Četvrtak, 22.01.2004.

13:49

Mićunović: DS očekuje mesto predsednika Parlamenta

Izvor: B92

Miæunoviæ: DS oèekuje mesto predsednika Parlamenta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Radica

pre 20 godina

Gospodine Mićunoviću, zašto niste izašli na izbore sa DC-om.
Ovo malo glasača koji su glasali za DS (zajedno sa GSS,Vama i još nekima sličnim)glasala je zbog Borisa, a sada kako vidim i njegovi počinju da pljuju po njemu. Sramota! Toliko ste iskusni, da ne kažem, imate toliko godina, a nije Vam jasno da nema pre svega, moralnog osnova da predsednik Parlamenta bude čovek iz DS-a.

Narod je glasao u velikom broju protiv njih, glasao je za SRS, DSS, SPO, NS, DSS, za bilo koga, samo protiv Čede, Svilanovića, Mićićke, Hrustanovićke (vidite šta se sinoć desilo u gradu), pa i protiv Vas. Zar Vam to i predsednički izbori nisu pokazali?

Šta još hoćete?
Naravno, glasači DS-a se bore za trenutne pozicije i mogućnosti, a članovi se bore da ne odu u zatvor ili na neko drugo mesto.
Jednog dana će ipak morati.

Razmislite, ovo najviše odgovara radikalima. Posle sledećih izbora imaćemo jednopartijski(radikalski) parlament. Ko zna, možda tako i treba da bude. Da mi pomogne da konačno rešim da odem iz ove zemlje koju volim, ali više volim svoju decu, ipak...
Da li je moguće da je teže rešiti se Čede, surčinskih kriminalaca, ....., nego Slobodana Miloševića.
Još da dodam nešto,i Vi iz B92 ste me razočarali. Ovo što objavljujete, očigledno cenzurišete. Moj raniji komentar ste preradili. Verovatno ćete i ovaj. Jer je očigledno da ove stranice treba da budu podrška DS-u.
Strašno sam razočarana.

Ljuba

pre 20 godina

Hoce li vise konacno DS uciniti nesto za interese Srbije ili zele da je ponovo prepuste u ruke bandita. Zaboravite stolice za koje se oduvek vasa stranka toliko bori. Hvala i molim vas se urazumite u ime nas vasih biraca. Hvala.

sasa

pre 20 godina

dakle,
ja ne zivim u srbiji. ovo sve ne mora da me pogadja, ali eto, ipak gledam, slusam i cudim se sta se to desava i na koji nacin se vodi politika u toj vasoj zemlji i sta vi sve jedni drugima govorite. u zemlji u kojoj zivim je postojala manjinska vlada podrzana drugom partijom i svidjalo se to ostalima u parlamentu ili ne oni su jednostavno i lepo funkcionisali, jer je bilo politicke mudrosti. dakle, ako DSS zeli da je neko podrzi, ne moze da pljuje na te ljude, da im uslovljava, nego mora da bude mala, sitna, majusna i da moli boga da je podrze. to su pravila igre. tako je ovde manjinska vlada funkcionisala cetiri godine. a vi sada vidite gospodo politicari, i svi ostali. ne znam sta da vam kazem. zao mi zemlje i ljudi.

M

pre 20 godina

Ajde malo DSS-ovci matematike. I to proste. Sabirajte do 126. Vidite kako cete doci do te cifre. A pogotovo razmisljajte da li cete vredjanjem do toga stici. Ja znam jos dve grupacije koje niste vredjali i sa kojima ste drugovali godinama unazad. Prema tome sto se stiditi potrazite od njih glas

Avra

pre 20 godina

Ako su svi toliko iskreni u najboljim namerama da pomognu Srbiji i srpskom narodu onda ne treba da se dogovaraju po kuloarima. Treba da formiraju vladu tako sto ce, onima koji su ispunili kvotu na glasanju, dodeliti broj mesta u skupstini prema procentu osvojenih glasova. Tada neka svaka partija, ili koaliciona grupa, predlozi svog kandidata za ponudjena ministarske i ostale fotelje neka svi glasaju u tajnosti po sopstvenoj savesti…ako je imaju!!! Rezultat bi onda bio zaista po volji (glasackog dela) naroda.

A ja bih da budem malo drugaciji i da krivicu svalim na one koji su mogli ali nisu glasali jer zivim u ubedjenu da oni ne bi glasali za SRS ili SPS. U tom slucaju barem ne bi bilo problema po pitanju manjinske ili vecinske vlade. Svi koji su mogli su glasali za SRS i SPS pa zasto onda “demokrate” nisu glasale za bilo koje zlo (DSS, SPO, DS, G17+…) koje je manje od ekstremista.

Cestitke simaptizerima SRS-a na ispoljenoj hrabrosti u branjenju svojih ubedjenja!!!

Sasa

pre 20 godina

Demokratska stranka osvojila je drugo mesto, jos jednom ponavljam "drugo mesto" u takozvanom demokratskom bloku (hm, osim DS i G17 tesko da ostali bas mogu da se svrstaju u taj blok, ali ajde...) i potpuno je logicno da za sebe trazi mesto predsednika Parlamenta!
Uostalom, prilikom formiranja prve demokratske Vlade u januaru 2001. Demokratskoj stranci pripalo je mesto Premijera, a DSS pozicija predsednika Skupstine.
Znaci, tu zaista nema nista nejasno, osim kada su u pitanju ljudi koji bolesno mrze DS i za koje dobro znamo (he, dovoljne su tri reci pa da sve bude jasno!)za koga su sve glasali i podrzavali tokom devedesetih.
Pritom, posle serije besomucno primitivnih napada na DS od strane DSS, brache Vuka&Velje (hm, G17 se malo primirio izgleda da ih je "blam" od novog drustva)opcija koju predlaze Demokratska stranka potpuno je razumna i jedina normalna.
Pozdrav urbanoj Srbiji!

Goran

pre 20 godina

Peco,pa "premijer" nije vlastita imenica i pise se malim slovom po pravopisu srpskoga jezika, isto kao i rec "predsednik". Ne znam sta postizes naglasavanjem da si to namerno napisao malim slovom osim svoje "pismenosti".

Bosko

pre 20 godina

Micunovic kao i obicno prica prazne price koje nemaju veze sa zivotom,pa i vanredni parlamentarni izbori su i raspisani zbog takvih kao sto je on koji su muljali,krali poslanicke mandate i "glasali" u parlamentu
"na daljinski" iz Soluna i Turske a sve pod dirigentskom palicom DS-a i njenih satelita u koje spada i Natasa Micic i "velika stranka"
GSS. Narod je glasao protiv njih,tacno 213 narodnih poslanika u parlamentu(svi osim liste DS-a)su dobili poslanicke mandate predizbornim obecanjem da ce spreciti malverzacije u parlamentu i kampanjom koja je u najvecem delu bila okrenuta protiv onih koji su bili na vlasti u zadnje 3 godine,to jest krnjeg Dosa.Ne mogu sada Micunovic i tadic da kazu da je narodna volja da oni budu u vlasti,vec je narodna volja da se oni malo odmore pa ako se pokaze da su se "popravili",
to jest ako su prevarante oterali iz svojih redova neka se ponovo vrate u vlast ali sada im je plafon da daju drugima da dovedu zemlju u normalno stanje inace ce jos gore proci na sledecim izborima gde ce jos bolje proci one stranke koje su za radikalniji obracun sa njima(u zatvor lopove i prevarante i profitere).Sve ce se videti u nedelju,ko vodi glavnu rec u DS-u,Ceda Jovanovic ili maneken Tadic koji menja pricu svaka dva dana kako vetar duva ili kako sneg pada.

Peca

pre 20 godina

Upravo sam gledao intervju sa gosp. Tadicem na B92 i, iako sam bio misljenja da je on najzad nesto dobro u DS i da ce napraviti "sanitarni kordon" ka Cedi i premijeru (namerno malo slovo 'p'), posle ovog intervjua vise ne vidim ni jednu licnost u DS-u koja zavredjuje da se sa njom razgovara o buducoj Vladi.
Bolje je i sa SRS i SPS razgovarati o formiranju Vlade jer ce, na zalost, oni pre shvatiti da nam je pre svega potrebno da Srbiju pravno utelejimo Ustavom i zakonima da bi se uopste ocekivalo strano ulaganje,
Takozvani "reformisti" ne razumeju da to sto nam neko pozajmljuje novac nije strano ulaganje u Srbiju nego siguran nacin da neki novac (koji vam nije potreban jer ga imate viska) sacuvate - pozajmite ga nekome i onda ce ga on vratiti i ne mozete ga izgubiti jer vam stoji i placate porez na njega ili ga izgubiti losim ulaganjem.
Gosp. Tadic ne razume neophodnost donosenja Ustava a, ono sto me posebno razocaralo, nije u stanju da procita i razume jednu prosto prosirenu recenicu, sada vec cuvenu, o "sanitarnom kordonu" i pogresno je interpretira. Ili su mu je Ceda i premijer ('p') procitali iz svog ugla.
Borise - bori se da isplivas jer je najgore za svakog coveka kad se davi u sopstvenim g... (uz izvinjenje Uredniku za ovo poslednje, iako nema bas mnogo razloga jer isti Urednik dozvoljava direktna vredjanja u komentarima citalaca a u tekstu iznad ove forme se obavezuje da to nece dozvoliti).

mikša

pre 20 godina

ALO BREEEE, JEL OCETE VLADU? PA ETO PRILIKE. NIKAD BLIZE, NUDI DEMOKRATSKA STRANKA VECINSKU VLADU. KO IMA NESTO PROTIV? NAJLAKŠE PUSTITI SUJETI DA SE POBUNI PROTIV SVAKOG POJEDINAČNOG EGA U OVOJ JADNOJ, SIROMAŠNOJ, LUDOJ ZEMLJI GDE JE "MUŠKOST" (ČITAJ: DEESESOVCI) NAJVEĆI DOPRINOS POLITIČKOJ "STABILNOSTI". ZBOGOM PAMETI...

Vlado

pre 20 godina

Dosta je bilo i ovog DSa, sa Cedom i slicnima. Vidi se da samo hoce da sabotiraju formiranje vlade po sistemu "e sad necu ni ono sto ja hocu". Ali neka razmisle malo sta im donose novi izbori, pogotovo posle svih svadja i prljavstine unutar stranke, koje su isplivale posle izbora

Lala.NS

pre 20 godina

Izgubih silno vreme čitajući ove silne "šuplje" komentare, a rešenje nam je svima pred nosom:
1.-premijer-Bogoljub Bogi Karić
obrazloženje:
-čovek se dokazao kao organizator
-ne treba mu plata
-ima svoje obezbeđenje
-ima svoj prevoz
-sva su mu vrata (u svetu) otvorena
-itd,itd (ajde malo i vi...)

2.-ministar finansija. Onaj Što Ide Sa Bogijem
obrazloženje:
-isto kao pod 1.

3.-ministar za privatizaciju...ajde vi nastavite ,pa da konačno dobijemo pravu vladu.
srećno!

Zoran

pre 20 godina

Da pokusam sa manje emocija, a sa vise objektivnosti. Posle prva dva izuzetno losa predloga DSS-a za formiranje vlade Srbije(koncentraciona i orocena manjinska vlada) stigao je treci predlog za manjinsku vladu bez orocavanja, za koji mislim da je sasvim korektan i u odnosu na DS. Zasto je korektan u odnosu na DS? Prvo, DS je toliko zabrljala u privrednim, ekonomskim i policijsko-bezbednosnim pitanjima vodeci vladu Srbije (ubistvo premijera; prakticno nulta stopa rasta privrede koja je inace u 2000-toj godini bila na minimumu svoje aktivnosti, sto znaci da je privredna aktivnost vec tri godine potpuno zamrznuta u najvecem delu preduzeca; dirigovana privreda koju vode partijski kadrovi; veliko povecanje ionako velikog broja nezaposlenih; veoma spora privatizacija - samo oko 1000 preduzeca za 3 godine; korupcija; nepostovanje zakona) da jednostavno je ostalo veoma malo mesta u vladi Srbije za koja bi DS trebalo opet da preuzme odgovornost (eventualno bi u obzir dosli Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo kulture, ali to ocigledno ne bi zadovoljilo njihove apetite). Drugo, DS-u je ponudjeno da na nivou drzavne zajednice i dalje vodi izuzetno vazan resor vojske, kao i mesto predsednika Skupstine Drzavne zajednice, a to su mesta koja su veoma vazna za dobro odvijanje procesa Evro-Atlantskih integracija Srbije, i u cemu je DS-ova lista u prethodnom periodu radila u osnovi dobre stvari za Srbiju. Trece, dobro se secam da je Kostunica posebno naglasio i ponovio da u OVOM TRENUTKU DS ne bi participirao u vladi, ali je bio otvoren da DS udje u vladu u nekom kasnijem periodu. Cetvrto, Kostunica i Labus su odlucili da rade u vladi Srbije, sto je posebno naglaseno, tako da su prakticno ostavili DS-ovoj listi da predlozi svog kandidata za buduceg predsednika Republike Srbije (npr. Micunovic), kojega bi onda podrzao ceo demokratski blok.
Ova analiza pokazuje da je DSS-ova treca ponuda za vladu sasvim korektna i na mestu. Sto se tice mesta predsednika Skupstine Republike Srbije, ne vidim osim Micunovica i Tadica na DS-ovoj listi nikoga drugog ko je u ovom momentu dorastao toj funkciji. Dakle, naravno da bi neko od njih mogao da bude na ovom mestu, ali ako DS-va lista daje i zajednickog kandidata demokratskog bloka za predsednika Republike, to bi bilo previse, imajuci u vidu kakvi su nedozvoljeni i neodgovorni propusti cinjeni od strane DS-a u prethodnom sazivu Skupstine Srbije (izbacivanje poslanika DSS-a, glasanje tudjim karticama, prevare sa forumom, dakle, ponasanje poslanika u skupstini kao da su deca iz osnovne skole!).
Prostora za dogovor ocigledno ima dosta. DS bi trebalo da bude mnogo objektivniji prema sebi i sopstvenim propustima i velikim greskama koje je uradio, a koje sam vec naveo u prethodnom delu teksta, i koje su i njih skupo kostale. Takodje, da se ne zaboravi, ponovljeni izbori bi bili katastrofa za Srbiju. Demokratski blok treba da vodi takvu politiku da pre svega privreda ostvari znatan napredak i visoke godisnje stope rasta, da postoji zaista slobodno trziste i slobodna preduzetnicka inicijativa, da se mnogo vise ljudi zaposljava nego sto ostaje bez posla, da se postuju zakoni i da ti zakoni budu isti za sve, da se ide u Evro-Atlantske integracije, da najveci deo gradjana oseti da je to zaista dobro za njih. Samo to je politika koja moze marginalizovati politicki uticaj partija bivseg rezima, a gradjanima doneti zivot kojim bi bili zadovoljni.

Rale

pre 20 godina

Sasvim normalno je da DS-u pripadne mesto predsednika skupstine. Normalno je da vladu formira skupstinska vecina. DSS, SPO-NS,G17 i DS su vecina. Takodje su SRS i DSS vecina. Manjinska vlada je izigravanje volje vecine. Razmislite malo ljudi. Ako DSS ne prihvati da DS udje u vladu, a nema petlje da napravi koalicju sa SRS-om onda nam slede logicno novi izbori. Naravno pre donosenja te odluke moraju dobro da promisle sta sve to donosi Srbiji, a mi glasaci treba da promislimo za koga glasamo. Podrzavam DS da trazi ono sto je dobio na izborima. Takodje nek se gospoda iz DSS-a zamisle da li je moguce nekoga pljuvati i traziti u isto vreme podrsku. Ako je i od vas gospodo iz DSS-a mnogo je!

