Utorak, 20.09.2016.

15:41

Dačić: Postoji namera da se ratom uništi RS

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu.

Izvor: B92

Daèiæ: Postoji namera da se ratom uništi RS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Grunf

pre 7 godina

Znaci kao u Andricevom Visegradu kad dodje poplava. Unistava sve pred sobom al' najvise strada sirotinja ,koja ni nasta ne moze uticati . Poplavom upravlja neko velik i mocan i nije iz bosanske kasbe , a ni iz Zagreba il Beograda. Ako bude pustena voda , bujica ce nositi sirotinju svih dresova , cije imanje ce ostati suvo odlucice se daleko od siromasne kasabe i balkanske kaldrme. Suvi ce naravno ostati svi Dacici , Halilovici , i sva kompanija koja nece da mrzne na strazi. Tesko nama...

jv85

pre 7 godina

Nema te sile koja će me naterati da ratujem za tudje interese i profit... pre ću otići iz ove napaćene nam zemlje nego da ratujem u tudjoj zemlji, u tudje ime u za tudj račun..

pomoravac

pre 7 godina

Stara taktika, kada se narod pobuni zbog loseg zivota, onda im se forsira prica o nekom novom ratu. Samo da skrenu paznju sa pravih problema poput, bede, korupcije, kriminala i mnogo toga loseg. To je praksa u svim siromasnim zemljama.

Ante Portas

pre 7 godina

@ Ante Bot
Rusija treba na Balkanu odane saveznike da može imati jaku vojnu bazu na Balkanu (poželjno bi bilo i nešto na moru), da može brzo reagirati ako zatreba, da može nadzirati, ali i da može ekonomski jačati svoj tjecaj (južni tok, investicije, sprečavanje konkurencije da zavlada čitavim Balkanom, blizina reagiranja u širem području sa ovog terena, a sigurno ima i drugih razloga koje ja ne prepoznajem i ne mogu imenovati .

gulag

pre 7 godina

Gospodo komentatori, Rusija kad želi blokirati nekoga da uđe u NATO uvuče tu zemlju u neki sukob. Građanski sukob ili agresija,nebitno. Naime NATO ne prima države u sukobu i države koje nemaju suverenitet nad cijelim terirorijem. Srbija se približava NATO-u i to je preopasno za Rusiju.

alexo

pre 7 godina

joooj drugari, što više pričaju o ratu znajte da: idu izbori, na bilo kojoj strani, ili se spremaju da još kraaaadu, ili su uhvaćeni u krađi, ili nemate šta da jedete, pa da ne mislite o tome, ili sve to zajedno...

Nikola

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?
(zena-zmaj, 20. septembar 2016 17:27)

Razumem sve to, ali stvar je jednostavna, pasoš u džep i u inostranstvo. Ili prosto odbijete da pucate na bilo koga, narod je danas daleko pametniji nego 90.ih, nema više ucena ili bilo čega sto ce me naterati u rov, nece ni Izetbegović ni Dačić ginuti niti njihova deca nego zna se ko će... Ko želi rat, da' Bog da mu u kući bio!

Mića

pre 7 godina

Ja smatram da Dodik igra jednu kako opasnu igru, a u toj igri nema čak ni podršku zvaničnika Srbije, to je zabrinjavajuće. Ovo nije 1992. godina. Bošnjaci su naoružani do zuba, a pitanje je kakve strateške ciljeve ima Hrvatska. Jedina komponenta, koja je ostala identična je ta, da Bošnjaci nemaju matičnu državu osim Bosne, tako da bi u slučaju sukoba morali ići na sve ili ništa. Neki novi sukob bi prouzrokovao daleko više žrtava nego onaj iz devedesetih godina. Smatram da treba spustiti tenzije i gledati da jednog dana svi mi budemo dio evropske porodice. Ukoliko mi se ukaže prilika, gledaću da odem na zapad, jer ovdje kod nas RS-u nema života, a ja ih nemam dva, pa da mogu jedan utrošiti na čekanje i isčekivanje nekog boljeg života.

Vuk

pre 7 godina

Ovaj Dačić lupa gluposti , njega je Vučić davno trebao skinuti, al pošto je nesposoban za tako nešto i pošto je teški "narcis" (mislim na Vučića) dozvoljava da ga za nos vuku Dačić , Vulin , Dodik pogotovo .Stvar je prosta Bosna je komplikovana i ovdje ne treba čačkati mečku.Običan narod ne misli o ratu samo ovi kriminalci iz vlasti.Obzirom da živim u RS-u na RS ću se ograničiti.Mafijaš Dodik je glavna prijetnja miru , sve je pokrao on i njegova mafijaška grupa ,da ne bi krivično odgovarao pravi probleme i grčevito se bori da ostane na vlasti.Neka pravi neće još dugo.Za sve probleme postoji rješenje ,na njegovom mjestu bi kupio prnje kako kaže naš narod.Bivši borac VRS-a sa 48 mjeseci ratnog staža sam bio , više ne bi , najprije srediti stvari u svom dvorištu ovaj put.

pomoravac

pre 7 godina

Balkan je kapija Evrope, uticaj na ovoj teritoriji je ulaznica za Bliski Istok, Mediteran kao i sever Afrike. Kontrolom Balkana svaka sila ima otvoren put ka Aziji i severnoj Africi. Rusima su trenutno jedino Srbija i R.S naklonjene, tako da realno nece tek tako prepustiti jedine saveznike na Balkanu. Rekoh bratstvo ne postoji samo interesi.

Cirkusanti

pre 7 godina

Što se tiče "preglasavanja" Srba u Ustavnom Sudu BiH od "nametnutih" stranih Sudaca, srbovi NAMJERNO zaboravljaju jednu činjenicu; Na sjednici Predsjedništva BiH 1997 godine, tadašnji član iz reda Srpskog naroda, Momčilo Krajišnik, je blokirao reorganizaciju Ustavnog Suda, dok se u isti ne uvede tim od minimum trojice sudija, koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, ili neke od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Njegov razlog i obrazloženje je: Onemogućavanje preglasavanja Srpskih sudija od strane Hrvatskih i Bošnjačkih. Ukratko; SRBI SU DOVELI STRANE SUDIJE U USTAVNI SUD!!!

Što se tiče "velike" Srbije preko Drine, o tome je najbolje ne pomišljati. Dovoljno je pogledati teritorijalnu kartu BiH, skupa sa Distriktom Brčko, da svakome normalnom sve bude kristalno jasno. Već sada je Banjaluka i okolina U POTPUNOM OKRUŽENJU, Kompletna Hercegovina je između NATO "cijevi". Dio od Višegrada do Bijeljine bi se mogao "braniti" do 7 dana, ostalo NE.
Vrijeme je da se okanite Bosne, prošlo je vrijeme JNA.

Ugodan dan...

NStulip

pre 7 godina

@pravnik,

"Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije."

E moj pravnice....
1. Seada Palavric je bila poslanica od 1996. do 2002.e u Federaciji, a do 2006.e u parlamentu BiH. Stranka SDA.
2. Mirsad Ceman je bio poslanik od 1990.e do 2006.e. Bio je sekretar stranke SDA.

Ovo dvoje 'nezavisnih sudija' plus Makedonka, Rumun/Moldavac i Nemica odredjuju koji ce praznik da se slavi u Republici Srpskoj... Pre mi se cini da Bakir ima dva glasa u Ustavnom sudu a stranci sta im javi centrala...

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ante Bot, 20. septembar 2016

Da smo okruženi NATO državama - jesmo. Iz tog razloga su i Bugari i Rumuni i ušli u NATO i, preko svakog reda, u EU. Pošto je region u NATO okruženju, bilo bi najpametnije ući tamo.
Ali, pošto nismo, mogli bismo dobro poslužiti Putinu da skrene pažnju sa Ukrajine i Sirije. Znači, da bi mogao pomoći nekako nama, Srbima u BiH - teško. Uostalom, vidi se i po investicijama i po kreditima. Ali, da bi nekim sukobom ovdje on mogao profitirati - mogao bi, pošto ga ne bi mnogo koštao, a pažnja bi se sa Ukrajine i Sirije prebacila na nas.
Naravno, to i dalje ne znači da nas ne ponižavaju naši partneri iz FBiH i neki (relevantni) dijelovi MZ...

sarajlija

pre 7 godina

Ja,kao rođeni sarajlija,bosanac i Bošnjak,kao pripadnik Armije BiH i branilac Sarajeva od prvog dana rata,želim da kažem sljedeće.
Haliloviću je ova i ovakve izjave predizborni fazon ,kao i Dodikov za dobijanje glasova.Od rata i belaja nema ništa.To Vam ja,kao čovjek koji je u rovu proveo 44 mjeseca i koji je dva puta ranjen - obećavam.Niko do nas ne želi rat,smrzavanje,glad,hladnoću,krv,stradanje i pogibiju.Ljudi u Bosni sarađuju i nikad mi niko od Srba nije uputio niti jednu ružnu riječ.Što im trebaju ovakve stvari? Pa jasno je svakom ko hoće da vidi.Oni ne znaju šta je riječ ekonomija,saradnja,poslovni uspjeh nego samo znaju šta je loženje nacionalističkih vatri i bacanje soli na rane.Halilović prima generalsku penziju od 1000 eura,vozi najnovijem Mercedesa ali mu fali malo medijske promocije i publiciteta.Idu izbori u Bosni i ovakve stvari su "in".Milorad je u crno zavio RS,uništio ih financijski i samo ga ovakve stvari drže na vlasti.Vučić je sa Šešeljem obilazio srpske položaje oko Sarajeva 1995 i čemu se mi možemo dobrom nadati od njega? Dačić bio Slobin potrčko.Bakir se dobro okoristio ratom a nije imao ni polovnog stojadina.Zato molim sve razumne ljude dobre volje da ne nasjedaju na ovakve kretenluke.Nema te ideje ili zemlje za koju bih dao prst vlastitog djeteta.A nas 99% misli tako.

Ivan

pre 7 godina

Interesantno je kako Dačić jedva čeka da skoči na svaku provokaciju potpuno nebitnih ljudi. Prvo ga je strašno zabrinuo političar bez funkcije Milanović, sada odavno penzionisani general, a uskoro sledi oštar odgovor agresivnoj bakuti sa sarajevske pijace. Važno je da bude napeto.

Marko

pre 7 godina

Gde smemo da ratujemo pa ima neki novi hag da pohapsi sve lidere politicke i vojne..manite se rata..ugledajte se na normalne zemlje ....

Jovan

pre 7 godina

Možda "neko" tamo provocira, ali se Koferče i Julin jako trude da nas ubede kako smo u velikoj opasnosti i mesecima agresivno reže na svaki mig iz BiH i Hrvatske.
Biće da tradicionalna jalovost radikala postaje tolika da je stiglo vreme za podizanje tenzija, u zdušnoj saradnji sa kolegama iz susjedstva. Bilo je samo pitanje vremena.

Jovana

pre 7 godina

Živim za dan kada ce portparol Slobodana Milosevica Ivica Dacic postati proslost u ovoj zemlji i kada ga vise necemo ni vidjati ni mučno slusati po medijima. Imam 30 godina, 25 su mi UPROPASTILI!!!

Sandzak

pre 7 godina

Inače, srpski premijer Aleksandar Vučić upozorio je u nedelju da onaj ko pokušava da "raspakuje" Dejtonski mirovni sporazum pravi problem svima, bez obzira na to što, kako je rekao, taj sporazum nije idealan.

bora

pre 7 godina

@zet
To što se Putin i Erdogan 'grle',može da znači i drugo.Da se Erdogan ne meša u eventualni sukob u BiH!! Da brani BiH,a da mu Kurdi uzmu 20% Turske?? Erdogan je sve,ali ne budala.

Opet_ja

pre 7 godina

Narod je toliko izgubio poverenje u drzavu, da nece da se javi ni za neku plemenitu akciju, kao sto je davanje krvi. Srbija kuburi sa zalihama krvi jer nema dobrovoljnih davalaca, a zamislite kako bi izgledala regrutacija. Dobijes poziv za vojsku pogledas, odlozis na mracno i suvo mesto....

Smiješan bekend

pre 7 godina

Portparol Izetbegovića? Pa ovog lika je Izetbegović pomeo u jesen '93-e. Možeš misliti kako kotira general kojeg sklone i demobilišu u sred rata. A tek koliko su njegove izjave relevantne!

Silver Surfer

pre 7 godina

Ovo je super za izbore i kod Srba a i muslimana. Ovakva retorika omogucava da sa, jedne strane, svoje pozicije zadrzi Dodik, a sa druge strane, Izetbegovic i ekipa. Sve vise sam ubedjen i da referendum sluzi u te svrhe. Jer je Dodikovu opoziciju potpuno razoruzao a omogucava Izetbegovicu da zadrzi fotelju. A dok gradjanima pune prazan trbuh fast food nacionalizmom pitanje raspale ekonomije, koje bi trebalo da bude najvaznije, ni ne dolazi na red. Kada stomak ubrzo ponovo zakrci raju ce sacekati bolno otreznjenje. Oni koji bi odavno trebalo da budu politicka proslost jos uvek su vlast, dzepovi ce biti prazni i po ko zna koji put gradjani ce se osecati preveslani. Ali, to je ovde dobitna politicka formula. Kada nemas ideju vezanu za ekonomiju, izvuci na talon arhetipskog neprijatelja, zacini sa malo nacionalne ugrozenosti i dobio si izbore. Sukobi su moguci ako ih bude zelela medjunarodna zajednica. Kao sto je bilo i prosli put.

Ante Bot

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.
(Solomon, 20. septembar 2016 17:50)

A kako ti misliš da bi on to ostvario s Republikom Srpskom, pa čak i sa Srbijom?
Pa svuda u krugu od 1000km su NATO zemlje, a Rusija 2000km daleko, a osim toga više je nego očigledno da je naložio Vučiću i Nikoliću da se ne pteljaju u taj "referendum" i da ostave Republiku Srpsku i Dodika nek se bakću sami!

Bucko razmisljam

pre 7 godina

UNEZVERILI SE "srpski visoki zvanicnici k'i kad im rastu kutnjaci" i to zbog izjave jednog penzionisanog Generala a zamislite koliko bi im "donjeg vesa" bilo potrebno da je ovakvu "pretnju" izrekao neko od aktivnih Generala Armije BiH koji znaju da bi u slucaju oruzanog sukoba RS nestala za 3 dana ?
Ali na svu srecu Srbija "nije slaba" naprotiv Srbija je "dovoljno snazna" da bi mogla "plasiti mecku resetom" !

Alan Ford

pre 7 godina

Srbija (tadašnja SRJ) kao jedna od strana potpisnica Dejtonskog sporazuma je potpisala sljedeće (Član 1. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH):

Posebno, strane će u potpunosti poštovati suverenu jednakost jedna druge, rješavaće sporna pitanja mirnim sredstvima i uzdržaće se od bilo kakvih akcija, putem prijetnje ili upotrebe sile ili na bilo koji drugi način, protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države.

Dačić bi to trebao imati na umu.

gradinar

pre 7 godina

Budalaštine.
Samo zaluđivanje naroda.
Prvo - zabraniti nekom da slavi šta hoće i kad hoće je glupost.
Drugo, referendum o tome je glupost... Mogli su da kažu: "mi slavimo tad i tačka!" I nastave da slave.
Još nešto - referendum se na Balkanu organizuje samo kada se zna odgovor u napred, i on služi radi mobilizacije mase oko nekog političara (u ovom slučaju Dodika).
Na kraju, Srbija mora da kupi S300, inače ne može ni sebe da zaštiti, a kamoli nekog drugog.
A ovi što hvale CG i žele članstvo u Natou, da li vi mislite da kao član Natoa nećete ići u rat? Pa je'l vi mislite da će neko da vas štiti za džabe? Ići ćete vi u rat i onda, ali za Nato, a ne za svoju zemlju. Uloga malih zemalja u Nato nije da budu zaštićeni beli medvedi nego da budu topovsko meso umesto velikih.

