Subota, 30.09.2017.

15:17

Premijerka: Hoće IMT, moramo da "oživimo" traktore

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je veoma važno da oživi proizvodnja traktora u Srbiji, navodeći da je za IMT zaintresovana indijska kompanija Tafe.

Izvor: Tanjug

Premijerka: Hoæe IMT, moramo da "oživimo" traktore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

game over

pre 6 godina

Iskreno voleo bih da dodje Tafe jer pravi odlicne traktore verovali ili ne bas odlicne za ostalo neznam jer nije moja struka ja se bavim poljoprivredom i znam da Tafe pravi proste a kvalitetne traktore i plus su jeftini u odnosu na druge zapadne bilo bi lepo da iz Srbije idu dalje mada je pitanje dali sem na Balkanu bi mogli da prodamo negde na Zapad jer je to previse “jeftino” za njih

lala

pre 6 godina

Kakvi traktiri, pa sadasnj predsednik opstine Rakovice se hvalio kako ce nuci savremeni trzni centar umesto Rekorda. 21.maj su kupili Gasicevi ljudi pa opremu prodali na kilogram. Mi se sada setili traktora...

Odvodnjavanje= posle tri dana kise poplave?!

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.
(Vlada Joksimovic, 30. septembar 2017 21:13)
Drzava odredjuje cenu svih proizvoda,goriva,repromaterijala,cenu hleba,mesa,rezervnih delova,naknadu za odvodnjavanje (narocito po brdima),hemije,donosi odluku da se unisti imt zbog zemljista i imovine(i pored narucenog posla za Afriku)...
Trebalo bi da se zapitas zasto je imt propao zbog 7 miliona evra,a jakazi dobio 17?!
Zasto se ne ulozi u gosu,fap,14 oktobar,zmaj,imr,imt...
Za nase fabrike nema 7 miliona a za strane ima 17 i 25 ?!

dragan

pre 6 godina

Nadam se da ce te uspeti, Srbiji i citavom regionu zbog konfiguracije zemljista neophodan je program IMT.Nadam se da ce biti prava proizvodnja a ne sklapanje delova.Sto se tice Vojvodine i traktora trenutno u Vojvodini imamo suficit mocnih masina koji mogu da preoru tri Vojvodine i cesto vlasnici setaju traktore na sleperima po 200-300 km. da bi nasli povrsine za oranje.Za oranje na njivi nisu potrebni svemirski brodovi a
mnogi su ih kupili(traktori od 100-300 hiljada evra)i sada ne mogu da otplate kredite.Sto se tice Boljevca mnogi su pocenjivali kultivataore i smejali se ali je jedina fabrika koja je opstala i prezivela sve.
Premijerki zalim uspeha u oveme i srpskom pravom seljaku treba IMT 539
jer on odradjuje posao bez mnogo zahteva.

smajli

pre 6 godina

Iluzionisti, iskrive sliku namerno, narod misli propala stvar, a oni je samo isprave i okače na zid ponovo. Zašto li je stao IMT kad je u to vreme bilo naručenih poslova i novca za njih?

Nesa

pre 6 godina

Prosto ne verujem da ce neko dizvoliti da se na toj lokaciji ponovo proizvode traktori ili bilo kakva "prljava" industrija.Od IMT nije ostalo nista osim bezvrednih hala i zemljista.ko ne zna IMT se nalazi 3 km od centra Novog Beograda i 7 km od Terazija.
Toliko lokacija ima pa i lokacija IMR u Rakovici.
Procena je da samo zemlja IMT vredi 80-100 miliona eura i tu ima oko 15 hektara a za fabriku traktora je dovoljno od 3 do 5 hektara (30,000 do 50,000 kvadratnih metara).
Ovo je meni jako sumnjivo,
pogotovo ako se zna da je imovina IMT vec ocerupana (fudbalski teren : ECO),
hotel B&B i tako dalje...
A IMT jos uvek ima ogromnu imovinu o kojoj se cuti (odmaraliste na Divcibarama,zgradu na NS sajmu,zgradu na Senjaku,remontni ventar u Dobanovcima,oteta im je fabrika u Boljevcu kao i livnica...)

Realno

pre 6 godina

Draga Ana,
sve fabrike u Rakovici, IMT, IMR, Rekord i ostale, vec decenijama nemaju nikakvu proizvodnju, svi radnici su dobili otkaze, oterani na biro ili su odavno u penziji, sve masine su ili prodate u staro gvozdje, ili pokradene ili su neupotrebljive posle ovoliko vremena, fabricke krugove ste prodali kao gradjevinsko zemljiste za trzne centre...
Tako da i da dodje "John Deere" da pravi najsavremenije traktore u Srbiji, ja vas sada pitam: gde ce se praviti ti traktori? Ko ce ih praviti? Sa cime ce ih praviti?

P.S. da li moze neki strani investitor zaista da ulozi neki dinar u Srbiji, ili vi morate bas svakog da subvencionirate sa parama koje otimate od naroda?

radnik gose

pre 6 godina

A gosu, ozivite nju, ona ima potencijal da mesečno preko milion evra prohoduje, a sada zamisli te kolilo je to novca za grad, a osrace i za politicare

Mujo11

pre 6 godina

Pa sigurno da neko( najvise drzava Srbija) hoce IMT, seljaci Srbije(mozda i sire) bih zeleli jos takvi masina na njihovim njivama, postoj preduslovi(tradicija, ima jos radnika sa iskustvom, mozda postoj jos masina) da "ozivamo" IMT, ali najveci problem je trziste, gdje ce IMT prodati te traktore, samo u Srbiji, mozda nije dovoljno.
Traktori... nisu imali konkurreciju u bivsoj YU, a sada ona velika i mocna drzava ne postoj. Konkurrencija iz zapadnih proizvodjaca traktora je velika.

