Ponedeljak, 28.11.2016.

12:18

Mari ostaje prvi barem do Vimbldona

Prvi teniser sveta Endi Mari planira da ostane što duže na čelu ATP liste iako će to, kako sam kaže, biti teško.

Izvor: B92

Mari ostaje prvi barem do Vimbldona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

stoner

pre 7 godina

Samo da Velika Trojka bude makar na 90% u 2017. godini i da vidimo još jednu dobru tenisku godinu, pa posle kud koji mili moji.
Ako budu na 90% onda će i Marej znati svoje pravo mesto, a to je:
Velika Trojka vozi traktor, a Marej otvara kapiju.
Posle Rodika najgori No.1.

Laki

pre 7 godina

Opet pretite sa Djokovicem! Koliko puta treba da ga nakantaju da vi ukapirate da je GOTOV? Nema vise onog suludog trčanja, transa i fokusa, ni one neverovatne, neshvatljive kondicije i snage iz mrsavog tela. To se neće vratiti. Na čist tenis Djokovic ne pobedjuje. Nije on Federer.

Vladimir

pre 7 godina

Videćemo kakva će forma igrača biti na AO. Ako ga Đoković osvoji, verovatno neće biti odma br. 1 ali... ATP race kad tad kaže svoje. Ne treba zaboraviti da je Marej uvek promenljive forme i ko zna kako će igrati tokom naredne godine. Jedno je po meni sigurno, a to je da Đoković nije toliko pao u formi i da je samo pitanje trenutka kada će blesnuti! A o ovima koji kažu da više nikad neće biti br. 1..., a ko će biti?

fz1000

pre 7 godina

Nemam vremena da računam, ali npr. Nole osvoji Aus Open, a Mari npr. ispadne u četvrtfinalu. Mislim da se Nole sa takvim razvojem događaja već tada vraća na prvo mesto? :)

Realista

pre 7 godina

@Vlada - bravo za komentar, vidim da ima jos pametnih i dobrih ljudi... e moj druze, odavno se ovde vise cene losi dvolicni(trolicni) ljudi, muljatori i uvlakuse... nazalost, tako da komentari ne cude, i nazalost bice ih sve vise jer takvi olosi danas najbolje prolaze i udruzuju se... nazalost cene se neke druge vrednosti, sve iz licne koristi i sebicnosti...

knez

pre 7 godina

Mari uopste ne mora da ostane prvi do Vimbldona. Dovoljno je da mu se sroza forma kao Novaku ove godine i sve ce se primetiti na listi. Lista nikad ne vara.

Perica

pre 7 godina

Ako Murray izvuce Federera u osmini finala na AO eto finog bodovnog minusa (1000 poena). Pre AO Djole brani Dohu 250 poena. Ako to propusti Andy je ispred 880 poena pred AO. Znaci Andy mora ispasti u osmini finala AO, ako Nole nebrani Dohu.

fantom

pre 7 godina

Novak neka osvaja grend slemove Australiju, Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Ako sledeće godine osvoji dva, puna kapa, vratiće se lako na prvo mesto krajem 2017.

Tanja

pre 7 godina

Polako... prvo treba da odbrani finale Ao, a za to nema sansi. Zna se da ima gadnu povredu ledja i da nazalost ne moze da trenira jos par nedelja, a za vrhunski sport je to dug period pauziranja.

v

pre 7 godina

Ja samo ne znam zasto polazimo od pretpostavke da ce Marej igrati ovako dobro u kontinuitetu prvu polovinu 2017.? Nije da bas ne brani nista. Finale AO, finale Madrida, titulu u Rimu, finale RG. Sa koliko toliko oporavljenim Federerom i Nadalom koji ce se spremiti za sljaku, zatim pristojnim Delpom i Vavrinkom, Raonicem i Timom, i pre svega preporodjenim Djokovicem, Marej ce imati mnogo tezi posao jer nece vise biti toliko rupa u njegovom delu zreba. Moze da zaradi, ali moze dosta i da izgubi. Velika je verovatnoca da ce biti prvi do Vimbldona, ali stvari se u tenisu jako brzo okrecu, to smo videli sada. Mozda Endi kiksne na AO i izgubi dosta bodova, dovoljno je posle da ga Nadal ojadi na sljaci, a Novak recimo igra dobro i osvoji MC. Ok, Endi moze nesto da zaradi i u IW i Majamiju, a mozda i napravi kiks. Mi ne znamo kako ce da ide, moguce su rzazlicite opcije. Novak mora da igra dobro sve vreme, to stoji.

Vlada

pre 7 godina

E kakvi komentari... Ljudi, tako ste govorili isto kad je dosao Beker kao novi trener! Menjaj, ne valjda, upropastio ga je itd... I onda ste ćutali kad je postigao ono sto je postigao... Ista prica i sa glutenom... Uvek neke sumnje, neke optuzbe... Zar bar jednom ne možete da se suzdrzite komentara i razmislite ? Zar stvarno mislite da će ga nova ishrana i meditacija upropastiti, kad on sam kaze da mu pomaze? Zar stvarno mislite da bi Nole radio protiv samog sebe? Porazavajuce je koliko se u nasoj zemlji nepoštuje najbolji srpski sportista svih vremena!Nedavno je neko dobro rekao-ovde se vise cene olosi i losi ljudi...

