Utorak, 16.08.2016.

16:25

Panić: Bajden mi se izvinio, nisu pomogli kada je trebalo

Modifikovani avion tipa boing 757 je u Beograd drugi put doveo Džozefa Bajdena, a preko okeana u Srbiju stigao je i bivši premijer Jugoslavije Milan Panić.

Izvor: B92

Paniæ: Bajden mi se izvinio, nisu pomogli kada je trebalo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Gavra

pre 7 godina

@Tomislav,izvini,ali moram ti reći da lupaš kao otvoren prozor.Služio sam vojsku u Djakovici,Prizrenu i Peći,jun 1997-1998,tako da znam šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji.Početkom avgusta 1997. ceo prištinski korpus je dobio uzbunu i bio u punoj borbenoj gotovosti,medjutim posle nekoliko dana bez ikakvih dejstava i bez izlazaka iz kasarni zbog naređenja iz Generalštaba je sve vraćeno u redovno stanje.Do noći 28. februara 1998. život u gradovima na Kosovu i Metohiji se odvijao normalno,osim ako izuzmemo činjenicu da su do te noći teroristi OVK skoro svakodnevno iz zaseda ubijali policajce(brat od ujaka mi je bio u policiji i 2 puta je izbegao smrt pukom srećom) i došli do situacije da drže pod kontrolom 40% teritorije KiM.E onda vojska dobija naredjenje da krene u akciju i tvrdim ti da su to bile akcije oslobadjanja teritorija od terorista a ne čišćenja civilnog stanovništva.Zamisli situaciju da u Nemačkoj,recimo u Bavarskoj,ili Francuskoj oko Marseja,ili u Teksasu u Americi,40% tih teritorija drže teroristi pod svojom kontrolom,da li misliš da bi tamošnje vlasti sedele skrštenih ruku i pozvali ih da piju kafu?

mikimausi

pre 7 godina

@Tomislav

Ma da, srpska policija i vojska su iz cista mira bili na Kosovu i tamo su proterivali neduzne i nevine Albance... Nije tamo bilo albanskih naci-terorista obucavanih i naoruzavanih od strane SAD, nisu Albanci blokirali puteve, pljackali, kidnapovali, ubijali i prebijali ljude i to sve PRE 1999. godine i "humanitarne intervencije", ma kakvi nego su Srbi tek tako napadali Albance. SVAKA drzava na ovom svetu bi reagovala jos i drasticnije da joj se na teritoriji desavaju stvari koje su radili albanski naci-teroristi. Jos i drasticnije. Nisu SAD bombardovale Srbiju jer su ne znam kakvi humanisti i jer ih jako brinu zivoti ljudi, bombardovali su jer im je to bilo u interesu. Kada im je nesto drugo u interesu, onda znaju da okrenu glavu i na mnogo vece zlocine nego sto su to bili oni na Kosovu. Ali, ako su Amerikanci zaista takvi humanisti, zasto nisu reagovali kada su nakon bombardovanja Albanci krenuli da vrse SISTEMATSKE I ORGANIZOVANE zlocine i etnicko ciscenje? Sta ih je sprecilo u tome da zaustave da 70% kosovskih Srba bude proterano? Zar nisu Amerikanci humanisti svo vreme a ne selektivno?

dragan

pre 7 godina

Bombardovanje Srbije je bilo opravdano i jedina opcija.Potpredsednik SAD u to vreme Holbruk je u BG ubeđivao sps radikalsku vlast šta će se desiti.Ovi su mislili da blefira.I Nemci su 45 govorili da su nepravedno bombardovani.

е,па да...

pre 7 godina

E, pa da. 
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.
(mup, 16. avgust 2016 20:3)

...mup-овац,КАД и ГДЕ?!? И,мамлазе пандурски,откад смо на Ти...вероватно си то испраног мозга васпитање ИНФОРМАТИВНО научио од послодаваца оних нама (вероватно не и ТЕБИ) несретних '90...рекао сам да ОН баш и није разумео нашу ситуацију (па је имао разне гафове,али то није битно,..битно је оно што је ЖЕЛЕО за ову ЗЕМЉУ и што је могао,као "мост" са Америком,да уради за НАС)...али је ЈЕДНОСТАВНО то ЖЕЛЕО да реши...таквима,као ТЕБИ,је С В Е. сметало...човека је "довукао" овамо Милошевић...није се одмах ни снашао,али је брзо укапирао те наше комплексе и МАЛЕ БОГОВЕ... на ПРВУ реакацију,без њихове "сагласности" су га склонили (Шешељ,СПС и касније баба-Јула) (кандидовао се и за председника,али,наравно-није имао шансе))...за ТВОЈУ информацију,ако си и упишан и смрдиш-то се опере...испран мозак,као ТВОЈ,се не да повратити...mupovac...

Tomislav

pre 7 godina

Gradjani Srbije glasali su za Slobodana Milosevica prije rata, pa su imali priliku da ga se rijese krajem 1992. godine (kada se stanje u Hrvatskoj smirilo, a rat u BiH buktao), ali je ta prilika propustena. Konacno, Srbija ga se nije rijesila ni na izborima poslije rata, 1996. godine.
Ne znam kako iko ima moralno pravo dijeliti lekcije Milanu Panicu koji se iskreno trudio da se rat zaustavi, a svima nam je danas jasno da je to zavisilo od sluzbenog Beograda. Potpisom na Dejtonski Sporazum, Milosevic je cak proglasen mirotvorcem.
Srbiju niko nije bombardovao 1999. godine iz cista mira. Citavu godinu su srpske snage "cistile" Kosovo od njenog albanskog stanovnistva, a Milosevic se ozbiljno pokockao ocekujuci mlaku reakciju zapada, kao sto je to bio slucaj u BiH. Sluzbeni Beograd je mogao zaustaviti bombardovanje u bilo koje doba, a ici uz nos NATO savezu je bilo u najmanju ruku blesavo. Na kraju su deblji kraj izvukli gradjani Srbije, a posljedice tih bombi osjecamo svi u regionu.
Ne znam po kojoj logici je Amerika neprijatelj Srba? Ta ista Amerika je bosanskim Srbima dozvoljavala da rade sta hoce po BiH 3 i po godine, a Beograd je mogao i taj rat zavrsiti u bilo koje doba i stati na kraj medjunarodnim sankcijama koje su Srbiji nametnute i to sa dobrim razlogom.

