Utorak, 16.08.2016.

00:25

Džozef Bajden, drugi put u Beogradu

Potpredsednik SAD Džo Bajden doputovaće danas u Beograd, razgovaraće sa srpskim državnim vrhom, a potom ide za Prištinu.

Izvor: B92

Džozef Bajden, drugi put u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Nexus

pre 7 godina

Ne mogu zaboraviti dogadjaje u poslednjih 20 godina ali isto tako ne zelim ni ponavljanje istih jer pojedini ne kapiraju da politicki kontakti nisu porodicni, jer ne kapiraju da iz politike moramo izbaciti emocije i prestati da se drvimo i pravimo vaznijim nego sto zaista jesmo, da moramo grabiti u buducnost i civilizovati se na nivou koji je nekim nasim gradjanima potpuno neshvatljiv, edukovati se u svim sferama, te da ne dozvolimo da nas zavedu komsijske tupave price o tome kako nije dobro biti u Evropi i kako je zapad los. Kada cemo, konacno, nauciti da politika nije familijarna.

PUST BEOGRAD

pre 7 godina

Ne znam sta mi je odvratnije:Bajdenov izraz saucesca porodicama zrtava bombardovanja, Vucicevo slihtanje, Seseljevo eksponiranje podrskom Trampu ili komentari botova koji nikada do sada nisu bili ovako providni.

Velibor

pre 7 godina

Ovo je jedan od onih momenata kad moram cvrsto da se drzim ideje da u politici nisu bitne emocije vec samo interakcije i partnerstva koja donose dobrobit sopstvenoj drzavi, pa u skladu sa tim nadam se uspesnim razgovorima i dogovorima sa Bajdenom.

Profesorka

pre 7 godina

Ova poseta istaknutog americkog zvanicnika je znacajna za Srbiju jer je Bajden u odlazecoj americkoj administraciji zaduzen za Balkan. Takodje, ova poseta jos vise dobija na vaznosti ukoliko sa sobom nosi poruku da SAD zele da razviju bliskiji partnerski odnos sa Beogradom.

f

pre 7 godina

Nadam se da ce bajden da urazumi pristinu da neke stvari jednostavno ne mogu da dobiju a sa druge strane ocekujem da donese neke dobre vesti za srbiju

BoKi

pre 7 godina

Tito nije bio "ni istok ni zapad" već čist zapad. U spoljnoj politici. Od istoka je jedino imao jednopartijski sistem. U unutrašnjoj.

Merima

pre 7 godina

Politika vlade Srbije se zasniva na dobrim, prijateljskim odnosima kako sa zemljama članicama EU tako i sa SAD, Rusijom, Kinom, Japanom..., a što ne odgovara radikalima i Šešelju koji protestom, a zarad jeftinih političkih poena, pokušavaju da naruše prijateljske odnose sa SAD.

Svrdlo

pre 7 godina

Mislim da posete ljudi čiji 'background' karakteriše, najblaže rečeno, naglašena netrpeljivost prema Srbima i srpskim interesima, poput Bajdenove, za svrhu imaju dalje ponižavanje i unižavanje srpskog korpusa, a ko tome može da doprinese bolje od Vučićevog udvoričkog osmeha i nebuloznog deljenja epiteta 'prijatelj' svakome ko može da mu našteti. Danas će nam se sa TV ekrana smeškati čovek koji se otvoreno i gorljivo zalagao za naše fizičko uništavanje, učinio sve da nam otmu kolevku (da, dragi sugrađani, naša kolevka nije 'TC Ušće', verovali ili ne), a mi moramo da mu prinesemo darove i žrtve, uz glasno mantranje pojedinih koji će nas ubeđivati kako upravo taj ropski čin znači naše oslobođenje. A sutra? A sutra će A. Vučić nastaviti da nas zasipa pričama o nezapamćenom privrednom rastu, svom patriotizmu i hrabrosti, da se ljuti na nas jer nismo dovoljno slični protestantskoj kulturi, jer se sporo preumljujemo, jer se bunimo što nam za čitavo radno vreme ne dozvoljavaju da odemo u toalet, a onda nam na kraju meseca za tu žrtvu udele 200 eura, jer nam smetaju huligani i tetovirani ćelavci koji prebijaju po ulicama, a za koje on javno priznaje da im ne može ništa...

Što neko od komentatora već reče, 'prozapadno sam orijentisan', zgražao sam se nad idejom da se proslava Dana pobede pomeri da bi mogli da se na onom pljusku blamiraju pred Putinom, nad ruskim licemerjem i nesikrenošću i slično, ali ovo danas...ovo je stvarno ono dno za koje svi očekujemo da će Srbija udariti.

