Ponedeljak, 19.09.2016.

10:04

Vol strit džornal: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale

Najbolji izbor za reforme u Ujedninjenim nacinama je srpski kandidat za generalnog sekretara Vuk Jeremić, piše Vol strit džornal.

Izvor: B92

Vol strit džornal: Jeremiæ jedini kandidat vredan pohvale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Prota Mateja

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata. Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu. (ivsan, 19. septembar 2016 13:40) Ne ipak je više žalosno da neko poput tebe dobije toliko pluseva a izvali takvu glupost. Za ime Boga članak je objvlen u WSJ koji je americka novina a ne neki Kurir ili Informer.

saca

pre 7 godina

Svaka cast ovom coveku, a ova drzava ni prstom da mrdnu, cak je predsednik u pocetku bio protiv, ljutio se sto ga niko nije konsultovao, sramota do neba.

Samo pitam

pre 7 godina

@Sima,
Osnovne studije Kembridz a masters Harward- malo ti je?
Jeremic jeste bio ukljucen u organizaciji studenata protiv Milosevica- tako sto je osnovao mrezu nasih studenata u inostranstvu koji su se trudili da kroz svoje studentske organizacije pomognu studentima BU, ovo pouzdano znam jer mi je sestra u to vreme studirala u Becu I bila clan mreze a ja kao student BU bio u odboru protesta mog fakulteta. Istina je deda I otac su mu bili komunisti ali zaboravio so da pomenes biografiju dede koji je posthumno odlikovan od izraela iz zahvalnosti za spasavanje jevreja od nacista.

R,Zivkovic,R-dam

pre 7 godina

Kamo srece da Gospodin Jeremic bude izabran z GENERALNOG SEKRETARA UJEDINJENIG NACIJA!TOJEST SAVETA BEZBEDNOSTI!Dali znate sta to znaci za zemlju ciji je predstavnik Sveta?Automatski bi Srbija dobila na autoritetu i bila postovana od clanica UN.Samo sumljam dace zapad to dozvoliti,jer niti smo u EU niti natou,tako da je mala verovatnoca.

Svi neobavesteni

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.
(Sima, 19. septembar 2016 10:41)

Jeremic je studiraio I NA HARWARDU i na KEMBRIDZU a sto se "govora mrznje" tice,mislio si na svoj komentar?

Deda Miloje

pre 7 godina

Ako ne prodje u UN,mogao bi da bude predsednik Srbije?! Pa kako li bi nevelika sujeta AV da neko drugi bude u centru paznje to podnela? Ne bude...

leming

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve

sava

pre 7 godina

Lav Geršman, 19. septembar 2016 13:37)
Amasada Japana Beograd: VAŽNA INFORMACIJA ZA DRŽAVLJANE SRBIJE – VIZE SU UKINUTE Od 1. maja 2011. godine

U pravu si Lave Geršmane, to ipak može da se kaže bez ono "ne lupaj"

gnom

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve
(leming, 19. septembar 2016 15:03)

na kembridzu je zavrsio teorijsku fiziku, a na harvardu master iz drzavne administracije I medjunarodnog razvoja. tako da ima veze I sa politikom

Demokrata

pre 7 godina

Vuk Jeremic nije izbacen iz DS.Posle poraza Borisa Tadica na stranackim izborim nije hteo da vrati poslanicki mandat.GO DS ga je iskljucio zbog nepstovanja partijske discipline i odluka.Zalio se sudu i izgubio proces.Tada je sam otisao iz stranke.Advokati ga navukli da se zali.

Sloba

pre 7 godina

Dobar kandidat.Ima dobre veze.Ako se UN drzi pravila rotacije ind Lajcak i Jeremic. Americi odgivara neko drugi koji ce da igra po njihovim notama.Zasto bi se odstupilo od principa rotacije gde to mesto pripada istocnoj i srednjoj Evropi

Politicki neobrazovan

pre 7 godina

@Paja: A ko je levicar u Americi? mislim u politici ,koliko znam postoji samo jedan.
I Ameri oni kad kazu"socijalisti" uopste ne prave razliku izmedju socijalizma/komunizma i socijaldemokratije.

petrija

pre 7 godina

VVV@..bilo je drugo vreme,a i u to vreme Milos je vazio za uglednog domacina,a za bravara se i ne zna ko je i odakle je,a zar mislite da je on finansirao Nesvrstane i igrao se samoupravljanja,sve iz budzeta Jugoslavije.Neko mnogo veci je stajao iza ogleda zvanog Jugoslavija.Bravo za Vuka Jeremica,samo napred.

Branislav

pre 7 godina

"Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima."

