zaposlenima u javnoj upravi al prvo se treba uvesti platni razredi da onaj koji radi bude adekvatno placen za taj rad

milorad

pre 6 godina

Jedan sam od onih koji su radili 40 g., napunili 65 g. starosti, kojima su oteli pre tri godine 10 i vise hiljada. Dakle, dok sam radio doprinosi na moju platu su bili veliki. Tada su neki drugi penzioneri ziveli od mojih doprinosa a danas opet penzioneri zive od otetih monih para. Njih 60posto kaze ova polupismena premijerka imace penziju 8 posto vecu. Znaci idemo ka uravnilovki. Uravnilovka je jedan od principa komunizma. I zato ziveo komunizam.

Kibo

pre 6 godina

To znači da su stvorene realne osnove i da će se lagano smanjivati socijalne tenzije. Najdraže mi je zbog penzionera, iskreno. Ovo povećanje penzija i plata biće dokaz da država brine za svakog svog građanina.

Milan

pre 6 godina

Živeo sam u jednom većem gradu u Srbiji, imam dosta prijatelja koji imaju svoje privatne biznise. Plate su za situaciju u Srbiji jako dobre i uglavnom ljudi dođu da se raspitaju za posao, drug u kafiću već pola godine ne može da nađe radnika, kad se raspitaju za plate sednu u kafić pored i žale se.
Moje zanimanje je vezano za građevinu i poznajem vrlo dobro situaciju. Mislite da bi neka od zemalja u koju vaši prijatelji idu bila ekonomski jaka da su se ljudi žalili i po ceo dan ništa ne radili? Hm, nisam baš siguran.
Ovde u inostranstvu ljudi rade za jadni minimalac koji vam je podjednako jednak kao plata od 250 evra u Srbiji pa uspeju nešto da naprave ni od čega. I molim Vas nemojte reći da "njima je lako oni žive u Nemačkoj, Švajcarskoj...".
U Srbiji se može veoma komforno živeti ukoliko se snađete, nemojte misliti da u inostranstvu neko vas čeka raširenih ruku sa ključem od stana i kolima u graži, to je potrebno zaraditi.
Ukoliko želite nešto da menjate krenite od sebe i promene će doći postepeno.

Hana

pre 6 godina

Premijerka i ima čime da se ponosi. Mislim da ova Vlada zaista radi dobro svoj posao, a sa velikim iščekivanjem su svi građani pozitivno ocenili ovo povećanje plata i penzija.

Xli

pre 6 godina

Zaradjujem oko 150.000 mesecno ali zivim kao podstanar i to je ok ali samo za mene, za dvoje bi vec bilo zilet. Pricam o normalnom zivotu, da mozete da kupite nesto i malo da izadjete bez pritiska i grize savesti zato sto trosite novac na "nebitne" stvari. Meni je ovo "povecanje" smesno ali razumem da svaki dinar znaci. U svakom slucaju nadam se da ce nam svima uskoro biti bolje.

Ivana

pre 6 godina

Od svega ovoga sto je premijerka rekla o 100 dana rada Vlade, obicnim gradjanima najvise je interesovao podatak kada ce i za koliko ce se povecati plate i penzije.

Olja

pre 6 godina

To je ono što smo svi čekali i nadali se uspehu. Ovo povećanje, kao i povećanje cene rada - minimalca su rezultat dobrog vođenja države i zajedničkog rada svih građana na prevazilaženju krize.

Ilke

pre 6 godina

Ako sam kao nastavnik imala 45000 platu,pre fiskalnih mera,a sada sa povecanjem od 10 procenata od 1.1.2018.cu imati 44000,ne razumem premijerku i njenu izjavu.
(maly mclasky, 14. oktobar 2017 15:17)

Ja kao nastavnik sada iman 45000 a posle povecanja cu imati 49500 din. Tako da ne znam gde ti to radis, jedino ako predajes sa diplomom vise skole.

Bojan

pre 6 godina

Pa kao posledica svega sto se radilo u prethodnom periodu, sasvim je ocekivano da sada krenu povecanja i da ih bude jos , narod u Srbiji ce bolje ziveti.

Grunf

pre 6 godina

Ništa nije veće.Najpre aktuelna vlast je smogla hrabrosti da stavi ruku u penzioni fond i otme pare.To je kao kada bi Vam neko zavukao ruku u štednju i uzeo deo novca.5% ste povećali plate penzionerima,a koliko ono beše dnevnica političarima.Mesečno ste povećali penziju velikom delu penzionera onoliko koliko će iznosti dnevnica nekog ministra,polanika...Zar Vas nimalo nije stid da uopšte o oovme govorite.Niste vi povećali plate zdravstvenim radnicima,prosvetarima td. nego još niste ni vratali ono pto ste im oteli.Tu treba obračunati i kamate.Samo još nedoumica na koji deo Vlade ste ponosni.Na rešenje sličaja Savamala,na rodbinu ministara koja kupuje stanove...Na nepismenost sekretarijata koji ne znaju ni šta je ćirilica,a šta latinica,na infrastrukturne projekte gde bilbord stoji na sred kocke kao putokaz za slabovide ili hidrant.Na povećanje troškova života,na smrtnost pacijenata po bolnicama.Verovatno ste ponosni što se na pregled čeka po godinu dana,što kadar odlazi,ponosni ste na ministra prosvete,ponosno ste što imate folk pevača na mestu ministra inostranih poslova.Kako se osećate?Good-no good kako bi rekao MIP-a Srbije.Ma ponosni ste najviše na rad skupštine.Oni predivni dijalozi.Sve za ponos nema šta.Ko to može da sopori.Verujte meni na reč-nemojte svojim očima.

Stefan

pre 6 godina

Znači da očekujemo uskoro i poskupljenja...
(Leteći veverac, 14. oktobar 2017 13:10)

Nemam nameru da branim ovu vladu, ali moram da kazem da komentar ne stoji. Poskupljenja su direktno vezana za inflaciju, ne nuzno za rast plata i penzija u javnom sektoru. Pri tome, minimalna inflacija je uvek dobra, jer se u suprotnom odlazi u deflaciju, sto je simptom smanjene potrosnje i ekonomske stagnacije.