Sreda, 27.09.2017.

08:09

"Postignut dogovor, moja draga Ana će saopštiti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je postignut dogovor o povišici penzija, ali da će iznos saopštiti premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Beta

"Postignut dogovor, moja draga Ana æe saopštiti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

nenad

pre 6 godina

to vam je dragi moji bruto lični dohodak tu lezi prevara a pitanje je koliki je neto dohodak u stvari koliko vi novca primite na racunu ili u kešu.
sto znaci da ko primi ovoliku bruto platu ustvari primio je neto negde oko 30.000,00 dinara!

Aja Vasil

pre 6 godina

ljudi, pa jel vi vidite kako su oni svi samozadovoljni!!! gledajte samo te osmehe na licu preletečice Maje, šlihtare Ivice, sirote Ane, despota Aleksandra... pa ovo je zemlja ludaka! hajde da se probudimo, možda zaista sanjamo...

Veteran

pre 6 godina

Vučić je kazao da će prosečna plata u januaru u Srbiji biti 445 evra.
Poluistina je osnova demagogije. U januaru se isplaćuju decembarske zarade koje su u proseku veće 30% od novembarskog proseka , tako je poslednjih 20 šgodina koliko pratim statistiku. Januarska plata će dakle biti isplaćena tek u februaru i biće niža od te "napumpane" decembarske za 30%. Pripisivanje nečega svojim moćima, a što će se desiti kao zakonitost, bez obzira na činjenje ili nečinjenje je manipulacija činjenicama.

dd

pre 6 godina

nema tu nista od povecanja,idu izbori u BG treba napuniti ljudima usi malo,sve su to potencijalni glasovi...realna radnicka prosecna plata je oko 30.000rsd NA RUKE,KESH!!!,a prica se o 450e minimalne za januar,to je povecanje za 24.000 rsd za par meseci???? za 200e!!!???...pa ja ne znam koliko covek treba da bude lud i glupav da poveruje u ovako nesto???

ODAKLE OVI CUPAJU OVAJ PROSEK,NIJE MI JASNO???
ja ne mogu da verujem sta se ovde radi...da li je ovo normalno,nekada pomislim da sam u nekom matrixu,ili Rijaalti programu???

a drzava dize BDP manje od 2% godisnje,a rumunija pegla preko 12%,KO JE OVDE LUD,i ZASTO OVAKVE PRICE???

Zoran

pre 6 godina

Živo me zanima ko to ima prosečnu platu od 53.400 rsd???
(Mmm, 27. septembar 2017 10:42)

Bajatović sam 20.000 Eura. 100 ljudi po 200 Eura.

Prosek 396 Eura! Čista matematika! A Bajtaoviće ima mnogo, druže! Više hiljada, čak... Koliko, pitaš? E to je DRŽAVNA TAJNA!

ljicky

pre 6 godina

ali... kad skines 10% od necega, pa posle vratis 10% onda si opet u minusu. Npr. 5000 -10% = 4500. 4500 +10% = 4950 :)
Jel vam sad jasno kako su ucarili cak i kad vrate?

Mare

pre 6 godina

Moj cale tuzio drzavu zato sto mu je smanjila penziju. Znam da je dosta penzionera to uradilo. Znam da pravda ovde u ovoj nasoj zemlji ne postoji, al morace kad tad da mu vrate te pare, sa pripadajucim kamatama. Kad to urade svi penzuoneri, drzava ce bankrotirati, al me i to malo zabole...

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se predsednik naljutio na narod, pa će da mu skine prosečnu platu sa solidnih 500 evra na bednih 445 evra?

Znam da je prošle godine najavio da će prosečna plata 2017. biti 500 evra, to sam i proverio na internetu jer smo zaboravan narod, pa sam možda to loše zapamtio. Podatke o prosečnoj zaradi ne moram da tražim, verujem mu na reč. Zato me čudi ovakav njegov potez, šta mu bi da nam smanjuje platu?

Džoni

pre 6 godina

Kako je moguće da prosečna plata bude tolika kada prosečna primanja Srpskog domaćinstva iznose 57000? Da li nas onda lažete o procentu zaposlenih ili nas lažete za te proseke. Ovako ispada da prihode donosi samo jedan član domaćinstva a hvalite se da je zaposleno nikad više u istoriji? Po ovome bi prosek u domaćinstvu bio oko 900€ što nema veze sa istinom!

lagalice za decu

pre 6 godina

Prosecna decembarska plata u 2016 godini, a koja se isplacuje u januaru 2017., je bila 53.466 dinara.
To je iskljucivo zbog isplate 13 plate i raznih bonusa za 'uspesne' direktore javnih preduzeca.
Ako ce ta plata da bude 450 evra, onda je ovo samo jos jedna prevara.
Inace ovo povecanje plata se najavljuje od maja, po principu ne lipsi magarce do zelene trave ili evo samo sto nije.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Taman da se poveca 6% i da budu na nivou pre vaseg smanjenja
(Ja, 27. septembar 2017 09:12)
Ne znam po kojoj racunici. Moj otac je imao 54000 pre smanjenja, sada prima 46000. 6% koje pominjete nije ni blizu nivoa pre smanjenja.

