Petak, 03.02.2017.

09:29

BG: Tunel do Pančevca, centar se trajno menja

Tunel, koji će počinjati kod Autobuske stanice, a izlaziti kod Pančevačkog mosta, trebalo bi da omogući da se u centru grada smanji broj kola za 14 odsto.

Izvor: Tanjug

BG: Tunel do Panèevca, centar se trajno menja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Tina

pre 7 godina

Molim nadlezne da se pre tih mega ega ga projekata grad Beograd bar malo opere,ociste parkovi, popune rupe i srede fasade pre nego sto nekog ubiju. Grad nikada prljavije i zapustenije nije izgledao!

Mr. Realno

pre 7 godina

Beograd je sad ružniji nego što je ikad bio. Milijarda bilborda i panoa sa reklamama i oglasima, prljave ulice pune rupa, fasade crne i poluraspale, zgrade građene kako je ko stigao.... urbanistički haos. Na Slaviji prave fontanu a sve okolo izgleda kao neka apokaliptična noćna mora. Još je Mc.Donald sa svojom fasadom i najlepši. Tragikomično

Boli me uvo za sve

pre 7 godina

Velicanstveno. Datum pocetka odma posle izbora. Datum zavrsetka cim krene izvoz Vucicevih Mercedesa sto je obecao 2014 godine.

Nislija

pre 7 godina

Pa znate li vi da nisu samo Pancevo, Beograd i Novi Sad gradovi u Srbiji. I molim vas da malo poboljsate zivot i u drugim gradovima. Ko o cemu, prica se samo o ova tri grada. Ja znam da je Pancevo veoma vazno zbog svog geografskog polozaja, jer spaja tranzit sa Rumunijom i da Luka Dunav koja se nalazi takodje u Pancevu, nije jedini razlog da se radi samo oko tog grada. Pravljenjem tog tunela, dokazujete da gledate samo vas. Pre dve god most Mihajlo Pupin, opet spaja Pancevo sa putom za Zrenjanin, pruga Pa-Bg, pa dokle vise? Uporedite plate u Pancevu i npr u Nisu??

Kališ-Knez pešačka zona

pre 7 godina

Obavezno mini-tunel u Pariskoj ulici (od Gračaničke do Uzun Mirkove) kako bi se Kališ pešačkom zonom spojio sa Knezom!!!

Prirodna uzbrdica terena daje takvu mogućnost, smanjuju se gužve a i bezbednost pešaka koji se tu sa lepim vremenom gomilaju, pretrčavaju itd:

milan

pre 7 godina

povodom ove vesti, dajem predvidjanje! Bas kako su nekada solunci pricali, tako ce i buduce generacije beogradjana slusati price nas starijih i diviti nam se! 'kad sam ja bio mlad, moglo se proci biciklom sa obe strane brankovog mosta!'

Aca

pre 7 godina

Toliki tunel i tolika investicija a smanjenje vozila u gradu samo 14%. Vozila iz centra grada mozete proterati i besplatno, dovoljna je samo jedna uredba.

vladimir

pre 7 godina

Kako se drze recepta. Dzinovski projekat, koji ima malo prave ideje u sebi da ima covek za nesto da se uhvati i onda sve ostalo ludilo. PRVO, PRVO, metro .. Ali, mene jos preko toga svega brine o kakvom crnom cosku Kamenicke i Gavrila oni pricaju. Da mozda ne planiraju da sruse park da bi spojili tunel sa Karadjordjevom?

Koliko se ja secam, Luka Celovic je ostavio taj park Gradu Beogradu samo pod uslovom da zauvek ostane park na tom mestu. To bi znacilo da bi ulaz u taj veoma vazni tunel bio sa semaforom i skretanjem pod pravim uglom hehheheheheheh o majko moja... nikad kraja ovim likovima

Moramo da unapredimo skole inace ce ovaj nivo "ekspertize" da nam predstavlja zemlju zauvek.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Hahaha....pa ovo šokovi....ne moze podzemni za pesake a moze metro , tunel la manš, bg na vodi, prokop, sta sve ne....izbori su blizu i kampanja krece po strom receptu...sta sve gradimo, onda radna mesta, pa povecanje standarda, pa onda oporavak propalih preduzeca, penzionerima naravno penzije ko u nemackoj...aj ziveli....

