Četvrtak, 04.05.2017.

16:50

"Smena vlasti označila kraj dominacije Partizana“

Trofejni srpski trener Dušan Ivković bio je gost lista “Nedeljnik“ gde je pričao o mnogim košarkaškim problemima u Srbiji i klubu Partizan.

Izvor: PT

"Smena vlasti oznaèila kraj dominacije Partizana“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

zvezdalele*

pre 7 godina

secanja@
Pa gde su vam ti omladinci?
Stojakovic??????
koji bre Stojakovic,najuren iz zvezde bio na probu i isteran.Pitaj Moku Slavnica.

zvezdalele*

pre 7 godina

Prvih 10 titula,koje je Zvvezda osvojila ,igrala se atomska kosarka.sa nekoliko ekipa.Proleter iz Zrenjanina je bio glavni rival zvezda.Nije bilo ogranicenje napada,tako da za rezultat na kraju bude recimi 32:15 za zvezdu.Ali ste osvojili i cestitam,kada ste osvojili KPK protivnici su vam bili ekipe,iz Albanije,I Belgije.

santa justa

pre 7 godina

Dominacija Partizana ponovo dolazi, jer Institucija je neuništiva ma koliko neki iz predgrađa pokušavali da je sruše.
(Drobnjak iz auta, 05. maj 2017 11:00)
Upravo je pocela pre neki dan u Subotici :)

pop

pre 7 godina

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 19:08)

88, 92, 98 i 2010.sta nije jasno? A zvezdinih 10 titula racunate dok se igralo na sljaci, bez trojke i ogranicenja napada. A sto je tice dominacije videcemo sta ce biti kada ON ode. Zivi bili pa videli

ZamenaTeza

pre 7 godina

Dudo,branim te na forumima,podrzavam te u svim pricama oko Boze Maljkovica, dajem ti plus veliki zbog podrske Sasi Jankovicu i mislim da si trenerska i Bg legenda.
Ali Dudo ti si bar radio u Grckoj.Koliko znam da te ne podsecam tamo je ARIS koga si ti vodio bio decenijama prvi,zatim Olimpijakos i Pao smenjivali po 10 godina,manje vise sa titulama.I sta je tu cudno.Iako su imali para i jedni i drugi neko mora biti prvi,pa cak i decenijama.
Sad ti pricas kao da je Zvezda neki klub iz Kursumlije i kao da je od juce postala to,a ne od 1945. i simbol kosarke je pre svega Zvezda u Srbiji i Jugoslaviji,ako cemo o istorijatu. I ta Zvezda i kad nije bila prvak igrala je xxx finala nezaboravnih od Cibone osamdesetih,devedesetih pa i zadnjih 15-20 godina po Srbiji takodje.
Da li to treba da znaci da klub Partizan koji si ti vodio svojevremno,otud i bolecivost neka verovatno, treba uvek da bude prvi i da krade igrace od Zvezde i to vrhunske od Tomasevica,Vujanica,Silobada,itd i da vikanjem na sudije bude uvek prva.Zvezda pre par godina nije htela igrati cak playoff protiv Hemofarma zbog ocitog pritiska da se znalo da je Partizan prvak te godine.
Taj kad je davao igrace Partizanu od Vese Petrovica,Vranesa,
Raduljice,Rasica, Partizanu tad je bio ok,genije cak Partizanu. Iako je taj FMP,Reflex pre Partizana bio prvak Jadranske lige dva puta cak. Sad je neka hajka povedena da Zvezda ne sme ni fudbalu,kosarci biti neko nesto.

secanja

pre 7 godina

Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !
(antiDebil, 4. maj 2017 19:00) # Link komentara

citirao samo deo sto si rekao. A Zvezda sa juniorima svojim bila prvak pre par godina Evrope i redovan ucesnik sa tim istim juniorima vec 5-6 godina,pa i ove faynal fora juniorskog. Dajte Vi zaista iz nemoci lupetate da to nije normalno.
A sta kazete na to sto je vise igraca iz Zvezde igralo u NBA ligi,sto su samo dva igraca iz Srbije postali prvaci te NBA lige,Radmanovic,Stojakovic. Jel treba jos nabrajanja.

Nidi

pre 7 godina

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Ja ću ti reći koga je dovodila, Čakarevića za 250k eur, Klobučara za 300k, Peđu Drobnjaka za najveći košarkaški ugovor do tada u našoj zemlji, i da ne nabrajamo dalje jer se dosta toga. Partizan košarkaške velikane kao Čakar i Klobučar nije menjao jer nije bilo potrebe, završavao je utakmice koje su bile neizvesne na drugi način. Ne moramo ići dalje od video dokaza koji postoje...

dwdw

pre 7 godina

PArtizan od drzave nije dobio ništa,ako je i dobio nešto dobio je crkavicu sa kojom ne moze zvezdi da parira,vratciemo se mi a vi ćete osvojiti samo neku aba ligu i kls nebitan.

Srdjan

pre 7 godina

Kakvo ludilo? Kakva Zvezda,kakav Partizan? Dok ne bude napravljen sistem da svaki grad u Srbiji od stotinak i vise hiljada stanovnika ima stabilnog prvoligasa i lokalci ga podrzavaju nema buducnosti za zdrav sport. Ne nasedajte na sistem moja Zvezda,moj Partizan, to je bolest!

Lord

pre 7 godina

Smjesni ste sa pricom da bilo koji klub koji je bio dominantan 50ih recimo, mora da bude uvek najbolji, i da ga NIKADA, NIKO ne smije preteci, nebitno koji sport bio u pitanju.
Jednostavno je, dokazuj se konstantno.

mare

pre 7 godina

a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke!
(sramota, 4. maj 2017 17:11)

Covek mrtav ladan napise ovako nesto i ostane ziv.

nikola

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 4. maj 2017 17:03)

On uopste ne kiritkuje igrace sto idu trbuhom za kruhom, vec nas nakaradni sistem i drzavu koji prouzrokuju lose uslove za ostanak igraca u zemlji.

Milun

pre 7 godina

Grbovic je fino rekao da je Zvezda ovde gde je zahvaljuci onoj trojci Nolana Smita za Cedevitu na fajnal foru u Beogradu.Sta ima ova vlast sa time.Da je tad Partizan pobedio i dan danas bi igrali evroligu.

Samo ti uživaj u godinama koje dolaze, s njim na vlasti

pre 7 godina

Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.
(Cutacemo jedan minut, 4. maj 2017 23:36)

Prijatelju, jesam trenutno u Beogradu, došao sam za 1. maj, ali u nedelju palim za Insbruk, a pošto ti u svakoga sumnjaš, to ti je od pradedova (zato tako i prolazite), a meni je kao čoveku koji je Srbin i demokrata tužno kad vas vidim i čujem kako sipate mržnju na sve koji nisu "vaši", jer nepismena nacija ume da sprovodi teror ali i da teror trpi.

Strasne stvari

pre 7 godina

@Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.
(Nenad, 4. maj 2017 23:24)


Evo razmisljam...hmmmm i pade mi nesto na pamet.Partizan ima budzet 1.400.000 a Zvezda 6.000.000 pa se pitam ko puni tu razliku od 5.300.000? Da nisu privatni sponzori? Aha jesu,a ko ih je doveo,drzava?OK
Pa razmislih da je Kalinic placen 1.000.000,i to zamislite Zeljko platio,skoro za 400.000 vise nego za Bogdanovica.
Pa razmisljam zasto legenda iz Zeleznika kuka za pare kad nas je do juce ubedjivao da je kosarka profitabilna,da pune budzet halama i marketingom,da nije braca zavrnuo ventile,hmmmm...
I na kraju dobro razmislih pa nikako da shvatim kako navijac kluba kojem je obrisano 18 miliona duga proziva klub koji uredno vraca sa kamatom svojih 6,a nikada se nije zapitao ko je njegovom klubu napravio dugove i samo ga zanima odakle dugovi u drugom klubu,hmmmm....

Палома за џ

pre 7 godina

А да није можда случајно и евентуално неки дечко што се зове Нолан Смит???

Larry

pre 7 godina

Pa to je i istina što je sada rekao. Svi znamo da dosta toga u sportu kod nas kreće od politike, što je sada Zvezda izuzetak ili Partizan koji jeste imao više simpatizera iz vrha države dok je DS bio na vlasti. To je nažalost tako.

Dušan

pre 7 godina

Zvanično najbolji igrač Evrope :

1977 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1978 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1980 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1981 - Dragan Kićanović (Partizan)
1982 - Dragan Kićanović (Partizan)
!!!!!????
Zvanično najbolji igrač Sveta :
1974 - Dragan Kićanović
1978 - Dražen Dalipagić
OVO NIKADA NIJEDAN KLUB U EVROPI I SVETU NIJE IMAO,NITI ĆE IKADA IMATI!!
E zato je Partizan evropska Institucija!!

slobinator

pre 7 godina

ovde se govori o nekakvim miionima koji su ulagani u zvezdu.ko zna kako su te pare dolazile ko ih je ulagao I sa kojom kamatom,pa je zato zvezda smišljeno I dovedena na rub propasti kako u košarci tako

Mirko

pre 7 godina

Bahati i nesposobni menadžeri su vam došli glave. Dok je bilo političara da mogu da pokradu i daju vam-pokrivali su, sad niko nije lud da baca pare na košarku a još manje na fudbal. Snalazite se sami, kako se i ostali snalaze. Ako vam je KLS tim koji ne prima nikakve pare od države skoro uzeo meru, onda vam je jasno šta bi bilo da je obrnuto? Oduvali bi vas samo tako.
Niko u Srbiji nema tapiju na košarku ni vi ni neko drugi, samo pametan dugogodišnji rad i trud može da donese nešto, ništa drugo, nikakvo bacanje para u bunar.

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad. 
(Patrick, 04. maj 2017 21:27) 

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Isbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.
(Stefan, 04. maj 2017 22:53)

Da nisi i ti kao Patrick u Americi?
Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.

Dušan

pre 7 godina

@Arsenije
U vreme te posleratne zvezdine dominacije,u FNRJ je bilo manje košarkaških klubova nego danas u Beogradu!! Glavni rival joj je bio zrenjaninski Proleter!!
U vreme najvećeg uspona jugoslovenske košarke (Cibona,Jugoplastika (Pop84),Bosna),Partizan je jedini dostojno branio ugled srpske košarke!!

xxx

pre 7 godina

@(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 22:12): a i taj evropski trofej sto ste osvojili,na put su vam stajali uvek neugodne ekipe iz Tirane i Sofije...

Nenad

pre 7 godina

Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.

18 i 50 miliona dug nestao preko noci?!

pre 7 godina

Slazem se sa Dudom..Partizan je bio silan i dovodio vanserijske talente :Sava lesic,Strahinja milosevic,aleksandar Mitrovic,Stevan Milosevic,Stefan Sinovec,Branislav Djekic,Petar Bozic,Dusan Kecman,Aleksandar Rasic,zakovan za klupu Granade Maric,otpusten zbog povrede iz zvezde Roberts,mekejleb iz turskog mersina (osmi na tabeli)
Hvala telekomu na F4 u Parizu i ovim svetskim zvezdama.

Alcale

pre 7 godina

@Vladimir
Hahahahaha daj jos neku majke ti :)

Mislim da je poređenje u najmanju ruku na slepo jer kada se setim ko je sve dolazio u zvedzu ( mislim na onunzamrznutu) do je partizan bio podrzavan nije mi jasno poređenje. Divac, Pešić, Zmago samo neka od noza imena koji su zestoko omastili brkove dobrim honorarima a neki i raskidima istih!
Takdje ne mogu da progutam uticaj sasasnjeg vlasnika imena Crvena Zvezda i tog kluba na ucesce nasih kubova u reginoalnoj ligi a to nikako nije u interesu srpskog sporta!

Stefan

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Insbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.
(xxx, 04. maj 2017 20:41)

Druže, final four, polufinale, ISTO TI je, činjenica je da je Zvezda igrala jednom polufinale i ispala od CSKA, a Bosna čak 3 ili 4 puta dolazila do polufinala, to što vi vadite reči i tražite mane u greškama malim, džaba vam, činjenica stoji.
Između ostalog smo i šampioni bili drugog po redu Evropskog šampionata, zapravo smo prvi tim koji je osvojio neki evropski trofej sa našeg regiona.
Sve imaš na netu, ja nista ne lažem ha razliku od tebe koji želiš da izvrneš istinu samo zbog moje greške male

Arsenije

pre 7 godina

Verovatno ću zvučati disonantno u odnosu na prosečnog komentatora ovde, koji je domaća košarkaška takmičenja počeo da prati tek od perioda D.Vujoševića, bilo da mu je obožavalac ili mrzilac. Ja, makar i kroz maglu, pamtim davna vremena 60-tih, a mnogo jasnije 70-tih. Dakle, u vreme kada su pozicija i ugled KKCZ i KKP bili u sasvim drugim odnosima nego u ovom milenijumu. Za razliku od Zvezde koja je kao klub rodonačelnik košarke na ovim prostorima (što je morao da prizna i veliki "grobar" režirajući seriju "Bićemo prvaci sveta") jer su pored apsolutne 10 godišnje dominacije odatle potekli, osim sjajnih igrača, tvorci čuvene srpske trenerske škole koja je dovela YU reprezentaciju na vrh. Pozicija Zvezde poč.70tih u odnosu na Partizan, bila je kao da poredite danas, recimo, Real i Estudijantes, ili Makabi i Hapoel. Pa u svojih prvih 30 godina, sve do dolaska Kiće i Praje i prve titule, KKP je po rangu bio tek 4. (!) u Beogradu, o poziciji u YU da ne pričamo. Jesu sa ovim dvojcem i još nekima posle uboli bingo, i uspeli da u narednih 15 godina preteknu posustalu Zvezdu, ali nikad nisu postali tako dominantna i značajna sila na nivou cele YU, kao što je pre bila CZ. U periodu druge YU postojala je neka ravnoteža, Partizan je bio nešto dominantniji, tu je bila i Budućnost. Apsolutna dominacija koju je potom ostvario Partizan u Srbiji, uz stalno spočitavanje Zvezdi kao tobožnjem "državnom projektu", nije bila ni sasvim sportska, ni zaslužena. Tu je srž svih docnijih problema.

Speedy

pre 7 godina

Partizani su imali 4 titule u SFRJ, isto kao i OKK Beograd! Da nije rata, SPS, a posle i demokrata i danas bi bili kao OKK Beograd( prosecan BG klub)!

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

Sledecih 5 godina sigurno nece.
Ali kad se opet vasi vrate, vratite nam za sve. I za Nolana Smita i sto smo oterali Dula, poslednju opoziciju u Srbiji, i sto ne mozete da pridjete ni Evrokupu, a kamo li EL, i za poraz od mocnog Sarloa u sred Beograda i za trovanje igraca...

s t v

pre 7 godina

Nije promena vlasti nego Nolan Smit...I dan danas oni dobijaju dva drzavna sponzora kao kada su igrali Evroligu
(Jedina istina, 4. maj 2017 20:30)

Da, istina je da ste imali žestoke sponzore od strane države dok ste EL gledali samo na TV-u.
Posle toga ste pukli, došao Čović napravio ekonomsko čudo (niko nikad više neće moći da uradi to), otkupio klub, boje, navijače i počeo da drži pridike svima kao da je on izmislio obruč.

Za svakog ne zlonamernog ljubitelja košarke. Pogledajte istoriju regionalne lige, ko se zalagao za državno prvenstvo, ko je glasao o promeni bodovanja da Partizan ne dobije A licencu, ko se najviše pita u našoj košarci u zadnjih 4 godine. Pogledajte i pročitajte.
Samo nemojte u excelu.

Petar

pre 7 godina

Idi cuvaj golubove
(Ivan NS, 04. maj 2017 19:53)

Ne znam samo kako te nije sramota da jednoj takvoj kosarkaskoj velicini i po meni drugom najboljem kosarkaskom treneru u istoriji ove zemlje (posle prof Aleksandra Nikolica) napises tako nesto samo zato sto je bio trener velikog rivala..Pesicu, Zeravici (mada je bio i nas trener), Slavnicu, Popovicu, Maljkovicu nikada tako ne bi nista napisao na racun njihovog hobija i neceg sto ih ispunjava van kosarkaskih terena.

mare

pre 7 godina

@sramota

Otpad igrači Zvezde, iz Pao-a, Galate, NBA, Bešiktaša, Lokomotive, reprezentativci vice šampiona sveta, draftovani Mitrović, Dangubić...

Tozovac

pre 7 godina

Da, sve je to ok s tim sto je Partizan imao rezultate pa onda pare a Zvezda je dobila pare samo da bi se Partizan skinuo. Stvar je jednostavna, od kraja 70ih u Partizanu su ljudi koji su dovoljno znali kosarku da stvore bazu iz koje su nastajali igraci, treneri i rezultati sve do pre dve godine kada su se promenile stvari.

Petar

pre 7 godina

Aha ok dobro mada je Bjelica od 2001 a svoje 17-te u C.Zvezdi ali hajde da kazemo da je vas junior..a sta si mislio kad si napisao Antic?

slobinator

pre 7 godina

(Nikola, 4. maj 2017 20:34)
tako nešto može da napiše samo neko zlonameran ili ko se ne razume u košarku.naime zvezda je osim što je uzela kup kupova igrala još jedno finale tog takmičenja kao I polufinale kupa šampiona,a osamdesetih godina je 4 puta igrala finale plej ofa I jednom finale evropskog kupa radivoja koraća.nekada nije imala sreće ,gubila su se finala I na jednu loptu,a imala je zvezda I tu nesreću da su joj na putu do titule stajale nikada moćnija cibona I jugoplastika.zvezda je praktično tih osamdesetih bila nekako večita druga,ali daleko od toga da nije predstavljala ništa.do pojave kiće I praje zapravo je partizan predstavljao jedno veliko ništa,a sa 4 titule u sfrj je bio daleko i iza zvezde jugoplastike i cibone

love

pre 7 godina

@nikola
a ti kao ovi na lasin, kad ih neko pita sto su ovo uradili oni kazu a prosli...
covece ko te pitao o zvezdi? Ja sam rekao da partizan nikada nije imao dominaciju pre raspada sfrj. A prva stvar koju si izneo da je zvezda od beton lige osvojila jednu titulu nije tacna. vec dve. pominjes partizanov kup r.koraca, ane pominjes zvezdin kup kupova. i ko je posle nerealan? ja sam ti svaku partizanovu titulu naveo po godinama a ti izmisljas stvari!?
proveri pa napisi, meni nije bilo tesko

Aлександар

pre 7 godina

@ (sramota, 04. maj 2017 17:11)

Kоменентар ти је болесно неистинит! Помислио би неко да је Звезда та која је 4 пута играла Ф4 ЕЛ а да је Партизан тек пар година омирисао атмосферу ЕЛ. А о играчима и величинама које је изнедрио Партизан у последњих 20 година не бих јер ти пратиш кошарку од кад је ФМП решио да се зове Звезда а ти поверовао као кад оно напишу на тараби а ти помислиш то је то!

From Srbija!

pre 7 godina

E zbog onih 'sponzora sampiona" sad kukajte i placite i sanjajte evroligu.Ne pravite se mnogo naivni,znam da vas kosarka posebno boli ali ne izlazite iz rupe ako necete da pratite cipiripi kup

Nikola

pre 7 godina

Bosni svaka čast. OKK Beogradu takođe svaka čast. Ali činjenica je da vi poslednjih 20 godina u SFRJ niste predstavljali skoro ništa u domaćoj košarci, a danas lažete decu kako su vas eto raspad Jugoslavije i ratovi upropastili. Na kraju ste taj klub i ugasili, i krenuli kao drugo pravno lice.

ministar

pre 7 godina

Gos. Ivkovicu i sada kk partizan ima sponzore telekom i nis nista se nije menjalo.Prava i jedina istina da je Zvezda jaca za klasu tamo gde je najbitnije a to je teren.

1914

pre 7 godina

Treba da je sramota sve nase strucnjake u kosarci i sportu uopste jer ni jedan jedini od njih nije progovorio protiv visedecenijskog punjenja drzavnim parama samo dva kluba-Zvezde i Partizana,dok ostali ne dobijaju ni dinar.Lako je uzimati prljave titule kad dobijes par miliona evra od drzave a drugi jedva krpe za autobus za gostovanje.Kako takva liga moze da bude regularna uopste?Gde to ima na svetu da drzava puni parama samo dva kluba?To je svuda zabranjeno tj nikom ni ne pada napamet da to radi.U dva najveca grada u Srbiji posle BG ste unistili kosarku i svi cute.Dokle?

xxx

pre 7 godina

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.

xxx

pre 7 godina

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.
(René Artois, 04. maj 2017 19:43). Taj neki austrijski klub se zvao Superfund,u koga je Bjelica stigao iz Partizana. U Partizan je Bjelica dosao u sedmoj godini zivota,i prosao sve mladje kategorije.

Nikola

pre 7 godina

Uz jednu nepobitnu cinjenicu:

kada je Partizan dominirao krunisuci bericetne godine sa F4 u Parizu, svi nasi timovi su bili mocni. Zvezda sa projektom kao sto je "Evropska Zvezda", u koju je samo od 2004-2008 prema svedocenju izbrojano 19 000 000 evropskih novcanica.
Radnicki izuzetan, na vrhuncu, Hemofarm snazan i u Vrscu nepobediv, a Vojvodina tvrd orah.

Primera radi: Partizan je 2010. bio najjaci u skorijoj istoriji, ali je imao u sezoni cak sest poraza ( jedan i od dobrog KKCZ). Od 20 pobeda, 8 je ostvareno sa 10-20 razlike, a ostalo na jednu, dve ili tri lopte. Cesto samo 3-6 razlike. Na F4 ABA-e pobeda od 5 poena razlike i cuvena "Kecmanovka" u finalu.

I 2009.gubimo od Zvezde kao domacini dok tesko trijumfujemo kao gosti sa 3 razlike. Na F4 teskih 5 razlike za nas.

Ovo govorim zbog onih koji spominju "nikad slabiju Zvezdu". Bilo je i tih 40 razlike ali tek posto su mahinatori uzeli svoj deo kolaca i unistili KkCZ i to ponajmanje ima veze sa Duletom i Partizanom.

A danas postoji SAMO jedan tim koji gazi sve sa po 20 razlike u proseku. Partizan je u 2010. imao muka i teskih pobeda. F4 na jednu loptu resio u svoju korist. A Zvezda sa pola gasa gazi sve. Nije da nije jaka. Dobra je, ali su svi ini slabiji nego ikad. (ne racunam regionalne ABA timove sa kojima nemamo veze, ali nasa tri tima vise ne postoje dok je jedan bled i mrsav). Slucajnost? Ne bih rekao.

Fidel@

pre 7 godina

Znaci haos@@
Haos je u tvojoj masti,kazi nam gde si to procitao.Zvezda bila na f4,i Bosna 4puta.Mozda ste i osvojili EL i igrali 4 finala,nikad se nezna haos je u glavi.

