Petak, 25.08.2017.

08:33

Otet, ubijen, bačen u kreč: 17 godina od otmice Stambolića

Danas se navršava 17 godina od otmice i ubistva nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, za koje su pravosnažno osuđeni čelnici DB-a.

Izvor: Beta

Otet, ubijen, baèen u kreè: 17 godina od otmice Stamboliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Max

pre 6 godina

Zverstvo koje i danas ima podršku dela vlasti u Srbiji.
Nemojmo se posle pitati zašto nas druge zemlje gledaju kako nas gledaju. Sami sebi u oči ne smemo da pogledamo.
Sramota me je da postoje birači koji stoje iza ovakvih ljudskih izopačenosti.

Vjeko

pre 6 godina

Teroristicka drzava sta drugo reci. Problem je sto se rezim koji je to organizovao na celu sa slobodanom velica a mesto mu je na smetljistu istorije. Jer njegovim vekicanjem velica se terotizam drave i "cvrsta ruka" u licnom interesu, partirski model drzave i mrznja prema zapadu. Odbio z-4 odbio rambuje zbog iddoloske mrznje prema zapadu a ne loseg sporazuma unisti 20 vek srbima i svu borbu od 1804-te. Toliko gresaka jedne licnosti a opet bi ga neko glorifikovao kao oca nacije sa cosicem.

Arsen Lupen

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

Druže, optužuješ Stambolića za stvari koje su bile savezne odluke i sprovodile se na teritoriji cele SFRJ, a ne samo u Srbiji.

Ja mu najviše zameram što je (nehotice) stvorio čudovište. Preko 20 godina je bio Slobin mentor, vukao ga za sobom, nameštao mu funkcije i uspinjao ga na lestvici, da bi mu Sloba, željan vlasti i moći, 1987. zabio nož u leđa (svaka sličnost sa današnjim akterima i događajima je slučajna). Na kraju mu je bukvalno došao glave...

Nik Sloter

pre 6 godina

Da su Milošević i njegova drugarica završili kao bračni par Čaušesku, mi bi danas bili neuporedivo srećnija zemlja. To najviše zameram 05. oktobru... Ne bi danas gledali ni Dačića, ni Vuline, ni slušali sramotne komentare Mrkonjića, kojih bi se svaki normalan čovek postideo.
Za ljubitelje porodice Milošević, podatak da je tadašnji ambasador Montgomeri je ispratio drugaricu Miru na aerodrom za Moskvu - toliko o patriotizmu i odbrani srpstva....

tt

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

То ипак није разлог да буде убијен и бачен у креч!

White Power

pre 6 godina

@nenad
A pod Miloševićem si fasovao ratišta i mobilizacije (sva 4 rata UNAPRED IZGUBLJENA!), bombardovanje, sankcije, prezir celog civilizovanog sveta, redove za mleko, ulje, brašno, benzin, restrikcije, višegodišnju centrifugu mozga, neimaštinu i opšte beznađe, pa još pride i prefiks koljačkog naroda za narednih 5 generacija.
O čemu vi ljudi pričate?!?!

Pera

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Nista ne bi bilo isto da je neko drugi umesto Slobe bio na vlasti. Komparacija necega sto se dogodilo u realnosti, sa necim sto se nikada nije dogodilo uz rezultat da bi sve bilo isto je u najmanju ruku banalno razmisljanje, uz slanje jedne stetne poruke onima koji u ovo razmisljanje "veruju" da je Slobina politika bila dobra, sto ne odgovara cinjenicama i posledicama te politike koju ce osecati i naredne generacije. Slobodan Milosevic je bio ubica koji je likvidirao politicke protivnike, a Srbiju je vratio u kameno doba. Izgubili smo zivote, stvorili trajne izbeglice, obrazovane ljude koji su se rasuli po belom svetu, zivotne vrednosti, trzista, ekonomiju, renome u svetu i najmanje 30-40 godina dok ne dodjemo do ekonomskog stanja od pre rata; o moralnom stanju drustva nisam siguran da ce i toliko vremena biti dovoljno da se unormalimo. I umesto da se prekine sa tom pricom koja nas je unistila, jos se daje alibi coveku koji je kreirao katastrofalnu politiku, jos je tu pokusaj da ga opravdamo kao nekog neshvacenog heroja u oluji delovanja svetskih sila, umesto da verujemo sopstvenim ocima i prihvatimo sta je on zaista bio. Koji je cilj toga ne znam, ali pametno sigurno nije, jer svet nece izmeniti misljenje, cinjenice su tu, ovakvim kapsuliranjem imidza Slobe kao nekog "oprljanog" heroja i opravdavanje uzasne politike i njegovih "dela" u koje spada i ovaj zastrasujuci zlocin ima za posledicu gubitak zdrave misli i produzenje agonije kroz koju prolazimo.

