Nedelja, 12.02.2017.

16:40

Milanović o vojsci SRB: Šta se praviš važan, kakvi Migovi?

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović nije se usprotivio ideji vraćanja služenja vojnog roka u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Milanoviæ o vojsci SRB: Šta se praviš važan, kakvi Migovi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

kataklinger

pre 7 godina

nije da nije u pravu, ali sustina kupovine tih polovnih aviona nije borba(jer oni za to gotovo da nisu ni sposobni, osim sa nekim sebi ravnim krsevima,sto je i demonstrirano 1999.), vec kontrola vazdusnog prostora. a da je skupo, za nesto zastarelo i staro, jeste. pvo je za zemlje kao sto smo mi mnogo korisniji, sto se pokazalo pre skoro 20 godina, kad je ucinak aviona bio jedna velika 0(unistavani su na zemlji, vazduhu, cak smo jedan pogidili sami), dok su vec tada bajati sistemi pvo odradili solidan posao, a da smo imali nesto novije i kvalitetnije pitanje je da li bi nas napali. hrvatska nema potrebu za takvim letelicama, jer ima ko da im cuva nebo, a mi smo izvan tih udruzenja tako da cemo nazalost kupovati te stvari, a nove posle ovih vec za jedno 10-ak godina, tako da ovo nije pravo resenje, vec samo politika, marketing.

загор

pre 7 godina

реално, он и вучић не могу један без другог. неће ваљда да граде политичку причу на неким унутрашњим проблемима и практичним решењима, кад је много лакше градити на страху, мржњи и ложењу масе (посебно када је у питању хрватски однос према србима)?

dopalo se to nekome ili ne

pre 7 godina

Ma prenesite ceo intervjuu Milanovica, a ne samo deo o MIG-vima, pa da javnost stekne pravu sliku o kakvom se politicaru radi, mada izgleda bivsem. Ma dopalo se to nama ili ne Milanovic je briljantan. I kako navodi u tom inervjuu sluzio je JNA u Beogradu i bio je sretan zbog toga. Bravo Milanovicu, za ove nase si maestralan

mmm

pre 7 godina

Isti su i tamo o amo.. Ovde se razmecu nekim polovnjacima, a ovaj jos gori, prica o mornarici, koja je jos skuplja i jos nepotrebnija. Pa od koga ce Hr da cuva svoje obale, od somalijskih pirata mozda?
Da se razumemo, jer vidim da i u Srbiji vecina nema pojma, Srbija Migove ne nabavlja jer se sprema za rat vec zato sto su prvenstveno neophodni avioni 4. generacije kako bi se mogao obezbediti vazdusni prostor za civilni saobracaj a onda naplatiti stotine miliona evra od aviokompanija za prelet. To se i ne pominje da nebi neko pitao gde su pare. Srbija godisnje stranim aviokompanijama naplati oko 150 miliona evra. To je dovoljno da se kupi 5 potpuno novih Mig35 koji i u Rusiji tek pocinje da se koristi, i koji bi dugorocno sigurno bili bolji izbor nego ove 29tke koje jesu rashodovane i kupuju se samo jer je krajnje vreme i zato sto su dzaba te oslicni da se zamazu oci kako kao ulazemo u vojsku. Pozdrav.

megatronman

pre 7 godina

Veliki strateg. Arogancija na kvadrat. Izgubi izbore i momentalno ode u Albaniju i na Kosovo lobirati za vlastitu konzultantsku firmu. Nije čak ni to neko čudo od ponašanja, već da mu vlastita stranka odobrava takvu aktivnost koja je potpuno privatna. Sada ima ogroman problem zbog kojeg će pasti a iskreno se nadam i ići u zatvor. Šef njegovog ureda Saucha (izgovor: Sauha) u tri godine od 2013 do 2016 potpisao je 130 putnih naloga na iznose od 1000-2000 e u prosjeku na osobe koje to nisu znale. Znači Saucha ili više njih su taj novac uzeli za sebe. Da li je znao Milanović i da li je i on uzeo novac, otkrit će istraga. Trenutno je Saucha u zatvoru a Milanović "pere ruke".

Predragg

pre 7 godina

Drago mi je da ste objavili njegove reci. Apsolutno je u pravu,a garantujem vam ,da i ovako iskricav,grub,pa i nekulturan- vise voli,postuje i zeli bolju Srbiju nego vecina Srba,pogotovo njenih politicara.Bar stvari gleda normalnim naocalama.A oni tupi,neka slobodno uporede,delatnost po delatnost -Srbiju i Hrvatsku i imace se cega stideti.

mali radojica

pre 7 godina

Komšije ne samo da lupeta taj Milanović nego se dobro izblamirao. Mi smo jedina.... mi ovo mi ono... podseća me na našeg vodju i moram da kažem prosto je neverovatno koliko su političari sa ovih prostora klonirani. Kao prvo lupio je jer i jedna Poljska i jedna Ukraina i Crna Gora i Bugarska su slovenske i slovensko govoreća nacije u Evropi koje imaju izlaz na more znači kec ko vrata iz istorije i geografije. Drugo i ti što lupetaju o remontu lupetaju gluposti jer naši Migovi nikad nisu bili ni na kakvom remontu a taj što je pao greškom pilota još je iz onog kontigenta od 4 komada koji su preživeli bombardovanje 99. Sećate se ono kad je NATO pogodio 130 "drvenih" maketa aviona i tenkova a mi ostali sa skoro svim Mig21 i G4 i g2 avionima ali vi komšijski botovi vama ne vredi ništa pričati jer vi znate samo jednu svoju zamišljenu istinu.I još nešto komšije, tačno je da ste sada ispred nas ali se polako i ta razlika smanjuje zato vas je strah jer kad vas stignemo nećete znati kako da se operete pred svojim pučanstvom a i ovi vaši nakazni domobrani će izugubiti municiju da svaki dan tuku po Srbiji svojom histerijom i lažima a onda jao Vama.

