Petak, 16.12.2016.

14:11

Nikolić: HR da se pokrije ušima, ko sa nama neće lepo...

Hrvatska bi trebalo da se "pokrije ušima" i da ćuti kada se pominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vere i nacionalnosti.

Izvor: Beta

Nikoliæ: HR da se pokrije ušima, ko sa nama neæe lepo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Sonce

pre 7 godina

@Danijel Referendum za ulaz u EU je za svakih izbora, glas za SNS je glas za EU, vrlo jednostavno, ko nece u EU glasa za stranku koja ne zeli u EU.

realno

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...
(Vojvodjanin, 16. decembar 2016 17:03)

U svome postu si i sam nehotice dao dijagnozu problema manjina u Srbiji rečenicom; ''Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu...''
Upravo je takav odnos prema manjinama uticao na njihovu asimilaciju i gubitak kulturnog identiteta št0 je vjerovatno i cilj vlasti u Srbiji kada ne žele da provode sporazume koje su potpisali sa Hrvatskom i obavezali se na sprovođenje istih. S druge strane nisi naveo kako znaš kakav je položaj manjina u Hrvatskoj ali eto znaš...? Znaš samo ono što ti mediji u Srbiji plasiraju, pa tako pretpostavljaš da je položaj manjina bolji u Istri jer je tamo tobože drugačiji mentalitet (tako si čuo u medijima i prihvatio), a zapravo realno neznaš!

Zoro

pre 7 godina

G. Nikoliću, predsedniče, a da prvo pročitate, šta su Vučić i Dačić potpisali u Briselskom sporazumu.Narodu ste taj sporazum predstavili kao epohalni, i likovali da će nas SNS-SPS i sateliti uvesti u EU. Sad ispoštujte to, btw, Kosovo dobilo pozivni broj, još jedan epohalni "uspeh" dvojca Vučić-Daćić.
Predsedniče...učite u slobodno vreme diplomatsko izražavanje, i uključite monitor.

pikaču

pre 7 godina

Obe strane trebaju lepo. Svima treba da bude lepo. Ali nije lako biti fer, nije lako biti pošten. Srbija treba da sagleda svoje grehove i da prihvati posledice. Teško je to pred izbore. Sigurnije je igrati na kartu nacionalizma. Razumem razloge ali nakon izbora treba da se traže rešenja a ne da se stvaraju novi problemi.

Supergenije

pre 7 godina

Seljošu nikako nije jasno kako to da "27 država ne može da natera jednu..."

To se zove demokratija i civilizacija. Poštovanje i zaštita pravila, manjina, slabijih, i drugačijih.
Sve ono što u Srbiji ne postoji; prvenstveno zbog tebe i takvih diletanata kao što si ti.
Sve ono što Hrvatska i zamera.

I onda sa pozicije predsednika države daš izjavu u stilu pijanca-ispred-dragstora i samo potvrdiš da su Hrvati u pravu.

Vojvodjanin

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...

Pokrij se usima

pre 7 godina

Ja samo pitam da li on ima nekog Politickog savetnika? . Ako ih ima onda ih treba odmah otpustit jer mu apsolutno nisu potrebni i ne treba trositi srestva poreskih obveznika na njih.

Đoko

pre 7 godina

U Srbiji ništa novo. Nikako da se Srbija i Srbi odmaknu od propale nacionalističke politike devedesetih koje su provodili i napokon krenu napred ali to je bilo očekivano jer i dalje srpski narod živi u mraku.

tigar

pre 7 godina

Toma i AV se javno takmice ko ce biti interesantniji. Ni njihovi prijatelji ministri ne zaostaju. Zaboravljaju da nisu u krcmi gde se sastaju i dogovaraju.

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 7 godina

"Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila", rekao je Nikolić.
Volim gafove Predsednika Srbije! U nekoliko rečenica stavi i Kosovo i razlićite vere, podizanje ili miniranje crkva, da li te neko oće ili neće?:) EU ti kaže: prvo uradi, pa da pogledamo urađeno, ako je u redu OK inače begaj i radi ponovno! Tomica bi, kao mnogo vas, da vas uzmemo, jer ste dobri, super, zbog Velikog rata, zbog četnika, Jasenovca, a da sami ne napravite ništa od toga, šta treba!? Zaboravite!:( Mi smo prošli, Hrvati su prošli, a vi bi, kao uvjek, neke olakšice, lako ćemo, samo što nismo! Niko vam ništa više ne veruja, da li to znate?

ilija

pre 7 godina

Nije zamor od proširenja, politički EU bi samo imala koristi, to bi joj olakšalo transformaciju u sistem zemlja koja vode mir umesto rata (pod drugačijim elastičnijim federalnim sklopom). Ovo je isto kao i sa SFRJ, postoje snage u Hrvatskoj, jače nego ikada, sa više resursa nego ikada, koje osećaju slabost unije i opet iskaču kao što su to uvek radile. Drugi svetski rat, narušen poredak, eto ustaša, slom komunizma, eto ustaša, slom EU, eto ustaša. Srbija da ne bude glupa i da pretpostavlja da će EU da se mnogo bavi Hrvatskom (i ne smatraju je državom, ona je to morala da postane u procesu pridruženja, a zalog legitimiteta je opasno da bude upitan na bilo koji način). Srbija je ta koja mora da smanji svoju ranjivost svog društva i države od ovakvih planinskih patologija na balkanu.