Posmatrac

pre 7 godina

Referendum je neustavan gledajuci na Dejtonski ustav. Ako se odrzi, ponistava taj ustav i sam RS jer njeno postojanje je garantovano sa tim ustavom. RS najvise gubi referendumom pa je nejasno zasto je Dodik gura u to.

popeye

pre 7 godina

Дачић је у председничкој кампањи, није да се он одједном брине нешто превише за српске интересе. Научио од Слобе. А и нас искуство учи. Ког су они бранили...

pomoravac

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.

goran l

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...

sarajevo

pre 7 godina

Zaista mi je ljudi čudno da ljudi koji su u vladi Srbije ovako reaguju na izjavu jednog marginalca u Sarajevu...Pa Halilovic je penzioner koji svako malo lupa neke gluposti...Pa ovo niko od naših medija nije objavio niti se smatra bitnim šta Halilovic kaže...Ne mogu da vjerujem kakve reakcije ministara na budalu Halilovica

ratne poglavice

pre 7 godina

uvažavaju se kao relevantne pretnje neaktivnog, penzionisanog generala?! ajde i mi da odgovorimo perišičevim, pavkovićevim napadima, da sukob bude na istom nivou. opet dižu tenzije i mašu ratnim sekirama isti koji su nas gurali u rat!

Pravnik

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...
(goran l)

Ustavni sud i njegov sastav je usaglasen i PRIHVACEN Dejtonom i kao takav usao u Ustav BiH. e moze malo hocemo malo necemo Dejton kada nam odgovara.

Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.

Dejo

pre 7 godina

Ljudi maninmo se vise rata i ratovanja, evo jedan recept za obe strane Drine skoro sam bio u Kubi na letovanju, zemlji gde ljudi rade za 20dolara mesečno, žive u kucama kao od kartona a opet svi tako srecni i nasmejani valjda ne znaju za bolje. Stop ratu
https://youtu.be/caGy40z82OY

NY

pre 7 godina

Potrosili su sto su zaradili u ratovima 90tih,nesposobni za bilo sta drugo,sada moraju opet da izazivaju.
Evo me u USA i dok se ne promene ovi sto nam 25 godina unazadjuju omladinu ne razmisljam da se vratim,samo turisticki.

zena-zmaj

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?

dejan

pre 7 godina

Polagano kockice se sklapaju. Ovi sto danas brbocu da neko namerava da nas unisti, salje nasu decu u rat, da nam neko preti ratom, su isti oni zbog kojih smo ratovali i unistili Srbiju. Zbog nekig glupih igrarija za Rusima, gde nemamo od Rusa nikakvu zastitu, niti ekonomski interes, osim politicara SPSa i SNSa, moze se desiti da ovaj deo Balkana postane nova Libija, Irak ili Sirija. Umesto da smo se ugledali na Djukanovica i Crnu Goru, koja se majstorski distancirala od Rusa, uclanila u NATO, mi ponavljamo greske iz proslosti. Plasim se da ovaj put nece biti kao prosli, u zadnje vreme NATO gde napravi sukob, tamo trava ne raste vise.

Jovan

pre 7 godina

Ljudi, o cemu vi? Pa Hrvatska je u NATO savezu i članica je EU vec preko 3 godine. Uz to skoro cela RS granici sa Hrvatskom, sem dole kod Drine.

gogogogo

pre 7 godina

Rat? Sa čime čemo da ratujemo? Sa vilama i lopatama? Srbiji definitvno nije trebala ista politička numenklatura kao 90-ih...

Ali dobro vjerovatno če Rusija i Turska pokušavati da zabiberi još malo odnos, jer u slučaju konflikta zna se kome če se najviše smijati brkovi...

realista

pre 7 godina

Pa gledajte, jedino sto nam nedostaje da bi imali puni ugodjaj 90'-tih, jeste rat, zivotni standard nikakav, politicari isti, prepucavanja, odvajanja itd.
Aman ljudi dozovite se pameti i na sledecim izborima saljite u penziju ove.

Ante Bot

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.
(pomoravac, 20. septembar 2016 17:11)

Ajde razmisli malo. Zašto bi Putin podržavao i/ili štitio Dodika, zbog čega, kakve interese on to ima u Republici Srpskoj? Bogata nalazišta zlata, dijamanata i nafte, šta vrijedno ima u Republici Srpskoj da bi Putin su uopće opterećivao s time? A još manje da mu pada na pamet da se zbog Dodika zarati sa cijelim svijetom!
Fino, kurtoazno ga je primio na par minuta da se slikaju, i to je to, tako da Dodik može okolo ići i pričati kako se je "sastao" s Putinom.

Solomon

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.

Ranko

pre 7 godina

Ovaj Putinov se potpuno otrgao sa lanca.Vucic u depresiji od Merkelove pa ne stize da zauzda ni Vulina.Nasa je tragedija da nam je Vucic sve ovakav kakav je trenutno jedini glas razuma.Zamislite onda razmere ludila.

Viktor

pre 7 godina

S druge strane, ako ste vi kao drzavni vrh saznali tek sad, posle izjave medijima da se to sprema, onda bolje da damo drzavu na dobos. Mislim, cemu vam sluze obavestajne sluzbe? Ili ti samo malo talasas.

tzhc

pre 7 godina

Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Bojan

pre 7 godina

Kada budem video Izedbegovica i Dacica da se uhvate puske i idu nesto i nekoga da brane, onda cu i ja.
A ako mi dodju do kuce, nista, pomericu se. Toliko o tome koliko sam zainteresovan.

KALIMERO

pre 7 godina

Vi gospodo zajedno sa Dodikom pusete u polu-ugaseno zgariste, dolivate so na rane, radite to namerno i onda optuzujete druge...kao sto ste radili i 90tih i u stvari i potpalili vatru na cijem zgaristu sada igrate iste ritualne politicke plesove...

minja

pre 7 godina

Ovaj Dacic pobrkao loncice....ponasa se kao da je ministar vojni.... Tako nam i treba kad za ministra spoljnih poslova biramo nekog od Slobinih najboljih djaka...

Cak i ako ne zaratimo, on misli da ce mu ovo svadjanje s kim stigne povecati sanse na sledecim predsednickim izborima...

Nadam se da nece....Nadam se da cemo ovog puta biti pametniji...

zimzeleni

pre 7 godina

Nista ne moze tako efikasno i sigurno da unisti bilo sta sto je srpsko kao sto je to onomad ucinila politika S. Milosevica, a danas to cini Daciceva i Dodikova... Ukratko: sukob sa Zapadom, propast, a onda kukanje kako nismo krivi. A ljudi za to ovde glasaju. Zato treba bezati.

vartolomej

pre 7 godina

@Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Možda bih ja prvi tu Seferovu "brigu" za naše penzionere, korupciju i pljačku shvatio ozbiljno, kada bi vi u federaciji dokazali da ste u svakom pogledu švajcarska za nas, ali vrlo dobro znate da su vaše socijalne i ekonomske muke mnogo veće nego naše, tako da ta briga zvuči malo licemjerno.

mup

pre 7 godina

Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29

Huligan

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.
(pomoravac, 20. septembar 2016 16:11)

Ne Dodik nije dobio podršku od Putina, Putin se njega više ni ne sjeća, a bome Rusiji sigurno ne pada na pamet da radi vojnu bazu 2000km od Rusije okružena NATO zemljama, to je totalna glupost!

suplja prica

pre 7 godina

Daj majke ti i ja sam iz BiH pa ne vidim nikakvu prijetnju nego glupiranje politicara pred izbore. Sada ovaj napada ove, onaj one i tako nahuskavaju i dizu tenzije da bi narod opet glasao za nacionalne stranke i da bi oni mogli ostati u svojim foteljama i opet nas voditi u propast. Odu u kafanu dogovore sta ce jedan drugom reci na tv-u i onda kao prosipaju to , a ljudi ovce vjeruju sta oni pricaju. Ovdje je ljudima vise nacionalizma preko glave.SJete se poginulih i ostalih zrtava (sa svih strana)samo pred izbore. FUJ .Potrosili milione za glasacke listice pa sad ne znaju kako da to opravdaju i da opet operu pare pa zaostravaju. To svako pametan vidi

mlekadzija

pre 7 godina

Nekima u Federeaciji ocigledno nije bilo dovoljno rata...sta je sa optuznicom protiv Halilovica? Nista, zastarelo nista novo....ocekivano

menjam nick

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Ma jeli? To je nase pravo na referendum.. I to nije referendum za ne znam sta, vec za dan republike.. Sutra da neko kaze, odrecite se svi polovine svoje plate u moju korist, inace ce biti rata, ja sam kriv za rat, ili onaj koji ucenjuje.. Koje ludilo mozga..

YUGO 45A tdi

pre 7 godina

(menjam nick, 20. septembar 2016 16:06)
Ma nemoj, ajde recimo da se organizuje referendum u vojvodini i sandzaku pa da vidimo dali bi bili za ili protiv. Kad bi se organizovao referendum u bosni onda bi trebao u čitavoj bosanskoj državi a ne u nekoj od njenih regija.
Hvala

zet

pre 7 godina

Globalno gledano Putin i Erdogan se grle.Od vojne tehnike imamo dva tri aviona sa zaboravljenim akumulatorima u nekom magacinu a Dodik tera inat.Bojim se da bi bili kolateralna šteta.90 tih smo svi išli u rezervu zatrovani emisijama iz dačićeve kuhinje danas mislim da 50 posto ljudi svata da rat nikom dobro nije doneo osim političarima koji bi da zadrže vlast i još malo napune svoj podebeli novčanik.

leo

pre 7 godina

Muka mi je od tih mantri tipa: demokratska volja, hoce da uniste RS, mi samo trazimo svoje pravo...e pa nije, ne mutite vec mutnu vodu. Prvo, tako bi mogli da proglase i 11 juli kao dan oslobadjanja Srebrenice - nije nista manje provokativno nego 9 januar 92. Cemu puhanje u vatru koja je Dejtonom poluugasena i varacanje na zlokobnu 92 posle koje slede jos zlokobnije godine do 95 kada zaista niko nema razloga da bude ponosan. Drugo, Dacicu neka jedan narod u Srbiji prekrsi odluku Ustavnog suda i ignorise drzavu Srbiju i to na takav nacin kao Dodik, ti bi drugacije pricao. Ali zasto od vas gosp Dacicu ocekivati bilo sta drugo ili bilo kakvu drugu reakciju koja bi otvorila put za razgovore. Nikada vama i vasem pokojnom sefu to nije bila jaca strana.

pomoravac

pre 7 godina

Nadam se da ce ipak prevladati mir. Nijedna drzava EKS YU nema vojni potencijal za neki veci sukob. Ako je ocepljenje Kosova bila volja naroda, kako kazu ove demokrate sa zapada, zasto i R.S nema isto takvo pravo.

devedesete

pre 7 godina

samo da dacic nikoga ne brani. srbi koje su on i njegov nekadasnji sef milosevic i sadasnji vucic branili u proslom ratu - od pristine do knina i od vukovara do sarajeva, to najbolje znaju.

Salle

pre 7 godina

Čemu ljutnja, ova ratnohuškačka ekipa je ogromnom većinom dobila prethodne izbore. Nešto sa ovim narodom nije u redu kada dozvoljava da ih ovakvi vode.

Vitez

pre 7 godina

"Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”

Pa lijepo su rekli da se ne održava referendum. I što sada?

Aleksandar

pre 7 godina

@(., 20. septembar 2016 16:22)

A što da lobiramo? Izraelci slušaju svoju 'dijasporu' kad im kažu da ne petljaju po pojasu Gaze, da sklapaju dilove sa Amerima, da ne prave veštačka naselja gde im nije mesto, da ne maltretiraju Palestince kad tome mesto i vreme nije nije... A mi kad vam kažemo da nešto ne radite (recimo da ne podgrevate atmosferu zbog čuvanja Dodikove fotelje i vile na Dedinju ili da ne izigravate rusku guberniju u sred Evrope) vi nam podviknte 'e ti znaš...' ili 'ti ćeš da mi kažeš' i još sve to začinite sočnim psovkama.

E pa ako vi nećete da saslušate ljude koji spolja vide malo bolje šta se dešava nego vi u srpskom kazamatu i nećete da uradite ništa za boljitak sopstvene zemlje - što bismo mi trošili vreme, novce i kredibilitet da vas štitimo od sebe samih? Nećete da nas slušate, nećete našu pomoć - pa dobro, snalazite se sami. Kakva vam je setva, takva će vam biti i žetva, a nama ni iz džepa ni u džep.

Ja već godinama Srbiji pomažem tako što pomažem vrednim i pametnim ljudima da pobegnu odatle (jer šta je država ako to nisu ljudi koji je čine?) pa ako to za posledicu ima nestajanje same Srbije - neka, bar ću spasiti ljude koji nešto vrede, kad već ne mogu sve.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Ovaj vas vise prica o rs nego o Srbiji. Nikako vas ne kontam , dan ne prodje da vasi politicari ne pricaju o BIH. Dok rijetko cujem Hrvatske politicare da pricaju o BIH. Iskren pozdrav iz Sarajeva ali moram priznati da bi bilo bolje da se prica u Srbiji od recimo ovog malog slobinog kako popraviti siromastvo i mizerne plate.Cesto sam u Srbiji i moram priznati da sam mislio da je moja BIH siromasna ali kad vidim da su kod vas plate opcenito manje od nas onda znas da si udario dno dna.

Dosta lazi

pre 7 godina

NE,ne, Vucicu i Dacicu, ne postoji nikakva namera da neko rusi RS i ratuje. Postoji samo vasa zelja da dizete paniku i sirite mrznju. U takvim okolnostima se najbolje snalazite. Prekjuce ste izmislili da NATO preti Srbiji zbog veza sa Rusijom. Danas=Federacija napada RS. Sefer Halilovic je penzionisani oficir i nema nikakve veze ni uticaja sa aktuelnim vlastima u Sarajevu. Dacic svojom izjavom pokazuje da nema pojma. Halilovic se sa Izetbegovicem i SDA posvadjao joj tokom rata. Ne radi on nista u dosluhu sa SDA i Izetbegovicem vec "lupi pa ostane ziv"
PS Lazima ste devedesetih uspeli nekog da oterate u rat. Danas necete. Beogradjanin sam, devedesetih niste uspeli da me mobilisete,necete ni danas

Millennium

pre 7 godina

Ako nama, posle svih strahota koje smo svi preživeli, u 2016. godini i dalje vladaju isti ljudi kao i 90-tih, onda definitivno treba da se zapitamo da li smo normalni. I mi, i Hrvati i Bošnjaci.

toba

pre 7 godina

(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

E pa nije OK.Nije Dodik sam donio odluku o referendumu vec skupstina RS i skoro svi su podrzali i pozicija i opozicija.25 godina se obiljezava taj dan i sada odjednom to nekome smeta.Zasto?
Meni ne smeta njihov dan republike BiH,kada su izglasali da izlaze iz SFRJ i pored toga sto su srbi bili protiv.Oni obiljezavaju 1.mart,a na taj dan 1992 su napali na srpske svatove i zapoceo je rat.Takodje taj prvi mart slave i obiljezavaju u RS-u gdje je vecina bosnjackog stanovnistva i niko im ne prigovara...

Iva

pre 7 godina

Samo nemojte opet tvrdom retorikom, vi politicari da "zakuvavate" a posle saljete nasu decu u rat! Dosta su nam deca ginula za vase ideale! Pomagali smo RS tih ratnih godina, izmedju ostalog i proizvodima koji su kod nas bili deficitarni a za marke tu istu robu kupovali od njih...i jos mnogo toga smo zrtvovali za RS i jos uvek ih pomazemo a oni rade sta hoce ne obaziruci se na posledice...

