Petak, 14.04.2017.

13:29

Rusija pita HR: Dali smo S-300 pred Oluju, gde su rakete?

Rusija ponovo pritiska Hrvatsku preko ambasadora Anvara Azimova, ovog puta zbog nabavke oružja iz Rusije tokom rata devedesetih, piše "Večernji list".

Izvor: Veèernji list

Rusija pita HR: Dali smo S-300 pred Oluju, gde su rakete? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Mantis

pre 7 godina

Rusija pita HR: Dali smo S-300
pred Oluju, gde su rakete?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pošto se ih "dali", nemate
pravo više ispitivati :-)

телетабис

pre 7 godina

Колико дуго памти просечан Србин? Ваљда и кокопка дуже памти од нас.

У то време Србија је требала да добије наоружање из Русије, помињао се и С 300, али није ништа добила због ембарга УН који су они поштовали. Једино се сећам да је дошао конвој хуманитарне помоћи који је лично предводио Сергеј Шојгу, тада министар за ванредне ситуације, и да су му два блиндирана камиона враћена у Русију без отварања.

Остало су глупости.

max

pre 7 godina

"Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete"

Pozdravili te Mira i Marko Milosevic, tvoji heroji. Ti si koliko vidim uzivao u 90-tim. A meni je puno srce sto su ovde rusofili na aparatima, i sto ce mnogi konacno progledati i shvatiti kakva su zapravo nasa "braca", i da mi nikakvu bracu nemamo, niti smo ikada imali. Ostatak tvog baljezganja i tragicnog pokusaja opravdanja rusa ne bih da komentarisem.

crni

pre 7 godina

Kakva bezočna propaganda! Užas!
Za nas starije koji se sećamo i učestvovali smo u tom ratu, Hrvatska je oružje nabavljala preko Mađarske i istina je da je imala rusko oružje, ali to je bila ukrajinska veza i to ona ukrofašistička. Dobro je što su Rusi konačno završili sa istom pre par godina. Uglavnom su to bili delovi i municija za već postojeće sovjetske proizvodnje. Takođe imali su mnogo oružja NATO proizvodnje i ono je stizalo iz Mađarske, Italije i Austrije. Iz Ukrajine su im čak stizali i dobrovoljci, ali i iz Poljske i Litvanije, dok su nama stizali iz Rusije, ali iz Belorusije i Kazakstana. Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete. Mada vidim da su mnogi od vas i profi dezinformatori, tz trolovi. Što se tiče pada RSK to svako ko je bio tamo zna da su nama ovde još i tada pretili Ameri da će nas bombardovati ako vojno pomažemo RS i RSK. Mi smo zaćutali, ali nam je visilo nad glavom i ovo su zaustavili Rusi sa Primakovom na čelu. Ovo što se vidi na paradama je obična poluispravna i remontovana samohotka iz Ukr. bez raketa. Činjenica je da Hrvati zapravo nemaju S-300.

Nik

pre 7 godina

Sistem S300 nikada od strane Rusa nije prodat Hrvatskoj. Posle raspada SSSR ostalo je nekoliko sistema u Ukrajni i Belorusiji. Sistemi koji su ostali u Ukrajini nisu bili operativni ali i nisu mogli biti prodati bez saglasnosti Rusije. Medjutim u Ukrajni a pogotovo u njihovoj vojsci je vladalo totalno rasulo lokalni oficiri su prodavali sta im je bilo volja. Tako su ako se secate i Makedonci naprasno dobili 6 M24 helikoptera sa svim posadama dokle se njihovi piloti neobuce. Slicne stvari su pocele da se desavaju i u Rusiji pored pijanog Jelcina sto je i jedan od razloga njegove hitne smene zajedno sa skoro kompletnim vojnim vrhom. Cela ta ujduma sa S300 je vec odavno znana i verovatno je uradila vodeca garnitura iz vrha za dobre pare ne da bi odbranili Hrvatsku jer sistem nije bio operativan i obuka iziskuje dosta vremena vec da bi se doturio zapadu. Rusi to sada ozvanicuju kao prodaju da bi bruka oko toga bila manja. Pa Jelcin je kompletnu kartoteku KGB prodao Amerima za 10 miliona dolara.

Aleksandar

pre 7 godina

Idioti koji vode politiku u Srbiji zadnjih 30 godina su naneli vise zla naciji i drzavi nego sve americke bombe i ruska 'bratska ljubav' koja je uvek isla uz perverzne interese jos vecih idiota u bratskoj nam slovenskoj zemlji. Muka mi je od ideala i postovanja prema 'braci' kao i gluposti i beznadja kojim je nas narod zatrpan. Resenje nije ni blizu ...

Callimero

pre 7 godina

Citam komentare, svi su sokirani. Te braca rusi ovo, te braca rusi ono. Alo srbendo, tako smo imali i bracu hrvate, pa bracu bosance ali najvece brace crnogorce, koji su pobegli iz zajednice SCG i koji su PRIZNALI Kosovo pa cak otvorili ambasadu! Tako da ova vest mi zaista neverovatno zvuci, ali me ne iznenadjuje. Svi domaci mediji pa i B92 naglasavaju da RUSKI ambasador trazi info o s300, znaci nikakvi s200 a jos manje Ukrajinci ili Cesi, rusofili malo ukocite. Sumnjam da nam 30 tenkova i isto toliko oklopnjaka dolazi na poklon, a mig29 hmm vec su probijeni zvanicni rokovi isporuke, a ceka se potpis Putina iako je SAM vec odlucio da ih POKLONI Srbiji! [ko je ovde lud???]

Zg

pre 7 godina

Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.
(stina, 14. april 2017 16:39)

Nije bilo potrebe da im se sustav isporuči na proučavanje, jer je S-300 naslijedila Slovačka još iz Čehoslovačke, a Grci su ga nabavili 1998. od Cipra.

Tko god je htio proučiti sustav, to je napravio prije rata na Balkanu, i to na kompletiranom sustavu, a ne dijelovima.

josmoski

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fidel, 14. april 2017 15:30) # Link komentara

A oni sto imaju vise od 30 godina i znaju da citaju treba da obrate paznju na recenicu: S-300 je samo mali deo naoruzanja od velikog spiska koji je bio isporucan hrvatsku :)

Amerikanac

pre 7 godina

Meni je smesno sto rusofili pokusavaju da nadju opravdanje, ali je situacija takva da im je najbolji odgovor "rusi im pozajmili za paradu".

filip

pre 7 godina

haha nama dali maketu a hrvatima pravi s-300, hladni samar budjenja, da li smo napokon shvatili da nema prijateljstva i bratstva vec samo interes.

Vanja

pre 7 godina

@Nikola 14, april 2017. 15:33

Ako je istina to sto tvrdis,da je Hrvatska nabavila rusko oruzje preko nekih svercera,zasto onda danas RUSKI AMBASADOR zahteva da Hrvati to plate...?!?

G

pre 7 godina

Ne mogu da sakrijem gorčinu i razočarenje u sebi saznavši da su Rusi Hrvatima prodali S-300 94" a nisu nama 98"
Braćo Srbi, nemamo mi prijatelje u ovom svetu, sve je viši interes velikih sila.
Vreme je da počnemo da gledamo svoj interes i da radimo svim silama za našu stvar!

Tom

pre 7 godina

Ljudi dragi ja ne razumem sta se cudite?ovo se zna 25 godina.Ukrajinci su uz dozvolu Rusije prodali hrvatima ogromne količine naoružanja,40 migova 21,rakete za njih,protupešadisko ,protuoklopno naoružanje plus 9 helikoptera mi 24 koji su i danas na plesu.poslali instruktore da ih obuče.Ponudili hrvatima eskadrilu mig29 za puno manje para nego nama.I kako izgleda propade nam još jedan mit......

Branko

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja.(Gile)

Lose glume i u miru....u stvari zakuhavaju glumeci prijatelje a u ratu koji su dobrim delom zakuhali rade u svom interesu do okretanja ledja. Ko to nije shvatio ima problem...

nesvrstan

pre 7 godina

Neko je ovde pomenuo kako je carska rusija nama pomogla a eto mi nezahvalni smo nebrojeno puta prevarili ruse.Mogu samo da kazem da za ono sto su uradili karadjordju nikad im se ne mozemo dovoljno oduziti.To nikako ne znaci da volim jenkije,svabe ili ne daj boze domace politicare,vec samo razmisljam svojom glavom

bane

pre 7 godina

E moja Srbijo ti ni danas a neces ni uskoro dobiti ove mocne rakete a Hrvati su dobili od brace Rusa jos davne 94.nama nisu dali ni tada a pogotovo 99.kada nas je nato napao pa nece ni sada a kao to su nasa braca ne to su za Vucica bratija.

b(ot)92

pre 7 godina

Milan1989g...Rusi im dali samo za vojnu paradu?!?!U sred rata Hrvati dobili naoruzanje od Rusa za "vojnu paradu"???pred Oluju?Hteli da prave vojnu paradu dok je rat jos trajao?Druze,mi od Rusa nikad nista nismo dobili,navedi mi jednu jedinu zemlju na svetu koja voli Rusiju i koja je dobila nesto od saveza sa Rusima?ja cu tebi da nabrojim 20 zemalja koje su dobile igromnu pomoc od Amerike,za pocetak nezavisno Kosovo sve duguje Americi,da ne pominjem dalje po Evropi,ko god je sa njima u savezu bio odlicno je prosao.Rusi davali oruzje Hrvatima u sred rata sa nama.Tacka!

megatronman

pre 7 godina

U principu je Nikola u pravu. Ali mislim da je bio nepotpun S-300 no to i ne igra ulogu jer nije bio operativan pa svejedno koji je. Zanimljivo da veliki domoljub Zubak koji je omogućio ovu trgovinu, traži ogromne novce u ime kamata. Spominje se svota od čak 2 milijarde $. Naravno da ih neće nikad dobiti no on u kompenzaciju traži objekte na Jadranu. Mislim da se tu radi o kolosalnoj svinjariji jer svaka normalna država bi dotičnog trgovca oružjem ušutkala. Ovako ili onako.