Meister Jakob

pre 6 godina

Taj nakaradni i ilegalni "zakon" je najbezočnija krađa, bukvalno krađa, nema druge riječi za to, država je UKRALA penzionerima siline milijarde, eura ili dolara, šta vam je draže!
Penzije se ne smije tako proizvoljno smanjivati, one su privatno vlasništvo, tu država njima NIŠTA NE DAJU, to je zarađeno i njihovo, oni su to zaradili i dužni su im s vremenom POVEĆAVATI penzije kako napreduje ekononomija i rastu plaće, ni slučajno tako samovoljno smanjivati!

Srdjan

pre 6 godina

Ovo treba da bude vest neka? I to sve tako zvanično?
Treba da se izvinite tim penzionerima, i da im vratite uzet novac! Koji su pošteno zaradili sram vas bilo !
Treba 100.000 puta da im se izvinite! Oni su ovu državu dizali na noge generacijama, da bi vi došli i oteli im njihovo !

al ko ko razume

pre 6 godina

Kakav nastup,kakvo ponizenje za "dragu Anu",za vladu,za narod,no ko razume to? Zalosno,nek ona saopsti ono sta je on odlucio?! Diktatura jednog coveka
a narod vidi li,ne vidi li,glasa ga opet!? Jadna Olja,nije smela da pisne,
bas kao ni Ana,bas kao ni vlada,ali narode vi to mozete,makar glasanjem!

20 kinte

pre 6 godina

čekaj bre, dobro, dragoj Ani je to posao, ali kakve veze ti imaš sa time, predsednik ove države nema apsolutno nikakvu vezu sa fluktuacijom novca kroz ministaratvo, koje god, ko te šta pitao? Ti si ih skinuo, pa sad draga Ana da vraća?

Che

pre 6 godina

Putin je u dokumentarcu u reziji Olivera Stouna izjavio da je prosecna plata u Rusiji 29.000 rubalja...to je 424e.

Pre nego sto uopste pocnes bilo sta, pogledaj gde je Rusija a gde Srbija..


Objasni, o predsednice svemoguci, kako je onda moguce da u jednoj Srbiji prosecna plata moze biti 445e kada u realnosti nije ni 250e.

e

pre 6 godina

Kad vam neko umre vi onda neko vreme oplakujete pokojnika. Isto tako je i sa penzijama. Javlja se neko ko je ubio penzije i onda trumfalno javlja: Plate će porasti kao što nikad nisu bile, a penzije??? Pa dobro i one će nešto porasti. Ovom vođi moramo odati priznanje da je prvi u istoriji oduzeo penzionerima nešto što je zakonom zagarantovano a sada eto vam milostinje. Ne treba nama milostinja. Vrati nam ono što nam je oteto.

Saša

pre 6 godina

U decembru bonusi i isplate raznih drugih prinadležnosti.
Svake godine je tadašnji prosek veći za 50-80 €.
P.S. Ajde da vidimo februarski prosek ?!!?

laki78

pre 6 godina

Ona za tebe nije "tvoja draga Ana" nego Premijer Srbije koji vodi Vladu Republike Srbije i u cijoj je nadleznosti da se time bavi a ne u tvojoj nadleznosti.Ti nisi imao ovlascenja bilo sta po tom pitanju da dogovaras osim da joj das orden za povecanje.Mozda i gresim,ipak sam ja samo diplomirani pravnik a ne politicar moj dragi Aleksandre.

Posmatrac

pre 6 godina

Prema jucerasnjoj vesti, prosecna plata u Srbiji je 396 Evra. Znaci narednih 5 meseci ce rasti po 10 Evra mesecno. Zivi bili pa (ne)videli.

LolicaBG

pre 6 godina

@Mandrak
Nisi u pravu, nisu SVI penzioneri zaboravni pa da opet glasaju za vodju. Nikada necemo zaboraviti pljacku nasih penzija koja traje skoro pune tri godine. A nece zaboraviti ni nase porodice. Dalje ne bih, necete objaviti.

Srba

pre 6 godina

A sta predsednik uopste ima da se meša u penzije? Koje su tu njegove ingerencije? Ovo postaje kraljevina Aleksandra Vučića. On sve odlučuje i kada je PPV i kada je premijer i predsednik..... Sta ce nam onda vlada?

DEX

pre 6 godina

Izvoz se svesno unistava obaranjem evra i ne vracanjem PDV-a izvoznicima. Drzavna kasa navodno puna a u stvari u kolapsu. Penzionerima povisica od par stotina dinara a oteto im par hiljada evra.

