Subota, 20.05.2017.

12:35

Džejms još jednom stigao i prestigao Džordana

Tokom NBA sezone, nema previše večeri u kojima Lebron Džejms ne postavi, izjednači ili se barem približi nekom od rekorda koji su u vlasništvu velikana košarke.

Izvor:

Džejms još jednom stigao i prestigao Džordana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Igor Pg

pre 6 godina

@ Nasty b (Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).

E moj Nasty hvala ti covjece, isplakah se od smijeha zbog tvog komentara! Hvala ti i dje cuo i dje ne cuo! Koliko si komicnih navoda iznio to je top, ali morao sam prokomentarisati najinteresantniji.. LeBrona nema nidje kad naidje na iole jacu ekipu? Vjerovatno zbog toga ima bolji procenat suta u finalima plejofa od Dzordana, mislim cak i najbolji u istoriji od najvecih igraca? Vjerovatno zbog toga sto mu je prosjek poena u plejofu (dje igraju uglavnom slabe ekipe) jedan od najboljih u istoriji? Vjerovatno jer je ona monstruozna rampa nad Igudalom u predposlednjem minutu sedme utakmice finala (koja se uzgred smatra najatraktivnijim i najznacajnijim defanzivnim potezom u istoriji lige) bila slucajna? E brate treba imati talenta za ovakvo tvoje pisanje..

Kareem

pre 6 godina

6× NBA champion (1971, 1980, 1982, 1985, 1987, 1988)
2× NBA Finals MVP (1971, 1985)
6× NBA Most Valuable Player (1971, 1972, 1974, 1976, 1977, 1980)
19× NBA All-Star (1970–1977, 1979–1989)
10× All-NBA First Team (1971–1974, 1976, 1977, 1980, 1981, 1984, 1986)
5× All-NBA Second Team (1970, 1978, 1979, 1983, 1985)
5× NBA All-Defensive First Team (1974, 1975, 1979–1981)
6× NBA All-Defensive Second Team (1970, 1971, 1976–1978, 1984)
NBA Rookie of the Year (1970)
2× NBA scoring champion (1971, 1972)
4× NBA blocks leader (1975, 1976, 1979, 1980)
NBA rebounding champion (1976)
No. 33 retired by Milwaukee Bucks
No. 33 retired by Los Angeles Lakers
NBA's 50th Anniversary All-Time Team
3× NCAA champion (1967–1969)
3× NCAA Final Four Most Outstanding Player (1967–1969)
3× National college player of the year (1967–1969)
3× Consensus first-team All-American (1967–1969)
No. 33 retired by UCLA

Ćiribiribela

pre 6 godina

Kapa dole Lebronu, vrhunski igrač. Ipak, Džordan je bio van svih statističkih kategorija, imao je auru neprikosnovenog, poluboga, elegancije. Ko to ne razume, nek pogleda Federera, najlepše kretanje u tenisu ikad. Lebdenje. Takvo nešto je imao Džordan, pa i jače. Slično kao Maradona. Lebron me podseća na Ronalda ili teniski na Nadala. Marljiv rad, talenat. Džordan je sve to + nešto vrhunskog, nedodirljivog. U tome je razlika. Pozdrav svima.

Rade

pre 6 godina

Ja mislim,kada bi LeBron izazvao Jordana,da odigraju 1 na 1 i da ovaj pristane,da bi taj prenos bukvalno gledao svako,ko ima televiziju,i na ratištima po čitavom Svetu bi zavladalo primirje zbog duela.Stao bi sav saobračaj pa čak i avionski,stao bi čitav Svet.Samo ne znam na kom stadionu bi odigrali duel,Al bi ovo bio marketinški potez za Nike,za TV prenos,za karte koje bi koštale hiljade dolara,naravno i za kladionice.Kakav boks i ostala boranija.Hahaha.

antiDebil

pre 6 godina

(paspalj chandler, 20. maj 2017 16:59)

U redu Paljo idemo ovako. Niko Djordanu nije kriv sto se u punoj snazi penzionisao, pa se vracao, pa se opet penzionisao, pa se opet vracao. Niko ga nije gadjao nozem, poput recimo Moniku Seles...To je prva stvar koju trebas da shvatis !
Dalje prva runda 3 dobijene, to nema nikakve veze. Ubaci broj utakmica da je malo teze resavao serije i opet ce Djordan za 15 godina imati manje odigranih utakmica u plejofu od Djejmsa za 14.
Dalje, Djordan je u drugoj sezoni usao u plejof sa ucinkom 30-52 sto je bio 20. ucinak u ligi od 23 ekipe, Djejms nije usao sa 42-40, i Djordan je te druge godine bio povredjen veci deo sezone...
Dalje, Djejms je usao u finale prvi put u cetvrtoj sezoni sa nepune 23 godine, Djordan tek u sedmoj sa punih 28. Djejmsa su cekali na draftu jos dok je bio na pocetku srednje skole, Djordana su birali kao 3.pika, i to ti govori par stvari...
Usvari uopste mi nije jasno cemu ovolika prepiranja ?
Umesto da se ljudi pitaju zasto je dozvoljeno da se KLS i kosarka u SRbiji potpuno uniste, mi se raspravljamo ko je bolji Djordan ili Djejms, a oni su 2 potpuno razlicite generacije igraca...Kada Djejms zavrsi karijeru brojevi ce pokazati ko je bolje, u toj ligi samo brojevi igraju znacajnu ulogu, sve ostalo je nebitno...

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Zanimljivo je kako marketing moze da utice na percepciju ljudi. Svi se ovde raspravljaju da li je MJ ili LBJ GOAT, a niko da spomene Wilta.
Wilt i dalje poseduje preko 70 vazecih NBA rekorda, a da su se kradene i blokade belezile u njegovo vreme, posedovao bi ih jos vise (Harvey Polack je zabelezio da je Wilt na jednoj utakmici imao 26 blokada). Neki od njegovih rekorda nikad nece biti oboreni, sto se za MJ-ove i LBJ-ove rekorde ne moze reci.
O Wiltovih 100 poena svaki poznavalac kosarke zna. Wilt je imao 32 utakmice na kojima je postigao preko 60 poena, MJ 5 ili 6 takvih utakmica, LBJ 1. Imao je 55 skokova na jednoj utakmici, i to protiv Billa Russela, jednog od najboljih defanzivaca svih vremena, a na toj istoj utakmici mu je uz skokove strpao i 60 poena. U karijeri je imao skoro 24000 skokova, sto mu cini prosek od skoro 23 po utakmici (svega 25 igraca je imalo vise poena u karijeri nego Wilt skokova). Jedini je centar u istoriji lige koji je bio najbolji asistent u jednoj sezoni sa prosekom od 8,5 po utakmici (u njegovo vreme asistencije nisu bile "budzene" kao danas). U proseku je provodio 46 min u igri po utakmici.
Najveci dokaz Wiltove dominacije je to sto je liga menjala pravila kako bi mu ogranicila dominaciju (prosiren reket, zabranjeno bacanje aley upa preko table kod izvodjenja ceonog auta, "offensive interference" i zabranjen prestup prilikom izvodjenja slobodnih bacanja).
I za kraj ako je MJ leteo, sta onda reci za coveka koji je sa lakocom pipao vrh table.

nista o nicemu

pre 6 godina

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...
(antiDebil, 20. maj 2017 15:08)

Obori argument Medzika Dzonsona, ajde, slusam.

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"
(Bojan, 20. maj 2017 15:25)

Sta je to Lebron radio sto niko ne moze?

Bojan

pre 6 godina

(vince carter
niko nije zaboravio Karija cija je prosla sezona jedna od najboljih pojedinacnih ikad. vodio je ekipu do rekorda i to ce se zauvek pamtiti.
pri tome niko nije prestajao da prica o Lebronu u kontekstu vijanja mesta medju velikanima.
a te statistike konstantno izvlacis iz kontekata. pa da, tacno je da ima manje ukradenih po mecu od Majkla, ali dok je on na terenu njegova ekipa prima manje poena nego sto je primala Majklova kad je ovaj na terenu. Kvalitet odbrane nisu samo ukradene i blokade (lebron ima prvih manje od majkla, drugih vise, govorim po mecu, u zboru izadje na slicno).
sto se tice samih nagrada, one ne moraju mnogo da govore. Evo vidi, Lebron je za 14 sezona vise puta izabran u najbolju petorku lige od Majkla za 15. ko spori da je Lebron jedan od najboljih odbrambenih igraca ikada, taj veze nema sa kosarkom.

paspalj chandler

pre 6 godina

(antiDebil, 20. maj 2017 15:40)
Jordan je odigrao poslednjih 17 utakmica pred plej of 1995. ali eto mozete mu slobodno to racunati kao celu sezonu, manje utakmica u plej ofu jer je poslednje 2 sezone igrao za Washington jer je bio jedan od vlasnika, pre toga ga nikada nije propustio, u sampionskim sezonama igrao manje utakmica u plej ofu, prve 3 zato sto se prvi krug igrao na 3 dobijene, druge 3 jer je brze resavao serije, da, bio je pociscen u svoje prve 3 sezone, LeBron prve 2 nije video plej of. Defanzivac godine je bio 1988 i jedini je igrac koji je bio najbolji strelac i defanzivac u istoj sezoni i uz Hakeema jedini igrac koji je iste sezone bio MVP i defanzivac godine.

Rade

pre 6 godina

Uopšte nema smisla,zna se ko je ko u košarci.Može ovaj ubacivati po 500 poena,ali đaba,nikada neče imati taj košarkaški šmek kao Jordan,Magic ili Bird,jedini koji se stvarno približio sa svojom igrom ovoj trojici je Kobe i tu je kraj priče.Kao što je svojevremeno rekao Charles Barkley posle finala između Phoenix Sunsa i Chicago Bullsa:West is the best,but East is Michael Jordan.Laku noč deco.

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu…

nista o nicemu

pre 6 godina

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!
(antiDebil, 20. maj 2017 15:15)

Moj nick je umetnicka sloboda, tvoj komentar je nepismen. AntiĐebil onda?

nista o nicemu

pre 6 godina

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine
(Bojan, 20. maj 2017 14:52)

Lakse se sviraju. Tehnicka je za mrki pogled, nameran faul se svira kad ga malo jace povuces. Nauci pravila.

antiDebil

pre 6 godina

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 13:54)

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...

nista o nicemu

pre 6 godina

Niko nije sektas jer brani Dzordana, veci su sektasi oni koji tvrde da je Dzejms bolji. Zasto? Zato sto ides protiv zdravo razuma. Dzejms ne moze da prestigne Dzordana jer je Lebron MJ danasnjice. Znaci zauvek ce reper biti MJ, nikada porazen u finalima, najbolji kada je trebalo, sa trovanjem, ili sa promenom ruke pri polaganju apsolutno je nebitno, Dzordan je tata, jako prost komentar, a tako sjajan. Mnoge su usporedjivali sa najvecim ali realno takvog nismo videli. Nebitne su simulacije 1 na 1, nebitne su statistike koje tada Dzordanu nisu dostupne bile, jednostavno je najbolji jer sve sto su drugi izvodili na terenu on je u vazduhu. On je leteo, to niko nikad nece moci.

mj23

pre 6 godina

james sa sezonom manje porusio gotovo sve jordanove rekorde...kraj price.

ok, odigrao je vise utakmica, sto znaci dok su jordana cistili celticsi i pistonsi, james je isao do finala i polufinala.

odatle i veci broj utakmica u doigravanju.

s tim da je jordan vise sutirao uz losije postotke.

sapienti sat.

vince carter

pre 6 godina

Hahah "Cole" u njihovoj simulaciji borbe Lav je pobedio Tigra a u realnosti i izvestajima iz Vrtova je potpuno druga prica,Old Jordan je ubijao prajm Cartera pametnom dosta o tvom poredjenju. Duel Lebrona i Jordana bi bio kao duel Shaqa i Olajuwona,Shaq iz orlanda mladji,jaci,brzi,eksplozivniji Hakeem ga izdominirao na cisto znanje,batalite papir i procente,suteve kakve je uzimao Jordan i njegove procente za beka sutera koji su nerealni. Covek je bio defanzivac godine,jednostavno Ikona sporta.

