Subota, 06.08.2016.

10:17

Tompsonu prijava zbog "Za dom spremni", odbio da potpiše

Po završetku koncerta Marka Perkovića Tompsona u Kninu policija je tom pevaču uručila prekršajnu prijavu, jer je pevao "Za dom spremni".

Izvor: Tanjug

Tompsonu prijava zbog "Za dom spremni", odbio da potpiše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

miro split

pre 7 godina

Ben ti jarca,a ko je dobija ovi zadnji rat?
Mi Hrvati moramo na ovu vrućinu nosat crne uniforme,marširat i mitingovat po Kninu,a Srbi se lipo kupaju po cilom Jadranu i uživaju u litu i lipotama ljepe naše.
Ko je ovdi lud?

Sokrates

pre 7 godina

@leptirice
To što si ti napisala je samo deo te priče. Pogledaj film iz stare SFRJ "Braća po majci", živa istina. To je bilo tako, hrvati su ima svoje "humanitarne centre" pod "CARITAS", svi su znali da su to ustaški centri.
Da li se sećaš "hrvatskog prileca '74" kad su po dinari palili šume i počeo teror nad srbima u hrvatskoj?
Hrvati su slobodno išli u katoličku crkvu, pričali su šta su hteli tamo u inostranstvu su i pevali šta su hteli. U srbiji si bio bogomolja i antikomunista i šta ti ja znam sve, gubio si posao u nekim slučaju.
U inostranstvu se odmah znalo da je neko srbin čim je rekao da je "jugosloven", većina hrvata i ostalih su slobodno rekli šta su, među srbima je vladao strah ili su stvarno bili slepi i verovali u to.
Na golom otoku su bili srbi robijši i "prevaspitavani".
Ako se držić datuma, onda gledaj i druge "suptilne" detalje.

Srecan emigrant

pre 7 godina

@leptirica
Kada vecina Srba svati ovo sta si napisala onda ce zavladati mir u ex yu prostorima
Nazalost ja to necu doziveti
Nasrecu, postoji jos lepih mesta za zivot osim ovog malog dela globusa

leptirica

pre 7 godina

(Aca policajac, 06. avgust 2016 14:13)

Radi se o prekršaju,a ne o krivičnom djelu po Hrvatskom zakonu,za koji se propisuje novčana kazna. Sad iz kojeg razloga bi postojala osnovana sumnja da bi policajci imali razloga izvršiti pretres kad se radi o prekršaju,a počinitelj je poznat? U Hrvatskoj ako te policija zaustavi,nema pravo ni otvoriti bunker na tvom automobilu bez naloga. Mogu te zamoliti da otvoriš,a ti imaš pravo odbiti. Prekršaj u svakom slučaju nije razlog za pretres ili privođenje. To što je odbio potpisati prijavu,znači da se ne slaže sa krivicom,da je potpisao to bi značilo da se slaže da je napravio prekršaj.

To što je intervenirala policija i napisala kaznu ide njemu na ruku,jer mu stvara dodatnu reklamu i diže rejting. Nešto što u zadnje vrijeme radi Srpaka vlada za prijateljsku stranku HDZ i uz čiju će pomoć opet HDZ doći na vlast. Eto ako HDZ opet pobjedi na izborima moći će zahvaliti Dacicu,Vulinu i ostalim ministrima koji svaka 2 dana šalju note.
Samim time su i te note obezvrijedene jer se inače šalju kao zadnji korak u komunikaciji,a 5 nota u 10 dana...

pravda za tompsona

pre 7 godina

tako je! pravda za tompsona! nije tompson kriv! drzava mu gladi ... i dozvoljava da bude nosilac "kulturnog" dela "proslave"! sve ovo je pod pokrovitieljstvom hrvatske drzave! sto bi sad tompson bio kriv?

Dovla NS

pre 7 godina

Jel se sećate onih lepih vremena kad se govorilo "Ko peva zlo ne misli". Ovaj misli o zlu dok piše pesme o zlu. I onda neko nama metalcima kaže da smo satanisti i šta sve ne.

