Četvrtak, 27.04.2017.

22:33

Haos u Skoplju: Policija i metalne barikade, 45 povređenih

Makedonska policija je ispraznila zgradu Sobranja, svetla u njoj su pogašena, a pred svim ulazima u parlament nalaze se pripadnici policije.

Izvor: Tanjug

Haos u Skoplju: Policija i metalne barikade, 45 povreðenih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Hahahahahah

pre 7 godina

Ti intoniranje himne skotske u britanskom parlmentu,uporedjujes sa ovom sto se desilo u makedoniji!?Albanci u makedoniji nemaju nikakva prava,najbolji dokaz koji to pokazuje je eskaliranje sukoba zato sto je izabran albanac za predsednika parlamenta..Ne znate sta da kazete pa lupate tu svakakve gluposti.

mando

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora. 

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)
Svaka ti je na mestu, bravo, malo ima normalnih koji ce sagledati situaciju sa realnog ugla. Nazalost, huligani i placenici Gruevskog ce da rasture normalnost u MK, isto kao I kod nas. Bem ti Balkan

Svirac na mandolini

pre 7 godina

I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)

i sada ce na vlast doci posteni politicari koji ce povesti narod u bolju buducnost. Ma da, naravno.

New Jersey

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.
(ivan, 27. april 2017 22:52)
Reci to onima koji im otimaju zemlju...i ja sam pacifista ali treba biti realan.

aleksa

pre 7 godina

Zemun grad SPO@

Čoveče, sve je u redi, i dvojezična Makedonija, i skupština, i sve ostalo.
Medjutim ovaj Zaev sprovodi federilizaciju zemlje !!
Da li znaš šta to znači ?
Nemoj samo molim te da mi pričaš bajke i da Albanci u Makedoniji ne strema ujedinjenju, kao i svi ostali. Odnosno Velika Albanija !

Djed Milutin

pre 7 godina

Nepotrebni sukobi.Nepotrebna mržnja.Nepotrebno forsiranje verskog faktora.Nepotrebno politizovanje svega sto se dogodi.Nepotrebno...Potrebno je da narod Balkana sazri.Potrebno je da Makedonci,Bosnjaci,Hrvati,Crnogorci,Srbi,Albanci...pogledaju svoju ličnu kartu sa trezvenim analizom porekla,razlika i sličnosti.Potrebno je da svi odvoje veru od države.Potrebno je da izvrše uporedjivanje svojih stvarnosti sa onim sto odlikuje Australiju,Novi Zeland(ovde su velike mešavine kultura,jezika,obicaja a sve dobro funkcioniše)ili Skandinaviju,Kanadu....Tada će,svi normalni ljudi,zakljuciti da nema razlike međju ljudima po veri i naciji,nego po karakternim osobinama i da svi imaju vise gadova u svojima nego u onim drugima.Svet je multikulturalan i mora to biti i svaka regija na planeti.Prepisite i obrazac, i način izbora onih koji vode brigu o postovanju sistema-obrasca,od najboljih u svetu.Nije to teško.Mnogo je lepše i lakše od stvaranja tenzije i konflikta.Otarasite se salabajzera i eto opšte sreće.Niko od nabrojanih Balkanaca nije uradio dobro i svi tumaraju.Krivi stranci?Glupost najveća.Sve deluje bljutavo i fuj za stranke.Fuj,fuj,fuj....

Axl

pre 7 godina

U svadji sa Grcima. U svadji sa Bugarima. Na Srbe moderne generacije gledaju kao na okupatore gledano kroz istoriju. Dusanov most je "Kameni most". A oko njega sve one nakaradne skulpture nepostojece ili u najmanju ruku izmenjene istine. Sta su drugo ocekivali bez ljutnje?

Zoki kaze

pre 7 godina

Dragi makedonci, ako ste mislili da ćete se priznavanjem Kosova rešiti albanaca, to jest kupiti mir, grdno ste se prevarili. Oni su nezasiti i čvrsto rešeni u svojim ciljevima. Osim toga, imaju i obilatu pomoć zapada. Ovo sve se odnosi i na Crnu Goru.

Vojvodjan

pre 7 godina

u čemu je problem da predsednik skupštine ne bude Makedonac? Pa čak i u Srbiji je predsednik skupštine jedno vreme bio Hrvat, a u Vojvodini je Mađar. To nisu stranci, nego naši sugrađani. Dosta nacionalizma.

Miroslav

pre 7 godina

Ja se izvinjavam svima ali mislim da bi trebalo malo da zaboravimo i Ruse i NATO i osvrnemo se na nas.
Ako su lopovi na vlasti,mi smo ih izabrali, ako u nasoj zemlji vijori albanska ili turska zastava mi smo to dozvolili, ako pevaju albansku ili tursku himnu u nadim parlamentima i na javnim skupovima to je zato sto smo izgubili na svim frontovima jer smo koristili emocije a ne zdrav razum,mrznju umesto ljubavi,svadju umesto saradnje i to je sve. Dali bi sve ovo bilo moguce u bivsoj Jugoslaviji.

