Subota, 24.01.2004.

10:12

Koštunica: Rizik od novih izbora je otklonjen

Izvor: B92

Koštunica: Rizik od novih izbora je otklonjen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

Vaso

pre 20 godina

Molim vas pa Kostunica je upravu jer rizik je prosao o izborima nece biti potrebe jer samo dase zgrabe vlasti a onda narodu bas ibriga. Sada bise neki i promenili i naziv partije i ono stosu obecali narodu samo niko dane zna.Mogu isamo narodu Srbije reci treba iljeljekati kao onaj Crnogorac kadje Tito umro Lele zanama Narode Srbije koce dans vodi i spasi.

Alen Cehovic Pancevo

pre 20 godina

Naslov Rizik od novih izbora otklonjen. Zao mi je sto sam se ponadao da smo konacno shvatili da je sa politikom nacionalizma gotovo.Neka nam je bog u pomoci sa vladom ultra nacionalista u koaliciji sa takozvanim ekspertima. Kako kaze Djoka u svojoj pesmi PUTUJ EVROPO...

Lazar

pre 20 godina

Sve u svemu nisam plavusa ali sam shvatio DSS i Kostunica su odlicni samo za jednu vrstu posla a to je da skinu nekoga sa vlasti a onda upraznjeno mesto ustupe nekom drugom i odlucnijem. I jos nesto ta EU pocinje previse da podseca na SFRJ tj da bude tamnica naroda, pa mi cak i ne ulazak u tu uniju ne znaci ama bas nista.
Cak sta vise vidim poodosta prednosti nad ne ulaskomu istu. Zamislite samo sve one zabranjene stvari u EU a koje bi mogle da se nude svima onima koji zive u EU.

Zora Popovic

pre 20 godina

Nije V. Kostunica i njegova stranka pasivno, neobavesteno i nesposobno plandovala. Naprotiv, vrlo aktivno, obavesteno i sposobno je potkopavala ciljeve i puteve promene rezima u Srbiji. Samo naivni mogu verovati da je tako. Oni su vrlo aktivno, obavesteno i sposobno drzali i podrzavali R.Markovica, Miloseviceve generale, crvene beretke, obstruisali svaki novi zakon koji je trebalo da se izglasa u skupstini, predlig vlade itd. Iako su sigurno dobro obavesteni da je u Bosni ubijeno 250hiljada Muslimana i 20 hiljada Srba (sto je 12 puta vise) oni su neprestano zamajavali narod o nekakvoj pristrasnosti medjunarodne zajednice koja vise optuzuje Srbe.

I na kraju naravno one licemerne optuzbe o nekakvoj "rasprodaji zemlje'. Ta "srbozderska" medjunarodna zajednica (Amerika) je Jugoslaviji dala preko dvadeset milijardi dolara nepovratno (da ne pominjem pomoc koju je slala posle rata u hrani i odeci), pa zatim razne kredite. Naravno, nije to bilo zbog "lepih ociju" vec zbog medjunarodnog polozaja i umesnosti ondasnje vlasti. Na osnovu toga je napravljeno ondasnje "privredno cudo" i sdandard u kome su nezasluzeno uzivale neke generacije, a koga se svi rado secamo. Da nije toga zivot bi nam bio nesto lepsi nego u Albaniji.

I na kraju nije opasnost otklonjena.Bojim se da nam se priblizava. Jer, Janusevic i Kolesar su kaznjeni, a ko ce kazniti V.Kostunicu i ostale (T. Nikolic...), ako DS ne bude u mogucnosti da ih kontrolise.

Rale

pre 20 godina

Sada je vec sve jasnije. Podrsku manjinskoj vladi ce dati SPS. Naravno sve ima svoju cenu pa cemo da vidimo kako ce nam biti u narednom periodu. Uostalom vec na Svetog Savu cemo da znamo da li je napravljen pakt sa djavolom. Nadam se da cemo konacno shvatiti ko je ko u Srbiji jer sada ce konacno sve maske da padnu.

Nikola UK

pre 20 godina

Kako da DS ucestvuje u vladi kad njen najbolji kandidat za predsednika te stranke dodje na Londonski LSE i treba mu prevodilac jer on engleski ne zna? Jel to ta stranka kojoj su usta puna Evrope i buducnosti, a njen lider ne zna ni engleski? I da podsetim - Zivkovic je premijer. To sve govori o DS-u. Cak i Toma Nikolic govori engleski.