Bojan

pre 7 godina

Duda je mnogo uradio za srpsku kosarku. Mnogo se potcenjuje znacaj Neboje Covica, koji je po meni uradio za srpsku kosarku barem koliko i Duda. Ali navijaci protivnickog kluba veruju da je Vujosevic vise uradio. A ocigledno je Partizan bio projekat prethodne vlasti, dok je CZ bacena namerno na marginu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica... 
(Petar, 04. maj 2017 19:33) 

Mislio sam na Milka Bjelicu stručnjak, a i pre svega, Bjelicu smo mi afirmisali i unapredili, kao i Peru svojevremeno

Koma

pre 7 godina

@Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pedja 71, 4. maj 2017 19:46)


Vama jedan sponzor daje vise nego tih 11 zajedno,gleda se kolicina novca koju sponzorstvo nosi a ne broj sponzora.

O RUCK

pre 7 godina

Dudini rezultai moraju se postovati. Medjutim isto tako nemam postovanja za neke stavove oko kosarke. O ne-kosarkaskim stvarima vrlo cesto lupeta i veliki je narcis.

molina

pre 7 godina

Sve je u redu sto kaze Duda. Hajde da Radonjicu damo isti broj godina na klupi Zvezde kao sto ih je imao Dule. Tesko, a? Kako to da Radinjic nije redovno placen i da ga zele razni klubovi u Evropi?

Mrle

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.

djuro

pre 7 godina

@.... Dođe vreme kada trener treba da ode, jer upozna i druge stvari koje se tiču same organizacije”, rekao je Ivković....


tako bi i sa Jankovićem...

Da li cujes mila

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.
(Mrle, 04. maj 2017 20:12)Nadam se da po istim kriterijumima svrstavas i Djordjevica i vaseg bivseg Crnogorskog "strucnjaka"

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.
(Nikola, 04. maj 2017 20:21)

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?

Nikola

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...
(love, 04. maj 2017 19:55)


Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.

Miki

pre 7 godina

A kao dok je bila stara vlast bilo je ok. Kao tad nije bio favorizovan partizan. Ni jedno ni drugo ne valja. Al ovo sad su samo reakcije na ono sta je bilo

Vladimir

pre 7 godina

Ivkovic govori o mladim igracima koji odlaze iz zemlje, a zasto on na kraju karijere nije dosao u njegov Radnicki sa Krsta i tamo odradio jos godinu, dve i tako pomogao i tom nekada velikom klubu da se vrati barem u KLS. Kada ce doticni da odgovori i zasto je svim silama pokusavao pre par godina da minira Djordjevica na mestu selektora?

Svedok istorije

pre 7 godina

NASI SU I JEDNI I DRUGI potpisujem sve sto si napisao. Covek je ladno napisao da je Partizan tukao Zvezdu pocetkom 70 tih sto je smesno...cak je ispadao iz prve lige.

Kontras

pre 7 godina

@ zivojzile

Partizan je za to vreme osvojio EL '92, igrao final four '98 i 2010 itd. Zvezda je igrala za to "kratko vreme" top 8.

Budimo realni. Glupo je cak i uporedjivati uspehe Partizana i Zvezde u Evropi. Partizan je prilicno uspesniji.

niksha

pre 7 godina

Dok je Partizan dominirao Zvezda je imala projekte kao sto su evropska Zvezda i slicno i preko 20 miliona skrckanih na razne trenere i igrace i niko je nije gazio kao sto se to sada radi Partizanu!!!
Postavljene su nam stranacke uprave koje se stalno zahvaljuju onom gore, a da niko ne zna realno zasto!
A najgore od svega je sto se plasira prica da Partizan i dalje dobija neke silne pare, dok zvezda ne dobija nista, a vratila 16 miliona za 4 godine uz sve ostale troskove, kupovala igrace iz Makabija koji kostaju kao ceo tim Partizana pa ih otpustala iz zezanja, organizuje se cak i final-four!

Savatiye

pre 7 godina

@ Stjepan Supanc licno
Naravno da su otišli za džabe u Partizan. Zbog EL, zato su i Ejsi Lo, Gordon, Roberts, Marić, Mekejleb, Džavai i Gist. Svi došli da naprave ime u Partizanu. Sada to rade Hečer, Gordon i Frenk, koji doduše čeka zaostale stipendije!
Te priče u koje vi verujete su u najmanju ruku smešne. Došli zbog EL i odrekli se basnoslovnih ugovora u Zvezdi.
E, uz dužno poštovanje, veću glupost nisam skoro čuo!
Vujanić prešao u Partizan samo zbog EL!? Nije dobio veću platu u Partizanu!?
To onda znači da su iz Partizana odlazili jedino u NBA, nikako da igraju EK ili samo nacionalna prvenstva...
Međutim, kada Zvezda igra EL u nju ne dolaze igrači zbog igranja u EL nego zbog jako visokih primanja!
U najmanju ruku zvuči čudno! Zar ne!?

Doca

pre 7 godina

Dominacija sa milionima duga. E moj ti sagledaj bolje gde su nestale pare. Za to vam niko nije kriv kao i CZ u fudbalu. Vreme je da se nahrane golubovi.

xxx

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4?  
Plašiš se?  
Drhtiš?  
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš! 
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06). Neko nikad,a Partizan cetri puta.

pedja 71

pre 7 godina

Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?
(Southpaw, 04. maj 2017 17:30)

Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.

nasi su i jedni i drugi

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Rekao bih da ste obojica u pravu i nijedan nije u pravu - kao pravi navijaci, svaki govori o periodu kada je njegov tim bio dominantan. Pre pojave Kice i Praje Zvezda je bila dominantna, a zatim Partizan je bio dominantan. Cinjenica je da su se periodi Partizanove dominacije mnogo vise podudarali sa periodima dominacije jugoslovenske i srpske kosarke - razlog je jednostavan, Partizan je imao vise ZAISTA vrhunskih igraca. Dakle, Kica i Praja u Partizanu, mi visestruku prvaci Evrope, Olimpijski pobednici (1980) i svetskih prvaci (1978). Isto je bilo i u drugoj polovini devedesetih kada su Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Divac bili u reprezentaciji. Period kada je Zvezda dominirala prvom polovinom osamdesetih (dominirala nad Partizanom, ali ne i generalno, tada je Cibona bila najjaca), nije ostao upamcen po nekim velikim dostignucima. Poslednjih 10 godina nisu vise merodavni u tom smislu jer domaci igraci odlaze vec u juniorskim danima, a za Partizan i Zvezdu igraju stranci - dakle, ne postoji povezanost izmedju najboljih klubova i uspeha reprezentacije vise.

Baki c.z

pre 7 godina

Jel moguće da se toliko ludi pravite !!! Pa Peković je izjavio kod Ivana Ivanovića da je dobio od KKP bezobrazno velike pare . O čemu bi vi sada da raspravljate ???

antiDebil

pre 7 godina

Oslo

Da li ti svestan za koliko para je Wilkins igrao u PAO pre 20 i vise godina ??? O Divcevom ugovoru u zvezdi nesto kasnije ne treba ni trositi reci, vec treba proveriti da li je postojao igrac u NBA koji je po utakmici zaradjivao vise para, mislim da nije, ali treba proveriti !
Sto se tice vlasti, nista se tu preterano nije promenilo, svi oni koji su pravili projekat evropska zvezda su i danas tu, promene su kozmeticke i sto se tice lopova i politike, doduse jedan ostrasceni huligan je preuzeo svu vlast a ovi drugi da bi mu se ulizivali pokusavaju na sve moguce nacine da ga impresioniraju pa i preko sporta. Promenjen je moto u sportu koji glasi ,,jedan klub, jedan klub'', sve moze da propadne i nestane samo je smrt siguran posao, tj ceo sport moze da ode u ambis kao sto je i otisao a zvezda ce da ostvaruje uspehe kao nikada do tada.
I naravno promenio se odnos prema Partizanu koji je trenutno pod totalnom okupacijom. Hoces Uleb neces Fibu, nema sice od sponzora, sve funkcionise na tom ucenjivackom principu. Svi su svesni da sa podjednakom podrskom od drzave, cak i sa zvezdinom vecom podrskom ali da se ljudi u Partizanu pitaju o Paritzanu, zvezda u toj raspodeli snaga nema apsolutno nikakvih sansi. Moze samo da dobiju po glavi, da budu ponizeni i naterani da ukradu pehar, nista vise od toga. Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....
(Filip Must Play, 04. maj 2017 19:08)

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče

René Artois

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19) 

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...
(Petar, 04. maj 2017 19:33)

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radonjic je Srpski trener? Izvini nisam znao za taj podatak..nesto mi je u secanju da je podrzavao nezavisnost Crne Gore...

zoran

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Lupis i ostanes ziv, a jos sebe nazivas svedokom istorije.

Znas li ti kada su Kica i Praja dosli u Partizan..? Da li uopste znas ko su ta dvojica majstora, verovatno medju 5 najvecih u istoriji kosarke u Evropi?

Mozda potiskujes , pa se tesis Kaponjom i Mokom. E, vidis..sedamdesetih su njih dvojica igrali u Partizanu i bili nocna mora protiv bilo koje ekipe bi Partizan igrao. Zvezda je tada za njih bila vise kao jaci trening.

Kica dolazi 1972, a Praja 1971 u Partizan. Krhko ti je znanje.

Petar

pre 7 godina

A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.
(zivojnzile, 04. maj 2017 18:36)

A sta je to Zvezda uradila za kratko vreme vise nego mi za 25 godina? Hajde da krenemo redom...posle sankcija....95/96 Partizan je ispao u grupnoj fazi..96/97 ispao o 1/8 od Olimpjakosa sa Tarlacem Tomicem Riversom i Dudom Ivkovicem na klupi i 97/98 bio na F4..Crvena Zvezda je prvi put zaigrala 1998/99 bila poslednja u grupi imala skor 2-8...zatim 99/00 bila poslednja imala skor 1-9 i izgubila mesto u EL koje je Partizan kroz KRS (ako ne znas sta je u pitanju je Kup Rajmunda Saporte koji je pre toga bio KPK) vratio..u EL se vratila u sezoni 2013/2014 i nije prosla u TOP16..14/15 prosla u TOP16 i dosla do PF Evrokupa..15/16 Prosla u TOP8 i ispala od CSKA..ove sezone u jedinstvenoj ligi bila na devetom mestu..

Hmm

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nase je da verujemo i jednog dana ce se desiti taj F4.Osvajanje...tesko,prakticno nemoguce i to niko ne ocekuje...

love

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...

Burazengija

pre 7 godina

Pa ako se odlaskom DS-a a dolaskom SNS-a Partizan ugasio,onda je logicno da se Crvena Zvezda sa SNS-om rodila ? Sta hocete onda vi navijaci Zvezde ? Imate vlast,otimate igrace kao ovog Rakicevica.Znaci radite sve sto je radio i Partizan.

VUK

pre 7 godina

elem...koji je zaključak ? Da mi možemo da navijamo za koga hoćemo , šampion je onaj koga finansira Telekom ! Znači ni CZ ni Partizan..potpuno su nebitni..samo je važno uz koga je Telekom!

Zvezdas 1971

pre 7 godina

Sve sami strucnjaci,bio sam sa Zvezdom na svim bitnim gostovanjima u SFRJ a gledao sam Drazena protiv Saleta i Danilovica skoro svaku u hali sportova pa vama je ispran mozak od mrznje. Najlepsi potez je kucanje Danilovica preko Sabonisa uz Djordjeviceve trojke kao sto niko ne moze da mi ospori gostovanja u Drezdenu,Minhenu i Bariju to je moj san bio. Od 83 pratim Zvezdu a ako neko ne veruje imam propusnicu sa slikom .

Filip Must Play

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....

Jovan

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, zašto Partizan nema privatne sponzore kao Fmp?
Pogledati koliki je bio budzet Partizana za vreme dominacije a koliki ima Zvezda. Sve je prosto i sve lepo piše, ali neki ne žele da veruju u to, a vi se zapitajte u kojoj grupi pripadate.

Svedok istorije

pre 7 godina

Zorane kada je partizan osvojio prvu titulu u kosarci.I koje godine he ispao iz prve lige. I koje godine su sluzili vojsku Kica i Praja VELIKI MAJSTORI sto niko ne spori. I dali su iste godine sluzili vojsku?Ja tebi necu reci da lupas nego proveri ovo za vojsku. Godine kada su dosli u Partizan su tacne.

Aлександар

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 04. maj 2017 17:03

Јел стварно не схваташ да Дуда уопште не криви младе игаче или би намерно да не видиш поенту која је јасна "к'о кућа"?

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Kad čitam komentare sa konstatnim prepucavanjem shvatim da je problem takozvanih navijača što ne umeju da dele,poštuju uspehe svojih klubova pa makar to značilo da su jedni i drugi doprineli košarci kao što su Zvezda i Partizan.

Petar

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19)

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...

Ljubisa livac

pre 7 godina

@pop

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.

OKTOPOD

pre 7 godina

@ Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 4. maj 2017 16:59)

Djordjevic, Sasa Obradovic, Radonjic, Milojevic...

Strasne stvari

pre 7 godina

Tacno tako,otisla je vlast koja je drzala kakav takav balans medju klubovima a dosla ostrascena zvezdaska i oduzela Partizanu i to malo sto je imao da se krpi iz sezone u sezonu.U fudbalu je ista ta vlast dovela Zvezdi Gazprom,Telekom,Srbijagas,AMSS,Autocacak,Teslu i gotovo sve banke u Srbiji,Partizan je tih godina igrao bez sponzora.Njihova politika je jasna,moraju unistiti konkurenciju i imati minimum 5-10 puta vece budzete da bi nesto osvojili.
Ako mi lazemo,nadjite sta prica vasa legenda Lale Lucic kad je preuzeo klub,ko je i kako unistio Zvezdu,kolike su pare potrosene,kakvi su ugovori sklapani itd.Kad je Partizan imao ne duplo nego 5 puta veci budzet od Zvezde,fudbal da ne pominjem.Na osnovu cega je Zvezda dobijala iste pare kao Partizan koji je 13 godina igrao EL,a u vreme projekta i vece.Kad je doveden Telekom,posle F4 u Parizu? Zasto je menjan pravilnik o nagradjivanju kad je Partizan neplanirano osvojio sve i otisao na F4,to nije skandal?
Jos samo jedno pitanje za kraj,zasto Vucic nije dao na uvid dokumentaciju o poslovanju Partizana i Zvezde kao sto je obecao kad je gostovao na RTS? Sta krije? Pa bas ovo o cemu pricam,aj uzdravlje.

trikir

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4? 
Plašiš se? 
Drhtiš? 
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06


Evo drhtim a i odma da ti kazem da nema teoretske sanse da odete na f4, ni u najludjim snovima, ako treba mogu i da se kladim jer sa 100% siguran da cu tu opkladu uvek dobiti. Ono sto je partizan uradio 2010 godine, pobeda u izraelu je ravno cudu.

slobinator

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.
(Milos, 4. maj 2017 18:08)
to je tačno,ali s tim da su predhodne 22 godine sve vlasti podržavale partizan,a tek poslednje 3 ova vlast zvezdu,što se najbolje vidi iz bilansa osvojenih titulr u fudbalu I košarci I s tim da zvezdi premijer države nije bio ujedno I predsednik kluba

+40

pre 7 godina

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 18:17)

Da da ispravka oprosti
Ovde je rec o EL, zaboravih da napomenem

Sanjajte o F4

saeKn

pre 7 godina

Zvezda svake godine ima dobre rezultate u evroligi dok Partizan to nije imao. Dobro se secam kada ste ispadali u prvom krugu od ekipa kao sto je Bamberg koji tada nije imao evroligasko iskustvo kao sada dok ga je Partizan tada imao. Ovim ne zelim da smanjim uspeh Partizana plasmanom na F4 ali nemojte ni vi nas.

Milos

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.

Stjepan Supanc licno

pre 7 godina

@Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Savatiye, 4. maj 2017 17:32)


Otisli su zbog Evrolige na pravi se lud.U Partizan nisu dolazili da zarade vec da igraju na najvisem nivou i napreduju u karijeri.Partizan nikada nije imao para da produzi stranca za sezonu kao sto vi radite i pustao najbolje cim stigne ponuda veca od 200-300.000.Svi su dosli sami i niko ih nije "öteo"

Svedok istorije

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...

+40

pre 7 godina

djalma 

Partizan nikada nije imao veci budzet od 2 miliona??? 
Auuuuuu, covece...
(dex, 04. maj 2017 18:00)

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".

Oslo

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....

DrN

pre 7 godina

Vidim da su se u komentarima pobrkale stvari. Zvezdu je uprkos velikoj pomoći DS početkom prošle decenije, njeno rukovodstvo dovelo do gašenja (zamrzavanja). KK Partizan, sada životari ali niko nije preuzeo njegovo ime i napravio papazjaniju kakva se ne može videti nigde ma svetu. U ime zvezdaštva troše se ogromne pare a taj KK nije član sportskog društva. I vi što ćete brže bolje da napadate nemojte da govorite da je to fuzija jer po pravilima bi taj novonastali klub morao u niži rang takmicenja a taj preimenovani klub je nastavio da igra regionalnu ligu za koju je Zvezda nije izborila. To je jedina istina.

zivojnzile

pre 7 godina

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.
Kako mnogo lupetati a ne reci nista.Rodjo vi ste vec 27 godina drzavni projekat koji je bio "sin"drzavi dok je Zvezda bila "pastorak".Vama je sve bilo podredjeno ,od sudija,najboljih igraca,trenera,sponzora,politicara...I tad vam je sve bilo ok,sve je bilo regularno i politika se nije mesala u sport.A vi ste za svo to vreme pravili skromne rezultate.Naravno cim je ta "magija"nestala odjednom nema ni legendi ,ni igraca ,ni ljubavi...a trener vam je otisao u najbolji i najsituiraniji klub (CSK) gde je imao vrhunske igrace ,a svoje umece je pokazao sa 7 uzastopnih poraza ,gde je i najuren.A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.

Crvena Zvezda 1913

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nadaš se da neće ići na f4?
Plašiš se?
Drhtiš?
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!

Miki

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Premijer je onomad na konferenciji rekao da je KKCZ imala više od države u periodu od 2004-2007. Što i nije čudno jer su tada bili akutealna dva projekta "evropska zvezda". Ali šta se desilo, na kraju tog perioda KKP je sa prosekom godina od 21 i jednim strancem (Milt Palasio) stigao do četvrtfinala EL i zbog toga bio nagrađen sa određenim sredstvima. Potom je još jednom stigao do 1/4, da bi sve to bilo krunisano sa F4 EL. Posle tog F4 Partizan je dobio ozbiljne pare od države, ali to je i zaslužio rezultatima. O čemu verovatno i Duda priča. Posle promene vlasti te pare koje je Partizan dobijao posle F4, su samo preslikane na KKCZ uz prethodno brisanje dugova gumicom, a ne isplatom. Ali opet uz jednu malu razliku, Partizan je do tih para došao preko rezultata, ne po direkciji.

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radinjic je trener od 2012..na pola sezone zamenio Vladu Vukojicica..prvu titulu je osvojio 2014...

hm?

pre 7 godina

Kompleksi koje je nametnuo Dule Vujosevic ce boleti jos prilicno dugo, ali ce biti i podstrek da se Partizan jos vise urusava. Unistavanje Partizana se vrsi i spolja i iznutra, oduzimanjem sponzora, nametanjem nesposobne uprave.... Svi oni koji Partizan vezuju za demokrate, zaboravljaju da je Partizan igrao Evroligu odmah po ukidanju sportskih sankcija i da je 1998. bio ucesnik F4, sto je jos jedan dokaz da je ovo sto se sada dogadja sistemsko unistavanje kluba....

Mislim svojom glavom

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time
 (+40, 4. maj 2017 17:47)

Cak i da je tako, zar treba od vlasti u zemlji, I od toga za koga navija premijer, da zavisi sampion??? Pa zasto uopste da se igra, neka kaze premijer (ko god da je): 'E ljudi, ja navijam za Zvezdu (ili Partizan), ona ce da bude sampion sve dok sam ja na vlasti!"
Ako navijaci Zvezde smatraju da je sistem u vreme demokrata bio los, i da ga treba promeniti, da prvenstvo bude fer i korektno, ZASTO se onda isto sada ponasaju kao Partizan nekada??? Zasto ne menjaju sistem??? Odgovara im ovako??? Odgovara im da nemaju konkurenta???
A sutra, kada opet Partizan bude dominantan (a to je samo pitanje vremena), opet ce da kukaju kako nije fer i nije posteno!!!

bvb

pre 7 godina

Sve je to super. Samo nek mi objasni neko koji igrac u timu, trenutno, ima neki mega ugovor? Ugovor kao sto je imao Lou na 500k $. Koga tacno u timu Zveuda placa nesto skupo za nase uslove? Gde su te pare i zasto su onda od letos igraci primili 3 plate samo?Gde je ta silna pomoc? Zasto Zvezda ima MTS koji nije ni prosle ni ove sezone dao pare za sponzorstvo, a KKP ima MTS, Aerodrom i NIS?

Zvezda je zivot sve drugo su sitnice

pre 7 godina

Duda pravo u centar.Otisle demokrate otisla i dominacija partizana.Zvezda ce sa druge strane dominirati i kada ode Vucic jer nece dozvoliti gresku koju je napravio partizan.Zvezda ima svoju filijalu gde ce mladi stasati i svake godine ce po jedan talentovan igrac u prvi tim

Debeli

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".(+40, 04. maj 2017 18:12)Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....
(Oslo, 04. maj 2017 18:18)
Barsa 23 miliona CSKA 20 Olimpijakos 16. Ove godine Fener 28. Imas sve na internetu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

dex, 04. maj 2017 18:00) 

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš

publikum

pre 7 godina

@oslo
Nije tacno, CSKA godinama ima budzet oko 30 miliona, cak su placali evroligi 1 milion, da bi imali objektivno sudjenje.
Telekom je bio sponzor i Zvezdi, u periodu od 2004-2008, Zvezda je samo od spomnora inkasirala 10 miliona. Telekom je otkazao sponzorstvo, kada su uvideli da od tih ulaganja nema nista, sto je delimican razlog, a jos veci je bio taj, sto su i ova sponzorstva bilo nedovoljna, pa su se zaduzivali.
Kada su poverioci blokrali racun, Zvezda je jedne goodine koristila racun SD CZ, ( i KK Partizan je te godien poslovao na slican nacimn) ali kada to vise nije bilo moguce, Telekom je otkazao jer pare koje su uplacivali na racun Zvezde su kupili poverioci koji su blokirali racun.
Onda su naise 2-3 susne godine, ali zato je preimenovani FMP posle pormene vlasti, odjedanput skocio na 6.5 miliona, posle nesto manje, pa vise...

Bg

pre 7 godina

BOBO Dok je igrala petorka Moka Duci Kaponja Cvele i Vucinic NIKADA NAS NISTE POBEDILI. Poceli ste da pobedjujete sa Kicom i Prajom kada gore pobrojani nisu vise bili u Zvezdi.