dzoni

pre 6 godina

Rakovicu je trebalo zatvoriti jos pre 15 godina. Kupio sam rakovicu pre nekih 6 godina novu 78 ks garancija na nju samo gosinu dana. Za tih godinu dana ne bih da nabrajam sta je sve crklo, spisak je poveci. Kabina se raspala, sediste.
... Sve reklamirano ali dzabe. Nemamo delova sada stavicemo vas na spisak pa kad dodje popravicemo. Naravno proslo je godinu dana nisu uspeli ni dve od deset stvari da poprave. odlucio sam se za rakovicu samo zato sto sam imao subvenciju drzave 40%. Da napomenem da ne njema pua cena bila oko 17500
evra. Sto ce reci jos 2-3000 i kupis nkrmalan traktor a ne Rakovicu. Nekad ne to bio dobar traktor kao i IMT. konkretno imam i jesan IMT iz 1980 koji je jos u zivotu i odlican je. Nema inoviranja i fabrika je oaudjena na propast... dalje je sve prica za sebe....

pedja

pre 6 godina

Premijerka,tj. "Draga Ana",mogla bi da pita inženjere da li je moguće ponovo praviti traktore u Srbiji,pre nego li izjavi ovakvu GLUPOST,iliti SPIN!?

Vlada Joksimovic

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.

Gagi

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve...
(Poreski obveznik, 30. septembar 2017 18:42)
Ja sam poljoprivrednik i ne očekujem da mi država pomaže. Čak bih voleo da ona zaboravi na mene jer svako malo osetim da mi odmaže.

Nenad

pre 6 godina

Nekada je IMT prodao licencu za traktor koji sa manjim izmenama i neznatnim povecanjem snage proizvodi Tafe ,e sada će Tafe da dodje i dobije 10-15 hiljada evra po radniju i pokrene proizvodnju ali u našem prostoru sa našim mašinama itd.Mislim da treba tako.

Jovan

pre 6 godina

Bilo o čemu da se priča, obavezno se mora pomenuti Predsednik! Recimo prognoza vremena: kako je Predsednik predosetio, biće naoblačenje! Ako nga ne pomeneš, smenjen si...

Kone

pre 6 godina

@Za nevericu
Pa, i nije, ako neko dobija od toga svoju provizijicu?

A nasa premijerica nek se raspita ko se potrudio da IMT stavi kljuc u bravu pre 2 godine. Od ovog nema naravno nista. (sem ako neko bratu Indijcu ne da jedno 10 milki eura da zaposli motace kablova i sl. za 200eur, u drzavi gde je srednja plata (kao) 450(!?))

komentar

pre 6 godina

Za proizvodnju u IMTu i FAPu nisu potrebni nikakvi investitori,kao sto nisu bili potrebni ni ranije kad su fabrike radile kao sat,bez ikakvih "investitora".
Drzava je vlasnik i drzava moze da pokrene prozvodnju i ostvari visestruku korist, bez bilo kakvih "strateskih investitora".

Prica kako nema para je laz.
Pre nekoliko dana je Srbija ulozila 12,5 miliona evra u japansku fabriku Jazaki, a za to ulaganje nije dobila ni 1 akciju. Ako ima para za ulaganje u stranu privatnu firmu onda ima i za firme koje su nase vlasnistvo i u kojima mi radimo.

Prica kako drzavna preduzeca ne valjaju je laz.
Ta preduzeca su radila odlicno kao drzavna a propala su posle privatizacije. Telenor je norvesko drzavno preduzece. Nemacka je puna drzavnih preduzeca.

krupnim koracima u nazad

pre 6 godina

IMT, Rakovica, Zmaj... Sve smo to imali čak i izvozili u veliki broj država Evrope, Azije i Afrike. Gde smo sada? Prinudjeni na uvoz skupih i problematičnih mašina sa visokom cenom održavanja. I da, sve to još država subvencioniše. Sada ćemo za Indijce sklapati naš sopstveni traktor koji smo im nekada izvozili a oni samo preradili. Sramotno i tužno srozavanje jednog društva i njegove industrije.

mr.strawberry

pre 6 godina

@ Goran
Devedestih su plate bile oko 4-5 nemackih maraka, znaci par evra. Izvoza nije bilo jer smo bili pod sankcijama. Verovatno misliš na 80-e kada se radilo, izvozilo i plate su bile oko 500 nemackih maraka.

braka

pre 6 godina

Nekada sam radio u FOB/IMT/ITM/LMK dok je to sve bila jedna firma. Ko i malo poznaje situaciju zna da je to ne izvodljivo. A ujedno se vidi koliko nam je premijerka potkovana.

Igor

pre 6 godina

Po meni je pametnije oziveti IMR.
To je fabrika koja je pravila finalni proizvod kao i motore za IMT.Bruka i sramota za jednu agrarnu zemlju koja jedino tu ima sanse za progres i napredak da nema fabriku traktora.

propaganda bre!

pre 6 godina

Imali smo IMT, Zmaj, IMR, DMB...na žalost imali smo i političare koji po nečijem nalogu sprovode neoliberalnu ekonomiju, pa sada nismo u stanju da bez stranaca napravimo ni kosačicu za travu.....

Dule

pre 6 godina

Naravno da umemo da napravimo traktor- nece Indijci puno da nas uce vec da daju novce da se to pokrene. Toga kod nas nema- sto kazu Albanci: Srbi lakse skupe 5000 vojnika nego 5000 evra.... zato smo tu gde jesmo- pustite filozofiju...