Boba NS

pre 7 godina

kao kec na 11. Sad idu nasi izbori pa ce nase patriote da se utkuju ko ce zesce da oplete po Hrvatima. Letos kad su oni imali izbore onda su oni udarali a mi bili kao ladni. Sad oni glume ladnocu. Dokle vise????

Kapetan Ahab

pre 7 godina

Da li je to moglo da se kaže drugačije, pobogu?
(marija, 16. decembar 2016 14:42)

Naravno da je bilo moguće! Ali treba imati barem domaće vaspitanje, ako ne i školsko obrazovanje. Ko ništa od toga u detinjstvu i ranoj mladosti ne dobije, nikad ga više ne stekne. Čak ni kad posle kupi diplomu. Kao što se iz priloženog lepo vidi...

Viktor

pre 7 godina

Boze mili, kakvog mi predsednika imamo. Sve to se kaze nekim drugim recima, ali izgleda da je ulicarski recnik prevagnuo i da diplomatija nije bila predmet na "masteru".

ko jel ja

pre 7 godina

Kakve gluposti. Da EU ne zeli Srbiju ne bi ni pokretala pristup pridruzenja nego bi se odnosila kao prema Turskoj. Problem je u Srbiji i u odnosu Srbije sa Rusijom. Sitni kazneni poeni za duvanje u Rusku frulu. Sve ostalo je demagogija Srpskog establismenta koja ne prolazi kod pragmaticnih nacija.

Mrmot

pre 7 godina

Ko vas samo plaća da toliko mrzite našeg predsednika...
Šalu na stranu,šta je to rekao što nije istina?
O kakvim to pravima manjina uopšte pričamo?
Pa pogledajte kako žive Srbi u više od 80 sela u Hrvatskoj gde već 20 godina nema ni struje ni vode. Pogledajmo uništavanje dvojezičnih ploča i oslobadjajuće presude za te što su to uništavali. Šta je sa napadačima na Srbe povratnike,što se čeka sa sudskim procesima?
Jel su to standardi koje Srbija treba da primeni nad Hrvatskom manjinom u Srbiji?

Paul Kersey

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU
(Danijel, 16. decembar 2016 14:39)

I, ko da odluči o tako važnom pitanju? Oni isti koji su ovakvog čoveka izabrali za predsednika?

Sasa

pre 7 godina

Pa da li je ovo primeren rečnik predsednika zemlje koja je kandidat za članstvo u EU?! Mene je zaista sramota da me ovakav čovek predstavlja u svetu

cinik

pre 7 godina

to je taj diplomatski, skolovani, i prefinjeni recnik koji savrseno odlsikava evropsko opredeljenje Srbije i njen skoro pa savrsen skolsko/obrazovani/akademski sistem

evropejac

pre 7 godina

"da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje", rekao je Nikolić.

Zato nismo u EU i treba puno da radimo i učimo i to doma primenimo, dogovoreno i potpisano se tamo poštuje, vidimo na delu , to je civilizacija.

Danijel

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU, a ne da političari rade na integraciji sa EU, pa kada sve bude Ok, onda ide referendum... I šta ako mi na referendumu kažemo NE? Gde je tu logika?

Meister Jakob

pre 7 godina

Pa dobro jel može jedan predsjednik države ovako da se izražava, ko u birtiji?!
Tomo ajde da zanemarimo ostale manjine i skoncentriramo se samo na Srbe iz Hrvatske.
Mi na njih kao manjinu za njihove raznorazne klubove i društva trošimo preko, 400 miliona dinara, mislim da puno više, od toga skoro 300 miliona samo na SPC, pa onda Pupovčevo društvo SNV dobija godišnje 35 miliona, i 3 zagarantirana mjesta u Saboru još negdje oko 10 miliona svaki, nije im potreban nikakav cenzus na izborima.
Financira se iz državnog budžeta kompletna fakultativna nastava na srspkom sve skupa sa udžbenicima, a u Zagrebu postoji Srpska pravoslavna gimnazija koju isti financira država i grad Zagreb i koja je bolje i modernije opremljena od 80% srednjih škola u Hrvatskoj.
Kod nas već odavno postoji mogućnost dobivanja svih službenih dopisa i dokumenata na srspkom i ćirilici uključujući i dvojezičnmu ličnu kartu u pasoš.
Ajde sad malo si razmisli ko tu treba da se pokrije po ušima, Hrvati u Srbiji nemaju ni 20% ovoga šta imaju Srbi u Hrvatskoj!

milisav

pre 7 godina

Naprosto začudjujuće deluju reči gospodina Nikolića. Svojim načinom nastupa i govorom samo još više odaljuje Srbiju od njenih integracija. Setimo se da je Italija blokirala Sloveniju najmanje pet godina po pitanju Osimskih sporazuma, niko se tada ni sa kim nije svađao nego su ispunili zahteve i to je to. Slovenija je blokirala Hrvatsku najmanje 10 godina, od Piranskog zaliva pa nadalje, Hrvati su se na početku neprestano bunili a onda su shvatili da takvo ponašanje ne vodi ničemu. Jednostavno i mudro, napraviš ono što se zahteva i završena priča.