Dr

pre 7 godina

Mari ce biti sigurno prvi do sredine Sinsinatija ili Toronta. Jednostavno nista ne brani do Vimbldona, a Djokovic sve, uvecace on prednost do Vimldona na nekih 3-4 hiljade poena e onda krece ispit za njega jer u drugom delu sezone brani sve, a Djokovic manji broj poena. Mada Djokovic u drugom delu sezone opet ima Toronto, finale us opena, finale zavrsnog turnira. Koliko god mi to zeleli, do avgusta septembra nema nista od prvog mesta za Noleta i to je realnost. Jedini da se Mareju desi isto sto i Djokovicu da ispadne na svakom turniru u drugom - trecem kolu a Djokovic da osvoji sve. Sto nije realno. Pritom se vracaju i Federer, Nadal, Del Potro, Raonic i Nisikori su sve bolji... nek juri Nole GS turnire samo to je po meni prioritet, prvo mesto nikako.

south

pre 7 godina

Nek ostane sledecih 10 godina,koga briga,kao i da li ce Nolo uzeti ovaj ili onaj turnir,vreme je da se orjentir prebaci na druge nase sportiste,deset godina su u senci Djokovica a vecinu njih jedva i znamo kako izgledaju

NEBOJŠA

pre 7 godina

Najverovatnije će do Vimbldona ostati prvi pošto Nole brani dosta poena iz prve polovine 2016 godine... e, posle Vimbldona, ako Nole bude u svom elementu, ako bude igrao kako zna i ume, 100% se vraća tamo gde mu je realno i mesto...

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.
(Rogi Obrenovac, 28. novembar 2016 14:00)

Zato Rogie iz Obrenovca zna šta Djoković želi ili ne želi od svoje karijere.
Zemljo otvori se!

milutin

pre 7 godina

A šta će biti ako Nole osvoji AO, aMarej nedođe do finala,što je moguće, onda? Onda ode Marej. Slažete li se da je takav scenario vrlo moguć, neće biti potrebno čekati Vimbldon.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Za Noleta je narednih godina najvažnije da uzme što je više moguće Gren slemova, a ostali turniri i mesto na rang listi naravno nisu nevažni, ali su po mom mišljenju manje važni.

m

pre 7 godina

@Mats Novak igra rekretivno tenis? Marej osvojiti 4 gs u godini? Mi Srbi samo vidimo crno i belo. Novak Djokovic je odigrao 3 gs finala u ovoj godini, od kojih je dva osvojio. Igrao je i finale u Londonu. Ako Novak Djokovic igra rekretivno tenis, onda je to uvreda za sve ostale tenisere. U sezoni pre ove je osvojio 3 grand slam-a. Ako od nekoga moze da se ocekuje da osvoji 4 gs u sezoni, onda je to Djokovic. Moglo se to ocekivati od Federera kada je zaista dominirao, ali Mrej definitifno nema sanse za to. U svojoj karijeri Marej je osvojio ukupno 3 grand slam titule. Npr isto toliko je osvojio Vavrinka ili npr Novak Djokovic u jednoj sezoni. Da se razumemo 3 grand slam-a uopste nije malo. Covek je pored toga osvojio dve zlatne medalje na olimpijadi po cemu je jedinstven. Ali ocekivati da ce sada da osvoji 4 gs u sezoni je potpuno nerealno. Zasto Marej nije osvojio US Open ove godine? Bio je prvi favorit za osvajanje, posle osvojenog Wimbledon-a i Olimpijade i sobzirom na Novakove rane eliminacije na tim turnirima? Nije uspeo, zato sto je veoma tesko konstantno pobedjivati. Raonicu je falila dlaka da ga izbaci sa zavrsnog turnira u Londonu i da Djokovic ponovo postane broj jedan. Da je te dlake bilo, verovatno bih sad citao hvalospeve o Djokovicu, ali tako to ide kod laika. Ako se posmatra celokupna godina na atp tour-u (dakle bez OI), realno i ovu godinu je najvise pokazao ovaj nas "rekreativac". Ali je zbog cudnog nacina bodovanja u tenisu postao broj 2.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.

праведник

pre 7 godina

sto se atp tice,marej ce zasesti na duze vreme...djokovic je mentalno pao i to ce potrajati.ali i ovakav djokovic bi mozda mogao dobiti australiju i barem jos jedan ili 2 druga velika turnira u narednih 2 godine i to bi bilo sjajno i tesko ponovljivo.mislim i da ce se povuci skroz za najvise 3 godine i ostati zauvek najbolji srpski sportista bez konkurencije.

Onako u prolazu

pre 7 godina

Naravno da ostaje.

...a ti Nole samo ručkaj kamu kamu i ubeđuj sebe da je to dobro za tebe.

Nema šanse da sa tvojom novom ishranom izdržiš borbu na tri dobijena seta na AO. Ni od polufinala nažalost nema ništa.

Rade

pre 7 godina

Sa obzirom kakvo je zanimanje za igru pokazao Nole u posledjne pola godine,ima ovaj da ostane prvi čitave godine,ma da tu se još pitaju i Fedex i Nadal.

nema brige

pre 7 godina

Neka Novak osvoji dva slema do Vimbldona, kao prosle godine, i izjednaci se Samprasom i Nadalom, pa neka onda bude i drugi na ATP listi.

Ratifikacija

pre 7 godina

Sledece godine ce biti zanimljivo videti kako ce se Marej snaci, i da li ce Nole povratiti sampionski instikt. Jer vratice se Rafa i Rodzer, Delpo se vec vratio, svi sa niskih pozicija. Jos ako Vavrinka, Raonic i Nisikori budu top bice veselo i jedan od najneizvesnijih i najujednacenijih top10-ova ikada.
Marej ako bude prvi na kraju sledece, svaka cast. Mada mislim da treba da bude zahvalan Noletu i toptenu sto su se raspali od letos.