Ivan BG

pre 20 godina

Na osnovu komentara moze se zakljuciti i da je situacija u DS uzrok politicke nestabilnosti zemlje. Mislim da se stvari malo preuvelicavaju, a opet Kostunica nije izneo ni jedan argument u prilog svojoj tvrdnji, pa se plasim da je ovo mozda jos jedna prazna izjava. Pomalo mi deluje da se bezi od dogovora ovakvim postupcima??!

Sonja

pre 20 godina

Nikada se oni nece dogovoriti. Zivkovic je sinoc odrzao govor u London School of Economics, gde je na prilicno niskom nivou komentarisao o DSS i Kostunici, gde je pokazao minimum tolerancije prema Albancima na Kosovu (trebalo je da pomene da vlada Srbije shvata da su oni stradali u velikim brojevima tokom '90-tih, i da Srbi nisu jedine zrtve Kosova)i gde se ponasao kao da je DS dobila parlamentarne izbore. Svet nam se smeje zato sto nam cak i premijer, koji predstavlja citav narod, pokazuje znakove nacionalne netrepeljivosti, i zato sto ne ume da odrzava civilizovane odnose sa politickim protivnicima. A svet od koga tako ocajnicki trazimo pomoc to ne voli. Ako su tako netakticni kada gostuju u inostranstvu, kako li se tek ponasaju kod kuce. Ne kazem da su druge stranke bolje, svi su isti. Jednostavno ne vidim u kom pravcu ove vecite rasprave, licni ratovi i ambicije vode Srbiju.

Lale, Bec

pre 20 godina

Imam utisak da se Srbija polako ali sigurno udaljuje od EU, pa cak u sirem smislu i od civilizovanog i organizovanog sveta. Pre svega, mucno natezanje oko formiranja nove vlade traje nedeljama, kao da je vremena na pretek i da se sve drugo odvija u najboljem redu. Ministar iz bivse (i verovatno buduce) vlade upisuje u greh Briselu sto odgadja razgovore sa SCG dok se ne formira nova vlada, jer Boze moj, u svetu je valjda uobicajeno da je partneru svejedno sa kojom vladom razovara - bivsom ili buducom!? Tu su i novi (nakaradni) carinski propisi koji umesto da pospesuju, u stvari koce ulaske poslovnih ljudi u Srbiju. Nedavno sam u Postanskoj stedionici u Bgd. bio prisutan kad je jedan covek otvorio konto.
- Dodjite za dve nedelje.
- Zasto?
- Otvaranje konta mora da odobri direktor!
- ?!
Toga nema nigde u svetu, kao sto ni mnogo cega drugog nema nigde u svetu, osim u veseloj zemlji Srbiji gde solidna demokratska vecina nije u stanju nedeljama da sastavi vladu...

igor

pre 20 godina

E, sad mi je lakse.Znaci opsanost je otklonjena.Samo,opasnost po koga ?U stvari,u tome je sustina : vlast.Svakome je jasno da bi tkz.demokratski blok losije prosao na izborima nego sto sada stoje stvari.Otud recenica "opasnost je uklonjena".Sad kad je "opasnost " prosla ,najzad i ovome narodu da svane.Jeste potrajalo ali se isplatilo :"opasnost" je prosla.Sad kad smo van "opasnosti" mogli bi da dobijemo i nesto posla, para,standarda.Moglo bi grejanje da bude bolje a voda manje otrovna,sad bi mozda mogli i kod doktora bez protekcije, a mozda nam se i neka salterska slizbenica nasmesi.Ako je "opasnost" prosla mozda bi trebalo da se vidi ko je batinao i hapsio ljude deset godina i koji je sudija primao mito.Pa da nas Bog vidi.Da bude :'i ziveli su dugo i srecno..."Samo, kako vidim , imamo problema sa princevima, nesto se ne premecu, no ostaju....
Ima doduse jos problema sa tom "krizom identiteta " kod demokratske stranke ali proci ce i to.Videce i shvatice narod da nije vredno za rad frojdovsko-psihoanalitickih opservacija jedne stranke ne treba da se formira vlada, pa ce ih kazniti na izborima od kojih je prosla "opasnost" samo kad se stvori koalicija koja uopste nece imati problema sa identitetom.

Jelena Pavlovic

pre 20 godina

Lepo da je kraj vidljiv 27-og januara. Dotle ce se valjda svi akteri srpske politicke drame dovoljno ocistiti od toxina nagomilanih prekomernim unosenjem hrane za vreme praznika, tako da ce moci jasnije da misle i da se izraze. Ovo vazi i za birace koji su mnogo lumpovali i takodje prekomerno konzumirali razno-razne stvari. Ishodi su vidljivi. Ja sam optimista!