Драгиша

pre 7 godina

Touching Story, 16. avgust 2016 03:56

Слажем се, треба имати барем минимум самопоштовања али то очекивати од ове и овакве накарадне власти је равно утопији! Вучић не зна више где удара, 'те ће нa запад те ће на исток, па онда не би ни на запад ни на исток а хтео би у ЕУ али не би у Нато, па би да прдне али би и да стисне... и тако бауљамо ко гуске у магли без јасно дефинисане стратегије!

Mika

pre 7 godina

Blokade saobracaja su normalne u takvim prilikama. A sto se tice razgovora, ubedjen sam da ce biti dosta teski za nas. Tim vise sto je Bajden "navijac" Kosova. Treba dosta mudrosti, da bi smo izvukli maksimum iz tih razgovora.

Domino

pre 7 godina

Imenuju ulicu u podcast Bajdenovog sina i Klintonu spomenik digli pre , albanci misle stvarno da su Ameri njihovi prijatelji ali ne secaju se Klintonove reci 1999"Amerika samo brani svoje ekonomske, strateske i vojne interese".

Milutin

pre 7 godina

Džo Bajden je, bar po priči, veliki ljubitelj Visokih Dečana, nadam se da će u Prištini izdejstvovati da se manastir ne dira više, kao ni ostale srpske svetinje na Kosovu. Ipak je to i svetska kulturna baština a o njoj je malo koga bilo briga u svetu do sada. Neki od manastira su prošli kao Palmira (mada i oko Palmire ne vidim više nikakve vesti). Naravno, i još bitnije, da se ne diraju povratnici na Kosovo kao ni njihova imanja i uzurpacije da se vrate. Tek to deklarativno uvek bude "ok", ali molim nekoga da mu prevede uobičajen policijski izveštaj posle svakog incidenta u poslednjih 15 godina: "počinilac nepoznat, istraga u toku" - i nikada ništa...

Mladen

pre 7 godina

Pozivam premijera da dragog gosta od Aerodroma do Palate Srbija sprovede linijom 72 (da se ne lažemo, vozi direktno) i da kartu, zbog štednje, plati iz svog džepa. Naravno, time pokazuje koliko je skroman i koliko je Srbija bezbedna.

predrag

pre 7 godina

barak je verovatno najbolji americki mr president ever.to ce ameri shvatiti vrlo skoro.ha ha .ali barak, cast nase generacije nijednom nije posetio beograd,a svi znamo kako su se lideri dve druge strane ovde lepo osecali.i posle neka neko kaze ovo poslednji ruski saveznik ..je cista glupost.i putin i jeng su su se osecali pocastvovanim....doci ce biden u bg prvo a zatim hitro do svojih u pristinu da se malo proveseli.bolja vremena za srbiju i ameriku dolaZE sa donaldom....melanija obozava srbiju.thats a reasson.mr president

pajs

pre 7 godina

Živeo sam u Americi 90-ih. Biden je bio jedan od onih jastrebova koji nije birao reči o srpskom narodu. To je prevazilailo ne samo granice diplomatske komunikacije već dobrog kafanskog ukusa. Ali dobro, kad može Blair, može i on. Još da primimo Clarka na posedak i da uživamo.

Touching Story

pre 7 godina

Prvo u Beograd pa na Kosovo. Jao Dzo, Dzo. A na Kosovu dobija ulicu sa imenom sina jer gradjani i vlast Kosova imaju izuzetno jaku sentimentalnu konekciju sa Dzo Bajdenom.
Covek je uporedio Srbe sa nacistima. (pogledajte video na youtube-u)
Inace sam pro-zapadno orijentisan, ali ipak treba imati neku dozu samopostovanja.

geralt

pre 7 godina

Sad gledam neke stvari. Zasto ranije nije navedeno o cemu ce se voditi razgovor odnosno razlog dolaska. Hoce li se opet voditi neki tajni razgovori koji ce na kraju u javnosti izgledati ovako:"SAD podrzavaju clansvo u EU i pomocicemo vam itd." Ono cega se plasim jeste da ce nas Amerika uslovljavati jos vise tj da ce Mr. Expo odmah izvrsiti njihove naredbe (sankcije Rusiji, prodaja EPS-a i Telekoma) i tako unistiti vazne firme koje ne smeju da padnu u privatne ruke. Ako budu privatizovane po dosadasnjoj praksi sve troskove pokrice drzava tj dace nenormalne subvencije a privatnik ce imati potpunu kontrolu firme sto znaci da ce moci da koriguje cenu struje i interneta onako kako padne na pamet ne razmisljajuci o standardu gradjana. Ali vazno je da imamo najveci rast. Price za malu decu. Da rast postoji neko bi ga video. Ja ga ne vidim. Jedino sto vidim jeste da svako moze da nas cedi kako hoce, da nam je dug preko 75% i raste preterano, da nam je bdp po stanov. jedan od najnizih u eur, da smo lider u NEGATIVNOM prirodnom prirastaju i da mito i korupcija jacaju, da sudovi ne sprovode pravdu, da nam je obrazovanje neprakticno (ne ceni se znanje nego papir). Na kraju moram da kazem da je Srbija zemlja koji ima takav potencijal da postane jedna od najrazvijenijih ali taj potencijal je unisten ovakvom politikom kakvom se sada vlast sluzi. Hvala na citanju i nadam se da ce ovaj komentar biti objavljen.

