Četvrtak, 28.09.2017.

11:55

CNN: Rusi "gađali" Ferguson i Baltimor, da podstaknu haos

Tokom predizborne kampanje uoči predsedničkih izbora u SAD, najmanje jedna reklama na Fejsbuku koju su platili Rusi odnosila se na pokret “Crni životi znače“.

Izvor: B92

CNN: Rusi "gaðali" Ferguson i Baltimor, da podstaknu haos IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

WotS

pre 6 godina

Informacije CNN-a su toliko "objektivne" i "dosledne" da će u sledećih nekoliko vekova svim studentima žurnalistike predstavljati normu kako NE TREBA izveštavati i šta sve NIJE i ne sme da bude istinsko novinarstvo. A tzv. "ruska izborna zavera" je najnebulozniji i najidiotskiji medijski spin u istoriji SAD i moderne svetske politike - no, njegov uspešan plasman u javnosti sasvim jasno pokazuje intelektualni nivo prosečnog konzumenta informacija u SAD, ali i koliko je ta država podložna manipulacijama od strane moćnih zakulisnih faktora. Svima je jasno da je reč o osveti poražene klintonovske falange (odnosno moćnih krugova koji stoje iza te zlikovačke klike) - no, te optužbe i dalje opstaju kao primarno političko pitanje. Najapsurdnija je činjenica da u zajapurenim mejnstrim medjima niko ne vidi do koje mere takvim tvrdnjma ponižavaju i degradiraju soptvenu državu i njene institucije. Ako je moguće da je Rusija lažirala izbore u tehnološki i obaveštajno daleko najmoćnijoj državi na svetu, onda je to potpuni sumrak američke umišljene (sve)moći. Zašto NIKO ne traži krivičnu odgovornost i temeljnu reorganizaciju CIA, NSA, FBI i svih ostalih službi koje su to MORALE da spreče, a onda i odgovornost najviših zvaničnika tadašnje adminstracije koji su to MORALI da znaju ? Ovako, nameće se gebelsovska haranga u cilju pritiska na Belu kuću - koja bi, nažalost, zarad kompenzovanja medijske štete mogla preduzeti neke vrlo opasne i rizične poteze na spoljnom planu. Orvelovsko ludilo !

ssss

pre 6 godina

sram vas bilo Rusi, ko ste vi da zastupate tako odvratnu ideju da jedna rasa treba da ima ista prava kao i druga...ako Hilari Klinton kaze da crnci treba da budu opet robovi ima da budu ko ste vi da ih podrzavate

Dragan

pre 6 godina

Prvo: Broj ubijenih civila od strane policije u SAD je drasticno pao u poslednjih 15 godina u odnosuy na prethodnih 15.
Drugo: Procenat belih civila ubijenih od stran epolicije se povecao u poslednjih 15 godina a crnih je pao
Trece: Demokratska stranka vodi politiku koja se oslanja na to da odredjene grupe (kao rasa il ipropadnos sindikatu) uvek glasaju za njih i to zele da odrze. Zato raspiruju rasizam a optiuzuju drugu stranu, da bi dobili glasove .
Cetvrto: Rusima nije bitno ko je predsednik SAD dokle god je to slab predsednik koji ne moze mnogo da uradi. Posto je Rusija, manja, slabija i siromasnija, njihova strategija je da paralise politicke procese u SAD da bi se lakse odbranila.

Znaci pomaganje ekstreemnih grupa produbljuje podele u americkom drustvu. "Black lives matter" pokret radikalizuje i crnnu/latino populaciju, ali i belu konzervativnu. Time ti oglasi n epomazu kandidatima, ali povecavaju tenzije i smanjuju mogucnost kompromisa i dogovora izmedju partija, a to je krajni cilj.
Hilari im je namestila svojom retorikom i Rusi iskoristili.

Srki

pre 6 godina

Cekaj, pa crnacko stanovnistvo je bilo uglavnom anti Trump. Znaci Rusi indirektno podrzavali Klintonku. I izgubio im kandidat. Nikad nista od ruske propagande. Zato se znaci Tramp ljuti na njih. Ahaaa!

Kapetan Nemo

pre 6 godina

Kako da ne, birači u Fergusonu i Baltimoru su videvši reklame glasali za Tromba i to je odlučilo izbore, smo se pitam gde? U Diznilendu?

Saska

pre 6 godina

Koliko sam dosad provela na netu i po forumima, naučila sam da sa lakoćom prepoznam sve botove. Prepoznajem i "Kajzerove Nazadne" i "žute", i NATO i Ruske. Jedino što mogu da kažem na tu temu je, da za ruske, uvek imam plusić ! Nema tu razloga za ljubomoru, to vam je jednostavno tako. ?

Vojislav

pre 6 godina

Krivi su,naravno, Rusi,ni u kom slucaju ne moze biti kriva najveca demokratija danasnjice koja jos nije uspela da se izbori sa rasizmom.Mala zamena teza...

A i šta im možeš?

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?
(1€ satnica srpskog shljakera, 28. septembar 2017 12:04)

Nije pravo, nego obaveza, sudski nalog je jači od svega. Ko ga ne poštuje, može ostati u pritvoru do smrti.

.

pre 6 godina

Generalno svako gleda svoj interes u svetu, al ne volim americku politiku koji se izrazavaju i pricaju kao liberali, a ponasaju se kao okoreli desnicari (da ne kazem neku jacu rec). Zasto jednostavno ne kazete "najjaca smo sila unisticemo svakoga ko ne radi za nas ili ko nas ne slusa". Demokratija treba da se uvede na svetskom nivou i da svaka drzava koja oce da bude na vlasti kandiduje se na to i ima pravo na dva mandata po 4 godine. Znaci ako stanovnici planete zemlje izglasaju Ameriku neka oni resavaju tih 4 ili 8 godina probleme po svetu, pa sledeci nek budu Rusi ako budu izglaseni. Eto fer politike, a ne ove diktature od strane Amerike koja traje vec pola veka.