Лајави

pre 7 godina

Неко доле каже да је Украјина испоручила С-300, то наравно није тачно, Русија је испоручила С-300 и то из огромне руске војне базе Севастопољ у Украјини. Друго, Украјицни и Белоруси ниједан тај систем без сагласности Москве ни тад, ни сад не смеју да продају.
O томе како су нас Руси и Белоруси од 1996. до бомбародвања завлачили за тај систем, најбоље говори јавно сведочење Живорада Јовановића Министра иностраних послова.

crveni.barun

pre 7 godina

Dragi Rusi, zaboli Vas gdje su rakete. Zubak Vam ih je platio, a to što je država zavrnula Zubaka to je njegov problem,a ne Vaš. Ako su Vaše rakete prodane pod strogom ekskluzivom da smiju letjeti samo na srpske avione, onda tako lijepo recite.

Milojko

pre 7 godina

Pa valjda se zna jos od starih Latina da se ratovi vode zbog plena i para, sta god da su huskaci sa svih strana pricali. I onda se cudimo Rusiji. Nisu jedini.

Gile

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja. Nisam znao za ovaj podatak o S300 i mogu samo reci da sam razočaran, ako je to istina onda je i dokaz da ce nam kad tad okrenuti ledja i po pitanju Kosova i Metohije. Nikad vise braća, bar sto se mene tiče.

lemy L.

pre 7 godina

nisu ratovi sto su bili. Granice se jasno znaju,osvajanja vise nema,samo cist interes nekolicine velikih igraca koji su u tom trenutku umesani u tu pricu,sto se bilo kog rata tice u novije doba. Manite me vise sa bracom i patriotizmom.....

ivang.ng

pre 7 godina

Danas su najveci rusofobi stanovnici drzava, nekadasnjih clanica varsavskog pakta. Pitam se zasto? Pitam vas sve ovde zasto upravo oni, kojima smo se smejali kako zive, danas zive bolje od nas?
Srpski rusofili imaju objasnjenje za ovaj s-300, s-200 ili sta je vec, ali recite mi zasto danas Cesi, Poljaci, Madjari itd zive bolje od nas i zasto nasi ljudi trce u slovacku da rade?

stina

pre 7 godina

Rusija je uz Argentinu i Španjolsku dala Hrvatskoj najviše oružja, od pješačkog nauružanja pa do migova, helihoptera i S-300 sustava. Pa cijela tadašnja vrhuška u HR - Nikica Valentić, Franjo Gregurić, Stjepan Mesić, Zlatko Mateša, Slavko Linić itd, itd, su ruski igrači. Sve redom premijeri ratnih vlada.

S300 je kupljen u cjelosti, isporučeno je sve osim pratećih vozila s radarima za navođenje. Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.

realista

pre 7 godina

Rusofili se izgleda najzad sakrili u misju rupu i pokrili usima.
A kada im kazes gde su Rusi bili 1999 godine, a ne, to je bio pijanica Jeljcin bla,bla. Ej bre nisu nam pomogli ni prikriveno, tehnicki, bez direktnog ucesca (kao sto to inace rade Amerikanci sa svojim saveznicima), nego su nam poslali hor kozaka. Kazes im Putin je tada sef saveta bezbednosti RF, Jeljcin najblizi saradnik i drugi covek Rusije, licno izabran za naslednika, ne vredi. Kazes im da je 1+1=2, a ne 3, ne vredi. Posto Rusi znaju da ovde ima paljevina koji se pale na njih i jos umislili da smo "braca", zasto investirati novac rade sfere uticaja, kad moze i za dzabe.

Lacerta

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Hahahahaha, a RUSKI ambasador danas i dalje traži pare od Hrvata za taj S300? Ej, RUSKI, a ne ČEŠKI!

U redu je da si rusofil i da zato uvek i svuda braniš Ruse, ali nemoj da zbog toga isključuješ mozak jer ispadaš smešan!

pausalstvujusci

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Jeste, a onaj mig 21 sto se pre par nedelja srusio u Hrvatskoj je made in USA. Verovatno i delovi za njega dolaze odatle. Ma idi ...

Traper

pre 7 godina

Krajinu je bilo moguce branit pesadijskim oruzjem, bez topova i aviona,al Srbija mislila da njih nece bombardovat pa sta ih briga za Krajinu,zapad kad je vidio da su neozbiljni oni su njih dohvatli bombom.

pesu5

pre 7 godina

Pazi sendvicari su se probudili i brane sto se ne moze odbraniti.
Te Ukrajinski, te S200, te sverc....nema to veze sa Rusijom...

Alo, je li vi citate, lepo Kaze , Ruski ambasador....RUSKI ... je trazio...to i to i rekao to i to...Kraj price za teoreticare zavere. Sram vas bilo, zar toliko mrzite svoju Srbiju.
Ne postoji sendvic za koji bih ja branio ovo sto su Rusi uradili.

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Ovu pricu iznese ambasador Ruske Federacije, a nasi rusofili znaju bolje cak i od njega. Isto kao kada premijer Rusije Medvedev prizna da je kriza i da je tesko nasi rusofili zaju bolje i od njega, da ih sankcije jacaju. Znam da istina zna da boli, ali ovo vec prelazi u tesku bolest.

neutralan

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!

Neko iz Berlina...

pre 7 godina

Nikad nisam bio ni za istok ni za zapad, nego samo za to gdje je nama bolje. Gospodo to je bilo prije vise od 25 godina...to je tada bila naucna fantastika. To je kao da nam Ameri sad daju F35, pa makar nije operativan. I jos nesto. Ovo se uradilo u dogovoru sa zapadom. Ne vjerujem da se Hrvati nisu obratili zapadu za pomoc, a oni da a bi ostali neutralni predlozili da im Rusi daju.... Braca nema sto.

Nikola

pre 7 godina

Kakva dezinformacija i bezočno plasirana laž!
Prvo, nije S-300 nego S-200;
Drugo, ne radi se o legalnom uvozu nego o švercu oružjem pošto je u Hrvatskoj u to vreme vladao embargo;
Treće, oružje nije uvezeno iz Rusije, nego iz Ukrajine, tako da nijedan od zlonamernih komentara na račun Rusije nije na mestu;
Četvrto, oružje nije prodato u celosti, nego samo jedan njegov deo, tako da pomenuti protivvazdušni sistem nikad nije u potpunosti osposobljen

bosko

pre 7 godina

koliko znam Rusija nije imala u sastavu Ukrajinu 1995te, raspala se 1991ve, tako da rakete nisu stigle iz Rusije, vec iz Ukrajine.
I naravno bez NATO pritiska na Srbiju, ne bi bilo ni Oluje, Tudjman i NATO pravdaju zlocin i etnicko ciscenje nekakvim dogovorom.

Galeb

pre 7 godina

U medjudržavnim odnosima nema brata i pobratim, samo interes. E sad to što smo mi naivni je naš problem. A sa sedam miliona ne možeš ni biti značajan, slično je i Bugarima, Hrvatima..zato su i rasturili Jugoslaviju, dugoročno svi luzeri. To je činjenica, bez obzira što ja nisam nikakav jugonostalg.

DAVOR

pre 7 godina

S300 su prodali ili pozajmili Hrvatima da ruse srpske MIG_ove. A onda bi Srbi i Hrvati stali u red u Moskvi, Srbi da kupe nove avione, a Hrvati da dopune sistem raketama. Maestralno !!!!!

fidel

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!

Sabre

pre 7 godina

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.
(Milan1989, 14. april 2017 14:23)

Sta lupetas ti batice? Srbija je optuzena od strane BiH za genocid, ali to nije proslo, tako da ne vidim odakle ta prica o genocidnom narodu koje obicno Rusofili ovde i furaju, da bi potkrepili zasto mrzimo Zapad? Pritom - jedini u istoriji - sta cemo sa Nemcima, npr? Ako oni za dokazani genocid na takvoj skali protiv Jevreja nisu kolektivno proglaseni genocidnim narodom, ne brini necemo biti ni mi - i nismo.

Saša

pre 7 godina

Po nekoj mojoj logici, ako Rusija pita gde su rakete S300 - onda im to nisu ni prodali ni poklonili, nego pozajmili. Ako su im pozajmili a pitaju gde je onda je za očekivati da Hrvatska i dalje ima S300 ili ako nema da ga je prodala ili poklonila nekom trećem. Uglavnom, sve lepše od lepšeg, fino... Rusi se setili posle 20 godina da im fali S300 a baš je pozajmljen Hrvatskoj radi "oluje"? Ludo burazeru, ludo.

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.++
(Stanislav, 14. april 2017 14:28)

Još jednom ne govoriš istinu! Svo oružje su nabavili na crnom tržištu uključujući i avione koje pominješ, pa i taj S300. Vrlo malo tog oružja potiće od JNA, a S300 sigurno ne!

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam odakle čuđenje, pa Rusija je priznala nezavisnu Hrvatsku mnogo pre SAD. Zapravo, SAD su pokušavale da urazume balkanske volvođe jer im u tom trenutku nije odgovarao konflikt u sred Evrope pa su se njima mlatile daleko duže nego što bi inače, al' džaba, naleteli na tvrdo i još Rusi potpirivali s druge strane (opet, iz njihovih interesa) i eto...