Dejan

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

I mi svi koji smo bili u Srbiji pod Miloševićem se sećamo kako je bilo... Nema struje po par nedelja, jer Srbija gori pod bombama... Nema ni vode... Misliš drugačije, budeš domaći izdajnik i špijun. Politički si protivnik - završiš u krečani. Digneš glas protiv tiranije - dođu tenkovi da te smire. Par sati nakon isplate plate, vredi upola manje, prazni rafovi, nema ulja, nema hleba. Krimosi uzori. Mrak jer nema struje, mrak i kada je ima, jer mediji truju mozgove. Nema budućnosti. Zaboraviti Slobu pored ovolikih dostignuća i poslati negativan komentar o Stamboliću je jako čudno.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

U pravosnaznoj presudi za ubistvo Ivana Stambolica i pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi, jasno pise da je Slobodan Milosevic odgovoran za te zlocine. Novine i elektronski mediji gotovo da nisu svih ovih godina prenosili tu cinjenicu. Dok se Mrkonjic pred novinarima divi svom Slobi, niko da ga upita dal ga je sramota da pogleda u oci Stambolicevu i druge porodice zrtava rezima iz devedesetih.Ivan Stambolic je bio predsednik Srbije. Mrka i drugovi, koji za sebe kazu da su patriote, trebali bi da postuju sud drzave i njene institucije.

spaghetti

pre 6 godina

miloš, 25. avgust 2017 09:12)
"... pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnost"?!

Ja lično ne poznajem nikog ko to misli. Iz Nisa sam.

kad vec molis za istinu

pre 6 godina

@molim za istinu

Kakva gomila gluposti u Vasem komentaru!
-Kome smo takoreci poklonili NiS zajedno sa nalazistima nafte u Afrci i nasoj zemlji, uz obavezu da ne naplacujemo rudnu rentu od 3%, dok je sami Rusi u svojoj zemlji naplacuju 20%? Rusima ili Amerikancima?
-Da li vi stedite u rubljama i zato ne? Jel vam neko brani ili to ne radite zato sto se ne isplati?
-MMF uopste ne diktira koliko treba da se smanje penzije niti da li treba da se smanje uopste. Samo pise izvestaje o stanju budzeta. A na osnovu tih izvestaja uzimamo kredite na medjunaronom trzistu. Kada bi nam Rusija davala bespovratna sredstva (kao sto to uzgred budi recene radi EU u stotinama miliona evra) ili kredite, mogli bismo mirne duse da oduvamo MMF. Ali, kao sto znamo nista od toga.
- Rusi istina nisu savetnici u Vladi, ali je overeni JULovac ministar vojni, a njegova sefica Mira Markovic sedi u Rusiji i uziva rusko gostoprimstvo i zastitu od optuznice i poternice naseg pravosudja.
- Ne znam da li biste radije radili u americkoj firmi ili u domacoj/ruskoj/kineskoj? Ja jos ne cuh da se neko zali na uslove rada u americkoj firmi. Naprotiv, ono malo dobrih poslova sto ima u Srbiji je upravo u USA firmama.

leni

pre 6 godina

Jako, jako losi rezultati drzavne bezbednosti tokom devedesetih. Ja razumem da je opasno razmontirati sluzbu, ali trebalo bi sami da se reorganizuju, to im je jos uvek posao. Za sta god da se uhvatis - podbacili su. Kad sam slusao snimane razgovore Milosevica, sokiran sam bio kome su dopustili da vlada zemljom, covek nije bio ni da mu das samo da ravna stolnjake po kafani. I onda je logicno da se ovo desilo, kao i sve ostalo.

Milan Nikolić

pre 6 godina

Ivan Stambolić? Komunista koji je skinuo Duška Radovića sa programa i pretio da će ako treba ugasiti i Studio B ali DR neće više tu raditi. Posle, kad mu došlo u glavu legendarne su reči čika Duška "Ja jesam mali čovek sa radija, ali nisam onaj koji se pali i gasi na dugme”. Ma da, bilo bi nam bolje sa Kurtom umesto Murtom

Psihotron

pre 6 godina

Stambolic je bio svesni intelektualac,Milosevic je bio lik sa problematicnom psihom nad kojim je dominirala zena u jos gorem stanju,zanimljivo je da je narod bolje prihvatio ovog drugog i dan danas primenjuje isti sablonsto je kandidat zreliji za bolnicu on je omiljeniji i sam Preletacevic je izgleda shvatio taj sablon primenio ga i ostvario interesantan rezultat,ljubav prema jos jos jednoj svetskoj nezdravoj licnosti tj Putinu da ne pominjem jer samo potvrdjuje pravilo.Pitam se kako izgledamo ostatku sveta ovako sa grupnom agresivnom manijom gonjenja.Mozda je problem u vodi ili tako nesto.