Leptejebo

pre 7 godina

"da se pokrije ušima"..." nemoj da očekuje... "
Gramatika i kultura izražavanja na nivou jednog državnika... Dakle sramota me gde živim...

superhik

pre 7 godina

predsednice, ja znam da se od vas svasta moze ocekivati, svasta smo vec i doziveli, ali ovakav recnik? pa sta je ovo? ovako se ne razgovara ni u lokalnoj kladionici. dokle cete nas sve skupa sramotiti svojim recnikom i ponasanjem?

Bj

pre 7 godina

A sa kim to "nama"?ja nisam tvoj I nikad necu biti..aj lepo napravite neku svoju drzavicu I povedite ove "vase" sa obe strane pa tamo se svadjajte I mirite,ratujte I sta god

Vesna

pre 7 godina

Evo je jos jedna u nizu izjava srpskih politicara u cilju izgradnje prijateljstva. Kakav divan rjecnik jednog predsjednika. Samo je u izjavi falila ona u zadnje vrijeme popularna mantra kako nece Srbija nikome dozvoliti da ju gaze i ponizavaju! Fali jos pedeset do sto. A narod pase.

Google

pre 7 godina

Nije bitno ko daje više manjinama,vi ili hrvati.Imate uslova,lepo difinisano,napisano,ako hoćete u evropsku uniju,trebate ispuniti to.
Dok vi to ne možete svhatiti,džaba vam sve...Neće biti investicije,neće biti fondova...ode sve. A na kraju i vi.

Zemun

pre 7 godina

Kakva odmerenost,otmenost,diplomatija,mirotvornost,blazeno lice,smirenost,cudesna inteligencija krasi ovog ... coveka.
Takva da me sramota kada u inostranstvu trebam da kazem ko je predsednik drzave iz koje dolazim ... BLJAK...

flash

pre 7 godina

kakva retorika,kad pročitam ovakav naslov sa uličnim žargonom izrečen od strane bilo koje osobe koja zivi od poreza koji plaćam,MUKA ME HVATA !!!!!!!!!!!!!!
....tako da ostatak teksta i ne čitam....

POsmatrač

pre 7 godina

Nivo rečnika i kultura dijaloga kod većine srpskih "političara" je na nultoj nuli. A licemerje na 100% - "mi sa njima hoćemo lepo", ali "neka se pokriju ušima", "fašisoidna država", "povampirene ustaše", Vulin i slični ne zaklapaju, Šešelj pali hrvatske zastave u sred Beograda, Kolindine "gole" fotke u tiražnim tabloidima - SVE BEZ IKAKVE REAKCIJE SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA.
Izbori se bliže, pa se i Diplomislav ojunačio, da i on malo nariba nos komšijama, valja se za malo rejtinga, ne shvata, kukavan, da su svi koji su ikada hteli da glasaju za SNS glasali, sada glasovi mogu samo da se smanjuju....

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zapela ova Vlast Srbije u tu EU "ko june u tudzu detelinu" i nedaju se odvratiti od toga pa Bog ?
I unatoc tome sto bi bilo dovoljno pokazati gradjanime te "sporne udzbenike" za hrvatsku nacionalnu manjinu i tako javnosti u Srbiji i vascelom Svetu dokazati da ti udzbenici postoje i da ti navodi iz Hrvatski "nisu tacni" nego da Hrvatska "cisto iz zavisti sto Srbija napreduje u svakom pogledu" i sto Hrvati "tradicionalno ne vole Srbe" i da iz tog razloga Hrvatska koci Srbiju u njenoj "zahuktalosti" ka EU, oni se prepiru preko "srpskih medija" sa Hrvatskom ?
"Pogledajte sebe na sta licite", pfuj gori ste i od nas,.. ????

Zemun

pre 7 godina

Kakva odmerenost,otmenost,diplomatija,mirotvornost,blazeno lice,smirenost,cudesna inteligencija krasi ovog ... coveka.
Takva da me sramota kada u inostranstvu trebam da kazem ko je predsednik drzave iz koje dolazim ... BLJAK...

Leptejebo

pre 7 godina

"da se pokrije ušima"..." nemoj da očekuje... "
Gramatika i kultura izražavanja na nivou jednog državnika... Dakle sramota me gde živim...

Vojvodjanin

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...

Mrmot

pre 7 godina

Ko vas samo plaća da toliko mrzite našeg predsednika...
Šalu na stranu,šta je to rekao što nije istina?
O kakvim to pravima manjina uopšte pričamo?
Pa pogledajte kako žive Srbi u više od 80 sela u Hrvatskoj gde već 20 godina nema ni struje ni vode. Pogledajmo uništavanje dvojezičnih ploča i oslobadjajuće presude za te što su to uništavali. Šta je sa napadačima na Srbe povratnike,što se čeka sa sudskim procesima?
Jel su to standardi koje Srbija treba da primeni nad Hrvatskom manjinom u Srbiji?

Sonce

pre 7 godina

@Danijel Referendum za ulaz u EU je za svakih izbora, glas za SNS je glas za EU, vrlo jednostavno, ko nece u EU glasa za stranku koja ne zeli u EU.