.

pre 7 godina

Mrzi me da pisem. Ukratko sve vreme sam ziveo u zabludi da stvarno ovaj Zaev je okej covek i da nema veze sa Albancima dok danas nije otpevana albanska himna u skupstini i na sve to prisustvovao covek koji se zalaze za velikoalbansku ideologiju. Od sad makar Grujevski bio najveci diktator ikada imace podrsku od mene.

sasha

pre 7 godina

Vlada Zaeva sa albancima bi ugrozavala drzavnost Makedonije i po ustavu predsednik ima pravo da ne da poverenje vladi koja bi menjala himnu, grb, zastavu i uvela dvojezicnost na celoj teritoriji Makedonije. Trenutno je Albanski jezik ravnopravan tamo gde ima Albanaca, u zapadnoj makedoniji i Skoplju. Ako se uvede dvojezicnost na celoj teritoriji znaci da bi sve institucije i u istocnoj makedoniji morale da imaju albanski jezik kao zvanican iako u tom delu nema uopste albanaca. To bi isto bilo kada bi na zahtev albanaca iz Preseva mi na srpski grb stavili i albanskog orla, dodali zastavi i albanske boje, promenili himnu da se cuje i albanski jezik i bilo bi obavezno da institucije u Cacku koriste i albanski jezik. Eto zasto predsednik ne dozvoljava takvu vladu.

Kosovar

pre 7 godina

Mada znam da moderatori b92 nece da objave moj komentar.

- Koja demokratija, pa nema demokratije u makedoniji, ljudi su glasali i vecina mora da stvori vladu voleli to ili ne.

Ali u jedno sam siguran, da su to bili albanci makedonska policija bi pucala na njih bez ikakvog prolmema

na jedno oko gledam, al na drugo radije zmurim

pre 7 godina

Gruevski lopov, Rusija ga podrzava, sram ih bilo. Setite se jos jednog vodeceg politicara u jednoj vrlo maloj zemlji na Balkanu, koji je beskrupulozno bogat i korumpiran, da kad bi se svi ostali politicari sa Balkana skupili, ne bi mu bili do kolena. I pogoditete ko ga podrazav.

Gejmer

pre 7 godina

Zasto Srbija nije u NATO paktu dosad??????? Vidite sta nam rade zato sto igramo dvostruku igru i naginjemo na strani Rusije koja nikada nije bila onaj pravi saveznik. Kad ce vec jednom nas narod da nauci da mi nismo nebeski narod i da istoriju moramo ostaviti iza tamo gde joj je mesto i okrenemo se buducnosti. Ma koliko tesko bilo nama nije mesto na istoku sa Rusijom vec u Nato paktu. Ako nastavimo ovako na balkanu cemo za nekoliko godina imati izrael-pakistan scenario ili ukrainski scenario. Uci u NATO pakt je jedino resenje stabilizaciji ove nase drzave.

Nikola

pre 7 godina

Bas zanimljivi ovi komentari-sve je bolje nego rat , a ko ce to da sedi mirno kad vidi da mu domovinu oduzima druga drzava,zivimo u glupim vremenima gde albanija ne da moze da stvori veliku albaniju nego moze uz ovoliku podrsku natoa da stvori giga albaniju...Nazalost sve je otislo u...

DPolitika

pre 7 godina

Dogadjaji 27.04 su poceli kada je Zekirija Ibrahimi iz partije BESA poceo da peva za govornicom skupstine Makedonije himnu Albanije.

Pitam se d ali bi mogao tako i kod nas da peva kao i da li bi poslanici SNP iz Skotske mogli tako da rade u parlamentu Britanije ili guverner Teksasa u SAD kongresu d apeva himnu Teksasa.

Partija BESA se izmedju ostaloga zalaze da se Srbi osude za genocid nad Albanicma u periodu od 1912. do 1956.

Makedonska stranka koja pokusava da oformi vlast pri cemu mislim na partiju Zorana Zaeva nije svojim glasacima rekla da ce Albancima dati pored ostaloga predsednika skupstine, uciniti ih konstituitivnim narodom sto stvara legalnu mogucnost za njihovo otcepljenje kao i mnoge druge ustupke koje sada cine.

Prethodna vlast na celu sa VMRO-DPMNE ima dugu istoriju korupcionaskog ponasanja te nisu neko za pohvalu po tom pitanju.

Mislim da bez obzira na istoriju partija i ponasanje vodjstva partija narod u Makedoniji nije imao referendum da se izjasni o prihvatanju da im se u parlamentu po nahodjenju Albanaca izvodi Albanska himna niti da se Albancima daju ustupci koji se sada cine. Tako da ne mozemo svaljivati krivicu na one koji nisu u parlamentu MKD vecina niti pricati o demokratiji u tim okolnostima.

Obavestajni trolovi, botovi i sendvicari koji na ovu temu spominjete Rusiju i dajete okolnim putem podrsku Albancima oladite malo od aktivnosti svaljivanja krivice za sve dogadjaje u svetu na Rusiju i stvaranje mrznje prema njoj.