Kursula

pre 20 godina

Gospode Kostunica zaista ste u pravu kada kazete da smo svi taoci jedne situacije.Situacije koja podrazumeva da vladu formiraju stranke koje su u protekle 3 godine pasivno, neobavesteno i nesposobno tavorile i plandovale, dok su se drugi borili i svoju borbu za modernu Srbiju placali i zivotom. Onaj ko javno kaze da je u stanju da razmotri ma kakav oblik vlade sa Radikalima (makar to bila i koncentraciona vlada)moze slobodno da obrise jedno "D" iz svog naziva.
Ja zaista ne znam sta G17 radi u jednom takvom okruzenju?Kako moze da bude ministar spoljnih poslova covek koji je rekao na "tecnom engleskom" zapanjenim stranim novinarima "Don't mix frogs and grandmothers".Gde privredom treba da se bavi covek koji mlati novinare.A da ne pominjemo ekipu koju cine Milosevic,Ljusic (Ono sto ste rekli za novinara Cerovica je sramota za vas kao profesora univerziteta i cini mi se da je SRS prava stranka za vas),Jocic.Sanitarni otklon prema njima sad i odmah u interesu Demokratske Srbije.Nikakva zajednicka vlada!Nikakva podrska manjinskoj vladi!Kada su toliko sposobni i samodovljni neka se snalaze sami.

smeskö

pre 20 godina

Elem, principijelno se slazem sa komentarom da je glupa izjava koja kaze da je otklonjen rizik da se X dogodi jer postoji mogucnost da se X ne dogodi. Ali (uvek postoji jedno "ali"), stvar je u tome sto tu izjavu treba citati "izmedju redova". Kostunica zna nesto sto mi u ovom trenutku jos uvek ne znamo. Da li je to ipak podrska DS-a, ili mozda SPS-a, ili nesto sasvim trece... videcemo. U svakom slucaju agoniju formiranja Vlade treba prekinuti, i treba sto pre smeniti sadasnju Vladu!!! Nakon toga mozemo dalje da razmisljamo...

Nikola Savic

pre 20 godina

Slazem se da smo mi taoci, ali kao i uvek Kostunica ne vidi dalje od svog nosa. Mi smo taoci njegove mrznje prema DS-u i glupih obecanja koje je davao biracima pre izbora. Ne kazem da je DS cist i da nisu povlacili ocajnicke poteze, ali razloge i opravdanje jos uvek mogu da nadjem. Za Kostinicinu nesposobnost, saradnju sa Milosevicevim generalima i sledbenicima dok je bio na mestu predsednika zajednice, nikada necu naci opravdanje. Kakva god vlada da bude, nama se crno pise sa njim na celu vlade !

343

pre 20 godina

Eh sta ti je politika! Kakva, da prostite, strukturno besmislena recenica. "Rizik da se dogodi X je otklonjena jer jos uvek postoji mogucnost da se X ne dogodi". Stvarno divno i "smirujuce"... Pitam se samo ko je autor izjave. Kostunica ili mozda neki nespretni prevodilac? I pored svega nadam se da je rizik stvarn otklonjen. Srecno nam bilo.

343

pre 20 godina

Eh sta ti je politika! Kakva, da prostite, strukturno besmislena recenica. "Rizik da se dogodi X je otklonjena jer jos uvek postoji mogucnost da se X ne dogodi". Stvarno divno i "smirujuce"... Pitam se samo ko je autor izjave. Kostunica ili mozda neki nespretni prevodilac? I pored svega nadam se da je rizik stvarn otklonjen. Srecno nam bilo.

Nikola Savic

pre 20 godina

Slazem se da smo mi taoci, ali kao i uvek Kostunica ne vidi dalje od svog nosa. Mi smo taoci njegove mrznje prema DS-u i glupih obecanja koje je davao biracima pre izbora. Ne kazem da je DS cist i da nisu povlacili ocajnicke poteze, ali razloge i opravdanje jos uvek mogu da nadjem. Za Kostinicinu nesposobnost, saradnju sa Milosevicevim generalima i sledbenicima dok je bio na mestu predsednika zajednice, nikada necu naci opravdanje. Kakva god vlada da bude, nama se crno pise sa njim na celu vlade !

smeskö

pre 20 godina

Elem, principijelno se slazem sa komentarom da je glupa izjava koja kaze da je otklonjen rizik da se X dogodi jer postoji mogucnost da se X ne dogodi. Ali (uvek postoji jedno "ali"), stvar je u tome sto tu izjavu treba citati "izmedju redova". Kostunica zna nesto sto mi u ovom trenutku jos uvek ne znamo. Da li je to ipak podrska DS-a, ili mozda SPS-a, ili nesto sasvim trece... videcemo. U svakom slucaju agoniju formiranja Vlade treba prekinuti, i treba sto pre smeniti sadasnju Vladu!!! Nakon toga mozemo dalje da razmisljamo...