e-političar

pre 7 godina

Vazdušni prostor iznad države mora da se kontroliše i u miru! Ako nemamo sopstveno vazduhoplovstvo, onda moramo da plaćamo druge da to rade za nas, ali tada gubimo i školu i iskustvo i kakav takav ugled, a i mogu da posluže kao stedstvo odvraćanja u slučaju regionalnih sukoba, koji nisu verovatni ali nisu ni nezamislivi. Ovi migovi nisu naravno za borbu protiv nato, kako neki misle i verovatno nam je dozvoljeno da ih kupimo upravo od strane nato-a.

no hate

pre 7 godina

nisam ni pilot niti sam u vazduhoplovstvu, ali rekreativno pratim tu sferu. ne razumem tu smelost da pojedini naklapaju napamet o necemu o cemu nemaju blage veze, ali "misle da znaju". nije bas da se novi avioni proizvode stalno, tako da je MIG-29 super mocan avion 4. generacije, jos kad mu se ugradi moderna avionika i naoruzanje, mocni radari i nov interfejs, bombona. sme da stane na crtu svima. o cemu pricamo kad novi MIG-35 ima oznaku 4++ a mi dobijamo nakon remonta 4+ avione. bolje od toga su samo avioni 5. generacije, od kojih je samo F-22 raptor u upotrebi, a ostali tek u razvoju. zalosno je da zemlja sa preko 100 godina tradicije vazduhoplovstva leti na avionima trece generacije (supergalebovima, orlovima i mig-21), kad nasi piloti imaju i znanje i sposobnost da lete na modernijim letelicama. koliko god mrzeo onog cije se ime ne sme spomenuti ovo mu je jedini ispravan potez. a milanovic moze samo da se tesi, jer imati 10+ ovakvih nemaju ni razvijenije zemlje, a hrvati nemaju letacko osoblje ni da im sutra poklone besplatno, niti su ikada imali.

Magla svuda oko nas

pre 7 godina

Pitam se - protiv koga bi se borili ti MIG-ovi?
SKoro sve zemlje koje Srbiju okružuju su deo NATO saveza (osim Bosne, Makedonije i Kosova), pa mi nije jasno protiv koga će se ti avioni tući? Protiv NATO saveza? Male su šanse.
To sa nabavkom MIG-ova mi liči na pumpanje mišića bez neke svrhe. Bacanje para, i prašine u oči siromašnom narodu.

Mile

pre 7 godina

Hrvati zive 50% bolje od nas, plata im je duplo veca a cene za cetvrtinu, to je ono sto treba da nas brine a ne par trulih migova ciji ce nas remont kostati 180 milliona evra, kao odgovor na tuce kupljenih hrvatskih helihoptera.

Srki

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!
(Banjalučanin,


Koja licemerna izjava. Ko se više petlja od Srpskih političara u unutarnje stvari Htvatske. Od praznika do spomenika sve bi oni određivali.

Branko

pre 7 godina

Najinteligentniji hrvatski politicar, britkog i ostrog jezika.
Sto na umu to na drumu.Cesto bahat, prepotentan, neodmeren.
Mozete mu naci stotine mana, mozete ga ne simpatizirati, ali sovinista i srbomrzac sigurno nije.

mil

pre 7 godina

E moj Mario...
moji su izbjegli iz Slavonije i skrasili se u Vojvodini. Rade i šute, a vi ste naselili Hrvate iz Bosne na njihova ognjišta. A šta ti ljudi rade? Ništa! Doslovno ništa, osim što stalno kukaju i traže pomoć od države. Slavonija više ne postoji... provozaj se napuštenim i spaljenim i uvjeri svojim očima. Na kraju krajeva, podaci o poljoprivrednoj proizvodnji Hrvatske prije rata (prije no što su Srbi protjerani) i nakon danas (bez Srba) govore sve.

Aleksa

pre 7 godina

Vojni i policijski sindikat traže popravku svojih ekonomskih stanja,dok se kupuju neispravni avioni.Ovo je pokazatelj da se "borci "pripremaju providnim maglom da se što bolje u izborima plasiraju radi samo svojih interesa.
Pravom srbinu nije potreban rat,već radno mesto .Ne treba mu ona"sve ce to narod da pozlati".

Papadubi

pre 7 godina

Tanka prica skroz. Srbija je jako siromasna zemlja ali ima tradiciju letenja duzu od 100 godina. Migovi su jedino izvodljivo i odrzivo resenje da bi opstalo nase ratno vazduhoplovstvo. Piloti vec obuceni, odrzavanje, delovi, infrastruktura-sve vec prilagodjeno. Posto para nemamo za novo a nemaju ni mnogo bogatije zemlje vec uzimaju na lizing, ovo sto smo sklopili je spas. I jos jedna stvar, kad se remontuju to ce biti dobar avion, nemoj da se zavaravate, a onaj jedan sto nam je pao posle remonta, to se desilo zbog greske pilota pri uvezbavanju akrobatske tacke.

Banjalučanin

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!

E

pre 7 godina

Dobro i kaze covek. Ulozicemo 180 miliona na popravku aviona kako bi mogli da lete u narednih deset godina. A tokom tih deset godnina nemaju protiv koga da dejstvuju. Ukinuli smo stajacu vojsku a uvodimo stajacu avijaciju. Posle ponovo kupuj.

axaxt

pre 7 godina

Jel to isti onaj Milanović koji je hteo da potroši stotine miliona na balisticke rakete pre dve godine, sada govori kako ne treba trošiti novac na vojsku?

