Nedelja, 25.06.2017.

09:00

Da li je Divac napravio posao decenije za Kingse?

Izvor: B92

Da li je Divac napravio posao decenije za Kingse? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

morao sam... zicer

pre 6 godina

Generacija sa Divcem, Krisom Veberom, Predragom Stojakovićem, Majkom Bibijem, Hidom Turkoluom, Dagom Kristijem, Majkom Bibijem, koja je izgubila u

Zaboravili ste Majka Bibija...

DPolitika

pre 6 godina

@Kralj Beljo

Rec proces vuce korene od latinske reci "processio"

Jedno je usvojiti neki nov termin u jezik ako vec ne postoji a drugo je koristiti neke nove reci za vec poznate reci koje su odavno u upotrebi...

Usput Engleski jezik i nije bas neki dobar primer ucenja sta je starije jaje ili kokoska jer najveci broj reci u Engleskom jeziku vuce korene iz latinskog, grckog, arapskog, nemackog, francuskog i sankrita.

Tako da i Englezi su masu reci preuzeli iz drugih jezika i prilaogdili je sebi medjutim to ne znaci da ce za vec postojece reci preuzimati opet i nanovo uciti nove reci umesto postojecih.

To isto vazi i za nas jezik i nema nikakve veze sa time da li to nekom smeta ili ne vec sa osnovnim znanjem i razumevanjem jezika.

Ako ne znas Engleski jezik tada imas problema sa prevodjenjem pa se javljaju gluposti kao "suter" i slicno. Da si znao da prevedes imao bi nase adekvatne reci za sve termine iz teksta. Za one kojima nije jasno sat znace dao bi pak dodatna objasnjenja terminologije.

Jedno je usvojiti Englesku rec a drugo znati da istu rec prevedes.

Sve ovo napisano vazi za sve jezike generalno.

Boris

pre 6 godina

(Mikii, 25. jun 2017 12:51)

Da li je realno da ti uporedjujes bilo kojeg naseg vrhunskog kosarkasa, u ovom slucaju jednog od najboljih igraca osvajaca Evrolige sa likovima koji ne mogu da igraju fudbal ni u prosecnim evropskim timovima, a kamoli da prismrde nekoj bitnoj ulogi u finalu LS?
I onda kao ti neces da ulazis u raspavu? Pa ni ne treba druze, toliko ti je glup komentar da si vec sve rekao i pokazao koliko se ne razumes u kosarku...

NastyB

pre 6 godina

Da bi bio GM u NBA moraš biti prvo „dalekovid“, imati strategiju budućnosti tima i da, naravno, budeš pragmatičan. Ma koliko bih želeo da grešim oni koji misle da se „otvara mesto Bogdanoviću“ ili ne prate NBA ili su navijački orjentisani. Treba videti ugovore koje ima Sakramento : http://www.basketball-reference.com/contracts/SAC.html Apsolutno jedino popunjeno mesto sa Badi Hildom i Garetom Templom je upravo ono na kojem je i Bogdan. Ako neko misli da će se Bogdan naigrati pored Hilda i Templa je jedino ako se Templ i, ako ostane, Evans prebace da igraju krila, što je POGUBNO pa Kingse. Da neko od njih dvojice čuva, na primer, Mela, LeBrona, Duranta, Batuma, Barnsa....
Ne sumnjam da će Divac, kao neko ko je pravi pragmatik, napravi mesto Bogdanu u timu čisto da bi malo „omirisao“ kako izgleda igrati u NBA, ali ako neko misli da će igrati više od 5 minuta po utakmici po trenutnom stanju, taj ili ne prati NBA ili je navijački opredeljen. Još ako zadrže MekLemora, tek tada se Bogdan neće naigrati.
Pustite to sa evroligom, tamo se igra potpuno drugačija košarka. I Bogdan i Teo su suviše matori da bi se prilagođavali tome. Bjelica je za obojicu doktor košarke pa ga nema nigde u kilavoj Minesoti. Samo malo manje navijačkog stava i realizma...

bokelj

pre 6 godina

Pitanje minimalnog seleri kepa se lako rješava. Prva opcija je da preuzmete neke loše ugovore od timova koji žele da ih se oslobode, i naplatite to adekvatnim pikom za neki budući draft. Naravno, tu treba voditi računa o svojim projekcijama - koje sezone krećete agresivno napred. U slučaju Sakramenta, ja bih bio spreman da prihvatim loše ugovore koji traju maksimalno 2 godine. Ako nema odogvarajućih ovakvih ugovora koji se mogu naplatiti budućim pikovima - jednostavno potpišete velike jednogodišnje ugovore s igračima koji te pare ne bi mogli zaraditi ni za tri godine. Po meni, Sakramento ove godine treba da ide isključivo s mladima,i tankuje, a, ako napredak trojice-četvorice igrača bude vrlo dobar - već sljedeće sezone da krene u dovođenje jakih slobodnih igrača.

Mirko

pre 6 godina

(Zicco, 25. jun 2017 14:21)

U pravu si, ali nisam pogrešio nego nisam ulazio baš u detalje, ali sam napisao: "Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом." A to što sad oni mogu da izaberu i niže plasirane igrače to je već druga stvar,
lista postoji i oko nje se načelno slože svi timovi u ligi odnosno NBA commisioner, naravno to ne menja stvar da neki klub može da izabere i niže postavljenog igrača na listi.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Najjaci su likovi sto negoduju koriscenje engleskih rijeci... A ono u jeziku imamo jedno 5% anglicizama. Mislim, da li govorite npr. "proces", ili imate neku drugu rijec za to? Dalje... Jezik je zivo tkivo i mijenja se.
Ako vama to smeta, vi fino pocnite da izucavate neke srednjevjekovne spise pa se vratite jeziku vasih predaka.

a

pre 6 godina

@xoxo Dzajls ako se bar malo vrati bice bolji tri puta od Monka, pricam za ucinak posto ne igraju istu poziciju. Kari je sam vukao Dejvidson na ncaa turniru, Monk nije toliki talenat. A plus, dobili su i Dzastina Dzeksona za tog pika, a on isto kida.

Aleks

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft
(Xoxo, 25. jun 2017 12:32)

To bi takodje bilo dobro, ali ja mislim da je ovo sto je napravio jos bolje. Giles je nevidjeni talenat, veruj mi. Monk ce biti odlican, takodje ali ako pricamo o talentu i potencijalu Giles je daleko bolji izbor.

Xoxo

pre 6 godina

@a..... Covek je masina najbolji sut ubedljivo na draftu. Slazem se da je Monk malo losiji u odbranu ali isti kao on iz koledza je bio Curry. Bez pozicije nije ni 1 ni 2 a vidi sada! Mnogo bolje resenje od igraca bez kolena i proseka. I buddy Ima 24 god covek je to sto jeste. Monk ce biti zver veruj mi! Monk ima 19 god!

Saša

pre 6 godina

Koje sve nebuloze mogu da se pročitaju u komentarima i to od likova koji nemaju pojma šta je draft i rebilding. Kažete da su Minesota i Filadelfija to isto uradile i ništa nisu postigle. Postigle su, kako nisu. Ne može to godinu dana da traje. Dovodiš igrače od 19 godina. GSW je isto uradio i gde je sada? Proces je sastoji u davanju ogromne minutaže rukijima sa rezultatom u drogom planu. Dovesti 2,3 veterana čiji je cilj prvenstveno mentorska. Onda nakon 2,3 godine kada se mladi igrači razviju, dovesti 2,3 dobra veterana i eto playoffa. Minesota je draftovala debile. Towns, Lavine, Wigins. Oni kada osete loptu u rukama, vide samo koš. Iako su kvalitetni igrači, tako ništa ne može. Čuj, Lejkersi imaju najbolje mlade. Taj Ingram ništa, ali ništa pokazao nije. Lonza je Fox uništio u medjusobnom duelu.

O

pre 6 godina

Za ovog pametnog koji kaze da ima stotine centara kao kazins,ja tvrdim da nikada nije postojao centar talentovan kao kazins.Ima sve,unutrasnju igru,snagu,okretnost,sutira iz svih pozicija cak i trojke,deli asistencije i vodi loptu kao plej.Ja nikada nisam video nijednog drugog centra da radi krosovere.Takav talenat na centarskoj poziciji nije postojao nikada ranije.Sad sto je on rupa u glavi,ne mozes osporavati da je beskrajno talentovan.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

frosty

pre 6 godina

@O
Evo ti Jokic i KAT vec to mogu. Embid je slabiji sto se tice dodavanja ali mu isto baratanje loptom nije strano, dok Hoford iz Bostona deli asistencije jos odavno. Kazins je odlican centar, ali ga ti dizes u nebesa ko da je Dzabar ili Olajdzuvon.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

sasa

pre 6 godina

(Divos, 25. jun 2017 12:46)
A sta ako ne dohvate taj minimun salari kap-a, jel placaju penale?
Bezveze je da dovode neke igrace i preplacuju ih, posle ih ne mogu zameniti ni za sta dobro i zarobljeni su sa njima. Bilo bi dobro da potpisu tea da bude mentor tom klncu sa drafta. Ne znam kog bi mogli free agenta da potpisu jos?

akros

pre 6 godina

Odradio je odličan draft i ništa više. Sad, da li će se ovi pikovi valorizovati u odlične igrače - niko ne zna. Veća je šansa da će postati dobri igrači, nego loši, ali niko više ne može da tvrdi da draft donosi odličnog igrača; pošto većina deluju kao igrači u razvoju i sve će zavisiti od njihove radne etike/ ali jedna stvar je sigurna kako u NBA ne postoji jak tim bez veteranskog liderstva, a Sakramento to nema. Na primer, Minesota se nada da je to dobila u Džimiju Batleru, a Vriorsi su to dobili u Igiju, koji je bio MVP finala, osvajač zlatnih medelja na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu i važi za eltinog defanzivca i timskog igrača i neko je spomenuo njega, a da ne zna šta ovaj čovek znači i šta je doneo najboljem timu u NBA. Bogdan dolazi u tim koji nema velikih ambicija i za njega će biti problem da se pretvori u startera, s obzirom da je tu Badi Hild, koji je označen kao glavni igrač u timu i da to ne obećava puno minuta na poziciji beka, ali u nekoj eventualnoj small-ball postavci (koju bi Sacramento mogao da pokuša) mogao bi da profitira kao odlična trojka ukoliko se njegova igra u odbrani bude razvijala u onom pravcu u kojem se razvijala u igri Kleja Tompsona.

a

pre 6 godina

@terenac Foks jedini prospekt? Hari Dzajls je bio najveci srednjoskolski talenat jos od Lebrona, ako vrati 80% forme, bice najbolji igrac s ovog drafta. Skal Labisijer koga su draftovali prosle godine je takodje bio najbolji srednjoskolac, a on je odlaskom Kazinsa poceo da kida, Badi Hild i WCS takodje odlicni. Imaju svetlu buducnost, ne brini ti za njih.

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...
(frosty, 25. jun 2017 11:24)

Procitaj tekst, citirao sam iz teksta sa sajta.

Mikii

pre 6 godina

Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.
(Mirko, 25. jun 2017 12:35)

Veruj, decak, da nece. Bogdanovic je toliko precenjen igrac, da mi je mrsko da uopste zapocinjem pricu na tu temu. To ti je kao Mitrovic, Markovic, Grujic & co u fudbalu. Mnogo price o njima je ovde bilo, previse. I onda su svi oni koji su ih hvalili, poceli da pljuju. To tako ide. Pustite da vreme i NBA pokazu ko je u pravu.

Lord

pre 6 godina

Dzajls je klasa! Samo zdrav da bude.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ljubisa livac, 25. jun 2017 09:41)

On je bio moja zelja za San Antonio al pokupi ga Divac. Nevidneni talenat, ako ga povrede zaobidju ima jako avetlu buducnost u NBA.

Topnik

pre 6 godina

Divac je napravio odilican posao trejaanjem destog picka za 15. i 20.Uzeo je podcjenjenog justina jacksona koji je sjajan suter i inteligentan igrac,ima odlican floater takoiđer,i gilesa kojeg bez obzira na ozljede vrijedi uzeti.

Mirko

pre 6 godina

Ајмо да не будемо нереални ко Гробари кад то нисмо и не оспоравамо оно што није спорно - стартног бека наше репрезентације, који је као и Тео растао од оспоравања и дискутабилне будућности до играча који је највише кошева дао у освајању титуле ЕЛ за Фенер, а десетак утакмица добио тројком у последњој секунди.
Сваки играч има свој пут и расте па је тако и Богдан млад играч који је тек пошао путевима славе.
Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.

Divos

pre 6 godina

Један одличан текст.

Сакраменто је заиста на драфту уграбио играче који обећавају, наравно време ће показати да ли ови момци имају будућност у НБА.

Оно што је извесно, Сакраменто и наредне, а могуће и оне тамо иза сезоне, тешко да ће бити конкурентни на све јачем Западу, и тешко ће у плеј-оф. Зато навијачи и фанови ове франшизе (којих има и у Србији) треба да се наоружају стрпљењем.

Оно што морам приметити је овај заиста огроман простор у селери-капу. Ти колико год вам омогућује предности, може бити и не мали проблем.

Наиме, франшизе морају "дохватити" и минимални селери-кап (90% од максималног). То раније није био проблем, није се ни спомињао, али огромним повећањем селери-капа постаје проблем, и клубови да би га испоштовали потписују играчима сумњивих квалитета нереалне уговоре, и у НБА имамо доста преплаћених играча.

Ту проблем има рецимо Портланд, Шарлот, и Лејкерси су преплатили Мозгова (али ето уваљали су га Бруклину), имају преплаћене играче, и тешко их се отарасити.