To što su Rusi uspeli da okrenu sentiment u Srbiji i da još i ubede Srbe da su im SAD razorile državu je možda najveći propagadni uspeh Rusije u proteklih pola veka. Svaka im čast na tome...

Stefan

pre 7 godina

(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Bolje pitanje Dejane, a sta smo mi njima nekada dali osim sto smo im zabijali noz u ledja u vreme Tita. I seti se ko je prvi usao u rat kada su nas napali Austrougari, kao i to ko zastupa nase interese u UN, ko je sprecio to da budemo proglaseni jedinim genocidnim narodom u istoriji.

Coa

pre 7 godina

Vojislave Šešelju, Boško Obradoviću, Aleksandre Popoviću... čitate li ovo?

Kada će više ponosni Srbenda da shvati da u politici ne postoji nikakvo bratstvo i ljubav, već samo sopstveni interesi?

Lela

pre 7 godina

Mi stariji se dobro secamo kako su zivele nase komsije u istocnom bloku, a kad je pao zid svi su pobegli od ruskih "prijatelja" glavom bez obzira. Pitam se samo cemu ova stara vest bas sada. Nista nije slucajno.

Milan1989

pre 7 godina

Milan1989
Šta su nama dali?
A, da! Dali su Vučiću, onu igračkicu S300!
(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.

Dr. Peel

pre 7 godina

Hhaahahhaha Rusofili. najvisu zgradu u gradu i skacite.

Rusija poslala Hrvatskoj S300 uoci Oluje da se spreci Srpska avijacija
Hahahhahaa ... Srpski mozgovi

nele

pre 7 godina

pa ovo se zna jos malo tri decenije a sada je nekome interes da se pokrene prica
bilo kako bilo ali istina je da su im pomagali za pare
znaci sve za pare
pa neka se zapitamo

rusofili gde ste sada

pre 7 godina

Rusi, naša braća, naoružavali hrvate i tako podržali najveći genocid u novijoj istoriji?
Izgleda da je u celoj prethodnoj rečenici termin "naša braća" suvišan i neprikladan.

mare

pre 7 godina

Pa to se odavno zna. Tuđman je na paradi prikazao taj sistem. Ali taj S300 nije nikada bio kompletan i Hrvati nikada nisu imali rakete za njega, tako da nije bio funkcionalan. Što se tiče njegovog "psihološkog uticaja na SRJ", ne brinite se, nije kriv bio taj S300 što su Srbi u Krajini ostavljeni da se isele. To je bio dogovor između domaćih glavešina.

BOLJEVAC1

pre 7 godina

Ako je ovo istina mogu da Kazem samo *strasno i zalosno*.
Hahaha,Rusi naša braća,naši najiskreniji prijatelji.Ajmo rusofili sta imate da kažete,nemojte samo da ovo nije istina.Danas samo glume ljubav prema nama jer ih niko drugi neće,a sutra da se pomire sa zapadom lagano bi nam okrenuli ledja,kao i uvek.
MORE ODMAH SE PRIKLJUTI SANKCIJAMA -O D M A H!!!!!!!!!!

Stanislav

pre 7 godina

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.
(dali, 14. april 2017 14:05)

Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.''
(Vlajko21, 14. april 2017 13:45)

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.

zadnja pošta Skender Vakuf

pre 7 godina

E moje Srbende i moji Kroasani kako vas braća rusi zaj...vaju-jednima prodaju Migove a drugima S300 da ih brane od Migova! I sve to dok ste u ratu!
To će vam raditi dok je sveta i veka,a Čeda i Ujka nek se biju.

Srđan

pre 7 godina

Ali najjače je ovo: "na popisu je i poznati raketni sistem S-300 PMU, koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SRJ da ih odvrati od intervencije tokom Oluje"
Pa Milošević ne bi Srbima u Krajini pomogao ni da se hrvatska PVO bazirala na samostrelima i kremenjačama!

Kosmos-Štasmos

pre 7 godina

...ma nije moguće!?!?!...braća Rusi to nikad ne bi uradili...pa oni su naši zaštitnici...

...sarkazam na stranu...kako beše onaj stari vic...:)))...kada Rus brani Palestinca od Jevreja...Jevrej lupi šamar Palestincu a Rus drekne: 'aj čik lupi mu još jedan!?...Jevrej lupi još jedan. Rus ponovo: 'aj još jedan ako smeš...Jevrej lupi ponovo...i tako u nedogled...

...ne zna se ko je gori po Srbiju, kauboji ili baćuške...

LALE

pre 7 godina

Evo kako se naš najveći prijatelj, bratska pravoslavna Rusija, ponašala tokom ratova 1990. Prodavala je i poklanjala oružje Tuđmanu. Interesantno ...

Stare boljke

pre 7 godina

Odavno smo znali da svako gleda svoj interes. Ali ovo je zaista iznenadjenje za neupucene. Ali jos jedan dokaz da nema prijateljstva u politici, zato Srbijo pamet u glavu!

henry_lee

pre 7 godina

@Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Ha, ha, baš su prevarili Hrvate. Iz toga se jasno vidi da su Rusi oduvek bili na našoj strani.

Име

pre 7 godina

Одавно познато. Изложбени модели. Да не кажем макете, јер се осим за показивање нису могли употребити ни за шта друго.

netko

pre 7 godina

braca rusi...
kad je hrvatska bila u belaju dali na crno s300
kad je srbija bila u belaju dali su par diplomatskih protesta.

pa vi vidite kome su braca.
pustimo istorijske price od + sto godina unazad, gledajmo cinjenice i to sta je sada.

Grof ll od Čukaričkog

pre 7 godina

Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Aha, a što nama nisu dali taj sistem koji nije operativan? Isto tako za dzabe. Što?

Vlajko21

pre 7 godina

Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.

zadnja pošta Skender Vakuf

pre 7 godina

E moje Srbende i moji Kroasani kako vas braća rusi zaj...vaju-jednima prodaju Migove a drugima S300 da ih brane od Migova! I sve to dok ste u ratu!
To će vam raditi dok je sveta i veka,a Čeda i Ujka nek se biju.

netko

pre 7 godina

braca rusi...
kad je hrvatska bila u belaju dali na crno s300
kad je srbija bila u belaju dali su par diplomatskih protesta.

pa vi vidite kome su braca.
pustimo istorijske price od + sto godina unazad, gledajmo cinjenice i to sta je sada.

Grof ll od Čukaričkog

pre 7 godina

Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Aha, a što nama nisu dali taj sistem koji nije operativan? Isto tako za dzabe. Što?

rusofili gde ste sada

pre 7 godina

Rusi, naša braća, naoružavali hrvate i tako podržali najveći genocid u novijoj istoriji?
Izgleda da je u celoj prethodnoj rečenici termin "naša braća" suvišan i neprikladan.

Coa

pre 7 godina

Vojislave Šešelju, Boško Obradoviću, Aleksandre Popoviću... čitate li ovo?

Kada će više ponosni Srbenda da shvati da u politici ne postoji nikakvo bratstvo i ljubav, već samo sopstveni interesi?

LALE

pre 7 godina

Evo kako se naš najveći prijatelj, bratska pravoslavna Rusija, ponašala tokom ratova 1990. Prodavala je i poklanjala oružje Tuđmanu. Interesantno ...

Dr. Peel

pre 7 godina

Hhaahahhaha Rusofili. najvisu zgradu u gradu i skacite.

Rusija poslala Hrvatskoj S300 uoci Oluje da se spreci Srpska avijacija
Hahahhahaa ... Srpski mozgovi

Stare boljke

pre 7 godina

Odavno smo znali da svako gleda svoj interes. Ali ovo je zaista iznenadjenje za neupucene. Ali jos jedan dokaz da nema prijateljstva u politici, zato Srbijo pamet u glavu!

Srđan

pre 7 godina

Ali najjače je ovo: "na popisu je i poznati raketni sistem S-300 PMU, koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SRJ da ih odvrati od intervencije tokom Oluje"
Pa Milošević ne bi Srbima u Krajini pomogao ni da se hrvatska PVO bazirala na samostrelima i kremenjačama!

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.''
(Vlajko21, 14. april 2017 13:45)

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam odakle čuđenje, pa Rusija je priznala nezavisnu Hrvatsku mnogo pre SAD. Zapravo, SAD su pokušavale da urazume balkanske volvođe jer im u tom trenutku nije odgovarao konflikt u sred Evrope pa su se njima mlatile daleko duže nego što bi inače, al' džaba, naleteli na tvrdo i još Rusi potpirivali s druge strane (opet, iz njihovih interesa) i eto...

To što su Rusi uspeli da okrenu sentiment u Srbiji i da još i ubede Srbe da su im SAD razorile državu je možda najveći propagadni uspeh Rusije u proteklih pola veka. Svaka im čast na tome...

BOLJEVAC1

pre 7 godina

Ako je ovo istina mogu da Kazem samo *strasno i zalosno*.
Hahaha,Rusi naša braća,naši najiskreniji prijatelji.Ajmo rusofili sta imate da kažete,nemojte samo da ovo nije istina.Danas samo glume ljubav prema nama jer ih niko drugi neće,a sutra da se pomire sa zapadom lagano bi nam okrenuli ledja,kao i uvek.
MORE ODMAH SE PRIKLJUTI SANKCIJAMA -O D M A H!!!!!!!!!!

mare

pre 7 godina

Pa to se odavno zna. Tuđman je na paradi prikazao taj sistem. Ali taj S300 nije nikada bio kompletan i Hrvati nikada nisu imali rakete za njega, tako da nije bio funkcionalan. Što se tiče njegovog "psihološkog uticaja na SRJ", ne brinite se, nije kriv bio taj S300 što su Srbi u Krajini ostavljeni da se isele. To je bio dogovor između domaćih glavešina.

pesu5

pre 7 godina

Pazi sendvicari su se probudili i brane sto se ne moze odbraniti.
Te Ukrajinski, te S200, te sverc....nema to veze sa Rusijom...