артиљерац

pre 6 godina

Па што сте гурнули ИМТ у стечај,због 7 милиона$ дуга?А овамо хоћете велику пољопривредну производњу.То је као порно глумац без пениса.

zex

pre 6 godina

Kao prvo taj Tafe radi skoro iste traktore kao u Imt-u samo nesto manje kvalitetne. Nerazumem zasto drzava ne ulozi pare u imt?Zasto drzava nema racuna da ozivi imt a tamo neki Tafe ima?o cemu se tu radi?Pa nisu Indijci naivni da posluju sa gubitkom a ako oni imaju racunicu za Imt zasto onda Drzava ne zaradi te pare.Dajte bre bar napravite neki kvalitetan deo u imt-u Ovo sto uvoze iz Indije i Turske nevredi nista.Vozni park nam je star 35godina dajte bar kvalitetne delove ako nema traktora.

Poreski obveznik

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve. Isto to vazi i kada se nekom poplavi kuca, stan u zgradi kao sto je bilo u Obrenovcu.. tu je bio tek apsurd da su nove kuce i pomoc mogli da dobiju cak i nelegalni objekti u kojima se zivi a da su po uredbi bili odbijani za pomoc i novu kucu , vlasnici koji su legalno zidali kuce ali ne zive u njima tj kuce su prazne.

miki

pre 6 godina

Srbija je tebe cekala gdjo premijeru da pokrenes prouzvodnju zajedno sa Indijom....Pa gde si bila kad smo to sami proizvodili? U pelenama? A dobro...

Goran

pre 6 godina

Tako je . Neka sad nasi radnici rade za strane gazde za 200 eura, a do 90-ih su radili u svojim fabrikama za pristojne pare i u pristojnim uslovima. A drzava neka podigne hale i da zemljiste o trosku naroda, posto su tajkuni sve srusili.

matori

pre 6 godina

@ (peki, 30. septembar 2017 16:00)

nije da mi nismo znali da pravimo traktore. kod nas je sve oko proizvodnje veći problem nego sama proizvodnja. hoću da kažem da se kod nas politika i veze mešaju u organizaciju, pa ona postane preglomazna, nestručna i spora.
što bi rekli na srpskom : suviše papirologa, rukovodilaca bez znanja i kvalifikacija....
a trenutno, da bi se pokrenula proizvodnja, koja bi bila rentabilna, potreban je veliki kapital, brend i tržište, a to mi sada nemamo. a ako bi država nešto pokušala, onda bi to izgledalo kako sam gore opisao...i kraj bi bio blizu, odmah iza početka.

dr.kadzija

pre 6 godina

Bio sam predstavnik jednog od inostranih dobavljaca delova bez koga "nasi" traktori nisu mogli da rade. Slobodno mogu da izjavim da vise nikada nema sansi da se povrati originalni Srpski traktor. Unisten IMT, IMR, svi strucnjaci svuda po svetu...Fabrike rasturene, masine pokradene....ah, da idu izbori, pa je svima zadatak da po nesto slazu.

Gorski

pre 6 godina

poznajem materiju pa se osećam kompetentnim da komentarišem vozio sam razne traktore i Indijski marke Solis je ništa drugo nego usavršen IMT 539 tako da kad bi mi pokrenuli proizvodnju ponovo ne možeš da praviš isti traktor 40 godina moraš da osluškuješ tržište i da uneseš neka poboljšanja !

Ratnik paorskog srca

pre 6 godina

Neka premijerka dođe u Padinu da vidi kako se od starog traktora IMT pravi prelep "nov" traktor. Ljudi bi radije kupili takav traktor(uz naravno razumnu cenu),nego nekog stranca.

srecko

pre 6 godina

Cesto prolazim ulicom gde je Rakovicki basen. Nekadasnji ponos Jugoslavije sada izaziva jezu. Zgrade I hale samo sto se ne sruse same od sabe, drvece raste po krovovima...

peki

pre 6 godina

A mi ne znamo sami da proizvodimo traktore, za nase trziste?
Gde bi ciljna grupa bila srpski seljak. I danas se voze traktori stari 30-40 godina proizvedeni u Zemunu, sto samo govori o kvalitetu tih traktora..
Prestanite da nas ubijate u pojam kako smo nesposobni i nista ne znamo, pa nam trebaju tamo neki Indici kako bi nam pravili traktore!

dr.kadzija

pre 6 godina

Bio sam predstavnik jednog od inostranih dobavljaca delova bez koga "nasi" traktori nisu mogli da rade. Slobodno mogu da izjavim da vise nikada nema sansi da se povrati originalni Srpski traktor. Unisten IMT, IMR, svi strucnjaci svuda po svetu...Fabrike rasturene, masine pokradene....ah, da idu izbori, pa je svima zadatak da po nesto slazu.

peki

pre 6 godina

A mi ne znamo sami da proizvodimo traktore, za nase trziste?
Gde bi ciljna grupa bila srpski seljak. I danas se voze traktori stari 30-40 godina proizvedeni u Zemunu, sto samo govori o kvalitetu tih traktora..
Prestanite da nas ubijate u pojam kako smo nesposobni i nista ne znamo, pa nam trebaju tamo neki Indici kako bi nam pravili traktore!

srecko

pre 6 godina

Cesto prolazim ulicom gde je Rakovicki basen. Nekadasnji ponos Jugoslavije sada izaziva jezu. Zgrade I hale samo sto se ne sruse same od sabe, drvece raste po krovovima...

Ratnik paorskog srca

pre 6 godina

Neka premijerka dođe u Padinu da vidi kako se od starog traktora IMT pravi prelep "nov" traktor. Ljudi bi radije kupili takav traktor(uz naravno razumnu cenu),nego nekog stranca.

Goran

pre 6 godina

Tako je . Neka sad nasi radnici rade za strane gazde za 200 eura, a do 90-ih su radili u svojim fabrikama za pristojne pare i u pristojnim uslovima. A drzava neka podigne hale i da zemljiste o trosku naroda, posto su tajkuni sve srusili.

артиљерац

pre 6 godina

Па што сте гурнули ИМТ у стечај,због 7 милиона$ дуга?А овамо хоћете велику пољопривредну производњу.То је као порно глумац без пениса.

