Četvrtak, 23.02.2017.

17:48

Kostić: Mnogo nezaposlenih, nigde stručnjaka

Predsednik i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da, iako u Srbiji ima 5.000 nezaposlenih agronoma, nema stručnjaka iz te oblasti.

Izvor: Beta

Kostiæ: Mnogo nezaposlenih, nigde struènjaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Ksenija

pre 7 godina

I dalje u Srbiji vredi sistem preporuke za uposljavanje ali ne onaj kvAlifikovani i stručan već nepotizam i stranački. Nažalost, odnosi se kako na državni tako i na privatni sektor. Iskustva sam lične želje za promenom radnog mesta nakon 15 godina uoblicenog iskustva u struci ali gde god se pojavim na regularnom konkursu uvek me prevladava osoba sa iskustvom butikasice ili bez. A ja ne konkurisem za posao pripravnika već posao sa višegodišnjem iskustvom u struci. U čemu je dakle problem Kole?

Aldebaran

pre 7 godina

A ti sve što sada imaš stekao si stručnim radom i velikim uloženim znanjem? Da, kad bi se gađali tramvajima...

Šta si ti mislio, da stručnjaci negde čuče i samo čekaju spremni da uskoče kad god zatrebaju nekome kao ti?! Ne ide to tako. Ako se neko stvarno pročuo po svoj stručnosti i kvalitetu rezultata, toga je već zaposlio neko ko ceni njegovo znanje i plaća ga srazmerno tome, a ne šakom kikirikija kao ti i takvi kao ti!

Tako da ako hoćeš prave stručnjake, moraćeš da ih - mnogo i jako - motivišeš da napuste ono što trenutno imaju da bi prešli na bolje kod tebe.

Naravno, to košta. Mnogo! Stvar je u tome što platiti ljude se kosi s načinom na koji vi "srbSki bizmismeni" poslujete, a to je princip 3Z: zavrni, zakini, za***i!

Tako da stručnjaka ima koliko hoćeš, čak i u Srbiji, ali oni pravi radije beže iz Srbije nego da rade za takve kao ti!

Магистар технологије

pre 7 godina

Господине Костићу, пошто сте ви "стручњак" (добили шећеране за 3 евра) лепо узмите младе људе, па их обучите, а онда и платите, али не шаком кикирикија. Ако нисте знали, стручњаци (ови старији) су отишли преко гране јер су их "стручњаци" попут вас "преплатили". А одлазе и ови који за вас нису стручњаци (млади људи), па стручњаци постају у Немачкој, Аустрији, Норвешкој итд. Стручњак се не тражи, стручњак се ствара. Ја сањам!
Оглас за посао:
Тражимо:
-ВСС профил:прехрамбена технологија
- 5-10 година искуства у струци
- Знање бар 3 страна језика
- Да имате соптвено возило (за случај да вам се задужења прошире и на транспорт)
Нудимо:
-Рад у динамичном окружењу (читај 12-14 сати 6 дана у недељи)
-Стимулативна примања (читај 20 до 30 хиљада)
-Могућност напредовања (читај за једно 10 година, али јуче)

marko

pre 7 godina

Ево ја сам неки стручњак, и одмах ћу бесплатно да му уделим један савет за његов бизМис. По Форбсу он је најбогатији човек у Србији. Кад погледаш остале са те листе који су најбогатији у својим земљама, а да не говоримо о високо развијеним земљама, ниједан од тих људи не бави се у својој земљи пољопривредом, орањем, кукањем за још већим површинама и субвенцијама. Тако да овај бизМисмен не тражи стручњаке, него тражи од државе да му удели кинту и додели робове, којих ће бити све више и више пошто држава кроз министарство пољопривреде немилице јача овакве и њему сличне. Мој савет је прост, а то је да је посао са робовима пропао пре скоро два века. Тамо где се понегде и одржао те државе су пропале, а ако су опстале такви бизМисмени су морали да их напусте. Тако да овај бизМисмен може да бира, или ће ићи нормалним путем пословања који у себи садржи компоненте као друштвена огдоворност и корпоративна култура, или ће као до сада бити чисти експлоататор и човек без икакве визије. Дакле у свим земљама се најбогатији људи баве далеко технолошки и идејно напреднијим бизнисима од пољопривреде. Државе у развијеним земљама су то одавно и законски уредиле и по тим законима нема картелисања, монополисања, и заокруживања производње на нивоу да манипулишеш тржиштем, а све супротно од тога је омогућено овом.

Jovan

pre 7 godina

Pa usko specijalizovani sytrucnjaci kostaju i mora da se plate ili da se uzmu oni koji to nisu pa da se skoluju za profil koji ti treba. Sve u svemu za pare svega ima, al gazdama poput MK lakse je kukakti nego otvoriti novcanik.

aleksandars

pre 7 godina

Svi bi hteli da zaposle gotove stručnjake sa iskustvom. A kako da se stekne znanje i iskustvo ako nema posla? Uništene su velike firme koje su proizvodile taj kadar pa sada je tako kako je. Zaposli i plati i ove bez iskustva pa za koju godinu ćeš imati stručnjake ali ćeš morati i da ih platiš. Uostalom, uvek možeš da zaposliš i platiš te stručnjake iz Holandije.

ivan

pre 7 godina

Ako ces posteno i ti si strucnjak ko i Karic,u pravo vreme ste muljali i krali u kombinacijama sa politicarima a,konkretno ti od Djindjca pa do Vucica bio si svima sponzor,tako da ako trazis takvog strucnjaka kao sto si ti,realno takvog lopova jeste tesko naci.

Iroija

pre 7 godina

Pazi Kosticu na zapadu postoji komisija za utvrdjivanje porekla imovine i oni su najbolji strucnjaci. Lepo dodju i ako utvrde da si firmu napravio u roku od 10 godina sa milijardama lepo ti sve oduzmu i onda postanes najbolji strucnjak al na birou.

Vlada2

pre 7 godina

Ma da najbitnije su subvencije, botno ke da vas drugi finansira. Vidim ja to kod mene u selu, kupiš 50 lanaca, zaseješ, dobiješ subvencije, kupiš traktor od 100 000 eura. A onda odeš na Pančevački most i blokiraš put tražeći još voše subvencija.
Ja bi u ovoj zemlji zabranio subvencije. Subvencije služe da se pospeši neka grana privrede konkretno određeni proizvod a koji ne može sam da opstane na tržištu a istovremeno ima viši nacionalni značaj. A vi svi paori na Balkanu ste mešetari. Onog trenutka kad država prestane da daje subvencije provredi tog momenta će prodisati.

skylab

pre 7 godina

kao i u svim oblastima pravi stručnjaci su marginalizovani i svedeni na puku radnu snagu ''manualci'' od strane ''velikih menadžera'' koji rukovode nekim sektorom ili celom kompanijom kojima je jedini cilj i svrha boravka na poslu kako da nekog kazne ili omalovaže...Jadnici moraju to da urade zbog toga što sz kupili diplome i nemaju blage veze o čemu ti pričaši gde je srž probelma niti imaju volje i snage da rešavaju probleme što je i suština nekog menadžera (možda sam ja pobrkao definiciju reči manage).Šta reći tek za vlasnike kompanija kojima se sve promene svode na to...kol'ko će to da me košta i ako nema zarade od 100% onda to i nije neki posao....

krki

pre 7 godina

nije tacno da nema strucnjaka vec necete da ih platite. ako mogu za 40000 ili 50000 hilhada da vam rade i svoj i tudji posao. to znam iz sopstvenog iskustva. moje znanje sluzi samo meni koliko ga platis i koliko se pokazes kao covek toliko mogu i da radim. Nemozes ti mene malo da platis koliko ja malo mogu da radim.

krasto

pre 7 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nezadovoljstva prema jednom uspesnom nekontraverznom biznismenu..
Niko nece da kaze i prizna, da je ovaj,nadasve nadprosecno sposobni privrednik
spasio secerane Srbije.Spasio je i vinograde u Sremu od juzne pruge ..a pri tome uvek imao vremena da se druzi sa hendikepiranim osobama.
Svaka cast aboliranim biznismenima koji u ime pojedinaca iz vlasti prave kapital,ogradjuju jezera po Fruskoj gori i postaju sve mocniji i silniji.Nakon svih secarana,hektara oranica,preduzeca na red im je dosla briga o mladima.E, to je slika Srbije u kojoj se mozes zvati Mali ili veliki Terza,ali uvek ima neko da ti oprosti i da te abolira.Ili, ako pri tome zavolis Dedinje i vile,pa jos imas i sina sa bespravno izgradjenom kucom na reci ,treba sve to nahraniti...Leba i igara.Uzivajte Srbi u licnom proizvodu kad vam TITO nije valjao..

pera

pre 7 godina

banditskom privatizacijim prekinuli ste kontinuitet stvaranja strucnjaka, upadali u poljoprivredna gazdinstva rasprodali sve na kilo i sada ocekujete mlade ajnstajne za 30 000, nema, tj. ima u uredjenim drzavama, uvezite ih.

bukva

pre 7 godina

Ovaj jeste dijabola ali ima pravo za nesto. Danas je fakultetska diploma izgubila jacinu i smisao. Imam 23 godine i koje kakve budale znam koji nisu bili ni za osnovnu skolu a sada kao studiraju nesto i sto je najgore zavrsavaju, milion ih poznajem. Ja imam srednju medicinsku skolu radim za 60.000 u stranoj klinici jer pored diplome srednje skole (koja je danas 0) imam znanje, znam da radim i volim da ucim. Od 500 kandidata sam ja primljen bez veze ikakve. I ne kajem se sto nemam fakultet. Niti je zivot u Srbiji kraj. Jos godinu dana iskustva i palim bilo gde. Poenta price je da se ceni znanje a ne parce papira na kom pise diploma. Ali, who cares. :)

Restlovi

pre 7 godina

Ja da imam toliko para i da sam gazda ljudi bi moju sliku drzali pored ikone bre.
Danas prosecan čovek bez znanja u struci može na internetu naći sve informacije da bude uspešan a kamoli sa završenom školom koju je upisao iz ljubavi prema zanimanju.

Realista

pre 7 godina

Navikao covek da se milioner postaje preko noci, pa misli da i strucnjaci nastaju preko noci. Buduci da se biznis u Srbiji i dobrom delu okruzenja svodi na to kako ces nekog sto bolje da za..bes, nije ni cudo sto strucnjaka nema ovde.
A kad je vec toliko iskusan, mogao je i on sam da islifa dovoljan broj strucnjaka za sve ove godine, al' za to treba rad, a ne samo prazna prica.