Dana

pre 7 godina

Kad procitate ovaj clanak i prisetite se bombardovanja, otimanja Kosova i unistavanja Srbije, zapitate se kako nasa vlast moze bilo koga iz americke administracije nazivati prijateljima i ukazivati im srdacnost. Samo strogo sluzbeno. Malo, malo pa neko od njih dodje da nam deli lekcije i otme sta je ostalo.

Ford, Alan

pre 7 godina

Pred kraj mandata i pod stare dane on dolazi u Srbiju. Zasto? Ajde na Kosovo, to razumem, dolazi da obidje imovinu, i svoju i od Medlin i Vestli Klarkovu, da vidi kako se to odrzava, da kmetovi ne kradu previse, ali sta ce u Srbiji, pojma nemam.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Inače, Bajden je 1993. godine proveo nedelju dana na Balkanu kada je, kako se navodi, imao burne sastanke sa tadašnjim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem. Tokom sukoba na Kosovu zalagao se za NATO bombardovanje i jedan je od glavnih zagovornika nezavisnosti Kosova." Kakvo ponizavanje Srbije, a mi mu jos spremamo svecani docek dok on i njegova drzava po ko zna koji put pokazuju da nemaju ni malo postovanja ni za Srbiju ni za njene gradjane osim onih albanskog porekla kojima su poklonili drzava da bi oni sad svaki dan bacali suzavac u ono sto zovu skupstinom a svaki malo veci skup Srba rasterivali automatskom paljbom. Od nas zaista nema vecih mazohista.

немања

pre 7 godina

што не разговарају мало о цивилним жртвама током бомбардовања? и накнади штете!?

mlekadzija

pre 7 godina

DOlazi nam u goste veeeliki prijatelj iz nama daleke ali prijateljske SAD...treba ga dostojno ugostiti kao veeelikog prijatelja....veliki dan za ovdasnje natofile. Steta sto nece i sa njima da prozbori koju...

ddda

pre 7 godina

Zbog čega Vučić dočekuje potpredsednika Amerike ? Ako može Putin da dodje u posetu Beogradu, Ljubljani zbog čega Obama ne može. Dačić neka priča sa njim a Vučić i Nikolić nema šta da se vidjaju sa njim.

samo pitam

pre 7 godina

Da li je i u Washingtonu popuno obustavljen saobracaj u pojedinim delovima grada i otezano kretanje pesaka kad je onomad Vucic bio u poseti?

crni labud

pre 7 godina

Nemam pojma da li je i u stvarnosti tako, ali u njihovim (američkim) tv serijama i filmovima američki potpredsednik je uvek predstavljen kao marginalna osoba ili neko ko kuje zavere protiv predsednika.

Touching Story

pre 7 godina

Prvo u Beograd pa na Kosovo. Jao Dzo, Dzo. A na Kosovu dobija ulicu sa imenom sina jer gradjani i vlast Kosova imaju izuzetno jaku sentimentalnu konekciju sa Dzo Bajdenom.
Covek je uporedio Srbe sa nacistima. (pogledajte video na youtube-u)
Inace sam pro-zapadno orijentisan, ali ipak treba imati neku dozu samopostovanja.