Lula

pre 7 godina

@leptirica: Sve je to tacno sto si napisala. Ali zaboravila si da nesto napises o ustaskoj emigraciji, koja je radila na razbijanju Jugoslavije, jos mnogo pre Milosevica. Srbi su uglavnom voleli Jugu, sto za Hrvate ne bih bas rekao. Kao i cetnicka emigracija, tako je i ustaska bila preslaba da ugrozi SFRJ. Ali onda je Tito otisao, Albanci probali ustanak, pa su se vratili vampiri na velika vrata, i vasi i nasi i njihovi. Mislim, samo da ne bude zabune, da postoji nesto sto treba shvatiti i bez Milosevica.

Aca policajac

pre 7 godina

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.
(Franz Ferdinand, 6. avgust 2016 12:50)
Po tvojoj logici neko može da nosi bombu u džepu ili torbi a ti čekaš 6 sati nalog Suda da ga pregledaš. Zakon razlikuje dve terminologije u postupanju policije, pretres i pregled lica odnosno vozila kojim upravlja. Pregled ili pretres može prema licu da obavlja isključivo osoba istog pola. U praksi pregled je takav da može policajac bez naredbe da te skine golog do gaća u određenoj prostoriji i pregleda sve tvoje stvari koje nosiš sa sobom ali ne da ih ošteti. Jedina razlika u odnosu na pretres za koji ti treba nalog Suda je kada se pregledaju telesne šupljine kod osobe, radi rengen, vadi krv i kada se moraju oštetiti stvari koje osoba nosi ili vozilo kako bi se pronašli predmeti Krivičnog dela a koji se mogu koristiti u dokaznom postupku. Recimo da se pocepa tapacirani pod ili razvali krilo na autu kako bi se došlo do paketića sa drogom. Svu eventualnu nastalu štetu nadoknađuje opravdano država ukoliko nema predmeta krivičnog dela.
Eto čisto malo profesionalno da ti objasnim kao policajac

komentar

pre 7 godina

@leptirica Neverovatno koliko Beogradjani strasno dobro razumeju kako su ziveli Srbi u Hrvatskoj i zasto su iz nje morali da odu. Nazalost leptirice, opste je poznato da su Hrvati svoje ustastvo ispoljavali mnogo pre Milosevica. Nije njih nikada interesovala vlast u Srbiji. Za njih su svi Srbi isti. Tako je i danas. A to ovdasnjim politicarima, pa i dobrom delu gradjana nije jasno.

HanSolo

pre 7 godina

Ovo je za decu i da nama glupih srbima zamažu oči.. Ništa nema od ovoga.. Sa ovim samo hoćedu da pokažu EU gazdama kako su oni uprkos onog juče pravni i divni. I kad mi zaboravimo za par dana o ovome, sve pada u vodu. Nema tu nikakve optužbe.. Za decu i za nas..

leptirica

pre 7 godina

Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.
(Boris, 06. avgust 2016 12:50)

Sad otiđi još malo u prošlost tamo do 1987,1988 dok još nije bilo ni višestranačja,ni HDZ-a...bila je samo SK,pa se sjeti mitinga ugroženosti,govor Miloševića na Kosovskom polju je bio 1988,jogurt revolucija,izmjene ustava radi centralizacija na Beograd...
sve je to bilo prije...
Počele su pobune,barikade po lici,mitinzi... e sve je to bilo i prije višestranačja i HDZ-a i Thompsona i bojne Čavoglava i izmjena ustava Hrvatske i referenduma o samostalnosti...

Lako je utvrditi kada je šta počelo,a počelo je sa Miloševićem i njegovim ambicijama da centralizira državu na Beograd,ukine autonomne pokrajine i od sebe stvori novog Tita. E moj prijatelju,zato su prvo Slovenija,pa Hrvatska,BiH odlučile izaći iz Jugoslavije. Mediji su vama servirali priču o ugroženosti Srba jer je Miloševiću odgovarao strah,jer je sa prestrašenim narodom lako manipulirati. Reci ti meni gdi su to u Jugoslaviji Srbi bili 1987 ugroženi,jedina stranka je bila KP? Nađi mi da je igdje tad održan ikakav protu-Srpski miting ili dizanje Hrvata.

