Sreda, 13.08.2003.

14:48

Dvoje dece ubijeno u oružanom napadu na Kosovu

Izvor: B92

Dvoje dece ubijeno u oružanom napadu na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Nevena

pre 20 godina

Ko odgovara za zlocine koje cine Albanci? Jos uvek - NIKO. To je sramota medjunarodne zajednice. Cela Zapadna Evropa je puna problema koje po njoj cine albanski kriminalci. Njih se jos uvek niko nije distancirao. Albanci na Kosovu su u odnosu na njihove sunarodnike u Jugoslaviji ziveli veoma bogato i progresivno. Ni to im nije bilo dovoljno. Sta hoce jos. Da proteraju poslednjeg Srbina sa svoje kolevke. S kojim pravom? Ko kaze da je bilo koje parce zemlje na ovoj planeti bas NJEGOVO? Ovu smo planetu pozajmili od buducih generacija. Niko nema pravo da unistava Zemlju a narocito ne ljude. Neka objasni neko Albancima koliko male dece cuvaju domovi po Beogradu kojih su se odrekli sami Albanci samo zato sto su devojcice. Njim a su trebali ratnici. Za mnoge devojcice nisu deca. To je shvatanje iz kamenog doba. Ovo je 21-i vek.

Ljuba

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodici ubijenih decaka, i ja sam osetio sta znaci kad ti teroristi ubiju
najmilije (isto na Kosmetu). Andjeli odlaze svome ocu na nebo.
Nek im je slava.

vasilije

pre 20 godina

Saucesce porodicama mucki ubijene srpske mladosti. Pisemo mi iz dijaspore, trudimo se i mucimo, Srbija je svakome od nas rana na srcu, a Lazarevo Kosovo stalno krvari. Alnaskim teroristima na znanje, ubijanjem djece ne postizu se politicki ciljevi, nema Srbina koji bi se odrekao Lazareve zemlje.
Svakim ste metkom dalje od vaseg jedinog cilja "Velike Albanije"
Neka vjecno zivi Srbija.

Stefan

pre 20 godina

Strana vojska ne radi nista kao manekenke se setaju i ne reagovanjem odobravaju da ne bi i sami bili napadani. Nekim slucajem da zele da nadju ubice i da sumnjaju da su srbi vjerovatno bi prekopali cijelu regiju metar po metar ne bi li nasli kakvo oruzje, ovaj slucaj ce pokriti vjerovatno sljedeci jer je to praksa koja vjerovatno nece nikada prestati oni nemogu bez nasilja trazice jos vise i dalje. Prisutni stranci uvjeren sam imaju jaku obavjestajnu mrezu prvenstveno jer ih placa zapad a vjerujem da imaju mnogo albanaca koji cinkare za pare stoga sumnjam da bar izdaleka mogu da primjete napade nazovi usmjerene prema stanovnicima srpske nacionalnosti ali ako podaci i odu negdje se zaustave zbog globalnih interesa tako da pojedinacne egzekucije nemaju jacinu. nekima je bitno ko vozi koja kola,ko se sa kim vidja a pogotovo privatni zivoti pojedinaca su poslastice,ponasaju se kao grobari nacije jer se njihova djeca jos slobodno kupaju po adama.
Nasa vojska je nemocna to je cinjenica jer je scenario takav da se izazove velika temperatura a onda da nas potope u vodu i tako to traje od devedeset i neke kaznjavaju nas i dobijacemo jos hladnih tuseva,vjerujem svima a pogotovo meni nije jasno gdje smo zaradili toliku kaznu i zbog cega. Kao hriscanin na velikom iskusenju pred bozijom pravdom ako je ima.
Nasa djeca su pobijena vjecna im slava.

Dil-e-Tant

pre 20 godina

Takvi "umovi" su i doveli Milosevica na vlast. klasicna mehanika. Akcija i reakcija.
Nije iskljuceno da se tako nesto desi i u buducnosti.

Kire, Skopje

pre 20 godina

Velike tragedije ce nam se desavati sve dokle ne dokazemo, i mi Makedonci i vi Srbi, da imamo suverenitet u svim delovima nasih drzava. To, na zalost, se nikada nece desiti i zato na Kosovu i u Makedoniji vlada pravo albanskog terorizma. Uzmite kao primer Grcku ili Bugarsku. Jeste ikada culi da su njihova deca pokosena rafalima dok se kupaju u Bistrici ili dok igraju basket usred Tetova. A sto su oni pametniji od nas? Albansko pitanje u Srbiji i u Makedoniji moze biti reseno jedino otcepljenjem teritorija gde zive Albanci. Hteli mi to ili ne hteli, to ce se desiti. Znamo ciji su oni sticenici. I potom, konacno, da predahnemo i da se malo pozabavimo sobom.

Serdar Rade

pre 20 godina

Svaka cast hrabrim i plemenitim albanskim "borcima za slobodu" Uspeli su da se oslobode dva klinca i da u "junackom napadu" da povrede gomilu "krvozednih neprijatelja" dok su se jadni kupali u "Albanskoj reci."
Albanci su zaista "hrabri" i "plemeniti." Svaka cast Albanci!!!

RR

pre 20 godina

Srbi, Albanci, Hrvati, Bosnjaci, Makedonci... ce se vecito mrzeti i ubijati zato sto su isti. Kada gledaju jedni druge oni vide same sebe, svoju bedu i zatupelu zaostalost. A najvise boli kada uvidis koliko si sam jadan. Pri svemu tome svi su slepi za zlocine pocinjene u njihovo ime, od truna u tudjem oku ne vide balvan u svome. A krv tece u potocima, crvena, ista, ne znas da li je srpska, albanska, bosnjacka... Na Balkanu se srednji vek nije jos zavrsio a ka' ce ne znamo.

Slava i pokoj dusi svima nevinim zrtvama ratova na Balkanu 1989-????

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Kako perverzan mora jedan covek da bude, da ni u oci jednog barabskog ubistva jos uvek pokusava da se izvuce i utera krivicu stalno na drugima a nikad na sebe. Ali i posle ovog terora, koji je ucinjen, a pocinoci su ga ocigledno naucili od Hamasa i Al-Akse, a zna se kojima su oni blizi, bilo nama tesko kako jeste, nesmemo nikako da odustanemo od dijaloga sa kosmetskim Albancima, pa i nek su u nasim ocima najzadnji Djavoli, ali to je jedini put iz ove tragedije, koju hoce neka ljudska ljiga po svakoj ceni da unisti. U takvim trenucima mormao da se setimo recima naseg pokojnog Premijera Djindjica koji je rekao, da bi i sa Djavolom pregovarao, ako bi to dovelo Srbiju do positivnih resenja. A zna se na koga je tada misleo, na .... Vi gospodo Albanci ste od danas izgubili svako, stvarno svako ljudsko pravo da kritikujete Srbe, jer ste pokazali da ste isto stanju perverzno(antiprirodno) da delujete.

k. g

pre 20 godina

to je finalni proizvod za sve ono sto je vlada srbije uradila za ovo vreme na kosovu,
samo vi ganjajte demokratiju pa da vidimo dokle ce te da stignete zar ne vidite da je kosovo vec odavno izgubljeno a sramota sto vi nemate kontrole ni na svojoj takozvanoj teritoriji. pustite albancima jos malo da se sepure pa....

MAKSIMOVIC VLADIMIR

pre 20 godina

Strasno je sto ce ovo biti jos jedan u nizu zlocina koji ce se zavrsiti samo na nekakvim osudjivanjima.Koliko je jos potrebno zlocina da bi ta nekakva medjunarodna zajednica nesto konkretno uradila? Verovatno ce se o ovome zlocinu pricati jos koji dan dok se ne desi neki novi i tako sve u krug.A pitam se samo hoce li to ikad PRESTATI ?!! Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

ljubo

pre 20 godina

Moje najdublje saucesce porodicama poginulih decaka neka im je laka zemlja. Velikog krivca za ovo treba traziti u hagu, on koji je sve pogresno urdio.

Sasa Paunovic

pre 20 godina

Bar je iz komentara Albanaca jasno da se svi mi koji se smatramo civilizovanim ljudima gnusamo ovakvog zlocina ma ko ga pocino. Kada je svojevremeno Srebrenica bila pod opsadom cesto sam razmisljao koliko li tamo ima ljudi koje boli uvo za srpstvo, muslimanstvo i slicne nacionalisticke gluposti i koji bi sto hiljada puta radije ono prokleto leto bili negde na moru u Grckoj sa porodicom nego da se mlate sa budalama sa srpske strane da ih ne bi pobile budale sa muslimanske strane.
Nema potrebe da se osudjuju "Albanci", osudjujemo onda i one ljude kojih sigurno ima mnogo koji bi isto tako rado kao i mi videli zlikovce koji su ubili ove decake stavljene iza brave, ili mozda na nekom drugom mestu ...
Svaki roditelj razume ovu tragediju bez suvisnih reci, i svakom roditelju dete je dete i ne razmislja o tome da li je srpsko, albansko ili kinesko.
Valjda nas ima dovoljno normalnih sa svake strane da pobedimo ove idiote koji bi najradije videli kako se koljemo medju sobom da bi cestitali sebi na "uspesnoj akciji", jer je jasno da hoce da nas zavade jos vise ako je to ikako moguce.
Naci zlikovce (bez obzira kojim jezikom govore) i presuditi.

Olaf

pre 20 godina

Od ove priče nema ništa. Kosovo je uvek branilo celokupno srpstvo i dok svi mi koji možemo ne odemo dole,n e vezano za administraciju već sam narod, i da ceo svet vidi da ga nikad nećemo dati, dotle će im uvek biti jeftinije da ga prepuste albancima!

Pena ( USA )

pre 20 godina

Ovaj zlocin najostro osudjujem, ali se pitam gde ste bili vi Srbi kada srpska policija tokom 1999 dnevno ubijala albansku decu?

Nenad iz Skopja

pre 20 godina

Citam kako Albanci pisu da su ista ovakva ubistva radili i Srbi u vremenu Milosevica. Interesantno, nisam primetio otkad im je Milosevic postao uzor i jedinje opravdanje za monstruozna dela koja cine. Ako idemo po toj logici, neka oni prihvate da ce zavrsiti isto ko i on-u Hagu, a Albansko Kosovo kao Srbija devedesetih: izolovano, bombardovano, osudjeno od celog sveta.
Drugi pisu kako "Albanci nikada ne ubijaju starce i zene". Tvrdim da nije tako: za vreme rata u Makedoniji dvojica staraca-Makedonaca, koji su cuvali motel "Brioni" kraj Tetova, Makedonija, bili su zavezani za ruke i noge, oko pojasa obavijeni sa nekoliko kilograma eksploziva, koji kada je eksplodirao, zajedno sa neduznim starcima, razrusio je do temelja celi motel. Albanci, ako vec nalazite opravdanje u revansu za ono sto cinite sa Srbima na Kosovu, nikada razloga za to niste imali sa Makedoncima, a opet ste izvrsili genocid. Toliko o Albanskom cojstvu i junastvu.
Citam Srbe kako pisu da je ubistvo decaka prevrsilo svaku meru i da se mora konacno obracunati sa teroristima. Secam se zime 2001 kada je bio miniran autobus iz Nisa, i kada su poginuli desetak neduznih civila: zene, deca,bebe,starci... Da li se danas neko seca tog zlocina, je li slucaj razresen, je su li uhvaceni monstrumi?! Bojim se da ce i sada biti isto.
Koliko se ja razumem u politici, kratkorocno Srbija nemoze nista preduzeti, medjutim dugorocno i strateski, koliko da zvuci bizarno, sve ovo ide u korist Srbiji, mada niko ne zeli vako visoku cenu. Albanci ce dojaditi i ljudima i Bogu. Gde su oni uvek su problemi, kriminal i ubistva!
Pokoj dusi neduznim decacima, podrska srpskom narodu na Kosovu da izdrzi, jel goreg nemoze biti. Kada se izdrzalo pet vekova turskog, izdrzace se jos, najvise, jos pet!

Aco

pre 20 godina

Treba razmisliti i ne vezati odmah bar pocinioca sa politikom .Ako je uradio zlocinac ili politicar treba ga odmah ubiti. Medjutim ako je ubio neko kome su ubili decu (takvih ,priznacemo ima dosta )prvo pomismimo na svoju decu pa onda komentasrisimo .Gotovo svi dosadasnji komentatori indirektno pozivaju na osvetu (mozda je ubica u odnosu na sebe izravnjao racune- za njega je ovo mozda namirenje ) I sve ce biti MOZDA, MOZDA, dok Ameri ne kazu svoje .

darko, zagreb

pre 20 godina

Pitam se gdje su sada oni što su slikali po Markalama i sličnim mjestima? I bas da vidimo sto ce poduzeti medjunarodna zajednica osim verbalne osude? A sto cete Vi Srbi poduzeti?
Najdublje saucesce porodicama stradalih!

Vesna

pre 20 godina

Za gospodu Albance koji tvrde da su masakri srpskih civila na Kosovu delo Srba jer toboze pomazu srpskoj strani. Zasto se svi masktri desavaju uoci pregovora i dolaska zvanicnika UN? Zato sto gospoda Albanci ocekuju da Srbi izgube zivce i posalju vojsku i eto njima nezavisnosti na dlanu. Samo se i dalje nadajte, srpski politicari su ipak nesto naucili i nece ponavljati greske Milosevica. A vi gospodo Albanci tek treba da dosta naucite.

Pomolimo se i zapalimo svece za najnovije zrtve albanskog nasilja.

sasa

pre 20 godina

Strasno.
Jedino u cemu se slazem sa Vukom Draskovicem je insistiranje na podeli Kosova.
Ocigledno da od multinacionalnog Kosova nema nista i zato sve moguce snage treba usmeriti na to da se diplomatskim putem dobije sto vise teritorije.

Vlada

pre 20 godina

Mislim da svako normalan oseća bol i tugu. Deca se tako nevina!

Vreme je da Država Srbija uzme stvari u svoje ruke, kao što to druge države svuda u svetu rade i oštro i odlučno se obračuna sa teroristima i ubicama (kako na Kosovu, tako i u ostalim delovima zemlje). Očigledno je da nam niko drugi (UMNIK, KFOR... NATO...) neće pomoći dok sami sebi ne pomognemo! Ogorčen sam! Tužan.

Milan

pre 20 godina

Saucesce roditeljima koji su ovo morali da dozive. Bitno je da se ovo nikada vise ne ponovi. Osuda albanskih politicara nije dovoljno. Osuda Albanaca sa Kosova je potrebna, vidim ima preko 70 komentara i samo 7-8 Albanaca je osudilo ovo monstruosno ubistvo. Od toga je samo jedan iskreno osudio ovo ubistvo i ja mu se iskreno zahvaljujem. Sto znaci ovo ce se ponoviti sto je zalosno za sve gradjane na Kosovu koji hoce normalno da zive kao ostali svet. Ostali albanski komentari OPET uporedjuju ovo ubistvo sa ubistvima Albanaca iz 1999. Pa mi smo poslali nase kriminalce u Hag, i svaki Srbin koji je ubijao albansku decu nije Srbin. Vi pohapsite vase kriminalce i one politicare koji su ukrvarili ruke. Samo tako Srbi i Albanci mogu da zive zajedno. A moram da kritikujem i moje Srbe koji u su usijane glave i zovu da se ovo resi slanjem aviona, vojske... To znaci jos vise ubijanje srpske i albanske dece. Srbi i Albanci ajde da prestanemo da generalizujemo celi narod i sirimo mrznju. Da se zakunemo da cemo da se odreknemo metka i vratimo na pregovore i politiku. Slovo i rec NE ubija.

marijela

pre 20 godina

Kome je, u ovom casu bolne istine vazno sta o tome misle Albanci? Da li neko ocekuje da ce im proraditi necista savest nad neduzno prolivenom krvlju SRPSKIh decaka? Dosta je bilo licemernog i laznog zaklanjanja iza navodnog progona i terora koji opravdava i najgnusnija,najsvirepija i zlocinacka ubistva SRPSKE mladosti. Dokle?????
Odakle im pravo da svojataju tudje,oduzimaju pravo na veru,zivot i slobodu....
Zato,krajnje je vreme da ustane cela SRPSKA javnost,da svet progleda,da istina i pravda stanu na stranu pravednih i nevinih.
Neka je laka,SRPSKA zemlja usnulim decacima,neka im je vecna slava i pokoj dusi.

Lazar

pre 20 godina

Misljenja sam da Kosovu ne treba nista drugo do normalna vlast koja ce sprovoditi zakon i gde ce svi moci da zive bezbedno.
A za tako nesto je potreban nivo svesti zivlja Kosova i Metohije koji nemaju ove ubice dece.
Problem je sto ga nema bar 99% zivlja Kosova i Metohije sa sve blizom okolinom.
Sve u svemu ovakva vladavina nezakonja se mora zaustaviti, a tako nesto se moze uraditi na vise nacina, jedan je i nesto poput "nevremena" ili slicnog naziva za neku vrstu akcije.
Nemojte misliti da sad neko preti Albancima ili Srbima, neko preti zlotvorima.
Nadjite krivce za ovaj monstuozni cin, te za dosta prethodnih ma koja strana ga pocinila, pokazite da ste dostojni civilizaciskog napredka, nemojte samo napadati Srbe i ostale koji nisu na vasoj liniji.
Nasi su tamo gde su, ali vase ne vidim da su tamo gde bi trebali biti.

Nek je laka zemlja deci nasilno oteranoj na onaj svet.

Ima neko ko to pamti.

Pedja

pre 20 godina

Ovo moze u Evropi da se dogodi samo na Kosovu koje je pod albanskom okupacijom.Ovo je cisti GENOCID prema srpskom narodu koji na Kosovu prakticno neprekidno traje od pocetka Drugog svetskog rata a nastavio se kada Titovi komunisti nisu dopustili da se vrati 300 hiljada Srba na Kosovo koje su proterali balisti i fasisti. Nadam se da ce nasi politicari pogotovo iz vladajuce oligarhije koji sve rade samo ne stite nase srpske nacionalne interese konacno iskoristiti ovaj monstruozan i genocidan zlocin i svetu pokazati pravu istinu sta se dogadja na Kosovu.

Kosovski Turcin

pre 20 godina

E moji Albanci, uvek su vam jadni Srbi krivi za sve zlocine koje nad njima i svima nama koji nismo Albanci cinite. Srbi su krivi valjda sto su zivi. Sram vas bilo!!! Ja sam Turcin sa Kosova i sve vas vrlo dobro poznajem. Ono sto cinite nad nealbancima je zulum nad zulumima. Uvek pronadjete opravdanje za svoje zlocince. Cetiri godine se svetite i dokle bre vise? Pa da su Srbi primenjivali vase metode, ni Turci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Nemci ne bi vise postojali. Srbi su dobar narod i ne zasluzuju ovakvu golgotu. Moje iskreno saucesce za svirepo ubijenu srpsku decu. Iako nisam od vase krvi, dragi moji srpski prijatelji, ja osecam vase muke i boli. Albanci su mi ubili rodjaka samo zato sto je Srbina imao za zeta. Svi moji srpski prijatelji su napustili Kosovo, plakao sam. Videvsi kakvi zlocinci su dosli na vlast i ja sam krenuo put mojih srpskih prijatelja. Ljudi u Srbiji trebaju znati da su na Kosovu u poslednjih nekoliko decenija, Srbi i Turci uvek imali lepe odnose. Albanci su se vazda nesto bunili. Zlocin u Peci me jako uznemirio. U pitanju je najokoreliji fasizam!

David

pre 20 godina

Ako se ne obuzdaju albanski ekstremisti,moracemo da predjemo u gerilski rat s njima,a ima dosta dobrovoljaca,koji hoce na Kosovo,a i u Irak. Ako su Ameri sami presli u obracun s Al-Kaidom,mozemo i mi,bez da nam neko da dozvolu.Znamo i mi da ratujemo na gerilski nacin.Razumem Izrael.

Marinko Bojovic

pre 20 godina

Umesto sto tu kukate i vrtite glave pred kompjuterom vi iz dijaspore sastavite e mail (imate na engleskom citavu vest na b92 + naznacite source) pa saljite ministrima, kongresmenima, senatorima, premijerima, prijateljima i sl. Ako ste u Srbiji onda stranim diplomatama i stranim predstavnistvama, e mailove mozete naci na svakom cosku. Ovo su zlocini (pogledajte hronoloski sta se sve desilo za zadnjih deset dana) koji moraju prestati i na koji svako od nas mora odgovoriti u granicama svojih mogucnosti. Uradite nesto!
Srbija je vecna dok su joj deca verna!

V

pre 20 godina

Cekao sam druge komentare pre slanja mog.
Jasno je, samo po sebi da ovakvi ostrasceni komentari nikome ne koriste.
Albanci sebe pokusavaju da lise podsvesnog osecaja odgovornosti isticuci, bez trunke ukusa, zlocine koje su Srbi nesumnjivo na Kosovu cinili. Nasilje ne opravdava nasilje.