Putnik

pre 7 godina

Sta je Dacic? Ministar. On ne bi trebao da komentarise izjave onih koji nisu u njegovom rangu. Neka izjavu da neki penzionisani sprski general ili sta god vec. Ovako, Dacic jedva docekao da popusti malo svojoj prirodi i da raspiruje strah i mrznju. Navikao se covek 90-tih, i nikako da mu prodje.

Banja Luka

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Poštovani Predraže, a kako bi bilo da Bakir Izetbegović prestane da ucjenjuje i provocira RS preko Ustavnog suda? Šta misliš o tome? Nije moguće da su Srbi baš uvijek krivi!

zalosni su

pre 7 godina

ne zna se koje gori dal nasi ili njihovi politicari samo prave teziju namerno pa onda se posle hvale kako su oni smirili i kao uspeli da izbegnu rat.....SVE OVO RADE I NASI I NJIHOVI POLITICARI da bi skrenuli paznju sa sirotinje jer ne kaze se dzaba daj narodu igara.....

Дачи

pre 7 godina

Човече, колико мајки си оставио без синова у раним двадесетим? Е па ти иди ратуј, заједно са својим компањонима са Дедиња!

Kosmet

pre 7 godina

Referendum se sprovodi zbog mesanja fedracije Bih u pitanja Republike Srpske . Dejtonom je BiH podelejna na dva dela Federacija BiH i Republika Srpska . Dejtonskim sporazumom je jasno preciirano da se jedan entitet ne mesa u pitanja drugog . Sada Federaciha hoce da zabrani Republici srpskoj koji ce,dan ona slaviti kao svoj dan postojanja . Zar ima neko ko moze da kaze da je Dodik kriv za bilo sta ?

skeptik

pre 7 godina

Kako su se upecali u ovu zamku pa to je za neverovati. Halilovic je marginalan lik, njegova izjava cak nije ni objavljena u bosanskim medijama i sad nas ministar odgovara na sveo ovo. Kakve mi amatere politicare imamao!

Labud

pre 7 godina

Labud ponekad proklinje svoju sudbinu [pogotovo kada se popije malo vise] sto je rodjen ovde i u generaciji ovoj da opet gledam iste ratne huskace kako potpaljuju mase ne bi li jos malo ostali na vlasti.

Labudu sve ovo lici da se politicka klasa sve vise i vise boji gladnih i ponizenih masa. Onoliko koliko Labud zna, oni koji su vec bili prevareni pa ratovali, ovaj put ce samo posmatrati ili ce se pobuniti protiv rata.

Ljubav ce spasiti svet uprkos imbecilima.

Smarate

pre 7 godina

Unistice je idioti koji vladaju njom a i vi iz Srbije niste nista bolji. Skinite se narodu s grbace vise i jedni i drugi. Mislite da ce neko ratovati za vase interese vise? Hoce ali u limburgu. Mrs i vi i ratovi koje prizivate. Narod da ratuje a vi da se opet bogatite.

pomoravac

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.

jelena

pre 7 godina

hahahhahaaaaaaaaaaaaa eeeee politicari preko medija se prepucavate a zajedno rucate
posle mesec dana i sa jedne i sa druge strane ima da se hvale kako su ti oni koji su kao izbegli rat

SVE JE OVO DOGOVORENO daju narodu igre da se poigraju da bi zaboravili na siromasstvo koje nas okruzuje

.

pre 7 godina

@Opet ratnohuškačka retorika malog Slobe!
(Kosmopoliten, 20. septembar 2016 15:49)
Ne razumem sta je Dacic pogresno rekao kad ovaj iz Bosne otvoreno kaze da oce RS da unisti

Pero Przina

pre 7 godina

Slobice, slobice, stani malo. Ne radi ono sto si radio devedesetih. Covek je rekao da ce braniti svoju drzavu ako neko pokusa da je unisti. Srecom, ti svoju drzavu ne branis nego je ukopavas. Ujedno, posto niko, pa ni tvoji sledbenici, ne zele rusenje suverene drzave BiH, onda i general puca iz prazne, ili?

sale@bcn

pre 7 godina

A da se ti Ivice i doticni Halilovic nadjete kao prava gospoda na nekoj livadi izaberete oruzije po meri za dvoboj i obavite to izmedju sebe i tako spasite hiljde nevinih potencijalnih zrtava vaseg prepucavanja preko nasih ledja?

Volja Naroda

pre 7 godina

Referendum je jedan demokratski mehanizam koji sluzi za iskazivanje volje naroda.
Ako je neko protiv referenduma onda je protiv demokratije. Molim nek se ovo objasni "demokratama" sa Zapada koji su kreirali ovakvu Bosnu i Herzegovinu.

Viktor

pre 7 godina

@Dačiću, da li ste Vi ministar inostrabih poslova Srbije ili Bosne i Hercegovine? Gde god je SPS branio Srbe Srba tamo više nema.
(Popovic, 20. septembar 2016 16:26

Posto Bih nije drzava u pravom smilsu, Srbija i Hrvatska svojim potpisima garantuju uredjenje BiH, koja se sastoji od dva entiteta. Bilo kakvo nasilno preuredjenje toga ili ukidanje silom nekog entiteta daje pravo Srbij, kao potpisnici Dejtonskog sporazuma da reaguje. Mozda nije lepo, ali je tako. A sasvim drugo pitanje je da li je to moguce u trenutnoj raspodeli snaga. U tom pogledu treba sagledavati i naoruzavanje Hrvatske od strane SAD-a.

Sandzak

pre 7 godina

Seferovic ne prijeti nego upozorava da pokušaj srpske senzacije i referendumima vodi Bosnu u novi rat. a sad vi okrećete priče. Referendum je prijetnja a ne Sefer.

izdajnik

pre 7 godina

Evo pocinju.Prvo socijalisti,pa Seselj,pa ovi nasminkani radikali,pa onda,ovi preko Drine,pa pocinju da stizu vojni pozivi,itd.Nego,recite vi kad planirate to,da lepo sednem na avion,da se evakuisem iz ove prokletinje!

Antisha

pre 7 godina

Nadam se da sad javnost u Srbiji vidi zašto je EU najbolje rješenje, otkad je Hrvatska tamo i rješila se utega zvanog HercegBosna ili kako več, ove vijesti ljude ne diraju, osim za razonodu na portalima. A ovaj mali Sloba opet o ratu i obrani od zamišljenih neprijatelja. Taman u još jedan sukob pa da vam ostatak zemlje dobije azil u Americi i Australiji a ostanu samo Šešelji i Dačići

LOL

pre 7 godina

Dan RS nikom nije smetao 20 godina sad odjednom problem. Neka Ustavni sud povuce svoju odluku i problem resen.
(skeptik, 20. septembar 2016 16:06)

Na koju odluku misliš? Ima ih dve, jedna iz 2007 kojom se dozvoljava i ova nova kojom se zabranjuje slavljenje dana RS...

Velibor

pre 7 godina

A onda,kada ovde sve bude otišlo u majčinu,tada ćeš ti Dačiću da se pokupiš i zapališ negde daleko,gde sunce i zimi sija i greje i uživaš u svom koferčetu.

.

pre 7 godina

@Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29
(mup, 20. septembar 2016 16:00)
Pa da su nasi biznismeni u Americi pametni lobirali bi u senatu za Srbiju. Ne brane Amerika Izrael zato sto ih vole ili u NATO vec zato sto imaju jak lobi u SAD.

Haler

pre 7 godina

Sve ovde funkcionise po sistemu spojenih sudova. Stvarno si za mir? Pa to je prilicno jednostavno:treba smiriti jednu budalu,jer sutra neces moci hiljade njih. Ali, Dacic se sa ovakvom retorikom oseca kao u svojim "slavnim godinama". Pauziraj malo, imamo preca posla,covece.

Rade

pre 7 godina

Da je bilo pravde Dacic bio danas bio niko i nista u ovoj zemlji niti bi se i pokusati slaviti bilo koji dan vezan za Karadjicev "legat" "republika srpskog naroda" iz 1992 koja je znacila razdvajanje srba od ostalih naroda o cemu su hiljade haskig stranica ispisane. RS je realnost ali vracanje na 92 je najveca i najsramnija provokacija do sada.

Misa

pre 7 godina

Nije da ove izjave iz BiH zvuce bezazleno, kao ni da muslimani na Balkanu nemaju podršku za neke svoje ciljeve ali je isto tako i Dačić već krenuo u kampanju za predsednika Srbije.Nadamo se da cena eventulne pobede neće i ovaj put biti preskupa z nas..

Secamo se

pre 7 godina

Postoji velika verovatnoca da ce Dacicu da poraste nos nakon ove izjave. Setimo se kakve su sve nebuloze plasirane na drugom dnevniku RTS uoci i tokom rata 90-ih.

BLADE

pre 7 godina

Poznato je da su Halilović i Izetbegović teški protivnici, čak neprijatelji. Tako da izjava Dačića da je Halilović potparol i da govori što Izetb. misli je krajnje huškačka! Mali Slobo...

Aleksandar

pre 7 godina

Ajde neka sad neko napise da nasi politicari doprinose tenzijama u regionu! Covek otvoreno kaze ,,RS ce nestati", a na kraju cemo opet mi i nasi politicari biti krivi.

u prolazu

pre 7 godina

Rece Dacic cuvenii mirotvorac iz SPS-a poznat po svojoj decenijskoj mirotvornoj politici. Vladali ste 90-tih, gde god ste branili Srbe, nestali su, vladate i danas, bice isti scenario. Tesko da ce vam ponovo proci prica kako su svi ostali krivi, a vi niste, iako neprestano poslednjih godina iz Srbije dajete izjave kojima sirite mrznju.

Aleksandar

pre 7 godina

Ajde neka sad neko napise da nasi politicari doprinose tenzijama u regionu! Covek otvoreno kaze ,,RS ce nestati", a na kraju cemo opet mi i nasi politicari biti krivi.

u prolazu

pre 7 godina

Rece Dacic cuvenii mirotvorac iz SPS-a poznat po svojoj decenijskoj mirotvornoj politici. Vladali ste 90-tih, gde god ste branili Srbe, nestali su, vladate i danas, bice isti scenario. Tesko da ce vam ponovo proci prica kako su svi ostali krivi, a vi niste, iako neprestano poslednjih godina iz Srbije dajete izjave kojima sirite mrznju.

Millennium

pre 7 godina

Ako nama, posle svih strahota koje smo svi preživeli, u 2016. godini i dalje vladaju isti ljudi kao i 90-tih, onda definitivno treba da se zapitamo da li smo normalni. I mi, i Hrvati i Bošnjaci.

Banja Luka

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Poštovani Predraže, a kako bi bilo da Bakir Izetbegović prestane da ucjenjuje i provocira RS preko Ustavnog suda? Šta misliš o tome? Nije moguće da su Srbi baš uvijek krivi!

mup

pre 7 godina

Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29

Salle

pre 7 godina

Čemu ljutnja, ova ratnohuškačka ekipa je ogromnom većinom dobila prethodne izbore. Nešto sa ovim narodom nije u redu kada dozvoljava da ih ovakvi vode.

BLADE

pre 7 godina

Poznato je da su Halilović i Izetbegović teški protivnici, čak neprijatelji. Tako da izjava Dačića da je Halilović potparol i da govori što Izetb. misli je krajnje huškačka! Mali Slobo...

Dosta lazi

pre 7 godina

NE,ne, Vucicu i Dacicu, ne postoji nikakva namera da neko rusi RS i ratuje. Postoji samo vasa zelja da dizete paniku i sirite mrznju. U takvim okolnostima se najbolje snalazite. Prekjuce ste izmislili da NATO preti Srbiji zbog veza sa Rusijom. Danas=Federacija napada RS. Sefer Halilovic je penzionisani oficir i nema nikakve veze ni uticaja sa aktuelnim vlastima u Sarajevu. Dacic svojom izjavom pokazuje da nema pojma. Halilovic se sa Izetbegovicem i SDA posvadjao joj tokom rata. Ne radi on nista u dosluhu sa SDA i Izetbegovicem vec "lupi pa ostane ziv"
PS Lazima ste devedesetih uspeli nekog da oterate u rat. Danas necete. Beogradjanin sam, devedesetih niste uspeli da me mobilisete,necete ni danas

Smarate

pre 7 godina

Unistice je idioti koji vladaju njom a i vi iz Srbije niste nista bolji. Skinite se narodu s grbace vise i jedni i drugi. Mislite da ce neko ratovati za vase interese vise? Hoce ali u limburgu. Mrs i vi i ratovi koje prizivate. Narod da ratuje a vi da se opet bogatite.

Дачи

pre 7 godina

Човече, колико мајки си оставио без синова у раним двадесетим? Е па ти иди ратуј, заједно са својим компањонима са Дедиња!

sarajlija

pre 7 godina

Ja,kao rođeni sarajlija,bosanac i Bošnjak,kao pripadnik Armije BiH i branilac Sarajeva od prvog dana rata,želim da kažem sljedeće.
Haliloviću je ova i ovakve izjave predizborni fazon ,kao i Dodikov za dobijanje glasova.Od rata i belaja nema ništa.To Vam ja,kao čovjek koji je u rovu proveo 44 mjeseca i koji je dva puta ranjen - obećavam.Niko do nas ne želi rat,smrzavanje,glad,hladnoću,krv,stradanje i pogibiju.Ljudi u Bosni sarađuju i nikad mi niko od Srba nije uputio niti jednu ružnu riječ.Što im trebaju ovakve stvari? Pa jasno je svakom ko hoće da vidi.Oni ne znaju šta je riječ ekonomija,saradnja,poslovni uspjeh nego samo znaju šta je loženje nacionalističkih vatri i bacanje soli na rane.Halilović prima generalsku penziju od 1000 eura,vozi najnovijem Mercedesa ali mu fali malo medijske promocije i publiciteta.Idu izbori u Bosni i ovakve stvari su "in".Milorad je u crno zavio RS,uništio ih financijski i samo ga ovakve stvari drže na vlasti.Vučić je sa Šešeljem obilazio srpske položaje oko Sarajeva 1995 i čemu se mi možemo dobrom nadati od njega? Dačić bio Slobin potrčko.Bakir se dobro okoristio ratom a nije imao ni polovnog stojadina.Zato molim sve razumne ljude dobre volje da ne nasjedaju na ovakve kretenluke.Nema te ideje ili zemlje za koju bih dao prst vlastitog djeteta.A nas 99% misli tako.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Ovaj vas vise prica o rs nego o Srbiji. Nikako vas ne kontam , dan ne prodje da vasi politicari ne pricaju o BIH. Dok rijetko cujem Hrvatske politicare da pricaju o BIH. Iskren pozdrav iz Sarajeva ali moram priznati da bi bilo bolje da se prica u Srbiji od recimo ovog malog slobinog kako popraviti siromastvo i mizerne plate.Cesto sam u Srbiji i moram priznati da sam mislio da je moja BIH siromasna ali kad vidim da su kod vas plate opcenito manje od nas onda znas da si udario dno dna.

suplja prica

pre 7 godina

Daj majke ti i ja sam iz BiH pa ne vidim nikakvu prijetnju nego glupiranje politicara pred izbore. Sada ovaj napada ove, onaj one i tako nahuskavaju i dizu tenzije da bi narod opet glasao za nacionalne stranke i da bi oni mogli ostati u svojim foteljama i opet nas voditi u propast. Odu u kafanu dogovore sta ce jedan drugom reci na tv-u i onda kao prosipaju to , a ljudi ovce vjeruju sta oni pricaju. Ovdje je ljudima vise nacionalizma preko glave.SJete se poginulih i ostalih zrtava (sa svih strana)samo pred izbore. FUJ .Potrosili milione za glasacke listice pa sad ne znaju kako da to opravdaju i da opet operu pare pa zaostravaju. To svako pametan vidi

menjam nick

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Ma jeli? To je nase pravo na referendum.. I to nije referendum za ne znam sta, vec za dan republike.. Sutra da neko kaze, odrecite se svi polovine svoje plate u moju korist, inace ce biti rata, ja sam kriv za rat, ili onaj koji ucenjuje.. Koje ludilo mozga..

skeptik

pre 7 godina

Kako su se upecali u ovu zamku pa to je za neverovati. Halilovic je marginalan lik, njegova izjava cak nije ni objavljena u bosanskim medijama i sad nas ministar odgovara na sveo ovo. Kakve mi amatere politicare imamao!