Čvrsta ruka I Sibir

pre 6 godina

Premijer sveden na spikera. Vidim sad kritike što se penzije dižu, od onih istih koji su kritikovali kad su bile snižene. Onda nije bilo sredstava za penzije, sad je stanje bolje i mogu se podići penzije. Trgovci su uvek brzi da podignu cene a spori da ih spuste i to nije samo u Srbiji nego u celom svetu. Kritikuj ali argumentavno a ne samo zbog kritike.

hajde!

pre 6 godina

Da ne nabrajamo sta je sve sramotno u ovoj izjavi, ali "moja draga Ana", e, to je majstorstvo: i pokroviteljsko-ponizavajuci stav, i latentna mizoginija, i besramna privatizacija javne funkcije, i predstavljanje polozaja premijera kao beznacajnog, ali definisanog iskljucivo dobrom voljom govornika, svaka cast!

Radnička klasa RIP

pre 6 godina

Na svakih 5 din plate imate 1 eur povećanja jer je dinar u aprilu bio 123, a sad je 118. Međutim, cene su ostale iste osim goriva koje je poskupelo, a vidim da planiraju gas i struju da dignu. Plate (u eurima) skaču, standard opada, a penzioneri srećni, to može samo majstor, svaka mu čast. Ako neko zna neki artikal da je cena manja nego dok je eur bio 123, neka javi, ja koliko vidim sve je to isto.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Kako on to misli da za 3 meseca podigne prosecnu platu za 50eur? I studenti na prvoj godini ekonomije bi znali da je to nemoguca misija u nasoj trenutnoj situaciji. Ili mozda misli samo u Januaru posto ce biti isplacivane 13te plate i bonusi pa da na taj nacin hoce da ispadne duhovit? Ja ne razumem ovo. Ovo je vec peti ili sesti put da daje ovako pausalne ocene oko povecanja plata i stvarno neozbiljno deluje. I sta sada ako u Februaru ne budu tolike plate kao sto nece biti? Jel ima neku politicku odgovornost neko u ovoj zemlji za svoje greske i populisticke izjave?

nazadnjacka posla za glup narod...

pre 6 godina

"moja draga Ana" kako je to divno, širi se ljubav i blagostanje sa punim stomacima i računima u banci za gladan i siromašan narod,planeto Nubiru molim te požuri i budi precizna...

Antiprotivan

pre 6 godina

U decembru izbori, u januaru povecanje penzija :)))
Kako bi bilo da se povecaju 3,4 meseca pre izbora? Donelo bi mnogo vise glasova vladajucoj garnituri. E sada ili oni nece vise glasova ili obecanje nije realno. Posebno nerealno je povecanje u zimskom periodu kada privreda zbog vremenskih uslova ostvaruje slabije rezultate. Obecanje ..... radovanje.

hahahahaha

pre 6 godina

Kakva drama, kakva završnica! Ugodice sve da te plate nekako budu na 445 eura u januaru, a onda idemo na dole ponovo. Pritom i ta plata je bedna, ali ko te pita! Još sto tu platu ima malo ko to je tek priča za sebe. Imam sreće da moja zarada ne zavisi od Srbije već izradjujem projekte za strance pa mi je plata daleko bolja od ovog proseka. Tuga je sto radeći taj posao često putujem pa mogu da vidim kako žive drugi ljudi i kako mi ustvari samo preživljavamo.

Stanimir Ceperkovic Caco

pre 6 godina

kako je ovaj pun sebe... to narod voli i to prolazi... niko ih ne skine narednih 20 godina zivi bili pa videli... zna posao, da manipulise masama... tito... je beba za ovoga

hajde!

pre 6 godina

Da ne nabrajamo sta je sve sramotno u ovoj izjavi, ali "moja draga Ana", e, to je majstorstvo: i pokroviteljsko-ponizavajuci stav, i latentna mizoginija, i besramna privatizacija javne funkcije, i predstavljanje polozaja premijera kao beznacajnog, ali definisanog iskljucivo dobrom voljom govornika, svaka cast!

hahahahaha

pre 6 godina

Kakva drama, kakva završnica! Ugodice sve da te plate nekako budu na 445 eura u januaru, a onda idemo na dole ponovo. Pritom i ta plata je bedna, ali ko te pita! Još sto tu platu ima malo ko to je tek priča za sebe. Imam sreće da moja zarada ne zavisi od Srbije već izradjujem projekte za strance pa mi je plata daleko bolja od ovog proseka. Tuga je sto radeći taj posao često putujem pa mogu da vidim kako žive drugi ljudi i kako mi ustvari samo preživljavamo.

Radnička klasa RIP

pre 6 godina

Na svakih 5 din plate imate 1 eur povećanja jer je dinar u aprilu bio 123, a sad je 118. Međutim, cene su ostale iste osim goriva koje je poskupelo, a vidim da planiraju gas i struju da dignu. Plate (u eurima) skaču, standard opada, a penzioneri srećni, to može samo majstor, svaka mu čast. Ako neko zna neki artikal da je cena manja nego dok je eur bio 123, neka javi, ja koliko vidim sve je to isto.