Тако ће и Сакраменто на нове уговоре или играче морати потрошити преко 70 мил.$, а они најтраженији поред максималне плате траже и клуб који ће бити конкурентан у плеј-офу, Сакраменто то није.

Неће бити лако довести права појачања, они други, како написах, могу постати временом проблем, посебно ако их преплатите.

У сваком случају, Сакраменто има потенцијал, могли би наредних година према горе, но чека их и трбовит пут.

anti-reklamozder

pre 6 godina

@sloba
od mene plus za komentar , zanimljivo glediste.
meni opet deluje da ovakav pristup u danasnjem nba ne funkcionise,mislim da u ovim razmerama nista slicno nije ni uradjeno. kontra glediste sa stanovista gsw npr (koji je core ekipe opet pravio godinama I dodatkom durenta postao nedodirljiv jos nekoliko godina sigurno) je da I nema nekog drugog izbora jer su karte za finale sledecih par sezona vec podeljen pa je sigurno dobar pristup izgraditi mlad konkurentan tim koji ce pun potencijal dostici kroz nekoliko godina. zanimljivo ce medjutim biti pratiti minesotu ,sikserse I evo sad sakramento koji se vrte oko ,u sustini,iste ideje ali razlicitim pristupima. meni deluje da sakramento najvise tu rizikuje I da ,jos jednom kazem,u ovakvom nba kakav je danas ,ima male sanse da napravi tim koji ce konkurisati za plejof.

nista o nicemu

pre 6 godina

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...
(Mile, 25. jun 2017 11:24)

U svlacionici. Bije sudije.

mile

pre 6 godina

@nista ni o cemu
Jel ti moras svoje frustracije prema Partizanu da ispoljavas na svakoj vesti, i na onima koje s Partizanom nemaju nikakve veze? Razmisli sine o svom, zivotu malo i spusti se na zemlju. Stvarno preterujes. Ova mrznja prema bivsim igracima i trenerima tebi omrazenog kluba je smesna, i polako prelazi u paranoju.

Extream

pre 6 godina

Divac bi napravio posao decenije kada bi mogao ovu ekipu da nadogradi sa iskusnim i kvalitetnim igracima. Draftovali su dobre igrace, ali falice im jako mnogo da bi postali PO tim u narednih par godina. Pre svega imace veliki problem na poziciji playa, jer draftovanjem 2 ozbiljna prospekta (od kojih je izvesno da ce FOX biti franchise player), zatvorili su mogucnost da uzmu kvalitetnog playa koji bi bio mentor Fox-u. Na primer D-Rose je free agent, a po stilu je slican Fox-u. Ali to sada pada u vodu, jer ne bi mogli nikako da rasporede minute za 3 igraca, a da svi budu zadovoljni.
Po meni prvi potez Divca bi sada morao da bude da pojuri ozbiljnog visokog igraca, pre svega Ibaku ili Milsapa. Jako kvalitetni i iskusni igraci koji bi bili mentori Giles-u. Za poziciju centra uzeti nekog veterana tipa Bogut ili pak Hibbert (sumnjam da bi ovaj drugi igrao, ali pre svega mentorska uloga za CS i Papagianisa). Poziciju beka bi zatvorili sa Bogdanom, gde bi bili sve mladi igraci, ali bi bili dosta kvalitetni na tom delu terena i tu dolaze do velikog problema u rosteru sledece sezone. I dolazimo do problema. Medju slobodnim agentima nema igraca koji su neograniceno slobodni koji bi bili pojacanje za startnog igraca, a Jackson je jos zelen da bi igrao startera za koga nema adekvatne zamene.
Suma sumarum Divac je napravio sjajnu bazu, ali mora da uci od gresaka MIN i da shvati da tim samo sa klincima ne moze biti kompetitivan. Bez par iskusnijih "vodja" na terenu, bice samo prosek...

aco

pre 6 godina

Nista ne garantuje da ce 15. i 20. pik biti kvalitetni igraci, pa ni 5. pik. Jokic je izabran u drugom krugu, pa je bio 3 najkorisniji ruki. Bogdan ce biti medju najboljim rukijima, a za dve - tri godine ce biti dobar NBA igrac.

DPolitika

pre 6 godina

draft, trejdu, šutera - ju anderstand ol, it iz tajm for cejndze...Dekejde dzob itd...

Tekst treba da je na Engleskom jeziku ili na Srpskom jeziku, meni svejedno. Ovako je na nekom srboengleskom kvazi kakav moze svako da pise kako hoce, Esperanto mozda :) ne nije ni on...

Komentar na neki tekst na primer ne mora da bude stritno po pravopisu i moze da bude i sa celavom latinicom kao ovaj moj ali tekst za koji je neko najcesce placen i objavljuje se javnom i nadasve zvanicno registrovanim nacionalnim medijima treba da ispuni neki kriterijum i da se bar zna na kom jeziku se pise...

Sta sad nemamo sutere u Srpskom jeziku, sta je sledece umesto centra "center" ili umesto lopte "bol"...."Suter je pogodio sa bolom kos" i tome slicne gluposti.

Mirko

pre 6 godina

Draft, franšiza, trejd, pik...!!!! Može li neko da prevede ovaj tekst?
(gigatrend, 25. jun 2017 11:15)

Хехе, ај да пробам ...
?Драфт - Годишњи Избор младих играча.
?Франшиза - Тим у финансијском и власничком смислу, који може да промени град па и име клуба а задржи претходне трофеје и историјат.
?Трејд - буквално Замена, једног или више играча на које клуб има право за оне који им више требају, или за места у будућем Драфту на Пикове, како је Дивац урадио мењајући Казинса за,између осталог и пикове.
?Пик (на Драфту) - место будућег младог играча НБА тимова,који долазе махом са америчких универзитета и европских и других клубова, а означава његов процењени квалитет - први је најбољи,други иза њега итд.
Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом.
Зато постоји тзв.тенковање где тимови намерно губе да би добили "високи " пик на следећем драфту.

preterujete

pre 6 godina

Malo preterujete. Pa Filadelfija je uzimala 10 puta bolje pikove i imala mnogo talentovaniji tim pa opet bili najgori tim u ligi. Šta reći tek o talentu Minesote koja ima Taunsa i Viginsa a stigao i Batler? A opet niko ih ne uzima za ozbiljno. Daleko su Kingsi od ozbiljnog konkurenta i fali im mnooogo da bi uopšte igrali ravnopravno na zapadu a kamoli dobili ostale. Preterujete sa hvaljenjem ovogodišnjih pikova, zaista šta onda reći o Filadelfiji koja redovno uzima najbolje? Ako se priča o talentu nisu do kolena ni Lejkersima koji imaju Ingrama, Bola još nekoliko sjajnih i mnogo veće ime za privlačenje slobodnih agenata? Sve u svemu preterujete i ne verujem da će Kingsi moći nešto ozbiljnije da urade.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ovakvi igraci nema sanse da ne budu pravi i u NBA!Jednostavno dolaze sa takvih univerziteta koji imaju veliki pedigre kada su igraci u pitanju ! Gledao sam ih sve , neverovatan talenat kome ce trebati vreme i neka blockbuster NBA allstar zvezda da ih poveze u razbijacki tim !Veoma pametno ,strategijski i vizionarski napravljeno mesto u salary cap!Bravo za Divca !Jedino sto je sad jasno da ce nas Bogdan tesko naci mesto na beku pored ovakvih igraca !

Xoxo

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft

antiDebil

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Botan je onaj Debelousti sto je potpisao briselski sporazum i tamo se obavezao da nece sprecavati kosovske saveze da ulaze u medjunarodne sportske organizacije, njega sigurno necemo zaboraviti !!!

Sto se ovoga toce Bogdan MORA da ode u Sakramento, a Fil Dzekson je verovatno jedan od najgorih GM u istoriji nba lige, kakav crni vizoonar !!

Groyd

pre 6 godina

Kakva analiza, kakva priča. Pa danasnji klinci u višim razredima osnovne škole ne pročitaju ovoliko za celo polugodište. Od svega se napravila filozofija...

ranco

pre 6 godina

Заиста ми није јасно то потенцирање Казинса, типични сивоња без мозга у глави, таквих играча је на стотине, имају статистику, али немају дух побједника. Око њих се не прави екипа. То је дивчев најбољи потез

Mirko

pre 6 godina

Све је ово ризик, али да је добро испланирао и реализовао итекако јесте - саака му част. Највише ми је драго што су му се сви смејали а он је на крају сабио драфт. Треба доста даму за овакву акцију, јер је и његова функција у Кингсима била у опасности.
А то је карактеристика шампиона, да будеш најбољи кад је најтеже - зар не?
???
Истина, време ће показати али свакако овде не може пуно да се погреши. Биће проблем за три године кад постану ФА и затраже пуно више пара, али отом-потом.
Концепција игре и тима је сада више него респектабилна.

50+

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

E kad ti nisi "vidio grdjeg igraca" onda je to sigurno tako, a narocito da nikad nije ubacio kad se lomilo, vidi se da pratis..

Misa

pre 6 godina

Ako je ovo posao decenije sta su onda Timberwolvesi u zadnjih par sezona? Posao veka? Pa ti Timbrwolvsi i Fila su pravi pokazatelj da all-in u draft igrace ne vodi nikuda. Treba ti jedan iskusan ako ne i dva da ih vode i obrade da postanu sjajni igraci a to su Volvsi uradili sa Butlerom sada. U jednom momentu je ekipa imala 3 prva pika u svojoj postavi i dok je to izgledalo lepo na papiru ili ekranu u praksi je skroz drugacije bilo.

xxx

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....
(njoke, 25. jun 2017 10:36). Nije za tebe internet...

Mile

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.
(nista o nicemu, 25. jun 2017 09:26)

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...

Terenac

pre 6 godina

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.
(Predrag, 25. jun 2017 10:28)

Ista molba se odnosi i na tvoj komentar. Valja dodati da je to uradio nakon 78 dana raketiranja zemlje i pretnje da ce mu Beograd biti ravan kao sto.
Inace, ne znam zasto se ovi ruki igraci dizu u nebesa, Foks je tu jedini prospekt. Dati 8 miliona Kufosu i Templu je odluka za plakanje, jos kad vidim u timu imena poput Tolivera... ima tu jos dosta ciscenja...

Kriik

pre 6 godina

Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Ti si čudo!

Nemanja

pre 6 godina

Koliko je Phila pikova visokih pokupila zadnjih godina i nema rezultata. Minesota je trejdovala Lova i imala 3 prva pika u timu i opet nista. Ne mora da znaci da je ovo garancija za uspjeh, vidjecemo.

milan

pre 6 godina

jel moze neko u kratkim crtama da mi kaze kako funkcionise nba draft?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sudija dred, 25. jun 2017 10:31)

Jel se zezas?
ajde: Timovi se redjaju po rezultatima iz regularnog dela sezone. Ko ima najmanje pobeda ide prvi, i tako dalje. Ko ima najvise pobeda ide poslednji.
Da bi se sprecilo tankovanje organizuje se lutrija na osnovu koje se izabere ko ce birati sa mesta 1,2 i 3. Lutrija funkcionise po principu da najvece sanse ima tim sa najmanje pobeda itd. Cilj je da najtalentovanije igrace dobiju najgori timovi kako bi bilo sto ravnopravnije. Na lutriji ucestvuju svi timovi 1-15tog mesta. Ostalh 15 nemaju sanse da upadnu u top3. Tako se uspostavi redosled biranja u prvoj rundi. Redosled u drugoj je samo na osnovu sezone.
E sad timovi imaju prava da se menjaju mesta, tj. da trejduju pikove, da daju svoje pikove drugom timu za nekog igraca ili kes, i ne samo sadasnje nego moze se trgovati i buducim pikovima.

Orao

pre 6 godina

Divac je svetski lik, faca. I očito da je i Amerima dobar kad je na ovako visokoj poziciji. Nama naravno, nije dobar. Ništa čudno, uspeh kod nas ne prolazi.

durantulaokc

pre 6 godina

Dosad je bio očajan na draftu (ali je imao samo jedan koliko se sećam), ove godine je odradio ubedljivo najbolji posao. Sve najbolji igrači sa najboljih koledža. Izgleda se sledeće godine igra nba 2k sa kingsima

12

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Bogdanovic je mnogo puta ubacivao poene kad je bilo vazno. Ti posto kazes da nije, znaci da nisi pratio nista od njegove dosadasnje karijere. On je Feneru doneo 6,7 pobeda kosevima u zadnjoj sekundi. Kup prosle godine, pa i sad titulu Turske ove. Ove godine je predvodio Fener do titule Evrolige, bez njega su se raspadali.
Niko od njega ne ocekuje cudo, ne znam ko ti je to rekao. On u NBA moze da bude solidna opcija sa klupe i to je to. Od kad se ocekuje cudo od igraca uzetog pri kraju prve runde drafta?

coki

pre 6 godina

nista o nicemu....lik davao po 30 poena prosecno kao klinac FMP-u u finalu i neko ga gura?Presao u Fener odigrao bio MVP Turske,u izboru za MVP Evrolige i neko ga gura?jel su i Teodosica gurali u CSKA i davali mu prostor ili jednostavno je bolji za klasu od igraca na njegovoj poziciji pa dobija vise minuta?Bogdanovicu niko ne pravi mesta u Sakramentu jer Kingsi i onako nemaju neku konkurenicu na poziciji 2 pa zato i dovode igraca,da te podsetim,Bjelica ima jednog igraca koji igra na istoj poziciji kao on u Minesoti i to veoma ispodprosecnog pa nije uspeo da se izbori za veliku minutazu konstantno,ali to ima veze sa njegovim karakterom koji je malo blag.

frosty

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...

mister lister

pre 6 godina

Није тешко направити посао деценије у екипи која у тој деценији није видела плеј оф.

njoke

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

бураноид

pre 6 godina

Коначно могу да се надам нечему од мојих Кингса.Владе је одличан посао урадио на драфту.Следи нам још једна сезона покушавања да се уђе у плејоф,а онда се сезоне после тога нападају резултати.