bane

pre 7 godina

@Mirko, a jel' se sećaš zbog čega je to sve bilo (sumnjam, ciljam da ste mlađi). Kad već kuneš, raspitaj se pre svega za rezevnu policiju, koja je noću oko 1-2 sata autobusima odlazila na Kosovo. A i ona prevrnuta hladnjača...

drax

pre 7 godina

Amerikanci ne znaju nista o stanju ovde mi smo bezvredna mala tackica na njihovoj mapi svetske dominacije.Oni imaju interese svigde a uz to su korumpirani kao Rimsko Carstvo pred kraj pa se ne zna ko peva a ko plava pola vremena.Ocigledno je da preferiraju Albance i Hrvate na Balkanu na stetu male Srbije naravno.Mi smo Ruska zemlja a oni ne zele da pomazu Ruskim zemljama toliko je jednostavno.

Mirko

pre 7 godina

Kome da pomognu, mozda tebe..nam nije potrebna njihova pomoc jer smo njihovu pomoc videli 1999 koji im nikada necemo zaboraviti niti oprostiti.

Najvece zlo na planeti !!!!

Za prave Srbe i patrijote ovaj nije dobrodosao niti iko od njihovih drzavnika sve dok su njihove okupacione trupe na KiM i sve dok se ne izvinu za sva zla koja su nam nanalei i dok ne plate odstetu za bombardovanje, e posle toga za jedno 20-30 godina mozda budu dobrodosli.

Ovo je akt izdaje i pljuvanje na sve zrtve bombardovanja za koje je najodgovornija njegova drzava.

Zelim im sve najgore.

mup

pre 7 godina

E, pa da.
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.

saca

pre 7 godina

Ti si poslovan covek, trebao si da mu kazes da uz izvinjenje nama treba da se kesira za stetu nacinjenu bombardovanjem oko 10.000.000.000 dolara, pa onda mozemo da pricamo dalje.

sasha

pre 7 godina

Kamo lepe srece da su Panic i Dobrica Cosic bili na celu Srbije te 1992.a i kasnije...

Ali ne, Srbija je birala dvojac Milosevic-Seselj ( ne verujem da su morali mnogo da kradu na izborima). Jer i danas, posle svega sto nam se desilo, SPS-SRS-Jul imaju svoje pristalice..... Pogledajte ko sve sedi u najnovijoj Skupstini....

novak

pre 7 godina

Ne vredi, dovoljno da pročitam komentare i vidim da se ne menjamo, uvek ratujemo izmedju sebe a i sa celim svetom. Nema nam leka...oastariće i moji unuci kada ovde bude normalan svet.

е,па да...

pre 7 godina

...ццццц...први пут чујем за ову и ОВАКВУ изјаву Панића...ГДЕ и КАД је рекао то за Војводину???!! А ЗНАМ да је враћен са ауто-пута у САО Крајини...ТАЧНО је да човек није баш све разумео како иде код нас,али је то желео да ЈЕДНОСТАВНО реши (седнеш у кола и одеш код непријатеља,па ако ће да пуца-нек' пуца!)...међутим,пошто код нас СРБА постоји комплекс МАЛИХ БОГОВА,С В Е је пропало...јер су постојали МАЛО ВЕЋИ М А Л И богови,којима тај вид решавања проблема није одговарао (нит' су имали довољно памети,нит су имали м.да да на такав начин то реше)...не кажем да би нам било фантазија,али мислим да би било мало мање несреће и јада..

dark

pre 7 godina

Da nije tužno, bilo bi smiješno! Kaži svom prijatelju da se i mi izvinjavamo, jer smo se svima izvinili, pa možemo i za njega naći jedno.

mup

pre 7 godina

Panić je svojevremeno izjavio da Srbija treba da ustupi Vojvodinu Mađarima jer će oni prvi ući u EU, a kada i Srbija uđe neće biti bitno, jer će svi biti u EU u kojoj ionako nema granica. Ne volim politiku americkih demokrata, jer se bore protiv nacija i kulturnog identiteta naroda koji se ogledaju u jeziku, kulturi, tradiciji i istorijskom nasleđu. Navijam za Trampa, ali se ne nadam pobedi, niti nekom velikom zaokretu u spoljnoj politisi SAD.

sasha

pre 7 godina

@zo

Videli smo sta ovde biva kad pobedjuje Milosevic,a sta kad 2000. pobede ovi drugi....

Kako god,ne moze se porediti.... (nema praznih radnji,benzin se ne prodaje u plasticnim flasama, nema bonova za sve i svasta, ni sistema par-nepar; nema restrikcija struje, ni kradje penzija po pola mesecno;devize opet cuvamo u bankama,(a one koje nam je pod imenom "stara stednja" Sloba maznuo,ovi su vratili); nema Jezde,Dafine, "Zajma za preporod Srbije", ni politickih ubistava; ne salju nam ( a da nas ne pitaju) decu u ratove "koje nismo vodili"...... malo li je?!?

only fools and horses

pre 7 godina

Ako sam dobro shvatio, izvinio se Paniću što mu Amerikanci nisu pomogli da osvoji vlast. Valjda su još tada trebali da bombarduju, ili da uvedu sankcije. Nije se izvinio zbog zla koje je naneo Srbiji, niti će.