20 kinte

pre 6 godina

čekaj bre, dobro, dragoj Ani je to posao, ali kakve veze ti imaš sa time, predsednik ove države nema apsolutno nikakvu vezu sa fluktuacijom novca kroz ministaratvo, koje god, ko te šta pitao? Ti si ih skinuo, pa sad draga Ana da vraća?

al ko ko razume

pre 6 godina

Kakav nastup,kakvo ponizenje za "dragu Anu",za vladu,za narod,no ko razume to? Zalosno,nek ona saopsti ono sta je on odlucio?! Diktatura jednog coveka
a narod vidi li,ne vidi li,glasa ga opet!? Jadna Olja,nije smela da pisne,
bas kao ni Ana,bas kao ni vlada,ali narode vi to mozete,makar glasanjem!

Che

pre 6 godina

Putin je u dokumentarcu u reziji Olivera Stouna izjavio da je prosecna plata u Rusiji 29.000 rubalja...to je 424e.

Pre nego sto uopste pocnes bilo sta, pogledaj gde je Rusija a gde Srbija..


Objasni, o predsednice svemoguci, kako je onda moguce da u jednoj Srbiji prosecna plata moze biti 445e kada u realnosti nije ni 250e.

Srdjan

pre 6 godina

Ovo treba da bude vest neka? I to sve tako zvanično?
Treba da se izvinite tim penzionerima, i da im vratite uzet novac! Koji su pošteno zaradili sram vas bilo !
Treba 100.000 puta da im se izvinite! Oni su ovu državu dizali na noge generacijama, da bi vi došli i oteli im njihovo !

laki78

pre 6 godina

Ona za tebe nije "tvoja draga Ana" nego Premijer Srbije koji vodi Vladu Republike Srbije i u cijoj je nadleznosti da se time bavi a ne u tvojoj nadleznosti.Ti nisi imao ovlascenja bilo sta po tom pitanju da dogovaras osim da joj das orden za povecanje.Mozda i gresim,ipak sam ja samo diplomirani pravnik a ne politicar moj dragi Aleksandre.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Taman da se poveca 6% i da budu na nivou pre vaseg smanjenja
(Ja, 27. septembar 2017 09:12)
Ne znam po kojoj racunici. Moj otac je imao 54000 pre smanjenja, sada prima 46000. 6% koje pominjete nije ni blizu nivoa pre smanjenja.

Meister Jakob

pre 6 godina

Taj nakaradni i ilegalni "zakon" je najbezočnija krađa, bukvalno krađa, nema druge riječi za to, država je UKRALA penzionerima siline milijarde, eura ili dolara, šta vam je draže!
Penzije se ne smije tako proizvoljno smanjivati, one su privatno vlasništvo, tu država njima NIŠTA NE DAJU, to je zarađeno i njihovo, oni su to zaradili i dužni su im s vremenom POVEĆAVATI penzije kako napreduje ekononomija i rastu plaće, ni slučajno tako samovoljno smanjivati!

Srba

pre 6 godina

A sta predsednik uopste ima da se meša u penzije? Koje su tu njegove ingerencije? Ovo postaje kraljevina Aleksandra Vučića. On sve odlučuje i kada je PPV i kada je premijer i predsednik..... Sta ce nam onda vlada?

DEX

pre 6 godina

Izvoz se svesno unistava obaranjem evra i ne vracanjem PDV-a izvoznicima. Drzavna kasa navodno puna a u stvari u kolapsu. Penzionerima povisica od par stotina dinara a oteto im par hiljada evra.

nazadnjacka posla za glup narod...

pre 6 godina

"moja draga Ana" kako je to divno, širi se ljubav i blagostanje sa punim stomacima i računima u banci za gladan i siromašan narod,planeto Nubiru molim te požuri i budi precizna...

Stanimir Ceperkovic Caco

pre 6 godina

kako je ovaj pun sebe... to narod voli i to prolazi... niko ih ne skine narednih 20 godina zivi bili pa videli... zna posao, da manipulise masama... tito... je beba za ovoga

e

pre 6 godina

Kad vam neko umre vi onda neko vreme oplakujete pokojnika. Isto tako je i sa penzijama. Javlja se neko ko je ubio penzije i onda trumfalno javlja: Plate će porasti kao što nikad nisu bile, a penzije??? Pa dobro i one će nešto porasti. Ovom vođi moramo odati priznanje da je prvi u istoriji oduzeo penzionerima nešto što je zakonom zagarantovano a sada eto vam milostinje. Ne treba nama milostinja. Vrati nam ono što nam je oteto.

lagalice za decu

pre 6 godina

Prosecna decembarska plata u 2016 godini, a koja se isplacuje u januaru 2017., je bila 53.466 dinara.
To je iskljucivo zbog isplate 13 plate i raznih bonusa za 'uspesne' direktore javnih preduzeca.
Ako ce ta plata da bude 450 evra, onda je ovo samo jos jedna prevara.
Inace ovo povecanje plata se najavljuje od maja, po principu ne lipsi magarce do zelene trave ili evo samo sto nije.