Alo, je li vi citate, lepo Kaze , Ruski ambasador....RUSKI ... je trazio...to i to i rekao to i to...Kraj price za teoreticare zavere. Sram vas bilo, zar toliko mrzite svoju Srbiju.
Ne postoji sendvic za koji bih ja branio ovo sto su Rusi uradili.

Lela

pre 7 godina

Mi stariji se dobro secamo kako su zivele nase komsije u istocnom bloku, a kad je pao zid svi su pobegli od ruskih "prijatelja" glavom bez obzira. Pitam se samo cemu ova stara vest bas sada. Nista nije slucajno.

DAVOR

pre 7 godina

S300 su prodali ili pozajmili Hrvatima da ruse srpske MIG_ove. A onda bi Srbi i Hrvati stali u red u Moskvi, Srbi da kupe nove avione, a Hrvati da dopune sistem raketama. Maestralno !!!!!

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Ovu pricu iznese ambasador Ruske Federacije, a nasi rusofili znaju bolje cak i od njega. Isto kao kada premijer Rusije Medvedev prizna da je kriza i da je tesko nasi rusofili zaju bolje i od njega, da ih sankcije jacaju. Znam da istina zna da boli, ali ovo vec prelazi u tesku bolest.

Saša

pre 7 godina

Po nekoj mojoj logici, ako Rusija pita gde su rakete S300 - onda im to nisu ni prodali ni poklonili, nego pozajmili. Ako su im pozajmili a pitaju gde je onda je za očekivati da Hrvatska i dalje ima S300 ili ako nema da ga je prodala ili poklonila nekom trećem. Uglavnom, sve lepše od lepšeg, fino... Rusi se setili posle 20 godina da im fali S300 a baš je pozajmljen Hrvatskoj radi "oluje"? Ludo burazeru, ludo.

Gile

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja. Nisam znao za ovaj podatak o S300 i mogu samo reci da sam razočaran, ako je to istina onda je i dokaz da ce nam kad tad okrenuti ledja i po pitanju Kosova i Metohije. Nikad vise braća, bar sto se mene tiče.

Kosmos-Štasmos

pre 7 godina

...ma nije moguće!?!?!...braća Rusi to nikad ne bi uradili...pa oni su naši zaštitnici...

...sarkazam na stranu...kako beše onaj stari vic...:)))...kada Rus brani Palestinca od Jevreja...Jevrej lupi šamar Palestincu a Rus drekne: 'aj čik lupi mu još jedan!?...Jevrej lupi još jedan. Rus ponovo: 'aj još jedan ako smeš...Jevrej lupi ponovo...i tako u nedogled...

...ne zna se ko je gori po Srbiju, kauboji ili baćuške...

b(ot)92

pre 7 godina

Milan1989g...Rusi im dali samo za vojnu paradu?!?!U sred rata Hrvati dobili naoruzanje od Rusa za "vojnu paradu"???pred Oluju?Hteli da prave vojnu paradu dok je rat jos trajao?Druze,mi od Rusa nikad nista nismo dobili,navedi mi jednu jedinu zemlju na svetu koja voli Rusiju i koja je dobila nesto od saveza sa Rusima?ja cu tebi da nabrojim 20 zemalja koje su dobile igromnu pomoc od Amerike,za pocetak nezavisno Kosovo sve duguje Americi,da ne pominjem dalje po Evropi,ko god je sa njima u savezu bio odlicno je prosao.Rusi davali oruzje Hrvatima u sred rata sa nama.Tacka!

ivang.ng

pre 7 godina

Danas su najveci rusofobi stanovnici drzava, nekadasnjih clanica varsavskog pakta. Pitam se zasto? Pitam vas sve ovde zasto upravo oni, kojima smo se smejali kako zive, danas zive bolje od nas?
Srpski rusofili imaju objasnjenje za ovaj s-300, s-200 ili sta je vec, ali recite mi zasto danas Cesi, Poljaci, Madjari itd zive bolje od nas i zasto nasi ljudi trce u slovacku da rade?

henry_lee

pre 7 godina

@Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Ha, ha, baš su prevarili Hrvate. Iz toga se jasno vidi da su Rusi oduvek bili na našoj strani.

realista

pre 7 godina

Rusofili se izgleda najzad sakrili u misju rupu i pokrili usima.
A kada im kazes gde su Rusi bili 1999 godine, a ne, to je bio pijanica Jeljcin bla,bla. Ej bre nisu nam pomogli ni prikriveno, tehnicki, bez direktnog ucesca (kao sto to inace rade Amerikanci sa svojim saveznicima), nego su nam poslali hor kozaka. Kazes im Putin je tada sef saveta bezbednosti RF, Jeljcin najblizi saradnik i drugi covek Rusije, licno izabran za naslednika, ne vredi. Kazes im da je 1+1=2, a ne 3, ne vredi. Posto Rusi znaju da ovde ima paljevina koji se pale na njih i jos umislili da smo "braca", zasto investirati novac rade sfere uticaja, kad moze i za dzabe.

Lacerta

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Hahahahaha, a RUSKI ambasador danas i dalje traži pare od Hrvata za taj S300? Ej, RUSKI, a ne ČEŠKI!

U redu je da si rusofil i da zato uvek i svuda braniš Ruse, ali nemoj da zbog toga isključuješ mozak jer ispadaš smešan!

pausalstvujusci

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Jeste, a onaj mig 21 sto se pre par nedelja srusio u Hrvatskoj je made in USA. Verovatno i delovi za njega dolaze odatle. Ma idi ...

stina

pre 7 godina

Rusija je uz Argentinu i Španjolsku dala Hrvatskoj najviše oružja, od pješačkog nauružanja pa do migova, helihoptera i S-300 sustava. Pa cijela tadašnja vrhuška u HR - Nikica Valentić, Franjo Gregurić, Stjepan Mesić, Zlatko Mateša, Slavko Linić itd, itd, su ruski igrači. Sve redom premijeri ratnih vlada.

S300 je kupljen u cjelosti, isporučeno je sve osim pratećih vozila s radarima za navođenje. Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.

Tom

pre 7 godina

Ljudi dragi ja ne razumem sta se cudite?ovo se zna 25 godina.Ukrajinci su uz dozvolu Rusije prodali hrvatima ogromne količine naoružanja,40 migova 21,rakete za njih,protupešadisko ,protuoklopno naoružanje plus 9 helikoptera mi 24 koji su i danas na plesu.poslali instruktore da ih obuče.Ponudili hrvatima eskadrilu mig29 za puno manje para nego nama.I kako izgleda propade nam još jedan mit......

Galeb

pre 7 godina

U medjudržavnim odnosima nema brata i pobratim, samo interes. E sad to što smo mi naivni je naš problem. A sa sedam miliona ne možeš ni biti značajan, slično je i Bugarima, Hrvatima..zato su i rasturili Jugoslaviju, dugoročno svi luzeri. To je činjenica, bez obzira što ja nisam nikakav jugonostalg.

nele

pre 7 godina

pa ovo se zna jos malo tri decenije a sada je nekome interes da se pokrene prica
bilo kako bilo ali istina je da su im pomagali za pare
znaci sve za pare
pa neka se zapitamo

bane

pre 7 godina

E moja Srbijo ti ni danas a neces ni uskoro dobiti ove mocne rakete a Hrvati su dobili od brace Rusa jos davne 94.nama nisu dali ni tada a pogotovo 99.kada nas je nato napao pa nece ni sada a kao to su nasa braca ne to su za Vucica bratija.

Лајави

pre 7 godina

Неко доле каже да је Украјина испоручила С-300, то наравно није тачно, Русија је испоручила С-300 и то из огромне руске војне базе Севастопољ у Украјини. Друго, Украјицни и Белоруси ниједан тај систем без сагласности Москве ни тад, ни сад не смеју да продају.
O томе како су нас Руси и Белоруси од 1996. до бомбародвања завлачили за тај систем, најбоље говори јавно сведочење Живорада Јовановића Министра иностраних послова.

crveni.barun

pre 7 godina

Dragi Rusi, zaboli Vas gdje su rakete. Zubak Vam ih je platio, a to što je država zavrnula Zubaka to je njegov problem,a ne Vaš. Ako su Vaše rakete prodane pod strogom ekskluzivom da smiju letjeti samo na srpske avione, onda tako lijepo recite.

G

pre 7 godina

Ne mogu da sakrijem gorčinu i razočarenje u sebi saznavši da su Rusi Hrvatima prodali S-300 94" a nisu nama 98"
Braćo Srbi, nemamo mi prijatelje u ovom svetu, sve je viši interes velikih sila.
Vreme je da počnemo da gledamo svoj interes i da radimo svim silama za našu stvar!

Neko iz Berlina...

pre 7 godina

Nikad nisam bio ni za istok ni za zapad, nego samo za to gdje je nama bolje. Gospodo to je bilo prije vise od 25 godina...to je tada bila naucna fantastika. To je kao da nam Ameri sad daju F35, pa makar nije operativan. I jos nesto. Ovo se uradilo u dogovoru sa zapadom. Ne vjerujem da se Hrvati nisu obratili zapadu za pomoc, a oni da a bi ostali neutralni predlozili da im Rusi daju.... Braca nema sto.