Zlatko

pre 7 godina

"Amerikanci imaju interes da pomognu"! Ovo je dobro, sviđa mi se humor g. Panića, treba nam takav predsednik da bar slušamo nešto veselo i zanimljivo

zo

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

To su pricali i oni sto su pobedili Milosevica na izborima 24.9.2000.,... Samo da pobede i eto blagostanja... za njih.

neko ko pamti

pre 7 godina

Hrabar covek, oduvek je bio miljama ispred ostatka naroda! Panic je bio mozda prvi covek koji je jos 1992 pokusao da se mirnim putem dogovori sa Hrvatima. Zajedno sa Dobricom Cosicem je uspeo da dogovori razmenu zarobljenika po principu "svi za sve". Dogovoreno je i ponovno otvaranje autoputa Beograd-Zagreb. Medjutim, kriminalcima i svercerima okupljenim oko tadasnjeg predsednika SAO Slavonije i Baranje Gorana Hadzica taj potez uopste nije odgovarao. Hadzic je postavio svoje uslove, trazeci da njegova "drzavica" naplacuje putarine na deonici koja je bila pod njegovom kontrolom. Panic se na to oglusio, seo u kola i uputio se licno autoputem. Hadzicevi ljudi su presreli kolonu i vratili ga za Beograd. Odmah nakon toga je bio ispljuvan od strane SRS i tvrdog krila SPS i opozvan sa funkcije. Kamo srece da je u Srbiji tada bilo vise razuma, a manje udbasa! Ne bi bilo ni Oluje, a mozda ni svih onih krvavih godina u Bosni. Steta!

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Lepo nam je Panic u jednoj recenici objasnio "pomoc" Amerike da vide uslove, probleme, pa će ili da uzmu ( ja dodajem sto je veća verovatnoća) ili da daju (sto je manja ili nikakva verovatnoća). Hvala ali nemojte više da nam pomažete, što nam više pomažete nas sve više boli i glava a bogami i leđa.

Caky

pre 7 godina

“Sad ako se složi da da neku pravu pomoć Jugoslaviji i Srbiji, svima, onda će to biti vrlo dobro za sve“, ističe Panić.

Jugoslaviji? Kraljevini ili SFRJ? Ili SRJ? :D

Kontrola foxtrot

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, ali Bajden koristi modifikovanu verziju Boeinga 757 serije 200. Taj se danas video u svim reportažama i iz njega je izašao na "Tesli".

Luka

pre 7 godina

Drago mi je da ste napravili intervju sa Panićem, jako pohvalno.

Ovo što je Panić izjavio na Vaša pitanja mi liči kao da on nije razumeo da ne daje intervju deci u vrtiću.

Samo pitam

pre 7 godina

“On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima.“

Ovo je izjavio Panic za Bajdena. Molim Vas gospodine Panicu nemojte dalje, dosta je.

popeye

pre 7 godina

Да, да, сви који нам долазе су познати по томе да деле помоћ и паре, без икаквих услова и услуга, доказани филантропи и хуманисти...

Reformator jezika

pre 7 godina

On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima. Ovo izjavi Panić.

Ovoliku kolicinu demagogije nisam odavno cuo.

proks

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

Tad sam bio u vojsci i nikome nije bilo dozvoljeno da glasa ide kuci... Malverzacije oko glasova sa KiM i naravno da nije mogao da pobedi...
Da bili bi druga Poljska,Madjarska Slovacka .....

Analiticar amater

pre 7 godina

Ako iskteno zeli da pomogne neka plate ratnu odstetu za stetu prouzrokovanu bombardovanjem
i izrade par bolnica po Srbiji da se narod leci od njihovog osiromasenog uranijuma...

Samo pitam

pre 7 godina

“On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima.“

Ovo je izjavio Panic za Bajdena. Molim Vas gospodine Panicu nemojte dalje, dosta je.

Caky

pre 7 godina

“Sad ako se složi da da neku pravu pomoć Jugoslaviji i Srbiji, svima, onda će to biti vrlo dobro za sve“, ističe Panić.

Jugoslaviji? Kraljevini ili SFRJ? Ili SRJ? :D

neko ko pamti

pre 7 godina

Hrabar covek, oduvek je bio miljama ispred ostatka naroda! Panic je bio mozda prvi covek koji je jos 1992 pokusao da se mirnim putem dogovori sa Hrvatima. Zajedno sa Dobricom Cosicem je uspeo da dogovori razmenu zarobljenika po principu "svi za sve". Dogovoreno je i ponovno otvaranje autoputa Beograd-Zagreb. Medjutim, kriminalcima i svercerima okupljenim oko tadasnjeg predsednika SAO Slavonije i Baranje Gorana Hadzica taj potez uopste nije odgovarao. Hadzic je postavio svoje uslove, trazeci da njegova "drzavica" naplacuje putarine na deonici koja je bila pod njegovom kontrolom. Panic se na to oglusio, seo u kola i uputio se licno autoputem. Hadzicevi ljudi su presreli kolonu i vratili ga za Beograd. Odmah nakon toga je bio ispljuvan od strane SRS i tvrdog krila SPS i opozvan sa funkcije. Kamo srece da je u Srbiji tada bilo vise razuma, a manje udbasa! Ne bi bilo ni Oluje, a mozda ni svih onih krvavih godina u Bosni. Steta!

Reformator jezika

pre 7 godina

On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima. Ovo izjavi Panić.

Ovoliku kolicinu demagogije nisam odavno cuo.