Statisticar

pre 6 godina

Procenat suta,broj asistencija,broj skokova ,broj minuta u igri... alo bre jel vi znate sta je ELEGANCIJA VODJENJA LOPTE MIRZE DELIBASICA... PLES MAJKLA DZORDANA PO TERENU... LEPOTA SKOK SUTA PRAJE I DUCIJA...LETENJE REKETOM DZORDANA...SARM IGRE STEFA KARIJA ...naspram NABILDOVANOG SNAGATORA LEBRONA...

antiDebil

pre 6 godina

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 14:02)

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu...

Wlada

pre 6 godina

Kad se pogleda statistika penaldo je mozda najbolji svih vremena, a kad se pogleda igra decko nije u top 20, niko nikad kao MJ, najstariji navijac LeBrona ima 13 godina, znam jer u ulici imamo kos svi vicu Kari i Le Bron kad daju kos a niko nije osnovnu zavrsio.

Bojan

pre 6 godina

@petarczv
to sto je u Raselovo vreme bilo 8-15 ekipa samo znaci da je kvalitet bio koncentrisaniji
jedna od stvari koje su oslabile Detroitje vila ta da su izgubili par igraca koji su im bili bitni u rotaciji gokom prosirenja nakon prve titule 89. vec naredne godine, iako su uzeli titulu, ta ekipa je bila osetno slabija od one koja je dominirala 88.

antiDebil

pre 6 godina

Kristijano Ronaldo + Lebron Dzejms = Nalozeni klinci
(Djura, 20. maj 2017 13:19)

Penaldo i Djejms ni u jednoj varijanti ne mogu da se porede !
Pandan Penaldu iz NBA moze da bude Blake Griffin...

Beogradjanin

pre 6 godina

Koliko LB ima hejtera ovde ja ne verujem...
(Beliver, 20. maj 2017 13:32)

Iskreno rečeno ja sam hejter ovakve NBA lige.30 imovi od kojih 10 tankuje, čemu to? Mada eto imaj ovaj ANTI-Debil koji kaze da bi Durant prosečno postizao 40p pre 15 godina u vreme O'Neal i Brajanta. Tako da mozda i gresim kada za par godina liga dostigne dno( za to mi svi lupaju minuse, nek nastave) izlgleda da ce biti pravih koji ce to pratiti i govoriti kako se igra. James je odličan kosrkas tu nema spora, ali los je ukus posle utakmice sa Bostonom. Mada nisam siguran jedno je pratiti, a drugo je plaćati karte za utakmice. Maglu mozes da prodajes neko vreme....

stefan

pre 6 godina

stevane u playoff-u ima 70 poena manje, ima manje odigranih utakmica ali ima i bolji % suta uz manje upucenih, u svim kategorijama ga je presao, samo poeni i titule i bice goat... ;)

Bojan

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"

Don Serdjo

pre 6 godina

Nije sporno da je James najkompletniji igrac ikad...poeni, skokovi, asistencija, procenat suta...jednostavno sve ima i to je cinjenica ...on sto je sinonim za Jordana je gracioznost pokreta, elegancija, najljepsi fade away u istoriji kosarke, instikt ubice(obavezno procitati tekst Edina Avdica na mondo.rs), jednostavno hodajuci spektakl, nepostojanje poraza u finalima(to se ne moze poreci ne moze izbrisati...to nije 6/9 nego 6/6...), realno slabije po imenima ekipe od Jamesa(u Heatu je to Big 3 a ista stvar je i u Cavsima, timovi jaki kao niko)...James ce prestici Jordana po mnogo cemu ali nikad nece biti bolji!!!

antiDebil

pre 6 godina

(vince carter, 20. maj 2017 14:26)

Dobro je sine, nemoj da places. Djems je odigrao 14 a Djordan 15 sezona i to je jedino sto se racuna, a zasto je Djordan odigrao 28 utakmica manje u plejofu iako je odigrao sezonu vise, pa to valjda mozes sam da zakljucis ?
Djordan je jednom bio defanzivac godine i na kraju te sezone ih je Detroit ispljeskao u plejofu, tako da ti ta prica nije bas najbolja i Vestbruk je ove godine imao 42 TD, TD prosek u sezoni i TD prosek u plejofu, KOMPRENDE na sta mislim ili moram da ti crtam, mada me to mrzi ?!!
Po kojoj to logici su Hakeem, Stockton i Rodman bili najbolji bloker, kradljivac i odbrambeni ikad u sezoni kada je Djordan bio defanzivac godine ???
Mesas babe i zabe, pricas neke budalastine a ovamo sagledavas stvari sa distance od 30 godina.

nista o nicemu

pre 6 godina

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.

vince carter

pre 6 godina

Molim te ukloni to "Anti" iz nicka vise ti pristaje,jasno je da je mj odigrao manje utakmica a ovaj se uhvatio za dve sezone iz Wizardsa ccc!! Jordan je dakle na 28 utakmica manje zabelezio jednu kradju manje,pre ovog playofa bilo je samo 6,8 vs 6,5 asistencija u korist lebrona ali ovi prave kao da bron ima 5 asistencija i skokova vise u proseku,nikada nije bio defanzivac godine a mj je bio u vreme hakeema,stoktona,rodmana..najbiljeg blokera ikad,kradljivca i verovatno odbrambenog. Ponavljam vam samo aktivan igrac ima hajp,setite se karija,zbog dve sezone vec je bio nadmasio Jamesa kao Nba lice broj 1 a zbog poraza u finalu vec je to svo pominjannje karija zamrlo..Ne trudite se jer vecinu ljudi nije briga za Nba,stoga kad regularnom coveku pomenes da je neko veci od Jordana gleda te ko da si pao s marsa. Lebron je deo finala u kojem je njegov tim diziveo poraz sa najvecom razlikom u proseku u istoriji,izgubio od dalasa sa super timom uz najgori performans nekog superstara u istoriji i 2007 35 posto sut,20 posto za 3 najgore od nekog superstara u istoriji.

MarcoPolo

pre 6 godina

petre,ne jedi ono što se ne jede...ili ipak to voliš? ako je tako onda jedi i ćuti. ja više lično više gotivim majkla,pošto čovek jednostavno nije sa ove planete...ali ne potcenjujem ni mnogo lošije igrače,a kamo li lebrona. isto tako nikad nisam čuo da je džejms bilo šta rekao loše za majkla,prema tome komentar ti je neviđeno glup.

Moo

pre 6 godina

James je kategorija za sebe i to je to. On nema x faktor kao sto ga ima Jordan ali James je masina. Najinteligentniji i najsvestraniji igrac ikada. Na kraju karijere ce biti u svakoj kategoriji ispred Jordana, al opet to nije bitno. Najveci svih vremena se ne postaje nekim brojevima. To prosto ili jesi ili nisi.

Bojan

pre 6 godina

odmah se javljaju uvredjeni ljudi da nalaze obrazlozenja kako je civek kod koga se navodno sve zasniva na snazi oborio Majklove rezultate.
pa sad je opravdanje za poene to sto je Majklu trebalo manje meceva. Pa Majkl je sutirao mnogo vise da bi dostigao taj broj poena nego Lebron.
Majkl ima vise ukradenih po mecu, ali kad se saberu ukradene i blokade, isti su.
S im da je laks eimati i ukradene i blokade u igri 1-1 nego sa zonskom odbranom

uzivajte u magiji najboljeg igraca danasnjice, MJa ostavite u proslosti gde mu je i mesto

Bojan

pre 6 godina

@Шумадинац
pa sacekaj koju godinu pa ce i Lebronovi rivali ulaziti u kuce slavnih

ne znam da li znas, ali razmatranje za kucu slavnih ce biti kad se karijere zavrse

mislis da Novicki, Dankan, Kavaj, Kari, Kevin i Rasel nece u kucu slavnih?
bice ih jos dosta

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine

adriano_galliani

pre 6 godina

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !
(antiDebil, 20. maj 2017 13:18)

Џордан је у пензију ишао три пута.

Drugi svet

pre 6 godina

Stigao ga u statistici,ajde! A sta cemo sa tim sto je stari majstor kada mu je basket dosadio dve godine igrao golf i bezbol i bas ga bolelo uvo za statistiku... Alo deco covek je LETEO u reketu,niko nikad ni blizu...

adriano_galliani

pre 6 godina

ЛеБрон је одличан играч али ако је до статистике на којој овде заснивате поређење са Џорданом - онда је Роналдо бољи од Месија, а знамо да галамите на фудбалским темама да то није тако. Маните статистику, јасно је да они који нису гледали Џордана мисле да је ЛеБрон бољи зато што им је криво што нису гледали Највећег Икада, поготово оне мечеве са Јутом 1998. Скоро да нема смисла гледати кошарку након тога.

Али добро, пре две године вам је фаворит био онај Кари, а тек је тај далеееко од Џордана. Овај Џејмс је макар супер играч и јесте близу Џордану али Мајкл је био, једноставно, бољи од свих, у сваком тренутку а посебно у тим најважнијим, подигао би ниво игре на 110% својих могућности и добио утакмицу. То је радио само и искључиво он. Џордан, Марадона и Федерер, то су шампиони.

petarczv

pre 6 godina

Ne mozete da pominjete raselove titule u totalno drugacijoj ligi sa 5 puta manje ekipa. Cinjenica je da je igrao 7 finala i da je izgubio 4 znaci 4 puta je nadigran kada se odlucivalo o tituli. Osvojio je 3 od toga jednu mu je zaradio ray alen tako da...

adriano_galliani

pre 6 godina

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....
(rajvosa87, 20. maj 2017 13:17)

ЛеБрон може да обори све рекорде (ако их уопште Џордан и држи), да постигне све што и овај - довољна је једна утакмица па да се види разлика у класи. ЛеБрон је врхунска, највиша класа данашњице, Џордан је био практично полубожанство на терену. То је као да поредиш Марадону и Кристијана Роналда - једноставно не иде.

dr rockter

pre 6 godina

Na ovoj slici se vidi s kojom elegancijom je taj čovjek igrao. Kao da je rođen s košarkaškom loptom u rukama. Jedan jedini MJ

frosty

pre 6 godina

@antidebil
menjaj nick pod hitno...
Dzordan je igrao sam protiv seltiksa koji su tada imali tim koji je u razmatranju za mozda najbolji tim u istoriji NBA i pistonsa koji su pocistili medzikove lejkerse u finalu. Dzejms igra protiv boze sacuvaj istoka i pravi izazov mu je tek u finalu protiv gsw.

Ipak lebron je svakako top3 igrac svih vremena, tako da je ovo ipak diskusija za sladokusce, a ne za klince kao sto ste ti i petar...

saeKn

pre 6 godina

Nema sta ako obori rekorde najbolji je, pa nije Lebron Rasel W. da igra za statistiku cela njegova igra je da tim pobedi, a o brojkama ne razmislja.

nista o nicemu

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07)

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.

rajvosa87

pre 6 godina

Kao covjek koji se u proslosti bavio kosarkom bilo mi je nepojmljivo porediti nekog sa Jordanom. Medjutim ne zelim da budem neko ko prica lovacke price tipa "U nase vrijeme je bilo bolje", jer je nostalgija zabava staraca i sve im je izgledalo ljepse jer su bili mladi.Naravno starije genereacije se ne mogu identifikovati sa Jamesom po prirodi stvari.

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

Russell Westbrook

pre 6 godina

Lebron je jednostavno već sada najbolji ikada.Na kraju plejofa će prestići Džordana po broju poena u plejofu i još jedan njegov rekord će srušiti.Ljudi kažu Džordan je bolji jer ima 6 titula,pa ako se gledaju titule ko je najbolji ikada onda je to Bil Rasel sa 11 titula iz 12 finala.