Stanislav

pre 7 godina

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.
(dali, 14. april 2017 14:05)

Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.

filip

pre 7 godina

haha nama dali maketu a hrvatima pravi s-300, hladni samar budjenja, da li smo napokon shvatili da nema prijateljstva i bratstva vec samo interes.

josmoski

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fidel, 14. april 2017 15:30) # Link komentara

A oni sto imaju vise od 30 godina i znaju da citaju treba da obrate paznju na recenicu: S-300 je samo mali deo naoruzanja od velikog spiska koji je bio isporucan hrvatsku :)

Callimero

pre 7 godina

Citam komentare, svi su sokirani. Te braca rusi ovo, te braca rusi ono. Alo srbendo, tako smo imali i bracu hrvate, pa bracu bosance ali najvece brace crnogorce, koji su pobegli iz zajednice SCG i koji su PRIZNALI Kosovo pa cak otvorili ambasadu! Tako da ova vest mi zaista neverovatno zvuci, ali me ne iznenadjuje. Svi domaci mediji pa i B92 naglasavaju da RUSKI ambasador trazi info o s300, znaci nikakvi s200 a jos manje Ukrajinci ili Cesi, rusofili malo ukocite. Sumnjam da nam 30 tenkova i isto toliko oklopnjaka dolazi na poklon, a mig29 hmm vec su probijeni zvanicni rokovi isporuke, a ceka se potpis Putina iako je SAM vec odlucio da ih POKLONI Srbiji! [ko je ovde lud???]

Sabre

pre 7 godina

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.
(Milan1989, 14. april 2017 14:23)

Sta lupetas ti batice? Srbija je optuzena od strane BiH za genocid, ali to nije proslo, tako da ne vidim odakle ta prica o genocidnom narodu koje obicno Rusofili ovde i furaju, da bi potkrepili zasto mrzimo Zapad? Pritom - jedini u istoriji - sta cemo sa Nemcima, npr? Ako oni za dokazani genocid na takvoj skali protiv Jevreja nisu kolektivno proglaseni genocidnim narodom, ne brini necemo biti ni mi - i nismo.

Amerikanac

pre 7 godina

Meni je smesno sto rusofili pokusavaju da nadju opravdanje, ali je situacija takva da im je najbolji odgovor "rusi im pozajmili za paradu".

Branko

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja.(Gile)

Lose glume i u miru....u stvari zakuhavaju glumeci prijatelje a u ratu koji su dobrim delom zakuhali rade u svom interesu do okretanja ledja. Ko to nije shvatio ima problem...

Vanja

pre 7 godina

@Nikola 14, april 2017. 15:33

Ako je istina to sto tvrdis,da je Hrvatska nabavila rusko oruzje preko nekih svercera,zasto onda danas RUSKI AMBASADOR zahteva da Hrvati to plate...?!?

Aleksandar

pre 7 godina

Idioti koji vode politiku u Srbiji zadnjih 30 godina su naneli vise zla naciji i drzavi nego sve americke bombe i ruska 'bratska ljubav' koja je uvek isla uz perverzne interese jos vecih idiota u bratskoj nam slovenskoj zemlji. Muka mi je od ideala i postovanja prema 'braci' kao i gluposti i beznadja kojim je nas narod zatrpan. Resenje nije ni blizu ...

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.++
(Stanislav, 14. april 2017 14:28)

Još jednom ne govoriš istinu! Svo oružje su nabavili na crnom tržištu uključujući i avione koje pominješ, pa i taj S300. Vrlo malo tog oružja potiće od JNA, a S300 sigurno ne!

lemy L.

pre 7 godina

nisu ratovi sto su bili. Granice se jasno znaju,osvajanja vise nema,samo cist interes nekolicine velikih igraca koji su u tom trenutku umesani u tu pricu,sto se bilo kog rata tice u novije doba. Manite me vise sa bracom i patriotizmom.....

fidel

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!

Stefan

pre 7 godina

(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Bolje pitanje Dejane, a sta smo mi njima nekada dali osim sto smo im zabijali noz u ledja u vreme Tita. I seti se ko je prvi usao u rat kada su nas napali Austrougari, kao i to ko zastupa nase interese u UN, ko je sprecio to da budemo proglaseni jedinim genocidnim narodom u istoriji.

nesvrstan

pre 7 godina

Neko je ovde pomenuo kako je carska rusija nama pomogla a eto mi nezahvalni smo nebrojeno puta prevarili ruse.Mogu samo da kazem da za ono sto su uradili karadjordju nikad im se ne mozemo dovoljno oduziti.To nikako ne znaci da volim jenkije,svabe ili ne daj boze domace politicare,vec samo razmisljam svojom glavom

Milan1989

pre 7 godina

Milan1989
Šta su nama dali?
A, da! Dali su Vučiću, onu igračkicu S300!
(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.

Nikola

pre 7 godina

Kakva dezinformacija i bezočno plasirana laž!
Prvo, nije S-300 nego S-200;
Drugo, ne radi se o legalnom uvozu nego o švercu oružjem pošto je u Hrvatskoj u to vreme vladao embargo;
Treće, oružje nije uvezeno iz Rusije, nego iz Ukrajine, tako da nijedan od zlonamernih komentara na račun Rusije nije na mestu;
Četvrto, oružje nije prodato u celosti, nego samo jedan njegov deo, tako da pomenuti protivvazdušni sistem nikad nije u potpunosti osposobljen

Milojko

pre 7 godina

Pa valjda se zna jos od starih Latina da se ratovi vode zbog plena i para, sta god da su huskaci sa svih strana pricali. I onda se cudimo Rusiji. Nisu jedini.

Име

pre 7 godina

Одавно познато. Изложбени модели. Да не кажем макете, јер се осим за показивање нису могли употребити ни за шта друго.

Traper

pre 7 godina

Krajinu je bilo moguce branit pesadijskim oruzjem, bez topova i aviona,al Srbija mislila da njih nece bombardovat pa sta ih briga za Krajinu,zapad kad je vidio da su neozbiljni oni su njih dohvatli bombom.

megatronman

pre 7 godina

U principu je Nikola u pravu. Ali mislim da je bio nepotpun S-300 no to i ne igra ulogu jer nije bio operativan pa svejedno koji je. Zanimljivo da veliki domoljub Zubak koji je omogućio ovu trgovinu, traži ogromne novce u ime kamata. Spominje se svota od čak 2 milijarde $. Naravno da ih neće nikad dobiti no on u kompenzaciju traži objekte na Jadranu. Mislim da se tu radi o kolosalnoj svinjariji jer svaka normalna država bi dotičnog trgovca oružjem ušutkala. Ovako ili onako.

Vlajko21

pre 7 godina

Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.

Zg

pre 7 godina

Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.
(stina, 14. april 2017 16:39)

Nije bilo potrebe da im se sustav isporuči na proučavanje, jer je S-300 naslijedila Slovačka još iz Čehoslovačke, a Grci su ga nabavili 1998. od Cipra.

Tko god je htio proučiti sustav, to je napravio prije rata na Balkanu, i to na kompletiranom sustavu, a ne dijelovima.

neutralan

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!

max

pre 7 godina

"Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete"

Pozdravili te Mira i Marko Milosevic, tvoji heroji. Ti si koliko vidim uzivao u 90-tim. A meni je puno srce sto su ovde rusofili na aparatima, i sto ce mnogi konacno progledati i shvatiti kakva su zapravo nasa "braca", i da mi nikakvu bracu nemamo, niti smo ikada imali. Ostatak tvog baljezganja i tragicnog pokusaja opravdanja rusa ne bih da komentarisem.

bosko

pre 7 godina

koliko znam Rusija nije imala u sastavu Ukrajinu 1995te, raspala se 1991ve, tako da rakete nisu stigle iz Rusije, vec iz Ukrajine.
I naravno bez NATO pritiska na Srbiju, ne bi bilo ni Oluje, Tudjman i NATO pravdaju zlocin i etnicko ciscenje nekakvim dogovorom.

crni

pre 7 godina

Kakva bezočna propaganda! Užas!
Za nas starije koji se sećamo i učestvovali smo u tom ratu, Hrvatska je oružje nabavljala preko Mađarske i istina je da je imala rusko oružje, ali to je bila ukrajinska veza i to ona ukrofašistička. Dobro je što su Rusi konačno završili sa istom pre par godina. Uglavnom su to bili delovi i municija za već postojeće sovjetske proizvodnje. Takođe imali su mnogo oružja NATO proizvodnje i ono je stizalo iz Mađarske, Italije i Austrije. Iz Ukrajine su im čak stizali i dobrovoljci, ali i iz Poljske i Litvanije, dok su nama stizali iz Rusije, ali iz Belorusije i Kazakstana. Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete. Mada vidim da su mnogi od vas i profi dezinformatori, tz trolovi. Što se tiče pada RSK to svako ko je bio tamo zna da su nama ovde još i tada pretili Ameri da će nas bombardovati ako vojno pomažemo RS i RSK. Mi smo zaćutali, ali nam je visilo nad glavom i ovo su zaustavili Rusi sa Primakovom na čelu. Ovo što se vidi na paradama je obična poluispravna i remontovana samohotka iz Ukr. bez raketa. Činjenica je da Hrvati zapravo nemaju S-300.

Mantis

pre 7 godina

Rusija pita HR: Dali smo S-300
pred Oluju, gde su rakete?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pošto se ih "dali", nemate
pravo više ispitivati :-)

Nik

pre 7 godina

Sistem S300 nikada od strane Rusa nije prodat Hrvatskoj. Posle raspada SSSR ostalo je nekoliko sistema u Ukrajni i Belorusiji. Sistemi koji su ostali u Ukrajini nisu bili operativni ali i nisu mogli biti prodati bez saglasnosti Rusije. Medjutim u Ukrajni a pogotovo u njihovoj vojsci je vladalo totalno rasulo lokalni oficiri su prodavali sta im je bilo volja. Tako su ako se secate i Makedonci naprasno dobili 6 M24 helikoptera sa svim posadama dokle se njihovi piloti neobuce. Slicne stvari su pocele da se desavaju i u Rusiji pored pijanog Jelcina sto je i jedan od razloga njegove hitne smene zajedno sa skoro kompletnim vojnim vrhom. Cela ta ujduma sa S300 je vec odavno znana i verovatno je uradila vodeca garnitura iz vrha za dobre pare ne da bi odbranili Hrvatsku jer sistem nije bio operativan i obuka iziskuje dosta vremena vec da bi se doturio zapadu. Rusi to sada ozvanicuju kao prodaju da bi bruka oko toga bila manja. Pa Jelcin je kompletnu kartoteku KGB prodao Amerima za 10 miliona dolara.