Jumko

pre 7 godina

Samo ostani sto duze legendo, kralju... Samo zajedno sa Lendlom, to je kombinacija kojoj niko nista ne moze, pa cak i da stigne 8000 bodova. Samo napred!

Perica

pre 7 godina

Mislim da ce Nole pasti ispod 8000 poenaa mozda i ispod 7000 posle Roland Garosa. To je vise od polovine poena manje za samo godinu dana, to je drasticniji pad od Nadala.

mikson82

pre 7 godina

Novak da uzme sledeće godine 3 gs ( po mogućstvu jedan od ta tri da bude RG) i da uzme Sinsinati i ja presrećan sa tih 6000+1000 , znači ukupno 7000 ATP poena, pa neka bude i treći ako treba na ATP listi :D . Bez zezanja, Nole da juri GS , da svaki osvoji po 2 puta minimum (nedostaje mu još RG) i da uzme poslednji turnir master 1000 serije koji mu nedostaje ( Sinsinati) i NAJVEĆI JE IKADA , još ako se izjednači sa Federerom sa 17 GS na kraju karijere, eto nama najvećeg ikada ! Ako 2017. uzme tri GS eto ga na 15 GS i onda mu fali samo još 2 do velikog FEDERERA. IDEMO NOLE !

sinisa

pre 7 godina

Sada ce Marej konacno da shvati kako je kada si plijen i kada zele svi da te prozderu i da grizu svim snagama od prvog kola.Imace on velikih problema da se nosi sa ovom situacijom,posebno jer se vracaju Nadal i Federer koji jos nisu rekli svoju poslednju rijec,a tu je naravno i motivisani Novak koji ce napuniti baterije,i fenomenalni Del Potro.Tu je i Varvinka koji poludi na gren slemovima.

Polako s to brojanje

pre 7 godina

Kako? Razlika je danas 630 poena. Ako Nole opet osvoji, ostaje na svom sadasnjem zbiru, a Murray ispadne u 1/4 finalu, i izgubi 1.200 (finalist) a osvoji 360 poena - sto znaci da Nole u tom slucaju opet uzima 1. mesto sa 210 poena razlike.

marko

pre 7 godina

ovaj zaboravlja da se sledece godine vracaju federer i nadal a ako budu 80 odsto spremni da ce ga tresti kako god da igra..ne pita se nista,gazice i novaka ova dvojica ako ovaj nastavi da sektasi sa onim spancem,ali ipak djokovic se pita sve za razliku od mareja on jednostavno nema kapacitet ni za koga od njih troje kada su na vrhuncu

šetač

pre 7 godina

Mislio sam da će da se raspadne u Beču pa me je preš'o a i Ferer koji mu je predao polufinale. A oda sam mislio da nema šanse da izdrži i da uzume Pariz. Tu me je prešao Berdiht kome je trebalo da pobedi i ide u London plus ne vole se a on ispusti 6:1 u TB prvog seta. A onda i Raonić i njegov mišić u polufinalu. Još Nole se raspadne sa Čilićem i niko nije dobio Marina 15 puta zaredom. I ajd sad ti prognoziraj.

srdjan

pre 7 godina

Trenutno mislim da Marej moze da izgubi jedino od Del Potra, Nisikorija i Cilica (ako ima svoj dan)...voleo bih da ga vidim i u duelu protiv Zvereva...Novak mu trenutno nije konkurent...sto ne znaci da nece biti za par meseci...

dingospo

pre 7 godina

Nisi ti psihicki stabilan da zadrzis kontinuitet. I nisi ti dobro igrao nego je Djokovic izgubio volju,a Federer i Nadal nisu bili tu. Ljudi,ja verujem da ce ova trojka njega toliko da upuca u pojam sledece godine da ce vrlo brzo ispasti iz top 10. Ne pisem ovo sto ga mrzim,nego je to realno.

dingospo

pre 7 godina

Nisi ti psihicki stabilan da zadrzis kontinuitet. I nisi ti dobro igrao nego je Djokovic izgubio volju,a Federer i Nadal nisu bili tu. Ljudi,ja verujem da ce ova trojka njega toliko da upuca u pojam sledece godine da ce vrlo brzo ispasti iz top 10. Ne pisem ovo sto ga mrzim,nego je to realno.

sinisa

pre 7 godina

Sada ce Marej konacno da shvati kako je kada si plijen i kada zele svi da te prozderu i da grizu svim snagama od prvog kola.Imace on velikih problema da se nosi sa ovom situacijom,posebno jer se vracaju Nadal i Federer koji jos nisu rekli svoju poslednju rijec,a tu je naravno i motivisani Novak koji ce napuniti baterije,i fenomenalni Del Potro.Tu je i Varvinka koji poludi na gren slemovima.

marko

pre 7 godina

ovaj zaboravlja da se sledece godine vracaju federer i nadal a ako budu 80 odsto spremni da ce ga tresti kako god da igra..ne pita se nista,gazice i novaka ova dvojica ako ovaj nastavi da sektasi sa onim spancem,ali ipak djokovic se pita sve za razliku od mareja on jednostavno nema kapacitet ni za koga od njih troje kada su na vrhuncu

Polako s to brojanje

pre 7 godina

Kako? Razlika je danas 630 poena. Ako Nole opet osvoji, ostaje na svom sadasnjem zbiru, a Murray ispadne u 1/4 finalu, i izgubi 1.200 (finalist) a osvoji 360 poena - sto znaci da Nole u tom slucaju opet uzima 1. mesto sa 210 poena razlike.