VIT

pre 7 godina

Čovek koji je na velšeban način došao do tri šećerane za 9 eura, izvozio uveženi šećer kao srpski proizvod, pravovremeno promenio (a menjaće i dalje) političku opciji, značajno pomogao Dragičinoj fondaciji i slično, a počeo sa prodajom čipsa još za studentskih dana, odlučio je da komentariše tržište stručnjaka i da kao veliki biznismen (što i jeste) govori kako za njegove firme ne postoje stručnjaci nego samo diplome. Zaboravio čovek sve ovo što sam naveo, kako se ustvari počinje kod naših velikih stručnjaka. Poznato je kako se postaje stručnjak, ali on sigurno nije tako postao. Njegov komentar ne zaslužuje veću pažnju. Veću pažnju zaslužuje nebriga države da prekontroliše poslovanje ovakih giganata, počev od 9 eura, preko zloupotrebe reeksporta šećera, privatizacije, dokaptaliacije, ulazak stranih investitora u njegove firme i td. Posle ovoga bi voleo njegov komentar i o drugim stvarima.

natasa

pre 7 godina

nema strucnjaka, jer beze od robovlasnika kao sto si ti! pa nece valjda neko ko je zavrsio fakultet u roku, da ti drzi celu firmu za 1000 e...u toj holandiji o kojoj ti pricas pripravnik njegovog ranga ima 10000e

Insajder

pre 7 godina

Ovo [..Kostić: Mnogo nezaposlenih, nigde stručnjaka..] je surova istina - pravi strucnjaci lako nalaze posao i u nasim i u stranim firmama. Problem su, generalno, nedovoljno kvalifikovani ljudi ali i gomila "kadrova" raznih stranaka koji se jedino mogu "zaposliti" u drzavnim institucijama i javnim preduzecima. A zbog ovih poslednjih je ceo nas administrativni aparat (od opstine pa navise) i dalje preglomazan, prespor, neefikasan i preskup.

Stojko

pre 7 godina

U komentarima ima svasta ali mi je nekako najdrazi IT strucnjak koji nece da radi za 40000 i drugi IT strucnjak koji je konkurisao za posao placen 40000. E pa i ostali strucnjaci su nam u nivou tog eksperta koji bi bez problema pristao da radi za 350€.

Petar

pre 7 godina

Sve ovo prica polupismeni lopov! Kako moze neko postati strucnjak ako je nezaposlen? Kaze nije dovoljna samo diploma? Pa zaposli takvog pa cd vrlo brzo postati strucnjak. Ne znam da li ga je neko obavestio, ali Srbija u Cacku ima jedan od najboljih vocarskih instituta u Evropi.

iH

pre 7 godina

Kako mi drago ,ovog ce sve vise biti .Ne znam sta on misli neko kad zavrsi fakultet postaje strucjnak ,on je samo na fakultetu mogo da dobije dobru osnovu sto se tice znanja i da bude naucen da razmislja u skladu sa tim .Covek da bi bio strucnjak mora da radi da se bavi tom problematikom svaki dan na poslu .KO iole normalan hoce da radi za ovakve likove kad u vecini slucajeva daju plate od 40 hiljada .Totalno je besmisleno ovo sto rade .Inace taj Pkb je obnovljen za vreme Djilasa kao gradonacelnika ,a to sam i svojim ocima video ,a evo sad opet propada ,sta ti ljudi rade nije mi jasno .

Pogan

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000
(Pozdrav svima, 23. februar 2017 23:45)


Pazi ovo. Zaposlio se covek kao "IT strucnjak" na lepu rec. Uz duzno postovanje, tako svaka dalabu moze da dodje sa ulice i da kaze kako poseduje svo potrebno znanje za poziciju. Uostalom, kakva je to firma koja zaposljava it strucnjake bez tehnickog razgovora? Cirkus?

Dragan

pre 7 godina

Pa naravno da nema strucnjaka ali za tebe i takve kao ti..Naravno da nema strucnjaka koji ce kod tebe da radi za 30.000 dinara..Strucnjaci se u svetu placaju sa 30.000 eura..Ti i takvi kao ti misle samo na svoj dzep..Naravno da ne mozes da uspostavis saradnju sa 40 zemljoradnickih zadruga,Boze moj oni daju otkupnu cenu od 100 dinara bilo kog proizvoda a zivotinje kao ti ima daju max 20..I onda bato uzmes monopol,zatvoris 40 zadruga i korigujes cenu po volji,posle se pitamo sto nam je nizak standard pa zbog takvih kao sto je Kostic,Miskovic..

Gagi

pre 7 godina

Konkurisao sam u jednoj od vasih kompanija za poziciju komercijaliste i naravno nisam primljen i hteo bih licno da se zahvalim mozda nisam strucan po vasim kriterijumima ponudjena pocetna plata 25000 din. Sad radim jednoj malo ozbiljnijoj stranoj kompaniji za skoro 4x vecu cifru tako da eto vidite neko ipak ceni diplomu i jos sam imao bezbroj obuka konstantno se usavrsavam. A kod Vas ne bih presao ni za 2000€.Ja sam mozda imao i srece koliko je mladih ljudi koji nikada ne dobiju priliku kod takvih kao sto ste Vi ma mozda je i bolje. Jos jednom srdacno hvala.

Dragan

pre 7 godina

naizgled normalan intervju, a u stvari jako bezobrazan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mama mila, 24. februar 2017 00:09)

Vrlo bezobrazan. Rekao lenstinama da su lenstine. Tzv. strucnjacima da nemaju pojma nego samo kukaju preko komentara...

Smrda

pre 7 godina

Evo ja cu sebe da nazovem strucnjakom. Nisam agronom, ali sam tehnicke struke. Radio sam na izuzetnim projektima, daleko od Srbije. Strucnjak se postaje sa intenzivnim iskustvom, a ne zavrsenom skolom i titulama. Zbog toga u Srbiji nema strucnjaka, sem politicara, starleta, krimosa i ovakvih "BizMismena" koji kupuju secerane za 1 evro. Ako bi nekako i zamislio da se vratim u Srbiju, ko bi mi tu platio makar pola plate koju sada imam? Znaci, svi vi iz kluba privrednika (lesinara) zaposlite mlade, neka sticu iskustvo, bice strucnjaci. Medjutim, to vam ne odgovara, vi hocete strucnjake odmah i da ih platite neku sicu, nece da moze. Lakse vam je da podmicujete politicare, zaposljavate Megatrendovce, udarate ogromne marze i kukate.

Arhitekta

pre 7 godina

Strucnjak se postaje radom u struci. Diploma je pored stecenog teorijskog znanja na fakultetu 'karta' za ulaz u struku i radom u struci se dolazi do usavrsavanja i postaje strucnjak ili ekspert u nekoj oblasti. Sta mislite kako uspesne i velike firme u inostranstvu dolaze do strucnjaka? I da li ste svesni da su i ti iskusni strucnjaci nekad bili mladi, bez iskustva u struci i totalni pocetnici?! One zaposljavaju, pored starijih i iskusnijih strucnjaka koje jako dobro placaju, mlade kadrove koje obucavaju, salju na usavrsavanje, vremenom unapredjuju i u struci i novcano itd. Vi biste gospodine Kosticu (ako Vas uopste mogu nazvati 'gospodin') da Vam neko 'da' na tacni gotovog i mladog strucnjaka sa puno iskustva i da ga minimalno placate a iskoristite i iscedite maksimalno?! Sramota! Ovim intervjuom ste se narugali svima u Srbiji! Bahato i bezobrazno! Pozdrav iz inostranstva

Sudac

pre 7 godina

Da u ovoj drzavi postoje strucnjaci MK od miloste zvani 'Kole' bi verovatno pored njih bio vlasnik tezge na nekoj pijaci, ali, posto nije, bojim se da je u pravu.

Milo

pre 7 godina

Ima stručnjaka ali nisu plaćeni dovoljno ovde. Pa odlaze tamo gde im više ponude. Globalizacija je to gospodine Kostiću. Srpske gazda, ukoliko želite da poslovi budu obavljeni kvalitetno. Onda morate i da platite dobro svoje radnike. Ovako ako nastavite, poješće vas konkurencija jer ste bofl. Koliko je gospodin uložio u stručno usavršavanje svojih kadrova? Na zapadu postoji izreka: reci mi koliko si plaćen i ja ću ti reći u kakvoj firmi radiš. Sve su ovo ovde Miki maus kompanije, u koje niko nema poverenja. Ljudi posluju sa vama samo zato što ste monopol, ili vam je konkurencija jadna kao što ste i vi gospodine Kostiću.

Odium

pre 7 godina

Da je ovo imalo pravna država ovaj "stručnjak" bi okopavao tu istu zemlju u prugastom odelu koju hoće da smota za male pare,a država bi mu zaplenila njegovu "pošteno" zarađenu imovinu.

popaj

pre 7 godina

Nisam strucnjak za poljoprivredu, ali sam siguran da mogu naći barem 100-tinjak njih koji su strucnjaci u toj oblasti. Imas li ti para da nas i posteno platis?

the

pre 7 godina

Strucnjaka treba dobro platiti. U holandiji se dobar strucnjak placa 8-10000 eura, bar u mojoj struci - hemijski inzenjer. Naravno da bi se za isti novac momentalno vratio u srbiju jer volim tu zemlju bez obzira na sve sto sam u njoj doziveo.

Naja

pre 7 godina

Kako god da je zaradio pare, opet je iznenadjujuce da nakon godina iskustva moze da bude toliko neuk i bahat. Ovo sto je rekao je sramota za bilo koga ko ima pretenziju da rukovodi biznisom, a njega nije sramota da to bahato a ignorantski komentarise

Cvrle

pre 7 godina

Ha, ne mogu da verujem koja sam budala bio pa sam podrzavao njega i onog tipa da kupe ovo. Neka, bolje ovo prodati lepo Arapima ili Kinezima.