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Rusi su stvarno umislili da su neka svetska velicina,ala ce pad sa tih visina da zaboli

Nadam se ,da kad se to utvrdi ,da će rusiji staviti još jače sankcije, izbaciti iz Swift-a,Ibana...i svih finansijskih institucija i vratiti u pecinsko doba,gde im je i mesto, po svim pokazateljima.

Zoran

pre 6 godina

Rusi imaju najacu obavestajnu sluzbu koja ih bukvalno odrzava u zivotu. Proizvodnja haosa i destabiliziovanje drugih zemalja je osnovna privredna grana ,drugim recima prave probleme da bi bili ukljuceni u njihovo resavanje. Medjutim cini mi se da su sada sa novim malim Vodjom zaista preterali i da ce zauvek biti eliminisani iz Evrope i USA.

LOL

pre 6 godina

Uskoro očekujem da CNN otkrije da je Trampov predak bio Rus i da su ga na izborima u stvari Rusi izabrali (a ne američki gradjani).. da rasturi ameriku

markoni

pre 6 godina

Unazad već duže vreme CNN je objavljivao neistinite vesti. O tome se pisalo a i oni sami su demantovali svoje tekstove. Posle takvih situacija CNN je izgubio svoj kredibilitet i više se ne mogu smatrati za ozbiljnu kompaniju.

Marija

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Nisu samo aktivni "humanitarci iz Nisa" , ima ih iz svih gradova Srbije.

Evo ga jedan dole rusofilski bot Seljadin koji nam objasnjava kako Amerikanci placaju antidrzavne ratne reklame po Srbiji .

Rusofilski bot po nalogu iz ruske ambasade ovde vec dve-tri godine na B92 kucka specificne komentare, samo mu procitajte komentar i nacin pisanja komentara.

Samo ne kucka da staljinisti iz KGB-a imaju svoje botove po svim srpskim forumima , jer im je to specijalitet da preko botova i laznih vesti uticu na gradjane Srbije.

Pominje neke nevladine organizacije a ne kaze koliko KGB ima registrovanih nevladinih organizacija u Srbiji.

Klasicni ruski bot po sistemu "drzite lopova" .

Tek ce u Srbiji biti izvestaja o delovanju staljinista iz KGB-a po svim portalima srpskim i njihovim organizovanim botovima.

evro 119,8

pre 6 godina

Pametnije bi bilo obavestiti ovaj narod da li da kupuje dolare ili ne. Bio je sastanak FED-a. Od prepucavanja sila se necemo najesti.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ovo me podseca na vic iz ranih 80' kad se Rus i Amer prepiru sa cijeg aerodroma polece vise aviona. Pa odu na JFK a tamo svaka dva minuta po jedan uzleti. Rus kaze kod nas na svaki minut po dva. Odu u Moskvu, cekaju pola sata i nista. Pita Amer gde su ti avioni. A Rus ce na to "a sto vi ugnjetavate crnce?".

Јужна пруга

pre 6 godina

Деценијама изазивају ратове,кризе,државне ударе, а кукају што неко платио рекламу на фејсу. Заиста немам речи.

Bustingori

pre 6 godina

...Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.
(kasapin, 28. septembar 2017 12:28)

Zapravo, Rusi su prepisali zakon USA, o 'stranim agentima', odnosno zastupnicima stranih interesa, što je legalno, ali se naziva pravim imenom. Pri donošenju tog zakona, to o 'copy-paste' od USA su i naglasili.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Ma da! Nije uopste problem to sto su beli Americki cajkani zadojeni mrznjom, rasistickom ideologijom i obdareni viskom testosterona pobili gomilu nevinog i neduznog stanovnistva, problem je u tome sto su Rusi - sram da ih bude bilo - izvestavali o tome. Kako se usudjuju te neoprane mase iz Azije koje nemaju pojma sta je prava demokratija da gledaju sta mi radimo i koga mi ubijamo u nasem dvoristu?

A kad su Amerikanci (SA PUNIM PRAVOM, KAO STO SADA RUSI CINE) izvestavali o ubijanju i proganjanju opozicije u Sovjetskom Savezu, onda to nije bio problem? Ili su mozda tada Rusi bili u pravu sto su protestvovali?

Liar, liar, pants on fire!

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
(husker du, 28. septembar 2017 12:44)

S obzirom da su mu tvoji 'alternativa', nemaš se čemu čuditi.

Dule

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (husker du, 28. septembar 2017 12:44)

Jel' su ukusni bar ti soroševi sendviči, majke ti?

Znači, ako ne prihvatamo CNN-ove očajnicke nebuloze, tj. skeptični smo pitanju njih, to znači da automatski slepo prihvatamo Vuckovu propagandu?

fhjkhrw

pre 6 godina

Verujem da se na taj nacin manipulise drustvenim mrezama. Takodje verujem i u uticaj SAD u raspadu SSSR, u pokusajuma da se Rusija ogranici, obruc oko nje se steze, NATO je jako blizu Moskve. Ovo je samo pokusaj odrzavanja ravnoteze, koji je neophodan planeti.

Anon

pre 6 godina

Evo linka ka ZVANICNOJ izjavi samog Zuckenberga povodom tog pitanja:

https://www.facebook.com/zuck/posts/10104067130714241


Ruske reklame predstavljaju samo 1000ti deo reklama koje su finansirali demokrate i republikanci.


I drugi link, http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user230519/imageroot/2017/09/21/2017.09.21%20-%20Facebook%202.jpg

Od 1.000.000.000$ (dakle milijarda dolara) koliko je potroseno na FB na izbornu kampanju, Rusi su potrosili citavih 50.000$!

Proko, kiša burazere.

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
(Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Dočim nas humanitarci iz Bondstila 24/7 podsećaju kako je izgledalo širenje ljubavi & svekolikog humanizma u našoj zemlji 1999. Ne bojte se, nećemo zaboraviti.