Veza

pre 7 godina

Makedonci moraju prihvatiti REALNOST , tj.da Albanci u Makedoniji čine 30% stanovništva i da moraju dobiti teritorijalnu autonomiju.
Bitno je da ta autonomija :
1. nema državne nadležnosti i
2. ne prekida vezu između Niša, Vranja, Kumanova i Skoplja !!

Realno

pre 7 godina

A ovde sve neki Srbi evropejci? Pa najrealnije bi bilo da Kosovo opet udje u sastav Srbije, da se svi albanci demokratski popisu, i na sledecim izborima Haradinaj premijer Srbije. Eto to zelim svim "dobronamernim" Srbima evropejcima..demokratama. Demokratija nije primarno sila izbora, vec sila vecine, a tek nakon toga postaje sila izbora, a takav sistem zemljama na Balkanu ne odgovara, jer se zna ko je ovde vecina.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Da komsiji crkne krava... Ta bizarna osobina na zalost preovladava kod nas, sudeci prema pozitivnim ocenama takvih komentara. Greh je zlonamerno hrabriti Makedonce na poteze koji vode do raspada te drzave.Izborna volja gradjana se mora postovati.Mi smo vise od deset godina imali situaciju kada su kosovski Albanci bili van svih institucija, sto je odgovaralo interesima Miloseviceve partije koja je tako imala apsolutnu vlast na KiM. Takvo stanje je i dovelo do sadasnjeg statusa Kosova.
Nasrtaj na poslanike koji su prema koalicionom ugovoru izabrali Albanca za predsednika skupstine, veliki je poklon zastupnicima projekta velike Albanije. Ako budu van makedonskih institucija, tamosnji Albanci primenice praksu svojih sunarodnika sa KiM, odn. pribeci metodama koje ce imati za cilj ocepljenje od Makedonije. To ne treba Makedoniji, a ni nama u njenom okruzenju.

Вања

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora.

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.

hirurg

pre 7 godina

Svim lošim stvarima mora jednom da dođe kraj!
(cgi, 27. april 2017 22:40)

Bravo, dok se Rusi trajno ne isteraju sa Balkana, i svi njihovi korumpirani politicari, ovde nece vladati mir.

Rusija je poslednje utociste svim korumpiranim politicarima, kriminalcima...kad nemaju gde, pocnu da se pozivaju na Moskvu, a ona ih oberucke podrzava i posle im da azil.

1312

pre 7 godina

Rat u Bosni.Rat u Hrvatskoj.Rat na Kosovu.Bombardovanje Srbije.Sad je preslo na Makedoniju.Ratovi po islamskim zemljama.Nemiri po Africi.Jel se neko pita zasto je to tako ? Znaju i ameri i rusi gde zivi beda i nemanje.Znaju gde ce narodi da se iskolju.Nekad stvarno pozelim da sam neki Spanac,Portugalac... ! Neverovatno koliko je ruralnosti u ljudima sa prostora bivse SFRJ i Balkana generalno ! Umesto da zivimo kao sav normalan svet,mi kao da smo stoka !

bubuljica

pre 7 godina

grujevski je spreman i za rat,kako mu je to jedina opcija da ne robija za lopovluk ne zapamcen na balkanu a ima i podrsku rusije i sta sad. zajev i albanci imaju vecinu u parlamentu i trebaju da naprave vladu,to je po meni demokratija ,ali lopov to ne daje kao zbog brige o makedoniji,ali istina je drugacija

ivan

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.

1312

pre 7 godina

Rat u Bosni.Rat u Hrvatskoj.Rat na Kosovu.Bombardovanje Srbije.Sad je preslo na Makedoniju.Ratovi po islamskim zemljama.Nemiri po Africi.Jel se neko pita zasto je to tako ? Znaju i ameri i rusi gde zivi beda i nemanje.Znaju gde ce narodi da se iskolju.Nekad stvarno pozelim da sam neki Spanac,Portugalac... ! Neverovatno koliko je ruralnosti u ljudima sa prostora bivse SFRJ i Balkana generalno ! Umesto da zivimo kao sav normalan svet,mi kao da smo stoka !

ivan

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.

Вања

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora.

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.

hirurg

pre 7 godina

Svim lošim stvarima mora jednom da dođe kraj!
(cgi, 27. april 2017 22:40)

Bravo, dok se Rusi trajno ne isteraju sa Balkana, i svi njihovi korumpirani politicari, ovde nece vladati mir.