Sloba

pre 6 godina

@anti-reklamozder: dobra analiza, ali mislim da propustas jednu stvar - Divac je birao igrace za koje vazi da su dobri timski igraci i za koje se nada da ce imati dobru hemiju u svlacionici. Naravno, svi su jos mladi, i pitanje je kako ce izdrzati pod NBA pritiskom, ali na slicnu foru je Ainge napravio dobru ekipu u Bostonu. Cousins se ispostavio kao problematican covek, sklon konfliktima, odlicne fizikalije, ali slaba kosarkaska inteligencija. Sa novim jezgrom, imaju sanse da naprave tim koji je vise od skupa pojedinaca.

Fred

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Koga briga za Kosovo danas, da li se i dalje zamlacujete time...

Predrag

pre 6 godina

@Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.

who cares

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK. 
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
E pa stvarno izmisljanjima nikad kraja,odakle ti pa to, Divac je bio predsednik OKS, i OKS se u to vreme ostro protivio i trazio podrsku od drugih nacionalnih olimpijskih komiteta da neglasaju za ulazak Kosova u Mok, i na kraju je kritikovao drzavu da im nije dala dovoljnu podrsku. Ne moze OKS i Divac da resi problem koji su napravali gomila korumpiranih politicara, jer Divac potpisao i Briselski sporazum? Zaista toliko izmisljotina o ovom coveku zlih da je to strasno, a covek je pokusavao ovde nesto da pokrene, promeni, odmah cim se povukao mogao je ostane da radi kao menadzer u Kingsima, ali nije hteo, dosao je u Srbiji, nakon vise godina i stalnog blacenja po medijima otisao nazad u Ameriku, gde iako ga kritikuju za poneki potez u Sakramentu ipak su ga docekali oberucke da bude generalni menadzer kad je dosao. Ali botovi ne prestaju da ga pljuju i dalje.

eugene

pre 6 godina

imaju 10 igraca koji su igrali 1 sezonu u nba ili su rukiji... to mu dodje kao malo iskusniji ncaa tim... bez 3 iskusna igraca sve je to tanko (isto kao i phoenix suns)... a za pocetak, neka udju play off... minesota prosle sezone je imala jos bolje mlade igrace, pa su od play off-a bili jako daleko...

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

Mau Mau

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
Imaš jednu rečenicu u Briselskom sporazumu u kojoj se Srbija obavezuje da neće sprečavati učlanjene kosovskih sportskih organizacija u svetske i evropske asocijacije. Šta ti znaš, samo to da prospeš svoj karakter.

Danilo

pre 6 godina

I kao igrač Divac je uvek bio mnogo veći potencijal od onoga što je realno pružao na terenu.
Sećam se kako je za njega u NBA časopisu napisano: " ...typical underachiever with flashes of brilliance..."
Tako mi se čini da će proći i njegova menadžerska karijera.
Sve je ovo lepo na papiru i obećava.Mladi talentovani igrači, i naš Bogdan, te niski ugovori.

Međutim,Zapad je surovo jak, do mesta u plej-ofu dug je put, a bez jedne ozbiljne zverke koja ima 25+ na svakoj utakmici nema tu 'leba.

Aca86

pre 6 godina

On pokusava ponovo da izgradi ekipu, a resio se superstar centra koji je los po hemiju u ekipi. Realno, ovo je sasvim logican potez, a zaista im treba neko iskusan sa dobrom radnom etikom da se na njega ugledaju. Nije ovo menadzer pa da se uzimaju igraci, mora se stvoriti I dobra atmosfera kao I na svakom poslu.

Dule Astro

pre 6 godina

Cilj svakog prosečnog tima treba da bude ulazak u plej-of. Oni nisu bili u plej-ofu dugo i naravno da treba nešto iz korena menjati. Bugijev odlazak je možda početak malo boljih Kingsa.

nista o nicemu

pre 6 godina

Evo ga opet ovaj "nista o nicemu" sto uvek ima da kaze "nista" o svacemu!!! Uzas kakav negativan lik!
(Phobos, 25. jun 2017 09:33)

Argumentuj sta sam netacno rekao, osim ako ne prozivas cisto iz zabave. Oh wait, iz zabave je, ne mozes da napravis kontra argument.

anti-reklamozder

pre 6 godina

mislim da je posao odradjen odlicno ako bi se danas gledali prospekti i kvaliteti igraca u odnosu na do sada pokazano u okvirima u kojima su do sada nastupali. medjutim ,odricanje od bugija zarad buducnosti fransize zasnovane na all in strategiji ,dakle ne postepeno uvodjenje igraca (poput filadelfijinog procesa, koje takodje tek treba da da rezultat) nego guranje svega pribavljenog u vatru plus badi hild od NO iz proslosezonskog trejda ,mislim da daje vece sanse za neuspeh u nba nego li obratno, jer treba ih disciplinovati i uigrati u nba okvirima sto gledano sveukupno mislim da zahteva brzo sazrevanje sa strane igraca u svakom pogledu (a kad je vecina mladih tesko da ima ko da bude kapiten u pravom smislu reci) a i tima kao celine.
ovaj koncept sakramenta me podseca na vujosevicev sistem od pre nekoliko godina sa skroz mladom ekipom. razlika je sto je partizan imao celu godinu da trenira vs no name aba ligasa uz mozda 3 ili 4 jace utakmice lokalno ,dok je kvalitet dolazio kroz evroligu a u nba nema niceg slicnog. rezultat je generacija gde svi igraci iz te generacije imaju ozbiljne nba ili evroligaske angazmane.
najkrace receno draft je kroz imena i namere uradjen odlicno ali mislim da su u pravu kada kazu da ce vecinu igraca "pojesti" nba ritam a i druge strani van terena.

nista o nicemu

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Odličan posao Divca, sada sve zavisi od tih igrača da li će ispuniti svoj potencijal... Što se tiče Bogdana, pa on ako sad ode imaće možda i 25 minuta po utakmici, igraće bez pritiska i eto šanse da se nametne... koliko mu je samo značilo to što je igrao i pleja u jednom delu karijere... Bogdan mora da radi na kontroli lopte... to je jedina prosečna stavka kod njega, sve ostalo je iznad prolaznih ocena.

drax

pre 6 godina

Mislim da je Sakramento uradio odlican posao barem su sada mladi bez zvezda pa ako gube onda to znaci da grade ekipu.Ja bih pokupio veterane kao sto su Bogut i Ron Artest veterani vrede zlata za mlade ekipe.

nista o nicemu

pre 6 godina

Kingsi su do dolaska Divca, Pedje i Vebera bili ispodprosecna ekipa, be znam zasto se uporno potencira da se klub vraca u sam krem NBA. Oni nikad nisu bili krem, kao Verder u fudbalu recimo, sampioni jedne sezone i to je to. Zna se ko je krem, A Kingsi svakako to nisu.

Ne vodi Divac glavnu rec, vodi je gazda, tako da Divac moze da se oceni jednom jakom trojkom na skali od 1 do 5

AMG

pre 6 godina

Lako moguce. Za Foxa se znalo da dolazi, ali dolazak 20. pika Dzajlsa me je odusevio. Zlatna koka drafta, nazalost ima problema sa koljenima, ali valjda ga nece mnogo omesti. Raskid sa Bugijem je odlicna stvar, lik je trazio 200miliona za 5 sezona, a sad je seleri kep prodisao, rijesio se nepotrebnih igraca, i otvorio Bogdanu mjesto, ionako im treba pravi trojkas. Vec to sad moze da bude fina play off ekipica. Po meni uz Charlote i Minesotu pobjednici drafta.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Koliko sam pratio NBA, Kingse su svih ovih godina sprjecavale povrede za bar taj PO.
A u jednom trenu su imali respektabilnu NBA petorku, sve sa nekad visokim pikovima, boljim nego ovi danas, pa nista.
Tako da nesto ne vjerujem da u USA vlada neko veliko postovanje i pokajanje jer sad imaju 5. i tamo nekog 15....

nista o nicemu

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.

Mau Mau

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
Imaš jednu rečenicu u Briselskom sporazumu u kojoj se Srbija obavezuje da neće sprečavati učlanjene kosovskih sportskih organizacija u svetske i evropske asocijacije. Šta ti znaš, samo to da prospeš svoj karakter.

AMG

pre 6 godina

Lako moguce. Za Foxa se znalo da dolazi, ali dolazak 20. pika Dzajlsa me je odusevio. Zlatna koka drafta, nazalost ima problema sa koljenima, ali valjda ga nece mnogo omesti. Raskid sa Bugijem je odlicna stvar, lik je trazio 200miliona za 5 sezona, a sad je seleri kep prodisao, rijesio se nepotrebnih igraca, i otvorio Bogdanu mjesto, ionako im treba pravi trojkas. Vec to sad moze da bude fina play off ekipica. Po meni uz Charlote i Minesotu pobjednici drafta.

Aca86

pre 6 godina

On pokusava ponovo da izgradi ekipu, a resio se superstar centra koji je los po hemiju u ekipi. Realno, ovo je sasvim logican potez, a zaista im treba neko iskusan sa dobrom radnom etikom da se na njega ugledaju. Nije ovo menadzer pa da se uzimaju igraci, mora se stvoriti I dobra atmosfera kao I na svakom poslu.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Odličan posao Divca, sada sve zavisi od tih igrača da li će ispuniti svoj potencijal... Što se tiče Bogdana, pa on ako sad ode imaće možda i 25 minuta po utakmici, igraće bez pritiska i eto šanse da se nametne... koliko mu je samo značilo to što je igrao i pleja u jednom delu karijere... Bogdan mora da radi na kontroli lopte... to je jedina prosečna stavka kod njega, sve ostalo je iznad prolaznih ocena.

Predrag

pre 6 godina

@Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.

who cares

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK. 
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
E pa stvarno izmisljanjima nikad kraja,odakle ti pa to, Divac je bio predsednik OKS, i OKS se u to vreme ostro protivio i trazio podrsku od drugih nacionalnih olimpijskih komiteta da neglasaju za ulazak Kosova u Mok, i na kraju je kritikovao drzavu da im nije dala dovoljnu podrsku. Ne moze OKS i Divac da resi problem koji su napravali gomila korumpiranih politicara, jer Divac potpisao i Briselski sporazum? Zaista toliko izmisljotina o ovom coveku zlih da je to strasno, a covek je pokusavao ovde nesto da pokrene, promeni, odmah cim se povukao mogao je ostane da radi kao menadzer u Kingsima, ali nije hteo, dosao je u Srbiji, nakon vise godina i stalnog blacenja po medijima otisao nazad u Ameriku, gde iako ga kritikuju za poneki potez u Sakramentu ipak su ga docekali oberucke da bude generalni menadzer kad je dosao. Ali botovi ne prestaju da ga pljuju i dalje.

Danilo

pre 6 godina

I kao igrač Divac je uvek bio mnogo veći potencijal od onoga što je realno pružao na terenu.
Sećam se kako je za njega u NBA časopisu napisano: " ...typical underachiever with flashes of brilliance..."
Tako mi se čini da će proći i njegova menadžerska karijera.
Sve je ovo lepo na papiru i obećava.Mladi talentovani igrači, i naš Bogdan, te niski ugovori.

Međutim,Zapad je surovo jak, do mesta u plej-ofu dug je put, a bez jedne ozbiljne zverke koja ima 25+ na svakoj utakmici nema tu 'leba.

Fred

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Koga briga za Kosovo danas, da li se i dalje zamlacujete time...

nista o nicemu

pre 6 godina

Kingsi su do dolaska Divca, Pedje i Vebera bili ispodprosecna ekipa, be znam zasto se uporno potencira da se klub vraca u sam krem NBA. Oni nikad nisu bili krem, kao Verder u fudbalu recimo, sampioni jedne sezone i to je to. Zna se ko je krem, A Kingsi svakako to nisu.

Ne vodi Divac glavnu rec, vodi je gazda, tako da Divac moze da se oceni jednom jakom trojkom na skali od 1 do 5

Sloba

pre 6 godina

@anti-reklamozder: dobra analiza, ali mislim da propustas jednu stvar - Divac je birao igrace za koje vazi da su dobri timski igraci i za koje se nada da ce imati dobru hemiju u svlacionici. Naravno, svi su jos mladi, i pitanje je kako ce izdrzati pod NBA pritiskom, ali na slicnu foru je Ainge napravio dobru ekipu u Bostonu. Cousins se ispostavio kao problematican covek, sklon konfliktima, odlicne fizikalije, ali slaba kosarkaska inteligencija. Sa novim jezgrom, imaju sanse da naprave tim koji je vise od skupa pojedinaca.

Orao

pre 6 godina

Divac je svetski lik, faca. I očito da je i Amerima dobar kad je na ovako visokoj poziciji. Nama naravno, nije dobar. Ništa čudno, uspeh kod nas ne prolazi.

12

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Bogdanovic je mnogo puta ubacivao poene kad je bilo vazno. Ti posto kazes da nije, znaci da nisi pratio nista od njegove dosadasnje karijere. On je Feneru doneo 6,7 pobeda kosevima u zadnjoj sekundi. Kup prosle godine, pa i sad titulu Turske ove. Ove godine je predvodio Fener do titule Evrolige, bez njega su se raspadali.
Niko od njega ne ocekuje cudo, ne znam ko ti je to rekao. On u NBA moze da bude solidna opcija sa klupe i to je to. Od kad se ocekuje cudo od igraca uzetog pri kraju prve runde drafta?

Divos

pre 6 godina

Један одличан текст.

Сакраменто је заиста на драфту уграбио играче који обећавају, наравно време ће показати да ли ови момци имају будућност у НБА.