Alex

pre 6 godina

Da verovatno je to odlučilo izbore.To su priče za malu decu.
Amerikanci su upravo izmislili medijske hajke za zaglupljivanje širokih narodnih masa.CNN je samo primer koji je svakodnevno vidljiv.Da ne pominjemo CIA i nebrojene agencije koje su umešane u desetine svrgavanja legalnih vlasti u državama širom sveta.
Drugi samo primenjuju njihove metode.

Adam

pre 6 godina

Pa pola da je tacno, ovo je velika sramota. Tesko mi je da zamislim da ce korist od ovakve logike imati Jekaterinburg ili Nizni Novgorod. Moskva je zlo i neprijatelj same Rusije.

kasapin

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da je tu vrstu uticaja na javnost legalizovala i promovisala Klintonova administracija, pogotovu svojom podrskom NGOima tj. ne vladinim organizacijama, kao Otpor na primer, ili Zene u Crnom itd. itd. Kad ono sada kazu da je to ilegalno, pa sam malo zbunjen. Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.

pero

pre 6 godina

Svaka čast CNNu! Ne ulazeći u istinitost ovih tvrdnji ubili su dve muve jednim udarcem. Podstakli su strah i mržnju prema rusima, a crncima objasnili da oni nisu ugroženi nego izmanipulisani tako da svaka njihova akcija i protest predstavlja pomoć rusima. Ne bi me čudio i da je beli pandur koji je pucao plaćen od rusa da to uradi. Savršeno odrađeno! Sofisticirano do perfekcije. To se u šahu zove šah-mat!!! Respect!

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?

Genius

pre 6 godina

A zasto je "podsticanje na haos" reklama: Crni zivoti znace? Zar ne znace?Amerikanci ovakav vid propagande plasiraju decenijama preko svojih medija, ali onda je to briga prema ugrozenim grupama, a ne podsticanje haosa. Naprimer, zivoti Albanaca na Kosovu znace, moramo da bombardujemo Srbiju, i slicne propagande..
Ali sada Ameri otkrivaju svoje pravo lice, samo pokazuju da je zapravo njihov cilj podsticanje haosa kada objavljuju ovakvu slicnu propagandu u medijima o jadnim ugrozenim grupama sirom sveta. Pa su se sada prepoznali u ovome i odjednom znaju da je ovo podsticanje haosa? Pametni su Rusi, bockaju ih njihovim oruzjem...

артиљерац

pre 6 godina

"Неваљали Руси" су купили рекламу "Црни животи значе".Па,јел значе
господо,или је "спорт" убијање Афроамериканаца од стране полиције
уобичајена ствар и тако треба да буде.Јесу ли ти људи убијени?Јесу.
И шта је сад спорно?То што је НЕКО,па рецимо и Руси,то рекао наглас?
Ово ме подсећа на нушићев лик,мислим да се звао Сава Савић,који каже
Можда сам ја и био на робији,ал не дам да ми се то каже.

Zoo

pre 6 godina

Izgleda da mečke znaju da zaigraju po čitavoj planeti...

ljudi, mala smo mi kugla(planeta), za ovoliko s***a, treba znati primaće kapacitete odvodnih cijevi, pa shodno tome regulisati i apetit... if you know what i mean

ocigledno je sve

pre 6 godina

Da je ovo istina, bila bi otkrivena na dan kad se dogodilo sve to, a ne mnogo meseci kasnije. Prosto, FB je otvorena knjiga za CIA i FBI i tu nema nikakvih tajni. Oni ulaze u FB i Google platformu na dnevnoj bazi bez ikakvog posebnog odobrenja. A na kraju krajeva, kompletna kampanja o zivotima crnaca u SAD bila je finansirana od americkih neoliberala, a ne od Rusije. Prva je Hilari podrzavala tu pricu. Tako da je sve jasno.

Genius

pre 6 godina

A zasto je "podsticanje na haos" reklama: Crni zivoti znace? Zar ne znace?Amerikanci ovakav vid propagande plasiraju decenijama preko svojih medija, ali onda je to briga prema ugrozenim grupama, a ne podsticanje haosa. Naprimer, zivoti Albanaca na Kosovu znace, moramo da bombardujemo Srbiju, i slicne propagande..
Ali sada Ameri otkrivaju svoje pravo lice, samo pokazuju da je zapravo njihov cilj podsticanje haosa kada objavljuju ovakvu slicnu propagandu u medijima o jadnim ugrozenim grupama sirom sveta. Pa su se sada prepoznali u ovome i odjednom znaju da je ovo podsticanje haosa? Pametni su Rusi, bockaju ih njihovim oruzjem...

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?

Alex

pre 6 godina

Da verovatno je to odlučilo izbore.To su priče za malu decu.
Amerikanci su upravo izmislili medijske hajke za zaglupljivanje širokih narodnih masa.CNN je samo primer koji je svakodnevno vidljiv.Da ne pominjemo CIA i nebrojene agencije koje su umešane u desetine svrgavanja legalnih vlasti u državama širom sveta.
Drugi samo primenjuju njihove metode.

Proko, kiša burazere.

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
(Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Dočim nas humanitarci iz Bondstila 24/7 podsećaju kako je izgledalo širenje ljubavi & svekolikog humanizma u našoj zemlji 1999. Ne bojte se, nećemo zaboraviti.

kasapin

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da je tu vrstu uticaja na javnost legalizovala i promovisala Klintonova administracija, pogotovu svojom podrskom NGOima tj. ne vladinim organizacijama, kao Otpor na primer, ili Zene u Crnom itd. itd. Kad ono sada kazu da je to ilegalno, pa sam malo zbunjen. Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.

ocigledno je sve

pre 6 godina

Da je ovo istina, bila bi otkrivena na dan kad se dogodilo sve to, a ne mnogo meseci kasnije. Prosto, FB je otvorena knjiga za CIA i FBI i tu nema nikakvih tajni. Oni ulaze u FB i Google platformu na dnevnoj bazi bez ikakvog posebnog odobrenja. A na kraju krajeva, kompletna kampanja o zivotima crnaca u SAD bila je finansirana od americkih neoliberala, a ne od Rusije. Prva je Hilari podrzavala tu pricu. Tako da je sve jasno.