Nikola

pre 20 godina

Ko o cemu, DS-ovci o sporosti Kostunice. Ali taj Kostunica je za sedam dana ocigledno sastavio Vladu. E, problem je sto tu nema DS-a.
Druga argument, DS je drugi po snazi u demokratskom bloku. I? SRS je prvi na izborima pa nemaju nista.
I to drugo mesto jeste uspeh, ali ako se kaze da su iza DSS-a, sa samo 200.000 glasova, treba reci i da su ispred G17 za samo 50.000 glasova i ispred Velje i Vuka za istih 200.000 glasova.
DS moze da trazi, DSS moze da odbija, sve je stvar trgovine. A i jedni ni drugi ne smeju na izbore jer bi apstinencija pokopala sve zajedno i DSS, i DS i G17, a SRS, SPS i SPO bi profitirali. Pa, i oni su toga svesni. Stoga zaboravite izbore.

pepermint

pre 20 godina

Pravo kaze Miroslav. Ovde se nakupio prilican broj placenika i huskasa koji hoce da daju primer kako eto oni menjaju svoj izbor i kako ce umesto DS-u svoj glas dati nekome drugom. Providni ste. Vasi razlozi za promenu su tanki. Nama ne treba niko da kaze za koga ste glasali i za koga cete da glasate. Po postu vam se vidi kojoj strani pripadate. Dakle ove fore vam se ne isplate! Cak sto vise mislim da bi u novim izborima DS dobio vise glasova nego na prethodnim, nakon sto se narod ovih dana upoznao sa nezreloscu DSS-a i G17. Moja predikcija je da veliki broj glasova DSS-a odlazi radikalima da bi tu nacionalisticku varijantu ojacali; narcisoidno/patriotska dijaspora ne bi imala odmor da dolazi i da namece stanovnistvu Srbije svoje anti-zapadnjacke metode; DS dobija glasove razocaranih DSS-a i G17 glasaca + manjine (koja vidi da Rasimova stranka nema sanse za prelazak cenzusa, sto isto vazi i za Otpor); SPO ostaje dosledan svojoj nebulozi pa oni verni njima nemaju razloga da prelaze iz jedne u drugu partiju.

Zasto preokret ?

pre 20 godina

Sta je to dovelo do preokreta u stavu DS-a o podrsci manjinskoj vladi, koju su SAMI, PRVI predlagali u bilateralnim razgovorima sa SPO-NS odnosno G17 , kako to kaze Draskovic u danasnjem Ninu ? Da li je to samo manji broj ponudjenih funkcija od ocekivanog ? Ili su mozda, naslutili da im politika stalnog ucenjivanja i sitnih ustupaka za svoju siroku mrezu sponzora, ostvarena kroz skupstinsku podrsku vladi, nece bas ici tako kako su je oni zamislili ? Tome u prilog moze ici izjava Tome Nikolica da " oni nece rusiti vladu, svaki put kad DS pritisne na zvonce."
Mozda je ono sto je najvise zabolelo DS, to sto je shvatila da kad na red dodje preispitivanje rada raznih vladinih agencija, postupaka privatizacije - ona u stvari nece biti sposobna da to blokira i da zastiti svoje ljude, nece moci da menja odustajanje od tako neceg za podrsku nekim zakonskim resenjima za koju ce vlada vec imati obezbedjenu podrsku.

Dragan

pre 20 godina

Da samo sumiram nekoliko komentara:
- Oni koji ne glasaju za DS su primitivci!
- Sta hoce oni koji pisu cirilicom!
- DS mora u vladu jer tako hoce narod (12%)!

Je li moguce da se ovo desava u Beogradu dana 22. januara 2004.? Ima li kraja ludilu i mrznji?

Rada

pre 20 godina

Malopre sam na TV-u videla da se u SAD razmislja o mogucnosti da glasaci glasaju putem interneta. Izborom predsednika parlamenta iz DS-a mi bi imali slican sistem glasaj bilo gde da se nalazis u tom trenutku. S druge strane bili bi jos napredniji jer bi imali "adaptivni" parlament. Broj clanova bi se menjao svakodnevno prema potrebama. I posle neko kaze da DS nije napredna.

Dejan

pre 20 godina

Predlog DS treba podrzati, ali samo pod uslovom da kandidati za predsednika Skupstine budu Bojan Pajtic ili Aleksandar Radosavljevic. U tom slucaju poslanici ne bi morali ni da dolaze u Skupstinu, mogli bi da glasaju i iz Bodruma.

Kostas

pre 20 godina

DS je odbila apsolutno sve ponude, od koncentracione vlade, preko vecinske do manjinske a sad trazi i nemoguce, mesto predsednika skupstine. Za svaki slucaj. Drugim recima, trazi nove izbore, a nemoguce je da su ljudi u toj stranci toliko glupi da ne vide da ce na njima proci jos gore, dok ce radikali proci jos puno bolje. Dakle, njima odgovara da radikali budu sto jaci. Zasto? DS ne moze da pobedi na izborima, moze da se vrati na vlast jedino iz pozicije haosa. To deluje krajnje uznemirujuce i obeshrabrujuce. Podseca na ponasanje Milosevica iz 1991. kad je proizveo rat da bi se odrzao na vlasti. DS sad radi istu stvar.

Sima

pre 20 godina

To majstori!
Nismo glasali za vas da spavate kao DSS.
Borite se za svoje mesto. Nije vazno koliko se to nekom dopada. Ko nije hteo da ucestvuje u vlasti nije se trebao ni kandidovati.

Petar

pre 20 godina

Ja sam clan DS-a, dakle, glasao sam i uvek cu glasati za DS. Smatram da je to stranka koja moze da uvede Srbiju u Evropu. Ali da budemo iskreni, velika vecina nas, u stranci je odmah nakon izbora bila za to da malo odahnemo. Bio je plan, da pustimo malo te tzv, ostale demokrate da formiraju vladu. Dakle, trebalo je da podrzimu tu manjinsku vladu, pa da vidimo - ako, kojim slucajem vladaju dobro - dobro je za sve nas, ako su traljavi i nesposobni, onda ih lepo oborimo!
To je bila sjajn pozicija DS-a, ali se ona naprasno promenila, u zadnjih nedelju dana, i ne zbog nekih sad vredjanja i izjava, to je samo zvaka za medije, vec zbog nase Skupstine. Tadice se uplasio da bi podrskom manjinskoj vladi, znacajno umanjio sanse za pobedu, i tako dodjosmo, po mom misljenju, u vrlo nezgodnu situaciju!
Ja se bojim da je manje zlo podrska ostalim "demokratama" nego raspisivanje novih izbora!
Sta ce biti, videcemo!

Todorovic

pre 20 godina

Mozemo mi misliti sta god hocemo, ali u zadnje vreme od radikala stizu konstruktivni predlozi a za boljitak Srbiji. Senader (hrvatski radikal) je prosao kod zapada zasto i mi ne pokusamo. Dosta bre takozvane demokrate ljudima se povraca od vasih gluposti.

kristijan

pre 20 godina

Juce Zivkovic trazi da tri stranke objave koga predlazu za predsednika skupstine,da bi DS mogao o tome da odlucuje.
Danas Micunovic trazi predsednika skupstine za DS.
Pa koji je to cirkuz,ljudi.Uostalom po kojoj osnovi Micunovic nesto trazi.Nemaju hrabrost da posalju glavne aktere,Cedu i Zivkovica,nego poturaju coveka od 75 godina.DS je bomba koja ce eksplodirati 21.02.
Ne razumem racunicu ,kao DS je druga stranka pa joj pripada to mesto.A kako ne pripada radikalima.DS jos uvek nije svestan da je narod plebiscitarno glasalo protiv prosle vlade,protiv ljudi kao sto su Micic,Ceda,Zivkovic,Pajtic,itd.I sada bi oni opet hteli iste pozicije,pa dali misle da je narod glup.A da na sledecim izborima dobiju 5.1% opet bi isto trazili,valjda su zasluzili.
Ali barem je jedno izaslo na videlo.Tadic je samo bio postavljen kao pion,da bi spasio ono sto je bilo moguce.Sada posle izbora opet su glavni Ceda ,Zoran i kompanija,koji svaki dan daju neke.Njima odgovara ovo stanje ,jer vlada i dalje radi a skupstine nema ,niko ne prati sta ona radi.Za taj lov u mutnom su najsposbniji.

Gordana

pre 20 godina

Gospodine Micunovicu,Vi stvarno zelite da zavrsite Vasu politicku karijeru na jedan vrlo suptilan nacin.Zar Vam nije jasno kako se odvijala situacija prilikom izbora za Predsednika Srbije?Da li se secate propalih izbora 2002g,kada nisu imali podrsku G-17 Plus i DSS od DS?Da li se secate,da ste strasno bili ocajni kad ste rekli da niste dovoljno podrzani od okrnjenog DOS,a prilikom Vase kandidature?Da li to Vama,nije jasno da onaj deo demokratskog orjentisanog dela stanovnista,ne oseca da DS, i okrnjeni DOS u opste zastupa pravu korektnu demokratiju,vec nastavlja korumpiranu politiku koju smo imali svih godina vladavine Milosevica.Zar niste shvatili da onaj deo demokrastko orjentisanog stanovnista,ustuknulo ispred grupacije koje zastupa celicnu pesnicu,povukli su se,ne izlaze na izbore,jer su iznevereni od strane "demokrata".I videcete pobedice cvrsta pesnica,a Vi iz DS,nastavite da terate inat s narodom.Zbog Vase,pohlepe za vlascu,a pokrivate se da zelite sacuvati Srbiju od diktatorskih desno-levo ekstremnih politickih stranaka,u stvarnosti varate sami sebe,ni u kojem slucaju EU.Njih ne interesuje kako ce da izgleda Srbija,da li ce imati Kosovo,Vojvodinu,Sndzak i CG,u nekoj drzavnoj zajednici,jer najlakse im je da kazu granice se brisu prilikom ulaska u EU,a to nije prava istina.Znate i Vi to dobro.

Miroslav

pre 20 godina

Izborni rezultati su takvi,da je potpuno logično,da mesto predsednika skupštine pripadne DS-u,tako da bih preporučio svima da ostave malo Natašu Mićić i prethodni parlament i da se vrate malo u prvi razred da nauče malo sabiranje i oduzimanje(množenje i deljenje im već ne treba).Takođe bih preporučio ovima koji su navodno glasali za DS,a sad kao više neće,da glasaju za primitivce,pošto po načinu razmišljanja tamo i pripadaju.

S

pre 20 godina

>Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

pa ovaj fino bi bilo kada bi za nase postupke mogao da se okrivi neko drugi. ali za njih smo odgovorni samo mi sami. za to sto ti i ostalih milion ljudi glasate za radikale ne moze da bude kriva dosadasanj vlada, demokratska stranka niti uopste bilo koja druga stranka, vec samo vi, ljudi u srbiji.

ono sto meni nije jasno je kako ljude uopste nije sramota da glasaju? na izbore bi trebalo da izadje 5% ljudi - onih koji su se pokazali pod milosevicem da su u stanju da razmisljaju. ostali iz svojih prethodnih izbora treba da zakljuce da su nesposobni da rasudjuju i da puste pametnijima od sebe da odluce umesto njih. ali naravno, to nikome ne pada na pamet - svako misli da ima besprekoran politicki izbor ma kako katastrofalno glasao na prethodnim izborima.

tomato

pre 20 godina

Marsicanin se upecao i odmah odbio mogucnost formiranja jedine realne, dakle vecinske vlade.DSS ce morati da prihvati ovaj predlod DS i ako ne sklone Marsicanina izgubice jos koji procenat osvojenih glasova.
PS. Sta i kome dokazuju gospoda koja pisu cirilicom??

peca

pre 20 godina

Gospodo da li neki od vas zaista imaju problema sa logikom? Pogledajte rezultate izbora i brojeve poslanika. Prica da DSS i jos G17 i SPO (sa manje poslanika) imaju pravo da prave vladu i pri tom traze podrsku DS-a koju drze na stapu i vredjaju je najblaze receno besmislena. Micunovic je potpuno u pravu i neki bi morali da pokazu respekt prema coveku koji ceo zivot itekako ucio sadasnje politicke nesposobnjakovice medju kojima i Kostunicu.

Speki

pre 20 godina

Zasto vrh DS-a stalno menja misljenje oko najbitnijih stvari u drzavi? Pa, valjda zato sto neko drugi razmislja umesto njih pa im kaze sta da kazu. Veliki je novac ovde u pitanju, i taj novac je u stvari velika prepreka Srbiji da razvije demokratiju.

ljubisa

pre 20 godina

Sva ova ZBIVANJA su prevazisla sve granice nekih Normativa Ljudskog Ponasanja, Pre svega od strane DS-a;pogotovu naseg g,MICUNOVICA,koji je za razliku og ZIVKOVICA,TADICA i slicno bar malo Obrazovaniji[bio]. Bez ikakvih PRETENZIJA,da su ostali nesto puno Bolji, na zalost svih nas, mi kao Drzava i nemamo bas neku Politicku Strukturu, ali ovakvi potezi DS-a su van svih NORMI,i nadajmo se da ce to nas NAROD i GRADJANI uspeti da odstrane i srazmerno eliminisu na OCIGLEDNO neizbeznim Ponovnim IZBORIMA. A sve to se stavlja na Racun ovog Vec ISCRPLJENOG NARODA i DRZAVE, koja maltene i ne POSTOJI niti FUNKCIONISE. OVO ne samo da je SRAMOTA vec i KATASTROFA.

Vera

pre 20 godina

Nevolja je sto se DSS sa svojih 17,5%(10% manje od radikala i samo sa po 5% vise od DS i G17) glasova se ponasa kao da je osvojila 40%. Ako je njoj kao prvoj stranci pripalo premijersko mesto normalno je da DS kao drugoj stranci pripadne mesto predsednika parlamenta. Ako ne onda neka DSS, G17 i SPO
sa svojih 107 poslanika izaberu i svog predsednika skupstine i novu vladu,ko im brani.

Srki

pre 20 godina

Zavrzlama oko formiranja nove vlade, podela funkcija u istoj, izbor novog predsednika parlamenta dokaz je da se istorija ponavlja. Situacija koja je vladala u parlamentu R. Srbije je identična kao pre izbora samo su se uloge promenile. Sada će DSS pokušavati da formira vladu, pa kada se vlada bude formirala (ako bude)tada će imati problem sa kvorumom u parlamentu, problem sa usvajanjem novih zakona (ako ih bude).... Sada je DS u situaciji u kojoj je DSS bio pre izbora.
Politički gledano DS je u prednosti, mogu da puste DSS da pokuša da "pokaže" šta zna a šta ne (da se konačno pokažu na delu). Medjutim sudeći po onom što je do sada ta stranka pokazala gradjani srbije nemaju čemu da se nadaju, osim da će mo na neke odluke premiera (V. Koštunice) čekati kao što smo čekali i da R. Marković bude uklonjen sa mesta na kome je bio 4 meseca, i na druge odluke koje je taj gospodin munjevitom brzinom donosio.
Medjutim postavlja se pitanje koliko će još vremena proći da se u Srbiji počne nešto raditi. Već mesec dana praktično ne postoje državne insistutice malo toga se rešava a vreme prolazi neumitno prolazi . Kao da imamo vremena za bacenje, kao da 12 godina nismo uzalud izgubili.

NoKristijan

pre 20 godina

Onima "kratke pameti",a vecina jeste u Srbiji (pola miliona nije),preporucujem Radomana Bozovica za predsednika Skupstine.Takav vama treba,a ne DAMA Natasa Micic.Jovanovica za vanjske poslove a ne GOSPODINA Svilanovica.Svi mlate praznu slamu sa ovim komentarima (cast izuzecima).Kostunica i Dinkic su racunali pre izbora da ce zajedno imati toliko glasova da sastave "kornjaca-expertsku" Vladu.Zato su nemilice "davali rec".Kostunici se prevrce stomak na DS.Avaj. biraci dadose glas Radikalima a ne njemu (kriva naravno DS).Smesko su komentari sto DS ima 12% a valjda "silna" DSS samo 17% (znam matematika mnogima nije jaca strana,kao i Mariscaninu).Sad nista od reci.Treba bjanko podrska DS ali necete majci vi u Vladu (jer ni mi to nezelimo-odgovornost).Ako nas ne podrzite,vi ste krivi.Naj veca glupost na svijetu,moze se cuti samo od DSS,Dinkica i Vuka(svi alavi na vlast)Bravo za Borisa,Cedu,Micuna.Vucite ih za nos,hteli su da vas ruse i hteli su izbore i dobili su sto zasluzuju.

Dragan

pre 20 godina

Da li je to Micunovic postao novi potparol DS-a? I da li vuku treba dati da cuva ovcice? Pa nije li DS uz svoje koalicione partnere iz nano-stranaka tri godine izvrgavao ruglu skupstinu Srbije i obezbedio mesto u Ginisovoj knjizi po nepostovanju zakona i ustava od strane vlasti. Treba li ponovo isto?