Analiticar amater

pre 7 godina

Ako iskteno zeli da pomogne neka plate ratnu odstetu za stetu prouzrokovanu bombardovanjem
i izrade par bolnica po Srbiji da se narod leci od njihovog osiromasenog uranijuma...

proks

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

Tad sam bio u vojsci i nikome nije bilo dozvoljeno da glasa ide kuci... Malverzacije oko glasova sa KiM i naravno da nije mogao da pobedi...
Da bili bi druga Poljska,Madjarska Slovacka .....

zo

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

To su pricali i oni sto su pobedili Milosevica na izborima 24.9.2000.,... Samo da pobede i eto blagostanja... za njih.

popeye

pre 7 godina

Да, да, сви који нам долазе су познати по томе да деле помоћ и паре, без икаквих услова и услуга, доказани филантропи и хуманисти...

Luka

pre 7 godina

Drago mi je da ste napravili intervju sa Panićem, jako pohvalno.

Ovo što je Panić izjavio na Vaša pitanja mi liči kao da on nije razumeo da ne daje intervju deci u vrtiću.

Zlatko

pre 7 godina

"Amerikanci imaju interes da pomognu"! Ovo je dobro, sviđa mi se humor g. Panića, treba nam takav predsednik da bar slušamo nešto veselo i zanimljivo

sasha

pre 7 godina

Kamo lepe srece da su Panic i Dobrica Cosic bili na celu Srbije te 1992.a i kasnije...

Ali ne, Srbija je birala dvojac Milosevic-Seselj ( ne verujem da su morali mnogo da kradu na izborima). Jer i danas, posle svega sto nam se desilo, SPS-SRS-Jul imaju svoje pristalice..... Pogledajte ko sve sedi u najnovijoj Skupstini....

saca

pre 7 godina

Ti si poslovan covek, trebao si da mu kazes da uz izvinjenje nama treba da se kesira za stetu nacinjenu bombardovanjem oko 10.000.000.000 dolara, pa onda mozemo da pricamo dalje.

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Lepo nam je Panic u jednoj recenici objasnio "pomoc" Amerike da vide uslove, probleme, pa će ili da uzmu ( ja dodajem sto je veća verovatnoća) ili da daju (sto je manja ili nikakva verovatnoća). Hvala ali nemojte više da nam pomažete, što nam više pomažete nas sve više boli i glava a bogami i leđa.

sasha

pre 7 godina

@zo

Videli smo sta ovde biva kad pobedjuje Milosevic,a sta kad 2000. pobede ovi drugi....

Kako god,ne moze se porediti.... (nema praznih radnji,benzin se ne prodaje u plasticnim flasama, nema bonova za sve i svasta, ni sistema par-nepar; nema restrikcija struje, ni kradje penzija po pola mesecno;devize opet cuvamo u bankama,(a one koje nam je pod imenom "stara stednja" Sloba maznuo,ovi su vratili); nema Jezde,Dafine, "Zajma za preporod Srbije", ni politickih ubistava; ne salju nam ( a da nas ne pitaju) decu u ratove "koje nismo vodili"...... malo li je?!?

Kontrola foxtrot

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, ali Bajden koristi modifikovanu verziju Boeinga 757 serije 200. Taj se danas video u svim reportažama i iz njega je izašao na "Tesli".

Mirko

pre 7 godina

Kome da pomognu, mozda tebe..nam nije potrebna njihova pomoc jer smo njihovu pomoc videli 1999 koji im nikada necemo zaboraviti niti oprostiti.

Najvece zlo na planeti !!!!

Za prave Srbe i patrijote ovaj nije dobrodosao niti iko od njihovih drzavnika sve dok su njihove okupacione trupe na KiM i sve dok se ne izvinu za sva zla koja su nam nanalei i dok ne plate odstetu za bombardovanje, e posle toga za jedno 20-30 godina mozda budu dobrodosli.

Ovo je akt izdaje i pljuvanje na sve zrtve bombardovanja za koje je najodgovornija njegova drzava.

Zelim im sve najgore.

mup

pre 7 godina

Panić je svojevremeno izjavio da Srbija treba da ustupi Vojvodinu Mađarima jer će oni prvi ući u EU, a kada i Srbija uđe neće biti bitno, jer će svi biti u EU u kojoj ionako nema granica. Ne volim politiku americkih demokrata, jer se bore protiv nacija i kulturnog identiteta naroda koji se ogledaju u jeziku, kulturi, tradiciji i istorijskom nasleđu. Navijam za Trampa, ali se ne nadam pobedi, niti nekom velikom zaokretu u spoljnoj politisi SAD.

only fools and horses

pre 7 godina

Ako sam dobro shvatio, izvinio se Paniću što mu Amerikanci nisu pomogli da osvoji vlast. Valjda su još tada trebali da bombarduju, ili da uvedu sankcije. Nije se izvinio zbog zla koje je naneo Srbiji, niti će.

novak

pre 7 godina

Ne vredi, dovoljno da pročitam komentare i vidim da se ne menjamo, uvek ratujemo izmedju sebe a i sa celim svetom. Nema nam leka...oastariće i moji unuci kada ovde bude normalan svet.

dark

pre 7 godina

Da nije tužno, bilo bi smiješno! Kaži svom prijatelju da se i mi izvinjavamo, jer smo se svima izvinili, pa možemo i za njega naći jedno.

drax

pre 7 godina

Amerikanci ne znaju nista o stanju ovde mi smo bezvredna mala tackica na njihovoj mapi svetske dominacije.Oni imaju interese svigde a uz to su korumpirani kao Rimsko Carstvo pred kraj pa se ne zna ko peva a ko plava pola vremena.Ocigledno je da preferiraju Albance i Hrvate na Balkanu na stetu male Srbije naravno.Mi smo Ruska zemlja a oni ne zele da pomazu Ruskim zemljama toliko je jednostavno.