Gorski

pre 6 godina

poznajem materiju pa se osećam kompetentnim da komentarišem vozio sam razne traktore i Indijski marke Solis je ništa drugo nego usavršen IMT 539 tako da kad bi mi pokrenuli proizvodnju ponovo ne možeš da praviš isti traktor 40 godina moraš da osluškuješ tržište i da uneseš neka poboljšanja !

krupnim koracima u nazad

pre 6 godina

IMT, Rakovica, Zmaj... Sve smo to imali čak i izvozili u veliki broj država Evrope, Azije i Afrike. Gde smo sada? Prinudjeni na uvoz skupih i problematičnih mašina sa visokom cenom održavanja. I da, sve to još država subvencioniše. Sada ćemo za Indijce sklapati naš sopstveni traktor koji smo im nekada izvozili a oni samo preradili. Sramotno i tužno srozavanje jednog društva i njegove industrije.

komentar

pre 6 godina

Za proizvodnju u IMTu i FAPu nisu potrebni nikakvi investitori,kao sto nisu bili potrebni ni ranije kad su fabrike radile kao sat,bez ikakvih "investitora".
Drzava je vlasnik i drzava moze da pokrene prozvodnju i ostvari visestruku korist, bez bilo kakvih "strateskih investitora".

Prica kako nema para je laz.
Pre nekoliko dana je Srbija ulozila 12,5 miliona evra u japansku fabriku Jazaki, a za to ulaganje nije dobila ni 1 akciju. Ako ima para za ulaganje u stranu privatnu firmu onda ima i za firme koje su nase vlasnistvo i u kojima mi radimo.

Prica kako drzavna preduzeca ne valjaju je laz.
Ta preduzeca su radila odlicno kao drzavna a propala su posle privatizacije. Telenor je norvesko drzavno preduzece. Nemacka je puna drzavnih preduzeca.

Jovan

pre 6 godina

Bilo o čemu da se priča, obavezno se mora pomenuti Predsednik! Recimo prognoza vremena: kako je Predsednik predosetio, biće naoblačenje! Ako nga ne pomeneš, smenjen si...

Realno

pre 6 godina

Draga Ana,
sve fabrike u Rakovici, IMT, IMR, Rekord i ostale, vec decenijama nemaju nikakvu proizvodnju, svi radnici su dobili otkaze, oterani na biro ili su odavno u penziji, sve masine su ili prodate u staro gvozdje, ili pokradene ili su neupotrebljive posle ovoliko vremena, fabricke krugove ste prodali kao gradjevinsko zemljiste za trzne centre...
Tako da i da dodje "John Deere" da pravi najsavremenije traktore u Srbiji, ja vas sada pitam: gde ce se praviti ti traktori? Ko ce ih praviti? Sa cime ce ih praviti?

P.S. da li moze neki strani investitor zaista da ulozi neki dinar u Srbiji, ili vi morate bas svakog da subvencionirate sa parama koje otimate od naroda?

miki

pre 6 godina

Srbija je tebe cekala gdjo premijeru da pokrenes prouzvodnju zajedno sa Indijom....Pa gde si bila kad smo to sami proizvodili? U pelenama? A dobro...

braka

pre 6 godina

Nekada sam radio u FOB/IMT/ITM/LMK dok je to sve bila jedna firma. Ko i malo poznaje situaciju zna da je to ne izvodljivo. A ujedno se vidi koliko nam je premijerka potkovana.

Kone

pre 6 godina

@Za nevericu
Pa, i nije, ako neko dobija od toga svoju provizijicu?

A nasa premijerica nek se raspita ko se potrudio da IMT stavi kljuc u bravu pre 2 godine. Od ovog nema naravno nista. (sem ako neko bratu Indijcu ne da jedno 10 milki eura da zaposli motace kablova i sl. za 200eur, u drzavi gde je srednja plata (kao) 450(!?))

zex

pre 6 godina

Kao prvo taj Tafe radi skoro iste traktore kao u Imt-u samo nesto manje kvalitetne. Nerazumem zasto drzava ne ulozi pare u imt?Zasto drzava nema racuna da ozivi imt a tamo neki Tafe ima?o cemu se tu radi?Pa nisu Indijci naivni da posluju sa gubitkom a ako oni imaju racunicu za Imt zasto onda Drzava ne zaradi te pare.Dajte bre bar napravite neki kvalitetan deo u imt-u Ovo sto uvoze iz Indije i Turske nevredi nista.Vozni park nam je star 35godina dajte bar kvalitetne delove ako nema traktora.

propaganda bre!

pre 6 godina

Imali smo IMT, Zmaj, IMR, DMB...na žalost imali smo i političare koji po nečijem nalogu sprovode neoliberalnu ekonomiju, pa sada nismo u stanju da bez stranaca napravimo ni kosačicu za travu.....

Igor

pre 6 godina

Po meni je pametnije oziveti IMR.
To je fabrika koja je pravila finalni proizvod kao i motore za IMT.Bruka i sramota za jednu agrarnu zemlju koja jedino tu ima sanse za progres i napredak da nema fabriku traktora.

pedja

pre 6 godina

Premijerka,tj. "Draga Ana",mogla bi da pita inženjere da li je moguće ponovo praviti traktore u Srbiji,pre nego li izjavi ovakvu GLUPOST,iliti SPIN!?

Dule

pre 6 godina

Naravno da umemo da napravimo traktor- nece Indijci puno da nas uce vec da daju novce da se to pokrene. Toga kod nas nema- sto kazu Albanci: Srbi lakse skupe 5000 vojnika nego 5000 evra.... zato smo tu gde jesmo- pustite filozofiju...