Heroj Pinki

pre 7 godina

Nadam se da ce nakon sto zavrse tunel do Pancevca i ove garaze i cudesa gradske vlasti steci dovoljno znanja i iskustva da mogu zakrpiti onu rupu na trotoaru Brankovog mosta. Evo pet godina kako niko ne moze da resi taj strasno komplikovan problem.

miletrans

pre 7 godina

@ adam

A, pa ne može to tek tako. Mora prvo da se formira komisija, pa da donese zaključak da rupa postoji, pa da radna grupa napiše elaborat da je treba zakrpiti, pa studija izvodljivosti... Naravno, za sve to treba naplatiti dnevnice a, po mogućstvu i neki službeni ručak. Nije to jednostavno kao tričavi tunel ispod pola grada ili trivijalna nova autobuska stanica.

George Best

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."
A projekte pokreces tako sto izadjes na Studio B i pricas?
Vidi Vesicu: Most na Adi, Bulevar, Gazela. Mogu ja i dalje, al` ti si rekao tri. Sto ne izadjes i kazes "Ovaj projekat smo smislili, ugovorili, platili i izgradili." Pa nema!!! Samo avioni, kamioni, magla...

mirijevski magarac

pre 7 godina

319. grandiozni projekat najavljen Beogradu u poslednjih 2 meseca, najave ne koštaju ništa a delotvorne su na one lakovernije građane, taman pred očekivane izbore.

Prase

pre 7 godina

Ovo bi bilo korisno ali je nebuloza. Nase vlasti ne znaju ni gde prolaze cevi vodovoda po Beogradu koje su na dva metr dubine a kopali bi tunel ispod Beograda.

ID

pre 7 godina

Kao u drugim evropskim gradovima?
Kojim? Pešačka zona koja se porteže kilometrima, bez prevoza?
Za tolike pešačke zone je neophodan metro. Drugo, pešačke zone u evropskim metropolama su ispresecane ulicama sa prevozom, taksijem.
Šta bi sa žičarom u gradu koji ima oko 100 dana jakog vetra?

Petar

pre 7 godina

Javite se kad bude skoro gotov,ovako ja mogu da kazem pocinje gradnja na Marsu,radovi gotovi za 150godina.Slaba vam je realizacija, kilavo idu svi radovi,organizacija losa, para nemate,a prica se na sva usta o kapitalnim projektima.Daleko ste vi partijasi od osecaja za progresivnom drzavom.Vi ste izabrali partiju i licni interes pre drzave i opsteg interesa,zato tako izgledaju gradovi,sela, ulice,arhitektura,zemlja.

Sloba

pre 7 godina

Nema para za podzemni prolaz za pesake na Slaviji a ima za tunel od Zelenjaka do Pancevca?!? A, da, idu izbori pa sve postaje relativno i nekako rastegljivo...

Radomir

pre 7 godina

Jos jedan megalomanski projekat koji ce biti zapocet i razvlacen decenijama. Kako bi bilo da vidimo jedan ozbiljan projekat razvoja grada za narednih 30 godina koji ce napraviti pravi strucnjaci, imajuci u vidu realne mogucnosti grada? A ne da stalno radimo ad-hoc projekte koji smisle politicari.

adam

pre 7 godina

Lako je praviti te tunele, metroe itd. Mene brine ova rupa u asfaltu sto stoji godinu dana ispred moje zgrade. Verovatno treba da se napravi neki ozbiljan projekat za njeno saniranje.

chico

pre 7 godina

hahahaha. koje bajke..da li je njemu iko rekao koliko vremena treba da se iskopa tunel te vrste..i koje godine ce sw grad rasteretiti..2035?te godine ce nas biti jako malo i uz plateznu moc koju nemamo sami ce mo odbaciti automobile koje imamo;)

Aldebaran

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."