Dejan

pre 20 godina

Micunoviceva ocena da je neuspeh pregovora o Vladi zapravo neuspeh mandatara, je tacna, mada neuspeh mandatara nije neocekivan, posto se radi o "najneobavestenijem" coveku koji je ikada bio na politickoj sceni. A bez pravih i dobrih informacija nema napretka u ni jednom poslu.

Zoran

pre 20 godina

Ako DSS ima premijera, logicno je da druga stranka po snazi u "demokratskom bloku" da Predsednika skupstine.
DS nema razloga ni prava da se odrice onoga sto joj pripada jer je narod tako glasao. Vlast moze da se deli samo na osnovu izbornih rezultata, to jedino logicno i jedino takav pristup moze da dovede do stabilne vlade.Oni koji to ne vide prave racun bez krcmara i trose dragoceno vreme.

Leposava

pre 20 godina

Siti smo prljavog ponasanja ljudi iz DS i njihovih satelita.Ne zelimo da nas manipulisete kao sto je radio Milosevic.Prestanite s prljavim varanjem kao sto je Milosevic radio tokom ulicnih protesta,a vi u skupstini prilikom izbora guvernera.

nenad

pre 20 godina

Zaista je licemerno traziti mesto Predsednika skupstine, ako znamo ko je i kako do sada obavljao tu funkciju. I ono malo demokratije sto smo imali, obezvredili su takvi kadrovi. Dosta nam je cedinih, bebinih, pajticevih shvatanja politike. Zaista je dosta.

milovanovic/london

pre 20 godina

Gopsodine Stankovicu, kako su paralmentarni poslanici DSS-a mogli da posescuju Skupstinska zasedanja kada su im bili oduzeti poslaniclki mandati! Takva praksa ne postoji ni u jednom Parlamentu Evrope osim u Srbiji! Krivite DS, ma da vidim po Vasem komentar da ste vi jedan od njiovih vatrenih pristalica, a ne DSS-a. Nacin na koji Vi i neki prominentni clanovi DS vredjate dostojansto i integritet gospodina Kostunice je nedostojno i za svaku osudu!Sto se tice gospodina Micunovica i njegovog zahteva nije nista drugo nego obican BLACKMAIL-ucena! Svojim ponasanjem DS ucenjuje ne samo demokratske parlamentarne stranke nego i narod Srbije! Cini se da Brozovi ucenici i dalje zele da gospodare srpskim narodom i nastave sa starom praksom: Ne daj fotelju po bilo kakvoj ceni!

sstef

pre 20 godina

Mislim da je to O.K, ako DS podrzi manjinsku vladu. U suprotnom besmisleno je ocekivati bilo kakvu podrsku kandidatu DS-a. Meni se ipak cini da DS jednostavno ne zeli dogovor, i ako se na ovo pristane oni ce traziti jos nesto, ako im se da i mesto premijera oni nece ni na to pristati. Njihov je cilj kompromitacija DSS-a i odugovlacenje ovog stanja bezvlasca koje je idealno za (sposobne) lovce u mutnom.

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

Primer rusenja parlamenta su poslanici DSSa koji nisu ni dolazili u taj parlament. Micunovic je potpuno u pravu. DS treba da dobije mesta koja joj pripadaju po snazio ili neka Kostunica trazi drugog "partnera".
I predsednik skupstine treba da bude Natasa Micic koja je svoju funkciju obavljala sjajno! Izgleda da je Kostunica podjednako nesposoban da bude premijer kao sto je nesposoban da bude predsednik!

Radissa

pre 20 godina

Moj komentar nije vezan za ovaj Micunov ispad vec za opstte prihvatanje kao normalne situacije u kojoj tri partnera odbacuju ccetvrtog (DS) u razgovorima o vladi. Iako nisam njihov "fan" (inacce ih nemaju mnogo), ccinjenica je da su oni drugi po broju glasova i da kao takvi ne mogu da budu a priori izostavljeni iz nje. Kao: pa oni su se vec iskompromitovali. A ima li nekoga ko nije? Ali, medju svima njima nema ni potpuno crnih ni potpuno belih. Takva nam je realna situacija, da joss uvek nemamo zrele i normalne politiccare. Verovanto je tome krivo sve ono ssto nam se dogadjalo zadnji 15 godina. Na kraju ce ipak biti kriv narod, possto ce dobiti upravo onakvu vladu kakvu zasluzzuje.

Vera

pre 20 godina

Не могу да верујем. Па за који смо клинац ишли на изборе? А може бити да је Мићун, искусни доајен међу демократама у праву. Шта да се ту неко из почетка учи председниковању у Скупштини и в.д. председникавању државом. ДС има Наташу Мићић. Ето решења. Како се тога раније не сетисмо?! Уосталом, шта се ја ту нервирам. Хајдете сви лепо дођавола. Од сада ћу слушати само музику на радио ЈАТ-у и читати научно-фантастичне романе. Срећа, ТВ ми се покварио пре два дана. То од срца препоручујем свима који су у ових петнаестак година сачували трунку здраве памети.

Људи, решисмо се Милошевића - мислили смо, тако нешто нас више не може снаћи. И, види сад ове: која је то агонија, која грозница да се буде на власти! Којим се све небулозним образложењима служе! А свака трећа реченица: све то због Србије, у интересу српског народа. Цркоше од бриге шта ћемо ми без њих. Није него! Помози Боже да нам више не помажу - тако нам је. Решићемо се и њих, кад смо могли оних пре њих.

Долазе нови избори. Биће нових људи, нових лица, здравих памети... Ови садашњи су своје одрадили 5. октобра за велике новце. Хвала им до Бога, треба их све послати мало на одмор, море какав одмор, код доктора на посматрање. Зар не изгледају опасно по све нас ових дана?

Nikola

pre 20 godina

Neverovatno!
Posto sam totalno apolitican, a jako, jako zainteresovan za buducnost i "zdravlje" Srbije, najvise su mi se dopadali DS i G17, kao partije kojima sam davao najvise sansi da izvuku Srbiju iz (ekonomsko, moralno, politicke) krize. Posljednji postupci "demokratskog bloka" a posebno, posebno DS-a su me totalno razocarali. Pa oni su prvi pominjali manjinsku vladu. Sada se na osnovu izbornog kraha DS-a i nekoliko partijica sa njihove (bivse DOS)liste postavljaju takvi uslovi, tako radikalno menjaju stav i onda optuzuju "mandatara" za neuspeh. Kakav mandatar? Pa zahvaljujuci DS-u "razgovori o vladi nisu, zapravo, ni poceli! Neverovatno!
Mozda je stvarno u tom RADIKAL(nom menjanju stava DS-a) buducnost Srbije? Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

Alexandar

pre 20 godina

Ako se koristimo analogijom koju neki od posetilaca koriste, zar bi trebalo DSS-u dati mesto ministra zdravlja jer su u prosloj vladi na to mesto postavili Obrena Joksimovica 9najgori ministar u istoriji Srbije) ili, recimo, mesto ministra zaduzenog za privredu jer je u prosloj vladi DSS imao podpredsednika (Pravdic) sa ovim zaduzenjem koji nista nije radio (cak je redovno i glasao za predloge vlade koje su njegove stranacke kolege u Skupstini ocenjivale kao lose i glasale protiv njih)?

Verujem da je ponasanje DS-a u prethodnom sazivu Parlamenta bilo vrlo cesto motivisano neizvesnom situacijom u vezi glasanja za reformske zakone jer su svi ostali pokusavali da ucenjuju DS iz nekih svojih sitnih licnih razloga (neke male stranke kako bi dobile neke povlastice, a DSS jer je zeleo da vlada sto pre propadne). Nova struktura Parlamenta omogucava uz prethodni jasan dogovor cetiri izborne liste koje ulaze u koaliciju da se formira stabilna vecina.

Nadam se samo da se "posteni" Kostunica nece oglusiti na ovaj zahtev DS-a koji ima smisla. Jedino ako ga je Bogoljub karic pre par daba drugacije savetovao.

Milan

pre 20 godina

Nesporno je da medju desetak najvecih stranaka u Srbiji samo DS nije desna i nacionalna stranka, vec je gradjanska, liberalna i prozapadna stranka levog centra. Protiv nje su, zato, svi. Na politickoj sceni Srbije imamo, dakle, cistu i jasnu situaciju - udruzene desne i nacionalne (pa i nacionalisticke) grupacije nastoje da DS, kao usamljenog ali jos jakog nosioca ideje o gradjanskoj, liberalnoj i bezrezervno prozapadnoj Srbiji, potpuno izbace iz procelja ovdasnje politike. Uspeju li u tome, a po svemu sudeci uspece, jer je Srbija ponovo na udaru nacionaliustickih oluja, ulazimo u novi ciklus neizvesnosti i nestabilnosti, pa i samoizolacije, sa nesagledivim posledicama. No, to je volja gradjana Srbije, to je izbor Srbije, to je Srbija, uprkos bolnim iskustvima s takvim opredeljenjima. Uzgred receno, da su politicke grupacije, koje su danas slozno i snazno protiv DS, sa samo deset odsto takve sloge i snage bile, devedesetih, protiv SPS, mi bismo danas bili u EU i NATO i imali bismo nacionalni dohodak od oko deset hiljada dolara.

Сава

pre 20 godina

Бољи су нови избори, садашња демократска коалиција као један блок, демократе у странци и на овом форуму ће имати шта да покажу после њих.

Ратко Парежанин

pre 20 godina

Ово је, можда, највећа бесмислица коју сам чуо у последње време. Да се неком, ко служи за пример рушења угледа парламента, уступи место председника скупштине. Претпостављавам да су мислили да ту функцију и даље, беспрекорно, обавља госпођа Наташа Мићић.

Neno

pre 20 godina

Naravno,i ne samo da to treba da očekuje već to mesto Demokratskoj stranci i pripada jer je druga po snazi u takozvanom demokratskom bloku odnosno ispred G17 i SPO-NS.Zar ima ičeg logičnijeg od toga? To što su se neki nadali da će imati 1,5 milona glasova a dobili više nego upola manje svakako nije problem Demokratske stranke koja je ,da ponovim,DRUGA po snazi u demokratskom bloku!

Milos Ilic

pre 20 godina

Ko o ccemu baba o kolaccima. Ne pregovara se uopsste o vechinskoj vladi da bi se trazzila spremnost DS za pregovore. Ipak se ovde radi o 3 parlamentarne stranke koji trazze saglasnost od ccetvrte. DS treba da bude (ako hoche) spremna da pregovara o manjinskoj vladi jer za tu vladu neko treba da odgovara. Occigledno je da mandatar nije spreman da preuzme odgovornost za vechinsku vladu i zassto ga na to prisiljavati i ucenjivati.
Drugi mandatar i druga ressenja bi izgleda samo pogorssala politiccke prilike u Srbiji i produbile krizu.
Ipak mislim da se nazire ressenje.

Umesto predsednika saveznog parlamenta ponuditi DS predsednika republicckog parlamenta pod uslovom da se podrzze promene izbornog zakona i podrzzi predsedniccki kandidat koji ne bi trebalo da bude iz DS.

Ратко Парежанин

pre 20 godina

Ово је, можда, највећа бесмислица коју сам чуо у последње време. Да се неком, ко служи за пример рушења угледа парламента, уступи место председника скупштине. Претпостављавам да су мислили да ту функцију и даље, беспрекорно, обавља госпођа Наташа Мићић.

Milos Ilic

pre 20 godina

Ko o ccemu baba o kolaccima. Ne pregovara se uopsste o vechinskoj vladi da bi se trazzila spremnost DS za pregovore. Ipak se ovde radi o 3 parlamentarne stranke koji trazze saglasnost od ccetvrte. DS treba da bude (ako hoche) spremna da pregovara o manjinskoj vladi jer za tu vladu neko treba da odgovara. Occigledno je da mandatar nije spreman da preuzme odgovornost za vechinsku vladu i zassto ga na to prisiljavati i ucenjivati.
Drugi mandatar i druga ressenja bi izgleda samo pogorssala politiccke prilike u Srbiji i produbile krizu.
Ipak mislim da se nazire ressenje.

Umesto predsednika saveznog parlamenta ponuditi DS predsednika republicckog parlamenta pod uslovom da se podrzze promene izbornog zakona i podrzzi predsedniccki kandidat koji ne bi trebalo da bude iz DS.

Neno

pre 20 godina

Naravno,i ne samo da to treba da očekuje već to mesto Demokratskoj stranci i pripada jer je druga po snazi u takozvanom demokratskom bloku odnosno ispred G17 i SPO-NS.Zar ima ičeg logičnijeg od toga? To što su se neki nadali da će imati 1,5 milona glasova a dobili više nego upola manje svakako nije problem Demokratske stranke koja je ,da ponovim,DRUGA po snazi u demokratskom bloku!

Сава

pre 20 godina

Бољи су нови избори, садашња демократска коалиција као један блок, демократе у странци и на овом форуму ће имати шта да покажу после њих.

Alexandar

pre 20 godina

Ako se koristimo analogijom koju neki od posetilaca koriste, zar bi trebalo DSS-u dati mesto ministra zdravlja jer su u prosloj vladi na to mesto postavili Obrena Joksimovica 9najgori ministar u istoriji Srbije) ili, recimo, mesto ministra zaduzenog za privredu jer je u prosloj vladi DSS imao podpredsednika (Pravdic) sa ovim zaduzenjem koji nista nije radio (cak je redovno i glasao za predloge vlade koje su njegove stranacke kolege u Skupstini ocenjivale kao lose i glasale protiv njih)?

Verujem da je ponasanje DS-a u prethodnom sazivu Parlamenta bilo vrlo cesto motivisano neizvesnom situacijom u vezi glasanja za reformske zakone jer su svi ostali pokusavali da ucenjuju DS iz nekih svojih sitnih licnih razloga (neke male stranke kako bi dobile neke povlastice, a DSS jer je zeleo da vlada sto pre propadne). Nova struktura Parlamenta omogucava uz prethodni jasan dogovor cetiri izborne liste koje ulaze u koaliciju da se formira stabilna vecina.

Nadam se samo da se "posteni" Kostunica nece oglusiti na ovaj zahtev DS-a koji ima smisla. Jedino ako ga je Bogoljub karic pre par daba drugacije savetovao.

Radissa

pre 20 godina

Moj komentar nije vezan za ovaj Micunov ispad vec za opstte prihvatanje kao normalne situacije u kojoj tri partnera odbacuju ccetvrtog (DS) u razgovorima o vladi. Iako nisam njihov "fan" (inacce ih nemaju mnogo), ccinjenica je da su oni drugi po broju glasova i da kao takvi ne mogu da budu a priori izostavljeni iz nje. Kao: pa oni su se vec iskompromitovali. A ima li nekoga ko nije? Ali, medju svima njima nema ni potpuno crnih ni potpuno belih. Takva nam je realna situacija, da joss uvek nemamo zrele i normalne politiccare. Verovanto je tome krivo sve ono ssto nam se dogadjalo zadnji 15 godina. Na kraju ce ipak biti kriv narod, possto ce dobiti upravo onakvu vladu kakvu zasluzzuje.

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

Primer rusenja parlamenta su poslanici DSSa koji nisu ni dolazili u taj parlament. Micunovic je potpuno u pravu. DS treba da dobije mesta koja joj pripadaju po snazio ili neka Kostunica trazi drugog "partnera".
I predsednik skupstine treba da bude Natasa Micic koja je svoju funkciju obavljala sjajno! Izgleda da je Kostunica podjednako nesposoban da bude premijer kao sto je nesposoban da bude predsednik!

Nikola

pre 20 godina

Neverovatno!
Posto sam totalno apolitican, a jako, jako zainteresovan za buducnost i "zdravlje" Srbije, najvise su mi se dopadali DS i G17, kao partije kojima sam davao najvise sansi da izvuku Srbiju iz (ekonomsko, moralno, politicke) krize. Posljednji postupci "demokratskog bloka" a posebno, posebno DS-a su me totalno razocarali. Pa oni su prvi pominjali manjinsku vladu. Sada se na osnovu izbornog kraha DS-a i nekoliko partijica sa njihove (bivse DOS)liste postavljaju takvi uslovi, tako radikalno menjaju stav i onda optuzuju "mandatara" za neuspeh. Kakav mandatar? Pa zahvaljujuci DS-u "razgovori o vladi nisu, zapravo, ni poceli! Neverovatno!
Mozda je stvarno u tom RADIKAL(nom menjanju stava DS-a) buducnost Srbije? Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

Vera

pre 20 godina

Не могу да верујем. Па за који смо клинац ишли на изборе? А може бити да је Мићун, искусни доајен међу демократама у праву. Шта да се ту неко из почетка учи председниковању у Скупштини и в.д. председникавању државом. ДС има Наташу Мићић. Ето решења. Како се тога раније не сетисмо?! Уосталом, шта се ја ту нервирам. Хајдете сви лепо дођавола. Од сада ћу слушати само музику на радио ЈАТ-у и читати научно-фантастичне романе. Срећа, ТВ ми се покварио пре два дана. То од срца препоручујем свима који су у ових петнаестак година сачували трунку здраве памети.