Ovo je većinsko mišljenje, a vrlo pogrešno.
Jeremić je idealni Vučićev kandidat za predsednika, što će se i ostvariti.
Dvojica takvih oportunista i zaljubljenika u sebe su prirodni saveznici.

ivsan

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata.
Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu.

ilija

pre 7 godina

Jel to DS zove Vuka Jeremića nazad? Otplivao je on u Vašingtonsku politiku i sama kandidatura i potencijalno članstvo u UN se deo toga. SAD je jako zainteresovana za lakšu regrutaciju saveznika po pitanju kontrole cene nafte i transformacija UN kojom će se naslednik Bana baviti je simpatična prilika. A UN jeste zastarela institucija, ponašaju se ko Vatikan po pitanju preuzimanja odgovornosti, povratna sprega ne postoji, kontrola kvalitet nula (silovanja, trgovina, šverc), dostupnost informacija ograničena, pa i gore, porozno i korumpirano do mere da je moguće i istoriju i granice i ugovore menjati i tumačiti kako se kome po sili ukaže zgodnim. To je jako mnogo kapitala i potreban je talentovan političar da to pretvori u nečiju i još više opštu korist, a ljudskost, daj bože da bude bar ideal. Ustalom jedna kompanija kao Google može da ima više uticaja na život nego UN sa svim plavim šlemovima, a njihov razvoj veštačke inteligencije govori da planiraju da budu.

Vlada

pre 7 godina

(Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kamasutra, 19. septembar 2016 10:45)

Samo ako ne bi u Japan bez vize. Za Japansku vizu ti je prijatelju potrebno oko kilo papira pa prijava za termin pa odlazak do ambasade, a da ne govorim o tome da ti je potrebna i adresa boravka u Japanu (adresa hotela u kome si rezervisao boravak) i broj leta kojim dolaziš u Japan (kupljena avionska karta). I to sve pre nego što si ambasadi i prism*deo.

KG

pre 7 godina

Nama valja! Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste....Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.Pomirite se više s' tim. :)
(Onako u prolazu, 19. septembar 2016 12:21)@ Majatore ja bi najsrecniji bio kad bi on postao premijer ili predsednik Srbije. Sto neko napisa...bio bi najkulturniji i najobrazovaniji nas prvi covek u poslednjih 30 godina. Makar se ne bi blamirali na svakom koraku od onoga koji nas sada "predstavlja".

VVV

pre 7 godina

@ NN
Zašto mislite da je formalno obrazovanje najsnažniji argument za uspešno bavljenje državničkim poslovima ?
Imali smo Miloša Obrenovića, neukog, nepismenog, a ipak velikog državnika. Imali smo i nenadmašnog BRAVARA čije su "veštine" nama, njegovim savremenicima, dobro poznate.
Zanimljivo je da o kandidatu , V.Jeremiću, ne znamo gotovo ništa ; to što je završio prestižni univerzitet je pohvalno, ali , možda ne i dovoljno, ukoliko ne raspolaže,za politiku potrebnim "darom"

mima

pre 7 godina

@Pedja 19.09.2016. 10:19

Podseti se, nije V.Jeremica iskljucila njegova stranka....Kad je otisao u UN nije zeleo da vrati POSLANICKI MANDAT... kazao da on moze i tu i tamo...Bice u Njujorku,ali ce kad zatreba dolaziti i u parlament....

Kad su mu u DS-u rekli da ne moze, TUZIO ih je nekom sudu,pa posto nije dobio odgovarajucu presudu, sam se isclanio....i nastavio da pravi karijeru... ovog puta van stranke....

Petar

pre 7 godina

Da budem iskren, ne bih mogao da podnesem da ga gledam u ovoj funkciji iz prostog razloga što bi sada još (više nego kad je bio predsednik nekog imaginarnog i totalno nevažnog tela u UN) bio naporniji zamišljajući sebe nekakvim "predsednikom sveta", Nelsonom Mendelom Evrope ili sl.,a zapravo bi otvarao bunare po Africi (ne kažem da je to loše, samo je za svetsku politiku nebitno).

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo nama on nevalja...
(KG, 19. septembar 2016 10:51)

Nama valja!

Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste.
...
Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.
Pomirite se više s' tim. :)

Neki neko

pre 7 godina

Zašto bi Vuk bio kandidat opozicije koja ga se odrekla?

Mada, to je uz ovaj tekst irelevantna diskusija. Velika je čast imati GS UN-a, on ne bi promovisao samo sebe, već i sve nas, građane R. Srbije. Vuk do pobede!

Aleksa

pre 7 godina

Vuk Jeremic je brzo prevazisao valjanje u balkanskom politickom blatu, i doktorirao valjanje u svetskom politickom blatu. Sta su to Ujedinjene nacije ? Koji je njihov znacaj kad Amerika vlada svetom i radi sta hoce i gde hoce ? A vala , i Rusija i Kina su uvideli da nema vajde od UN, pa poceli i oni. Da nece mozda da osudi rusenje Iraka, Libije i sad Sirije , u korist naftne trke, i pomaganje ekstremistima za dobijanje uticaja u tim zemljama ? Aha, sve se mislim. Obicna figura.