е,па да...

pre 7 godina

...ццццц...први пут чујем за ову и ОВАКВУ изјаву Панића...ГДЕ и КАД је рекао то за Војводину???!! А ЗНАМ да је враћен са ауто-пута у САО Крајини...ТАЧНО је да човек није баш све разумео како иде код нас,али је то желео да ЈЕДНОСТАВНО реши (седнеш у кола и одеш код непријатеља,па ако ће да пуца-нек' пуца!)...међутим,пошто код нас СРБА постоји комплекс МАЛИХ БОГОВА,С В Е је пропало...јер су постојали МАЛО ВЕЋИ М А Л И богови,којима тај вид решавања проблема није одговарао (нит' су имали довољно памети,нит су имали м.да да на такав начин то реше)...не кажем да би нам било фантазија,али мислим да би било мало мање несреће и јада..

mup

pre 7 godina

E, pa da.
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.

е,па да...

pre 7 godina

E, pa da. 
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.
(mup, 16. avgust 2016 20:3)

...mup-овац,КАД и ГДЕ?!? И,мамлазе пандурски,откад смо на Ти...вероватно си то испраног мозга васпитање ИНФОРМАТИВНО научио од послодаваца оних нама (вероватно не и ТЕБИ) несретних '90...рекао сам да ОН баш и није разумео нашу ситуацију (па је имао разне гафове,али то није битно,..битно је оно што је ЖЕЛЕО за ову ЗЕМЉУ и што је могао,као "мост" са Америком,да уради за НАС)...али је ЈЕДНОСТАВНО то ЖЕЛЕО да реши...таквима,као ТЕБИ,је С В Е. сметало...човека је "довукао" овамо Милошевић...није се одмах ни снашао,али је брзо укапирао те наше комплексе и МАЛЕ БОГОВЕ... на ПРВУ реакацију,без њихове "сагласности" су га склонили (Шешељ,СПС и касније баба-Јула) (кандидовао се и за председника,али,наравно-није имао шансе))...за ТВОЈУ информацију,ако си и упишан и смрдиш-то се опере...испран мозак,као ТВОЈ,се не да повратити...mupovac...

Tomislav

pre 7 godina

Gradjani Srbije glasali su za Slobodana Milosevica prije rata, pa su imali priliku da ga se rijese krajem 1992. godine (kada se stanje u Hrvatskoj smirilo, a rat u BiH buktao), ali je ta prilika propustena. Konacno, Srbija ga se nije rijesila ni na izborima poslije rata, 1996. godine.
Ne znam kako iko ima moralno pravo dijeliti lekcije Milanu Panicu koji se iskreno trudio da se rat zaustavi, a svima nam je danas jasno da je to zavisilo od sluzbenog Beograda. Potpisom na Dejtonski Sporazum, Milosevic je cak proglasen mirotvorcem.
Srbiju niko nije bombardovao 1999. godine iz cista mira. Citavu godinu su srpske snage "cistile" Kosovo od njenog albanskog stanovnistva, a Milosevic se ozbiljno pokockao ocekujuci mlaku reakciju zapada, kao sto je to bio slucaj u BiH. Sluzbeni Beograd je mogao zaustaviti bombardovanje u bilo koje doba, a ici uz nos NATO savezu je bilo u najmanju ruku blesavo. Na kraju su deblji kraj izvukli gradjani Srbije, a posljedice tih bombi osjecamo svi u regionu.
Ne znam po kojoj logici je Amerika neprijatelj Srba? Ta ista Amerika je bosanskim Srbima dozvoljavala da rade sta hoce po BiH 3 i po godine, a Beograd je mogao i taj rat zavrsiti u bilo koje doba i stati na kraj medjunarodnim sankcijama koje su Srbiji nametnute i to sa dobrim razlogom.

dragan

pre 7 godina

Bombardovanje Srbije je bilo opravdano i jedina opcija.Potpredsednik SAD u to vreme Holbruk je u BG ubeđivao sps radikalsku vlast šta će se desiti.Ovi su mislili da blefira.I Nemci su 45 govorili da su nepravedno bombardovani.

bane

pre 7 godina

@Mirko, a jel' se sećaš zbog čega je to sve bilo (sumnjam, ciljam da ste mlađi). Kad već kuneš, raspitaj se pre svega za rezevnu policiju, koja je noću oko 1-2 sata autobusima odlazila na Kosovo. A i ona prevrnuta hladnjača...

Gavra

pre 7 godina

@Tomislav,izvini,ali moram ti reći da lupaš kao otvoren prozor.Služio sam vojsku u Djakovici,Prizrenu i Peći,jun 1997-1998,tako da znam šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji.Početkom avgusta 1997. ceo prištinski korpus je dobio uzbunu i bio u punoj borbenoj gotovosti,medjutim posle nekoliko dana bez ikakvih dejstava i bez izlazaka iz kasarni zbog naređenja iz Generalštaba je sve vraćeno u redovno stanje.Do noći 28. februara 1998. život u gradovima na Kosovu i Metohiji se odvijao normalno,osim ako izuzmemo činjenicu da su do te noći teroristi OVK skoro svakodnevno iz zaseda ubijali policajce(brat od ujaka mi je bio u policiji i 2 puta je izbegao smrt pukom srećom) i došli do situacije da drže pod kontrolom 40% teritorije KiM.E onda vojska dobija naredjenje da krene u akciju i tvrdim ti da su to bile akcije oslobadjanja teritorija od terorista a ne čišćenja civilnog stanovništva.Zamisli situaciju da u Nemačkoj,recimo u Bavarskoj,ili Francuskoj oko Marseja,ili u Teksasu u Americi,40% tih teritorija drže teroristi pod svojom kontrolom,da li misliš da bi tamošnje vlasti sedele skrštenih ruku i pozvali ih da piju kafu?