Srbi, kao po obicaju, odmah posezu za kanijom. Takodje bez ukusa, komentarisu kako ce ovaj zlocin udaljiti Kosovo od nezavisnosti. Nije bitna nezavisnost nego ljudi koji na Kosovu zive (bili Albanci ili Srbi).

Onaj ko je ovaj zlocin pocinio ne zasluzuje psihijatrijsko lecenje koje mu po logici i zakonu pripada.

Politicari sa obe strane pokusavaju da iskoriste tragediju za sopstvene sitne ambicije.

UN ocigledno nema pojma sta da radi i ukopava sebe sve dublje u status quo, od cega niko nece imati koristi.

Sve dok ovakvih komentara i zlocina bude bilo Kosovo ce ostati rupa u logici. Bez ikakvog resenja ili nade za bolju buducnost.

micha

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodicama poginule dece.
Mislim da ipak treba ostati "hladne glave" i cekati razvoj dogadjaja.
Razumljivo je da ovakav uzas izaziva i trazi hitno reagovanje.
Ipak sam za strpljenje.
Kako kazu: strpljen - spasen.

Black Jack

pre 20 godina

Vidim ima mnogo komentara. Mnogo se zapenusalo. Opravdano - koji manijak moze da puca u decu? Ipak, pokusavam da sagledam i stvari i iz drugog ugla.
Posebno me se dojmio komentar koji pretpostavlja paniku Albanaca zbog povezivanja Srbije sa Amerikom. Moguce je da je neki dogovor vec napravljen? Da li taj dogovor treba i medijski potkrepti? Da li treba iskreirati i javno mnjenje. Setite se minobacackog napada na pijacu u Sarajevu - bas nekako u zgodnom trenutku jedna granata ubija 68 ljudi na pijaci - ej bre !! - pa gomila kasetnih bombi bacenih na Nisku pijacu nije ubila toliko ljudi (sva sreca). Pucanje u decu - pitam ko to moze da uradi? Da li moze Albanac komsija. Znam da ce biti odgovora da su Albanci ovakvi onakvi ... Licno poznavao sam jako dobre momke u bivsoj JNA. Ne bih zeleo ni da se shvati da ih branim. Daleko od toga. Ali razmislite i o opciji da je neki manijak koji je vec pobio silnu decu po Latinskoj Americi, bliskom istoku sada upravo tu. Pa ko je bio onaj Voker iz posmatracke misije na Kosovu?
Prema tome - Srbija ne treba da vodi politiku koja kaze: Kosovo je nase, naprotiv. Srbija treba samo da iskoristi postojeci trenutka i da se sa Albancima razgranici jednom za svagda. Niko nema koristi od nekog Kosova u sastavu Srbije. Srbi ce se iscrpljivati u pacifikaciji, Albanci u pokusaju da konacno dobiju nezavisnost. I prvom sldecom prilikom eto opet boja na Kosovu. U slucaju da t.z.v. medjunarodna zajednica iskljuci opciju nezavisnog Kosova, istog trenutka treba poceti tajne pregovore o podeli Kosova.
Moje saucesce rodbini izginule dece.

RADOVAN

pre 20 godina

Od kada su došle medjunarodne snage da zavedu red na Kosovu najmanje 1000 nealbanaca je poginulo, desio se masakr kod Livadica, ubijeno je 14 žetalaca na jednoj njivi, ubijena porodica Stolić u Obiliću, sada ova nedužna deca... I, sve se dogadja dok svetske sile pokušavaju da zavedu red medju Albancima koji traže nezavisnost i odlazak svih medjunarodnih snaga. Pitam se, šta li bi se dogadjalo na tom Kosovu da, ne daj bože, sutra Albanci samostalno preuzmu vlast?

Sandra

pre 20 godina

Strasno, strasno je sta se desilo!!!
Ali citajuci komentare na ovome sajtu bih htela da napomenem da nama/ meni nije bilo prijatno kada je za strasne zlocine koje su cinili srpski zlocinci bio okrivljen ceo srpski narod tj. kada je srpski narod bio generalizovan sa nekih strana kao zlocinacki narod.
Prema tome ne cinimo ono sto ne bi zeleli drugi nama da cine.
Verujem, tj. sigurna sam da nije ovo uradio albanski narod vec neki bolesni umovi (ne mogu se nazvati ni ljudima).

Pejoni

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu vi odmah ste sigurni da su ucinili Albanci. Cekajte da se mozaik slozi, da ako je ona je.Neko ovde spominje fasizam, pa se ja pitam gde ste vi bili kad ste vi orkestrirali bas tim orkestrom koji je svirao fasizam i genocid? Slazem se da je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo decu i ubiti njihovu radost,jer sam ja to video i okusio,ali se ne slazem da su to uradili Albanici.J er onda bi morao da mislim da ste one grozote koje su ucinjene na Kosovu generalno je ucinjeno od strane srbijanskog naroda. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema se tu sta dodati, ali razmislite malo, da li i onaj Covic i SPC, nisu indirektno krivi, zato sto mozda raspirivaju mrzju ovih dana, umesto da usijanih glava u ove tople dane razmisljaju hladnih glava, oni teraju vodu u vodenicu bas onih koji su i doveli ovaj region u ovakvo kakvo je i danas nazalost. Nemojte da pirjate na zar, jer Batic , Covic i kompanija jedna cekaju da profitiraju jer ocigledno to su njihovi poeni na izborima.Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

Ika

pre 20 godina

Srbi su predstavljani vec godinama kao oholi, sirovi i zli na svim stranim medijima - CNN te BBC nije objavio jer nisu ludi da pljuju po onome sto su godinama propagirali.
Da se sve to desila sa Albancima sigurno bi se tome posvetila paznja. Kad se nesto tako dogodi u Izraelu CNN to pretace danima. Ovako su samo pokazali da nas smatraju nizom vrstom.

gazident

pre 20 godina

Gospodo, zaista je ZALOSNO da se ovo dogodilo ! Meni je iskreno veoma zao sto su poginula DECA, bez obzira bila to srpska ili albanska. Ovaj kriminalan akt treba najostrije osuditi i aktere treba odmah pronaci. Srbi sa Kosova ne trebaju ometati legitimnu vlaste Kosova u vrsenju zadataka. Ovde se vidi, koliko je nuzno da srpska zvanicna poltika jednom za uvek odustaje od destabilizacije Kosova. Postavlja se pitanje kome ovo ide u prilog. Sigurno najmanje Albancima!!!. Zasto se ovako nesto treba dogadjati bas kad dolazi Holkeri?, bas kad srpska Vlada predlaze da vrsi represivni ustavni akt nad Kosovom ??? Zasto??? Drzava Srbija treba jednom za uvek da ostavi Srbe na Kosvu da misle svojim mozgom i da ih ne zrtvuje kako ih je dosad zrtvovala !!! Jos jednom moje najiskrenije saucesce familijama cija su deca nastradale posle ovog kriminalnog akta.

Fisnik

pre 20 godina

Ubice su ubice!!! Nisu (nit su ikad bili) to ni Srbi ni Albanci, nego kriminalci. Užasno! Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima. Sramota za sve Albance, posebno za sve nas koji smo se borili za slobodu.

Sait Berisha Pec

pre 20 godina

Cenjeni citaoci B-92,
Nemojte da nam zabranite da izrazimo najiskrenije saucesce u Vasem bolu izazvanim ovim uzasnim zlocinom.Dugo smo ziveli zajedno da ne bismo poznavali jedan drugog.Ni Vi, ni mi, necemo se nikada osetiti pocascenim sto se ovakvi zlocinci nalaze u nasoj sredini.Licno se osecam kao da svi Vi,iako me ne znate,iako ni ja ne znam Vas,da upirete prstom u mene optuzujuci me:Ti si kriv!Vreme koje provodimo uz B-92 ipak stvara iluziju da se "znamo". Iako se dosta prepiremo ipak smo blizi jer znamo "stil" svakog koji duze vreme provodi uz "komentare". Ako se sutra desi suprotna nesreca ja necu pozvati"gde ste komentatori,sto se ne izjasnite". Dajmo sansu miru,vecina Vas ste mladi. Nuzno smo ljudi a slucajno Srbi ili Albanci.
Porodicama mojih takoreci sugradjana najdublje saucesce! U svoje i Vase ime ici cu da im izrazim iskrenu zalost,po ceni najveceg rizika. Naravno ako pristaju da prime u svoju tuznu sredinu mene koji je isto tako veoma tuzan.

dragan

pre 20 godina

Zao mi je mojih sunarodnika Srba koji su vidim grlati kad treba osuditi ovakve zlocine nad nama ... a kad su isplivavale hladnjace iz jezera, pa kad se sad prave zabavni vikendi za decu policajaca na istim onim poligonima u predgradju Beograda gde su srpske spec. jedinice sahranjivale Albance sa Kosova ne bi li sakrili svoje zlocine ... onda se niko ne javlja ... Pa mi Srbi na tudje groblje vodimo decu da nam se igraju, a pricate o drugima kako nisu normalni ... Pa sve Bog gleda pa nas ovako i kaznjava, samo Srbi su glupi, umesto da vode decu tamo kod Batajnice da upale svecu tim zrtvama ... Sramota.

igor

pre 20 godina

Kakva svinjarija! Gospoda Albanci koji se javljaju sa svojim komentarima povodom oveog groznog zlocina se koriste istim zlocinackim isprikama kojim su se donedavno Slobo i Seselj koristili: sami su to sebi uradili da bi sebi popravili pregovaracki (ili neki drugi) status. Gospodo Albanci, sramota je da se na vasoj muci niste naucili humanizmu i covjecnosti. Mizerne isprike (ili lazi) su jednako mizerne i bljutave bez obzira da li dolaze od Slobe i SPS-a ili od vas.

Nikola

pre 20 godina

Neka je vecna slava srpskim mucenicima. Ovaj me je incident duboko potresao i ne mogu da ne osetim krajnju mrznju i prezir prema pociniocima ovog zlocina. BBC sajt nije ni preneo ovu vest. Ako se desi da neki Albanac pogine, na BBC sajtu je to udarna vest. Smrt srpske dece nema vaznosti. Za njih je vaznije da su SFOR-ovci usli u kucu umrle majke Ratka Mladica, nego sto su deca izgubila zivote. Jel to taj demokratski zapad kojem treba da se priblizimo?

Rule

pre 20 godina

Zapad je kriv za sve sto se desava !!! Moje iskreno saucesce roditeljima deteta nastradalog! I zelim brzo ozdravljenje ostale dece! Ilija

real

pre 20 godina

Ovome zlocinu nemam sto dodati, osim da se pridruzim ostalim komentarima koje apsolutno podrzavam.
Ali moram reci g. Zivkovicu i cijeloj srpskoj Vladi: Saljite Vojsku u Misije UN i cuvajte tudju djecu a nasu neka cuva UNMIK na nacin kako ih cuva. Sram vas bilo!

veoma potresen

pre 20 godina

Laka im zemlja,nasoj deci!
Pomolimo se ljudi,da tesko povredjeni koji su,koliko vidim jos uvek u kriticnom stanju,prezive ovaj surovi,fasisticki cin!

Slusam Zivkovica i Jovanovica na Dnevniku II i ne mogu da verujem da oni od Holkerija, njega"zelenog" ,ocekuju neke konkretne poteze prema ovom pitanju.Sa stvarima koje nam se desavaju u prethodna 3 dana,ukljucujuci i danasnju tragediju,treba sazvati pod hitno Vanrednu Sednicu Saveta Bezbednosti,sa jednom ,jedinom tackom dnevnog reda:-Povratak nasih snaga na Kosovo!

Predrag

pre 20 godina

Dakle,

Na patrolu vojske su pucali kradljivci drveta, verovatno prackama. Na kasarnu vojske minobacacem su pucala deca na praksi iz opste-tehnickog obrazovanja, lekcija katapult. Na decu koja se kupaju su pucali Srbi - komsije, verovatno zbog zemljisnih medja i glasne muzike, a i da se naravno naruse pregovaracke pozicije kosovara u pregovorima. Najbitnije je da su etnicki Albanci na Kosovu andjelcici koji letuckaju okolo sa lirama i pevuse decije pesmice. Strasno me stav Albanaca koji se javljaju sa komentarima ovde podseca na stav Muslimana iz Bosne, koji sebe jako vole da nazivaju Bosnjacima, al' ajde sto sebe, nego bi i Srbe i Hrvate iz Bosne da nazovu Bosnjacima. Naime, kukaju na sva usta da su zrtve. Dugogodisnje. A kad se ovako nesto desi i kad se pokaze na sta lici Albanska ideja o multi-etnickom i multi-kulturnom zivotu i kad se drzava Srbija ciji je Kosovo deo postavi cvrsto, onda krene plemensko busanje, "samo vi dodjite, pokazacemo vam, videli ste kako mi Albanci znamo da se borimo". Pa daj odlucite se, sta ste, zrtve ili borci. Sta ste, sverceri, kradljivci (drva i ostalog) i neradnici ili biste i vi u Evropu. Ciji ste, americki, evropski ili blisko-istocni ? Sta biste, multietnicku drzavu ili multietnicku drzavu ali bez Srba (i ostalih) ? Sta su deca koja se kupaju, zlocinci iz rata od pre 4 godine ili preventivno ubijate ?
Samo dok se odlucujete ne zaboravite da je Kosovo srpsko, ali ne (samo)politicki, nego VLASNICKI. I razmislite da li se demokratija i drzava grade ubijanjem dece na kupanju, ubijanjem medjunarodnih policajaca u patroli, podmetanjem bombi pa makar i samo svojima, klanjem porodica u njihovim kucama, napadima na patrole kao sporedni hobi uz kradju drveta ili to lici na Talibansku drzavu.
Onog trenutka kada medjunarodna vladajuca oligarhija ukapira slicnosti Kosova pod Albancima sa Avganistanom, u Srbiji se ucvrsti vladajuca garnitura sa malo vise mozga i vizije (ili su u medjunarodnoj zajednici vec ukapirali, samo cekaju da se Srbi medjusobno isfiltriraju), otvore se vlasnicke knjige i pocne da se razdvaja stanovnik Kosova i prebeg iz Albanije, malo ce situacija biti drugacija.

Slavisa

pre 20 godina

Pitam se samo dokle ovo sve da trpimo i da gledamo kako nasa braca ginu u nasoj srpskoj drzavi a mi sa sigurni mjesta u Srbiji ili negdje u Svetu to gledamo i samo osudjujemo kao i ova nasa nesposobna Vlada u Beogradu.Nasoj Vladi je cini mi se jedini cilj kako da sto vise proda onu nasu Zemlju sto su nasi ocevi i djedovi decenijama stvarali.Ne kazem da trebamo na ovakav kukavicki cin odgovorit slicnom mjerom ali nesto se preduzeti mora,jer za par godina to ce se poceti desavati i po juznoj Srbiji i sve tako dalje.Zalosno je sve ovo sto se desava sa srpskim narodom,tuga je velika u meni.Moje iskreno Saucesce orodici malog Milosa i molimo se Bogu za ostale malisane sto su nastradali i svu nasu bracu na Kosovu i vjerujmo u Boga jer samo nam to izgleda moze jos pomoci.A vi kukavice samo ste jos jednom pokazali ko ste i sta ste i vasu hrabrost i zapamtite vremena se mjenjaju a Srbi sve ovo zaboravit nikad nece!

KOSMET JE SRBIJA!

pre 20 godina

NEKA JE LAKA CRNA ZEMLJA I VECNA SLAVA NASOJ POGINULOJ DECI. NAJISKRENIJE SAUCESCE PORODICAMA OD PORODICE IZ CIRIHA!

Jova

pre 20 godina

Ovakve situacije (krajnje tragične) mogu biti prelomne u istorijskom smislu. Naša vlast bi za par sati trebala da izda ultimativni zahtev KFOR-u, da u roku od 24 sata pronađe zločinca, ili, u suprotnom, će naša policija i vojska otići na mesto zločina i izvršiti uviđaj BEZ obzira na posledice po bilo koju stranu i bilo koga. Tako se to radi kada je odbrana časti jednog naroda i države u pitanju. Na žalost, plašim se da tako neće biti.

skitnica

pre 20 godina

"Vidan i osetan napredak bezbednosti i uzivanja ljudskih prava", to je "albanska pesma" koja se peva zadnje 2 godine, a ovamo mrtvo dete u reci.

Sad ce ovako da se desi: u toku nedelje ce ilegalna ANA da ubije nekoliko albanske dece ili staraca negde u Bujanovcu ili Presevu i dici ce to na sav glas kako ih Srbi ponovo ubijaju i tlace.

A moze da bude i ovako: NATO i AMERI nisu voljni da resavaju i ginu bez veze dole, te zatvaraju oci pred Albancima koji ubijaju Srbe.
Kad situacija bude kulminirala, a blizimo se tome, NATO i AMERI daju zeleno svetlo vojsci SCG da udje na Kosovo u mesta sa srpskim stanovnistvom.

Albanci tog momenta podivljaju i besni na svoje "saveznike", napadaju sve sto stignu, AMERI i NATO tog momenta pocinju da rade istu stvar koju rade trenutno u Iraku i Avganistanu, a to je "ubij i zatvori svakog ko ti izgleda kao terorista".

Uskoro stize pravda Albanci !!!

Taman se i Holkeri pojavio koji ima da posizi i bas me zanima njegova reakcija. U petak dolazi u Beograd i nasi politicari treba da mu daju sve dokumente argumentovano sa cinjenicama i cinjenicnim stanjem, kao sto odmah treba kontaktirati, NATO, UN, EU i AMERE povodom poslednjih dogadjaja koji se desavaju.

Saucesce Milosevoj porodici.

Agron (close to Manchester)

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! No to me podseca na jedan isti dogadjaj koji se dogodio u V.dobranje kod Lipjana. Deca su igrala u dvoristu kada su odjednom pocele da padaju granate ko kruske, dvoje deca su ubijena i petoro bilo tesko ranjeno. Slazem se da po svaku cijenu pocinioci ovog zlocina da se osude ne lakse nego smrtna kazna. Ovo je samo jedna paralela i da parafraziram Sudarevica "Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu"

Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu (a koji vi odmah ste 1000% sigurni da su ucinili Albanci) ja mogu da vam nabrojim najmanje deset slicnih ili gorih zlocina nad Albancima!

Knez Miskin

pre 20 godina

Etnicki Albanci su u potpunoj panici zbog srpsko-americkog priblizavanja. Od svojih lobista u Vasingtonu znaju da je to otislo i dalje nego sto je procurelo u novine. Preko njih znaju i da je skorasnje saslusanje srpskih predstavnika pred americkim Kongresom o stradanju Srba na Kosovu, u Hrvatskoj i BiH znacajan korak ka podizanju optuznica protiv Tacija i Alije. (To ne znaci da ce se imalo odustati od zahteva u pogledu Karadzic/Mladic. I ne treba.) Njihovim lobistima su ovde u Americi zatvorena mnoga vrata na koja ranije nisu morali ni da kucaju, zato sto je vladajuca struktura u Vasingtonu odustala od Bosne, Albanije i Kosova kao mogucih strateskih saveznika. Zbog "novog misljenja" u americkom vrhu partnerstvo sa Srbima ce cak otvarati vrata u Americi. Dil JAT-a i uzbekistanskog avio-prevoznika je samo prvi u tom pravcu. Avio kompanije i posade muslimanskih zemalja nece bas lako dobijati dozvole da lete za Ameriku (Za svaki slucaj). Samo neka Beograd nastavi stratesko priblizavanje Vasingtonu i mnogi problemi koji sada izgledaju neresivi resice se kao sami od sebe.
A za ovaj zlocin ce neko odgovarati, neposredni pocinioci ili po komandnoj odgovornosti. Njihov sledeci ocajnicki korak je neka verzija Markala. Ali ni CNN vise nije ...

momabrazil

pre 20 godina

Kakav bre incident, pa to je krvolocan napad! Krajnje je vreme za demonstracije po celom svetu koje bi bile kordinirane, javno ili tajno od drzavnog vrha. Ili neka se kaze svim Srbima da se isele i gotovo. Dosta bre zezanja sa tudjim zivotima i iluzijama!!!

bitic

pre 20 godina

Na ovokvu vest postoji samo jedan komentar. To je delo necoveka i nasilnika kome nije mesto u civilizovanom drustvu, vec tamnica. Nikakvi motivi ne mogu opravdati napad na neduzne ljude, a pogotovo na decu. Nadamo se da ce organi gonjenja biti na visini zadatka i pronaci krivca.

Miroslav, New York

pre 20 godina

Interesantno je da CNN nista nije javio. Da se ovako nesto deslio u Izraelu, onda bi prekinuli program da se jave sa lica mesta.

Pjeter-Peje

pre 20 godina

Jao kakvi sadisti!Jasno se vidi da ima mnogo onih koji se raduju onoga sto se dogodilo(jer ce to Albance udaljavati od nezavisnosti).

Aleksandar - Beograd

pre 20 godina

Nek mu je laka crna zemlja.

Ako ovo nije dovoljan razlog da se ultimativno zahteva vracanje nase vosjke i policije na KiM onda ja stvarno nemam reci.