телетабис

pre 7 godina

Колико дуго памти просечан Србин? Ваљда и кокопка дуже памти од нас.

У то време Србија је требала да добије наоружање из Русије, помињао се и С 300, али није ништа добила због ембарга УН који су они поштовали. Једино се сећам да је дошао конвој хуманитарне помоћи који је лично предводио Сергеј Шојгу, тада министар за ванредне ситуације, и да су му два блиндирана камиона враћена у Русију без отварања.

Остало су глупости.

Vlajko21

pre 7 godina

Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.

Nikola

pre 7 godina

Kakva dezinformacija i bezočno plasirana laž!
Prvo, nije S-300 nego S-200;
Drugo, ne radi se o legalnom uvozu nego o švercu oružjem pošto je u Hrvatskoj u to vreme vladao embargo;
Treće, oružje nije uvezeno iz Rusije, nego iz Ukrajine, tako da nijedan od zlonamernih komentara na račun Rusije nije na mestu;
Četvrto, oružje nije prodato u celosti, nego samo jedan njegov deo, tako da pomenuti protivvazdušni sistem nikad nije u potpunosti osposobljen

Име

pre 7 godina

Одавно познато. Изложбени модели. Да не кажем макете, јер се осим за показивање нису могли употребити ни за шта друго.

neutralan

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!

fidel

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!

Milan1989

pre 7 godina

Milan1989
Šta su nama dali?
A, da! Dali su Vučiću, onu igračkicu S300!
(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.

Stefan

pre 7 godina

(Dejan, 14. april 2017 13:55)

Bolje pitanje Dejane, a sta smo mi njima nekada dali osim sto smo im zabijali noz u ledja u vreme Tita. I seti se ko je prvi usao u rat kada su nas napali Austrougari, kao i to ko zastupa nase interese u UN, ko je sprecio to da budemo proglaseni jedinim genocidnim narodom u istoriji.

bosko

pre 7 godina

koliko znam Rusija nije imala u sastavu Ukrajinu 1995te, raspala se 1991ve, tako da rakete nisu stigle iz Rusije, vec iz Ukrajine.
I naravno bez NATO pritiska na Srbiju, ne bi bilo ni Oluje, Tudjman i NATO pravdaju zlocin i etnicko ciscenje nekakvim dogovorom.

BOLJEVAC1

pre 7 godina

Ako je ovo istina mogu da Kazem samo *strasno i zalosno*.
Hahaha,Rusi naša braća,naši najiskreniji prijatelji.Ajmo rusofili sta imate da kažete,nemojte samo da ovo nije istina.Danas samo glume ljubav prema nama jer ih niko drugi neće,a sutra da se pomire sa zapadom lagano bi nam okrenuli ledja,kao i uvek.
MORE ODMAH SE PRIKLJUTI SANKCIJAMA -O D M A H!!!!!!!!!!

crni

pre 7 godina

Kakva bezočna propaganda! Užas!
Za nas starije koji se sećamo i učestvovali smo u tom ratu, Hrvatska je oružje nabavljala preko Mađarske i istina je da je imala rusko oružje, ali to je bila ukrajinska veza i to ona ukrofašistička. Dobro je što su Rusi konačno završili sa istom pre par godina. Uglavnom su to bili delovi i municija za već postojeće sovjetske proizvodnje. Takođe imali su mnogo oružja NATO proizvodnje i ono je stizalo iz Mađarske, Italije i Austrije. Iz Ukrajine su im čak stizali i dobrovoljci, ali i iz Poljske i Litvanije, dok su nama stizali iz Rusije, ali iz Belorusije i Kazakstana. Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete. Mada vidim da su mnogi od vas i profi dezinformatori, tz trolovi. Što se tiče pada RSK to svako ko je bio tamo zna da su nama ovde još i tada pretili Ameri da će nas bombardovati ako vojno pomažemo RS i RSK. Mi smo zaćutali, ali nam je visilo nad glavom i ovo su zaustavili Rusi sa Primakovom na čelu. Ovo što se vidi na paradama je obična poluispravna i remontovana samohotka iz Ukr. bez raketa. Činjenica je da Hrvati zapravo nemaju S-300.

Stanislav

pre 7 godina

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.
(dali, 14. april 2017 14:05)

Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.

rusofili gde ste sada

pre 7 godina

Rusi, naša braća, naoružavali hrvate i tako podržali najveći genocid u novijoj istoriji?
Izgleda da je u celoj prethodnoj rečenici termin "naša braća" suvišan i neprikladan.

Dr. Peel

pre 7 godina

Hhaahahhaha Rusofili. najvisu zgradu u gradu i skacite.

Rusija poslala Hrvatskoj S300 uoci Oluje da se spreci Srpska avijacija
Hahahhahaa ... Srpski mozgovi

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ovo nije tacno, jedan deo S-300 je stigao u Jugoslaviju pre raspada drzave, na pocetku rata zavrsio je u Hrvatskoj i sluzio samo za vojnu paradu jer nikada nije ni bio operativan.''
(Vlajko21, 14. april 2017 13:45)

Zapravo ne govoriš istinu! Nikad S300 nije stigao u Jugoslaviju. Da i jeste sada bi bio u posjedu Srbije kao i sve ostalo što je završilo iz arsenala JNA.

mare

pre 7 godina

Pa to se odavno zna. Tuđman je na paradi prikazao taj sistem. Ali taj S300 nije nikada bio kompletan i Hrvati nikada nisu imali rakete za njega, tako da nije bio funkcionalan. Što se tiče njegovog "psihološkog uticaja na SRJ", ne brinite se, nije kriv bio taj S300 što su Srbi u Krajini ostavljeni da se isele. To je bio dogovor između domaćih glavešina.

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam odakle čuđenje, pa Rusija je priznala nezavisnu Hrvatsku mnogo pre SAD. Zapravo, SAD su pokušavale da urazume balkanske volvođe jer im u tom trenutku nije odgovarao konflikt u sred Evrope pa su se njima mlatile daleko duže nego što bi inače, al' džaba, naleteli na tvrdo i još Rusi potpirivali s druge strane (opet, iz njihovih interesa) i eto...

To što su Rusi uspeli da okrenu sentiment u Srbiji i da još i ubede Srbe da su im SAD razorile državu je možda najveći propagadni uspeh Rusije u proteklih pola veka. Svaka im čast na tome...

henry_lee

pre 7 godina

@Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Ha, ha, baš su prevarili Hrvate. Iz toga se jasno vidi da su Rusi oduvek bili na našoj strani.

Grof ll od Čukaričkog

pre 7 godina

Taj sistem nije bio operativan, Rusi su im dali samo jedan deo koji je sluzio jedino za vojne parade.
(Milan1989g, 14. april 2017 13:36)

Aha, a što nama nisu dali taj sistem koji nije operativan? Isto tako za dzabe. Što?

zadnja pošta Skender Vakuf

pre 7 godina

E moje Srbende i moji Kroasani kako vas braća rusi zaj...vaju-jednima prodaju Migove a drugima S300 da ih brane od Migova! I sve to dok ste u ratu!
To će vam raditi dok je sveta i veka,a Čeda i Ujka nek se biju.

Nik

pre 7 godina

Sistem S300 nikada od strane Rusa nije prodat Hrvatskoj. Posle raspada SSSR ostalo je nekoliko sistema u Ukrajni i Belorusiji. Sistemi koji su ostali u Ukrajini nisu bili operativni ali i nisu mogli biti prodati bez saglasnosti Rusije. Medjutim u Ukrajni a pogotovo u njihovoj vojsci je vladalo totalno rasulo lokalni oficiri su prodavali sta im je bilo volja. Tako su ako se secate i Makedonci naprasno dobili 6 M24 helikoptera sa svim posadama dokle se njihovi piloti neobuce. Slicne stvari su pocele da se desavaju i u Rusiji pored pijanog Jelcina sto je i jedan od razloga njegove hitne smene zajedno sa skoro kompletnim vojnim vrhom. Cela ta ujduma sa S300 je vec odavno znana i verovatno je uradila vodeca garnitura iz vrha za dobre pare ne da bi odbranili Hrvatsku jer sistem nije bio operativan i obuka iziskuje dosta vremena vec da bi se doturio zapadu. Rusi to sada ozvanicuju kao prodaju da bi bruka oko toga bila manja. Pa Jelcin je kompletnu kartoteku KGB prodao Amerima za 10 miliona dolara.