Људи, решисмо се Милошевића - мислили смо, тако нешто нас више не може снаћи. И, види сад ове: која је то агонија, која грозница да се буде на власти! Којим се све небулозним образложењима служе! А свака трећа реченица: све то због Србије, у интересу српског народа. Цркоше од бриге шта ћемо ми без њих. Није него! Помози Боже да нам више не помажу - тако нам је. Решићемо се и њих, кад смо могли оних пре њих.

Долазе нови избори. Биће нових људи, нових лица, здравих памети... Ови садашњи су своје одрадили 5. октобра за велике новце. Хвала им до Бога, треба их све послати мало на одмор, море какав одмор, код доктора на посматрање. Зар не изгледају опасно по све нас ових дана?

Milan

pre 20 godina

Nesporno je da medju desetak najvecih stranaka u Srbiji samo DS nije desna i nacionalna stranka, vec je gradjanska, liberalna i prozapadna stranka levog centra. Protiv nje su, zato, svi. Na politickoj sceni Srbije imamo, dakle, cistu i jasnu situaciju - udruzene desne i nacionalne (pa i nacionalisticke) grupacije nastoje da DS, kao usamljenog ali jos jakog nosioca ideje o gradjanskoj, liberalnoj i bezrezervno prozapadnoj Srbiji, potpuno izbace iz procelja ovdasnje politike. Uspeju li u tome, a po svemu sudeci uspece, jer je Srbija ponovo na udaru nacionaliustickih oluja, ulazimo u novi ciklus neizvesnosti i nestabilnosti, pa i samoizolacije, sa nesagledivim posledicama. No, to je volja gradjana Srbije, to je izbor Srbije, to je Srbija, uprkos bolnim iskustvima s takvim opredeljenjima. Uzgred receno, da su politicke grupacije, koje su danas slozno i snazno protiv DS, sa samo deset odsto takve sloge i snage bile, devedesetih, protiv SPS, mi bismo danas bili u EU i NATO i imali bismo nacionalni dohodak od oko deset hiljada dolara.

Dragan

pre 20 godina

Da li je to Micunovic postao novi potparol DS-a? I da li vuku treba dati da cuva ovcice? Pa nije li DS uz svoje koalicione partnere iz nano-stranaka tri godine izvrgavao ruglu skupstinu Srbije i obezbedio mesto u Ginisovoj knjizi po nepostovanju zakona i ustava od strane vlasti. Treba li ponovo isto?

NoKristijan

pre 20 godina

Onima "kratke pameti",a vecina jeste u Srbiji (pola miliona nije),preporucujem Radomana Bozovica za predsednika Skupstine.Takav vama treba,a ne DAMA Natasa Micic.Jovanovica za vanjske poslove a ne GOSPODINA Svilanovica.Svi mlate praznu slamu sa ovim komentarima (cast izuzecima).Kostunica i Dinkic su racunali pre izbora da ce zajedno imati toliko glasova da sastave "kornjaca-expertsku" Vladu.Zato su nemilice "davali rec".Kostunici se prevrce stomak na DS.Avaj. biraci dadose glas Radikalima a ne njemu (kriva naravno DS).Smesko su komentari sto DS ima 12% a valjda "silna" DSS samo 17% (znam matematika mnogima nije jaca strana,kao i Mariscaninu).Sad nista od reci.Treba bjanko podrska DS ali necete majci vi u Vladu (jer ni mi to nezelimo-odgovornost).Ako nas ne podrzite,vi ste krivi.Naj veca glupost na svijetu,moze se cuti samo od DSS,Dinkica i Vuka(svi alavi na vlast)Bravo za Borisa,Cedu,Micuna.Vucite ih za nos,hteli su da vas ruse i hteli su izbore i dobili su sto zasluzuju.

sstef

pre 20 godina

Mislim da je to O.K, ako DS podrzi manjinsku vladu. U suprotnom besmisleno je ocekivati bilo kakvu podrsku kandidatu DS-a. Meni se ipak cini da DS jednostavno ne zeli dogovor, i ako se na ovo pristane oni ce traziti jos nesto, ako im se da i mesto premijera oni nece ni na to pristati. Njihov je cilj kompromitacija DSS-a i odugovlacenje ovog stanja bezvlasca koje je idealno za (sposobne) lovce u mutnom.

milovanovic/london

pre 20 godina

Gopsodine Stankovicu, kako su paralmentarni poslanici DSS-a mogli da posescuju Skupstinska zasedanja kada su im bili oduzeti poslaniclki mandati! Takva praksa ne postoji ni u jednom Parlamentu Evrope osim u Srbiji! Krivite DS, ma da vidim po Vasem komentar da ste vi jedan od njiovih vatrenih pristalica, a ne DSS-a. Nacin na koji Vi i neki prominentni clanovi DS vredjate dostojansto i integritet gospodina Kostunice je nedostojno i za svaku osudu!Sto se tice gospodina Micunovica i njegovog zahteva nije nista drugo nego obican BLACKMAIL-ucena! Svojim ponasanjem DS ucenjuje ne samo demokratske parlamentarne stranke nego i narod Srbije! Cini se da Brozovi ucenici i dalje zele da gospodare srpskim narodom i nastave sa starom praksom: Ne daj fotelju po bilo kakvoj ceni!

Dejan

pre 20 godina

Micunoviceva ocena da je neuspeh pregovora o Vladi zapravo neuspeh mandatara, je tacna, mada neuspeh mandatara nije neocekivan, posto se radi o "najneobavestenijem" coveku koji je ikada bio na politickoj sceni. A bez pravih i dobrih informacija nema napretka u ni jednom poslu.

Leposava

pre 20 godina

Siti smo prljavog ponasanja ljudi iz DS i njihovih satelita.Ne zelimo da nas manipulisete kao sto je radio Milosevic.Prestanite s prljavim varanjem kao sto je Milosevic radio tokom ulicnih protesta,a vi u skupstini prilikom izbora guvernera.

nenad

pre 20 godina

Zaista je licemerno traziti mesto Predsednika skupstine, ako znamo ko je i kako do sada obavljao tu funkciju. I ono malo demokratije sto smo imali, obezvredili su takvi kadrovi. Dosta nam je cedinih, bebinih, pajticevih shvatanja politike. Zaista je dosta.

Zoran

pre 20 godina

Ako DSS ima premijera, logicno je da druga stranka po snazi u "demokratskom bloku" da Predsednika skupstine.
DS nema razloga ni prava da se odrice onoga sto joj pripada jer je narod tako glasao. Vlast moze da se deli samo na osnovu izbornih rezultata, to jedino logicno i jedino takav pristup moze da dovede do stabilne vlade.Oni koji to ne vide prave racun bez krcmara i trose dragoceno vreme.

Srki

pre 20 godina

Zavrzlama oko formiranja nove vlade, podela funkcija u istoj, izbor novog predsednika parlamenta dokaz je da se istorija ponavlja. Situacija koja je vladala u parlamentu R. Srbije je identična kao pre izbora samo su se uloge promenile. Sada će DSS pokušavati da formira vladu, pa kada se vlada bude formirala (ako bude)tada će imati problem sa kvorumom u parlamentu, problem sa usvajanjem novih zakona (ako ih bude).... Sada je DS u situaciji u kojoj je DSS bio pre izbora.
Politički gledano DS je u prednosti, mogu da puste DSS da pokuša da "pokaže" šta zna a šta ne (da se konačno pokažu na delu). Medjutim sudeći po onom što je do sada ta stranka pokazala gradjani srbije nemaju čemu da se nadaju, osim da će mo na neke odluke premiera (V. Koštunice) čekati kao što smo čekali i da R. Marković bude uklonjen sa mesta na kome je bio 4 meseca, i na druge odluke koje je taj gospodin munjevitom brzinom donosio.
Medjutim postavlja se pitanje koliko će još vremena proći da se u Srbiji počne nešto raditi. Već mesec dana praktično ne postoje državne insistutice malo toga se rešava a vreme prolazi neumitno prolazi . Kao da imamo vremena za bacenje, kao da 12 godina nismo uzalud izgubili.

Vera

pre 20 godina

Nevolja je sto se DSS sa svojih 17,5%(10% manje od radikala i samo sa po 5% vise od DS i G17) glasova se ponasa kao da je osvojila 40%. Ako je njoj kao prvoj stranci pripalo premijersko mesto normalno je da DS kao drugoj stranci pripadne mesto predsednika parlamenta. Ako ne onda neka DSS, G17 i SPO
sa svojih 107 poslanika izaberu i svog predsednika skupstine i novu vladu,ko im brani.

ljubisa

pre 20 godina

Sva ova ZBIVANJA su prevazisla sve granice nekih Normativa Ljudskog Ponasanja, Pre svega od strane DS-a;pogotovu naseg g,MICUNOVICA,koji je za razliku og ZIVKOVICA,TADICA i slicno bar malo Obrazovaniji[bio]. Bez ikakvih PRETENZIJA,da su ostali nesto puno Bolji, na zalost svih nas, mi kao Drzava i nemamo bas neku Politicku Strukturu, ali ovakvi potezi DS-a su van svih NORMI,i nadajmo se da ce to nas NAROD i GRADJANI uspeti da odstrane i srazmerno eliminisu na OCIGLEDNO neizbeznim Ponovnim IZBORIMA. A sve to se stavlja na Racun ovog Vec ISCRPLJENOG NARODA i DRZAVE, koja maltene i ne POSTOJI niti FUNKCIONISE. OVO ne samo da je SRAMOTA vec i KATASTROFA.

Speki

pre 20 godina

Zasto vrh DS-a stalno menja misljenje oko najbitnijih stvari u drzavi? Pa, valjda zato sto neko drugi razmislja umesto njih pa im kaze sta da kazu. Veliki je novac ovde u pitanju, i taj novac je u stvari velika prepreka Srbiji da razvije demokratiju.

S

pre 20 godina

>Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

pa ovaj fino bi bilo kada bi za nase postupke mogao da se okrivi neko drugi. ali za njih smo odgovorni samo mi sami. za to sto ti i ostalih milion ljudi glasate za radikale ne moze da bude kriva dosadasanj vlada, demokratska stranka niti uopste bilo koja druga stranka, vec samo vi, ljudi u srbiji.

ono sto meni nije jasno je kako ljude uopste nije sramota da glasaju? na izbore bi trebalo da izadje 5% ljudi - onih koji su se pokazali pod milosevicem da su u stanju da razmisljaju. ostali iz svojih prethodnih izbora treba da zakljuce da su nesposobni da rasudjuju i da puste pametnijima od sebe da odluce umesto njih. ali naravno, to nikome ne pada na pamet - svako misli da ima besprekoran politicki izbor ma kako katastrofalno glasao na prethodnim izborima.

tomato

pre 20 godina

Marsicanin se upecao i odmah odbio mogucnost formiranja jedine realne, dakle vecinske vlade.DSS ce morati da prihvati ovaj predlod DS i ako ne sklone Marsicanina izgubice jos koji procenat osvojenih glasova.
PS. Sta i kome dokazuju gospoda koja pisu cirilicom??

peca

pre 20 godina

Gospodo da li neki od vas zaista imaju problema sa logikom? Pogledajte rezultate izbora i brojeve poslanika. Prica da DSS i jos G17 i SPO (sa manje poslanika) imaju pravo da prave vladu i pri tom traze podrsku DS-a koju drze na stapu i vredjaju je najblaze receno besmislena. Micunovic je potpuno u pravu i neki bi morali da pokazu respekt prema coveku koji ceo zivot itekako ucio sadasnje politicke nesposobnjakovice medju kojima i Kostunicu.

Gordana

pre 20 godina

Gospodine Micunovicu,Vi stvarno zelite da zavrsite Vasu politicku karijeru na jedan vrlo suptilan nacin.Zar Vam nije jasno kako se odvijala situacija prilikom izbora za Predsednika Srbije?Da li se secate propalih izbora 2002g,kada nisu imali podrsku G-17 Plus i DSS od DS?Da li se secate,da ste strasno bili ocajni kad ste rekli da niste dovoljno podrzani od okrnjenog DOS,a prilikom Vase kandidature?Da li to Vama,nije jasno da onaj deo demokratskog orjentisanog dela stanovnista,ne oseca da DS, i okrnjeni DOS u opste zastupa pravu korektnu demokratiju,vec nastavlja korumpiranu politiku koju smo imali svih godina vladavine Milosevica.Zar niste shvatili da onaj deo demokrastko orjentisanog stanovnista,ustuknulo ispred grupacije koje zastupa celicnu pesnicu,povukli su se,ne izlaze na izbore,jer su iznevereni od strane "demokrata".I videcete pobedice cvrsta pesnica,a Vi iz DS,nastavite da terate inat s narodom.Zbog Vase,pohlepe za vlascu,a pokrivate se da zelite sacuvati Srbiju od diktatorskih desno-levo ekstremnih politickih stranaka,u stvarnosti varate sami sebe,ni u kojem slucaju EU.Njih ne interesuje kako ce da izgleda Srbija,da li ce imati Kosovo,Vojvodinu,Sndzak i CG,u nekoj drzavnoj zajednici,jer najlakse im je da kazu granice se brisu prilikom ulaska u EU,a to nije prava istina.Znate i Vi to dobro.

Miroslav

pre 20 godina

Izborni rezultati su takvi,da je potpuno logično,da mesto predsednika skupštine pripadne DS-u,tako da bih preporučio svima da ostave malo Natašu Mićić i prethodni parlament i da se vrate malo u prvi razred da nauče malo sabiranje i oduzimanje(množenje i deljenje im već ne treba).Takođe bih preporučio ovima koji su navodno glasali za DS,a sad kao više neće,da glasaju za primitivce,pošto po načinu razmišljanja tamo i pripadaju.

Sima

pre 20 godina

To majstori!
Nismo glasali za vas da spavate kao DSS.
Borite se za svoje mesto. Nije vazno koliko se to nekom dopada. Ko nije hteo da ucestvuje u vlasti nije se trebao ni kandidovati.

Todorovic

pre 20 godina

Mozemo mi misliti sta god hocemo, ali u zadnje vreme od radikala stizu konstruktivni predlozi a za boljitak Srbiji. Senader (hrvatski radikal) je prosao kod zapada zasto i mi ne pokusamo. Dosta bre takozvane demokrate ljudima se povraca od vasih gluposti.

kristijan

pre 20 godina

Juce Zivkovic trazi da tri stranke objave koga predlazu za predsednika skupstine,da bi DS mogao o tome da odlucuje.
Danas Micunovic trazi predsednika skupstine za DS.
Pa koji je to cirkuz,ljudi.Uostalom po kojoj osnovi Micunovic nesto trazi.Nemaju hrabrost da posalju glavne aktere,Cedu i Zivkovica,nego poturaju coveka od 75 godina.DS je bomba koja ce eksplodirati 21.02.
Ne razumem racunicu ,kao DS je druga stranka pa joj pripada to mesto.A kako ne pripada radikalima.DS jos uvek nije svestan da je narod plebiscitarno glasalo protiv prosle vlade,protiv ljudi kao sto su Micic,Ceda,Zivkovic,Pajtic,itd.I sada bi oni opet hteli iste pozicije,pa dali misle da je narod glup.A da na sledecim izborima dobiju 5.1% opet bi isto trazili,valjda su zasluzili.
Ali barem je jedno izaslo na videlo.Tadic je samo bio postavljen kao pion,da bi spasio ono sto je bilo moguce.Sada posle izbora opet su glavni Ceda ,Zoran i kompanija,koji svaki dan daju neke.Njima odgovara ovo stanje ,jer vlada i dalje radi a skupstine nema ,niko ne prati sta ona radi.Za taj lov u mutnom su najsposbniji.