Patrick

pre 7 godina

Dudo nece ni ova vlast trajati doveka.I oni ce da kapituliraju poput Napoleona.Samo sto nece biti prognani na neko ostrvo kao Napoleon.

dima

pre 7 godina

Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??
(sramota, 04. maj 2017 17:11)

Da li si svestan kakvu si glupost odvalio?? Ajde reci na cemu zasnivas te tvrdjne? Na skoru 16-14, u ligaskom sistemu od 30 utakmica. Haha usta vi sve verujete a i u to da ste neka sila u kosarci, a kad On ode vracate se ramo gde ste bili poslednjih 50 godina.... Na kosarkaskoj margini.

Savatiye

pre 7 godina

@ Dudo, mlako vam je ovo
Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...

sramota

pre 7 godina

Ma kako vas vise nije sramota??? Otkako je SNS na vlasti partizan je uzeo po 3 titule u fudbalu i kosarci a Zvezda po 2!! partizan u kosarci od spoznora dobio NIS 900k, MTS 700k, Aerodrom 250k i Komercijalnu banku 200k, a Zvezda samo MTS 700k! To su cinjenice! Zvezda je tu gde jeste jer Radonjic sa otpadom od igraca radi kao konj na njihovom napretku (pogledajte samo gde su bili ti igraci pre Zvezde a gde sad) i jer ti igraci pristaju da igraju sa 3 plate za godinu dana! Dok u partizanu ne kasne ni dan! Cime je to partizan zasluzio da i sada dobija 3 puta vise?? 20 godina nije stvorio igraca, ispada u amaterskom takmicenju a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??

+40

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time

Dudo, mlako vam je ovo

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, davno pre dolaska DS-a na vlast KK Partizan bio je već veliki klub, sa jakom školom, igračima za istoriju pa i titulom evropskog prvaka, u vreme kada je DS bio na vlasti pored Partizana vrlo jaka bila je i CZ, pa zar nisu i predsednici KSS bili ljudi iz Zvezde Kapičić i Đilas, a dolaskom ovih na vlast počelo je uništavanje Partizana, u svim sportovima. U vreme kad Partizan dominira i CZ troši milione, možda i više jer se godinama govorilo o "evropskom projektu". Iz tog vremena imate podatak za Riplija: Partizan kao prvak države, posle plejofa, nije igrao u Evropi nego CZ, jer je rečeno da prvi u "regularnom" takmičenju ide tamo. Ne važi plej-of, zamislite, nego ono, sad je tako u fudbalu. Partizan ima trogodišnji ugovor sa EL a onda Kaponja i stari Bora šalju onog kod Bartlomeja da skinu jednu godinu Partizanu da bi igrala CZ, sa Zmagom.

Southpaw

pre 7 godina

@crna ovca drustva Dobro se secam svega, nisam dete od 10-15 godina. A secas li se ti kad je 90-ih isao petominutni dzingl koji se zvao SPONZORI SAMPIONA, u pozadini se cuje pesma "mesecina, mesecina"??? Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?

samo što nije

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!
(kadinjaca ipak pala, 4. maj 2017 17:34)
@
Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.

perez

pre 7 godina

"Управа која је водила клуб обезбедила је невероватне приходе од спонзора када је кошарка у питању. У периоду од 2004 – 2008. године само од спонзора обезбедили смо 15.861.940 евра, а првих годину и по дана још око 4 милиона што износи скоро 20 милиона евра. Шта је требало још као управа да урадимо? Тренери су били Змаго Сагадин, Драган Шакота, Александар Трифуновић и Стеван Караџић. Довођени су Игор Ракочевић, Скуни Пен, Обина Екезие, Милан Гуровић, Омар Кук, Лоренс Робертс, Перо Антић, Петар Поповић – све сами играчи европског квалитета који су направили сјајне каријере."

Aleksej

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)Dusko Vujosevic nije veliki trener sve drugo sto je trenirao osim Partizana je bilo pogubno za te ekipe,Cska,Limoz,reprezentacija.U Partizanu je osvajao samo zbog politicke podrske.

Southpaw

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!

Boba

pre 7 godina

Cuj najuspesniji skor ! Sad se nesto kocoperite i tamo 93 ili 94 bili ste prvaci.Pamtim ligu od 70- tih i uvek smo Vas tukli sa sve Mokom, Ducijem, Kaponjom Vucinicem itd. Mozete da mastate o F-4. O evropskoj tituli drugi put. Decko,

Vladimir

pre 7 godina

Simptomaticno je to da se niko nije "bavio" i nikom nije smetala dominacija Partizana a sada se svi "bave" i kao da im smeta dominacija Zvezde! Zasto je to tako? Pa jednostavno, Ivkovic, Obradovic, Vujosevic, Sale Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilovic pa cak i Bodiroga su zakleti grobari. Oni treba da se naviknu da i u Zvezdi znaju da vode, selektuju i igraju kosarku na najvisem nivou. Da, Zvezda je dominirala pre Partizana i bila ubedljivo nas najtrofejniji klub. Nije Zvezda od juce! Simonovic, Slavnic, Kapicic, Cvetkovic jesu legende nase kosarke. Nije to sve slucajno.

некле

pre 7 godina

Нема везе са кошарком, али има везе са овом темом.
Људи шта мислите да уведемо плеј'офф и у фудбалу, као што је у кошарци?
Дакле први део сезоне борба за пелј оф, 8 најбољих екипа у плеј офу, 1 са 8, 2 са 7 итд, па полуфинале, па финале, све у 2 добијене утакмице.
Дакле 2 добијене, не оно код куће и реванш, као у лш. Наравно боље пласирана екипа има предност домаћег терена.
Да се коначно избегну намештене утакмице, и шампионати, да више не буде као оно, ко има више филијала шампион.
Нек међусобно звезда и Партизан одлуче ко је најбољи, или неко други, ко год дође до финала.
Да се избегну намештања и оптужбе.

Mrki

pre 7 godina

Da bi bila košarka jaka trebate se baviti košarkom a ne pilutikom.
Što ne predloži nešto pametno već lupa kao otvoren prozor.
To što je pručao o Partizanu i Vujoševiću nema ama baš nikakve veze sa košarkom već sa novcem.

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Kakav "genije" ovaj sto predlaze da se igra na dve dobijene u fudbalu! Jos bolje na 4, zasto bi nasa fudbalska liga zaostajala za NBA ligom?!!!

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Volim da pročitam i intervjue legendi.Često podsete na nešto već zaboravljeno.Evo npr.Duda se seća dana kada je partizan nešto značio u košarci.

Filip Višnjić

pre 7 godina

Prošlost je bila mračna i nepoštena. Važno je da sada niko iz vlasti ne utiče na sponzore.Vidim da je najzad je sve pošteno.

brian

pre 7 godina

gospodin. Realno je izneo stvari. Samo je jako tuzno sto dominacija nekog kluba zavisi od politicke opcije koja vlada. To nije normalno. Postoje uslovi tj potencijal da imamo bar 4-5 jakis SD ali mislim da ja to necu doziveti.

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!

..

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Southpaw, 4. maj 2017 17:01) Koliki kompleks moras imati da Partizan pises malim slovom?!!

kole

pre 7 godina

kako je moguce da se dominacija kluba ugasi sa jednom promenom vlascu?tako sto lopovi koriste klub za licno bogacenje pa je klub dominantan samo dok se peru pare kroz njega.klub dominantan,uspesan,posluje odlicno od prodaje igraca tokom perioda od 15god,dodje do promene vlasti oni posle sest meseci nemaju halu da plate....znaci da je neko dobro krao u tom periodu.nije vam zvezda problem nego vasi lopovi...

црна овца друштва

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
(Southpaw, 04. maj 2017 17:01)

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Zvezda sampion

pre 7 godina

Konacno neko da objektivno kaze!!!

Dudo, svaka cast! Dokazao si jos jednom da to sto si navijac, ne moze da te spreci da ostanes gospodin, da ostanes posten i objektivan.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pravo u centar. Ni crno ni crveno. Ovo su reci coveka koji voli Srbiju. I partizanovci i zvezdasi se moraju sloziti sa ovom izjavom ako su objektivni.

pop

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 17:22)

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.

Djalma

pre 7 godina

Telekom je bio spinzor Partizanu a sada Telekom ima svoj klub.
Ej kapirate li vi neke stvari?
Partizan nikada,ali nikada nije imao budzet veci id 2 mil.
Covic rece da FMP ima budzet 6,5m a realno je preko 10 m jer njima pare stizu sa svih strana i u svakom trenutku.
Zasto nema privatnih spinzira u Partizanu? Slucajno jel da?

Trener

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!

pametnom dosta

pre 7 godina

Stvari nisu nikad tako jednostavne kako neki nastoje da ih prikazu, srecom ima znalaca koji sve vrlo jasno objasne i zacine na kraju obaveznim "pametnom dosta". Posle njihovih komentara mogu samo da kazem "amin". Zamolio bih te znalce da stave "pametnom dosta" na pocetak komentara, ili barem u potpis, tako da mogu da se fokusiram samo na njihove komentare, posto ne zelim da trosim vreme na citanje komentara ohih drugih koji nisu toliko obavesteni ili ne umeju da objasne stvari na tako pametan nacin.

Samuraj

pre 7 godina

Je l isto bio i vanserijski trener u istom onom CSKA-u gde ste i Vi, gospodine Ivkoviću, radili? Možete ga izjednačiti sa sobom? O Limožu da ne govorimo... :-)

Deky

pre 7 godina

Nikad se ovo ali nikad se nije pominjalo kada je partizanu islo dobro i imao skoro svu pomoc drzave !!!
Zvezda je cutala i igrala i borila se pa makara i sa omladincima gubila 40 razlike i naikada nije pobegla sa terena !!!

rosonero

pre 7 godina

ispricao je nesto sto zna svako , samo neki priznaju , a neki bi pre poginuli nego priznali i pricaju kako ovi igraju za strudlu i casove ljubavi. mi se bar ne lazemo , znamo da stranci igraju za pare i da ce domaci otici cim im ponudi vise para , i to je tako.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.

a

pre 7 godina

@Modiljani Igor Kokoskov je na putu da bude veliki trener. Ako dobije sansu u NBA ligi kao glavni trener, mozda udje u top3 svih vremena kod nas. Izuzetan strucnjak, veoma potcenjen i medijski ne ispracen.

Wllaxy

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan,na zalost navijaci Zvezde nikada nece znati da prihvate cinjenice
(blef, 04. maj 2017 17:16)

Ni navijači Partizana da razumeju napisano - bar ti nisi uspeo ništa da shvatiš!

Ivan

pre 7 godina

Partizan je ove sezone bio cak i najvise sponzorisan od drzavnih preduzeca, vise nego ranije dok je bio prvak. Partizanu nikada nije uskracen drzavni bankomat, samo sto su se malo preracunali, upali su u dugove. Rukovodstvu se osladio drzavni novac i sada duguju igracima koji su im igrali u klubu pre 10 i vise godina godina. Sve se to nagomilalo i zato je lakse se vaditi na promenu vlasti, nego na sopstvenu nesposobnost.

Zreo za ludnicu

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)

Sale Obradović? Sale Đorđević?

D1V1

pre 7 godina

objasnio vam je cika Duda kao i Bora Stankovic preko TV jedared skoro ima par godina tako da manite prazne price, naucila vas stara skola propagande i spinovanja, kad god pricam sa nekim od vas pricate istu pricu kao da ni jedan od vas nema svoje misljenje nego vas naucili tekst pa ponavljate ko papagaji.
Uporni ste da nije isto a potpuno isto, jedan period vama pumpala drzava, drugi period drugima i sta da se radi, nista ne traje vecno.
Svaka cast cika Dusane, zato sam glasao za Sasu, vazda mudro govorite mada nece se sa vama sloziti i najveci srbin ali i on je jedan od onih koji su naucili tekst napamet, tako da opet... sta da se radi...

Remark

pre 7 godina

Ok. Partizan je dobijao vise ali mi je zapalo nesto drugo za oko sto je ovaj trener rekao. Tesko licemerstvo. Kuka da odlaze mladi igraci trbuhom za kruhom a on sam trenira strane ekipe! Bajo, ostani u Srbiji, treniraj nase klubove...

Modiljani

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.

Southpaw

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!

Modiljani

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.

Trener

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!

Deky

pre 7 godina

Nikad se ovo ali nikad se nije pominjalo kada je partizanu islo dobro i imao skoro svu pomoc drzave !!!
Zvezda je cutala i igrala i borila se pa makara i sa omladincima gubila 40 razlike i naikada nije pobegla sa terena !!!

sramota

pre 7 godina

Ma kako vas vise nije sramota??? Otkako je SNS na vlasti partizan je uzeo po 3 titule u fudbalu i kosarci a Zvezda po 2!! partizan u kosarci od spoznora dobio NIS 900k, MTS 700k, Aerodrom 250k i Komercijalnu banku 200k, a Zvezda samo MTS 700k! To su cinjenice! Zvezda je tu gde jeste jer Radonjic sa otpadom od igraca radi kao konj na njihovom napretku (pogledajte samo gde su bili ti igraci pre Zvezde a gde sad) i jer ti igraci pristaju da igraju sa 3 plate za godinu dana! Dok u partizanu ne kasne ni dan! Cime je to partizan zasluzio da i sada dobija 3 puta vise?? 20 godina nije stvorio igraca, ispada u amaterskom takmicenju a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??

brian

pre 7 godina

gospodin. Realno je izneo stvari. Samo je jako tuzno sto dominacija nekog kluba zavisi od politicke opcije koja vlada. To nije normalno. Postoje uslovi tj potencijal da imamo bar 4-5 jakis SD ali mislim da ja to necu doziveti.

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pravo u centar. Ni crno ni crveno. Ovo su reci coveka koji voli Srbiju. I partizanovci i zvezdasi se moraju sloziti sa ovom izjavom ako su objektivni.

perez

pre 7 godina

"Управа која је водила клуб обезбедила је невероватне приходе од спонзора када је кошарка у питању. У периоду од 2004 – 2008. године само од спонзора обезбедили смо 15.861.940 евра, а првих годину и по дана још око 4 милиона што износи скоро 20 милиона евра. Шта је требало још као управа да урадимо? Тренери су били Змаго Сагадин, Драган Шакота, Александар Трифуновић и Стеван Караџић. Довођени су Игор Ракочевић, Скуни Пен, Обина Екезие, Милан Гуровић, Омар Кук, Лоренс Робертс, Перо Антић, Петар Поповић – све сами играчи европског квалитета који су направили сјајне каријере."

Ljubisa livac

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.

Arsenije

pre 7 godina

Verovatno ću zvučati disonantno u odnosu na prosečnog komentatora ovde, koji je domaća košarkaška takmičenja počeo da prati tek od perioda D.Vujoševića, bilo da mu je obožavalac ili mrzilac. Ja, makar i kroz maglu, pamtim davna vremena 60-tih, a mnogo jasnije 70-tih. Dakle, u vreme kada su pozicija i ugled KKCZ i KKP bili u sasvim drugim odnosima nego u ovom milenijumu. Za razliku od Zvezde koja je kao klub rodonačelnik košarke na ovim prostorima (što je morao da prizna i veliki "grobar" režirajući seriju "Bićemo prvaci sveta") jer su pored apsolutne 10 godišnje dominacije odatle potekli, osim sjajnih igrača, tvorci čuvene srpske trenerske škole koja je dovela YU reprezentaciju na vrh. Pozicija Zvezde poč.70tih u odnosu na Partizan, bila je kao da poredite danas, recimo, Real i Estudijantes, ili Makabi i Hapoel. Pa u svojih prvih 30 godina, sve do dolaska Kiće i Praje i prve titule, KKP je po rangu bio tek 4. (!) u Beogradu, o poziciji u YU da ne pričamo. Jesu sa ovim dvojcem i još nekima posle uboli bingo, i uspeli da u narednih 15 godina preteknu posustalu Zvezdu, ali nikad nisu postali tako dominantna i značajna sila na nivou cele YU, kao što je pre bila CZ. U periodu druge YU postojala je neka ravnoteža, Partizan je bio nešto dominantniji, tu je bila i Budućnost. Apsolutna dominacija koju je potom ostvario Partizan u Srbiji, uz stalno spočitavanje Zvezdi kao tobožnjem "državnom projektu", nije bila ni sasvim sportska, ni zaslužena. Tu je srž svih docnijih problema.

D1V1

pre 7 godina

objasnio vam je cika Duda kao i Bora Stankovic preko TV jedared skoro ima par godina tako da manite prazne price, naucila vas stara skola propagande i spinovanja, kad god pricam sa nekim od vas pricate istu pricu kao da ni jedan od vas nema svoje misljenje nego vas naucili tekst pa ponavljate ko papagaji.
Uporni ste da nije isto a potpuno isto, jedan period vama pumpala drzava, drugi period drugima i sta da se radi, nista ne traje vecno.
Svaka cast cika Dusane, zato sam glasao za Sasu, vazda mudro govorite mada nece se sa vama sloziti i najveci srbin ali i on je jedan od onih koji su naucili tekst napamet, tako da opet... sta da se radi...

Dudo, mlako vam je ovo

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, davno pre dolaska DS-a na vlast KK Partizan bio je već veliki klub, sa jakom školom, igračima za istoriju pa i titulom evropskog prvaka, u vreme kada je DS bio na vlasti pored Partizana vrlo jaka bila je i CZ, pa zar nisu i predsednici KSS bili ljudi iz Zvezde Kapičić i Đilas, a dolaskom ovih na vlast počelo je uništavanje Partizana, u svim sportovima. U vreme kad Partizan dominira i CZ troši milione, možda i više jer se godinama govorilo o "evropskom projektu". Iz tog vremena imate podatak za Riplija: Partizan kao prvak države, posle plejofa, nije igrao u Evropi nego CZ, jer je rečeno da prvi u "regularnom" takmičenju ide tamo. Ne važi plej-of, zamislite, nego ono, sad je tako u fudbalu. Partizan ima trogodišnji ugovor sa EL a onda Kaponja i stari Bora šalju onog kod Bartlomeja da skinu jednu godinu Partizanu da bi igrala CZ, sa Zmagom.

Nenad

pre 7 godina

Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.

црна овца друштва

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
(Southpaw, 04. maj 2017 17:01)

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Dušan

pre 7 godina

Zvanično najbolji igrač Evrope :

1977 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1978 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1980 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1981 - Dragan Kićanović (Partizan)
1982 - Dragan Kićanović (Partizan)
!!!!!????
Zvanično najbolji igrač Sveta :
1974 - Dragan Kićanović
1978 - Dražen Dalipagić
OVO NIKADA NIJEDAN KLUB U EVROPI I SVETU NIJE IMAO,NITI ĆE IKADA IMATI!!
E zato je Partizan evropska Institucija!!

Wllaxy

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan,na zalost navijaci Zvezde nikada nece znati da prihvate cinjenice
(blef, 04. maj 2017 17:16)

Ni navijači Partizana da razumeju napisano - bar ti nisi uspeo ništa da shvatiš!

Speedy

pre 7 godina

Partizani su imali 4 titule u SFRJ, isto kao i OKK Beograd! Da nije rata, SPS, a posle i demokrata i danas bi bili kao OKK Beograd( prosecan BG klub)!

Zvezda sampion

pre 7 godina

Konacno neko da objektivno kaze!!!

Dudo, svaka cast! Dokazao si jos jednom da to sto si navijac, ne moze da te spreci da ostanes gospodin, da ostanes posten i objektivan.

Vladimir

pre 7 godina

Simptomaticno je to da se niko nije "bavio" i nikom nije smetala dominacija Partizana a sada se svi "bave" i kao da im smeta dominacija Zvezde! Zasto je to tako? Pa jednostavno, Ivkovic, Obradovic, Vujosevic, Sale Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilovic pa cak i Bodiroga su zakleti grobari. Oni treba da se naviknu da i u Zvezdi znaju da vode, selektuju i igraju kosarku na najvisem nivou. Da, Zvezda je dominirala pre Partizana i bila ubedljivo nas najtrofejniji klub. Nije Zvezda od juce! Simonovic, Slavnic, Kapicic, Cvetkovic jesu legende nase kosarke. Nije to sve slucajno.

Aleksej

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)Dusko Vujosevic nije veliki trener sve drugo sto je trenirao osim Partizana je bilo pogubno za te ekipe,Cska,Limoz,reprezentacija.U Partizanu je osvajao samo zbog politicke podrske.

kole

pre 7 godina

kako je moguce da se dominacija kluba ugasi sa jednom promenom vlascu?tako sto lopovi koriste klub za licno bogacenje pa je klub dominantan samo dok se peru pare kroz njega.klub dominantan,uspesan,posluje odlicno od prodaje igraca tokom perioda od 15god,dodje do promene vlasti oni posle sest meseci nemaju halu da plate....znaci da je neko dobro krao u tom periodu.nije vam zvezda problem nego vasi lopovi...

Ivan

pre 7 godina

Partizan je ove sezone bio cak i najvise sponzorisan od drzavnih preduzeca, vise nego ranije dok je bio prvak. Partizanu nikada nije uskracen drzavni bankomat, samo sto su se malo preracunali, upali su u dugove. Rukovodstvu se osladio drzavni novac i sada duguju igracima koji su im igrali u klubu pre 10 i vise godina godina. Sve se to nagomilalo i zato je lakse se vaditi na promenu vlasti, nego na sopstvenu nesposobnost.

Petar

pre 7 godina

Idi cuvaj golubove
(Ivan NS, 04. maj 2017 19:53)

Ne znam samo kako te nije sramota da jednoj takvoj kosarkaskoj velicini i po meni drugom najboljem kosarkaskom treneru u istoriji ove zemlje (posle prof Aleksandra Nikolica) napises tako nesto samo zato sto je bio trener velikog rivala..Pesicu, Zeravici (mada je bio i nas trener), Slavnicu, Popovicu, Maljkovicu nikada tako ne bi nista napisao na racun njihovog hobija i neceg sto ih ispunjava van kosarkaskih terena.

Southpaw

pre 7 godina

@crna ovca drustva Dobro se secam svega, nisam dete od 10-15 godina. A secas li se ti kad je 90-ih isao petominutni dzingl koji se zvao SPONZORI SAMPIONA, u pozadini se cuje pesma "mesecina, mesecina"??? Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?

Svedok istorije

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...

slobinator

pre 7 godina

(Nikola, 4. maj 2017 20:34)
tako nešto može da napiše samo neko zlonameran ili ko se ne razume u košarku.naime zvezda je osim što je uzela kup kupova igrala još jedno finale tog takmičenja kao I polufinale kupa šampiona,a osamdesetih godina je 4 puta igrala finale plej ofa I jednom finale evropskog kupa radivoja koraća.nekada nije imala sreće ,gubila su se finala I na jednu loptu,a imala je zvezda I tu nesreću da su joj na putu do titule stajale nikada moćnija cibona I jugoplastika.zvezda je praktično tih osamdesetih bila nekako večita druga,ali daleko od toga da nije predstavljala ništa.do pojave kiće I praje zapravo je partizan predstavljao jedno veliko ništa,a sa 4 titule u sfrj je bio daleko i iza zvezde jugoplastike i cibone

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad. 
(Patrick, 04. maj 2017 21:27) 

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Isbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.
(Stefan, 04. maj 2017 22:53)

Da nisi i ti kao Patrick u Americi?
Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.