Jelena Pavlovic

pre 20 godina

Lepo da je kraj vidljiv 27-og januara. Dotle ce se valjda svi akteri srpske politicke drame dovoljno ocistiti od toxina nagomilanih prekomernim unosenjem hrane za vreme praznika, tako da ce moci jasnije da misle i da se izraze. Ovo vazi i za birace koji su mnogo lumpovali i takodje prekomerno konzumirali razno-razne stvari. Ishodi su vidljivi. Ja sam optimista!

Kursula

pre 20 godina

Gospode Kostunica zaista ste u pravu kada kazete da smo svi taoci jedne situacije.Situacije koja podrazumeva da vladu formiraju stranke koje su u protekle 3 godine pasivno, neobavesteno i nesposobno tavorile i plandovale, dok su se drugi borili i svoju borbu za modernu Srbiju placali i zivotom. Onaj ko javno kaze da je u stanju da razmotri ma kakav oblik vlade sa Radikalima (makar to bila i koncentraciona vlada)moze slobodno da obrise jedno "D" iz svog naziva.
Ja zaista ne znam sta G17 radi u jednom takvom okruzenju?Kako moze da bude ministar spoljnih poslova covek koji je rekao na "tecnom engleskom" zapanjenim stranim novinarima "Don't mix frogs and grandmothers".Gde privredom treba da se bavi covek koji mlati novinare.A da ne pominjemo ekipu koju cine Milosevic,Ljusic (Ono sto ste rekli za novinara Cerovica je sramota za vas kao profesora univerziteta i cini mi se da je SRS prava stranka za vas),Jocic.Sanitarni otklon prema njima sad i odmah u interesu Demokratske Srbije.Nikakva zajednicka vlada!Nikakva podrska manjinskoj vladi!Kada su toliko sposobni i samodovljni neka se snalaze sami.

Sonja

pre 20 godina

Nikada se oni nece dogovoriti. Zivkovic je sinoc odrzao govor u London School of Economics, gde je na prilicno niskom nivou komentarisao o DSS i Kostunici, gde je pokazao minimum tolerancije prema Albancima na Kosovu (trebalo je da pomene da vlada Srbije shvata da su oni stradali u velikim brojevima tokom '90-tih, i da Srbi nisu jedine zrtve Kosova)i gde se ponasao kao da je DS dobila parlamentarne izbore. Svet nam se smeje zato sto nam cak i premijer, koji predstavlja citav narod, pokazuje znakove nacionalne netrepeljivosti, i zato sto ne ume da odrzava civilizovane odnose sa politickim protivnicima. A svet od koga tako ocajnicki trazimo pomoc to ne voli. Ako su tako netakticni kada gostuju u inostranstvu, kako li se tek ponasaju kod kuce. Ne kazem da su druge stranke bolje, svi su isti. Jednostavno ne vidim u kom pravcu ove vecite rasprave, licni ratovi i ambicije vode Srbiju.

igor

pre 20 godina

E, sad mi je lakse.Znaci opsanost je otklonjena.Samo,opasnost po koga ?U stvari,u tome je sustina : vlast.Svakome je jasno da bi tkz.demokratski blok losije prosao na izborima nego sto sada stoje stvari.Otud recenica "opasnost je uklonjena".Sad kad je "opasnost " prosla ,najzad i ovome narodu da svane.Jeste potrajalo ali se isplatilo :"opasnost" je prosla.Sad kad smo van "opasnosti" mogli bi da dobijemo i nesto posla, para,standarda.Moglo bi grejanje da bude bolje a voda manje otrovna,sad bi mozda mogli i kod doktora bez protekcije, a mozda nam se i neka salterska slizbenica nasmesi.Ako je "opasnost" prosla mozda bi trebalo da se vidi ko je batinao i hapsio ljude deset godina i koji je sudija primao mito.Pa da nas Bog vidi.Da bude :'i ziveli su dugo i srecno..."Samo, kako vidim , imamo problema sa princevima, nesto se ne premecu, no ostaju....
Ima doduse jos problema sa tom "krizom identiteta " kod demokratske stranke ali proci ce i to.Videce i shvatice narod da nije vredno za rad frojdovsko-psihoanalitickih opservacija jedne stranke ne treba da se formira vlada, pa ce ih kazniti na izborima od kojih je prosla "opasnost" samo kad se stvori koalicija koja uopste nece imati problema sa identitetom.