Оно што је извесно, Сакраменто и наредне, а могуће и оне тамо иза сезоне, тешко да ће бити конкурентни на све јачем Западу, и тешко ће у плеј-оф. Зато навијачи и фанови ове франшизе (којих има и у Србији) треба да се наоружају стрпљењем.

Оно што морам приметити је овај заиста огроман простор у селери-капу. Ти колико год вам омогућује предности, може бити и не мали проблем.

Наиме, франшизе морају "дохватити" и минимални селери-кап (90% од максималног). То раније није био проблем, није се ни спомињао, али огромним повећањем селери-капа постаје проблем, и клубови да би га испоштовали потписују играчима сумњивих квалитета нереалне уговоре, и у НБА имамо доста преплаћених играча.

Ту проблем има рецимо Портланд, Шарлот, и Лејкерси су преплатили Мозгова (али ето уваљали су га Бруклину), имају преплаћене играче, и тешко их се отарасити.

Тако ће и Сакраменто на нове уговоре или играче морати потрошити преко 70 мил.$, а они најтраженији поред максималне плате траже и клуб који ће бити конкурентан у плеј-офу, Сакраменто то није.

Неће бити лако довести права појачања, они други, како написах, могу постати временом проблем, посебно ако их преплатите.

У сваком случају, Сакраменто има потенцијал, могли би наредних година према горе, но чека их и трбовит пут.

ranco

pre 6 godina

Заиста ми није јасно то потенцирање Казинса, типични сивоња без мозга у глави, таквих играча је на стотине, имају статистику, али немају дух побједника. Око њих се не прави екипа. То је дивчев најбољи потез

Mirko

pre 6 godina

Draft, franšiza, trejd, pik...!!!! Može li neko da prevede ovaj tekst?
(gigatrend, 25. jun 2017 11:15)

Хехе, ај да пробам ...
?Драфт - Годишњи Избор младих играча.
?Франшиза - Тим у финансијском и власничком смислу, који може да промени град па и име клуба а задржи претходне трофеје и историјат.
?Трејд - буквално Замена, једног или више играча на које клуб има право за оне који им више требају, или за места у будућем Драфту на Пикове, како је Дивац урадио мењајући Казинса за,између осталог и пикове.
?Пик (на Драфту) - место будућег младог играча НБА тимова,који долазе махом са америчких универзитета и европских и других клубова, а означава његов процењени квалитет - први је најбољи,други иза њега итд.
Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом.
Зато постоји тзв.тенковање где тимови намерно губе да би добили "високи " пик на следећем драфту.

xxx

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....
(njoke, 25. jun 2017 10:36). Nije za tebe internet...

Dule Astro

pre 6 godina

Cilj svakog prosečnog tima treba da bude ulazak u plej-of. Oni nisu bili u plej-ofu dugo i naravno da treba nešto iz korena menjati. Bugijev odlazak je možda početak malo boljih Kingsa.

Kriik

pre 6 godina

Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Ti si čudo!

Nemanja

pre 6 godina

Koliko je Phila pikova visokih pokupila zadnjih godina i nema rezultata. Minesota je trejdovala Lova i imala 3 prva pika u timu i opet nista. Ne mora da znaci da je ovo garancija za uspjeh, vidjecemo.

milan

pre 6 godina

jel moze neko u kratkim crtama da mi kaze kako funkcionise nba draft?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sudija dred, 25. jun 2017 10:31)

Jel se zezas?
ajde: Timovi se redjaju po rezultatima iz regularnog dela sezone. Ko ima najmanje pobeda ide prvi, i tako dalje. Ko ima najvise pobeda ide poslednji.
Da bi se sprecilo tankovanje organizuje se lutrija na osnovu koje se izabere ko ce birati sa mesta 1,2 i 3. Lutrija funkcionise po principu da najvece sanse ima tim sa najmanje pobeda itd. Cilj je da najtalentovanije igrace dobiju najgori timovi kako bi bilo sto ravnopravnije. Na lutriji ucestvuju svi timovi 1-15tog mesta. Ostalh 15 nemaju sanse da upadnu u top3. Tako se uspostavi redosled biranja u prvoj rundi. Redosled u drugoj je samo na osnovu sezone.
E sad timovi imaju prava da se menjaju mesta, tj. da trejduju pikove, da daju svoje pikove drugom timu za nekog igraca ili kes, i ne samo sadasnje nego moze se trgovati i buducim pikovima.

Groyd

pre 6 godina

Kakva analiza, kakva priča. Pa danasnji klinci u višim razredima osnovne škole ne pročitaju ovoliko za celo polugodište. Od svega se napravila filozofija...

O

pre 6 godina

Za ovog pametnog koji kaze da ima stotine centara kao kazins,ja tvrdim da nikada nije postojao centar talentovan kao kazins.Ima sve,unutrasnju igru,snagu,okretnost,sutira iz svih pozicija cak i trojke,deli asistencije i vodi loptu kao plej.Ja nikada nisam video nijednog drugog centra da radi krosovere.Takav talenat na centarskoj poziciji nije postojao nikada ranije.Sad sto je on rupa u glavi,ne mozes osporavati da je beskrajno talentovan.

njoke

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....

Extream

pre 6 godina

Divac bi napravio posao decenije kada bi mogao ovu ekipu da nadogradi sa iskusnim i kvalitetnim igracima. Draftovali su dobre igrace, ali falice im jako mnogo da bi postali PO tim u narednih par godina. Pre svega imace veliki problem na poziciji playa, jer draftovanjem 2 ozbiljna prospekta (od kojih je izvesno da ce FOX biti franchise player), zatvorili su mogucnost da uzmu kvalitetnog playa koji bi bio mentor Fox-u. Na primer D-Rose je free agent, a po stilu je slican Fox-u. Ali to sada pada u vodu, jer ne bi mogli nikako da rasporede minute za 3 igraca, a da svi budu zadovoljni.
Po meni prvi potez Divca bi sada morao da bude da pojuri ozbiljnog visokog igraca, pre svega Ibaku ili Milsapa. Jako kvalitetni i iskusni igraci koji bi bili mentori Giles-u. Za poziciju centra uzeti nekog veterana tipa Bogut ili pak Hibbert (sumnjam da bi ovaj drugi igrao, ali pre svega mentorska uloga za CS i Papagianisa). Poziciju beka bi zatvorili sa Bogdanom, gde bi bili sve mladi igraci, ali bi bili dosta kvalitetni na tom delu terena i tu dolaze do velikog problema u rosteru sledece sezone. I dolazimo do problema. Medju slobodnim agentima nema igraca koji su neograniceno slobodni koji bi bili pojacanje za startnog igraca, a Jackson je jos zelen da bi igrao startera za koga nema adekvatne zamene.
Suma sumarum Divac je napravio sjajnu bazu, ali mora da uci od gresaka MIN i da shvati da tim samo sa klincima ne moze biti kompetitivan. Bez par iskusnijih "vodja" na terenu, bice samo prosek...

preterujete

pre 6 godina

Malo preterujete. Pa Filadelfija je uzimala 10 puta bolje pikove i imala mnogo talentovaniji tim pa opet bili najgori tim u ligi. Šta reći tek o talentu Minesote koja ima Taunsa i Viginsa a stigao i Batler? A opet niko ih ne uzima za ozbiljno. Daleko su Kingsi od ozbiljnog konkurenta i fali im mnooogo da bi uopšte igrali ravnopravno na zapadu a kamoli dobili ostale. Preterujete sa hvaljenjem ovogodišnjih pikova, zaista šta onda reći o Filadelfiji koja redovno uzima najbolje? Ako se priča o talentu nisu do kolena ni Lejkersima koji imaju Ingrama, Bola još nekoliko sjajnih i mnogo veće ime za privlačenje slobodnih agenata? Sve u svemu preterujete i ne verujem da će Kingsi moći nešto ozbiljnije da urade.

Mile

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.
(nista o nicemu, 25. jun 2017 09:26)

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...

a

pre 6 godina

@terenac Foks jedini prospekt? Hari Dzajls je bio najveci srednjoskolski talenat jos od Lebrona, ako vrati 80% forme, bice najbolji igrac s ovog drafta. Skal Labisijer koga su draftovali prosle godine je takodje bio najbolji srednjoskolac, a on je odlaskom Kazinsa poceo da kida, Badi Hild i WCS takodje odlicni. Imaju svetlu buducnost, ne brini ti za njih.

anti-reklamozder

pre 6 godina

mislim da je posao odradjen odlicno ako bi se danas gledali prospekti i kvaliteti igraca u odnosu na do sada pokazano u okvirima u kojima su do sada nastupali. medjutim ,odricanje od bugija zarad buducnosti fransize zasnovane na all in strategiji ,dakle ne postepeno uvodjenje igraca (poput filadelfijinog procesa, koje takodje tek treba da da rezultat) nego guranje svega pribavljenog u vatru plus badi hild od NO iz proslosezonskog trejda ,mislim da daje vece sanse za neuspeh u nba nego li obratno, jer treba ih disciplinovati i uigrati u nba okvirima sto gledano sveukupno mislim da zahteva brzo sazrevanje sa strane igraca u svakom pogledu (a kad je vecina mladih tesko da ima ko da bude kapiten u pravom smislu reci) a i tima kao celine.
ovaj koncept sakramenta me podseca na vujosevicev sistem od pre nekoliko godina sa skroz mladom ekipom. razlika je sto je partizan imao celu godinu da trenira vs no name aba ligasa uz mozda 3 ili 4 jace utakmice lokalno ,dok je kvalitet dolazio kroz evroligu a u nba nema niceg slicnog. rezultat je generacija gde svi igraci iz te generacije imaju ozbiljne nba ili evroligaske angazmane.
najkrace receno draft je kroz imena i namere uradjen odlicno ali mislim da su u pravu kada kazu da ce vecinu igraca "pojesti" nba ritam a i druge strani van terena.

50+

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

E kad ti nisi "vidio grdjeg igraca" onda je to sigurno tako, a narocito da nikad nije ubacio kad se lomilo, vidi se da pratis..

frosty

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...

drax

pre 6 godina

Mislim da je Sakramento uradio odlican posao barem su sada mladi bez zvezda pa ako gube onda to znaci da grade ekipu.Ja bih pokupio veterane kao sto su Bogut i Ron Artest veterani vrede zlata za mlade ekipe.

бураноид

pre 6 godina

Коначно могу да се надам нечему од мојих Кингса.Владе је одличан посао урадио на драфту.Следи нам још једна сезона покушавања да се уђе у плејоф,а онда се сезоне после тога нападају резултати.

antiDebil

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Botan je onaj Debelousti sto je potpisao briselski sporazum i tamo se obavezao da nece sprecavati kosovske saveze da ulaze u medjunarodne sportske organizacije, njega sigurno necemo zaboraviti !!!

Sto se ovoga toce Bogdan MORA da ode u Sakramento, a Fil Dzekson je verovatno jedan od najgorih GM u istoriji nba lige, kakav crni vizoonar !!

Mirko

pre 6 godina

Ајмо да не будемо нереални ко Гробари кад то нисмо и не оспоравамо оно што није спорно - стартног бека наше репрезентације, који је као и Тео растао од оспоравања и дискутабилне будућности до играча који је највише кошева дао у освајању титуле ЕЛ за Фенер, а десетак утакмица добио тројком у последњој секунди.
Сваки играч има свој пут и расте па је тако и Богдан млад играч који је тек пошао путевима славе.
Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ovakvi igraci nema sanse da ne budu pravi i u NBA!Jednostavno dolaze sa takvih univerziteta koji imaju veliki pedigre kada su igraci u pitanju ! Gledao sam ih sve , neverovatan talenat kome ce trebati vreme i neka blockbuster NBA allstar zvezda da ih poveze u razbijacki tim !Veoma pametno ,strategijski i vizionarski napravljeno mesto u salary cap!Bravo za Divca !Jedino sto je sad jasno da ce nas Bogdan tesko naci mesto na beku pored ovakvih igraca !

nista o nicemu

pre 6 godina

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...
(Mile, 25. jun 2017 11:24)

U svlacionici. Bije sudije.

akros

pre 6 godina

Odradio je odličan draft i ništa više. Sad, da li će se ovi pikovi valorizovati u odlične igrače - niko ne zna. Veća je šansa da će postati dobri igrači, nego loši, ali niko više ne može da tvrdi da draft donosi odličnog igrača; pošto većina deluju kao igrači u razvoju i sve će zavisiti od njihove radne etike/ ali jedna stvar je sigurna kako u NBA ne postoji jak tim bez veteranskog liderstva, a Sakramento to nema. Na primer, Minesota se nada da je to dobila u Džimiju Batleru, a Vriorsi su to dobili u Igiju, koji je bio MVP finala, osvajač zlatnih medelja na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu i važi za eltinog defanzivca i timskog igrača i neko je spomenuo njega, a da ne zna šta ovaj čovek znači i šta je doneo najboljem timu u NBA. Bogdan dolazi u tim koji nema velikih ambicija i za njega će biti problem da se pretvori u startera, s obzirom da je tu Badi Hild, koji je označen kao glavni igrač u timu i da to ne obećava puno minuta na poziciji beka, ali u nekoj eventualnoj small-ball postavci (koju bi Sacramento mogao da pokuša) mogao bi da profitira kao odlična trojka ukoliko se njegova igra u odbrani bude razvijala u onom pravcu u kojem se razvijala u igri Kleja Tompsona.

eugene

pre 6 godina

imaju 10 igraca koji su igrali 1 sezonu u nba ili su rukiji... to mu dodje kao malo iskusniji ncaa tim... bez 3 iskusna igraca sve je to tanko (isto kao i phoenix suns)... a za pocetak, neka udju play off... minesota prosle sezone je imala jos bolje mlade igrace, pa su od play off-a bili jako daleko...