Молим за истину

pre 6 godina

Ista politika je i dalje na vlasti jer smo ruska gubernija!
(Dragan M., 25. avgust 2017 09:50)

Докле ћете понављати глупост да смо "руска губернија"? Јел неки руски тајкун и ратни злочинац саветник нашег премијера/председника или енглески? Јел ММФ руска или западњачка организација која нам диктира колико да ојадимо пензионере и труднице? Јесу ли нас бомбардовали и окупирали Амери или Рује? Да ли штедимо у рубљама или у еврима? Да ли се код нас отварају руске или западњачке фирме у којима имамо плате ниже него у Бангладешу?
Разумем вашу фобију од Руса јер нема фашисте нити нацисте коме су Руси драги, али побогу, помирите се са тиме да смо америчка колонија, тачније амерички резерват. Да нам Руси не помажу - не помажу нам, али немојте да нас трпате у руске губерније, када ми више волимо америчке резервате.

djerdapko

pre 6 godina

Aleksandar Vučić nikada nije smogao hrabrosti da progovori o ovom strašnom zločinu i nikada se nije usudio da Miloševića nazove zločincem.

miloš

pre 6 godina

Nama je Dačić ministar i premijer zadnjih deset godina a pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnist.Toliko o svesti nacije o ubistvu bivšeg predsednika od strane Miloševića i sps vladavini.

White Power

pre 6 godina

I 17 godina nakon ubistva nema lustracije, nema linije između DOBRA i ZLA, nema kazne za kriminal i nema želje da se zavede red.
Samo isti, vlastohlepni likovi koji se rotiraju i beskrajna trgovina mandatima/funkcijama/talovima.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Nisam obozavatelj lika i dela doticnog. Mada zalim sto je ubijen na tako mucki nacin, veliko je pitanje da li bi nam sa Stambolicem bilo bolje (gore) nego sa Milosevicem. Moja radna pretpostavka je da bi agonija Srbije na koju su nas osudile izvesne supersile samo bila nesto drugacija u nekim sitnim detaljima, niposto laksa ili prijatnija nego da je Stambolic bio predsednik Srbije u kriticnom periodu '90-tih godina. Vrlo je verovatno da bi Oktobra 2000. on bio zbrisan sa vlasti na isti nacin na koji su to Amerikanci putem Otpora i njihove pesnica-revolucije svrgli Milosevica, a da bi tada Milosevic sa Seseljem i Ilicem predvodio bager-revoluciju i jurisao na Stambolicevu vilu na Dedinju. Ako mozete da zamislite Srbiju 2017. godine sa Slobom kao predsednikom, Mirom Markovic kao seficom Skupstine Srbije i Vukom Draskovicem kao ministrom spoljnih dela, to bi mu je, otprilike, bilo to. Dakle, drugim recima, bilo bi nam isto kao sto je i sada, jedna lakrdija pregolema. Mozda bi - mozda! - bili postedjeni pljackaske i mafijaske "privatizacije" i neoliberalnih "reformi", mada je i to veliko pitanje. Veorvatno bi Mira Markovic u svoj svojoj proleterskoj ingenioznosti ustanovila da je Karl Marks bio kapitalisticki tajkun koji se, zapravi, zalagao za pljackanje radnicke klase. Pocivaj u miru, Ivane Stambolicu, i mi zivimo u jednoj ogromnoj krecani; nista nisi propustio.

miloš

pre 6 godina

Nama je Dačić ministar i premijer zadnjih deset godina a pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnist.Toliko o svesti nacije o ubistvu bivšeg predsednika od strane Miloševića i sps vladavini.

White Power

pre 6 godina

I 17 godina nakon ubistva nema lustracije, nema linije između DOBRA i ZLA, nema kazne za kriminal i nema želje da se zavede red.
Samo isti, vlastohlepni likovi koji se rotiraju i beskrajna trgovina mandatima/funkcijama/talovima.

djerdapko

pre 6 godina

Aleksandar Vučić nikada nije smogao hrabrosti da progovori o ovom strašnom zločinu i nikada se nije usudio da Miloševića nazove zločincem.