Lale, Bec

pre 20 godina

Imam utisak da se Srbija polako ali sigurno udaljuje od EU, pa cak u sirem smislu i od civilizovanog i organizovanog sveta. Pre svega, mucno natezanje oko formiranja nove vlade traje nedeljama, kao da je vremena na pretek i da se sve drugo odvija u najboljem redu. Ministar iz bivse (i verovatno buduce) vlade upisuje u greh Briselu sto odgadja razgovore sa SCG dok se ne formira nova vlada, jer Boze moj, u svetu je valjda uobicajeno da je partneru svejedno sa kojom vladom razovara - bivsom ili buducom!? Tu su i novi (nakaradni) carinski propisi koji umesto da pospesuju, u stvari koce ulaske poslovnih ljudi u Srbiju. Nedavno sam u Postanskoj stedionici u Bgd. bio prisutan kad je jedan covek otvorio konto.
- Dodjite za dve nedelje.
- Zasto?
- Otvaranje konta mora da odobri direktor!
- ?!
Toga nema nigde u svetu, kao sto ni mnogo cega drugog nema nigde u svetu, osim u veseloj zemlji Srbiji gde solidna demokratska vecina nije u stanju nedeljama da sastavi vladu...

Ivan BG

pre 20 godina

Na osnovu komentara moze se zakljuciti i da je situacija u DS uzrok politicke nestabilnosti zemlje. Mislim da se stvari malo preuvelicavaju, a opet Kostunica nije izneo ni jedan argument u prilog svojoj tvrdnji, pa se plasim da je ovo mozda jos jedna prazna izjava. Pomalo mi deluje da se bezi od dogovora ovakvim postupcima??!

Rale

pre 20 godina

Sada je vec sve jasnije. Podrsku manjinskoj vladi ce dati SPS. Naravno sve ima svoju cenu pa cemo da vidimo kako ce nam biti u narednom periodu. Uostalom vec na Svetog Savu cemo da znamo da li je napravljen pakt sa djavolom. Nadam se da cemo konacno shvatiti ko je ko u Srbiji jer sada ce konacno sve maske da padnu.

Nikola UK

pre 20 godina

Kako da DS ucestvuje u vladi kad njen najbolji kandidat za predsednika te stranke dodje na Londonski LSE i treba mu prevodilac jer on engleski ne zna? Jel to ta stranka kojoj su usta puna Evrope i buducnosti, a njen lider ne zna ni engleski? I da podsetim - Zivkovic je premijer. To sve govori o DS-u. Cak i Toma Nikolic govori engleski.

Lazar

pre 20 godina

Sve u svemu nisam plavusa ali sam shvatio DSS i Kostunica su odlicni samo za jednu vrstu posla a to je da skinu nekoga sa vlasti a onda upraznjeno mesto ustupe nekom drugom i odlucnijem. I jos nesto ta EU pocinje previse da podseca na SFRJ tj da bude tamnica naroda, pa mi cak i ne ulazak u tu uniju ne znaci ama bas nista.
Cak sta vise vidim poodosta prednosti nad ne ulaskomu istu. Zamislite samo sve one zabranjene stvari u EU a koje bi mogle da se nude svima onima koji zive u EU.

Zora Popovic

pre 20 godina

Nije V. Kostunica i njegova stranka pasivno, neobavesteno i nesposobno plandovala. Naprotiv, vrlo aktivno, obavesteno i sposobno je potkopavala ciljeve i puteve promene rezima u Srbiji. Samo naivni mogu verovati da je tako. Oni su vrlo aktivno, obavesteno i sposobno drzali i podrzavali R.Markovica, Miloseviceve generale, crvene beretke, obstruisali svaki novi zakon koji je trebalo da se izglasa u skupstini, predlig vlade itd. Iako su sigurno dobro obavesteni da je u Bosni ubijeno 250hiljada Muslimana i 20 hiljada Srba (sto je 12 puta vise) oni su neprestano zamajavali narod o nekakvoj pristrasnosti medjunarodne zajednice koja vise optuzuje Srbe.