VKK

pre 7 godina

@ (Pedja, 19. septembar 2016 10:19)

Vas je sramota u ime DS, ali obratite pažnju na vrline/reference Jeremića koje navodi WSJ. Citat: "On ima 41 godinu, školovan je na Harvardu, mlad je, ali je bio lider u društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića. Radio je u prozapadnoj vlasti Borisa Tadića, koji je 2010. godine izjavio izvinjenje zbog masakra u Srebrenici." Meni bar ovo napisano izgleda više vezano za politiku DS nego samog Jeremića, a i na školovanje na Harvard je otišao zahvaljujući angažmanu u DS, koji izgleda zauzima značajno mesto u njegovom CV. Njemu samom ostaje to što je mlad i želja da zadrži mandat u Narodnoj skupštini iako je živeo i radio u Njujorku u to vreme zbog čega je i isključen iz DS.
Najzanimljivije bi ipak bilo čuti mišljene samog Jeremića o događajima u Srebrenici kao i mišljenje nekog od građana Srbije koji ga podržavaju kako o Srebrenici, tako i o "društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića". O liderstvu Jeremića u tom pokretu ne zna se puno kod nas, ali je sasvim moguće da WSJ ima neke informacije. Lepo bi bilo, kad bi neko od naših novinara ovo istražio.

Pedja

pre 7 godina

" Vol strit džurnal: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale".
Citaju li ovo oni likovi iz Demokratske stranke
koji su ga izbacili iz stranke?
Mene je sramota u njihovo ime.

kamasutra

pre 7 godina

Jeremić se najozbiljnije spremao za kampanju. Ima "kapitala" i kod Rusa i Amerikanaca, a za ostale velike se podrazumeva. Kod Rusa je ostao dobro pozicioniran, jer je dosledno vodio spoljnu politiku i bio na "liniji" po svim pitanjima. Amerikance jeste iritirao zbog Kosova, ali je vešto amortizivao taj problem u kampanji - izgovor je lak, jer je sledio politiku svoje zemlje, uklj. pitanje međunarodnog suda i snažnu kampanju protiv priznanja Kosova. S druge strane, kapitalizivao je na činjenici da je "američki đak" i da većina Srba ipak stavlja zapad pre Rusije kada se priča o realnom životu. Naravno, njegova umešnost se ne dovodi u pitanje. Sama činjenica da je dogurao dovde govori da ima jake sponzore i kontakte. Želim mu izbor i zbog njega i zbog Srbije. (Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").

Labud

pre 7 godina

WSJ je desnicarski medij, tako da ne cudi. Za Srbiju i Jeremica to bi bio pogodak. Ipak, Labud bi radije video "dozivotnog socijalistu" u ovo vreme najvece nejednakosti u imetku ili primanjima.

Sima

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.

MilosNS

pre 7 godina

Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima.

Paja

pre 7 godina

@Labud
Jeli? Navedi mi jedan izvor da je WSJ desnicarski medij. Od kad desnicarski mediji podrzavaju Hilari Klinton? Sta sve nece da izmislite...

Pedja

pre 7 godina

" Vol strit džurnal: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale".
Citaju li ovo oni likovi iz Demokratske stranke
koji su ga izbacili iz stranke?
Mene je sramota u njihovo ime.

kamasutra

pre 7 godina

Jeremić se najozbiljnije spremao za kampanju. Ima "kapitala" i kod Rusa i Amerikanaca, a za ostale velike se podrazumeva. Kod Rusa je ostao dobro pozicioniran, jer je dosledno vodio spoljnu politiku i bio na "liniji" po svim pitanjima. Amerikance jeste iritirao zbog Kosova, ali je vešto amortizivao taj problem u kampanji - izgovor je lak, jer je sledio politiku svoje zemlje, uklj. pitanje međunarodnog suda i snažnu kampanju protiv priznanja Kosova. S druge strane, kapitalizivao je na činjenici da je "američki đak" i da većina Srba ipak stavlja zapad pre Rusije kada se priča o realnom životu. Naravno, njegova umešnost se ne dovodi u pitanje. Sama činjenica da je dogurao dovde govori da ima jake sponzore i kontakte. Želim mu izbor i zbog njega i zbog Srbije. (Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").

MilosNS

pre 7 godina

Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima.

Sima

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo nama on nevalja...
(KG, 19. septembar 2016 10:51)

Nama valja!

Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste.
...
Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.
Pomirite se više s' tim. :)

Aleksa

pre 7 godina

Vuk Jeremic je brzo prevazisao valjanje u balkanskom politickom blatu, i doktorirao valjanje u svetskom politickom blatu. Sta su to Ujedinjene nacije ? Koji je njihov znacaj kad Amerika vlada svetom i radi sta hoce i gde hoce ? A vala , i Rusija i Kina su uvideli da nema vajde od UN, pa poceli i oni. Da nece mozda da osudi rusenje Iraka, Libije i sad Sirije , u korist naftne trke, i pomaganje ekstremistima za dobijanje uticaja u tim zemljama ? Aha, sve se mislim. Obicna figura.