Ovo je prevrsilo svaku meru!

Armend

pre 20 godina

Dosta bre tih budalastina!Da su ti policajci i vojnici koji su bili zaduzeni za cuvanju Srba bili Albanci i da bi Albanci bili oni koji vladaju Kosovom danas onda dao bih vam sve prava da nas osudujute(iako ste presli limit sa mrznjom protiva nas).A ovako nemate pravo ni otvoriti usta.P.S.JASNO JE KO TO RADI sve ovih posljednih dana.

Dacha

pre 20 godina

Dokle god zlocinci sa svih strana, dakle i oni Srbi koji su u uniformama policije, parapolicije, vojske i paravojske ubijali Albance i oni Albanci koji su u uniformama Oslobodilacke vojske Kosova ubijali Srbe i ostale ne-Albance, dotle ce se ovakve stvari desavati. Oba naroda moraju da se suoce sa svojim mracnim proslostima i da se, hapseci zlocince, oslobode balasta zlocina. Naravno, ovo su uradili monstrumi a ne albanski narod, stoga svaka tlapnja o "srpskom Kosmetu" ili o "genocidnosti" Albanaca je cista i bezobzirna manipulacija ubijenim detetom.

arber

pre 20 godina

Ovo je strasno, gnusno i apsolutno neprihvatljivo. Iskreno mi je zao zbog ovog zlocina. Onaj ko je to uradio, ocigledno je uspeo u svom cilju-neizmerno je naelektrisao situaciju. Ali, oni koji automatski osudjuju Albance, ocigledno pomazu zlocincu. Mislite hladnom glavom ljudi to je sad najvaznije.

Arberi-Prishtine

pre 20 godina

Ovde se igra jedna veoma prljava igra.Ubiju tinejdera na belom danu u 13.00 casova i ranjaju ostale gradane,a svi bili pod jakim pratnjom Kfor-a i Unmik-a.A vi samo pozurite i nastavite sa tim epitetima protiv celog albanskog naroda,jer nije vam briga da je neko ubijen na Kosovu vec vam je briga da iskalite svu tu pateticku mrznju protiv albanaca.Kako to da nije uhvacen ubica?Kako to da se ove stvari desavaju pred najavljenog dijaloga?Kome to ide u prilog?Kad su albanci ubili u svoju istoriju nekog starca,zenu ili dete?Molim vas ja ne iskljucujem nijednu verziju ovog dogadaja,ali imacu strpljenje da saznam istinu,a vi pokusajte da sakrijete barem malo ta gadna osecanja prema albanskom narodu.A sto se tice BOGA(pomenuli ste ga vise puta)-ja nisam znao da se vi strahujete od njega.Cudno.

Adam iz Montreala

pre 20 godina

Kakav je to naslov: "U Oruzanom Napadu na Decu"? To je nemoguca konstrukcija. To je valjda GNUSNI TERORISTCKI ZLOCIN. Ubise dete, ali treba uvek biti "politicki korektan".

agim

pre 20 godina

Slazem se do je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo deci i ubiti njihovu radost,ali se ne slazem da su to uradili Albanici. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema tu sta ali bi potsetio sve te nerazumne Srbe koji srbuju u nesreci te dece i njihovih majki da su neki Srbi samo prije 4 godine takodje automatima ubili preko 4000 albanske dece, zapalili im kuce i unistili im igracke. Nisam citao ni cuo takve reakcije. Albanci nisu kukavice moze biti pojedinci ali gospodo zasto ne razmislajte da su to bas Srbi uradili radi pobolsanje svoje pregoravacke pozicije pred odlukom o statusu Kosova. Razmisljajte svestrano, moze vam biti cistije.Zar Milosevic, Covic, Batic i kompanija nije rekla da Srbe niko ne sme da bije pa su posle sami ubijali same te Srbe po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari.

S. Lonchar

pre 20 godina

Ne postoji nishta odvratnije, gnusnije, paralizirajuce nego ubistvo deteta. U ochima mi je slika deteta razbarushene kosice koje se bezbrizno igra na obali, koje u kratkom dobu nije ni imalo vremena da nekoga mrzi, a kamoli da zasluzi osvetu. Svi vi Albanci, koji sedite, cutite, koji ne radite nishta da uhvatite zivotinje medju vama, koje su ovo pochinile, zivecete dok smo mi zivi sa sramotom atentatora na malishane, kako to vishe komentatora lepo rekoshe.

Lale, Beč

pre 20 godina

RTS upravo javlja da je u bolnici podlegao i Jovovićev vršnjak Bogdan Bukomirović.
Među 18 dosad objavljenih komentara, nema ni jednog jedinog od strane kosovskih Albanaca, koji su inače veoma aktivni kad treba otkloniti sumnju sa svojih sunarodnika.
U stvari, i nema se više šta reći: Karte su konačno otvorene! Od neke "nezavisnosti" pokrajine nema ni slova "n".
Pitanje je samo vremena kad će međunarodna zajednica prepustiti upravu nekome ko će biti sposobniji da uvede red i mir u pokrajinu i pripremi je za ulazak u EU (u okviru Srbije).
Večna slava dvojici mladića, gotovo dece, čija će tragična smrt možda više doprineti Srbima na Kosovu nego svi kvazi-diplomatski napori i nemušti jezik sa kojim se o pravome problemu pokrajine govori.

VA

pre 20 godina

Ocekujem proglasenje dana zalosti u Srbiji zbog jos jednog u nizu terosristickih napada ovaj put na nemocnu i neduznu decu, sa pitanjem sta su radili ti prisutni iz UMNIK-a kad je napadac mogao da pridje na 50m, a verujem da je uspeo bezbedno i da pobegne. Iskreno saucesce porodici poginulog decaka, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

Miroslav

pre 20 godina

Ajmo sad gospodo Albanci svi u hor: "nije sigurno da su ovaj zlocin pocinili Albanci, sacekajmo rezultate istrage" ili "ovo nije slucajno, ovako nesto se uvek desava na dan kad neki visoki medjunarodni zvanicnik dolazi na Kosovo a danas je to novi sef UNMIK-a Hari Holkeri"...

Kako vas bre nije sramota?

Sudarevic

pre 20 godina

Milos Jovovic je otisao na bolje mesto i neka mu je laka crna zemlja.
Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu.
Pomaze bog.

Urbaniak

pre 20 godina

Ne treba se cuditi tome sto rade ti neljudi. Prisetite se kroz sta su prosli nasi preci na povlacenju kroz Albaniju u prvom svetskom ratu. Jos davno mi je moj pokojni pradeda, nosilac albanske spomenice i Karadjordjeve zvezde govorio: "I kad smo se povlacili i kasnije kada smo oslobadjali pucali su nam u ledja, dete im ........!"
Ne mrzim, jer mrznja razara onoga ko je nosi, ali ih prezirem, prezirem zbog kukavicluka.

Milos

pre 20 godina

Vi, "gospodo" Albanci, ne da niste Evropa, nego niste Balkan! Pa ni Al-Kaida ne napada obdanista nego poslovne zgrade! Ali samo vi nastavite da se borite tim sredstvima - daleko cete stici, verovatno jos dalje nego mi sa Milosevicem.

IR

pre 20 godina

Zamolila bih sve ljude koji su dali svoj komentar da ovo sto se desilo ispricaju svim svojim prijateljima i neprijateljima, kolegama sa posla, komsijama i da se o tome prica i da se to ne zaboravi jer je STRASNO !!!Mora postojati javno mnjenje i jasan stav drustva o svemu sto se desava na Kosovu i Metohiji.Prethodnih 15-20 godina o tome se nije znala istina i prosli smo kako smo prosli. Nasa "drzava" sprema povratak za raseljene a oni napadaju decu...Da li smo svesni stvarnosti ?

Danijel

pre 20 godina

Stvarno se cudim nasem strpljenju i pitam se dokle ovako, setimo se samo 6 mladica ubijenih u Peci decembra 1998.g. Sramota je da se Taqi i Haradinaj jos uvek nalaze na slobodi.

cocky DD

pre 20 godina

E ovo im necu nikad zabotaviti.
Sto je tome ko je to uradio verovatno bio i cilj. E pa uspeo je bar sto se mene tice.
Kad mi neko spomene ameriku ili nato odma me to asocira na malu Milicu i ono dete (iz moje matematicke gimnazije) koje su ubili na mostu u Varvarinu. I nema sta vise da pricamo, ne sto ja nisam tolerantan, nego nemamo o cemu. S ljudima se da pricat, s neljudima koji svoje zlocine trpaju pod kolateralnu stetu - NE.
Dakle albanske junacine, za mene ste sad i zanavek, ubice razdragane dece na plazi - i nista vise.
So long.

Vanja

pre 20 godina

Ovim se vidi generalna nezainteresovanost UNMIK-a za resavanje problema terorizma na Kosovu, jedno su "zvanicni stavovi" a drugo realnost. Strasno, nadam se da crvene svi oni koji su podrzavali albance u njihovoj "N.O.B."

Boris

pre 20 godina

Grozno. Zar tim debilima nije dosta rata. Ako ovako nastave, stvarno ce im se to odbiti o glavu. Kome su djeca kriva??!! Ali ta velika "hrabrost" je prepoznatljiva kod svih terorista ovoga svijeta. Ne podrzavam americku politiku, ali terorizam jos manje. Molimo se Bogu da, Milos bude zadnja zrtva na Balkanu.
Slava mu!!

Igor

pre 20 godina

Juce sam napisao kako bi trebalo reagovati: ostro i beskompromisno sa teroristima, zasto ne i najbrutalnije da se ne bi desile i zrtve. Nazalost to se danas dogodilo i nazalost nase vlasti nemaju kompetencija na Kosovu da to rese. Bojim se da ce se ovo nastaviti i da se mora sto pre poceti sa resenjem. Ko ce to resiti nisam siguran, obzirom da se sve ovo dogodilo u pratnji UNMIK-a. Veliki junak je taj sto je pucao po deci. Bog sve vidi i svima njima ce se to i vratiti. Albanci su postali malo nervozni jer im sa nezavisnoscu ne ide bas kako su zamislili, a i nisu vise u ulozi mucenika i prvih zvevda medjunarodne zajednice. Mnoge stvari su se promenile od 2000 godine na ovamo i bice vam sve teze da progurate vase ideje o Kosovu jer vam vise niko ne veruje. Zivite u zabludi.
Saucesce porodici poginulog decaka.

simon

pre 20 godina

da li mi sada treba da dizemo vojsku i "na ravno Kosovo"?
Stvarno su gadni ti ....
pa gde su nasli decu da gadjaju automatima sa 50.m???

"moje pleme snom mrtvijem spava,
velikasi proklete im duse na komade razdrobise carstvo....."

Misa

pre 20 godina

Mislim da je ovaj dogadjaj izuzetno tragican i da pokazuje novu eskalaciju nasilja na Kosovu. Nadam se da ce sa albanske strane prevladati oni koji su za razumno i nenasilno resenje i da ce ovakve ubice odgovarati.

Lord

pre 20 godina

Nikad nisam voleo da generalizujem, ali mi se cini da su Albanci na Kosovu na dobrom putu da budu prepoznati kao ubice staraca i dece. Ako tamo ima normalnih ljudi, nesto bi morali da ucine.

Rakac

pre 20 godina

Istorija se ponavlja u svom sve krvavijem obliku. Stara Albanska narodna taktika "napadni iz zasede na slabijeg od sebe" opet dolazi do izrazaja. Nije ovo gospodo terorizam, ovo je stara tradicionalna vrsta borbe Albanskog naroda. Terorizam je lepa rec za ovo. Pre svega mislim da su ovo naoruzane bolesne kukavice koje mogu samo da napadnu i da povrede zene i decu, stare i nenaoruzane, znaci sve one koji ne mogu da ima uzvrate. Videli ste kako su prosli cim su udarili na one koji mogu da im vrate juce, kako su prosli iako su bili brojcano jaci ipak su nadrljali ko bosi po trnju od onih nasih hrabrih vojnika. Bog neka je u milosti ovoj jadnoj deci sto nastradase, a nase vlasti i javnost da se uzmu u pamet i da zastite kako god znaju neduzne srbe na Kosovu i celu srpsku pokrajinu. U isto vreme neka je sramota albanske politicare koji vode kosovo sada kao i one koji su ovo zlodelo ucinili. Bog sve vidi.

Dex Pristina

pre 20 godina

Ovo moze da uradi samo idiotski um. Takvi su bili oduvek, zanaju da udaraju samo na zene i nejac. Nikad nisu ni znali da se bore, nego su samo ubijali i ubijaju iz zasede, sto je vidjeno u poslednjem ratu. Mislim da je dosao trenutak da se VSCG, MUP Srbije, Zandarmerija i ostale vojne i policijske formacije pod hitno vrate na svetu srpsku zemlju. KOSMET JE SRPSKI I OSTACE SRPSKI!!!

Trske Srbija

pre 20 godina

Kako li ce sad da reaguju "vlasti" na Kosovu? Ako ovo prodje nekaznjeno onda treba preci na improvizaciju tj. i mi da predjemo u teroriste jer se svuda u svetu terorizam drasticnim merama kaznjava samo u Juznoj srpskoj pokraini ne. Mozda cemo opet uputiti neku "protestnu notu" dok nam ceo narod (decu zene i starce) nepobiju hrabri Albanci iz zasede. Bog neka dusu prosti mladom muceniku Milosu, neka nam je i on Obilic!

Nole

pre 20 godina

Neznam dokle moramo da trpimo te albanske ekstremiste, zar im nije dovoljno sto su dobili Kosovo jos moraju i decu da nam ubijaju. Ja sam za to da otvore neki internacionalni sud na Kosovu za ovakve zlocine, posto sumnjam u to da ce ova njihova takozvana kosovska vlada nesto da ucini.

Djole

pre 20 godina

Pa, ljudi, moze li da bude gore? Oruzani napad na decu? NA DECU!!! Evo, mozak mi kljuca, ima li ovome kraja?
Samo mi jos treba da cujem kako je to neki Srbin pucao na srpsku decu!

Djole

pre 20 godina

Pa, ljudi, moze li da bude gore? Oruzani napad na decu? NA DECU!!! Evo, mozak mi kljuca, ima li ovome kraja?
Samo mi jos treba da cujem kako je to neki Srbin pucao na srpsku decu!

Trske Srbija

pre 20 godina

Kako li ce sad da reaguju "vlasti" na Kosovu? Ako ovo prodje nekaznjeno onda treba preci na improvizaciju tj. i mi da predjemo u teroriste jer se svuda u svetu terorizam drasticnim merama kaznjava samo u Juznoj srpskoj pokraini ne. Mozda cemo opet uputiti neku "protestnu notu" dok nam ceo narod (decu zene i starce) nepobiju hrabri Albanci iz zasede. Bog neka dusu prosti mladom muceniku Milosu, neka nam je i on Obilic!

Misa

pre 20 godina

Mislim da je ovaj dogadjaj izuzetno tragican i da pokazuje novu eskalaciju nasilja na Kosovu. Nadam se da ce sa albanske strane prevladati oni koji su za razumno i nenasilno resenje i da ce ovakve ubice odgovarati.

Boris

pre 20 godina

Grozno. Zar tim debilima nije dosta rata. Ako ovako nastave, stvarno ce im se to odbiti o glavu. Kome su djeca kriva??!! Ali ta velika "hrabrost" je prepoznatljiva kod svih terorista ovoga svijeta. Ne podrzavam americku politiku, ali terorizam jos manje. Molimo se Bogu da, Milos bude zadnja zrtva na Balkanu.
Slava mu!!

Igor

pre 20 godina

Juce sam napisao kako bi trebalo reagovati: ostro i beskompromisno sa teroristima, zasto ne i najbrutalnije da se ne bi desile i zrtve. Nazalost to se danas dogodilo i nazalost nase vlasti nemaju kompetencija na Kosovu da to rese. Bojim se da ce se ovo nastaviti i da se mora sto pre poceti sa resenjem. Ko ce to resiti nisam siguran, obzirom da se sve ovo dogodilo u pratnji UNMIK-a. Veliki junak je taj sto je pucao po deci. Bog sve vidi i svima njima ce se to i vratiti. Albanci su postali malo nervozni jer im sa nezavisnoscu ne ide bas kako su zamislili, a i nisu vise u ulozi mucenika i prvih zvevda medjunarodne zajednice. Mnoge stvari su se promenile od 2000 godine na ovamo i bice vam sve teze da progurate vase ideje o Kosovu jer vam vise niko ne veruje. Zivite u zabludi.
Saucesce porodici poginulog decaka.

simon

pre 20 godina

da li mi sada treba da dizemo vojsku i "na ravno Kosovo"?
Stvarno su gadni ti ....
pa gde su nasli decu da gadjaju automatima sa 50.m???

"moje pleme snom mrtvijem spava,
velikasi proklete im duse na komade razdrobise carstvo....."

Dex Pristina

pre 20 godina

Ovo moze da uradi samo idiotski um. Takvi su bili oduvek, zanaju da udaraju samo na zene i nejac. Nikad nisu ni znali da se bore, nego su samo ubijali i ubijaju iz zasede, sto je vidjeno u poslednjem ratu. Mislim da je dosao trenutak da se VSCG, MUP Srbije, Zandarmerija i ostale vojne i policijske formacije pod hitno vrate na svetu srpsku zemlju. KOSMET JE SRPSKI I OSTACE SRPSKI!!!

Rakac

pre 20 godina

Istorija se ponavlja u svom sve krvavijem obliku. Stara Albanska narodna taktika "napadni iz zasede na slabijeg od sebe" opet dolazi do izrazaja. Nije ovo gospodo terorizam, ovo je stara tradicionalna vrsta borbe Albanskog naroda. Terorizam je lepa rec za ovo. Pre svega mislim da su ovo naoruzane bolesne kukavice koje mogu samo da napadnu i da povrede zene i decu, stare i nenaoruzane, znaci sve one koji ne mogu da ima uzvrate. Videli ste kako su prosli cim su udarili na one koji mogu da im vrate juce, kako su prosli iako su bili brojcano jaci ipak su nadrljali ko bosi po trnju od onih nasih hrabrih vojnika. Bog neka je u milosti ovoj jadnoj deci sto nastradase, a nase vlasti i javnost da se uzmu u pamet i da zastite kako god znaju neduzne srbe na Kosovu i celu srpsku pokrajinu. U isto vreme neka je sramota albanske politicare koji vode kosovo sada kao i one koji su ovo zlodelo ucinili. Bog sve vidi.

Nole

pre 20 godina

Neznam dokle moramo da trpimo te albanske ekstremiste, zar im nije dovoljno sto su dobili Kosovo jos moraju i decu da nam ubijaju. Ja sam za to da otvore neki internacionalni sud na Kosovu za ovakve zlocine, posto sumnjam u to da ce ova njihova takozvana kosovska vlada nesto da ucini.

Lord

pre 20 godina

Nikad nisam voleo da generalizujem, ali mi se cini da su Albanci na Kosovu na dobrom putu da budu prepoznati kao ubice staraca i dece. Ako tamo ima normalnih ljudi, nesto bi morali da ucine.

Adam iz Montreala

pre 20 godina

Kakav je to naslov: "U Oruzanom Napadu na Decu"? To je nemoguca konstrukcija. To je valjda GNUSNI TERORISTCKI ZLOCIN. Ubise dete, ali treba uvek biti "politicki korektan".

Vanja

pre 20 godina

Ovim se vidi generalna nezainteresovanost UNMIK-a za resavanje problema terorizma na Kosovu, jedno su "zvanicni stavovi" a drugo realnost. Strasno, nadam se da crvene svi oni koji su podrzavali albance u njihovoj "N.O.B."

cocky DD

pre 20 godina

E ovo im necu nikad zabotaviti.
Sto je tome ko je to uradio verovatno bio i cilj. E pa uspeo je bar sto se mene tice.
Kad mi neko spomene ameriku ili nato odma me to asocira na malu Milicu i ono dete (iz moje matematicke gimnazije) koje su ubili na mostu u Varvarinu. I nema sta vise da pricamo, ne sto ja nisam tolerantan, nego nemamo o cemu. S ljudima se da pricat, s neljudima koji svoje zlocine trpaju pod kolateralnu stetu - NE.
Dakle albanske junacine, za mene ste sad i zanavek, ubice razdragane dece na plazi - i nista vise.
So long.

Sudarevic

pre 20 godina

Milos Jovovic je otisao na bolje mesto i neka mu je laka crna zemlja.
Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu.
Pomaze bog.

Urbaniak

pre 20 godina

Ne treba se cuditi tome sto rade ti neljudi. Prisetite se kroz sta su prosli nasi preci na povlacenju kroz Albaniju u prvom svetskom ratu. Jos davno mi je moj pokojni pradeda, nosilac albanske spomenice i Karadjordjeve zvezde govorio: "I kad smo se povlacili i kasnije kada smo oslobadjali pucali su nam u ledja, dete im ........!"
Ne mrzim, jer mrznja razara onoga ko je nosi, ali ih prezirem, prezirem zbog kukavicluka.