geralt

pre 7 godina

Sad gledam neke stvari. Zasto ranije nije navedeno o cemu ce se voditi razgovor odnosno razlog dolaska. Hoce li se opet voditi neki tajni razgovori koji ce na kraju u javnosti izgledati ovako:"SAD podrzavaju clansvo u EU i pomocicemo vam itd." Ono cega se plasim jeste da ce nas Amerika uslovljavati jos vise tj da ce Mr. Expo odmah izvrsiti njihove naredbe (sankcije Rusiji, prodaja EPS-a i Telekoma) i tako unistiti vazne firme koje ne smeju da padnu u privatne ruke. Ako budu privatizovane po dosadasnjoj praksi sve troskove pokrice drzava tj dace nenormalne subvencije a privatnik ce imati potpunu kontrolu firme sto znaci da ce moci da koriguje cenu struje i interneta onako kako padne na pamet ne razmisljajuci o standardu gradjana. Ali vazno je da imamo najveci rast. Price za malu decu. Da rast postoji neko bi ga video. Ja ga ne vidim. Jedino sto vidim jeste da svako moze da nas cedi kako hoce, da nam je dug preko 75% i raste preterano, da nam je bdp po stanov. jedan od najnizih u eur, da smo lider u NEGATIVNOM prirodnom prirastaju i da mito i korupcija jacaju, da sudovi ne sprovode pravdu, da nam je obrazovanje neprakticno (ne ceni se znanje nego papir). Na kraju moram da kazem da je Srbija zemlja koji ima takav potencijal da postane jedna od najrazvijenijih ali taj potencijal je unisten ovakvom politikom kakvom se sada vlast sluzi. Hvala na citanju i nadam se da ce ovaj komentar biti objavljen.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Inače, Bajden je 1993. godine proveo nedelju dana na Balkanu kada je, kako se navodi, imao burne sastanke sa tadašnjim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem. Tokom sukoba na Kosovu zalagao se za NATO bombardovanje i jedan je od glavnih zagovornika nezavisnosti Kosova." Kakvo ponizavanje Srbije, a mi mu jos spremamo svecani docek dok on i njegova drzava po ko zna koji put pokazuju da nemaju ni malo postovanja ni za Srbiju ni za njene gradjane osim onih albanskog porekla kojima su poklonili drzava da bi oni sad svaki dan bacali suzavac u ono sto zovu skupstinom a svaki malo veci skup Srba rasterivali automatskom paljbom. Od nas zaista nema vecih mazohista.

Dana

pre 7 godina

Kad procitate ovaj clanak i prisetite se bombardovanja, otimanja Kosova i unistavanja Srbije, zapitate se kako nasa vlast moze bilo koga iz americke administracije nazivati prijateljima i ukazivati im srdacnost. Samo strogo sluzbeno. Malo, malo pa neko od njih dodje da nam deli lekcije i otme sta je ostalo.

f

pre 7 godina

Nadam se da ce bajden da urazumi pristinu da neke stvari jednostavno ne mogu da dobiju a sa druge strane ocekujem da donese neke dobre vesti za srbiju

Mika

pre 7 godina

Blokade saobracaja su normalne u takvim prilikama. A sto se tice razgovora, ubedjen sam da ce biti dosta teski za nas. Tim vise sto je Bajden "navijac" Kosova. Treba dosta mudrosti, da bi smo izvukli maksimum iz tih razgovora.

Ford, Alan

pre 7 godina

Pred kraj mandata i pod stare dane on dolazi u Srbiju. Zasto? Ajde na Kosovo, to razumem, dolazi da obidje imovinu, i svoju i od Medlin i Vestli Klarkovu, da vidi kako se to odrzava, da kmetovi ne kradu previse, ali sta ce u Srbiji, pojma nemam.

Milutin

pre 7 godina

Džo Bajden je, bar po priči, veliki ljubitelj Visokih Dečana, nadam se da će u Prištini izdejstvovati da se manastir ne dira više, kao ni ostale srpske svetinje na Kosovu. Ipak je to i svetska kulturna baština a o njoj je malo koga bilo briga u svetu do sada. Neki od manastira su prošli kao Palmira (mada i oko Palmire ne vidim više nikakve vesti). Naravno, i još bitnije, da se ne diraju povratnici na Kosovo kao ni njihova imanja i uzurpacije da se vrate. Tek to deklarativno uvek bude "ok", ali molim nekoga da mu prevede uobičajen policijski izveštaj posle svakog incidenta u poslednjih 15 godina: "počinilac nepoznat, istraga u toku" - i nikada ništa...

немања

pre 7 godina

што не разговарају мало о цивилним жртвама током бомбардовања? и накнади штете!?

Profesorka

pre 7 godina

Ova poseta istaknutog americkog zvanicnika je znacajna za Srbiju jer je Bajden u odlazecoj americkoj administraciji zaduzen za Balkan. Takodje, ova poseta jos vise dobija na vaznosti ukoliko sa sobom nosi poruku da SAD zele da razviju bliskiji partnerski odnos sa Beogradom.

Merima

pre 7 godina

Politika vlade Srbije se zasniva na dobrim, prijateljskim odnosima kako sa zemljama članicama EU tako i sa SAD, Rusijom, Kinom, Japanom..., a što ne odgovara radikalima i Šešelju koji protestom, a zarad jeftinih političkih poena, pokušavaju da naruše prijateljske odnose sa SAD.

samo pitam

pre 7 godina

Da li je i u Washingtonu popuno obustavljen saobracaj u pojedinim delovima grada i otezano kretanje pesaka kad je onomad Vucic bio u poseti?