I na kraju naravno one licemerne optuzbe o nekakvoj "rasprodaji zemlje'. Ta "srbozderska" medjunarodna zajednica (Amerika) je Jugoslaviji dala preko dvadeset milijardi dolara nepovratno (da ne pominjem pomoc koju je slala posle rata u hrani i odeci), pa zatim razne kredite. Naravno, nije to bilo zbog "lepih ociju" vec zbog medjunarodnog polozaja i umesnosti ondasnje vlasti. Na osnovu toga je napravljeno ondasnje "privredno cudo" i sdandard u kome su nezasluzeno uzivale neke generacije, a koga se svi rado secamo. Da nije toga zivot bi nam bio nesto lepsi nego u Albaniji.

I na kraju nije opasnost otklonjena.Bojim se da nam se priblizava. Jer, Janusevic i Kolesar su kaznjeni, a ko ce kazniti V.Kostunicu i ostale (T. Nikolic...), ako DS ne bude u mogucnosti da ih kontrolise.

Alen Cehovic Pancevo

pre 20 godina

Naslov Rizik od novih izbora otklonjen. Zao mi je sto sam se ponadao da smo konacno shvatili da je sa politikom nacionalizma gotovo.Neka nam je bog u pomoci sa vladom ultra nacionalista u koaliciji sa takozvanim ekspertima. Kako kaze Djoka u svojoj pesmi PUTUJ EVROPO...

Vaso

pre 20 godina

Molim vas pa Kostunica je upravu jer rizik je prosao o izborima nece biti potrebe jer samo dase zgrabe vlasti a onda narodu bas ibriga. Sada bise neki i promenili i naziv partije i ono stosu obecali narodu samo niko dane zna.Mogu isamo narodu Srbije reci treba iljeljekati kao onaj Crnogorac kadje Tito umro Lele zanama Narode Srbije koce dans vodi i spasi.

343

pre 20 godina

Eh sta ti je politika! Kakva, da prostite, strukturno besmislena recenica. "Rizik da se dogodi X je otklonjena jer jos uvek postoji mogucnost da se X ne dogodi". Stvarno divno i "smirujuce"... Pitam se samo ko je autor izjave. Kostunica ili mozda neki nespretni prevodilac? I pored svega nadam se da je rizik stvarn otklonjen. Srecno nam bilo.

Nikola Savic

pre 20 godina

Slazem se da smo mi taoci, ali kao i uvek Kostunica ne vidi dalje od svog nosa. Mi smo taoci njegove mrznje prema DS-u i glupih obecanja koje je davao biracima pre izbora. Ne kazem da je DS cist i da nisu povlacili ocajnicke poteze, ali razloge i opravdanje jos uvek mogu da nadjem. Za Kostinicinu nesposobnost, saradnju sa Milosevicevim generalima i sledbenicima dok je bio na mestu predsednika zajednice, nikada necu naci opravdanje. Kakva god vlada da bude, nama se crno pise sa njim na celu vlade !

smeskö

pre 20 godina

Elem, principijelno se slazem sa komentarom da je glupa izjava koja kaze da je otklonjen rizik da se X dogodi jer postoji mogucnost da se X ne dogodi. Ali (uvek postoji jedno "ali"), stvar je u tome sto tu izjavu treba citati "izmedju redova". Kostunica zna nesto sto mi u ovom trenutku jos uvek ne znamo. Da li je to ipak podrska DS-a, ili mozda SPS-a, ili nesto sasvim trece... videcemo. U svakom slucaju agoniju formiranja Vlade treba prekinuti, i treba sto pre smeniti sadasnju Vladu!!! Nakon toga mozemo dalje da razmisljamo...

Jelena Pavlovic

pre 20 godina

Lepo da je kraj vidljiv 27-og januara. Dotle ce se valjda svi akteri srpske politicke drame dovoljno ocistiti od toxina nagomilanih prekomernim unosenjem hrane za vreme praznika, tako da ce moci jasnije da misle i da se izraze. Ovo vazi i za birace koji su mnogo lumpovali i takodje prekomerno konzumirali razno-razne stvari. Ishodi su vidljivi. Ja sam optimista!

Kursula

pre 20 godina

Gospode Kostunica zaista ste u pravu kada kazete da smo svi taoci jedne situacije.Situacije koja podrazumeva da vladu formiraju stranke koje su u protekle 3 godine pasivno, neobavesteno i nesposobno tavorile i plandovale, dok su se drugi borili i svoju borbu za modernu Srbiju placali i zivotom. Onaj ko javno kaze da je u stanju da razmotri ma kakav oblik vlade sa Radikalima (makar to bila i koncentraciona vlada)moze slobodno da obrise jedno "D" iz svog naziva.
Ja zaista ne znam sta G17 radi u jednom takvom okruzenju?Kako moze da bude ministar spoljnih poslova covek koji je rekao na "tecnom engleskom" zapanjenim stranim novinarima "Don't mix frogs and grandmothers".Gde privredom treba da se bavi covek koji mlati novinare.A da ne pominjemo ekipu koju cine Milosevic,Ljusic (Ono sto ste rekli za novinara Cerovica je sramota za vas kao profesora univerziteta i cini mi se da je SRS prava stranka za vas),Jocic.Sanitarni otklon prema njima sad i odmah u interesu Demokratske Srbije.Nikakva zajednicka vlada!Nikakva podrska manjinskoj vladi!Kada su toliko sposobni i samodovljni neka se snalaze sami.