Milos

pre 20 godina

Vi, "gospodo" Albanci, ne da niste Evropa, nego niste Balkan! Pa ni Al-Kaida ne napada obdanista nego poslovne zgrade! Ali samo vi nastavite da se borite tim sredstvima - daleko cete stici, verovatno jos dalje nego mi sa Milosevicem.

arber

pre 20 godina

Ovo je strasno, gnusno i apsolutno neprihvatljivo. Iskreno mi je zao zbog ovog zlocina. Onaj ko je to uradio, ocigledno je uspeo u svom cilju-neizmerno je naelektrisao situaciju. Ali, oni koji automatski osudjuju Albance, ocigledno pomazu zlocincu. Mislite hladnom glavom ljudi to je sad najvaznije.

Danijel

pre 20 godina

Stvarno se cudim nasem strpljenju i pitam se dokle ovako, setimo se samo 6 mladica ubijenih u Peci decembra 1998.g. Sramota je da se Taqi i Haradinaj jos uvek nalaze na slobodi.

Miroslav

pre 20 godina

Ajmo sad gospodo Albanci svi u hor: "nije sigurno da su ovaj zlocin pocinili Albanci, sacekajmo rezultate istrage" ili "ovo nije slucajno, ovako nesto se uvek desava na dan kad neki visoki medjunarodni zvanicnik dolazi na Kosovo a danas je to novi sef UNMIK-a Hari Holkeri"...

Kako vas bre nije sramota?

IR

pre 20 godina

Zamolila bih sve ljude koji su dali svoj komentar da ovo sto se desilo ispricaju svim svojim prijateljima i neprijateljima, kolegama sa posla, komsijama i da se o tome prica i da se to ne zaboravi jer je STRASNO !!!Mora postojati javno mnjenje i jasan stav drustva o svemu sto se desava na Kosovu i Metohiji.Prethodnih 15-20 godina o tome se nije znala istina i prosli smo kako smo prosli. Nasa "drzava" sprema povratak za raseljene a oni napadaju decu...Da li smo svesni stvarnosti ?

S. Lonchar

pre 20 godina

Ne postoji nishta odvratnije, gnusnije, paralizirajuce nego ubistvo deteta. U ochima mi je slika deteta razbarushene kosice koje se bezbrizno igra na obali, koje u kratkom dobu nije ni imalo vremena da nekoga mrzi, a kamoli da zasluzi osvetu. Svi vi Albanci, koji sedite, cutite, koji ne radite nishta da uhvatite zivotinje medju vama, koje su ovo pochinile, zivecete dok smo mi zivi sa sramotom atentatora na malishane, kako to vishe komentatora lepo rekoshe.

Arberi-Prishtine

pre 20 godina

Ovde se igra jedna veoma prljava igra.Ubiju tinejdera na belom danu u 13.00 casova i ranjaju ostale gradane,a svi bili pod jakim pratnjom Kfor-a i Unmik-a.A vi samo pozurite i nastavite sa tim epitetima protiv celog albanskog naroda,jer nije vam briga da je neko ubijen na Kosovu vec vam je briga da iskalite svu tu pateticku mrznju protiv albanaca.Kako to da nije uhvacen ubica?Kako to da se ove stvari desavaju pred najavljenog dijaloga?Kome to ide u prilog?Kad su albanci ubili u svoju istoriju nekog starca,zenu ili dete?Molim vas ja ne iskljucujem nijednu verziju ovog dogadaja,ali imacu strpljenje da saznam istinu,a vi pokusajte da sakrijete barem malo ta gadna osecanja prema albanskom narodu.A sto se tice BOGA(pomenuli ste ga vise puta)-ja nisam znao da se vi strahujete od njega.Cudno.

VA

pre 20 godina

Ocekujem proglasenje dana zalosti u Srbiji zbog jos jednog u nizu terosristickih napada ovaj put na nemocnu i neduznu decu, sa pitanjem sta su radili ti prisutni iz UMNIK-a kad je napadac mogao da pridje na 50m, a verujem da je uspeo bezbedno i da pobegne. Iskreno saucesce porodici poginulog decaka, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

agim

pre 20 godina

Slazem se do je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo deci i ubiti njihovu radost,ali se ne slazem da su to uradili Albanici. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema tu sta ali bi potsetio sve te nerazumne Srbe koji srbuju u nesreci te dece i njihovih majki da su neki Srbi samo prije 4 godine takodje automatima ubili preko 4000 albanske dece, zapalili im kuce i unistili im igracke. Nisam citao ni cuo takve reakcije. Albanci nisu kukavice moze biti pojedinci ali gospodo zasto ne razmislajte da su to bas Srbi uradili radi pobolsanje svoje pregoravacke pozicije pred odlukom o statusu Kosova. Razmisljajte svestrano, moze vam biti cistije.Zar Milosevic, Covic, Batic i kompanija nije rekla da Srbe niko ne sme da bije pa su posle sami ubijali same te Srbe po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari.

Lale, Beč

pre 20 godina

RTS upravo javlja da je u bolnici podlegao i Jovovićev vršnjak Bogdan Bukomirović.
Među 18 dosad objavljenih komentara, nema ni jednog jedinog od strane kosovskih Albanaca, koji su inače veoma aktivni kad treba otkloniti sumnju sa svojih sunarodnika.
U stvari, i nema se više šta reći: Karte su konačno otvorene! Od neke "nezavisnosti" pokrajine nema ni slova "n".
Pitanje je samo vremena kad će međunarodna zajednica prepustiti upravu nekome ko će biti sposobniji da uvede red i mir u pokrajinu i pripremi je za ulazak u EU (u okviru Srbije).
Večna slava dvojici mladića, gotovo dece, čija će tragična smrt možda više doprineti Srbima na Kosovu nego svi kvazi-diplomatski napori i nemušti jezik sa kojim se o pravome problemu pokrajine govori.

Armend

pre 20 godina

Dosta bre tih budalastina!Da su ti policajci i vojnici koji su bili zaduzeni za cuvanju Srba bili Albanci i da bi Albanci bili oni koji vladaju Kosovom danas onda dao bih vam sve prava da nas osudujute(iako ste presli limit sa mrznjom protiva nas).A ovako nemate pravo ni otvoriti usta.P.S.JASNO JE KO TO RADI sve ovih posljednih dana.

momabrazil

pre 20 godina

Kakav bre incident, pa to je krvolocan napad! Krajnje je vreme za demonstracije po celom svetu koje bi bile kordinirane, javno ili tajno od drzavnog vrha. Ili neka se kaze svim Srbima da se isele i gotovo. Dosta bre zezanja sa tudjim zivotima i iluzijama!!!

bitic

pre 20 godina

Na ovokvu vest postoji samo jedan komentar. To je delo necoveka i nasilnika kome nije mesto u civilizovanom drustvu, vec tamnica. Nikakvi motivi ne mogu opravdati napad na neduzne ljude, a pogotovo na decu. Nadamo se da ce organi gonjenja biti na visini zadatka i pronaci krivca.

Knez Miskin

pre 20 godina

Etnicki Albanci su u potpunoj panici zbog srpsko-americkog priblizavanja. Od svojih lobista u Vasingtonu znaju da je to otislo i dalje nego sto je procurelo u novine. Preko njih znaju i da je skorasnje saslusanje srpskih predstavnika pred americkim Kongresom o stradanju Srba na Kosovu, u Hrvatskoj i BiH znacajan korak ka podizanju optuznica protiv Tacija i Alije. (To ne znaci da ce se imalo odustati od zahteva u pogledu Karadzic/Mladic. I ne treba.) Njihovim lobistima su ovde u Americi zatvorena mnoga vrata na koja ranije nisu morali ni da kucaju, zato sto je vladajuca struktura u Vasingtonu odustala od Bosne, Albanije i Kosova kao mogucih strateskih saveznika. Zbog "novog misljenja" u americkom vrhu partnerstvo sa Srbima ce cak otvarati vrata u Americi. Dil JAT-a i uzbekistanskog avio-prevoznika je samo prvi u tom pravcu. Avio kompanije i posade muslimanskih zemalja nece bas lako dobijati dozvole da lete za Ameriku (Za svaki slucaj). Samo neka Beograd nastavi stratesko priblizavanje Vasingtonu i mnogi problemi koji sada izgledaju neresivi resice se kao sami od sebe.
A za ovaj zlocin ce neko odgovarati, neposredni pocinioci ili po komandnoj odgovornosti. Njihov sledeci ocajnicki korak je neka verzija Markala. Ali ni CNN vise nije ...

Jova

pre 20 godina

Ovakve situacije (krajnje tragične) mogu biti prelomne u istorijskom smislu. Naša vlast bi za par sati trebala da izda ultimativni zahtev KFOR-u, da u roku od 24 sata pronađe zločinca, ili, u suprotnom, će naša policija i vojska otići na mesto zločina i izvršiti uviđaj BEZ obzira na posledice po bilo koju stranu i bilo koga. Tako se to radi kada je odbrana časti jednog naroda i države u pitanju. Na žalost, plašim se da tako neće biti.

Aleksandar - Beograd

pre 20 godina

Nek mu je laka crna zemlja.

Ako ovo nije dovoljan razlog da se ultimativno zahteva vracanje nase vosjke i policije na KiM onda ja stvarno nemam reci.

Ovo je prevrsilo svaku meru!

Dacha

pre 20 godina

Dokle god zlocinci sa svih strana, dakle i oni Srbi koji su u uniformama policije, parapolicije, vojske i paravojske ubijali Albance i oni Albanci koji su u uniformama Oslobodilacke vojske Kosova ubijali Srbe i ostale ne-Albance, dotle ce se ovakve stvari desavati. Oba naroda moraju da se suoce sa svojim mracnim proslostima i da se, hapseci zlocince, oslobode balasta zlocina. Naravno, ovo su uradili monstrumi a ne albanski narod, stoga svaka tlapnja o "srpskom Kosmetu" ili o "genocidnosti" Albanaca je cista i bezobzirna manipulacija ubijenim detetom.

skitnica

pre 20 godina

"Vidan i osetan napredak bezbednosti i uzivanja ljudskih prava", to je "albanska pesma" koja se peva zadnje 2 godine, a ovamo mrtvo dete u reci.

Sad ce ovako da se desi: u toku nedelje ce ilegalna ANA da ubije nekoliko albanske dece ili staraca negde u Bujanovcu ili Presevu i dici ce to na sav glas kako ih Srbi ponovo ubijaju i tlace.

A moze da bude i ovako: NATO i AMERI nisu voljni da resavaju i ginu bez veze dole, te zatvaraju oci pred Albancima koji ubijaju Srbe.
Kad situacija bude kulminirala, a blizimo se tome, NATO i AMERI daju zeleno svetlo vojsci SCG da udje na Kosovo u mesta sa srpskim stanovnistvom.

Albanci tog momenta podivljaju i besni na svoje "saveznike", napadaju sve sto stignu, AMERI i NATO tog momenta pocinju da rade istu stvar koju rade trenutno u Iraku i Avganistanu, a to je "ubij i zatvori svakog ko ti izgleda kao terorista".

Uskoro stize pravda Albanci !!!

Taman se i Holkeri pojavio koji ima da posizi i bas me zanima njegova reakcija. U petak dolazi u Beograd i nasi politicari treba da mu daju sve dokumente argumentovano sa cinjenicama i cinjenicnim stanjem, kao sto odmah treba kontaktirati, NATO, UN, EU i AMERE povodom poslednjih dogadjaja koji se desavaju.

Saucesce Milosevoj porodici.

Agron (close to Manchester)

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! No to me podseca na jedan isti dogadjaj koji se dogodio u V.dobranje kod Lipjana. Deca su igrala u dvoristu kada su odjednom pocele da padaju granate ko kruske, dvoje deca su ubijena i petoro bilo tesko ranjeno. Slazem se da po svaku cijenu pocinioci ovog zlocina da se osude ne lakse nego smrtna kazna. Ovo je samo jedna paralela i da parafraziram Sudarevica "Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu"

Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu (a koji vi odmah ste 1000% sigurni da su ucinili Albanci) ja mogu da vam nabrojim najmanje deset slicnih ili gorih zlocina nad Albancima!

Pjeter-Peje

pre 20 godina

Jao kakvi sadisti!Jasno se vidi da ima mnogo onih koji se raduju onoga sto se dogodilo(jer ce to Albance udaljavati od nezavisnosti).

Miroslav, New York

pre 20 godina

Interesantno je da CNN nista nije javio. Da se ovako nesto deslio u Izraelu, onda bi prekinuli program da se jave sa lica mesta.

Slavisa

pre 20 godina

Pitam se samo dokle ovo sve da trpimo i da gledamo kako nasa braca ginu u nasoj srpskoj drzavi a mi sa sigurni mjesta u Srbiji ili negdje u Svetu to gledamo i samo osudjujemo kao i ova nasa nesposobna Vlada u Beogradu.Nasoj Vladi je cini mi se jedini cilj kako da sto vise proda onu nasu Zemlju sto su nasi ocevi i djedovi decenijama stvarali.Ne kazem da trebamo na ovakav kukavicki cin odgovorit slicnom mjerom ali nesto se preduzeti mora,jer za par godina to ce se poceti desavati i po juznoj Srbiji i sve tako dalje.Zalosno je sve ovo sto se desava sa srpskim narodom,tuga je velika u meni.Moje iskreno Saucesce orodici malog Milosa i molimo se Bogu za ostale malisane sto su nastradali i svu nasu bracu na Kosovu i vjerujmo u Boga jer samo nam to izgleda moze jos pomoci.A vi kukavice samo ste jos jednom pokazali ko ste i sta ste i vasu hrabrost i zapamtite vremena se mjenjaju a Srbi sve ovo zaboravit nikad nece!

KOSMET JE SRBIJA!

pre 20 godina

NEKA JE LAKA CRNA ZEMLJA I VECNA SLAVA NASOJ POGINULOJ DECI. NAJISKRENIJE SAUCESCE PORODICAMA OD PORODICE IZ CIRIHA!

Predrag

pre 20 godina

Dakle,

Na patrolu vojske su pucali kradljivci drveta, verovatno prackama. Na kasarnu vojske minobacacem su pucala deca na praksi iz opste-tehnickog obrazovanja, lekcija katapult. Na decu koja se kupaju su pucali Srbi - komsije, verovatno zbog zemljisnih medja i glasne muzike, a i da se naravno naruse pregovaracke pozicije kosovara u pregovorima. Najbitnije je da su etnicki Albanci na Kosovu andjelcici koji letuckaju okolo sa lirama i pevuse decije pesmice. Strasno me stav Albanaca koji se javljaju sa komentarima ovde podseca na stav Muslimana iz Bosne, koji sebe jako vole da nazivaju Bosnjacima, al' ajde sto sebe, nego bi i Srbe i Hrvate iz Bosne da nazovu Bosnjacima. Naime, kukaju na sva usta da su zrtve. Dugogodisnje. A kad se ovako nesto desi i kad se pokaze na sta lici Albanska ideja o multi-etnickom i multi-kulturnom zivotu i kad se drzava Srbija ciji je Kosovo deo postavi cvrsto, onda krene plemensko busanje, "samo vi dodjite, pokazacemo vam, videli ste kako mi Albanci znamo da se borimo". Pa daj odlucite se, sta ste, zrtve ili borci. Sta ste, sverceri, kradljivci (drva i ostalog) i neradnici ili biste i vi u Evropu. Ciji ste, americki, evropski ili blisko-istocni ? Sta biste, multietnicku drzavu ili multietnicku drzavu ali bez Srba (i ostalih) ? Sta su deca koja se kupaju, zlocinci iz rata od pre 4 godine ili preventivno ubijate ?
Samo dok se odlucujete ne zaboravite da je Kosovo srpsko, ali ne (samo)politicki, nego VLASNICKI. I razmislite da li se demokratija i drzava grade ubijanjem dece na kupanju, ubijanjem medjunarodnih policajaca u patroli, podmetanjem bombi pa makar i samo svojima, klanjem porodica u njihovim kucama, napadima na patrole kao sporedni hobi uz kradju drveta ili to lici na Talibansku drzavu.
Onog trenutka kada medjunarodna vladajuca oligarhija ukapira slicnosti Kosova pod Albancima sa Avganistanom, u Srbiji se ucvrsti vladajuca garnitura sa malo vise mozga i vizije (ili su u medjunarodnoj zajednici vec ukapirali, samo cekaju da se Srbi medjusobno isfiltriraju), otvore se vlasnicke knjige i pocne da se razdvaja stanovnik Kosova i prebeg iz Albanije, malo ce situacija biti drugacija.

real

pre 20 godina

Ovome zlocinu nemam sto dodati, osim da se pridruzim ostalim komentarima koje apsolutno podrzavam.
Ali moram reci g. Zivkovicu i cijeloj srpskoj Vladi: Saljite Vojsku u Misije UN i cuvajte tudju djecu a nasu neka cuva UNMIK na nacin kako ih cuva. Sram vas bilo!

Rule

pre 20 godina

Zapad je kriv za sve sto se desava !!! Moje iskreno saucesce roditeljima deteta nastradalog! I zelim brzo ozdravljenje ostale dece! Ilija

Nikola

pre 20 godina

Neka je vecna slava srpskim mucenicima. Ovaj me je incident duboko potresao i ne mogu da ne osetim krajnju mrznju i prezir prema pociniocima ovog zlocina. BBC sajt nije ni preneo ovu vest. Ako se desi da neki Albanac pogine, na BBC sajtu je to udarna vest. Smrt srpske dece nema vaznosti. Za njih je vaznije da su SFOR-ovci usli u kucu umrle majke Ratka Mladica, nego sto su deca izgubila zivote. Jel to taj demokratski zapad kojem treba da se priblizimo?

igor

pre 20 godina

Kakva svinjarija! Gospoda Albanci koji se javljaju sa svojim komentarima povodom oveog groznog zlocina se koriste istim zlocinackim isprikama kojim su se donedavno Slobo i Seselj koristili: sami su to sebi uradili da bi sebi popravili pregovaracki (ili neki drugi) status. Gospodo Albanci, sramota je da se na vasoj muci niste naucili humanizmu i covjecnosti. Mizerne isprike (ili lazi) su jednako mizerne i bljutave bez obzira da li dolaze od Slobe i SPS-a ili od vas.

veoma potresen

pre 20 godina

Laka im zemlja,nasoj deci!
Pomolimo se ljudi,da tesko povredjeni koji su,koliko vidim jos uvek u kriticnom stanju,prezive ovaj surovi,fasisticki cin!

Slusam Zivkovica i Jovanovica na Dnevniku II i ne mogu da verujem da oni od Holkerija, njega"zelenog" ,ocekuju neke konkretne poteze prema ovom pitanju.Sa stvarima koje nam se desavaju u prethodna 3 dana,ukljucujuci i danasnju tragediju,treba sazvati pod hitno Vanrednu Sednicu Saveta Bezbednosti,sa jednom ,jedinom tackom dnevnog reda:-Povratak nasih snaga na Kosovo!

Pejoni

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu vi odmah ste sigurni da su ucinili Albanci. Cekajte da se mozaik slozi, da ako je ona je.Neko ovde spominje fasizam, pa se ja pitam gde ste vi bili kad ste vi orkestrirali bas tim orkestrom koji je svirao fasizam i genocid? Slazem se da je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo decu i ubiti njihovu radost,jer sam ja to video i okusio,ali se ne slazem da su to uradili Albanici.J er onda bi morao da mislim da ste one grozote koje su ucinjene na Kosovu generalno je ucinjeno od strane srbijanskog naroda. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema se tu sta dodati, ali razmislite malo, da li i onaj Covic i SPC, nisu indirektno krivi, zato sto mozda raspirivaju mrzju ovih dana, umesto da usijanih glava u ove tople dane razmisljaju hladnih glava, oni teraju vodu u vodenicu bas onih koji su i doveli ovaj region u ovakvo kakvo je i danas nazalost. Nemojte da pirjate na zar, jer Batic , Covic i kompanija jedna cekaju da profitiraju jer ocigledno to su njihovi poeni na izborima.Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

gazident

pre 20 godina

Gospodo, zaista je ZALOSNO da se ovo dogodilo ! Meni je iskreno veoma zao sto su poginula DECA, bez obzira bila to srpska ili albanska. Ovaj kriminalan akt treba najostrije osuditi i aktere treba odmah pronaci. Srbi sa Kosova ne trebaju ometati legitimnu vlaste Kosova u vrsenju zadataka. Ovde se vidi, koliko je nuzno da srpska zvanicna poltika jednom za uvek odustaje od destabilizacije Kosova. Postavlja se pitanje kome ovo ide u prilog. Sigurno najmanje Albancima!!!. Zasto se ovako nesto treba dogadjati bas kad dolazi Holkeri?, bas kad srpska Vlada predlaze da vrsi represivni ustavni akt nad Kosovom ??? Zasto??? Drzava Srbija treba jednom za uvek da ostavi Srbe na Kosvu da misle svojim mozgom i da ih ne zrtvuje kako ih je dosad zrtvovala !!! Jos jednom moje najiskrenije saucesce familijama cija su deca nastradale posle ovog kriminalnog akta.