rusosaurus

pre 7 godina

Priče o tome da je Z.D.-S. stari hrvatski pozdrav naprosto nisu tačne ali hajde da se recimo napravimo nepismeni i kažemo da je tako .Po toj logici mogao bi se nositi kukasti krst -svastika po Nemačkoj uz izgovor da je to stari simbol indiskih kultura ,pa čak i slovenskih (kolovrat ili sunce) , a uz to ova činjenica je istorijski tačna i nijednog momenta se ne može dovesti u pitanje.Mogu da razumem politički stav i želju da se bude nezavistan ali ne razumem da se u ime te želje ili stava veličaju zločini i zločinci .Nažalost Tompson jeste libido Hrvatske i takav poremećaj vodi u srbofreniju ( da nije tako na koncerte bi mu došlo 1-2 hiljade ,a ne 30-50 hiljda posetilaca).

DedaMiloje

pre 7 godina

Meni je bilo dovoljno kada sam video da HRT1 prenosi ovaj koncert i da naravno ovo niko iz EU neće osuditi. Ovako nešto da se u današnje vreme dešava je meni nezamislivo. Ja sam inače izraziti antifašista. Deda mi se borio u 1. svetskom ratu i bio ranjen na Mačkovom Kamenu.

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Nadamo se da će Tompson da primi prijavu čim bude mogao. A ako ni tada ne bude mogao, onda kad bude mogao. Ako bude mogao...

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ало бре Срби, да ли примећујете како ови Хрвати спинују, и убацују своју искривљену верзију историје у ваше мозгове?

Маните се њих, и ових глупости преко интернета, него лепо прочитајте историју Срба, али од доласка на ова подручија, па одлазак у Аустроугарску тј. војну Крајину, па после први светски, па стварање СХС, па други светски, и на крају ратове 90-тих...И послушајте приче и од неког Крајишника, и знаћете истину.

nemacka

pre 7 godina

@ Crush - hvala na obajsnjenju! isto tako, se pre mnogo, a i ipre malo godina, neki srpski decak u hrvatskoj probudio i cuo tu pesmu. a onda video da mu nema roditelja niti pola sela! i kako sad on da prihvati za dom spremni kad uz taj pozdrav ubijani srbi?!

svako dobro!

p.s. i ja isto navijam za hrvate kad igraju fudbal protiv nemaca!

komentar

pre 7 godina

@boris
Svaka cast za komentar. Neke stvari se moraju nazvati pravim imenom. Mi decenijama olako prihvatamo tudje istine, a svoje ni ne uocavamo.

Marko

pre 7 godina

Obezbeđenje udaljilo policiju iz "bekstejdža"... Kako beše: "Slučajna država"?

Ova njihova "proslava" Oluje se pretvorila u običnu sprdnju i vašarište... Kakva "pobeda", takva i "proslava".

sova

pre 7 godina

nije ni ovo problem, juce je bio prenos ovog cirkusa na hrt. Namerno sam pogledao malo da vidim ono sto sam i mislio da cu videti... deca, odrasli salutiraju hitlerki pozdrav na svakoj njegovoj pesmi. Iako su se trudili na hrt da se to ne vidi, videlo se dosta puta. Nisu svesni sta ce uraditi od svoje nacije. Na drzavnoj televiziji da gledas to i da je to normalno. pa gde su svi ti evropski politicari kojima su puna usta demokratije. razumem da postoje po celoj evropi male grupice ekstrema ali da jedna cela drzava to prihvata nerazumem. Sad ce neko reci pa ne prihvata drzava to! Kako ne prihvata kad zove tomsona, ne hapse momentalno ovakve ekstreme, puste ih da marsiraju ulicama, ministar kulture jedva prica, ali se zna na svakom skupu pojaviti u sumljivom drustvu. Pa pokusavaju da prekrajaju udzbenike istorije tako da stave politicare da reviziraju njihovu reformu edukacije koju pisu strucnjaci i milion drugih stvari... ko malo bolje prati moze sve pokontati.

Franz Ferdinand

pre 7 godina

obezbedjenje je sprecilo policiju da izvrsi pretres? A ja mislio mi smo najveca banana republika...
(srb, 6. avgust 2016 12:24)

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.

Dejca iz LE

pre 7 godina

Ko ume njemu dve, prvo su političari koristili propali istoriju za poene a evo sad i pevači počeli a glupog pojedinca uvek ima koji će da nasedne.