Psihotron

pre 6 godina

Stambolic je bio svesni intelektualac,Milosevic je bio lik sa problematicnom psihom nad kojim je dominirala zena u jos gorem stanju,zanimljivo je da je narod bolje prihvatio ovog drugog i dan danas primenjuje isti sablonsto je kandidat zreliji za bolnicu on je omiljeniji i sam Preletacevic je izgleda shvatio taj sablon primenio ga i ostvario interesantan rezultat,ljubav prema jos jos jednoj svetskoj nezdravoj licnosti tj Putinu da ne pominjem jer samo potvrdjuje pravilo.Pitam se kako izgledamo ostatku sveta ovako sa grupnom agresivnom manijom gonjenja.Mozda je problem u vodi ili tako nesto.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Nisam obozavatelj lika i dela doticnog. Mada zalim sto je ubijen na tako mucki nacin, veliko je pitanje da li bi nam sa Stambolicem bilo bolje (gore) nego sa Milosevicem. Moja radna pretpostavka je da bi agonija Srbije na koju su nas osudile izvesne supersile samo bila nesto drugacija u nekim sitnim detaljima, niposto laksa ili prijatnija nego da je Stambolic bio predsednik Srbije u kriticnom periodu '90-tih godina. Vrlo je verovatno da bi Oktobra 2000. on bio zbrisan sa vlasti na isti nacin na koji su to Amerikanci putem Otpora i njihove pesnica-revolucije svrgli Milosevica, a da bi tada Milosevic sa Seseljem i Ilicem predvodio bager-revoluciju i jurisao na Stambolicevu vilu na Dedinju. Ako mozete da zamislite Srbiju 2017. godine sa Slobom kao predsednikom, Mirom Markovic kao seficom Skupstine Srbije i Vukom Draskovicem kao ministrom spoljnih dela, to bi mu je, otprilike, bilo to. Dakle, drugim recima, bilo bi nam isto kao sto je i sada, jedna lakrdija pregolema. Mozda bi - mozda! - bili postedjeni pljackaske i mafijaske "privatizacije" i neoliberalnih "reformi", mada je i to veliko pitanje. Veorvatno bi Mira Markovic u svoj svojoj proleterskoj ingenioznosti ustanovila da je Karl Marks bio kapitalisticki tajkun koji se, zapravi, zalagao za pljackanje radnicke klase. Pocivaj u miru, Ivane Stambolicu, i mi zivimo u jednoj ogromnoj krecani; nista nisi propustio.

Молим за истину

pre 6 godina

Ista politika je i dalje na vlasti jer smo ruska gubernija!
(Dragan M., 25. avgust 2017 09:50)

Докле ћете понављати глупост да смо "руска губернија"? Јел неки руски тајкун и ратни злочинац саветник нашег премијера/председника или енглески? Јел ММФ руска или западњачка организација која нам диктира колико да ојадимо пензионере и труднице? Јесу ли нас бомбардовали и окупирали Амери или Рује? Да ли штедимо у рубљама или у еврима? Да ли се код нас отварају руске или западњачке фирме у којима имамо плате ниже него у Бангладешу?
Разумем вашу фобију од Руса јер нема фашисте нити нацисте коме су Руси драги, али побогу, помирите се са тиме да смо америчка колонија, тачније амерички резерват. Да нам Руси не помажу - не помажу нам, али немојте да нас трпате у руске губерније, када ми више волимо америчке резервате.

leni

pre 6 godina

Jako, jako losi rezultati drzavne bezbednosti tokom devedesetih. Ja razumem da je opasno razmontirati sluzbu, ali trebalo bi sami da se reorganizuju, to im je jos uvek posao. Za sta god da se uhvatis - podbacili su. Kad sam slusao snimane razgovore Milosevica, sokiran sam bio kome su dopustili da vlada zemljom, covek nije bio ni da mu das samo da ravna stolnjake po kafani. I onda je logicno da se ovo desilo, kao i sve ostalo.

Dejan

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

I mi svi koji smo bili u Srbiji pod Miloševićem se sećamo kako je bilo... Nema struje po par nedelja, jer Srbija gori pod bombama... Nema ni vode... Misliš drugačije, budeš domaći izdajnik i špijun. Politički si protivnik - završiš u krečani. Digneš glas protiv tiranije - dođu tenkovi da te smire. Par sati nakon isplate plate, vredi upola manje, prazni rafovi, nema ulja, nema hleba. Krimosi uzori. Mrak jer nema struje, mrak i kada je ima, jer mediji truju mozgove. Nema budućnosti. Zaboraviti Slobu pored ovolikih dostignuća i poslati negativan komentar o Stamboliću je jako čudno.

Nik Sloter

pre 6 godina

Da su Milošević i njegova drugarica završili kao bračni par Čaušesku, mi bi danas bili neuporedivo srećnija zemlja. To najviše zameram 05. oktobru... Ne bi danas gledali ni Dačića, ni Vuline, ni slušali sramotne komentare Mrkonjića, kojih bi se svaki normalan čovek postideo.
Za ljubitelje porodice Milošević, podatak da je tadašnji ambasador Montgomeri je ispratio drugaricu Miru na aerodrom za Moskvu - toliko o patriotizmu i odbrani srpstva....