LolicaBG

pre 6 godina

@Mandrak
Nisi u pravu, nisu SVI penzioneri zaboravni pa da opet glasaju za vodju. Nikada necemo zaboraviti pljacku nasih penzija koja traje skoro pune tri godine. A nece zaboraviti ni nase porodice. Dalje ne bih, necete objaviti.

Saša

pre 6 godina

U decembru bonusi i isplate raznih drugih prinadležnosti.
Svake godine je tadašnji prosek veći za 50-80 €.
P.S. Ajde da vidimo februarski prosek ?!!?

Antiprotivan

pre 6 godina

U decembru izbori, u januaru povecanje penzija :)))
Kako bi bilo da se povecaju 3,4 meseca pre izbora? Donelo bi mnogo vise glasova vladajucoj garnituri. E sada ili oni nece vise glasova ili obecanje nije realno. Posebno nerealno je povecanje u zimskom periodu kada privreda zbog vremenskih uslova ostvaruje slabije rezultate. Obecanje ..... radovanje.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Kako on to misli da za 3 meseca podigne prosecnu platu za 50eur? I studenti na prvoj godini ekonomije bi znali da je to nemoguca misija u nasoj trenutnoj situaciji. Ili mozda misli samo u Januaru posto ce biti isplacivane 13te plate i bonusi pa da na taj nacin hoce da ispadne duhovit? Ja ne razumem ovo. Ovo je vec peti ili sesti put da daje ovako pausalne ocene oko povecanja plata i stvarno neozbiljno deluje. I sta sada ako u Februaru ne budu tolike plate kao sto nece biti? Jel ima neku politicku odgovornost neko u ovoj zemlji za svoje greske i populisticke izjave?

Mare

pre 6 godina

Moj cale tuzio drzavu zato sto mu je smanjila penziju. Znam da je dosta penzionera to uradilo. Znam da pravda ovde u ovoj nasoj zemlji ne postoji, al morace kad tad da mu vrate te pare, sa pripadajucim kamatama. Kad to urade svi penzuoneri, drzava ce bankrotirati, al me i to malo zabole...

Posmatrac

pre 6 godina

Prema jucerasnjoj vesti, prosecna plata u Srbiji je 396 Evra. Znaci narednih 5 meseci ce rasti po 10 Evra mesecno. Zivi bili pa (ne)videli.

ljicky

pre 6 godina

ali... kad skines 10% od necega, pa posle vratis 10% onda si opet u minusu. Npr. 5000 -10% = 4500. 4500 +10% = 4950 :)
Jel vam sad jasno kako su ucarili cak i kad vrate?

Zoran

pre 6 godina

Živo me zanima ko to ima prosečnu platu od 53.400 rsd???
(Mmm, 27. septembar 2017 10:42)

Bajatović sam 20.000 Eura. 100 ljudi po 200 Eura.

Prosek 396 Eura! Čista matematika! A Bajtaoviće ima mnogo, druže! Više hiljada, čak... Koliko, pitaš? E to je DRŽAVNA TAJNA!

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se predsednik naljutio na narod, pa će da mu skine prosečnu platu sa solidnih 500 evra na bednih 445 evra?

Znam da je prošle godine najavio da će prosečna plata 2017. biti 500 evra, to sam i proverio na internetu jer smo zaboravan narod, pa sam možda to loše zapamtio. Podatke o prosečnoj zaradi ne moram da tražim, verujem mu na reč. Zato me čudi ovakav njegov potez, šta mu bi da nam smanjuje platu?

dd

pre 6 godina

nema tu nista od povecanja,idu izbori u BG treba napuniti ljudima usi malo,sve su to potencijalni glasovi...realna radnicka prosecna plata je oko 30.000rsd NA RUKE,KESH!!!,a prica se o 450e minimalne za januar,to je povecanje za 24.000 rsd za par meseci???? za 200e!!!???...pa ja ne znam koliko covek treba da bude lud i glupav da poveruje u ovako nesto???

ODAKLE OVI CUPAJU OVAJ PROSEK,NIJE MI JASNO???
ja ne mogu da verujem sta se ovde radi...da li je ovo normalno,nekada pomislim da sam u nekom matrixu,ili Rijaalti programu???

a drzava dize BDP manje od 2% godisnje,a rumunija pegla preko 12%,KO JE OVDE LUD,i ZASTO OVAKVE PRICE???

Džoni

pre 6 godina

Kako je moguće da prosečna plata bude tolika kada prosečna primanja Srpskog domaćinstva iznose 57000? Da li nas onda lažete o procentu zaposlenih ili nas lažete za te proseke. Ovako ispada da prihode donosi samo jedan član domaćinstva a hvalite se da je zaposleno nikad više u istoriji? Po ovome bi prosek u domaćinstvu bio oko 900€ što nema veze sa istinom!