Rusija je poslednje utociste svim korumpiranim politicarima, kriminalcima...kad nemaju gde, pocnu da se pozivaju na Moskvu, a ona ih oberucke podrzava i posle im da azil.

bubuljica

pre 7 godina

grujevski je spreman i za rat,kako mu je to jedina opcija da ne robija za lopovluk ne zapamcen na balkanu a ima i podrsku rusije i sta sad. zajev i albanci imaju vecinu u parlamentu i trebaju da naprave vladu,to je po meni demokratija ,ali lopov to ne daje kao zbog brige o makedoniji,ali istina je drugacija

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Da komsiji crkne krava... Ta bizarna osobina na zalost preovladava kod nas, sudeci prema pozitivnim ocenama takvih komentara. Greh je zlonamerno hrabriti Makedonce na poteze koji vode do raspada te drzave.Izborna volja gradjana se mora postovati.Mi smo vise od deset godina imali situaciju kada su kosovski Albanci bili van svih institucija, sto je odgovaralo interesima Miloseviceve partije koja je tako imala apsolutnu vlast na KiM. Takvo stanje je i dovelo do sadasnjeg statusa Kosova.
Nasrtaj na poslanike koji su prema koalicionom ugovoru izabrali Albanca za predsednika skupstine, veliki je poklon zastupnicima projekta velike Albanije. Ako budu van makedonskih institucija, tamosnji Albanci primenice praksu svojih sunarodnika sa KiM, odn. pribeci metodama koje ce imati za cilj ocepljenje od Makedonije. To ne treba Makedoniji, a ni nama u njenom okruzenju.

DPolitika

pre 7 godina

Dogadjaji 27.04 su poceli kada je Zekirija Ibrahimi iz partije BESA poceo da peva za govornicom skupstine Makedonije himnu Albanije.

Pitam se d ali bi mogao tako i kod nas da peva kao i da li bi poslanici SNP iz Skotske mogli tako da rade u parlamentu Britanije ili guverner Teksasa u SAD kongresu d apeva himnu Teksasa.

Partija BESA se izmedju ostaloga zalaze da se Srbi osude za genocid nad Albanicma u periodu od 1912. do 1956.

Makedonska stranka koja pokusava da oformi vlast pri cemu mislim na partiju Zorana Zaeva nije svojim glasacima rekla da ce Albancima dati pored ostaloga predsednika skupstine, uciniti ih konstituitivnim narodom sto stvara legalnu mogucnost za njihovo otcepljenje kao i mnoge druge ustupke koje sada cine.

Prethodna vlast na celu sa VMRO-DPMNE ima dugu istoriju korupcionaskog ponasanja te nisu neko za pohvalu po tom pitanju.

Mislim da bez obzira na istoriju partija i ponasanje vodjstva partija narod u Makedoniji nije imao referendum da se izjasni o prihvatanju da im se u parlamentu po nahodjenju Albanaca izvodi Albanska himna niti da se Albancima daju ustupci koji se sada cine. Tako da ne mozemo svaljivati krivicu na one koji nisu u parlamentu MKD vecina niti pricati o demokratiji u tim okolnostima.

Obavestajni trolovi, botovi i sendvicari koji na ovu temu spominjete Rusiju i dajete okolnim putem podrsku Albancima oladite malo od aktivnosti svaljivanja krivice za sve dogadjaje u svetu na Rusiju i stvaranje mrznje prema njoj.

Nikola

pre 7 godina

Bas zanimljivi ovi komentari-sve je bolje nego rat , a ko ce to da sedi mirno kad vidi da mu domovinu oduzima druga drzava,zivimo u glupim vremenima gde albanija ne da moze da stvori veliku albaniju nego moze uz ovoliku podrsku natoa da stvori giga albaniju...Nazalost sve je otislo u...

Realno

pre 7 godina

A ovde sve neki Srbi evropejci? Pa najrealnije bi bilo da Kosovo opet udje u sastav Srbije, da se svi albanci demokratski popisu, i na sledecim izborima Haradinaj premijer Srbije. Eto to zelim svim "dobronamernim" Srbima evropejcima..demokratama. Demokratija nije primarno sila izbora, vec sila vecine, a tek nakon toga postaje sila izbora, a takav sistem zemljama na Balkanu ne odgovara, jer se zna ko je ovde vecina.

Gejmer

pre 7 godina

Zasto Srbija nije u NATO paktu dosad??????? Vidite sta nam rade zato sto igramo dvostruku igru i naginjemo na strani Rusije koja nikada nije bila onaj pravi saveznik. Kad ce vec jednom nas narod da nauci da mi nismo nebeski narod i da istoriju moramo ostaviti iza tamo gde joj je mesto i okrenemo se buducnosti. Ma koliko tesko bilo nama nije mesto na istoku sa Rusijom vec u Nato paktu. Ako nastavimo ovako na balkanu cemo za nekoliko godina imati izrael-pakistan scenario ili ukrainski scenario. Uci u NATO pakt je jedino resenje stabilizaciji ove nase drzave.

Kosovar

pre 7 godina

Mada znam da moderatori b92 nece da objave moj komentar.

- Koja demokratija, pa nema demokratije u makedoniji, ljudi su glasali i vecina mora da stvori vladu voleli to ili ne.

Ali u jedno sam siguran, da su to bili albanci makedonska policija bi pucala na njih bez ikakvog prolmema

na jedno oko gledam, al na drugo radije zmurim

pre 7 godina

Gruevski lopov, Rusija ga podrzava, sram ih bilo. Setite se jos jednog vodeceg politicara u jednoj vrlo maloj zemlji na Balkanu, koji je beskrupulozno bogat i korumpiran, da kad bi se svi ostali politicari sa Balkana skupili, ne bi mu bili do kolena. I pogoditete ko ga podrazav.