mikimausi

pre 7 godina

@Tomislav

Ma da, srpska policija i vojska su iz cista mira bili na Kosovu i tamo su proterivali neduzne i nevine Albance... Nije tamo bilo albanskih naci-terorista obucavanih i naoruzavanih od strane SAD, nisu Albanci blokirali puteve, pljackali, kidnapovali, ubijali i prebijali ljude i to sve PRE 1999. godine i "humanitarne intervencije", ma kakvi nego su Srbi tek tako napadali Albance. SVAKA drzava na ovom svetu bi reagovala jos i drasticnije da joj se na teritoriji desavaju stvari koje su radili albanski naci-teroristi. Jos i drasticnije. Nisu SAD bombardovale Srbiju jer su ne znam kakvi humanisti i jer ih jako brinu zivoti ljudi, bombardovali su jer im je to bilo u interesu. Kada im je nesto drugo u interesu, onda znaju da okrenu glavu i na mnogo vece zlocine nego sto su to bili oni na Kosovu. Ali, ako su Amerikanci zaista takvi humanisti, zasto nisu reagovali kada su nakon bombardovanja Albanci krenuli da vrse SISTEMATSKE I ORGANIZOVANE zlocine i etnicko ciscenje? Sta ih je sprecilo u tome da zaustave da 70% kosovskih Srba bude proterano? Zar nisu Amerikanci humanisti svo vreme a ne selektivno?

dragan

pre 7 godina

Bombardovanje Srbije je bilo opravdano i jedina opcija.Potpredsednik SAD u to vreme Holbruk je u BG ubeđivao sps radikalsku vlast šta će se desiti.Ovi su mislili da blefira.I Nemci su 45 govorili da su nepravedno bombardovani.

Tomislav

pre 7 godina

Gradjani Srbije glasali su za Slobodana Milosevica prije rata, pa su imali priliku da ga se rijese krajem 1992. godine (kada se stanje u Hrvatskoj smirilo, a rat u BiH buktao), ali je ta prilika propustena. Konacno, Srbija ga se nije rijesila ni na izborima poslije rata, 1996. godine.
Ne znam kako iko ima moralno pravo dijeliti lekcije Milanu Panicu koji se iskreno trudio da se rat zaustavi, a svima nam je danas jasno da je to zavisilo od sluzbenog Beograda. Potpisom na Dejtonski Sporazum, Milosevic je cak proglasen mirotvorcem.
Srbiju niko nije bombardovao 1999. godine iz cista mira. Citavu godinu su srpske snage "cistile" Kosovo od njenog albanskog stanovnistva, a Milosevic se ozbiljno pokockao ocekujuci mlaku reakciju zapada, kao sto je to bio slucaj u BiH. Sluzbeni Beograd je mogao zaustaviti bombardovanje u bilo koje doba, a ici uz nos NATO savezu je bilo u najmanju ruku blesavo. Na kraju su deblji kraj izvukli gradjani Srbije, a posljedice tih bombi osjecamo svi u regionu.
Ne znam po kojoj logici je Amerika neprijatelj Srba? Ta ista Amerika je bosanskim Srbima dozvoljavala da rade sta hoce po BiH 3 i po godine, a Beograd je mogao i taj rat zavrsiti u bilo koje doba i stati na kraj medjunarodnim sankcijama koje su Srbiji nametnute i to sa dobrim razlogom.

zo

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

To su pricali i oni sto su pobedili Milosevica na izborima 24.9.2000.,... Samo da pobede i eto blagostanja... za njih.

neko ko pamti

pre 7 godina

Hrabar covek, oduvek je bio miljama ispred ostatka naroda! Panic je bio mozda prvi covek koji je jos 1992 pokusao da se mirnim putem dogovori sa Hrvatima. Zajedno sa Dobricom Cosicem je uspeo da dogovori razmenu zarobljenika po principu "svi za sve". Dogovoreno je i ponovno otvaranje autoputa Beograd-Zagreb. Medjutim, kriminalcima i svercerima okupljenim oko tadasnjeg predsednika SAO Slavonije i Baranje Gorana Hadzica taj potez uopste nije odgovarao. Hadzic je postavio svoje uslove, trazeci da njegova "drzavica" naplacuje putarine na deonici koja je bila pod njegovom kontrolom. Panic se na to oglusio, seo u kola i uputio se licno autoputem. Hadzicevi ljudi su presreli kolonu i vratili ga za Beograd. Odmah nakon toga je bio ispljuvan od strane SRS i tvrdog krila SPS i opozvan sa funkcije. Kamo srece da je u Srbiji tada bilo vise razuma, a manje udbasa! Ne bi bilo ni Oluje, a mozda ni svih onih krvavih godina u Bosni. Steta!

proks

pre 7 godina

Da je ovaj covek pobedio Milosevica na izbirima kad je trebalo Srbija bi sada bila druga Poljska. 100%
(n6, 16. avgust 2016 16:30)

Tad sam bio u vojsci i nikome nije bilo dozvoljeno da glasa ide kuci... Malverzacije oko glasova sa KiM i naravno da nije mogao da pobedi...
Da bili bi druga Poljska,Madjarska Slovacka .....

mup

pre 7 godina

Panić je svojevremeno izjavio da Srbija treba da ustupi Vojvodinu Mađarima jer će oni prvi ući u EU, a kada i Srbija uđe neće biti bitno, jer će svi biti u EU u kojoj ionako nema granica. Ne volim politiku americkih demokrata, jer se bore protiv nacija i kulturnog identiteta naroda koji se ogledaju u jeziku, kulturi, tradiciji i istorijskom nasleđu. Navijam za Trampa, ali se ne nadam pobedi, niti nekom velikom zaokretu u spoljnoj politisi SAD.