Saša

pre 6 godina

Koje sve nebuloze mogu da se pročitaju u komentarima i to od likova koji nemaju pojma šta je draft i rebilding. Kažete da su Minesota i Filadelfija to isto uradile i ništa nisu postigle. Postigle su, kako nisu. Ne može to godinu dana da traje. Dovodiš igrače od 19 godina. GSW je isto uradio i gde je sada? Proces je sastoji u davanju ogromne minutaže rukijima sa rezultatom u drogom planu. Dovesti 2,3 veterana čiji je cilj prvenstveno mentorska. Onda nakon 2,3 godine kada se mladi igrači razviju, dovesti 2,3 dobra veterana i eto playoffa. Minesota je draftovala debile. Towns, Lavine, Wigins. Oni kada osete loptu u rukama, vide samo koš. Iako su kvalitetni igrači, tako ništa ne može. Čuj, Lejkersi imaju najbolje mlade. Taj Ingram ništa, ali ništa pokazao nije. Lonza je Fox uništio u medjusobnom duelu.

Topnik

pre 6 godina

Divac je napravio odilican posao trejaanjem destog picka za 15. i 20.Uzeo je podcjenjenog justina jacksona koji je sjajan suter i inteligentan igrac,ima odlican floater takoiđer,i gilesa kojeg bez obzira na ozljede vrijedi uzeti.

Aleks

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft
(Xoxo, 25. jun 2017 12:32)

To bi takodje bilo dobro, ali ja mislim da je ovo sto je napravio jos bolje. Giles je nevidjeni talenat, veruj mi. Monk ce biti odlican, takodje ali ako pricamo o talentu i potencijalu Giles je daleko bolji izbor.

Terenac

pre 6 godina

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.
(Predrag, 25. jun 2017 10:28)

Ista molba se odnosi i na tvoj komentar. Valja dodati da je to uradio nakon 78 dana raketiranja zemlje i pretnje da ce mu Beograd biti ravan kao sto.
Inace, ne znam zasto se ovi ruki igraci dizu u nebesa, Foks je tu jedini prospekt. Dati 8 miliona Kufosu i Templu je odluka za plakanje, jos kad vidim u timu imena poput Tolivera... ima tu jos dosta ciscenja...

durantulaokc

pre 6 godina

Dosad je bio očajan na draftu (ali je imao samo jedan koliko se sećam), ove godine je odradio ubedljivo najbolji posao. Sve najbolji igrači sa najboljih koledža. Izgleda se sledeće godine igra nba 2k sa kingsima

mister lister

pre 6 godina

Није тешко направити посао деценије у екипи која у тој деценији није видела плеј оф.

NastyB

pre 6 godina

Da bi bio GM u NBA moraš biti prvo „dalekovid“, imati strategiju budućnosti tima i da, naravno, budeš pragmatičan. Ma koliko bih želeo da grešim oni koji misle da se „otvara mesto Bogdanoviću“ ili ne prate NBA ili su navijački orjentisani. Treba videti ugovore koje ima Sakramento : http://www.basketball-reference.com/contracts/SAC.html Apsolutno jedino popunjeno mesto sa Badi Hildom i Garetom Templom je upravo ono na kojem je i Bogdan. Ako neko misli da će se Bogdan naigrati pored Hilda i Templa je jedino ako se Templ i, ako ostane, Evans prebace da igraju krila, što je POGUBNO pa Kingse. Da neko od njih dvojice čuva, na primer, Mela, LeBrona, Duranta, Batuma, Barnsa....
Ne sumnjam da će Divac, kao neko ko je pravi pragmatik, napravi mesto Bogdanu u timu čisto da bi malo „omirisao“ kako izgleda igrati u NBA, ali ako neko misli da će igrati više od 5 minuta po utakmici po trenutnom stanju, taj ili ne prati NBA ili je navijački opredeljen. Još ako zadrže MekLemora, tek tada se Bogdan neće naigrati.
Pustite to sa evroligom, tamo se igra potpuno drugačija košarka. I Bogdan i Teo su suviše matori da bi se prilagođavali tome. Bjelica je za obojicu doktor košarke pa ga nema nigde u kilavoj Minesoti. Samo malo manje navijačkog stava i realizma...

frosty

pre 6 godina

@O
Evo ti Jokic i KAT vec to mogu. Embid je slabiji sto se tice dodavanja ali mu isto baratanje loptom nije strano, dok Hoford iz Bostona deli asistencije jos odavno. Kazins je odlican centar, ali ga ti dizes u nebesa ko da je Dzabar ili Olajdzuvon.

Lord

pre 6 godina

Dzajls je klasa! Samo zdrav da bude.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ljubisa livac, 25. jun 2017 09:41)

On je bio moja zelja za San Antonio al pokupi ga Divac. Nevidneni talenat, ako ga povrede zaobidju ima jako avetlu buducnost u NBA.

Misa

pre 6 godina

Ako je ovo posao decenije sta su onda Timberwolvesi u zadnjih par sezona? Posao veka? Pa ti Timbrwolvsi i Fila su pravi pokazatelj da all-in u draft igrace ne vodi nikuda. Treba ti jedan iskusan ako ne i dva da ih vode i obrade da postanu sjajni igraci a to su Volvsi uradili sa Butlerom sada. U jednom momentu je ekipa imala 3 prva pika u svojoj postavi i dok je to izgledalo lepo na papiru ili ekranu u praksi je skroz drugacije bilo.

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

coki

pre 6 godina

nista o nicemu....lik davao po 30 poena prosecno kao klinac FMP-u u finalu i neko ga gura?Presao u Fener odigrao bio MVP Turske,u izboru za MVP Evrolige i neko ga gura?jel su i Teodosica gurali u CSKA i davali mu prostor ili jednostavno je bolji za klasu od igraca na njegovoj poziciji pa dobija vise minuta?Bogdanovicu niko ne pravi mesta u Sakramentu jer Kingsi i onako nemaju neku konkurenicu na poziciji 2 pa zato i dovode igraca,da te podsetim,Bjelica ima jednog igraca koji igra na istoj poziciji kao on u Minesoti i to veoma ispodprosecnog pa nije uspeo da se izbori za veliku minutazu konstantno,ali to ima veze sa njegovim karakterom koji je malo blag.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

DPolitika

pre 6 godina

draft, trejdu, šutera - ju anderstand ol, it iz tajm for cejndze...Dekejde dzob itd...

Tekst treba da je na Engleskom jeziku ili na Srpskom jeziku, meni svejedno. Ovako je na nekom srboengleskom kvazi kakav moze svako da pise kako hoce, Esperanto mozda :) ne nije ni on...

Komentar na neki tekst na primer ne mora da bude stritno po pravopisu i moze da bude i sa celavom latinicom kao ovaj moj ali tekst za koji je neko najcesce placen i objavljuje se javnom i nadasve zvanicno registrovanim nacionalnim medijima treba da ispuni neki kriterijum i da se bar zna na kom jeziku se pise...

Sta sad nemamo sutere u Srpskom jeziku, sta je sledece umesto centra "center" ili umesto lopte "bol"...."Suter je pogodio sa bolom kos" i tome slicne gluposti.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Najjaci su likovi sto negoduju koriscenje engleskih rijeci... A ono u jeziku imamo jedno 5% anglicizama. Mislim, da li govorite npr. "proces", ili imate neku drugu rijec za to? Dalje... Jezik je zivo tkivo i mijenja se.
Ako vama to smeta, vi fino pocnite da izucavate neke srednjevjekovne spise pa se vratite jeziku vasih predaka.

mile

pre 6 godina

@nista ni o cemu
Jel ti moras svoje frustracije prema Partizanu da ispoljavas na svakoj vesti, i na onima koje s Partizanom nemaju nikakve veze? Razmisli sine o svom, zivotu malo i spusti se na zemlju. Stvarno preterujes. Ova mrznja prema bivsim igracima i trenerima tebi omrazenog kluba je smesna, i polako prelazi u paranoju.

Mirko

pre 6 godina

Све је ово ризик, али да је добро испланирао и реализовао итекако јесте - саака му част. Највише ми је драго што су му се сви смејали а он је на крају сабио драфт. Треба доста даму за овакву акцију, јер је и његова функција у Кингсима била у опасности.
А то је карактеристика шампиона, да будеш најбољи кад је најтеже - зар не?
???
Истина, време ће показати али свакако овде не може пуно да се погреши. Биће проблем за три године кад постану ФА и затраже пуно више пара, али отом-потом.
Концепција игре и тима је сада више него респектабилна.

sasa

pre 6 godina

(Divos, 25. jun 2017 12:46)
A sta ako ne dohvate taj minimun salari kap-a, jel placaju penale?
Bezveze je da dovode neke igrace i preplacuju ih, posle ih ne mogu zameniti ni za sta dobro i zarobljeni su sa njima. Bilo bi dobro da potpisu tea da bude mentor tom klncu sa drafta. Ne znam kog bi mogli free agenta da potpisu jos?

aco

pre 6 godina

Nista ne garantuje da ce 15. i 20. pik biti kvalitetni igraci, pa ni 5. pik. Jokic je izabran u drugom krugu, pa je bio 3 najkorisniji ruki. Bogdan ce biti medju najboljim rukijima, a za dve - tri godine ce biti dobar NBA igrac.

a

pre 6 godina

@xoxo Dzajls ako se bar malo vrati bice bolji tri puta od Monka, pricam za ucinak posto ne igraju istu poziciju. Kari je sam vukao Dejvidson na ncaa turniru, Monk nije toliki talenat. A plus, dobili su i Dzastina Dzeksona za tog pika, a on isto kida.

bokelj

pre 6 godina

Pitanje minimalnog seleri kepa se lako rješava. Prva opcija je da preuzmete neke loše ugovore od timova koji žele da ih se oslobode, i naplatite to adekvatnim pikom za neki budući draft. Naravno, tu treba voditi računa o svojim projekcijama - koje sezone krećete agresivno napred. U slučaju Sakramenta, ja bih bio spreman da prihvatim loše ugovore koji traju maksimalno 2 godine. Ako nema odogvarajućih ovakvih ugovora koji se mogu naplatiti budućim pikovima - jednostavno potpišete velike jednogodišnje ugovore s igračima koji te pare ne bi mogli zaraditi ni za tri godine. Po meni, Sakramento ove godine treba da ide isključivo s mladima,i tankuje, a, ako napredak trojice-četvorice igrača bude vrlo dobar - već sljedeće sezone da krene u dovođenje jakih slobodnih igrača.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Koliko sam pratio NBA, Kingse su svih ovih godina sprjecavale povrede za bar taj PO.
A u jednom trenu su imali respektabilnu NBA petorku, sve sa nekad visokim pikovima, boljim nego ovi danas, pa nista.
Tako da nesto ne vjerujem da u USA vlada neko veliko postovanje i pokajanje jer sad imaju 5. i tamo nekog 15....

Mikii

pre 6 godina

Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.
(Mirko, 25. jun 2017 12:35)

Veruj, decak, da nece. Bogdanovic je toliko precenjen igrac, da mi je mrsko da uopste zapocinjem pricu na tu temu. To ti je kao Mitrovic, Markovic, Grujic & co u fudbalu. Mnogo price o njima je ovde bilo, previse. I onda su svi oni koji su ih hvalili, poceli da pljuju. To tako ide. Pustite da vreme i NBA pokazu ko je u pravu.

DPolitika

pre 6 godina

@Kralj Beljo

Rec proces vuce korene od latinske reci "processio"

Jedno je usvojiti neki nov termin u jezik ako vec ne postoji a drugo je koristiti neke nove reci za vec poznate reci koje su odavno u upotrebi...

Usput Engleski jezik i nije bas neki dobar primer ucenja sta je starije jaje ili kokoska jer najveci broj reci u Engleskom jeziku vuce korene iz latinskog, grckog, arapskog, nemackog, francuskog i sankrita.

Tako da i Englezi su masu reci preuzeli iz drugih jezika i prilaogdili je sebi medjutim to ne znaci da ce za vec postojece reci preuzimati opet i nanovo uciti nove reci umesto postojecih.

To isto vazi i za nas jezik i nema nikakve veze sa time da li to nekom smeta ili ne vec sa osnovnim znanjem i razumevanjem jezika.

Ako ne znas Engleski jezik tada imas problema sa prevodjenjem pa se javljaju gluposti kao "suter" i slicno. Da si znao da prevedes imao bi nase adekvatne reci za sve termine iz teksta. Za one kojima nije jasno sat znace dao bi pak dodatna objasnjenja terminologije.

Jedno je usvojiti Englesku rec a drugo znati da istu rec prevedes.

Sve ovo napisano vazi za sve jezike generalno.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

nista o nicemu

pre 6 godina

Evo ga opet ovaj "nista o nicemu" sto uvek ima da kaze "nista" o svacemu!!! Uzas kakav negativan lik!
(Phobos, 25. jun 2017 09:33)

Argumentuj sta sam netacno rekao, osim ako ne prozivas cisto iz zabave. Oh wait, iz zabave je, ne mozes da napravis kontra argument.

anti-reklamozder

pre 6 godina

@sloba
od mene plus za komentar , zanimljivo glediste.
meni opet deluje da ovakav pristup u danasnjem nba ne funkcionise,mislim da u ovim razmerama nista slicno nije ni uradjeno. kontra glediste sa stanovista gsw npr (koji je core ekipe opet pravio godinama I dodatkom durenta postao nedodirljiv jos nekoliko godina sigurno) je da I nema nekog drugog izbora jer su karte za finale sledecih par sezona vec podeljen pa je sigurno dobar pristup izgraditi mlad konkurentan tim koji ce pun potencijal dostici kroz nekoliko godina. zanimljivo ce medjutim biti pratiti minesotu ,sikserse I evo sad sakramento koji se vrte oko ,u sustini,iste ideje ali razlicitim pristupima. meni deluje da sakramento najvise tu rizikuje I da ,jos jednom kazem,u ovakvom nba kakav je danas ,ima male sanse da napravi tim koji ce konkurisati za plejof.