Nikola

pre 7 godina

Uz jednu nepobitnu cinjenicu:

kada je Partizan dominirao krunisuci bericetne godine sa F4 u Parizu, svi nasi timovi su bili mocni. Zvezda sa projektom kao sto je "Evropska Zvezda", u koju je samo od 2004-2008 prema svedocenju izbrojano 19 000 000 evropskih novcanica.
Radnicki izuzetan, na vrhuncu, Hemofarm snazan i u Vrscu nepobediv, a Vojvodina tvrd orah.

Primera radi: Partizan je 2010. bio najjaci u skorijoj istoriji, ali je imao u sezoni cak sest poraza ( jedan i od dobrog KKCZ). Od 20 pobeda, 8 je ostvareno sa 10-20 razlike, a ostalo na jednu, dve ili tri lopte. Cesto samo 3-6 razlike. Na F4 ABA-e pobeda od 5 poena razlike i cuvena "Kecmanovka" u finalu.

I 2009.gubimo od Zvezde kao domacini dok tesko trijumfujemo kao gosti sa 3 razlike. Na F4 teskih 5 razlike za nas.

Ovo govorim zbog onih koji spominju "nikad slabiju Zvezdu". Bilo je i tih 40 razlike ali tek posto su mahinatori uzeli svoj deo kolaca i unistili KkCZ i to ponajmanje ima veze sa Duletom i Partizanom.

A danas postoji SAMO jedan tim koji gazi sve sa po 20 razlike u proseku. Partizan je u 2010. imao muka i teskih pobeda. F4 na jednu loptu resio u svoju korist. A Zvezda sa pola gasa gazi sve. Nije da nije jaka. Dobra je, ali su svi ini slabiji nego ikad. (ne racunam regionalne ABA timove sa kojima nemamo veze, ali nasa tri tima vise ne postoje dok je jedan bled i mrsav). Slucajnost? Ne bih rekao.

Tozovac

pre 7 godina

Da, sve je to ok s tim sto je Partizan imao rezultate pa onda pare a Zvezda je dobila pare samo da bi se Partizan skinuo. Stvar je jednostavna, od kraja 70ih u Partizanu su ljudi koji su dovoljno znali kosarku da stvore bazu iz koje su nastajali igraci, treneri i rezultati sve do pre dve godine kada su se promenile stvari.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.
(xxx, 04. maj 2017 20:41)

Druže, final four, polufinale, ISTO TI je, činjenica je da je Zvezda igrala jednom polufinale i ispala od CSKA, a Bosna čak 3 ili 4 puta dolazila do polufinala, to što vi vadite reči i tražite mane u greškama malim, džaba vam, činjenica stoji.
Između ostalog smo i šampioni bili drugog po redu Evropskog šampionata, zapravo smo prvi tim koji je osvojio neki evropski trofej sa našeg regiona.
Sve imaš na netu, ja nista ne lažem ha razliku od tebe koji želiš da izvrneš istinu samo zbog moje greške male

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!

Oslo

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....

slobinator

pre 7 godina

ovde se govori o nekakvim miionima koji su ulagani u zvezdu.ko zna kako su te pare dolazile ko ih je ulagao I sa kojom kamatom,pa je zato zvezda smišljeno I dovedena na rub propasti kako u košarci tako

Nikola

pre 7 godina

Bosni svaka čast. OKK Beogradu takođe svaka čast. Ali činjenica je da vi poslednjih 20 godina u SFRJ niste predstavljali skoro ništa u domaćoj košarci, a danas lažete decu kako su vas eto raspad Jugoslavije i ratovi upropastili. Na kraju ste taj klub i ugasili, i krenuli kao drugo pravno lice.

18 i 50 miliona dug nestao preko noci?!

pre 7 godina

Slazem se sa Dudom..Partizan je bio silan i dovodio vanserijske talente :Sava lesic,Strahinja milosevic,aleksandar Mitrovic,Stevan Milosevic,Stefan Sinovec,Branislav Djekic,Petar Bozic,Dusan Kecman,Aleksandar Rasic,zakovan za klupu Granade Maric,otpusten zbog povrede iz zvezde Roberts,mekejleb iz turskog mersina (osmi na tabeli)
Hvala telekomu na F4 u Parizu i ovim svetskim zvezdama.

Bg

pre 7 godina

BOBO Dok je igrala petorka Moka Duci Kaponja Cvele i Vucinic NIKADA NAS NISTE POBEDILI. Poceli ste da pobedjujete sa Kicom i Prajom kada gore pobrojani nisu vise bili u Zvezdi.

Savatiye

pre 7 godina

@ Dudo, mlako vam je ovo
Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...

dima

pre 7 godina

Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??
(sramota, 04. maj 2017 17:11)

Da li si svestan kakvu si glupost odvalio?? Ajde reci na cemu zasnivas te tvrdjne? Na skoru 16-14, u ligaskom sistemu od 30 utakmica. Haha usta vi sve verujete a i u to da ste neka sila u kosarci, a kad On ode vracate se ramo gde ste bili poslednjih 50 godina.... Na kosarkaskoj margini.

rosonero

pre 7 godina

ispricao je nesto sto zna svako , samo neki priznaju , a neki bi pre poginuli nego priznali i pricaju kako ovi igraju za strudlu i casove ljubavi. mi se bar ne lazemo , znamo da stranci igraju za pare i da ce domaci otici cim im ponudi vise para , i to je tako.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica... 
(Petar, 04. maj 2017 19:33) 

Mislio sam na Milka Bjelicu stručnjak, a i pre svega, Bjelicu smo mi afirmisali i unapredili, kao i Peru svojevremeno

s t v

pre 7 godina

Nije promena vlasti nego Nolan Smit...I dan danas oni dobijaju dva drzavna sponzora kao kada su igrali Evroligu
(Jedina istina, 4. maj 2017 20:30)

Da, istina je da ste imali žestoke sponzore od strane države dok ste EL gledali samo na TV-u.
Posle toga ste pukli, došao Čović napravio ekonomsko čudo (niko nikad više neće moći da uradi to), otkupio klub, boje, navijače i počeo da drži pridike svima kao da je on izmislio obruč.

Za svakog ne zlonamernog ljubitelja košarke. Pogledajte istoriju regionalne lige, ko se zalagao za državno prvenstvo, ko je glasao o promeni bodovanja da Partizan ne dobije A licencu, ko se najviše pita u našoj košarci u zadnjih 4 godine. Pogledajte i pročitajte.
Samo nemojte u excelu.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Volim da pročitam i intervjue legendi.Često podsete na nešto već zaboravljeno.Evo npr.Duda se seća dana kada je partizan nešto značio u košarci.

Savatiye

pre 7 godina

@ Stjepan Supanc licno
Naravno da su otišli za džabe u Partizan. Zbog EL, zato su i Ejsi Lo, Gordon, Roberts, Marić, Mekejleb, Džavai i Gist. Svi došli da naprave ime u Partizanu. Sada to rade Hečer, Gordon i Frenk, koji doduše čeka zaostale stipendije!
Te priče u koje vi verujete su u najmanju ruku smešne. Došli zbog EL i odrekli se basnoslovnih ugovora u Zvezdi.
E, uz dužno poštovanje, veću glupost nisam skoro čuo!
Vujanić prešao u Partizan samo zbog EL!? Nije dobio veću platu u Partizanu!?
To onda znači da su iz Partizana odlazili jedino u NBA, nikako da igraju EK ili samo nacionalna prvenstva...
Međutim, kada Zvezda igra EL u nju ne dolaze igrači zbog igranja u EL nego zbog jako visokih primanja!
U najmanju ruku zvuči čudno! Zar ne!?

Bojan

pre 7 godina

Duda je mnogo uradio za srpsku kosarku. Mnogo se potcenjuje znacaj Neboje Covica, koji je po meni uradio za srpsku kosarku barem koliko i Duda. Ali navijaci protivnickog kluba veruju da je Vujosevic vise uradio. A ocigledno je Partizan bio projekat prethodne vlasti, dok je CZ bacena namerno na marginu.

..

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Southpaw, 4. maj 2017 17:01) Koliki kompleks moras imati da Partizan pises malim slovom?!!

ministar

pre 7 godina

Gos. Ivkovicu i sada kk partizan ima sponzore telekom i nis nista se nije menjalo.Prava i jedina istina da je Zvezda jaca za klasu tamo gde je najbitnije a to je teren.

Mirko

pre 7 godina

Bahati i nesposobni menadžeri su vam došli glave. Dok je bilo političara da mogu da pokradu i daju vam-pokrivali su, sad niko nije lud da baca pare na košarku a još manje na fudbal. Snalazite se sami, kako se i ostali snalaze. Ako vam je KLS tim koji ne prima nikakve pare od države skoro uzeo meru, onda vam je jasno šta bi bilo da je obrnuto? Oduvali bi vas samo tako.
Niko u Srbiji nema tapiju na košarku ni vi ni neko drugi, samo pametan dugogodišnji rad i trud može da donese nešto, ništa drugo, nikakvo bacanje para u bunar.

+40

pre 7 godina

djalma 

Partizan nikada nije imao veci budzet od 2 miliona??? 
Auuuuuu, covece...
(dex, 04. maj 2017 18:00)

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".

Djalma

pre 7 godina

Telekom je bio spinzor Partizanu a sada Telekom ima svoj klub.
Ej kapirate li vi neke stvari?
Partizan nikada,ali nikada nije imao budzet veci id 2 mil.
Covic rece da FMP ima budzet 6,5m a realno je preko 10 m jer njima pare stizu sa svih strana i u svakom trenutku.
Zasto nema privatnih spinzira u Partizanu? Slucajno jel da?

zivojnzile

pre 7 godina

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.
Kako mnogo lupetati a ne reci nista.Rodjo vi ste vec 27 godina drzavni projekat koji je bio "sin"drzavi dok je Zvezda bila "pastorak".Vama je sve bilo podredjeno ,od sudija,najboljih igraca,trenera,sponzora,politicara...I tad vam je sve bilo ok,sve je bilo regularno i politika se nije mesala u sport.A vi ste za svo to vreme pravili skromne rezultate.Naravno cim je ta "magija"nestala odjednom nema ni legendi ,ni igraca ,ni ljubavi...a trener vam je otisao u najbolji i najsituiraniji klub (CSK) gde je imao vrhunske igrace ,a svoje umece je pokazao sa 7 uzastopnih poraza ,gde je i najuren.A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.

love

pre 7 godina

@nikola
a ti kao ovi na lasin, kad ih neko pita sto su ovo uradili oni kazu a prosli...
covece ko te pitao o zvezdi? Ja sam rekao da partizan nikada nije imao dominaciju pre raspada sfrj. A prva stvar koju si izneo da je zvezda od beton lige osvojila jednu titulu nije tacna. vec dve. pominjes partizanov kup r.koraca, ane pominjes zvezdin kup kupova. i ko je posle nerealan? ja sam ti svaku partizanovu titulu naveo po godinama a ti izmisljas stvari!?
proveri pa napisi, meni nije bilo tesko

samo što nije

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!
(kadinjaca ipak pala, 4. maj 2017 17:34)
@
Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.

Baki c.z

pre 7 godina

Jel moguće da se toliko ludi pravite !!! Pa Peković je izjavio kod Ivana Ivanovića da je dobio od KKP bezobrazno velike pare . O čemu bi vi sada da raspravljate ???

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

Sledecih 5 godina sigurno nece.
Ali kad se opet vasi vrate, vratite nam za sve. I za Nolana Smita i sto smo oterali Dula, poslednju opoziciju u Srbiji, i sto ne mozete da pridjete ni Evrokupu, a kamo li EL, i za poraz od mocnog Sarloa u sred Beograda i za trovanje igraca...

pop

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 17:22)

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.

VUK

pre 7 godina

elem...koji je zaključak ? Da mi možemo da navijamo za koga hoćemo , šampion je onaj koga finansira Telekom ! Znači ni CZ ni Partizan..potpuno su nebitni..samo je važno uz koga je Telekom!

Zvezdas 1971

pre 7 godina

Sve sami strucnjaci,bio sam sa Zvezdom na svim bitnim gostovanjima u SFRJ a gledao sam Drazena protiv Saleta i Danilovica skoro svaku u hali sportova pa vama je ispran mozak od mrznje. Najlepsi potez je kucanje Danilovica preko Sabonisa uz Djordjeviceve trojke kao sto niko ne moze da mi ospori gostovanja u Drezdenu,Minhenu i Bariju to je moj san bio. Od 83 pratim Zvezdu a ako neko ne veruje imam propusnicu sa slikom .

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.
(Nikola, 04. maj 2017 20:21)

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?

Zvezda je zivot sve drugo su sitnice

pre 7 godina

Duda pravo u centar.Otisle demokrate otisla i dominacija partizana.Zvezda ce sa druge strane dominirati i kada ode Vucic jer nece dozvoliti gresku koju je napravio partizan.Zvezda ima svoju filijalu gde ce mladi stasati i svake godine ce po jedan talentovan igrac u prvi tim

love

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...

Aлександар

pre 7 godina

@ (sramota, 04. maj 2017 17:11)

Kоменентар ти је болесно неистинит! Помислио би неко да је Звезда та која је 4 пута играла Ф4 ЕЛ а да је Партизан тек пар година омирисао атмосферу ЕЛ. А о играчима и величинама које је изнедрио Партизан у последњих 20 година не бих јер ти пратиш кошарку од кад је ФМП решио да се зове Звезда а ти поверовао као кад оно напишу на тараби а ти помислиш то је то!

xxx

pre 7 godina

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.

Stjepan Supanc licno

pre 7 godina

@Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Savatiye, 4. maj 2017 17:32)


Otisli su zbog Evrolige na pravi se lud.U Partizan nisu dolazili da zarade vec da igraju na najvisem nivou i napreduju u karijeri.Partizan nikada nije imao para da produzi stranca za sezonu kao sto vi radite i pustao najbolje cim stigne ponuda veca od 200-300.000.Svi su dosli sami i niko ih nije "öteo"

Strasne stvari

pre 7 godina

Tacno tako,otisla je vlast koja je drzala kakav takav balans medju klubovima a dosla ostrascena zvezdaska i oduzela Partizanu i to malo sto je imao da se krpi iz sezone u sezonu.U fudbalu je ista ta vlast dovela Zvezdi Gazprom,Telekom,Srbijagas,AMSS,Autocacak,Teslu i gotovo sve banke u Srbiji,Partizan je tih godina igrao bez sponzora.Njihova politika je jasna,moraju unistiti konkurenciju i imati minimum 5-10 puta vece budzete da bi nesto osvojili.
Ako mi lazemo,nadjite sta prica vasa legenda Lale Lucic kad je preuzeo klub,ko je i kako unistio Zvezdu,kolike su pare potrosene,kakvi su ugovori sklapani itd.Kad je Partizan imao ne duplo nego 5 puta veci budzet od Zvezde,fudbal da ne pominjem.Na osnovu cega je Zvezda dobijala iste pare kao Partizan koji je 13 godina igrao EL,a u vreme projekta i vece.Kad je doveden Telekom,posle F4 u Parizu? Zasto je menjan pravilnik o nagradjivanju kad je Partizan neplanirano osvojio sve i otisao na F4,to nije skandal?
Jos samo jedno pitanje za kraj,zasto Vucic nije dao na uvid dokumentaciju o poslovanju Partizana i Zvezde kao sto je obecao kad je gostovao na RTS? Sta krije? Pa bas ovo o cemu pricam,aj uzdravlje.

pedja 71

pre 7 godina

Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?
(Southpaw, 04. maj 2017 17:30)

Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.

hm?

pre 7 godina

Kompleksi koje je nametnuo Dule Vujosevic ce boleti jos prilicno dugo, ali ce biti i podstrek da se Partizan jos vise urusava. Unistavanje Partizana se vrsi i spolja i iznutra, oduzimanjem sponzora, nametanjem nesposobne uprave.... Svi oni koji Partizan vezuju za demokrate, zaboravljaju da je Partizan igrao Evroligu odmah po ukidanju sportskih sankcija i da je 1998. bio ucesnik F4, sto je jos jedan dokaz da je ovo sto se sada dogadja sistemsko unistavanje kluba....

Milos

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.

Dušan

pre 7 godina

@Arsenije
U vreme te posleratne zvezdine dominacije,u FNRJ je bilo manje košarkaških klubova nego danas u Beogradu!! Glavni rival joj je bio zrenjaninski Proleter!!
U vreme najvećeg uspona jugoslovenske košarke (Cibona,Jugoplastika (Pop84),Bosna),Partizan je jedini dostojno branio ugled srpske košarke!!

1914

pre 7 godina

Treba da je sramota sve nase strucnjake u kosarci i sportu uopste jer ni jedan jedini od njih nije progovorio protiv visedecenijskog punjenja drzavnim parama samo dva kluba-Zvezde i Partizana,dok ostali ne dobijaju ni dinar.Lako je uzimati prljave titule kad dobijes par miliona evra od drzave a drugi jedva krpe za autobus za gostovanje.Kako takva liga moze da bude regularna uopste?Gde to ima na svetu da drzava puni parama samo dva kluba?To je svuda zabranjeno tj nikom ni ne pada napamet da to radi.U dva najveca grada u Srbiji posle BG ste unistili kosarku i svi cute.Dokle?

некле

pre 7 godina

Нема везе са кошарком, али има везе са овом темом.
Људи шта мислите да уведемо плеј'офф и у фудбалу, као што је у кошарци?
Дакле први део сезоне борба за пелј оф, 8 најбољих екипа у плеј офу, 1 са 8, 2 са 7 итд, па полуфинале, па финале, све у 2 добијене утакмице.
Дакле 2 добијене, не оно код куће и реванш, као у лш. Наравно боље пласирана екипа има предност домаћег терена.
Да се коначно избегну намештене утакмице, и шампионати, да више не буде као оно, ко има више филијала шампион.
Нек међусобно звезда и Партизан одлуче ко је најбољи, или неко други, ко год дође до финала.
Да се избегну намештања и оптужбе.

+40

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time

saeKn

pre 7 godina

Zvezda svake godine ima dobre rezultate u evroligi dok Partizan to nije imao. Dobro se secam kada ste ispadali u prvom krugu od ekipa kao sto je Bamberg koji tada nije imao evroligasko iskustvo kao sada dok ga je Partizan tada imao. Ovim ne zelim da smanjim uspeh Partizana plasmanom na F4 ali nemojte ni vi nas.

René Artois

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19) 

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...
(Petar, 04. maj 2017 19:33)

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.

nikola

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 4. maj 2017 17:03)

On uopste ne kiritkuje igrace sto idu trbuhom za kruhom, vec nas nakaradni sistem i drzavu koji prouzrokuju lose uslove za ostanak igraca u zemlji.

Ljubisa livac

pre 7 godina

@pop

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.

Da li cujes mila

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.
(Mrle, 04. maj 2017 20:12)Nadam se da po istim kriterijumima svrstavas i Djordjevica i vaseg bivseg Crnogorskog "strucnjaka"

mare

pre 7 godina

a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke!
(sramota, 4. maj 2017 17:11)

Covek mrtav ladan napise ovako nesto i ostane ziv.

nasi su i jedni i drugi

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Rekao bih da ste obojica u pravu i nijedan nije u pravu - kao pravi navijaci, svaki govori o periodu kada je njegov tim bio dominantan. Pre pojave Kice i Praje Zvezda je bila dominantna, a zatim Partizan je bio dominantan. Cinjenica je da su se periodi Partizanove dominacije mnogo vise podudarali sa periodima dominacije jugoslovenske i srpske kosarke - razlog je jednostavan, Partizan je imao vise ZAISTA vrhunskih igraca. Dakle, Kica i Praja u Partizanu, mi visestruku prvaci Evrope, Olimpijski pobednici (1980) i svetskih prvaci (1978). Isto je bilo i u drugoj polovini devedesetih kada su Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Divac bili u reprezentaciji. Period kada je Zvezda dominirala prvom polovinom osamdesetih (dominirala nad Partizanom, ali ne i generalno, tada je Cibona bila najjaca), nije ostao upamcen po nekim velikim dostignucima. Poslednjih 10 godina nisu vise merodavni u tom smislu jer domaci igraci odlaze vec u juniorskim danima, a za Partizan i Zvezdu igraju stranci - dakle, ne postoji povezanost izmedju najboljih klubova i uspeha reprezentacije vise.

Samuraj

pre 7 godina

Je l isto bio i vanserijski trener u istom onom CSKA-u gde ste i Vi, gospodine Ivkoviću, radili? Možete ga izjednačiti sa sobom? O Limožu da ne govorimo... :-)

Crvena Zvezda 1913

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nadaš se da neće ići na f4?
Plašiš se?
Drhtiš?
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!

slobinator

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.
(Milos, 4. maj 2017 18:08)
to je tačno,ali s tim da su predhodne 22 godine sve vlasti podržavale partizan,a tek poslednje 3 ova vlast zvezdu,što se najbolje vidi iz bilansa osvojenih titulr u fudbalu I košarci I s tim da zvezdi premijer države nije bio ujedno I predsednik kluba

Hmm

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nase je da verujemo i jednog dana ce se desiti taj F4.Osvajanje...tesko,prakticno nemoguce i to niko ne ocekuje...

Kontras

pre 7 godina

@ zivojzile

Partizan je za to vreme osvojio EL '92, igrao final four '98 i 2010 itd. Zvezda je igrala za to "kratko vreme" top 8.

Budimo realni. Glupo je cak i uporedjivati uspehe Partizana i Zvezde u Evropi. Partizan je prilicno uspesniji.

Filip Must Play

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....

Miki

pre 7 godina

A kao dok je bila stara vlast bilo je ok. Kao tad nije bio favorizovan partizan. Ni jedno ni drugo ne valja. Al ovo sad su samo reakcije na ono sta je bilo

Debeli

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".(+40, 04. maj 2017 18:12)Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....
(Oslo, 04. maj 2017 18:18)
Barsa 23 miliona CSKA 20 Olimpijakos 16. Ove godine Fener 28. Imas sve na internetu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....
(Filip Must Play, 04. maj 2017 19:08)

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče

Srdjan

pre 7 godina

Kakvo ludilo? Kakva Zvezda,kakav Partizan? Dok ne bude napravljen sistem da svaki grad u Srbiji od stotinak i vise hiljada stanovnika ima stabilnog prvoligasa i lokalci ga podrzavaju nema buducnosti za zdrav sport. Ne nasedajte na sistem moja Zvezda,moj Partizan, to je bolest!