Velibor

pre 7 godina

Ovo je jedan od onih momenata kad moram cvrsto da se drzim ideje da u politici nisu bitne emocije vec samo interakcije i partnerstva koja donose dobrobit sopstvenoj drzavi, pa u skladu sa tim nadam se uspesnim razgovorima i dogovorima sa Bajdenom.

ddda

pre 7 godina

Zbog čega Vučić dočekuje potpredsednika Amerike ? Ako može Putin da dodje u posetu Beogradu, Ljubljani zbog čega Obama ne može. Dačić neka priča sa njim a Vučić i Nikolić nema šta da se vidjaju sa njim.

mlekadzija

pre 7 godina

DOlazi nam u goste veeeliki prijatelj iz nama daleke ali prijateljske SAD...treba ga dostojno ugostiti kao veeelikog prijatelja....veliki dan za ovdasnje natofile. Steta sto nece i sa njima da prozbori koju...

crni labud

pre 7 godina

Nemam pojma da li je i u stvarnosti tako, ali u njihovim (američkim) tv serijama i filmovima američki potpredsednik je uvek predstavljen kao marginalna osoba ili neko ko kuje zavere protiv predsednika.

pajs

pre 7 godina

Živeo sam u Americi 90-ih. Biden je bio jedan od onih jastrebova koji nije birao reči o srpskom narodu. To je prevazilailo ne samo granice diplomatske komunikacije već dobrog kafanskog ukusa. Ali dobro, kad može Blair, može i on. Još da primimo Clarka na posedak i da uživamo.

Mladen

pre 7 godina

Pozivam premijera da dragog gosta od Aerodroma do Palate Srbija sprovede linijom 72 (da se ne lažemo, vozi direktno) i da kartu, zbog štednje, plati iz svog džepa. Naravno, time pokazuje koliko je skroman i koliko je Srbija bezbedna.

Domino

pre 7 godina

Imenuju ulicu u podcast Bajdenovog sina i Klintonu spomenik digli pre , albanci misle stvarno da su Ameri njihovi prijatelji ali ne secaju se Klintonove reci 1999"Amerika samo brani svoje ekonomske, strateske i vojne interese".

predrag

pre 7 godina

barak je verovatno najbolji americki mr president ever.to ce ameri shvatiti vrlo skoro.ha ha .ali barak, cast nase generacije nijednom nije posetio beograd,a svi znamo kako su se lideri dve druge strane ovde lepo osecali.i posle neka neko kaze ovo poslednji ruski saveznik ..je cista glupost.i putin i jeng su su se osecali pocastvovanim....doci ce biden u bg prvo a zatim hitro do svojih u pristinu da se malo proveseli.bolja vremena za srbiju i ameriku dolaZE sa donaldom....melanija obozava srbiju.thats a reasson.mr president

Svrdlo

pre 7 godina

Mislim da posete ljudi čiji 'background' karakteriše, najblaže rečeno, naglašena netrpeljivost prema Srbima i srpskim interesima, poput Bajdenove, za svrhu imaju dalje ponižavanje i unižavanje srpskog korpusa, a ko tome može da doprinese bolje od Vučićevog udvoričkog osmeha i nebuloznog deljenja epiteta 'prijatelj' svakome ko može da mu našteti. Danas će nam se sa TV ekrana smeškati čovek koji se otvoreno i gorljivo zalagao za naše fizičko uništavanje, učinio sve da nam otmu kolevku (da, dragi sugrađani, naša kolevka nije 'TC Ušće', verovali ili ne), a mi moramo da mu prinesemo darove i žrtve, uz glasno mantranje pojedinih koji će nas ubeđivati kako upravo taj ropski čin znači naše oslobođenje. A sutra? A sutra će A. Vučić nastaviti da nas zasipa pričama o nezapamćenom privrednom rastu, svom patriotizmu i hrabrosti, da se ljuti na nas jer nismo dovoljno slični protestantskoj kulturi, jer se sporo preumljujemo, jer se bunimo što nam za čitavo radno vreme ne dozvoljavaju da odemo u toalet, a onda nam na kraju meseca za tu žrtvu udele 200 eura, jer nam smetaju huligani i tetovirani ćelavci koji prebijaju po ulicama, a za koje on javno priznaje da im ne može ništa...

Što neko od komentatora već reče, 'prozapadno sam orijentisan', zgražao sam se nad idejom da se proslava Dana pobede pomeri da bi mogli da se na onom pljusku blamiraju pred Putinom, nad ruskim licemerjem i nesikrenošću i slično, ali ovo danas...ovo je stvarno ono dno za koje svi očekujemo da će Srbija udariti.