Dakle, od kada je ova gradska vlast startovala imamo:

1. Pokrenuto projekata, komada 69

2. Planirano projekata, komada 50

3. ZAVRŠENO projekata, komada - 0,00!!!! Vesiću, šta to bi?!!!

sofronije

pre 7 godina

U drugim evropskim prestonicama postoji metro i zato mogu da pretvore ceo centar u pessacku zonu. A kada ste vec spomenuli za koliko procenata je procenjeno da ce se smanjiti saobracaj u centru izgradnjom tunela onda ste mogli da napisete i za koliko procenata ce se povecati saobracaj u preostalim ulicama kada se pola centra pretvori u pesacku zonu... Ili to nisu racunali?

dragan

pre 7 godina

Lepo zvuci ali za nasih zivota to nece biti uradjeno. Molo bi kada bi se prvo osnovalo Preduzece za izradu tunela. Napravio dugugodisnji plan njihovih aktivnosti nacina finansiranja tunela koje bi radili. Ovako, tenderi, nista od toga.

Dejan

pre 7 godina

Ja bih ga ipak produzio, pa da izadje kod one nove zgrade opere, koju ste predstavili prosle nedelje. I da stanice gondole budu na pocetku i kraju tunela, da cim izadjemo ispod zemlje mozemo odmah na nebo! Za ove vesti bi trebalo uvesti posebnu rubriku na portalu, pod nazivom "Bajke gradske vlasti".

oktopus

pre 7 godina

Pre godinu ili dve dana na ovom istom sajtu je objavljena slicna vest o "izgradnji tunela od centra do Pancevackog mosta". Tad sam napisao komentar da ova gradska vlast prica o nekim mega tunelima a vec tri godine ne mogu da poprave rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta. Rupa je i dalje neokrpljena, a opet se prica o tunelu, mislite o tome.

Swedenonline

pre 7 godina

Uvedite da samo ekoloska klasa 1(elektro) ima pravo da ulazi u centralnu zonu, ostali da placaju kazneni eko porez. Em ste dobili cistu zonu, em novac i bez suludih ideja o ulaganju ogromnih sredstava. Lako se to automatizuje da mesečno stigne račun vlasniku auta za svaki prestup.

Brdoviti Balkan

pre 7 godina

Pa posto u nasem velegradu 30% stanovnistva nema kanalizacionu mrezu mozda bi mogli ovom tunelu da damo dvostruku namenu. Sto rece cuveni Zoran Radmilovic u Radovanu III: ""Ja predlazem da izgradimo metro i kanalizaciju o istom trosku. Pa da .. go.na idu u jednom a mi u suprotnom smeru .. jos ako prozori dihtuju, nema problema uopste!!!
Sta, kao nismo navikli, nikad nismo bili u govnima …

Blake

pre 7 godina

Kad su nam obezbedili dve zicare, tunel ispod Kalemegdana, autobusku stanicu na NBGu i potpuno izmestili zeleznicku stanicu plus sagradili zgradu na Prokopu, zasto da ne? Kakvi smo tigrovi

popeye

pre 7 godina

Колико ће то да кошта, и од чега ће то град да плати? Увећањем ионако највећих пореза у Европи на имовину и станове у којима људи живе?!

adam

pre 7 godina

Lako je praviti te tunele, metroe itd. Mene brine ova rupa u asfaltu sto stoji godinu dana ispred moje zgrade. Verovatno treba da se napravi neki ozbiljan projekat za njeno saniranje.

sofronije

pre 7 godina

U drugim evropskim prestonicama postoji metro i zato mogu da pretvore ceo centar u pessacku zonu. A kada ste vec spomenuli za koliko procenata je procenjeno da ce se smanjiti saobracaj u centru izgradnjom tunela onda ste mogli da napisete i za koliko procenata ce se povecati saobracaj u preostalim ulicama kada se pola centra pretvori u pesacku zonu... Ili to nisu racunali?

Dejan

pre 7 godina

Ja bih ga ipak produzio, pa da izadje kod one nove zgrade opere, koju ste predstavili prosle nedelje. I da stanice gondole budu na pocetku i kraju tunela, da cim izadjemo ispod zemlje mozemo odmah na nebo! Za ove vesti bi trebalo uvesti posebnu rubriku na portalu, pod nazivom "Bajke gradske vlasti".