Sandra

pre 20 godina

Strasno, strasno je sta se desilo!!!
Ali citajuci komentare na ovome sajtu bih htela da napomenem da nama/ meni nije bilo prijatno kada je za strasne zlocine koje su cinili srpski zlocinci bio okrivljen ceo srpski narod tj. kada je srpski narod bio generalizovan sa nekih strana kao zlocinacki narod.
Prema tome ne cinimo ono sto ne bi zeleli drugi nama da cine.
Verujem, tj. sigurna sam da nije ovo uradio albanski narod vec neki bolesni umovi (ne mogu se nazvati ni ljudima).

Black Jack

pre 20 godina

Vidim ima mnogo komentara. Mnogo se zapenusalo. Opravdano - koji manijak moze da puca u decu? Ipak, pokusavam da sagledam i stvari i iz drugog ugla.
Posebno me se dojmio komentar koji pretpostavlja paniku Albanaca zbog povezivanja Srbije sa Amerikom. Moguce je da je neki dogovor vec napravljen? Da li taj dogovor treba i medijski potkrepti? Da li treba iskreirati i javno mnjenje. Setite se minobacackog napada na pijacu u Sarajevu - bas nekako u zgodnom trenutku jedna granata ubija 68 ljudi na pijaci - ej bre !! - pa gomila kasetnih bombi bacenih na Nisku pijacu nije ubila toliko ljudi (sva sreca). Pucanje u decu - pitam ko to moze da uradi? Da li moze Albanac komsija. Znam da ce biti odgovora da su Albanci ovakvi onakvi ... Licno poznavao sam jako dobre momke u bivsoj JNA. Ne bih zeleo ni da se shvati da ih branim. Daleko od toga. Ali razmislite i o opciji da je neki manijak koji je vec pobio silnu decu po Latinskoj Americi, bliskom istoku sada upravo tu. Pa ko je bio onaj Voker iz posmatracke misije na Kosovu?
Prema tome - Srbija ne treba da vodi politiku koja kaze: Kosovo je nase, naprotiv. Srbija treba samo da iskoristi postojeci trenutka i da se sa Albancima razgranici jednom za svagda. Niko nema koristi od nekog Kosova u sastavu Srbije. Srbi ce se iscrpljivati u pacifikaciji, Albanci u pokusaju da konacno dobiju nezavisnost. I prvom sldecom prilikom eto opet boja na Kosovu. U slucaju da t.z.v. medjunarodna zajednica iskljuci opciju nezavisnog Kosova, istog trenutka treba poceti tajne pregovore o podeli Kosova.
Moje saucesce rodbini izginule dece.

Fisnik

pre 20 godina

Ubice su ubice!!! Nisu (nit su ikad bili) to ni Srbi ni Albanci, nego kriminalci. Užasno! Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima. Sramota za sve Albance, posebno za sve nas koji smo se borili za slobodu.

Ika

pre 20 godina

Srbi su predstavljani vec godinama kao oholi, sirovi i zli na svim stranim medijima - CNN te BBC nije objavio jer nisu ludi da pljuju po onome sto su godinama propagirali.
Da se sve to desila sa Albancima sigurno bi se tome posvetila paznja. Kad se nesto tako dogodi u Izraelu CNN to pretace danima. Ovako su samo pokazali da nas smatraju nizom vrstom.

dragan

pre 20 godina

Zao mi je mojih sunarodnika Srba koji su vidim grlati kad treba osuditi ovakve zlocine nad nama ... a kad su isplivavale hladnjace iz jezera, pa kad se sad prave zabavni vikendi za decu policajaca na istim onim poligonima u predgradju Beograda gde su srpske spec. jedinice sahranjivale Albance sa Kosova ne bi li sakrili svoje zlocine ... onda se niko ne javlja ... Pa mi Srbi na tudje groblje vodimo decu da nam se igraju, a pricate o drugima kako nisu normalni ... Pa sve Bog gleda pa nas ovako i kaznjava, samo Srbi su glupi, umesto da vode decu tamo kod Batajnice da upale svecu tim zrtvama ... Sramota.

Sait Berisha Pec

pre 20 godina

Cenjeni citaoci B-92,
Nemojte da nam zabranite da izrazimo najiskrenije saucesce u Vasem bolu izazvanim ovim uzasnim zlocinom.Dugo smo ziveli zajedno da ne bismo poznavali jedan drugog.Ni Vi, ni mi, necemo se nikada osetiti pocascenim sto se ovakvi zlocinci nalaze u nasoj sredini.Licno se osecam kao da svi Vi,iako me ne znate,iako ni ja ne znam Vas,da upirete prstom u mene optuzujuci me:Ti si kriv!Vreme koje provodimo uz B-92 ipak stvara iluziju da se "znamo". Iako se dosta prepiremo ipak smo blizi jer znamo "stil" svakog koji duze vreme provodi uz "komentare". Ako se sutra desi suprotna nesreca ja necu pozvati"gde ste komentatori,sto se ne izjasnite". Dajmo sansu miru,vecina Vas ste mladi. Nuzno smo ljudi a slucajno Srbi ili Albanci.
Porodicama mojih takoreci sugradjana najdublje saucesce! U svoje i Vase ime ici cu da im izrazim iskrenu zalost,po ceni najveceg rizika. Naravno ako pristaju da prime u svoju tuznu sredinu mene koji je isto tako veoma tuzan.

RADOVAN

pre 20 godina

Od kada su došle medjunarodne snage da zavedu red na Kosovu najmanje 1000 nealbanaca je poginulo, desio se masakr kod Livadica, ubijeno je 14 žetalaca na jednoj njivi, ubijena porodica Stolić u Obiliću, sada ova nedužna deca... I, sve se dogadja dok svetske sile pokušavaju da zavedu red medju Albancima koji traže nezavisnost i odlazak svih medjunarodnih snaga. Pitam se, šta li bi se dogadjalo na tom Kosovu da, ne daj bože, sutra Albanci samostalno preuzmu vlast?

Kosovski Turcin

pre 20 godina

E moji Albanci, uvek su vam jadni Srbi krivi za sve zlocine koje nad njima i svima nama koji nismo Albanci cinite. Srbi su krivi valjda sto su zivi. Sram vas bilo!!! Ja sam Turcin sa Kosova i sve vas vrlo dobro poznajem. Ono sto cinite nad nealbancima je zulum nad zulumima. Uvek pronadjete opravdanje za svoje zlocince. Cetiri godine se svetite i dokle bre vise? Pa da su Srbi primenjivali vase metode, ni Turci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Nemci ne bi vise postojali. Srbi su dobar narod i ne zasluzuju ovakvu golgotu. Moje iskreno saucesce za svirepo ubijenu srpsku decu. Iako nisam od vase krvi, dragi moji srpski prijatelji, ja osecam vase muke i boli. Albanci su mi ubili rodjaka samo zato sto je Srbina imao za zeta. Svi moji srpski prijatelji su napustili Kosovo, plakao sam. Videvsi kakvi zlocinci su dosli na vlast i ja sam krenuo put mojih srpskih prijatelja. Ljudi u Srbiji trebaju znati da su na Kosovu u poslednjih nekoliko decenija, Srbi i Turci uvek imali lepe odnose. Albanci su se vazda nesto bunili. Zlocin u Peci me jako uznemirio. U pitanju je najokoreliji fasizam!

David

pre 20 godina

Ako se ne obuzdaju albanski ekstremisti,moracemo da predjemo u gerilski rat s njima,a ima dosta dobrovoljaca,koji hoce na Kosovo,a i u Irak. Ako su Ameri sami presli u obracun s Al-Kaidom,mozemo i mi,bez da nam neko da dozvolu.Znamo i mi da ratujemo na gerilski nacin.Razumem Izrael.

Pedja

pre 20 godina

Ovo moze u Evropi da se dogodi samo na Kosovu koje je pod albanskom okupacijom.Ovo je cisti GENOCID prema srpskom narodu koji na Kosovu prakticno neprekidno traje od pocetka Drugog svetskog rata a nastavio se kada Titovi komunisti nisu dopustili da se vrati 300 hiljada Srba na Kosovo koje su proterali balisti i fasisti. Nadam se da ce nasi politicari pogotovo iz vladajuce oligarhije koji sve rade samo ne stite nase srpske nacionalne interese konacno iskoristiti ovaj monstruozan i genocidan zlocin i svetu pokazati pravu istinu sta se dogadja na Kosovu.

Marinko Bojovic

pre 20 godina

Umesto sto tu kukate i vrtite glave pred kompjuterom vi iz dijaspore sastavite e mail (imate na engleskom citavu vest na b92 + naznacite source) pa saljite ministrima, kongresmenima, senatorima, premijerima, prijateljima i sl. Ako ste u Srbiji onda stranim diplomatama i stranim predstavnistvama, e mailove mozete naci na svakom cosku. Ovo su zlocini (pogledajte hronoloski sta se sve desilo za zadnjih deset dana) koji moraju prestati i na koji svako od nas mora odgovoriti u granicama svojih mogucnosti. Uradite nesto!
Srbija je vecna dok su joj deca verna!

V

pre 20 godina

Cekao sam druge komentare pre slanja mog.
Jasno je, samo po sebi da ovakvi ostrasceni komentari nikome ne koriste.
Albanci sebe pokusavaju da lise podsvesnog osecaja odgovornosti isticuci, bez trunke ukusa, zlocine koje su Srbi nesumnjivo na Kosovu cinili. Nasilje ne opravdava nasilje.

Srbi, kao po obicaju, odmah posezu za kanijom. Takodje bez ukusa, komentarisu kako ce ovaj zlocin udaljiti Kosovo od nezavisnosti. Nije bitna nezavisnost nego ljudi koji na Kosovu zive (bili Albanci ili Srbi).

Onaj ko je ovaj zlocin pocinio ne zasluzuje psihijatrijsko lecenje koje mu po logici i zakonu pripada.

Politicari sa obe strane pokusavaju da iskoriste tragediju za sopstvene sitne ambicije.

UN ocigledno nema pojma sta da radi i ukopava sebe sve dublje u status quo, od cega niko nece imati koristi.

Sve dok ovakvih komentara i zlocina bude bilo Kosovo ce ostati rupa u logici. Bez ikakvog resenja ili nade za bolju buducnost.

micha

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodicama poginule dece.
Mislim da ipak treba ostati "hladne glave" i cekati razvoj dogadjaja.
Razumljivo je da ovakav uzas izaziva i trazi hitno reagovanje.
Ipak sam za strpljenje.
Kako kazu: strpljen - spasen.

marijela

pre 20 godina

Kome je, u ovom casu bolne istine vazno sta o tome misle Albanci? Da li neko ocekuje da ce im proraditi necista savest nad neduzno prolivenom krvlju SRPSKIh decaka? Dosta je bilo licemernog i laznog zaklanjanja iza navodnog progona i terora koji opravdava i najgnusnija,najsvirepija i zlocinacka ubistva SRPSKE mladosti. Dokle?????
Odakle im pravo da svojataju tudje,oduzimaju pravo na veru,zivot i slobodu....
Zato,krajnje je vreme da ustane cela SRPSKA javnost,da svet progleda,da istina i pravda stanu na stranu pravednih i nevinih.
Neka je laka,SRPSKA zemlja usnulim decacima,neka im je vecna slava i pokoj dusi.

Lazar

pre 20 godina

Misljenja sam da Kosovu ne treba nista drugo do normalna vlast koja ce sprovoditi zakon i gde ce svi moci da zive bezbedno.
A za tako nesto je potreban nivo svesti zivlja Kosova i Metohije koji nemaju ove ubice dece.
Problem je sto ga nema bar 99% zivlja Kosova i Metohije sa sve blizom okolinom.
Sve u svemu ovakva vladavina nezakonja se mora zaustaviti, a tako nesto se moze uraditi na vise nacina, jedan je i nesto poput "nevremena" ili slicnog naziva za neku vrstu akcije.
Nemojte misliti da sad neko preti Albancima ili Srbima, neko preti zlotvorima.
Nadjite krivce za ovaj monstuozni cin, te za dosta prethodnih ma koja strana ga pocinila, pokazite da ste dostojni civilizaciskog napredka, nemojte samo napadati Srbe i ostale koji nisu na vasoj liniji.
Nasi su tamo gde su, ali vase ne vidim da su tamo gde bi trebali biti.

Nek je laka zemlja deci nasilno oteranoj na onaj svet.

Ima neko ko to pamti.

Milan

pre 20 godina

Saucesce roditeljima koji su ovo morali da dozive. Bitno je da se ovo nikada vise ne ponovi. Osuda albanskih politicara nije dovoljno. Osuda Albanaca sa Kosova je potrebna, vidim ima preko 70 komentara i samo 7-8 Albanaca je osudilo ovo monstruosno ubistvo. Od toga je samo jedan iskreno osudio ovo ubistvo i ja mu se iskreno zahvaljujem. Sto znaci ovo ce se ponoviti sto je zalosno za sve gradjane na Kosovu koji hoce normalno da zive kao ostali svet. Ostali albanski komentari OPET uporedjuju ovo ubistvo sa ubistvima Albanaca iz 1999. Pa mi smo poslali nase kriminalce u Hag, i svaki Srbin koji je ubijao albansku decu nije Srbin. Vi pohapsite vase kriminalce i one politicare koji su ukrvarili ruke. Samo tako Srbi i Albanci mogu da zive zajedno. A moram da kritikujem i moje Srbe koji u su usijane glave i zovu da se ovo resi slanjem aviona, vojske... To znaci jos vise ubijanje srpske i albanske dece. Srbi i Albanci ajde da prestanemo da generalizujemo celi narod i sirimo mrznju. Da se zakunemo da cemo da se odreknemo metka i vratimo na pregovore i politiku. Slovo i rec NE ubija.

sasa

pre 20 godina

Strasno.
Jedino u cemu se slazem sa Vukom Draskovicem je insistiranje na podeli Kosova.
Ocigledno da od multinacionalnog Kosova nema nista i zato sve moguce snage treba usmeriti na to da se diplomatskim putem dobije sto vise teritorije.

darko, zagreb

pre 20 godina

Pitam se gdje su sada oni što su slikali po Markalama i sličnim mjestima? I bas da vidimo sto ce poduzeti medjunarodna zajednica osim verbalne osude? A sto cete Vi Srbi poduzeti?
Najdublje saucesce porodicama stradalih!

Aco

pre 20 godina

Treba razmisliti i ne vezati odmah bar pocinioca sa politikom .Ako je uradio zlocinac ili politicar treba ga odmah ubiti. Medjutim ako je ubio neko kome su ubili decu (takvih ,priznacemo ima dosta )prvo pomismimo na svoju decu pa onda komentasrisimo .Gotovo svi dosadasnji komentatori indirektno pozivaju na osvetu (mozda je ubica u odnosu na sebe izravnjao racune- za njega je ovo mozda namirenje ) I sve ce biti MOZDA, MOZDA, dok Ameri ne kazu svoje .

Vlada

pre 20 godina

Mislim da svako normalan oseća bol i tugu. Deca se tako nevina!

Vreme je da Država Srbija uzme stvari u svoje ruke, kao što to druge države svuda u svetu rade i oštro i odlučno se obračuna sa teroristima i ubicama (kako na Kosovu, tako i u ostalim delovima zemlje). Očigledno je da nam niko drugi (UMNIK, KFOR... NATO...) neće pomoći dok sami sebi ne pomognemo! Ogorčen sam! Tužan.

Vesna

pre 20 godina

Za gospodu Albance koji tvrde da su masakri srpskih civila na Kosovu delo Srba jer toboze pomazu srpskoj strani. Zasto se svi masktri desavaju uoci pregovora i dolaska zvanicnika UN? Zato sto gospoda Albanci ocekuju da Srbi izgube zivce i posalju vojsku i eto njima nezavisnosti na dlanu. Samo se i dalje nadajte, srpski politicari su ipak nesto naucili i nece ponavljati greske Milosevica. A vi gospodo Albanci tek treba da dosta naucite.

Pomolimo se i zapalimo svece za najnovije zrtve albanskog nasilja.

Pena ( USA )

pre 20 godina

Ovaj zlocin najostro osudjujem, ali se pitam gde ste bili vi Srbi kada srpska policija tokom 1999 dnevno ubijala albansku decu?

Nenad iz Skopja

pre 20 godina

Citam kako Albanci pisu da su ista ovakva ubistva radili i Srbi u vremenu Milosevica. Interesantno, nisam primetio otkad im je Milosevic postao uzor i jedinje opravdanje za monstruozna dela koja cine. Ako idemo po toj logici, neka oni prihvate da ce zavrsiti isto ko i on-u Hagu, a Albansko Kosovo kao Srbija devedesetih: izolovano, bombardovano, osudjeno od celog sveta.
Drugi pisu kako "Albanci nikada ne ubijaju starce i zene". Tvrdim da nije tako: za vreme rata u Makedoniji dvojica staraca-Makedonaca, koji su cuvali motel "Brioni" kraj Tetova, Makedonija, bili su zavezani za ruke i noge, oko pojasa obavijeni sa nekoliko kilograma eksploziva, koji kada je eksplodirao, zajedno sa neduznim starcima, razrusio je do temelja celi motel. Albanci, ako vec nalazite opravdanje u revansu za ono sto cinite sa Srbima na Kosovu, nikada razloga za to niste imali sa Makedoncima, a opet ste izvrsili genocid. Toliko o Albanskom cojstvu i junastvu.
Citam Srbe kako pisu da je ubistvo decaka prevrsilo svaku meru i da se mora konacno obracunati sa teroristima. Secam se zime 2001 kada je bio miniran autobus iz Nisa, i kada su poginuli desetak neduznih civila: zene, deca,bebe,starci... Da li se danas neko seca tog zlocina, je li slucaj razresen, je su li uhvaceni monstrumi?! Bojim se da ce i sada biti isto.
Koliko se ja razumem u politici, kratkorocno Srbija nemoze nista preduzeti, medjutim dugorocno i strateski, koliko da zvuci bizarno, sve ovo ide u korist Srbiji, mada niko ne zeli vako visoku cenu. Albanci ce dojaditi i ljudima i Bogu. Gde su oni uvek su problemi, kriminal i ubistva!
Pokoj dusi neduznim decacima, podrska srpskom narodu na Kosovu da izdrzi, jel goreg nemoze biti. Kada se izdrzalo pet vekova turskog, izdrzace se jos, najvise, jos pet!

ljubo

pre 20 godina

Moje najdublje saucesce porodicama poginulih decaka neka im je laka zemlja. Velikog krivca za ovo treba traziti u hagu, on koji je sve pogresno urdio.

Sasa Paunovic

pre 20 godina

Bar je iz komentara Albanaca jasno da se svi mi koji se smatramo civilizovanim ljudima gnusamo ovakvog zlocina ma ko ga pocino. Kada je svojevremeno Srebrenica bila pod opsadom cesto sam razmisljao koliko li tamo ima ljudi koje boli uvo za srpstvo, muslimanstvo i slicne nacionalisticke gluposti i koji bi sto hiljada puta radije ono prokleto leto bili negde na moru u Grckoj sa porodicom nego da se mlate sa budalama sa srpske strane da ih ne bi pobile budale sa muslimanske strane.
Nema potrebe da se osudjuju "Albanci", osudjujemo onda i one ljude kojih sigurno ima mnogo koji bi isto tako rado kao i mi videli zlikovce koji su ubili ove decake stavljene iza brave, ili mozda na nekom drugom mestu ...
Svaki roditelj razume ovu tragediju bez suvisnih reci, i svakom roditelju dete je dete i ne razmislja o tome da li je srpsko, albansko ili kinesko.
Valjda nas ima dovoljno normalnih sa svake strane da pobedimo ove idiote koji bi najradije videli kako se koljemo medju sobom da bi cestitali sebi na "uspesnoj akciji", jer je jasno da hoce da nas zavade jos vise ako je to ikako moguce.
Naci zlikovce (bez obzira kojim jezikom govore) i presuditi.

Olaf

pre 20 godina

Od ove priče nema ništa. Kosovo je uvek branilo celokupno srpstvo i dok svi mi koji možemo ne odemo dole,n e vezano za administraciju već sam narod, i da ceo svet vidi da ga nikad nećemo dati, dotle će im uvek biti jeftinije da ga prepuste albancima!

k. g

pre 20 godina

to je finalni proizvod za sve ono sto je vlada srbije uradila za ovo vreme na kosovu,
samo vi ganjajte demokratiju pa da vidimo dokle ce te da stignete zar ne vidite da je kosovo vec odavno izgubljeno a sramota sto vi nemate kontrole ni na svojoj takozvanoj teritoriji. pustite albancima jos malo da se sepure pa....