Boris

pre 6 godina

(Mikii, 25. jun 2017 12:51)

Da li je realno da ti uporedjujes bilo kojeg naseg vrhunskog kosarkasa, u ovom slucaju jednog od najboljih igraca osvajaca Evrolige sa likovima koji ne mogu da igraju fudbal ni u prosecnim evropskim timovima, a kamoli da prismrde nekoj bitnoj ulogi u finalu LS?
I onda kao ti neces da ulazis u raspavu? Pa ni ne treba druze, toliko ti je glup komentar da si vec sve rekao i pokazao koliko se ne razumes u kosarku...

morao sam... zicer

pre 6 godina

Generacija sa Divcem, Krisom Veberom, Predragom Stojakovićem, Majkom Bibijem, Hidom Turkoluom, Dagom Kristijem, Majkom Bibijem, koja je izgubila u

Zaboravili ste Majka Bibija...

Xoxo

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft

Xoxo

pre 6 godina

@a..... Covek je masina najbolji sut ubedljivo na draftu. Slazem se da je Monk malo losiji u odbranu ali isti kao on iz koledza je bio Curry. Bez pozicije nije ni 1 ni 2 a vidi sada! Mnogo bolje resenje od igraca bez kolena i proseka. I buddy Ima 24 god covek je to sto jeste. Monk ce biti zver veruj mi! Monk ima 19 god!

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...
(frosty, 25. jun 2017 11:24)

Procitaj tekst, citirao sam iz teksta sa sajta.

Mirko

pre 6 godina

(Zicco, 25. jun 2017 14:21)

U pravu si, ali nisam pogrešio nego nisam ulazio baš u detalje, ali sam napisao: "Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом." A to što sad oni mogu da izaberu i niže plasirane igrače to je već druga stvar,
lista postoji i oko nje se načelno slože svi timovi u ligi odnosno NBA commisioner, naravno to ne menja stvar da neki klub može da izabere i niže postavljenog igrača na listi.

nista o nicemu

pre 6 godina

Kingsi su do dolaska Divca, Pedje i Vebera bili ispodprosecna ekipa, be znam zasto se uporno potencira da se klub vraca u sam krem NBA. Oni nikad nisu bili krem, kao Verder u fudbalu recimo, sampioni jedne sezone i to je to. Zna se ko je krem, A Kingsi svakako to nisu.

Ne vodi Divac glavnu rec, vodi je gazda, tako da Divac moze da se oceni jednom jakom trojkom na skali od 1 do 5

njoke

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....

Fred

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Koga briga za Kosovo danas, da li se i dalje zamlacujete time...

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

Bolje

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.

Predrag

pre 6 godina

@Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.

Danilo

pre 6 godina

I kao igrač Divac je uvek bio mnogo veći potencijal od onoga što je realno pružao na terenu.
Sećam se kako je za njega u NBA časopisu napisano: " ...typical underachiever with flashes of brilliance..."
Tako mi se čini da će proći i njegova menadžerska karijera.
Sve je ovo lepo na papiru i obećava.Mladi talentovani igrači, i naš Bogdan, te niski ugovori.

Međutim,Zapad je surovo jak, do mesta u plej-ofu dug je put, a bez jedne ozbiljne zverke koja ima 25+ na svakoj utakmici nema tu 'leba.

nista o nicemu

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.

Mikii

pre 6 godina

Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.
(Mirko, 25. jun 2017 12:35)

Veruj, decak, da nece. Bogdanovic je toliko precenjen igrac, da mi je mrsko da uopste zapocinjem pricu na tu temu. To ti je kao Mitrovic, Markovic, Grujic & co u fudbalu. Mnogo price o njima je ovde bilo, previse. I onda su svi oni koji su ih hvalili, poceli da pljuju. To tako ide. Pustite da vreme i NBA pokazu ko je u pravu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Evo ga opet ovaj "nista o nicemu" sto uvek ima da kaze "nista" o svacemu!!! Uzas kakav negativan lik!
(Phobos, 25. jun 2017 09:33)

Argumentuj sta sam netacno rekao, osim ako ne prozivas cisto iz zabave. Oh wait, iz zabave je, ne mozes da napravis kontra argument.

anti-reklamozder

pre 6 godina

mislim da je posao odradjen odlicno ako bi se danas gledali prospekti i kvaliteti igraca u odnosu na do sada pokazano u okvirima u kojima su do sada nastupali. medjutim ,odricanje od bugija zarad buducnosti fransize zasnovane na all in strategiji ,dakle ne postepeno uvodjenje igraca (poput filadelfijinog procesa, koje takodje tek treba da da rezultat) nego guranje svega pribavljenog u vatru plus badi hild od NO iz proslosezonskog trejda ,mislim da daje vece sanse za neuspeh u nba nego li obratno, jer treba ih disciplinovati i uigrati u nba okvirima sto gledano sveukupno mislim da zahteva brzo sazrevanje sa strane igraca u svakom pogledu (a kad je vecina mladih tesko da ima ko da bude kapiten u pravom smislu reci) a i tima kao celine.
ovaj koncept sakramenta me podseca na vujosevicev sistem od pre nekoliko godina sa skroz mladom ekipom. razlika je sto je partizan imao celu godinu da trenira vs no name aba ligasa uz mozda 3 ili 4 jace utakmice lokalno ,dok je kvalitet dolazio kroz evroligu a u nba nema niceg slicnog. rezultat je generacija gde svi igraci iz te generacije imaju ozbiljne nba ili evroligaske angazmane.
najkrace receno draft je kroz imena i namere uradjen odlicno ali mislim da su u pravu kada kazu da ce vecinu igraca "pojesti" nba ritam a i druge strani van terena.

Mau Mau

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
Imaš jednu rečenicu u Briselskom sporazumu u kojoj se Srbija obavezuje da neće sprečavati učlanjene kosovskih sportskih organizacija u svetske i evropske asocijacije. Šta ti znaš, samo to da prospeš svoj karakter.

Xoxo

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft

Kriik

pre 6 godina

Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Ti si čudo!

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Odličan posao Divca, sada sve zavisi od tih igrača da li će ispuniti svoj potencijal... Što se tiče Bogdana, pa on ako sad ode imaće možda i 25 minuta po utakmici, igraće bez pritiska i eto šanse da se nametne... koliko mu je samo značilo to što je igrao i pleja u jednom delu karijere... Bogdan mora da radi na kontroli lopte... to je jedina prosečna stavka kod njega, sve ostalo je iznad prolaznih ocena.

AMG

pre 6 godina

Lako moguce. Za Foxa se znalo da dolazi, ali dolazak 20. pika Dzajlsa me je odusevio. Zlatna koka drafta, nazalost ima problema sa koljenima, ali valjda ga nece mnogo omesti. Raskid sa Bugijem je odlicna stvar, lik je trazio 200miliona za 5 sezona, a sad je seleri kep prodisao, rijesio se nepotrebnih igraca, i otvorio Bogdanu mjesto, ionako im treba pravi trojkas. Vec to sad moze da bude fina play off ekipica. Po meni uz Charlote i Minesotu pobjednici drafta.

Mirko

pre 6 godina

Ајмо да не будемо нереални ко Гробари кад то нисмо и не оспоравамо оно што није спорно - стартног бека наше репрезентације, који је као и Тео растао од оспоравања и дискутабилне будућности до играча који је највише кошева дао у освајању титуле ЕЛ за Фенер, а десетак утакмица добио тројком у последњој секунди.
Сваки играч има свој пут и расте па је тако и Богдан млад играч који је тек пошао путевима славе.
Опростимо му оно климање главом ипак је он био мало напаљени клинац, али ће тек да радује нас Србе у годинама које долазе.

NastyB

pre 6 godina

Da bi bio GM u NBA moraš biti prvo „dalekovid“, imati strategiju budućnosti tima i da, naravno, budeš pragmatičan. Ma koliko bih želeo da grešim oni koji misle da se „otvara mesto Bogdanoviću“ ili ne prate NBA ili su navijački orjentisani. Treba videti ugovore koje ima Sakramento : http://www.basketball-reference.com/contracts/SAC.html Apsolutno jedino popunjeno mesto sa Badi Hildom i Garetom Templom je upravo ono na kojem je i Bogdan. Ako neko misli da će se Bogdan naigrati pored Hilda i Templa je jedino ako se Templ i, ako ostane, Evans prebace da igraju krila, što je POGUBNO pa Kingse. Da neko od njih dvojice čuva, na primer, Mela, LeBrona, Duranta, Batuma, Barnsa....
Ne sumnjam da će Divac, kao neko ko je pravi pragmatik, napravi mesto Bogdanu u timu čisto da bi malo „omirisao“ kako izgleda igrati u NBA, ali ako neko misli da će igrati više od 5 minuta po utakmici po trenutnom stanju, taj ili ne prati NBA ili je navijački opredeljen. Još ako zadrže MekLemora, tek tada se Bogdan neće naigrati.
Pustite to sa evroligom, tamo se igra potpuno drugačija košarka. I Bogdan i Teo su suviše matori da bi se prilagođavali tome. Bjelica je za obojicu doktor košarke pa ga nema nigde u kilavoj Minesoti. Samo malo manje navijačkog stava i realizma...

nista o nicemu

pre 6 godina

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...
(Mile, 25. jun 2017 11:24)

U svlacionici. Bije sudije.

DPolitika

pre 6 godina

draft, trejdu, šutera - ju anderstand ol, it iz tajm for cejndze...Dekejde dzob itd...

Tekst treba da je na Engleskom jeziku ili na Srpskom jeziku, meni svejedno. Ovako je na nekom srboengleskom kvazi kakav moze svako da pise kako hoce, Esperanto mozda :) ne nije ni on...

Komentar na neki tekst na primer ne mora da bude stritno po pravopisu i moze da bude i sa celavom latinicom kao ovaj moj ali tekst za koji je neko najcesce placen i objavljuje se javnom i nadasve zvanicno registrovanim nacionalnim medijima treba da ispuni neki kriterijum i da se bar zna na kom jeziku se pise...

Sta sad nemamo sutere u Srpskom jeziku, sta je sledece umesto centra "center" ili umesto lopte "bol"...."Suter je pogodio sa bolom kos" i tome slicne gluposti.

who cares

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK. 
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)
E pa stvarno izmisljanjima nikad kraja,odakle ti pa to, Divac je bio predsednik OKS, i OKS se u to vreme ostro protivio i trazio podrsku od drugih nacionalnih olimpijskih komiteta da neglasaju za ulazak Kosova u Mok, i na kraju je kritikovao drzavu da im nije dala dovoljnu podrsku. Ne moze OKS i Divac da resi problem koji su napravali gomila korumpiranih politicara, jer Divac potpisao i Briselski sporazum? Zaista toliko izmisljotina o ovom coveku zlih da je to strasno, a covek je pokusavao ovde nesto da pokrene, promeni, odmah cim se povukao mogao je ostane da radi kao menadzer u Kingsima, ali nije hteo, dosao je u Srbiji, nakon vise godina i stalnog blacenja po medijima otisao nazad u Ameriku, gde iako ga kritikuju za poneki potez u Sakramentu ipak su ga docekali oberucke da bude generalni menadzer kad je dosao. Ali botovi ne prestaju da ga pljuju i dalje.

xxx

pre 6 godina

zna Divac sta radi....uvek je znao i kad je prelazio iz Sloge pre 30tak godina,dosli iz Zvezde,dogovorili se sve,svracaju ujutru po njega kad on kaze..eeee idem u Partizan,cekaj stani...elem,dobio je isto para ali i video rikorder,sto je u to vreme bilo..ohohooo,kao i par video kaseta sa pornicima,ima jos dosta zanimljivih stvari iz Vladovog....kao kad je ucestvovao na aukciji dece u Svajcarskoj i tu kupuo malu Petru koja je veoma intilegtno dete..Vlade Divac...ni boljeg kosarkasa ni veceg foliranta i prevaranta....
(njoke, 25. jun 2017 10:36). Nije za tebe internet...

Terenac

pre 6 godina

Molim Vas da ne obmanjujete javnost. Za Kosovo se obratite Slobodanu Milosevicu koji je sa Kosova povukao vojsku, policiju i sve organe drzavne uprave.
(Predrag, 25. jun 2017 10:28)

Ista molba se odnosi i na tvoj komentar. Valja dodati da je to uradio nakon 78 dana raketiranja zemlje i pretnje da ce mu Beograd biti ravan kao sto.
Inace, ne znam zasto se ovi ruki igraci dizu u nebesa, Foks je tu jedini prospekt. Dati 8 miliona Kufosu i Templu je odluka za plakanje, jos kad vidim u timu imena poput Tolivera... ima tu jos dosta ciscenja...

Mile

pre 6 godina

Divcu jedno veliko hvala jer otvara Bogdanu vrata, ucinio mu je Zeljko, a sad i Vlade. On je talentovan, a oni su ga pogurali i mislim da se nikome do sada nije ovako otvaralo u karijeri, ne umanjujem njegove zasluge, on je fantastican igrac, ali mu zaista cine. Bilo bi lepo da napravi karijeru role player kao Bojan Bogdanovic, za vise trebace strece. Pozdrav Divcu, i srecno Bogdanu od Zvezdasa.
(nista o nicemu, 25. jun 2017 09:26)

A gde je tu Dule koji ga je stvorio? Od igrača koji je bio van protokola kod Vlade Jovanovića do nekoga ko je uzimao šuteve za pobedu protiv CSKA i Makabija za manje od godinu dana...