Nesa

pre 6 godina

Prosto ne verujem da ce neko dizvoliti da se na toj lokaciji ponovo proizvode traktori ili bilo kakva "prljava" industrija.Od IMT nije ostalo nista osim bezvrednih hala i zemljista.ko ne zna IMT se nalazi 3 km od centra Novog Beograda i 7 km od Terazija.
Toliko lokacija ima pa i lokacija IMR u Rakovici.
Procena je da samo zemlja IMT vredi 80-100 miliona eura i tu ima oko 15 hektara a za fabriku traktora je dovoljno od 3 do 5 hektara (30,000 do 50,000 kvadratnih metara).
Ovo je meni jako sumnjivo,
pogotovo ako se zna da je imovina IMT vec ocerupana (fudbalski teren : ECO),
hotel B&B i tako dalje...
A IMT jos uvek ima ogromnu imovinu o kojoj se cuti (odmaraliste na Divcibarama,zgradu na NS sajmu,zgradu na Senjaku,remontni ventar u Dobanovcima,oteta im je fabrika u Boljevcu kao i livnica...)

Nenad

pre 6 godina

Nekada je IMT prodao licencu za traktor koji sa manjim izmenama i neznatnim povecanjem snage proizvodi Tafe ,e sada će Tafe da dodje i dobije 10-15 hiljada evra po radniju i pokrene proizvodnju ali u našem prostoru sa našim mašinama itd.Mislim da treba tako.

matori

pre 6 godina

@ (peki, 30. septembar 2017 16:00)

nije da mi nismo znali da pravimo traktore. kod nas je sve oko proizvodnje veći problem nego sama proizvodnja. hoću da kažem da se kod nas politika i veze mešaju u organizaciju, pa ona postane preglomazna, nestručna i spora.
što bi rekli na srpskom : suviše papirologa, rukovodilaca bez znanja i kvalifikacija....
a trenutno, da bi se pokrenula proizvodnja, koja bi bila rentabilna, potreban je veliki kapital, brend i tržište, a to mi sada nemamo. a ako bi država nešto pokušala, onda bi to izgledalo kako sam gore opisao...i kraj bi bio blizu, odmah iza početka.

Gagi

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve...
(Poreski obveznik, 30. septembar 2017 18:42)
Ja sam poljoprivrednik i ne očekujem da mi država pomaže. Čak bih voleo da ona zaboravi na mene jer svako malo osetim da mi odmaže.

dzoni

pre 6 godina

Rakovicu je trebalo zatvoriti jos pre 15 godina. Kupio sam rakovicu pre nekih 6 godina novu 78 ks garancija na nju samo gosinu dana. Za tih godinu dana ne bih da nabrajam sta je sve crklo, spisak je poveci. Kabina se raspala, sediste.
... Sve reklamirano ali dzabe. Nemamo delova sada stavicemo vas na spisak pa kad dodje popravicemo. Naravno proslo je godinu dana nisu uspeli ni dve od deset stvari da poprave. odlucio sam se za rakovicu samo zato sto sam imao subvenciju drzave 40%. Da napomenem da ne njema pua cena bila oko 17500
evra. Sto ce reci jos 2-3000 i kupis nkrmalan traktor a ne Rakovicu. Nekad ne to bio dobar traktor kao i IMT. konkretno imam i jesan IMT iz 1980 koji je jos u zivotu i odlican je. Nema inoviranja i fabrika je oaudjena na propast... dalje je sve prica za sebe....

mr.strawberry

pre 6 godina

@ Goran
Devedestih su plate bile oko 4-5 nemackih maraka, znaci par evra. Izvoza nije bilo jer smo bili pod sankcijama. Verovatno misliš na 80-e kada se radilo, izvozilo i plate su bile oko 500 nemackih maraka.

Mujo11

pre 6 godina

Pa sigurno da neko( najvise drzava Srbija) hoce IMT, seljaci Srbije(mozda i sire) bih zeleli jos takvi masina na njihovim njivama, postoj preduslovi(tradicija, ima jos radnika sa iskustvom, mozda postoj jos masina) da "ozivamo" IMT, ali najveci problem je trziste, gdje ce IMT prodati te traktore, samo u Srbiji, mozda nije dovoljno.
Traktori... nisu imali konkurreciju u bivsoj YU, a sada ona velika i mocna drzava ne postoj. Konkurrencija iz zapadnih proizvodjaca traktora je velika.

radnik gose

pre 6 godina

A gosu, ozivite nju, ona ima potencijal da mesečno preko milion evra prohoduje, a sada zamisli te kolilo je to novca za grad, a osrace i za politicare

lala

pre 6 godina

Kakvi traktiri, pa sadasnj predsednik opstine Rakovice se hvalio kako ce nuci savremeni trzni centar umesto Rekorda. 21.maj su kupili Gasicevi ljudi pa opremu prodali na kilogram. Mi se sada setili traktora...

dragan

pre 6 godina

Nadam se da ce te uspeti, Srbiji i citavom regionu zbog konfiguracije zemljista neophodan je program IMT.Nadam se da ce biti prava proizvodnja a ne sklapanje delova.Sto se tice Vojvodine i traktora trenutno u Vojvodini imamo suficit mocnih masina koji mogu da preoru tri Vojvodine i cesto vlasnici setaju traktore na sleperima po 200-300 km. da bi nasli povrsine za oranje.Za oranje na njivi nisu potrebni svemirski brodovi a
mnogi su ih kupili(traktori od 100-300 hiljada evra)i sada ne mogu da otplate kredite.Sto se tice Boljevca mnogi su pocenjivali kultivataore i smejali se ali je jedina fabrika koja je opstala i prezivela sve.
Premijerki zalim uspeha u oveme i srpskom pravom seljaku treba IMT 539
jer on odradjuje posao bez mnogo zahteva.

Vlada Joksimovic

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.

smajli

pre 6 godina

Iluzionisti, iskrive sliku namerno, narod misli propala stvar, a oni je samo isprave i okače na zid ponovo. Zašto li je stao IMT kad je u to vreme bilo naručenih poslova i novca za njih?