kad vec molis za istinu

pre 6 godina

@molim za istinu

Kakva gomila gluposti u Vasem komentaru!
-Kome smo takoreci poklonili NiS zajedno sa nalazistima nafte u Afrci i nasoj zemlji, uz obavezu da ne naplacujemo rudnu rentu od 3%, dok je sami Rusi u svojoj zemlji naplacuju 20%? Rusima ili Amerikancima?
-Da li vi stedite u rubljama i zato ne? Jel vam neko brani ili to ne radite zato sto se ne isplati?
-MMF uopste ne diktira koliko treba da se smanje penzije niti da li treba da se smanje uopste. Samo pise izvestaje o stanju budzeta. A na osnovu tih izvestaja uzimamo kredite na medjunaronom trzistu. Kada bi nam Rusija davala bespovratna sredstva (kao sto to uzgred budi recene radi EU u stotinama miliona evra) ili kredite, mogli bismo mirne duse da oduvamo MMF. Ali, kao sto znamo nista od toga.
- Rusi istina nisu savetnici u Vladi, ali je overeni JULovac ministar vojni, a njegova sefica Mira Markovic sedi u Rusiji i uziva rusko gostoprimstvo i zastitu od optuznice i poternice naseg pravosudja.
- Ne znam da li biste radije radili u americkoj firmi ili u domacoj/ruskoj/kineskoj? Ja jos ne cuh da se neko zali na uslove rada u americkoj firmi. Naprotiv, ono malo dobrih poslova sto ima u Srbiji je upravo u USA firmama.

White Power

pre 6 godina

@nenad
A pod Miloševićem si fasovao ratišta i mobilizacije (sva 4 rata UNAPRED IZGUBLJENA!), bombardovanje, sankcije, prezir celog civilizovanog sveta, redove za mleko, ulje, brašno, benzin, restrikcije, višegodišnju centrifugu mozga, neimaštinu i opšte beznađe, pa još pride i prefiks koljačkog naroda za narednih 5 generacija.
O čemu vi ljudi pričate?!?!

Zemun grad SPO

pre 6 godina

U pravosnaznoj presudi za ubistvo Ivana Stambolica i pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi, jasno pise da je Slobodan Milosevic odgovoran za te zlocine. Novine i elektronski mediji gotovo da nisu svih ovih godina prenosili tu cinjenicu. Dok se Mrkonjic pred novinarima divi svom Slobi, niko da ga upita dal ga je sramota da pogleda u oci Stambolicevu i druge porodice zrtava rezima iz devedesetih.Ivan Stambolic je bio predsednik Srbije. Mrka i drugovi, koji za sebe kazu da su patriote, trebali bi da postuju sud drzave i njene institucije.

tt

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

То ипак није разлог да буде убијен и бачен у креч!

Pera

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Nista ne bi bilo isto da je neko drugi umesto Slobe bio na vlasti. Komparacija necega sto se dogodilo u realnosti, sa necim sto se nikada nije dogodilo uz rezultat da bi sve bilo isto je u najmanju ruku banalno razmisljanje, uz slanje jedne stetne poruke onima koji u ovo razmisljanje "veruju" da je Slobina politika bila dobra, sto ne odgovara cinjenicama i posledicama te politike koju ce osecati i naredne generacije. Slobodan Milosevic je bio ubica koji je likvidirao politicke protivnike, a Srbiju je vratio u kameno doba. Izgubili smo zivote, stvorili trajne izbeglice, obrazovane ljude koji su se rasuli po belom svetu, zivotne vrednosti, trzista, ekonomiju, renome u svetu i najmanje 30-40 godina dok ne dodjemo do ekonomskog stanja od pre rata; o moralnom stanju drustva nisam siguran da ce i toliko vremena biti dovoljno da se unormalimo. I umesto da se prekine sa tom pricom koja nas je unistila, jos se daje alibi coveku koji je kreirao katastrofalnu politiku, jos je tu pokusaj da ga opravdamo kao nekog neshvacenog heroja u oluji delovanja svetskih sila, umesto da verujemo sopstvenim ocima i prihvatimo sta je on zaista bio. Koji je cilj toga ne znam, ali pametno sigurno nije, jer svet nece izmeniti misljenje, cinjenice su tu, ovakvim kapsuliranjem imidza Slobe kao nekog "oprljanog" heroja i opravdavanje uzasne politike i njegovih "dela" u koje spada i ovaj zastrasujuci zlocin ima za posledicu gubitak zdrave misli i produzenje agonije kroz koju prolazimo.

Milan Nikolić

pre 6 godina

Ivan Stambolić? Komunista koji je skinuo Duška Radovića sa programa i pretio da će ako treba ugasiti i Studio B ali DR neće više tu raditi. Posle, kad mu došlo u glavu legendarne su reči čika Duška "Ja jesam mali čovek sa radija, ali nisam onaj koji se pali i gasi na dugme”. Ma da, bilo bi nam bolje sa Kurtom umesto Murtom

spaghetti

pre 6 godina

miloš, 25. avgust 2017 09:12)
"... pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnost"?!

Ja lično ne poznajem nikog ko to misli. Iz Nisa sam.