+SAVO

pre 7 godina

Али, наш свезнајући је нама рекао да нама требају авиони, како он назива тај лом који ће стићи теретним возовима, јер не може да полети пре "ремонтовања". Ко је крив Хрватима што немају пара? Ми имамо и има да купимо "авионе". А и Лазанском се мора обезбедити нешто о чему ће да блебеће...

bozidar

pre 7 godina

po milanovicu>hrvatska je jedina slovenska nacija koja ima more.da li je nanerno zaboravio na crnu goru i sloveniju ili mozda misli da su to u stvari juzni i severni hrvati!!!!a kako li je zaboravio na ruse,da nisu i rusi neki hrvati????

Смена страже

pre 7 godina

Милановићу Славонија сиромашнија од јужне Србије, Крајина празна,у Загребу сте углавном на државним јаслама..о чему ти говориш? Уосталом Хрвати су рекли на изборима шта и како мисле о теби и твојим изјавама. Немој запаљиво говорити него се покрији и ћути.

ШумадинацСД

pre 7 godina

Naš odnos sa Hrvatskom je Rusija-Amerika u malom. Vazda neke optužbe, prepucavanja, omalovažavanje itd. Kako se zakuvava na relaciji Srbija-Hrvatska-RS-BiH-KiM-Albanija negde će da prekipi pre ili kasnije nažalost. A sve zbog medijskog naduvavanja i izjava političara kao što su Vulin, Milovanović, Dodik, Izetbegović, Tači, Rama i ostali. Neki od njih zagovaraju defanzivnu i zaštitničku ratnu politiku, koja nažalost ove druge bode u oko.

MIG-29

pre 7 godina

To je kada neko ko veze sa životom nema komentariše avione, vojsku i sl. Prvo Mig-ovi nisu rashodovani već su leteli dok ih naši nisu izabrali i sada su povučeni iz upotrebe da se ne troše resursi. Kada se remontuju i modernizuju biće nešto što Hrvati ni za 50 godina od danas neće imati. Borbeni avion nije automobil da je previše bitna godina proizvodnje. Oni mogu da se modernizuju i ako je zmaj aviona dobar, 40 godina može da se koriste bez problema i da se ukoliko su modernizovani, smatraju veoma kvalitetnim avionima. Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji. Lupio i ostao živ, to je samo dokaz kakvi nesposobnjakovići i neznalice često vode države, pogotovo u ovom našem regionu i onda takvi treba da odlučuju kakva će npr. biti vojska i šta će se nabavljati. Ti avioni i oni koje bi eventualno nabavila Hrvatska nisu samo i isključivo lovci, već su višenamenski avioni koji osim zaštite vazdušnog prostora mogu da se koriste i kao bombarderi. Zato se i kaže lovac-bombarder ili po novom višenamenski avion, jer oni i izviđaju i rade sve ono za šta se nekada za svaku svrhu koristio poseban tip aviona.

Kit

pre 7 godina

Demagogija sa obe strane grane. Mi nemamo leba da jedemo a u Hr „cvetaju ruže" Ne zna.se ko je uopšteno veća sirotinja. I iz jedne i iz druge omladina beži u Evropu, Ameriku, Kanadu glavom bez obzira.

tripko

pre 7 godina

Mozete da mu se podsmevate ali covek je sve lepo objasnio i svidelo se nekom ili ne sve je to istina.Ne zaboravite da je nama Mig 29 pao posle remonta iz Rusije gde su stradali pilot i vojnik.I tad su optuzili pilota da je kriv.Kao ovi posadu helikoptera.

mario

pre 7 godina

(Смена страже, 12. februar 2017 17:19)
Nikad,pa ni sad Slavonija nije siromašnija od južne Srbije.
Uostalom dobro je rekao "leba nemate da jedete" a kupujete naoružanje.

Zg

pre 7 godina

Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji.
(MIG-29, 12. februar 2017 17:02)

Pa to je istina. Mađarski Gripeni nemaju tu mogućnost. Nemaju, recimo, ni Eurofighteri T1, kakve ima Austrija.

Nije svaki avion isti.

bozidar

pre 7 godina

po milanovicu>hrvatska je jedina slovenska nacija koja ima more.da li je nanerno zaboravio na crnu goru i sloveniju ili mozda misli da su to u stvari juzni i severni hrvati!!!!a kako li je zaboravio na ruse,da nisu i rusi neki hrvati????

Смена страже

pre 7 godina

Милановићу Славонија сиромашнија од јужне Србије, Крајина празна,у Загребу сте углавном на државним јаслама..о чему ти говориш? Уосталом Хрвати су рекли на изборима шта и како мисле о теби и твојим изјавама. Немој запаљиво говорити него се покрији и ћути.

MIG-29

pre 7 godina

To je kada neko ko veze sa životom nema komentariše avione, vojsku i sl. Prvo Mig-ovi nisu rashodovani već su leteli dok ih naši nisu izabrali i sada su povučeni iz upotrebe da se ne troše resursi. Kada se remontuju i modernizuju biće nešto što Hrvati ni za 50 godina od danas neće imati. Borbeni avion nije automobil da je previše bitna godina proizvodnje. Oni mogu da se modernizuju i ako je zmaj aviona dobar, 40 godina može da se koriste bez problema i da se ukoliko su modernizovani, smatraju veoma kvalitetnim avionima. Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji. Lupio i ostao živ, to je samo dokaz kakvi nesposobnjakovići i neznalice često vode države, pogotovo u ovom našem regionu i onda takvi treba da odlučuju kakva će npr. biti vojska i šta će se nabavljati. Ti avioni i oni koje bi eventualno nabavila Hrvatska nisu samo i isključivo lovci, već su višenamenski avioni koji osim zaštite vazdušnog prostora mogu da se koriste i kao bombarderi. Zato se i kaže lovac-bombarder ili po novom višenamenski avion, jer oni i izviđaju i rade sve ono za šta se nekada za svaku svrhu koristio poseban tip aviona.

axaxt

pre 7 godina

Jel to isti onaj Milanović koji je hteo da potroši stotine miliona na balisticke rakete pre dve godine, sada govori kako ne treba trošiti novac na vojsku?