Cir cu dobit!!!

pre 7 godina

Uzmes decka ili devojku sa zavrsenim fakultetom pa ga zaposlis... pa ih pustis da rade uz nekog starijeg agronoma da nauce kako da teoriju sa fakulteta primene na praksu... pa kad se dobro osposobe i oslobode, e onda ih saljes godisnje na doskolovavanje i u druge zemlje da vide kako se tamo radi i kako da mi unapredimo proizvodnju. Pa im das dobru platu da im das volju i poticaj da se vise trude...omogucis im napredovanje... E tako se prave strucnjaci! A ti bi valjda da ti neko sa Harvarda dodje!!!! "Strucnjace"

Jovan

pre 7 godina

Gomila poluinformacija otrgnutih iz konteksta.
Prvo i prvo, Kostic NECE da plati ljude, a za 500-600 eur ocekuje akademike i poslovna cuda.
Takodje, neki menadzeri koji su u okviru grupe zaduzeni za sektor agrara nisu vrhunski strucnjaci, a za neke od njih bi se moglo reci i da ne znaju da rade svoj posao.
Takodje, upitno je i koliko sam Kostic uopste znao o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, obzirom da je bogatstvo vecim delom stekao cistom trgovinom merkantilnom robom i da sve gleda sturo i kroz excel tabele. Glavni "recept uspeha" mu je otpustanje barem 2/3 radnika u svakoj firmi koju preuzme.
Fabrika za zamrzavanje povrca u sklopu PiK-a Becej na primer, vec 2 godine je u njegovom vlasnistvu, a na trzistu su i dalje totalno nepoznati i nista novo nisu doneli u pogledu produktivnosti ili kvaliteta.
Hrvatska ne moze u smislu poljoprivredne proizvodnje biti Srbiji konkurent, a pogotovo ne u sferi proizvodnje voca i povrca, tako da je poredjenje prilicno neadekvatno.
I tako dalje...

Alavo, bahato, može se...

pre 7 godina

Znači, koliko sam uspeo da shvatim MK Kostića, on bi da mu država iškoluje agro-inženjere usko specijalizovane za jabučarstvo, a da ih on posle samo preuzme i plati što maje može. A osim toga bi da mu država da i 50% subvencije za njegovu privatnu poljoprivrednu proizvodnju, tako da, na primer, za par godina deca (ili supruga) mogu za rođendan da mu kupe kao poklon nešto na Trgu Republike, npr. Narodni muzej!?

Pozdrav svima

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000

petar cosic

pre 7 godina

posteno platite pa cete videti koliko ima strucnjaka. budite posten gazda i nece biti problema. ja sam radio na zapadu lepo radno vreme tamo je radnik cenjen.moj gazda je rekao ako moj radnik dobo zaradjuje on kupuje vise i tako funkcionise cela privreda. tako se zatvara citav krug u pravnoj drzavi.

Nole

pre 7 godina

Siemens ili BMW zaposljavaju strucnjake, ali i podmladjuju. Imaju svoje mlade kadrove, sveze skolovane, bruse ih, ulazu vreme i novac i iznad svega imaju strpljenja jer ce kroz par godina imati industrijske zveri ponikle u njihovom sistemu koji znaju sve do tancina.

Ali avaj. Navikao covek da preko noci stice sve. Strucnjak i ako moze za 30 000 dinara.

Lilitlilit

pre 7 godina

Muka mi je od ovakvih likova, zgrnuli su ogromna bogatsva za nekoliko godina, i sada nije dovoljna diploma. Sta je ova Srbija Bogu zgrešila?

Miloš

pre 7 godina

Hoće stručnjake koje će da plaćaju tek nešto više oko proseka. Stručnjaci žive na nekom drugom mestu, a takavom trendu se ne nazire kraj.
Obratite pažnju na oglase - svi nude "saradnju punu izazova", "rad u dinamičnom okruženju" a na razgovoru za posao su pare tabu tema! Još te gledaju popreko kada pitaš kolika je plata planirana za to mesto, jer eto i vi morate od nečega da živite. E pa gospodo, ja radim za pare, a svoje izazove dajte nekoj drugoj budali!

Tomy

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.
(Nole, 23. februar 2017 21:20)
Cenis da Holandiji fali mufljuza da za MALE pare kupuju preduzeca?!

Nole

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.

Goran

pre 7 godina

Svi koji vrede su pobegli preko. Nece valjda da rade kod tebe ili Miska za 30-40.000?! Evo Ferrero u Celarevu inzinjrima agronomije daje platu 40.000! Pa stan,komunalije i hranu ljudi ne mogu da plate s tom platom i jos da zive odvojeno od porodica.

dušan

pre 7 godina

samo me zanima idakle njemu komoetentnos da priča o stručnosti bitanga najbolje da plati agronome 200e mesečno a oni milione da mu donesu

Agroekonomija Poljoprivredni NS

pre 7 godina

Kosticu..zaposli agroekonomiste sa Poljoprivrednog fakulteta u NS..pa da vidis kako ide posao. Garantujem da ti momci i devojke kad zavrse mogu sve da rade... samo im daj sansu i plati ih normalno. Ni premalo ni previse...daj im motivaciju pa cea da vidis. Skoro sve moje kolege sa generacije razbijaju u firmama gde rade u struci..samo im treba par meseci da udju u posao. Garantujem da je to najbolje obrazovanje za agrobiznis..pogotovo u Vojvodini
Dokaz za to.je sve vise gimnazijalaca koji se upisuju bas kod nas na agroekonomiju

Lena

pre 7 godina

Pa gospodine Kostiću, pa svi mi znamo kako ste Vi postali ,, veliki strućnjak,, a stvarno i lićite na ćoveka koji je svoju imperiju za kratko vreme stekao ,, stućnom radu, narođito u poljoprivredi.Najbolje bi bilo da ćutite, ćutite jer nam je od takvih ,,stručnjaka ,,kao Vi prosto muka.

NikolaNS

pre 7 godina

Kompanije na zapadu organizuju ili placaju obuku za svoje zaposlene pa od diplomiranih dobijaju prave strucnjake. I da, ne placaju ih sakom kikirikija.

X

pre 7 godina

Pa ti onda " uvezi " te iz Holandije.

A da, nece oni da rade za saku pirinca.

Inace, strucnjak se vremenom, radom i iskustvom dobija.

Al' kome ja to objasnjavam.

Pozdrav i puno srece u daljem zivotu i radu. Kada ovo bude pravna drzava, trebace ti.

doktor

pre 7 godina

Samo kad si ti strucan. Gde si pare zaradio? To sto ti imas, to ne moze 20 generacija posteno da stvori. A sve ti je omogucila ova lopovska drzava

doubleN

pre 7 godina

najlakse je reci da nema, i nista ne preduzimati po tom pitanju. vi svi ocekujete da vam strucan kadar padne sa neba, da ima diplomu i 10 god iskustva, da mu date ( u najboljem mogucem slucaju ) hiljadu evra, i onda da bude vas rob, da iscedite zivot iz njega. pa vaazii, nisu ljudi bas toliko nenormalni .. ima i takvih naravno, nemastina je .. lepo uzmete mladog coveka iz vase struke,usmerite i obucite ga za oblast za koju vam treba,i svi mirni ..

Tanger

pre 7 godina

Gospodine Kostiću,

Da bi neko postao stručnjak, mora prvo da radi u toj istoj struci. Ovako se dešava da diplomce neće niko da zaposli a u isto vreme kukaju kako nema stručnjaka...Paradoks zar ne?

Samo da pitam

pre 7 godina

Fakultet ne pravi stručnjake, nego daje dobre (ili loše) osnove, uči razmišljanju... Stručnjak se postaje na poslu. A njega nema gospodine Kostiću, ili ga bedno plaćate. Uzgred, da li ste vi stručnjak?

Tanger

pre 7 godina

Gospodine Kostiću,

Da bi neko postao stručnjak, mora prvo da radi u toj istoj struci. Ovako se dešava da diplomce neće niko da zaposli a u isto vreme kukaju kako nema stručnjaka...Paradoks zar ne?

Samo da pitam

pre 7 godina

Fakultet ne pravi stručnjake, nego daje dobre (ili loše) osnove, uči razmišljanju... Stručnjak se postaje na poslu. A njega nema gospodine Kostiću, ili ga bedno plaćate. Uzgred, da li ste vi stručnjak?

doktor

pre 7 godina

Samo kad si ti strucan. Gde si pare zaradio? To sto ti imas, to ne moze 20 generacija posteno da stvori. A sve ti je omogucila ova lopovska drzava

NikolaNS

pre 7 godina

Kompanije na zapadu organizuju ili placaju obuku za svoje zaposlene pa od diplomiranih dobijaju prave strucnjake. I da, ne placaju ih sakom kikirikija.

doubleN

pre 7 godina

najlakse je reci da nema, i nista ne preduzimati po tom pitanju. vi svi ocekujete da vam strucan kadar padne sa neba, da ima diplomu i 10 god iskustva, da mu date ( u najboljem mogucem slucaju ) hiljadu evra, i onda da bude vas rob, da iscedite zivot iz njega. pa vaazii, nisu ljudi bas toliko nenormalni .. ima i takvih naravno, nemastina je .. lepo uzmete mladog coveka iz vase struke,usmerite i obucite ga za oblast za koju vam treba,i svi mirni ..

X

pre 7 godina

Pa ti onda " uvezi " te iz Holandije.

A da, nece oni da rade za saku pirinca.

Inace, strucnjak se vremenom, radom i iskustvom dobija.

Al' kome ja to objasnjavam.

Pozdrav i puno srece u daljem zivotu i radu. Kada ovo bude pravna drzava, trebace ti.

Lena

pre 7 godina

Pa gospodine Kostiću, pa svi mi znamo kako ste Vi postali ,, veliki strućnjak,, a stvarno i lićite na ćoveka koji je svoju imperiju za kratko vreme stekao ,, stućnom radu, narođito u poljoprivredi.Najbolje bi bilo da ćutite, ćutite jer nam je od takvih ,,stručnjaka ,,kao Vi prosto muka.

Cir cu dobit!!!

pre 7 godina

Uzmes decka ili devojku sa zavrsenim fakultetom pa ga zaposlis... pa ih pustis da rade uz nekog starijeg agronoma da nauce kako da teoriju sa fakulteta primene na praksu... pa kad se dobro osposobe i oslobode, e onda ih saljes godisnje na doskolovavanje i u druge zemlje da vide kako se tamo radi i kako da mi unapredimo proizvodnju. Pa im das dobru platu da im das volju i poticaj da se vise trude...omogucis im napredovanje... E tako se prave strucnjaci! A ti bi valjda da ti neko sa Harvarda dodje!!!! "Strucnjace"

Goran

pre 7 godina

Svi koji vrede su pobegli preko. Nece valjda da rade kod tebe ili Miska za 30-40.000?! Evo Ferrero u Celarevu inzinjrima agronomije daje platu 40.000! Pa stan,komunalije i hranu ljudi ne mogu da plate s tom platom i jos da zive odvojeno od porodica.

dušan

pre 7 godina

samo me zanima idakle njemu komoetentnos da priča o stručnosti bitanga najbolje da plati agronome 200e mesečno a oni milione da mu donesu

Alavo, bahato, može se...

pre 7 godina

Znači, koliko sam uspeo da shvatim MK Kostića, on bi da mu država iškoluje agro-inženjere usko specijalizovane za jabučarstvo, a da ih on posle samo preuzme i plati što maje može. A osim toga bi da mu država da i 50% subvencije za njegovu privatnu poljoprivrednu proizvodnju, tako da, na primer, za par godina deca (ili supruga) mogu za rođendan da mu kupe kao poklon nešto na Trgu Republike, npr. Narodni muzej!?