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

akajea

pre 6 godina

Secam se u dnevniku kad su ga najavljiali kad je ulazio u NBA. Mogu samo da kazem da mi je mnogo drago sto sam gledao i Dzordana i Brajanta i Dzejmsa, kao i ostale legende od tad do sad, a vi se prepirite ko je bolji a ko nije, toliko.

kangrga

pre 6 godina

@stevan
LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!

pametnom dosta

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07) # Link komentara

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Ko je gledao Džordana, zna da niko nije bolji igrač od njega.
Ovo što je sada NBA liga i igrači sada, pre 20 godina bi bili prosečni igrači. Današnje zvezde NBA lige bi bile pojedene za doručak.

bendza

pre 6 godina

Dali je Dzordan jurio rekorde u svoje vreme kada statistika nije bila toliko opsirna,zvanicna,dostupna i bas toliko vazna?

Ovi danasnji igraci prvo pogledaju rekorde pa onda odigraju da ih sruse po svaku cenu a cesto i na silu.

Ne veruj da je to postojalo u Dzordanovoj glavi jer koliko se ja secam on je igrao najlepsu kosarku u istoriji a to niko nemoze kroz neki rekord da nadmasi.

lorenzo

pre 6 godina

pitanje je da li će se pojaviti više košarkaš kao Džejms a vi pričate kako nema pojma, kako ide na snagu i slično...isto kao za Ronalda i Mesija ili Federera...de gledajte i uživajte jer ovo će da traje još koju godinu i nema više

Cole

pre 6 godina

Ne bih da prozivam nikog konkretno
ali kad procitam niko nikiad kao MJ...,
tačno vidim da su to pisala dečurlija
koja ga nikada nisu gledala. Naravno
i ja mislim da je MJ najveći ali da li
je najbolji, e pa nije, prosto, košarka
je evoluirala, usput, kao što statistika
pokazuje, Džordan je imao za 30% slabiji
učinak kada na parketu nije bilo Pipena,
druga stvar, jedna TV kuća je uradila
simulaciju basketa (kao Diskaveri, pa
ko bi pobedio, nosorog-slon...) jedan
na jedan i redosled je bio Džejms, Brajant
pa tek onda Džordan. Da se razumemo, ni ja
nisam do pre neku godinu voleo Džejmsa
(često je u presudnim trenucima gubio lopte,
promašivao zicere...) ali je u međuvremenu
zaista izrastao u velikog šampiona koji je
istinski nosilac tima, bez obzira ko je na
parketu. To su činjenice, kao što je, recimo,
Pele sinonim za fudbal (najveći) a da li je
bolji od Mesija, nije, Federer-Đoković, da
Federer je veći ali po gomili pravih stručnjaka
Novak je bolji... U svakom slučaju, poslednjih
30-ak godina su obeležile tri ere - Džordanova,
pa Brajantova i sad Lebrobova, tako da...

P.S.
Čisto da napomenem, NBA pratim s kraja 80-ih.

antiDebil

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...

Шумадинац

pre 6 godina

Могу људи да трабуњају о лошој конкуренцији коју је Мајкл имао на путу до финала и у финалима 90-их. Само ћу рећи да свака екипа против које је играо до финала или у финалу има минимум по једног играча из куће славних. Није дозвољено да се искуца више од 1500 карактера, тако да не могу да напишем један темељан есеј о квалитету кошарке у то време. Ригорознија правила (у погледу корака, ношених лопти), тврђа игра и много више ривалства и борбе, је нешто што свакако разликује ово и оно време.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)
Jedno vrijeme se samo tako isticalo da nije primac ni Kobiju, a kamo li Dzordanu...
I godinu dana kasnije niko vise da spomene to.
A koliko se pricalo da je Kobi bolji, a Lebron je srusio Kobijeve rekorde za znatno manji broj utakmica.
Tako da ono... Od MJ niko nije bolji.
Ali ako odigra do kraja u ovom ritmu i uzme prsten... Onda je on bolji.
Zasto? Moglo se pricati o tome dok je nedostajao sut izvana, slobodna, neuzimanje odlucujuceg suta...
Ovaj Lebron... Ovo je "kosarka".
Pa on je imao 4 blokade odnosno direktno sprijecio 8p protivnika. Dao 30 iz 60-70% suta.
To je savrsena partija.
I nije prva u ovom PO.

nista o nicemu

pre 6 godina

On nosi broj 23. Toliko o tome ko je najbolji. Kada se penzionise ponovo ce NBA traziti novog Dzordana, a ne novog Lebrona. Ne kazes da si Majkl Dzordan nekog sporta za dzabe, a nisam cuo da je neko spominjao da si Lebron Dzejms u bilo kojoj sferi zivota u kojoj si uspesan.

spree15

pre 6 godina

(kangrga, 20. maj 2017 13:07)
Ljudi imate Google. LeBron 6,79 asistencija, Jordan 5,71, znaci nije nebo i zemlja nego 1 vise po utakmici.

Filip

pre 6 godina

Daj bre ne zaglupljujte narod, cak ce ovi danasnji klinci pomisliti da je ovaj lik napucan steroidima sto mu se 90% kosarke zasniva na snazi bolji od Dzordana.

Sacramento

pre 6 godina

Svako ko je gledao i jednog i drugog neće uopšte postavljati pitanje ko je bolji. Nije tu bitan broj titula, minuta, nekakva statistika i brojke...
Bitno je nešto što se ne može izmeriti, pa ni opisati rečima lako, neka mešavina elegancije pokreta, genijalnosti igre, lakoće poentiranja kao posledica neverovatnog, gotovo vanzemaljskog talenta sa kojim se rodio, a koji je ogroman rad samo unapredio. Pretvaranje sporta u umetnost. To je uspeo samo jedan od ove dvojice, zato je on NAJVEĆI.

JeRemija

pre 6 godina

Trojke 4-6?
Mora da je neka greška, slabo on šutira trojke:)
Zanimljiva su ova poređenja sa Majklom, čovekom koji je sinonim za košarku. To samo pokazuje da je Lebron već sada u top 5 igrača svih vremena, bez ikakve sumnje. Međutim, treba sačekati kraj njegove karijere i onda podvući crtu. Ukusi su različiti, ali obzirom na činjenicu da će LBJ peglati još sigurno 7 sezona, možemo sa sigurnošću tvrditi da će čovek poobarati 90% NBA rekorda...Meni je najzanimljivija ta konstantnost dobrih partija jer on već 14 godina melje sve živo. Sve se dešava sa razlogom pa otuda i ono njegovo mučenje sa lošom ekipom Kavsa u prvom mandatu. Izašao je još jači iz toga. Mislim da će osvojiti još minimum 3 titule.

stevan

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ

JeRemija

pre 6 godina

Trojke 4-6?
Mora da je neka greška, slabo on šutira trojke:)
Zanimljiva su ova poređenja sa Majklom, čovekom koji je sinonim za košarku. To samo pokazuje da je Lebron već sada u top 5 igrača svih vremena, bez ikakve sumnje. Međutim, treba sačekati kraj njegove karijere i onda podvući crtu. Ukusi su različiti, ali obzirom na činjenicu da će LBJ peglati još sigurno 7 sezona, možemo sa sigurnošću tvrditi da će čovek poobarati 90% NBA rekorda...Meni je najzanimljivija ta konstantnost dobrih partija jer on već 14 godina melje sve živo. Sve se dešava sa razlogom pa otuda i ono njegovo mučenje sa lošom ekipom Kavsa u prvom mandatu. Izašao je još jači iz toga. Mislim da će osvojiti još minimum 3 titule.

akajea

pre 6 godina

Secam se u dnevniku kad su ga najavljiali kad je ulazio u NBA. Mogu samo da kazem da mi je mnogo drago sto sam gledao i Dzordana i Brajanta i Dzejmsa, kao i ostale legende od tad do sad, a vi se prepirite ko je bolji a ko nije, toliko.

kangrga

pre 6 godina

@stevan
LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!

stevan

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ

Filip

pre 6 godina

Daj bre ne zaglupljujte narod, cak ce ovi danasnji klinci pomisliti da je ovaj lik napucan steroidima sto mu se 90% kosarke zasniva na snazi bolji od Dzordana.

Russell Westbrook

pre 6 godina

Lebron je jednostavno već sada najbolji ikada.Na kraju plejofa će prestići Džordana po broju poena u plejofu i još jedan njegov rekord će srušiti.Ljudi kažu Džordan je bolji jer ima 6 titula,pa ako se gledaju titule ko je najbolji ikada onda je to Bil Rasel sa 11 titula iz 12 finala.

antiDebil

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...

Sacramento

pre 6 godina

Svako ko je gledao i jednog i drugog neće uopšte postavljati pitanje ko je bolji. Nije tu bitan broj titula, minuta, nekakva statistika i brojke...
Bitno je nešto što se ne može izmeriti, pa ni opisati rečima lako, neka mešavina elegancije pokreta, genijalnosti igre, lakoće poentiranja kao posledica neverovatnog, gotovo vanzemaljskog talenta sa kojim se rodio, a koji je ogroman rad samo unapredio. Pretvaranje sporta u umetnost. To je uspeo samo jedan od ove dvojice, zato je on NAJVEĆI.

rajvosa87

pre 6 godina

Kao covjek koji se u proslosti bavio kosarkom bilo mi je nepojmljivo porediti nekog sa Jordanom. Medjutim ne zelim da budem neko ko prica lovacke price tipa "U nase vrijeme je bilo bolje", jer je nostalgija zabava staraca i sve im je izgledalo ljepse jer su bili mladi.Naravno starije genereacije se ne mogu identifikovati sa Jamesom po prirodi stvari.

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....

Cole

pre 6 godina

Ne bih da prozivam nikog konkretno
ali kad procitam niko nikiad kao MJ...,
tačno vidim da su to pisala dečurlija
koja ga nikada nisu gledala. Naravno
i ja mislim da je MJ najveći ali da li
je najbolji, e pa nije, prosto, košarka
je evoluirala, usput, kao što statistika
pokazuje, Džordan je imao za 30% slabiji
učinak kada na parketu nije bilo Pipena,
druga stvar, jedna TV kuća je uradila
simulaciju basketa (kao Diskaveri, pa
ko bi pobedio, nosorog-slon...) jedan
na jedan i redosled je bio Džejms, Brajant
pa tek onda Džordan. Da se razumemo, ni ja
nisam do pre neku godinu voleo Džejmsa
(često je u presudnim trenucima gubio lopte,
promašivao zicere...) ali je u međuvremenu
zaista izrastao u velikog šampiona koji je
istinski nosilac tima, bez obzira ko je na
parketu. To su činjenice, kao što je, recimo,
Pele sinonim za fudbal (najveći) a da li je
bolji od Mesija, nije, Federer-Đoković, da
Federer je veći ali po gomili pravih stručnjaka
Novak je bolji... U svakom slučaju, poslednjih
30-ak godina su obeležile tri ere - Džordanova,
pa Brajantova i sad Lebrobova, tako da...

P.S.
Čisto da napomenem, NBA pratim s kraja 80-ih.

dr rockter

pre 6 godina

Na ovoj slici se vidi s kojom elegancijom je taj čovjek igrao. Kao da je rođen s košarkaškom loptom u rukama. Jedan jedini MJ

lorenzo

pre 6 godina

pitanje je da li će se pojaviti više košarkaš kao Džejms a vi pričate kako nema pojma, kako ide na snagu i slično...isto kao za Ronalda i Mesija ili Federera...de gledajte i uživajte jer ovo će da traje još koju godinu i nema više

nista o nicemu

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07)

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.

frosty

pre 6 godina

@antidebil
menjaj nick pod hitno...
Dzordan je igrao sam protiv seltiksa koji su tada imali tim koji je u razmatranju za mozda najbolji tim u istoriji NBA i pistonsa koji su pocistili medzikove lejkerse u finalu. Dzejms igra protiv boze sacuvaj istoka i pravi izazov mu je tek u finalu protiv gsw.

Ipak lebron je svakako top3 igrac svih vremena, tako da je ovo ipak diskusija za sladokusce, a ne za klince kao sto ste ti i petar...