Veza

pre 7 godina

Makedonci moraju prihvatiti REALNOST , tj.da Albanci u Makedoniji čine 30% stanovništva i da moraju dobiti teritorijalnu autonomiju.
Bitno je da ta autonomija :
1. nema državne nadležnosti i
2. ne prekida vezu između Niša, Vranja, Kumanova i Skoplja !!

sasha

pre 7 godina

Vlada Zaeva sa albancima bi ugrozavala drzavnost Makedonije i po ustavu predsednik ima pravo da ne da poverenje vladi koja bi menjala himnu, grb, zastavu i uvela dvojezicnost na celoj teritoriji Makedonije. Trenutno je Albanski jezik ravnopravan tamo gde ima Albanaca, u zapadnoj makedoniji i Skoplju. Ako se uvede dvojezicnost na celoj teritoriji znaci da bi sve institucije i u istocnoj makedoniji morale da imaju albanski jezik kao zvanican iako u tom delu nema uopste albanaca. To bi isto bilo kada bi na zahtev albanaca iz Preseva mi na srpski grb stavili i albanskog orla, dodali zastavi i albanske boje, promenili himnu da se cuje i albanski jezik i bilo bi obavezno da institucije u Cacku koriste i albanski jezik. Eto zasto predsednik ne dozvoljava takvu vladu.

Zoki kaze

pre 7 godina

Dragi makedonci, ako ste mislili da ćete se priznavanjem Kosova rešiti albanaca, to jest kupiti mir, grdno ste se prevarili. Oni su nezasiti i čvrsto rešeni u svojim ciljevima. Osim toga, imaju i obilatu pomoć zapada. Ovo sve se odnosi i na Crnu Goru.

New Jersey

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.
(ivan, 27. april 2017 22:52)
Reci to onima koji im otimaju zemlju...i ja sam pacifista ali treba biti realan.

Axl

pre 7 godina

U svadji sa Grcima. U svadji sa Bugarima. Na Srbe moderne generacije gledaju kao na okupatore gledano kroz istoriju. Dusanov most je "Kameni most". A oko njega sve one nakaradne skulpture nepostojece ili u najmanju ruku izmenjene istine. Sta su drugo ocekivali bez ljutnje?

Svirac na mandolini

pre 7 godina

I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)

i sada ce na vlast doci posteni politicari koji ce povesti narod u bolju buducnost. Ma da, naravno.

mando

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora. 

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)
Svaka ti je na mestu, bravo, malo ima normalnih koji ce sagledati situaciju sa realnog ugla. Nazalost, huligani i placenici Gruevskog ce da rasture normalnost u MK, isto kao I kod nas. Bem ti Balkan

Hahahahahah

pre 7 godina

Ti intoniranje himne skotske u britanskom parlmentu,uporedjujes sa ovom sto se desilo u makedoniji!?Albanci u makedoniji nemaju nikakva prava,najbolji dokaz koji to pokazuje je eskaliranje sukoba zato sto je izabran albanac za predsednika parlamenta..Ne znate sta da kazete pa lupate tu svakakve gluposti.

Miroslav

pre 7 godina

Ja se izvinjavam svima ali mislim da bi trebalo malo da zaboravimo i Ruse i NATO i osvrnemo se na nas.
Ako su lopovi na vlasti,mi smo ih izabrali, ako u nasoj zemlji vijori albanska ili turska zastava mi smo to dozvolili, ako pevaju albansku ili tursku himnu u nadim parlamentima i na javnim skupovima to je zato sto smo izgubili na svim frontovima jer smo koristili emocije a ne zdrav razum,mrznju umesto ljubavi,svadju umesto saradnje i to je sve. Dali bi sve ovo bilo moguce u bivsoj Jugoslaviji.

Djed Milutin

pre 7 godina

Nepotrebni sukobi.Nepotrebna mržnja.Nepotrebno forsiranje verskog faktora.Nepotrebno politizovanje svega sto se dogodi.Nepotrebno...Potrebno je da narod Balkana sazri.Potrebno je da Makedonci,Bosnjaci,Hrvati,Crnogorci,Srbi,Albanci...pogledaju svoju ličnu kartu sa trezvenim analizom porekla,razlika i sličnosti.Potrebno je da svi odvoje veru od države.Potrebno je da izvrše uporedjivanje svojih stvarnosti sa onim sto odlikuje Australiju,Novi Zeland(ovde su velike mešavine kultura,jezika,obicaja a sve dobro funkcioniše)ili Skandinaviju,Kanadu....Tada će,svi normalni ljudi,zakljuciti da nema razlike međju ljudima po veri i naciji,nego po karakternim osobinama i da svi imaju vise gadova u svojima nego u onim drugima.Svet je multikulturalan i mora to biti i svaka regija na planeti.Prepisite i obrazac, i način izbora onih koji vode brigu o postovanju sistema-obrasca,od najboljih u svetu.Nije to teško.Mnogo je lepše i lakše od stvaranja tenzije i konflikta.Otarasite se salabajzera i eto opšte sreće.Niko od nabrojanih Balkanaca nije uradio dobro i svi tumaraju.Krivi stranci?Glupost najveća.Sve deluje bljutavo i fuj za stranke.Fuj,fuj,fuj....