PUST BEOGRAD

pre 7 godina

Ne znam sta mi je odvratnije:Bajdenov izraz saucesca porodicama zrtava bombardovanja, Vucicevo slihtanje, Seseljevo eksponiranje podrskom Trampu ili komentari botova koji nikada do sada nisu bili ovako providni.

Драгиша

pre 7 godina

Touching Story, 16. avgust 2016 03:56

Слажем се, треба имати барем минимум самопоштовања али то очекивати од ове и овакве накарадне власти је равно утопији! Вучић не зна више где удара, 'те ће нa запад те ће на исток, па онда не би ни на запад ни на исток а хтео би у ЕУ али не би у Нато, па би да прдне али би и да стисне... и тако бауљамо ко гуске у магли без јасно дефинисане стратегије!

BoKi

pre 7 godina

Tito nije bio "ni istok ni zapad" već čist zapad. U spoljnoj politici. Od istoka je jedino imao jednopartijski sistem. U unutrašnjoj.

Nexus

pre 7 godina

Ne mogu zaboraviti dogadjaje u poslednjih 20 godina ali isto tako ne zelim ni ponavljanje istih jer pojedini ne kapiraju da politicki kontakti nisu porodicni, jer ne kapiraju da iz politike moramo izbaciti emocije i prestati da se drvimo i pravimo vaznijim nego sto zaista jesmo, da moramo grabiti u buducnost i civilizovati se na nivou koji je nekim nasim gradjanima potpuno neshvatljiv, edukovati se u svim sferama, te da ne dozvolimo da nas zavedu komsijske tupave price o tome kako nije dobro biti u Evropi i kako je zapad los. Kada cemo, konacno, nauciti da politika nije familijarna.

Touching Story

pre 7 godina

Prvo u Beograd pa na Kosovo. Jao Dzo, Dzo. A na Kosovu dobija ulicu sa imenom sina jer gradjani i vlast Kosova imaju izuzetno jaku sentimentalnu konekciju sa Dzo Bajdenom.
Covek je uporedio Srbe sa nacistima. (pogledajte video na youtube-u)
Inace sam pro-zapadno orijentisan, ali ipak treba imati neku dozu samopostovanja.

Dana

pre 7 godina

Kad procitate ovaj clanak i prisetite se bombardovanja, otimanja Kosova i unistavanja Srbije, zapitate se kako nasa vlast moze bilo koga iz americke administracije nazivati prijateljima i ukazivati im srdacnost. Samo strogo sluzbeno. Malo, malo pa neko od njih dodje da nam deli lekcije i otme sta je ostalo.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

"Inače, Bajden je 1993. godine proveo nedelju dana na Balkanu kada je, kako se navodi, imao burne sastanke sa tadašnjim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem. Tokom sukoba na Kosovu zalagao se za NATO bombardovanje i jedan je od glavnih zagovornika nezavisnosti Kosova." Kakvo ponizavanje Srbije, a mi mu jos spremamo svecani docek dok on i njegova drzava po ko zna koji put pokazuju da nemaju ni malo postovanja ni za Srbiju ni za njene gradjane osim onih albanskog porekla kojima su poklonili drzava da bi oni sad svaki dan bacali suzavac u ono sto zovu skupstinom a svaki malo veci skup Srba rasterivali automatskom paljbom. Od nas zaista nema vecih mazohista.

geralt

pre 7 godina

Sad gledam neke stvari. Zasto ranije nije navedeno o cemu ce se voditi razgovor odnosno razlog dolaska. Hoce li se opet voditi neki tajni razgovori koji ce na kraju u javnosti izgledati ovako:"SAD podrzavaju clansvo u EU i pomocicemo vam itd." Ono cega se plasim jeste da ce nas Amerika uslovljavati jos vise tj da ce Mr. Expo odmah izvrsiti njihove naredbe (sankcije Rusiji, prodaja EPS-a i Telekoma) i tako unistiti vazne firme koje ne smeju da padnu u privatne ruke. Ako budu privatizovane po dosadasnjoj praksi sve troskove pokrice drzava tj dace nenormalne subvencije a privatnik ce imati potpunu kontrolu firme sto znaci da ce moci da koriguje cenu struje i interneta onako kako padne na pamet ne razmisljajuci o standardu gradjana. Ali vazno je da imamo najveci rast. Price za malu decu. Da rast postoji neko bi ga video. Ja ga ne vidim. Jedino sto vidim jeste da svako moze da nas cedi kako hoce, da nam je dug preko 75% i raste preterano, da nam je bdp po stanov. jedan od najnizih u eur, da smo lider u NEGATIVNOM prirodnom prirastaju i da mito i korupcija jacaju, da sudovi ne sprovode pravdu, da nam je obrazovanje neprakticno (ne ceni se znanje nego papir). Na kraju moram da kazem da je Srbija zemlja koji ima takav potencijal da postane jedna od najrazvijenijih ali taj potencijal je unisten ovakvom politikom kakvom se sada vlast sluzi. Hvala na citanju i nadam se da ce ovaj komentar biti objavljen.