nema brige

pre 7 godina

Neka Novak osvoji dva slema do Vimbldona, kao prosle godine, i izjednaci se Samprasom i Nadalom, pa neka onda bude i drugi na ATP listi.

m

pre 7 godina

@Mats Novak igra rekretivno tenis? Marej osvojiti 4 gs u godini? Mi Srbi samo vidimo crno i belo. Novak Djokovic je odigrao 3 gs finala u ovoj godini, od kojih je dva osvojio. Igrao je i finale u Londonu. Ako Novak Djokovic igra rekretivno tenis, onda je to uvreda za sve ostale tenisere. U sezoni pre ove je osvojio 3 grand slam-a. Ako od nekoga moze da se ocekuje da osvoji 4 gs u sezoni, onda je to Djokovic. Moglo se to ocekivati od Federera kada je zaista dominirao, ali Mrej definitifno nema sanse za to. U svojoj karijeri Marej je osvojio ukupno 3 grand slam titule. Npr isto toliko je osvojio Vavrinka ili npr Novak Djokovic u jednoj sezoni. Da se razumemo 3 grand slam-a uopste nije malo. Covek je pored toga osvojio dve zlatne medalje na olimpijadi po cemu je jedinstven. Ali ocekivati da ce sada da osvoji 4 gs u sezoni je potpuno nerealno. Zasto Marej nije osvojio US Open ove godine? Bio je prvi favorit za osvajanje, posle osvojenog Wimbledon-a i Olimpijade i sobzirom na Novakove rane eliminacije na tim turnirima? Nije uspeo, zato sto je veoma tesko konstantno pobedjivati. Raonicu je falila dlaka da ga izbaci sa zavrsnog turnira u Londonu i da Djokovic ponovo postane broj jedan. Da je te dlake bilo, verovatno bih sad citao hvalospeve o Djokovicu, ali tako to ide kod laika. Ako se posmatra celokupna godina na atp tour-u (dakle bez OI), realno i ovu godinu je najvise pokazao ovaj nas "rekreativac". Ali je zbog cudnog nacina bodovanja u tenisu postao broj 2.

v

pre 7 godina

Ja samo ne znam zasto polazimo od pretpostavke da ce Marej igrati ovako dobro u kontinuitetu prvu polovinu 2017.? Nije da bas ne brani nista. Finale AO, finale Madrida, titulu u Rimu, finale RG. Sa koliko toliko oporavljenim Federerom i Nadalom koji ce se spremiti za sljaku, zatim pristojnim Delpom i Vavrinkom, Raonicem i Timom, i pre svega preporodjenim Djokovicem, Marej ce imati mnogo tezi posao jer nece vise biti toliko rupa u njegovom delu zreba. Moze da zaradi, ali moze dosta i da izgubi. Velika je verovatnoca da ce biti prvi do Vimbldona, ali stvari se u tenisu jako brzo okrecu, to smo videli sada. Mozda Endi kiksne na AO i izgubi dosta bodova, dovoljno je posle da ga Nadal ojadi na sljaci, a Novak recimo igra dobro i osvoji MC. Ok, Endi moze nesto da zaradi i u IW i Majamiju, a mozda i napravi kiks. Mi ne znamo kako ce da ide, moguce su rzazlicite opcije. Novak mora da igra dobro sve vreme, to stoji.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Za Noleta je narednih godina najvažnije da uzme što je više moguće Gren slemova, a ostali turniri i mesto na rang listi naravno nisu nevažni, ali su po mom mišljenju manje važni.

Vlada

pre 7 godina

E kakvi komentari... Ljudi, tako ste govorili isto kad je dosao Beker kao novi trener! Menjaj, ne valjda, upropastio ga je itd... I onda ste ćutali kad je postigao ono sto je postigao... Ista prica i sa glutenom... Uvek neke sumnje, neke optuzbe... Zar bar jednom ne možete da se suzdrzite komentara i razmislite ? Zar stvarno mislite da će ga nova ishrana i meditacija upropastiti, kad on sam kaze da mu pomaze? Zar stvarno mislite da bi Nole radio protiv samog sebe? Porazavajuce je koliko se u nasoj zemlji nepoštuje najbolji srpski sportista svih vremena!Nedavno je neko dobro rekao-ovde se vise cene olosi i losi ljudi...

šetač

pre 7 godina

Mislio sam da će da se raspadne u Beču pa me je preš'o a i Ferer koji mu je predao polufinale. A oda sam mislio da nema šanse da izdrži i da uzume Pariz. Tu me je prešao Berdiht kome je trebalo da pobedi i ide u London plus ne vole se a on ispusti 6:1 u TB prvog seta. A onda i Raonić i njegov mišić u polufinalu. Još Nole se raspadne sa Čilićem i niko nije dobio Marina 15 puta zaredom. I ajd sad ti prognoziraj.

milutin

pre 7 godina

A šta će biti ako Nole osvoji AO, aMarej nedođe do finala,što je moguće, onda? Onda ode Marej. Slažete li se da je takav scenario vrlo moguć, neće biti potrebno čekati Vimbldon.

fantom

pre 7 godina

Novak neka osvaja grend slemove Australiju, Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Ako sledeće godine osvoji dva, puna kapa, vratiće se lako na prvo mesto krajem 2017.

mikson82

pre 7 godina

Novak da uzme sledeće godine 3 gs ( po mogućstvu jedan od ta tri da bude RG) i da uzme Sinsinati i ja presrećan sa tih 6000+1000 , znači ukupno 7000 ATP poena, pa neka bude i treći ako treba na ATP listi :D . Bez zezanja, Nole da juri GS , da svaki osvoji po 2 puta minimum (nedostaje mu još RG) i da uzme poslednji turnir master 1000 serije koji mu nedostaje ( Sinsinati) i NAJVEĆI JE IKADA , još ako se izjednači sa Federerom sa 17 GS na kraju karijere, eto nama najvećeg ikada ! Ako 2017. uzme tri GS eto ga na 15 GS i onda mu fali samo još 2 do velikog FEDERERA. IDEMO NOLE !