Meister Jakob

pre 7 godina

Pa dobro jel može jedan predsjednik države ovako da se izražava, ko u birtiji?!
Tomo ajde da zanemarimo ostale manjine i skoncentriramo se samo na Srbe iz Hrvatske.
Mi na njih kao manjinu za njihove raznorazne klubove i društva trošimo preko, 400 miliona dinara, mislim da puno više, od toga skoro 300 miliona samo na SPC, pa onda Pupovčevo društvo SNV dobija godišnje 35 miliona, i 3 zagarantirana mjesta u Saboru još negdje oko 10 miliona svaki, nije im potreban nikakav cenzus na izborima.
Financira se iz državnog budžeta kompletna fakultativna nastava na srspkom sve skupa sa udžbenicima, a u Zagrebu postoji Srpska pravoslavna gimnazija koju isti financira država i grad Zagreb i koja je bolje i modernije opremljena od 80% srednjih škola u Hrvatskoj.
Kod nas već odavno postoji mogućnost dobivanja svih službenih dopisa i dokumenata na srspkom i ćirilici uključujući i dvojezičnmu ličnu kartu u pasoš.
Ajde sad malo si razmisli ko tu treba da se pokrije po ušima, Hrvati u Srbiji nemaju ni 20% ovoga šta imaju Srbi u Hrvatskoj!

flash

pre 7 godina

kakva retorika,kad pročitam ovakav naslov sa uličnim žargonom izrečen od strane bilo koje osobe koja zivi od poreza koji plaćam,MUKA ME HVATA !!!!!!!!!!!!!!
....tako da ostatak teksta i ne čitam....

Paul Kersey

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU
(Danijel, 16. decembar 2016 14:39)

I, ko da odluči o tako važnom pitanju? Oni isti koji su ovakvog čoveka izabrali za predsednika?

Bj

pre 7 godina

A sa kim to "nama"?ja nisam tvoj I nikad necu biti..aj lepo napravite neku svoju drzavicu I povedite ove "vase" sa obe strane pa tamo se svadjajte I mirite,ratujte I sta god

Sasa

pre 7 godina

Pa da li je ovo primeren rečnik predsednika zemlje koja je kandidat za članstvo u EU?! Mene je zaista sramota da me ovakav čovek predstavlja u svetu

superhik

pre 7 godina

predsednice, ja znam da se od vas svasta moze ocekivati, svasta smo vec i doziveli, ali ovakav recnik? pa sta je ovo? ovako se ne razgovara ni u lokalnoj kladionici. dokle cete nas sve skupa sramotiti svojim recnikom i ponasanjem?

cinik

pre 7 godina

to je taj diplomatski, skolovani, i prefinjeni recnik koji savrseno odlsikava evropsko opredeljenje Srbije i njen skoro pa savrsen skolsko/obrazovani/akademski sistem

POsmatrač

pre 7 godina

Nivo rečnika i kultura dijaloga kod većine srpskih "političara" je na nultoj nuli. A licemerje na 100% - "mi sa njima hoćemo lepo", ali "neka se pokriju ušima", "fašisoidna država", "povampirene ustaše", Vulin i slični ne zaklapaju, Šešelj pali hrvatske zastave u sred Beograda, Kolindine "gole" fotke u tiražnim tabloidima - SVE BEZ IKAKVE REAKCIJE SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA.
Izbori se bliže, pa se i Diplomislav ojunačio, da i on malo nariba nos komšijama, valja se za malo rejtinga, ne shvata, kukavan, da su svi koji su ikada hteli da glasaju za SNS glasali, sada glasovi mogu samo da se smanjuju....

tigar

pre 7 godina

Toma i AV se javno takmice ko ce biti interesantniji. Ni njihovi prijatelji ministri ne zaostaju. Zaboravljaju da nisu u krcmi gde se sastaju i dogovaraju.

Vesna

pre 7 godina

Evo je jos jedna u nizu izjava srpskih politicara u cilju izgradnje prijateljstva. Kakav divan rjecnik jednog predsjednika. Samo je u izjavi falila ona u zadnje vrijeme popularna mantra kako nece Srbija nikome dozvoliti da ju gaze i ponizavaju! Fali jos pedeset do sto. A narod pase.

Đoko

pre 7 godina

U Srbiji ništa novo. Nikako da se Srbija i Srbi odmaknu od propale nacionalističke politike devedesetih koje su provodili i napokon krenu napred ali to je bilo očekivano jer i dalje srpski narod živi u mraku.

milisav

pre 7 godina

Naprosto začudjujuće deluju reči gospodina Nikolića. Svojim načinom nastupa i govorom samo još više odaljuje Srbiju od njenih integracija. Setimo se da je Italija blokirala Sloveniju najmanje pet godina po pitanju Osimskih sporazuma, niko se tada ni sa kim nije svađao nego su ispunili zahteve i to je to. Slovenija je blokirala Hrvatsku najmanje 10 godina, od Piranskog zaliva pa nadalje, Hrvati su se na početku neprestano bunili a onda su shvatili da takvo ponašanje ne vodi ničemu. Jednostavno i mudro, napraviš ono što se zahteva i završena priča.

Kapetan Ahab

pre 7 godina

Da li je to moglo da se kaže drugačije, pobogu?
(marija, 16. decembar 2016 14:42)

Naravno da je bilo moguće! Ali treba imati barem domaće vaspitanje, ako ne i školsko obrazovanje. Ko ništa od toga u detinjstvu i ranoj mladosti ne dobije, nikad ga više ne stekne. Čak ni kad posle kupi diplomu. Kao što se iz priloženog lepo vidi...

ko jel ja

pre 7 godina

Kakve gluposti. Da EU ne zeli Srbiju ne bi ni pokretala pristup pridruzenja nego bi se odnosila kao prema Turskoj. Problem je u Srbiji i u odnosu Srbije sa Rusijom. Sitni kazneni poeni za duvanje u Rusku frulu. Sve ostalo je demagogija Srpskog establismenta koja ne prolazi kod pragmaticnih nacija.