Kit

pre 7 godina

Demagogija sa obe strane grane. Mi nemamo leba da jedemo a u Hr „cvetaju ruže" Ne zna.se ko je uopšteno veća sirotinja. I iz jedne i iz druge omladina beži u Evropu, Ameriku, Kanadu glavom bez obzira.

+SAVO

pre 7 godina

Али, наш свезнајући је нама рекао да нама требају авиони, како он назива тај лом који ће стићи теретним возовима, јер не може да полети пре "ремонтовања". Ко је крив Хрватима што немају пара? Ми имамо и има да купимо "авионе". А и Лазанском се мора обезбедити нешто о чему ће да блебеће...

mil

pre 7 godina

E moj Mario...
moji su izbjegli iz Slavonije i skrasili se u Vojvodini. Rade i šute, a vi ste naselili Hrvate iz Bosne na njihova ognjišta. A šta ti ljudi rade? Ništa! Doslovno ništa, osim što stalno kukaju i traže pomoć od države. Slavonija više ne postoji... provozaj se napuštenim i spaljenim i uvjeri svojim očima. Na kraju krajeva, podaci o poljoprivrednoj proizvodnji Hrvatske prije rata (prije no što su Srbi protjerani) i nakon danas (bez Srba) govore sve.

tripko

pre 7 godina

Mozete da mu se podsmevate ali covek je sve lepo objasnio i svidelo se nekom ili ne sve je to istina.Ne zaboravite da je nama Mig 29 pao posle remonta iz Rusije gde su stradali pilot i vojnik.I tad su optuzili pilota da je kriv.Kao ovi posadu helikoptera.

Banjalučanin

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!

mario

pre 7 godina

(Смена страже, 12. februar 2017 17:19)
Nikad,pa ni sad Slavonija nije siromašnija od južne Srbije.
Uostalom dobro je rekao "leba nemate da jedete" a kupujete naoružanje.

Papadubi

pre 7 godina

Tanka prica skroz. Srbija je jako siromasna zemlja ali ima tradiciju letenja duzu od 100 godina. Migovi su jedino izvodljivo i odrzivo resenje da bi opstalo nase ratno vazduhoplovstvo. Piloti vec obuceni, odrzavanje, delovi, infrastruktura-sve vec prilagodjeno. Posto para nemamo za novo a nemaju ni mnogo bogatije zemlje vec uzimaju na lizing, ovo sto smo sklopili je spas. I jos jedna stvar, kad se remontuju to ce biti dobar avion, nemoj da se zavaravate, a onaj jedan sto nam je pao posle remonta, to se desilo zbog greske pilota pri uvezbavanju akrobatske tacke.

Mile

pre 7 godina

Hrvati zive 50% bolje od nas, plata im je duplo veca a cene za cetvrtinu, to je ono sto treba da nas brine a ne par trulih migova ciji ce nas remont kostati 180 milliona evra, kao odgovor na tuce kupljenih hrvatskih helihoptera.

E

pre 7 godina

Dobro i kaze covek. Ulozicemo 180 miliona na popravku aviona kako bi mogli da lete u narednih deset godina. A tokom tih deset godnina nemaju protiv koga da dejstvuju. Ukinuli smo stajacu vojsku a uvodimo stajacu avijaciju. Posle ponovo kupuj.

Srki

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!
(Banjalučanin,


Koja licemerna izjava. Ko se više petlja od Srpskih političara u unutarnje stvari Htvatske. Od praznika do spomenika sve bi oni određivali.

no hate

pre 7 godina

nisam ni pilot niti sam u vazduhoplovstvu, ali rekreativno pratim tu sferu. ne razumem tu smelost da pojedini naklapaju napamet o necemu o cemu nemaju blage veze, ali "misle da znaju". nije bas da se novi avioni proizvode stalno, tako da je MIG-29 super mocan avion 4. generacije, jos kad mu se ugradi moderna avionika i naoruzanje, mocni radari i nov interfejs, bombona. sme da stane na crtu svima. o cemu pricamo kad novi MIG-35 ima oznaku 4++ a mi dobijamo nakon remonta 4+ avione. bolje od toga su samo avioni 5. generacije, od kojih je samo F-22 raptor u upotrebi, a ostali tek u razvoju. zalosno je da zemlja sa preko 100 godina tradicije vazduhoplovstva leti na avionima trece generacije (supergalebovima, orlovima i mig-21), kad nasi piloti imaju i znanje i sposobnost da lete na modernijim letelicama. koliko god mrzeo onog cije se ime ne sme spomenuti ovo mu je jedini ispravan potez. a milanovic moze samo da se tesi, jer imati 10+ ovakvih nemaju ni razvijenije zemlje, a hrvati nemaju letacko osoblje ni da im sutra poklone besplatno, niti su ikada imali.

Magla svuda oko nas

pre 7 godina

Pitam se - protiv koga bi se borili ti MIG-ovi?
SKoro sve zemlje koje Srbiju okružuju su deo NATO saveza (osim Bosne, Makedonije i Kosova), pa mi nije jasno protiv koga će se ti avioni tući? Protiv NATO saveza? Male su šanse.
To sa nabavkom MIG-ova mi liči na pumpanje mišića bez neke svrhe. Bacanje para, i prašine u oči siromašnom narodu.

Branko

pre 7 godina

Najinteligentniji hrvatski politicar, britkog i ostrog jezika.
Sto na umu to na drumu.Cesto bahat, prepotentan, neodmeren.
Mozete mu naci stotine mana, mozete ga ne simpatizirati, ali sovinista i srbomrzac sigurno nije.