Petar

pre 20 godina

Ja sam clan DS-a, dakle, glasao sam i uvek cu glasati za DS. Smatram da je to stranka koja moze da uvede Srbiju u Evropu. Ali da budemo iskreni, velika vecina nas, u stranci je odmah nakon izbora bila za to da malo odahnemo. Bio je plan, da pustimo malo te tzv, ostale demokrate da formiraju vladu. Dakle, trebalo je da podrzimu tu manjinsku vladu, pa da vidimo - ako, kojim slucajem vladaju dobro - dobro je za sve nas, ako su traljavi i nesposobni, onda ih lepo oborimo!
To je bila sjajn pozicija DS-a, ali se ona naprasno promenila, u zadnjih nedelju dana, i ne zbog nekih sad vredjanja i izjava, to je samo zvaka za medije, vec zbog nase Skupstine. Tadice se uplasio da bi podrskom manjinskoj vladi, znacajno umanjio sanse za pobedu, i tako dodjosmo, po mom misljenju, u vrlo nezgodnu situaciju!
Ja se bojim da je manje zlo podrska ostalim "demokratama" nego raspisivanje novih izbora!
Sta ce biti, videcemo!

Rale

pre 20 godina

Sasvim normalno je da DS-u pripadne mesto predsednika skupstine. Normalno je da vladu formira skupstinska vecina. DSS, SPO-NS,G17 i DS su vecina. Takodje su SRS i DSS vecina. Manjinska vlada je izigravanje volje vecine. Razmislite malo ljudi. Ako DSS ne prihvati da DS udje u vladu, a nema petlje da napravi koalicju sa SRS-om onda nam slede logicno novi izbori. Naravno pre donosenja te odluke moraju dobro da promisle sta sve to donosi Srbiji, a mi glasaci treba da promislimo za koga glasamo. Podrzavam DS da trazi ono sto je dobio na izborima. Takodje nek se gospoda iz DSS-a zamisle da li je moguce nekoga pljuvati i traziti u isto vreme podrsku. Ako je i od vas gospodo iz DSS-a mnogo je!

Zasto preokret ?

pre 20 godina

Sta je to dovelo do preokreta u stavu DS-a o podrsci manjinskoj vladi, koju su SAMI, PRVI predlagali u bilateralnim razgovorima sa SPO-NS odnosno G17 , kako to kaze Draskovic u danasnjem Ninu ? Da li je to samo manji broj ponudjenih funkcija od ocekivanog ? Ili su mozda, naslutili da im politika stalnog ucenjivanja i sitnih ustupaka za svoju siroku mrezu sponzora, ostvarena kroz skupstinsku podrsku vladi, nece bas ici tako kako su je oni zamislili ? Tome u prilog moze ici izjava Tome Nikolica da " oni nece rusiti vladu, svaki put kad DS pritisne na zvonce."
Mozda je ono sto je najvise zabolelo DS, to sto je shvatila da kad na red dodje preispitivanje rada raznih vladinih agencija, postupaka privatizacije - ona u stvari nece biti sposobna da to blokira i da zastiti svoje ljude, nece moci da menja odustajanje od tako neceg za podrsku nekim zakonskim resenjima za koju ce vlada vec imati obezbedjenu podrsku.

Dejan

pre 20 godina

Predlog DS treba podrzati, ali samo pod uslovom da kandidati za predsednika Skupstine budu Bojan Pajtic ili Aleksandar Radosavljevic. U tom slucaju poslanici ne bi morali ni da dolaze u Skupstinu, mogli bi da glasaju i iz Bodruma.

pepermint

pre 20 godina

Pravo kaze Miroslav. Ovde se nakupio prilican broj placenika i huskasa koji hoce da daju primer kako eto oni menjaju svoj izbor i kako ce umesto DS-u svoj glas dati nekome drugom. Providni ste. Vasi razlozi za promenu su tanki. Nama ne treba niko da kaze za koga ste glasali i za koga cete da glasate. Po postu vam se vidi kojoj strani pripadate. Dakle ove fore vam se ne isplate! Cak sto vise mislim da bi u novim izborima DS dobio vise glasova nego na prethodnim, nakon sto se narod ovih dana upoznao sa nezreloscu DSS-a i G17. Moja predikcija je da veliki broj glasova DSS-a odlazi radikalima da bi tu nacionalisticku varijantu ojacali; narcisoidno/patriotska dijaspora ne bi imala odmor da dolazi i da namece stanovnistvu Srbije svoje anti-zapadnjacke metode; DS dobija glasove razocaranih DSS-a i G17 glasaca + manjine (koja vidi da Rasimova stranka nema sanse za prelazak cenzusa, sto isto vazi i za Otpor); SPO ostaje dosledan svojoj nebulozi pa oni verni njima nemaju razloga da prelaze iz jedne u drugu partiju.

Dragan

pre 20 godina

Da samo sumiram nekoliko komentara:
- Oni koji ne glasaju za DS su primitivci!
- Sta hoce oni koji pisu cirilicom!
- DS mora u vladu jer tako hoce narod (12%)!

Je li moguce da se ovo desava u Beogradu dana 22. januara 2004.? Ima li kraja ludilu i mrznji?

Nikola

pre 20 godina

Ko o cemu, DS-ovci o sporosti Kostunice. Ali taj Kostunica je za sedam dana ocigledno sastavio Vladu. E, problem je sto tu nema DS-a.
Druga argument, DS je drugi po snazi u demokratskom bloku. I? SRS je prvi na izborima pa nemaju nista.
I to drugo mesto jeste uspeh, ali ako se kaze da su iza DSS-a, sa samo 200.000 glasova, treba reci i da su ispred G17 za samo 50.000 glasova i ispred Velje i Vuka za istih 200.000 glasova.
DS moze da trazi, DSS moze da odbija, sve je stvar trgovine. A i jedni ni drugi ne smeju na izbore jer bi apstinencija pokopala sve zajedno i DSS, i DS i G17, a SRS, SPS i SPO bi profitirali. Pa, i oni su toga svesni. Stoga zaboravite izbore.

Rada

pre 20 godina

Malopre sam na TV-u videla da se u SAD razmislja o mogucnosti da glasaci glasaju putem interneta. Izborom predsednika parlamenta iz DS-a mi bi imali slican sistem glasaj bilo gde da se nalazis u tom trenutku. S druge strane bili bi jos napredniji jer bi imali "adaptivni" parlament. Broj clanova bi se menjao svakodnevno prema potrebama. I posle neko kaze da DS nije napredna.

Kostas

pre 20 godina

DS je odbila apsolutno sve ponude, od koncentracione vlade, preko vecinske do manjinske a sad trazi i nemoguce, mesto predsednika skupstine. Za svaki slucaj. Drugim recima, trazi nove izbore, a nemoguce je da su ljudi u toj stranci toliko glupi da ne vide da ce na njima proci jos gore, dok ce radikali proci jos puno bolje. Dakle, njima odgovara da radikali budu sto jaci. Zasto? DS ne moze da pobedi na izborima, moze da se vrati na vlast jedino iz pozicije haosa. To deluje krajnje uznemirujuce i obeshrabrujuce. Podseca na ponasanje Milosevica iz 1991. kad je proizveo rat da bi se odrzao na vlasti. DS sad radi istu stvar.

Vlado

pre 20 godina

Dosta je bilo i ovog DSa, sa Cedom i slicnima. Vidi se da samo hoce da sabotiraju formiranje vlade po sistemu "e sad necu ni ono sto ja hocu". Ali neka razmisle malo sta im donose novi izbori, pogotovo posle svih svadja i prljavstine unutar stranke, koje su isplivale posle izbora

Zoran

pre 20 godina

Da pokusam sa manje emocija, a sa vise objektivnosti. Posle prva dva izuzetno losa predloga DSS-a za formiranje vlade Srbije(koncentraciona i orocena manjinska vlada) stigao je treci predlog za manjinsku vladu bez orocavanja, za koji mislim da je sasvim korektan i u odnosu na DS. Zasto je korektan u odnosu na DS? Prvo, DS je toliko zabrljala u privrednim, ekonomskim i policijsko-bezbednosnim pitanjima vodeci vladu Srbije (ubistvo premijera; prakticno nulta stopa rasta privrede koja je inace u 2000-toj godini bila na minimumu svoje aktivnosti, sto znaci da je privredna aktivnost vec tri godine potpuno zamrznuta u najvecem delu preduzeca; dirigovana privreda koju vode partijski kadrovi; veliko povecanje ionako velikog broja nezaposlenih; veoma spora privatizacija - samo oko 1000 preduzeca za 3 godine; korupcija; nepostovanje zakona) da jednostavno je ostalo veoma malo mesta u vladi Srbije za koja bi DS trebalo opet da preuzme odgovornost (eventualno bi u obzir dosli Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo kulture, ali to ocigledno ne bi zadovoljilo njihove apetite). Drugo, DS-u je ponudjeno da na nivou drzavne zajednice i dalje vodi izuzetno vazan resor vojske, kao i mesto predsednika Skupstine Drzavne zajednice, a to su mesta koja su veoma vazna za dobro odvijanje procesa Evro-Atlantskih integracija Srbije, i u cemu je DS-ova lista u prethodnom periodu radila u osnovi dobre stvari za Srbiju. Trece, dobro se secam da je Kostunica posebno naglasio i ponovio da u OVOM TRENUTKU DS ne bi participirao u vladi, ali je bio otvoren da DS udje u vladu u nekom kasnijem periodu. Cetvrto, Kostunica i Labus su odlucili da rade u vladi Srbije, sto je posebno naglaseno, tako da su prakticno ostavili DS-ovoj listi da predlozi svog kandidata za buduceg predsednika Republike Srbije (npr. Micunovic), kojega bi onda podrzao ceo demokratski blok.
Ova analiza pokazuje da je DSS-ova treca ponuda za vladu sasvim korektna i na mestu. Sto se tice mesta predsednika Skupstine Republike Srbije, ne vidim osim Micunovica i Tadica na DS-ovoj listi nikoga drugog ko je u ovom momentu dorastao toj funkciji. Dakle, naravno da bi neko od njih mogao da bude na ovom mestu, ali ako DS-va lista daje i zajednickog kandidata demokratskog bloka za predsednika Republike, to bi bilo previse, imajuci u vidu kakvi su nedozvoljeni i neodgovorni propusti cinjeni od strane DS-a u prethodnom sazivu Skupstine Srbije (izbacivanje poslanika DSS-a, glasanje tudjim karticama, prevare sa forumom, dakle, ponasanje poslanika u skupstini kao da su deca iz osnovne skole!).
Prostora za dogovor ocigledno ima dosta. DS bi trebalo da bude mnogo objektivniji prema sebi i sopstvenim propustima i velikim greskama koje je uradio, a koje sam vec naveo u prethodnom delu teksta, i koje su i njih skupo kostale. Takodje, da se ne zaboravi, ponovljeni izbori bi bili katastrofa za Srbiju. Demokratski blok treba da vodi takvu politiku da pre svega privreda ostvari znatan napredak i visoke godisnje stope rasta, da postoji zaista slobodno trziste i slobodna preduzetnicka inicijativa, da se mnogo vise ljudi zaposljava nego sto ostaje bez posla, da se postuju zakoni i da ti zakoni budu isti za sve, da se ide u Evro-Atlantske integracije, da najveci deo gradjana oseti da je to zaista dobro za njih. Samo to je politika koja moze marginalizovati politicki uticaj partija bivseg rezima, a gradjanima doneti zivot kojim bi bili zadovoljni.

mikša

pre 20 godina

ALO BREEEE, JEL OCETE VLADU? PA ETO PRILIKE. NIKAD BLIZE, NUDI DEMOKRATSKA STRANKA VECINSKU VLADU. KO IMA NESTO PROTIV? NAJLAKŠE PUSTITI SUJETI DA SE POBUNI PROTIV SVAKOG POJEDINAČNOG EGA U OVOJ JADNOJ, SIROMAŠNOJ, LUDOJ ZEMLJI GDE JE "MUŠKOST" (ČITAJ: DEESESOVCI) NAJVEĆI DOPRINOS POLITIČKOJ "STABILNOSTI". ZBOGOM PAMETI...

Lala.NS

pre 20 godina

Izgubih silno vreme čitajući ove silne "šuplje" komentare, a rešenje nam je svima pred nosom:
1.-premijer-Bogoljub Bogi Karić
obrazloženje:
-čovek se dokazao kao organizator
-ne treba mu plata
-ima svoje obezbeđenje
-ima svoj prevoz
-sva su mu vrata (u svetu) otvorena
-itd,itd (ajde malo i vi...)

2.-ministar finansija. Onaj Što Ide Sa Bogijem
obrazloženje:
-isto kao pod 1.

3.-ministar za privatizaciju...ajde vi nastavite ,pa da konačno dobijemo pravu vladu.
srećno!

Peca

pre 20 godina

Upravo sam gledao intervju sa gosp. Tadicem na B92 i, iako sam bio misljenja da je on najzad nesto dobro u DS i da ce napraviti "sanitarni kordon" ka Cedi i premijeru (namerno malo slovo 'p'), posle ovog intervjua vise ne vidim ni jednu licnost u DS-u koja zavredjuje da se sa njom razgovara o buducoj Vladi.
Bolje je i sa SRS i SPS razgovarati o formiranju Vlade jer ce, na zalost, oni pre shvatiti da nam je pre svega potrebno da Srbiju pravno utelejimo Ustavom i zakonima da bi se uopste ocekivalo strano ulaganje,
Takozvani "reformisti" ne razumeju da to sto nam neko pozajmljuje novac nije strano ulaganje u Srbiju nego siguran nacin da neki novac (koji vam nije potreban jer ga imate viska) sacuvate - pozajmite ga nekome i onda ce ga on vratiti i ne mozete ga izgubiti jer vam stoji i placate porez na njega ili ga izgubiti losim ulaganjem.
Gosp. Tadic ne razume neophodnost donosenja Ustava a, ono sto me posebno razocaralo, nije u stanju da procita i razume jednu prosto prosirenu recenicu, sada vec cuvenu, o "sanitarnom kordonu" i pogresno je interpretira. Ili su mu je Ceda i premijer ('p') procitali iz svog ugla.
Borise - bori se da isplivas jer je najgore za svakog coveka kad se davi u sopstvenim g... (uz izvinjenje Uredniku za ovo poslednje, iako nema bas mnogo razloga jer isti Urednik dozvoljava direktna vredjanja u komentarima citalaca a u tekstu iznad ove forme se obavezuje da to nece dozvoliti).

Sasa

pre 20 godina

Demokratska stranka osvojila je drugo mesto, jos jednom ponavljam "drugo mesto" u takozvanom demokratskom bloku (hm, osim DS i G17 tesko da ostali bas mogu da se svrstaju u taj blok, ali ajde...) i potpuno je logicno da za sebe trazi mesto predsednika Parlamenta!
Uostalom, prilikom formiranja prve demokratske Vlade u januaru 2001. Demokratskoj stranci pripalo je mesto Premijera, a DSS pozicija predsednika Skupstine.
Znaci, tu zaista nema nista nejasno, osim kada su u pitanju ljudi koji bolesno mrze DS i za koje dobro znamo (he, dovoljne su tri reci pa da sve bude jasno!)za koga su sve glasali i podrzavali tokom devedesetih.
Pritom, posle serije besomucno primitivnih napada na DS od strane DSS, brache Vuka&Velje (hm, G17 se malo primirio izgleda da ih je "blam" od novog drustva)opcija koju predlaze Demokratska stranka potpuno je razumna i jedina normalna.
Pozdrav urbanoj Srbiji!

Goran

pre 20 godina

Peco,pa "premijer" nije vlastita imenica i pise se malim slovom po pravopisu srpskoga jezika, isto kao i rec "predsednik". Ne znam sta postizes naglasavanjem da si to namerno napisao malim slovom osim svoje "pismenosti".

Avra

pre 20 godina

Ako su svi toliko iskreni u najboljim namerama da pomognu Srbiji i srpskom narodu onda ne treba da se dogovaraju po kuloarima. Treba da formiraju vladu tako sto ce, onima koji su ispunili kvotu na glasanju, dodeliti broj mesta u skupstini prema procentu osvojenih glasova. Tada neka svaka partija, ili koaliciona grupa, predlozi svog kandidata za ponudjena ministarske i ostale fotelje neka svi glasaju u tajnosti po sopstvenoj savesti…ako je imaju!!! Rezultat bi onda bio zaista po volji (glasackog dela) naroda.