Miki

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Premijer je onomad na konferenciji rekao da je KKCZ imala više od države u periodu od 2004-2007. Što i nije čudno jer su tada bili akutealna dva projekta "evropska zvezda". Ali šta se desilo, na kraju tog perioda KKP je sa prosekom godina od 21 i jednim strancem (Milt Palasio) stigao do četvrtfinala EL i zbog toga bio nagrađen sa određenim sredstvima. Potom je još jednom stigao do 1/4, da bi sve to bilo krunisano sa F4 EL. Posle tog F4 Partizan je dobio ozbiljne pare od države, ali to je i zaslužio rezultatima. O čemu verovatno i Duda priča. Posle promene vlasti te pare koje je Partizan dobijao posle F4, su samo preslikane na KKCZ uz prethodno brisanje dugova gumicom, a ne isplatom. Ali opet uz jednu malu razliku, Partizan je do tih para došao preko rezultata, ne po direkciji.

DrN

pre 7 godina

Vidim da su se u komentarima pobrkale stvari. Zvezdu je uprkos velikoj pomoći DS početkom prošle decenije, njeno rukovodstvo dovelo do gašenja (zamrzavanja). KK Partizan, sada životari ali niko nije preuzeo njegovo ime i napravio papazjaniju kakva se ne može videti nigde ma svetu. U ime zvezdaštva troše se ogromne pare a taj KK nije član sportskog društva. I vi što ćete brže bolje da napadate nemojte da govorite da je to fuzija jer po pravilima bi taj novonastali klub morao u niži rang takmicenja a taj preimenovani klub je nastavio da igra regionalnu ligu za koju je Zvezda nije izborila. To je jedina istina.

From Srbija!

pre 7 godina

E zbog onih 'sponzora sampiona" sad kukajte i placite i sanjajte evroligu.Ne pravite se mnogo naivni,znam da vas kosarka posebno boli ali ne izlazite iz rupe ako necete da pratite cipiripi kup

Petar

pre 7 godina

Aha ok dobro mada je Bjelica od 2001 a svoje 17-te u C.Zvezdi ali hajde da kazemo da je vas junior..a sta si mislio kad si napisao Antic?

Milun

pre 7 godina

Grbovic je fino rekao da je Zvezda ovde gde je zahvaljuci onoj trojci Nolana Smita za Cedevitu na fajnal foru u Beogradu.Sta ima ova vlast sa time.Da je tad Partizan pobedio i dan danas bi igrali evroligu.

bvb

pre 7 godina

Sve je to super. Samo nek mi objasni neko koji igrac u timu, trenutno, ima neki mega ugovor? Ugovor kao sto je imao Lou na 500k $. Koga tacno u timu Zveuda placa nesto skupo za nase uslove? Gde su te pare i zasto su onda od letos igraci primili 3 plate samo?Gde je ta silna pomoc? Zasto Zvezda ima MTS koji nije ni prosle ni ove sezone dao pare za sponzorstvo, a KKP ima MTS, Aerodrom i NIS?

Svedok istorije

pre 7 godina

NASI SU I JEDNI I DRUGI potpisujem sve sto si napisao. Covek je ladno napisao da je Partizan tukao Zvezdu pocetkom 70 tih sto je smesno...cak je ispadao iz prve lige.

xxx

pre 7 godina

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.
(René Artois, 04. maj 2017 19:43). Taj neki austrijski klub se zvao Superfund,u koga je Bjelica stigao iz Partizana. U Partizan je Bjelica dosao u sedmoj godini zivota,i prosao sve mladje kategorije.

Fidel@

pre 7 godina

Znaci haos@@
Haos je u tvojoj masti,kazi nam gde si to procitao.Zvezda bila na f4,i Bosna 4puta.Mozda ste i osvojili EL i igrali 4 finala,nikad se nezna haos je u glavi.

Filip Višnjić

pre 7 godina

Prošlost je bila mračna i nepoštena. Važno je da sada niko iz vlasti ne utiče na sponzore.Vidim da je najzad je sve pošteno.

Aлександар

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 04. maj 2017 17:03

Јел стварно не схваташ да Дуда уопште не криви младе игаче или би намерно да не видиш поенту која је јасна "к'о кућа"?

xxx

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4?  
Plašiš se?  
Drhtiš?  
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš! 
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06). Neko nikad,a Partizan cetri puta.

niksha

pre 7 godina

Dok je Partizan dominirao Zvezda je imala projekte kao sto su evropska Zvezda i slicno i preko 20 miliona skrckanih na razne trenere i igrace i niko je nije gazio kao sto se to sada radi Partizanu!!!
Postavljene su nam stranacke uprave koje se stalno zahvaljuju onom gore, a da niko ne zna realno zasto!
A najgore od svega je sto se plasira prica da Partizan i dalje dobija neke silne pare, dok zvezda ne dobija nista, a vratila 16 miliona za 4 godine uz sve ostale troskove, kupovala igrace iz Makabija koji kostaju kao ceo tim Partizana pa ih otpustala iz zezanja, organizuje se cak i final-four!

Koma

pre 7 godina

@Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pedja 71, 4. maj 2017 19:46)


Vama jedan sponzor daje vise nego tih 11 zajedno,gleda se kolicina novca koju sponzorstvo nosi a ne broj sponzora.

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radonjic je Srpski trener? Izvini nisam znao za taj podatak..nesto mi je u secanju da je podrzavao nezavisnost Crne Gore...

ZamenaTeza

pre 7 godina

Dudo,branim te na forumima,podrzavam te u svim pricama oko Boze Maljkovica, dajem ti plus veliki zbog podrske Sasi Jankovicu i mislim da si trenerska i Bg legenda.
Ali Dudo ti si bar radio u Grckoj.Koliko znam da te ne podsecam tamo je ARIS koga si ti vodio bio decenijama prvi,zatim Olimpijakos i Pao smenjivali po 10 godina,manje vise sa titulama.I sta je tu cudno.Iako su imali para i jedni i drugi neko mora biti prvi,pa cak i decenijama.
Sad ti pricas kao da je Zvezda neki klub iz Kursumlije i kao da je od juce postala to,a ne od 1945. i simbol kosarke je pre svega Zvezda u Srbiji i Jugoslaviji,ako cemo o istorijatu. I ta Zvezda i kad nije bila prvak igrala je xxx finala nezaboravnih od Cibone osamdesetih,devedesetih pa i zadnjih 15-20 godina po Srbiji takodje.
Da li to treba da znaci da klub Partizan koji si ti vodio svojevremno,otud i bolecivost neka verovatno, treba uvek da bude prvi i da krade igrace od Zvezde i to vrhunske od Tomasevica,Vujanica,Silobada,itd i da vikanjem na sudije bude uvek prva.Zvezda pre par godina nije htela igrati cak playoff protiv Hemofarma zbog ocitog pritiska da se znalo da je Partizan prvak te godine.
Taj kad je davao igrace Partizanu od Vese Petrovica,Vranesa,
Raduljice,Rasica, Partizanu tad je bio ok,genije cak Partizanu. Iako je taj FMP,Reflex pre Partizana bio prvak Jadranske lige dva puta cak. Sad je neka hajka povedena da Zvezda ne sme ni fudbalu,kosarci biti neko nesto.

Remark

pre 7 godina

Ok. Partizan je dobijao vise ali mi je zapalo nesto drugo za oko sto je ovaj trener rekao. Tesko licemerstvo. Kuka da odlaze mladi igraci trbuhom za kruhom a on sam trenira strane ekipe! Bajo, ostani u Srbiji, treniraj nase klubove...

Petar

pre 7 godina

A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.
(zivojnzile, 04. maj 2017 18:36)

A sta je to Zvezda uradila za kratko vreme vise nego mi za 25 godina? Hajde da krenemo redom...posle sankcija....95/96 Partizan je ispao u grupnoj fazi..96/97 ispao o 1/8 od Olimpjakosa sa Tarlacem Tomicem Riversom i Dudom Ivkovicem na klupi i 97/98 bio na F4..Crvena Zvezda je prvi put zaigrala 1998/99 bila poslednja u grupi imala skor 2-8...zatim 99/00 bila poslednja imala skor 1-9 i izgubila mesto u EL koje je Partizan kroz KRS (ako ne znas sta je u pitanju je Kup Rajmunda Saporte koji je pre toga bio KPK) vratio..u EL se vratila u sezoni 2013/2014 i nije prosla u TOP16..14/15 prosla u TOP16 i dosla do PF Evrokupa..15/16 Prosla u TOP8 i ispala od CSKA..ove sezone u jedinstvenoj ligi bila na devetom mestu..

Палома за џ

pre 7 godina

А да није можда случајно и евентуално неки дечко што се зове Нолан Смит???

Nikola

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...
(love, 04. maj 2017 19:55)


Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.

Strasne stvari

pre 7 godina

@Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.
(Nenad, 4. maj 2017 23:24)


Evo razmisljam...hmmmm i pade mi nesto na pamet.Partizan ima budzet 1.400.000 a Zvezda 6.000.000 pa se pitam ko puni tu razliku od 5.300.000? Da nisu privatni sponzori? Aha jesu,a ko ih je doveo,drzava?OK
Pa razmislih da je Kalinic placen 1.000.000,i to zamislite Zeljko platio,skoro za 400.000 vise nego za Bogdanovica.
Pa razmisljam zasto legenda iz Zeleznika kuka za pare kad nas je do juce ubedjivao da je kosarka profitabilna,da pune budzet halama i marketingom,da nije braca zavrnuo ventile,hmmmm...
I na kraju dobro razmislih pa nikako da shvatim kako navijac kluba kojem je obrisano 18 miliona duga proziva klub koji uredno vraca sa kamatom svojih 6,a nikada se nije zapitao ko je njegovom klubu napravio dugove i samo ga zanima odakle dugovi u drugom klubu,hmmmm....

trikir

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4? 
Plašiš se? 
Drhtiš? 
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06


Evo drhtim a i odma da ti kazem da nema teoretske sanse da odete na f4, ni u najludjim snovima, ako treba mogu i da se kladim jer sa 100% siguran da cu tu opkladu uvek dobiti. Ono sto je partizan uradio 2010 godine, pobeda u izraelu je ravno cudu.

publikum

pre 7 godina

@oslo
Nije tacno, CSKA godinama ima budzet oko 30 miliona, cak su placali evroligi 1 milion, da bi imali objektivno sudjenje.
Telekom je bio sponzor i Zvezdi, u periodu od 2004-2008, Zvezda je samo od spomnora inkasirala 10 miliona. Telekom je otkazao sponzorstvo, kada su uvideli da od tih ulaganja nema nista, sto je delimican razlog, a jos veci je bio taj, sto su i ova sponzorstva bilo nedovoljna, pa su se zaduzivali.
Kada su poverioci blokrali racun, Zvezda je jedne goodine koristila racun SD CZ, ( i KK Partizan je te godien poslovao na slican nacimn) ali kada to vise nije bilo moguce, Telekom je otkazao jer pare koje su uplacivali na racun Zvezde su kupili poverioci koji su blokirali racun.
Onda su naise 2-3 susne godine, ali zato je preimenovani FMP posle pormene vlasti, odjedanput skocio na 6.5 miliona, posle nesto manje, pa vise...

antiDebil

pre 7 godina

Oslo

Da li ti svestan za koliko para je Wilkins igrao u PAO pre 20 i vise godina ??? O Divcevom ugovoru u zvezdi nesto kasnije ne treba ni trositi reci, vec treba proveriti da li je postojao igrac u NBA koji je po utakmici zaradjivao vise para, mislim da nije, ali treba proveriti !
Sto se tice vlasti, nista se tu preterano nije promenilo, svi oni koji su pravili projekat evropska zvezda su i danas tu, promene su kozmeticke i sto se tice lopova i politike, doduse jedan ostrasceni huligan je preuzeo svu vlast a ovi drugi da bi mu se ulizivali pokusavaju na sve moguce nacine da ga impresioniraju pa i preko sporta. Promenjen je moto u sportu koji glasi ,,jedan klub, jedan klub'', sve moze da propadne i nestane samo je smrt siguran posao, tj ceo sport moze da ode u ambis kao sto je i otisao a zvezda ce da ostvaruje uspehe kao nikada do tada.
I naravno promenio se odnos prema Partizanu koji je trenutno pod totalnom okupacijom. Hoces Uleb neces Fibu, nema sice od sponzora, sve funkcionise na tom ucenjivackom principu. Svi su svesni da sa podjednakom podrskom od drzave, cak i sa zvezdinom vecom podrskom ali da se ljudi u Partizanu pitaju o Paritzanu, zvezda u toj raspodeli snaga nema apsolutno nikakvih sansi. Moze samo da dobiju po glavi, da budu ponizeni i naterani da ukradu pehar, nista vise od toga. Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !

Doca

pre 7 godina

Dominacija sa milionima duga. E moj ti sagledaj bolje gde su nestale pare. Za to vam niko nije kriv kao i CZ u fudbalu. Vreme je da se nahrane golubovi.

Alcale

pre 7 godina

@Vladimir
Hahahahaha daj jos neku majke ti :)

Mislim da je poređenje u najmanju ruku na slepo jer kada se setim ko je sve dolazio u zvedzu ( mislim na onunzamrznutu) do je partizan bio podrzavan nije mi jasno poređenje. Divac, Pešić, Zmago samo neka od noza imena koji su zestoko omastili brkove dobrim honorarima a neki i raskidima istih!
Takdje ne mogu da progutam uticaj sasasnjeg vlasnika imena Crvena Zvezda i tog kluba na ucesce nasih kubova u reginoalnoj ligi a to nikako nije u interesu srpskog sporta!

pop

pre 7 godina

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 19:08)

88, 92, 98 i 2010.sta nije jasno? A zvezdinih 10 titula racunate dok se igralo na sljaci, bez trojke i ogranicenja napada. A sto je tice dominacije videcemo sta ce biti kada ON ode. Zivi bili pa videli

Mrki

pre 7 godina

Da bi bila košarka jaka trebate se baviti košarkom a ne pilutikom.
Što ne predloži nešto pametno već lupa kao otvoren prozor.
To što je pručao o Partizanu i Vujoševiću nema ama baš nikakve veze sa košarkom već sa novcem.

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Kakav "genije" ovaj sto predlaze da se igra na dve dobijene u fudbalu! Jos bolje na 4, zasto bi nasa fudbalska liga zaostajala za NBA ligom?!!!

pametnom dosta

pre 7 godina

Stvari nisu nikad tako jednostavne kako neki nastoje da ih prikazu, srecom ima znalaca koji sve vrlo jasno objasne i zacine na kraju obaveznim "pametnom dosta". Posle njihovih komentara mogu samo da kazem "amin". Zamolio bih te znalce da stave "pametnom dosta" na pocetak komentara, ili barem u potpis, tako da mogu da se fokusiram samo na njihove komentare, posto ne zelim da trosim vreme na citanje komentara ohih drugih koji nisu toliko obavesteni ili ne umeju da objasne stvari na tako pametan nacin.

Svedok istorije

pre 7 godina

Zorane kada je partizan osvojio prvu titulu u kosarci.I koje godine he ispao iz prve lige. I koje godine su sluzili vojsku Kica i Praja VELIKI MAJSTORI sto niko ne spori. I dali su iste godine sluzili vojsku?Ja tebi necu reci da lupas nego proveri ovo za vojsku. Godine kada su dosli u Partizan su tacne.

Vladimir

pre 7 godina

Ivkovic govori o mladim igracima koji odlaze iz zemlje, a zasto on na kraju karijere nije dosao u njegov Radnicki sa Krsta i tamo odradio jos godinu, dve i tako pomogao i tom nekada velikom klubu da se vrati barem u KLS. Kada ce doticni da odgovori i zasto je svim silama pokusavao pre par godina da minira Djordjevica na mestu selektora?

Nidi

pre 7 godina

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Ja ću ti reći koga je dovodila, Čakarevića za 250k eur, Klobučara za 300k, Peđu Drobnjaka za najveći košarkaški ugovor do tada u našoj zemlji, i da ne nabrajamo dalje jer se dosta toga. Partizan košarkaške velikane kao Čakar i Klobučar nije menjao jer nije bilo potrebe, završavao je utakmice koje su bile neizvesne na drugi način. Ne moramo ići dalje od video dokaza koji postoje...

Burazengija

pre 7 godina

Pa ako se odlaskom DS-a a dolaskom SNS-a Partizan ugasio,onda je logicno da se Crvena Zvezda sa SNS-om rodila ? Sta hocete onda vi navijaci Zvezde ? Imate vlast,otimate igrace kao ovog Rakicevica.Znaci radite sve sto je radio i Partizan.

Zreo za ludnicu

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)

Sale Obradović? Sale Đorđević?

Boba

pre 7 godina

Cuj najuspesniji skor ! Sad se nesto kocoperite i tamo 93 ili 94 bili ste prvaci.Pamtim ligu od 70- tih i uvek smo Vas tukli sa sve Mokom, Ducijem, Kaponjom Vucinicem itd. Mozete da mastate o F-4. O evropskoj tituli drugi put. Decko,

molina

pre 7 godina

Sve je u redu sto kaze Duda. Hajde da Radonjicu damo isti broj godina na klupi Zvezde kao sto ih je imao Dule. Tesko, a? Kako to da Radinjic nije redovno placen i da ga zele razni klubovi u Evropi?

secanja

pre 7 godina

Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !
(antiDebil, 4. maj 2017 19:00) # Link komentara

citirao samo deo sto si rekao. A Zvezda sa juniorima svojim bila prvak pre par godina Evrope i redovan ucesnik sa tim istim juniorima vec 5-6 godina,pa i ove faynal fora juniorskog. Dajte Vi zaista iz nemoci lupetate da to nije normalno.
A sta kazete na to sto je vise igraca iz Zvezde igralo u NBA ligi,sto su samo dva igraca iz Srbije postali prvaci te NBA lige,Radmanovic,Stojakovic. Jel treba jos nabrajanja.

Mislim svojom glavom

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time
 (+40, 4. maj 2017 17:47)

Cak i da je tako, zar treba od vlasti u zemlji, I od toga za koga navija premijer, da zavisi sampion??? Pa zasto uopste da se igra, neka kaze premijer (ko god da je): 'E ljudi, ja navijam za Zvezdu (ili Partizan), ona ce da bude sampion sve dok sam ja na vlasti!"
Ako navijaci Zvezde smatraju da je sistem u vreme demokrata bio los, i da ga treba promeniti, da prvenstvo bude fer i korektno, ZASTO se onda isto sada ponasaju kao Partizan nekada??? Zasto ne menjaju sistem??? Odgovara im ovako??? Odgovara im da nemaju konkurenta???
A sutra, kada opet Partizan bude dominantan (a to je samo pitanje vremena), opet ce da kukaju kako nije fer i nije posteno!!!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

dex, 04. maj 2017 18:00) 

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš

Petar

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19)

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...

O RUCK

pre 7 godina

Dudini rezultai moraju se postovati. Medjutim isto tako nemam postovanja za neke stavove oko kosarke. O ne-kosarkaskim stvarima vrlo cesto lupeta i veliki je narcis.

Mrle

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.

zoran

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Lupis i ostanes ziv, a jos sebe nazivas svedokom istorije.

Znas li ti kada su Kica i Praja dosli u Partizan..? Da li uopste znas ko su ta dvojica majstora, verovatno medju 5 najvecih u istoriji kosarke u Evropi?

Mozda potiskujes , pa se tesis Kaponjom i Mokom. E, vidis..sedamdesetih su njih dvojica igrali u Partizanu i bili nocna mora protiv bilo koje ekipe bi Partizan igrao. Zvezda je tada za njih bila vise kao jaci trening.

Kica dolazi 1972, a Praja 1971 u Partizan. Krhko ti je znanje.

+40

pre 7 godina

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 18:17)

Da da ispravka oprosti
Ovde je rec o EL, zaboravih da napomenem

Sanjajte o F4

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Kad čitam komentare sa konstatnim prepucavanjem shvatim da je problem takozvanih navijača što ne umeju da dele,poštuju uspehe svojih klubova pa makar to značilo da su jedni i drugi doprineli košarci kao što su Zvezda i Partizan.

Samo ti uživaj u godinama koje dolaze, s njim na vlasti

pre 7 godina

Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.
(Cutacemo jedan minut, 4. maj 2017 23:36)

Prijatelju, jesam trenutno u Beogradu, došao sam za 1. maj, ali u nedelju palim za Insbruk, a pošto ti u svakoga sumnjaš, to ti je od pradedova (zato tako i prolazite), a meni je kao čoveku koji je Srbin i demokrata tužno kad vas vidim i čujem kako sipate mržnju na sve koji nisu "vaši", jer nepismena nacija ume da sprovodi teror ali i da teror trpi.

Patrick

pre 7 godina

Dudo nece ni ova vlast trajati doveka.I oni ce da kapituliraju poput Napoleona.Samo sto nece biti prognani na neko ostrvo kao Napoleon.

xxx

pre 7 godina

@(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 22:12): a i taj evropski trofej sto ste osvojili,na put su vam stajali uvek neugodne ekipe iz Tirane i Sofije...

Lord

pre 7 godina

Smjesni ste sa pricom da bilo koji klub koji je bio dominantan 50ih recimo, mora da bude uvek najbolji, i da ga NIKADA, NIKO ne smije preteci, nebitno koji sport bio u pitanju.
Jednostavno je, dokazuj se konstantno.

dwdw

pre 7 godina

PArtizan od drzave nije dobio ništa,ako je i dobio nešto dobio je crkavicu sa kojom ne moze zvezdi da parira,vratciemo se mi a vi ćete osvojiti samo neku aba ligu i kls nebitan.

santa justa

pre 7 godina

Dominacija Partizana ponovo dolazi, jer Institucija je neuništiva ma koliko neki iz predgrađa pokušavali da je sruše.
(Drobnjak iz auta, 05. maj 2017 11:00)
Upravo je pocela pre neki dan u Subotici :)

Jovan

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, zašto Partizan nema privatne sponzore kao Fmp?
Pogledati koliki je bio budzet Partizana za vreme dominacije a koliki ima Zvezda. Sve je prosto i sve lepo piše, ali neki ne žele da veruju u to, a vi se zapitajte u kojoj grupi pripadate.

mare

pre 7 godina

@sramota

Otpad igrači Zvezde, iz Pao-a, Galate, NBA, Bešiktaša, Lokomotive, reprezentativci vice šampiona sveta, draftovani Mitrović, Dangubić...

a

pre 7 godina

@Modiljani Igor Kokoskov je na putu da bude veliki trener. Ako dobije sansu u NBA ligi kao glavni trener, mozda udje u top3 svih vremena kod nas. Izuzetan strucnjak, veoma potcenjen i medijski ne ispracen.

Stefan

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Insbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.

OKTOPOD

pre 7 godina

@ Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 4. maj 2017 16:59)

Djordjevic, Sasa Obradovic, Radonjic, Milojevic...

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radinjic je trener od 2012..na pola sezone zamenio Vladu Vukojicica..prvu titulu je osvojio 2014...

zvezdalele*

pre 7 godina

secanja@
Pa gde su vam ti omladinci?
Stojakovic??????
koji bre Stojakovic,najuren iz zvezde bio na probu i isteran.Pitaj Moku Slavnica.

djuro

pre 7 godina

@.... Dođe vreme kada trener treba da ode, jer upozna i druge stvari koje se tiču same organizacije”, rekao je Ivković....


tako bi i sa Jankovićem...