Agroekonomija Poljoprivredni NS

pre 7 godina

Kosticu..zaposli agroekonomiste sa Poljoprivrednog fakulteta u NS..pa da vidis kako ide posao. Garantujem da ti momci i devojke kad zavrse mogu sve da rade... samo im daj sansu i plati ih normalno. Ni premalo ni previse...daj im motivaciju pa cea da vidis. Skoro sve moje kolege sa generacije razbijaju u firmama gde rade u struci..samo im treba par meseci da udju u posao. Garantujem da je to najbolje obrazovanje za agrobiznis..pogotovo u Vojvodini
Dokaz za to.je sve vise gimnazijalaca koji se upisuju bas kod nas na agroekonomiju

Tomy

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.
(Nole, 23. februar 2017 21:20)
Cenis da Holandiji fali mufljuza da za MALE pare kupuju preduzeca?!

Nole

pre 7 godina

Siemens ili BMW zaposljavaju strucnjake, ali i podmladjuju. Imaju svoje mlade kadrove, sveze skolovane, bruse ih, ulazu vreme i novac i iznad svega imaju strpljenja jer ce kroz par godina imati industrijske zveri ponikle u njihovom sistemu koji znaju sve do tancina.

Ali avaj. Navikao covek da preko noci stice sve. Strucnjak i ako moze za 30 000 dinara.

Nole

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.

the

pre 7 godina

Strucnjaka treba dobro platiti. U holandiji se dobar strucnjak placa 8-10000 eura, bar u mojoj struci - hemijski inzenjer. Naravno da bi se za isti novac momentalno vratio u srbiju jer volim tu zemlju bez obzira na sve sto sam u njoj doziveo.

Lilitlilit

pre 7 godina

Muka mi je od ovakvih likova, zgrnuli su ogromna bogatsva za nekoliko godina, i sada nije dovoljna diploma. Sta je ova Srbija Bogu zgrešila?

Miloš

pre 7 godina

Hoće stručnjake koje će da plaćaju tek nešto više oko proseka. Stručnjaci žive na nekom drugom mestu, a takavom trendu se ne nazire kraj.
Obratite pažnju na oglase - svi nude "saradnju punu izazova", "rad u dinamičnom okruženju" a na razgovoru za posao su pare tabu tema! Još te gledaju popreko kada pitaš kolika je plata planirana za to mesto, jer eto i vi morate od nečega da živite. E pa gospodo, ja radim za pare, a svoje izazove dajte nekoj drugoj budali!

petar cosic

pre 7 godina

posteno platite pa cete videti koliko ima strucnjaka. budite posten gazda i nece biti problema. ja sam radio na zapadu lepo radno vreme tamo je radnik cenjen.moj gazda je rekao ako moj radnik dobo zaradjuje on kupuje vise i tako funkcionise cela privreda. tako se zatvara citav krug u pravnoj drzavi.

Pozdrav svima

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000

pera

pre 7 godina

banditskom privatizacijim prekinuli ste kontinuitet stvaranja strucnjaka, upadali u poljoprivredna gazdinstva rasprodali sve na kilo i sada ocekujete mlade ajnstajne za 30 000, nema, tj. ima u uredjenim drzavama, uvezite ih.

Gagi

pre 7 godina

Konkurisao sam u jednoj od vasih kompanija za poziciju komercijaliste i naravno nisam primljen i hteo bih licno da se zahvalim mozda nisam strucan po vasim kriterijumima ponudjena pocetna plata 25000 din. Sad radim jednoj malo ozbiljnijoj stranoj kompaniji za skoro 4x vecu cifru tako da eto vidite neko ipak ceni diplomu i jos sam imao bezbroj obuka konstantno se usavrsavam. A kod Vas ne bih presao ni za 2000€.Ja sam mozda imao i srece koliko je mladih ljudi koji nikada ne dobiju priliku kod takvih kao sto ste Vi ma mozda je i bolje. Jos jednom srdacno hvala.

VIT

pre 7 godina

Čovek koji je na velšeban način došao do tri šećerane za 9 eura, izvozio uveženi šećer kao srpski proizvod, pravovremeno promenio (a menjaće i dalje) političku opciji, značajno pomogao Dragičinoj fondaciji i slično, a počeo sa prodajom čipsa još za studentskih dana, odlučio je da komentariše tržište stručnjaka i da kao veliki biznismen (što i jeste) govori kako za njegove firme ne postoje stručnjaci nego samo diplome. Zaboravio čovek sve ovo što sam naveo, kako se ustvari počinje kod naših velikih stručnjaka. Poznato je kako se postaje stručnjak, ali on sigurno nije tako postao. Njegov komentar ne zaslužuje veću pažnju. Veću pažnju zaslužuje nebriga države da prekontroliše poslovanje ovakih giganata, počev od 9 eura, preko zloupotrebe reeksporta šećera, privatizacije, dokaptaliacije, ulazak stranih investitora u njegove firme i td. Posle ovoga bi voleo njegov komentar i o drugim stvarima.

natasa

pre 7 godina

nema strucnjaka, jer beze od robovlasnika kao sto si ti! pa nece valjda neko ko je zavrsio fakultet u roku, da ti drzi celu firmu za 1000 e...u toj holandiji o kojoj ti pricas pripravnik njegovog ranga ima 10000e

Smrda

pre 7 godina

Evo ja cu sebe da nazovem strucnjakom. Nisam agronom, ali sam tehnicke struke. Radio sam na izuzetnim projektima, daleko od Srbije. Strucnjak se postaje sa intenzivnim iskustvom, a ne zavrsenom skolom i titulama. Zbog toga u Srbiji nema strucnjaka, sem politicara, starleta, krimosa i ovakvih "BizMismena" koji kupuju secerane za 1 evro. Ako bi nekako i zamislio da se vratim u Srbiju, ko bi mi tu platio makar pola plate koju sada imam? Znaci, svi vi iz kluba privrednika (lesinara) zaposlite mlade, neka sticu iskustvo, bice strucnjaci. Medjutim, to vam ne odgovara, vi hocete strucnjake odmah i da ih platite neku sicu, nece da moze. Lakse vam je da podmicujete politicare, zaposljavate Megatrendovce, udarate ogromne marze i kukate.

Iroija

pre 7 godina

Pazi Kosticu na zapadu postoji komisija za utvrdjivanje porekla imovine i oni su najbolji strucnjaci. Lepo dodju i ako utvrde da si firmu napravio u roku od 10 godina sa milijardama lepo ti sve oduzmu i onda postanes najbolji strucnjak al na birou.

ivan

pre 7 godina

Ako ces posteno i ti si strucnjak ko i Karic,u pravo vreme ste muljali i krali u kombinacijama sa politicarima a,konkretno ti od Djindjca pa do Vucica bio si svima sponzor,tako da ako trazis takvog strucnjaka kao sto si ti,realno takvog lopova jeste tesko naci.

Petar

pre 7 godina

Sve ovo prica polupismeni lopov! Kako moze neko postati strucnjak ako je nezaposlen? Kaze nije dovoljna samo diploma? Pa zaposli takvog pa cd vrlo brzo postati strucnjak. Ne znam da li ga je neko obavestio, ali Srbija u Cacku ima jedan od najboljih vocarskih instituta u Evropi.

Realista

pre 7 godina

Navikao covek da se milioner postaje preko noci, pa misli da i strucnjaci nastaju preko noci. Buduci da se biznis u Srbiji i dobrom delu okruzenja svodi na to kako ces nekog sto bolje da za..bes, nije ni cudo sto strucnjaka nema ovde.
A kad je vec toliko iskusan, mogao je i on sam da islifa dovoljan broj strucnjaka za sve ove godine, al' za to treba rad, a ne samo prazna prica.

Odium

pre 7 godina

Da je ovo imalo pravna država ovaj "stručnjak" bi okopavao tu istu zemlju u prugastom odelu koju hoće da smota za male pare,a država bi mu zaplenila njegovu "pošteno" zarađenu imovinu.

Arhitekta

pre 7 godina

Strucnjak se postaje radom u struci. Diploma je pored stecenog teorijskog znanja na fakultetu 'karta' za ulaz u struku i radom u struci se dolazi do usavrsavanja i postaje strucnjak ili ekspert u nekoj oblasti. Sta mislite kako uspesne i velike firme u inostranstvu dolaze do strucnjaka? I da li ste svesni da su i ti iskusni strucnjaci nekad bili mladi, bez iskustva u struci i totalni pocetnici?! One zaposljavaju, pored starijih i iskusnijih strucnjaka koje jako dobro placaju, mlade kadrove koje obucavaju, salju na usavrsavanje, vremenom unapredjuju i u struci i novcano itd. Vi biste gospodine Kosticu (ako Vas uopste mogu nazvati 'gospodin') da Vam neko 'da' na tacni gotovog i mladog strucnjaka sa puno iskustva i da ga minimalno placate a iskoristite i iscedite maksimalno?! Sramota! Ovim intervjuom ste se narugali svima u Srbiji! Bahato i bezobrazno! Pozdrav iz inostranstva

Milo

pre 7 godina

Ima stručnjaka ali nisu plaćeni dovoljno ovde. Pa odlaze tamo gde im više ponude. Globalizacija je to gospodine Kostiću. Srpske gazda, ukoliko želite da poslovi budu obavljeni kvalitetno. Onda morate i da platite dobro svoje radnike. Ovako ako nastavite, poješće vas konkurencija jer ste bofl. Koliko je gospodin uložio u stručno usavršavanje svojih kadrova? Na zapadu postoji izreka: reci mi koliko si plaćen i ja ću ti reći u kakvoj firmi radiš. Sve su ovo ovde Miki maus kompanije, u koje niko nema poverenja. Ljudi posluju sa vama samo zato što ste monopol, ili vam je konkurencija jadna kao što ste i vi gospodine Kostiću.

bukva

pre 7 godina

Ovaj jeste dijabola ali ima pravo za nesto. Danas je fakultetska diploma izgubila jacinu i smisao. Imam 23 godine i koje kakve budale znam koji nisu bili ni za osnovnu skolu a sada kao studiraju nesto i sto je najgore zavrsavaju, milion ih poznajem. Ja imam srednju medicinsku skolu radim za 60.000 u stranoj klinici jer pored diplome srednje skole (koja je danas 0) imam znanje, znam da radim i volim da ucim. Od 500 kandidata sam ja primljen bez veze ikakve. I ne kajem se sto nemam fakultet. Niti je zivot u Srbiji kraj. Jos godinu dana iskustva i palim bilo gde. Poenta price je da se ceni znanje a ne parce papira na kom pise diploma. Ali, who cares. :)

Naja

pre 7 godina

Kako god da je zaradio pare, opet je iznenadjujuce da nakon godina iskustva moze da bude toliko neuk i bahat. Ovo sto je rekao je sramota za bilo koga ko ima pretenziju da rukovodi biznisom, a njega nije sramota da to bahato a ignorantski komentarise

krki

pre 7 godina

nije tacno da nema strucnjaka vec necete da ih platite. ako mogu za 40000 ili 50000 hilhada da vam rade i svoj i tudji posao. to znam iz sopstvenog iskustva. moje znanje sluzi samo meni koliko ga platis i koliko se pokazes kao covek toliko mogu i da radim. Nemozes ti mene malo da platis koliko ja malo mogu da radim.