Brdoviti Balkan

pre 7 godina

Pa posto u nasem velegradu 30% stanovnistva nema kanalizacionu mrezu mozda bi mogli ovom tunelu da damo dvostruku namenu. Sto rece cuveni Zoran Radmilovic u Radovanu III: ""Ja predlazem da izgradimo metro i kanalizaciju o istom trosku. Pa da .. go.na idu u jednom a mi u suprotnom smeru .. jos ako prozori dihtuju, nema problema uopste!!!
Sta, kao nismo navikli, nikad nismo bili u govnima …

Blake

pre 7 godina

Kad su nam obezbedili dve zicare, tunel ispod Kalemegdana, autobusku stanicu na NBGu i potpuno izmestili zeleznicku stanicu plus sagradili zgradu na Prokopu, zasto da ne? Kakvi smo tigrovi

Aldebaran

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."

Dakle, od kada je ova gradska vlast startovala imamo:

1. Pokrenuto projekata, komada 69

2. Planirano projekata, komada 50

3. ZAVRŠENO projekata, komada - 0,00!!!! Vesiću, šta to bi?!!!

ID

pre 7 godina

Kao u drugim evropskim gradovima?
Kojim? Pešačka zona koja se porteže kilometrima, bez prevoza?
Za tolike pešačke zone je neophodan metro. Drugo, pešačke zone u evropskim metropolama su ispresecane ulicama sa prevozom, taksijem.
Šta bi sa žičarom u gradu koji ima oko 100 dana jakog vetra?

oktopus

pre 7 godina

Pre godinu ili dve dana na ovom istom sajtu je objavljena slicna vest o "izgradnji tunela od centra do Pancevackog mosta". Tad sam napisao komentar da ova gradska vlast prica o nekim mega tunelima a vec tri godine ne mogu da poprave rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta. Rupa je i dalje neokrpljena, a opet se prica o tunelu, mislite o tome.

Sloba

pre 7 godina

Nema para za podzemni prolaz za pesake na Slaviji a ima za tunel od Zelenjaka do Pancevca?!? A, da, idu izbori pa sve postaje relativno i nekako rastegljivo...

chico

pre 7 godina

hahahaha. koje bajke..da li je njemu iko rekao koliko vremena treba da se iskopa tunel te vrste..i koje godine ce sw grad rasteretiti..2035?te godine ce nas biti jako malo i uz plateznu moc koju nemamo sami ce mo odbaciti automobile koje imamo;)

miletrans

pre 7 godina

@ adam

A, pa ne može to tek tako. Mora prvo da se formira komisija, pa da donese zaključak da rupa postoji, pa da radna grupa napiše elaborat da je treba zakrpiti, pa studija izvodljivosti... Naravno, za sve to treba naplatiti dnevnice a, po mogućstvu i neki službeni ručak. Nije to jednostavno kao tričavi tunel ispod pola grada ili trivijalna nova autobuska stanica.

Heroj Pinki

pre 7 godina

Nadam se da ce nakon sto zavrse tunel do Pancevca i ove garaze i cudesa gradske vlasti steci dovoljno znanja i iskustva da mogu zakrpiti onu rupu na trotoaru Brankovog mosta. Evo pet godina kako niko ne moze da resi taj strasno komplikovan problem.

Prase

pre 7 godina

Ovo bi bilo korisno ali je nebuloza. Nase vlasti ne znaju ni gde prolaze cevi vodovoda po Beogradu koje su na dva metr dubine a kopali bi tunel ispod Beograda.

popeye

pre 7 godina

Колико ће то да кошта, и од чега ће то град да плати? Увећањем ионако највећих пореза у Европи на имовину и станове у којима људи живе?!

George Best

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."
A projekte pokreces tako sto izadjes na Studio B i pricas?
Vidi Vesicu: Most na Adi, Bulevar, Gazela. Mogu ja i dalje, al` ti si rekao tri. Sto ne izadjes i kazes "Ovaj projekat smo smislili, ugovorili, platili i izgradili." Pa nema!!! Samo avioni, kamioni, magla...