Poreski obveznik

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve. Isto to vazi i kada se nekom poplavi kuca, stan u zgradi kao sto je bilo u Obrenovcu.. tu je bio tek apsurd da su nove kuce i pomoc mogli da dobiju cak i nelegalni objekti u kojima se zivi a da su po uredbi bili odbijani za pomoc i novu kucu , vlasnici koji su legalno zidali kuce ali ne zive u njima tj kuce su prazne.

Odvodnjavanje= posle tri dana kise poplave?!

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.
(Vlada Joksimovic, 30. septembar 2017 21:13)
Drzava odredjuje cenu svih proizvoda,goriva,repromaterijala,cenu hleba,mesa,rezervnih delova,naknadu za odvodnjavanje (narocito po brdima),hemije,donosi odluku da se unisti imt zbog zemljista i imovine(i pored narucenog posla za Afriku)...
Trebalo bi da se zapitas zasto je imt propao zbog 7 miliona evra,a jakazi dobio 17?!
Zasto se ne ulozi u gosu,fap,14 oktobar,zmaj,imr,imt...
Za nase fabrike nema 7 miliona a za strane ima 17 i 25 ?!

game over

pre 6 godina

Iskreno voleo bih da dodje Tafe jer pravi odlicne traktore verovali ili ne bas odlicne za ostalo neznam jer nije moja struka ja se bavim poljoprivredom i znam da Tafe pravi proste a kvalitetne traktore i plus su jeftini u odnosu na druge zapadne bilo bi lepo da iz Srbije idu dalje mada je pitanje dali sem na Balkanu bi mogli da prodamo negde na Zapad jer je to previse “jeftino” za njih

Poreski obveznik

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve. Isto to vazi i kada se nekom poplavi kuca, stan u zgradi kao sto je bilo u Obrenovcu.. tu je bio tek apsurd da su nove kuce i pomoc mogli da dobiju cak i nelegalni objekti u kojima se zivi a da su po uredbi bili odbijani za pomoc i novu kucu , vlasnici koji su legalno zidali kuce ali ne zive u njima tj kuce su prazne.

Vlada Joksimovic

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.

peki

pre 6 godina

A mi ne znamo sami da proizvodimo traktore, za nase trziste?
Gde bi ciljna grupa bila srpski seljak. I danas se voze traktori stari 30-40 godina proizvedeni u Zemunu, sto samo govori o kvalitetu tih traktora..
Prestanite da nas ubijate u pojam kako smo nesposobni i nista ne znamo, pa nam trebaju tamo neki Indici kako bi nam pravili traktore!

komentar

pre 6 godina

Za proizvodnju u IMTu i FAPu nisu potrebni nikakvi investitori,kao sto nisu bili potrebni ni ranije kad su fabrike radile kao sat,bez ikakvih "investitora".
Drzava je vlasnik i drzava moze da pokrene prozvodnju i ostvari visestruku korist, bez bilo kakvih "strateskih investitora".

Prica kako nema para je laz.
Pre nekoliko dana je Srbija ulozila 12,5 miliona evra u japansku fabriku Jazaki, a za to ulaganje nije dobila ni 1 akciju. Ako ima para za ulaganje u stranu privatnu firmu onda ima i za firme koje su nase vlasnistvo i u kojima mi radimo.

Prica kako drzavna preduzeca ne valjaju je laz.
Ta preduzeca su radila odlicno kao drzavna a propala su posle privatizacije. Telenor je norvesko drzavno preduzece. Nemacka je puna drzavnih preduzeca.

Gorski

pre 6 godina

poznajem materiju pa se osećam kompetentnim da komentarišem vozio sam razne traktore i Indijski marke Solis je ništa drugo nego usavršen IMT 539 tako da kad bi mi pokrenuli proizvodnju ponovo ne možeš da praviš isti traktor 40 godina moraš da osluškuješ tržište i da uneseš neka poboljšanja !

matori

pre 6 godina

@ (peki, 30. septembar 2017 16:00)

nije da mi nismo znali da pravimo traktore. kod nas je sve oko proizvodnje veći problem nego sama proizvodnja. hoću da kažem da se kod nas politika i veze mešaju u organizaciju, pa ona postane preglomazna, nestručna i spora.
što bi rekli na srpskom : suviše papirologa, rukovodilaca bez znanja i kvalifikacija....
a trenutno, da bi se pokrenula proizvodnja, koja bi bila rentabilna, potreban je veliki kapital, brend i tržište, a to mi sada nemamo. a ako bi država nešto pokušala, onda bi to izgledalo kako sam gore opisao...i kraj bi bio blizu, odmah iza početka.

krupnim koracima u nazad

pre 6 godina

IMT, Rakovica, Zmaj... Sve smo to imali čak i izvozili u veliki broj država Evrope, Azije i Afrike. Gde smo sada? Prinudjeni na uvoz skupih i problematičnih mašina sa visokom cenom održavanja. I da, sve to još država subvencioniše. Sada ćemo za Indijce sklapati naš sopstveni traktor koji smo im nekada izvozili a oni samo preradili. Sramotno i tužno srozavanje jednog društva i njegove industrije.