Velibor

pre 7 godina

A onda,kada ovde sve bude otišlo u majčinu,tada ćeš ti Dačiću da se pokupiš i zapališ negde daleko,gde sunce i zimi sija i greje i uživaš u svom koferčetu.

Antisha

pre 7 godina

Nadam se da sad javnost u Srbiji vidi zašto je EU najbolje rješenje, otkad je Hrvatska tamo i rješila se utega zvanog HercegBosna ili kako več, ove vijesti ljude ne diraju, osim za razonodu na portalima. A ovaj mali Sloba opet o ratu i obrani od zamišljenih neprijatelja. Taman u još jedan sukob pa da vam ostatak zemlje dobije azil u Americi i Australiji a ostanu samo Šešelji i Dačići

Iva

pre 7 godina

Samo nemojte opet tvrdom retorikom, vi politicari da "zakuvavate" a posle saljete nasu decu u rat! Dosta su nam deca ginula za vase ideale! Pomagali smo RS tih ratnih godina, izmedju ostalog i proizvodima koji su kod nas bili deficitarni a za marke tu istu robu kupovali od njih...i jos mnogo toga smo zrtvovali za RS i jos uvek ih pomazemo a oni rade sta hoce ne obaziruci se na posledice...

Pero Przina

pre 7 godina

Slobice, slobice, stani malo. Ne radi ono sto si radio devedesetih. Covek je rekao da ce braniti svoju drzavu ako neko pokusa da je unisti. Srecom, ti svoju drzavu ne branis nego je ukopavas. Ujedno, posto niko, pa ni tvoji sledbenici, ne zele rusenje suverene drzave BiH, onda i general puca iz prazne, ili?

Jovana

pre 7 godina

Živim za dan kada ce portparol Slobodana Milosevica Ivica Dacic postati proslost u ovoj zemlji i kada ga vise necemo ni vidjati ni mučno slusati po medijima. Imam 30 godina, 25 su mi UPROPASTILI!!!

zet

pre 7 godina

Globalno gledano Putin i Erdogan se grle.Od vojne tehnike imamo dva tri aviona sa zaboravljenim akumulatorima u nekom magacinu a Dodik tera inat.Bojim se da bi bili kolateralna šteta.90 tih smo svi išli u rezervu zatrovani emisijama iz dačićeve kuhinje danas mislim da 50 posto ljudi svata da rat nikom dobro nije doneo osim političarima koji bi da zadrže vlast i još malo napune svoj podebeli novčanik.

izdajnik

pre 7 godina

Evo pocinju.Prvo socijalisti,pa Seselj,pa ovi nasminkani radikali,pa onda,ovi preko Drine,pa pocinju da stizu vojni pozivi,itd.Nego,recite vi kad planirate to,da lepo sednem na avion,da se evakuisem iz ove prokletinje!

devedesete

pre 7 godina

samo da dacic nikoga ne brani. srbi koje su on i njegov nekadasnji sef milosevic i sadasnji vucic branili u proslom ratu - od pristine do knina i od vukovara do sarajeva, to najbolje znaju.

Haler

pre 7 godina

Sve ovde funkcionise po sistemu spojenih sudova. Stvarno si za mir? Pa to je prilicno jednostavno:treba smiriti jednu budalu,jer sutra neces moci hiljade njih. Ali, Dacic se sa ovakvom retorikom oseca kao u svojim "slavnim godinama". Pauziraj malo, imamo preca posla,covece.

dejan

pre 7 godina

Polagano kockice se sklapaju. Ovi sto danas brbocu da neko namerava da nas unisti, salje nasu decu u rat, da nam neko preti ratom, su isti oni zbog kojih smo ratovali i unistili Srbiju. Zbog nekig glupih igrarija za Rusima, gde nemamo od Rusa nikakvu zastitu, niti ekonomski interes, osim politicara SPSa i SNSa, moze se desiti da ovaj deo Balkana postane nova Libija, Irak ili Sirija. Umesto da smo se ugledali na Djukanovica i Crnu Goru, koja se majstorski distancirala od Rusa, uclanila u NATO, mi ponavljamo greske iz proslosti. Plasim se da ovaj put nece biti kao prosli, u zadnje vreme NATO gde napravi sukob, tamo trava ne raste vise.

Rade

pre 7 godina

Da je bilo pravde Dacic bio danas bio niko i nista u ovoj zemlji niti bi se i pokusati slaviti bilo koji dan vezan za Karadjicev "legat" "republika srpskog naroda" iz 1992 koja je znacila razdvajanje srba od ostalih naroda o cemu su hiljade haskig stranica ispisane. RS je realnost ali vracanje na 92 je najveca i najsramnija provokacija do sada.

zalosni su

pre 7 godina

ne zna se koje gori dal nasi ili njihovi politicari samo prave teziju namerno pa onda se posle hvale kako su oni smirili i kao uspeli da izbegnu rat.....SVE OVO RADE I NASI I NJIHOVI POLITICARI da bi skrenuli paznju sa sirotinje jer ne kaze se dzaba daj narodu igara.....

sale@bcn

pre 7 godina

A da se ti Ivice i doticni Halilovic nadjete kao prava gospoda na nekoj livadi izaberete oruzije po meri za dvoboj i obavite to izmedju sebe i tako spasite hiljde nevinih potencijalnih zrtava vaseg prepucavanja preko nasih ledja?

Sandzak

pre 7 godina

Seferovic ne prijeti nego upozorava da pokušaj srpske senzacije i referendumima vodi Bosnu u novi rat. a sad vi okrećete priče. Referendum je prijetnja a ne Sefer.

realista

pre 7 godina

Pa gledajte, jedino sto nam nedostaje da bi imali puni ugodjaj 90'-tih, jeste rat, zivotni standard nikakav, politicari isti, prepucavanja, odvajanja itd.
Aman ljudi dozovite se pameti i na sledecim izborima saljite u penziju ove.

mlekadzija

pre 7 godina

Nekima u Federeaciji ocigledno nije bilo dovoljno rata...sta je sa optuznicom protiv Halilovica? Nista, zastarelo nista novo....ocekivano

Ranko

pre 7 godina

Ovaj Putinov se potpuno otrgao sa lanca.Vucic u depresiji od Merkelove pa ne stize da zauzda ni Vulina.Nasa je tragedija da nam je Vucic sve ovakav kakav je trenutno jedini glas razuma.Zamislite onda razmere ludila.

Bojan

pre 7 godina

Kada budem video Izedbegovica i Dacica da se uhvate puske i idu nesto i nekoga da brane, onda cu i ja.
A ako mi dodju do kuce, nista, pomericu se. Toliko o tome koliko sam zainteresovan.

Viktor

pre 7 godina

S druge strane, ako ste vi kao drzavni vrh saznali tek sad, posle izjave medijima da se to sprema, onda bolje da damo drzavu na dobos. Mislim, cemu vam sluze obavestajne sluzbe? Ili ti samo malo talasas.

Vitez

pre 7 godina

"Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”

Pa lijepo su rekli da se ne održava referendum. I što sada?

Mića

pre 7 godina

Ja smatram da Dodik igra jednu kako opasnu igru, a u toj igri nema čak ni podršku zvaničnika Srbije, to je zabrinjavajuće. Ovo nije 1992. godina. Bošnjaci su naoružani do zuba, a pitanje je kakve strateške ciljeve ima Hrvatska. Jedina komponenta, koja je ostala identična je ta, da Bošnjaci nemaju matičnu državu osim Bosne, tako da bi u slučaju sukoba morali ići na sve ili ništa. Neki novi sukob bi prouzrokovao daleko više žrtava nego onaj iz devedesetih godina. Smatram da treba spustiti tenzije i gledati da jednog dana svi mi budemo dio evropske porodice. Ukoliko mi se ukaže prilika, gledaću da odem na zapad, jer ovdje kod nas RS-u nema života, a ja ih nemam dva, pa da mogu jedan utrošiti na čekanje i isčekivanje nekog boljeg života.

Secamo se

pre 7 godina

Postoji velika verovatnoca da ce Dacicu da poraste nos nakon ove izjave. Setimo se kakve su sve nebuloze plasirane na drugom dnevniku RTS uoci i tokom rata 90-ih.

Putnik

pre 7 godina

Sta je Dacic? Ministar. On ne bi trebao da komentarise izjave onih koji nisu u njegovom rangu. Neka izjavu da neki penzionisani sprski general ili sta god vec. Ovako, Dacic jedva docekao da popusti malo svojoj prirodi i da raspiruje strah i mrznju. Navikao se covek 90-tih, i nikako da mu prodje.

Ivan

pre 7 godina

Interesantno je kako Dačić jedva čeka da skoči na svaku provokaciju potpuno nebitnih ljudi. Prvo ga je strašno zabrinuo političar bez funkcije Milanović, sada odavno penzionisani general, a uskoro sledi oštar odgovor agresivnoj bakuti sa sarajevske pijace. Važno je da bude napeto.

leo

pre 7 godina

Muka mi je od tih mantri tipa: demokratska volja, hoce da uniste RS, mi samo trazimo svoje pravo...e pa nije, ne mutite vec mutnu vodu. Prvo, tako bi mogli da proglase i 11 juli kao dan oslobadjanja Srebrenice - nije nista manje provokativno nego 9 januar 92. Cemu puhanje u vatru koja je Dejtonom poluugasena i varacanje na zlokobnu 92 posle koje slede jos zlokobnije godine do 95 kada zaista niko nema razloga da bude ponosan. Drugo, Dacicu neka jedan narod u Srbiji prekrsi odluku Ustavnog suda i ignorise drzavu Srbiju i to na takav nacin kao Dodik, ti bi drugacije pricao. Ali zasto od vas gosp Dacicu ocekivati bilo sta drugo ili bilo kakvu drugu reakciju koja bi otvorila put za razgovore. Nikada vama i vasem pokojnom sefu to nije bila jaca strana.

Aleksandar

pre 7 godina

@(., 20. septembar 2016 16:22)

A što da lobiramo? Izraelci slušaju svoju 'dijasporu' kad im kažu da ne petljaju po pojasu Gaze, da sklapaju dilove sa Amerima, da ne prave veštačka naselja gde im nije mesto, da ne maltretiraju Palestince kad tome mesto i vreme nije nije... A mi kad vam kažemo da nešto ne radite (recimo da ne podgrevate atmosferu zbog čuvanja Dodikove fotelje i vile na Dedinju ili da ne izigravate rusku guberniju u sred Evrope) vi nam podviknte 'e ti znaš...' ili 'ti ćeš da mi kažeš' i još sve to začinite sočnim psovkama.

E pa ako vi nećete da saslušate ljude koji spolja vide malo bolje šta se dešava nego vi u srpskom kazamatu i nećete da uradite ništa za boljitak sopstvene zemlje - što bismo mi trošili vreme, novce i kredibilitet da vas štitimo od sebe samih? Nećete da nas slušate, nećete našu pomoć - pa dobro, snalazite se sami. Kakva vam je setva, takva će vam biti i žetva, a nama ni iz džepa ni u džep.

Ja već godinama Srbiji pomažem tako što pomažem vrednim i pametnim ljudima da pobegnu odatle (jer šta je država ako to nisu ljudi koji je čine?) pa ako to za posledicu ima nestajanje same Srbije - neka, bar ću spasiti ljude koji nešto vrede, kad već ne mogu sve.

zimzeleni

pre 7 godina

Nista ne moze tako efikasno i sigurno da unisti bilo sta sto je srpsko kao sto je to onomad ucinila politika S. Milosevica, a danas to cini Daciceva i Dodikova... Ukratko: sukob sa Zapadom, propast, a onda kukanje kako nismo krivi. A ljudi za to ovde glasaju. Zato treba bezati.

popeye

pre 7 godina

Дачић је у председничкој кампањи, није да се он одједном брине нешто превише за српске интересе. Научио од Слобе. А и нас искуство учи. Ког су они бранили...

KALIMERO

pre 7 godina

Vi gospodo zajedno sa Dodikom pusete u polu-ugaseno zgariste, dolivate so na rane, radite to namerno i onda optuzujete druge...kao sto ste radili i 90tih i u stvari i potpalili vatru na cijem zgaristu sada igrate iste ritualne politicke plesove...

Vuk

pre 7 godina

Ovaj Dačić lupa gluposti , njega je Vučić davno trebao skinuti, al pošto je nesposoban za tako nešto i pošto je teški "narcis" (mislim na Vučića) dozvoljava da ga za nos vuku Dačić , Vulin , Dodik pogotovo .Stvar je prosta Bosna je komplikovana i ovdje ne treba čačkati mečku.Običan narod ne misli o ratu samo ovi kriminalci iz vlasti.Obzirom da živim u RS-u na RS ću se ograničiti.Mafijaš Dodik je glavna prijetnja miru , sve je pokrao on i njegova mafijaška grupa ,da ne bi krivično odgovarao pravi probleme i grčevito se bori da ostane na vlasti.Neka pravi neće još dugo.Za sve probleme postoji rješenje ,na njegovom mjestu bi kupio prnje kako kaže naš narod.Bivši borac VRS-a sa 48 mjeseci ratnog staža sam bio , više ne bi , najprije srediti stvari u svom dvorištu ovaj put.

YUGO 45A tdi

pre 7 godina

(menjam nick, 20. septembar 2016 16:06)
Ma nemoj, ajde recimo da se organizuje referendum u vojvodini i sandzaku pa da vidimo dali bi bili za ili protiv. Kad bi se organizovao referendum u bosni onda bi trebao u čitavoj bosanskoj državi a ne u nekoj od njenih regija.
Hvala

NY

pre 7 godina

Potrosili su sto su zaradili u ratovima 90tih,nesposobni za bilo sta drugo,sada moraju opet da izazivaju.
Evo me u USA i dok se ne promene ovi sto nam 25 godina unazadjuju omladinu ne razmisljam da se vratim,samo turisticki.

Opet_ja

pre 7 godina

Narod je toliko izgubio poverenje u drzavu, da nece da se javi ni za neku plemenitu akciju, kao sto je davanje krvi. Srbija kuburi sa zalihama krvi jer nema dobrovoljnih davalaca, a zamislite kako bi izgledala regrutacija. Dobijes poziv za vojsku pogledas, odlozis na mracno i suvo mesto....

Nikola

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?
(zena-zmaj, 20. septembar 2016 17:27)

Razumem sve to, ali stvar je jednostavna, pasoš u džep i u inostranstvo. Ili prosto odbijete da pucate na bilo koga, narod je danas daleko pametniji nego 90.ih, nema više ucena ili bilo čega sto ce me naterati u rov, nece ni Izetbegović ni Dačić ginuti niti njihova deca nego zna se ko će... Ko želi rat, da' Bog da mu u kući bio!

Cirkusanti

pre 7 godina

Što se tiče "preglasavanja" Srba u Ustavnom Sudu BiH od "nametnutih" stranih Sudaca, srbovi NAMJERNO zaboravljaju jednu činjenicu; Na sjednici Predsjedništva BiH 1997 godine, tadašnji član iz reda Srpskog naroda, Momčilo Krajišnik, je blokirao reorganizaciju Ustavnog Suda, dok se u isti ne uvede tim od minimum trojice sudija, koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, ili neke od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Njegov razlog i obrazloženje je: Onemogućavanje preglasavanja Srpskih sudija od strane Hrvatskih i Bošnjačkih. Ukratko; SRBI SU DOVELI STRANE SUDIJE U USTAVNI SUD!!!