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)
Jedno vrijeme se samo tako isticalo da nije primac ni Kobiju, a kamo li Dzordanu...
I godinu dana kasnije niko vise da spomene to.
A koliko se pricalo da je Kobi bolji, a Lebron je srusio Kobijeve rekorde za znatno manji broj utakmica.
Tako da ono... Od MJ niko nije bolji.
Ali ako odigra do kraja u ovom ritmu i uzme prsten... Onda je on bolji.
Zasto? Moglo se pricati o tome dok je nedostajao sut izvana, slobodna, neuzimanje odlucujuceg suta...
Ovaj Lebron... Ovo je "kosarka".
Pa on je imao 4 blokade odnosno direktno sprijecio 8p protivnika. Dao 30 iz 60-70% suta.
To je savrsena partija.
I nije prva u ovom PO.

bendza

pre 6 godina

Dali je Dzordan jurio rekorde u svoje vreme kada statistika nije bila toliko opsirna,zvanicna,dostupna i bas toliko vazna?

Ovi danasnji igraci prvo pogledaju rekorde pa onda odigraju da ih sruse po svaku cenu a cesto i na silu.

Ne veruj da je to postojalo u Dzordanovoj glavi jer koliko se ja secam on je igrao najlepsu kosarku u istoriji a to niko nemoze kroz neki rekord da nadmasi.

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Zanimljivo je kako marketing moze da utice na percepciju ljudi. Svi se ovde raspravljaju da li je MJ ili LBJ GOAT, a niko da spomene Wilta.
Wilt i dalje poseduje preko 70 vazecih NBA rekorda, a da su se kradene i blokade belezile u njegovo vreme, posedovao bi ih jos vise (Harvey Polack je zabelezio da je Wilt na jednoj utakmici imao 26 blokada). Neki od njegovih rekorda nikad nece biti oboreni, sto se za MJ-ove i LBJ-ove rekorde ne moze reci.
O Wiltovih 100 poena svaki poznavalac kosarke zna. Wilt je imao 32 utakmice na kojima je postigao preko 60 poena, MJ 5 ili 6 takvih utakmica, LBJ 1. Imao je 55 skokova na jednoj utakmici, i to protiv Billa Russela, jednog od najboljih defanzivaca svih vremena, a na toj istoj utakmici mu je uz skokove strpao i 60 poena. U karijeri je imao skoro 24000 skokova, sto mu cini prosek od skoro 23 po utakmici (svega 25 igraca je imalo vise poena u karijeri nego Wilt skokova). Jedini je centar u istoriji lige koji je bio najbolji asistent u jednoj sezoni sa prosekom od 8,5 po utakmici (u njegovo vreme asistencije nisu bile "budzene" kao danas). U proseku je provodio 46 min u igri po utakmici.
Najveci dokaz Wiltove dominacije je to sto je liga menjala pravila kako bi mu ogranicila dominaciju (prosiren reket, zabranjeno bacanje aley upa preko table kod izvodjenja ceonog auta, "offensive interference" i zabranjen prestup prilikom izvodjenja slobodnih bacanja).
I za kraj ako je MJ leteo, sta onda reci za coveka koji je sa lakocom pipao vrh table.

Drugi svet

pre 6 godina

Stigao ga u statistici,ajde! A sta cemo sa tim sto je stari majstor kada mu je basket dosadio dve godine igrao golf i bezbol i bas ga bolelo uvo za statistiku... Alo deco covek je LETEO u reketu,niko nikad ni blizu...

Bojan

pre 6 godina

odmah se javljaju uvredjeni ljudi da nalaze obrazlozenja kako je civek kod koga se navodno sve zasniva na snazi oborio Majklove rezultate.
pa sad je opravdanje za poene to sto je Majklu trebalo manje meceva. Pa Majkl je sutirao mnogo vise da bi dostigao taj broj poena nego Lebron.
Majkl ima vise ukradenih po mecu, ali kad se saberu ukradene i blokade, isti su.
S im da je laks eimati i ukradene i blokade u igri 1-1 nego sa zonskom odbranom

uzivajte u magiji najboljeg igraca danasnjice, MJa ostavite u proslosti gde mu je i mesto

Rade

pre 6 godina

Uopšte nema smisla,zna se ko je ko u košarci.Može ovaj ubacivati po 500 poena,ali đaba,nikada neče imati taj košarkaški šmek kao Jordan,Magic ili Bird,jedini koji se stvarno približio sa svojom igrom ovoj trojici je Kobe i tu je kraj priče.Kao što je svojevremeno rekao Charles Barkley posle finala između Phoenix Sunsa i Chicago Bullsa:West is the best,but East is Michael Jordan.Laku noč deco.

Rade

pre 6 godina

Ja mislim,kada bi LeBron izazvao Jordana,da odigraju 1 na 1 i da ovaj pristane,da bi taj prenos bukvalno gledao svako,ko ima televiziju,i na ratištima po čitavom Svetu bi zavladalo primirje zbog duela.Stao bi sav saobračaj pa čak i avionski,stao bi čitav Svet.Samo ne znam na kom stadionu bi odigrali duel,Al bi ovo bio marketinški potez za Nike,za TV prenos,za karte koje bi koštale hiljade dolara,naravno i za kladionice.Kakav boks i ostala boranija.Hahaha.

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

Шумадинац

pre 6 godina

Могу људи да трабуњају о лошој конкуренцији коју је Мајкл имао на путу до финала и у финалима 90-их. Само ћу рећи да свака екипа против које је играо до финала или у финалу има минимум по једног играча из куће славних. Није дозвољено да се искуца више од 1500 карактера, тако да не могу да напишем један темељан есеј о квалитету кошарке у то време. Ригорознија правила (у погледу корака, ношених лопти), тврђа игра и много више ривалства и борбе, је нешто што свакако разликује ово и оно време.

spree15

pre 6 godina

(kangrga, 20. maj 2017 13:07)
Ljudi imate Google. LeBron 6,79 asistencija, Jordan 5,71, znaci nije nebo i zemlja nego 1 vise po utakmici.

saeKn

pre 6 godina

Nema sta ako obori rekorde najbolji je, pa nije Lebron Rasel W. da igra za statistiku cela njegova igra je da tim pobedi, a o brojkama ne razmislja.

Ćiribiribela

pre 6 godina

Kapa dole Lebronu, vrhunski igrač. Ipak, Džordan je bio van svih statističkih kategorija, imao je auru neprikosnovenog, poluboga, elegancije. Ko to ne razume, nek pogleda Federera, najlepše kretanje u tenisu ikad. Lebdenje. Takvo nešto je imao Džordan, pa i jače. Slično kao Maradona. Lebron me podseća na Ronalda ili teniski na Nadala. Marljiv rad, talenat. Džordan je sve to + nešto vrhunskog, nedodirljivog. U tome je razlika. Pozdrav svima.

nista o nicemu

pre 6 godina

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.

nista o nicemu

pre 6 godina

On nosi broj 23. Toliko o tome ko je najbolji. Kada se penzionise ponovo ce NBA traziti novog Dzordana, a ne novog Lebrona. Ne kazes da si Majkl Dzordan nekog sporta za dzabe, a nisam cuo da je neko spominjao da si Lebron Dzejms u bilo kojoj sferi zivota u kojoj si uspesan.

pametnom dosta

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07) # Link komentara

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Ko je gledao Džordana, zna da niko nije bolji igrač od njega.
Ovo što je sada NBA liga i igrači sada, pre 20 godina bi bili prosečni igrači. Današnje zvezde NBA lige bi bile pojedene za doručak.

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu…

vince carter

pre 6 godina

Molim te ukloni to "Anti" iz nicka vise ti pristaje,jasno je da je mj odigrao manje utakmica a ovaj se uhvatio za dve sezone iz Wizardsa ccc!! Jordan je dakle na 28 utakmica manje zabelezio jednu kradju manje,pre ovog playofa bilo je samo 6,8 vs 6,5 asistencija u korist lebrona ali ovi prave kao da bron ima 5 asistencija i skokova vise u proseku,nikada nije bio defanzivac godine a mj je bio u vreme hakeema,stoktona,rodmana..najbiljeg blokera ikad,kradljivca i verovatno odbrambenog. Ponavljam vam samo aktivan igrac ima hajp,setite se karija,zbog dve sezone vec je bio nadmasio Jamesa kao Nba lice broj 1 a zbog poraza u finalu vec je to svo pominjannje karija zamrlo..Ne trudite se jer vecinu ljudi nije briga za Nba,stoga kad regularnom coveku pomenes da je neko veci od Jordana gleda te ko da si pao s marsa. Lebron je deo finala u kojem je njegov tim diziveo poraz sa najvecom razlikom u proseku u istoriji,izgubio od dalasa sa super timom uz najgori performans nekog superstara u istoriji i 2007 35 posto sut,20 posto za 3 najgore od nekog superstara u istoriji.

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

petarczv

pre 6 godina

Ne mozete da pominjete raselove titule u totalno drugacijoj ligi sa 5 puta manje ekipa. Cinjenica je da je igrao 7 finala i da je izgubio 4 znaci 4 puta je nadigran kada se odlucivalo o tituli. Osvojio je 3 od toga jednu mu je zaradio ray alen tako da...

Statisticar

pre 6 godina

Procenat suta,broj asistencija,broj skokova ,broj minuta u igri... alo bre jel vi znate sta je ELEGANCIJA VODJENJA LOPTE MIRZE DELIBASICA... PLES MAJKLA DZORDANA PO TERENU... LEPOTA SKOK SUTA PRAJE I DUCIJA...LETENJE REKETOM DZORDANA...SARM IGRE STEFA KARIJA ...naspram NABILDOVANOG SNAGATORA LEBRONA...

antiDebil

pre 6 godina

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 13:54)

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...

Bojan

pre 6 godina

(vince carter
niko nije zaboravio Karija cija je prosla sezona jedna od najboljih pojedinacnih ikad. vodio je ekipu do rekorda i to ce se zauvek pamtiti.
pri tome niko nije prestajao da prica o Lebronu u kontekstu vijanja mesta medju velikanima.
a te statistike konstantno izvlacis iz kontekata. pa da, tacno je da ima manje ukradenih po mecu od Majkla, ali dok je on na terenu njegova ekipa prima manje poena nego sto je primala Majklova kad je ovaj na terenu. Kvalitet odbrane nisu samo ukradene i blokade (lebron ima prvih manje od majkla, drugih vise, govorim po mecu, u zboru izadje na slicno).
sto se tice samih nagrada, one ne moraju mnogo da govore. Evo vidi, Lebron je za 14 sezona vise puta izabran u najbolju petorku lige od Majkla za 15. ko spori da je Lebron jedan od najboljih odbrambenih igraca ikada, taj veze nema sa kosarkom.

nista o nicemu

pre 6 godina

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine
(Bojan, 20. maj 2017 14:52)

Lakse se sviraju. Tehnicka je za mrki pogled, nameran faul se svira kad ga malo jace povuces. Nauci pravila.

antiDebil

pre 6 godina

(vince carter, 20. maj 2017 14:26)

Dobro je sine, nemoj da places. Djems je odigrao 14 a Djordan 15 sezona i to je jedino sto se racuna, a zasto je Djordan odigrao 28 utakmica manje u plejofu iako je odigrao sezonu vise, pa to valjda mozes sam da zakljucis ?
Djordan je jednom bio defanzivac godine i na kraju te sezone ih je Detroit ispljeskao u plejofu, tako da ti ta prica nije bas najbolja i Vestbruk je ove godine imao 42 TD, TD prosek u sezoni i TD prosek u plejofu, KOMPRENDE na sta mislim ili moram da ti crtam, mada me to mrzi ?!!
Po kojoj to logici su Hakeem, Stockton i Rodman bili najbolji bloker, kradljivac i odbrambeni ikad u sezoni kada je Djordan bio defanzivac godine ???
Mesas babe i zabe, pricas neke budalastine a ovamo sagledavas stvari sa distance od 30 godina.

nista o nicemu

pre 6 godina

Niko nije sektas jer brani Dzordana, veci su sektasi oni koji tvrde da je Dzejms bolji. Zasto? Zato sto ides protiv zdravo razuma. Dzejms ne moze da prestigne Dzordana jer je Lebron MJ danasnjice. Znaci zauvek ce reper biti MJ, nikada porazen u finalima, najbolji kada je trebalo, sa trovanjem, ili sa promenom ruke pri polaganju apsolutno je nebitno, Dzordan je tata, jako prost komentar, a tako sjajan. Mnoge su usporedjivali sa najvecim ali realno takvog nismo videli. Nebitne su simulacije 1 na 1, nebitne su statistike koje tada Dzordanu nisu dostupne bile, jednostavno je najbolji jer sve sto su drugi izvodili na terenu on je u vazduhu. On je leteo, to niko nikad nece moci.

nista o nicemu

pre 6 godina

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...
(antiDebil, 20. maj 2017 15:08)

Obori argument Medzika Dzonsona, ajde, slusam.