Ratnik paorskog srca

pre 6 godina

Neka premijerka dođe u Padinu da vidi kako se od starog traktora IMT pravi prelep "nov" traktor. Ljudi bi radije kupili takav traktor(uz naravno razumnu cenu),nego nekog stranca.

dragan

pre 6 godina

Nadam se da ce te uspeti, Srbiji i citavom regionu zbog konfiguracije zemljista neophodan je program IMT.Nadam se da ce biti prava proizvodnja a ne sklapanje delova.Sto se tice Vojvodine i traktora trenutno u Vojvodini imamo suficit mocnih masina koji mogu da preoru tri Vojvodine i cesto vlasnici setaju traktore na sleperima po 200-300 km. da bi nasli povrsine za oranje.Za oranje na njivi nisu potrebni svemirski brodovi a
mnogi su ih kupili(traktori od 100-300 hiljada evra)i sada ne mogu da otplate kredite.Sto se tice Boljevca mnogi su pocenjivali kultivataore i smejali se ali je jedina fabrika koja je opstala i prezivela sve.
Premijerki zalim uspeha u oveme i srpskom pravom seljaku treba IMT 539
jer on odradjuje posao bez mnogo zahteva.

dr.kadzija

pre 6 godina

Bio sam predstavnik jednog od inostranih dobavljaca delova bez koga "nasi" traktori nisu mogli da rade. Slobodno mogu da izjavim da vise nikada nema sansi da se povrati originalni Srpski traktor. Unisten IMT, IMR, svi strucnjaci svuda po svetu...Fabrike rasturene, masine pokradene....ah, da idu izbori, pa je svima zadatak da po nesto slazu.

Goran

pre 6 godina

Tako je . Neka sad nasi radnici rade za strane gazde za 200 eura, a do 90-ih su radili u svojim fabrikama za pristojne pare i u pristojnim uslovima. A drzava neka podigne hale i da zemljiste o trosku naroda, posto su tajkuni sve srusili.

zex

pre 6 godina

Kao prvo taj Tafe radi skoro iste traktore kao u Imt-u samo nesto manje kvalitetne. Nerazumem zasto drzava ne ulozi pare u imt?Zasto drzava nema racuna da ozivi imt a tamo neki Tafe ima?o cemu se tu radi?Pa nisu Indijci naivni da posluju sa gubitkom a ako oni imaju racunicu za Imt zasto onda Drzava ne zaradi te pare.Dajte bre bar napravite neki kvalitetan deo u imt-u Ovo sto uvoze iz Indije i Turske nevredi nista.Vozni park nam je star 35godina dajte bar kvalitetne delove ako nema traktora.

mr.strawberry

pre 6 godina

@ Goran
Devedestih su plate bile oko 4-5 nemackih maraka, znaci par evra. Izvoza nije bilo jer smo bili pod sankcijama. Verovatno misliš na 80-e kada se radilo, izvozilo i plate su bile oko 500 nemackih maraka.

dzoni

pre 6 godina

Rakovicu je trebalo zatvoriti jos pre 15 godina. Kupio sam rakovicu pre nekih 6 godina novu 78 ks garancija na nju samo gosinu dana. Za tih godinu dana ne bih da nabrajam sta je sve crklo, spisak je poveci. Kabina se raspala, sediste.
... Sve reklamirano ali dzabe. Nemamo delova sada stavicemo vas na spisak pa kad dodje popravicemo. Naravno proslo je godinu dana nisu uspeli ni dve od deset stvari da poprave. odlucio sam se za rakovicu samo zato sto sam imao subvenciju drzave 40%. Da napomenem da ne njema pua cena bila oko 17500
evra. Sto ce reci jos 2-3000 i kupis nkrmalan traktor a ne Rakovicu. Nekad ne to bio dobar traktor kao i IMT. konkretno imam i jesan IMT iz 1980 koji je jos u zivotu i odlican je. Nema inoviranja i fabrika je oaudjena na propast... dalje je sve prica za sebe....

Realno

pre 6 godina

Draga Ana,
sve fabrike u Rakovici, IMT, IMR, Rekord i ostale, vec decenijama nemaju nikakvu proizvodnju, svi radnici su dobili otkaze, oterani na biro ili su odavno u penziji, sve masine su ili prodate u staro gvozdje, ili pokradene ili su neupotrebljive posle ovoliko vremena, fabricke krugove ste prodali kao gradjevinsko zemljiste za trzne centre...
Tako da i da dodje "John Deere" da pravi najsavremenije traktore u Srbiji, ja vas sada pitam: gde ce se praviti ti traktori? Ko ce ih praviti? Sa cime ce ih praviti?

P.S. da li moze neki strani investitor zaista da ulozi neki dinar u Srbiji, ili vi morate bas svakog da subvencionirate sa parama koje otimate od naroda?

pedja

pre 6 godina

Premijerka,tj. "Draga Ana",mogla bi da pita inženjere da li je moguće ponovo praviti traktore u Srbiji,pre nego li izjavi ovakvu GLUPOST,iliti SPIN!?

Jovan

pre 6 godina

Bilo o čemu da se priča, obavezno se mora pomenuti Predsednik! Recimo prognoza vremena: kako je Predsednik predosetio, biće naoblačenje! Ako nga ne pomeneš, smenjen si...

Dule

pre 6 godina

Naravno da umemo da napravimo traktor- nece Indijci puno da nas uce vec da daju novce da se to pokrene. Toga kod nas nema- sto kazu Albanci: Srbi lakse skupe 5000 vojnika nego 5000 evra.... zato smo tu gde jesmo- pustite filozofiju...

propaganda bre!

pre 6 godina

Imali smo IMT, Zmaj, IMR, DMB...na žalost imali smo i političare koji po nečijem nalogu sprovode neoliberalnu ekonomiju, pa sada nismo u stanju da bez stranaca napravimo ni kosačicu za travu.....

Gagi

pre 6 godina

Jedno pitanje dokle ce drzava tj svi poreski obveznici da pomazu poljoprivrednicma kada je susa, kada je poplava, kada je grad. Dajte jednom zavrnite slavinu i porucite poljoprivrednimca da osiguraju svoju imovinu i useve...
(Poreski obveznik, 30. septembar 2017 18:42)
Ja sam poljoprivrednik i ne očekujem da mi država pomaže. Čak bih voleo da ona zaboravi na mene jer svako malo osetim da mi odmaže.