Što se tiče "velike" Srbije preko Drine, o tome je najbolje ne pomišljati. Dovoljno je pogledati teritorijalnu kartu BiH, skupa sa Distriktom Brčko, da svakome normalnom sve bude kristalno jasno. Već sada je Banjaluka i okolina U POTPUNOM OKRUŽENJU, Kompletna Hercegovina je između NATO "cijevi". Dio od Višegrada do Bijeljine bi se mogao "braniti" do 7 dana, ostalo NE.
Vrijeme je da se okanite Bosne, prošlo je vrijeme JNA.

Ugodan dan...

jelena

pre 7 godina

hahahhahaaaaaaaaaaaaa eeeee politicari preko medija se prepucavate a zajedno rucate
posle mesec dana i sa jedne i sa druge strane ima da se hvale kako su ti oni koji su kao izbegli rat

SVE JE OVO DOGOVORENO daju narodu igre da se poigraju da bi zaboravili na siromasstvo koje nas okruzuje

Misa

pre 7 godina

Nije da ove izjave iz BiH zvuce bezazleno, kao ni da muslimani na Balkanu nemaju podršku za neke svoje ciljeve ali je isto tako i Dačić već krenuo u kampanju za predsednika Srbije.Nadamo se da cena eventulne pobede neće i ovaj put biti preskupa z nas..

.

pre 7 godina

@Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29
(mup, 20. septembar 2016 16:00)
Pa da su nasi biznismeni u Americi pametni lobirali bi u senatu za Srbiju. Ne brane Amerika Izrael zato sto ih vole ili u NATO vec zato sto imaju jak lobi u SAD.

Huligan

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.
(pomoravac, 20. septembar 2016 16:11)

Ne Dodik nije dobio podršku od Putina, Putin se njega više ni ne sjeća, a bome Rusiji sigurno ne pada na pamet da radi vojnu bazu 2000km od Rusije okružena NATO zemljama, to je totalna glupost!

toba

pre 7 godina

(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

E pa nije OK.Nije Dodik sam donio odluku o referendumu vec skupstina RS i skoro svi su podrzali i pozicija i opozicija.25 godina se obiljezava taj dan i sada odjednom to nekome smeta.Zasto?
Meni ne smeta njihov dan republike BiH,kada su izglasali da izlaze iz SFRJ i pored toga sto su srbi bili protiv.Oni obiljezavaju 1.mart,a na taj dan 1992 su napali na srpske svatove i zapoceo je rat.Takodje taj prvi mart slave i obiljezavaju u RS-u gdje je vecina bosnjackog stanovnistva i niko im ne prigovara...

Jovan

pre 7 godina

Ljudi, o cemu vi? Pa Hrvatska je u NATO savezu i članica je EU vec preko 3 godine. Uz to skoro cela RS granici sa Hrvatskom, sem dole kod Drine.

Kosmet

pre 7 godina

Referendum se sprovodi zbog mesanja fedracije Bih u pitanja Republike Srpske . Dejtonom je BiH podelejna na dva dela Federacija BiH i Republika Srpska . Dejtonskim sporazumom je jasno preciirano da se jedan entitet ne mesa u pitanja drugog . Sada Federaciha hoce da zabrani Republici srpskoj koji ce,dan ona slaviti kao svoj dan postojanja . Zar ima neko ko moze da kaze da je Dodik kriv za bilo sta ?

ratne poglavice

pre 7 godina

uvažavaju se kao relevantne pretnje neaktivnog, penzionisanog generala?! ajde i mi da odgovorimo perišičevim, pavkovićevim napadima, da sukob bude na istom nivou. opet dižu tenzije i mašu ratnim sekirama isti koji su nas gurali u rat!

Posmatrac

pre 7 godina

Referendum je neustavan gledajuci na Dejtonski ustav. Ako se odrzi, ponistava taj ustav i sam RS jer njeno postojanje je garantovano sa tim ustavom. RS najvise gubi referendumom pa je nejasno zasto je Dodik gura u to.

Labud

pre 7 godina

Labud ponekad proklinje svoju sudbinu [pogotovo kada se popije malo vise] sto je rodjen ovde i u generaciji ovoj da opet gledam iste ratne huskace kako potpaljuju mase ne bi li jos malo ostali na vlasti.

Labudu sve ovo lici da se politicka klasa sve vise i vise boji gladnih i ponizenih masa. Onoliko koliko Labud zna, oni koji su vec bili prevareni pa ratovali, ovaj put ce samo posmatrati ili ce se pobuniti protiv rata.

Ljubav ce spasiti svet uprkos imbecilima.

pomoravac

pre 7 godina

Nadam se da ce ipak prevladati mir. Nijedna drzava EKS YU nema vojni potencijal za neki veci sukob. Ako je ocepljenje Kosova bila volja naroda, kako kazu ove demokrate sa zapada, zasto i R.S nema isto takvo pravo.

zena-zmaj

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?

sarajevo

pre 7 godina

Zaista mi je ljudi čudno da ljudi koji su u vladi Srbije ovako reaguju na izjavu jednog marginalca u Sarajevu...Pa Halilovic je penzioner koji svako malo lupa neke gluposti...Pa ovo niko od naših medija nije objavio niti se smatra bitnim šta Halilovic kaže...Ne mogu da vjerujem kakve reakcije ministara na budalu Halilovica

gogogogo

pre 7 godina

Rat? Sa čime čemo da ratujemo? Sa vilama i lopatama? Srbiji definitvno nije trebala ista politička numenklatura kao 90-ih...

Ali dobro vjerovatno če Rusija i Turska pokušavati da zabiberi još malo odnos, jer u slučaju konflikta zna se kome če se najviše smijati brkovi...

minja

pre 7 godina

Ovaj Dacic pobrkao loncice....ponasa se kao da je ministar vojni.... Tako nam i treba kad za ministra spoljnih poslova biramo nekog od Slobinih najboljih djaka...

Cak i ako ne zaratimo, on misli da ce mu ovo svadjanje s kim stigne povecati sanse na sledecim predsednickim izborima...

Nadam se da nece....Nadam se da cemo ovog puta biti pametniji...

alexo

pre 7 godina

joooj drugari, što više pričaju o ratu znajte da: idu izbori, na bilo kojoj strani, ili se spremaju da još kraaaadu, ili su uhvaćeni u krađi, ili nemate šta da jedete, pa da ne mislite o tome, ili sve to zajedno...

gradinar

pre 7 godina

Budalaštine.
Samo zaluđivanje naroda.
Prvo - zabraniti nekom da slavi šta hoće i kad hoće je glupost.
Drugo, referendum o tome je glupost... Mogli su da kažu: "mi slavimo tad i tačka!" I nastave da slave.
Još nešto - referendum se na Balkanu organizuje samo kada se zna odgovor u napred, i on služi radi mobilizacije mase oko nekog političara (u ovom slučaju Dodika).
Na kraju, Srbija mora da kupi S300, inače ne može ni sebe da zaštiti, a kamoli nekog drugog.
A ovi što hvale CG i žele članstvo u Natou, da li vi mislite da kao član Natoa nećete ići u rat? Pa je'l vi mislite da će neko da vas štiti za džabe? Ići ćete vi u rat i onda, ali za Nato, a ne za svoju zemlju. Uloga malih zemalja u Nato nije da budu zaštićeni beli medvedi nego da budu topovsko meso umesto velikih.

Jovan

pre 7 godina

Možda "neko" tamo provocira, ali se Koferče i Julin jako trude da nas ubede kako smo u velikoj opasnosti i mesecima agresivno reže na svaki mig iz BiH i Hrvatske.
Biće da tradicionalna jalovost radikala postaje tolika da je stiglo vreme za podizanje tenzija, u zdušnoj saradnji sa kolegama iz susjedstva. Bilo je samo pitanje vremena.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

UNEZVERILI SE "srpski visoki zvanicnici k'i kad im rastu kutnjaci" i to zbog izjave jednog penzionisanog Generala a zamislite koliko bi im "donjeg vesa" bilo potrebno da je ovakvu "pretnju" izrekao neko od aktivnih Generala Armije BiH koji znaju da bi u slucaju oruzanog sukoba RS nestala za 3 dana ?
Ali na svu srecu Srbija "nije slaba" naprotiv Srbija je "dovoljno snazna" da bi mogla "plasiti mecku resetom" !

Ante Bot

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.
(pomoravac, 20. septembar 2016 17:11)

Ajde razmisli malo. Zašto bi Putin podržavao i/ili štitio Dodika, zbog čega, kakve interese on to ima u Republici Srpskoj? Bogata nalazišta zlata, dijamanata i nafte, šta vrijedno ima u Republici Srpskoj da bi Putin su uopće opterećivao s time? A još manje da mu pada na pamet da se zbog Dodika zarati sa cijelim svijetom!
Fino, kurtoazno ga je primio na par minuta da se slikaju, i to je to, tako da Dodik može okolo ići i pričati kako se je "sastao" s Putinom.

pomoravac

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.

Viktor

pre 7 godina

@Dačiću, da li ste Vi ministar inostrabih poslova Srbije ili Bosne i Hercegovine? Gde god je SPS branio Srbe Srba tamo više nema.
(Popovic, 20. septembar 2016 16:26

Posto Bih nije drzava u pravom smilsu, Srbija i Hrvatska svojim potpisima garantuju uredjenje BiH, koja se sastoji od dva entiteta. Bilo kakvo nasilno preuredjenje toga ili ukidanje silom nekog entiteta daje pravo Srbij, kao potpisnici Dejtonskog sporazuma da reaguje. Mozda nije lepo, ali je tako. A sasvim drugo pitanje je da li je to moguce u trenutnoj raspodeli snaga. U tom pogledu treba sagledavati i naoruzavanje Hrvatske od strane SAD-a.

Silver Surfer

pre 7 godina

Ovo je super za izbore i kod Srba a i muslimana. Ovakva retorika omogucava da sa, jedne strane, svoje pozicije zadrzi Dodik, a sa druge strane, Izetbegovic i ekipa. Sve vise sam ubedjen i da referendum sluzi u te svrhe. Jer je Dodikovu opoziciju potpuno razoruzao a omogucava Izetbegovicu da zadrzi fotelju. A dok gradjanima pune prazan trbuh fast food nacionalizmom pitanje raspale ekonomije, koje bi trebalo da bude najvaznije, ni ne dolazi na red. Kada stomak ubrzo ponovo zakrci raju ce sacekati bolno otreznjenje. Oni koji bi odavno trebalo da budu politicka proslost jos uvek su vlast, dzepovi ce biti prazni i po ko zna koji put gradjani ce se osecati preveslani. Ali, to je ovde dobitna politicka formula. Kada nemas ideju vezanu za ekonomiju, izvuci na talon arhetipskog neprijatelja, zacini sa malo nacionalne ugrozenosti i dobio si izbore. Sukobi su moguci ako ih bude zelela medjunarodna zajednica. Kao sto je bilo i prosli put.

Alan Ford

pre 7 godina

Srbija (tadašnja SRJ) kao jedna od strana potpisnica Dejtonskog sporazuma je potpisala sljedeće (Član 1. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH):

Posebno, strane će u potpunosti poštovati suverenu jednakost jedna druge, rješavaće sporna pitanja mirnim sredstvima i uzdržaće se od bilo kakvih akcija, putem prijetnje ili upotrebe sile ili na bilo koji drugi način, protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države.

Dačić bi to trebao imati na umu.

.

pre 7 godina

@Opet ratnohuškačka retorika malog Slobe!
(Kosmopoliten, 20. septembar 2016 15:49)
Ne razumem sta je Dacic pogresno rekao kad ovaj iz Bosne otvoreno kaze da oce RS da unisti

pomoravac

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.

Marko

pre 7 godina

Gde smemo da ratujemo pa ima neki novi hag da pohapsi sve lidere politicke i vojne..manite se rata..ugledajte se na normalne zemlje ....

Volja Naroda

pre 7 godina

Referendum je jedan demokratski mehanizam koji sluzi za iskazivanje volje naroda.
Ako je neko protiv referenduma onda je protiv demokratije. Molim nek se ovo objasni "demokratama" sa Zapada koji su kreirali ovakvu Bosnu i Herzegovinu.

LOL

pre 7 godina

Dan RS nikom nije smetao 20 godina sad odjednom problem. Neka Ustavni sud povuce svoju odluku i problem resen.
(skeptik, 20. septembar 2016 16:06)

Na koju odluku misliš? Ima ih dve, jedna iz 2007 kojom se dozvoljava i ova nova kojom se zabranjuje slavljenje dana RS...

Dejo

pre 7 godina

Ljudi maninmo se vise rata i ratovanja, evo jedan recept za obe strane Drine skoro sam bio u Kubi na letovanju, zemlji gde ljudi rade za 20dolara mesečno, žive u kucama kao od kartona a opet svi tako srecni i nasmejani valjda ne znaju za bolje. Stop ratu
https://youtu.be/caGy40z82OY

tzhc

pre 7 godina

Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Smiješan bekend

pre 7 godina

Portparol Izetbegovića? Pa ovog lika je Izetbegović pomeo u jesen '93-e. Možeš misliti kako kotira general kojeg sklone i demobilišu u sred rata. A tek koliko su njegove izjave relevantne!

gulag

pre 7 godina

Gospodo komentatori, Rusija kad želi blokirati nekoga da uđe u NATO uvuče tu zemlju u neki sukob. Građanski sukob ili agresija,nebitno. Naime NATO ne prima države u sukobu i države koje nemaju suverenitet nad cijelim terirorijem. Srbija se približava NATO-u i to je preopasno za Rusiju.

Ante Bot

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.
(Solomon, 20. septembar 2016 17:50)

A kako ti misliš da bi on to ostvario s Republikom Srpskom, pa čak i sa Srbijom?
Pa svuda u krugu od 1000km su NATO zemlje, a Rusija 2000km daleko, a osim toga više je nego očigledno da je naložio Vučiću i Nikoliću da se ne pteljaju u taj "referendum" i da ostave Republiku Srpsku i Dodika nek se bakću sami!

Pravnik

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...
(goran l)

Ustavni sud i njegov sastav je usaglasen i PRIHVACEN Dejtonom i kao takav usao u Ustav BiH. e moze malo hocemo malo necemo Dejton kada nam odgovara.

Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ante Bot, 20. septembar 2016

Da smo okruženi NATO državama - jesmo. Iz tog razloga su i Bugari i Rumuni i ušli u NATO i, preko svakog reda, u EU. Pošto je region u NATO okruženju, bilo bi najpametnije ući tamo.
Ali, pošto nismo, mogli bismo dobro poslužiti Putinu da skrene pažnju sa Ukrajine i Sirije. Znači, da bi mogao pomoći nekako nama, Srbima u BiH - teško. Uostalom, vidi se i po investicijama i po kreditima. Ali, da bi nekim sukobom ovdje on mogao profitirati - mogao bi, pošto ga ne bi mnogo koštao, a pažnja bi se sa Ukrajine i Sirije prebacila na nas.
Naravno, to i dalje ne znači da nas ne ponižavaju naši partneri iz FBiH i neki (relevantni) dijelovi MZ...

goran l

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...

pomoravac

pre 7 godina

Stara taktika, kada se narod pobuni zbog loseg zivota, onda im se forsira prica o nekom novom ratu. Samo da skrenu paznju sa pravih problema poput, bede, korupcije, kriminala i mnogo toga loseg. To je praksa u svim siromasnim zemljama.

vartolomej

pre 7 godina

@Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Možda bih ja prvi tu Seferovu "brigu" za naše penzionere, korupciju i pljačku shvatio ozbiljno, kada bi vi u federaciji dokazali da ste u svakom pogledu švajcarska za nas, ali vrlo dobro znate da su vaše socijalne i ekonomske muke mnogo veće nego naše, tako da ta briga zvuči malo licemjerno.