Viktor

pre 7 godina

Boze mili, kakvog mi predsednika imamo. Sve to se kaze nekim drugim recima, ali izgleda da je ulicarski recnik prevagnuo i da diplomatija nije bila predmet na "masteru".

evropejac

pre 7 godina

"da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje", rekao je Nikolić.

Zato nismo u EU i treba puno da radimo i učimo i to doma primenimo, dogovoreno i potpisano se tamo poštuje, vidimo na delu , to je civilizacija.

Google

pre 7 godina

Nije bitno ko daje više manjinama,vi ili hrvati.Imate uslova,lepo difinisano,napisano,ako hoćete u evropsku uniju,trebate ispuniti to.
Dok vi to ne možete svhatiti,džaba vam sve...Neće biti investicije,neće biti fondova...ode sve. A na kraju i vi.

Pokrij se usima

pre 7 godina

Ja samo pitam da li on ima nekog Politickog savetnika? . Ako ih ima onda ih treba odmah otpustit jer mu apsolutno nisu potrebni i ne treba trositi srestva poreskih obveznika na njih.

Supergenije

pre 7 godina

Seljošu nikako nije jasno kako to da "27 država ne može da natera jednu..."

To se zove demokratija i civilizacija. Poštovanje i zaštita pravila, manjina, slabijih, i drugačijih.
Sve ono što u Srbiji ne postoji; prvenstveno zbog tebe i takvih diletanata kao što si ti.
Sve ono što Hrvatska i zamera.

I onda sa pozicije predsednika države daš izjavu u stilu pijanca-ispred-dragstora i samo potvrdiš da su Hrvati u pravu.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zapela ova Vlast Srbije u tu EU "ko june u tudzu detelinu" i nedaju se odvratiti od toga pa Bog ?
I unatoc tome sto bi bilo dovoljno pokazati gradjanime te "sporne udzbenike" za hrvatsku nacionalnu manjinu i tako javnosti u Srbiji i vascelom Svetu dokazati da ti udzbenici postoje i da ti navodi iz Hrvatski "nisu tacni" nego da Hrvatska "cisto iz zavisti sto Srbija napreduje u svakom pogledu" i sto Hrvati "tradicionalno ne vole Srbe" i da iz tog razloga Hrvatska koci Srbiju u njenoj "zahuktalosti" ka EU, oni se prepiru preko "srpskih medija" sa Hrvatskom ?
"Pogledajte sebe na sta licite", pfuj gori ste i od nas,.. ????

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 7 godina

"Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila", rekao je Nikolić.
Volim gafove Predsednika Srbije! U nekoliko rečenica stavi i Kosovo i razlićite vere, podizanje ili miniranje crkva, da li te neko oće ili neće?:) EU ti kaže: prvo uradi, pa da pogledamo urađeno, ako je u redu OK inače begaj i radi ponovno! Tomica bi, kao mnogo vas, da vas uzmemo, jer ste dobri, super, zbog Velikog rata, zbog četnika, Jasenovca, a da sami ne napravite ništa od toga, šta treba!? Zaboravite!:( Mi smo prošli, Hrvati su prošli, a vi bi, kao uvjek, neke olakšice, lako ćemo, samo što nismo! Niko vam ništa više ne veruja, da li to znate?

Boba NS

pre 7 godina

kao kec na 11. Sad idu nasi izbori pa ce nase patriote da se utkuju ko ce zesce da oplete po Hrvatima. Letos kad su oni imali izbore onda su oni udarali a mi bili kao ladni. Sad oni glume ladnocu. Dokle vise????

Danijel

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU, a ne da političari rade na integraciji sa EU, pa kada sve bude Ok, onda ide referendum... I šta ako mi na referendumu kažemo NE? Gde je tu logika?

realno

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...
(Vojvodjanin, 16. decembar 2016 17:03)

U svome postu si i sam nehotice dao dijagnozu problema manjina u Srbiji rečenicom; ''Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu...''
Upravo je takav odnos prema manjinama uticao na njihovu asimilaciju i gubitak kulturnog identiteta št0 je vjerovatno i cilj vlasti u Srbiji kada ne žele da provode sporazume koje su potpisali sa Hrvatskom i obavezali se na sprovođenje istih. S druge strane nisi naveo kako znaš kakav je položaj manjina u Hrvatskoj ali eto znaš...? Znaš samo ono što ti mediji u Srbiji plasiraju, pa tako pretpostavljaš da je položaj manjina bolji u Istri jer je tamo tobože drugačiji mentalitet (tako si čuo u medijima i prihvatio), a zapravo realno neznaš!