Dragan

pre 7 godina

Pa naravno da nema strucnjaka ali za tebe i takve kao ti..Naravno da nema strucnjaka koji ce kod tebe da radi za 30.000 dinara..Strucnjaci se u svetu placaju sa 30.000 eura..Ti i takvi kao ti misle samo na svoj dzep..Naravno da ne mozes da uspostavis saradnju sa 40 zemljoradnickih zadruga,Boze moj oni daju otkupnu cenu od 100 dinara bilo kog proizvoda a zivotinje kao ti ima daju max 20..I onda bato uzmes monopol,zatvoris 40 zadruga i korigujes cenu po volji,posle se pitamo sto nam je nizak standard pa zbog takvih kao sto je Kostic,Miskovic..

popaj

pre 7 godina

Nisam strucnjak za poljoprivredu, ali sam siguran da mogu naći barem 100-tinjak njih koji su strucnjaci u toj oblasti. Imas li ti para da nas i posteno platis?

Jovan

pre 7 godina

Gomila poluinformacija otrgnutih iz konteksta.
Prvo i prvo, Kostic NECE da plati ljude, a za 500-600 eur ocekuje akademike i poslovna cuda.
Takodje, neki menadzeri koji su u okviru grupe zaduzeni za sektor agrara nisu vrhunski strucnjaci, a za neke od njih bi se moglo reci i da ne znaju da rade svoj posao.
Takodje, upitno je i koliko sam Kostic uopste znao o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, obzirom da je bogatstvo vecim delom stekao cistom trgovinom merkantilnom robom i da sve gleda sturo i kroz excel tabele. Glavni "recept uspeha" mu je otpustanje barem 2/3 radnika u svakoj firmi koju preuzme.
Fabrika za zamrzavanje povrca u sklopu PiK-a Becej na primer, vec 2 godine je u njegovom vlasnistvu, a na trzistu su i dalje totalno nepoznati i nista novo nisu doneli u pogledu produktivnosti ili kvaliteta.
Hrvatska ne moze u smislu poljoprivredne proizvodnje biti Srbiji konkurent, a pogotovo ne u sferi proizvodnje voca i povrca, tako da je poredjenje prilicno neadekvatno.
I tako dalje...

Магистар технологије

pre 7 godina

Господине Костићу, пошто сте ви "стручњак" (добили шећеране за 3 евра) лепо узмите младе људе, па их обучите, а онда и платите, али не шаком кикирикија. Ако нисте знали, стручњаци (ови старији) су отишли преко гране јер су их "стручњаци" попут вас "преплатили". А одлазе и ови који за вас нису стручњаци (млади људи), па стручњаци постају у Немачкој, Аустрији, Норвешкој итд. Стручњак се не тражи, стручњак се ствара. Ја сањам!
Оглас за посао:
Тражимо:
-ВСС профил:прехрамбена технологија
- 5-10 година искуства у струци
- Знање бар 3 страна језика
- Да имате соптвено возило (за случај да вам се задужења прошире и на транспорт)
Нудимо:
-Рад у динамичном окружењу (читај 12-14 сати 6 дана у недељи)
-Стимулативна примања (читај 20 до 30 хиљада)
-Могућност напредовања (читај за једно 10 година, али јуче)

Insajder

pre 7 godina

Ovo [..Kostić: Mnogo nezaposlenih, nigde stručnjaka..] je surova istina - pravi strucnjaci lako nalaze posao i u nasim i u stranim firmama. Problem su, generalno, nedovoljno kvalifikovani ljudi ali i gomila "kadrova" raznih stranaka koji se jedino mogu "zaposliti" u drzavnim institucijama i javnim preduzecima. A zbog ovih poslednjih je ceo nas administrativni aparat (od opstine pa navise) i dalje preglomazan, prespor, neefikasan i preskup.

marko

pre 7 godina

Ево ја сам неки стручњак, и одмах ћу бесплатно да му уделим један савет за његов бизМис. По Форбсу он је најбогатији човек у Србији. Кад погледаш остале са те листе који су најбогатији у својим земљама, а да не говоримо о високо развијеним земљама, ниједан од тих људи не бави се у својој земљи пољопривредом, орањем, кукањем за још већим површинама и субвенцијама. Тако да овај бизМисмен не тражи стручњаке, него тражи од државе да му удели кинту и додели робове, којих ће бити све више и више пошто држава кроз министарство пољопривреде немилице јача овакве и њему сличне. Мој савет је прост, а то је да је посао са робовима пропао пре скоро два века. Тамо где се понегде и одржао те државе су пропале, а ако су опстале такви бизМисмени су морали да их напусте. Тако да овај бизМисмен може да бира, или ће ићи нормалним путем пословања који у себи садржи компоненте као друштвена огдоворност и корпоративна култура, или ће као до сада бити чисти експлоататор и човек без икакве визије. Дакле у свим земљама се најбогатији људи баве далеко технолошки и идејно напреднијим бизнисима од пољопривреде. Државе у развијеним земљама су то одавно и законски уредиле и по тим законима нема картелисања, монополисања, и заокруживања производње на нивоу да манипулишеш тржиштем, а све супротно од тога је омогућено овом.

Sudac

pre 7 godina

Da u ovoj drzavi postoje strucnjaci MK od miloste zvani 'Kole' bi verovatno pored njih bio vlasnik tezge na nekoj pijaci, ali, posto nije, bojim se da je u pravu.

iH

pre 7 godina

Kako mi drago ,ovog ce sve vise biti .Ne znam sta on misli neko kad zavrsi fakultet postaje strucjnak ,on je samo na fakultetu mogo da dobije dobru osnovu sto se tice znanja i da bude naucen da razmislja u skladu sa tim .Covek da bi bio strucnjak mora da radi da se bavi tom problematikom svaki dan na poslu .KO iole normalan hoce da radi za ovakve likove kad u vecini slucajeva daju plate od 40 hiljada .Totalno je besmisleno ovo sto rade .Inace taj Pkb je obnovljen za vreme Djilasa kao gradonacelnika ,a to sam i svojim ocima video ,a evo sad opet propada ,sta ti ljudi rade nije mi jasno .

Pogan

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000
(Pozdrav svima, 23. februar 2017 23:45)


Pazi ovo. Zaposlio se covek kao "IT strucnjak" na lepu rec. Uz duzno postovanje, tako svaka dalabu moze da dodje sa ulice i da kaze kako poseduje svo potrebno znanje za poziciju. Uostalom, kakva je to firma koja zaposljava it strucnjake bez tehnickog razgovora? Cirkus?

skylab

pre 7 godina

kao i u svim oblastima pravi stručnjaci su marginalizovani i svedeni na puku radnu snagu ''manualci'' od strane ''velikih menadžera'' koji rukovode nekim sektorom ili celom kompanijom kojima je jedini cilj i svrha boravka na poslu kako da nekog kazne ili omalovaže...Jadnici moraju to da urade zbog toga što sz kupili diplome i nemaju blage veze o čemu ti pričaši gde je srž probelma niti imaju volje i snage da rešavaju probleme što je i suština nekog menadžera (možda sam ja pobrkao definiciju reči manage).Šta reći tek za vlasnike kompanija kojima se sve promene svode na to...kol'ko će to da me košta i ako nema zarade od 100% onda to i nije neki posao....

aleksandars

pre 7 godina

Svi bi hteli da zaposle gotove stručnjake sa iskustvom. A kako da se stekne znanje i iskustvo ako nema posla? Uništene su velike firme koje su proizvodile taj kadar pa sada je tako kako je. Zaposli i plati i ove bez iskustva pa za koju godinu ćeš imati stručnjake ali ćeš morati i da ih platiš. Uostalom, uvek možeš da zaposliš i platiš te stručnjake iz Holandije.

krasto

pre 7 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nezadovoljstva prema jednom uspesnom nekontraverznom biznismenu..
Niko nece da kaze i prizna, da je ovaj,nadasve nadprosecno sposobni privrednik
spasio secerane Srbije.Spasio je i vinograde u Sremu od juzne pruge ..a pri tome uvek imao vremena da se druzi sa hendikepiranim osobama.
Svaka cast aboliranim biznismenima koji u ime pojedinaca iz vlasti prave kapital,ogradjuju jezera po Fruskoj gori i postaju sve mocniji i silniji.Nakon svih secarana,hektara oranica,preduzeca na red im je dosla briga o mladima.E, to je slika Srbije u kojoj se mozes zvati Mali ili veliki Terza,ali uvek ima neko da ti oprosti i da te abolira.Ili, ako pri tome zavolis Dedinje i vile,pa jos imas i sina sa bespravno izgradjenom kucom na reci ,treba sve to nahraniti...Leba i igara.Uzivajte Srbi u licnom proizvodu kad vam TITO nije valjao..

Jovan

pre 7 godina

Pa usko specijalizovani sytrucnjaci kostaju i mora da se plate ili da se uzmu oni koji to nisu pa da se skoluju za profil koji ti treba. Sve u svemu za pare svega ima, al gazdama poput MK lakse je kukakti nego otvoriti novcanik.

Cvrle

pre 7 godina

Ha, ne mogu da verujem koja sam budala bio pa sam podrzavao njega i onog tipa da kupe ovo. Neka, bolje ovo prodati lepo Arapima ili Kinezima.

Stojko

pre 7 godina

U komentarima ima svasta ali mi je nekako najdrazi IT strucnjak koji nece da radi za 40000 i drugi IT strucnjak koji je konkurisao za posao placen 40000. E pa i ostali strucnjaci su nam u nivou tog eksperta koji bi bez problema pristao da radi za 350€.