.

pre 7 godina

Mrzi me da pisem. Ukratko sve vreme sam ziveo u zabludi da stvarno ovaj Zaev je okej covek i da nema veze sa Albancima dok danas nije otpevana albanska himna u skupstini i na sve to prisustvovao covek koji se zalaze za velikoalbansku ideologiju. Od sad makar Grujevski bio najveci diktator ikada imace podrsku od mene.

Vojvodjan

pre 7 godina

u čemu je problem da predsednik skupštine ne bude Makedonac? Pa čak i u Srbiji je predsednik skupštine jedno vreme bio Hrvat, a u Vojvodini je Mađar. To nisu stranci, nego naši sugrađani. Dosta nacionalizma.

aleksa

pre 7 godina

Zemun grad SPO@

Čoveče, sve je u redi, i dvojezična Makedonija, i skupština, i sve ostalo.
Medjutim ovaj Zaev sprovodi federilizaciju zemlje !!
Da li znaš šta to znači ?
Nemoj samo molim te da mi pričaš bajke i da Albanci u Makedoniji ne strema ujedinjenju, kao i svi ostali. Odnosno Velika Albanija !

hirurg

pre 7 godina

Svim lošim stvarima mora jednom da dođe kraj!
(cgi, 27. april 2017 22:40)

Bravo, dok se Rusi trajno ne isteraju sa Balkana, i svi njihovi korumpirani politicari, ovde nece vladati mir.

Rusija je poslednje utociste svim korumpiranim politicarima, kriminalcima...kad nemaju gde, pocnu da se pozivaju na Moskvu, a ona ih oberucke podrzava i posle im da azil.

bubuljica

pre 7 godina

grujevski je spreman i za rat,kako mu je to jedina opcija da ne robija za lopovluk ne zapamcen na balkanu a ima i podrsku rusije i sta sad. zajev i albanci imaju vecinu u parlamentu i trebaju da naprave vladu,to je po meni demokratija ,ali lopov to ne daje kao zbog brige o makedoniji,ali istina je drugacija

Вања

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora.

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Da komsiji crkne krava... Ta bizarna osobina na zalost preovladava kod nas, sudeci prema pozitivnim ocenama takvih komentara. Greh je zlonamerno hrabriti Makedonce na poteze koji vode do raspada te drzave.Izborna volja gradjana se mora postovati.Mi smo vise od deset godina imali situaciju kada su kosovski Albanci bili van svih institucija, sto je odgovaralo interesima Miloseviceve partije koja je tako imala apsolutnu vlast na KiM. Takvo stanje je i dovelo do sadasnjeg statusa Kosova.
Nasrtaj na poslanike koji su prema koalicionom ugovoru izabrali Albanca za predsednika skupstine, veliki je poklon zastupnicima projekta velike Albanije. Ako budu van makedonskih institucija, tamosnji Albanci primenice praksu svojih sunarodnika sa KiM, odn. pribeci metodama koje ce imati za cilj ocepljenje od Makedonije. To ne treba Makedoniji, a ni nama u njenom okruzenju.

1312

pre 7 godina

Rat u Bosni.Rat u Hrvatskoj.Rat na Kosovu.Bombardovanje Srbije.Sad je preslo na Makedoniju.Ratovi po islamskim zemljama.Nemiri po Africi.Jel se neko pita zasto je to tako ? Znaju i ameri i rusi gde zivi beda i nemanje.Znaju gde ce narodi da se iskolju.Nekad stvarno pozelim da sam neki Spanac,Portugalac... ! Neverovatno koliko je ruralnosti u ljudima sa prostora bivse SFRJ i Balkana generalno ! Umesto da zivimo kao sav normalan svet,mi kao da smo stoka !

Veza

pre 7 godina

Makedonci moraju prihvatiti REALNOST , tj.da Albanci u Makedoniji čine 30% stanovništva i da moraju dobiti teritorijalnu autonomiju.
Bitno je da ta autonomija :
1. nema državne nadležnosti i
2. ne prekida vezu između Niša, Vranja, Kumanova i Skoplja !!

ivan

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.

Gejmer

pre 7 godina

Zasto Srbija nije u NATO paktu dosad??????? Vidite sta nam rade zato sto igramo dvostruku igru i naginjemo na strani Rusije koja nikada nije bila onaj pravi saveznik. Kad ce vec jednom nas narod da nauci da mi nismo nebeski narod i da istoriju moramo ostaviti iza tamo gde joj je mesto i okrenemo se buducnosti. Ma koliko tesko bilo nama nije mesto na istoku sa Rusijom vec u Nato paktu. Ako nastavimo ovako na balkanu cemo za nekoliko godina imati izrael-pakistan scenario ili ukrainski scenario. Uci u NATO pakt je jedino resenje stabilizaciji ove nase drzave.

Kosovar

pre 7 godina

Mada znam da moderatori b92 nece da objave moj komentar.