Arsen Lupen

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

Druže, optužuješ Stambolića za stvari koje su bile savezne odluke i sprovodile se na teritoriji cele SFRJ, a ne samo u Srbiji.

Ja mu najviše zameram što je (nehotice) stvorio čudovište. Preko 20 godina je bio Slobin mentor, vukao ga za sobom, nameštao mu funkcije i uspinjao ga na lestvici, da bi mu Sloba, željan vlasti i moći, 1987. zabio nož u leđa (svaka sličnost sa današnjim akterima i događajima je slučajna). Na kraju mu je bukvalno došao glave...

Max

pre 6 godina

Zverstvo koje i danas ima podršku dela vlasti u Srbiji.
Nemojmo se posle pitati zašto nas druge zemlje gledaju kako nas gledaju. Sami sebi u oči ne smemo da pogledamo.
Sramota me je da postoje birači koji stoje iza ovakvih ljudskih izopačenosti.

Vjeko

pre 6 godina

Teroristicka drzava sta drugo reci. Problem je sto se rezim koji je to organizovao na celu sa slobodanom velica a mesto mu je na smetljistu istorije. Jer njegovim vekicanjem velica se terotizam drave i "cvrsta ruka" u licnom interesu, partirski model drzave i mrznja prema zapadu. Odbio z-4 odbio rambuje zbog iddoloske mrznje prema zapadu a ne loseg sporazuma unisti 20 vek srbima i svu borbu od 1804-te. Toliko gresaka jedne licnosti a opet bi ga neko glorifikovao kao oca nacije sa cosicem.

DEDA CVETKO

pre 6 godina

Nisam obozavatelj lika i dela doticnog. Mada zalim sto je ubijen na tako mucki nacin, veliko je pitanje da li bi nam sa Stambolicem bilo bolje (gore) nego sa Milosevicem. Moja radna pretpostavka je da bi agonija Srbije na koju su nas osudile izvesne supersile samo bila nesto drugacija u nekim sitnim detaljima, niposto laksa ili prijatnija nego da je Stambolic bio predsednik Srbije u kriticnom periodu '90-tih godina. Vrlo je verovatno da bi Oktobra 2000. on bio zbrisan sa vlasti na isti nacin na koji su to Amerikanci putem Otpora i njihove pesnica-revolucije svrgli Milosevica, a da bi tada Milosevic sa Seseljem i Ilicem predvodio bager-revoluciju i jurisao na Stambolicevu vilu na Dedinju. Ako mozete da zamislite Srbiju 2017. godine sa Slobom kao predsednikom, Mirom Markovic kao seficom Skupstine Srbije i Vukom Draskovicem kao ministrom spoljnih dela, to bi mu je, otprilike, bilo to. Dakle, drugim recima, bilo bi nam isto kao sto je i sada, jedna lakrdija pregolema. Mozda bi - mozda! - bili postedjeni pljackaske i mafijaske "privatizacije" i neoliberalnih "reformi", mada je i to veliko pitanje. Veorvatno bi Mira Markovic u svoj svojoj proleterskoj ingenioznosti ustanovila da je Karl Marks bio kapitalisticki tajkun koji se, zapravi, zalagao za pljackanje radnicke klase. Pocivaj u miru, Ivane Stambolicu, i mi zivimo u jednoj ogromnoj krecani; nista nisi propustio.

Молим за истину

pre 6 godina

Ista politika je i dalje na vlasti jer smo ruska gubernija!
(Dragan M., 25. avgust 2017 09:50)

Докле ћете понављати глупост да смо "руска губернија"? Јел неки руски тајкун и ратни злочинац саветник нашег премијера/председника или енглески? Јел ММФ руска или западњачка организација која нам диктира колико да ојадимо пензионере и труднице? Јесу ли нас бомбардовали и окупирали Амери или Рује? Да ли штедимо у рубљама или у еврима? Да ли се код нас отварају руске или западњачке фирме у којима имамо плате ниже него у Бангладешу?
Разумем вашу фобију од Руса јер нема фашисте нити нацисте коме су Руси драги, али побогу, помирите се са тиме да смо америчка колонија, тачније амерички резерват. Да нам Руси не помажу - не помажу нам, али немојте да нас трпате у руске губерније, када ми више волимо америчке резервате.

miloš

pre 6 godina

Nama je Dačić ministar i premijer zadnjih deset godina a pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnist.Toliko o svesti nacije o ubistvu bivšeg predsednika od strane Miloševića i sps vladavini.

Psihotron

pre 6 godina

Stambolic je bio svesni intelektualac,Milosevic je bio lik sa problematicnom psihom nad kojim je dominirala zena u jos gorem stanju,zanimljivo je da je narod bolje prihvatio ovog drugog i dan danas primenjuje isti sablonsto je kandidat zreliji za bolnicu on je omiljeniji i sam Preletacevic je izgleda shvatio taj sablon primenio ga i ostvario interesantan rezultat,ljubav prema jos jos jednoj svetskoj nezdravoj licnosti tj Putinu da ne pominjem jer samo potvrdjuje pravilo.Pitam se kako izgledamo ostatku sveta ovako sa grupnom agresivnom manijom gonjenja.Mozda je problem u vodi ili tako nesto.