Reformator jezika

pre 7 godina

On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima. Ovo izjavi Panić.

Ovoliku kolicinu demagogije nisam odavno cuo.

Mirko

pre 7 godina

Kome da pomognu, mozda tebe..nam nije potrebna njihova pomoc jer smo njihovu pomoc videli 1999 koji im nikada necemo zaboraviti niti oprostiti.

Najvece zlo na planeti !!!!

Za prave Srbe i patrijote ovaj nije dobrodosao niti iko od njihovih drzavnika sve dok su njihove okupacione trupe na KiM i sve dok se ne izvinu za sva zla koja su nam nanalei i dok ne plate odstetu za bombardovanje, e posle toga za jedno 20-30 godina mozda budu dobrodosli.

Ovo je akt izdaje i pljuvanje na sve zrtve bombardovanja za koje je najodgovornija njegova drzava.

Zelim im sve najgore.

Samo pitam

pre 7 godina

“On je super čovek, divan čovek. On će biti prijatelj sa svima.“

Ovo je izjavio Panic za Bajdena. Molim Vas gospodine Panicu nemojte dalje, dosta je.

only fools and horses

pre 7 godina

Ako sam dobro shvatio, izvinio se Paniću što mu Amerikanci nisu pomogli da osvoji vlast. Valjda su još tada trebali da bombarduju, ili da uvedu sankcije. Nije se izvinio zbog zla koje je naneo Srbiji, niti će.

mup

pre 7 godina

E, pa da.
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.

е,па да...

pre 7 godina

E, pa da. 
Lično sam ga svojom ocima gledao i svojim usima slusao kada je rekao da bi Vojvodina trebala brze da uđe u EU jer ostatak Srbije kasni sa reformama, a da bi se to moglo ubrzati na nacin da sSrbija ustupi Vojvodinu Mađarskoj koja će pre ući u EU. Posle toga sam ga odbacio kao politički faktor i shvatio sam kako funkcionišu ti nadnacionalni likovi. Drugi put se informisi i procitaj nesto o temi pre nego sto na ovaj nacin negiras neciju tvrdnju. Ko sa decom leže, upišan se budi.
(mup, 16. avgust 2016 20:3)

...mup-овац,КАД и ГДЕ?!? И,мамлазе пандурски,откад смо на Ти...вероватно си то испраног мозга васпитање ИНФОРМАТИВНО научио од послодаваца оних нама (вероватно не и ТЕБИ) несретних '90...рекао сам да ОН баш и није разумео нашу ситуацију (па је имао разне гафове,али то није битно,..битно је оно што је ЖЕЛЕО за ову ЗЕМЉУ и што је могао,као "мост" са Америком,да уради за НАС)...али је ЈЕДНОСТАВНО то ЖЕЛЕО да реши...таквима,као ТЕБИ,је С В Е. сметало...човека је "довукао" овамо Милошевић...није се одмах ни снашао,али је брзо укапирао те наше комплексе и МАЛЕ БОГОВЕ... на ПРВУ реакацију,без њихове "сагласности" су га склонили (Шешељ,СПС и касније баба-Јула) (кандидовао се и за председника,али,наравно-није имао шансе))...за ТВОЈУ информацију,ако си и упишан и смрдиш-то се опере...испран мозак,као ТВОЈ,се не да повратити...mupovac...

Analiticar amater

pre 7 godina

Ako iskteno zeli da pomogne neka plate ratnu odstetu za stetu prouzrokovanu bombardovanjem
i izrade par bolnica po Srbiji da se narod leci od njihovog osiromasenog uranijuma...

sasha

pre 7 godina

@zo

Videli smo sta ovde biva kad pobedjuje Milosevic,a sta kad 2000. pobede ovi drugi....

Kako god,ne moze se porediti.... (nema praznih radnji,benzin se ne prodaje u plasticnim flasama, nema bonova za sve i svasta, ni sistema par-nepar; nema restrikcija struje, ni kradje penzija po pola mesecno;devize opet cuvamo u bankama,(a one koje nam je pod imenom "stara stednja" Sloba maznuo,ovi su vratili); nema Jezde,Dafine, "Zajma za preporod Srbije", ni politickih ubistava; ne salju nam ( a da nas ne pitaju) decu u ratove "koje nismo vodili"...... malo li je?!?

novak

pre 7 godina

Ne vredi, dovoljno da pročitam komentare i vidim da se ne menjamo, uvek ratujemo izmedju sebe a i sa celim svetom. Nema nam leka...oastariće i moji unuci kada ovde bude normalan svet.

bane

pre 7 godina

@Mirko, a jel' se sećaš zbog čega je to sve bilo (sumnjam, ciljam da ste mlađi). Kad već kuneš, raspitaj se pre svega za rezevnu policiju, koja je noću oko 1-2 sata autobusima odlazila na Kosovo. A i ona prevrnuta hladnjača...

Zlatko

pre 7 godina

"Amerikanci imaju interes da pomognu"! Ovo je dobro, sviđa mi se humor g. Panića, treba nam takav predsednik da bar slušamo nešto veselo i zanimljivo

bucko lazmisljam

pre 7 godina

Lepo nam je Panic u jednoj recenici objasnio "pomoc" Amerike da vide uslove, probleme, pa će ili da uzmu ( ja dodajem sto je veća verovatnoća) ili da daju (sto je manja ili nikakva verovatnoća). Hvala ali nemojte više da nam pomažete, što nam više pomažete nas sve više boli i glava a bogami i leđa.

sasha

pre 7 godina

Kamo lepe srece da su Panic i Dobrica Cosic bili na celu Srbije te 1992.a i kasnije...