Moo

pre 6 godina

James je kategorija za sebe i to je to. On nema x faktor kao sto ga ima Jordan ali James je masina. Najinteligentniji i najsvestraniji igrac ikada. Na kraju karijere ce biti u svakoj kategoriji ispred Jordana, al opet to nije bitno. Najveci svih vremena se ne postaje nekim brojevima. To prosto ili jesi ili nisi.

Don Serdjo

pre 6 godina

Nije sporno da je James najkompletniji igrac ikad...poeni, skokovi, asistencija, procenat suta...jednostavno sve ima i to je cinjenica ...on sto je sinonim za Jordana je gracioznost pokreta, elegancija, najljepsi fade away u istoriji kosarke, instikt ubice(obavezno procitati tekst Edina Avdica na mondo.rs), jednostavno hodajuci spektakl, nepostojanje poraza u finalima(to se ne moze poreci ne moze izbrisati...to nije 6/9 nego 6/6...), realno slabije po imenima ekipe od Jamesa(u Heatu je to Big 3 a ista stvar je i u Cavsima, timovi jaki kao niko)...James ce prestici Jordana po mnogo cemu ali nikad nece biti bolji!!!

mj23

pre 6 godina

james sa sezonom manje porusio gotovo sve jordanove rekorde...kraj price.

ok, odigrao je vise utakmica, sto znaci dok su jordana cistili celticsi i pistonsi, james je isao do finala i polufinala.

odatle i veci broj utakmica u doigravanju.

s tim da je jordan vise sutirao uz losije postotke.

sapienti sat.

MarcoPolo

pre 6 godina

petre,ne jedi ono što se ne jede...ili ipak to voliš? ako je tako onda jedi i ćuti. ja više lično više gotivim majkla,pošto čovek jednostavno nije sa ove planete...ali ne potcenjujem ni mnogo lošije igrače,a kamo li lebrona. isto tako nikad nisam čuo da je džejms bilo šta rekao loše za majkla,prema tome komentar ti je neviđeno glup.

Bojan

pre 6 godina

@Шумадинац
pa sacekaj koju godinu pa ce i Lebronovi rivali ulaziti u kuce slavnih

ne znam da li znas, ali razmatranje za kucu slavnih ce biti kad se karijere zavrse

mislis da Novicki, Dankan, Kavaj, Kari, Kevin i Rasel nece u kucu slavnih?
bice ih jos dosta

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine

stefan

pre 6 godina

stevane u playoff-u ima 70 poena manje, ima manje odigranih utakmica ali ima i bolji % suta uz manje upucenih, u svim kategorijama ga je presao, samo poeni i titule i bice goat... ;)

antiDebil

pre 6 godina

Kristijano Ronaldo + Lebron Dzejms = Nalozeni klinci
(Djura, 20. maj 2017 13:19)

Penaldo i Djejms ni u jednoj varijanti ne mogu da se porede !
Pandan Penaldu iz NBA moze da bude Blake Griffin...

Bojan

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"

paspalj chandler

pre 6 godina

(antiDebil, 20. maj 2017 15:40)
Jordan je odigrao poslednjih 17 utakmica pred plej of 1995. ali eto mozete mu slobodno to racunati kao celu sezonu, manje utakmica u plej ofu jer je poslednje 2 sezone igrao za Washington jer je bio jedan od vlasnika, pre toga ga nikada nije propustio, u sampionskim sezonama igrao manje utakmica u plej ofu, prve 3 zato sto se prvi krug igrao na 3 dobijene, druge 3 jer je brze resavao serije, da, bio je pociscen u svoje prve 3 sezone, LeBron prve 2 nije video plej of. Defanzivac godine je bio 1988 i jedini je igrac koji je bio najbolji strelac i defanzivac u istoj sezoni i uz Hakeema jedini igrac koji je iste sezone bio MVP i defanzivac godine.

antiDebil

pre 6 godina

(paspalj chandler, 20. maj 2017 16:59)

U redu Paljo idemo ovako. Niko Djordanu nije kriv sto se u punoj snazi penzionisao, pa se vracao, pa se opet penzionisao, pa se opet vracao. Niko ga nije gadjao nozem, poput recimo Moniku Seles...To je prva stvar koju trebas da shvatis !
Dalje prva runda 3 dobijene, to nema nikakve veze. Ubaci broj utakmica da je malo teze resavao serije i opet ce Djordan za 15 godina imati manje odigranih utakmica u plejofu od Djejmsa za 14.
Dalje, Djordan je u drugoj sezoni usao u plejof sa ucinkom 30-52 sto je bio 20. ucinak u ligi od 23 ekipe, Djejms nije usao sa 42-40, i Djordan je te druge godine bio povredjen veci deo sezone...
Dalje, Djejms je usao u finale prvi put u cetvrtoj sezoni sa nepune 23 godine, Djordan tek u sedmoj sa punih 28. Djejmsa su cekali na draftu jos dok je bio na pocetku srednje skole, Djordana su birali kao 3.pika, i to ti govori par stvari...
Usvari uopste mi nije jasno cemu ovolika prepiranja ?
Umesto da se ljudi pitaju zasto je dozvoljeno da se KLS i kosarka u SRbiji potpuno uniste, mi se raspravljamo ko je bolji Djordan ili Djejms, a oni su 2 potpuno razlicite generacije igraca...Kada Djejms zavrsi karijeru brojevi ce pokazati ko je bolje, u toj ligi samo brojevi igraju znacajnu ulogu, sve ostalo je nebitno...

Igor Pg

pre 6 godina

@ Nasty b (Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).

E moj Nasty hvala ti covjece, isplakah se od smijeha zbog tvog komentara! Hvala ti i dje cuo i dje ne cuo! Koliko si komicnih navoda iznio to je top, ali morao sam prokomentarisati najinteresantniji.. LeBrona nema nidje kad naidje na iole jacu ekipu? Vjerovatno zbog toga ima bolji procenat suta u finalima plejofa od Dzordana, mislim cak i najbolji u istoriji od najvecih igraca? Vjerovatno zbog toga sto mu je prosjek poena u plejofu (dje igraju uglavnom slabe ekipe) jedan od najboljih u istoriji? Vjerovatno jer je ona monstruozna rampa nad Igudalom u predposlednjem minutu sedme utakmice finala (koja se uzgred smatra najatraktivnijim i najznacajnijim defanzivnim potezom u istoriji lige) bila slucajna? E brate treba imati talenta za ovakvo tvoje pisanje..

adriano_galliani

pre 6 godina

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....
(rajvosa87, 20. maj 2017 13:17)

ЛеБрон може да обори све рекорде (ако их уопште Џордан и држи), да постигне све што и овај - довољна је једна утакмица па да се види разлика у класи. ЛеБрон је врхунска, највиша класа данашњице, Џордан је био практично полубожанство на терену. То је као да поредиш Марадону и Кристијана Роналда - једноставно не иде.

vince carter

pre 6 godina

Hahah "Cole" u njihovoj simulaciji borbe Lav je pobedio Tigra a u realnosti i izvestajima iz Vrtova je potpuno druga prica,Old Jordan je ubijao prajm Cartera pametnom dosta o tvom poredjenju. Duel Lebrona i Jordana bi bio kao duel Shaqa i Olajuwona,Shaq iz orlanda mladji,jaci,brzi,eksplozivniji Hakeem ga izdominirao na cisto znanje,batalite papir i procente,suteve kakve je uzimao Jordan i njegove procente za beka sutera koji su nerealni. Covek je bio defanzivac godine,jednostavno Ikona sporta.

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu...

nista o nicemu

pre 6 godina

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!
(antiDebil, 20. maj 2017 15:15)

Moj nick je umetnicka sloboda, tvoj komentar je nepismen. AntiĐebil onda?

adriano_galliani

pre 6 godina

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !
(antiDebil, 20. maj 2017 13:18)

Џордан је у пензију ишао три пута.

antiDebil

pre 6 godina

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 14:02)

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!

Wlada

pre 6 godina

Kad se pogleda statistika penaldo je mozda najbolji svih vremena, a kad se pogleda igra decko nije u top 20, niko nikad kao MJ, najstariji navijac LeBrona ima 13 godina, znam jer u ulici imamo kos svi vicu Kari i Le Bron kad daju kos a niko nije osnovnu zavrsio.

Bojan

pre 6 godina

@petarczv
to sto je u Raselovo vreme bilo 8-15 ekipa samo znaci da je kvalitet bio koncentrisaniji
jedna od stvari koje su oslabile Detroitje vila ta da su izgubili par igraca koji su im bili bitni u rotaciji gokom prosirenja nakon prve titule 89. vec naredne godine, iako su uzeli titulu, ta ekipa je bila osetno slabija od one koja je dominirala 88.

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"
(Bojan, 20. maj 2017 15:25)

Sta je to Lebron radio sto niko ne moze?

adriano_galliani

pre 6 godina

ЛеБрон је одличан играч али ако је до статистике на којој овде заснивате поређење са Џорданом - онда је Роналдо бољи од Месија, а знамо да галамите на фудбалским темама да то није тако. Маните статистику, јасно је да они који нису гледали Џордана мисле да је ЛеБрон бољи зато што им је криво што нису гледали Највећег Икада, поготово оне мечеве са Јутом 1998. Скоро да нема смисла гледати кошарку након тога.

Али добро, пре две године вам је фаворит био онај Кари, а тек је тај далеееко од Џордана. Овај Џејмс је макар супер играч и јесте близу Џордану али Мајкл је био, једноставно, бољи од свих, у сваком тренутку а посебно у тим најважнијим, подигао би ниво игре на 110% својих могућности и добио утакмицу. То је радио само и искључиво он. Џордан, Марадона и Федерер, то су шампиони.

Beogradjanin

pre 6 godina

Koliko LB ima hejtera ovde ja ne verujem...
(Beliver, 20. maj 2017 13:32)

Iskreno rečeno ja sam hejter ovakve NBA lige.30 imovi od kojih 10 tankuje, čemu to? Mada eto imaj ovaj ANTI-Debil koji kaze da bi Durant prosečno postizao 40p pre 15 godina u vreme O'Neal i Brajanta. Tako da mozda i gresim kada za par godina liga dostigne dno( za to mi svi lupaju minuse, nek nastave) izlgleda da ce biti pravih koji ce to pratiti i govoriti kako se igra. James je odličan kosrkas tu nema spora, ali los je ukus posle utakmice sa Bostonom. Mada nisam siguran jedno je pratiti, a drugo je plaćati karte za utakmice. Maglu mozes da prodajes neko vreme....