Zoro

pre 7 godina

G. Nikoliću, predsedniče, a da prvo pročitate, šta su Vučić i Dačić potpisali u Briselskom sporazumu.Narodu ste taj sporazum predstavili kao epohalni, i likovali da će nas SNS-SPS i sateliti uvesti u EU. Sad ispoštujte to, btw, Kosovo dobilo pozivni broj, još jedan epohalni "uspeh" dvojca Vučić-Daćić.
Predsedniče...učite u slobodno vreme diplomatsko izražavanje, i uključite monitor.

pikaču

pre 7 godina

Obe strane trebaju lepo. Svima treba da bude lepo. Ali nije lako biti fer, nije lako biti pošten. Srbija treba da sagleda svoje grehove i da prihvati posledice. Teško je to pred izbore. Sigurnije je igrati na kartu nacionalizma. Razumem razloge ali nakon izbora treba da se traže rešenja a ne da se stvaraju novi problemi.

ilija

pre 7 godina

Nije zamor od proširenja, politički EU bi samo imala koristi, to bi joj olakšalo transformaciju u sistem zemlja koja vode mir umesto rata (pod drugačijim elastičnijim federalnim sklopom). Ovo je isto kao i sa SFRJ, postoje snage u Hrvatskoj, jače nego ikada, sa više resursa nego ikada, koje osećaju slabost unije i opet iskaču kao što su to uvek radile. Drugi svetski rat, narušen poredak, eto ustaša, slom komunizma, eto ustaša, slom EU, eto ustaša. Srbija da ne bude glupa i da pretpostavlja da će EU da se mnogo bavi Hrvatskom (i ne smatraju je državom, ona je to morala da postane u procesu pridruženja, a zalog legitimiteta je opasno da bude upitan na bilo koji način). Srbija je ta koja mora da smanji svoju ranjivost svog društva i države od ovakvih planinskih patologija na balkanu.

Paul Kersey

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU
(Danijel, 16. decembar 2016 14:39)

I, ko da odluči o tako važnom pitanju? Oni isti koji su ovakvog čoveka izabrali za predsednika?

Leptejebo

pre 7 godina

"da se pokrije ušima"..." nemoj da očekuje... "
Gramatika i kultura izražavanja na nivou jednog državnika... Dakle sramota me gde živim...

Bj

pre 7 godina

A sa kim to "nama"?ja nisam tvoj I nikad necu biti..aj lepo napravite neku svoju drzavicu I povedite ove "vase" sa obe strane pa tamo se svadjajte I mirite,ratujte I sta god

tigar

pre 7 godina

Toma i AV se javno takmice ko ce biti interesantniji. Ni njihovi prijatelji ministri ne zaostaju. Zaboravljaju da nisu u krcmi gde se sastaju i dogovaraju.

Meister Jakob

pre 7 godina

Pa dobro jel može jedan predsjednik države ovako da se izražava, ko u birtiji?!
Tomo ajde da zanemarimo ostale manjine i skoncentriramo se samo na Srbe iz Hrvatske.
Mi na njih kao manjinu za njihove raznorazne klubove i društva trošimo preko, 400 miliona dinara, mislim da puno više, od toga skoro 300 miliona samo na SPC, pa onda Pupovčevo društvo SNV dobija godišnje 35 miliona, i 3 zagarantirana mjesta u Saboru još negdje oko 10 miliona svaki, nije im potreban nikakav cenzus na izborima.
Financira se iz državnog budžeta kompletna fakultativna nastava na srspkom sve skupa sa udžbenicima, a u Zagrebu postoji Srpska pravoslavna gimnazija koju isti financira država i grad Zagreb i koja je bolje i modernije opremljena od 80% srednjih škola u Hrvatskoj.
Kod nas već odavno postoji mogućnost dobivanja svih službenih dopisa i dokumenata na srspkom i ćirilici uključujući i dvojezičnmu ličnu kartu u pasoš.
Ajde sad malo si razmisli ko tu treba da se pokrije po ušima, Hrvati u Srbiji nemaju ni 20% ovoga šta imaju Srbi u Hrvatskoj!

Zemun

pre 7 godina

Kakva odmerenost,otmenost,diplomatija,mirotvornost,blazeno lice,smirenost,cudesna inteligencija krasi ovog ... coveka.
Takva da me sramota kada u inostranstvu trebam da kazem ko je predsednik drzave iz koje dolazim ... BLJAK...

Sasa

pre 7 godina

Pa da li je ovo primeren rečnik predsednika zemlje koja je kandidat za članstvo u EU?! Mene je zaista sramota da me ovakav čovek predstavlja u svetu

ko jel ja

pre 7 godina

Kakve gluposti. Da EU ne zeli Srbiju ne bi ni pokretala pristup pridruzenja nego bi se odnosila kao prema Turskoj. Problem je u Srbiji i u odnosu Srbije sa Rusijom. Sitni kazneni poeni za duvanje u Rusku frulu. Sve ostalo je demagogija Srpskog establismenta koja ne prolazi kod pragmaticnih nacija.

Đoko

pre 7 godina

U Srbiji ništa novo. Nikako da se Srbija i Srbi odmaknu od propale nacionalističke politike devedesetih koje su provodili i napokon krenu napred ali to je bilo očekivano jer i dalje srpski narod živi u mraku.