Ratifikacija

pre 7 godina

Sledece godine ce biti zanimljivo videti kako ce se Marej snaci, i da li ce Nole povratiti sampionski instikt. Jer vratice se Rafa i Rodzer, Delpo se vec vratio, svi sa niskih pozicija. Jos ako Vavrinka, Raonic i Nisikori budu top bice veselo i jedan od najneizvesnijih i najujednacenijih top10-ova ikada.
Marej ako bude prvi na kraju sledece, svaka cast. Mada mislim da treba da bude zahvalan Noletu i toptenu sto su se raspali od letos.

fz1000

pre 7 godina

Nemam vremena da računam, ali npr. Nole osvoji Aus Open, a Mari npr. ispadne u četvrtfinalu. Mislim da se Nole sa takvim razvojem događaja već tada vraća na prvo mesto? :)

knez

pre 7 godina

Mari uopste ne mora da ostane prvi do Vimbldona. Dovoljno je da mu se sroza forma kao Novaku ove godine i sve ce se primetiti na listi. Lista nikad ne vara.

Vladimir

pre 7 godina

Videćemo kakva će forma igrača biti na AO. Ako ga Đoković osvoji, verovatno neće biti odma br. 1 ali... ATP race kad tad kaže svoje. Ne treba zaboraviti da je Marej uvek promenljive forme i ko zna kako će igrati tokom naredne godine. Jedno je po meni sigurno, a to je da Đoković nije toliko pao u formi i da je samo pitanje trenutka kada će blesnuti! A o ovima koji kažu da više nikad neće biti br. 1..., a ko će biti?

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.
(Rogi Obrenovac, 28. novembar 2016 14:00)

Zato Rogie iz Obrenovca zna šta Djoković želi ili ne želi od svoje karijere.
Zemljo otvori se!

stoner

pre 7 godina

Samo da Velika Trojka bude makar na 90% u 2017. godini i da vidimo još jednu dobru tenisku godinu, pa posle kud koji mili moji.
Ako budu na 90% onda će i Marej znati svoje pravo mesto, a to je:
Velika Trojka vozi traktor, a Marej otvara kapiju.
Posle Rodika najgori No.1.

Rade

pre 7 godina

Sa obzirom kakvo je zanimanje za igru pokazao Nole u posledjne pola godine,ima ovaj da ostane prvi čitave godine,ma da tu se još pitaju i Fedex i Nadal.

Laki

pre 7 godina

Opet pretite sa Djokovicem! Koliko puta treba da ga nakantaju da vi ukapirate da je GOTOV? Nema vise onog suludog trčanja, transa i fokusa, ni one neverovatne, neshvatljive kondicije i snage iz mrsavog tela. To se neće vratiti. Na čist tenis Djokovic ne pobedjuje. Nije on Federer.

Realista

pre 7 godina

@Vlada - bravo za komentar, vidim da ima jos pametnih i dobrih ljudi... e moj druze, odavno se ovde vise cene losi dvolicni(trolicni) ljudi, muljatori i uvlakuse... nazalost, tako da komentari ne cude, i nazalost bice ih sve vise jer takvi olosi danas najbolje prolaze i udruzuju se... nazalost cene se neke druge vrednosti, sve iz licne koristi i sebicnosti...

Perica

pre 7 godina

Ako Murray izvuce Federera u osmini finala na AO eto finog bodovnog minusa (1000 poena). Pre AO Djole brani Dohu 250 poena. Ako to propusti Andy je ispred 880 poena pred AO. Znaci Andy mora ispasti u osmini finala AO, ako Nole nebrani Dohu.

Perica

pre 7 godina

Mislim da ce Nole pasti ispod 8000 poenaa mozda i ispod 7000 posle Roland Garosa. To je vise od polovine poena manje za samo godinu dana, to je drasticniji pad od Nadala.

праведник

pre 7 godina

sto se atp tice,marej ce zasesti na duze vreme...djokovic je mentalno pao i to ce potrajati.ali i ovakav djokovic bi mozda mogao dobiti australiju i barem jos jedan ili 2 druga velika turnira u narednih 2 godine i to bi bilo sjajno i tesko ponovljivo.mislim i da ce se povuci skroz za najvise 3 godine i ostati zauvek najbolji srpski sportista bez konkurencije.

Jumko

pre 7 godina

Samo ostani sto duze legendo, kralju... Samo zajedno sa Lendlom, to je kombinacija kojoj niko nista ne moze, pa cak i da stigne 8000 bodova. Samo napred!

srdjan

pre 7 godina

Trenutno mislim da Marej moze da izgubi jedino od Del Potra, Nisikorija i Cilica (ako ima svoj dan)...voleo bih da ga vidim i u duelu protiv Zvereva...Novak mu trenutno nije konkurent...sto ne znaci da nece biti za par meseci...

NEBOJŠA

pre 7 godina

Najverovatnije će do Vimbldona ostati prvi pošto Nole brani dosta poena iz prve polovine 2016 godine... e, posle Vimbldona, ako Nole bude u svom elementu, ako bude igrao kako zna i ume, 100% se vraća tamo gde mu je realno i mesto...