Milan Nikolić

pre 6 godina

Ivan Stambolić? Komunista koji je skinuo Duška Radovića sa programa i pretio da će ako treba ugasiti i Studio B ali DR neće više tu raditi. Posle, kad mu došlo u glavu legendarne su reči čika Duška "Ja jesam mali čovek sa radija, ali nisam onaj koji se pali i gasi na dugme”. Ma da, bilo bi nam bolje sa Kurtom umesto Murtom

kad vec molis za istinu

pre 6 godina

@molim za istinu

Kakva gomila gluposti u Vasem komentaru!
-Kome smo takoreci poklonili NiS zajedno sa nalazistima nafte u Afrci i nasoj zemlji, uz obavezu da ne naplacujemo rudnu rentu od 3%, dok je sami Rusi u svojoj zemlji naplacuju 20%? Rusima ili Amerikancima?
-Da li vi stedite u rubljama i zato ne? Jel vam neko brani ili to ne radite zato sto se ne isplati?
-MMF uopste ne diktira koliko treba da se smanje penzije niti da li treba da se smanje uopste. Samo pise izvestaje o stanju budzeta. A na osnovu tih izvestaja uzimamo kredite na medjunaronom trzistu. Kada bi nam Rusija davala bespovratna sredstva (kao sto to uzgred budi recene radi EU u stotinama miliona evra) ili kredite, mogli bismo mirne duse da oduvamo MMF. Ali, kao sto znamo nista od toga.
- Rusi istina nisu savetnici u Vladi, ali je overeni JULovac ministar vojni, a njegova sefica Mira Markovic sedi u Rusiji i uziva rusko gostoprimstvo i zastitu od optuznice i poternice naseg pravosudja.
- Ne znam da li biste radije radili u americkoj firmi ili u domacoj/ruskoj/kineskoj? Ja jos ne cuh da se neko zali na uslove rada u americkoj firmi. Naprotiv, ono malo dobrih poslova sto ima u Srbiji je upravo u USA firmama.

spaghetti

pre 6 godina

miloš, 25. avgust 2017 09:12)
"... pola naroda misli da je Milošević pozitivna istorijska ličnost"?!

Ja lično ne poznajem nikog ko to misli. Iz Nisa sam.

White Power

pre 6 godina

@nenad
A pod Miloševićem si fasovao ratišta i mobilizacije (sva 4 rata UNAPRED IZGUBLJENA!), bombardovanje, sankcije, prezir celog civilizovanog sveta, redove za mleko, ulje, brašno, benzin, restrikcije, višegodišnju centrifugu mozga, neimaštinu i opšte beznađe, pa još pride i prefiks koljačkog naroda za narednih 5 generacija.
O čemu vi ljudi pričate?!?!

White Power

pre 6 godina

I 17 godina nakon ubistva nema lustracije, nema linije između DOBRA i ZLA, nema kazne za kriminal i nema želje da se zavede red.
Samo isti, vlastohlepni likovi koji se rotiraju i beskrajna trgovina mandatima/funkcijama/talovima.

djerdapko

pre 6 godina

Aleksandar Vučić nikada nije smogao hrabrosti da progovori o ovom strašnom zločinu i nikada se nije usudio da Miloševića nazove zločincem.

tt

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

То ипак није разлог да буде убијен и бачен у креч!

Dejan

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

I mi svi koji smo bili u Srbiji pod Miloševićem se sećamo kako je bilo... Nema struje po par nedelja, jer Srbija gori pod bombama... Nema ni vode... Misliš drugačije, budeš domaći izdajnik i špijun. Politički si protivnik - završiš u krečani. Digneš glas protiv tiranije - dođu tenkovi da te smire. Par sati nakon isplate plate, vredi upola manje, prazni rafovi, nema ulja, nema hleba. Krimosi uzori. Mrak jer nema struje, mrak i kada je ima, jer mediji truju mozgove. Nema budućnosti. Zaboraviti Slobu pored ovolikih dostignuća i poslati negativan komentar o Stamboliću je jako čudno.