MAKSIMOVIC VLADIMIR

pre 20 godina

Strasno je sto ce ovo biti jos jedan u nizu zlocina koji ce se zavrsiti samo na nekakvim osudjivanjima.Koliko je jos potrebno zlocina da bi ta nekakva medjunarodna zajednica nesto konkretno uradila? Verovatno ce se o ovome zlocinu pricati jos koji dan dok se ne desi neki novi i tako sve u krug.A pitam se samo hoce li to ikad PRESTATI ?!! Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Kako perverzan mora jedan covek da bude, da ni u oci jednog barabskog ubistva jos uvek pokusava da se izvuce i utera krivicu stalno na drugima a nikad na sebe. Ali i posle ovog terora, koji je ucinjen, a pocinoci su ga ocigledno naucili od Hamasa i Al-Akse, a zna se kojima su oni blizi, bilo nama tesko kako jeste, nesmemo nikako da odustanemo od dijaloga sa kosmetskim Albancima, pa i nek su u nasim ocima najzadnji Djavoli, ali to je jedini put iz ove tragedije, koju hoce neka ljudska ljiga po svakoj ceni da unisti. U takvim trenucima mormao da se setimo recima naseg pokojnog Premijera Djindjica koji je rekao, da bi i sa Djavolom pregovarao, ako bi to dovelo Srbiju do positivnih resenja. A zna se na koga je tada misleo, na .... Vi gospodo Albanci ste od danas izgubili svako, stvarno svako ljudsko pravo da kritikujete Srbe, jer ste pokazali da ste isto stanju perverzno(antiprirodno) da delujete.

RR

pre 20 godina

Srbi, Albanci, Hrvati, Bosnjaci, Makedonci... ce se vecito mrzeti i ubijati zato sto su isti. Kada gledaju jedni druge oni vide same sebe, svoju bedu i zatupelu zaostalost. A najvise boli kada uvidis koliko si sam jadan. Pri svemu tome svi su slepi za zlocine pocinjene u njihovo ime, od truna u tudjem oku ne vide balvan u svome. A krv tece u potocima, crvena, ista, ne znas da li je srpska, albanska, bosnjacka... Na Balkanu se srednji vek nije jos zavrsio a ka' ce ne znamo.

Slava i pokoj dusi svima nevinim zrtvama ratova na Balkanu 1989-????

Serdar Rade

pre 20 godina

Svaka cast hrabrim i plemenitim albanskim "borcima za slobodu" Uspeli su da se oslobode dva klinca i da u "junackom napadu" da povrede gomilu "krvozednih neprijatelja" dok su se jadni kupali u "Albanskoj reci."
Albanci su zaista "hrabri" i "plemeniti." Svaka cast Albanci!!!

Dil-e-Tant

pre 20 godina

Takvi "umovi" su i doveli Milosevica na vlast. klasicna mehanika. Akcija i reakcija.
Nije iskljuceno da se tako nesto desi i u buducnosti.

Kire, Skopje

pre 20 godina

Velike tragedije ce nam se desavati sve dokle ne dokazemo, i mi Makedonci i vi Srbi, da imamo suverenitet u svim delovima nasih drzava. To, na zalost, se nikada nece desiti i zato na Kosovu i u Makedoniji vlada pravo albanskog terorizma. Uzmite kao primer Grcku ili Bugarsku. Jeste ikada culi da su njihova deca pokosena rafalima dok se kupaju u Bistrici ili dok igraju basket usred Tetova. A sto su oni pametniji od nas? Albansko pitanje u Srbiji i u Makedoniji moze biti reseno jedino otcepljenjem teritorija gde zive Albanci. Hteli mi to ili ne hteli, to ce se desiti. Znamo ciji su oni sticenici. I potom, konacno, da predahnemo i da se malo pozabavimo sobom.

Stefan

pre 20 godina

Strana vojska ne radi nista kao manekenke se setaju i ne reagovanjem odobravaju da ne bi i sami bili napadani. Nekim slucajem da zele da nadju ubice i da sumnjaju da su srbi vjerovatno bi prekopali cijelu regiju metar po metar ne bi li nasli kakvo oruzje, ovaj slucaj ce pokriti vjerovatno sljedeci jer je to praksa koja vjerovatno nece nikada prestati oni nemogu bez nasilja trazice jos vise i dalje. Prisutni stranci uvjeren sam imaju jaku obavjestajnu mrezu prvenstveno jer ih placa zapad a vjerujem da imaju mnogo albanaca koji cinkare za pare stoga sumnjam da bar izdaleka mogu da primjete napade nazovi usmjerene prema stanovnicima srpske nacionalnosti ali ako podaci i odu negdje se zaustave zbog globalnih interesa tako da pojedinacne egzekucije nemaju jacinu. nekima je bitno ko vozi koja kola,ko se sa kim vidja a pogotovo privatni zivoti pojedinaca su poslastice,ponasaju se kao grobari nacije jer se njihova djeca jos slobodno kupaju po adama.
Nasa vojska je nemocna to je cinjenica jer je scenario takav da se izazove velika temperatura a onda da nas potope u vodu i tako to traje od devedeset i neke kaznjavaju nas i dobijacemo jos hladnih tuseva,vjerujem svima a pogotovo meni nije jasno gdje smo zaradili toliku kaznu i zbog cega. Kao hriscanin na velikom iskusenju pred bozijom pravdom ako je ima.
Nasa djeca su pobijena vjecna im slava.

vasilije

pre 20 godina

Saucesce porodicama mucki ubijene srpske mladosti. Pisemo mi iz dijaspore, trudimo se i mucimo, Srbija je svakome od nas rana na srcu, a Lazarevo Kosovo stalno krvari. Alnaskim teroristima na znanje, ubijanjem djece ne postizu se politicki ciljevi, nema Srbina koji bi se odrekao Lazareve zemlje.
Svakim ste metkom dalje od vaseg jedinog cilja "Velike Albanije"
Neka vjecno zivi Srbija.

Nevena

pre 20 godina

Ko odgovara za zlocine koje cine Albanci? Jos uvek - NIKO. To je sramota medjunarodne zajednice. Cela Zapadna Evropa je puna problema koje po njoj cine albanski kriminalci. Njih se jos uvek niko nije distancirao. Albanci na Kosovu su u odnosu na njihove sunarodnike u Jugoslaviji ziveli veoma bogato i progresivno. Ni to im nije bilo dovoljno. Sta hoce jos. Da proteraju poslednjeg Srbina sa svoje kolevke. S kojim pravom? Ko kaze da je bilo koje parce zemlje na ovoj planeti bas NJEGOVO? Ovu smo planetu pozajmili od buducih generacija. Niko nema pravo da unistava Zemlju a narocito ne ljude. Neka objasni neko Albancima koliko male dece cuvaju domovi po Beogradu kojih su se odrekli sami Albanci samo zato sto su devojcice. Njim a su trebali ratnici. Za mnoge devojcice nisu deca. To je shvatanje iz kamenog doba. Ovo je 21-i vek.

Ljuba

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodici ubijenih decaka, i ja sam osetio sta znaci kad ti teroristi ubiju
najmilije (isto na Kosmetu). Andjeli odlaze svome ocu na nebo.
Nek im je slava.

dragan

pre 20 godina

Zao mi je mojih sunarodnika Srba koji su vidim grlati kad treba osuditi ovakve zlocine nad nama ... a kad su isplivavale hladnjace iz jezera, pa kad se sad prave zabavni vikendi za decu policajaca na istim onim poligonima u predgradju Beograda gde su srpske spec. jedinice sahranjivale Albance sa Kosova ne bi li sakrili svoje zlocine ... onda se niko ne javlja ... Pa mi Srbi na tudje groblje vodimo decu da nam se igraju, a pricate o drugima kako nisu normalni ... Pa sve Bog gleda pa nas ovako i kaznjava, samo Srbi su glupi, umesto da vode decu tamo kod Batajnice da upale svecu tim zrtvama ... Sramota.

Djole

pre 20 godina

Pa, ljudi, moze li da bude gore? Oruzani napad na decu? NA DECU!!! Evo, mozak mi kljuca, ima li ovome kraja?
Samo mi jos treba da cujem kako je to neki Srbin pucao na srpsku decu!

Trske Srbija

pre 20 godina

Kako li ce sad da reaguju "vlasti" na Kosovu? Ako ovo prodje nekaznjeno onda treba preci na improvizaciju tj. i mi da predjemo u teroriste jer se svuda u svetu terorizam drasticnim merama kaznjava samo u Juznoj srpskoj pokraini ne. Mozda cemo opet uputiti neku "protestnu notu" dok nam ceo narod (decu zene i starce) nepobiju hrabri Albanci iz zasede. Bog neka dusu prosti mladom muceniku Milosu, neka nam je i on Obilic!

Misa

pre 20 godina

Mislim da je ovaj dogadjaj izuzetno tragican i da pokazuje novu eskalaciju nasilja na Kosovu. Nadam se da ce sa albanske strane prevladati oni koji su za razumno i nenasilno resenje i da ce ovakve ubice odgovarati.

Boris

pre 20 godina

Grozno. Zar tim debilima nije dosta rata. Ako ovako nastave, stvarno ce im se to odbiti o glavu. Kome su djeca kriva??!! Ali ta velika "hrabrost" je prepoznatljiva kod svih terorista ovoga svijeta. Ne podrzavam americku politiku, ali terorizam jos manje. Molimo se Bogu da, Milos bude zadnja zrtva na Balkanu.
Slava mu!!

Igor

pre 20 godina

Juce sam napisao kako bi trebalo reagovati: ostro i beskompromisno sa teroristima, zasto ne i najbrutalnije da se ne bi desile i zrtve. Nazalost to se danas dogodilo i nazalost nase vlasti nemaju kompetencija na Kosovu da to rese. Bojim se da ce se ovo nastaviti i da se mora sto pre poceti sa resenjem. Ko ce to resiti nisam siguran, obzirom da se sve ovo dogodilo u pratnji UNMIK-a. Veliki junak je taj sto je pucao po deci. Bog sve vidi i svima njima ce se to i vratiti. Albanci su postali malo nervozni jer im sa nezavisnoscu ne ide bas kako su zamislili, a i nisu vise u ulozi mucenika i prvih zvevda medjunarodne zajednice. Mnoge stvari su se promenile od 2000 godine na ovamo i bice vam sve teze da progurate vase ideje o Kosovu jer vam vise niko ne veruje. Zivite u zabludi.
Saucesce porodici poginulog decaka.

simon

pre 20 godina

da li mi sada treba da dizemo vojsku i "na ravno Kosovo"?
Stvarno su gadni ti ....
pa gde su nasli decu da gadjaju automatima sa 50.m???

"moje pleme snom mrtvijem spava,
velikasi proklete im duse na komade razdrobise carstvo....."

Dex Pristina

pre 20 godina

Ovo moze da uradi samo idiotski um. Takvi su bili oduvek, zanaju da udaraju samo na zene i nejac. Nikad nisu ni znali da se bore, nego su samo ubijali i ubijaju iz zasede, sto je vidjeno u poslednjem ratu. Mislim da je dosao trenutak da se VSCG, MUP Srbije, Zandarmerija i ostale vojne i policijske formacije pod hitno vrate na svetu srpsku zemlju. KOSMET JE SRPSKI I OSTACE SRPSKI!!!

Rakac

pre 20 godina

Istorija se ponavlja u svom sve krvavijem obliku. Stara Albanska narodna taktika "napadni iz zasede na slabijeg od sebe" opet dolazi do izrazaja. Nije ovo gospodo terorizam, ovo je stara tradicionalna vrsta borbe Albanskog naroda. Terorizam je lepa rec za ovo. Pre svega mislim da su ovo naoruzane bolesne kukavice koje mogu samo da napadnu i da povrede zene i decu, stare i nenaoruzane, znaci sve one koji ne mogu da ima uzvrate. Videli ste kako su prosli cim su udarili na one koji mogu da im vrate juce, kako su prosli iako su bili brojcano jaci ipak su nadrljali ko bosi po trnju od onih nasih hrabrih vojnika. Bog neka je u milosti ovoj jadnoj deci sto nastradase, a nase vlasti i javnost da se uzmu u pamet i da zastite kako god znaju neduzne srbe na Kosovu i celu srpsku pokrajinu. U isto vreme neka je sramota albanske politicare koji vode kosovo sada kao i one koji su ovo zlodelo ucinili. Bog sve vidi.

Nole

pre 20 godina

Neznam dokle moramo da trpimo te albanske ekstremiste, zar im nije dovoljno sto su dobili Kosovo jos moraju i decu da nam ubijaju. Ja sam za to da otvore neki internacionalni sud na Kosovu za ovakve zlocine, posto sumnjam u to da ce ova njihova takozvana kosovska vlada nesto da ucini.

Lord

pre 20 godina

Nikad nisam voleo da generalizujem, ali mi se cini da su Albanci na Kosovu na dobrom putu da budu prepoznati kao ubice staraca i dece. Ako tamo ima normalnih ljudi, nesto bi morali da ucine.

Adam iz Montreala

pre 20 godina

Kakav je to naslov: "U Oruzanom Napadu na Decu"? To je nemoguca konstrukcija. To je valjda GNUSNI TERORISTCKI ZLOCIN. Ubise dete, ali treba uvek biti "politicki korektan".

Vanja

pre 20 godina

Ovim se vidi generalna nezainteresovanost UNMIK-a za resavanje problema terorizma na Kosovu, jedno su "zvanicni stavovi" a drugo realnost. Strasno, nadam se da crvene svi oni koji su podrzavali albance u njihovoj "N.O.B."

cocky DD

pre 20 godina

E ovo im necu nikad zabotaviti.
Sto je tome ko je to uradio verovatno bio i cilj. E pa uspeo je bar sto se mene tice.
Kad mi neko spomene ameriku ili nato odma me to asocira na malu Milicu i ono dete (iz moje matematicke gimnazije) koje su ubili na mostu u Varvarinu. I nema sta vise da pricamo, ne sto ja nisam tolerantan, nego nemamo o cemu. S ljudima se da pricat, s neljudima koji svoje zlocine trpaju pod kolateralnu stetu - NE.
Dakle albanske junacine, za mene ste sad i zanavek, ubice razdragane dece na plazi - i nista vise.
So long.

Sudarevic

pre 20 godina

Milos Jovovic je otisao na bolje mesto i neka mu je laka crna zemlja.
Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu.
Pomaze bog.

Urbaniak

pre 20 godina

Ne treba se cuditi tome sto rade ti neljudi. Prisetite se kroz sta su prosli nasi preci na povlacenju kroz Albaniju u prvom svetskom ratu. Jos davno mi je moj pokojni pradeda, nosilac albanske spomenice i Karadjordjeve zvezde govorio: "I kad smo se povlacili i kasnije kada smo oslobadjali pucali su nam u ledja, dete im ........!"
Ne mrzim, jer mrznja razara onoga ko je nosi, ali ih prezirem, prezirem zbog kukavicluka.

Milos

pre 20 godina

Vi, "gospodo" Albanci, ne da niste Evropa, nego niste Balkan! Pa ni Al-Kaida ne napada obdanista nego poslovne zgrade! Ali samo vi nastavite da se borite tim sredstvima - daleko cete stici, verovatno jos dalje nego mi sa Milosevicem.

arber

pre 20 godina

Ovo je strasno, gnusno i apsolutno neprihvatljivo. Iskreno mi je zao zbog ovog zlocina. Onaj ko je to uradio, ocigledno je uspeo u svom cilju-neizmerno je naelektrisao situaciju. Ali, oni koji automatski osudjuju Albance, ocigledno pomazu zlocincu. Mislite hladnom glavom ljudi to je sad najvaznije.

Danijel

pre 20 godina

Stvarno se cudim nasem strpljenju i pitam se dokle ovako, setimo se samo 6 mladica ubijenih u Peci decembra 1998.g. Sramota je da se Taqi i Haradinaj jos uvek nalaze na slobodi.

Miroslav

pre 20 godina

Ajmo sad gospodo Albanci svi u hor: "nije sigurno da su ovaj zlocin pocinili Albanci, sacekajmo rezultate istrage" ili "ovo nije slucajno, ovako nesto se uvek desava na dan kad neki visoki medjunarodni zvanicnik dolazi na Kosovo a danas je to novi sef UNMIK-a Hari Holkeri"...

Kako vas bre nije sramota?

IR

pre 20 godina

Zamolila bih sve ljude koji su dali svoj komentar da ovo sto se desilo ispricaju svim svojim prijateljima i neprijateljima, kolegama sa posla, komsijama i da se o tome prica i da se to ne zaboravi jer je STRASNO !!!Mora postojati javno mnjenje i jasan stav drustva o svemu sto se desava na Kosovu i Metohiji.Prethodnih 15-20 godina o tome se nije znala istina i prosli smo kako smo prosli. Nasa "drzava" sprema povratak za raseljene a oni napadaju decu...Da li smo svesni stvarnosti ?

S. Lonchar

pre 20 godina

Ne postoji nishta odvratnije, gnusnije, paralizirajuce nego ubistvo deteta. U ochima mi je slika deteta razbarushene kosice koje se bezbrizno igra na obali, koje u kratkom dobu nije ni imalo vremena da nekoga mrzi, a kamoli da zasluzi osvetu. Svi vi Albanci, koji sedite, cutite, koji ne radite nishta da uhvatite zivotinje medju vama, koje su ovo pochinile, zivecete dok smo mi zivi sa sramotom atentatora na malishane, kako to vishe komentatora lepo rekoshe.

Arberi-Prishtine

pre 20 godina

Ovde se igra jedna veoma prljava igra.Ubiju tinejdera na belom danu u 13.00 casova i ranjaju ostale gradane,a svi bili pod jakim pratnjom Kfor-a i Unmik-a.A vi samo pozurite i nastavite sa tim epitetima protiv celog albanskog naroda,jer nije vam briga da je neko ubijen na Kosovu vec vam je briga da iskalite svu tu pateticku mrznju protiv albanaca.Kako to da nije uhvacen ubica?Kako to da se ove stvari desavaju pred najavljenog dijaloga?Kome to ide u prilog?Kad su albanci ubili u svoju istoriju nekog starca,zenu ili dete?Molim vas ja ne iskljucujem nijednu verziju ovog dogadaja,ali imacu strpljenje da saznam istinu,a vi pokusajte da sakrijete barem malo ta gadna osecanja prema albanskom narodu.A sto se tice BOGA(pomenuli ste ga vise puta)-ja nisam znao da se vi strahujete od njega.Cudno.

VA

pre 20 godina

Ocekujem proglasenje dana zalosti u Srbiji zbog jos jednog u nizu terosristickih napada ovaj put na nemocnu i neduznu decu, sa pitanjem sta su radili ti prisutni iz UMNIK-a kad je napadac mogao da pridje na 50m, a verujem da je uspeo bezbedno i da pobegne. Iskreno saucesce porodici poginulog decaka, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

agim

pre 20 godina

Slazem se do je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo deci i ubiti njihovu radost,ali se ne slazem da su to uradili Albanici. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema tu sta ali bi potsetio sve te nerazumne Srbe koji srbuju u nesreci te dece i njihovih majki da su neki Srbi samo prije 4 godine takodje automatima ubili preko 4000 albanske dece, zapalili im kuce i unistili im igracke. Nisam citao ni cuo takve reakcije. Albanci nisu kukavice moze biti pojedinci ali gospodo zasto ne razmislajte da su to bas Srbi uradili radi pobolsanje svoje pregoravacke pozicije pred odlukom o statusu Kosova. Razmisljajte svestrano, moze vam biti cistije.Zar Milosevic, Covic, Batic i kompanija nije rekla da Srbe niko ne sme da bije pa su posle sami ubijali same te Srbe po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari.

Lale, Beč

pre 20 godina

RTS upravo javlja da je u bolnici podlegao i Jovovićev vršnjak Bogdan Bukomirović.
Među 18 dosad objavljenih komentara, nema ni jednog jedinog od strane kosovskih Albanaca, koji su inače veoma aktivni kad treba otkloniti sumnju sa svojih sunarodnika.
U stvari, i nema se više šta reći: Karte su konačno otvorene! Od neke "nezavisnosti" pokrajine nema ni slova "n".
Pitanje je samo vremena kad će međunarodna zajednica prepustiti upravu nekome ko će biti sposobniji da uvede red i mir u pokrajinu i pripremi je za ulazak u EU (u okviru Srbije).
Večna slava dvojici mladića, gotovo dece, čija će tragična smrt možda više doprineti Srbima na Kosovu nego svi kvazi-diplomatski napori i nemušti jezik sa kojim se o pravome problemu pokrajine govori.

Armend

pre 20 godina

Dosta bre tih budalastina!Da su ti policajci i vojnici koji su bili zaduzeni za cuvanju Srba bili Albanci i da bi Albanci bili oni koji vladaju Kosovom danas onda dao bih vam sve prava da nas osudujute(iako ste presli limit sa mrznjom protiva nas).A ovako nemate pravo ni otvoriti usta.P.S.JASNO JE KO TO RADI sve ovih posljednih dana.

momabrazil

pre 20 godina

Kakav bre incident, pa to je krvolocan napad! Krajnje je vreme za demonstracije po celom svetu koje bi bile kordinirane, javno ili tajno od drzavnog vrha. Ili neka se kaze svim Srbima da se isele i gotovo. Dosta bre zezanja sa tudjim zivotima i iluzijama!!!

bitic

pre 20 godina

Na ovokvu vest postoji samo jedan komentar. To je delo necoveka i nasilnika kome nije mesto u civilizovanom drustvu, vec tamnica. Nikakvi motivi ne mogu opravdati napad na neduzne ljude, a pogotovo na decu. Nadamo se da ce organi gonjenja biti na visini zadatka i pronaci krivca.