Dule

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (husker du, 28. septembar 2017 12:44)

Jel' su ukusni bar ti soroševi sendviči, majke ti?

Znači, ako ne prihvatamo CNN-ove očajnicke nebuloze, tj. skeptični smo pitanju njih, to znači da automatski slepo prihvatamo Vuckovu propagandu?

артиљерац

pre 6 godina

"Неваљали Руси" су купили рекламу "Црни животи значе".Па,јел значе
господо,или је "спорт" убијање Афроамериканаца од стране полиције
уобичајена ствар и тако треба да буде.Јесу ли ти људи убијени?Јесу.
И шта је сад спорно?То што је НЕКО,па рецимо и Руси,то рекао наглас?
Ово ме подсећа на нушићев лик,мислим да се звао Сава Савић,који каже
Можда сам ја и био на робији,ал не дам да ми се то каже.

Anon

pre 6 godina

Evo linka ka ZVANICNOJ izjavi samog Zuckenberga povodom tog pitanja:

https://www.facebook.com/zuck/posts/10104067130714241


Ruske reklame predstavljaju samo 1000ti deo reklama koje su finansirali demokrate i republikanci.


I drugi link, http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user230519/imageroot/2017/09/21/2017.09.21%20-%20Facebook%202.jpg

Od 1.000.000.000$ (dakle milijarda dolara) koliko je potroseno na FB na izbornu kampanju, Rusi su potrosili citavih 50.000$!

Bustingori

pre 6 godina

...Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.
(kasapin, 28. septembar 2017 12:28)

Zapravo, Rusi su prepisali zakon USA, o 'stranim agentima', odnosno zastupnicima stranih interesa, što je legalno, ali se naziva pravim imenom. Pri donošenju tog zakona, to o 'copy-paste' od USA su i naglasili.

Zoo

pre 6 godina

Izgleda da mečke znaju da zaigraju po čitavoj planeti...

ljudi, mala smo mi kugla(planeta), za ovoliko s***a, treba znati primaće kapacitete odvodnih cijevi, pa shodno tome regulisati i apetit... if you know what i mean

Liar, liar, pants on fire!

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
(husker du, 28. septembar 2017 12:44)

S obzirom da su mu tvoji 'alternativa', nemaš se čemu čuditi.

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ovo me podseca na vic iz ranih 80' kad se Rus i Amer prepiru sa cijeg aerodroma polece vise aviona. Pa odu na JFK a tamo svaka dva minuta po jedan uzleti. Rus kaze kod nas na svaki minut po dva. Odu u Moskvu, cekaju pola sata i nista. Pita Amer gde su ti avioni. A Rus ce na to "a sto vi ugnjetavate crnce?".

Јужна пруга

pre 6 godina

Деценијама изазивају ратове,кризе,државне ударе, а кукају што неко платио рекламу на фејсу. Заиста немам речи.

ssss

pre 6 godina

sram vas bilo Rusi, ko ste vi da zastupate tako odvratnu ideju da jedna rasa treba da ima ista prava kao i druga...ako Hilari Klinton kaze da crnci treba da budu opet robovi ima da budu ko ste vi da ih podrzavate

pero

pre 6 godina

Svaka čast CNNu! Ne ulazeći u istinitost ovih tvrdnji ubili su dve muve jednim udarcem. Podstakli su strah i mržnju prema rusima, a crncima objasnili da oni nisu ugroženi nego izmanipulisani tako da svaka njihova akcija i protest predstavlja pomoć rusima. Ne bi me čudio i da je beli pandur koji je pucao plaćen od rusa da to uradi. Savršeno odrađeno! Sofisticirano do perfekcije. To se u šahu zove šah-mat!!! Respect!

LOL

pre 6 godina

Uskoro očekujem da CNN otkrije da je Trampov predak bio Rus i da su ga na izborima u stvari Rusi izabrali (a ne američki gradjani).. da rasturi ameriku

Vojislav

pre 6 godina

Krivi su,naravno, Rusi,ni u kom slucaju ne moze biti kriva najveca demokratija danasnjice koja jos nije uspela da se izbori sa rasizmom.Mala zamena teza...

markoni

pre 6 godina

Unazad već duže vreme CNN je objavljivao neistinite vesti. O tome se pisalo a i oni sami su demantovali svoje tekstove. Posle takvih situacija CNN je izgubio svoj kredibilitet i više se ne mogu smatrati za ozbiljnu kompaniju.

Srki

pre 6 godina

Cekaj, pa crnacko stanovnistvo je bilo uglavnom anti Trump. Znaci Rusi indirektno podrzavali Klintonku. I izgubio im kandidat. Nikad nista od ruske propagande. Zato se znaci Tramp ljuti na njih. Ahaaa!

Saska

pre 6 godina

Koliko sam dosad provela na netu i po forumima, naučila sam da sa lakoćom prepoznam sve botove. Prepoznajem i "Kajzerove Nazadne" i "žute", i NATO i Ruske. Jedino što mogu da kažem na tu temu je, da za ruske, uvek imam plusić ! Nema tu razloga za ljubomoru, to vam je jednostavno tako. ?

Kapetan Nemo

pre 6 godina

Kako da ne, birači u Fergusonu i Baltimoru su videvši reklame glasali za Tromba i to je odlučilo izbore, smo se pitam gde? U Diznilendu?