Nik Sloter

pre 6 godina

Da su Milošević i njegova drugarica završili kao bračni par Čaušesku, mi bi danas bili neuporedivo srećnija zemlja. To najviše zameram 05. oktobru... Ne bi danas gledali ni Dačića, ni Vuline, ni slušali sramotne komentare Mrkonjića, kojih bi se svaki normalan čovek postideo.
Za ljubitelje porodice Milošević, podatak da je tadašnji ambasador Montgomeri je ispratio drugaricu Miru na aerodrom za Moskvu - toliko o patriotizmu i odbrani srpstva....

leni

pre 6 godina

Jako, jako losi rezultati drzavne bezbednosti tokom devedesetih. Ja razumem da je opasno razmontirati sluzbu, ali trebalo bi sami da se reorganizuju, to im je jos uvek posao. Za sta god da se uhvatis - podbacili su. Kad sam slusao snimane razgovore Milosevica, sokiran sam bio kome su dopustili da vlada zemljom, covek nije bio ni da mu das samo da ravna stolnjake po kafani. I onda je logicno da se ovo desilo, kao i sve ostalo.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

U pravosnaznoj presudi za ubistvo Ivana Stambolica i pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi, jasno pise da je Slobodan Milosevic odgovoran za te zlocine. Novine i elektronski mediji gotovo da nisu svih ovih godina prenosili tu cinjenicu. Dok se Mrkonjic pred novinarima divi svom Slobi, niko da ga upita dal ga je sramota da pogleda u oci Stambolicevu i druge porodice zrtava rezima iz devedesetih.Ivan Stambolic je bio predsednik Srbije. Mrka i drugovi, koji za sebe kazu da su patriote, trebali bi da postuju sud drzave i njene institucije.

Pera

pre 6 godina

@DEDA CVETKO

Nista ne bi bilo isto da je neko drugi umesto Slobe bio na vlasti. Komparacija necega sto se dogodilo u realnosti, sa necim sto se nikada nije dogodilo uz rezultat da bi sve bilo isto je u najmanju ruku banalno razmisljanje, uz slanje jedne stetne poruke onima koji u ovo razmisljanje "veruju" da je Slobina politika bila dobra, sto ne odgovara cinjenicama i posledicama te politike koju ce osecati i naredne generacije. Slobodan Milosevic je bio ubica koji je likvidirao politicke protivnike, a Srbiju je vratio u kameno doba. Izgubili smo zivote, stvorili trajne izbeglice, obrazovane ljude koji su se rasuli po belom svetu, zivotne vrednosti, trzista, ekonomiju, renome u svetu i najmanje 30-40 godina dok ne dodjemo do ekonomskog stanja od pre rata; o moralnom stanju drustva nisam siguran da ce i toliko vremena biti dovoljno da se unormalimo. I umesto da se prekine sa tom pricom koja nas je unistila, jos se daje alibi coveku koji je kreirao katastrofalnu politiku, jos je tu pokusaj da ga opravdamo kao nekog neshvacenog heroja u oluji delovanja svetskih sila, umesto da verujemo sopstvenim ocima i prihvatimo sta je on zaista bio. Koji je cilj toga ne znam, ali pametno sigurno nije, jer svet nece izmeniti misljenje, cinjenice su tu, ovakvim kapsuliranjem imidza Slobe kao nekog "oprljanog" heroja i opravdavanje uzasne politike i njegovih "dela" u koje spada i ovaj zastrasujuci zlocin ima za posledicu gubitak zdrave misli i produzenje agonije kroz koju prolazimo.

Vjeko

pre 6 godina

Teroristicka drzava sta drugo reci. Problem je sto se rezim koji je to organizovao na celu sa slobodanom velica a mesto mu je na smetljistu istorije. Jer njegovim vekicanjem velica se terotizam drave i "cvrsta ruka" u licnom interesu, partirski model drzave i mrznja prema zapadu. Odbio z-4 odbio rambuje zbog iddoloske mrznje prema zapadu a ne loseg sporazuma unisti 20 vek srbima i svu borbu od 1804-te. Toliko gresaka jedne licnosti a opet bi ga neko glorifikovao kao oca nacije sa cosicem.

Arsen Lupen

pre 6 godina

Mi koji smo svercovali kafu i prasak za ves znamo kako nam je bilo pod Stambolicem.
Par/nepar, 2 sata bez struje......
(Nenad, 25. avgust 2017 11:00)

Druže, optužuješ Stambolića za stvari koje su bile savezne odluke i sprovodile se na teritoriji cele SFRJ, a ne samo u Srbiji.

Ja mu najviše zameram što je (nehotice) stvorio čudovište. Preko 20 godina je bio Slobin mentor, vukao ga za sobom, nameštao mu funkcije i uspinjao ga na lestvici, da bi mu Sloba, željan vlasti i moći, 1987. zabio nož u leđa (svaka sličnost sa današnjim akterima i događajima je slučajna). Na kraju mu je bukvalno došao glave...

Max

pre 6 godina

Zverstvo koje i danas ima podršku dela vlasti u Srbiji.
Nemojmo se posle pitati zašto nas druge zemlje gledaju kako nas gledaju. Sami sebi u oči ne smemo da pogledamo.
Sramota me je da postoje birači koji stoje iza ovakvih ljudskih izopačenosti.