Veteran

pre 6 godina

Vučić je kazao da će prosečna plata u januaru u Srbiji biti 445 evra.
Poluistina je osnova demagogije. U januaru se isplaćuju decembarske zarade koje su u proseku veće 30% od novembarskog proseka , tako je poslednjih 20 šgodina koliko pratim statistiku. Januarska plata će dakle biti isplaćena tek u februaru i biće niža od te "napumpane" decembarske za 30%. Pripisivanje nečega svojim moćima, a što će se desiti kao zakonitost, bez obzira na činjenje ili nečinjenje je manipulacija činjenicama.

Čvrsta ruka I Sibir

pre 6 godina

Premijer sveden na spikera. Vidim sad kritike što se penzije dižu, od onih istih koji su kritikovali kad su bile snižene. Onda nije bilo sredstava za penzije, sad je stanje bolje i mogu se podići penzije. Trgovci su uvek brzi da podignu cene a spori da ih spuste i to nije samo u Srbiji nego u celom svetu. Kritikuj ali argumentavno a ne samo zbog kritike.

Aja Vasil

pre 6 godina

ljudi, pa jel vi vidite kako su oni svi samozadovoljni!!! gledajte samo te osmehe na licu preletečice Maje, šlihtare Ivice, sirote Ane, despota Aleksandra... pa ovo je zemlja ludaka! hajde da se probudimo, možda zaista sanjamo...

nenad

pre 6 godina

to vam je dragi moji bruto lični dohodak tu lezi prevara a pitanje je koliki je neto dohodak u stvari koliko vi novca primite na racunu ili u kešu.
sto znaci da ko primi ovoliku bruto platu ustvari primio je neto negde oko 30.000,00 dinara!

Čvrsta ruka I Sibir

pre 6 godina

Premijer sveden na spikera. Vidim sad kritike što se penzije dižu, od onih istih koji su kritikovali kad su bile snižene. Onda nije bilo sredstava za penzije, sad je stanje bolje i mogu se podići penzije. Trgovci su uvek brzi da podignu cene a spori da ih spuste i to nije samo u Srbiji nego u celom svetu. Kritikuj ali argumentavno a ne samo zbog kritike.

Radnička klasa RIP

pre 6 godina

Na svakih 5 din plate imate 1 eur povećanja jer je dinar u aprilu bio 123, a sad je 118. Međutim, cene su ostale iste osim goriva koje je poskupelo, a vidim da planiraju gas i struju da dignu. Plate (u eurima) skaču, standard opada, a penzioneri srećni, to može samo majstor, svaka mu čast. Ako neko zna neki artikal da je cena manja nego dok je eur bio 123, neka javi, ja koliko vidim sve je to isto.

hahahahaha

pre 6 godina

Kakva drama, kakva završnica! Ugodice sve da te plate nekako budu na 445 eura u januaru, a onda idemo na dole ponovo. Pritom i ta plata je bedna, ali ko te pita! Još sto tu platu ima malo ko to je tek priča za sebe. Imam sreće da moja zarada ne zavisi od Srbije već izradjujem projekte za strance pa mi je plata daleko bolja od ovog proseka. Tuga je sto radeći taj posao često putujem pa mogu da vidim kako žive drugi ljudi i kako mi ustvari samo preživljavamo.

hajde!

pre 6 godina

Da ne nabrajamo sta je sve sramotno u ovoj izjavi, ali "moja draga Ana", e, to je majstorstvo: i pokroviteljsko-ponizavajuci stav, i latentna mizoginija, i besramna privatizacija javne funkcije, i predstavljanje polozaja premijera kao beznacajnog, ali definisanog iskljucivo dobrom voljom govornika, svaka cast!

Meister Jakob

pre 6 godina

Taj nakaradni i ilegalni "zakon" je najbezočnija krađa, bukvalno krađa, nema druge riječi za to, država je UKRALA penzionerima siline milijarde, eura ili dolara, šta vam je draže!
Penzije se ne smije tako proizvoljno smanjivati, one su privatno vlasništvo, tu država njima NIŠTA NE DAJU, to je zarađeno i njihovo, oni su to zaradili i dužni su im s vremenom POVEĆAVATI penzije kako napreduje ekononomija i rastu plaće, ni slučajno tako samovoljno smanjivati!

Srdjan

pre 6 godina

Ovo treba da bude vest neka? I to sve tako zvanično?
Treba da se izvinite tim penzionerima, i da im vratite uzet novac! Koji su pošteno zaradili sram vas bilo !
Treba 100.000 puta da im se izvinite! Oni su ovu državu dizali na noge generacijama, da bi vi došli i oteli im njihovo !