.

pre 6 godina

Generalno svako gleda svoj interes u svetu, al ne volim americku politiku koji se izrazavaju i pricaju kao liberali, a ponasaju se kao okoreli desnicari (da ne kazem neku jacu rec). Zasto jednostavno ne kazete "najjaca smo sila unisticemo svakoga ko ne radi za nas ili ko nas ne slusa". Demokratija treba da se uvede na svetskom nivou i da svaka drzava koja oce da bude na vlasti kandiduje se na to i ima pravo na dva mandata po 4 godine. Znaci ako stanovnici planete zemlje izglasaju Ameriku neka oni resavaju tih 4 ili 8 godina probleme po svetu, pa sledeci nek budu Rusi ako budu izglaseni. Eto fer politike, a ne ove diktature od strane Amerike koja traje vec pola veka.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Ma da! Nije uopste problem to sto su beli Americki cajkani zadojeni mrznjom, rasistickom ideologijom i obdareni viskom testosterona pobili gomilu nevinog i neduznog stanovnistva, problem je u tome sto su Rusi - sram da ih bude bilo - izvestavali o tome. Kako se usudjuju te neoprane mase iz Azije koje nemaju pojma sta je prava demokratija da gledaju sta mi radimo i koga mi ubijamo u nasem dvoristu?

A kad su Amerikanci (SA PUNIM PRAVOM, KAO STO SADA RUSI CINE) izvestavali o ubijanju i proganjanju opozicije u Sovjetskom Savezu, onda to nije bio problem? Ili su mozda tada Rusi bili u pravu sto su protestvovali?

fhjkhrw

pre 6 godina

Verujem da se na taj nacin manipulise drustvenim mrezama. Takodje verujem i u uticaj SAD u raspadu SSSR, u pokusajuma da se Rusija ogranici, obruc oko nje se steze, NATO je jako blizu Moskve. Ovo je samo pokusaj odrzavanja ravnoteze, koji je neophodan planeti.

Adam

pre 6 godina

Pa pola da je tacno, ovo je velika sramota. Tesko mi je da zamislim da ce korist od ovakve logike imati Jekaterinburg ili Nizni Novgorod. Moskva je zlo i neprijatelj same Rusije.

WotS

pre 6 godina

Informacije CNN-a su toliko "objektivne" i "dosledne" da će u sledećih nekoliko vekova svim studentima žurnalistike predstavljati normu kako NE TREBA izveštavati i šta sve NIJE i ne sme da bude istinsko novinarstvo. A tzv. "ruska izborna zavera" je najnebulozniji i najidiotskiji medijski spin u istoriji SAD i moderne svetske politike - no, njegov uspešan plasman u javnosti sasvim jasno pokazuje intelektualni nivo prosečnog konzumenta informacija u SAD, ali i koliko je ta država podložna manipulacijama od strane moćnih zakulisnih faktora. Svima je jasno da je reč o osveti poražene klintonovske falange (odnosno moćnih krugova koji stoje iza te zlikovačke klike) - no, te optužbe i dalje opstaju kao primarno političko pitanje. Najapsurdnija je činjenica da u zajapurenim mejnstrim medjima niko ne vidi do koje mere takvim tvrdnjma ponižavaju i degradiraju soptvenu državu i njene institucije. Ako je moguće da je Rusija lažirala izbore u tehnološki i obaveštajno daleko najmoćnijoj državi na svetu, onda je to potpuni sumrak američke umišljene (sve)moći. Zašto NIKO ne traži krivičnu odgovornost i temeljnu reorganizaciju CIA, NSA, FBI i svih ostalih službi koje su to MORALE da spreče, a onda i odgovornost najviših zvaničnika tadašnje adminstracije koji su to MORALI da znaju ? Ovako, nameće se gebelsovska haranga u cilju pritiska na Belu kuću - koja bi, nažalost, zarad kompenzovanja medijske štete mogla preduzeti neke vrlo opasne i rizične poteze na spoljnom planu. Orvelovsko ludilo !

evro 119,8

pre 6 godina

Pametnije bi bilo obavestiti ovaj narod da li da kupuje dolare ili ne. Bio je sastanak FED-a. Od prepucavanja sila se necemo najesti.

Marija

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Nisu samo aktivni "humanitarci iz Nisa" , ima ih iz svih gradova Srbije.

Evo ga jedan dole rusofilski bot Seljadin koji nam objasnjava kako Amerikanci placaju antidrzavne ratne reklame po Srbiji .

Rusofilski bot po nalogu iz ruske ambasade ovde vec dve-tri godine na B92 kucka specificne komentare, samo mu procitajte komentar i nacin pisanja komentara.

Samo ne kucka da staljinisti iz KGB-a imaju svoje botove po svim srpskim forumima , jer im je to specijalitet da preko botova i laznih vesti uticu na gradjane Srbije.

Pominje neke nevladine organizacije a ne kaze koliko KGB ima registrovanih nevladinih organizacija u Srbiji.

Klasicni ruski bot po sistemu "drzite lopova" .

Tek ce u Srbiji biti izvestaja o delovanju staljinista iz KGB-a po svim portalima srpskim i njihovim organizovanim botovima.

Zoran

pre 6 godina

Rusi imaju najacu obavestajnu sluzbu koja ih bukvalno odrzava u zivotu. Proizvodnja haosa i destabiliziovanje drugih zemalja je osnovna privredna grana ,drugim recima prave probleme da bi bili ukljuceni u njihovo resavanje. Medjutim cini mi se da su sada sa novim malim Vodjom zaista preterali i da ce zauvek biti eliminisani iz Evrope i USA.

A i šta im možeš?

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?
(1€ satnica srpskog shljakera, 28. septembar 2017 12:04)

Nije pravo, nego obaveza, sudski nalog je jači od svega. Ko ga ne poštuje, može ostati u pritvoru do smrti.