Sandzak

pre 7 godina

Inače, srpski premijer Aleksandar Vučić upozorio je u nedelju da onaj ko pokušava da "raspakuje" Dejtonski mirovni sporazum pravi problem svima, bez obzira na to što, kako je rekao, taj sporazum nije idealan.

bora

pre 7 godina

@zet
To što se Putin i Erdogan 'grle',može da znači i drugo.Da se Erdogan ne meša u eventualni sukob u BiH!! Da brani BiH,a da mu Kurdi uzmu 20% Turske?? Erdogan je sve,ali ne budala.

pomoravac

pre 7 godina

Balkan je kapija Evrope, uticaj na ovoj teritoriji je ulaznica za Bliski Istok, Mediteran kao i sever Afrike. Kontrolom Balkana svaka sila ima otvoren put ka Aziji i severnoj Africi. Rusima su trenutno jedino Srbija i R.S naklonjene, tako da realno nece tek tako prepustiti jedine saveznike na Balkanu. Rekoh bratstvo ne postoji samo interesi.

NStulip

pre 7 godina

@pravnik,

"Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije."

E moj pravnice....
1. Seada Palavric je bila poslanica od 1996. do 2002.e u Federaciji, a do 2006.e u parlamentu BiH. Stranka SDA.
2. Mirsad Ceman je bio poslanik od 1990.e do 2006.e. Bio je sekretar stranke SDA.

Ovo dvoje 'nezavisnih sudija' plus Makedonka, Rumun/Moldavac i Nemica odredjuju koji ce praznik da se slavi u Republici Srpskoj... Pre mi se cini da Bakir ima dva glasa u Ustavnom sudu a stranci sta im javi centrala...

Solomon

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.

jv85

pre 7 godina

Nema te sile koja će me naterati da ratujem za tudje interese i profit... pre ću otići iz ove napaćene nam zemlje nego da ratujem u tudjoj zemlji, u tudje ime u za tudj račun..

Ante Portas

pre 7 godina

@ Ante Bot
Rusija treba na Balkanu odane saveznike da može imati jaku vojnu bazu na Balkanu (poželjno bi bilo i nešto na moru), da može brzo reagirati ako zatreba, da može nadzirati, ali i da može ekonomski jačati svoj tjecaj (južni tok, investicije, sprečavanje konkurencije da zavlada čitavim Balkanom, blizina reagiranja u širem području sa ovog terena, a sigurno ima i drugih razloga koje ja ne prepoznajem i ne mogu imenovati .

Grunf

pre 7 godina

Znaci kao u Andricevom Visegradu kad dodje poplava. Unistava sve pred sobom al' najvise strada sirotinja ,koja ni nasta ne moze uticati . Poplavom upravlja neko velik i mocan i nije iz bosanske kasbe , a ni iz Zagreba il Beograda. Ako bude pustena voda , bujica ce nositi sirotinju svih dresova , cije imanje ce ostati suvo odlucice se daleko od siromasne kasabe i balkanske kaldrme. Suvi ce naravno ostati svi Dacici , Halilovici , i sva kompanija koja nece da mrzne na strazi. Tesko nama...

Aleksandar

pre 7 godina

Ajde neka sad neko napise da nasi politicari doprinose tenzijama u regionu! Covek otvoreno kaze ,,RS ce nestati", a na kraju cemo opet mi i nasi politicari biti krivi.

Sandzak

pre 7 godina

Seferovic ne prijeti nego upozorava da pokušaj srpske senzacije i referendumima vodi Bosnu u novi rat. a sad vi okrećete priče. Referendum je prijetnja a ne Sefer.

u prolazu

pre 7 godina

Rece Dacic cuvenii mirotvorac iz SPS-a poznat po svojoj decenijskoj mirotvornoj politici. Vladali ste 90-tih, gde god ste branili Srbe, nestali su, vladate i danas, bice isti scenario. Tesko da ce vam ponovo proci prica kako su svi ostali krivi, a vi niste, iako neprestano poslednjih godina iz Srbije dajete izjave kojima sirite mrznju.

Banja Luka

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Poštovani Predraže, a kako bi bilo da Bakir Izetbegović prestane da ucjenjuje i provocira RS preko Ustavnog suda? Šta misliš o tome? Nije moguće da su Srbi baš uvijek krivi!

BLADE

pre 7 godina

Poznato je da su Halilović i Izetbegović teški protivnici, čak neprijatelji. Tako da izjava Dačića da je Halilović potparol i da govori što Izetb. misli je krajnje huškačka! Mali Slobo...

menjam nick

pre 7 godina

Eto neka Dodik povuče odluku o referendumu i nema rata. Jel to OK?
(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

Ma jeli? To je nase pravo na referendum.. I to nije referendum za ne znam sta, vec za dan republike.. Sutra da neko kaze, odrecite se svi polovine svoje plate u moju korist, inace ce biti rata, ja sam kriv za rat, ili onaj koji ucenjuje.. Koje ludilo mozga..

.

pre 7 godina

@Opet ratnohuškačka retorika malog Slobe!
(Kosmopoliten, 20. septembar 2016 15:49)
Ne razumem sta je Dacic pogresno rekao kad ovaj iz Bosne otvoreno kaze da oce RS da unisti

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Ovaj vas vise prica o rs nego o Srbiji. Nikako vas ne kontam , dan ne prodje da vasi politicari ne pricaju o BIH. Dok rijetko cujem Hrvatske politicare da pricaju o BIH. Iskren pozdrav iz Sarajeva ali moram priznati da bi bilo bolje da se prica u Srbiji od recimo ovog malog slobinog kako popraviti siromastvo i mizerne plate.Cesto sam u Srbiji i moram priznati da sam mislio da je moja BIH siromasna ali kad vidim da su kod vas plate opcenito manje od nas onda znas da si udario dno dna.

Kosmet

pre 7 godina

Referendum se sprovodi zbog mesanja fedracije Bih u pitanja Republike Srpske . Dejtonom je BiH podelejna na dva dela Federacija BiH i Republika Srpska . Dejtonskim sporazumom je jasno preciirano da se jedan entitet ne mesa u pitanja drugog . Sada Federaciha hoce da zabrani Republici srpskoj koji ce,dan ona slaviti kao svoj dan postojanja . Zar ima neko ko moze da kaze da je Dodik kriv za bilo sta ?

mup

pre 7 godina

Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29

Ante Bot

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.
(pomoravac, 20. septembar 2016 17:11)

Ajde razmisli malo. Zašto bi Putin podržavao i/ili štitio Dodika, zbog čega, kakve interese on to ima u Republici Srpskoj? Bogata nalazišta zlata, dijamanata i nafte, šta vrijedno ima u Republici Srpskoj da bi Putin su uopće opterećivao s time? A još manje da mu pada na pamet da se zbog Dodika zarati sa cijelim svijetom!
Fino, kurtoazno ga je primio na par minuta da se slikaju, i to je to, tako da Dodik može okolo ići i pričati kako se je "sastao" s Putinom.

mlekadzija

pre 7 godina

Nekima u Federeaciji ocigledno nije bilo dovoljno rata...sta je sa optuznicom protiv Halilovica? Nista, zastarelo nista novo....ocekivano

YUGO 45A tdi

pre 7 godina

(menjam nick, 20. septembar 2016 16:06)
Ma nemoj, ajde recimo da se organizuje referendum u vojvodini i sandzaku pa da vidimo dali bi bili za ili protiv. Kad bi se organizovao referendum u bosni onda bi trebao u čitavoj bosanskoj državi a ne u nekoj od njenih regija.
Hvala

Volja Naroda

pre 7 godina

Referendum je jedan demokratski mehanizam koji sluzi za iskazivanje volje naroda.
Ako je neko protiv referenduma onda je protiv demokratije. Molim nek se ovo objasni "demokratama" sa Zapada koji su kreirali ovakvu Bosnu i Herzegovinu.

Iva

pre 7 godina

Samo nemojte opet tvrdom retorikom, vi politicari da "zakuvavate" a posle saljete nasu decu u rat! Dosta su nam deca ginula za vase ideale! Pomagali smo RS tih ratnih godina, izmedju ostalog i proizvodima koji su kod nas bili deficitarni a za marke tu istu robu kupovali od njih...i jos mnogo toga smo zrtvovali za RS i jos uvek ih pomazemo a oni rade sta hoce ne obaziruci se na posledice...

Rade

pre 7 godina

Da je bilo pravde Dacic bio danas bio niko i nista u ovoj zemlji niti bi se i pokusati slaviti bilo koji dan vezan za Karadjicev "legat" "republika srpskog naroda" iz 1992 koja je znacila razdvajanje srba od ostalih naroda o cemu su hiljade haskig stranica ispisane. RS je realnost ali vracanje na 92 je najveca i najsramnija provokacija do sada.

toba

pre 7 godina

(Predrag, 20. septembar 2016 15:52)

E pa nije OK.Nije Dodik sam donio odluku o referendumu vec skupstina RS i skoro svi su podrzali i pozicija i opozicija.25 godina se obiljezava taj dan i sada odjednom to nekome smeta.Zasto?
Meni ne smeta njihov dan republike BiH,kada su izglasali da izlaze iz SFRJ i pored toga sto su srbi bili protiv.Oni obiljezavaju 1.mart,a na taj dan 1992 su napali na srpske svatove i zapoceo je rat.Takodje taj prvi mart slave i obiljezavaju u RS-u gdje je vecina bosnjackog stanovnistva i niko im ne prigovara...

Pero Przina

pre 7 godina

Slobice, slobice, stani malo. Ne radi ono sto si radio devedesetih. Covek je rekao da ce braniti svoju drzavu ako neko pokusa da je unisti. Srecom, ti svoju drzavu ne branis nego je ukopavas. Ujedno, posto niko, pa ni tvoji sledbenici, ne zele rusenje suverene drzave BiH, onda i general puca iz prazne, ili?

pomoravac

pre 7 godina

Nadam se da ce ipak prevladati mir. Nijedna drzava EKS YU nema vojni potencijal za neki veci sukob. Ako je ocepljenje Kosova bila volja naroda, kako kazu ove demokrate sa zapada, zasto i R.S nema isto takvo pravo.

Cirkusanti

pre 7 godina

Što se tiče "preglasavanja" Srba u Ustavnom Sudu BiH od "nametnutih" stranih Sudaca, srbovi NAMJERNO zaboravljaju jednu činjenicu; Na sjednici Predsjedništva BiH 1997 godine, tadašnji član iz reda Srpskog naroda, Momčilo Krajišnik, je blokirao reorganizaciju Ustavnog Suda, dok se u isti ne uvede tim od minimum trojice sudija, koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, ili neke od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Njegov razlog i obrazloženje je: Onemogućavanje preglasavanja Srpskih sudija od strane Hrvatskih i Bošnjačkih. Ukratko; SRBI SU DOVELI STRANE SUDIJE U USTAVNI SUD!!!

Što se tiče "velike" Srbije preko Drine, o tome je najbolje ne pomišljati. Dovoljno je pogledati teritorijalnu kartu BiH, skupa sa Distriktom Brčko, da svakome normalnom sve bude kristalno jasno. Već sada je Banjaluka i okolina U POTPUNOM OKRUŽENJU, Kompletna Hercegovina je između NATO "cijevi". Dio od Višegrada do Bijeljine bi se mogao "braniti" do 7 dana, ostalo NE.
Vrijeme je da se okanite Bosne, prošlo je vrijeme JNA.

Ugodan dan...

leo

pre 7 godina

Muka mi je od tih mantri tipa: demokratska volja, hoce da uniste RS, mi samo trazimo svoje pravo...e pa nije, ne mutite vec mutnu vodu. Prvo, tako bi mogli da proglase i 11 juli kao dan oslobadjanja Srebrenice - nije nista manje provokativno nego 9 januar 92. Cemu puhanje u vatru koja je Dejtonom poluugasena i varacanje na zlokobnu 92 posle koje slede jos zlokobnije godine do 95 kada zaista niko nema razloga da bude ponosan. Drugo, Dacicu neka jedan narod u Srbiji prekrsi odluku Ustavnog suda i ignorise drzavu Srbiju i to na takav nacin kao Dodik, ti bi drugacije pricao. Ali zasto od vas gosp Dacicu ocekivati bilo sta drugo ili bilo kakvu drugu reakciju koja bi otvorila put za razgovore. Nikada vama i vasem pokojnom sefu to nije bila jaca strana.

dejan

pre 7 godina

Polagano kockice se sklapaju. Ovi sto danas brbocu da neko namerava da nas unisti, salje nasu decu u rat, da nam neko preti ratom, su isti oni zbog kojih smo ratovali i unistili Srbiju. Zbog nekig glupih igrarija za Rusima, gde nemamo od Rusa nikakvu zastitu, niti ekonomski interes, osim politicara SPSa i SNSa, moze se desiti da ovaj deo Balkana postane nova Libija, Irak ili Sirija. Umesto da smo se ugledali na Djukanovica i Crnu Goru, koja se majstorski distancirala od Rusa, uclanila u NATO, mi ponavljamo greske iz proslosti. Plasim se da ovaj put nece biti kao prosli, u zadnje vreme NATO gde napravi sukob, tamo trava ne raste vise.

Posmatrac

pre 7 godina

Referendum je neustavan gledajuci na Dejtonski ustav. Ako se odrzi, ponistava taj ustav i sam RS jer njeno postojanje je garantovano sa tim ustavom. RS najvise gubi referendumom pa je nejasno zasto je Dodik gura u to.

pomoravac

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.

Dosta lazi

pre 7 godina

NE,ne, Vucicu i Dacicu, ne postoji nikakva namera da neko rusi RS i ratuje. Postoji samo vasa zelja da dizete paniku i sirite mrznju. U takvim okolnostima se najbolje snalazite. Prekjuce ste izmislili da NATO preti Srbiji zbog veza sa Rusijom. Danas=Federacija napada RS. Sefer Halilovic je penzionisani oficir i nema nikakve veze ni uticaja sa aktuelnim vlastima u Sarajevu. Dacic svojom izjavom pokazuje da nema pojma. Halilovic se sa Izetbegovicem i SDA posvadjao joj tokom rata. Ne radi on nista u dosluhu sa SDA i Izetbegovicem vec "lupi pa ostane ziv"
PS Lazima ste devedesetih uspeli nekog da oterate u rat. Danas necete. Beogradjanin sam, devedesetih niste uspeli da me mobilisete,necete ni danas

Huligan

pre 7 godina

Dodik je dobio podrsku od Putina, tako da prica o napadu na Srpsku ne stoji. To bi znacilo ulazak Srbije u sukob, samim tim i udaljavanje od EU . Nikome u NATO nije u interesu da rusi dobiju vojnu bazu u Srbiji.
(pomoravac, 20. septembar 2016 16:11)

Ne Dodik nije dobio podršku od Putina, Putin se njega više ni ne sjeća, a bome Rusiji sigurno ne pada na pamet da radi vojnu bazu 2000km od Rusije okružena NATO zemljama, to je totalna glupost!

Vitez

pre 7 godina

"Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”

Pa lijepo su rekli da se ne održava referendum. I što sada?

goran l

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...