A ja bih da budem malo drugaciji i da krivicu svalim na one koji su mogli ali nisu glasali jer zivim u ubedjenu da oni ne bi glasali za SRS ili SPS. U tom slucaju barem ne bi bilo problema po pitanju manjinske ili vecinske vlade. Svi koji su mogli su glasali za SRS i SPS pa zasto onda “demokrate” nisu glasale za bilo koje zlo (DSS, SPO, DS, G17+…) koje je manje od ekstremista.

Cestitke simaptizerima SRS-a na ispoljenoj hrabrosti u branjenju svojih ubedjenja!!!

Bosko

pre 20 godina

Micunovic kao i obicno prica prazne price koje nemaju veze sa zivotom,pa i vanredni parlamentarni izbori su i raspisani zbog takvih kao sto je on koji su muljali,krali poslanicke mandate i "glasali" u parlamentu
"na daljinski" iz Soluna i Turske a sve pod dirigentskom palicom DS-a i njenih satelita u koje spada i Natasa Micic i "velika stranka"
GSS. Narod je glasao protiv njih,tacno 213 narodnih poslanika u parlamentu(svi osim liste DS-a)su dobili poslanicke mandate predizbornim obecanjem da ce spreciti malverzacije u parlamentu i kampanjom koja je u najvecem delu bila okrenuta protiv onih koji su bili na vlasti u zadnje 3 godine,to jest krnjeg Dosa.Ne mogu sada Micunovic i tadic da kazu da je narodna volja da oni budu u vlasti,vec je narodna volja da se oni malo odmore pa ako se pokaze da su se "popravili",
to jest ako su prevarante oterali iz svojih redova neka se ponovo vrate u vlast ali sada im je plafon da daju drugima da dovedu zemlju u normalno stanje inace ce jos gore proci na sledecim izborima gde ce jos bolje proci one stranke koje su za radikalniji obracun sa njima(u zatvor lopove i prevarante i profitere).Sve ce se videti u nedelju,ko vodi glavnu rec u DS-u,Ceda Jovanovic ili maneken Tadic koji menja pricu svaka dva dana kako vetar duva ili kako sneg pada.

sasa

pre 20 godina

dakle,
ja ne zivim u srbiji. ovo sve ne mora da me pogadja, ali eto, ipak gledam, slusam i cudim se sta se to desava i na koji nacin se vodi politika u toj vasoj zemlji i sta vi sve jedni drugima govorite. u zemlji u kojoj zivim je postojala manjinska vlada podrzana drugom partijom i svidjalo se to ostalima u parlamentu ili ne oni su jednostavno i lepo funkcionisali, jer je bilo politicke mudrosti. dakle, ako DSS zeli da je neko podrzi, ne moze da pljuje na te ljude, da im uslovljava, nego mora da bude mala, sitna, majusna i da moli boga da je podrze. to su pravila igre. tako je ovde manjinska vlada funkcionisala cetiri godine. a vi sada vidite gospodo politicari, i svi ostali. ne znam sta da vam kazem. zao mi zemlje i ljudi.

M

pre 20 godina

Ajde malo DSS-ovci matematike. I to proste. Sabirajte do 126. Vidite kako cete doci do te cifre. A pogotovo razmisljajte da li cete vredjanjem do toga stici. Ja znam jos dve grupacije koje niste vredjali i sa kojima ste drugovali godinama unazad. Prema tome sto se stiditi potrazite od njih glas

Ljuba

pre 20 godina

Hoce li vise konacno DS uciniti nesto za interese Srbije ili zele da je ponovo prepuste u ruke bandita. Zaboravite stolice za koje se oduvek vasa stranka toliko bori. Hvala i molim vas se urazumite u ime nas vasih biraca. Hvala.

Radica

pre 20 godina

Gospodine Mićunoviću, zašto niste izašli na izbore sa DC-om.
Ovo malo glasača koji su glasali za DS (zajedno sa GSS,Vama i još nekima sličnim)glasala je zbog Borisa, a sada kako vidim i njegovi počinju da pljuju po njemu. Sramota! Toliko ste iskusni, da ne kažem, imate toliko godina, a nije Vam jasno da nema pre svega, moralnog osnova da predsednik Parlamenta bude čovek iz DS-a.

Narod je glasao u velikom broju protiv njih, glasao je za SRS, DSS, SPO, NS, DSS, za bilo koga, samo protiv Čede, Svilanovića, Mićićke, Hrustanovićke (vidite šta se sinoć desilo u gradu), pa i protiv Vas. Zar Vam to i predsednički izbori nisu pokazali?

Šta još hoćete?
Naravno, glasači DS-a se bore za trenutne pozicije i mogućnosti, a članovi se bore da ne odu u zatvor ili na neko drugo mesto.
Jednog dana će ipak morati.

Razmislite, ovo najviše odgovara radikalima. Posle sledećih izbora imaćemo jednopartijski(radikalski) parlament. Ko zna, možda tako i treba da bude. Da mi pomogne da konačno rešim da odem iz ove zemlje koju volim, ali više volim svoju decu, ipak...
Da li je moguće da je teže rešiti se Čede, surčinskih kriminalaca, ....., nego Slobodana Miloševića.
Još da dodam nešto,i Vi iz B92 ste me razočarali. Ovo što objavljujete, očigledno cenzurišete. Moj raniji komentar ste preradili. Verovatno ćete i ovaj. Jer je očigledno da ove stranice treba da budu podrška DS-u.
Strašno sam razočarana.

Ратко Парежанин

pre 20 godina

Ово је, можда, највећа бесмислица коју сам чуо у последње време. Да се неком, ко служи за пример рушења угледа парламента, уступи место председника скупштине. Претпостављавам да су мислили да ту функцију и даље, беспрекорно, обавља госпођа Наташа Мићић.

Milos Ilic

pre 20 godina

Ko o ccemu baba o kolaccima. Ne pregovara se uopsste o vechinskoj vladi da bi se trazzila spremnost DS za pregovore. Ipak se ovde radi o 3 parlamentarne stranke koji trazze saglasnost od ccetvrte. DS treba da bude (ako hoche) spremna da pregovara o manjinskoj vladi jer za tu vladu neko treba da odgovara. Occigledno je da mandatar nije spreman da preuzme odgovornost za vechinsku vladu i zassto ga na to prisiljavati i ucenjivati.
Drugi mandatar i druga ressenja bi izgleda samo pogorssala politiccke prilike u Srbiji i produbile krizu.
Ipak mislim da se nazire ressenje.

Umesto predsednika saveznog parlamenta ponuditi DS predsednika republicckog parlamenta pod uslovom da se podrzze promene izbornog zakona i podrzzi predsedniccki kandidat koji ne bi trebalo da bude iz DS.

Neno

pre 20 godina

Naravno,i ne samo da to treba da očekuje već to mesto Demokratskoj stranci i pripada jer je druga po snazi u takozvanom demokratskom bloku odnosno ispred G17 i SPO-NS.Zar ima ičeg logičnijeg od toga? To što su se neki nadali da će imati 1,5 milona glasova a dobili više nego upola manje svakako nije problem Demokratske stranke koja je ,da ponovim,DRUGA po snazi u demokratskom bloku!

Сава

pre 20 godina

Бољи су нови избори, садашња демократска коалиција као један блок, демократе у странци и на овом форуму ће имати шта да покажу после њих.

Alexandar

pre 20 godina

Ako se koristimo analogijom koju neki od posetilaca koriste, zar bi trebalo DSS-u dati mesto ministra zdravlja jer su u prosloj vladi na to mesto postavili Obrena Joksimovica 9najgori ministar u istoriji Srbije) ili, recimo, mesto ministra zaduzenog za privredu jer je u prosloj vladi DSS imao podpredsednika (Pravdic) sa ovim zaduzenjem koji nista nije radio (cak je redovno i glasao za predloge vlade koje su njegove stranacke kolege u Skupstini ocenjivale kao lose i glasale protiv njih)?

Verujem da je ponasanje DS-a u prethodnom sazivu Parlamenta bilo vrlo cesto motivisano neizvesnom situacijom u vezi glasanja za reformske zakone jer su svi ostali pokusavali da ucenjuju DS iz nekih svojih sitnih licnih razloga (neke male stranke kako bi dobile neke povlastice, a DSS jer je zeleo da vlada sto pre propadne). Nova struktura Parlamenta omogucava uz prethodni jasan dogovor cetiri izborne liste koje ulaze u koaliciju da se formira stabilna vecina.

Nadam se samo da se "posteni" Kostunica nece oglusiti na ovaj zahtev DS-a koji ima smisla. Jedino ako ga je Bogoljub karic pre par daba drugacije savetovao.

Radissa

pre 20 godina

Moj komentar nije vezan za ovaj Micunov ispad vec za opstte prihvatanje kao normalne situacije u kojoj tri partnera odbacuju ccetvrtog (DS) u razgovorima o vladi. Iako nisam njihov "fan" (inacce ih nemaju mnogo), ccinjenica je da su oni drugi po broju glasova i da kao takvi ne mogu da budu a priori izostavljeni iz nje. Kao: pa oni su se vec iskompromitovali. A ima li nekoga ko nije? Ali, medju svima njima nema ni potpuno crnih ni potpuno belih. Takva nam je realna situacija, da joss uvek nemamo zrele i normalne politiccare. Verovanto je tome krivo sve ono ssto nam se dogadjalo zadnji 15 godina. Na kraju ce ipak biti kriv narod, possto ce dobiti upravo onakvu vladu kakvu zasluzzuje.

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

Primer rusenja parlamenta su poslanici DSSa koji nisu ni dolazili u taj parlament. Micunovic je potpuno u pravu. DS treba da dobije mesta koja joj pripadaju po snazio ili neka Kostunica trazi drugog "partnera".
I predsednik skupstine treba da bude Natasa Micic koja je svoju funkciju obavljala sjajno! Izgleda da je Kostunica podjednako nesposoban da bude premijer kao sto je nesposoban da bude predsednik!

Nikola

pre 20 godina

Neverovatno!
Posto sam totalno apolitican, a jako, jako zainteresovan za buducnost i "zdravlje" Srbije, najvise su mi se dopadali DS i G17, kao partije kojima sam davao najvise sansi da izvuku Srbiju iz (ekonomsko, moralno, politicke) krize. Posljednji postupci "demokratskog bloka" a posebno, posebno DS-a su me totalno razocarali. Pa oni su prvi pominjali manjinsku vladu. Sada se na osnovu izbornog kraha DS-a i nekoliko partijica sa njihove (bivse DOS)liste postavljaju takvi uslovi, tako radikalno menjaju stav i onda optuzuju "mandatara" za neuspeh. Kakav mandatar? Pa zahvaljujuci DS-u "razgovori o vladi nisu, zapravo, ni poceli! Neverovatno!
Mozda je stvarno u tom RADIKAL(nom menjanju stava DS-a) buducnost Srbije? Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

Vera

pre 20 godina

Не могу да верујем. Па за који смо клинац ишли на изборе? А може бити да је Мићун, искусни доајен међу демократама у праву. Шта да се ту неко из почетка учи председниковању у Скупштини и в.д. председникавању државом. ДС има Наташу Мићић. Ето решења. Како се тога раније не сетисмо?! Уосталом, шта се ја ту нервирам. Хајдете сви лепо дођавола. Од сада ћу слушати само музику на радио ЈАТ-у и читати научно-фантастичне романе. Срећа, ТВ ми се покварио пре два дана. То од срца препоручујем свима који су у ових петнаестак година сачували трунку здраве памети.

Људи, решисмо се Милошевића - мислили смо, тако нешто нас више не може снаћи. И, види сад ове: која је то агонија, која грозница да се буде на власти! Којим се све небулозним образложењима служе! А свака трећа реченица: све то због Србије, у интересу српског народа. Цркоше од бриге шта ћемо ми без њих. Није него! Помози Боже да нам више не помажу - тако нам је. Решићемо се и њих, кад смо могли оних пре њих.

Долазе нови избори. Биће нових људи, нових лица, здравих памети... Ови садашњи су своје одрадили 5. октобра за велике новце. Хвала им до Бога, треба их све послати мало на одмор, море какав одмор, код доктора на посматрање. Зар не изгледају опасно по све нас ових дана?

Milan

pre 20 godina

Nesporno je da medju desetak najvecih stranaka u Srbiji samo DS nije desna i nacionalna stranka, vec je gradjanska, liberalna i prozapadna stranka levog centra. Protiv nje su, zato, svi. Na politickoj sceni Srbije imamo, dakle, cistu i jasnu situaciju - udruzene desne i nacionalne (pa i nacionalisticke) grupacije nastoje da DS, kao usamljenog ali jos jakog nosioca ideje o gradjanskoj, liberalnoj i bezrezervno prozapadnoj Srbiji, potpuno izbace iz procelja ovdasnje politike. Uspeju li u tome, a po svemu sudeci uspece, jer je Srbija ponovo na udaru nacionaliustickih oluja, ulazimo u novi ciklus neizvesnosti i nestabilnosti, pa i samoizolacije, sa nesagledivim posledicama. No, to je volja gradjana Srbije, to je izbor Srbije, to je Srbija, uprkos bolnim iskustvima s takvim opredeljenjima. Uzgred receno, da su politicke grupacije, koje su danas slozno i snazno protiv DS, sa samo deset odsto takve sloge i snage bile, devedesetih, protiv SPS, mi bismo danas bili u EU i NATO i imali bismo nacionalni dohodak od oko deset hiljada dolara.

Dragan

pre 20 godina

Da li je to Micunovic postao novi potparol DS-a? I da li vuku treba dati da cuva ovcice? Pa nije li DS uz svoje koalicione partnere iz nano-stranaka tri godine izvrgavao ruglu skupstinu Srbije i obezbedio mesto u Ginisovoj knjizi po nepostovanju zakona i ustava od strane vlasti. Treba li ponovo isto?

NoKristijan

pre 20 godina

Onima "kratke pameti",a vecina jeste u Srbiji (pola miliona nije),preporucujem Radomana Bozovica za predsednika Skupstine.Takav vama treba,a ne DAMA Natasa Micic.Jovanovica za vanjske poslove a ne GOSPODINA Svilanovica.Svi mlate praznu slamu sa ovim komentarima (cast izuzecima).Kostunica i Dinkic su racunali pre izbora da ce zajedno imati toliko glasova da sastave "kornjaca-expertsku" Vladu.Zato su nemilice "davali rec".Kostunici se prevrce stomak na DS.Avaj. biraci dadose glas Radikalima a ne njemu (kriva naravno DS).Smesko su komentari sto DS ima 12% a valjda "silna" DSS samo 17% (znam matematika mnogima nije jaca strana,kao i Mariscaninu).Sad nista od reci.Treba bjanko podrska DS ali necete majci vi u Vladu (jer ni mi to nezelimo-odgovornost).Ako nas ne podrzite,vi ste krivi.Naj veca glupost na svijetu,moze se cuti samo od DSS,Dinkica i Vuka(svi alavi na vlast)Bravo za Borisa,Cedu,Micuna.Vucite ih za nos,hteli su da vas ruse i hteli su izbore i dobili su sto zasluzuju.

sstef

pre 20 godina

Mislim da je to O.K, ako DS podrzi manjinsku vladu. U suprotnom besmisleno je ocekivati bilo kakvu podrsku kandidatu DS-a. Meni se ipak cini da DS jednostavno ne zeli dogovor, i ako se na ovo pristane oni ce traziti jos nesto, ako im se da i mesto premijera oni nece ni na to pristati. Njihov je cilj kompromitacija DSS-a i odugovlacenje ovog stanja bezvlasca koje je idealno za (sposobne) lovce u mutnom.

milovanovic/london

pre 20 godina

Gopsodine Stankovicu, kako su paralmentarni poslanici DSS-a mogli da posescuju Skupstinska zasedanja kada su im bili oduzeti poslaniclki mandati! Takva praksa ne postoji ni u jednom Parlamentu Evrope osim u Srbiji! Krivite DS, ma da vidim po Vasem komentar da ste vi jedan od njiovih vatrenih pristalica, a ne DSS-a. Nacin na koji Vi i neki prominentni clanovi DS vredjate dostojansto i integritet gospodina Kostunice je nedostojno i za svaku osudu!Sto se tice gospodina Micunovica i njegovog zahteva nije nista drugo nego obican BLACKMAIL-ucena! Svojim ponasanjem DS ucenjuje ne samo demokratske parlamentarne stranke nego i narod Srbije! Cini se da Brozovi ucenici i dalje zele da gospodare srpskim narodom i nastave sa starom praksom: Ne daj fotelju po bilo kakvoj ceni!