ШумадинацСД

pre 7 godina

Naš odnos sa Hrvatskom je Rusija-Amerika u malom. Vazda neke optužbe, prepucavanja, omalovažavanje itd. Kako se zakuvava na relaciji Srbija-Hrvatska-RS-BiH-KiM-Albanija negde će da prekipi pre ili kasnije nažalost. A sve zbog medijskog naduvavanja i izjava političara kao što su Vulin, Milovanović, Dodik, Izetbegović, Tači, Rama i ostali. Neki od njih zagovaraju defanzivnu i zaštitničku ratnu politiku, koja nažalost ove druge bode u oko.

Zg

pre 7 godina

Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji.
(MIG-29, 12. februar 2017 17:02)

Pa to je istina. Mađarski Gripeni nemaju tu mogućnost. Nemaju, recimo, ni Eurofighteri T1, kakve ima Austrija.

Nije svaki avion isti.

e-političar

pre 7 godina

Vazdušni prostor iznad države mora da se kontroliše i u miru! Ako nemamo sopstveno vazduhoplovstvo, onda moramo da plaćamo druge da to rade za nas, ali tada gubimo i školu i iskustvo i kakav takav ugled, a i mogu da posluže kao stedstvo odvraćanja u slučaju regionalnih sukoba, koji nisu verovatni ali nisu ni nezamislivi. Ovi migovi nisu naravno za borbu protiv nato, kako neki misle i verovatno nam je dozvoljeno da ih kupimo upravo od strane nato-a.

Aleksa

pre 7 godina

Vojni i policijski sindikat traže popravku svojih ekonomskih stanja,dok se kupuju neispravni avioni.Ovo je pokazatelj da se "borci "pripremaju providnim maglom da se što bolje u izborima plasiraju radi samo svojih interesa.
Pravom srbinu nije potreban rat,već radno mesto .Ne treba mu ona"sve ce to narod da pozlati".

mmm

pre 7 godina

Isti su i tamo o amo.. Ovde se razmecu nekim polovnjacima, a ovaj jos gori, prica o mornarici, koja je jos skuplja i jos nepotrebnija. Pa od koga ce Hr da cuva svoje obale, od somalijskih pirata mozda?
Da se razumemo, jer vidim da i u Srbiji vecina nema pojma, Srbija Migove ne nabavlja jer se sprema za rat vec zato sto su prvenstveno neophodni avioni 4. generacije kako bi se mogao obezbediti vazdusni prostor za civilni saobracaj a onda naplatiti stotine miliona evra od aviokompanija za prelet. To se i ne pominje da nebi neko pitao gde su pare. Srbija godisnje stranim aviokompanijama naplati oko 150 miliona evra. To je dovoljno da se kupi 5 potpuno novih Mig35 koji i u Rusiji tek pocinje da se koristi, i koji bi dugorocno sigurno bili bolji izbor nego ove 29tke koje jesu rashodovane i kupuju se samo jer je krajnje vreme i zato sto su dzaba te oslicni da se zamazu oci kako kao ulazemo u vojsku. Pozdrav.

dopalo se to nekome ili ne

pre 7 godina

Ma prenesite ceo intervjuu Milanovica, a ne samo deo o MIG-vima, pa da javnost stekne pravu sliku o kakvom se politicaru radi, mada izgleda bivsem. Ma dopalo se to nama ili ne Milanovic je briljantan. I kako navodi u tom inervjuu sluzio je JNA u Beogradu i bio je sretan zbog toga. Bravo Milanovicu, za ove nase si maestralan

mali radojica

pre 7 godina

Komšije ne samo da lupeta taj Milanović nego se dobro izblamirao. Mi smo jedina.... mi ovo mi ono... podseća me na našeg vodju i moram da kažem prosto je neverovatno koliko su političari sa ovih prostora klonirani. Kao prvo lupio je jer i jedna Poljska i jedna Ukraina i Crna Gora i Bugarska su slovenske i slovensko govoreća nacije u Evropi koje imaju izlaz na more znači kec ko vrata iz istorije i geografije. Drugo i ti što lupetaju o remontu lupetaju gluposti jer naši Migovi nikad nisu bili ni na kakvom remontu a taj što je pao greškom pilota još je iz onog kontigenta od 4 komada koji su preživeli bombardovanje 99. Sećate se ono kad je NATO pogodio 130 "drvenih" maketa aviona i tenkova a mi ostali sa skoro svim Mig21 i G4 i g2 avionima ali vi komšijski botovi vama ne vredi ništa pričati jer vi znate samo jednu svoju zamišljenu istinu.I još nešto komšije, tačno je da ste sada ispred nas ali se polako i ta razlika smanjuje zato vas je strah jer kad vas stignemo nećete znati kako da se operete pred svojim pučanstvom a i ovi vaši nakazni domobrani će izugubiti municiju da svaki dan tuku po Srbiji svojom histerijom i lažima a onda jao Vama.

megatronman

pre 7 godina

Veliki strateg. Arogancija na kvadrat. Izgubi izbore i momentalno ode u Albaniju i na Kosovo lobirati za vlastitu konzultantsku firmu. Nije čak ni to neko čudo od ponašanja, već da mu vlastita stranka odobrava takvu aktivnost koja je potpuno privatna. Sada ima ogroman problem zbog kojeg će pasti a iskreno se nadam i ići u zatvor. Šef njegovog ureda Saucha (izgovor: Sauha) u tri godine od 2013 do 2016 potpisao je 130 putnih naloga na iznose od 1000-2000 e u prosjeku na osobe koje to nisu znale. Znači Saucha ili više njih su taj novac uzeli za sebe. Da li je znao Milanović i da li je i on uzeo novac, otkrit će istraga. Trenutno je Saucha u zatvoru a Milanović "pere ruke".