Viktor

pre 7 godina

@Dačiću, da li ste Vi ministar inostrabih poslova Srbije ili Bosne i Hercegovine? Gde god je SPS branio Srbe Srba tamo više nema.
(Popovic, 20. septembar 2016 16:26

Posto Bih nije drzava u pravom smilsu, Srbija i Hrvatska svojim potpisima garantuju uredjenje BiH, koja se sastoji od dva entiteta. Bilo kakvo nasilno preuredjenje toga ili ukidanje silom nekog entiteta daje pravo Srbij, kao potpisnici Dejtonskog sporazuma da reaguje. Mozda nije lepo, ali je tako. A sasvim drugo pitanje je da li je to moguce u trenutnoj raspodeli snaga. U tom pogledu treba sagledavati i naoruzavanje Hrvatske od strane SAD-a.

Smarate

pre 7 godina

Unistice je idioti koji vladaju njom a i vi iz Srbije niste nista bolji. Skinite se narodu s grbace vise i jedni i drugi. Mislite da ce neko ratovati za vase interese vise? Hoce ali u limburgu. Mrs i vi i ratovi koje prizivate. Narod da ratuje a vi da se opet bogatite.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

UNEZVERILI SE "srpski visoki zvanicnici k'i kad im rastu kutnjaci" i to zbog izjave jednog penzionisanog Generala a zamislite koliko bi im "donjeg vesa" bilo potrebno da je ovakvu "pretnju" izrekao neko od aktivnih Generala Armije BiH koji znaju da bi u slucaju oruzanog sukoba RS nestala za 3 dana ?
Ali na svu srecu Srbija "nije slaba" naprotiv Srbija je "dovoljno snazna" da bi mogla "plasiti mecku resetom" !

Antisha

pre 7 godina

Nadam se da sad javnost u Srbiji vidi zašto je EU najbolje rješenje, otkad je Hrvatska tamo i rješila se utega zvanog HercegBosna ili kako več, ove vijesti ljude ne diraju, osim za razonodu na portalima. A ovaj mali Sloba opet o ratu i obrani od zamišljenih neprijatelja. Taman u još jedan sukob pa da vam ostatak zemlje dobije azil u Americi i Australiji a ostanu samo Šešelji i Dačići

Aleksandar

pre 7 godina

@(., 20. septembar 2016 16:22)

A što da lobiramo? Izraelci slušaju svoju 'dijasporu' kad im kažu da ne petljaju po pojasu Gaze, da sklapaju dilove sa Amerima, da ne prave veštačka naselja gde im nije mesto, da ne maltretiraju Palestince kad tome mesto i vreme nije nije... A mi kad vam kažemo da nešto ne radite (recimo da ne podgrevate atmosferu zbog čuvanja Dodikove fotelje i vile na Dedinju ili da ne izigravate rusku guberniju u sred Evrope) vi nam podviknte 'e ti znaš...' ili 'ti ćeš da mi kažeš' i još sve to začinite sočnim psovkama.

E pa ako vi nećete da saslušate ljude koji spolja vide malo bolje šta se dešava nego vi u srpskom kazamatu i nećete da uradite ništa za boljitak sopstvene zemlje - što bismo mi trošili vreme, novce i kredibilitet da vas štitimo od sebe samih? Nećete da nas slušate, nećete našu pomoć - pa dobro, snalazite se sami. Kakva vam je setva, takva će vam biti i žetva, a nama ni iz džepa ni u džep.

Ja već godinama Srbiji pomažem tako što pomažem vrednim i pametnim ljudima da pobegnu odatle (jer šta je država ako to nisu ljudi koji je čine?) pa ako to za posledicu ima nestajanje same Srbije - neka, bar ću spasiti ljude koji nešto vrede, kad već ne mogu sve.

KALIMERO

pre 7 godina

Vi gospodo zajedno sa Dodikom pusete u polu-ugaseno zgariste, dolivate so na rane, radite to namerno i onda optuzujete druge...kao sto ste radili i 90tih i u stvari i potpalili vatru na cijem zgaristu sada igrate iste ritualne politicke plesove...

Millennium

pre 7 godina

Ako nama, posle svih strahota koje smo svi preživeli, u 2016. godini i dalje vladaju isti ljudi kao i 90-tih, onda definitivno treba da se zapitamo da li smo normalni. I mi, i Hrvati i Bošnjaci.

NStulip

pre 7 godina

@pravnik,

"Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije."

E moj pravnice....
1. Seada Palavric je bila poslanica od 1996. do 2002.e u Federaciji, a do 2006.e u parlamentu BiH. Stranka SDA.
2. Mirsad Ceman je bio poslanik od 1990.e do 2006.e. Bio je sekretar stranke SDA.

Ovo dvoje 'nezavisnih sudija' plus Makedonka, Rumun/Moldavac i Nemica odredjuju koji ce praznik da se slavi u Republici Srpskoj... Pre mi se cini da Bakir ima dva glasa u Ustavnom sudu a stranci sta im javi centrala...

Дачи

pre 7 godina

Човече, колико мајки си оставио без синова у раним двадесетим? Е па ти иди ратуј, заједно са својим компањонима са Дедиња!

zimzeleni

pre 7 godina

Nista ne moze tako efikasno i sigurno da unisti bilo sta sto je srpsko kao sto je to onomad ucinila politika S. Milosevica, a danas to cini Daciceva i Dodikova... Ukratko: sukob sa Zapadom, propast, a onda kukanje kako nismo krivi. A ljudi za to ovde glasaju. Zato treba bezati.

Ranko

pre 7 godina

Ovaj Putinov se potpuno otrgao sa lanca.Vucic u depresiji od Merkelove pa ne stize da zauzda ni Vulina.Nasa je tragedija da nam je Vucic sve ovakav kakav je trenutno jedini glas razuma.Zamislite onda razmere ludila.

.

pre 7 godina

@Dok god ne udjemo u NATO Amerika ce nas smatrati ruskom teritorijom i gledace da tu teritoriju sto vise smanji, uz obavezno ponizavanje Rusije koja nece smeti da nas brani. Izrael je hiljadama km od USA i okruzen je sa 300 miliona neprijateljski raspolozenih Arapa, pa niko ne sme da ga napadne. Amerika potrosi na naoruzavanje jevrejske drzave i do 30 milijardi dolara godisnje, a nedavno smo saznali da poseduju i oko 200 nuklearnih bojevih glava. Nama Rusi nikad nista nisu poklonili i za svaki komad oruzja moramo da uzimamo skupe kredite. Osim ako ne racunamo akumulatore za MIG 29
(mup, 20. septembar 2016 16:00)
Pa da su nasi biznismeni u Americi pametni lobirali bi u senatu za Srbiju. Ne brane Amerika Izrael zato sto ih vole ili u NATO vec zato sto imaju jak lobi u SAD.

skeptik

pre 7 godina

Kako su se upecali u ovu zamku pa to je za neverovati. Halilovic je marginalan lik, njegova izjava cak nije ni objavljena u bosanskim medijama i sad nas ministar odgovara na sveo ovo. Kakve mi amatere politicare imamao!

Salle

pre 7 godina

Čemu ljutnja, ova ratnohuškačka ekipa je ogromnom većinom dobila prethodne izbore. Nešto sa ovim narodom nije u redu kada dozvoljava da ih ovakvi vode.

vartolomej

pre 7 godina

@Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Možda bih ja prvi tu Seferovu "brigu" za naše penzionere, korupciju i pljačku shvatio ozbiljno, kada bi vi u federaciji dokazali da ste u svakom pogledu švajcarska za nas, ali vrlo dobro znate da su vaše socijalne i ekonomske muke mnogo veće nego naše, tako da ta briga zvuči malo licemjerno.

izdajnik

pre 7 godina

Evo pocinju.Prvo socijalisti,pa Seselj,pa ovi nasminkani radikali,pa onda,ovi preko Drine,pa pocinju da stizu vojni pozivi,itd.Nego,recite vi kad planirate to,da lepo sednem na avion,da se evakuisem iz ove prokletinje!

LOL

pre 7 godina

Dan RS nikom nije smetao 20 godina sad odjednom problem. Neka Ustavni sud povuce svoju odluku i problem resen.
(skeptik, 20. septembar 2016 16:06)

Na koju odluku misliš? Ima ih dve, jedna iz 2007 kojom se dozvoljava i ova nova kojom se zabranjuje slavljenje dana RS...

Pravnik

pre 7 godina

Za ove koji govore ustavni sud mora da se postuje, u tom sudu ima 3 stranca dva Hrvata dva Srbina i dva Bosnjaka koja su bivsi potpredsjednici SDA i zamjenici Bakira Izetbegovica..Pa eto ko je sudija i koliko moze biti objektivan kad sudi o zahtjevu bivseg i buduceg sefa...
(goran l)

Ustavni sud i njegov sastav je usaglasen i PRIHVACEN Dejtonom i kao takav usao u Ustav BiH. e moze malo hocemo malo necemo Dejton kada nam odgovara.

Ovo ostalo si sve izmislio - Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.

gulag

pre 7 godina

Gospodo komentatori, Rusija kad želi blokirati nekoga da uđe u NATO uvuče tu zemlju u neki sukob. Građanski sukob ili agresija,nebitno. Naime NATO ne prima države u sukobu i države koje nemaju suverenitet nad cijelim terirorijem. Srbija se približava NATO-u i to je preopasno za Rusiju.

Secamo se

pre 7 godina

Postoji velika verovatnoca da ce Dacicu da poraste nos nakon ove izjave. Setimo se kakve su sve nebuloze plasirane na drugom dnevniku RTS uoci i tokom rata 90-ih.

gradinar

pre 7 godina

Budalaštine.
Samo zaluđivanje naroda.
Prvo - zabraniti nekom da slavi šta hoće i kad hoće je glupost.
Drugo, referendum o tome je glupost... Mogli su da kažu: "mi slavimo tad i tačka!" I nastave da slave.
Još nešto - referendum se na Balkanu organizuje samo kada se zna odgovor u napred, i on služi radi mobilizacije mase oko nekog političara (u ovom slučaju Dodika).
Na kraju, Srbija mora da kupi S300, inače ne može ni sebe da zaštiti, a kamoli nekog drugog.
A ovi što hvale CG i žele članstvo u Natou, da li vi mislite da kao član Natoa nećete ići u rat? Pa je'l vi mislite da će neko da vas štiti za džabe? Ići ćete vi u rat i onda, ali za Nato, a ne za svoju zemlju. Uloga malih zemalja u Nato nije da budu zaštićeni beli medvedi nego da budu topovsko meso umesto velikih.

Mića

pre 7 godina

Ja smatram da Dodik igra jednu kako opasnu igru, a u toj igri nema čak ni podršku zvaničnika Srbije, to je zabrinjavajuće. Ovo nije 1992. godina. Bošnjaci su naoružani do zuba, a pitanje je kakve strateške ciljeve ima Hrvatska. Jedina komponenta, koja je ostala identična je ta, da Bošnjaci nemaju matičnu državu osim Bosne, tako da bi u slučaju sukoba morali ići na sve ili ništa. Neki novi sukob bi prouzrokovao daleko više žrtava nego onaj iz devedesetih godina. Smatram da treba spustiti tenzije i gledati da jednog dana svi mi budemo dio evropske porodice. Ukoliko mi se ukaže prilika, gledaću da odem na zapad, jer ovdje kod nas RS-u nema života, a ja ih nemam dva, pa da mogu jedan utrošiti na čekanje i isčekivanje nekog boljeg života.

zalosni su

pre 7 godina

ne zna se koje gori dal nasi ili njihovi politicari samo prave teziju namerno pa onda se posle hvale kako su oni smirili i kao uspeli da izbegnu rat.....SVE OVO RADE I NASI I NJIHOVI POLITICARI da bi skrenuli paznju sa sirotinje jer ne kaze se dzaba daj narodu igara.....

minja

pre 7 godina

Ovaj Dacic pobrkao loncice....ponasa se kao da je ministar vojni.... Tako nam i treba kad za ministra spoljnih poslova biramo nekog od Slobinih najboljih djaka...

Cak i ako ne zaratimo, on misli da ce mu ovo svadjanje s kim stigne povecati sanse na sledecim predsednickim izborima...

Nadam se da nece....Nadam se da cemo ovog puta biti pametniji...

Misa

pre 7 godina

Nije da ove izjave iz BiH zvuce bezazleno, kao ni da muslimani na Balkanu nemaju podršku za neke svoje ciljeve ali je isto tako i Dačić već krenuo u kampanju za predsednika Srbije.Nadamo se da cena eventulne pobede neće i ovaj put biti preskupa z nas..

devedesete

pre 7 godina

samo da dacic nikoga ne brani. srbi koje su on i njegov nekadasnji sef milosevic i sadasnji vucic branili u proslom ratu - od pristine do knina i od vukovara do sarajeva, to najbolje znaju.

popeye

pre 7 godina

Дачић је у председничкој кампањи, није да се он одједном брине нешто превише за српске интересе. Научио од Слобе. А и нас искуство учи. Ког су они бранили...

pomoravac

pre 7 godina

Ako Dodik nema zastitu od Putina, zasto ide tri dana prereferenduma u Rusiji, sta slucajnost. Sem toga ne bi smeo da ulazi u takvu avanturu, da nema podrsku. A sto se tice evuntalnog angazovanja Rusije, nista nije iskljuceno. Ne sto im je stalo previse do nas, vec zbog svojih interesa.

Ante Portas

pre 7 godina

@ Ante Bot
Rusija treba na Balkanu odane saveznike da može imati jaku vojnu bazu na Balkanu (poželjno bi bilo i nešto na moru), da može brzo reagirati ako zatreba, da može nadzirati, ali i da može ekonomski jačati svoj tjecaj (južni tok, investicije, sprečavanje konkurencije da zavlada čitavim Balkanom, blizina reagiranja u širem području sa ovog terena, a sigurno ima i drugih razloga koje ja ne prepoznajem i ne mogu imenovati .

Putnik

pre 7 godina

Sta je Dacic? Ministar. On ne bi trebao da komentarise izjave onih koji nisu u njegovom rangu. Neka izjavu da neki penzionisani sprski general ili sta god vec. Ovako, Dacic jedva docekao da popusti malo svojoj prirodi i da raspiruje strah i mrznju. Navikao se covek 90-tih, i nikako da mu prodje.

sale@bcn

pre 7 godina

A da se ti Ivice i doticni Halilovic nadjete kao prava gospoda na nekoj livadi izaberete oruzije po meri za dvoboj i obavite to izmedju sebe i tako spasite hiljde nevinih potencijalnih zrtava vaseg prepucavanja preko nasih ledja?

Velibor

pre 7 godina

A onda,kada ovde sve bude otišlo u majčinu,tada ćeš ti Dačiću da se pokupiš i zapališ negde daleko,gde sunce i zimi sija i greje i uživaš u svom koferčetu.

Jovan

pre 7 godina

Ljudi, o cemu vi? Pa Hrvatska je u NATO savezu i članica je EU vec preko 3 godine. Uz to skoro cela RS granici sa Hrvatskom, sem dole kod Drine.

tzhc

pre 7 godina

Ako jedan nizerazredni politicar posalje poruku svojim kolegama u RSu da se bave problemima u vezi kriminala,korupcije,pljacke drzavne imovine, penzijama,propalim bankama a ne rusenjem ustava BiH pritome iznese svoj stav o mogucim posljedicama Dacic naziva prijetnjom.Pitanje je u cemu se Dacic prepoznao?

Bojan

pre 7 godina

Kada budem video Izedbegovica i Dacica da se uhvate puske i idu nesto i nekoga da brane, onda cu i ja.
A ako mi dodju do kuce, nista, pomericu se. Toliko o tome koliko sam zainteresovan.

Solomon

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.

pomoravac

pre 7 godina

Balkan je kapija Evrope, uticaj na ovoj teritoriji je ulaznica za Bliski Istok, Mediteran kao i sever Afrike. Kontrolom Balkana svaka sila ima otvoren put ka Aziji i severnoj Africi. Rusima su trenutno jedino Srbija i R.S naklonjene, tako da realno nece tek tako prepustiti jedine saveznike na Balkanu. Rekoh bratstvo ne postoji samo interesi.