Larry

pre 7 godina

Pa to je i istina što je sada rekao. Svi znamo da dosta toga u sportu kod nas kreće od politike, što je sada Zvezda izuzetak ili Partizan koji jeste imao više simpatizera iz vrha države dok je DS bio na vlasti. To je nažalost tako.

zvezdalele*

pre 7 godina

Prvih 10 titula,koje je Zvvezda osvojila ,igrala se atomska kosarka.sa nekoliko ekipa.Proleter iz Zrenjanina je bio glavni rival zvezda.Nije bilo ogranicenje napada,tako da za rezultat na kraju bude recimi 32:15 za zvezdu.Ali ste osvojili i cestitam,kada ste osvojili KPK protivnici su vam bili ekipe,iz Albanije,I Belgije.

Southpaw

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!

sramota

pre 7 godina

Ma kako vas vise nije sramota??? Otkako je SNS na vlasti partizan je uzeo po 3 titule u fudbalu i kosarci a Zvezda po 2!! partizan u kosarci od spoznora dobio NIS 900k, MTS 700k, Aerodrom 250k i Komercijalnu banku 200k, a Zvezda samo MTS 700k! To su cinjenice! Zvezda je tu gde jeste jer Radonjic sa otpadom od igraca radi kao konj na njihovom napretku (pogledajte samo gde su bili ti igraci pre Zvezde a gde sad) i jer ti igraci pristaju da igraju sa 3 plate za godinu dana! Dok u partizanu ne kasne ni dan! Cime je to partizan zasluzio da i sada dobija 3 puta vise?? 20 godina nije stvorio igraca, ispada u amaterskom takmicenju a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??

Deky

pre 7 godina

Nikad se ovo ali nikad se nije pominjalo kada je partizanu islo dobro i imao skoro svu pomoc drzave !!!
Zvezda je cutala i igrala i borila se pa makara i sa omladincima gubila 40 razlike i naikada nije pobegla sa terena !!!

црна овца друштва

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
(Southpaw, 04. maj 2017 17:01)

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Dudo, mlako vam je ovo

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, davno pre dolaska DS-a na vlast KK Partizan bio je već veliki klub, sa jakom školom, igračima za istoriju pa i titulom evropskog prvaka, u vreme kada je DS bio na vlasti pored Partizana vrlo jaka bila je i CZ, pa zar nisu i predsednici KSS bili ljudi iz Zvezde Kapičić i Đilas, a dolaskom ovih na vlast počelo je uništavanje Partizana, u svim sportovima. U vreme kad Partizan dominira i CZ troši milione, možda i više jer se godinama govorilo o "evropskom projektu". Iz tog vremena imate podatak za Riplija: Partizan kao prvak države, posle plejofa, nije igrao u Evropi nego CZ, jer je rečeno da prvi u "regularnom" takmičenju ide tamo. Ne važi plej-of, zamislite, nego ono, sad je tako u fudbalu. Partizan ima trogodišnji ugovor sa EL a onda Kaponja i stari Bora šalju onog kod Bartlomeja da skinu jednu godinu Partizanu da bi igrala CZ, sa Zmagom.

perez

pre 7 godina

"Управа која је водила клуб обезбедила је невероватне приходе од спонзора када је кошарка у питању. У периоду од 2004 – 2008. године само од спонзора обезбедили смо 15.861.940 евра, а првих годину и по дана још око 4 милиона што износи скоро 20 милиона евра. Шта је требало још као управа да урадимо? Тренери су били Змаго Сагадин, Драган Шакота, Александар Трифуновић и Стеван Караџић. Довођени су Игор Ракочевић, Скуни Пен, Обина Екезие, Милан Гуровић, Омар Кук, Лоренс Робертс, Перо Антић, Петар Поповић – све сами играчи европског квалитета који су направили сјајне каријере."

Dušan

pre 7 godina

Zvanično najbolji igrač Evrope :

1977 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1978 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1980 - Dražen Dalipagić (Partizan)
1981 - Dragan Kićanović (Partizan)
1982 - Dragan Kićanović (Partizan)
!!!!!????
Zvanično najbolji igrač Sveta :
1974 - Dragan Kićanović
1978 - Dražen Dalipagić
OVO NIKADA NIJEDAN KLUB U EVROPI I SVETU NIJE IMAO,NITI ĆE IKADA IMATI!!
E zato je Partizan evropska Institucija!!

dima

pre 7 godina

Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke! I kako vas vise nije sramota da kukate i lazete da vlast nesto ima sa tim kad ste dobili sve sponzore i uzeli vise titula??
(sramota, 04. maj 2017 17:11)

Da li si svestan kakvu si glupost odvalio?? Ajde reci na cemu zasnivas te tvrdjne? Na skoru 16-14, u ligaskom sistemu od 30 utakmica. Haha usta vi sve verujete a i u to da ste neka sila u kosarci, a kad On ode vracate se ramo gde ste bili poslednjih 50 godina.... Na kosarkaskoj margini.

Bojan

pre 7 godina

Duda je mnogo uradio za srpsku kosarku. Mnogo se potcenjuje znacaj Neboje Covica, koji je po meni uradio za srpsku kosarku barem koliko i Duda. Ali navijaci protivnickog kluba veruju da je Vujosevic vise uradio. A ocigledno je Partizan bio projekat prethodne vlasti, dok je CZ bacena namerno na marginu.

Dušan

pre 7 godina

@Arsenije
U vreme te posleratne zvezdine dominacije,u FNRJ je bilo manje košarkaških klubova nego danas u Beogradu!! Glavni rival joj je bio zrenjaninski Proleter!!
U vreme najvećeg uspona jugoslovenske košarke (Cibona,Jugoplastika (Pop84),Bosna),Partizan je jedini dostojno branio ugled srpske košarke!!

pop

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 17:22)

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.

Tozovac

pre 7 godina

Da, sve je to ok s tim sto je Partizan imao rezultate pa onda pare a Zvezda je dobila pare samo da bi se Partizan skinuo. Stvar je jednostavna, od kraja 70ih u Partizanu su ljudi koji su dovoljno znali kosarku da stvore bazu iz koje su nastajali igraci, treneri i rezultati sve do pre dve godine kada su se promenile stvari.

..

pre 7 godina

Dok je partizan dominirao godinama u kosarci, niko nije spominjao rec VLAST, sada je to svaka druga rec... naravno da je politika u sportu, to i vrapci na grani znaju. Medjutim, samo kad Zvezda osvoji trofej tada je politika uplela prste, a kad to uradi partizan e onda je to divno i posteno. Tako u svakom sportu! Aman ljudi, dajte malo REALNOSTI! Guraju se i jedan i drugi klub! Kakva avangarda i casovi ljubavi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Southpaw, 4. maj 2017 17:01) Koliki kompleks moras imati da Partizan pises malim slovom?!!

Nikola

pre 7 godina

Bosni svaka čast. OKK Beogradu takođe svaka čast. Ali činjenica je da vi poslednjih 20 godina u SFRJ niste predstavljali skoro ništa u domaćoj košarci, a danas lažete decu kako su vas eto raspad Jugoslavije i ratovi upropastili. Na kraju ste taj klub i ugasili, i krenuli kao drugo pravno lice.

Trener

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!

Djalma

pre 7 godina

Telekom je bio spinzor Partizanu a sada Telekom ima svoj klub.
Ej kapirate li vi neke stvari?
Partizan nikada,ali nikada nije imao budzet veci id 2 mil.
Covic rece da FMP ima budzet 6,5m a realno je preko 10 m jer njima pare stizu sa svih strana i u svakom trenutku.
Zasto nema privatnih spinzira u Partizanu? Slucajno jel da?

s t v

pre 7 godina

Nije promena vlasti nego Nolan Smit...I dan danas oni dobijaju dva drzavna sponzora kao kada su igrali Evroligu
(Jedina istina, 4. maj 2017 20:30)

Da, istina je da ste imali žestoke sponzore od strane države dok ste EL gledali samo na TV-u.
Posle toga ste pukli, došao Čović napravio ekonomsko čudo (niko nikad više neće moći da uradi to), otkupio klub, boje, navijače i počeo da drži pridike svima kao da je on izmislio obruč.

Za svakog ne zlonamernog ljubitelja košarke. Pogledajte istoriju regionalne lige, ko se zalagao za državno prvenstvo, ko je glasao o promeni bodovanja da Partizan ne dobije A licencu, ko se najviše pita u našoj košarci u zadnjih 4 godine. Pogledajte i pročitajte.
Samo nemojte u excelu.

некле

pre 7 godina

Нема везе са кошарком, али има везе са овом темом.
Људи шта мислите да уведемо плеј'офф и у фудбалу, као што је у кошарци?
Дакле први део сезоне борба за пелј оф, 8 најбољих екипа у плеј офу, 1 са 8, 2 са 7 итд, па полуфинале, па финале, све у 2 добијене утакмице.
Дакле 2 добијене, не оно код куће и реванш, као у лш. Наравно боље пласирана екипа има предност домаћег терена.
Да се коначно избегну намештене утакмице, и шампионати, да више не буде као оно, ко има више филијала шампион.
Нек међусобно звезда и Партизан одлуче ко је најбољи, или неко други, ко год дође до финала.
Да се избегну намештања и оптужбе.

Ljubisa livac

pre 7 godina

Potpuno je u pravu Duda. Stoji da ova vlast vise gura Zvezdu. Ali zato isto treba biti iskren pa reci koliko su prethodne vlasti vise gurale Partizan. Nema drzavnog sponzora koji vam nije stajao uz ime. Galenika, Nis, MTS, Naftagas, pa ranije Mobtel, Zepter... Enormne sume su upumpavane u KKP.

Ivan

pre 7 godina

Partizan je ove sezone bio cak i najvise sponzorisan od drzavnih preduzeca, vise nego ranije dok je bio prvak. Partizanu nikada nije uskracen drzavni bankomat, samo sto su se malo preracunali, upali su u dugove. Rukovodstvu se osladio drzavni novac i sada duguju igracima koji su im igrali u klubu pre 10 i vise godina godina. Sve se to nagomilalo i zato je lakse se vaditi na promenu vlasti, nego na sopstvenu nesposobnost.

Oslo

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....

Zvezda je zivot sve drugo su sitnice

pre 7 godina

Duda pravo u centar.Otisle demokrate otisla i dominacija partizana.Zvezda ce sa druge strane dominirati i kada ode Vucic jer nece dozvoliti gresku koju je napravio partizan.Zvezda ima svoju filijalu gde ce mladi stasati i svake godine ce po jedan talentovan igrac u prvi tim

Mrki

pre 7 godina

Da bi bila košarka jaka trebate se baviti košarkom a ne pilutikom.
Što ne predloži nešto pametno već lupa kao otvoren prozor.
To što je pručao o Partizanu i Vujoševiću nema ama baš nikakve veze sa košarkom već sa novcem.

Boba

pre 7 godina

Cuj najuspesniji skor ! Sad se nesto kocoperite i tamo 93 ili 94 bili ste prvaci.Pamtim ligu od 70- tih i uvek smo Vas tukli sa sve Mokom, Ducijem, Kaponjom Vucinicem itd. Mozete da mastate o F-4. O evropskoj tituli drugi put. Decko,

zivojnzile

pre 7 godina

Da ali treba reci da je KKP pre dolaska demokrata na vlast bio svetsko ime u kosarci 4 puta na F4 i jednom sampion. Izbacili igrace koji su legende evropske kosarke i koji su kasnije doneli nejvece uspehe reprezentacije. Dok se i u tvoju zvezdu isto ulupalo gomilu para (prrojekat evropska zvezda ) i dan danas se uliva gomila novca u fmp ali vi nikada necete ni na F4 otici, kao sto smo mi dok smo "otimali" titule i sve. O tome mozete samo da sanjate.
Kako mnogo lupetati a ne reci nista.Rodjo vi ste vec 27 godina drzavni projekat koji je bio "sin"drzavi dok je Zvezda bila "pastorak".Vama je sve bilo podredjeno ,od sudija,najboljih igraca,trenera,sponzora,politicara...I tad vam je sve bilo ok,sve je bilo regularno i politika se nije mesala u sport.A vi ste za svo to vreme pravili skromne rezultate.Naravno cim je ta "magija"nestala odjednom nema ni legendi ,ni igraca ,ni ljubavi...a trener vam je otisao u najbolji i najsituiraniji klub (CSK) gde je imao vrhunske igrace ,a svoje umece je pokazao sa 7 uzastopnih poraza ,gde je i najuren.A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.

18 i 50 miliona dug nestao preko noci?!

pre 7 godina

Slazem se sa Dudom..Partizan je bio silan i dovodio vanserijske talente :Sava lesic,Strahinja milosevic,aleksandar Mitrovic,Stevan Milosevic,Stefan Sinovec,Branislav Djekic,Petar Bozic,Dusan Kecman,Aleksandar Rasic,zakovan za klupu Granade Maric,otpusten zbog povrede iz zvezde Roberts,mekejleb iz turskog mersina (osmi na tabeli)
Hvala telekomu na F4 u Parizu i ovim svetskim zvezdama.

D1V1

pre 7 godina

objasnio vam je cika Duda kao i Bora Stankovic preko TV jedared skoro ima par godina tako da manite prazne price, naucila vas stara skola propagande i spinovanja, kad god pricam sa nekim od vas pricate istu pricu kao da ni jedan od vas nema svoje misljenje nego vas naucili tekst pa ponavljate ko papagaji.
Uporni ste da nije isto a potpuno isto, jedan period vama pumpala drzava, drugi period drugima i sta da se radi, nista ne traje vecno.
Svaka cast cika Dusane, zato sam glasao za Sasu, vazda mudro govorite mada nece se sa vama sloziti i najveci srbin ali i on je jedan od onih koji su naucili tekst napamet, tako da opet... sta da se radi...

Aleksej

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)Dusko Vujosevic nije veliki trener sve drugo sto je trenirao osim Partizana je bilo pogubno za te ekipe,Cska,Limoz,reprezentacija.U Partizanu je osvajao samo zbog politicke podrske.

Stjepan Supanc licno

pre 7 godina

@Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Savatiye, 4. maj 2017 17:32)


Otisli su zbog Evrolige na pravi se lud.U Partizan nisu dolazili da zarade vec da igraju na najvisem nivou i napreduju u karijeri.Partizan nikada nije imao para da produzi stranca za sezonu kao sto vi radite i pustao najbolje cim stigne ponuda veca od 200-300.000.Svi su dosli sami i niko ih nije "öteo"

ministar

pre 7 godina

Gos. Ivkovicu i sada kk partizan ima sponzore telekom i nis nista se nije menjalo.Prava i jedina istina da je Zvezda jaca za klasu tamo gde je najbitnije a to je teren.

Aлександар

pre 7 godina

@ (sramota, 04. maj 2017 17:11)

Kоменентар ти је болесно неистинит! Помислио би неко да је Звезда та која је 4 пута играла Ф4 ЕЛ а да је Партизан тек пар година омирисао атмосферу ЕЛ. А о играчима и величинама које је изнедрио Партизан у последњих 20 година не бих јер ти пратиш кошарку од кад је ФМП решио да се зове Звезда а ти поверовао као кад оно напишу на тараби а ти помислиш то је то!

Arsenije

pre 7 godina

Verovatno ću zvučati disonantno u odnosu na prosečnog komentatora ovde, koji je domaća košarkaška takmičenja počeo da prati tek od perioda D.Vujoševića, bilo da mu je obožavalac ili mrzilac. Ja, makar i kroz maglu, pamtim davna vremena 60-tih, a mnogo jasnije 70-tih. Dakle, u vreme kada su pozicija i ugled KKCZ i KKP bili u sasvim drugim odnosima nego u ovom milenijumu. Za razliku od Zvezde koja je kao klub rodonačelnik košarke na ovim prostorima (što je morao da prizna i veliki "grobar" režirajući seriju "Bićemo prvaci sveta") jer su pored apsolutne 10 godišnje dominacije odatle potekli, osim sjajnih igrača, tvorci čuvene srpske trenerske škole koja je dovela YU reprezentaciju na vrh. Pozicija Zvezde poč.70tih u odnosu na Partizan, bila je kao da poredite danas, recimo, Real i Estudijantes, ili Makabi i Hapoel. Pa u svojih prvih 30 godina, sve do dolaska Kiće i Praje i prve titule, KKP je po rangu bio tek 4. (!) u Beogradu, o poziciji u YU da ne pričamo. Jesu sa ovim dvojcem i još nekima posle uboli bingo, i uspeli da u narednih 15 godina preteknu posustalu Zvezdu, ali nikad nisu postali tako dominantna i značajna sila na nivou cele YU, kao što je pre bila CZ. U periodu druge YU postojala je neka ravnoteža, Partizan je bio nešto dominantniji, tu je bila i Budućnost. Apsolutna dominacija koju je potom ostvario Partizan u Srbiji, uz stalno spočitavanje Zvezdi kao tobožnjem "državnom projektu", nije bila ni sasvim sportska, ni zaslužena. Tu je srž svih docnijih problema.

Speedy

pre 7 godina

Partizani su imali 4 titule u SFRJ, isto kao i OKK Beograd! Da nije rata, SPS, a posle i demokrata i danas bi bili kao OKK Beograd( prosecan BG klub)!

Nenad

pre 7 godina

Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.

brian

pre 7 godina

gospodin. Realno je izneo stvari. Samo je jako tuzno sto dominacija nekog kluba zavisi od politicke opcije koja vlada. To nije normalno. Postoje uslovi tj potencijal da imamo bar 4-5 jakis SD ali mislim da ja to necu doziveti.

Nikola

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...
(love, 04. maj 2017 19:55)


Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.

Vladimir

pre 7 godina

Simptomaticno je to da se niko nije "bavio" i nikom nije smetala dominacija Partizana a sada se svi "bave" i kao da im smeta dominacija Zvezde! Zasto je to tako? Pa jednostavno, Ivkovic, Obradovic, Vujosevic, Sale Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilovic pa cak i Bodiroga su zakleti grobari. Oni treba da se naviknu da i u Zvezdi znaju da vode, selektuju i igraju kosarku na najvisem nivou. Da, Zvezda je dominirala pre Partizana i bila ubedljivo nas najtrofejniji klub. Nije Zvezda od juce! Simonovic, Slavnic, Kapicic, Cvetkovic jesu legende nase kosarke. Nije to sve slucajno.

samo što nije

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!
(kadinjaca ipak pala, 4. maj 2017 17:34)
@
Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.

xxx

pre 7 godina

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.

+40

pre 7 godina

djalma 

Partizan nikada nije imao veci budzet od 2 miliona??? 
Auuuuuu, covece...
(dex, 04. maj 2017 18:00)

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".

antiDebil

pre 7 godina

Oslo

Da li ti svestan za koliko para je Wilkins igrao u PAO pre 20 i vise godina ??? O Divcevom ugovoru u zvezdi nesto kasnije ne treba ni trositi reci, vec treba proveriti da li je postojao igrac u NBA koji je po utakmici zaradjivao vise para, mislim da nije, ali treba proveriti !
Sto se tice vlasti, nista se tu preterano nije promenilo, svi oni koji su pravili projekat evropska zvezda su i danas tu, promene su kozmeticke i sto se tice lopova i politike, doduse jedan ostrasceni huligan je preuzeo svu vlast a ovi drugi da bi mu se ulizivali pokusavaju na sve moguce nacine da ga impresioniraju pa i preko sporta. Promenjen je moto u sportu koji glasi ,,jedan klub, jedan klub'', sve moze da propadne i nestane samo je smrt siguran posao, tj ceo sport moze da ode u ambis kao sto je i otisao a zvezda ce da ostvaruje uspehe kao nikada do tada.
I naravno promenio se odnos prema Partizanu koji je trenutno pod totalnom okupacijom. Hoces Uleb neces Fibu, nema sice od sponzora, sve funkcionise na tom ucenjivackom principu. Svi su svesni da sa podjednakom podrskom od drzave, cak i sa zvezdinom vecom podrskom ali da se ljudi u Partizanu pitaju o Paritzanu, zvezda u toj raspodeli snaga nema apsolutno nikakvih sansi. Moze samo da dobiju po glavi, da budu ponizeni i naterani da ukradu pehar, nista vise od toga. Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !

xxx

pre 7 godina

@(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 22:12): a i taj evropski trofej sto ste osvojili,na put su vam stajali uvek neugodne ekipe iz Tirane i Sofije...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Da, da Love, ali kad toliko ceniš wikipediju pročitaj kada je u toj SFRJ poslednji put Zvezda nešto osvojila. Nanizala je titule dok se igrala košarka na betonu na Kališu i imala je posle još jednu šampionsku generaciju na samom početku sedamdesetih. Od tada bukvalno ništa. Partizan je osamdesetih osvajao pored domaćeg šampionata i Kup Radivoja i Koraća i bio je učesnik Fajnl fora Evrolige.
(Nikola, 04. maj 2017 20:21)

I Zvezda je bila učesnik fajnal fora 1971 il 72-e, i, ko je branio drugim klubovima da Zvezdu skine sa trona tokom kako kažete " beton " košarke, jel kapiraš da je Okk Beograd i Zvezda podigli košarku u Jugoslaviji?
Jel kapiraš da je i jedna Bosna bila šampion Evrope i učesnik 4 puta fajnal fora, šta kažeš na tu činjenicu?

Bicu Slobodan

pre 7 godina

Pravo u centar. Ni crno ni crveno. Ovo su reci coveka koji voli Srbiju. I partizanovci i zvezdasi se moraju sloziti sa ovom izjavom ako su objektivni.

Nikola

pre 7 godina

Uz jednu nepobitnu cinjenicu:

kada je Partizan dominirao krunisuci bericetne godine sa F4 u Parizu, svi nasi timovi su bili mocni. Zvezda sa projektom kao sto je "Evropska Zvezda", u koju je samo od 2004-2008 prema svedocenju izbrojano 19 000 000 evropskih novcanica.
Radnicki izuzetan, na vrhuncu, Hemofarm snazan i u Vrscu nepobediv, a Vojvodina tvrd orah.

Primera radi: Partizan je 2010. bio najjaci u skorijoj istoriji, ali je imao u sezoni cak sest poraza ( jedan i od dobrog KKCZ). Od 20 pobeda, 8 je ostvareno sa 10-20 razlike, a ostalo na jednu, dve ili tri lopte. Cesto samo 3-6 razlike. Na F4 ABA-e pobeda od 5 poena razlike i cuvena "Kecmanovka" u finalu.

I 2009.gubimo od Zvezde kao domacini dok tesko trijumfujemo kao gosti sa 3 razlike. Na F4 teskih 5 razlike za nas.

Ovo govorim zbog onih koji spominju "nikad slabiju Zvezdu". Bilo je i tih 40 razlike ali tek posto su mahinatori uzeli svoj deo kolaca i unistili KkCZ i to ponajmanje ima veze sa Duletom i Partizanom.