Dejan

pre 20 godina

Micunoviceva ocena da je neuspeh pregovora o Vladi zapravo neuspeh mandatara, je tacna, mada neuspeh mandatara nije neocekivan, posto se radi o "najneobavestenijem" coveku koji je ikada bio na politickoj sceni. A bez pravih i dobrih informacija nema napretka u ni jednom poslu.

Leposava

pre 20 godina

Siti smo prljavog ponasanja ljudi iz DS i njihovih satelita.Ne zelimo da nas manipulisete kao sto je radio Milosevic.Prestanite s prljavim varanjem kao sto je Milosevic radio tokom ulicnih protesta,a vi u skupstini prilikom izbora guvernera.

nenad

pre 20 godina

Zaista je licemerno traziti mesto Predsednika skupstine, ako znamo ko je i kako do sada obavljao tu funkciju. I ono malo demokratije sto smo imali, obezvredili su takvi kadrovi. Dosta nam je cedinih, bebinih, pajticevih shvatanja politike. Zaista je dosta.

Zoran

pre 20 godina

Ako DSS ima premijera, logicno je da druga stranka po snazi u "demokratskom bloku" da Predsednika skupstine.
DS nema razloga ni prava da se odrice onoga sto joj pripada jer je narod tako glasao. Vlast moze da se deli samo na osnovu izbornih rezultata, to jedino logicno i jedino takav pristup moze da dovede do stabilne vlade.Oni koji to ne vide prave racun bez krcmara i trose dragoceno vreme.

Srki

pre 20 godina

Zavrzlama oko formiranja nove vlade, podela funkcija u istoj, izbor novog predsednika parlamenta dokaz je da se istorija ponavlja. Situacija koja je vladala u parlamentu R. Srbije je identična kao pre izbora samo su se uloge promenile. Sada će DSS pokušavati da formira vladu, pa kada se vlada bude formirala (ako bude)tada će imati problem sa kvorumom u parlamentu, problem sa usvajanjem novih zakona (ako ih bude).... Sada je DS u situaciji u kojoj je DSS bio pre izbora.
Politički gledano DS je u prednosti, mogu da puste DSS da pokuša da "pokaže" šta zna a šta ne (da se konačno pokažu na delu). Medjutim sudeći po onom što je do sada ta stranka pokazala gradjani srbije nemaju čemu da se nadaju, osim da će mo na neke odluke premiera (V. Koštunice) čekati kao što smo čekali i da R. Marković bude uklonjen sa mesta na kome je bio 4 meseca, i na druge odluke koje je taj gospodin munjevitom brzinom donosio.
Medjutim postavlja se pitanje koliko će još vremena proći da se u Srbiji počne nešto raditi. Već mesec dana praktično ne postoje državne insistutice malo toga se rešava a vreme prolazi neumitno prolazi . Kao da imamo vremena za bacenje, kao da 12 godina nismo uzalud izgubili.

Vera

pre 20 godina

Nevolja je sto se DSS sa svojih 17,5%(10% manje od radikala i samo sa po 5% vise od DS i G17) glasova se ponasa kao da je osvojila 40%. Ako je njoj kao prvoj stranci pripalo premijersko mesto normalno je da DS kao drugoj stranci pripadne mesto predsednika parlamenta. Ako ne onda neka DSS, G17 i SPO
sa svojih 107 poslanika izaberu i svog predsednika skupstine i novu vladu,ko im brani.

ljubisa

pre 20 godina

Sva ova ZBIVANJA su prevazisla sve granice nekih Normativa Ljudskog Ponasanja, Pre svega od strane DS-a;pogotovu naseg g,MICUNOVICA,koji je za razliku og ZIVKOVICA,TADICA i slicno bar malo Obrazovaniji[bio]. Bez ikakvih PRETENZIJA,da su ostali nesto puno Bolji, na zalost svih nas, mi kao Drzava i nemamo bas neku Politicku Strukturu, ali ovakvi potezi DS-a su van svih NORMI,i nadajmo se da ce to nas NAROD i GRADJANI uspeti da odstrane i srazmerno eliminisu na OCIGLEDNO neizbeznim Ponovnim IZBORIMA. A sve to se stavlja na Racun ovog Vec ISCRPLJENOG NARODA i DRZAVE, koja maltene i ne POSTOJI niti FUNKCIONISE. OVO ne samo da je SRAMOTA vec i KATASTROFA.

Speki

pre 20 godina

Zasto vrh DS-a stalno menja misljenje oko najbitnijih stvari u drzavi? Pa, valjda zato sto neko drugi razmislja umesto njih pa im kaze sta da kazu. Veliki je novac ovde u pitanju, i taj novac je u stvari velika prepreka Srbiji da razvije demokratiju.

S

pre 20 godina

>Gospodo Tadic i Micunovic upravo ste izgubili moj glas. Procitajte rec napisanu velikim slovima jos jednom. Oni su upravo dobili taj glas. Zahvaljujuci Vama.

pa ovaj fino bi bilo kada bi za nase postupke mogao da se okrivi neko drugi. ali za njih smo odgovorni samo mi sami. za to sto ti i ostalih milion ljudi glasate za radikale ne moze da bude kriva dosadasanj vlada, demokratska stranka niti uopste bilo koja druga stranka, vec samo vi, ljudi u srbiji.

ono sto meni nije jasno je kako ljude uopste nije sramota da glasaju? na izbore bi trebalo da izadje 5% ljudi - onih koji su se pokazali pod milosevicem da su u stanju da razmisljaju. ostali iz svojih prethodnih izbora treba da zakljuce da su nesposobni da rasudjuju i da puste pametnijima od sebe da odluce umesto njih. ali naravno, to nikome ne pada na pamet - svako misli da ima besprekoran politicki izbor ma kako katastrofalno glasao na prethodnim izborima.

tomato

pre 20 godina

Marsicanin se upecao i odmah odbio mogucnost formiranja jedine realne, dakle vecinske vlade.DSS ce morati da prihvati ovaj predlod DS i ako ne sklone Marsicanina izgubice jos koji procenat osvojenih glasova.
PS. Sta i kome dokazuju gospoda koja pisu cirilicom??

peca

pre 20 godina

Gospodo da li neki od vas zaista imaju problema sa logikom? Pogledajte rezultate izbora i brojeve poslanika. Prica da DSS i jos G17 i SPO (sa manje poslanika) imaju pravo da prave vladu i pri tom traze podrsku DS-a koju drze na stapu i vredjaju je najblaze receno besmislena. Micunovic je potpuno u pravu i neki bi morali da pokazu respekt prema coveku koji ceo zivot itekako ucio sadasnje politicke nesposobnjakovice medju kojima i Kostunicu.

Gordana

pre 20 godina

Gospodine Micunovicu,Vi stvarno zelite da zavrsite Vasu politicku karijeru na jedan vrlo suptilan nacin.Zar Vam nije jasno kako se odvijala situacija prilikom izbora za Predsednika Srbije?Da li se secate propalih izbora 2002g,kada nisu imali podrsku G-17 Plus i DSS od DS?Da li se secate,da ste strasno bili ocajni kad ste rekli da niste dovoljno podrzani od okrnjenog DOS,a prilikom Vase kandidature?Da li to Vama,nije jasno da onaj deo demokratskog orjentisanog dela stanovnista,ne oseca da DS, i okrnjeni DOS u opste zastupa pravu korektnu demokratiju,vec nastavlja korumpiranu politiku koju smo imali svih godina vladavine Milosevica.Zar niste shvatili da onaj deo demokrastko orjentisanog stanovnista,ustuknulo ispred grupacije koje zastupa celicnu pesnicu,povukli su se,ne izlaze na izbore,jer su iznevereni od strane "demokrata".I videcete pobedice cvrsta pesnica,a Vi iz DS,nastavite da terate inat s narodom.Zbog Vase,pohlepe za vlascu,a pokrivate se da zelite sacuvati Srbiju od diktatorskih desno-levo ekstremnih politickih stranaka,u stvarnosti varate sami sebe,ni u kojem slucaju EU.Njih ne interesuje kako ce da izgleda Srbija,da li ce imati Kosovo,Vojvodinu,Sndzak i CG,u nekoj drzavnoj zajednici,jer najlakse im je da kazu granice se brisu prilikom ulaska u EU,a to nije prava istina.Znate i Vi to dobro.

Miroslav

pre 20 godina

Izborni rezultati su takvi,da je potpuno logično,da mesto predsednika skupštine pripadne DS-u,tako da bih preporučio svima da ostave malo Natašu Mićić i prethodni parlament i da se vrate malo u prvi razred da nauče malo sabiranje i oduzimanje(množenje i deljenje im već ne treba).Takođe bih preporučio ovima koji su navodno glasali za DS,a sad kao više neće,da glasaju za primitivce,pošto po načinu razmišljanja tamo i pripadaju.

Sima

pre 20 godina

To majstori!
Nismo glasali za vas da spavate kao DSS.
Borite se za svoje mesto. Nije vazno koliko se to nekom dopada. Ko nije hteo da ucestvuje u vlasti nije se trebao ni kandidovati.

Todorovic

pre 20 godina

Mozemo mi misliti sta god hocemo, ali u zadnje vreme od radikala stizu konstruktivni predlozi a za boljitak Srbiji. Senader (hrvatski radikal) je prosao kod zapada zasto i mi ne pokusamo. Dosta bre takozvane demokrate ljudima se povraca od vasih gluposti.

kristijan

pre 20 godina

Juce Zivkovic trazi da tri stranke objave koga predlazu za predsednika skupstine,da bi DS mogao o tome da odlucuje.
Danas Micunovic trazi predsednika skupstine za DS.
Pa koji je to cirkuz,ljudi.Uostalom po kojoj osnovi Micunovic nesto trazi.Nemaju hrabrost da posalju glavne aktere,Cedu i Zivkovica,nego poturaju coveka od 75 godina.DS je bomba koja ce eksplodirati 21.02.
Ne razumem racunicu ,kao DS je druga stranka pa joj pripada to mesto.A kako ne pripada radikalima.DS jos uvek nije svestan da je narod plebiscitarno glasalo protiv prosle vlade,protiv ljudi kao sto su Micic,Ceda,Zivkovic,Pajtic,itd.I sada bi oni opet hteli iste pozicije,pa dali misle da je narod glup.A da na sledecim izborima dobiju 5.1% opet bi isto trazili,valjda su zasluzili.
Ali barem je jedno izaslo na videlo.Tadic je samo bio postavljen kao pion,da bi spasio ono sto je bilo moguce.Sada posle izbora opet su glavni Ceda ,Zoran i kompanija,koji svaki dan daju neke.Njima odgovara ovo stanje ,jer vlada i dalje radi a skupstine nema ,niko ne prati sta ona radi.Za taj lov u mutnom su najsposbniji.

Petar

pre 20 godina

Ja sam clan DS-a, dakle, glasao sam i uvek cu glasati za DS. Smatram da je to stranka koja moze da uvede Srbiju u Evropu. Ali da budemo iskreni, velika vecina nas, u stranci je odmah nakon izbora bila za to da malo odahnemo. Bio je plan, da pustimo malo te tzv, ostale demokrate da formiraju vladu. Dakle, trebalo je da podrzimu tu manjinsku vladu, pa da vidimo - ako, kojim slucajem vladaju dobro - dobro je za sve nas, ako su traljavi i nesposobni, onda ih lepo oborimo!
To je bila sjajn pozicija DS-a, ali se ona naprasno promenila, u zadnjih nedelju dana, i ne zbog nekih sad vredjanja i izjava, to je samo zvaka za medije, vec zbog nase Skupstine. Tadice se uplasio da bi podrskom manjinskoj vladi, znacajno umanjio sanse za pobedu, i tako dodjosmo, po mom misljenju, u vrlo nezgodnu situaciju!
Ja se bojim da je manje zlo podrska ostalim "demokratama" nego raspisivanje novih izbora!
Sta ce biti, videcemo!

Rale

pre 20 godina

Sasvim normalno je da DS-u pripadne mesto predsednika skupstine. Normalno je da vladu formira skupstinska vecina. DSS, SPO-NS,G17 i DS su vecina. Takodje su SRS i DSS vecina. Manjinska vlada je izigravanje volje vecine. Razmislite malo ljudi. Ako DSS ne prihvati da DS udje u vladu, a nema petlje da napravi koalicju sa SRS-om onda nam slede logicno novi izbori. Naravno pre donosenja te odluke moraju dobro da promisle sta sve to donosi Srbiji, a mi glasaci treba da promislimo za koga glasamo. Podrzavam DS da trazi ono sto je dobio na izborima. Takodje nek se gospoda iz DSS-a zamisle da li je moguce nekoga pljuvati i traziti u isto vreme podrsku. Ako je i od vas gospodo iz DSS-a mnogo je!

Zasto preokret ?

pre 20 godina

Sta je to dovelo do preokreta u stavu DS-a o podrsci manjinskoj vladi, koju su SAMI, PRVI predlagali u bilateralnim razgovorima sa SPO-NS odnosno G17 , kako to kaze Draskovic u danasnjem Ninu ? Da li je to samo manji broj ponudjenih funkcija od ocekivanog ? Ili su mozda, naslutili da im politika stalnog ucenjivanja i sitnih ustupaka za svoju siroku mrezu sponzora, ostvarena kroz skupstinsku podrsku vladi, nece bas ici tako kako su je oni zamislili ? Tome u prilog moze ici izjava Tome Nikolica da " oni nece rusiti vladu, svaki put kad DS pritisne na zvonce."
Mozda je ono sto je najvise zabolelo DS, to sto je shvatila da kad na red dodje preispitivanje rada raznih vladinih agencija, postupaka privatizacije - ona u stvari nece biti sposobna da to blokira i da zastiti svoje ljude, nece moci da menja odustajanje od tako neceg za podrsku nekim zakonskim resenjima za koju ce vlada vec imati obezbedjenu podrsku.

Dejan

pre 20 godina

Predlog DS treba podrzati, ali samo pod uslovom da kandidati za predsednika Skupstine budu Bojan Pajtic ili Aleksandar Radosavljevic. U tom slucaju poslanici ne bi morali ni da dolaze u Skupstinu, mogli bi da glasaju i iz Bodruma.

pepermint

pre 20 godina

Pravo kaze Miroslav. Ovde se nakupio prilican broj placenika i huskasa koji hoce da daju primer kako eto oni menjaju svoj izbor i kako ce umesto DS-u svoj glas dati nekome drugom. Providni ste. Vasi razlozi za promenu su tanki. Nama ne treba niko da kaze za koga ste glasali i za koga cete da glasate. Po postu vam se vidi kojoj strani pripadate. Dakle ove fore vam se ne isplate! Cak sto vise mislim da bi u novim izborima DS dobio vise glasova nego na prethodnim, nakon sto se narod ovih dana upoznao sa nezreloscu DSS-a i G17. Moja predikcija je da veliki broj glasova DSS-a odlazi radikalima da bi tu nacionalisticku varijantu ojacali; narcisoidno/patriotska dijaspora ne bi imala odmor da dolazi i da namece stanovnistvu Srbije svoje anti-zapadnjacke metode; DS dobija glasove razocaranih DSS-a i G17 glasaca + manjine (koja vidi da Rasimova stranka nema sanse za prelazak cenzusa, sto isto vazi i za Otpor); SPO ostaje dosledan svojoj nebulozi pa oni verni njima nemaju razloga da prelaze iz jedne u drugu partiju.

Dragan

pre 20 godina

Da samo sumiram nekoliko komentara:
- Oni koji ne glasaju za DS su primitivci!
- Sta hoce oni koji pisu cirilicom!
- DS mora u vladu jer tako hoce narod (12%)!

Je li moguce da se ovo desava u Beogradu dana 22. januara 2004.? Ima li kraja ludilu i mrznji?