Crush

pre 7 godina

Iskreno, jedan sam od onih koji pozdrav "Za dom spremni" ne smatra lošim. Ali, ako se nismo izborili i dokazali pred svijetom da stvarno nije fašistički i slično, nego nas za isti optužuju, onda se treba i prilagodit i prestat s istim. Velika većina to i radi te se na stadionu npr zviždi onoj manjoj skupini kad krene skandiranje istog. Ali, da sad probam objasnit zašto većina ne vidi ovaj poklič kao nešto loše. Dakle, ja sam imao 8 godina kad je počeo rat. Pjesma "Bojna Čavoglave" je svakako bila jedna od budnica koja je pozivala na obranu svog doma. Ta ista pjesma počinje sa "Za dom spremni". I ako ja 10 god na veliko i široko pjevam tu pjesmu kako da odjednom sad istu vidim kao nešto loše i opako i pozivanje na mržnju kad je za mene uvijek bila isključivo spremnost za obranu svoje zemlje. Ja znam da se vi nećete složiti s ovim, ali budite sigurni da Srbe, a ni Srbiju naravno, ne mrzim niti joj želim loše. Veselim se svakom sportskom uspjehu vaše zemlje (osim kad je protiv nas haha) jer vidim koliko se vi ovdje veselite, a sam Bog zna koliko nam je veselje potrebno u obje zemlje. Provokacija će uvijek bit na obje strane, a na nama je da na njih ne nasjedamo.

NIKOLA

pre 7 godina

Ama sta je bre ove godine,ko nas to potpaljuje,ko bre skuplja političke poene,alo oni pevaju,pale zastave,dižu spomenike mi rehabilitujemo, palimo zastave,političari potpiruju atmosferu a sve da se vidi kako će veliki da odreaguju i koliko će ko da dobije packi za ovaj cirkus.A narod, ma ko pita narod, on je još na nivou da možemo da se popali za pet sekundi.

Carapan

pre 7 godina

Пореде они њихове испаде и испаде Шешеља. Па тај Шешељ је робијао 12 година господо. Можда он то тако не доживљава али је провео 12 година затворен. А кад ће ваши прекршаји тако бити процесуирани?

Boris

pre 7 godina

@crush -- Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.

lilibg

pre 7 godina

Zar ovi narodi nikako da shvate ,da je to po ko zna koji put bačena koska između njih.Zna se zbog čega se to radi. (dok ima ćurki biće i podvarka)

bb

pre 7 godina

Foliranje hrvatskih vlasti , sa jedne strane ga kao kaznjavaju , a sa druge strane pevacu ustaskih pesama daju da bude glavni na koncertu u Kninu i jos taj koncert prenosi HRT drzavna televizija.b

megatronman

pre 7 godina

@Crush; bravo. Jutros sam na drugom mjestu pokušao objasniti koju grešku je učinilo hrvatsko pravosuđe što nije taksativno nabrojalo sve što se ne smije već je navedeno opisno u smislu znakovlje i sl. Pa dolazi do nadmudrivanja da li je ZDM stari hrvatski pozdrav ili je (novi) ustaški. A da gledaju MPT blagonaklono, i to je istina. Em ne plaća porez, em plagira pjesme (AC/DC, Abba). Nije uzor poštenjačine.

miro split

pre 7 godina

Thompsona triba diskvalicirat jer je nakon nastupa odbija dat urin antidoping kontroli.
Ljudi moji ajmo pričat o glazbi jer je naš Marko ipak glazbenik.
Evo pogledajte njegove tekstove.Je li se vama pari da on sa svojin vilama,vucima,Hajducima,sa svojin promuklim otezanjem u pivanju,zapravo nastavlja srpsku guslarsku poeziju?Normalno da ne more sad uzet gusle i pustit brke do poda,pa se oslonija na električnu gitaru i posuđivanje glazbe od zaboravljeni metal bendova ka šta je Saxson.
Vi to tribate razumit jer mi nemamo tu narodnu junačku poeziju di Marko Kraljević mlati Turke na svakom koraku,pa je ovi naš Hrvatski Marko mora 500 godina kasnije uzet moderne gusle u ruke i stvorit našu junačku električnu epiku.