- Koja demokratija, pa nema demokratije u makedoniji, ljudi su glasali i vecina mora da stvori vladu voleli to ili ne.

Ali u jedno sam siguran, da su to bili albanci makedonska policija bi pucala na njih bez ikakvog prolmema

na jedno oko gledam, al na drugo radije zmurim

pre 7 godina

Gruevski lopov, Rusija ga podrzava, sram ih bilo. Setite se jos jednog vodeceg politicara u jednoj vrlo maloj zemlji na Balkanu, koji je beskrupulozno bogat i korumpiran, da kad bi se svi ostali politicari sa Balkana skupili, ne bi mu bili do kolena. I pogoditete ko ga podrazav.

DPolitika

pre 7 godina

Dogadjaji 27.04 su poceli kada je Zekirija Ibrahimi iz partije BESA poceo da peva za govornicom skupstine Makedonije himnu Albanije.

Pitam se d ali bi mogao tako i kod nas da peva kao i da li bi poslanici SNP iz Skotske mogli tako da rade u parlamentu Britanije ili guverner Teksasa u SAD kongresu d apeva himnu Teksasa.

Partija BESA se izmedju ostaloga zalaze da se Srbi osude za genocid nad Albanicma u periodu od 1912. do 1956.

Makedonska stranka koja pokusava da oformi vlast pri cemu mislim na partiju Zorana Zaeva nije svojim glasacima rekla da ce Albancima dati pored ostaloga predsednika skupstine, uciniti ih konstituitivnim narodom sto stvara legalnu mogucnost za njihovo otcepljenje kao i mnoge druge ustupke koje sada cine.

Prethodna vlast na celu sa VMRO-DPMNE ima dugu istoriju korupcionaskog ponasanja te nisu neko za pohvalu po tom pitanju.

Mislim da bez obzira na istoriju partija i ponasanje vodjstva partija narod u Makedoniji nije imao referendum da se izjasni o prihvatanju da im se u parlamentu po nahodjenju Albanaca izvodi Albanska himna niti da se Albancima daju ustupci koji se sada cine. Tako da ne mozemo svaljivati krivicu na one koji nisu u parlamentu MKD vecina niti pricati o demokratiji u tim okolnostima.

Obavestajni trolovi, botovi i sendvicari koji na ovu temu spominjete Rusiju i dajete okolnim putem podrsku Albancima oladite malo od aktivnosti svaljivanja krivice za sve dogadjaje u svetu na Rusiju i stvaranje mrznje prema njoj.

Realno

pre 7 godina

A ovde sve neki Srbi evropejci? Pa najrealnije bi bilo da Kosovo opet udje u sastav Srbije, da se svi albanci demokratski popisu, i na sledecim izborima Haradinaj premijer Srbije. Eto to zelim svim "dobronamernim" Srbima evropejcima..demokratama. Demokratija nije primarno sila izbora, vec sila vecine, a tek nakon toga postaje sila izbora, a takav sistem zemljama na Balkanu ne odgovara, jer se zna ko je ovde vecina.

Nikola

pre 7 godina

Bas zanimljivi ovi komentari-sve je bolje nego rat , a ko ce to da sedi mirno kad vidi da mu domovinu oduzima druga drzava,zivimo u glupim vremenima gde albanija ne da moze da stvori veliku albaniju nego moze uz ovoliku podrsku natoa da stvori giga albaniju...Nazalost sve je otislo u...

Hahahahahah

pre 7 godina

Ti intoniranje himne skotske u britanskom parlmentu,uporedjujes sa ovom sto se desilo u makedoniji!?Albanci u makedoniji nemaju nikakva prava,najbolji dokaz koji to pokazuje je eskaliranje sukoba zato sto je izabran albanac za predsednika parlamenta..Ne znate sta da kazete pa lupate tu svakakve gluposti.

Svirac na mandolini

pre 7 godina

I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)

i sada ce na vlast doci posteni politicari koji ce povesti narod u bolju buducnost. Ma da, naravno.

sasha

pre 7 godina

Vlada Zaeva sa albancima bi ugrozavala drzavnost Makedonije i po ustavu predsednik ima pravo da ne da poverenje vladi koja bi menjala himnu, grb, zastavu i uvela dvojezicnost na celoj teritoriji Makedonije. Trenutno je Albanski jezik ravnopravan tamo gde ima Albanaca, u zapadnoj makedoniji i Skoplju. Ako se uvede dvojezicnost na celoj teritoriji znaci da bi sve institucije i u istocnoj makedoniji morale da imaju albanski jezik kao zvanican iako u tom delu nema uopste albanaca. To bi isto bilo kada bi na zahtev albanaca iz Preseva mi na srpski grb stavili i albanskog orla, dodali zastavi i albanske boje, promenili himnu da se cuje i albanski jezik i bilo bi obavezno da institucije u Cacku koriste i albanski jezik. Eto zasto predsednik ne dozvoljava takvu vladu.