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Rusi su stvarno umislili da su neka svetska velicina,ala ce pad sa tih visina da zaboli

Nadam se ,da kad se to utvrdi ,da će rusiji staviti još jače sankcije, izbaciti iz Swift-a,Ibana...i svih finansijskih institucija i vratiti u pecinsko doba,gde im je i mesto, po svim pokazateljima.

Dragan

pre 6 godina

Prvo: Broj ubijenih civila od strane policije u SAD je drasticno pao u poslednjih 15 godina u odnosuy na prethodnih 15.
Drugo: Procenat belih civila ubijenih od stran epolicije se povecao u poslednjih 15 godina a crnih je pao
Trece: Demokratska stranka vodi politiku koja se oslanja na to da odredjene grupe (kao rasa il ipropadnos sindikatu) uvek glasaju za njih i to zele da odrze. Zato raspiruju rasizam a optiuzuju drugu stranu, da bi dobili glasove .
Cetvrto: Rusima nije bitno ko je predsednik SAD dokle god je to slab predsednik koji ne moze mnogo da uradi. Posto je Rusija, manja, slabija i siromasnija, njihova strategija je da paralise politicke procese u SAD da bi se lakse odbranila.

Znaci pomaganje ekstreemnih grupa produbljuje podele u americkom drustvu. "Black lives matter" pokret radikalizuje i crnnu/latino populaciju, ali i belu konzervativnu. Time ti oglasi n epomazu kandidatima, ali povecavaju tenzije i smanjuju mogucnost kompromisa i dogovora izmedju partija, a to je krajni cilj.
Hilari im je namestila svojom retorikom i Rusi iskoristili.

Adam

pre 6 godina

Pa pola da je tacno, ovo je velika sramota. Tesko mi je da zamislim da ce korist od ovakve logike imati Jekaterinburg ili Nizni Novgorod. Moskva je zlo i neprijatelj same Rusije.

pero

pre 6 godina

Svaka čast CNNu! Ne ulazeći u istinitost ovih tvrdnji ubili su dve muve jednim udarcem. Podstakli su strah i mržnju prema rusima, a crncima objasnili da oni nisu ugroženi nego izmanipulisani tako da svaka njihova akcija i protest predstavlja pomoć rusima. Ne bi me čudio i da je beli pandur koji je pucao plaćen od rusa da to uradi. Savršeno odrađeno! Sofisticirano do perfekcije. To se u šahu zove šah-mat!!! Respect!

Zoran

pre 6 godina

Rusi imaju najacu obavestajnu sluzbu koja ih bukvalno odrzava u zivotu. Proizvodnja haosa i destabiliziovanje drugih zemalja je osnovna privredna grana ,drugim recima prave probleme da bi bili ukljuceni u njihovo resavanje. Medjutim cini mi se da su sada sa novim malim Vodjom zaista preterali i da ce zauvek biti eliminisani iz Evrope i USA.

Marija

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Nisu samo aktivni "humanitarci iz Nisa" , ima ih iz svih gradova Srbije.

Evo ga jedan dole rusofilski bot Seljadin koji nam objasnjava kako Amerikanci placaju antidrzavne ratne reklame po Srbiji .

Rusofilski bot po nalogu iz ruske ambasade ovde vec dve-tri godine na B92 kucka specificne komentare, samo mu procitajte komentar i nacin pisanja komentara.

Samo ne kucka da staljinisti iz KGB-a imaju svoje botove po svim srpskim forumima , jer im je to specijalitet da preko botova i laznih vesti uticu na gradjane Srbije.

Pominje neke nevladine organizacije a ne kaze koliko KGB ima registrovanih nevladinih organizacija u Srbiji.

Klasicni ruski bot po sistemu "drzite lopova" .

Tek ce u Srbiji biti izvestaja o delovanju staljinista iz KGB-a po svim portalima srpskim i njihovim organizovanim botovima.

Psiholog.NBG

pre 6 godina

Rusi su stvarno umislili da su neka svetska velicina,ala ce pad sa tih visina da zaboli

Nadam se ,da kad se to utvrdi ,da će rusiji staviti još jače sankcije, izbaciti iz Swift-a,Ibana...i svih finansijskih institucija i vratiti u pecinsko doba,gde im je i mesto, po svim pokazateljima.

Saska

pre 6 godina

Koliko sam dosad provela na netu i po forumima, naučila sam da sa lakoćom prepoznam sve botove. Prepoznajem i "Kajzerove Nazadne" i "žute", i NATO i Ruske. Jedino što mogu da kažem na tu temu je, da za ruske, uvek imam plusić ! Nema tu razloga za ljubomoru, to vam je jednostavno tako. ?

Genius

pre 6 godina

A zasto je "podsticanje na haos" reklama: Crni zivoti znace? Zar ne znace?Amerikanci ovakav vid propagande plasiraju decenijama preko svojih medija, ali onda je to briga prema ugrozenim grupama, a ne podsticanje haosa. Naprimer, zivoti Albanaca na Kosovu znace, moramo da bombardujemo Srbiju, i slicne propagande..
Ali sada Ameri otkrivaju svoje pravo lice, samo pokazuju da je zapravo njihov cilj podsticanje haosa kada objavljuju ovakvu slicnu propagandu u medijima o jadnim ugrozenim grupama sirom sveta. Pa su se sada prepoznali u ovome i odjednom znaju da je ovo podsticanje haosa? Pametni su Rusi, bockaju ih njihovim oruzjem...

Bugarski grafolog

pre 6 godina

Ovo me podseca na vic iz ranih 80' kad se Rus i Amer prepiru sa cijeg aerodroma polece vise aviona. Pa odu na JFK a tamo svaka dva minuta po jedan uzleti. Rus kaze kod nas na svaki minut po dva. Odu u Moskvu, cekaju pola sata i nista. Pita Amer gde su ti avioni. A Rus ce na to "a sto vi ugnjetavate crnce?".

A i šta im možeš?