Kralj Beljo

pre 6 godina

Koliko sam pratio NBA, Kingse su svih ovih godina sprjecavale povrede za bar taj PO.
A u jednom trenu su imali respektabilnu NBA petorku, sve sa nekad visokim pikovima, boljim nego ovi danas, pa nista.
Tako da nesto ne vjerujem da u USA vlada neko veliko postovanje i pokajanje jer sad imaju 5. i tamo nekog 15....

Orao

pre 6 godina

Divac je svetski lik, faca. I očito da je i Amerima dobar kad je na ovako visokoj poziciji. Nama naravno, nije dobar. Ništa čudno, uspeh kod nas ne prolazi.

бураноид

pre 6 godina

Коначно могу да се надам нечему од мојих Кингса.Владе је одличан посао урадио на драфту.Следи нам још једна сезона покушавања да се уђе у плејоф,а онда се сезоне после тога нападају резултати.

coki

pre 6 godina

nista o nicemu....lik davao po 30 poena prosecno kao klinac FMP-u u finalu i neko ga gura?Presao u Fener odigrao bio MVP Turske,u izboru za MVP Evrolige i neko ga gura?jel su i Teodosica gurali u CSKA i davali mu prostor ili jednostavno je bolji za klasu od igraca na njegovoj poziciji pa dobija vise minuta?Bogdanovicu niko ne pravi mesta u Sakramentu jer Kingsi i onako nemaju neku konkurenicu na poziciji 2 pa zato i dovode igraca,da te podsetim,Bjelica ima jednog igraca koji igra na istoj poziciji kao on u Minesoti i to veoma ispodprosecnog pa nije uspeo da se izbori za veliku minutazu konstantno,ali to ima veze sa njegovim karakterom koji je malo blag.

preterujete

pre 6 godina

Malo preterujete. Pa Filadelfija je uzimala 10 puta bolje pikove i imala mnogo talentovaniji tim pa opet bili najgori tim u ligi. Šta reći tek o talentu Minesote koja ima Taunsa i Viginsa a stigao i Batler? A opet niko ih ne uzima za ozbiljno. Daleko su Kingsi od ozbiljnog konkurenta i fali im mnooogo da bi uopšte igrali ravnopravno na zapadu a kamoli dobili ostale. Preterujete sa hvaljenjem ovogodišnjih pikova, zaista šta onda reći o Filadelfiji koja redovno uzima najbolje? Ako se priča o talentu nisu do kolena ni Lejkersima koji imaju Ingrama, Bola još nekoliko sjajnih i mnogo veće ime za privlačenje slobodnih agenata? Sve u svemu preterujete i ne verujem da će Kingsi moći nešto ozbiljnije da urade.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Najjaci su likovi sto negoduju koriscenje engleskih rijeci... A ono u jeziku imamo jedno 5% anglicizama. Mislim, da li govorite npr. "proces", ili imate neku drugu rijec za to? Dalje... Jezik je zivo tkivo i mijenja se.
Ako vama to smeta, vi fino pocnite da izucavate neke srednjevjekovne spise pa se vratite jeziku vasih predaka.

Aca86

pre 6 godina

On pokusava ponovo da izgradi ekipu, a resio se superstar centra koji je los po hemiju u ekipi. Realno, ovo je sasvim logican potez, a zaista im treba neko iskusan sa dobrom radnom etikom da se na njega ugledaju. Nije ovo menadzer pa da se uzimaju igraci, mora se stvoriti I dobra atmosfera kao I na svakom poslu.

Groyd

pre 6 godina

Kakva analiza, kakva priča. Pa danasnji klinci u višim razredima osnovne škole ne pročitaju ovoliko za celo polugodište. Od svega se napravila filozofija...

ranco

pre 6 godina

Заиста ми није јасно то потенцирање Казинса, типични сивоња без мозга у глави, таквих играча је на стотине, имају статистику, али немају дух побједника. Око њих се не прави екипа. То је дивчев најбољи потез

Saša

pre 6 godina

Koje sve nebuloze mogu da se pročitaju u komentarima i to od likova koji nemaju pojma šta je draft i rebilding. Kažete da su Minesota i Filadelfija to isto uradile i ništa nisu postigle. Postigle su, kako nisu. Ne može to godinu dana da traje. Dovodiš igrače od 19 godina. GSW je isto uradio i gde je sada? Proces je sastoji u davanju ogromne minutaže rukijima sa rezultatom u drogom planu. Dovesti 2,3 veterana čiji je cilj prvenstveno mentorska. Onda nakon 2,3 godine kada se mladi igrači razviju, dovesti 2,3 dobra veterana i eto playoffa. Minesota je draftovala debile. Towns, Lavine, Wigins. Oni kada osete loptu u rukama, vide samo koš. Iako su kvalitetni igrači, tako ništa ne može. Čuj, Lejkersi imaju najbolje mlade. Taj Ingram ništa, ali ništa pokazao nije. Lonza je Fox uništio u medjusobnom duelu.

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...
(frosty, 25. jun 2017 11:24)

Procitaj tekst, citirao sam iz teksta sa sajta.

O

pre 6 godina

Za ovog pametnog koji kaze da ima stotine centara kao kazins,ja tvrdim da nikada nije postojao centar talentovan kao kazins.Ima sve,unutrasnju igru,snagu,okretnost,sutira iz svih pozicija cak i trojke,deli asistencije i vodi loptu kao plej.Ja nikada nisam video nijednog drugog centra da radi krosovere.Takav talenat na centarskoj poziciji nije postojao nikada ranije.Sad sto je on rupa u glavi,ne mozes osporavati da je beskrajno talentovan.

Xoxo

pre 6 godina

@a..... Covek je masina najbolji sut ubedljivo na draftu. Slazem se da je Monk malo losiji u odbranu ali isti kao on iz koledza je bio Curry. Bez pozicije nije ni 1 ni 2 a vidi sada! Mnogo bolje resenje od igraca bez kolena i proseka. I buddy Ima 24 god covek je to sto jeste. Monk ce biti zver veruj mi! Monk ima 19 god!

drax

pre 6 godina

Mislim da je Sakramento uradio odlican posao barem su sada mladi bez zvezda pa ako gube onda to znaci da grade ekipu.Ja bih pokupio veterane kao sto su Bogut i Ron Artest veterani vrede zlata za mlade ekipe.

Sloba

pre 6 godina

@anti-reklamozder: dobra analiza, ali mislim da propustas jednu stvar - Divac je birao igrace za koje vazi da su dobri timski igraci i za koje se nada da ce imati dobru hemiju u svlacionici. Naravno, svi su jos mladi, i pitanje je kako ce izdrzati pod NBA pritiskom, ali na slicnu foru je Ainge napravio dobru ekipu u Bostonu. Cousins se ispostavio kao problematican covek, sklon konfliktima, odlicne fizikalije, ali slaba kosarkaska inteligencija. Sa novim jezgrom, imaju sanse da naprave tim koji je vise od skupa pojedinaca.

Gospodin Pendula

pre 6 godina

Ovakvi igraci nema sanse da ne budu pravi i u NBA!Jednostavno dolaze sa takvih univerziteta koji imaju veliki pedigre kada su igraci u pitanju ! Gledao sam ih sve , neverovatan talenat kome ce trebati vreme i neka blockbuster NBA allstar zvezda da ih poveze u razbijacki tim !Veoma pametno ,strategijski i vizionarski napravljeno mesto u salary cap!Bravo za Divca !Jedino sto je sad jasno da ce nas Bogdan tesko naci mesto na beku pored ovakvih igraca !

sasa

pre 6 godina

(Divos, 25. jun 2017 12:46)
A sta ako ne dohvate taj minimun salari kap-a, jel placaju penale?
Bezveze je da dovode neke igrace i preplacuju ih, posle ih ne mogu zameniti ni za sta dobro i zarobljeni su sa njima. Bilo bi dobro da potpisu tea da bude mentor tom klncu sa drafta. Ne znam kog bi mogli free agenta da potpisu jos?

antiDebil

pre 6 godina

Glasao je za ulazak Kosova u MOK.
Nemojte to nikad zaboraviti.
(JocaBoca, 25. jun 2017 09:40)

Botan je onaj Debelousti sto je potpisao briselski sporazum i tamo se obavezao da nece sprecavati kosovske saveze da ulaze u medjunarodne sportske organizacije, njega sigurno necemo zaboraviti !!!

Sto se ovoga toce Bogdan MORA da ode u Sakramento, a Fil Dzekson je verovatno jedan od najgorih GM u istoriji nba lige, kakav crni vizoonar !!

aco

pre 6 godina

Nista ne garantuje da ce 15. i 20. pik biti kvalitetni igraci, pa ni 5. pik. Jokic je izabran u drugom krugu, pa je bio 3 najkorisniji ruki. Bogdan ce biti medju najboljim rukijima, a za dve - tri godine ce biti dobar NBA igrac.

Mirko

pre 6 godina

Draft, franšiza, trejd, pik...!!!! Može li neko da prevede ovaj tekst?
(gigatrend, 25. jun 2017 11:15)

Хехе, ај да пробам ...
?Драфт - Годишњи Избор младих играча.
?Франшиза - Тим у финансијском и власничком смислу, који може да промени град па и име клуба а задржи претходне трофеје и историјат.
?Трејд - буквално Замена, једног или више играча на које клуб има право за оне који им више требају, или за места у будућем Драфту на Пикове, како је Дивац урадио мењајући Казинса за,између осталог и пикове.
?Пик (на Драфту) - место будућег младог играча НБА тимова,који долазе махом са америчких универзитета и европских и других клубова, а означава његов процењени квалитет - први је најбољи,други иза њега итд.
Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом.
Зато постоји тзв.тенковање где тимови намерно губе да би добили "високи " пик на следећем драфту.

Mirko

pre 6 godina

(Zicco, 25. jun 2017 14:21)

U pravu si, ali nisam pogrešio nego nisam ulazio baš u detalje, ali sam napisao: "Право на пикове се добија годишњом лутријом и позицијом тима у претходној сезони,па тако најслабији добијају први пик и тако редом." A to što sad oni mogu da izaberu i niže plasirane igrače to je već druga stvar,
lista postoji i oko nje se načelno slože svi timovi u ligi odnosno NBA commisioner, naravno to ne menja stvar da neki klub može da izabere i niže postavljenog igrača na listi.

12

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

Bogdanovic je mnogo puta ubacivao poene kad je bilo vazno. Ti posto kazes da nije, znaci da nisi pratio nista od njegove dosadasnje karijere. On je Feneru doneo 6,7 pobeda kosevima u zadnjoj sekundi. Kup prosle godine, pa i sad titulu Turske ove. Ove godine je predvodio Fener do titule Evrolige, bez njega su se raspadali.
Niko od njega ne ocekuje cudo, ne znam ko ti je to rekao. On u NBA moze da bude solidna opcija sa klupe i to je to. Od kad se ocekuje cudo od igraca uzetog pri kraju prve runde drafta?

mile

pre 6 godina

@nista ni o cemu
Jel ti moras svoje frustracije prema Partizanu da ispoljavas na svakoj vesti, i na onima koje s Partizanom nemaju nikakve veze? Razmisli sine o svom, zivotu malo i spusti se na zemlju. Stvarno preterujes. Ova mrznja prema bivsim igracima i trenerima tebi omrazenog kluba je smesna, i polako prelazi u paranoju.

a

pre 6 godina

@terenac Foks jedini prospekt? Hari Dzajls je bio najveci srednjoskolski talenat jos od Lebrona, ako vrati 80% forme, bice najbolji igrac s ovog drafta. Skal Labisijer koga su draftovali prosle godine je takodje bio najbolji srednjoskolac, a on je odlaskom Kazinsa poceo da kida, Badi Hild i WCS takodje odlicni. Imaju svetlu buducnost, ne brini ti za njih.

frosty

pre 6 godina

@nista o nicemu
Cim pises o "kremu" znaci da nisi nimalo objektivan.

Vlasnik se pita dosta ali posle cele sage sa bugijem, koja im je napravila na pocetku dosta negativne reklame, covek se lepo povukao i pustio Divca da radi svoj posao. Svi se slazu da je ovaj drfat dobro uradio i da je na kraju trejd za Kazinsa bila dobra stvar sem tebe. Samo si ti pametan...

mister lister

pre 6 godina

Није тешко направити посао деценије у екипи која у тој деценији није видела плеј оф.

eugene

pre 6 godina

imaju 10 igraca koji su igrali 1 sezonu u nba ili su rukiji... to mu dodje kao malo iskusniji ncaa tim... bez 3 iskusna igraca sve je to tanko (isto kao i phoenix suns)... a za pocetak, neka udju play off... minesota prosle sezone je imala jos bolje mlade igrace, pa su od play off-a bili jako daleko...

50+

pre 6 godina

Šta će uraditi Divac veliko je pitanje, dosta je tu stvari koje treba da se poklope da bi ekipa bila dobra. Ali jedno pitanje kod mene se nikad nije postavljalo, a to je kakav je igrač Bogdan Bogdanović. To je jedna vezara, tremaš koji odigra jednu utakmicu odlično, onda 2 pojma nema, ja ne znam kad je on ubacio poene kad je baš bilo važno. Znači nisam vidio grđeg igrača a od kojeg se očekuje da bude čudo.
(Bolje, 25. jun 2017 10:21)

E kad ti nisi "vidio grdjeg igraca" onda je to sigurno tako, a narocito da nikad nije ubacio kad se lomilo, vidi se da pratis..