Vlada2

pre 7 godina

Ma da najbitnije su subvencije, botno ke da vas drugi finansira. Vidim ja to kod mene u selu, kupiš 50 lanaca, zaseješ, dobiješ subvencije, kupiš traktor od 100 000 eura. A onda odeš na Pančevački most i blokiraš put tražeći još voše subvencija.
Ja bi u ovoj zemlji zabranio subvencije. Subvencije služe da se pospeši neka grana privrede konkretno određeni proizvod a koji ne može sam da opstane na tržištu a istovremeno ima viši nacionalni značaj. A vi svi paori na Balkanu ste mešetari. Onog trenutka kad država prestane da daje subvencije provredi tog momenta će prodisati.

Aldebaran

pre 7 godina

A ti sve što sada imaš stekao si stručnim radom i velikim uloženim znanjem? Da, kad bi se gađali tramvajima...

Šta si ti mislio, da stručnjaci negde čuče i samo čekaju spremni da uskoče kad god zatrebaju nekome kao ti?! Ne ide to tako. Ako se neko stvarno pročuo po svoj stručnosti i kvalitetu rezultata, toga je već zaposlio neko ko ceni njegovo znanje i plaća ga srazmerno tome, a ne šakom kikirikija kao ti i takvi kao ti!

Tako da ako hoćeš prave stručnjake, moraćeš da ih - mnogo i jako - motivišeš da napuste ono što trenutno imaju da bi prešli na bolje kod tebe.

Naravno, to košta. Mnogo! Stvar je u tome što platiti ljude se kosi s načinom na koji vi "srbSki bizmismeni" poslujete, a to je princip 3Z: zavrni, zakini, za***i!

Tako da stručnjaka ima koliko hoćeš, čak i u Srbiji, ali oni pravi radije beže iz Srbije nego da rade za takve kao ti!

Restlovi

pre 7 godina

Ja da imam toliko para i da sam gazda ljudi bi moju sliku drzali pored ikone bre.
Danas prosecan čovek bez znanja u struci može na internetu naći sve informacije da bude uspešan a kamoli sa završenom školom koju je upisao iz ljubavi prema zanimanju.

Dragan

pre 7 godina

naizgled normalan intervju, a u stvari jako bezobrazan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mama mila, 24. februar 2017 00:09)

Vrlo bezobrazan. Rekao lenstinama da su lenstine. Tzv. strucnjacima da nemaju pojma nego samo kukaju preko komentara...

Ksenija

pre 7 godina

I dalje u Srbiji vredi sistem preporuke za uposljavanje ali ne onaj kvAlifikovani i stručan već nepotizam i stranački. Nažalost, odnosi se kako na državni tako i na privatni sektor. Iskustva sam lične želje za promenom radnog mesta nakon 15 godina uoblicenog iskustva u struci ali gde god se pojavim na regularnom konkursu uvek me prevladava osoba sa iskustvom butikasice ili bez. A ja ne konkurisem za posao pripravnika već posao sa višegodišnjem iskustvom u struci. U čemu je dakle problem Kole?

Dragan

pre 7 godina

naizgled normalan intervju, a u stvari jako bezobrazan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mama mila, 24. februar 2017 00:09)

Vrlo bezobrazan. Rekao lenstinama da su lenstine. Tzv. strucnjacima da nemaju pojma nego samo kukaju preko komentara...

krasto

pre 7 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko nezadovoljstva prema jednom uspesnom nekontraverznom biznismenu..
Niko nece da kaze i prizna, da je ovaj,nadasve nadprosecno sposobni privrednik
spasio secerane Srbije.Spasio je i vinograde u Sremu od juzne pruge ..a pri tome uvek imao vremena da se druzi sa hendikepiranim osobama.
Svaka cast aboliranim biznismenima koji u ime pojedinaca iz vlasti prave kapital,ogradjuju jezera po Fruskoj gori i postaju sve mocniji i silniji.Nakon svih secarana,hektara oranica,preduzeca na red im je dosla briga o mladima.E, to je slika Srbije u kojoj se mozes zvati Mali ili veliki Terza,ali uvek ima neko da ti oprosti i da te abolira.Ili, ako pri tome zavolis Dedinje i vile,pa jos imas i sina sa bespravno izgradjenom kucom na reci ,treba sve to nahraniti...Leba i igara.Uzivajte Srbi u licnom proizvodu kad vam TITO nije valjao..

Agroekonomija Poljoprivredni NS

pre 7 godina

Kosticu..zaposli agroekonomiste sa Poljoprivrednog fakulteta u NS..pa da vidis kako ide posao. Garantujem da ti momci i devojke kad zavrse mogu sve da rade... samo im daj sansu i plati ih normalno. Ni premalo ni previse...daj im motivaciju pa cea da vidis. Skoro sve moje kolege sa generacije razbijaju u firmama gde rade u struci..samo im treba par meseci da udju u posao. Garantujem da je to najbolje obrazovanje za agrobiznis..pogotovo u Vojvodini
Dokaz za to.je sve vise gimnazijalaca koji se upisuju bas kod nas na agroekonomiju

doktor

pre 7 godina

Samo kad si ti strucan. Gde si pare zaradio? To sto ti imas, to ne moze 20 generacija posteno da stvori. A sve ti je omogucila ova lopovska drzava

bukva

pre 7 godina

Ovaj jeste dijabola ali ima pravo za nesto. Danas je fakultetska diploma izgubila jacinu i smisao. Imam 23 godine i koje kakve budale znam koji nisu bili ni za osnovnu skolu a sada kao studiraju nesto i sto je najgore zavrsavaju, milion ih poznajem. Ja imam srednju medicinsku skolu radim za 60.000 u stranoj klinici jer pored diplome srednje skole (koja je danas 0) imam znanje, znam da radim i volim da ucim. Od 500 kandidata sam ja primljen bez veze ikakve. I ne kajem se sto nemam fakultet. Niti je zivot u Srbiji kraj. Jos godinu dana iskustva i palim bilo gde. Poenta price je da se ceni znanje a ne parce papira na kom pise diploma. Ali, who cares. :)

Tanger

pre 7 godina

Gospodine Kostiću,

Da bi neko postao stručnjak, mora prvo da radi u toj istoj struci. Ovako se dešava da diplomce neće niko da zaposli a u isto vreme kukaju kako nema stručnjaka...Paradoks zar ne?

Lena

pre 7 godina

Pa gospodine Kostiću, pa svi mi znamo kako ste Vi postali ,, veliki strućnjak,, a stvarno i lićite na ćoveka koji je svoju imperiju za kratko vreme stekao ,, stućnom radu, narođito u poljoprivredi.Najbolje bi bilo da ćutite, ćutite jer nam je od takvih ,,stručnjaka ,,kao Vi prosto muka.

Restlovi

pre 7 godina

Ja da imam toliko para i da sam gazda ljudi bi moju sliku drzali pored ikone bre.
Danas prosecan čovek bez znanja u struci može na internetu naći sve informacije da bude uspešan a kamoli sa završenom školom koju je upisao iz ljubavi prema zanimanju.

Vlada2

pre 7 godina

Ma da najbitnije su subvencije, botno ke da vas drugi finansira. Vidim ja to kod mene u selu, kupiš 50 lanaca, zaseješ, dobiješ subvencije, kupiš traktor od 100 000 eura. A onda odeš na Pančevački most i blokiraš put tražeći još voše subvencija.
Ja bi u ovoj zemlji zabranio subvencije. Subvencije služe da se pospeši neka grana privrede konkretno određeni proizvod a koji ne može sam da opstane na tržištu a istovremeno ima viši nacionalni značaj. A vi svi paori na Balkanu ste mešetari. Onog trenutka kad država prestane da daje subvencije provredi tog momenta će prodisati.

Pozdrav svima

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000

Cir cu dobit!!!

pre 7 godina

Uzmes decka ili devojku sa zavrsenim fakultetom pa ga zaposlis... pa ih pustis da rade uz nekog starijeg agronoma da nauce kako da teoriju sa fakulteta primene na praksu... pa kad se dobro osposobe i oslobode, e onda ih saljes godisnje na doskolovavanje i u druge zemlje da vide kako se tamo radi i kako da mi unapredimo proizvodnju. Pa im das dobru platu da im das volju i poticaj da se vise trude...omogucis im napredovanje... E tako se prave strucnjaci! A ti bi valjda da ti neko sa Harvarda dodje!!!! "Strucnjace"

the

pre 7 godina

Strucnjaka treba dobro platiti. U holandiji se dobar strucnjak placa 8-10000 eura, bar u mojoj struci - hemijski inzenjer. Naravno da bi se za isti novac momentalno vratio u srbiju jer volim tu zemlju bez obzira na sve sto sam u njoj doziveo.

Lilitlilit

pre 7 godina

Muka mi je od ovakvih likova, zgrnuli su ogromna bogatsva za nekoliko godina, i sada nije dovoljna diploma. Sta je ova Srbija Bogu zgrešila?

natasa

pre 7 godina

nema strucnjaka, jer beze od robovlasnika kao sto si ti! pa nece valjda neko ko je zavrsio fakultet u roku, da ti drzi celu firmu za 1000 e...u toj holandiji o kojoj ti pricas pripravnik njegovog ranga ima 10000e

doubleN

pre 7 godina

najlakse je reci da nema, i nista ne preduzimati po tom pitanju. vi svi ocekujete da vam strucan kadar padne sa neba, da ima diplomu i 10 god iskustva, da mu date ( u najboljem mogucem slucaju ) hiljadu evra, i onda da bude vas rob, da iscedite zivot iz njega. pa vaazii, nisu ljudi bas toliko nenormalni .. ima i takvih naravno, nemastina je .. lepo uzmete mladog coveka iz vase struke,usmerite i obucite ga za oblast za koju vam treba,i svi mirni ..

Samo da pitam

pre 7 godina

Fakultet ne pravi stručnjake, nego daje dobre (ili loše) osnove, uči razmišljanju... Stručnjak se postaje na poslu. A njega nema gospodine Kostiću, ili ga bedno plaćate. Uzgred, da li ste vi stručnjak?

X

pre 7 godina

Pa ti onda " uvezi " te iz Holandije.

A da, nece oni da rade za saku pirinca.

Inace, strucnjak se vremenom, radom i iskustvom dobija.

Al' kome ja to objasnjavam.

Pozdrav i puno srece u daljem zivotu i radu. Kada ovo bude pravna drzava, trebace ti.

Tomy

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.
(Nole, 23. februar 2017 21:20)
Cenis da Holandiji fali mufljuza da za MALE pare kupuju preduzeca?!