Kareem

pre 6 godina

6× NBA champion (1971, 1980, 1982, 1985, 1987, 1988)
2× NBA Finals MVP (1971, 1985)
6× NBA Most Valuable Player (1971, 1972, 1974, 1976, 1977, 1980)
19× NBA All-Star (1970–1977, 1979–1989)
10× All-NBA First Team (1971–1974, 1976, 1977, 1980, 1981, 1984, 1986)
5× All-NBA Second Team (1970, 1978, 1979, 1983, 1985)
5× NBA All-Defensive First Team (1974, 1975, 1979–1981)
6× NBA All-Defensive Second Team (1970, 1971, 1976–1978, 1984)
NBA Rookie of the Year (1970)
2× NBA scoring champion (1971, 1972)
4× NBA blocks leader (1975, 1976, 1979, 1980)
NBA rebounding champion (1976)
No. 33 retired by Milwaukee Bucks
No. 33 retired by Los Angeles Lakers
NBA's 50th Anniversary All-Time Team
3× NCAA champion (1967–1969)
3× NCAA Final Four Most Outstanding Player (1967–1969)
3× National college player of the year (1967–1969)
3× Consensus first-team All-American (1967–1969)
No. 33 retired by UCLA

Filip

pre 6 godina

Daj bre ne zaglupljujte narod, cak ce ovi danasnji klinci pomisliti da je ovaj lik napucan steroidima sto mu se 90% kosarke zasniva na snazi bolji od Dzordana.

Russell Westbrook

pre 6 godina

Lebron je jednostavno već sada najbolji ikada.Na kraju plejofa će prestići Džordana po broju poena u plejofu i još jedan njegov rekord će srušiti.Ljudi kažu Džordan je bolji jer ima 6 titula,pa ako se gledaju titule ko je najbolji ikada onda je to Bil Rasel sa 11 titula iz 12 finala.

stevan

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ

antiDebil

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...

JeRemija

pre 6 godina

Trojke 4-6?
Mora da je neka greška, slabo on šutira trojke:)
Zanimljiva su ova poređenja sa Majklom, čovekom koji je sinonim za košarku. To samo pokazuje da je Lebron već sada u top 5 igrača svih vremena, bez ikakve sumnje. Međutim, treba sačekati kraj njegove karijere i onda podvući crtu. Ukusi su različiti, ali obzirom na činjenicu da će LBJ peglati još sigurno 7 sezona, možemo sa sigurnošću tvrditi da će čovek poobarati 90% NBA rekorda...Meni je najzanimljivija ta konstantnost dobrih partija jer on već 14 godina melje sve živo. Sve se dešava sa razlogom pa otuda i ono njegovo mučenje sa lošom ekipom Kavsa u prvom mandatu. Izašao je još jači iz toga. Mislim da će osvojiti još minimum 3 titule.

kangrga

pre 6 godina

@stevan
LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!

nista o nicemu

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07)

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.

petarczv

pre 6 godina

Ne mozete da pominjete raselove titule u totalno drugacijoj ligi sa 5 puta manje ekipa. Cinjenica je da je igrao 7 finala i da je izgubio 4 znaci 4 puta je nadigran kada se odlucivalo o tituli. Osvojio je 3 od toga jednu mu je zaradio ray alen tako da...

pametnom dosta

pre 6 godina

LBJ je bolji od MJ po procentu šuta ( uključujući trojke) , asistencijama ( tu su nebo i zemlja) skokovima ( ok, viši je LBJ pa je i očekivano). MJ ima više poena po meču( 30 naspram 27 LBJ, dakle razlika je samo 3 poena što nije puno jer je MJ upućivao 2 šuta više u proseku) i ima više titula ( 6>3) .
Bil Rasel ih ima 11 pa niko još nije napisao da je on duplo bolji od Džordana!!!
(kangrga, 20. maj 2017 13:07) # Link komentara

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Ko je gledao Džordana, zna da niko nije bolji igrač od njega.
Ovo što je sada NBA liga i igrači sada, pre 20 godina bi bili prosečni igrači. Današnje zvezde NBA lige bi bile pojedene za doručak.

Cole

pre 6 godina

Ne bih da prozivam nikog konkretno
ali kad procitam niko nikiad kao MJ...,
tačno vidim da su to pisala dečurlija
koja ga nikada nisu gledala. Naravno
i ja mislim da je MJ najveći ali da li
je najbolji, e pa nije, prosto, košarka
je evoluirala, usput, kao što statistika
pokazuje, Džordan je imao za 30% slabiji
učinak kada na parketu nije bilo Pipena,
druga stvar, jedna TV kuća je uradila
simulaciju basketa (kao Diskaveri, pa
ko bi pobedio, nosorog-slon...) jedan
na jedan i redosled je bio Džejms, Brajant
pa tek onda Džordan. Da se razumemo, ni ja
nisam do pre neku godinu voleo Džejmsa
(često je u presudnim trenucima gubio lopte,
promašivao zicere...) ali je u međuvremenu
zaista izrastao u velikog šampiona koji je
istinski nosilac tima, bez obzira ko je na
parketu. To su činjenice, kao što je, recimo,
Pele sinonim za fudbal (najveći) a da li je
bolji od Mesija, nije, Federer-Đoković, da
Federer je veći ali po gomili pravih stručnjaka
Novak je bolji... U svakom slučaju, poslednjih
30-ak godina su obeležile tri ere - Džordanova,
pa Brajantova i sad Lebrobova, tako da...

P.S.
Čisto da napomenem, NBA pratim s kraja 80-ih.

nista o nicemu

pre 6 godina

Djems igra jednu sezonu manje od Djordana a do kraja godine ce ga prestici i po broju poena, a to sto je Djordan par puta bio ciscen u 1R plejofa dok je Djems igrao finala, to je vec neka druga prica ! Tu se pokazuje besmislenim ona prica 6/6, jer dok je Djems igrao finale Djordan dotle nije ni stizao...
(antiDebil, 20. maj 2017 13:07)

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.

nista o nicemu

pre 6 godina

On nosi broj 23. Toliko o tome ko je najbolji. Kada se penzionise ponovo ce NBA traziti novog Dzordana, a ne novog Lebrona. Ne kazes da si Majkl Dzordan nekog sporta za dzabe, a nisam cuo da je neko spominjao da si Lebron Dzejms u bilo kojoj sferi zivota u kojoj si uspesan.

Rade

pre 6 godina

Uopšte nema smisla,zna se ko je ko u košarci.Može ovaj ubacivati po 500 poena,ali đaba,nikada neče imati taj košarkaški šmek kao Jordan,Magic ili Bird,jedini koji se stvarno približio sa svojom igrom ovoj trojici je Kobe i tu je kraj priče.Kao što je svojevremeno rekao Charles Barkley posle finala između Phoenix Sunsa i Chicago Bullsa:West is the best,but East is Michael Jordan.Laku noč deco.

Drugi svet

pre 6 godina

Stigao ga u statistici,ajde! A sta cemo sa tim sto je stari majstor kada mu je basket dosadio dve godine igrao golf i bezbol i bas ga bolelo uvo za statistiku... Alo deco covek je LETEO u reketu,niko nikad ni blizu...

Bojan

pre 6 godina

odmah se javljaju uvredjeni ljudi da nalaze obrazlozenja kako je civek kod koga se navodno sve zasniva na snazi oborio Majklove rezultate.
pa sad je opravdanje za poene to sto je Majklu trebalo manje meceva. Pa Majkl je sutirao mnogo vise da bi dostigao taj broj poena nego Lebron.
Majkl ima vise ukradenih po mecu, ali kad se saberu ukradene i blokade, isti su.
S im da je laks eimati i ukradene i blokade u igri 1-1 nego sa zonskom odbranom

uzivajte u magiji najboljeg igraca danasnjice, MJa ostavite u proslosti gde mu je i mesto

Moo

pre 6 godina

James je kategorija za sebe i to je to. On nema x faktor kao sto ga ima Jordan ali James je masina. Najinteligentniji i najsvestraniji igrac ikada. Na kraju karijere ce biti u svakoj kategoriji ispred Jordana, al opet to nije bitno. Najveci svih vremena se ne postaje nekim brojevima. To prosto ili jesi ili nisi.

vince carter

pre 6 godina

Molim te ukloni to "Anti" iz nicka vise ti pristaje,jasno je da je mj odigrao manje utakmica a ovaj se uhvatio za dve sezone iz Wizardsa ccc!! Jordan je dakle na 28 utakmica manje zabelezio jednu kradju manje,pre ovog playofa bilo je samo 6,8 vs 6,5 asistencija u korist lebrona ali ovi prave kao da bron ima 5 asistencija i skokova vise u proseku,nikada nije bio defanzivac godine a mj je bio u vreme hakeema,stoktona,rodmana..najbiljeg blokera ikad,kradljivca i verovatno odbrambenog. Ponavljam vam samo aktivan igrac ima hajp,setite se karija,zbog dve sezone vec je bio nadmasio Jamesa kao Nba lice broj 1 a zbog poraza u finalu vec je to svo pominjannje karija zamrlo..Ne trudite se jer vecinu ljudi nije briga za Nba,stoga kad regularnom coveku pomenes da je neko veci od Jordana gleda te ko da si pao s marsa. Lebron je deo finala u kojem je njegov tim diziveo poraz sa najvecom razlikom u proseku u istoriji,izgubio od dalasa sa super timom uz najgori performans nekog superstara u istoriji i 2007 35 posto sut,20 posto za 3 najgore od nekog superstara u istoriji.

Ćiribiribela

pre 6 godina

Kapa dole Lebronu, vrhunski igrač. Ipak, Džordan je bio van svih statističkih kategorija, imao je auru neprikosnovenog, poluboga, elegancije. Ko to ne razume, nek pogleda Federera, najlepše kretanje u tenisu ikad. Lebdenje. Takvo nešto je imao Džordan, pa i jače. Slično kao Maradona. Lebron me podseća na Ronalda ili teniski na Nadala. Marljiv rad, talenat. Džordan je sve to + nešto vrhunskog, nedodirljivog. U tome je razlika. Pozdrav svima.

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

bendza

pre 6 godina

Dali je Dzordan jurio rekorde u svoje vreme kada statistika nije bila toliko opsirna,zvanicna,dostupna i bas toliko vazna?

Ovi danasnji igraci prvo pogledaju rekorde pa onda odigraju da ih sruse po svaku cenu a cesto i na silu.

Ne veruj da je to postojalo u Dzordanovoj glavi jer koliko se ja secam on je igrao najlepsu kosarku u istoriji a to niko nemoze kroz neki rekord da nadmasi.

antiDebil

pre 6 godina

Inace Dejms vec ima vise odigranih minuta i u plej ofu (a misim i u regularnoj sezoni) od Dzordana. Jos uvek mu nije u blizu po poenima i titulama. Igrace mnogo vise od Dzordana, a pitanje je da li ce ga stici po titulama.
Samo je jedan Goat MJ
(stevan, 20. maj 2017 12:52)

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !

Sacramento

pre 6 godina

Svako ko je gledao i jednog i drugog neće uopšte postavljati pitanje ko je bolji. Nije tu bitan broj titula, minuta, nekakva statistika i brojke...
Bitno je nešto što se ne može izmeriti, pa ni opisati rečima lako, neka mešavina elegancije pokreta, genijalnosti igre, lakoće poentiranja kao posledica neverovatnog, gotovo vanzemaljskog talenta sa kojim se rodio, a koji je ogroman rad samo unapredio. Pretvaranje sporta u umetnost. To je uspeo samo jedan od ove dvojice, zato je on NAJVEĆI.

Statisticar

pre 6 godina

Procenat suta,broj asistencija,broj skokova ,broj minuta u igri... alo bre jel vi znate sta je ELEGANCIJA VODJENJA LOPTE MIRZE DELIBASICA... PLES MAJKLA DZORDANA PO TERENU... LEPOTA SKOK SUTA PRAJE I DUCIJA...LETENJE REKETOM DZORDANA...SARM IGRE STEFA KARIJA ...naspram NABILDOVANOG SNAGATORA LEBRONA...

spree15

pre 6 godina

(kangrga, 20. maj 2017 13:07)
Ljudi imate Google. LeBron 6,79 asistencija, Jordan 5,71, znaci nije nebo i zemlja nego 1 vise po utakmici.