Ante Bot

pre 7 godina

(Ante Bot, 20. septembar 2016 17:41)

Ima interes u geostrateškom položaju i povratuku ruskog uticaja na centralni Balkan i usput to znači i još snažniji uticaj na Bliski Istok. Balkan je vrata izmedju Evrope i Bliskog Istoka. Da znaš za ubuduće.
(Solomon, 20. septembar 2016 17:50)

A kako ti misliš da bi on to ostvario s Republikom Srpskom, pa čak i sa Srbijom?
Pa svuda u krugu od 1000km su NATO zemlje, a Rusija 2000km daleko, a osim toga više je nego očigledno da je naložio Vučiću i Nikoliću da se ne pteljaju u taj "referendum" i da ostave Republiku Srpsku i Dodika nek se bakću sami!

NY

pre 7 godina

Potrosili su sto su zaradili u ratovima 90tih,nesposobni za bilo sta drugo,sada moraju opet da izazivaju.
Evo me u USA i dok se ne promene ovi sto nam 25 godina unazadjuju omladinu ne razmisljam da se vratim,samo turisticki.

bora

pre 7 godina

@zet
To što se Putin i Erdogan 'grle',može da znači i drugo.Da se Erdogan ne meša u eventualni sukob u BiH!! Da brani BiH,a da mu Kurdi uzmu 20% Turske?? Erdogan je sve,ali ne budala.

Jovana

pre 7 godina

Živim za dan kada ce portparol Slobodana Milosevica Ivica Dacic postati proslost u ovoj zemlji i kada ga vise necemo ni vidjati ni mučno slusati po medijima. Imam 30 godina, 25 su mi UPROPASTILI!!!

jelena

pre 7 godina

hahahhahaaaaaaaaaaaaa eeeee politicari preko medija se prepucavate a zajedno rucate
posle mesec dana i sa jedne i sa druge strane ima da se hvale kako su ti oni koji su kao izbegli rat

SVE JE OVO DOGOVORENO daju narodu igre da se poigraju da bi zaboravili na siromasstvo koje nas okruzuje

zet

pre 7 godina

Globalno gledano Putin i Erdogan se grle.Od vojne tehnike imamo dva tri aviona sa zaboravljenim akumulatorima u nekom magacinu a Dodik tera inat.Bojim se da bi bili kolateralna šteta.90 tih smo svi išli u rezervu zatrovani emisijama iz dačićeve kuhinje danas mislim da 50 posto ljudi svata da rat nikom dobro nije doneo osim političarima koji bi da zadrže vlast i još malo napune svoj podebeli novčanik.

Haler

pre 7 godina

Sve ovde funkcionise po sistemu spojenih sudova. Stvarno si za mir? Pa to je prilicno jednostavno:treba smiriti jednu budalu,jer sutra neces moci hiljade njih. Ali, Dacic se sa ovakvom retorikom oseca kao u svojim "slavnim godinama". Pauziraj malo, imamo preca posla,covece.

Jovan

pre 7 godina

Možda "neko" tamo provocira, ali se Koferče i Julin jako trude da nas ubede kako smo u velikoj opasnosti i mesecima agresivno reže na svaki mig iz BiH i Hrvatske.
Biće da tradicionalna jalovost radikala postaje tolika da je stiglo vreme za podizanje tenzija, u zdušnoj saradnji sa kolegama iz susjedstva. Bilo je samo pitanje vremena.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ante Bot, 20. septembar 2016

Da smo okruženi NATO državama - jesmo. Iz tog razloga su i Bugari i Rumuni i ušli u NATO i, preko svakog reda, u EU. Pošto je region u NATO okruženju, bilo bi najpametnije ući tamo.
Ali, pošto nismo, mogli bismo dobro poslužiti Putinu da skrene pažnju sa Ukrajine i Sirije. Znači, da bi mogao pomoći nekako nama, Srbima u BiH - teško. Uostalom, vidi se i po investicijama i po kreditima. Ali, da bi nekim sukobom ovdje on mogao profitirati - mogao bi, pošto ga ne bi mnogo koštao, a pažnja bi se sa Ukrajine i Sirije prebacila na nas.
Naravno, to i dalje ne znači da nas ne ponižavaju naši partneri iz FBiH i neki (relevantni) dijelovi MZ...

sarajlija

pre 7 godina

Ja,kao rođeni sarajlija,bosanac i Bošnjak,kao pripadnik Armije BiH i branilac Sarajeva od prvog dana rata,želim da kažem sljedeće.
Haliloviću je ova i ovakve izjave predizborni fazon ,kao i Dodikov za dobijanje glasova.Od rata i belaja nema ništa.To Vam ja,kao čovjek koji je u rovu proveo 44 mjeseca i koji je dva puta ranjen - obećavam.Niko do nas ne želi rat,smrzavanje,glad,hladnoću,krv,stradanje i pogibiju.Ljudi u Bosni sarađuju i nikad mi niko od Srba nije uputio niti jednu ružnu riječ.Što im trebaju ovakve stvari? Pa jasno je svakom ko hoće da vidi.Oni ne znaju šta je riječ ekonomija,saradnja,poslovni uspjeh nego samo znaju šta je loženje nacionalističkih vatri i bacanje soli na rane.Halilović prima generalsku penziju od 1000 eura,vozi najnovijem Mercedesa ali mu fali malo medijske promocije i publiciteta.Idu izbori u Bosni i ovakve stvari su "in".Milorad je u crno zavio RS,uništio ih financijski i samo ga ovakve stvari drže na vlasti.Vučić je sa Šešeljem obilazio srpske položaje oko Sarajeva 1995 i čemu se mi možemo dobrom nadati od njega? Dačić bio Slobin potrčko.Bakir se dobro okoristio ratom a nije imao ni polovnog stojadina.Zato molim sve razumne ljude dobre volje da ne nasjedaju na ovakve kretenluke.Nema te ideje ili zemlje za koju bih dao prst vlastitog djeteta.A nas 99% misli tako.

gogogogo

pre 7 godina

Rat? Sa čime čemo da ratujemo? Sa vilama i lopatama? Srbiji definitvno nije trebala ista politička numenklatura kao 90-ih...

Ali dobro vjerovatno če Rusija i Turska pokušavati da zabiberi još malo odnos, jer u slučaju konflikta zna se kome če se najviše smijati brkovi...

Viktor

pre 7 godina

S druge strane, ako ste vi kao drzavni vrh saznali tek sad, posle izjave medijima da se to sprema, onda bolje da damo drzavu na dobos. Mislim, cemu vam sluze obavestajne sluzbe? Ili ti samo malo talasas.

ratne poglavice

pre 7 godina

uvažavaju se kao relevantne pretnje neaktivnog, penzionisanog generala?! ajde i mi da odgovorimo perišičevim, pavkovićevim napadima, da sukob bude na istom nivou. opet dižu tenzije i mašu ratnim sekirama isti koji su nas gurali u rat!

sarajevo

pre 7 godina

Zaista mi je ljudi čudno da ljudi koji su u vladi Srbije ovako reaguju na izjavu jednog marginalca u Sarajevu...Pa Halilovic je penzioner koji svako malo lupa neke gluposti...Pa ovo niko od naših medija nije objavio niti se smatra bitnim šta Halilovic kaže...Ne mogu da vjerujem kakve reakcije ministara na budalu Halilovica

Alan Ford

pre 7 godina

Srbija (tadašnja SRJ) kao jedna od strana potpisnica Dejtonskog sporazuma je potpisala sljedeće (Član 1. Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH):

Posebno, strane će u potpunosti poštovati suverenu jednakost jedna druge, rješavaće sporna pitanja mirnim sredstvima i uzdržaće se od bilo kakvih akcija, putem prijetnje ili upotrebe sile ili na bilo koji drugi način, protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države.

Dačić bi to trebao imati na umu.

Labud

pre 7 godina

Labud ponekad proklinje svoju sudbinu [pogotovo kada se popije malo vise] sto je rodjen ovde i u generaciji ovoj da opet gledam iste ratne huskace kako potpaljuju mase ne bi li jos malo ostali na vlasti.

Labudu sve ovo lici da se politicka klasa sve vise i vise boji gladnih i ponizenih masa. Onoliko koliko Labud zna, oni koji su vec bili prevareni pa ratovali, ovaj put ce samo posmatrati ili ce se pobuniti protiv rata.

Ljubav ce spasiti svet uprkos imbecilima.

Vuk

pre 7 godina

Ovaj Dačić lupa gluposti , njega je Vučić davno trebao skinuti, al pošto je nesposoban za tako nešto i pošto je teški "narcis" (mislim na Vučića) dozvoljava da ga za nos vuku Dačić , Vulin , Dodik pogotovo .Stvar je prosta Bosna je komplikovana i ovdje ne treba čačkati mečku.Običan narod ne misli o ratu samo ovi kriminalci iz vlasti.Obzirom da živim u RS-u na RS ću se ograničiti.Mafijaš Dodik je glavna prijetnja miru , sve je pokrao on i njegova mafijaška grupa ,da ne bi krivično odgovarao pravi probleme i grčevito se bori da ostane na vlasti.Neka pravi neće još dugo.Za sve probleme postoji rješenje ,na njegovom mjestu bi kupio prnje kako kaže naš narod.Bivši borac VRS-a sa 48 mjeseci ratnog staža sam bio , više ne bi , najprije srediti stvari u svom dvorištu ovaj put.

Sandzak

pre 7 godina

Inače, srpski premijer Aleksandar Vučić upozorio je u nedelju da onaj ko pokušava da "raspakuje" Dejtonski mirovni sporazum pravi problem svima, bez obzira na to što, kako je rekao, taj sporazum nije idealan.

Ivan

pre 7 godina

Interesantno je kako Dačić jedva čeka da skoči na svaku provokaciju potpuno nebitnih ljudi. Prvo ga je strašno zabrinuo političar bez funkcije Milanović, sada odavno penzionisani general, a uskoro sledi oštar odgovor agresivnoj bakuti sa sarajevske pijace. Važno je da bude napeto.

Silver Surfer

pre 7 godina

Ovo je super za izbore i kod Srba a i muslimana. Ovakva retorika omogucava da sa, jedne strane, svoje pozicije zadrzi Dodik, a sa druge strane, Izetbegovic i ekipa. Sve vise sam ubedjen i da referendum sluzi u te svrhe. Jer je Dodikovu opoziciju potpuno razoruzao a omogucava Izetbegovicu da zadrzi fotelju. A dok gradjanima pune prazan trbuh fast food nacionalizmom pitanje raspale ekonomije, koje bi trebalo da bude najvaznije, ni ne dolazi na red. Kada stomak ubrzo ponovo zakrci raju ce sacekati bolno otreznjenje. Oni koji bi odavno trebalo da budu politicka proslost jos uvek su vlast, dzepovi ce biti prazni i po ko zna koji put gradjani ce se osecati preveslani. Ali, to je ovde dobitna politicka formula. Kada nemas ideju vezanu za ekonomiju, izvuci na talon arhetipskog neprijatelja, zacini sa malo nacionalne ugrozenosti i dobio si izbore. Sukobi su moguci ako ih bude zelela medjunarodna zajednica. Kao sto je bilo i prosli put.

jv85

pre 7 godina

Nema te sile koja će me naterati da ratujem za tudje interese i profit... pre ću otići iz ove napaćene nam zemlje nego da ratujem u tudjoj zemlji, u tudje ime u za tudj račun..

realista

pre 7 godina

Pa gledajte, jedino sto nam nedostaje da bi imali puni ugodjaj 90'-tih, jeste rat, zivotni standard nikakav, politicari isti, prepucavanja, odvajanja itd.
Aman ljudi dozovite se pameti i na sledecim izborima saljite u penziju ove.

Dejo

pre 7 godina

Ljudi maninmo se vise rata i ratovanja, evo jedan recept za obe strane Drine skoro sam bio u Kubi na letovanju, zemlji gde ljudi rade za 20dolara mesečno, žive u kucama kao od kartona a opet svi tako srecni i nasmejani valjda ne znaju za bolje. Stop ratu
https://youtu.be/caGy40z82OY

Marko

pre 7 godina

Gde smemo da ratujemo pa ima neki novi hag da pohapsi sve lidere politicke i vojne..manite se rata..ugledajte se na normalne zemlje ....

Opet_ja

pre 7 godina

Narod je toliko izgubio poverenje u drzavu, da nece da se javi ni za neku plemenitu akciju, kao sto je davanje krvi. Srbija kuburi sa zalihama krvi jer nema dobrovoljnih davalaca, a zamislite kako bi izgledala regrutacija. Dobijes poziv za vojsku pogledas, odlozis na mracno i suvo mesto....

Smiješan bekend

pre 7 godina

Portparol Izetbegovića? Pa ovog lika je Izetbegović pomeo u jesen '93-e. Možeš misliti kako kotira general kojeg sklone i demobilišu u sred rata. A tek koliko su njegove izjave relevantne!

zena-zmaj

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?

suplja prica

pre 7 godina

Daj majke ti i ja sam iz BiH pa ne vidim nikakvu prijetnju nego glupiranje politicara pred izbore. Sada ovaj napada ove, onaj one i tako nahuskavaju i dizu tenzije da bi narod opet glasao za nacionalne stranke i da bi oni mogli ostati u svojim foteljama i opet nas voditi u propast. Odu u kafanu dogovore sta ce jedan drugom reci na tv-u i onda kao prosipaju to , a ljudi ovce vjeruju sta oni pricaju. Ovdje je ljudima vise nacionalizma preko glave.SJete se poginulih i ostalih zrtava (sa svih strana)samo pred izbore. FUJ .Potrosili milione za glasacke listice pa sad ne znaju kako da to opravdaju i da opet operu pare pa zaostravaju. To svako pametan vidi

Nikola

pre 7 godina

@nikola
nije narod htio u rat ni 90-ih. ko nas je sta pitao? moja generacija tada osamnaestogodisnjaka izginula kao muve, za cije babe zdravlje?! ali sigurno ne svojom ni voljom svojih roditelja. ni moj brat, ni najbolji prijatelji, niko nije isao svojom voljom da gine. moj stariji brat je sad dvadeset godina mladji od mene, a za sta?
(zena-zmaj, 20. septembar 2016 17:27)

Razumem sve to, ali stvar je jednostavna, pasoš u džep i u inostranstvo. Ili prosto odbijete da pucate na bilo koga, narod je danas daleko pametniji nego 90.ih, nema više ucena ili bilo čega sto ce me naterati u rov, nece ni Izetbegović ni Dačić ginuti niti njihova deca nego zna se ko će... Ko želi rat, da' Bog da mu u kući bio!

alexo

pre 7 godina

joooj drugari, što više pričaju o ratu znajte da: idu izbori, na bilo kojoj strani, ili se spremaju da još kraaaadu, ili su uhvaćeni u krađi, ili nemate šta da jedete, pa da ne mislite o tome, ili sve to zajedno...

pomoravac

pre 7 godina

Stara taktika, kada se narod pobuni zbog loseg zivota, onda im se forsira prica o nekom novom ratu. Samo da skrenu paznju sa pravih problema poput, bede, korupcije, kriminala i mnogo toga loseg. To je praksa u svim siromasnim zemljama.

Grunf

pre 7 godina

Znaci kao u Andricevom Visegradu kad dodje poplava. Unistava sve pred sobom al' najvise strada sirotinja ,koja ni nasta ne moze uticati . Poplavom upravlja neko velik i mocan i nije iz bosanske kasbe , a ni iz Zagreba il Beograda. Ako bude pustena voda , bujica ce nositi sirotinju svih dresova , cije imanje ce ostati suvo odlucice se daleko od siromasne kasabe i balkanske kaldrme. Suvi ce naravno ostati svi Dacici , Halilovici , i sva kompanija koja nece da mrzne na strazi. Tesko nama...