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?
(1€ satnica srpskog shljakera, 28. septembar 2017 12:04)

Nije pravo, nego obaveza, sudski nalog je jači od svega. Ko ga ne poštuje, može ostati u pritvoru do smrti.

Liar, liar, pants on fire!

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
(husker du, 28. septembar 2017 12:44)

S obzirom da su mu tvoji 'alternativa', nemaš se čemu čuditi.

Dule

pre 6 godina

Čitam komentare i vidim zašto je Vučić predsednik. Nismo zaslužili bolje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (husker du, 28. septembar 2017 12:44)

Jel' su ukusni bar ti soroševi sendviči, majke ti?

Znači, ako ne prihvatamo CNN-ove očajnicke nebuloze, tj. skeptični smo pitanju njih, to znači da automatski slepo prihvatamo Vuckovu propagandu?

ssss

pre 6 godina

sram vas bilo Rusi, ko ste vi da zastupate tako odvratnu ideju da jedna rasa treba da ima ista prava kao i druga...ako Hilari Klinton kaze da crnci treba da budu opet robovi ima da budu ko ste vi da ih podrzavate

Dragan

pre 6 godina

Prvo: Broj ubijenih civila od strane policije u SAD je drasticno pao u poslednjih 15 godina u odnosuy na prethodnih 15.
Drugo: Procenat belih civila ubijenih od stran epolicije se povecao u poslednjih 15 godina a crnih je pao
Trece: Demokratska stranka vodi politiku koja se oslanja na to da odredjene grupe (kao rasa il ipropadnos sindikatu) uvek glasaju za njih i to zele da odrze. Zato raspiruju rasizam a optiuzuju drugu stranu, da bi dobili glasove .
Cetvrto: Rusima nije bitno ko je predsednik SAD dokle god je to slab predsednik koji ne moze mnogo da uradi. Posto je Rusija, manja, slabija i siromasnija, njihova strategija je da paralise politicke procese u SAD da bi se lakse odbranila.

Znaci pomaganje ekstreemnih grupa produbljuje podele u americkom drustvu. "Black lives matter" pokret radikalizuje i crnnu/latino populaciju, ali i belu konzervativnu. Time ti oglasi n epomazu kandidatima, ali povecavaju tenzije i smanjuju mogucnost kompromisa i dogovora izmedju partija, a to je krajni cilj.
Hilari im je namestila svojom retorikom i Rusi iskoristili.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Ma da! Nije uopste problem to sto su beli Americki cajkani zadojeni mrznjom, rasistickom ideologijom i obdareni viskom testosterona pobili gomilu nevinog i neduznog stanovnistva, problem je u tome sto su Rusi - sram da ih bude bilo - izvestavali o tome. Kako se usudjuju te neoprane mase iz Azije koje nemaju pojma sta je prava demokratija da gledaju sta mi radimo i koga mi ubijamo u nasem dvoristu?

A kad su Amerikanci (SA PUNIM PRAVOM, KAO STO SADA RUSI CINE) izvestavali o ubijanju i proganjanju opozicije u Sovjetskom Savezu, onda to nije bio problem? Ili su mozda tada Rusi bili u pravu sto su protestvovali?

Proko, kiša burazere.

pre 6 godina

"Humanitarci" iz Nisa udarili po komentarima da nas ubede kako Putin nije zao nego siri mir i ljubav po Ukrajini, Gruziji i ostatku sveta
(Xman, 28. septembar 2017 12:59)

Dočim nas humanitarci iz Bondstila 24/7 podsećaju kako je izgledalo širenje ljubavi & svekolikog humanizma u našoj zemlji 1999. Ne bojte se, nećemo zaboraviti.

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Odakle pravo facebooku da odaje podatke koje je neki klijent zaključio sa njima?
Šta mene sprečava da napravim reklamu za bilo šta, targetiram Baltimor i uplatim im recimo 5000$ na račun?

.

pre 6 godina

Generalno svako gleda svoj interes u svetu, al ne volim americku politiku koji se izrazavaju i pricaju kao liberali, a ponasaju se kao okoreli desnicari (da ne kazem neku jacu rec). Zasto jednostavno ne kazete "najjaca smo sila unisticemo svakoga ko ne radi za nas ili ko nas ne slusa". Demokratija treba da se uvede na svetskom nivou i da svaka drzava koja oce da bude na vlasti kandiduje se na to i ima pravo na dva mandata po 4 godine. Znaci ako stanovnici planete zemlje izglasaju Ameriku neka oni resavaju tih 4 ili 8 godina probleme po svetu, pa sledeci nek budu Rusi ako budu izglaseni. Eto fer politike, a ne ove diktature od strane Amerike koja traje vec pola veka.

Alex

pre 6 godina

Da verovatno je to odlučilo izbore.To su priče za malu decu.
Amerikanci su upravo izmislili medijske hajke za zaglupljivanje širokih narodnih masa.CNN je samo primer koji je svakodnevno vidljiv.Da ne pominjemo CIA i nebrojene agencije koje su umešane u desetine svrgavanja legalnih vlasti u državama širom sveta.
Drugi samo primenjuju njihove metode.