.

pre 7 godina

Mrzi me da pisem. Ukratko sve vreme sam ziveo u zabludi da stvarno ovaj Zaev je okej covek i da nema veze sa Albancima dok danas nije otpevana albanska himna u skupstini i na sve to prisustvovao covek koji se zalaze za velikoalbansku ideologiju. Od sad makar Grujevski bio najveci diktator ikada imace podrsku od mene.

aleksa

pre 7 godina

Zemun grad SPO@

Čoveče, sve je u redi, i dvojezična Makedonija, i skupština, i sve ostalo.
Medjutim ovaj Zaev sprovodi federilizaciju zemlje !!
Da li znaš šta to znači ?
Nemoj samo molim te da mi pričaš bajke i da Albanci u Makedoniji ne strema ujedinjenju, kao i svi ostali. Odnosno Velika Albanija !

mando

pre 7 godina

Ajmo ovako: Stranka koja je 10 godina vladala Makedonijom napravila je uzasna krivicna dela koja su se obistinila pustanjem prisluskivanih telefonskih razgovora. 

Tako je makedonski narod saznao kako su premijer i njegovi ministri namestali hapsenja, pritvaranja, naredjivala batinanja kriticara vlasti, namestala izbore i tendere. I sada kada treba da idu u zatvor normalno je da trzaju poslednje nade da izbegnu robiju. Ovo nema veze ni sa Albancima ni sa platformom.
(Вања, 27. april 2017 23:21)
Svaka ti je na mestu, bravo, malo ima normalnih koji ce sagledati situaciju sa realnog ugla. Nazalost, huligani i placenici Gruevskog ce da rasture normalnost u MK, isto kao I kod nas. Bem ti Balkan

Vojvodjan

pre 7 godina

u čemu je problem da predsednik skupštine ne bude Makedonac? Pa čak i u Srbiji je predsednik skupštine jedno vreme bio Hrvat, a u Vojvodini je Mađar. To nisu stranci, nego naši sugrađani. Dosta nacionalizma.

Axl

pre 7 godina

U svadji sa Grcima. U svadji sa Bugarima. Na Srbe moderne generacije gledaju kao na okupatore gledano kroz istoriju. Dusanov most je "Kameni most". A oko njega sve one nakaradne skulpture nepostojece ili u najmanju ruku izmenjene istine. Sta su drugo ocekivali bez ljutnje?

Miroslav

pre 7 godina

Ja se izvinjavam svima ali mislim da bi trebalo malo da zaboravimo i Ruse i NATO i osvrnemo se na nas.
Ako su lopovi na vlasti,mi smo ih izabrali, ako u nasoj zemlji vijori albanska ili turska zastava mi smo to dozvolili, ako pevaju albansku ili tursku himnu u nadim parlamentima i na javnim skupovima to je zato sto smo izgubili na svim frontovima jer smo koristili emocije a ne zdrav razum,mrznju umesto ljubavi,svadju umesto saradnje i to je sve. Dali bi sve ovo bilo moguce u bivsoj Jugoslaviji.

New Jersey

pre 7 godina

Molim se Bogu da prijateljski makedonski narod i svi koji žive u prelepoj Makedoniji ne dožive užase sukoba. Budite pametni i mudri. Sve je bolje nego da izbije rat. Neka vas sve Bog čuva.
(ivan, 27. april 2017 22:52)
Reci to onima koji im otimaju zemlju...i ja sam pacifista ali treba biti realan.

Zoki kaze

pre 7 godina

Dragi makedonci, ako ste mislili da ćete se priznavanjem Kosova rešiti albanaca, to jest kupiti mir, grdno ste se prevarili. Oni su nezasiti i čvrsto rešeni u svojim ciljevima. Osim toga, imaju i obilatu pomoć zapada. Ovo sve se odnosi i na Crnu Goru.

Djed Milutin

pre 7 godina

Nepotrebni sukobi.Nepotrebna mržnja.Nepotrebno forsiranje verskog faktora.Nepotrebno politizovanje svega sto se dogodi.Nepotrebno...Potrebno je da narod Balkana sazri.Potrebno je da Makedonci,Bosnjaci,Hrvati,Crnogorci,Srbi,Albanci...pogledaju svoju ličnu kartu sa trezvenim analizom porekla,razlika i sličnosti.Potrebno je da svi odvoje veru od države.Potrebno je da izvrše uporedjivanje svojih stvarnosti sa onim sto odlikuje Australiju,Novi Zeland(ovde su velike mešavine kultura,jezika,obicaja a sve dobro funkcioniše)ili Skandinaviju,Kanadu....Tada će,svi normalni ljudi,zakljuciti da nema razlike međju ljudima po veri i naciji,nego po karakternim osobinama i da svi imaju vise gadova u svojima nego u onim drugima.Svet je multikulturalan i mora to biti i svaka regija na planeti.Prepisite i obrazac, i način izbora onih koji vode brigu o postovanju sistema-obrasca,od najboljih u svetu.Nije to teško.Mnogo je lepše i lakše od stvaranja tenzije i konflikta.Otarasite se salabajzera i eto opšte sreće.Niko od nabrojanih Balkanaca nije uradio dobro i svi tumaraju.Krivi stranci?Glupost najveća.Sve deluje bljutavo i fuj za stranke.Fuj,fuj,fuj....