Predragg

pre 7 godina

Drago mi je da ste objavili njegove reci. Apsolutno je u pravu,a garantujem vam ,da i ovako iskricav,grub,pa i nekulturan- vise voli,postuje i zeli bolju Srbiju nego vecina Srba,pogotovo njenih politicara.Bar stvari gleda normalnim naocalama.A oni tupi,neka slobodno uporede,delatnost po delatnost -Srbiju i Hrvatsku i imace se cega stideti.

kataklinger

pre 7 godina

nije da nije u pravu, ali sustina kupovine tih polovnih aviona nije borba(jer oni za to gotovo da nisu ni sposobni, osim sa nekim sebi ravnim krsevima,sto je i demonstrirano 1999.), vec kontrola vazdusnog prostora. a da je skupo, za nesto zastarelo i staro, jeste. pvo je za zemlje kao sto smo mi mnogo korisniji, sto se pokazalo pre skoro 20 godina, kad je ucinak aviona bio jedna velika 0(unistavani su na zemlji, vazduhu, cak smo jedan pogidili sami), dok su vec tada bajati sistemi pvo odradili solidan posao, a da smo imali nesto novije i kvalitetnije pitanje je da li bi nas napali. hrvatska nema potrebu za takvim letelicama, jer ima ko da im cuva nebo, a mi smo izvan tih udruzenja tako da cemo nazalost kupovati te stvari, a nove posle ovih vec za jedno 10-ak godina, tako da ovo nije pravo resenje, vec samo politika, marketing.

загор

pre 7 godina

реално, он и вучић не могу један без другог. неће ваљда да граде политичку причу на неким унутрашњим проблемима и практичним решењима, кад је много лакше градити на страху, мржњи и ложењу масе (посебно када је у питању хрватски однос према србима)?

tripko

pre 7 godina

Mozete da mu se podsmevate ali covek je sve lepo objasnio i svidelo se nekom ili ne sve je to istina.Ne zaboravite da je nama Mig 29 pao posle remonta iz Rusije gde su stradali pilot i vojnik.I tad su optuzili pilota da je kriv.Kao ovi posadu helikoptera.

mario

pre 7 godina

(Смена страже, 12. februar 2017 17:19)
Nikad,pa ni sad Slavonija nije siromašnija od južne Srbije.
Uostalom dobro je rekao "leba nemate da jedete" a kupujete naoružanje.

+SAVO

pre 7 godina

Али, наш свезнајући је нама рекао да нама требају авиони, како он назива тај лом који ће стићи теретним возовима, јер не може да полети пре "ремонтовања". Ко је крив Хрватима што немају пара? Ми имамо и има да купимо "авионе". А и Лазанском се мора обезбедити нешто о чему ће да блебеће...

Srki

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!
(Banjalučanin,


Koja licemerna izjava. Ko se više petlja od Srpskih političara u unutarnje stvari Htvatske. Od praznika do spomenika sve bi oni određivali.

Branko

pre 7 godina

Najinteligentniji hrvatski politicar, britkog i ostrog jezika.
Sto na umu to na drumu.Cesto bahat, prepotentan, neodmeren.
Mozete mu naci stotine mana, mozete ga ne simpatizirati, ali sovinista i srbomrzac sigurno nije.

Kit

pre 7 godina

Demagogija sa obe strane grane. Mi nemamo leba da jedemo a u Hr „cvetaju ruže" Ne zna.se ko je uopšteno veća sirotinja. I iz jedne i iz druge omladina beži u Evropu, Ameriku, Kanadu glavom bez obzira.

E

pre 7 godina

Dobro i kaze covek. Ulozicemo 180 miliona na popravku aviona kako bi mogli da lete u narednih deset godina. A tokom tih deset godnina nemaju protiv koga da dejstvuju. Ukinuli smo stajacu vojsku a uvodimo stajacu avijaciju. Posle ponovo kupuj.

Magla svuda oko nas

pre 7 godina

Pitam se - protiv koga bi se borili ti MIG-ovi?
SKoro sve zemlje koje Srbiju okružuju su deo NATO saveza (osim Bosne, Makedonije i Kosova), pa mi nije jasno protiv koga će se ti avioni tući? Protiv NATO saveza? Male su šanse.
To sa nabavkom MIG-ova mi liči na pumpanje mišića bez neke svrhe. Bacanje para, i prašine u oči siromašnom narodu.

Aleksa

pre 7 godina

Vojni i policijski sindikat traže popravku svojih ekonomskih stanja,dok se kupuju neispravni avioni.Ovo je pokazatelj da se "borci "pripremaju providnim maglom da se što bolje u izborima plasiraju radi samo svojih interesa.
Pravom srbinu nije potreban rat,već radno mesto .Ne treba mu ona"sve ce to narod da pozlati".

Mile

pre 7 godina

Hrvati zive 50% bolje od nas, plata im je duplo veca a cene za cetvrtinu, to je ono sto treba da nas brine a ne par trulih migova ciji ce nas remont kostati 180 milliona evra, kao odgovor na tuce kupljenih hrvatskih helihoptera.

Zg

pre 7 godina

Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji.
(MIG-29, 12. februar 2017 17:02)

Pa to je istina. Mađarski Gripeni nemaju tu mogućnost. Nemaju, recimo, ni Eurofighteri T1, kakve ima Austrija.

Nije svaki avion isti.

ШумадинацСД

pre 7 godina

Naš odnos sa Hrvatskom je Rusija-Amerika u malom. Vazda neke optužbe, prepucavanja, omalovažavanje itd. Kako se zakuvava na relaciji Srbija-Hrvatska-RS-BiH-KiM-Albanija negde će da prekipi pre ili kasnije nažalost. A sve zbog medijskog naduvavanja i izjava političara kao što su Vulin, Milovanović, Dodik, Izetbegović, Tači, Rama i ostali. Neki od njih zagovaraju defanzivnu i zaštitničku ratnu politiku, koja nažalost ove druge bode u oko.