Alavo, bahato, može se...

pre 7 godina

Znači, koliko sam uspeo da shvatim MK Kostića, on bi da mu država iškoluje agro-inženjere usko specijalizovane za jabučarstvo, a da ih on posle samo preuzme i plati što maje može. A osim toga bi da mu država da i 50% subvencije za njegovu privatnu poljoprivrednu proizvodnju, tako da, na primer, za par godina deca (ili supruga) mogu za rođendan da mu kupe kao poklon nešto na Trgu Republike, npr. Narodni muzej!?

Insajder

pre 7 godina

Ovo [..Kostić: Mnogo nezaposlenih, nigde stručnjaka..] je surova istina - pravi strucnjaci lako nalaze posao i u nasim i u stranim firmama. Problem su, generalno, nedovoljno kvalifikovani ljudi ali i gomila "kadrova" raznih stranaka koji se jedino mogu "zaposliti" u drzavnim institucijama i javnim preduzecima. A zbog ovih poslednjih je ceo nas administrativni aparat (od opstine pa navise) i dalje preglomazan, prespor, neefikasan i preskup.

dušan

pre 7 godina

samo me zanima idakle njemu komoetentnos da priča o stručnosti bitanga najbolje da plati agronome 200e mesečno a oni milione da mu donesu

NikolaNS

pre 7 godina

Kompanije na zapadu organizuju ili placaju obuku za svoje zaposlene pa od diplomiranih dobijaju prave strucnjake. I da, ne placaju ih sakom kikirikija.

Stojko

pre 7 godina

U komentarima ima svasta ali mi je nekako najdrazi IT strucnjak koji nece da radi za 40000 i drugi IT strucnjak koji je konkurisao za posao placen 40000. E pa i ostali strucnjaci su nam u nivou tog eksperta koji bi bez problema pristao da radi za 350€.

Nole

pre 7 godina

Pa vi lepo umesto PKB kupite tu holandsku firmu, pa onda prebacite strucnjake u Srbiju. Pa onda uzmite neki kredit na ime te holandske firme. Sledece znamo kako ide. Dobijete i strucnjake, i jare, samo para nigde nece biti jer su ulozene u jahte i avione.

petar cosic

pre 7 godina

posteno platite pa cete videti koliko ima strucnjaka. budite posten gazda i nece biti problema. ja sam radio na zapadu lepo radno vreme tamo je radnik cenjen.moj gazda je rekao ako moj radnik dobo zaradjuje on kupuje vise i tako funkcionise cela privreda. tako se zatvara citav krug u pravnoj drzavi.

Goran

pre 7 godina

Svi koji vrede su pobegli preko. Nece valjda da rade kod tebe ili Miska za 30-40.000?! Evo Ferrero u Celarevu inzinjrima agronomije daje platu 40.000! Pa stan,komunalije i hranu ljudi ne mogu da plate s tom platom i jos da zive odvojeno od porodica.

marko

pre 7 godina

Ево ја сам неки стручњак, и одмах ћу бесплатно да му уделим један савет за његов бизМис. По Форбсу он је најбогатији човек у Србији. Кад погледаш остале са те листе који су најбогатији у својим земљама, а да не говоримо о високо развијеним земљама, ниједан од тих људи не бави се у својој земљи пољопривредом, орањем, кукањем за још већим површинама и субвенцијама. Тако да овај бизМисмен не тражи стручњаке, него тражи од државе да му удели кинту и додели робове, којих ће бити све више и више пошто држава кроз министарство пољопривреде немилице јача овакве и њему сличне. Мој савет је прост, а то је да је посао са робовима пропао пре скоро два века. Тамо где се понегде и одржао те државе су пропале, а ако су опстале такви бизМисмени су морали да их напусте. Тако да овај бизМисмен може да бира, или ће ићи нормалним путем пословања који у себи садржи компоненте као друштвена огдоворност и корпоративна култура, или ће као до сада бити чисти експлоататор и човек без икакве визије. Дакле у свим земљама се најбогатији људи баве далеко технолошки и идејно напреднијим бизнисима од пољопривреде. Државе у развијеним земљама су то одавно и законски уредиле и по тим законима нема картелисања, монополисања, и заокруживања производње на нивоу да манипулишеш тржиштем, а све супротно од тога је омогућено овом.

krki

pre 7 godina

nije tacno da nema strucnjaka vec necete da ih platite. ako mogu za 40000 ili 50000 hilhada da vam rade i svoj i tudji posao. to znam iz sopstvenog iskustva. moje znanje sluzi samo meni koliko ga platis i koliko se pokazes kao covek toliko mogu i da radim. Nemozes ti mene malo da platis koliko ja malo mogu da radim.

Miloš

pre 7 godina

Hoće stručnjake koje će da plaćaju tek nešto više oko proseka. Stručnjaci žive na nekom drugom mestu, a takavom trendu se ne nazire kraj.
Obratite pažnju na oglase - svi nude "saradnju punu izazova", "rad u dinamičnom okruženju" a na razgovoru za posao su pare tabu tema! Još te gledaju popreko kada pitaš kolika je plata planirana za to mesto, jer eto i vi morate od nečega da živite. E pa gospodo, ja radim za pare, a svoje izazove dajte nekoj drugoj budali!

Nole

pre 7 godina

Siemens ili BMW zaposljavaju strucnjake, ali i podmladjuju. Imaju svoje mlade kadrove, sveze skolovane, bruse ih, ulazu vreme i novac i iznad svega imaju strpljenja jer ce kroz par godina imati industrijske zveri ponikle u njihovom sistemu koji znaju sve do tancina.

Ali avaj. Navikao covek da preko noci stice sve. Strucnjak i ako moze za 30 000 dinara.

Pogan

pre 7 godina

U jednoj firmi traze IT strucnjaka.Ja se prijavio i pozovu me na razgovor.Inace ponudjena plata u toku razgovora je 40.000 din.Ja ispricam kako sve i svasta znam i kako se u sve razumem i samim tim ocekujem platu od bar 60.000 din.Oni mi kazu da me primaju i daju platu od 80.000 din.Sad ja skroz zbunjen pitamu cemu je stos ? Kazu,ti si se predstavio unajboljem svetlu.I mi smo.Ako si bio iskren mi smo vise nego zadovoljni.Ako si nas slagao,i mi cemo tebe.Necemo ti dati ni 40.000
(Pozdrav svima, 23. februar 2017 23:45)


Pazi ovo. Zaposlio se covek kao "IT strucnjak" na lepu rec. Uz duzno postovanje, tako svaka dalabu moze da dodje sa ulice i da kaze kako poseduje svo potrebno znanje za poziciju. Uostalom, kakva je to firma koja zaposljava it strucnjake bez tehnickog razgovora? Cirkus?

Cvrle

pre 7 godina

Ha, ne mogu da verujem koja sam budala bio pa sam podrzavao njega i onog tipa da kupe ovo. Neka, bolje ovo prodati lepo Arapima ili Kinezima.

Petar

pre 7 godina

Sve ovo prica polupismeni lopov! Kako moze neko postati strucnjak ako je nezaposlen? Kaze nije dovoljna samo diploma? Pa zaposli takvog pa cd vrlo brzo postati strucnjak. Ne znam da li ga je neko obavestio, ali Srbija u Cacku ima jedan od najboljih vocarskih instituta u Evropi.

Iroija

pre 7 godina

Pazi Kosticu na zapadu postoji komisija za utvrdjivanje porekla imovine i oni su najbolji strucnjaci. Lepo dodju i ako utvrde da si firmu napravio u roku od 10 godina sa milijardama lepo ti sve oduzmu i onda postanes najbolji strucnjak al na birou.

Aldebaran

pre 7 godina

A ti sve što sada imaš stekao si stručnim radom i velikim uloženim znanjem? Da, kad bi se gađali tramvajima...

Šta si ti mislio, da stručnjaci negde čuče i samo čekaju spremni da uskoče kad god zatrebaju nekome kao ti?! Ne ide to tako. Ako se neko stvarno pročuo po svoj stručnosti i kvalitetu rezultata, toga je već zaposlio neko ko ceni njegovo znanje i plaća ga srazmerno tome, a ne šakom kikirikija kao ti i takvi kao ti!

Tako da ako hoćeš prave stručnjake, moraćeš da ih - mnogo i jako - motivišeš da napuste ono što trenutno imaju da bi prešli na bolje kod tebe.

Naravno, to košta. Mnogo! Stvar je u tome što platiti ljude se kosi s načinom na koji vi "srbSki bizmismeni" poslujete, a to je princip 3Z: zavrni, zakini, za***i!

Tako da stručnjaka ima koliko hoćeš, čak i u Srbiji, ali oni pravi radije beže iz Srbije nego da rade za takve kao ti!

Jovan

pre 7 godina

Gomila poluinformacija otrgnutih iz konteksta.
Prvo i prvo, Kostic NECE da plati ljude, a za 500-600 eur ocekuje akademike i poslovna cuda.
Takodje, neki menadzeri koji su u okviru grupe zaduzeni za sektor agrara nisu vrhunski strucnjaci, a za neke od njih bi se moglo reci i da ne znaju da rade svoj posao.
Takodje, upitno je i koliko sam Kostic uopste znao o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, obzirom da je bogatstvo vecim delom stekao cistom trgovinom merkantilnom robom i da sve gleda sturo i kroz excel tabele. Glavni "recept uspeha" mu je otpustanje barem 2/3 radnika u svakoj firmi koju preuzme.
Fabrika za zamrzavanje povrca u sklopu PiK-a Becej na primer, vec 2 godine je u njegovom vlasnistvu, a na trzistu su i dalje totalno nepoznati i nista novo nisu doneli u pogledu produktivnosti ili kvaliteta.
Hrvatska ne moze u smislu poljoprivredne proizvodnje biti Srbiji konkurent, a pogotovo ne u sferi proizvodnje voca i povrca, tako da je poredjenje prilicno neadekvatno.
I tako dalje...

Odium

pre 7 godina

Da je ovo imalo pravna država ovaj "stručnjak" bi okopavao tu istu zemlju u prugastom odelu koju hoće da smota za male pare,a država bi mu zaplenila njegovu "pošteno" zarađenu imovinu.

Naja

pre 7 godina

Kako god da je zaradio pare, opet je iznenadjujuce da nakon godina iskustva moze da bude toliko neuk i bahat. Ovo sto je rekao je sramota za bilo koga ko ima pretenziju da rukovodi biznisom, a njega nije sramota da to bahato a ignorantski komentarise

Sudac

pre 7 godina

Da u ovoj drzavi postoje strucnjaci MK od miloste zvani 'Kole' bi verovatno pored njih bio vlasnik tezge na nekoj pijaci, ali, posto nije, bojim se da je u pravu.