Nesa

pre 7 godina

Kao prvo, mene uopste ne zanima sta se u Hrvatskoj desava. Mogu sutra da predju na nemacki jezik i prekrste se u nesto trece, to je njihova stvar. Moj problem je izliv emocija u Srbiji nakon svake gluposti koja se desi u Hrvatskoj. Nadam se da ce ova generacija koja je odrastla u SFRJ i u njoj provela najlepse dane svog zivota, izgubila nacionalni identitet raspadom nje, ovaj narod u Srbiji nece dozivotno da terorise svojim kompleksima.

lun

pre 7 godina

obezbedjenje pevaca nije dozvolilo policiji da mu pridje? Koja farsa, policija ptedstavlja drzavu i zna se kako se procesuira ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti.Samo glumatanje za javnost i EU zbog povampirenog (nikad i nije bilo nestalo) ustastva.Niti ce neko biti osudjen niti kaznjen od svih tih jer na zalost pola hrvata to podrzava a da li shvataju da je to isto sto i fasizam ne znam.

Ribar

pre 7 godina

Najjace od svega je sto on misli da uzvikivanjem fasistickih "slogana" nesto menja,ne znam,zalosno je to sto je Hrvatska drzava nesposobna da zastiti Srbe,a EU to nece.
tomson ko tomson je nebitan lik,cirkuzant

citalac

pre 7 godina

isto banana drzava kao i ovde... obezbedjenje nije dozvolilo policiji da privede osobu...znaci na balkanu nabacis obezbedjenje i nijedan propis zakon niti policija vojska ti moze ista... sve banana do banane...

1003 Nis

pre 7 godina

(kmnccc, 6. avgust 2016 10:48) # Link komentara

Ne znam da li je seselj dobio prijavu,znam da se na vidovdan nije palila hrvatska zastava.

Volim i ja vas

pre 7 godina

A jel Seselj kaznjen za ona silna glupiranja?
Koga jos interesuju ovakvi likovi?
Jadni su oni kojima je najveci uspeh u zivotu to sto su rođeni kao Srbi, Hrvati, Eskimi...

Bratislava

pre 7 godina

Policija mora da se drzi zakona. Zakon to brani da se glasno peva. Svako radi svoj posao. Zasto postoji zakon koji brani narodu da glasno peva ono sto voli ne znam valjda zbog EU.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Прекршајна пријава је ништа.

Прекршајна пријава може да се добије и због п**ња на јавном месту/парку, или због непокупљеног измета од кућног љубимца на сред трга.

Али КРИВИЧНА пријава је закон, и са тим нема шале.

Sa_BiH

pre 7 godina

Ne ložite se ljudi, klasični PR, kao obezbjeđenje nije pustilo policiju... To je informacija sa njegovog Facebooka. Zašto su onda policiju pustili drugi put?
Jedini je problem što je samo prekršajna prijava, a ne krivična....

Hrvoje

pre 7 godina

upravo zbog ovavkih ljudi su 90tih bili i ratovi
kao uvek,stradali su nevini,a oni kao i tada,tako i danas PEVAJU i uzivaju.
smeju nam se svima u facu

Malisavin

pre 7 godina

Nije obezbeđenje koncerta jače od policije. Procena policije je da ne upotrebljava silu pred 40000 obožavatelja Tomosona jer bi nastao opšti haos. Povukli su se i prijavu će mu uručiti sutra. Mudro

q

pre 7 godina

"policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo..."

jača policija...

Parter B

pre 7 godina

Ali pazi za "Dom spremni" prekrsajna prijava?!?
Znaci u Nemackoj za "Sieg Heil" isto se placa par evra kazne ili..?!?
I onda se komsije busaju da su oni "Europska Unija",a mi jadni srbijanci nismo...
cccccc

Nia

pre 7 godina

E zamisli policija od obezb.nije mogla da mu pridje??izgleda da su oni banana drzava kao i mi!! Pa zna se ko ima prednost! I jos nije mogla da mu uruci??u americi bi onda pravo u corku! Oni su isti kao mi! Uzasss

kmnccc

pre 7 godina

Vidim svi hejtujete i ismevate. Je l' dobio Šešelj prijavu za paljenje Hrvatsje zastave? Nije da se razumem u zakone ali pretpostavljam da to nije kažnjivo kod nas. Ipak, trebalo bi da bude bar neke simbolične kazne za paljenje zastave suverene zemlje ili priznate organizacije.