Knez Miskin

pre 20 godina

Etnicki Albanci su u potpunoj panici zbog srpsko-americkog priblizavanja. Od svojih lobista u Vasingtonu znaju da je to otislo i dalje nego sto je procurelo u novine. Preko njih znaju i da je skorasnje saslusanje srpskih predstavnika pred americkim Kongresom o stradanju Srba na Kosovu, u Hrvatskoj i BiH znacajan korak ka podizanju optuznica protiv Tacija i Alije. (To ne znaci da ce se imalo odustati od zahteva u pogledu Karadzic/Mladic. I ne treba.) Njihovim lobistima su ovde u Americi zatvorena mnoga vrata na koja ranije nisu morali ni da kucaju, zato sto je vladajuca struktura u Vasingtonu odustala od Bosne, Albanije i Kosova kao mogucih strateskih saveznika. Zbog "novog misljenja" u americkom vrhu partnerstvo sa Srbima ce cak otvarati vrata u Americi. Dil JAT-a i uzbekistanskog avio-prevoznika je samo prvi u tom pravcu. Avio kompanije i posade muslimanskih zemalja nece bas lako dobijati dozvole da lete za Ameriku (Za svaki slucaj). Samo neka Beograd nastavi stratesko priblizavanje Vasingtonu i mnogi problemi koji sada izgledaju neresivi resice se kao sami od sebe.
A za ovaj zlocin ce neko odgovarati, neposredni pocinioci ili po komandnoj odgovornosti. Njihov sledeci ocajnicki korak je neka verzija Markala. Ali ni CNN vise nije ...

Jova

pre 20 godina

Ovakve situacije (krajnje tragične) mogu biti prelomne u istorijskom smislu. Naša vlast bi za par sati trebala da izda ultimativni zahtev KFOR-u, da u roku od 24 sata pronađe zločinca, ili, u suprotnom, će naša policija i vojska otići na mesto zločina i izvršiti uviđaj BEZ obzira na posledice po bilo koju stranu i bilo koga. Tako se to radi kada je odbrana časti jednog naroda i države u pitanju. Na žalost, plašim se da tako neće biti.

Aleksandar - Beograd

pre 20 godina

Nek mu je laka crna zemlja.

Ako ovo nije dovoljan razlog da se ultimativno zahteva vracanje nase vosjke i policije na KiM onda ja stvarno nemam reci.

Ovo je prevrsilo svaku meru!

Dacha

pre 20 godina

Dokle god zlocinci sa svih strana, dakle i oni Srbi koji su u uniformama policije, parapolicije, vojske i paravojske ubijali Albance i oni Albanci koji su u uniformama Oslobodilacke vojske Kosova ubijali Srbe i ostale ne-Albance, dotle ce se ovakve stvari desavati. Oba naroda moraju da se suoce sa svojim mracnim proslostima i da se, hapseci zlocince, oslobode balasta zlocina. Naravno, ovo su uradili monstrumi a ne albanski narod, stoga svaka tlapnja o "srpskom Kosmetu" ili o "genocidnosti" Albanaca je cista i bezobzirna manipulacija ubijenim detetom.

skitnica

pre 20 godina

"Vidan i osetan napredak bezbednosti i uzivanja ljudskih prava", to je "albanska pesma" koja se peva zadnje 2 godine, a ovamo mrtvo dete u reci.

Sad ce ovako da se desi: u toku nedelje ce ilegalna ANA da ubije nekoliko albanske dece ili staraca negde u Bujanovcu ili Presevu i dici ce to na sav glas kako ih Srbi ponovo ubijaju i tlace.

A moze da bude i ovako: NATO i AMERI nisu voljni da resavaju i ginu bez veze dole, te zatvaraju oci pred Albancima koji ubijaju Srbe.
Kad situacija bude kulminirala, a blizimo se tome, NATO i AMERI daju zeleno svetlo vojsci SCG da udje na Kosovo u mesta sa srpskim stanovnistvom.

Albanci tog momenta podivljaju i besni na svoje "saveznike", napadaju sve sto stignu, AMERI i NATO tog momenta pocinju da rade istu stvar koju rade trenutno u Iraku i Avganistanu, a to je "ubij i zatvori svakog ko ti izgleda kao terorista".

Uskoro stize pravda Albanci !!!

Taman se i Holkeri pojavio koji ima da posizi i bas me zanima njegova reakcija. U petak dolazi u Beograd i nasi politicari treba da mu daju sve dokumente argumentovano sa cinjenicama i cinjenicnim stanjem, kao sto odmah treba kontaktirati, NATO, UN, EU i AMERE povodom poslednjih dogadjaja koji se desavaju.

Saucesce Milosevoj porodici.

Agron (close to Manchester)

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! No to me podseca na jedan isti dogadjaj koji se dogodio u V.dobranje kod Lipjana. Deca su igrala u dvoristu kada su odjednom pocele da padaju granate ko kruske, dvoje deca su ubijena i petoro bilo tesko ranjeno. Slazem se da po svaku cijenu pocinioci ovog zlocina da se osude ne lakse nego smrtna kazna. Ovo je samo jedna paralela i da parafraziram Sudarevica "Ne treba da se svetimo, osveta je uvek u rukama boga. Sta se baci uz vodu, vrati se niz vodu"

Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu (a koji vi odmah ste 1000% sigurni da su ucinili Albanci) ja mogu da vam nabrojim najmanje deset slicnih ili gorih zlocina nad Albancima!

Pjeter-Peje

pre 20 godina

Jao kakvi sadisti!Jasno se vidi da ima mnogo onih koji se raduju onoga sto se dogodilo(jer ce to Albance udaljavati od nezavisnosti).

Miroslav, New York

pre 20 godina

Interesantno je da CNN nista nije javio. Da se ovako nesto deslio u Izraelu, onda bi prekinuli program da se jave sa lica mesta.

Slavisa

pre 20 godina

Pitam se samo dokle ovo sve da trpimo i da gledamo kako nasa braca ginu u nasoj srpskoj drzavi a mi sa sigurni mjesta u Srbiji ili negdje u Svetu to gledamo i samo osudjujemo kao i ova nasa nesposobna Vlada u Beogradu.Nasoj Vladi je cini mi se jedini cilj kako da sto vise proda onu nasu Zemlju sto su nasi ocevi i djedovi decenijama stvarali.Ne kazem da trebamo na ovakav kukavicki cin odgovorit slicnom mjerom ali nesto se preduzeti mora,jer za par godina to ce se poceti desavati i po juznoj Srbiji i sve tako dalje.Zalosno je sve ovo sto se desava sa srpskim narodom,tuga je velika u meni.Moje iskreno Saucesce orodici malog Milosa i molimo se Bogu za ostale malisane sto su nastradali i svu nasu bracu na Kosovu i vjerujmo u Boga jer samo nam to izgleda moze jos pomoci.A vi kukavice samo ste jos jednom pokazali ko ste i sta ste i vasu hrabrost i zapamtite vremena se mjenjaju a Srbi sve ovo zaboravit nikad nece!

KOSMET JE SRBIJA!

pre 20 godina

NEKA JE LAKA CRNA ZEMLJA I VECNA SLAVA NASOJ POGINULOJ DECI. NAJISKRENIJE SAUCESCE PORODICAMA OD PORODICE IZ CIRIHA!

Predrag

pre 20 godina

Dakle,

Na patrolu vojske su pucali kradljivci drveta, verovatno prackama. Na kasarnu vojske minobacacem su pucala deca na praksi iz opste-tehnickog obrazovanja, lekcija katapult. Na decu koja se kupaju su pucali Srbi - komsije, verovatno zbog zemljisnih medja i glasne muzike, a i da se naravno naruse pregovaracke pozicije kosovara u pregovorima. Najbitnije je da su etnicki Albanci na Kosovu andjelcici koji letuckaju okolo sa lirama i pevuse decije pesmice. Strasno me stav Albanaca koji se javljaju sa komentarima ovde podseca na stav Muslimana iz Bosne, koji sebe jako vole da nazivaju Bosnjacima, al' ajde sto sebe, nego bi i Srbe i Hrvate iz Bosne da nazovu Bosnjacima. Naime, kukaju na sva usta da su zrtve. Dugogodisnje. A kad se ovako nesto desi i kad se pokaze na sta lici Albanska ideja o multi-etnickom i multi-kulturnom zivotu i kad se drzava Srbija ciji je Kosovo deo postavi cvrsto, onda krene plemensko busanje, "samo vi dodjite, pokazacemo vam, videli ste kako mi Albanci znamo da se borimo". Pa daj odlucite se, sta ste, zrtve ili borci. Sta ste, sverceri, kradljivci (drva i ostalog) i neradnici ili biste i vi u Evropu. Ciji ste, americki, evropski ili blisko-istocni ? Sta biste, multietnicku drzavu ili multietnicku drzavu ali bez Srba (i ostalih) ? Sta su deca koja se kupaju, zlocinci iz rata od pre 4 godine ili preventivno ubijate ?
Samo dok se odlucujete ne zaboravite da je Kosovo srpsko, ali ne (samo)politicki, nego VLASNICKI. I razmislite da li se demokratija i drzava grade ubijanjem dece na kupanju, ubijanjem medjunarodnih policajaca u patroli, podmetanjem bombi pa makar i samo svojima, klanjem porodica u njihovim kucama, napadima na patrole kao sporedni hobi uz kradju drveta ili to lici na Talibansku drzavu.
Onog trenutka kada medjunarodna vladajuca oligarhija ukapira slicnosti Kosova pod Albancima sa Avganistanom, u Srbiji se ucvrsti vladajuca garnitura sa malo vise mozga i vizije (ili su u medjunarodnoj zajednici vec ukapirali, samo cekaju da se Srbi medjusobno isfiltriraju), otvore se vlasnicke knjige i pocne da se razdvaja stanovnik Kosova i prebeg iz Albanije, malo ce situacija biti drugacija.

real

pre 20 godina

Ovome zlocinu nemam sto dodati, osim da se pridruzim ostalim komentarima koje apsolutno podrzavam.
Ali moram reci g. Zivkovicu i cijeloj srpskoj Vladi: Saljite Vojsku u Misije UN i cuvajte tudju djecu a nasu neka cuva UNMIK na nacin kako ih cuva. Sram vas bilo!

Rule

pre 20 godina

Zapad je kriv za sve sto se desava !!! Moje iskreno saucesce roditeljima deteta nastradalog! I zelim brzo ozdravljenje ostale dece! Ilija

Nikola

pre 20 godina

Neka je vecna slava srpskim mucenicima. Ovaj me je incident duboko potresao i ne mogu da ne osetim krajnju mrznju i prezir prema pociniocima ovog zlocina. BBC sajt nije ni preneo ovu vest. Ako se desi da neki Albanac pogine, na BBC sajtu je to udarna vest. Smrt srpske dece nema vaznosti. Za njih je vaznije da su SFOR-ovci usli u kucu umrle majke Ratka Mladica, nego sto su deca izgubila zivote. Jel to taj demokratski zapad kojem treba da se priblizimo?

igor

pre 20 godina

Kakva svinjarija! Gospoda Albanci koji se javljaju sa svojim komentarima povodom oveog groznog zlocina se koriste istim zlocinackim isprikama kojim su se donedavno Slobo i Seselj koristili: sami su to sebi uradili da bi sebi popravili pregovaracki (ili neki drugi) status. Gospodo Albanci, sramota je da se na vasoj muci niste naucili humanizmu i covjecnosti. Mizerne isprike (ili lazi) su jednako mizerne i bljutave bez obzira da li dolaze od Slobe i SPS-a ili od vas.

veoma potresen

pre 20 godina

Laka im zemlja,nasoj deci!
Pomolimo se ljudi,da tesko povredjeni koji su,koliko vidim jos uvek u kriticnom stanju,prezive ovaj surovi,fasisticki cin!

Slusam Zivkovica i Jovanovica na Dnevniku II i ne mogu da verujem da oni od Holkerija, njega"zelenog" ,ocekuju neke konkretne poteze prema ovom pitanju.Sa stvarima koje nam se desavaju u prethodna 3 dana,ukljucujuci i danasnju tragediju,treba sazvati pod hitno Vanrednu Sednicu Saveta Bezbednosti,sa jednom ,jedinom tackom dnevnog reda:-Povratak nasih snaga na Kosovo!

Pejoni

pre 20 godina

Ovo je gnusan zlocin nema sta, i svako to osudjuje! Ovo sto se desilo je veoma strasno, no za svakog zlocina koji se desava srpskom stanovnistu na Kosovu vi odmah ste sigurni da su ucinili Albanci. Cekajte da se mozaik slozi, da ako je ona je.Neko ovde spominje fasizam, pa se ja pitam gde ste vi bili kad ste vi orkestrirali bas tim orkestrom koji je svirao fasizam i genocid? Slazem se da je grozno ubijati svako ljudsko bice a pogotovo decu i ubiti njihovu radost,jer sam ja to video i okusio,ali se ne slazem da su to uradili Albanici.J er onda bi morao da mislim da ste one grozote koje su ucinjene na Kosovu generalno je ucinjeno od strane srbijanskog naroda. Mislim generalno,osudjujem taj gnusni zlocin nema se tu sta dodati, ali razmislite malo, da li i onaj Covic i SPC, nisu indirektno krivi, zato sto mozda raspirivaju mrzju ovih dana, umesto da usijanih glava u ove tople dane razmisljaju hladnih glava, oni teraju vodu u vodenicu bas onih koji su i doveli ovaj region u ovakvo kakvo je i danas nazalost. Nemojte da pirjate na zar, jer Batic , Covic i kompanija jedna cekaju da profitiraju jer ocigledno to su njihovi poeni na izborima.Sucut i zalost svim majkama kojima su se desile ovakve grozne stvari, a ostaloj deci zelim brz oporavak i bolje detinstvo.

gazident

pre 20 godina

Gospodo, zaista je ZALOSNO da se ovo dogodilo ! Meni je iskreno veoma zao sto su poginula DECA, bez obzira bila to srpska ili albanska. Ovaj kriminalan akt treba najostrije osuditi i aktere treba odmah pronaci. Srbi sa Kosova ne trebaju ometati legitimnu vlaste Kosova u vrsenju zadataka. Ovde se vidi, koliko je nuzno da srpska zvanicna poltika jednom za uvek odustaje od destabilizacije Kosova. Postavlja se pitanje kome ovo ide u prilog. Sigurno najmanje Albancima!!!. Zasto se ovako nesto treba dogadjati bas kad dolazi Holkeri?, bas kad srpska Vlada predlaze da vrsi represivni ustavni akt nad Kosovom ??? Zasto??? Drzava Srbija treba jednom za uvek da ostavi Srbe na Kosvu da misle svojim mozgom i da ih ne zrtvuje kako ih je dosad zrtvovala !!! Jos jednom moje najiskrenije saucesce familijama cija su deca nastradale posle ovog kriminalnog akta.

Sandra

pre 20 godina

Strasno, strasno je sta se desilo!!!
Ali citajuci komentare na ovome sajtu bih htela da napomenem da nama/ meni nije bilo prijatno kada je za strasne zlocine koje su cinili srpski zlocinci bio okrivljen ceo srpski narod tj. kada je srpski narod bio generalizovan sa nekih strana kao zlocinacki narod.
Prema tome ne cinimo ono sto ne bi zeleli drugi nama da cine.
Verujem, tj. sigurna sam da nije ovo uradio albanski narod vec neki bolesni umovi (ne mogu se nazvati ni ljudima).

Black Jack

pre 20 godina

Vidim ima mnogo komentara. Mnogo se zapenusalo. Opravdano - koji manijak moze da puca u decu? Ipak, pokusavam da sagledam i stvari i iz drugog ugla.
Posebno me se dojmio komentar koji pretpostavlja paniku Albanaca zbog povezivanja Srbije sa Amerikom. Moguce je da je neki dogovor vec napravljen? Da li taj dogovor treba i medijski potkrepti? Da li treba iskreirati i javno mnjenje. Setite se minobacackog napada na pijacu u Sarajevu - bas nekako u zgodnom trenutku jedna granata ubija 68 ljudi na pijaci - ej bre !! - pa gomila kasetnih bombi bacenih na Nisku pijacu nije ubila toliko ljudi (sva sreca). Pucanje u decu - pitam ko to moze da uradi? Da li moze Albanac komsija. Znam da ce biti odgovora da su Albanci ovakvi onakvi ... Licno poznavao sam jako dobre momke u bivsoj JNA. Ne bih zeleo ni da se shvati da ih branim. Daleko od toga. Ali razmislite i o opciji da je neki manijak koji je vec pobio silnu decu po Latinskoj Americi, bliskom istoku sada upravo tu. Pa ko je bio onaj Voker iz posmatracke misije na Kosovu?
Prema tome - Srbija ne treba da vodi politiku koja kaze: Kosovo je nase, naprotiv. Srbija treba samo da iskoristi postojeci trenutka i da se sa Albancima razgranici jednom za svagda. Niko nema koristi od nekog Kosova u sastavu Srbije. Srbi ce se iscrpljivati u pacifikaciji, Albanci u pokusaju da konacno dobiju nezavisnost. I prvom sldecom prilikom eto opet boja na Kosovu. U slucaju da t.z.v. medjunarodna zajednica iskljuci opciju nezavisnog Kosova, istog trenutka treba poceti tajne pregovore o podeli Kosova.
Moje saucesce rodbini izginule dece.

Fisnik

pre 20 godina

Ubice su ubice!!! Nisu (nit su ikad bili) to ni Srbi ni Albanci, nego kriminalci. Užasno! Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima. Sramota za sve Albance, posebno za sve nas koji smo se borili za slobodu.

Ika

pre 20 godina

Srbi su predstavljani vec godinama kao oholi, sirovi i zli na svim stranim medijima - CNN te BBC nije objavio jer nisu ludi da pljuju po onome sto su godinama propagirali.
Da se sve to desila sa Albancima sigurno bi se tome posvetila paznja. Kad se nesto tako dogodi u Izraelu CNN to pretace danima. Ovako su samo pokazali da nas smatraju nizom vrstom.

Sait Berisha Pec

pre 20 godina

Cenjeni citaoci B-92,
Nemojte da nam zabranite da izrazimo najiskrenije saucesce u Vasem bolu izazvanim ovim uzasnim zlocinom.Dugo smo ziveli zajedno da ne bismo poznavali jedan drugog.Ni Vi, ni mi, necemo se nikada osetiti pocascenim sto se ovakvi zlocinci nalaze u nasoj sredini.Licno se osecam kao da svi Vi,iako me ne znate,iako ni ja ne znam Vas,da upirete prstom u mene optuzujuci me:Ti si kriv!Vreme koje provodimo uz B-92 ipak stvara iluziju da se "znamo". Iako se dosta prepiremo ipak smo blizi jer znamo "stil" svakog koji duze vreme provodi uz "komentare". Ako se sutra desi suprotna nesreca ja necu pozvati"gde ste komentatori,sto se ne izjasnite". Dajmo sansu miru,vecina Vas ste mladi. Nuzno smo ljudi a slucajno Srbi ili Albanci.
Porodicama mojih takoreci sugradjana najdublje saucesce! U svoje i Vase ime ici cu da im izrazim iskrenu zalost,po ceni najveceg rizika. Naravno ako pristaju da prime u svoju tuznu sredinu mene koji je isto tako veoma tuzan.

RADOVAN

pre 20 godina

Od kada su došle medjunarodne snage da zavedu red na Kosovu najmanje 1000 nealbanaca je poginulo, desio se masakr kod Livadica, ubijeno je 14 žetalaca na jednoj njivi, ubijena porodica Stolić u Obiliću, sada ova nedužna deca... I, sve se dogadja dok svetske sile pokušavaju da zavedu red medju Albancima koji traže nezavisnost i odlazak svih medjunarodnih snaga. Pitam se, šta li bi se dogadjalo na tom Kosovu da, ne daj bože, sutra Albanci samostalno preuzmu vlast?

Kosovski Turcin

pre 20 godina

E moji Albanci, uvek su vam jadni Srbi krivi za sve zlocine koje nad njima i svima nama koji nismo Albanci cinite. Srbi su krivi valjda sto su zivi. Sram vas bilo!!! Ja sam Turcin sa Kosova i sve vas vrlo dobro poznajem. Ono sto cinite nad nealbancima je zulum nad zulumima. Uvek pronadjete opravdanje za svoje zlocince. Cetiri godine se svetite i dokle bre vise? Pa da su Srbi primenjivali vase metode, ni Turci, ni Hrvati, ni Albanci, ni Nemci ne bi vise postojali. Srbi su dobar narod i ne zasluzuju ovakvu golgotu. Moje iskreno saucesce za svirepo ubijenu srpsku decu. Iako nisam od vase krvi, dragi moji srpski prijatelji, ja osecam vase muke i boli. Albanci su mi ubili rodjaka samo zato sto je Srbina imao za zeta. Svi moji srpski prijatelji su napustili Kosovo, plakao sam. Videvsi kakvi zlocinci su dosli na vlast i ja sam krenuo put mojih srpskih prijatelja. Ljudi u Srbiji trebaju znati da su na Kosovu u poslednjih nekoliko decenija, Srbi i Turci uvek imali lepe odnose. Albanci su se vazda nesto bunili. Zlocin u Peci me jako uznemirio. U pitanju je najokoreliji fasizam!