Wlada

pre 6 godina

Kad se pogleda statistika penaldo je mozda najbolji svih vremena, a kad se pogleda igra decko nije u top 20, niko nikad kao MJ, najstariji navijac LeBrona ima 13 godina, znam jer u ulici imamo kos svi vicu Kari i Le Bron kad daju kos a niko nije osnovnu zavrsio.

dr rockter

pre 6 godina

Na ovoj slici se vidi s kojom elegancijom je taj čovjek igrao. Kao da je rođen s košarkaškom loptom u rukama. Jedan jedini MJ

nista o nicemu

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"
(Bojan, 20. maj 2017 15:25)

Sta je to Lebron radio sto niko ne moze?

antiDebil

pre 6 godina

(paspalj chandler, 20. maj 2017 16:59)

U redu Paljo idemo ovako. Niko Djordanu nije kriv sto se u punoj snazi penzionisao, pa se vracao, pa se opet penzionisao, pa se opet vracao. Niko ga nije gadjao nozem, poput recimo Moniku Seles...To je prva stvar koju trebas da shvatis !
Dalje prva runda 3 dobijene, to nema nikakve veze. Ubaci broj utakmica da je malo teze resavao serije i opet ce Djordan za 15 godina imati manje odigranih utakmica u plejofu od Djejmsa za 14.
Dalje, Djordan je u drugoj sezoni usao u plejof sa ucinkom 30-52 sto je bio 20. ucinak u ligi od 23 ekipe, Djejms nije usao sa 42-40, i Djordan je te druge godine bio povredjen veci deo sezone...
Dalje, Djejms je usao u finale prvi put u cetvrtoj sezoni sa nepune 23 godine, Djordan tek u sedmoj sa punih 28. Djejmsa su cekali na draftu jos dok je bio na pocetku srednje skole, Djordana su birali kao 3.pika, i to ti govori par stvari...
Usvari uopste mi nije jasno cemu ovolika prepiranja ?
Umesto da se ljudi pitaju zasto je dozvoljeno da se KLS i kosarka u SRbiji potpuno uniste, mi se raspravljamo ko je bolji Djordan ili Djejms, a oni su 2 potpuno razlicite generacije igraca...Kada Djejms zavrsi karijeru brojevi ce pokazati ko je bolje, u toj ligi samo brojevi igraju znacajnu ulogu, sve ostalo je nebitno...

Шумадинац

pre 6 godina

Могу људи да трабуњају о лошој конкуренцији коју је Мајкл имао на путу до финала и у финалима 90-их. Само ћу рећи да свака екипа против које је играо до финала или у финалу има минимум по једног играча из куће славних. Није дозвољено да се искуца више од 1500 карактера, тако да не могу да напишем један темељан есеј о квалитету кошарке у то време. Ригорознија правила (у погледу корака, ношених лопти), тврђа игра и много више ривалства и борбе, је нешто што свакако разликује ово и оно време.

frosty

pre 6 godina

@antidebil
menjaj nick pod hitno...
Dzordan je igrao sam protiv seltiksa koji su tada imali tim koji je u razmatranju za mozda najbolji tim u istoriji NBA i pistonsa koji su pocistili medzikove lejkerse u finalu. Dzejms igra protiv boze sacuvaj istoka i pravi izazov mu je tek u finalu protiv gsw.

Ipak lebron je svakako top3 igrac svih vremena, tako da je ovo ipak diskusija za sladokusce, a ne za klince kao sto ste ti i petar...

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu…

nista o nicemu

pre 6 godina

Niko nije sektas jer brani Dzordana, veci su sektasi oni koji tvrde da je Dzejms bolji. Zasto? Zato sto ides protiv zdravo razuma. Dzejms ne moze da prestigne Dzordana jer je Lebron MJ danasnjice. Znaci zauvek ce reper biti MJ, nikada porazen u finalima, najbolji kada je trebalo, sa trovanjem, ili sa promenom ruke pri polaganju apsolutno je nebitno, Dzordan je tata, jako prost komentar, a tako sjajan. Mnoge su usporedjivali sa najvecim ali realno takvog nismo videli. Nebitne su simulacije 1 na 1, nebitne su statistike koje tada Dzordanu nisu dostupne bile, jednostavno je najbolji jer sve sto su drugi izvodili na terenu on je u vazduhu. On je leteo, to niko nikad nece moci.

mj23

pre 6 godina

james sa sezonom manje porusio gotovo sve jordanove rekorde...kraj price.

ok, odigrao je vise utakmica, sto znaci dok su jordana cistili celticsi i pistonsi, james je isao do finala i polufinala.

odatle i veci broj utakmica u doigravanju.

s tim da je jordan vise sutirao uz losije postotke.

sapienti sat.

NastyB

pre 6 godina

Statistika pokazuje sve, a ne otkriva ništa. O, da, LeBron je nadmašio MJ-a po svim statističkim parametrima, ali da li je to ono zbog čega treba da se nazove GOAT?? Ni u ludilu. Džordan je postavljao svoje rekorde protiv Bostona sa Birdom, Perišem i Mekhejlom, Jute sa Melounom, Stoktonom i Hornačekom, Finiksa sa Barklijem, Ejndžom i Majerleom, Sijetla sa Pejtonom, Kempom i Šrempfom, redovno otresao Lejkerse sa Kobijem i Šekom… da ne nabrajam dalje. A protiv koga „Kralj“ pravi statistiku?? DeRozana i Laurija, Ajzaeje Tomasa i Džae Kraudera, Horforda i Šrudera, Vola i Bila…
E, zbog ovoga statistika ne govori ništa. Majkl je uvek vukao svoj tim u najtežim trenucima, a „Kralj“ ne bi video titule ni u Majamiju da nije bilo Reja Alena.
Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).
A meni su, lično, Vilt Čemberlen i Džulijus Irving ispred svih. Ono što su oni u svoje vreme bili za košarku, to ni Majkl i LeBron zajedno neće biti. Ali, tada se igrala košarka, nisu bili bitni statistika, brendovi i reklame, nije bilo interneta i televizija na sve strane pa JAKO MALO ljudi shvata da su oni bili PRAVI vanzemaljci među košarkašima. A dovoljno je pogledati samo jednu njihovu utakmicu...

akajea

pre 6 godina

Secam se u dnevniku kad su ga najavljiali kad je ulazio u NBA. Mogu samo da kazem da mi je mnogo drago sto sam gledao i Dzordana i Brajanta i Dzejmsa, kao i ostale legende od tad do sad, a vi se prepirite ko je bolji a ko nije, toliko.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dzordan je sve rekorde postigao sa manje utakmica, tako da je svako poredjenje Najveceg i bilo koga drugog smesno
(Zorowitzki, 20. maj 2017 12:48)
Jedno vrijeme se samo tako isticalo da nije primac ni Kobiju, a kamo li Dzordanu...
I godinu dana kasnije niko vise da spomene to.
A koliko se pricalo da je Kobi bolji, a Lebron je srusio Kobijeve rekorde za znatno manji broj utakmica.
Tako da ono... Od MJ niko nije bolji.
Ali ako odigra do kraja u ovom ritmu i uzme prsten... Onda je on bolji.
Zasto? Moglo se pricati o tome dok je nedostajao sut izvana, slobodna, neuzimanje odlucujuceg suta...
Ovaj Lebron... Ovo je "kosarka".
Pa on je imao 4 blokade odnosno direktno sprijecio 8p protivnika. Dao 30 iz 60-70% suta.
To je savrsena partija.
I nije prva u ovom PO.

adriano_galliani

pre 6 godina

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....
(rajvosa87, 20. maj 2017 13:17)

ЛеБрон може да обори све рекорде (ако их уопште Џордан и држи), да постигне све што и овај - довољна је једна утакмица па да се види разлика у класи. ЛеБрон је врхунска, највиша класа данашњице, Џордан је био практично полубожанство на терену. То је као да поредиш Марадону и Кристијана Роналда - једноставно не иде.

antiDebil

pre 6 godina

Kristijano Ronaldo + Lebron Dzejms = Nalozeni klinci
(Djura, 20. maj 2017 13:19)

Penaldo i Djejms ni u jednoj varijanti ne mogu da se porede !
Pandan Penaldu iz NBA moze da bude Blake Griffin...

Don Serdjo

pre 6 godina

Nije sporno da je James najkompletniji igrac ikad...poeni, skokovi, asistencija, procenat suta...jednostavno sve ima i to je cinjenica ...on sto je sinonim za Jordana je gracioznost pokreta, elegancija, najljepsi fade away u istoriji kosarke, instikt ubice(obavezno procitati tekst Edina Avdica na mondo.rs), jednostavno hodajuci spektakl, nepostojanje poraza u finalima(to se ne moze poreci ne moze izbrisati...to nije 6/9 nego 6/6...), realno slabije po imenima ekipe od Jamesa(u Heatu je to Big 3 a ista stvar je i u Cavsima, timovi jaki kao niko)...James ce prestici Jordana po mnogo cemu ali nikad nece biti bolji!!!

antiDebil

pre 6 godina

(vince carter, 20. maj 2017 14:26)

Dobro je sine, nemoj da places. Djems je odigrao 14 a Djordan 15 sezona i to je jedino sto se racuna, a zasto je Djordan odigrao 28 utakmica manje u plejofu iako je odigrao sezonu vise, pa to valjda mozes sam da zakljucis ?
Djordan je jednom bio defanzivac godine i na kraju te sezone ih je Detroit ispljeskao u plejofu, tako da ti ta prica nije bas najbolja i Vestbruk je ove godine imao 42 TD, TD prosek u sezoni i TD prosek u plejofu, KOMPRENDE na sta mislim ili moram da ti crtam, mada me to mrzi ?!!
Po kojoj to logici su Hakeem, Stockton i Rodman bili najbolji bloker, kradljivac i odbrambeni ikad u sezoni kada je Djordan bio defanzivac godine ???
Mesas babe i zabe, pricas neke budalastine a ovamo sagledavas stvari sa distance od 30 godina.

nista o nicemu

pre 6 godina

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...
(antiDebil, 20. maj 2017 15:08)

Obori argument Medzika Dzonsona, ajde, slusam.

nista o nicemu

pre 6 godina

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine
(Bojan, 20. maj 2017 14:52)

Lakse se sviraju. Tehnicka je za mrki pogled, nameran faul se svira kad ga malo jace povuces. Nauci pravila.

Beogradjanin

pre 6 godina

Koliko LB ima hejtera ovde ja ne verujem...
(Beliver, 20. maj 2017 13:32)

Iskreno rečeno ja sam hejter ovakve NBA lige.30 imovi od kojih 10 tankuje, čemu to? Mada eto imaj ovaj ANTI-Debil koji kaze da bi Durant prosečno postizao 40p pre 15 godina u vreme O'Neal i Brajanta. Tako da mozda i gresim kada za par godina liga dostigne dno( za to mi svi lupaju minuse, nek nastave) izlgleda da ce biti pravih koji ce to pratiti i govoriti kako se igra. James je odličan kosrkas tu nema spora, ali los je ukus posle utakmice sa Bostonom. Mada nisam siguran jedno je pratiti, a drugo je plaćati karte za utakmice. Maglu mozes da prodajes neko vreme....