KG

pre 7 godina

Nama valja! Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste....Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.Pomirite se više s' tim. :)
(Onako u prolazu, 19. septembar 2016 12:21)@ Majatore ja bi najsrecniji bio kad bi on postao premijer ili predsednik Srbije. Sto neko napisa...bio bi najkulturniji i najobrazovaniji nas prvi covek u poslednjih 30 godina. Makar se ne bi blamirali na svakom koraku od onoga koji nas sada "predstavlja".

Neki neko

pre 7 godina

Zašto bi Vuk bio kandidat opozicije koja ga se odrekla?

Mada, to je uz ovaj tekst irelevantna diskusija. Velika je čast imati GS UN-a, on ne bi promovisao samo sebe, već i sve nas, građane R. Srbije. Vuk do pobede!

mima

pre 7 godina

@Pedja 19.09.2016. 10:19

Podseti se, nije V.Jeremica iskljucila njegova stranka....Kad je otisao u UN nije zeleo da vrati POSLANICKI MANDAT... kazao da on moze i tu i tamo...Bice u Njujorku,ali ce kad zatreba dolaziti i u parlament....

Kad su mu u DS-u rekli da ne moze, TUZIO ih je nekom sudu,pa posto nije dobio odgovarajucu presudu, sam se isclanio....i nastavio da pravi karijeru... ovog puta van stranke....

Paja

pre 7 godina

@Labud
Jeli? Navedi mi jedan izvor da je WSJ desnicarski medij. Od kad desnicarski mediji podrzavaju Hilari Klinton? Sta sve nece da izmislite...

Labud

pre 7 godina

WSJ je desnicarski medij, tako da ne cudi. Za Srbiju i Jeremica to bi bio pogodak. Ipak, Labud bi radije video "dozivotnog socijalistu" u ovo vreme najvece nejednakosti u imetku ili primanjima.

Branislav

pre 7 godina

"Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima."

Ovo je većinsko mišljenje, a vrlo pogrešno.
Jeremić je idealni Vučićev kandidat za predsednika, što će se i ostvariti.
Dvojica takvih oportunista i zaljubljenika u sebe su prirodni saveznici.

VKK

pre 7 godina

@ (Pedja, 19. septembar 2016 10:19)

Vas je sramota u ime DS, ali obratite pažnju na vrline/reference Jeremića koje navodi WSJ. Citat: "On ima 41 godinu, školovan je na Harvardu, mlad je, ali je bio lider u društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića. Radio je u prozapadnoj vlasti Borisa Tadića, koji je 2010. godine izjavio izvinjenje zbog masakra u Srebrenici." Meni bar ovo napisano izgleda više vezano za politiku DS nego samog Jeremića, a i na školovanje na Harvard je otišao zahvaljujući angažmanu u DS, koji izgleda zauzima značajno mesto u njegovom CV. Njemu samom ostaje to što je mlad i želja da zadrži mandat u Narodnoj skupštini iako je živeo i radio u Njujorku u to vreme zbog čega je i isključen iz DS.
Najzanimljivije bi ipak bilo čuti mišljene samog Jeremića o događajima u Srebrenici kao i mišljenje nekog od građana Srbije koji ga podržavaju kako o Srebrenici, tako i o "društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića". O liderstvu Jeremića u tom pokretu ne zna se puno kod nas, ali je sasvim moguće da WSJ ima neke informacije. Lepo bi bilo, kad bi neko od naših novinara ovo istražio.

gnom

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve
(leming, 19. septembar 2016 15:03)

na kembridzu je zavrsio teorijsku fiziku, a na harvardu master iz drzavne administracije I medjunarodnog razvoja. tako da ima veze I sa politikom

ivsan

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata.
Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu.

Petar

pre 7 godina

Da budem iskren, ne bih mogao da podnesem da ga gledam u ovoj funkciji iz prostog razloga što bi sada još (više nego kad je bio predsednik nekog imaginarnog i totalno nevažnog tela u UN) bio naporniji zamišljajući sebe nekakvim "predsednikom sveta", Nelsonom Mendelom Evrope ili sl.,a zapravo bi otvarao bunare po Africi (ne kažem da je to loše, samo je za svetsku politiku nebitno).

Svi neobavesteni

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.
(Sima, 19. septembar 2016 10:41)

Jeremic je studiraio I NA HARWARDU i na KEMBRIDZU a sto se "govora mrznje" tice,mislio si na svoj komentar?

Demokrata

pre 7 godina

Vuk Jeremic nije izbacen iz DS.Posle poraza Borisa Tadica na stranackim izborim nije hteo da vrati poslanicki mandat.GO DS ga je iskljucio zbog nepstovanja partijske discipline i odluka.Zalio se sudu i izgubio proces.Tada je sam otisao iz stranke.Advokati ga navukli da se zali.