A danas postoji SAMO jedan tim koji gazi sve sa po 20 razlike u proseku. Partizan je u 2010. imao muka i teskih pobeda. F4 na jednu loptu resio u svoju korist. A Zvezda sa pola gasa gazi sve. Nije da nije jaka. Dobra je, ali su svi ini slabiji nego ikad. (ne racunam regionalne ABA timove sa kojima nemamo veze, ali nasa tri tima vise ne postoje dok je jedan bled i mrsav). Slucajnost? Ne bih rekao.

Modiljani

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.

saeKn

pre 7 godina

Zvezda svake godine ima dobre rezultate u evroligi dok Partizan to nije imao. Dobro se secam kada ste ispadali u prvom krugu od ekipa kao sto je Bamberg koji tada nije imao evroligasko iskustvo kao sada dok ga je Partizan tada imao. Ovim ne zelim da smanjim uspeh Partizana plasmanom na F4 ali nemojte ni vi nas.

DrN

pre 7 godina

Vidim da su se u komentarima pobrkale stvari. Zvezdu je uprkos velikoj pomoći DS početkom prošle decenije, njeno rukovodstvo dovelo do gašenja (zamrzavanja). KK Partizan, sada životari ali niko nije preuzeo njegovo ime i napravio papazjaniju kakva se ne može videti nigde ma svetu. U ime zvezdaštva troše se ogromne pare a taj KK nije član sportskog društva. I vi što ćete brže bolje da napadate nemojte da govorite da je to fuzija jer po pravilima bi taj novonastali klub morao u niži rang takmicenja a taj preimenovani klub je nastavio da igra regionalnu ligu za koju je Zvezda nije izborila. To je jedina istina.

Jovan

pre 7 godina

Gospodine Ivkoviću, zašto Partizan nema privatne sponzore kao Fmp?
Pogledati koliki je bio budzet Partizana za vreme dominacije a koliki ima Zvezda. Sve je prosto i sve lepo piše, ali neki ne žele da veruju u to, a vi se zapitajte u kojoj grupi pripadate.

hm?

pre 7 godina

Kompleksi koje je nametnuo Dule Vujosevic ce boleti jos prilicno dugo, ali ce biti i podstrek da se Partizan jos vise urusava. Unistavanje Partizana se vrsi i spolja i iznutra, oduzimanjem sponzora, nametanjem nesposobne uprave.... Svi oni koji Partizan vezuju za demokrate, zaboravljaju da je Partizan igrao Evroligu odmah po ukidanju sportskih sankcija i da je 1998. bio ucesnik F4, sto je jos jedan dokaz da je ovo sto se sada dogadja sistemsko unistavanje kluba....

+40

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time

Filip Must Play

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....

Alcale

pre 7 godina

@Vladimir
Hahahahaha daj jos neku majke ti :)

Mislim da je poređenje u najmanju ruku na slepo jer kada se setim ko je sve dolazio u zvedzu ( mislim na onunzamrznutu) do je partizan bio podrzavan nije mi jasno poređenje. Divac, Pešić, Zmago samo neka od noza imena koji su zestoko omastili brkove dobrim honorarima a neki i raskidima istih!
Takdje ne mogu da progutam uticaj sasasnjeg vlasnika imena Crvena Zvezda i tog kluba na ucesce nasih kubova u reginoalnoj ligi a to nikako nije u interesu srpskog sporta!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

dex, 04. maj 2017 18:00) 

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".
(+40, 04. maj 2017 18:12)

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš

Kontras

pre 7 godina

@ zivojzile

Partizan je za to vreme osvojio EL '92, igrao final four '98 i 2010 itd. Zvezda je igrala za to "kratko vreme" top 8.

Budimo realni. Glupo je cak i uporedjivati uspehe Partizana i Zvezde u Evropi. Partizan je prilicno uspesniji.

Crvena Zvezda 1913

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nadaš se da neće ići na f4?
Plašiš se?
Drhtiš?
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!

niksha

pre 7 godina

Dok je Partizan dominirao Zvezda je imala projekte kao sto su evropska Zvezda i slicno i preko 20 miliona skrckanih na razne trenere i igrace i niko je nije gazio kao sto se to sada radi Partizanu!!!
Postavljene su nam stranacke uprave koje se stalno zahvaljuju onom gore, a da niko ne zna realno zasto!
A najgore od svega je sto se plasira prica da Partizan i dalje dobija neke silne pare, dok zvezda ne dobija nista, a vratila 16 miliona za 4 godine uz sve ostale troskove, kupovala igrace iz Makabija koji kostaju kao ceo tim Partizana pa ih otpustala iz zezanja, organizuje se cak i final-four!

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica... 
(Petar, 04. maj 2017 19:33) 

Mislio sam na Milka Bjelicu stručnjak, a i pre svega, Bjelicu smo mi afirmisali i unapredili, kao i Peru svojevremeno

Petar

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19)

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...

Koma

pre 7 godina

@Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pedja 71, 4. maj 2017 19:46)


Vama jedan sponzor daje vise nego tih 11 zajedno,gleda se kolicina novca koju sponzorstvo nosi a ne broj sponzora.

dwdw

pre 7 godina

PArtizan od drzave nije dobio ništa,ako je i dobio nešto dobio je crkavicu sa kojom ne moze zvezdi da parira,vratciemo se mi a vi ćete osvojiti samo neku aba ligu i kls nebitan.

trikir

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4? 
Plašiš se? 
Drhtiš? 
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš!
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06


Evo drhtim a i odma da ti kazem da nema teoretske sanse da odete na f4, ni u najludjim snovima, ako treba mogu i da se kladim jer sa 100% siguran da cu tu opkladu uvek dobiti. Ono sto je partizan uradio 2010 godine, pobeda u izraelu je ravno cudu.

xxx

pre 7 godina

Nadaš se da neće ići na f4?  
Plašiš se?  
Drhtiš?  
Radi šta hoćeš,samo nemoj da se kladiš na to,izgubićeš! 
(Crvena Zvezda 1913, 04. maj 2017 18:06). Neko nikad,a Partizan cetri puta.

Ljubisa livac

pre 7 godina

@pop

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.

Strasne stvari

pre 7 godina

Tacno tako,otisla je vlast koja je drzala kakav takav balans medju klubovima a dosla ostrascena zvezdaska i oduzela Partizanu i to malo sto je imao da se krpi iz sezone u sezonu.U fudbalu je ista ta vlast dovela Zvezdi Gazprom,Telekom,Srbijagas,AMSS,Autocacak,Teslu i gotovo sve banke u Srbiji,Partizan je tih godina igrao bez sponzora.Njihova politika je jasna,moraju unistiti konkurenciju i imati minimum 5-10 puta vece budzete da bi nesto osvojili.
Ako mi lazemo,nadjite sta prica vasa legenda Lale Lucic kad je preuzeo klub,ko je i kako unistio Zvezdu,kolike su pare potrosene,kakvi su ugovori sklapani itd.Kad je Partizan imao ne duplo nego 5 puta veci budzet od Zvezde,fudbal da ne pominjem.Na osnovu cega je Zvezda dobijala iste pare kao Partizan koji je 13 godina igrao EL,a u vreme projekta i vece.Kad je doveden Telekom,posle F4 u Parizu? Zasto je menjan pravilnik o nagradjivanju kad je Partizan neplanirano osvojio sve i otisao na F4,to nije skandal?
Jos samo jedno pitanje za kraj,zasto Vucic nije dao na uvid dokumentaciju o poslovanju Partizana i Zvezde kao sto je obecao kad je gostovao na RTS? Sta krije? Pa bas ovo o cemu pricam,aj uzdravlje.

Burazengija

pre 7 godina

Pa ako se odlaskom DS-a a dolaskom SNS-a Partizan ugasio,onda je logicno da se Crvena Zvezda sa SNS-om rodila ? Sta hocete onda vi navijaci Zvezde ? Imate vlast,otimate igrace kao ovog Rakicevica.Znaci radite sve sto je radio i Partizan.

Petar

pre 7 godina

A vas boli sto je Zvezda za kratko vreme uradila u EL ono sto vi niste mogli za 25 godina besomucnog guranja drzavnih para.
(zivojnzile, 04. maj 2017 18:36)

A sta je to Zvezda uradila za kratko vreme vise nego mi za 25 godina? Hajde da krenemo redom...posle sankcija....95/96 Partizan je ispao u grupnoj fazi..96/97 ispao o 1/8 od Olimpjakosa sa Tarlacem Tomicem Riversom i Dudom Ivkovicem na klupi i 97/98 bio na F4..Crvena Zvezda je prvi put zaigrala 1998/99 bila poslednja u grupi imala skor 2-8...zatim 99/00 bila poslednja imala skor 1-9 i izgubila mesto u EL koje je Partizan kroz KRS (ako ne znas sta je u pitanju je Kup Rajmunda Saporte koji je pre toga bio KPK) vratio..u EL se vratila u sezoni 2013/2014 i nije prosla u TOP16..14/15 prosla u TOP16 i dosla do PF Evrokupa..15/16 Prosla u TOP8 i ispala od CSKA..ove sezone u jedinstvenoj ligi bila na devetom mestu..

Fidel@

pre 7 godina

Znaci haos@@
Haos je u tvojoj masti,kazi nam gde si to procitao.Zvezda bila na f4,i Bosna 4puta.Mozda ste i osvojili EL i igrali 4 finala,nikad se nezna haos je u glavi.

Southpaw

pre 7 godina

@crna ovca drustva Dobro se secam svega, nisam dete od 10-15 godina. A secas li se ti kad je 90-ih isao petominutni dzingl koji se zvao SPONZORI SAMPIONA, u pozadini se cuje pesma "mesecina, mesecina"??? Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?

Zvezda sampion

pre 7 godina

Konacno neko da objektivno kaze!!!

Dudo, svaka cast! Dokazao si jos jednom da to sto si navijac, ne moze da te spreci da ostanes gospodin, da ostanes posten i objektivan.

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Pa sta je jasno? Covek lepo rekao, imali ste politicku podrsku i Telekom za sponzora! Sada su se odnosi promenili, sada to ima Zvezda! Toliko o "instituciji", magiji, carobnjastvu, casovima ljubavi u
savremenom profesionalnom sportu...i ostalim glupostima kojima vas je "mag" godinama trovao i u koje i danas slepo verujete!

Patrick

pre 7 godina

Dudo nece ni ova vlast trajati doveka.I oni ce da kapituliraju poput Napoleona.Samo sto nece biti prognani na neko ostrvo kao Napoleon.

Mrle

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.

publikum

pre 7 godina

@oslo
Nije tacno, CSKA godinama ima budzet oko 30 miliona, cak su placali evroligi 1 milion, da bi imali objektivno sudjenje.
Telekom je bio sponzor i Zvezdi, u periodu od 2004-2008, Zvezda je samo od spomnora inkasirala 10 miliona. Telekom je otkazao sponzorstvo, kada su uvideli da od tih ulaganja nema nista, sto je delimican razlog, a jos veci je bio taj, sto su i ova sponzorstva bilo nedovoljna, pa su se zaduzivali.
Kada su poverioci blokrali racun, Zvezda je jedne goodine koristila racun SD CZ, ( i KK Partizan je te godien poslovao na slican nacimn) ali kada to vise nije bilo moguce, Telekom je otkazao jer pare koje su uplacivali na racun Zvezde su kupili poverioci koji su blokirali racun.
Onda su naise 2-3 susne godine, ali zato je preimenovani FMP posle pormene vlasti, odjedanput skocio na 6.5 miliona, posle nesto manje, pa vise...

zoran

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Lupis i ostanes ziv, a jos sebe nazivas svedokom istorije.

Znas li ti kada su Kica i Praja dosli u Partizan..? Da li uopste znas ko su ta dvojica majstora, verovatno medju 5 najvecih u istoriji kosarke u Evropi?

Mozda potiskujes , pa se tesis Kaponjom i Mokom. E, vidis..sedamdesetih su njih dvojica igrali u Partizanu i bili nocna mora protiv bilo koje ekipe bi Partizan igrao. Zvezda je tada za njih bila vise kao jaci trening.

Kica dolazi 1972, a Praja 1971 u Partizan. Krhko ti je znanje.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Bilo bi lepo da se sad ova vlast "osveti" Partizanu tako što će mu naći sponzora u fudbalu poput Gasproma, ili napraviti u košarci projekat "Evropski Partizan", pa dovoditi igrače slične Skuniju Penu, Omaru Kuku, Bjelici, Peri Antiću, Nedoviću, Hendersonu, Viznevskom....
(Filip Must Play, 04. maj 2017 19:08)

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče

Vladimir

pre 7 godina

Ivkovic govori o mladim igracima koji odlaze iz zemlje, a zasto on na kraju karijere nije dosao u njegov Radnicki sa Krsta i tamo odradio jos godinu, dve i tako pomogao i tom nekada velikom klubu da se vrati barem u KLS. Kada ce doticni da odgovori i zasto je svim silama pokusavao pre par godina da minira Djordjevica na mestu selektora?

Petar

pre 7 godina

Idi cuvaj golubove
(Ivan NS, 04. maj 2017 19:53)

Ne znam samo kako te nije sramota da jednoj takvoj kosarkaskoj velicini i po meni drugom najboljem kosarkaskom treneru u istoriji ove zemlje (posle prof Aleksandra Nikolica) napises tako nesto samo zato sto je bio trener velikog rivala..Pesicu, Zeravici (mada je bio i nas trener), Slavnicu, Popovicu, Maljkovicu nikada tako ne bi nista napisao na racun njihovog hobija i neceg sto ih ispunjava van kosarkaskih terena.

Svedok istorije

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...

slobinator

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.
(Milos, 4. maj 2017 18:08)
to je tačno,ali s tim da su predhodne 22 godine sve vlasti podržavale partizan,a tek poslednje 3 ova vlast zvezdu,što se najbolje vidi iz bilansa osvojenih titulr u fudbalu I košarci I s tim da zvezdi premijer države nije bio ujedno I predsednik kluba

Wllaxy

pre 7 godina

Sve je jasno kao dan,na zalost navijaci Zvezde nikada nece znati da prihvate cinjenice
(blef, 04. maj 2017 17:16)

Ni navijači Partizana da razumeju napisano - bar ti nisi uspeo ništa da shvatiš!

O RUCK

pre 7 godina

Dudini rezultai moraju se postovati. Medjutim isto tako nemam postovanja za neke stavove oko kosarke. O ne-kosarkaskim stvarima vrlo cesto lupeta i veliki je narcis.

Stefan

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Insbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

Volim da pročitam i intervjue legendi.Često podsete na nešto već zaboravljeno.Evo npr.Duda se seća dana kada je partizan nešto značio u košarci.

Bg

pre 7 godina

BOBO Dok je igrala petorka Moka Duci Kaponja Cvele i Vucinic NIKADA NAS NISTE POBEDILI. Poceli ste da pobedjujete sa Kicom i Prajom kada gore pobrojani nisu vise bili u Zvezdi.

+40

pre 7 godina

Zvezdina najbolja sezona u evropi je kada je igrala fajnal for, ti to očigledno ne znaš
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 18:17)

Da da ispravka oprosti
Ovde je rec o EL, zaboravih da napomenem

Sanjajte o F4

Da li cujes mila

pre 7 godina

Bjelica je do 2007 bio igrac Partizana i prosao celu skolu KKP. Jednu sezonu je bio u Austriji i odatle presao u CZ. A Crnogorski strucnjak je u Zvezdi od 2013 i nema veze sa Srpskom košarkom. Da odgovorim ovima sto prate kosarku zadnjih 5 sezona.
(Mrle, 04. maj 2017 20:12)Nadam se da po istim kriterijumima svrstavas i Djordjevica i vaseg bivseg Crnogorskog "strucnjaka"

Savatiye

pre 7 godina

@ Dudo, mlako vam je ovo
Naravno da je projekat Evropska Zvezda podrazumevao velike pare i dovođenje najboljih igrača iz zemlje i dobrih Amerikanaca. Ali nešto tu opasno bode oči!?
Kapiteni i najbolji igrači Zvezde odlaze gde? U Partizan. Odlukama ponoćnih komisija.
Otišli svi u Partizan da igraju za manje pare, tj. stipendije. I Bogdanović i Vujanić i Ostojić i Stanojević...

Samuraj

pre 7 godina

Je l isto bio i vanserijski trener u istom onom CSKA-u gde ste i Vi, gospodine Ivkoviću, radili? Možete ga izjednačiti sa sobom? O Limožu da ne govorimo... :-)

Miki

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Premijer je onomad na konferenciji rekao da je KKCZ imala više od države u periodu od 2004-2007. Što i nije čudno jer su tada bili akutealna dva projekta "evropska zvezda". Ali šta se desilo, na kraju tog perioda KKP je sa prosekom godina od 21 i jednim strancem (Milt Palasio) stigao do četvrtfinala EL i zbog toga bio nagrađen sa određenim sredstvima. Potom je još jednom stigao do 1/4, da bi sve to bilo krunisano sa F4 EL. Posle tog F4 Partizan je dobio ozbiljne pare od države, ali to je i zaslužio rezultatima. O čemu verovatno i Duda priča. Posle promene vlasti te pare koje je Partizan dobijao posle F4, su samo preslikane na KKCZ uz prethodno brisanje dugova gumicom, a ne isplatom. Ali opet uz jednu malu razliku, Partizan je do tih para došao preko rezultata, ne po direkciji.

Strasne stvari

pre 7 godina

@Ko je sad uništio KK Partizana oni koji su sada na vlasti ili oni koji sede u fotelju u KK Partizana.
Od države za 2016/2017 godinu KK Partizan je dobio 1.400.000 evra a KK Crvena Zvezda 700.000 evra. KK Partizan godinama prodaje igraće koliko je klub dobio samo za Bogdanovića????. KK Partizan trebao bi da bude u pozitivnom bilansi a ne u debelom minusu više od 6 miliona evri. Gde su pare od prodaje igraće ko je to ukrao, ko je stavio pare u džep???. Dobro razmislite.
(Nenad, 4. maj 2017 23:24)


Evo razmisljam...hmmmm i pade mi nesto na pamet.Partizan ima budzet 1.400.000 a Zvezda 6.000.000 pa se pitam ko puni tu razliku od 5.300.000? Da nisu privatni sponzori? Aha jesu,a ko ih je doveo,drzava?OK
Pa razmislih da je Kalinic placen 1.000.000,i to zamislite Zeljko platio,skoro za 400.000 vise nego za Bogdanovica.
Pa razmisljam zasto legenda iz Zeleznika kuka za pare kad nas je do juce ubedjivao da je kosarka profitabilna,da pune budzet halama i marketingom,da nije braca zavrnuo ventile,hmmmm...
I na kraju dobro razmislih pa nikako da shvatim kako navijac kluba kojem je obrisano 18 miliona duga proziva klub koji uredno vraca sa kamatom svojih 6,a nikada se nije zapitao ko je njegovom klubu napravio dugove i samo ga zanima odakle dugovi u drugom klubu,hmmmm....

mare

pre 7 godina

a Zvezda ima najuspesniji skor u Evropi u istoriji srpske kosarke!
(sramota, 4. maj 2017 17:11)

Covek mrtav ladan napise ovako nesto i ostane ziv.

Remark

pre 7 godina

Ok. Partizan je dobijao vise ali mi je zapalo nesto drugo za oko sto je ovaj trener rekao. Tesko licemerstvo. Kuka da odlaze mladi igraci trbuhom za kruhom a on sam trenira strane ekipe! Bajo, ostani u Srbiji, treniraj nase klubove...

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad.
(Patrick, 04. maj 2017 21:27)

Sledecih 5 godina sigurno nece.
Ali kad se opet vasi vrate, vratite nam za sve. I za Nolana Smita i sto smo oterali Dula, poslednju opoziciju u Srbiji, i sto ne mozete da pridjete ni Evrokupu, a kamo li EL, i za poraz od mocnog Sarloa u sred Beograda i za trovanje igraca...

ZamenaTeza

pre 7 godina

Dudo,branim te na forumima,podrzavam te u svim pricama oko Boze Maljkovica, dajem ti plus veliki zbog podrske Sasi Jankovicu i mislim da si trenerska i Bg legenda.
Ali Dudo ti si bar radio u Grckoj.Koliko znam da te ne podsecam tamo je ARIS koga si ti vodio bio decenijama prvi,zatim Olimpijakos i Pao smenjivali po 10 godina,manje vise sa titulama.I sta je tu cudno.Iako su imali para i jedni i drugi neko mora biti prvi,pa cak i decenijama.
Sad ti pricas kao da je Zvezda neki klub iz Kursumlije i kao da je od juce postala to,a ne od 1945. i simbol kosarke je pre svega Zvezda u Srbiji i Jugoslaviji,ako cemo o istorijatu. I ta Zvezda i kad nije bila prvak igrala je xxx finala nezaboravnih od Cibone osamdesetih,devedesetih pa i zadnjih 15-20 godina po Srbiji takodje.
Da li to treba da znaci da klub Partizan koji si ti vodio svojevremno,otud i bolecivost neka verovatno, treba uvek da bude prvi i da krade igrace od Zvezde i to vrhunske od Tomasevica,Vujanica,Silobada,itd i da vikanjem na sudije bude uvek prva.Zvezda pre par godina nije htela igrati cak playoff protiv Hemofarma zbog ocitog pritiska da se znalo da je Partizan prvak te godine.
Taj kad je davao igrace Partizanu od Vese Petrovica,Vranesa,
Raduljice,Rasica, Partizanu tad je bio ok,genije cak Partizanu. Iako je taj FMP,Reflex pre Partizana bio prvak Jadranske lige dva puta cak. Sad je neka hajka povedena da Zvezda ne sme ni fudbalu,kosarci biti neko nesto.

pop

pre 7 godina

Pre nego sto krenes da iznosis neistine proveri od kada je uveden F4 i od kada format EL. Kojih ste godina igrali taj F4. Vi ste prvu titulu uzeli tek 74', nakon 30 godina postojanja. Do 90-ih i mesanja politike ste imali manje titula od Zvezde. To je aksiom. Godine vase "dominacije" su vestacki stvorene. Sada samo dolazi sve na svoje mesto.
(Ljubisa livac, 04. maj 2017 19:08)

88, 92, 98 i 2010.sta nije jasno? A zvezdinih 10 titula racunate dok se igralo na sljaci, bez trojke i ogranicenja napada. A sto je tice dominacije videcemo sta ce biti kada ON ode. Zivi bili pa videli

xxx

pre 7 godina

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.
(René Artois, 04. maj 2017 19:43). Taj neki austrijski klub se zvao Superfund,u koga je Bjelica stigao iz Partizana. U Partizan je Bjelica dosao u sedmoj godini zivota,i prosao sve mladje kategorije.

slobinator

pre 7 godina

(Nikola, 4. maj 2017 20:34)
tako nešto može da napiše samo neko zlonameran ili ko se ne razume u košarku.naime zvezda je osim što je uzela kup kupova igrala još jedno finale tog takmičenja kao I polufinale kupa šampiona,a osamdesetih godina je 4 puta igrala finale plej ofa I jednom finale evropskog kupa radivoja koraća.nekada nije imala sreće ,gubila su se finala I na jednu loptu,a imala je zvezda I tu nesreću da su joj na putu do titule stajale nikada moćnija cibona I jugoplastika.zvezda je praktično tih osamdesetih bila nekako večita druga,ali daleko od toga da nije predstavljala ništa.do pojave kiće I praje zapravo je partizan predstavljao jedno veliko ništa,a sa 4 titule u sfrj je bio daleko i iza zvezde jugoplastike i cibone

slobinator

pre 7 godina

ovde se govori o nekakvim miionima koji su ulagani u zvezdu.ko zna kako su te pare dolazile ko ih je ulagao I sa kojom kamatom,pa je zato zvezda smišljeno I dovedena na rub propasti kako u košarci tako

pedja 71

pre 7 godina

Koliko ste imali sponzora, sada je to sitna boranija kako je tada bilo!!!
Poenta mog komentara jeste da i vi prihvatite kako ste bili dominantni uz pomoc politike kao i mi sada... Kontas?
(Southpaw, 04. maj 2017 17:30)

Imali su 11 (jedanaest) "sponzora sampiona, eej, bre. I sad leleču.