Dr

pre 7 godina

Mari ce biti sigurno prvi do sredine Sinsinatija ili Toronta. Jednostavno nista ne brani do Vimbldona, a Djokovic sve, uvecace on prednost do Vimldona na nekih 3-4 hiljade poena e onda krece ispit za njega jer u drugom delu sezone brani sve, a Djokovic manji broj poena. Mada Djokovic u drugom delu sezone opet ima Toronto, finale us opena, finale zavrsnog turnira. Koliko god mi to zeleli, do avgusta septembra nema nista od prvog mesta za Noleta i to je realnost. Jedini da se Mareju desi isto sto i Djokovicu da ispadne na svakom turniru u drugom - trecem kolu a Djokovic da osvoji sve. Sto nije realno. Pritom se vracaju i Federer, Nadal, Del Potro, Raonic i Nisikori su sve bolji... nek juri Nole GS turnire samo to je po meni prioritet, prvo mesto nikako.

Tanja

pre 7 godina

Polako... prvo treba da odbrani finale Ao, a za to nema sansi. Zna se da ima gadnu povredu ledja i da nazalost ne moze da trenira jos par nedelja, a za vrhunski sport je to dug period pauziranja.

Onako u prolazu

pre 7 godina

Naravno da ostaje.

...a ti Nole samo ručkaj kamu kamu i ubeđuj sebe da je to dobro za tebe.

Nema šanse da sa tvojom novom ishranom izdržiš borbu na tri dobijena seta na AO. Ni od polufinala nažalost nema ništa.

south

pre 7 godina

Nek ostane sledecih 10 godina,koga briga,kao i da li ce Nolo uzeti ovaj ili onaj turnir,vreme je da se orjentir prebaci na druge nase sportiste,deset godina su u senci Djokovica a vecinu njih jedva i znamo kako izgledaju

dingospo

pre 7 godina

Nisi ti psihicki stabilan da zadrzis kontinuitet. I nisi ti dobro igrao nego je Djokovic izgubio volju,a Federer i Nadal nisu bili tu. Ljudi,ja verujem da ce ova trojka njega toliko da upuca u pojam sledece godine da ce vrlo brzo ispasti iz top 10. Ne pisem ovo sto ga mrzim,nego je to realno.

Jumko

pre 7 godina

Samo ostani sto duze legendo, kralju... Samo zajedno sa Lendlom, to je kombinacija kojoj niko nista ne moze, pa cak i da stigne 8000 bodova. Samo napred!

srdjan

pre 7 godina

Trenutno mislim da Marej moze da izgubi jedino od Del Potra, Nisikorija i Cilica (ako ima svoj dan)...voleo bih da ga vidim i u duelu protiv Zvereva...Novak mu trenutno nije konkurent...sto ne znaci da nece biti za par meseci...

Laki

pre 7 godina

Opet pretite sa Djokovicem! Koliko puta treba da ga nakantaju da vi ukapirate da je GOTOV? Nema vise onog suludog trčanja, transa i fokusa, ni one neverovatne, neshvatljive kondicije i snage iz mrsavog tela. To se neće vratiti. Na čist tenis Djokovic ne pobedjuje. Nije on Federer.

Onako u prolazu

pre 7 godina

Naravno da ostaje.

...a ti Nole samo ručkaj kamu kamu i ubeđuj sebe da je to dobro za tebe.

Nema šanse da sa tvojom novom ishranom izdržiš borbu na tri dobijena seta na AO. Ni od polufinala nažalost nema ništa.

Dr

pre 7 godina

Mari ce biti sigurno prvi do sredine Sinsinatija ili Toronta. Jednostavno nista ne brani do Vimbldona, a Djokovic sve, uvecace on prednost do Vimldona na nekih 3-4 hiljade poena e onda krece ispit za njega jer u drugom delu sezone brani sve, a Djokovic manji broj poena. Mada Djokovic u drugom delu sezone opet ima Toronto, finale us opena, finale zavrsnog turnira. Koliko god mi to zeleli, do avgusta septembra nema nista od prvog mesta za Noleta i to je realnost. Jedini da se Mareju desi isto sto i Djokovicu da ispadne na svakom turniru u drugom - trecem kolu a Djokovic da osvoji sve. Sto nije realno. Pritom se vracaju i Federer, Nadal, Del Potro, Raonic i Nisikori su sve bolji... nek juri Nole GS turnire samo to je po meni prioritet, prvo mesto nikako.

south

pre 7 godina

Nek ostane sledecih 10 godina,koga briga,kao i da li ce Nolo uzeti ovaj ili onaj turnir,vreme je da se orjentir prebaci na druge nase sportiste,deset godina su u senci Djokovica a vecinu njih jedva i znamo kako izgledaju

праведник

pre 7 godina

sto se atp tice,marej ce zasesti na duze vreme...djokovic je mentalno pao i to ce potrajati.ali i ovakav djokovic bi mozda mogao dobiti australiju i barem jos jedan ili 2 druga velika turnira u narednih 2 godine i to bi bilo sjajno i tesko ponovljivo.mislim i da ce se povuci skroz za najvise 3 godine i ostati zauvek najbolji srpski sportista bez konkurencije.

marko

pre 7 godina

ovaj zaboravlja da se sledece godine vracaju federer i nadal a ako budu 80 odsto spremni da ce ga tresti kako god da igra..ne pita se nista,gazice i novaka ova dvojica ako ovaj nastavi da sektasi sa onim spancem,ali ipak djokovic se pita sve za razliku od mareja on jednostavno nema kapacitet ni za koga od njih troje kada su na vrhuncu