Deda Miloje

pre 7 godina

Ako ne prodje u UN,mogao bi da bude predsednik Srbije?! Pa kako li bi nevelika sujeta AV da neko drugi bude u centru paznje to podnela? Ne bude...

Samo pitam

pre 7 godina

@Sima,
Osnovne studije Kembridz a masters Harward- malo ti je?
Jeremic jeste bio ukljucen u organizaciji studenata protiv Milosevica- tako sto je osnovao mrezu nasih studenata u inostranstvu koji su se trudili da kroz svoje studentske organizacije pomognu studentima BU, ovo pouzdano znam jer mi je sestra u to vreme studirala u Becu I bila clan mreze a ja kao student BU bio u odboru protesta mog fakulteta. Istina je deda I otac su mu bili komunisti ali zaboravio so da pomenes biografiju dede koji je posthumno odlikovan od izraela iz zahvalnosti za spasavanje jevreja od nacista.

R,Zivkovic,R-dam

pre 7 godina

Kamo srece da Gospodin Jeremic bude izabran z GENERALNOG SEKRETARA UJEDINJENIG NACIJA!TOJEST SAVETA BEZBEDNOSTI!Dali znate sta to znaci za zemlju ciji je predstavnik Sveta?Automatski bi Srbija dobila na autoritetu i bila postovana od clanica UN.Samo sumljam dace zapad to dozvoliti,jer niti smo u EU niti natou,tako da je mala verovatnoca.

VVV

pre 7 godina

@ NN
Zašto mislite da je formalno obrazovanje najsnažniji argument za uspešno bavljenje državničkim poslovima ?
Imali smo Miloša Obrenovića, neukog, nepismenog, a ipak velikog državnika. Imali smo i nenadmašnog BRAVARA čije su "veštine" nama, njegovim savremenicima, dobro poznate.
Zanimljivo je da o kandidatu , V.Jeremiću, ne znamo gotovo ništa ; to što je završio prestižni univerzitet je pohvalno, ali , možda ne i dovoljno, ukoliko ne raspolaže,za politiku potrebnim "darom"

saca

pre 7 godina

Svaka cast ovom coveku, a ova drzava ni prstom da mrdnu, cak je predsednik u pocetku bio protiv, ljutio se sto ga niko nije konsultovao, sramota do neba.

ilija

pre 7 godina

Jel to DS zove Vuka Jeremića nazad? Otplivao je on u Vašingtonsku politiku i sama kandidatura i potencijalno članstvo u UN se deo toga. SAD je jako zainteresovana za lakšu regrutaciju saveznika po pitanju kontrole cene nafte i transformacija UN kojom će se naslednik Bana baviti je simpatična prilika. A UN jeste zastarela institucija, ponašaju se ko Vatikan po pitanju preuzimanja odgovornosti, povratna sprega ne postoji, kontrola kvalitet nula (silovanja, trgovina, šverc), dostupnost informacija ograničena, pa i gore, porozno i korumpirano do mere da je moguće i istoriju i granice i ugovore menjati i tumačiti kako se kome po sili ukaže zgodnim. To je jako mnogo kapitala i potreban je talentovan političar da to pretvori u nečiju i još više opštu korist, a ljudskost, daj bože da bude bar ideal. Ustalom jedna kompanija kao Google može da ima više uticaja na život nego UN sa svim plavim šlemovima, a njihov razvoj veštačke inteligencije govori da planiraju da budu.

petrija

pre 7 godina

VVV@..bilo je drugo vreme,a i u to vreme Milos je vazio za uglednog domacina,a za bravara se i ne zna ko je i odakle je,a zar mislite da je on finansirao Nesvrstane i igrao se samoupravljanja,sve iz budzeta Jugoslavije.Neko mnogo veci je stajao iza ogleda zvanog Jugoslavija.Bravo za Vuka Jeremica,samo napred.

Politicki neobrazovan

pre 7 godina

@Paja: A ko je levicar u Americi? mislim u politici ,koliko znam postoji samo jedan.
I Ameri oni kad kazu"socijalisti" uopste ne prave razliku izmedju socijalizma/komunizma i socijaldemokratije.

Sloba

pre 7 godina

Dobar kandidat.Ima dobre veze.Ako se UN drzi pravila rotacije ind Lajcak i Jeremic. Americi odgivara neko drugi koji ce da igra po njihovim notama.Zasto bi se odstupilo od principa rotacije gde to mesto pripada istocnoj i srednjoj Evropi

leming

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve

sava

pre 7 godina

Lav Geršman, 19. septembar 2016 13:37)
Amasada Japana Beograd: VAŽNA INFORMACIJA ZA DRŽAVLJANE SRBIJE – VIZE SU UKINUTE Od 1. maja 2011. godine

U pravu si Lave Geršmane, to ipak može da se kaže bez ono "ne lupaj"

Vlada

pre 7 godina

(Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kamasutra, 19. septembar 2016 10:45)

Samo ako ne bi u Japan bez vize. Za Japansku vizu ti je prijatelju potrebno oko kilo papira pa prijava za termin pa odlazak do ambasade, a da ne govorim o tome da ti je potrebna i adresa boravka u Japanu (adresa hotela u kome si rezervisao boravak) i broj leta kojim dolaziš u Japan (kupljena avionska karta). I to sve pre nego što si ambasadi i prism*deo.