Cutacemo jedan minut

pre 7 godina

I ova vlast ce biti smenjena kad-tad. 
(Patrick, 04. maj 2017 21:27) 

"Sledecih 5 godina sigurno nece", otišao sam iz Srbije u Austriju, okolina Isbruka, tebi želim ovu vlast ne 5 nego još 15 godina, vidim da ti je dobro. Ovsde nema straha, nema gušenja slobode govora, nema nezaposlenih, nema demonstracija, nema tuča navijača, ovde je mnogo dosadno.
(Stefan, 04. maj 2017 22:53)

Da nisi i ti kao Patrick u Americi?
Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.

love

pre 7 godina

Kome je dobrodošao raspad države, vidi se i po tome što je u Košarkaškoj ligi SFRJ (poslednja sezona 90/91) partiza 4, slovima ČETIRI puta samo bio prvak te zemlje i to sve po jednu godinu, nikada ni 2 za redom (1975/76, 1978/79, 1980/81, 1986/87.). Tako da ni o kakvoj dominaciji se ne može govoriti, ni sa Kićom ni sa Prajom. Čak su samo još jednom ispali u finalu. E sada što su se bolje snašli kada je ovo sve počelo...to je drugo i nekome dovoljno govori.
Ko ne veruje neka pogleda wikipediju...

Nidi

pre 7 godina

Пошто волиш да се правиш паметан...ај сети се кога је Партизан доводио као појачања и колико их је плаћао, а погледај кога Звезда доводи, па тера, па кога доводи као замену и колико плаћа....паметном доста

Ja ću ti reći koga je dovodila, Čakarevića za 250k eur, Klobučara za 300k, Peđu Drobnjaka za najveći košarkaški ugovor do tada u našoj zemlji, i da ne nabrajamo dalje jer se dosta toga. Partizan košarkaške velikane kao Čakar i Klobučar nije menjao jer nije bilo potrebe, završavao je utakmice koje su bile neizvesne na drugi način. Ne moramo ići dalje od video dokaza koji postoje...

rosonero

pre 7 godina

ispricao je nesto sto zna svako , samo neki priznaju , a neki bi pre poginuli nego priznali i pricaju kako ovi igraju za strudlu i casove ljubavi. mi se bar ne lazemo , znamo da stranci igraju za pare i da ce domaci otici cim im ponudi vise para , i to je tako.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Haoos (čisto onako komentar), 4. maj 2017 20:27) Košarkaški ''stručnjaće'',Final Four se igra od 1988. a Zvezda nikako nije mogla da igra isti.
(xxx, 04. maj 2017 20:41)

Druže, final four, polufinale, ISTO TI je, činjenica je da je Zvezda igrala jednom polufinale i ispala od CSKA, a Bosna čak 3 ili 4 puta dolazila do polufinala, to što vi vadite reči i tražite mane u greškama malim, džaba vam, činjenica stoji.
Između ostalog smo i šampioni bili drugog po redu Evropskog šampionata, zapravo smo prvi tim koji je osvojio neki evropski trofej sa našeg regiona.
Sve imaš na netu, ja nista ne lažem ha razliku od tebe koji želiš da izvrneš istinu samo zbog moje greške male

secanja

pre 7 godina

Zvezda ima najveci budzet u istoriji ove zemlje bez i jednog prodatog igraca, bez i jednog razvijenog igraca. Nema stvaranja kvaliteta vec samo skarta i otpada !
(antiDebil, 4. maj 2017 19:00) # Link komentara

citirao samo deo sto si rekao. A Zvezda sa juniorima svojim bila prvak pre par godina Evrope i redovan ucesnik sa tim istim juniorima vec 5-6 godina,pa i ove faynal fora juniorskog. Dajte Vi zaista iz nemoci lupetate da to nije normalno.
A sta kazete na to sto je vise igraca iz Zvezde igralo u NBA ligi,sto su samo dva igraca iz Srbije postali prvaci te NBA lige,Radmanovic,Stojakovic. Jel treba jos nabrajanja.

kole

pre 7 godina

kako je moguce da se dominacija kluba ugasi sa jednom promenom vlascu?tako sto lopovi koriste klub za licno bogacenje pa je klub dominantan samo dok se peru pare kroz njega.klub dominantan,uspesan,posluje odlicno od prodaje igraca tokom perioda od 15god,dodje do promene vlasti oni posle sest meseci nemaju halu da plate....znaci da je neko dobro krao u tom periodu.nije vam zvezda problem nego vasi lopovi...

bvb

pre 7 godina

Sve je to super. Samo nek mi objasni neko koji igrac u timu, trenutno, ima neki mega ugovor? Ugovor kao sto je imao Lou na 500k $. Koga tacno u timu Zveuda placa nesto skupo za nase uslove? Gde su te pare i zasto su onda od letos igraci primili 3 plate samo?Gde je ta silna pomoc? Zasto Zvezda ima MTS koji nije ni prosle ni ove sezone dao pare za sponzorstvo, a KKP ima MTS, Aerodrom i NIS?

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radonjic je Srpski trener? Izvini nisam znao za taj podatak..nesto mi je u secanju da je podrzavao nezavisnost Crne Gore...

djuro

pre 7 godina

@.... Dođe vreme kada trener treba da ode, jer upozna i druge stvari koje se tiču same organizacije”, rekao je Ivković....


tako bi i sa Jankovićem...

Miki

pre 7 godina

A kao dok je bila stara vlast bilo je ok. Kao tad nije bio favorizovan partizan. Ni jedno ni drugo ne valja. Al ovo sad su samo reakcije na ono sta je bilo

mare

pre 7 godina

@sramota

Otpad igrači Zvezde, iz Pao-a, Galate, NBA, Bešiktaša, Lokomotive, reprezentativci vice šampiona sveta, draftovani Mitrović, Dangubić...

Mirko

pre 7 godina

Bahati i nesposobni menadžeri su vam došli glave. Dok je bilo političara da mogu da pokradu i daju vam-pokrivali su, sad niko nije lud da baca pare na košarku a još manje na fudbal. Snalazite se sami, kako se i ostali snalaze. Ako vam je KLS tim koji ne prima nikakve pare od države skoro uzeo meru, onda vam je jasno šta bi bilo da je obrnuto? Oduvali bi vas samo tako.
Niko u Srbiji nema tapiju na košarku ni vi ni neko drugi, samo pametan dugogodišnji rad i trud može da donese nešto, ništa drugo, nikakvo bacanje para u bunar.

Petar

pre 7 godina

Od kad je Radonjic nas trener ne mesajte babe i zabe
(Mrle, 04. maj 2017 18:42)

Radinjic je trener od 2012..na pola sezone zamenio Vladu Vukojicica..prvu titulu je osvojio 2014...

Savatiye

pre 7 godina

@ Stjepan Supanc licno
Naravno da su otišli za džabe u Partizan. Zbog EL, zato su i Ejsi Lo, Gordon, Roberts, Marić, Mekejleb, Džavai i Gist. Svi došli da naprave ime u Partizanu. Sada to rade Hečer, Gordon i Frenk, koji doduše čeka zaostale stipendije!
Te priče u koje vi verujete su u najmanju ruku smešne. Došli zbog EL i odrekli se basnoslovnih ugovora u Zvezdi.
E, uz dužno poštovanje, veću glupost nisam skoro čuo!
Vujanić prešao u Partizan samo zbog EL!? Nije dobio veću platu u Partizanu!?
To onda znači da su iz Partizana odlazili jedino u NBA, nikako da igraju EK ili samo nacionalna prvenstva...
Međutim, kada Zvezda igra EL u nju ne dolaze igrači zbog igranja u EL nego zbog jako visokih primanja!
U najmanju ruku zvuči čudno! Zar ne!?

Aлександар

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 04. maj 2017 17:03

Јел стварно не схваташ да Дуда уопште не криви младе игаче или би намерно да не видиш поенту која је јасна "к'о кућа"?

From Srbija!

pre 7 godina

E zbog onih 'sponzora sampiona" sad kukajte i placite i sanjajte evroligu.Ne pravite se mnogo naivni,znam da vas kosarka posebno boli ali ne izlazite iz rupe ako necete da pratite cipiripi kup

Samo ti uživaj u godinama koje dolaze, s njim na vlasti

pre 7 godina

Ne bi se ti prijatelju pojavio na ovim komentarima da nisi sad u ovoj mucenoj zemlji.
(Cutacemo jedan minut, 4. maj 2017 23:36)

Prijatelju, jesam trenutno u Beogradu, došao sam za 1. maj, ali u nedelju palim za Insbruk, a pošto ti u svakoga sumnjaš, to ti je od pradedova (zato tako i prolazite), a meni je kao čoveku koji je Srbin i demokrata tužno kad vas vidim i čujem kako sipate mržnju na sve koji nisu "vaši", jer nepismena nacija ume da sprovodi teror ali i da teror trpi.

Mislim svojom glavom

pre 7 godina

Znači da Partizan raniji uspeh može da pravda velikim uplivom novca a ne nekim predanim radom niti velikim znanjem.
(MikaRC, 04. maj 2017 17:36)

Haha samo se vi tesite time
 (+40, 4. maj 2017 17:47)

Cak i da je tako, zar treba od vlasti u zemlji, I od toga za koga navija premijer, da zavisi sampion??? Pa zasto uopste da se igra, neka kaze premijer (ko god da je): 'E ljudi, ja navijam za Zvezdu (ili Partizan), ona ce da bude sampion sve dok sam ja na vlasti!"
Ako navijaci Zvezde smatraju da je sistem u vreme demokrata bio los, i da ga treba promeniti, da prvenstvo bude fer i korektno, ZASTO se onda isto sada ponasaju kao Partizan nekada??? Zasto ne menjaju sistem??? Odgovara im ovako??? Odgovara im da nemaju konkurenta???
A sutra, kada opet Partizan bude dominantan (a to je samo pitanje vremena), opet ce da kukaju kako nije fer i nije posteno!!!

Doca

pre 7 godina

Dominacija sa milionima duga. E moj ti sagledaj bolje gde su nestale pare. Za to vam niko nije kriv kao i CZ u fudbalu. Vreme je da se nahrane golubovi.

Hmm

pre 7 godina

Pošto su se odnosi promenili i sada sve to ima Zvezda ostaje joj samo da 4 puta ode na F4 i postane prvak Evrope. Onda će biti kao Partizan a to će biti nikada.
(samo što nije, 04. maj 2017 17:47)

Nase je da verujemo i jednog dana ce se desiti taj F4.Osvajanje...tesko,prakticno nemoguce i to niko ne ocekuje...

René Artois

pre 7 godina

Šta pričaš ti, bre, Bjelica i Pero kao i Nedović naša deca čoveče 
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 04. maj 2017 19:19) 

Pero Antic vase dete ahahahahahahaha e bas me nasmeja..Bjelica je ako nisi znao kompletnu juniorsku karijeru proveo u KK Partizan i sa 19 god dosao u C.Zvezdu na poziv Pesica...
(Petar, 04. maj 2017 19:33)

Kakva glupost! Čak ne moram da gledam ni wikipediju da bih ti rekao da je Pešić doveo Nemanju Bjelicu iz nekog austrijskog kluba kao potpunog anonimusa. A ako si mislio na Milka Bjelicu, on je od 17-te godine bio u Zvezdi.

Baki c.z

pre 7 godina

Jel moguće da se toliko ludi pravite !!! Pa Peković je izjavio kod Ivana Ivanovića da je dobio od KKP bezobrazno velike pare . O čemu bi vi sada da raspravljate ???

love

pre 7 godina

@nikola
a ti kao ovi na lasin, kad ih neko pita sto su ovo uradili oni kazu a prosli...
covece ko te pitao o zvezdi? Ja sam rekao da partizan nikada nije imao dominaciju pre raspada sfrj. A prva stvar koju si izneo da je zvezda od beton lige osvojila jednu titulu nije tacna. vec dve. pominjes partizanov kup r.koraca, ane pominjes zvezdin kup kupova. i ko je posle nerealan? ja sam ti svaku partizanovu titulu naveo po godinama a ti izmisljas stvari!?
proveri pa napisi, meni nije bilo tesko

zvezdalele*

pre 7 godina

Prvih 10 titula,koje je Zvvezda osvojila ,igrala se atomska kosarka.sa nekoliko ekipa.Proleter iz Zrenjanina je bio glavni rival zvezda.Nije bilo ogranicenje napada,tako da za rezultat na kraju bude recimi 32:15 za zvezdu.Ali ste osvojili i cestitam,kada ste osvojili KPK protivnici su vam bili ekipe,iz Albanije,I Belgije.

Debeli

pre 7 godina

U sezoni kada je KKP igrao F4 budzet je bio 2.7 mil, duplo manji od ove vase "najuspešnije sezone u vasoj istoriji".(+40, 04. maj 2017 18:12)Ali tada u Evropi niko nije imao veci budzet od 15-ak miliona...sada neki imaju i 35.....
(Oslo, 04. maj 2017 18:18)
Barsa 23 miliona CSKA 20 Olimpijakos 16. Ove godine Fener 28. Imas sve na internetu.

Milun

pre 7 godina

Grbovic je fino rekao da je Zvezda ovde gde je zahvaljuci onoj trojci Nolana Smita za Cedevitu na fajnal foru u Beogradu.Sta ima ova vlast sa time.Da je tad Partizan pobedio i dan danas bi igrali evroligu.

santa justa

pre 7 godina

Dominacija Partizana ponovo dolazi, jer Institucija je neuništiva ma koliko neki iz predgrađa pokušavali da je sruše.
(Drobnjak iz auta, 05. maj 2017 11:00)
Upravo je pocela pre neki dan u Subotici :)

Svedok istorije

pre 7 godina

NASI SU I JEDNI I DRUGI potpisujem sve sto si napisao. Covek je ladno napisao da je Partizan tukao Zvezdu pocetkom 70 tih sto je smesno...cak je ispadao iz prve lige.

nasi su i jedni i drugi

pre 7 godina

Ovaj lik BOBA sto rece da pamti od sedamdesetih i da je Partizan redovno tukao Zvezdu u basketu u to vreme je razveselio sve nas ZVEZDASE tom bajkom. Care salili smo se sa vama na terenu.Kaponja je dizao Moku da zakuca u toku utakmice...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svedok istorije, 4. maj 2017 18:40)

Rekao bih da ste obojica u pravu i nijedan nije u pravu - kao pravi navijaci, svaki govori o periodu kada je njegov tim bio dominantan. Pre pojave Kice i Praje Zvezda je bila dominantna, a zatim Partizan je bio dominantan. Cinjenica je da su se periodi Partizanove dominacije mnogo vise podudarali sa periodima dominacije jugoslovenske i srpske kosarke - razlog je jednostavan, Partizan je imao vise ZAISTA vrhunskih igraca. Dakle, Kica i Praja u Partizanu, mi visestruku prvaci Evrope, Olimpijski pobednici (1980) i svetskih prvaci (1978). Isto je bilo i u drugoj polovini devedesetih kada su Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Divac bili u reprezentaciji. Period kada je Zvezda dominirala prvom polovinom osamdesetih (dominirala nad Partizanom, ali ne i generalno, tada je Cibona bila najjaca), nije ostao upamcen po nekim velikim dostignucima. Poslednjih 10 godina nisu vise merodavni u tom smislu jer domaci igraci odlaze vec u juniorskim danima, a za Partizan i Zvezdu igraju stranci - dakle, ne postoji povezanost izmedju najboljih klubova i uspeha reprezentacije vise.

Палома за џ

pre 7 godina

А да није можда случајно и евентуално неки дечко што се зове Нолан Смит???

molina

pre 7 godina

Sve je u redu sto kaze Duda. Hajde da Radonjicu damo isti broj godina na klupi Zvezde kao sto ih je imao Dule. Tesko, a? Kako to da Radinjic nije redovno placen i da ga zele razni klubovi u Evropi?

a

pre 7 godina

@Modiljani Igor Kokoskov je na putu da bude veliki trener. Ako dobije sansu u NBA ligi kao glavni trener, mozda udje u top3 svih vremena kod nas. Izuzetan strucnjak, veoma potcenjen i medijski ne ispracen.

kadinjaca ipak pala

pre 7 godina

Kakav "genije" ovaj sto predlaze da se igra na dve dobijene u fudbalu! Jos bolje na 4, zasto bi nasa fudbalska liga zaostajala za NBA ligom?!!!

Petar

pre 7 godina

Aha ok dobro mada je Bjelica od 2001 a svoje 17-te u C.Zvezdi ali hajde da kazemo da je vas junior..a sta si mislio kad si napisao Antic?

Filip Višnjić

pre 7 godina

Prošlost je bila mračna i nepoštena. Važno je da sada niko iz vlasti ne utiče na sponzore.Vidim da je najzad je sve pošteno.

zvezdalele*

pre 7 godina

secanja@
Pa gde su vam ti omladinci?
Stojakovic??????
koji bre Stojakovic,najuren iz zvezde bio na probu i isteran.Pitaj Moku Slavnica.

Milos

pre 7 godina

Mozemo se mi prepucavati koliko hocemo dodje jedna vlast podrzava jedne, dodje druga vlast podrzava druge s tim u vezi i titule idu i to je kraj price.

OKTOPOD

pre 7 godina

@ Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 4. maj 2017 16:59)

Djordjevic, Sasa Obradovic, Radonjic, Milojevic...

nikola

pre 7 godina

Postujem gospodina Ivkovica, ali najlakse je kriviti mlade igrace zato sto odlaze "trbuhom za kruhom", a u isto vreme nasi najbolji treneri razvijaju kosarku u Turskoj, Grckoj, Spaniji, Nemackoj i Italiji.
Ostanite u zemlji i radite na razvoju kosarke!
(Trener, 4. maj 2017 17:03)

On uopste ne kiritkuje igrace sto idu trbuhom za kruhom, vec nas nakaradni sistem i drzavu koji prouzrokuju lose uslove za ostanak igraca u zemlji.

Zreo za ludnicu

pre 7 godina

Mi se prepucavamo navijacki oko nasih trenera, a kad odu sa scene svi ovi veliki treneri kao sto su Duda, Dule, Zeljko, Pesic..., e onda bojim se da cemo tek tad ceniti istinski sve njih, jer ne vidim naslednike njihove.
(Modiljani, 04. maj 2017 16:59)

Sale Obradović? Sale Đorđević?

Larry

pre 7 godina

Pa to je i istina što je sada rekao. Svi znamo da dosta toga u sportu kod nas kreće od politike, što je sada Zvezda izuzetak ili Partizan koji jeste imao više simpatizera iz vrha države dok je DS bio na vlasti. To je nažalost tako.

pametnom dosta

pre 7 godina

Stvari nisu nikad tako jednostavne kako neki nastoje da ih prikazu, srecom ima znalaca koji sve vrlo jasno objasne i zacine na kraju obaveznim "pametnom dosta". Posle njihovih komentara mogu samo da kazem "amin". Zamolio bih te znalce da stave "pametnom dosta" na pocetak komentara, ili barem u potpis, tako da mogu da se fokusiram samo na njihove komentare, posto ne zelim da trosim vreme na citanje komentara ohih drugih koji nisu toliko obavesteni ili ne umeju da objasne stvari na tako pametan nacin.

VUK

pre 7 godina

elem...koji je zaključak ? Da mi možemo da navijamo za koga hoćemo , šampion je onaj koga finansira Telekom ! Znači ni CZ ni Partizan..potpuno su nebitni..samo je važno uz koga je Telekom!

Svedok istorije

pre 7 godina

Zorane kada je partizan osvojio prvu titulu u kosarci.I koje godine he ispao iz prve lige. I koje godine su sluzili vojsku Kica i Praja VELIKI MAJSTORI sto niko ne spori. I dali su iste godine sluzili vojsku?Ja tebi necu reci da lupas nego proveri ovo za vojsku. Godine kada su dosli u Partizan su tacne.

1914

pre 7 godina

Treba da je sramota sve nase strucnjake u kosarci i sportu uopste jer ni jedan jedini od njih nije progovorio protiv visedecenijskog punjenja drzavnim parama samo dva kluba-Zvezde i Partizana,dok ostali ne dobijaju ni dinar.Lako je uzimati prljave titule kad dobijes par miliona evra od drzave a drugi jedva krpe za autobus za gostovanje.Kako takva liga moze da bude regularna uopste?Gde to ima na svetu da drzava puni parama samo dva kluba?To je svuda zabranjeno tj nikom ni ne pada napamet da to radi.U dva najveca grada u Srbiji posle BG ste unistili kosarku i svi cute.Dokle?

Srdjan

pre 7 godina

Kakvo ludilo? Kakva Zvezda,kakav Partizan? Dok ne bude napravljen sistem da svaki grad u Srbiji od stotinak i vise hiljada stanovnika ima stabilnog prvoligasa i lokalci ga podrzavaju nema buducnosti za zdrav sport. Ne nasedajte na sistem moja Zvezda,moj Partizan, to je bolest!

Zvezdas 1971

pre 7 godina

Sve sami strucnjaci,bio sam sa Zvezdom na svim bitnim gostovanjima u SFRJ a gledao sam Drazena protiv Saleta i Danilovica skoro svaku u hali sportova pa vama je ispran mozak od mrznje. Najlepsi potez je kucanje Danilovica preko Sabonisa uz Djordjeviceve trojke kao sto niko ne moze da mi ospori gostovanja u Drezdenu,Minhenu i Bariju to je moj san bio. Od 83 pratim Zvezdu a ako neko ne veruje imam propusnicu sa slikom .

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Kad čitam komentare sa konstatnim prepucavanjem shvatim da je problem takozvanih navijača što ne umeju da dele,poštuju uspehe svojih klubova pa makar to značilo da su jedni i drugi doprineli košarci kao što su Zvezda i Partizan.

Lord

pre 7 godina

Smjesni ste sa pricom da bilo koji klub koji je bio dominantan 50ih recimo, mora da bude uvek najbolji, i da ga NIKADA, NIKO ne smije preteci, nebitno koji sport bio u pitanju.
Jednostavno je, dokazuj se konstantno.