Bojan

pre 6 godina

(vince carter
niko nije zaboravio Karija cija je prosla sezona jedna od najboljih pojedinacnih ikad. vodio je ekipu do rekorda i to ce se zauvek pamtiti.
pri tome niko nije prestajao da prica o Lebronu u kontekstu vijanja mesta medju velikanima.
a te statistike konstantno izvlacis iz kontekata. pa da, tacno je da ima manje ukradenih po mecu od Majkla, ali dok je on na terenu njegova ekipa prima manje poena nego sto je primala Majklova kad je ovaj na terenu. Kvalitet odbrane nisu samo ukradene i blokade (lebron ima prvih manje od majkla, drugih vise, govorim po mecu, u zboru izadje na slicno).
sto se tice samih nagrada, one ne moraju mnogo da govore. Evo vidi, Lebron je za 14 sezona vise puta izabran u najbolju petorku lige od Majkla za 15. ko spori da je Lebron jedan od najboljih odbrambenih igraca ikada, taj veze nema sa kosarkom.

molimvasobjavitekomentar

pre 6 godina

Zanimljivo je kako marketing moze da utice na percepciju ljudi. Svi se ovde raspravljaju da li je MJ ili LBJ GOAT, a niko da spomene Wilta.
Wilt i dalje poseduje preko 70 vazecih NBA rekorda, a da su se kradene i blokade belezile u njegovo vreme, posedovao bi ih jos vise (Harvey Polack je zabelezio da je Wilt na jednoj utakmici imao 26 blokada). Neki od njegovih rekorda nikad nece biti oboreni, sto se za MJ-ove i LBJ-ove rekorde ne moze reci.
O Wiltovih 100 poena svaki poznavalac kosarke zna. Wilt je imao 32 utakmice na kojima je postigao preko 60 poena, MJ 5 ili 6 takvih utakmica, LBJ 1. Imao je 55 skokova na jednoj utakmici, i to protiv Billa Russela, jednog od najboljih defanzivaca svih vremena, a na toj istoj utakmici mu je uz skokove strpao i 60 poena. U karijeri je imao skoro 24000 skokova, sto mu cini prosek od skoro 23 po utakmici (svega 25 igraca je imalo vise poena u karijeri nego Wilt skokova). Jedini je centar u istoriji lige koji je bio najbolji asistent u jednoj sezoni sa prosekom od 8,5 po utakmici (u njegovo vreme asistencije nisu bile "budzene" kao danas). U proseku je provodio 46 min u igri po utakmici.
Najveci dokaz Wiltove dominacije je to sto je liga menjala pravila kako bi mu ogranicila dominaciju (prosiren reket, zabranjeno bacanje aley upa preko table kod izvodjenja ceonog auta, "offensive interference" i zabranjen prestup prilikom izvodjenja slobodnih bacanja).
I za kraj ako je MJ leteo, sta onda reci za coveka koji je sa lakocom pipao vrh table.

saeKn

pre 6 godina

Nema sta ako obori rekorde najbolji je, pa nije Lebron Rasel W. da igra za statistiku cela njegova igra je da tim pobedi, a o brojkama ne razmislja.

MarcoPolo

pre 6 godina

petre,ne jedi ono što se ne jede...ili ipak to voliš? ako je tako onda jedi i ćuti. ja više lično više gotivim majkla,pošto čovek jednostavno nije sa ove planete...ali ne potcenjujem ni mnogo lošije igrače,a kamo li lebrona. isto tako nikad nisam čuo da je džejms bilo šta rekao loše za majkla,prema tome komentar ti je neviđeno glup.

adriano_galliani

pre 6 godina

ЛеБрон је одличан играч али ако је до статистике на којој овде заснивате поређење са Џорданом - онда је Роналдо бољи од Месија, а знамо да галамите на фудбалским темама да то није тако. Маните статистику, јасно је да они који нису гледали Џордана мисле да је ЛеБрон бољи зато што им је криво што нису гледали Највећег Икада, поготово оне мечеве са Јутом 1998. Скоро да нема смисла гледати кошарку након тога.

Али добро, пре две године вам је фаворит био онај Кари, а тек је тај далеееко од Џордана. Овај Џејмс је макар супер играч и јесте близу Џордану али Мајкл је био, једноставно, бољи од свих, у сваком тренутку а посебно у тим најважнијим, подигао би ниво игре на 110% својих могућности и добио утакмицу. То је радио само и искључиво он. Џордан, Марадона и Федерер, то су шампиони.

Bojan

pre 6 godina

@Шумадинац
pa sacekaj koju godinu pa ce i Lebronovi rivali ulaziti u kuce slavnih

ne znam da li znas, ali razmatranje za kucu slavnih ce biti kad se karijere zavrse

mislis da Novicki, Dankan, Kavaj, Kari, Kevin i Rasel nece u kucu slavnih?
bice ih jos dosta

sto se tice tih pravila, smesno je tvrditi da se danas lakse sviraju faulovi, dovoljno je videti prosek bacanja i shvatiti da su te stvari daleko od istine

antiDebil

pre 6 godina

Majkl je mogao da leti, Dzejms ne moze. Kraj.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 13:54)

Hahahaha ahaahahaha hahhahahahaha hahahaa...pa ti si besmisleni dosao do nekog novog nivoa besmislenosti, nije to lako !!
Majkl je mogao da leti haaa aahahahahaha hhahaahhahah hahah.....
E da, stvarno kraj...ko ce da obori ovaj argument, mislim mogao je da leti...

vince carter

pre 6 godina

Hahah "Cole" u njihovoj simulaciji borbe Lav je pobedio Tigra a u realnosti i izvestajima iz Vrtova je potpuno druga prica,Old Jordan je ubijao prajm Cartera pametnom dosta o tvom poredjenju. Duel Lebrona i Jordana bi bio kao duel Shaqa i Olajuwona,Shaq iz orlanda mladji,jaci,brzi,eksplozivniji Hakeem ga izdominirao na cisto znanje,batalite papir i procente,suteve kakve je uzimao Jordan i njegove procente za beka sutera koji su nerealni. Covek je bio defanzivac godine,jednostavno Ikona sporta.

Bojan

pre 6 godina

@nista o nicemu
sve si dokazao
pa i ovo sto radi Lebron nije radio niko niti moze.
nikako da izadjete iz tog kruga "majkl je najbolji jer je majkl najbolji"

nista o nicemu

pre 6 godina

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!
(antiDebil, 20. maj 2017 15:15)

Moj nick je umetnicka sloboda, tvoj komentar je nepismen. AntiĐebil onda?

paspalj chandler

pre 6 godina

(antiDebil, 20. maj 2017 15:40)
Jordan je odigrao poslednjih 17 utakmica pred plej of 1995. ali eto mozete mu slobodno to racunati kao celu sezonu, manje utakmica u plej ofu jer je poslednje 2 sezone igrao za Washington jer je bio jedan od vlasnika, pre toga ga nikada nije propustio, u sampionskim sezonama igrao manje utakmica u plej ofu, prve 3 zato sto se prvi krug igrao na 3 dobijene, druge 3 jer je brze resavao serije, da, bio je pociscen u svoje prve 3 sezone, LeBron prve 2 nije video plej of. Defanzivac godine je bio 1988 i jedini je igrac koji je bio najbolji strelac i defanzivac u istoj sezoni i uz Hakeema jedini igrac koji je iste sezone bio MVP i defanzivac godine.

Rade

pre 6 godina

Ja mislim,kada bi LeBron izazvao Jordana,da odigraju 1 na 1 i da ovaj pristane,da bi taj prenos bukvalno gledao svako,ko ima televiziju,i na ratištima po čitavom Svetu bi zavladalo primirje zbog duela.Stao bi sav saobračaj pa čak i avionski,stao bi čitav Svet.Samo ne znam na kom stadionu bi odigrali duel,Al bi ovo bio marketinški potez za Nike,za TV prenos,za karte koje bi koštale hiljade dolara,naravno i za kladionice.Kakav boks i ostala boranija.Hahaha.

Igor Pg

pre 6 godina

@ Nasty b (Ne umanjujem kvalitete LeBrona, jer je svakako sada među pet najvećih svih vremena, ali ja, lično, ne volim njegov stil igre i to što ga nigde nema kad naiđe na iole jaču ekipu (izuzev utakmice kad je sasuo 37 San Antoniu, ali to je jedna od VEOMA retkih situacija).

E moj Nasty hvala ti covjece, isplakah se od smijeha zbog tvog komentara! Hvala ti i dje cuo i dje ne cuo! Koliko si komicnih navoda iznio to je top, ali morao sam prokomentarisati najinteresantniji.. LeBrona nema nidje kad naidje na iole jacu ekipu? Vjerovatno zbog toga ima bolji procenat suta u finalima plejofa od Dzordana, mislim cak i najbolji u istoriji od najvecih igraca? Vjerovatno zbog toga sto mu je prosjek poena u plejofu (dje igraju uglavnom slabe ekipe) jedan od najboljih u istoriji? Vjerovatno jer je ona monstruozna rampa nad Igudalom u predposlednjem minutu sedme utakmice finala (koja se uzgred smatra najatraktivnijim i najznacajnijim defanzivnim potezom u istoriji lige) bila slucajna? E brate treba imati talenta za ovakvo tvoje pisanje..

rajvosa87

pre 6 godina

Kao covjek koji se u proslosti bavio kosarkom bilo mi je nepojmljivo porediti nekog sa Jordanom. Medjutim ne zelim da budem neko ko prica lovacke price tipa "U nase vrijeme je bilo bolje", jer je nostalgija zabava staraca i sve im je izgledalo ljepse jer su bili mladi.Naravno starije genereacije se ne mogu identifikovati sa Jamesom po prirodi stvari.

Lebron mozda nema profinjenost Michalea ali je masina koja melje. Ako uspije da pobjedi ovakav Golden State i osvoji jos jednu titulu, za mene kao hardcore fana Jordana bit ce legitimno raspravljati ko je bolji. Realno rokovi i postoje da bi se obarali i zelim mu svu srecu da podigne kosarku na novi nivo. Cudno mi je kad ljudi brane neke historijske sportase i njihove rekorde kao da im je on otac ili da su ih sami postigli....

lorenzo

pre 6 godina

pitanje je da li će se pojaviti više košarkaš kao Džejms a vi pričate kako nema pojma, kako ide na snagu i slično...isto kao za Ronalda i Mesija ili Federera...de gledajte i uživajte jer ovo će da traje još koju godinu i nema više

adriano_galliani

pre 6 godina

Djordan se penzionisao sa 40, Djejms ima tek 33.....polako, strpi se !
(antiDebil, 20. maj 2017 13:18)

Џордан је у пензију ишао три пута.

antiDebil

pre 6 godina

Avanagardo, nije Djems ni Djordan nego Dzejma i Dzordan. Prvo nepismen si, drugo ne igra se kosarka od 2003e. I jos nesto, Dzejms nikada nece biti Dzordan, niko nikada nece biti Dzordan jer to sto je on tada radio i dalje niko ne moze.
(nista o nicemu, 20. maj 2017 14:02)

Ti sa tvojim imenom da kazes nekome da je nepismen, haahha hahahahahahaha
Ko govori uopste o tome da Djems moze da bude Djordan ?
Djejms je Djejms a Djordan je Djordan i Djejms ce poobarati Djordanove rekorde i jos rekorda koje Djordan nije ni drzao !!

Kareem

pre 6 godina

6× NBA champion (1971, 1980, 1982, 1985, 1987, 1988)
2× NBA Finals MVP (1971, 1985)
6× NBA Most Valuable Player (1971, 1972, 1974, 1976, 1977, 1980)
19× NBA All-Star (1970–1977, 1979–1989)
10× All-NBA First Team (1971–1974, 1976, 1977, 1980, 1981, 1984, 1986)
5× All-NBA Second Team (1970, 1978, 1979, 1983, 1985)
5× NBA All-Defensive First Team (1974, 1975, 1979–1981)
6× NBA All-Defensive Second Team (1970, 1971, 1976–1978, 1984)
NBA Rookie of the Year (1970)
2× NBA scoring champion (1971, 1972)
4× NBA blocks leader (1975, 1976, 1979, 1980)
NBA rebounding champion (1976)
No. 33 retired by Milwaukee Bucks
No. 33 retired by Los Angeles Lakers
NBA's 50th Anniversary All-Time Team
3× NCAA champion (1967–1969)
3× NCAA Final Four Most Outstanding Player (1967–1969)
3× National college player of the year (1967–1969)
3× Consensus first-team All-American (1967–1969)
No. 33 retired by UCLA

stefan

pre 6 godina

stevane u playoff-u ima 70 poena manje, ima manje odigranih utakmica ali ima i bolji % suta uz manje upucenih, u svim kategorijama ga je presao, samo poeni i titule i bice goat... ;)

Bojan

pre 6 godina

@petarczv
to sto je u Raselovo vreme bilo 8-15 ekipa samo znaci da je kvalitet bio koncentrisaniji
jedna od stvari koje su oslabile Detroitje vila ta da su izgubili par igraca koji su im bili bitni u rotaciji gokom prosirenja nakon prve titule 89. vec naredne godine, iako su uzeli titulu, ta ekipa je bila osetno slabija od one koja je dominirala 88.