Prota Mateja

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata. Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu. (ivsan, 19. septembar 2016 13:40) Ne ipak je više žalosno da neko poput tebe dobije toliko pluseva a izvali takvu glupost. Za ime Boga članak je objvlen u WSJ koji je americka novina a ne neki Kurir ili Informer.

Sima

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.

Petar

pre 7 godina

Da budem iskren, ne bih mogao da podnesem da ga gledam u ovoj funkciji iz prostog razloga što bi sada još (više nego kad je bio predsednik nekog imaginarnog i totalno nevažnog tela u UN) bio naporniji zamišljajući sebe nekakvim "predsednikom sveta", Nelsonom Mendelom Evrope ili sl.,a zapravo bi otvarao bunare po Africi (ne kažem da je to loše, samo je za svetsku politiku nebitno).

ivsan

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata.
Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu.

Pedja

pre 7 godina

" Vol strit džurnal: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale".
Citaju li ovo oni likovi iz Demokratske stranke
koji su ga izbacili iz stranke?
Mene je sramota u njihovo ime.

Vlada

pre 7 godina

(Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kamasutra, 19. septembar 2016 10:45)

Samo ako ne bi u Japan bez vize. Za Japansku vizu ti je prijatelju potrebno oko kilo papira pa prijava za termin pa odlazak do ambasade, a da ne govorim o tome da ti je potrebna i adresa boravka u Japanu (adresa hotela u kome si rezervisao boravak) i broj leta kojim dolaziš u Japan (kupljena avionska karta). I to sve pre nego što si ambasadi i prism*deo.

MilosNS

pre 7 godina

Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima.

Labud

pre 7 godina

WSJ je desnicarski medij, tako da ne cudi. Za Srbiju i Jeremica to bi bio pogodak. Ipak, Labud bi radije video "dozivotnog socijalistu" u ovo vreme najvece nejednakosti u imetku ili primanjima.

VKK

pre 7 godina

@ (Pedja, 19. septembar 2016 10:19)

Vas je sramota u ime DS, ali obratite pažnju na vrline/reference Jeremića koje navodi WSJ. Citat: "On ima 41 godinu, školovan je na Harvardu, mlad je, ali je bio lider u društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića. Radio je u prozapadnoj vlasti Borisa Tadića, koji je 2010. godine izjavio izvinjenje zbog masakra u Srebrenici." Meni bar ovo napisano izgleda više vezano za politiku DS nego samog Jeremića, a i na školovanje na Harvard je otišao zahvaljujući angažmanu u DS, koji izgleda zauzima značajno mesto u njegovom CV. Njemu samom ostaje to što je mlad i želja da zadrži mandat u Narodnoj skupštini iako je živeo i radio u Njujorku u to vreme zbog čega je i isključen iz DS.
Najzanimljivije bi ipak bilo čuti mišljene samog Jeremića o događajima u Srebrenici kao i mišljenje nekog od građana Srbije koji ga podržavaju kako o Srebrenici, tako i o "društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševića". O liderstvu Jeremića u tom pokretu ne zna se puno kod nas, ali je sasvim moguće da WSJ ima neke informacije. Lepo bi bilo, kad bi neko od naših novinara ovo istražio.

Aleksa

pre 7 godina

Vuk Jeremic je brzo prevazisao valjanje u balkanskom politickom blatu, i doktorirao valjanje u svetskom politickom blatu. Sta su to Ujedinjene nacije ? Koji je njihov znacaj kad Amerika vlada svetom i radi sta hoce i gde hoce ? A vala , i Rusija i Kina su uvideli da nema vajde od UN, pa poceli i oni. Da nece mozda da osudi rusenje Iraka, Libije i sad Sirije , u korist naftne trke, i pomaganje ekstremistima za dobijanje uticaja u tim zemljama ? Aha, sve se mislim. Obicna figura.

VVV

pre 7 godina

@ NN
Zašto mislite da je formalno obrazovanje najsnažniji argument za uspešno bavljenje državničkim poslovima ?
Imali smo Miloša Obrenovića, neukog, nepismenog, a ipak velikog državnika. Imali smo i nenadmašnog BRAVARA čije su "veštine" nama, njegovim savremenicima, dobro poznate.
Zanimljivo je da o kandidatu , V.Jeremiću, ne znamo gotovo ništa ; to što je završio prestižni univerzitet je pohvalno, ali , možda ne i dovoljno, ukoliko ne raspolaže,za politiku potrebnim "darom"

leming

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo nama on nevalja...
(KG, 19. septembar 2016 10:51)

Nama valja!

Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste.
...
Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.
Pomirite se više s' tim. :)

kamasutra

pre 7 godina

Jeremić se najozbiljnije spremao za kampanju. Ima "kapitala" i kod Rusa i Amerikanaca, a za ostale velike se podrazumeva. Kod Rusa je ostao dobro pozicioniran, jer je dosledno vodio spoljnu politiku i bio na "liniji" po svim pitanjima. Amerikance jeste iritirao zbog Kosova, ali je vešto amortizivao taj problem u kampanji - izgovor je lak, jer je sledio politiku svoje zemlje, uklj. pitanje međunarodnog suda i snažnu kampanju protiv priznanja Kosova. S druge strane, kapitalizivao je na činjenici da je "američki đak" i da većina Srba ipak stavlja zapad pre Rusije kada se priča o realnom životu. Naravno, njegova umešnost se ne dovodi u pitanje. Sama činjenica da je dogurao dovde govori da ima jake sponzore i kontakte. Želim mu izbor i zbog njega i zbog Srbije. (Inače, lično mu skidam kapu što su za njegovog vakta ukinute vize za Rusiju, Ukrajinu, Japan, Brazil, Argentinu, a pokrenuo je još nekoliko procedura poput Malezije... Dačić ne može mu "primiriše").

Branislav

pre 7 godina

"Za Srbiju bi najbolje bilo da Vuk izgubi trku za UN, da se vrati u Srbiju i bude ujedinjeni kandidat opozicije za predsednika Srbije na predstojecim izborima."

Ovo je većinsko mišljenje, a vrlo pogrešno.
Jeremić je idealni Vučićev kandidat za predsednika, što će se i ostvariti.
Dvojica takvih oportunista i zaljubljenika u sebe su prirodni saveznici.

R,Zivkovic,R-dam

pre 7 godina

Kamo srece da Gospodin Jeremic bude izabran z GENERALNOG SEKRETARA UJEDINJENIG NACIJA!TOJEST SAVETA BEZBEDNOSTI!Dali znate sta to znaci za zemlju ciji je predstavnik Sveta?Automatski bi Srbija dobila na autoritetu i bila postovana od clanica UN.Samo sumljam dace zapad to dozvoliti,jer niti smo u EU niti natou,tako da je mala verovatnoca.

Neki neko

pre 7 godina

Zašto bi Vuk bio kandidat opozicije koja ga se odrekla?

Mada, to je uz ovaj tekst irelevantna diskusija. Velika je čast imati GS UN-a, on ne bi promovisao samo sebe, već i sve nas, građane R. Srbije. Vuk do pobede!

Paja

pre 7 godina

@Labud
Jeli? Navedi mi jedan izvor da je WSJ desnicarski medij. Od kad desnicarski mediji podrzavaju Hilari Klinton? Sta sve nece da izmislite...

mima

pre 7 godina

@Pedja 19.09.2016. 10:19

Podseti se, nije V.Jeremica iskljucila njegova stranka....Kad je otisao u UN nije zeleo da vrati POSLANICKI MANDAT... kazao da on moze i tu i tamo...Bice u Njujorku,ali ce kad zatreba dolaziti i u parlament....

Kad su mu u DS-u rekli da ne moze, TUZIO ih je nekom sudu,pa posto nije dobio odgovarajucu presudu, sam se isclanio....i nastavio da pravi karijeru... ovog puta van stranke....

petrija

pre 7 godina

VVV@..bilo je drugo vreme,a i u to vreme Milos je vazio za uglednog domacina,a za bravara se i ne zna ko je i odakle je,a zar mislite da je on finansirao Nesvrstane i igrao se samoupravljanja,sve iz budzeta Jugoslavije.Neko mnogo veci je stajao iza ogleda zvanog Jugoslavija.Bravo za Vuka Jeremica,samo napred.

KG

pre 7 godina

Nama valja! Ne valja samo pametnjakovićima iz vrha DS, koji su izbacivanjem aktuelnog predsednika GS Ujedinjenih nacija iz stranke utrli sebi put od najveće ka kombi varijanti iste....Vuk će biti ili Generalni sekretar UN ili predsednik Srbije.Pomirite se više s' tim. :)
(Onako u prolazu, 19. septembar 2016 12:21)@ Majatore ja bi najsrecniji bio kad bi on postao premijer ili predsednik Srbije. Sto neko napisa...bio bi najkulturniji i najobrazovaniji nas prvi covek u poslednjih 30 godina. Makar se ne bi blamirali na svakom koraku od onoga koji nas sada "predstavlja".

Svi neobavesteni

pre 7 godina

Vuk Jeremic je studirao na Kembridzu ne na Harwardu. I to za vreme studentskih protesta sto znaci da nije ni blizu bio da bude lider u promeni rezima Slobodana Milosevica. Povrh toga njegov otac je suosnivac SPS-a. Mozda bi trebali da proverite svoje izvore pre nego sto napisete ovakve hvalospeve. Uzgred "govor mrznje" je pseudo-moralna povrsnost koju politicki korektni koriste da "dokazu" svoju moralnu superiornost dok ustvari izivljavaju lazno dusebriznistvo i cenzurisu tudja misljenja.
(Sima, 19. septembar 2016 10:41)

Jeremic je studiraio I NA HARWARDU i na KEMBRIDZU a sto se "govora mrznje" tice,mislio si na svoj komentar?