Sonja

pre 20 godina

Nikada se oni nece dogovoriti. Zivkovic je sinoc odrzao govor u London School of Economics, gde je na prilicno niskom nivou komentarisao o DSS i Kostunici, gde je pokazao minimum tolerancije prema Albancima na Kosovu (trebalo je da pomene da vlada Srbije shvata da su oni stradali u velikim brojevima tokom '90-tih, i da Srbi nisu jedine zrtve Kosova)i gde se ponasao kao da je DS dobila parlamentarne izbore. Svet nam se smeje zato sto nam cak i premijer, koji predstavlja citav narod, pokazuje znakove nacionalne netrepeljivosti, i zato sto ne ume da odrzava civilizovane odnose sa politickim protivnicima. A svet od koga tako ocajnicki trazimo pomoc to ne voli. Ako su tako netakticni kada gostuju u inostranstvu, kako li se tek ponasaju kod kuce. Ne kazem da su druge stranke bolje, svi su isti. Jednostavno ne vidim u kom pravcu ove vecite rasprave, licni ratovi i ambicije vode Srbiju.

igor

pre 20 godina

E, sad mi je lakse.Znaci opsanost je otklonjena.Samo,opasnost po koga ?U stvari,u tome je sustina : vlast.Svakome je jasno da bi tkz.demokratski blok losije prosao na izborima nego sto sada stoje stvari.Otud recenica "opasnost je uklonjena".Sad kad je "opasnost " prosla ,najzad i ovome narodu da svane.Jeste potrajalo ali se isplatilo :"opasnost" je prosla.Sad kad smo van "opasnosti" mogli bi da dobijemo i nesto posla, para,standarda.Moglo bi grejanje da bude bolje a voda manje otrovna,sad bi mozda mogli i kod doktora bez protekcije, a mozda nam se i neka salterska slizbenica nasmesi.Ako je "opasnost" prosla mozda bi trebalo da se vidi ko je batinao i hapsio ljude deset godina i koji je sudija primao mito.Pa da nas Bog vidi.Da bude :'i ziveli su dugo i srecno..."Samo, kako vidim , imamo problema sa princevima, nesto se ne premecu, no ostaju....
Ima doduse jos problema sa tom "krizom identiteta " kod demokratske stranke ali proci ce i to.Videce i shvatice narod da nije vredno za rad frojdovsko-psihoanalitickih opservacija jedne stranke ne treba da se formira vlada, pa ce ih kazniti na izborima od kojih je prosla "opasnost" samo kad se stvori koalicija koja uopste nece imati problema sa identitetom.

Lale, Bec

pre 20 godina

Imam utisak da se Srbija polako ali sigurno udaljuje od EU, pa cak u sirem smislu i od civilizovanog i organizovanog sveta. Pre svega, mucno natezanje oko formiranja nove vlade traje nedeljama, kao da je vremena na pretek i da se sve drugo odvija u najboljem redu. Ministar iz bivse (i verovatno buduce) vlade upisuje u greh Briselu sto odgadja razgovore sa SCG dok se ne formira nova vlada, jer Boze moj, u svetu je valjda uobicajeno da je partneru svejedno sa kojom vladom razovara - bivsom ili buducom!? Tu su i novi (nakaradni) carinski propisi koji umesto da pospesuju, u stvari koce ulaske poslovnih ljudi u Srbiju. Nedavno sam u Postanskoj stedionici u Bgd. bio prisutan kad je jedan covek otvorio konto.
- Dodjite za dve nedelje.
- Zasto?
- Otvaranje konta mora da odobri direktor!
- ?!
Toga nema nigde u svetu, kao sto ni mnogo cega drugog nema nigde u svetu, osim u veseloj zemlji Srbiji gde solidna demokratska vecina nije u stanju nedeljama da sastavi vladu...