Perica

pre 7 godina

Mislim da ce Nole pasti ispod 8000 poenaa mozda i ispod 7000 posle Roland Garosa. To je vise od polovine poena manje za samo godinu dana, to je drasticniji pad od Nadala.

mikson82

pre 7 godina

Novak da uzme sledeće godine 3 gs ( po mogućstvu jedan od ta tri da bude RG) i da uzme Sinsinati i ja presrećan sa tih 6000+1000 , znači ukupno 7000 ATP poena, pa neka bude i treći ako treba na ATP listi :D . Bez zezanja, Nole da juri GS , da svaki osvoji po 2 puta minimum (nedostaje mu još RG) i da uzme poslednji turnir master 1000 serije koji mu nedostaje ( Sinsinati) i NAJVEĆI JE IKADA , još ako se izjednači sa Federerom sa 17 GS na kraju karijere, eto nama najvećeg ikada ! Ako 2017. uzme tri GS eto ga na 15 GS i onda mu fali samo još 2 do velikog FEDERERA. IDEMO NOLE !

Tanja

pre 7 godina

Polako... prvo treba da odbrani finale Ao, a za to nema sansi. Zna se da ima gadnu povredu ledja i da nazalost ne moze da trenira jos par nedelja, a za vrhunski sport je to dug period pauziranja.

fz1000

pre 7 godina

Nemam vremena da računam, ali npr. Nole osvoji Aus Open, a Mari npr. ispadne u četvrtfinalu. Mislim da se Nole sa takvim razvojem događaja već tada vraća na prvo mesto? :)

m

pre 7 godina

@Mats Novak igra rekretivno tenis? Marej osvojiti 4 gs u godini? Mi Srbi samo vidimo crno i belo. Novak Djokovic je odigrao 3 gs finala u ovoj godini, od kojih je dva osvojio. Igrao je i finale u Londonu. Ako Novak Djokovic igra rekretivno tenis, onda je to uvreda za sve ostale tenisere. U sezoni pre ove je osvojio 3 grand slam-a. Ako od nekoga moze da se ocekuje da osvoji 4 gs u sezoni, onda je to Djokovic. Moglo se to ocekivati od Federera kada je zaista dominirao, ali Mrej definitifno nema sanse za to. U svojoj karijeri Marej je osvojio ukupno 3 grand slam titule. Npr isto toliko je osvojio Vavrinka ili npr Novak Djokovic u jednoj sezoni. Da se razumemo 3 grand slam-a uopste nije malo. Covek je pored toga osvojio dve zlatne medalje na olimpijadi po cemu je jedinstven. Ali ocekivati da ce sada da osvoji 4 gs u sezoni je potpuno nerealno. Zasto Marej nije osvojio US Open ove godine? Bio je prvi favorit za osvajanje, posle osvojenog Wimbledon-a i Olimpijade i sobzirom na Novakove rane eliminacije na tim turnirima? Nije uspeo, zato sto je veoma tesko konstantno pobedjivati. Raonicu je falila dlaka da ga izbaci sa zavrsnog turnira u Londonu i da Djokovic ponovo postane broj jedan. Da je te dlake bilo, verovatno bih sad citao hvalospeve o Djokovicu, ali tako to ide kod laika. Ako se posmatra celokupna godina na atp tour-u (dakle bez OI), realno i ovu godinu je najvise pokazao ovaj nas "rekreativac". Ali je zbog cudnog nacina bodovanja u tenisu postao broj 2.

Polako s to brojanje

pre 7 godina

Kako? Razlika je danas 630 poena. Ako Nole opet osvoji, ostaje na svom sadasnjem zbiru, a Murray ispadne u 1/4 finalu, i izgubi 1.200 (finalist) a osvoji 360 poena - sto znaci da Nole u tom slucaju opet uzima 1. mesto sa 210 poena razlike.

sinisa

pre 7 godina

Sada ce Marej konacno da shvati kako je kada si plijen i kada zele svi da te prozderu i da grizu svim snagama od prvog kola.Imace on velikih problema da se nosi sa ovom situacijom,posebno jer se vracaju Nadal i Federer koji jos nisu rekli svoju poslednju rijec,a tu je naravno i motivisani Novak koji ce napuniti baterije,i fenomenalni Del Potro.Tu je i Varvinka koji poludi na gren slemovima.

Rade

pre 7 godina

Sa obzirom kakvo je zanimanje za igru pokazao Nole u posledjne pola godine,ima ovaj da ostane prvi čitave godine,ma da tu se još pitaju i Fedex i Nadal.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.

v

pre 7 godina

Ja samo ne znam zasto polazimo od pretpostavke da ce Marej igrati ovako dobro u kontinuitetu prvu polovinu 2017.? Nije da bas ne brani nista. Finale AO, finale Madrida, titulu u Rimu, finale RG. Sa koliko toliko oporavljenim Federerom i Nadalom koji ce se spremiti za sljaku, zatim pristojnim Delpom i Vavrinkom, Raonicem i Timom, i pre svega preporodjenim Djokovicem, Marej ce imati mnogo tezi posao jer nece vise biti toliko rupa u njegovom delu zreba. Moze da zaradi, ali moze dosta i da izgubi. Velika je verovatnoca da ce biti prvi do Vimbldona, ali stvari se u tenisu jako brzo okrecu, to smo videli sada. Mozda Endi kiksne na AO i izgubi dosta bodova, dovoljno je posle da ga Nadal ojadi na sljaci, a Novak recimo igra dobro i osvoji MC. Ok, Endi moze nesto da zaradi i u IW i Majamiju, a mozda i napravi kiks. Mi ne znamo kako ce da ide, moguce su rzazlicite opcije. Novak mora da igra dobro sve vreme, to stoji.

fantom

pre 7 godina

Novak neka osvaja grend slemove Australiju, Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Ako sledeće godine osvoji dva, puna kapa, vratiće se lako na prvo mesto krajem 2017.