Petar

pre 7 godina

Javite se kad bude skoro gotov,ovako ja mogu da kazem pocinje gradnja na Marsu,radovi gotovi za 150godina.Slaba vam je realizacija, kilavo idu svi radovi,organizacija losa, para nemate,a prica se na sva usta o kapitalnim projektima.Daleko ste vi partijasi od osecaja za progresivnom drzavom.Vi ste izabrali partiju i licni interes pre drzave i opsteg interesa,zato tako izgledaju gradovi,sela, ulice,arhitektura,zemlja.

Radomir

pre 7 godina

Jos jedan megalomanski projekat koji ce biti zapocet i razvlacen decenijama. Kako bi bilo da vidimo jedan ozbiljan projekat razvoja grada za narednih 30 godina koji ce napraviti pravi strucnjaci, imajuci u vidu realne mogucnosti grada? A ne da stalno radimo ad-hoc projekte koji smisle politicari.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Hahaha....pa ovo šokovi....ne moze podzemni za pesake a moze metro , tunel la manš, bg na vodi, prokop, sta sve ne....izbori su blizu i kampanja krece po strom receptu...sta sve gradimo, onda radna mesta, pa povecanje standarda, pa onda oporavak propalih preduzeca, penzionerima naravno penzije ko u nemackoj...aj ziveli....

mirijevski magarac

pre 7 godina

319. grandiozni projekat najavljen Beogradu u poslednjih 2 meseca, najave ne koštaju ništa a delotvorne su na one lakovernije građane, taman pred očekivane izbore.

Aca

pre 7 godina

Toliki tunel i tolika investicija a smanjenje vozila u gradu samo 14%. Vozila iz centra grada mozete proterati i besplatno, dovoljna je samo jedna uredba.

dragan

pre 7 godina

Lepo zvuci ali za nasih zivota to nece biti uradjeno. Molo bi kada bi se prvo osnovalo Preduzece za izradu tunela. Napravio dugugodisnji plan njihovih aktivnosti nacina finansiranja tunela koje bi radili. Ovako, tenderi, nista od toga.

Swedenonline

pre 7 godina

Uvedite da samo ekoloska klasa 1(elektro) ima pravo da ulazi u centralnu zonu, ostali da placaju kazneni eko porez. Em ste dobili cistu zonu, em novac i bez suludih ideja o ulaganju ogromnih sredstava. Lako se to automatizuje da mesečno stigne račun vlasniku auta za svaki prestup.

Boli me uvo za sve

pre 7 godina

Velicanstveno. Datum pocetka odma posle izbora. Datum zavrsetka cim krene izvoz Vucicevih Mercedesa sto je obecao 2014 godine.

milan

pre 7 godina

povodom ove vesti, dajem predvidjanje! Bas kako su nekada solunci pricali, tako ce i buduce generacije beogradjana slusati price nas starijih i diviti nam se! 'kad sam ja bio mlad, moglo se proci biciklom sa obe strane brankovog mosta!'

Mr. Realno

pre 7 godina

Beograd je sad ružniji nego što je ikad bio. Milijarda bilborda i panoa sa reklamama i oglasima, prljave ulice pune rupa, fasade crne i poluraspale, zgrade građene kako je ko stigao.... urbanistički haos. Na Slaviji prave fontanu a sve okolo izgleda kao neka apokaliptična noćna mora. Još je Mc.Donald sa svojom fasadom i najlepši. Tragikomično

vladimir

pre 7 godina

Kako se drze recepta. Dzinovski projekat, koji ima malo prave ideje u sebi da ima covek za nesto da se uhvati i onda sve ostalo ludilo. PRVO, PRVO, metro .. Ali, mene jos preko toga svega brine o kakvom crnom cosku Kamenicke i Gavrila oni pricaju. Da mozda ne planiraju da sruse park da bi spojili tunel sa Karadjordjevom?

Koliko se ja secam, Luka Celovic je ostavio taj park Gradu Beogradu samo pod uslovom da zauvek ostane park na tom mestu. To bi znacilo da bi ulaz u taj veoma vazni tunel bio sa semaforom i skretanjem pod pravim uglom hehheheheheheh o majko moja... nikad kraja ovim likovima

Moramo da unapredimo skole inace ce ovaj nivo "ekspertize" da nam predstavlja zemlju zauvek.