MIG-29

pre 7 godina

To je kada neko ko veze sa životom nema komentariše avione, vojsku i sl. Prvo Mig-ovi nisu rashodovani već su leteli dok ih naši nisu izabrali i sada su povučeni iz upotrebe da se ne troše resursi. Kada se remontuju i modernizuju biće nešto što Hrvati ni za 50 godina od danas neće imati. Borbeni avion nije automobil da je previše bitna godina proizvodnje. Oni mogu da se modernizuju i ako je zmaj aviona dobar, 40 godina može da se koriste bez problema i da se ukoliko su modernizovani, smatraju veoma kvalitetnim avionima. Drugo, kaže ne trebaju im jer oni mogu da deluju samo vazduh-vazduh, a ne i po zemlji. Lupio i ostao živ, to je samo dokaz kakvi nesposobnjakovići i neznalice često vode države, pogotovo u ovom našem regionu i onda takvi treba da odlučuju kakva će npr. biti vojska i šta će se nabavljati. Ti avioni i oni koje bi eventualno nabavila Hrvatska nisu samo i isključivo lovci, već su višenamenski avioni koji osim zaštite vazdušnog prostora mogu da se koriste i kao bombarderi. Zato se i kaže lovac-bombarder ili po novom višenamenski avion, jer oni i izviđaju i rade sve ono za šta se nekada za svaku svrhu koristio poseban tip aviona.

Смена страже

pre 7 godina

Милановићу Славонија сиромашнија од јужне Србије, Крајина празна,у Загребу сте углавном на државним јаслама..о чему ти говориш? Уосталом Хрвати су рекли на изборима шта и како мисле о теби и твојим изјавама. Немој запаљиво говорити него се покрији и ћути.

Papadubi

pre 7 godina

Tanka prica skroz. Srbija je jako siromasna zemlja ali ima tradiciju letenja duzu od 100 godina. Migovi su jedino izvodljivo i odrzivo resenje da bi opstalo nase ratno vazduhoplovstvo. Piloti vec obuceni, odrzavanje, delovi, infrastruktura-sve vec prilagodjeno. Posto para nemamo za novo a nemaju ni mnogo bogatije zemlje vec uzimaju na lizing, ovo sto smo sklopili je spas. I jos jedna stvar, kad se remontuju to ce biti dobar avion, nemoj da se zavaravate, a onaj jedan sto nam je pao posle remonta, to se desilo zbog greske pilota pri uvezbavanju akrobatske tacke.

Banjalučanin

pre 7 godina

Zoran Milanović: ''Srbi su šaka jada, i nemaju 'leba da jedu.'' - navodni ljevičar a da situacija bude još tragikomičnija, velika većina Hrvata ga smatra izdajnikom, jugonostalgičarem, komunistom, itd... Kada ovakve izjave daje ''ljevičar'', onda možete misliti kakve stavove imaju desničari... Još jedan dokaz da je i navodna hrvatska ljevica radikalnija i od najžešćih Šešeljevih radikala!
Dalje, odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije?! Zašto bi njega trebalo zanimati da li Srbi imaju hljeba da jedu?! Odakle mu pravo da on govori ko su i šta su Srbi u BiH?! Zamislite da neki političar iz Srbije govori njima kako treba da vode državu i da raspravlja o porijeklu Hrvata iz zapadne Hercegovine?! Odmah bi bio optužen za ''veljesrpsku'' zavjeru!

axaxt

pre 7 godina

Jel to isti onaj Milanović koji je hteo da potroši stotine miliona na balisticke rakete pre dve godine, sada govori kako ne treba trošiti novac na vojsku?

bozidar

pre 7 godina

po milanovicu>hrvatska je jedina slovenska nacija koja ima more.da li je nanerno zaboravio na crnu goru i sloveniju ili mozda misli da su to u stvari juzni i severni hrvati!!!!a kako li je zaboravio na ruse,da nisu i rusi neki hrvati????

mil

pre 7 godina

E moj Mario...
moji su izbjegli iz Slavonije i skrasili se u Vojvodini. Rade i šute, a vi ste naselili Hrvate iz Bosne na njihova ognjišta. A šta ti ljudi rade? Ništa! Doslovno ništa, osim što stalno kukaju i traže pomoć od države. Slavonija više ne postoji... provozaj se napuštenim i spaljenim i uvjeri svojim očima. Na kraju krajeva, podaci o poljoprivrednoj proizvodnji Hrvatske prije rata (prije no što su Srbi protjerani) i nakon danas (bez Srba) govore sve.

no hate

pre 7 godina

nisam ni pilot niti sam u vazduhoplovstvu, ali rekreativno pratim tu sferu. ne razumem tu smelost da pojedini naklapaju napamet o necemu o cemu nemaju blage veze, ali "misle da znaju". nije bas da se novi avioni proizvode stalno, tako da je MIG-29 super mocan avion 4. generacije, jos kad mu se ugradi moderna avionika i naoruzanje, mocni radari i nov interfejs, bombona. sme da stane na crtu svima. o cemu pricamo kad novi MIG-35 ima oznaku 4++ a mi dobijamo nakon remonta 4+ avione. bolje od toga su samo avioni 5. generacije, od kojih je samo F-22 raptor u upotrebi, a ostali tek u razvoju. zalosno je da zemlja sa preko 100 godina tradicije vazduhoplovstva leti na avionima trece generacije (supergalebovima, orlovima i mig-21), kad nasi piloti imaju i znanje i sposobnost da lete na modernijim letelicama. koliko god mrzeo onog cije se ime ne sme spomenuti ovo mu je jedini ispravan potez. a milanovic moze samo da se tesi, jer imati 10+ ovakvih nemaju ni razvijenije zemlje, a hrvati nemaju letacko osoblje ni da im sutra poklone besplatno, niti su ikada imali.