Sabre

pre 7 godina

Zapravo dali su ti to da tvoje dete sutra neko ne naziva da pripadnikom genocidnog naroda (jedinog u istoriji covecanstva), ali verovatno je to malo jer nije materijalno, bitnija je ova neoperativna skupina gvozdja? I nisu ti dali bombe koje padaju na glave nase dece. Ali i ako hoces o oruzju, zapravo sve sto mi danas imamo u arsenalu nam je od Rusa, kao i avioni koji uskoro stizu, kakvi takvi.
(Milan1989, 14. april 2017 14:23)

Sta lupetas ti batice? Srbija je optuzena od strane BiH za genocid, ali to nije proslo, tako da ne vidim odakle ta prica o genocidnom narodu koje obicno Rusofili ovde i furaju, da bi potkrepili zasto mrzimo Zapad? Pritom - jedini u istoriji - sta cemo sa Nemcima, npr? Ako oni za dokazani genocid na takvoj skali protiv Jevreja nisu kolektivno proglaseni genocidnim narodom, ne brini necemo biti ni mi - i nismo.

netko

pre 7 godina

braca rusi...
kad je hrvatska bila u belaju dali na crno s300
kad je srbija bila u belaju dali su par diplomatskih protesta.

pa vi vidite kome su braca.
pustimo istorijske price od + sto godina unazad, gledajmo cinjenice i to sta je sada.

dali

pre 7 godina

@''Zapravo ti ne govoris istinu, a odakle Hrvatskoj svo naoruzanja koje ima, po tvojoj logici svi njihovi avioni bi trebalo da budu u Srbiji.++
(Stanislav, 14. april 2017 14:28)

Još jednom ne govoriš istinu! Svo oružje su nabavili na crnom tržištu uključujući i avione koje pominješ, pa i taj S300. Vrlo malo tog oružja potiće od JNA, a S300 sigurno ne!

LALE

pre 7 godina

Evo kako se naš najveći prijatelj, bratska pravoslavna Rusija, ponašala tokom ratova 1990. Prodavala je i poklanjala oružje Tuđmanu. Interesantno ...

Gile

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja. Nisam znao za ovaj podatak o S300 i mogu samo reci da sam razočaran, ako je to istina onda je i dokaz da ce nam kad tad okrenuti ledja i po pitanju Kosova i Metohije. Nikad vise braća, bar sto se mene tiče.

Coa

pre 7 godina

Vojislave Šešelju, Boško Obradoviću, Aleksandre Popoviću... čitate li ovo?

Kada će više ponosni Srbenda da shvati da u politici ne postoji nikakvo bratstvo i ljubav, već samo sopstveni interesi?

Traper

pre 7 godina

Krajinu je bilo moguce branit pesadijskim oruzjem, bez topova i aviona,al Srbija mislila da njih nece bombardovat pa sta ih briga za Krajinu,zapad kad je vidio da su neozbiljni oni su njih dohvatli bombom.

Nikolai Valujev

pre 7 godina

Ovu pricu iznese ambasador Ruske Federacije, a nasi rusofili znaju bolje cak i od njega. Isto kao kada premijer Rusije Medvedev prizna da je kriza i da je tesko nasi rusofili zaju bolje i od njega, da ih sankcije jacaju. Znam da istina zna da boli, ali ovo vec prelazi u tesku bolest.

pausalstvujusci

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Jeste, a onaj mig 21 sto se pre par nedelja srusio u Hrvatskoj je made in USA. Verovatno i delovi za njega dolaze odatle. Ma idi ...

realista

pre 7 godina

Rusofili se izgleda najzad sakrili u misju rupu i pokrili usima.
A kada im kazes gde su Rusi bili 1999 godine, a ne, to je bio pijanica Jeljcin bla,bla. Ej bre nisu nam pomogli ni prikriveno, tehnicki, bez direktnog ucesca (kao sto to inace rade Amerikanci sa svojim saveznicima), nego su nam poslali hor kozaka. Kazes im Putin je tada sef saveta bezbednosti RF, Jeljcin najblizi saradnik i drugi covek Rusije, licno izabran za naslednika, ne vredi. Kazes im da je 1+1=2, a ne 3, ne vredi. Posto Rusi znaju da ovde ima paljevina koji se pale na njih i jos umislili da smo "braca", zasto investirati novac rade sfere uticaja, kad moze i za dzabe.

Srđan

pre 7 godina

Ali najjače je ovo: "na popisu je i poznati raketni sistem S-300 PMU, koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči Oluje i koji je potom bio poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SRJ da ih odvrati od intervencije tokom Oluje"
Pa Milošević ne bi Srbima u Krajini pomogao ni da se hrvatska PVO bazirala na samostrelima i kremenjačama!

Kosmos-Štasmos

pre 7 godina

...ma nije moguće!?!?!...braća Rusi to nikad ne bi uradili...pa oni su naši zaštitnici...

...sarkazam na stranu...kako beše onaj stari vic...:)))...kada Rus brani Palestinca od Jevreja...Jevrej lupi šamar Palestincu a Rus drekne: 'aj čik lupi mu još jedan!?...Jevrej lupi još jedan. Rus ponovo: 'aj još jedan ako smeš...Jevrej lupi ponovo...i tako u nedogled...

...ne zna se ko je gori po Srbiju, kauboji ili baćuške...

Lela

pre 7 godina

Mi stariji se dobro secamo kako su zivele nase komsije u istocnom bloku, a kad je pao zid svi su pobegli od ruskih "prijatelja" glavom bez obzira. Pitam se samo cemu ova stara vest bas sada. Nista nije slucajno.

pesu5

pre 7 godina

Pazi sendvicari su se probudili i brane sto se ne moze odbraniti.
Te Ukrajinski, te S200, te sverc....nema to veze sa Rusijom...

Alo, je li vi citate, lepo Kaze , Ruski ambasador....RUSKI ... je trazio...to i to i rekao to i to...Kraj price za teoreticare zavere. Sram vas bilo, zar toliko mrzite svoju Srbiju.
Ne postoji sendvic za koji bih ja branio ovo sto su Rusi uradili.

Saša

pre 7 godina

Po nekoj mojoj logici, ako Rusija pita gde su rakete S300 - onda im to nisu ni prodali ni poklonili, nego pozajmili. Ako su im pozajmili a pitaju gde je onda je za očekivati da Hrvatska i dalje ima S300 ili ako nema da ga je prodala ili poklonila nekom trećem. Uglavnom, sve lepše od lepšeg, fino... Rusi se setili posle 20 godina da im fali S300 a baš je pozajmljen Hrvatskoj radi "oluje"? Ludo burazeru, ludo.

Neko iz Berlina...

pre 7 godina

Nikad nisam bio ni za istok ni za zapad, nego samo za to gdje je nama bolje. Gospodo to je bilo prije vise od 25 godina...to je tada bila naucna fantastika. To je kao da nam Ameri sad daju F35, pa makar nije operativan. I jos nesto. Ovo se uradilo u dogovoru sa zapadom. Ne vjerujem da se Hrvati nisu obratili zapadu za pomoc, a oni da a bi ostali neutralni predlozili da im Rusi daju.... Braca nema sto.

nesvrstan

pre 7 godina

Neko je ovde pomenuo kako je carska rusija nama pomogla a eto mi nezahvalni smo nebrojeno puta prevarili ruse.Mogu samo da kazem da za ono sto su uradili karadjordju nikad im se ne mozemo dovoljno oduziti.To nikako ne znaci da volim jenkije,svabe ili ne daj boze domace politicare,vec samo razmisljam svojom glavom

josmoski

pre 7 godina

Za sve one koje imaju manje od 30 god. i za ovo čuju prvi put: 1. Taj S 300 nije bio kompletan i operativan, tj. nije bio upotrebljiv i to su naše službe znale, 2. Stigao je iz Ukrajine, 3. Rusijom je tada upravljao Boris Jeljcin, tada je ta država pogubila pola svog naoružanja, zemljom, vojskom je vladao haos i rasulo i pravo je čudo da nisu pogubili i nuklearke! Svi vi koji se samozadovoljavate ovom "vešću", treba da znate da danas Rusijom vlada Putin i da to nikako nije ista zemlja kao tada! A sve i da su radili protiv nas, nisu nas bombardovali, ubijali i otimali teritorije, kao USA i njeni poltroni!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fidel, 14. april 2017 15:30) # Link komentara

A oni sto imaju vise od 30 godina i znaju da citaju treba da obrate paznju na recenicu: S-300 je samo mali deo naoruzanja od velikog spiska koji je bio isporucan hrvatsku :)

Lacerta

pre 7 godina

Hrvatska nema ama bas ni jedno oruzje ruske proizvodnje sem nesto sovjetskih oruzja iz bivse jugoslavije. a sto se tice S 300 to je prica koja se pojavljuje u novinama svakih sedam osam god i nisu nabavili s 300 od rusije nego nekakav rashodovan i neupotrebljiv im je prodao neki ceski trgovac koliko se secam!
(neutralan, 14. april 2017 15:36)

Hahahahaha, a RUSKI ambasador danas i dalje traži pare od Hrvata za taj S300? Ej, RUSKI, a ne ČEŠKI!

U redu je da si rusofil i da zato uvek i svuda braniš Ruse, ali nemoj da zbog toga isključuješ mozak jer ispadaš smešan!

Tom

pre 7 godina

Ljudi dragi ja ne razumem sta se cudite?ovo se zna 25 godina.Ukrajinci su uz dozvolu Rusije prodali hrvatima ogromne količine naoružanja,40 migova 21,rakete za njih,protupešadisko ,protuoklopno naoružanje plus 9 helikoptera mi 24 koji su i danas na plesu.poslali instruktore da ih obuče.Ponudili hrvatima eskadrilu mig29 za puno manje para nego nama.I kako izgleda propade nam još jedan mit......