Google

pre 7 godina

Nije bitno ko daje više manjinama,vi ili hrvati.Imate uslova,lepo difinisano,napisano,ako hoćete u evropsku uniju,trebate ispuniti to.
Dok vi to ne možete svhatiti,džaba vam sve...Neće biti investicije,neće biti fondova...ode sve. A na kraju i vi.

flash

pre 7 godina

kakva retorika,kad pročitam ovakav naslov sa uličnim žargonom izrečen od strane bilo koje osobe koja zivi od poreza koji plaćam,MUKA ME HVATA !!!!!!!!!!!!!!
....tako da ostatak teksta i ne čitam....

milisav

pre 7 godina

Naprosto začudjujuće deluju reči gospodina Nikolića. Svojim načinom nastupa i govorom samo još više odaljuje Srbiju od njenih integracija. Setimo se da je Italija blokirala Sloveniju najmanje pet godina po pitanju Osimskih sporazuma, niko se tada ni sa kim nije svađao nego su ispunili zahteve i to je to. Slovenija je blokirala Hrvatsku najmanje 10 godina, od Piranskog zaliva pa nadalje, Hrvati su se na početku neprestano bunili a onda su shvatili da takvo ponašanje ne vodi ničemu. Jednostavno i mudro, napraviš ono što se zahteva i završena priča.

superhik

pre 7 godina

predsednice, ja znam da se od vas svasta moze ocekivati, svasta smo vec i doziveli, ali ovakav recnik? pa sta je ovo? ovako se ne razgovara ni u lokalnoj kladionici. dokle cete nas sve skupa sramotiti svojim recnikom i ponasanjem?

POsmatrač

pre 7 godina

Nivo rečnika i kultura dijaloga kod većine srpskih "političara" je na nultoj nuli. A licemerje na 100% - "mi sa njima hoćemo lepo", ali "neka se pokriju ušima", "fašisoidna država", "povampirene ustaše", Vulin i slični ne zaklapaju, Šešelj pali hrvatske zastave u sred Beograda, Kolindine "gole" fotke u tiražnim tabloidima - SVE BEZ IKAKVE REAKCIJE SRPSKOG DRŽAVNOG VRHA.
Izbori se bliže, pa se i Diplomislav ojunačio, da i on malo nariba nos komšijama, valja se za malo rejtinga, ne shvata, kukavan, da su svi koji su ikada hteli da glasaju za SNS glasali, sada glasovi mogu samo da se smanjuju....

Danijel

pre 7 godina

NIkad mi neće biti jasno zašto se prvo ne raspiše referendum, da mi vidimo hoćemo li da idemo u EU, a ne da političari rade na integraciji sa EU, pa kada sve bude Ok, onda ide referendum... I šta ako mi na referendumu kažemo NE? Gde je tu logika?

Kapetan Ahab

pre 7 godina

Da li je to moglo da se kaže drugačije, pobogu?
(marija, 16. decembar 2016 14:42)

Naravno da je bilo moguće! Ali treba imati barem domaće vaspitanje, ako ne i školsko obrazovanje. Ko ništa od toga u detinjstvu i ranoj mladosti ne dobije, nikad ga više ne stekne. Čak ni kad posle kupi diplomu. Kao što se iz priloženog lepo vidi...

Vesna

pre 7 godina

Evo je jos jedna u nizu izjava srpskih politicara u cilju izgradnje prijateljstva. Kakav divan rjecnik jednog predsjednika. Samo je u izjavi falila ona u zadnje vrijeme popularna mantra kako nece Srbija nikome dozvoliti da ju gaze i ponizavaju! Fali jos pedeset do sto. A narod pase.

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 7 godina

"Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila", rekao je Nikolić.
Volim gafove Predsednika Srbije! U nekoliko rečenica stavi i Kosovo i razlićite vere, podizanje ili miniranje crkva, da li te neko oće ili neće?:) EU ti kaže: prvo uradi, pa da pogledamo urađeno, ako je u redu OK inače begaj i radi ponovno! Tomica bi, kao mnogo vas, da vas uzmemo, jer ste dobri, super, zbog Velikog rata, zbog četnika, Jasenovca, a da sami ne napravite ništa od toga, šta treba!? Zaboravite!:( Mi smo prošli, Hrvati su prošli, a vi bi, kao uvjek, neke olakšice, lako ćemo, samo što nismo! Niko vam ništa više ne veruja, da li to znate?

Pokrij se usima

pre 7 godina

Ja samo pitam da li on ima nekog Politickog savetnika? . Ako ih ima onda ih treba odmah otpustit jer mu apsolutno nisu potrebni i ne treba trositi srestva poreskih obveznika na njih.

Supergenije

pre 7 godina

Seljošu nikako nije jasno kako to da "27 država ne može da natera jednu..."

To se zove demokratija i civilizacija. Poštovanje i zaštita pravila, manjina, slabijih, i drugačijih.
Sve ono što u Srbiji ne postoji; prvenstveno zbog tebe i takvih diletanata kao što si ti.
Sve ono što Hrvatska i zamera.

I onda sa pozicije predsednika države daš izjavu u stilu pijanca-ispred-dragstora i samo potvrdiš da su Hrvati u pravu.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

Zapela ova Vlast Srbije u tu EU "ko june u tudzu detelinu" i nedaju se odvratiti od toga pa Bog ?
I unatoc tome sto bi bilo dovoljno pokazati gradjanime te "sporne udzbenike" za hrvatsku nacionalnu manjinu i tako javnosti u Srbiji i vascelom Svetu dokazati da ti udzbenici postoje i da ti navodi iz Hrvatski "nisu tacni" nego da Hrvatska "cisto iz zavisti sto Srbija napreduje u svakom pogledu" i sto Hrvati "tradicionalno ne vole Srbe" i da iz tog razloga Hrvatska koci Srbiju u njenoj "zahuktalosti" ka EU, oni se prepiru preko "srpskih medija" sa Hrvatskom ?
"Pogledajte sebe na sta licite", pfuj gori ste i od nas,.. ????

cinik

pre 7 godina

to je taj diplomatski, skolovani, i prefinjeni recnik koji savrseno odlsikava evropsko opredeljenje Srbije i njen skoro pa savrsen skolsko/obrazovani/akademski sistem

pikaču

pre 7 godina

Obe strane trebaju lepo. Svima treba da bude lepo. Ali nije lako biti fer, nije lako biti pošten. Srbija treba da sagleda svoje grehove i da prihvati posledice. Teško je to pred izbore. Sigurnije je igrati na kartu nacionalizma. Razumem razloge ali nakon izbora treba da se traže rešenja a ne da se stvaraju novi problemi.

evropejac

pre 7 godina

"da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje", rekao je Nikolić.