Sloba

pre 7 godina

Dobar kandidat.Ima dobre veze.Ako se UN drzi pravila rotacije ind Lajcak i Jeremic. Americi odgivara neko drugi koji ce da igra po njihovim notama.Zasto bi se odstupilo od principa rotacije gde to mesto pripada istocnoj i srednjoj Evropi

Demokrata

pre 7 godina

Vuk Jeremic nije izbacen iz DS.Posle poraza Borisa Tadica na stranackim izborim nije hteo da vrati poslanicki mandat.GO DS ga je iskljucio zbog nepstovanja partijske discipline i odluka.Zalio se sudu i izgubio proces.Tada je sam otisao iz stranke.Advokati ga navukli da se zali.

ilija

pre 7 godina

Jel to DS zove Vuka Jeremića nazad? Otplivao je on u Vašingtonsku politiku i sama kandidatura i potencijalno članstvo u UN se deo toga. SAD je jako zainteresovana za lakšu regrutaciju saveznika po pitanju kontrole cene nafte i transformacija UN kojom će se naslednik Bana baviti je simpatična prilika. A UN jeste zastarela institucija, ponašaju se ko Vatikan po pitanju preuzimanja odgovornosti, povratna sprega ne postoji, kontrola kvalitet nula (silovanja, trgovina, šverc), dostupnost informacija ograničena, pa i gore, porozno i korumpirano do mere da je moguće i istoriju i granice i ugovore menjati i tumačiti kako se kome po sili ukaže zgodnim. To je jako mnogo kapitala i potreban je talentovan političar da to pretvori u nečiju i još više opštu korist, a ljudskost, daj bože da bude bar ideal. Ustalom jedna kompanija kao Google može da ima više uticaja na život nego UN sa svim plavim šlemovima, a njihov razvoj veštačke inteligencije govori da planiraju da budu.

Samo pitam

pre 7 godina

@Sima,
Osnovne studije Kembridz a masters Harward- malo ti je?
Jeremic jeste bio ukljucen u organizaciji studenata protiv Milosevica- tako sto je osnovao mrezu nasih studenata u inostranstvu koji su se trudili da kroz svoje studentske organizacije pomognu studentima BU, ovo pouzdano znam jer mi je sestra u to vreme studirala u Becu I bila clan mreze a ja kao student BU bio u odboru protesta mog fakulteta. Istina je deda I otac su mu bili komunisti ali zaboravio so da pomenes biografiju dede koji je posthumno odlikovan od izraela iz zahvalnosti za spasavanje jevreja od nacista.

gnom

pre 7 godina

Ne znam kakve ima veze astrofizičar sa harwarda u svetskoj politici, kod nas uvek tako nema veze šta je završio važno da ima diplomu i odmah ga proglase za doktora koji je stručan za sve
(leming, 19. septembar 2016 15:03)

na kembridzu je zavrsio teorijsku fiziku, a na harvardu master iz drzavne administracije I medjunarodnog razvoja. tako da ima veze I sa politikom

saca

pre 7 godina

Svaka cast ovom coveku, a ova drzava ni prstom da mrdnu, cak je predsednik u pocetku bio protiv, ljutio se sto ga niko nije konsultovao, sramota do neba.

Deda Miloje

pre 7 godina

Ako ne prodje u UN,mogao bi da bude predsednik Srbije?! Pa kako li bi nevelika sujeta AV da neko drugi bude u centru paznje to podnela? Ne bude...

sava

pre 7 godina

Lav Geršman, 19. septembar 2016 13:37)
Amasada Japana Beograd: VAŽNA INFORMACIJA ZA DRŽAVLJANE SRBIJE – VIZE SU UKINUTE Od 1. maja 2011. godine

U pravu si Lave Geršmane, to ipak može da se kaže bez ono "ne lupaj"

Politicki neobrazovan

pre 7 godina

@Paja: A ko je levicar u Americi? mislim u politici ,koliko znam postoji samo jedan.
I Ameri oni kad kazu"socijalisti" uopste ne prave razliku izmedju socijalizma/komunizma i socijaldemokratije.

Prota Mateja

pre 7 godina

Pa ovo je smesno, niko izvan Srbije Jeremica ne spominje kao ozbiljnog kandidata. Uopste o njemu se malo ko i izjasnjava. Ovo su vesti za domacu upotrebu. (ivsan, 19. septembar 2016 13:40) Ne ipak je više žalosno da neko poput tebe dobije toliko pluseva a izvali takvu glupost. Za ime Boga članak je objvlen u WSJ koji je americka novina a ne neki Kurir ili Informer.