Ford, Alan

pre 7 godina

Pred kraj mandata i pod stare dane on dolazi u Srbiju. Zasto? Ajde na Kosovo, to razumem, dolazi da obidje imovinu, i svoju i od Medlin i Vestli Klarkovu, da vidi kako se to odrzava, da kmetovi ne kradu previse, ali sta ce u Srbiji, pojma nemam.

немања

pre 7 godina

што не разговарају мало о цивилним жртвама током бомбардовања? и накнади штете!?

samo pitam

pre 7 godina

Da li je i u Washingtonu popuno obustavljen saobracaj u pojedinim delovima grada i otezano kretanje pesaka kad je onomad Vucic bio u poseti?

mlekadzija

pre 7 godina

DOlazi nam u goste veeeliki prijatelj iz nama daleke ali prijateljske SAD...treba ga dostojno ugostiti kao veeelikog prijatelja....veliki dan za ovdasnje natofile. Steta sto nece i sa njima da prozbori koju...

crni labud

pre 7 godina

Nemam pojma da li je i u stvarnosti tako, ali u njihovim (američkim) tv serijama i filmovima američki potpredsednik je uvek predstavljen kao marginalna osoba ili neko ko kuje zavere protiv predsednika.

Драгиша

pre 7 godina

Touching Story, 16. avgust 2016 03:56

Слажем се, треба имати барем минимум самопоштовања али то очекивати од ове и овакве накарадне власти је равно утопији! Вучић не зна више где удара, 'те ће нa запад те ће на исток, па онда не би ни на запад ни на исток а хтео би у ЕУ али не би у Нато, па би да прдне али би и да стисне... и тако бауљамо ко гуске у магли без јасно дефинисане стратегије!

ddda

pre 7 godina

Zbog čega Vučić dočekuje potpredsednika Amerike ? Ako može Putin da dodje u posetu Beogradu, Ljubljani zbog čega Obama ne može. Dačić neka priča sa njim a Vučić i Nikolić nema šta da se vidjaju sa njim.

Domino

pre 7 godina

Imenuju ulicu u podcast Bajdenovog sina i Klintonu spomenik digli pre , albanci misle stvarno da su Ameri njihovi prijatelji ali ne secaju se Klintonove reci 1999"Amerika samo brani svoje ekonomske, strateske i vojne interese".

predrag

pre 7 godina

barak je verovatno najbolji americki mr president ever.to ce ameri shvatiti vrlo skoro.ha ha .ali barak, cast nase generacije nijednom nije posetio beograd,a svi znamo kako su se lideri dve druge strane ovde lepo osecali.i posle neka neko kaze ovo poslednji ruski saveznik ..je cista glupost.i putin i jeng su su se osecali pocastvovanim....doci ce biden u bg prvo a zatim hitro do svojih u pristinu da se malo proveseli.bolja vremena za srbiju i ameriku dolaZE sa donaldom....melanija obozava srbiju.thats a reasson.mr president

pajs

pre 7 godina

Živeo sam u Americi 90-ih. Biden je bio jedan od onih jastrebova koji nije birao reči o srpskom narodu. To je prevazilailo ne samo granice diplomatske komunikacije već dobrog kafanskog ukusa. Ali dobro, kad može Blair, može i on. Još da primimo Clarka na posedak i da uživamo.

Milutin

pre 7 godina

Džo Bajden je, bar po priči, veliki ljubitelj Visokih Dečana, nadam se da će u Prištini izdejstvovati da se manastir ne dira više, kao ni ostale srpske svetinje na Kosovu. Ipak je to i svetska kulturna baština a o njoj je malo koga bilo briga u svetu do sada. Neki od manastira su prošli kao Palmira (mada i oko Palmire ne vidim više nikakve vesti). Naravno, i još bitnije, da se ne diraju povratnici na Kosovo kao ni njihova imanja i uzurpacije da se vrate. Tek to deklarativno uvek bude "ok", ali molim nekoga da mu prevede uobičajen policijski izveštaj posle svakog incidenta u poslednjih 15 godina: "počinilac nepoznat, istraga u toku" - i nikada ništa...

Mladen

pre 7 godina

Pozivam premijera da dragog gosta od Aerodroma do Palate Srbija sprovede linijom 72 (da se ne lažemo, vozi direktno) i da kartu, zbog štednje, plati iz svog džepa. Naravno, time pokazuje koliko je skroman i koliko je Srbija bezbedna.