Predragg

pre 7 godina

Drago mi je da ste objavili njegove reci. Apsolutno je u pravu,a garantujem vam ,da i ovako iskricav,grub,pa i nekulturan- vise voli,postuje i zeli bolju Srbiju nego vecina Srba,pogotovo njenih politicara.Bar stvari gleda normalnim naocalama.A oni tupi,neka slobodno uporede,delatnost po delatnost -Srbiju i Hrvatsku i imace se cega stideti.

e-političar

pre 7 godina

Vazdušni prostor iznad države mora da se kontroliše i u miru! Ako nemamo sopstveno vazduhoplovstvo, onda moramo da plaćamo druge da to rade za nas, ali tada gubimo i školu i iskustvo i kakav takav ugled, a i mogu da posluže kao stedstvo odvraćanja u slučaju regionalnih sukoba, koji nisu verovatni ali nisu ni nezamislivi. Ovi migovi nisu naravno za borbu protiv nato, kako neki misle i verovatno nam je dozvoljeno da ih kupimo upravo od strane nato-a.

dopalo se to nekome ili ne

pre 7 godina

Ma prenesite ceo intervjuu Milanovica, a ne samo deo o MIG-vima, pa da javnost stekne pravu sliku o kakvom se politicaru radi, mada izgleda bivsem. Ma dopalo se to nama ili ne Milanovic je briljantan. I kako navodi u tom inervjuu sluzio je JNA u Beogradu i bio je sretan zbog toga. Bravo Milanovicu, za ove nase si maestralan

mali radojica

pre 7 godina

Komšije ne samo da lupeta taj Milanović nego se dobro izblamirao. Mi smo jedina.... mi ovo mi ono... podseća me na našeg vodju i moram da kažem prosto je neverovatno koliko su političari sa ovih prostora klonirani. Kao prvo lupio je jer i jedna Poljska i jedna Ukraina i Crna Gora i Bugarska su slovenske i slovensko govoreća nacije u Evropi koje imaju izlaz na more znači kec ko vrata iz istorije i geografije. Drugo i ti što lupetaju o remontu lupetaju gluposti jer naši Migovi nikad nisu bili ni na kakvom remontu a taj što je pao greškom pilota još je iz onog kontigenta od 4 komada koji su preživeli bombardovanje 99. Sećate se ono kad je NATO pogodio 130 "drvenih" maketa aviona i tenkova a mi ostali sa skoro svim Mig21 i G4 i g2 avionima ali vi komšijski botovi vama ne vredi ništa pričati jer vi znate samo jednu svoju zamišljenu istinu.I još nešto komšije, tačno je da ste sada ispred nas ali se polako i ta razlika smanjuje zato vas je strah jer kad vas stignemo nećete znati kako da se operete pred svojim pučanstvom a i ovi vaši nakazni domobrani će izugubiti municiju da svaki dan tuku po Srbiji svojom histerijom i lažima a onda jao Vama.

mmm

pre 7 godina

Isti su i tamo o amo.. Ovde se razmecu nekim polovnjacima, a ovaj jos gori, prica o mornarici, koja je jos skuplja i jos nepotrebnija. Pa od koga ce Hr da cuva svoje obale, od somalijskih pirata mozda?
Da se razumemo, jer vidim da i u Srbiji vecina nema pojma, Srbija Migove ne nabavlja jer se sprema za rat vec zato sto su prvenstveno neophodni avioni 4. generacije kako bi se mogao obezbediti vazdusni prostor za civilni saobracaj a onda naplatiti stotine miliona evra od aviokompanija za prelet. To se i ne pominje da nebi neko pitao gde su pare. Srbija godisnje stranim aviokompanijama naplati oko 150 miliona evra. To je dovoljno da se kupi 5 potpuno novih Mig35 koji i u Rusiji tek pocinje da se koristi, i koji bi dugorocno sigurno bili bolji izbor nego ove 29tke koje jesu rashodovane i kupuju se samo jer je krajnje vreme i zato sto su dzaba te oslicni da se zamazu oci kako kao ulazemo u vojsku. Pozdrav.

megatronman

pre 7 godina

Veliki strateg. Arogancija na kvadrat. Izgubi izbore i momentalno ode u Albaniju i na Kosovo lobirati za vlastitu konzultantsku firmu. Nije čak ni to neko čudo od ponašanja, već da mu vlastita stranka odobrava takvu aktivnost koja je potpuno privatna. Sada ima ogroman problem zbog kojeg će pasti a iskreno se nadam i ići u zatvor. Šef njegovog ureda Saucha (izgovor: Sauha) u tri godine od 2013 do 2016 potpisao je 130 putnih naloga na iznose od 1000-2000 e u prosjeku na osobe koje to nisu znale. Znači Saucha ili više njih su taj novac uzeli za sebe. Da li je znao Milanović i da li je i on uzeo novac, otkrit će istraga. Trenutno je Saucha u zatvoru a Milanović "pere ruke".

загор

pre 7 godina

реално, он и вучић не могу један без другог. неће ваљда да граде политичку причу на неким унутрашњим проблемима и практичним решењима, кад је много лакше градити на страху, мржњи и ложењу масе (посебно када је у питању хрватски однос према србима)?

kataklinger

pre 7 godina

nije da nije u pravu, ali sustina kupovine tih polovnih aviona nije borba(jer oni za to gotovo da nisu ni sposobni, osim sa nekim sebi ravnim krsevima,sto je i demonstrirano 1999.), vec kontrola vazdusnog prostora. a da je skupo, za nesto zastarelo i staro, jeste. pvo je za zemlje kao sto smo mi mnogo korisniji, sto se pokazalo pre skoro 20 godina, kad je ucinak aviona bio jedna velika 0(unistavani su na zemlji, vazduhu, cak smo jedan pogidili sami), dok su vec tada bajati sistemi pvo odradili solidan posao, a da smo imali nesto novije i kvalitetnije pitanje je da li bi nas napali. hrvatska nema potrebu za takvim letelicama, jer ima ko da im cuva nebo, a mi smo izvan tih udruzenja tako da cemo nazalost kupovati te stvari, a nove posle ovih vec za jedno 10-ak godina, tako da ovo nije pravo resenje, vec samo politika, marketing.