Mujo11

pre 6 godina

Pa sigurno da neko( najvise drzava Srbija) hoce IMT, seljaci Srbije(mozda i sire) bih zeleli jos takvi masina na njihovim njivama, postoj preduslovi(tradicija, ima jos radnika sa iskustvom, mozda postoj jos masina) da "ozivamo" IMT, ali najveci problem je trziste, gdje ce IMT prodati te traktore, samo u Srbiji, mozda nije dovoljno.
Traktori... nisu imali konkurreciju u bivsoj YU, a sada ona velika i mocna drzava ne postoj. Konkurrencija iz zapadnih proizvodjaca traktora je velika.

smajli

pre 6 godina

Iluzionisti, iskrive sliku namerno, narod misli propala stvar, a oni je samo isprave i okače na zid ponovo. Zašto li je stao IMT kad je u to vreme bilo naručenih poslova i novca za njih?

lala

pre 6 godina

Kakvi traktiri, pa sadasnj predsednik opstine Rakovice se hvalio kako ce nuci savremeni trzni centar umesto Rekorda. 21.maj su kupili Gasicevi ljudi pa opremu prodali na kilogram. Mi se sada setili traktora...

srecko

pre 6 godina

Cesto prolazim ulicom gde je Rakovicki basen. Nekadasnji ponos Jugoslavije sada izaziva jezu. Zgrade I hale samo sto se ne sruse same od sabe, drvece raste po krovovima...

braka

pre 6 godina

Nekada sam radio u FOB/IMT/ITM/LMK dok je to sve bila jedna firma. Ko i malo poznaje situaciju zna da je to ne izvodljivo. A ujedno se vidi koliko nam je premijerka potkovana.

Kone

pre 6 godina

@Za nevericu
Pa, i nije, ako neko dobija od toga svoju provizijicu?

A nasa premijerica nek se raspita ko se potrudio da IMT stavi kljuc u bravu pre 2 godine. Od ovog nema naravno nista. (sem ako neko bratu Indijcu ne da jedno 10 milki eura da zaposli motace kablova i sl. za 200eur, u drzavi gde je srednja plata (kao) 450(!?))

Nesa

pre 6 godina

Prosto ne verujem da ce neko dizvoliti da se na toj lokaciji ponovo proizvode traktori ili bilo kakva "prljava" industrija.Od IMT nije ostalo nista osim bezvrednih hala i zemljista.ko ne zna IMT se nalazi 3 km od centra Novog Beograda i 7 km od Terazija.
Toliko lokacija ima pa i lokacija IMR u Rakovici.
Procena je da samo zemlja IMT vredi 80-100 miliona eura i tu ima oko 15 hektara a za fabriku traktora je dovoljno od 3 do 5 hektara (30,000 do 50,000 kvadratnih metara).
Ovo je meni jako sumnjivo,
pogotovo ako se zna da je imovina IMT vec ocerupana (fudbalski teren : ECO),
hotel B&B i tako dalje...
A IMT jos uvek ima ogromnu imovinu o kojoj se cuti (odmaraliste na Divcibarama,zgradu na NS sajmu,zgradu na Senjaku,remontni ventar u Dobanovcima,oteta im je fabrika u Boljevcu kao i livnica...)

game over

pre 6 godina

Iskreno voleo bih da dodje Tafe jer pravi odlicne traktore verovali ili ne bas odlicne za ostalo neznam jer nije moja struka ja se bavim poljoprivredom i znam da Tafe pravi proste a kvalitetne traktore i plus su jeftini u odnosu na druge zapadne bilo bi lepo da iz Srbije idu dalje mada je pitanje dali sem na Balkanu bi mogli da prodamo negde na Zapad jer je to previse “jeftino” za njih

артиљерац

pre 6 godina

Па што сте гурнули ИМТ у стечај,због 7 милиона$ дуга?А овамо хоћете велику пољопривредну производњу.То је као порно глумац без пениса.

Igor

pre 6 godina

Po meni je pametnije oziveti IMR.
To je fabrika koja je pravila finalni proizvod kao i motore za IMT.Bruka i sramota za jednu agrarnu zemlju koja jedino tu ima sanse za progres i napredak da nema fabriku traktora.

Odvodnjavanje= posle tri dana kise poplave?!

pre 6 godina

Imam i ja pitanje, da li je vlada kriva za sušu i štetu? Nije? Što onda da plaća poljoprivrednicima? Ako moju robu u magacinu poplavi voda iz cevi koja je pukla hoće li vlada da mi nadoknadi štetu jer ne mogu da prodam svoju robu? Koju, uzgred, nisam ni pokušao da zastitim.
(Vlada Joksimovic, 30. septembar 2017 21:13)
Drzava odredjuje cenu svih proizvoda,goriva,repromaterijala,cenu hleba,mesa,rezervnih delova,naknadu za odvodnjavanje (narocito po brdima),hemije,donosi odluku da se unisti imt zbog zemljista i imovine(i pored narucenog posla za Afriku)...
Trebalo bi da se zapitas zasto je imt propao zbog 7 miliona evra,a jakazi dobio 17?!
Zasto se ne ulozi u gosu,fap,14 oktobar,zmaj,imr,imt...
Za nase fabrike nema 7 miliona a za strane ima 17 i 25 ?!

miki

pre 6 godina

Srbija je tebe cekala gdjo premijeru da pokrenes prouzvodnju zajedno sa Indijom....Pa gde si bila kad smo to sami proizvodili? U pelenama? A dobro...

Nenad

pre 6 godina

Nekada je IMT prodao licencu za traktor koji sa manjim izmenama i neznatnim povecanjem snage proizvodi Tafe ,e sada će Tafe da dodje i dobije 10-15 hiljada evra po radniju i pokrene proizvodnju ali u našem prostoru sa našim mašinama itd.Mislim da treba tako.

radnik gose

pre 6 godina

A gosu, ozivite nju, ona ima potencijal da mesečno preko milion evra prohoduje, a sada zamisli te kolilo je to novca za grad, a osrace i za politicare