20 kinte

pre 6 godina

čekaj bre, dobro, dragoj Ani je to posao, ali kakve veze ti imaš sa time, predsednik ove države nema apsolutno nikakvu vezu sa fluktuacijom novca kroz ministaratvo, koje god, ko te šta pitao? Ti si ih skinuo, pa sad draga Ana da vraća?

laki78

pre 6 godina

Ona za tebe nije "tvoja draga Ana" nego Premijer Srbije koji vodi Vladu Republike Srbije i u cijoj je nadleznosti da se time bavi a ne u tvojoj nadleznosti.Ti nisi imao ovlascenja bilo sta po tom pitanju da dogovaras osim da joj das orden za povecanje.Mozda i gresim,ipak sam ja samo diplomirani pravnik a ne politicar moj dragi Aleksandre.

lagalice za decu

pre 6 godina

Prosecna decembarska plata u 2016 godini, a koja se isplacuje u januaru 2017., je bila 53.466 dinara.
To je iskljucivo zbog isplate 13 plate i raznih bonusa za 'uspesne' direktore javnih preduzeca.
Ako ce ta plata da bude 450 evra, onda je ovo samo jos jedna prevara.
Inace ovo povecanje plata se najavljuje od maja, po principu ne lipsi magarce do zelene trave ili evo samo sto nije.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Taman da se poveca 6% i da budu na nivou pre vaseg smanjenja
(Ja, 27. septembar 2017 09:12)
Ne znam po kojoj racunici. Moj otac je imao 54000 pre smanjenja, sada prima 46000. 6% koje pominjete nije ni blizu nivoa pre smanjenja.

Stanimir Ceperkovic Caco

pre 6 godina

kako je ovaj pun sebe... to narod voli i to prolazi... niko ih ne skine narednih 20 godina zivi bili pa videli... zna posao, da manipulise masama... tito... je beba za ovoga

Mare

pre 6 godina

Moj cale tuzio drzavu zato sto mu je smanjila penziju. Znam da je dosta penzionera to uradilo. Znam da pravda ovde u ovoj nasoj zemlji ne postoji, al morace kad tad da mu vrate te pare, sa pripadajucim kamatama. Kad to urade svi penzuoneri, drzava ce bankrotirati, al me i to malo zabole...

Che

pre 6 godina

Putin je u dokumentarcu u reziji Olivera Stouna izjavio da je prosecna plata u Rusiji 29.000 rubalja...to je 424e.

Pre nego sto uopste pocnes bilo sta, pogledaj gde je Rusija a gde Srbija..


Objasni, o predsednice svemoguci, kako je onda moguce da u jednoj Srbiji prosecna plata moze biti 445e kada u realnosti nije ni 250e.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Kako on to misli da za 3 meseca podigne prosecnu platu za 50eur? I studenti na prvoj godini ekonomije bi znali da je to nemoguca misija u nasoj trenutnoj situaciji. Ili mozda misli samo u Januaru posto ce biti isplacivane 13te plate i bonusi pa da na taj nacin hoce da ispadne duhovit? Ja ne razumem ovo. Ovo je vec peti ili sesti put da daje ovako pausalne ocene oko povecanja plata i stvarno neozbiljno deluje. I sta sada ako u Februaru ne budu tolike plate kao sto nece biti? Jel ima neku politicku odgovornost neko u ovoj zemlji za svoje greske i populisticke izjave?

LolicaBG

pre 6 godina

@Mandrak
Nisi u pravu, nisu SVI penzioneri zaboravni pa da opet glasaju za vodju. Nikada necemo zaboraviti pljacku nasih penzija koja traje skoro pune tri godine. A nece zaboraviti ni nase porodice. Dalje ne bih, necete objaviti.

al ko ko razume

pre 6 godina

Kakav nastup,kakvo ponizenje za "dragu Anu",za vladu,za narod,no ko razume to? Zalosno,nek ona saopsti ono sta je on odlucio?! Diktatura jednog coveka
a narod vidi li,ne vidi li,glasa ga opet!? Jadna Olja,nije smela da pisne,
bas kao ni Ana,bas kao ni vlada,ali narode vi to mozete,makar glasanjem!

DEX

pre 6 godina

Izvoz se svesno unistava obaranjem evra i ne vracanjem PDV-a izvoznicima. Drzavna kasa navodno puna a u stvari u kolapsu. Penzionerima povisica od par stotina dinara a oteto im par hiljada evra.

Posmatrac

pre 6 godina

Prema jucerasnjoj vesti, prosecna plata u Srbiji je 396 Evra. Znaci narednih 5 meseci ce rasti po 10 Evra mesecno. Zivi bili pa (ne)videli.

Srba

pre 6 godina

A sta predsednik uopste ima da se meša u penzije? Koje su tu njegove ingerencije? Ovo postaje kraljevina Aleksandra Vučića. On sve odlučuje i kada je PPV i kada je premijer i predsednik..... Sta ce nam onda vlada?

nazadnjacka posla za glup narod...

pre 6 godina

"moja draga Ana" kako je to divno, širi se ljubav i blagostanje sa punim stomacima i računima u banci za gladan i siromašan narod,planeto Nubiru molim te požuri i budi precizna...

e

pre 6 godina

Kad vam neko umre vi onda neko vreme oplakujete pokojnika. Isto tako je i sa penzijama. Javlja se neko ko je ubio penzije i onda trumfalno javlja: Plate će porasti kao što nikad nisu bile, a penzije??? Pa dobro i one će nešto porasti. Ovom vođi moramo odati priznanje da je prvi u istoriji oduzeo penzionerima nešto što je zakonom zagarantovano a sada eto vam milostinje. Ne treba nama milostinja. Vrati nam ono što nam je oteto.