David

pre 20 godina

Ako se ne obuzdaju albanski ekstremisti,moracemo da predjemo u gerilski rat s njima,a ima dosta dobrovoljaca,koji hoce na Kosovo,a i u Irak. Ako su Ameri sami presli u obracun s Al-Kaidom,mozemo i mi,bez da nam neko da dozvolu.Znamo i mi da ratujemo na gerilski nacin.Razumem Izrael.

Pedja

pre 20 godina

Ovo moze u Evropi da se dogodi samo na Kosovu koje je pod albanskom okupacijom.Ovo je cisti GENOCID prema srpskom narodu koji na Kosovu prakticno neprekidno traje od pocetka Drugog svetskog rata a nastavio se kada Titovi komunisti nisu dopustili da se vrati 300 hiljada Srba na Kosovo koje su proterali balisti i fasisti. Nadam se da ce nasi politicari pogotovo iz vladajuce oligarhije koji sve rade samo ne stite nase srpske nacionalne interese konacno iskoristiti ovaj monstruozan i genocidan zlocin i svetu pokazati pravu istinu sta se dogadja na Kosovu.

Marinko Bojovic

pre 20 godina

Umesto sto tu kukate i vrtite glave pred kompjuterom vi iz dijaspore sastavite e mail (imate na engleskom citavu vest na b92 + naznacite source) pa saljite ministrima, kongresmenima, senatorima, premijerima, prijateljima i sl. Ako ste u Srbiji onda stranim diplomatama i stranim predstavnistvama, e mailove mozete naci na svakom cosku. Ovo su zlocini (pogledajte hronoloski sta se sve desilo za zadnjih deset dana) koji moraju prestati i na koji svako od nas mora odgovoriti u granicama svojih mogucnosti. Uradite nesto!
Srbija je vecna dok su joj deca verna!

V

pre 20 godina

Cekao sam druge komentare pre slanja mog.
Jasno je, samo po sebi da ovakvi ostrasceni komentari nikome ne koriste.
Albanci sebe pokusavaju da lise podsvesnog osecaja odgovornosti isticuci, bez trunke ukusa, zlocine koje su Srbi nesumnjivo na Kosovu cinili. Nasilje ne opravdava nasilje.

Srbi, kao po obicaju, odmah posezu za kanijom. Takodje bez ukusa, komentarisu kako ce ovaj zlocin udaljiti Kosovo od nezavisnosti. Nije bitna nezavisnost nego ljudi koji na Kosovu zive (bili Albanci ili Srbi).

Onaj ko je ovaj zlocin pocinio ne zasluzuje psihijatrijsko lecenje koje mu po logici i zakonu pripada.

Politicari sa obe strane pokusavaju da iskoriste tragediju za sopstvene sitne ambicije.

UN ocigledno nema pojma sta da radi i ukopava sebe sve dublje u status quo, od cega niko nece imati koristi.

Sve dok ovakvih komentara i zlocina bude bilo Kosovo ce ostati rupa u logici. Bez ikakvog resenja ili nade za bolju buducnost.

micha

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodicama poginule dece.
Mislim da ipak treba ostati "hladne glave" i cekati razvoj dogadjaja.
Razumljivo je da ovakav uzas izaziva i trazi hitno reagovanje.
Ipak sam za strpljenje.
Kako kazu: strpljen - spasen.

marijela

pre 20 godina

Kome je, u ovom casu bolne istine vazno sta o tome misle Albanci? Da li neko ocekuje da ce im proraditi necista savest nad neduzno prolivenom krvlju SRPSKIh decaka? Dosta je bilo licemernog i laznog zaklanjanja iza navodnog progona i terora koji opravdava i najgnusnija,najsvirepija i zlocinacka ubistva SRPSKE mladosti. Dokle?????
Odakle im pravo da svojataju tudje,oduzimaju pravo na veru,zivot i slobodu....
Zato,krajnje je vreme da ustane cela SRPSKA javnost,da svet progleda,da istina i pravda stanu na stranu pravednih i nevinih.
Neka je laka,SRPSKA zemlja usnulim decacima,neka im je vecna slava i pokoj dusi.

Lazar

pre 20 godina

Misljenja sam da Kosovu ne treba nista drugo do normalna vlast koja ce sprovoditi zakon i gde ce svi moci da zive bezbedno.
A za tako nesto je potreban nivo svesti zivlja Kosova i Metohije koji nemaju ove ubice dece.
Problem je sto ga nema bar 99% zivlja Kosova i Metohije sa sve blizom okolinom.
Sve u svemu ovakva vladavina nezakonja se mora zaustaviti, a tako nesto se moze uraditi na vise nacina, jedan je i nesto poput "nevremena" ili slicnog naziva za neku vrstu akcije.
Nemojte misliti da sad neko preti Albancima ili Srbima, neko preti zlotvorima.
Nadjite krivce za ovaj monstuozni cin, te za dosta prethodnih ma koja strana ga pocinila, pokazite da ste dostojni civilizaciskog napredka, nemojte samo napadati Srbe i ostale koji nisu na vasoj liniji.
Nasi su tamo gde su, ali vase ne vidim da su tamo gde bi trebali biti.

Nek je laka zemlja deci nasilno oteranoj na onaj svet.

Ima neko ko to pamti.

Milan

pre 20 godina

Saucesce roditeljima koji su ovo morali da dozive. Bitno je da se ovo nikada vise ne ponovi. Osuda albanskih politicara nije dovoljno. Osuda Albanaca sa Kosova je potrebna, vidim ima preko 70 komentara i samo 7-8 Albanaca je osudilo ovo monstruosno ubistvo. Od toga je samo jedan iskreno osudio ovo ubistvo i ja mu se iskreno zahvaljujem. Sto znaci ovo ce se ponoviti sto je zalosno za sve gradjane na Kosovu koji hoce normalno da zive kao ostali svet. Ostali albanski komentari OPET uporedjuju ovo ubistvo sa ubistvima Albanaca iz 1999. Pa mi smo poslali nase kriminalce u Hag, i svaki Srbin koji je ubijao albansku decu nije Srbin. Vi pohapsite vase kriminalce i one politicare koji su ukrvarili ruke. Samo tako Srbi i Albanci mogu da zive zajedno. A moram da kritikujem i moje Srbe koji u su usijane glave i zovu da se ovo resi slanjem aviona, vojske... To znaci jos vise ubijanje srpske i albanske dece. Srbi i Albanci ajde da prestanemo da generalizujemo celi narod i sirimo mrznju. Da se zakunemo da cemo da se odreknemo metka i vratimo na pregovore i politiku. Slovo i rec NE ubija.

sasa

pre 20 godina

Strasno.
Jedino u cemu se slazem sa Vukom Draskovicem je insistiranje na podeli Kosova.
Ocigledno da od multinacionalnog Kosova nema nista i zato sve moguce snage treba usmeriti na to da se diplomatskim putem dobije sto vise teritorije.

darko, zagreb

pre 20 godina

Pitam se gdje su sada oni što su slikali po Markalama i sličnim mjestima? I bas da vidimo sto ce poduzeti medjunarodna zajednica osim verbalne osude? A sto cete Vi Srbi poduzeti?
Najdublje saucesce porodicama stradalih!

Aco

pre 20 godina

Treba razmisliti i ne vezati odmah bar pocinioca sa politikom .Ako je uradio zlocinac ili politicar treba ga odmah ubiti. Medjutim ako je ubio neko kome su ubili decu (takvih ,priznacemo ima dosta )prvo pomismimo na svoju decu pa onda komentasrisimo .Gotovo svi dosadasnji komentatori indirektno pozivaju na osvetu (mozda je ubica u odnosu na sebe izravnjao racune- za njega je ovo mozda namirenje ) I sve ce biti MOZDA, MOZDA, dok Ameri ne kazu svoje .

Vlada

pre 20 godina

Mislim da svako normalan oseća bol i tugu. Deca se tako nevina!

Vreme je da Država Srbija uzme stvari u svoje ruke, kao što to druge države svuda u svetu rade i oštro i odlučno se obračuna sa teroristima i ubicama (kako na Kosovu, tako i u ostalim delovima zemlje). Očigledno je da nam niko drugi (UMNIK, KFOR... NATO...) neće pomoći dok sami sebi ne pomognemo! Ogorčen sam! Tužan.

Vesna

pre 20 godina

Za gospodu Albance koji tvrde da su masakri srpskih civila na Kosovu delo Srba jer toboze pomazu srpskoj strani. Zasto se svi masktri desavaju uoci pregovora i dolaska zvanicnika UN? Zato sto gospoda Albanci ocekuju da Srbi izgube zivce i posalju vojsku i eto njima nezavisnosti na dlanu. Samo se i dalje nadajte, srpski politicari su ipak nesto naucili i nece ponavljati greske Milosevica. A vi gospodo Albanci tek treba da dosta naucite.

Pomolimo se i zapalimo svece za najnovije zrtve albanskog nasilja.

Pena ( USA )

pre 20 godina

Ovaj zlocin najostro osudjujem, ali se pitam gde ste bili vi Srbi kada srpska policija tokom 1999 dnevno ubijala albansku decu?

Nenad iz Skopja

pre 20 godina

Citam kako Albanci pisu da su ista ovakva ubistva radili i Srbi u vremenu Milosevica. Interesantno, nisam primetio otkad im je Milosevic postao uzor i jedinje opravdanje za monstruozna dela koja cine. Ako idemo po toj logici, neka oni prihvate da ce zavrsiti isto ko i on-u Hagu, a Albansko Kosovo kao Srbija devedesetih: izolovano, bombardovano, osudjeno od celog sveta.
Drugi pisu kako "Albanci nikada ne ubijaju starce i zene". Tvrdim da nije tako: za vreme rata u Makedoniji dvojica staraca-Makedonaca, koji su cuvali motel "Brioni" kraj Tetova, Makedonija, bili su zavezani za ruke i noge, oko pojasa obavijeni sa nekoliko kilograma eksploziva, koji kada je eksplodirao, zajedno sa neduznim starcima, razrusio je do temelja celi motel. Albanci, ako vec nalazite opravdanje u revansu za ono sto cinite sa Srbima na Kosovu, nikada razloga za to niste imali sa Makedoncima, a opet ste izvrsili genocid. Toliko o Albanskom cojstvu i junastvu.
Citam Srbe kako pisu da je ubistvo decaka prevrsilo svaku meru i da se mora konacno obracunati sa teroristima. Secam se zime 2001 kada je bio miniran autobus iz Nisa, i kada su poginuli desetak neduznih civila: zene, deca,bebe,starci... Da li se danas neko seca tog zlocina, je li slucaj razresen, je su li uhvaceni monstrumi?! Bojim se da ce i sada biti isto.
Koliko se ja razumem u politici, kratkorocno Srbija nemoze nista preduzeti, medjutim dugorocno i strateski, koliko da zvuci bizarno, sve ovo ide u korist Srbiji, mada niko ne zeli vako visoku cenu. Albanci ce dojaditi i ljudima i Bogu. Gde su oni uvek su problemi, kriminal i ubistva!
Pokoj dusi neduznim decacima, podrska srpskom narodu na Kosovu da izdrzi, jel goreg nemoze biti. Kada se izdrzalo pet vekova turskog, izdrzace se jos, najvise, jos pet!

ljubo

pre 20 godina

Moje najdublje saucesce porodicama poginulih decaka neka im je laka zemlja. Velikog krivca za ovo treba traziti u hagu, on koji je sve pogresno urdio.

Sasa Paunovic

pre 20 godina

Bar je iz komentara Albanaca jasno da se svi mi koji se smatramo civilizovanim ljudima gnusamo ovakvog zlocina ma ko ga pocino. Kada je svojevremeno Srebrenica bila pod opsadom cesto sam razmisljao koliko li tamo ima ljudi koje boli uvo za srpstvo, muslimanstvo i slicne nacionalisticke gluposti i koji bi sto hiljada puta radije ono prokleto leto bili negde na moru u Grckoj sa porodicom nego da se mlate sa budalama sa srpske strane da ih ne bi pobile budale sa muslimanske strane.
Nema potrebe da se osudjuju "Albanci", osudjujemo onda i one ljude kojih sigurno ima mnogo koji bi isto tako rado kao i mi videli zlikovce koji su ubili ove decake stavljene iza brave, ili mozda na nekom drugom mestu ...
Svaki roditelj razume ovu tragediju bez suvisnih reci, i svakom roditelju dete je dete i ne razmislja o tome da li je srpsko, albansko ili kinesko.
Valjda nas ima dovoljno normalnih sa svake strane da pobedimo ove idiote koji bi najradije videli kako se koljemo medju sobom da bi cestitali sebi na "uspesnoj akciji", jer je jasno da hoce da nas zavade jos vise ako je to ikako moguce.
Naci zlikovce (bez obzira kojim jezikom govore) i presuditi.

Olaf

pre 20 godina

Od ove priče nema ništa. Kosovo je uvek branilo celokupno srpstvo i dok svi mi koji možemo ne odemo dole,n e vezano za administraciju već sam narod, i da ceo svet vidi da ga nikad nećemo dati, dotle će im uvek biti jeftinije da ga prepuste albancima!

k. g

pre 20 godina

to je finalni proizvod za sve ono sto je vlada srbije uradila za ovo vreme na kosovu,
samo vi ganjajte demokratiju pa da vidimo dokle ce te da stignete zar ne vidite da je kosovo vec odavno izgubljeno a sramota sto vi nemate kontrole ni na svojoj takozvanoj teritoriji. pustite albancima jos malo da se sepure pa....

MAKSIMOVIC VLADIMIR

pre 20 godina

Strasno je sto ce ovo biti jos jedan u nizu zlocina koji ce se zavrsiti samo na nekakvim osudjivanjima.Koliko je jos potrebno zlocina da bi ta nekakva medjunarodna zajednica nesto konkretno uradila? Verovatno ce se o ovome zlocinu pricati jos koji dan dok se ne desi neki novi i tako sve u krug.A pitam se samo hoce li to ikad PRESTATI ?!! Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Kako perverzan mora jedan covek da bude, da ni u oci jednog barabskog ubistva jos uvek pokusava da se izvuce i utera krivicu stalno na drugima a nikad na sebe. Ali i posle ovog terora, koji je ucinjen, a pocinoci su ga ocigledno naucili od Hamasa i Al-Akse, a zna se kojima su oni blizi, bilo nama tesko kako jeste, nesmemo nikako da odustanemo od dijaloga sa kosmetskim Albancima, pa i nek su u nasim ocima najzadnji Djavoli, ali to je jedini put iz ove tragedije, koju hoce neka ljudska ljiga po svakoj ceni da unisti. U takvim trenucima mormao da se setimo recima naseg pokojnog Premijera Djindjica koji je rekao, da bi i sa Djavolom pregovarao, ako bi to dovelo Srbiju do positivnih resenja. A zna se na koga je tada misleo, na .... Vi gospodo Albanci ste od danas izgubili svako, stvarno svako ljudsko pravo da kritikujete Srbe, jer ste pokazali da ste isto stanju perverzno(antiprirodno) da delujete.

RR

pre 20 godina

Srbi, Albanci, Hrvati, Bosnjaci, Makedonci... ce se vecito mrzeti i ubijati zato sto su isti. Kada gledaju jedni druge oni vide same sebe, svoju bedu i zatupelu zaostalost. A najvise boli kada uvidis koliko si sam jadan. Pri svemu tome svi su slepi za zlocine pocinjene u njihovo ime, od truna u tudjem oku ne vide balvan u svome. A krv tece u potocima, crvena, ista, ne znas da li je srpska, albanska, bosnjacka... Na Balkanu se srednji vek nije jos zavrsio a ka' ce ne znamo.

Slava i pokoj dusi svima nevinim zrtvama ratova na Balkanu 1989-????

Serdar Rade

pre 20 godina

Svaka cast hrabrim i plemenitim albanskim "borcima za slobodu" Uspeli su da se oslobode dva klinca i da u "junackom napadu" da povrede gomilu "krvozednih neprijatelja" dok su se jadni kupali u "Albanskoj reci."
Albanci su zaista "hrabri" i "plemeniti." Svaka cast Albanci!!!

Dil-e-Tant

pre 20 godina

Takvi "umovi" su i doveli Milosevica na vlast. klasicna mehanika. Akcija i reakcija.
Nije iskljuceno da se tako nesto desi i u buducnosti.

Kire, Skopje

pre 20 godina

Velike tragedije ce nam se desavati sve dokle ne dokazemo, i mi Makedonci i vi Srbi, da imamo suverenitet u svim delovima nasih drzava. To, na zalost, se nikada nece desiti i zato na Kosovu i u Makedoniji vlada pravo albanskog terorizma. Uzmite kao primer Grcku ili Bugarsku. Jeste ikada culi da su njihova deca pokosena rafalima dok se kupaju u Bistrici ili dok igraju basket usred Tetova. A sto su oni pametniji od nas? Albansko pitanje u Srbiji i u Makedoniji moze biti reseno jedino otcepljenjem teritorija gde zive Albanci. Hteli mi to ili ne hteli, to ce se desiti. Znamo ciji su oni sticenici. I potom, konacno, da predahnemo i da se malo pozabavimo sobom.

Stefan

pre 20 godina

Strana vojska ne radi nista kao manekenke se setaju i ne reagovanjem odobravaju da ne bi i sami bili napadani. Nekim slucajem da zele da nadju ubice i da sumnjaju da su srbi vjerovatno bi prekopali cijelu regiju metar po metar ne bi li nasli kakvo oruzje, ovaj slucaj ce pokriti vjerovatno sljedeci jer je to praksa koja vjerovatno nece nikada prestati oni nemogu bez nasilja trazice jos vise i dalje. Prisutni stranci uvjeren sam imaju jaku obavjestajnu mrezu prvenstveno jer ih placa zapad a vjerujem da imaju mnogo albanaca koji cinkare za pare stoga sumnjam da bar izdaleka mogu da primjete napade nazovi usmjerene prema stanovnicima srpske nacionalnosti ali ako podaci i odu negdje se zaustave zbog globalnih interesa tako da pojedinacne egzekucije nemaju jacinu. nekima je bitno ko vozi koja kola,ko se sa kim vidja a pogotovo privatni zivoti pojedinaca su poslastice,ponasaju se kao grobari nacije jer se njihova djeca jos slobodno kupaju po adama.
Nasa vojska je nemocna to je cinjenica jer je scenario takav da se izazove velika temperatura a onda da nas potope u vodu i tako to traje od devedeset i neke kaznjavaju nas i dobijacemo jos hladnih tuseva,vjerujem svima a pogotovo meni nije jasno gdje smo zaradili toliku kaznu i zbog cega. Kao hriscanin na velikom iskusenju pred bozijom pravdom ako je ima.
Nasa djeca su pobijena vjecna im slava.

vasilije

pre 20 godina

Saucesce porodicama mucki ubijene srpske mladosti. Pisemo mi iz dijaspore, trudimo se i mucimo, Srbija je svakome od nas rana na srcu, a Lazarevo Kosovo stalno krvari. Alnaskim teroristima na znanje, ubijanjem djece ne postizu se politicki ciljevi, nema Srbina koji bi se odrekao Lazareve zemlje.
Svakim ste metkom dalje od vaseg jedinog cilja "Velike Albanije"
Neka vjecno zivi Srbija.

Nevena

pre 20 godina

Ko odgovara za zlocine koje cine Albanci? Jos uvek - NIKO. To je sramota medjunarodne zajednice. Cela Zapadna Evropa je puna problema koje po njoj cine albanski kriminalci. Njih se jos uvek niko nije distancirao. Albanci na Kosovu su u odnosu na njihove sunarodnike u Jugoslaviji ziveli veoma bogato i progresivno. Ni to im nije bilo dovoljno. Sta hoce jos. Da proteraju poslednjeg Srbina sa svoje kolevke. S kojim pravom? Ko kaze da je bilo koje parce zemlje na ovoj planeti bas NJEGOVO? Ovu smo planetu pozajmili od buducih generacija. Niko nema pravo da unistava Zemlju a narocito ne ljude. Neka objasni neko Albancima koliko male dece cuvaju domovi po Beogradu kojih su se odrekli sami Albanci samo zato sto su devojcice. Njim a su trebali ratnici. Za mnoge devojcice nisu deca. To je shvatanje iz kamenog doba. Ovo je 21-i vek.

Ljuba

pre 20 godina

Najiskrenije saucesce porodici ubijenih decaka, i ja sam osetio sta znaci kad ti teroristi ubiju
najmilije (isto na Kosmetu). Andjeli odlaze svome ocu na nebo.
Nek im je slava.