Ivan BG

pre 20 godina

Na osnovu komentara moze se zakljuciti i da je situacija u DS uzrok politicke nestabilnosti zemlje. Mislim da se stvari malo preuvelicavaju, a opet Kostunica nije izneo ni jedan argument u prilog svojoj tvrdnji, pa se plasim da je ovo mozda jos jedna prazna izjava. Pomalo mi deluje da se bezi od dogovora ovakvim postupcima??!

Rale

pre 20 godina

Sada je vec sve jasnije. Podrsku manjinskoj vladi ce dati SPS. Naravno sve ima svoju cenu pa cemo da vidimo kako ce nam biti u narednom periodu. Uostalom vec na Svetog Savu cemo da znamo da li je napravljen pakt sa djavolom. Nadam se da cemo konacno shvatiti ko je ko u Srbiji jer sada ce konacno sve maske da padnu.

Nikola UK

pre 20 godina

Kako da DS ucestvuje u vladi kad njen najbolji kandidat za predsednika te stranke dodje na Londonski LSE i treba mu prevodilac jer on engleski ne zna? Jel to ta stranka kojoj su usta puna Evrope i buducnosti, a njen lider ne zna ni engleski? I da podsetim - Zivkovic je premijer. To sve govori o DS-u. Cak i Toma Nikolic govori engleski.

Lazar

pre 20 godina

Sve u svemu nisam plavusa ali sam shvatio DSS i Kostunica su odlicni samo za jednu vrstu posla a to je da skinu nekoga sa vlasti a onda upraznjeno mesto ustupe nekom drugom i odlucnijem. I jos nesto ta EU pocinje previse da podseca na SFRJ tj da bude tamnica naroda, pa mi cak i ne ulazak u tu uniju ne znaci ama bas nista.
Cak sta vise vidim poodosta prednosti nad ne ulaskomu istu. Zamislite samo sve one zabranjene stvari u EU a koje bi mogle da se nude svima onima koji zive u EU.

Zora Popovic

pre 20 godina

Nije V. Kostunica i njegova stranka pasivno, neobavesteno i nesposobno plandovala. Naprotiv, vrlo aktivno, obavesteno i sposobno je potkopavala ciljeve i puteve promene rezima u Srbiji. Samo naivni mogu verovati da je tako. Oni su vrlo aktivno, obavesteno i sposobno drzali i podrzavali R.Markovica, Miloseviceve generale, crvene beretke, obstruisali svaki novi zakon koji je trebalo da se izglasa u skupstini, predlig vlade itd. Iako su sigurno dobro obavesteni da je u Bosni ubijeno 250hiljada Muslimana i 20 hiljada Srba (sto je 12 puta vise) oni su neprestano zamajavali narod o nekakvoj pristrasnosti medjunarodne zajednice koja vise optuzuje Srbe.

I na kraju naravno one licemerne optuzbe o nekakvoj "rasprodaji zemlje'. Ta "srbozderska" medjunarodna zajednica (Amerika) je Jugoslaviji dala preko dvadeset milijardi dolara nepovratno (da ne pominjem pomoc koju je slala posle rata u hrani i odeci), pa zatim razne kredite. Naravno, nije to bilo zbog "lepih ociju" vec zbog medjunarodnog polozaja i umesnosti ondasnje vlasti. Na osnovu toga je napravljeno ondasnje "privredno cudo" i sdandard u kome su nezasluzeno uzivale neke generacije, a koga se svi rado secamo. Da nije toga zivot bi nam bio nesto lepsi nego u Albaniji.

I na kraju nije opasnost otklonjena.Bojim se da nam se priblizava. Jer, Janusevic i Kolesar su kaznjeni, a ko ce kazniti V.Kostunicu i ostale (T. Nikolic...), ako DS ne bude u mogucnosti da ih kontrolise.

Alen Cehovic Pancevo

pre 20 godina

Naslov Rizik od novih izbora otklonjen. Zao mi je sto sam se ponadao da smo konacno shvatili da je sa politikom nacionalizma gotovo.Neka nam je bog u pomoci sa vladom ultra nacionalista u koaliciji sa takozvanim ekspertima. Kako kaze Djoka u svojoj pesmi PUTUJ EVROPO...

Vaso

pre 20 godina

Molim vas pa Kostunica je upravu jer rizik je prosao o izborima nece biti potrebe jer samo dase zgrabe vlasti a onda narodu bas ibriga. Sada bise neki i promenili i naziv partije i ono stosu obecali narodu samo niko dane zna.Mogu isamo narodu Srbije reci treba iljeljekati kao onaj Crnogorac kadje Tito umro Lele zanama Narode Srbije koce dans vodi i spasi.