Smrda

pre 7 godina

Evo ja cu sebe da nazovem strucnjakom. Nisam agronom, ali sam tehnicke struke. Radio sam na izuzetnim projektima, daleko od Srbije. Strucnjak se postaje sa intenzivnim iskustvom, a ne zavrsenom skolom i titulama. Zbog toga u Srbiji nema strucnjaka, sem politicara, starleta, krimosa i ovakvih "BizMismena" koji kupuju secerane za 1 evro. Ako bi nekako i zamislio da se vratim u Srbiju, ko bi mi tu platio makar pola plate koju sada imam? Znaci, svi vi iz kluba privrednika (lesinara) zaposlite mlade, neka sticu iskustvo, bice strucnjaci. Medjutim, to vam ne odgovara, vi hocete strucnjake odmah i da ih platite neku sicu, nece da moze. Lakse vam je da podmicujete politicare, zaposljavate Megatrendovce, udarate ogromne marze i kukate.

Dragan

pre 7 godina

Pa naravno da nema strucnjaka ali za tebe i takve kao ti..Naravno da nema strucnjaka koji ce kod tebe da radi za 30.000 dinara..Strucnjaci se u svetu placaju sa 30.000 eura..Ti i takvi kao ti misle samo na svoj dzep..Naravno da ne mozes da uspostavis saradnju sa 40 zemljoradnickih zadruga,Boze moj oni daju otkupnu cenu od 100 dinara bilo kog proizvoda a zivotinje kao ti ima daju max 20..I onda bato uzmes monopol,zatvoris 40 zadruga i korigujes cenu po volji,posle se pitamo sto nam je nizak standard pa zbog takvih kao sto je Kostic,Miskovic..

iH

pre 7 godina

Kako mi drago ,ovog ce sve vise biti .Ne znam sta on misli neko kad zavrsi fakultet postaje strucjnak ,on je samo na fakultetu mogo da dobije dobru osnovu sto se tice znanja i da bude naucen da razmislja u skladu sa tim .Covek da bi bio strucnjak mora da radi da se bavi tom problematikom svaki dan na poslu .KO iole normalan hoce da radi za ovakve likove kad u vecini slucajeva daju plate od 40 hiljada .Totalno je besmisleno ovo sto rade .Inace taj Pkb je obnovljen za vreme Djilasa kao gradonacelnika ,a to sam i svojim ocima video ,a evo sad opet propada ,sta ti ljudi rade nije mi jasno .

VIT

pre 7 godina

Čovek koji je na velšeban način došao do tri šećerane za 9 eura, izvozio uveženi šećer kao srpski proizvod, pravovremeno promenio (a menjaće i dalje) političku opciji, značajno pomogao Dragičinoj fondaciji i slično, a počeo sa prodajom čipsa još za studentskih dana, odlučio je da komentariše tržište stručnjaka i da kao veliki biznismen (što i jeste) govori kako za njegove firme ne postoje stručnjaci nego samo diplome. Zaboravio čovek sve ovo što sam naveo, kako se ustvari počinje kod naših velikih stručnjaka. Poznato je kako se postaje stručnjak, ali on sigurno nije tako postao. Njegov komentar ne zaslužuje veću pažnju. Veću pažnju zaslužuje nebriga države da prekontroliše poslovanje ovakih giganata, počev od 9 eura, preko zloupotrebe reeksporta šećera, privatizacije, dokaptaliacije, ulazak stranih investitora u njegove firme i td. Posle ovoga bi voleo njegov komentar i o drugim stvarima.

Realista

pre 7 godina

Navikao covek da se milioner postaje preko noci, pa misli da i strucnjaci nastaju preko noci. Buduci da se biznis u Srbiji i dobrom delu okruzenja svodi na to kako ces nekog sto bolje da za..bes, nije ni cudo sto strucnjaka nema ovde.
A kad je vec toliko iskusan, mogao je i on sam da islifa dovoljan broj strucnjaka za sve ove godine, al' za to treba rad, a ne samo prazna prica.

aleksandars

pre 7 godina

Svi bi hteli da zaposle gotove stručnjake sa iskustvom. A kako da se stekne znanje i iskustvo ako nema posla? Uništene su velike firme koje su proizvodile taj kadar pa sada je tako kako je. Zaposli i plati i ove bez iskustva pa za koju godinu ćeš imati stručnjake ali ćeš morati i da ih platiš. Uostalom, uvek možeš da zaposliš i platiš te stručnjake iz Holandije.

Arhitekta

pre 7 godina

Strucnjak se postaje radom u struci. Diploma je pored stecenog teorijskog znanja na fakultetu 'karta' za ulaz u struku i radom u struci se dolazi do usavrsavanja i postaje strucnjak ili ekspert u nekoj oblasti. Sta mislite kako uspesne i velike firme u inostranstvu dolaze do strucnjaka? I da li ste svesni da su i ti iskusni strucnjaci nekad bili mladi, bez iskustva u struci i totalni pocetnici?! One zaposljavaju, pored starijih i iskusnijih strucnjaka koje jako dobro placaju, mlade kadrove koje obucavaju, salju na usavrsavanje, vremenom unapredjuju i u struci i novcano itd. Vi biste gospodine Kosticu (ako Vas uopste mogu nazvati 'gospodin') da Vam neko 'da' na tacni gotovog i mladog strucnjaka sa puno iskustva i da ga minimalno placate a iskoristite i iscedite maksimalno?! Sramota! Ovim intervjuom ste se narugali svima u Srbiji! Bahato i bezobrazno! Pozdrav iz inostranstva

pera

pre 7 godina

banditskom privatizacijim prekinuli ste kontinuitet stvaranja strucnjaka, upadali u poljoprivredna gazdinstva rasprodali sve na kilo i sada ocekujete mlade ajnstajne za 30 000, nema, tj. ima u uredjenim drzavama, uvezite ih.

skylab

pre 7 godina

kao i u svim oblastima pravi stručnjaci su marginalizovani i svedeni na puku radnu snagu ''manualci'' od strane ''velikih menadžera'' koji rukovode nekim sektorom ili celom kompanijom kojima je jedini cilj i svrha boravka na poslu kako da nekog kazne ili omalovaže...Jadnici moraju to da urade zbog toga što sz kupili diplome i nemaju blage veze o čemu ti pričaši gde je srž probelma niti imaju volje i snage da rešavaju probleme što je i suština nekog menadžera (možda sam ja pobrkao definiciju reči manage).Šta reći tek za vlasnike kompanija kojima se sve promene svode na to...kol'ko će to da me košta i ako nema zarade od 100% onda to i nije neki posao....

ivan

pre 7 godina

Ako ces posteno i ti si strucnjak ko i Karic,u pravo vreme ste muljali i krali u kombinacijama sa politicarima a,konkretno ti od Djindjca pa do Vucica bio si svima sponzor,tako da ako trazis takvog strucnjaka kao sto si ti,realno takvog lopova jeste tesko naci.

Магистар технологије

pre 7 godina

Господине Костићу, пошто сте ви "стручњак" (добили шећеране за 3 евра) лепо узмите младе људе, па их обучите, а онда и платите, али не шаком кикирикија. Ако нисте знали, стручњаци (ови старији) су отишли преко гране јер су их "стручњаци" попут вас "преплатили". А одлазе и ови који за вас нису стручњаци (млади људи), па стручњаци постају у Немачкој, Аустрији, Норвешкој итд. Стручњак се не тражи, стручњак се ствара. Ја сањам!
Оглас за посао:
Тражимо:
-ВСС профил:прехрамбена технологија
- 5-10 година искуства у струци
- Знање бар 3 страна језика
- Да имате соптвено возило (за случај да вам се задужења прошире и на транспорт)
Нудимо:
-Рад у динамичном окружењу (читај 12-14 сати 6 дана у недељи)
-Стимулативна примања (читај 20 до 30 хиљада)
-Могућност напредовања (читај за једно 10 година, али јуче)

Milo

pre 7 godina

Ima stručnjaka ali nisu plaćeni dovoljno ovde. Pa odlaze tamo gde im više ponude. Globalizacija je to gospodine Kostiću. Srpske gazda, ukoliko želite da poslovi budu obavljeni kvalitetno. Onda morate i da platite dobro svoje radnike. Ovako ako nastavite, poješće vas konkurencija jer ste bofl. Koliko je gospodin uložio u stručno usavršavanje svojih kadrova? Na zapadu postoji izreka: reci mi koliko si plaćen i ja ću ti reći u kakvoj firmi radiš. Sve su ovo ovde Miki maus kompanije, u koje niko nema poverenja. Ljudi posluju sa vama samo zato što ste monopol, ili vam je konkurencija jadna kao što ste i vi gospodine Kostiću.

Gagi

pre 7 godina

Konkurisao sam u jednoj od vasih kompanija za poziciju komercijaliste i naravno nisam primljen i hteo bih licno da se zahvalim mozda nisam strucan po vasim kriterijumima ponudjena pocetna plata 25000 din. Sad radim jednoj malo ozbiljnijoj stranoj kompaniji za skoro 4x vecu cifru tako da eto vidite neko ipak ceni diplomu i jos sam imao bezbroj obuka konstantno se usavrsavam. A kod Vas ne bih presao ni za 2000€.Ja sam mozda imao i srece koliko je mladih ljudi koji nikada ne dobiju priliku kod takvih kao sto ste Vi ma mozda je i bolje. Jos jednom srdacno hvala.

Jovan

pre 7 godina

Pa usko specijalizovani sytrucnjaci kostaju i mora da se plate ili da se uzmu oni koji to nisu pa da se skoluju za profil koji ti treba. Sve u svemu za pare svega ima, al gazdama poput MK lakse je kukakti nego otvoriti novcanik.

popaj

pre 7 godina

Nisam strucnjak za poljoprivredu, ali sam siguran da mogu naći barem 100-tinjak njih koji su strucnjaci u toj oblasti. Imas li ti para da nas i posteno platis?

Ksenija

pre 7 godina

I dalje u Srbiji vredi sistem preporuke za uposljavanje ali ne onaj kvAlifikovani i stručan već nepotizam i stranački. Nažalost, odnosi se kako na državni tako i na privatni sektor. Iskustva sam lične želje za promenom radnog mesta nakon 15 godina uoblicenog iskustva u struci ali gde god se pojavim na regularnom konkursu uvek me prevladava osoba sa iskustvom butikasice ili bez. A ja ne konkurisem za posao pripravnika već posao sa višegodišnjem iskustvom u struci. U čemu je dakle problem Kole?