Stare boljke

pre 7 godina

Odavno smo znali da svako gleda svoj interes. Ali ovo je zaista iznenadjenje za neupucene. Ali jos jedan dokaz da nema prijateljstva u politici, zato Srbijo pamet u glavu!

b(ot)92

pre 7 godina

Milan1989g...Rusi im dali samo za vojnu paradu?!?!U sred rata Hrvati dobili naoruzanje od Rusa za "vojnu paradu"???pred Oluju?Hteli da prave vojnu paradu dok je rat jos trajao?Druze,mi od Rusa nikad nista nismo dobili,navedi mi jednu jedinu zemlju na svetu koja voli Rusiju i koja je dobila nesto od saveza sa Rusima?ja cu tebi da nabrojim 20 zemalja koje su dobile igromnu pomoc od Amerike,za pocetak nezavisno Kosovo sve duguje Americi,da ne pominjem dalje po Evropi,ko god je sa njima u savezu bio odlicno je prosao.Rusi davali oruzje Hrvatima u sred rata sa nama.Tacka!

nele

pre 7 godina

pa ovo se zna jos malo tri decenije a sada je nekome interes da se pokrene prica
bilo kako bilo ali istina je da su im pomagali za pare
znaci sve za pare
pa neka se zapitamo

Galeb

pre 7 godina

U medjudržavnim odnosima nema brata i pobratim, samo interes. E sad to što smo mi naivni je naš problem. A sa sedam miliona ne možeš ni biti značajan, slično je i Bugarima, Hrvatima..zato su i rasturili Jugoslaviju, dugoročno svi luzeri. To je činjenica, bez obzira što ja nisam nikakav jugonostalg.

ivang.ng

pre 7 godina

Danas su najveci rusofobi stanovnici drzava, nekadasnjih clanica varsavskog pakta. Pitam se zasto? Pitam vas sve ovde zasto upravo oni, kojima smo se smejali kako zive, danas zive bolje od nas?
Srpski rusofili imaju objasnjenje za ovaj s-300, s-200 ili sta je vec, ali recite mi zasto danas Cesi, Poljaci, Madjari itd zive bolje od nas i zasto nasi ljudi trce u slovacku da rade?

bane

pre 7 godina

E moja Srbijo ti ni danas a neces ni uskoro dobiti ove mocne rakete a Hrvati su dobili od brace Rusa jos davne 94.nama nisu dali ni tada a pogotovo 99.kada nas je nato napao pa nece ni sada a kao to su nasa braca ne to su za Vucica bratija.

Amerikanac

pre 7 godina

Meni je smesno sto rusofili pokusavaju da nadju opravdanje, ali je situacija takva da im je najbolji odgovor "rusi im pozajmili za paradu".

megatronman

pre 7 godina

U principu je Nikola u pravu. Ali mislim da je bio nepotpun S-300 no to i ne igra ulogu jer nije bio operativan pa svejedno koji je. Zanimljivo da veliki domoljub Zubak koji je omogućio ovu trgovinu, traži ogromne novce u ime kamata. Spominje se svota od čak 2 milijarde $. Naravno da ih neće nikad dobiti no on u kompenzaciju traži objekte na Jadranu. Mislim da se tu radi o kolosalnoj svinjariji jer svaka normalna država bi dotičnog trgovca oružjem ušutkala. Ovako ili onako.

DAVOR

pre 7 godina

S300 su prodali ili pozajmili Hrvatima da ruse srpske MIG_ove. A onda bi Srbi i Hrvati stali u red u Moskvi, Srbi da kupe nove avione, a Hrvati da dopune sistem raketama. Maestralno !!!!!

crveni.barun

pre 7 godina

Dragi Rusi, zaboli Vas gdje su rakete. Zubak Vam ih je platio, a to što je država zavrnula Zubaka to je njegov problem,a ne Vaš. Ako su Vaše rakete prodane pod strogom ekskluzivom da smiju letjeti samo na srpske avione, onda tako lijepo recite.

G

pre 7 godina

Ne mogu da sakrijem gorčinu i razočarenje u sebi saznavši da su Rusi Hrvatima prodali S-300 94" a nisu nama 98"
Braćo Srbi, nemamo mi prijatelje u ovom svetu, sve je viši interes velikih sila.
Vreme je da počnemo da gledamo svoj interes i da radimo svim silama za našu stvar!

Callimero

pre 7 godina

Citam komentare, svi su sokirani. Te braca rusi ovo, te braca rusi ono. Alo srbendo, tako smo imali i bracu hrvate, pa bracu bosance ali najvece brace crnogorce, koji su pobegli iz zajednice SCG i koji su PRIZNALI Kosovo pa cak otvorili ambasadu! Tako da ova vest mi zaista neverovatno zvuci, ali me ne iznenadjuje. Svi domaci mediji pa i B92 naglasavaju da RUSKI ambasador trazi info o s300, znaci nikakvi s200 a jos manje Ukrajinci ili Cesi, rusofili malo ukocite. Sumnjam da nam 30 tenkova i isto toliko oklopnjaka dolazi na poklon, a mig29 hmm vec su probijeni zvanicni rokovi isporuke, a ceka se potpis Putina iako je SAM vec odlucio da ih POKLONI Srbiji! [ko je ovde lud???]

stina

pre 7 godina

Rusija je uz Argentinu i Španjolsku dala Hrvatskoj najviše oružja, od pješačkog nauružanja pa do migova, helihoptera i S-300 sustava. Pa cijela tadašnja vrhuška u HR - Nikica Valentić, Franjo Gregurić, Stjepan Mesić, Zlatko Mateša, Slavko Linić itd, itd, su ruski igrači. Sve redom premijeri ratnih vlada.

S300 je kupljen u cjelosti, isporučeno je sve osim pratećih vozila s radarima za navođenje. Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.

lemy L.

pre 7 godina

nisu ratovi sto su bili. Granice se jasno znaju,osvajanja vise nema,samo cist interes nekolicine velikih igraca koji su u tom trenutku umesani u tu pricu,sto se bilo kog rata tice u novije doba. Manite me vise sa bracom i patriotizmom.....

Лајави

pre 7 godina

Неко доле каже да је Украјина испоручила С-300, то наравно није тачно, Русија је испоручила С-300 и то из огромне руске војне базе Севастопољ у Украјини. Друго, Украјицни и Белоруси ниједан тај систем без сагласности Москве ни тад, ни сад не смеју да продају.
O томе како су нас Руси и Белоруси од 1996. до бомбародвања завлачили за тај систем, најбоље говори јавно сведочење Живорада Јовановића Министра иностраних послова.

filip

pre 7 godina

haha nama dali maketu a hrvatima pravi s-300, hladni samar budjenja, da li smo napokon shvatili da nema prijateljstva i bratstva vec samo interes.

Branko

pre 7 godina

U miru nam glume braću i prijatelje, u ratu nam okreću ledja.(Gile)

Lose glume i u miru....u stvari zakuhavaju glumeci prijatelje a u ratu koji su dobrim delom zakuhali rade u svom interesu do okretanja ledja. Ko to nije shvatio ima problem...

max

pre 7 godina

"Mi smo i tada sa Rusijom imali vrlo specijalne veze, ne samo kulturne, već i bezbednosne i baš zahvaljujući njima mi smo imali minimalne gubitke tokom agresije, jer su nam oni bili logistika. Uostalom, gde su kasnije i otišli oni iz vrhovne garniture, a odakle su došli sada ovi izdajni.ci i izrodi. Razmislite malo. Ali pošto vidim da ovde dosta vas ne zna šta je bilo ni pre dve godine, a mnogi su i premladi i balavi, onda verujte u šta hoćete"

Pozdravili te Mira i Marko Milosevic, tvoji heroji. Ti si koliko vidim uzivao u 90-tim. A meni je puno srce sto su ovde rusofili na aparatima, i sto ce mnogi konacno progledati i shvatiti kakva su zapravo nasa "braca", i da mi nikakvu bracu nemamo, niti smo ikada imali. Ostatak tvog baljezganja i tragicnog pokusaja opravdanja rusa ne bih da komentarisem.

Aleksandar

pre 7 godina

Idioti koji vode politiku u Srbiji zadnjih 30 godina su naneli vise zla naciji i drzavi nego sve americke bombe i ruska 'bratska ljubav' koja je uvek isla uz perverzne interese jos vecih idiota u bratskoj nam slovenskoj zemlji. Muka mi je od ideala i postovanja prema 'braci' kao i gluposti i beznadja kojim je nas narod zatrpan. Resenje nije ni blizu ...

Zg

pre 7 godina

Dakle, rakete su bile tu, radari nisu, zapeli su negdje u transportu, ali je neposredno iza rata sustav kompletiran, a onda isporučen izraelu i amerikancima na proučavanje.
(stina, 14. april 2017 16:39)

Nije bilo potrebe da im se sustav isporuči na proučavanje, jer je S-300 naslijedila Slovačka još iz Čehoslovačke, a Grci su ga nabavili 1998. od Cipra.

Tko god je htio proučiti sustav, to je napravio prije rata na Balkanu, i to na kompletiranom sustavu, a ne dijelovima.

Milojko

pre 7 godina

Pa valjda se zna jos od starih Latina da se ratovi vode zbog plena i para, sta god da su huskaci sa svih strana pricali. I onda se cudimo Rusiji. Nisu jedini.

Vanja

pre 7 godina

@Nikola 14, april 2017. 15:33

Ako je istina to sto tvrdis,da je Hrvatska nabavila rusko oruzje preko nekih svercera,zasto onda danas RUSKI AMBASADOR zahteva da Hrvati to plate...?!?

телетабис

pre 7 godina

Колико дуго памти просечан Србин? Ваљда и кокопка дуже памти од нас.

У то време Србија је требала да добије наоружање из Русије, помињао се и С 300, али није ништа добила због ембарга УН који су они поштовали. Једино се сећам да је дошао конвој хуманитарне помоћи који је лично предводио Сергеј Шојгу, тада министар за ванредне ситуације, и да су му два блиндирана камиона враћена у Русију без отварања.

Остало су глупости.

Mantis

pre 7 godina

Rusija pita HR: Dali smo S-300
pred Oluju, gde su rakete?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pošto se ih "dali", nemate
pravo više ispitivati :-)