WotS

pre 6 godina

Informacije CNN-a su toliko "objektivne" i "dosledne" da će u sledećih nekoliko vekova svim studentima žurnalistike predstavljati normu kako NE TREBA izveštavati i šta sve NIJE i ne sme da bude istinsko novinarstvo. A tzv. "ruska izborna zavera" je najnebulozniji i najidiotskiji medijski spin u istoriji SAD i moderne svetske politike - no, njegov uspešan plasman u javnosti sasvim jasno pokazuje intelektualni nivo prosečnog konzumenta informacija u SAD, ali i koliko je ta država podložna manipulacijama od strane moćnih zakulisnih faktora. Svima je jasno da je reč o osveti poražene klintonovske falange (odnosno moćnih krugova koji stoje iza te zlikovačke klike) - no, te optužbe i dalje opstaju kao primarno političko pitanje. Najapsurdnija je činjenica da u zajapurenim mejnstrim medjima niko ne vidi do koje mere takvim tvrdnjma ponižavaju i degradiraju soptvenu državu i njene institucije. Ako je moguće da je Rusija lažirala izbore u tehnološki i obaveštajno daleko najmoćnijoj državi na svetu, onda je to potpuni sumrak američke umišljene (sve)moći. Zašto NIKO ne traži krivičnu odgovornost i temeljnu reorganizaciju CIA, NSA, FBI i svih ostalih službi koje su to MORALE da spreče, a onda i odgovornost najviših zvaničnika tadašnje adminstracije koji su to MORALI da znaju ? Ovako, nameće se gebelsovska haranga u cilju pritiska na Belu kuću - koja bi, nažalost, zarad kompenzovanja medijske štete mogla preduzeti neke vrlo opasne i rizične poteze na spoljnom planu. Orvelovsko ludilo !

LOL

pre 6 godina

Uskoro očekujem da CNN otkrije da je Trampov predak bio Rus i da su ga na izborima u stvari Rusi izabrali (a ne američki gradjani).. da rasturi ameriku

ocigledno je sve

pre 6 godina

Da je ovo istina, bila bi otkrivena na dan kad se dogodilo sve to, a ne mnogo meseci kasnije. Prosto, FB je otvorena knjiga za CIA i FBI i tu nema nikakvih tajni. Oni ulaze u FB i Google platformu na dnevnoj bazi bez ikakvog posebnog odobrenja. A na kraju krajeva, kompletna kampanja o zivotima crnaca u SAD bila je finansirana od americkih neoliberala, a ne od Rusije. Prva je Hilari podrzavala tu pricu. Tako da je sve jasno.

markoni

pre 6 godina

Unazad već duže vreme CNN je objavljivao neistinite vesti. O tome se pisalo a i oni sami su demantovali svoje tekstove. Posle takvih situacija CNN je izgubio svoj kredibilitet i više se ne mogu smatrati za ozbiljnu kompaniju.

Јужна пруга

pre 6 godina

Деценијама изазивају ратове,кризе,државне ударе, а кукају што неко платио рекламу на фејсу. Заиста немам речи.

Vojislav

pre 6 godina

Krivi su,naravno, Rusi,ni u kom slucaju ne moze biti kriva najveca demokratija danasnjice koja jos nije uspela da se izbori sa rasizmom.Mala zamena teza...

артиљерац

pre 6 godina

"Неваљали Руси" су купили рекламу "Црни животи значе".Па,јел значе
господо,или је "спорт" убијање Афроамериканаца од стране полиције
уобичајена ствар и тако треба да буде.Јесу ли ти људи убијени?Јесу.
И шта је сад спорно?То што је НЕКО,па рецимо и Руси,то рекао наглас?
Ово ме подсећа на нушићев лик,мислим да се звао Сава Савић,који каже
Можда сам ја и био на робији,ал не дам да ми се то каже.

kasapin

pre 6 godina

Pa ja sam mislio da je tu vrstu uticaja na javnost legalizovala i promovisala Klintonova administracija, pogotovu svojom podrskom NGOima tj. ne vladinim organizacijama, kao Otpor na primer, ili Zene u Crnom itd. itd. Kad ono sada kazu da je to ilegalno, pa sam malo zbunjen. Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.

Bustingori

pre 6 godina

...Takodje kad je Rusija donela zakon da su oni koji se finansiraju iz inostranstva strani agenti, SAD su se bunile i stale u odbranu civilnog drustva, a sada izgleda da ni to nije dozvoljeno u Americi, pa sam opet zbunjen.
(kasapin, 28. septembar 2017 12:28)

Zapravo, Rusi su prepisali zakon USA, o 'stranim agentima', odnosno zastupnicima stranih interesa, što je legalno, ali se naziva pravim imenom. Pri donošenju tog zakona, to o 'copy-paste' od USA su i naglasili.

Kapetan Nemo

pre 6 godina

Kako da ne, birači u Fergusonu i Baltimoru su videvši reklame glasali za Tromba i to je odlučilo izbore, smo se pitam gde? U Diznilendu?

Anon

pre 6 godina

Evo linka ka ZVANICNOJ izjavi samog Zuckenberga povodom tog pitanja:

https://www.facebook.com/zuck/posts/10104067130714241


Ruske reklame predstavljaju samo 1000ti deo reklama koje su finansirali demokrate i republikanci.


I drugi link, http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user230519/imageroot/2017/09/21/2017.09.21%20-%20Facebook%202.jpg

Od 1.000.000.000$ (dakle milijarda dolara) koliko je potroseno na FB na izbornu kampanju, Rusi su potrosili citavih 50.000$!

Zoo

pre 6 godina

Izgleda da mečke znaju da zaigraju po čitavoj planeti...

ljudi, mala smo mi kugla(planeta), za ovoliko s***a, treba znati primaće kapacitete odvodnih cijevi, pa shodno tome regulisati i apetit... if you know what i mean

evro 119,8

pre 6 godina

Pametnije bi bilo obavestiti ovaj narod da li da kupuje dolare ili ne. Bio je sastanak FED-a. Od prepucavanja sila se necemo najesti.

fhjkhrw

pre 6 godina

Verujem da se na taj nacin manipulise drustvenim mrezama. Takodje verujem i u uticaj SAD u raspadu SSSR, u pokusajuma da se Rusija ogranici, obruc oko nje se steze, NATO je jako blizu Moskve. Ovo je samo pokusaj odrzavanja ravnoteze, koji je neophodan planeti.

Srki

pre 6 godina

Cekaj, pa crnacko stanovnistvo je bilo uglavnom anti Trump. Znaci Rusi indirektno podrzavali Klintonku. I izgubio im kandidat. Nikad nista od ruske propagande. Zato se znaci Tramp ljuti na njih. Ahaaa!