Saša

pre 6 godina

U decembru bonusi i isplate raznih drugih prinadležnosti.
Svake godine je tadašnji prosek veći za 50-80 €.
P.S. Ajde da vidimo februarski prosek ?!!?

Džoni

pre 6 godina

Kako je moguće da prosečna plata bude tolika kada prosečna primanja Srpskog domaćinstva iznose 57000? Da li nas onda lažete o procentu zaposlenih ili nas lažete za te proseke. Ovako ispada da prihode donosi samo jedan član domaćinstva a hvalite se da je zaposleno nikad više u istoriji? Po ovome bi prosek u domaćinstvu bio oko 900€ što nema veze sa istinom!

NikolaKG80

pre 6 godina

Ne znam zašto se predsednik naljutio na narod, pa će da mu skine prosečnu platu sa solidnih 500 evra na bednih 445 evra?

Znam da je prošle godine najavio da će prosečna plata 2017. biti 500 evra, to sam i proverio na internetu jer smo zaboravan narod, pa sam možda to loše zapamtio. Podatke o prosečnoj zaradi ne moram da tražim, verujem mu na reč. Zato me čudi ovakav njegov potez, šta mu bi da nam smanjuje platu?

Antiprotivan

pre 6 godina

U decembru izbori, u januaru povecanje penzija :)))
Kako bi bilo da se povecaju 3,4 meseca pre izbora? Donelo bi mnogo vise glasova vladajucoj garnituri. E sada ili oni nece vise glasova ili obecanje nije realno. Posebno nerealno je povecanje u zimskom periodu kada privreda zbog vremenskih uslova ostvaruje slabije rezultate. Obecanje ..... radovanje.

dd

pre 6 godina

nema tu nista od povecanja,idu izbori u BG treba napuniti ljudima usi malo,sve su to potencijalni glasovi...realna radnicka prosecna plata je oko 30.000rsd NA RUKE,KESH!!!,a prica se o 450e minimalne za januar,to je povecanje za 24.000 rsd za par meseci???? za 200e!!!???...pa ja ne znam koliko covek treba da bude lud i glupav da poveruje u ovako nesto???

ODAKLE OVI CUPAJU OVAJ PROSEK,NIJE MI JASNO???
ja ne mogu da verujem sta se ovde radi...da li je ovo normalno,nekada pomislim da sam u nekom matrixu,ili Rijaalti programu???

a drzava dize BDP manje od 2% godisnje,a rumunija pegla preko 12%,KO JE OVDE LUD,i ZASTO OVAKVE PRICE???

ljicky

pre 6 godina

ali... kad skines 10% od necega, pa posle vratis 10% onda si opet u minusu. Npr. 5000 -10% = 4500. 4500 +10% = 4950 :)
Jel vam sad jasno kako su ucarili cak i kad vrate?

Veteran

pre 6 godina

Vučić je kazao da će prosečna plata u januaru u Srbiji biti 445 evra.
Poluistina je osnova demagogije. U januaru se isplaćuju decembarske zarade koje su u proseku veće 30% od novembarskog proseka , tako je poslednjih 20 šgodina koliko pratim statistiku. Januarska plata će dakle biti isplaćena tek u februaru i biće niža od te "napumpane" decembarske za 30%. Pripisivanje nečega svojim moćima, a što će se desiti kao zakonitost, bez obzira na činjenje ili nečinjenje je manipulacija činjenicama.

Aja Vasil

pre 6 godina

ljudi, pa jel vi vidite kako su oni svi samozadovoljni!!! gledajte samo te osmehe na licu preletečice Maje, šlihtare Ivice, sirote Ane, despota Aleksandra... pa ovo je zemlja ludaka! hajde da se probudimo, možda zaista sanjamo...

Zoran

pre 6 godina

Živo me zanima ko to ima prosečnu platu od 53.400 rsd???
(Mmm, 27. septembar 2017 10:42)

Bajatović sam 20.000 Eura. 100 ljudi po 200 Eura.

Prosek 396 Eura! Čista matematika! A Bajtaoviće ima mnogo, druže! Više hiljada, čak... Koliko, pitaš? E to je DRŽAVNA TAJNA!

nenad

pre 6 godina

to vam je dragi moji bruto lični dohodak tu lezi prevara a pitanje je koliki je neto dohodak u stvari koliko vi novca primite na racunu ili u kešu.
sto znaci da ko primi ovoliku bruto platu ustvari primio je neto negde oko 30.000,00 dinara!