Nikola

pre 20 godina

Ko o cemu, DS-ovci o sporosti Kostunice. Ali taj Kostunica je za sedam dana ocigledno sastavio Vladu. E, problem je sto tu nema DS-a.
Druga argument, DS je drugi po snazi u demokratskom bloku. I? SRS je prvi na izborima pa nemaju nista.
I to drugo mesto jeste uspeh, ali ako se kaze da su iza DSS-a, sa samo 200.000 glasova, treba reci i da su ispred G17 za samo 50.000 glasova i ispred Velje i Vuka za istih 200.000 glasova.
DS moze da trazi, DSS moze da odbija, sve je stvar trgovine. A i jedni ni drugi ne smeju na izbore jer bi apstinencija pokopala sve zajedno i DSS, i DS i G17, a SRS, SPS i SPO bi profitirali. Pa, i oni su toga svesni. Stoga zaboravite izbore.

Rada

pre 20 godina

Malopre sam na TV-u videla da se u SAD razmislja o mogucnosti da glasaci glasaju putem interneta. Izborom predsednika parlamenta iz DS-a mi bi imali slican sistem glasaj bilo gde da se nalazis u tom trenutku. S druge strane bili bi jos napredniji jer bi imali "adaptivni" parlament. Broj clanova bi se menjao svakodnevno prema potrebama. I posle neko kaze da DS nije napredna.

Kostas

pre 20 godina

DS je odbila apsolutno sve ponude, od koncentracione vlade, preko vecinske do manjinske a sad trazi i nemoguce, mesto predsednika skupstine. Za svaki slucaj. Drugim recima, trazi nove izbore, a nemoguce je da su ljudi u toj stranci toliko glupi da ne vide da ce na njima proci jos gore, dok ce radikali proci jos puno bolje. Dakle, njima odgovara da radikali budu sto jaci. Zasto? DS ne moze da pobedi na izborima, moze da se vrati na vlast jedino iz pozicije haosa. To deluje krajnje uznemirujuce i obeshrabrujuce. Podseca na ponasanje Milosevica iz 1991. kad je proizveo rat da bi se odrzao na vlasti. DS sad radi istu stvar.

Vlado

pre 20 godina

Dosta je bilo i ovog DSa, sa Cedom i slicnima. Vidi se da samo hoce da sabotiraju formiranje vlade po sistemu "e sad necu ni ono sto ja hocu". Ali neka razmisle malo sta im donose novi izbori, pogotovo posle svih svadja i prljavstine unutar stranke, koje su isplivale posle izbora

Zoran

pre 20 godina

Da pokusam sa manje emocija, a sa vise objektivnosti. Posle prva dva izuzetno losa predloga DSS-a za formiranje vlade Srbije(koncentraciona i orocena manjinska vlada) stigao je treci predlog za manjinsku vladu bez orocavanja, za koji mislim da je sasvim korektan i u odnosu na DS. Zasto je korektan u odnosu na DS? Prvo, DS je toliko zabrljala u privrednim, ekonomskim i policijsko-bezbednosnim pitanjima vodeci vladu Srbije (ubistvo premijera; prakticno nulta stopa rasta privrede koja je inace u 2000-toj godini bila na minimumu svoje aktivnosti, sto znaci da je privredna aktivnost vec tri godine potpuno zamrznuta u najvecem delu preduzeca; dirigovana privreda koju vode partijski kadrovi; veliko povecanje ionako velikog broja nezaposlenih; veoma spora privatizacija - samo oko 1000 preduzeca za 3 godine; korupcija; nepostovanje zakona) da jednostavno je ostalo veoma malo mesta u vladi Srbije za koja bi DS trebalo opet da preuzme odgovornost (eventualno bi u obzir dosli Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo kulture, ali to ocigledno ne bi zadovoljilo njihove apetite). Drugo, DS-u je ponudjeno da na nivou drzavne zajednice i dalje vodi izuzetno vazan resor vojske, kao i mesto predsednika Skupstine Drzavne zajednice, a to su mesta koja su veoma vazna za dobro odvijanje procesa Evro-Atlantskih integracija Srbije, i u cemu je DS-ova lista u prethodnom periodu radila u osnovi dobre stvari za Srbiju. Trece, dobro se secam da je Kostunica posebno naglasio i ponovio da u OVOM TRENUTKU DS ne bi participirao u vladi, ali je bio otvoren da DS udje u vladu u nekom kasnijem periodu. Cetvrto, Kostunica i Labus su odlucili da rade u vladi Srbije, sto je posebno naglaseno, tako da su prakticno ostavili DS-ovoj listi da predlozi svog kandidata za buduceg predsednika Republike Srbije (npr. Micunovic), kojega bi onda podrzao ceo demokratski blok.
Ova analiza pokazuje da je DSS-ova treca ponuda za vladu sasvim korektna i na mestu. Sto se tice mesta predsednika Skupstine Republike Srbije, ne vidim osim Micunovica i Tadica na DS-ovoj listi nikoga drugog ko je u ovom momentu dorastao toj funkciji. Dakle, naravno da bi neko od njih mogao da bude na ovom mestu, ali ako DS-va lista daje i zajednickog kandidata demokratskog bloka za predsednika Republike, to bi bilo previse, imajuci u vidu kakvi su nedozvoljeni i neodgovorni propusti cinjeni od strane DS-a u prethodnom sazivu Skupstine Srbije (izbacivanje poslanika DSS-a, glasanje tudjim karticama, prevare sa forumom, dakle, ponasanje poslanika u skupstini kao da su deca iz osnovne skole!).
Prostora za dogovor ocigledno ima dosta. DS bi trebalo da bude mnogo objektivniji prema sebi i sopstvenim propustima i velikim greskama koje je uradio, a koje sam vec naveo u prethodnom delu teksta, i koje su i njih skupo kostale. Takodje, da se ne zaboravi, ponovljeni izbori bi bili katastrofa za Srbiju. Demokratski blok treba da vodi takvu politiku da pre svega privreda ostvari znatan napredak i visoke godisnje stope rasta, da postoji zaista slobodno trziste i slobodna preduzetnicka inicijativa, da se mnogo vise ljudi zaposljava nego sto ostaje bez posla, da se postuju zakoni i da ti zakoni budu isti za sve, da se ide u Evro-Atlantske integracije, da najveci deo gradjana oseti da je to zaista dobro za njih. Samo to je politika koja moze marginalizovati politicki uticaj partija bivseg rezima, a gradjanima doneti zivot kojim bi bili zadovoljni.

mikša

pre 20 godina

ALO BREEEE, JEL OCETE VLADU? PA ETO PRILIKE. NIKAD BLIZE, NUDI DEMOKRATSKA STRANKA VECINSKU VLADU. KO IMA NESTO PROTIV? NAJLAKŠE PUSTITI SUJETI DA SE POBUNI PROTIV SVAKOG POJEDINAČNOG EGA U OVOJ JADNOJ, SIROMAŠNOJ, LUDOJ ZEMLJI GDE JE "MUŠKOST" (ČITAJ: DEESESOVCI) NAJVEĆI DOPRINOS POLITIČKOJ "STABILNOSTI". ZBOGOM PAMETI...

Lala.NS

pre 20 godina

Izgubih silno vreme čitajući ove silne "šuplje" komentare, a rešenje nam je svima pred nosom:
1.-premijer-Bogoljub Bogi Karić
obrazloženje:
-čovek se dokazao kao organizator
-ne treba mu plata
-ima svoje obezbeđenje
-ima svoj prevoz
-sva su mu vrata (u svetu) otvorena
-itd,itd (ajde malo i vi...)

2.-ministar finansija. Onaj Što Ide Sa Bogijem
obrazloženje:
-isto kao pod 1.

3.-ministar za privatizaciju...ajde vi nastavite ,pa da konačno dobijemo pravu vladu.
srećno!

Peca

pre 20 godina

Upravo sam gledao intervju sa gosp. Tadicem na B92 i, iako sam bio misljenja da je on najzad nesto dobro u DS i da ce napraviti "sanitarni kordon" ka Cedi i premijeru (namerno malo slovo 'p'), posle ovog intervjua vise ne vidim ni jednu licnost u DS-u koja zavredjuje da se sa njom razgovara o buducoj Vladi.
Bolje je i sa SRS i SPS razgovarati o formiranju Vlade jer ce, na zalost, oni pre shvatiti da nam je pre svega potrebno da Srbiju pravno utelejimo Ustavom i zakonima da bi se uopste ocekivalo strano ulaganje,
Takozvani "reformisti" ne razumeju da to sto nam neko pozajmljuje novac nije strano ulaganje u Srbiju nego siguran nacin da neki novac (koji vam nije potreban jer ga imate viska) sacuvate - pozajmite ga nekome i onda ce ga on vratiti i ne mozete ga izgubiti jer vam stoji i placate porez na njega ili ga izgubiti losim ulaganjem.
Gosp. Tadic ne razume neophodnost donosenja Ustava a, ono sto me posebno razocaralo, nije u stanju da procita i razume jednu prosto prosirenu recenicu, sada vec cuvenu, o "sanitarnom kordonu" i pogresno je interpretira. Ili su mu je Ceda i premijer ('p') procitali iz svog ugla.
Borise - bori se da isplivas jer je najgore za svakog coveka kad se davi u sopstvenim g... (uz izvinjenje Uredniku za ovo poslednje, iako nema bas mnogo razloga jer isti Urednik dozvoljava direktna vredjanja u komentarima citalaca a u tekstu iznad ove forme se obavezuje da to nece dozvoliti).

Sasa

pre 20 godina

Demokratska stranka osvojila je drugo mesto, jos jednom ponavljam "drugo mesto" u takozvanom demokratskom bloku (hm, osim DS i G17 tesko da ostali bas mogu da se svrstaju u taj blok, ali ajde...) i potpuno je logicno da za sebe trazi mesto predsednika Parlamenta!
Uostalom, prilikom formiranja prve demokratske Vlade u januaru 2001. Demokratskoj stranci pripalo je mesto Premijera, a DSS pozicija predsednika Skupstine.
Znaci, tu zaista nema nista nejasno, osim kada su u pitanju ljudi koji bolesno mrze DS i za koje dobro znamo (he, dovoljne su tri reci pa da sve bude jasno!)za koga su sve glasali i podrzavali tokom devedesetih.
Pritom, posle serije besomucno primitivnih napada na DS od strane DSS, brache Vuka&Velje (hm, G17 se malo primirio izgleda da ih je "blam" od novog drustva)opcija koju predlaze Demokratska stranka potpuno je razumna i jedina normalna.
Pozdrav urbanoj Srbiji!

Goran

pre 20 godina

Peco,pa "premijer" nije vlastita imenica i pise se malim slovom po pravopisu srpskoga jezika, isto kao i rec "predsednik". Ne znam sta postizes naglasavanjem da si to namerno napisao malim slovom osim svoje "pismenosti".

Avra

pre 20 godina

Ako su svi toliko iskreni u najboljim namerama da pomognu Srbiji i srpskom narodu onda ne treba da se dogovaraju po kuloarima. Treba da formiraju vladu tako sto ce, onima koji su ispunili kvotu na glasanju, dodeliti broj mesta u skupstini prema procentu osvojenih glasova. Tada neka svaka partija, ili koaliciona grupa, predlozi svog kandidata za ponudjena ministarske i ostale fotelje neka svi glasaju u tajnosti po sopstvenoj savesti…ako je imaju!!! Rezultat bi onda bio zaista po volji (glasackog dela) naroda.

A ja bih da budem malo drugaciji i da krivicu svalim na one koji su mogli ali nisu glasali jer zivim u ubedjenu da oni ne bi glasali za SRS ili SPS. U tom slucaju barem ne bi bilo problema po pitanju manjinske ili vecinske vlade. Svi koji su mogli su glasali za SRS i SPS pa zasto onda “demokrate” nisu glasale za bilo koje zlo (DSS, SPO, DS, G17+…) koje je manje od ekstremista.

Cestitke simaptizerima SRS-a na ispoljenoj hrabrosti u branjenju svojih ubedjenja!!!

Bosko

pre 20 godina

Micunovic kao i obicno prica prazne price koje nemaju veze sa zivotom,pa i vanredni parlamentarni izbori su i raspisani zbog takvih kao sto je on koji su muljali,krali poslanicke mandate i "glasali" u parlamentu
"na daljinski" iz Soluna i Turske a sve pod dirigentskom palicom DS-a i njenih satelita u koje spada i Natasa Micic i "velika stranka"
GSS. Narod je glasao protiv njih,tacno 213 narodnih poslanika u parlamentu(svi osim liste DS-a)su dobili poslanicke mandate predizbornim obecanjem da ce spreciti malverzacije u parlamentu i kampanjom koja je u najvecem delu bila okrenuta protiv onih koji su bili na vlasti u zadnje 3 godine,to jest krnjeg Dosa.Ne mogu sada Micunovic i tadic da kazu da je narodna volja da oni budu u vlasti,vec je narodna volja da se oni malo odmore pa ako se pokaze da su se "popravili",
to jest ako su prevarante oterali iz svojih redova neka se ponovo vrate u vlast ali sada im je plafon da daju drugima da dovedu zemlju u normalno stanje inace ce jos gore proci na sledecim izborima gde ce jos bolje proci one stranke koje su za radikalniji obracun sa njima(u zatvor lopove i prevarante i profitere).Sve ce se videti u nedelju,ko vodi glavnu rec u DS-u,Ceda Jovanovic ili maneken Tadic koji menja pricu svaka dva dana kako vetar duva ili kako sneg pada.

sasa

pre 20 godina

dakle,
ja ne zivim u srbiji. ovo sve ne mora da me pogadja, ali eto, ipak gledam, slusam i cudim se sta se to desava i na koji nacin se vodi politika u toj vasoj zemlji i sta vi sve jedni drugima govorite. u zemlji u kojoj zivim je postojala manjinska vlada podrzana drugom partijom i svidjalo se to ostalima u parlamentu ili ne oni su jednostavno i lepo funkcionisali, jer je bilo politicke mudrosti. dakle, ako DSS zeli da je neko podrzi, ne moze da pljuje na te ljude, da im uslovljava, nego mora da bude mala, sitna, majusna i da moli boga da je podrze. to su pravila igre. tako je ovde manjinska vlada funkcionisala cetiri godine. a vi sada vidite gospodo politicari, i svi ostali. ne znam sta da vam kazem. zao mi zemlje i ljudi.

M

pre 20 godina

Ajde malo DSS-ovci matematike. I to proste. Sabirajte do 126. Vidite kako cete doci do te cifre. A pogotovo razmisljajte da li cete vredjanjem do toga stici. Ja znam jos dve grupacije koje niste vredjali i sa kojima ste drugovali godinama unazad. Prema tome sto se stiditi potrazite od njih glas

Ljuba

pre 20 godina

Hoce li vise konacno DS uciniti nesto za interese Srbije ili zele da je ponovo prepuste u ruke bandita. Zaboravite stolice za koje se oduvek vasa stranka toliko bori. Hvala i molim vas se urazumite u ime nas vasih biraca. Hvala.

Radica

pre 20 godina

Gospodine Mićunoviću, zašto niste izašli na izbore sa DC-om.
Ovo malo glasača koji su glasali za DS (zajedno sa GSS,Vama i još nekima sličnim)glasala je zbog Borisa, a sada kako vidim i njegovi počinju da pljuju po njemu. Sramota! Toliko ste iskusni, da ne kažem, imate toliko godina, a nije Vam jasno da nema pre svega, moralnog osnova da predsednik Parlamenta bude čovek iz DS-a.

Narod je glasao u velikom broju protiv njih, glasao je za SRS, DSS, SPO, NS, DSS, za bilo koga, samo protiv Čede, Svilanovića, Mićićke, Hrustanovićke (vidite šta se sinoć desilo u gradu), pa i protiv Vas. Zar Vam to i predsednički izbori nisu pokazali?

Šta još hoćete?
Naravno, glasači DS-a se bore za trenutne pozicije i mogućnosti, a članovi se bore da ne odu u zatvor ili na neko drugo mesto.
Jednog dana će ipak morati.

Razmislite, ovo najviše odgovara radikalima. Posle sledećih izbora imaćemo jednopartijski(radikalski) parlament. Ko zna, možda tako i treba da bude. Da mi pomogne da konačno rešim da odem iz ove zemlje koju volim, ali više volim svoju decu, ipak...
Da li je moguće da je teže rešiti se Čede, surčinskih kriminalaca, ....., nego Slobodana Miloševića.
Još da dodam nešto,i Vi iz B92 ste me razočarali. Ovo što objavljujete, očigledno cenzurišete. Moj raniji komentar ste preradili. Verovatno ćete i ovaj. Jer je očigledno da ove stranice treba da budu podrška DS-u.
Strašno sam razočarana.