Extream

pre 6 godina

Divac bi napravio posao decenije kada bi mogao ovu ekipu da nadogradi sa iskusnim i kvalitetnim igracima. Draftovali su dobre igrace, ali falice im jako mnogo da bi postali PO tim u narednih par godina. Pre svega imace veliki problem na poziciji playa, jer draftovanjem 2 ozbiljna prospekta (od kojih je izvesno da ce FOX biti franchise player), zatvorili su mogucnost da uzmu kvalitetnog playa koji bi bio mentor Fox-u. Na primer D-Rose je free agent, a po stilu je slican Fox-u. Ali to sada pada u vodu, jer ne bi mogli nikako da rasporede minute za 3 igraca, a da svi budu zadovoljni.
Po meni prvi potez Divca bi sada morao da bude da pojuri ozbiljnog visokog igraca, pre svega Ibaku ili Milsapa. Jako kvalitetni i iskusni igraci koji bi bili mentori Giles-u. Za poziciju centra uzeti nekog veterana tipa Bogut ili pak Hibbert (sumnjam da bi ovaj drugi igrao, ali pre svega mentorska uloga za CS i Papagianisa). Poziciju beka bi zatvorili sa Bogdanom, gde bi bili sve mladi igraci, ali bi bili dosta kvalitetni na tom delu terena i tu dolaze do velikog problema u rosteru sledece sezone. I dolazimo do problema. Medju slobodnim agentima nema igraca koji su neograniceno slobodni koji bi bili pojacanje za startnog igraca, a Jackson je jos zelen da bi igrao startera za koga nema adekvatne zamene.
Suma sumarum Divac je napravio sjajnu bazu, ali mora da uci od gresaka MIN i da shvati da tim samo sa klincima ne moze biti kompetitivan. Bez par iskusnijih "vodja" na terenu, bice samo prosek...

frosty

pre 6 godina

@O
Evo ti Jokic i KAT vec to mogu. Embid je slabiji sto se tice dodavanja ali mu isto baratanje loptom nije strano, dok Hoford iz Bostona deli asistencije jos odavno. Kazins je odlican centar, ali ga ti dizes u nebesa ko da je Dzabar ili Olajdzuvon.

Mirko

pre 6 godina

Све је ово ризик, али да је добро испланирао и реализовао итекако јесте - саака му част. Највише ми је драго што су му се сви смејали а он је на крају сабио драфт. Треба доста даму за овакву акцију, јер је и његова функција у Кингсима била у опасности.
А то је карактеристика шампиона, да будеш најбољи кад је најтеже - зар не?
???
Истина, време ће показати али свакако овде не може пуно да се погреши. Биће проблем за три године кад постану ФА и затраже пуно више пара, али отом-потом.
Концепција игре и тима је сада више него респектабилна.

Topnik

pre 6 godina

Divac je napravio odilican posao trejaanjem destog picka za 15. i 20.Uzeo je podcjenjenog justina jacksona koji je sjajan suter i inteligentan igrac,ima odlican floater takoiđer,i gilesa kojeg bez obzira na ozljede vrijedi uzeti.

Divos

pre 6 godina

Један одличан текст.

Сакраменто је заиста на драфту уграбио играче који обећавају, наравно време ће показати да ли ови момци имају будућност у НБА.

Оно што је извесно, Сакраменто и наредне, а могуће и оне тамо иза сезоне, тешко да ће бити конкурентни на све јачем Западу, и тешко ће у плеј-оф. Зато навијачи и фанови ове франшизе (којих има и у Србији) треба да се наоружају стрпљењем.

Оно што морам приметити је овај заиста огроман простор у селери-капу. Ти колико год вам омогућује предности, може бити и не мали проблем.

Наиме, франшизе морају "дохватити" и минимални селери-кап (90% од максималног). То раније није био проблем, није се ни спомињао, али огромним повећањем селери-капа постаје проблем, и клубови да би га испоштовали потписују играчима сумњивих квалитета нереалне уговоре, и у НБА имамо доста преплаћених играча.

Ту проблем има рецимо Портланд, Шарлот, и Лејкерси су преплатили Мозгова (али ето уваљали су га Бруклину), имају преплаћене играче, и тешко их се отарасити.

Тако ће и Сакраменто на нове уговоре или играче морати потрошити преко 70 мил.$, а они најтраженији поред максималне плате траже и клуб који ће бити конкурентан у плеј-офу, Сакраменто то није.

Неће бити лако довести права појачања, они други, како написах, могу постати временом проблем, посебно ако их преплатите.

У сваком случају, Сакраменто има потенцијал, могли би наредних година према горе, но чека их и трбовит пут.

akros

pre 6 godina

Odradio je odličan draft i ništa više. Sad, da li će se ovi pikovi valorizovati u odlične igrače - niko ne zna. Veća je šansa da će postati dobri igrači, nego loši, ali niko više ne može da tvrdi da draft donosi odličnog igrača; pošto većina deluju kao igrači u razvoju i sve će zavisiti od njihove radne etike/ ali jedna stvar je sigurna kako u NBA ne postoji jak tim bez veteranskog liderstva, a Sakramento to nema. Na primer, Minesota se nada da je to dobila u Džimiju Batleru, a Vriorsi su to dobili u Igiju, koji je bio MVP finala, osvajač zlatnih medelja na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu i važi za eltinog defanzivca i timskog igrača i neko je spomenuo njega, a da ne zna šta ovaj čovek znači i šta je doneo najboljem timu u NBA. Bogdan dolazi u tim koji nema velikih ambicija i za njega će biti problem da se pretvori u startera, s obzirom da je tu Badi Hild, koji je označen kao glavni igrač u timu i da to ne obećava puno minuta na poziciji beka, ali u nekoj eventualnoj small-ball postavci (koju bi Sacramento mogao da pokuša) mogao bi da profitira kao odlična trojka ukoliko se njegova igra u odbrani bude razvijala u onom pravcu u kojem se razvijala u igri Kleja Tompsona.

Aleks

pre 6 godina

Nije! Mogao je uzme 5 pic Fox i 10 pick Monk koji je zver. Igrao sa Fox-on za Kentaki. On uzme 2 igraca koji jedan neigra puno a drugi ima oba losa kolena . Tako da je realno mogao mnogo mnogoooo bolje. U Usa ljudi neveruju sta je uradio sci analoticari misle da su lose uradili draft
(Xoxo, 25. jun 2017 12:32)

To bi takodje bilo dobro, ali ja mislim da je ovo sto je napravio jos bolje. Giles je nevidjeni talenat, veruj mi. Monk ce biti odlican, takodje ali ako pricamo o talentu i potencijalu Giles je daleko bolji izbor.

Dule Astro

pre 6 godina

Cilj svakog prosečnog tima treba da bude ulazak u plej-of. Oni nisu bili u plej-ofu dugo i naravno da treba nešto iz korena menjati. Bugijev odlazak je možda početak malo boljih Kingsa.

Misa

pre 6 godina

Ako je ovo posao decenije sta su onda Timberwolvesi u zadnjih par sezona? Posao veka? Pa ti Timbrwolvsi i Fila su pravi pokazatelj da all-in u draft igrace ne vodi nikuda. Treba ti jedan iskusan ako ne i dva da ih vode i obrade da postanu sjajni igraci a to su Volvsi uradili sa Butlerom sada. U jednom momentu je ekipa imala 3 prva pika u svojoj postavi i dok je to izgledalo lepo na papiru ili ekranu u praksi je skroz drugacije bilo.

durantulaokc

pre 6 godina

Dosad je bio očajan na draftu (ali je imao samo jedan koliko se sećam), ove godine je odradio ubedljivo najbolji posao. Sve najbolji igrači sa najboljih koledža. Izgleda se sledeće godine igra nba 2k sa kingsima

Nemanja

pre 6 godina

Koliko je Phila pikova visokih pokupila zadnjih godina i nema rezultata. Minesota je trejdovala Lova i imala 3 prva pika u timu i opet nista. Ne mora da znaci da je ovo garancija za uspjeh, vidjecemo.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

Zicco

pre 6 godina

@Mirko Nisi u pravu. Pik je pravo izbora, i kad dodješ na red, biraš izmedju preostalih prijavljenih za draft. Ne definiše se unapred pozicija igrača.

a

pre 6 godina

@xoxo Dzajls ako se bar malo vrati bice bolji tri puta od Monka, pricam za ucinak posto ne igraju istu poziciju. Kari je sam vukao Dejvidson na ncaa turniru, Monk nije toliki talenat. A plus, dobili su i Dzastina Dzeksona za tog pika, a on isto kida.

milan

pre 6 godina

jel moze neko u kratkim crtama da mi kaze kako funkcionise nba draft?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sudija dred, 25. jun 2017 10:31)

Jel se zezas?
ajde: Timovi se redjaju po rezultatima iz regularnog dela sezone. Ko ima najmanje pobeda ide prvi, i tako dalje. Ko ima najvise pobeda ide poslednji.
Da bi se sprecilo tankovanje organizuje se lutrija na osnovu koje se izabere ko ce birati sa mesta 1,2 i 3. Lutrija funkcionise po principu da najvece sanse ima tim sa najmanje pobeda itd. Cilj je da najtalentovanije igrace dobiju najgori timovi kako bi bilo sto ravnopravnije. Na lutriji ucestvuju svi timovi 1-15tog mesta. Ostalh 15 nemaju sanse da upadnu u top3. Tako se uspostavi redosled biranja u prvoj rundi. Redosled u drugoj je samo na osnovu sezone.
E sad timovi imaju prava da se menjaju mesta, tj. da trejduju pikove, da daju svoje pikove drugom timu za nekog igraca ili kes, i ne samo sadasnje nego moze se trgovati i buducim pikovima.

Lord

pre 6 godina

Dzajls je klasa! Samo zdrav da bude.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ljubisa livac, 25. jun 2017 09:41)

On je bio moja zelja za San Antonio al pokupi ga Divac. Nevidneni talenat, ako ga povrede zaobidju ima jako avetlu buducnost u NBA.

morao sam... zicer

pre 6 godina

Generacija sa Divcem, Krisom Veberom, Predragom Stojakovićem, Majkom Bibijem, Hidom Turkoluom, Dagom Kristijem, Majkom Bibijem, koja je izgubila u

Zaboravili ste Majka Bibija...

bokelj

pre 6 godina

Pitanje minimalnog seleri kepa se lako rješava. Prva opcija je da preuzmete neke loše ugovore od timova koji žele da ih se oslobode, i naplatite to adekvatnim pikom za neki budući draft. Naravno, tu treba voditi računa o svojim projekcijama - koje sezone krećete agresivno napred. U slučaju Sakramenta, ja bih bio spreman da prihvatim loše ugovore koji traju maksimalno 2 godine. Ako nema odogvarajućih ovakvih ugovora koji se mogu naplatiti budućim pikovima - jednostavno potpišete velike jednogodišnje ugovore s igračima koji te pare ne bi mogli zaraditi ni za tri godine. Po meni, Sakramento ove godine treba da ide isključivo s mladima,i tankuje, a, ako napredak trojice-četvorice igrača bude vrlo dobar - već sljedeće sezone da krene u dovođenje jakih slobodnih igrača.

Boris

pre 6 godina

(Mikii, 25. jun 2017 12:51)

Da li je realno da ti uporedjujes bilo kojeg naseg vrhunskog kosarkasa, u ovom slucaju jednog od najboljih igraca osvajaca Evrolige sa likovima koji ne mogu da igraju fudbal ni u prosecnim evropskim timovima, a kamoli da prismrde nekoj bitnoj ulogi u finalu LS?
I onda kao ti neces da ulazis u raspavu? Pa ni ne treba druze, toliko ti je glup komentar da si vec sve rekao i pokazao koliko se ne razumes u kosarku...

anti-reklamozder

pre 6 godina

@sloba
od mene plus za komentar , zanimljivo glediste.
meni opet deluje da ovakav pristup u danasnjem nba ne funkcionise,mislim da u ovim razmerama nista slicno nije ni uradjeno. kontra glediste sa stanovista gsw npr (koji je core ekipe opet pravio godinama I dodatkom durenta postao nedodirljiv jos nekoliko godina sigurno) je da I nema nekog drugog izbora jer su karte za finale sledecih par sezona vec podeljen pa je sigurno dobar pristup izgraditi mlad konkurentan tim koji ce pun potencijal dostici kroz nekoliko godina. zanimljivo ce medjutim biti pratiti minesotu ,sikserse I evo sad sakramento koji se vrte oko ,u sustini,iste ideje ali razlicitim pristupima. meni deluje da sakramento najvise tu rizikuje I da ,jos jednom kazem,u ovakvom nba kakav je danas ,ima male sanse da napravi tim koji ce konkurisati za plejof.

DPolitika

pre 6 godina

@Kralj Beljo

Rec proces vuce korene od latinske reci "processio"

Jedno je usvojiti neki nov termin u jezik ako vec ne postoji a drugo je koristiti neke nove reci za vec poznate reci koje su odavno u upotrebi...

Usput Engleski jezik i nije bas neki dobar primer ucenja sta je starije jaje ili kokoska jer najveci broj reci u Engleskom jeziku vuce korene iz latinskog, grckog, arapskog, nemackog, francuskog i sankrita.

Tako da i Englezi su masu reci preuzeli iz drugih jezika i prilaogdili je sebi medjutim to ne znaci da ce za vec postojece reci preuzimati opet i nanovo uciti nove reci umesto postojecih.

To isto vazi i za nas jezik i nema nikakve veze sa time da li to nekom smeta ili ne vec sa osnovnim znanjem i razumevanjem jezika.

Ako ne znas Engleski jezik tada imas problema sa prevodjenjem pa se javljaju gluposti kao "suter" i slicno. Da si znao da prevedes imao bi nase adekvatne reci za sve termine iz teksta. Za one kojima nije jasno sat znace dao bi pak dodatna objasnjenja terminologije.

Jedno je usvojiti Englesku rec a drugo znati da istu rec prevedes.

Sve ovo napisano vazi za sve jezike generalno.