Zato nismo u EU i treba puno da radimo i učimo i to doma primenimo, dogovoreno i potpisano se tamo poštuje, vidimo na delu , to je civilizacija.

Viktor

pre 7 godina

Boze mili, kakvog mi predsednika imamo. Sve to se kaze nekim drugim recima, ali izgleda da je ulicarski recnik prevagnuo i da diplomatija nije bila predmet na "masteru".

Boba NS

pre 7 godina

kao kec na 11. Sad idu nasi izbori pa ce nase patriote da se utkuju ko ce zesce da oplete po Hrvatima. Letos kad su oni imali izbore onda su oni udarali a mi bili kao ladni. Sad oni glume ladnocu. Dokle vise????

Zoro

pre 7 godina

G. Nikoliću, predsedniče, a da prvo pročitate, šta su Vučić i Dačić potpisali u Briselskom sporazumu.Narodu ste taj sporazum predstavili kao epohalni, i likovali da će nas SNS-SPS i sateliti uvesti u EU. Sad ispoštujte to, btw, Kosovo dobilo pozivni broj, još jedan epohalni "uspeh" dvojca Vučić-Daćić.
Predsedniče...učite u slobodno vreme diplomatsko izražavanje, i uključite monitor.

Mrmot

pre 7 godina

Ko vas samo plaća da toliko mrzite našeg predsednika...
Šalu na stranu,šta je to rekao što nije istina?
O kakvim to pravima manjina uopšte pričamo?
Pa pogledajte kako žive Srbi u više od 80 sela u Hrvatskoj gde već 20 godina nema ni struje ni vode. Pogledajmo uništavanje dvojezičnih ploča i oslobadjajuće presude za te što su to uništavali. Šta je sa napadačima na Srbe povratnike,što se čeka sa sudskim procesima?
Jel su to standardi koje Srbija treba da primeni nad Hrvatskom manjinom u Srbiji?

Vojvodjanin

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...

ilija

pre 7 godina

Nije zamor od proširenja, politički EU bi samo imala koristi, to bi joj olakšalo transformaciju u sistem zemlja koja vode mir umesto rata (pod drugačijim elastičnijim federalnim sklopom). Ovo je isto kao i sa SFRJ, postoje snage u Hrvatskoj, jače nego ikada, sa više resursa nego ikada, koje osećaju slabost unije i opet iskaču kao što su to uvek radile. Drugi svetski rat, narušen poredak, eto ustaša, slom komunizma, eto ustaša, slom EU, eto ustaša. Srbija da ne bude glupa i da pretpostavlja da će EU da se mnogo bavi Hrvatskom (i ne smatraju je državom, ona je to morala da postane u procesu pridruženja, a zalog legitimiteta je opasno da bude upitan na bilo koji način). Srbija je ta koja mora da smanji svoju ranjivost svog društva i države od ovakvih planinskih patologija na balkanu.

realno

pre 7 godina

@ Meister Jakob Zivim u jednom od najvecih gradova u Vojvodini i u krugu svojih najblizih prijatelja imam nekoliko katolika i Hrvata. Apsolutno nijedan od njih nema nikakav problem u javnom, poslovnom i drustvenom zivotu zbog svoje vere ili nacionalne pripadnosti i niko ih ovde nicim ne diskriminise niti se oni osecaju ugrozeno. Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu... Sa druge strane, znam da je u Hrvatskoj (izuzimajuci Istru) odnos prema Srbima, pa cak i Madjarima, mnogo gori i tesko da cete bilo koga od nas uspeti da ubedite da je Hrvatima lose u Vojvodini. Potpuno isto zive kao i mi Srbi, Slovaci, Madjari ili Rusini, nema nikakve razlike...
(Vojvodjanin, 16. decembar 2016 17:03)

U svome postu si i sam nehotice dao dijagnozu problema manjina u Srbiji rečenicom; ''Vecina nas ovde u Vojvodini ni ne zna ko pripada kom narodu...''
Upravo je takav odnos prema manjinama uticao na njihovu asimilaciju i gubitak kulturnog identiteta št0 je vjerovatno i cilj vlasti u Srbiji kada ne žele da provode sporazume koje su potpisali sa Hrvatskom i obavezali se na sprovođenje istih. S druge strane nisi naveo kako znaš kakav je položaj manjina u Hrvatskoj ali eto znaš...? Znaš samo ono što ti mediji u Srbiji plasiraju, pa tako pretpostavljaš da je položaj manjina bolji u Istri jer je tamo tobože drugačiji mentalitet (tako si čuo u medijima i prihvatio), a zapravo realno neznaš!

Sonce

pre 7 godina

@Danijel Referendum za ulaz u EU je za svakih izbora, glas za SNS je glas za EU, vrlo jednostavno, ko nece u EU glasa za stranku koja ne zeli u EU.