Svrdlo

pre 7 godina

Mislim da posete ljudi čiji 'background' karakteriše, najblaže rečeno, naglašena netrpeljivost prema Srbima i srpskim interesima, poput Bajdenove, za svrhu imaju dalje ponižavanje i unižavanje srpskog korpusa, a ko tome može da doprinese bolje od Vučićevog udvoričkog osmeha i nebuloznog deljenja epiteta 'prijatelj' svakome ko može da mu našteti. Danas će nam se sa TV ekrana smeškati čovek koji se otvoreno i gorljivo zalagao za naše fizičko uništavanje, učinio sve da nam otmu kolevku (da, dragi sugrađani, naša kolevka nije 'TC Ušće', verovali ili ne), a mi moramo da mu prinesemo darove i žrtve, uz glasno mantranje pojedinih koji će nas ubeđivati kako upravo taj ropski čin znači naše oslobođenje. A sutra? A sutra će A. Vučić nastaviti da nas zasipa pričama o nezapamćenom privrednom rastu, svom patriotizmu i hrabrosti, da se ljuti na nas jer nismo dovoljno slični protestantskoj kulturi, jer se sporo preumljujemo, jer se bunimo što nam za čitavo radno vreme ne dozvoljavaju da odemo u toalet, a onda nam na kraju meseca za tu žrtvu udele 200 eura, jer nam smetaju huligani i tetovirani ćelavci koji prebijaju po ulicama, a za koje on javno priznaje da im ne može ništa...

Što neko od komentatora već reče, 'prozapadno sam orijentisan', zgražao sam se nad idejom da se proslava Dana pobede pomeri da bi mogli da se na onom pljusku blamiraju pred Putinom, nad ruskim licemerjem i nesikrenošću i slično, ali ovo danas...ovo je stvarno ono dno za koje svi očekujemo da će Srbija udariti.

Mika

pre 7 godina

Blokade saobracaja su normalne u takvim prilikama. A sto se tice razgovora, ubedjen sam da ce biti dosta teski za nas. Tim vise sto je Bajden "navijac" Kosova. Treba dosta mudrosti, da bi smo izvukli maksimum iz tih razgovora.

Profesorka

pre 7 godina

Ova poseta istaknutog americkog zvanicnika je znacajna za Srbiju jer je Bajden u odlazecoj americkoj administraciji zaduzen za Balkan. Takodje, ova poseta jos vise dobija na vaznosti ukoliko sa sobom nosi poruku da SAD zele da razviju bliskiji partnerski odnos sa Beogradom.

Merima

pre 7 godina

Politika vlade Srbije se zasniva na dobrim, prijateljskim odnosima kako sa zemljama članicama EU tako i sa SAD, Rusijom, Kinom, Japanom..., a što ne odgovara radikalima i Šešelju koji protestom, a zarad jeftinih političkih poena, pokušavaju da naruše prijateljske odnose sa SAD.

Velibor

pre 7 godina

Ovo je jedan od onih momenata kad moram cvrsto da se drzim ideje da u politici nisu bitne emocije vec samo interakcije i partnerstva koja donose dobrobit sopstvenoj drzavi, pa u skladu sa tim nadam se uspesnim razgovorima i dogovorima sa Bajdenom.

f

pre 7 godina

Nadam se da ce bajden da urazumi pristinu da neke stvari jednostavno ne mogu da dobiju a sa druge strane ocekujem da donese neke dobre vesti za srbiju

BoKi

pre 7 godina

Tito nije bio "ni istok ni zapad" već čist zapad. U spoljnoj politici. Od istoka je jedino imao jednopartijski sistem. U unutrašnjoj.

Nexus

pre 7 godina

Ne mogu zaboraviti dogadjaje u poslednjih 20 godina ali isto tako ne zelim ni ponavljanje istih jer pojedini ne kapiraju da politicki kontakti nisu porodicni, jer ne kapiraju da iz politike moramo izbaciti emocije i prestati da se drvimo i pravimo vaznijim nego sto zaista jesmo, da moramo grabiti u buducnost i civilizovati se na nivou koji je nekim nasim gradjanima potpuno neshvatljiv, edukovati se u svim sferama, te da ne dozvolimo da nas zavedu komsijske tupave price o tome kako nije dobro biti u Evropi i kako je zapad los. Kada cemo, konacno, nauciti da politika nije familijarna.

PUST BEOGRAD

pre 7 godina

Ne znam sta mi je odvratnije:Bajdenov izraz saucesca porodicama zrtava bombardovanja, Vucicevo slihtanje, Seseljevo eksponiranje podrskom Trampu ili komentari botova koji nikada do sada nisu bili ovako providni.