Kališ-Knez pešačka zona

pre 7 godina

Obavezno mini-tunel u Pariskoj ulici (od Gračaničke do Uzun Mirkove) kako bi se Kališ pešačkom zonom spojio sa Knezom!!!

Prirodna uzbrdica terena daje takvu mogućnost, smanjuju se gužve a i bezbednost pešaka koji se tu sa lepim vremenom gomilaju, pretrčavaju itd:

Nislija

pre 7 godina

Pa znate li vi da nisu samo Pancevo, Beograd i Novi Sad gradovi u Srbiji. I molim vas da malo poboljsate zivot i u drugim gradovima. Ko o cemu, prica se samo o ova tri grada. Ja znam da je Pancevo veoma vazno zbog svog geografskog polozaja, jer spaja tranzit sa Rumunijom i da Luka Dunav koja se nalazi takodje u Pancevu, nije jedini razlog da se radi samo oko tog grada. Pravljenjem tog tunela, dokazujete da gledate samo vas. Pre dve god most Mihajlo Pupin, opet spaja Pancevo sa putom za Zrenjanin, pruga Pa-Bg, pa dokle vise? Uporedite plate u Pancevu i npr u Nisu??

Tina

pre 7 godina

Molim nadlezne da se pre tih mega ega ga projekata grad Beograd bar malo opere,ociste parkovi, popune rupe i srede fasade pre nego sto nekog ubiju. Grad nikada prljavije i zapustenije nije izgledao!

Swedenonline

pre 7 godina

Uvedite da samo ekoloska klasa 1(elektro) ima pravo da ulazi u centralnu zonu, ostali da placaju kazneni eko porez. Em ste dobili cistu zonu, em novac i bez suludih ideja o ulaganju ogromnih sredstava. Lako se to automatizuje da mesečno stigne račun vlasniku auta za svaki prestup.

Aca

pre 7 godina

Toliki tunel i tolika investicija a smanjenje vozila u gradu samo 14%. Vozila iz centra grada mozete proterati i besplatno, dovoljna je samo jedna uredba.

Nislija

pre 7 godina

Pa znate li vi da nisu samo Pancevo, Beograd i Novi Sad gradovi u Srbiji. I molim vas da malo poboljsate zivot i u drugim gradovima. Ko o cemu, prica se samo o ova tri grada. Ja znam da je Pancevo veoma vazno zbog svog geografskog polozaja, jer spaja tranzit sa Rumunijom i da Luka Dunav koja se nalazi takodje u Pancevu, nije jedini razlog da se radi samo oko tog grada. Pravljenjem tog tunela, dokazujete da gledate samo vas. Pre dve god most Mihajlo Pupin, opet spaja Pancevo sa putom za Zrenjanin, pruga Pa-Bg, pa dokle vise? Uporedite plate u Pancevu i npr u Nisu??

sofronije

pre 7 godina

U drugim evropskim prestonicama postoji metro i zato mogu da pretvore ceo centar u pessacku zonu. A kada ste vec spomenuli za koliko procenata je procenjeno da ce se smanjiti saobracaj u centru izgradnjom tunela onda ste mogli da napisete i za koliko procenata ce se povecati saobracaj u preostalim ulicama kada se pola centra pretvori u pesacku zonu... Ili to nisu racunali?

ID

pre 7 godina

Kao u drugim evropskim gradovima?
Kojim? Pešačka zona koja se porteže kilometrima, bez prevoza?
Za tolike pešačke zone je neophodan metro. Drugo, pešačke zone u evropskim metropolama su ispresecane ulicama sa prevozom, taksijem.
Šta bi sa žičarom u gradu koji ima oko 100 dana jakog vetra?

Dejan

pre 7 godina

Ja bih ga ipak produzio, pa da izadje kod one nove zgrade opere, koju ste predstavili prosle nedelje. I da stanice gondole budu na pocetku i kraju tunela, da cim izadjemo ispod zemlje mozemo odmah na nebo! Za ove vesti bi trebalo uvesti posebnu rubriku na portalu, pod nazivom "Bajke gradske vlasti".