Ali ne, Srbija je birala dvojac Milosevic-Seselj ( ne verujem da su morali mnogo da kradu na izborima). Jer i danas, posle svega sto nam se desilo, SPS-SRS-Jul imaju svoje pristalice..... Pogledajte ko sve sedi u najnovijoj Skupstini....

Luka

pre 7 godina

Drago mi je da ste napravili intervju sa Panićem, jako pohvalno.

Ovo što je Panić izjavio na Vaša pitanja mi liči kao da on nije razumeo da ne daje intervju deci u vrtiću.

Caky

pre 7 godina

“Sad ako se složi da da neku pravu pomoć Jugoslaviji i Srbiji, svima, onda će to biti vrlo dobro za sve“, ističe Panić.

Jugoslaviji? Kraljevini ili SFRJ? Ili SRJ? :D

е,па да...

pre 7 godina

...ццццц...први пут чујем за ову и ОВАКВУ изјаву Панића...ГДЕ и КАД је рекао то за Војводину???!! А ЗНАМ да је враћен са ауто-пута у САО Крајини...ТАЧНО је да човек није баш све разумео како иде код нас,али је то желео да ЈЕДНОСТАВНО реши (седнеш у кола и одеш код непријатеља,па ако ће да пуца-нек' пуца!)...међутим,пошто код нас СРБА постоји комплекс МАЛИХ БОГОВА,С В Е је пропало...јер су постојали МАЛО ВЕЋИ М А Л И богови,којима тај вид решавања проблема није одговарао (нит' су имали довољно памети,нит су имали м.да да на такав начин то реше)...не кажем да би нам било фантазија,али мислим да би било мало мање несреће и јада..

saca

pre 7 godina

Ti si poslovan covek, trebao si da mu kazes da uz izvinjenje nama treba da se kesira za stetu nacinjenu bombardovanjem oko 10.000.000.000 dolara, pa onda mozemo da pricamo dalje.

dark

pre 7 godina

Da nije tužno, bilo bi smiješno! Kaži svom prijatelju da se i mi izvinjavamo, jer smo se svima izvinili, pa možemo i za njega naći jedno.

popeye

pre 7 godina

Да, да, сви који нам долазе су познати по томе да деле помоћ и паре, без икаквих услова и услуга, доказани филантропи и хуманисти...

Kontrola foxtrot

pre 7 godina

Uz svo dužno poštovanje, ali Bajden koristi modifikovanu verziju Boeinga 757 serije 200. Taj se danas video u svim reportažama i iz njega je izašao na "Tesli".

drax

pre 7 godina

Amerikanci ne znaju nista o stanju ovde mi smo bezvredna mala tackica na njihovoj mapi svetske dominacije.Oni imaju interese svigde a uz to su korumpirani kao Rimsko Carstvo pred kraj pa se ne zna ko peva a ko plava pola vremena.Ocigledno je da preferiraju Albance i Hrvate na Balkanu na stetu male Srbije naravno.Mi smo Ruska zemlja a oni ne zele da pomazu Ruskim zemljama toliko je jednostavno.

Gavra

pre 7 godina

@Tomislav,izvini,ali moram ti reći da lupaš kao otvoren prozor.Služio sam vojsku u Djakovici,Prizrenu i Peći,jun 1997-1998,tako da znam šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji.Početkom avgusta 1997. ceo prištinski korpus je dobio uzbunu i bio u punoj borbenoj gotovosti,medjutim posle nekoliko dana bez ikakvih dejstava i bez izlazaka iz kasarni zbog naređenja iz Generalštaba je sve vraćeno u redovno stanje.Do noći 28. februara 1998. život u gradovima na Kosovu i Metohiji se odvijao normalno,osim ako izuzmemo činjenicu da su do te noći teroristi OVK skoro svakodnevno iz zaseda ubijali policajce(brat od ujaka mi je bio u policiji i 2 puta je izbegao smrt pukom srećom) i došli do situacije da drže pod kontrolom 40% teritorije KiM.E onda vojska dobija naredjenje da krene u akciju i tvrdim ti da su to bile akcije oslobadjanja teritorija od terorista a ne čišćenja civilnog stanovništva.Zamisli situaciju da u Nemačkoj,recimo u Bavarskoj,ili Francuskoj oko Marseja,ili u Teksasu u Americi,40% tih teritorija drže teroristi pod svojom kontrolom,da li misliš da bi tamošnje vlasti sedele skrštenih ruku i pozvali ih da piju kafu?

mikimausi

pre 7 godina

@Tomislav

Ma da, srpska policija i vojska su iz cista mira bili na Kosovu i tamo su proterivali neduzne i nevine Albance... Nije tamo bilo albanskih naci-terorista obucavanih i naoruzavanih od strane SAD, nisu Albanci blokirali puteve, pljackali, kidnapovali, ubijali i prebijali ljude i to sve PRE 1999. godine i "humanitarne intervencije", ma kakvi nego su Srbi tek tako napadali Albance. SVAKA drzava na ovom svetu bi reagovala jos i drasticnije da joj se na teritoriji desavaju stvari koje su radili albanski naci-teroristi. Jos i drasticnije. Nisu SAD bombardovale Srbiju jer su ne znam kakvi humanisti i jer ih jako brinu zivoti ljudi, bombardovali su jer im je to bilo u interesu. Kada im je nesto drugo u interesu, onda znaju da okrenu glavu i na mnogo vece zlocine nego sto su to bili oni na Kosovu. Ali, ako su Amerikanci zaista takvi humanisti, zasto nisu reagovali kada su nakon bombardovanja Albanci krenuli da vrse SISTEMATSKE I ORGANIZOVANE zlocine i etnicko ciscenje? Sta ih je sprecilo u tome da zaustave da 70% kosovskih Srba bude proterano? Zar nisu Amerikanci humanisti svo vreme a ne selektivno?