Vlada

pre 7 godina

E kakvi komentari... Ljudi, tako ste govorili isto kad je dosao Beker kao novi trener! Menjaj, ne valjda, upropastio ga je itd... I onda ste ćutali kad je postigao ono sto je postigao... Ista prica i sa glutenom... Uvek neke sumnje, neke optuzbe... Zar bar jednom ne možete da se suzdrzite komentara i razmislite ? Zar stvarno mislite da će ga nova ishrana i meditacija upropastiti, kad on sam kaze da mu pomaze? Zar stvarno mislite da bi Nole radio protiv samog sebe? Porazavajuce je koliko se u nasoj zemlji nepoštuje najbolji srpski sportista svih vremena!Nedavno je neko dobro rekao-ovde se vise cene olosi i losi ljudi...

milutin

pre 7 godina

A šta će biti ako Nole osvoji AO, aMarej nedođe do finala,što je moguće, onda? Onda ode Marej. Slažete li se da je takav scenario vrlo moguć, neće biti potrebno čekati Vimbldon.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Za Noleta je narednih godina najvažnije da uzme što je više moguće Gren slemova, a ostali turniri i mesto na rang listi naravno nisu nevažni, ali su po mom mišljenju manje važni.

Perica

pre 7 godina

Ako Murray izvuce Federera u osmini finala na AO eto finog bodovnog minusa (1000 poena). Pre AO Djole brani Dohu 250 poena. Ako to propusti Andy je ispred 880 poena pred AO. Znaci Andy mora ispasti u osmini finala AO, ako Nole nebrani Dohu.

Vladimir

pre 7 godina

Videćemo kakva će forma igrača biti na AO. Ako ga Đoković osvoji, verovatno neće biti odma br. 1 ali... ATP race kad tad kaže svoje. Ne treba zaboraviti da je Marej uvek promenljive forme i ko zna kako će igrati tokom naredne godine. Jedno je po meni sigurno, a to je da Đoković nije toliko pao u formi i da je samo pitanje trenutka kada će blesnuti! A o ovima koji kažu da više nikad neće biti br. 1..., a ko će biti?

Ratifikacija

pre 7 godina

Sledece godine ce biti zanimljivo videti kako ce se Marej snaci, i da li ce Nole povratiti sampionski instikt. Jer vratice se Rafa i Rodzer, Delpo se vec vratio, svi sa niskih pozicija. Jos ako Vavrinka, Raonic i Nisikori budu top bice veselo i jedan od najneizvesnijih i najujednacenijih top10-ova ikada.
Marej ako bude prvi na kraju sledece, svaka cast. Mada mislim da treba da bude zahvalan Noletu i toptenu sto su se raspali od letos.

NEBOJŠA

pre 7 godina

Najverovatnije će do Vimbldona ostati prvi pošto Nole brani dosta poena iz prve polovine 2016 godine... e, posle Vimbldona, ako Nole bude u svom elementu, ako bude igrao kako zna i ume, 100% se vraća tamo gde mu je realno i mesto...

šetač

pre 7 godina

Mislio sam da će da se raspadne u Beču pa me je preš'o a i Ferer koji mu je predao polufinale. A oda sam mislio da nema šanse da izdrži i da uzume Pariz. Tu me je prešao Berdiht kome je trebalo da pobedi i ide u London plus ne vole se a on ispusti 6:1 u TB prvog seta. A onda i Raonić i njegov mišić u polufinalu. Još Nole se raspadne sa Čilićem i niko nije dobio Marina 15 puta zaredom. I ajd sad ti prognoziraj.

nema brige

pre 7 godina

Neka Novak osvoji dva slema do Vimbldona, kao prosle godine, i izjednaci se Samprasom i Nadalom, pa neka onda bude i drugi na ATP listi.

stoner

pre 7 godina

Samo da Velika Trojka bude makar na 90% u 2017. godini i da vidimo još jednu dobru tenisku godinu, pa posle kud koji mili moji.
Ako budu na 90% onda će i Marej znati svoje pravo mesto, a to je:
Velika Trojka vozi traktor, a Marej otvara kapiju.
Posle Rodika najgori No.1.

b92 najveći tabloid u Srbiji

pre 7 godina

Nole, Nole, Nole...... računate umesto njega, pravite razne kombinacije, razmišljate o uzrocima loših igara, ko je kriv, Pepe, Beker, Jelena, a ne shvatate da se čoveku više ne igra tenis i da ima 30 godina i brdo para.
(Rogi Obrenovac, 28. novembar 2016 14:00)

Zato Rogie iz Obrenovca zna šta Djoković želi ili ne želi od svoje karijere.
Zemljo otvori se!

knez

pre 7 godina

Mari uopste ne mora da ostane prvi do Vimbldona. Dovoljno je da mu se sroza forma kao Novaku ove godine i sve ce se primetiti na listi. Lista nikad ne vara.

Realista

pre 7 godina

@Vlada - bravo za komentar, vidim da ima jos pametnih i dobrih ljudi... e moj druze, odavno se ovde vise cene losi dvolicni(trolicni) ljudi, muljatori i uvlakuse... nazalost, tako da komentari ne cude, i nazalost bice ih sve vise jer takvi olosi danas najbolje prolaze i udruzuju se... nazalost cene se neke druge vrednosti, sve iz licne koristi i sebicnosti...