Sloba

pre 7 godina

Nema para za podzemni prolaz za pesake na Slaviji a ima za tunel od Zelenjaka do Pancevca?!? A, da, idu izbori pa sve postaje relativno i nekako rastegljivo...

vladimir

pre 7 godina

Kako se drze recepta. Dzinovski projekat, koji ima malo prave ideje u sebi da ima covek za nesto da se uhvati i onda sve ostalo ludilo. PRVO, PRVO, metro .. Ali, mene jos preko toga svega brine o kakvom crnom cosku Kamenicke i Gavrila oni pricaju. Da mozda ne planiraju da sruse park da bi spojili tunel sa Karadjordjevom?

Koliko se ja secam, Luka Celovic je ostavio taj park Gradu Beogradu samo pod uslovom da zauvek ostane park na tom mestu. To bi znacilo da bi ulaz u taj veoma vazni tunel bio sa semaforom i skretanjem pod pravim uglom hehheheheheheh o majko moja... nikad kraja ovim likovima

Moramo da unapredimo skole inace ce ovaj nivo "ekspertize" da nam predstavlja zemlju zauvek.

adam

pre 7 godina

Lako je praviti te tunele, metroe itd. Mene brine ova rupa u asfaltu sto stoji godinu dana ispred moje zgrade. Verovatno treba da se napravi neki ozbiljan projekat za njeno saniranje.

chico

pre 7 godina

hahahaha. koje bajke..da li je njemu iko rekao koliko vremena treba da se iskopa tunel te vrste..i koje godine ce sw grad rasteretiti..2035?te godine ce nas biti jako malo i uz plateznu moc koju nemamo sami ce mo odbaciti automobile koje imamo;)

Brdoviti Balkan

pre 7 godina

Pa posto u nasem velegradu 30% stanovnistva nema kanalizacionu mrezu mozda bi mogli ovom tunelu da damo dvostruku namenu. Sto rece cuveni Zoran Radmilovic u Radovanu III: ""Ja predlazem da izgradimo metro i kanalizaciju o istom trosku. Pa da .. go.na idu u jednom a mi u suprotnom smeru .. jos ako prozori dihtuju, nema problema uopste!!!
Sta, kao nismo navikli, nikad nismo bili u govnima …

Kališ-Knez pešačka zona

pre 7 godina

Obavezno mini-tunel u Pariskoj ulici (od Gračaničke do Uzun Mirkove) kako bi se Kališ pešačkom zonom spojio sa Knezom!!!

Prirodna uzbrdica terena daje takvu mogućnost, smanjuju se gužve a i bezbednost pešaka koji se tu sa lepim vremenom gomilaju, pretrčavaju itd:

oktopus

pre 7 godina

Pre godinu ili dve dana na ovom istom sajtu je objavljena slicna vest o "izgradnji tunela od centra do Pancevackog mosta". Tad sam napisao komentar da ova gradska vlast prica o nekim mega tunelima a vec tri godine ne mogu da poprave rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta. Rupa je i dalje neokrpljena, a opet se prica o tunelu, mislite o tome.

Petar

pre 7 godina

Javite se kad bude skoro gotov,ovako ja mogu da kazem pocinje gradnja na Marsu,radovi gotovi za 150godina.Slaba vam je realizacija, kilavo idu svi radovi,organizacija losa, para nemate,a prica se na sva usta o kapitalnim projektima.Daleko ste vi partijasi od osecaja za progresivnom drzavom.Vi ste izabrali partiju i licni interes pre drzave i opsteg interesa,zato tako izgledaju gradovi,sela, ulice,arhitektura,zemlja.

popeye

pre 7 godina

Колико ће то да кошта, и од чега ће то град да плати? Увећањем ионако највећих пореза у Европи на имовину и станове у којима људи живе?!

miletrans

pre 7 godina

@ adam

A, pa ne može to tek tako. Mora prvo da se formira komisija, pa da donese zaključak da rupa postoji, pa da radna grupa napiše elaborat da je treba zakrpiti, pa studija izvodljivosti... Naravno, za sve to treba naplatiti dnevnice a, po mogućstvu i neki službeni ručak. Nije to jednostavno kao tričavi tunel ispod pola grada ili trivijalna nova autobuska stanica.

Heroj Pinki

pre 7 godina

Nadam se da ce nakon sto zavrse tunel do Pancevca i ove garaze i cudesa gradske vlasti steci dovoljno znanja i iskustva da mogu zakrpiti onu rupu na trotoaru Brankovog mosta. Evo pet godina kako niko ne moze da resi taj strasno komplikovan problem.

Boli me uvo za sve

pre 7 godina

Velicanstveno. Datum pocetka odma posle izbora. Datum zavrsetka cim krene izvoz Vucicevih Mercedesa sto je obecao 2014 godine.

dragan

pre 7 godina

Lepo zvuci ali za nasih zivota to nece biti uradjeno. Molo bi kada bi se prvo osnovalo Preduzece za izradu tunela. Napravio dugugodisnji plan njihovih aktivnosti nacina finansiranja tunela koje bi radili. Ovako, tenderi, nista od toga.

Radomir

pre 7 godina

Jos jedan megalomanski projekat koji ce biti zapocet i razvlacen decenijama. Kako bi bilo da vidimo jedan ozbiljan projekat razvoja grada za narednih 30 godina koji ce napraviti pravi strucnjaci, imajuci u vidu realne mogucnosti grada? A ne da stalno radimo ad-hoc projekte koji smisle politicari.

Aldebaran

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."

Dakle, od kada je ova gradska vlast startovala imamo:

1. Pokrenuto projekata, komada 69

2. Planirano projekata, komada 50

3. ZAVRŠENO projekata, komada - 0,00!!!! Vesiću, šta to bi?!!!

Blake

pre 7 godina

Kad su nam obezbedili dve zicare, tunel ispod Kalemegdana, autobusku stanicu na NBGu i potpuno izmestili zeleznicku stanicu plus sagradili zgradu na Prokopu, zasto da ne? Kakvi smo tigrovi

mirijevski magarac

pre 7 godina

319. grandiozni projekat najavljen Beogradu u poslednjih 2 meseca, najave ne koštaju ništa a delotvorne su na one lakovernije građane, taman pred očekivane izbore.

George Best

pre 7 godina

"Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."
A projekte pokreces tako sto izadjes na Studio B i pricas?
Vidi Vesicu: Most na Adi, Bulevar, Gazela. Mogu ja i dalje, al` ti si rekao tri. Sto ne izadjes i kazes "Ovaj projekat smo smislili, ugovorili, platili i izgradili." Pa nema!!! Samo avioni, kamioni, magla...

milan

pre 7 godina

povodom ove vesti, dajem predvidjanje! Bas kako su nekada solunci pricali, tako ce i buduce generacije beogradjana slusati price nas starijih i diviti nam se! 'kad sam ja bio mlad, moglo se proci biciklom sa obe strane brankovog mosta!'

Prase

pre 7 godina

Ovo bi bilo korisno ali je nebuloza. Nase vlasti ne znaju ni gde prolaze cevi vodovoda po Beogradu koje su na dva metr dubine a kopali bi tunel ispod Beograda.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Hahaha....pa ovo šokovi....ne moze podzemni za pesake a moze metro , tunel la manš, bg na vodi, prokop, sta sve ne....izbori su blizu i kampanja krece po strom receptu...sta sve gradimo, onda radna mesta, pa povecanje standarda, pa onda oporavak propalih preduzeca, penzionerima naravno penzije ko u nemackoj...aj ziveli....

Mr. Realno

pre 7 godina

Beograd je sad ružniji nego što je ikad bio. Milijarda bilborda i panoa sa reklamama i oglasima, prljave ulice pune rupa, fasade crne i poluraspale, zgrade građene kako je ko stigao.... urbanistički haos. Na Slaviji prave fontanu a sve okolo izgleda kao neka apokaliptična noćna mora. Još je Mc.Donald sa svojom fasadom i najlepši. Tragikomično

Tina

pre 7 godina

Molim nadlezne da se pre tih mega ega ga projekata grad Beograd bar malo opere,ociste parkovi, popune rupe i srede fasade pre nego sto nekog ubiju. Grad nikada prljavije i zapustenije nije izgledao!