Carapan

pre 7 godina

Јесам ја управо прочитао да обезбеђење није дало полицији да му приђе? И шта је казна за ово? Пар хиљада куна, еура и ником ништа? Цена јавног величања усташтва?

sh

pre 7 godina

Nisam Hrvat ali izuzetno volim Hrvatsku, ali izuzetno mi teško pada kada vidim kako moja preferirana država ubrzanim koracima klizi ka fašizmu, a velika većina toga divnog naroda samo zbunjeno gleda i ne shvata što se zbiva.

Carapan

pre 7 godina

Јесам ја управо прочитао да обезбеђење није дало полицији да му приђе? И шта је казна за ово? Пар хиљада куна, еура и ником ништа? Цена јавног величања усташтва?

q

pre 7 godina

"policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo..."

jača policija...

Nesa

pre 7 godina

Kao prvo, mene uopste ne zanima sta se u Hrvatskoj desava. Mogu sutra da predju na nemacki jezik i prekrste se u nesto trece, to je njihova stvar. Moj problem je izliv emocija u Srbiji nakon svake gluposti koja se desi u Hrvatskoj. Nadam se da ce ova generacija koja je odrastla u SFRJ i u njoj provela najlepse dane svog zivota, izgubila nacionalni identitet raspadom nje, ovaj narod u Srbiji nece dozivotno da terorise svojim kompleksima.

Parter B

pre 7 godina

Ali pazi za "Dom spremni" prekrsajna prijava?!?
Znaci u Nemackoj za "Sieg Heil" isto se placa par evra kazne ili..?!?
I onda se komsije busaju da su oni "Europska Unija",a mi jadni srbijanci nismo...
cccccc

kmnccc

pre 7 godina

Vidim svi hejtujete i ismevate. Je l' dobio Šešelj prijavu za paljenje Hrvatsje zastave? Nije da se razumem u zakone ali pretpostavljam da to nije kažnjivo kod nas. Ipak, trebalo bi da bude bar neke simbolične kazne za paljenje zastave suverene zemlje ili priznate organizacije.

Nia

pre 7 godina

E zamisli policija od obezb.nije mogla da mu pridje??izgleda da su oni banana drzava kao i mi!! Pa zna se ko ima prednost! I jos nije mogla da mu uruci??u americi bi onda pravo u corku! Oni su isti kao mi! Uzasss

sh

pre 7 godina

Nisam Hrvat ali izuzetno volim Hrvatsku, ali izuzetno mi teško pada kada vidim kako moja preferirana država ubrzanim koracima klizi ka fašizmu, a velika većina toga divnog naroda samo zbunjeno gleda i ne shvata što se zbiva.

lun

pre 7 godina

obezbedjenje pevaca nije dozvolilo policiji da mu pridje? Koja farsa, policija ptedstavlja drzavu i zna se kako se procesuira ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti.Samo glumatanje za javnost i EU zbog povampirenog (nikad i nije bilo nestalo) ustastva.Niti ce neko biti osudjen niti kaznjen od svih tih jer na zalost pola hrvata to podrzava a da li shvataju da je to isto sto i fasizam ne znam.

miro split

pre 7 godina

Thompsona triba diskvalicirat jer je nakon nastupa odbija dat urin antidoping kontroli.
Ljudi moji ajmo pričat o glazbi jer je naš Marko ipak glazbenik.
Evo pogledajte njegove tekstove.Je li se vama pari da on sa svojin vilama,vucima,Hajducima,sa svojin promuklim otezanjem u pivanju,zapravo nastavlja srpsku guslarsku poeziju?Normalno da ne more sad uzet gusle i pustit brke do poda,pa se oslonija na električnu gitaru i posuđivanje glazbe od zaboravljeni metal bendova ka šta je Saxson.
Vi to tribate razumit jer mi nemamo tu narodnu junačku poeziju di Marko Kraljević mlati Turke na svakom koraku,pa je ovi naš Hrvatski Marko mora 500 godina kasnije uzet moderne gusle u ruke i stvorit našu junačku električnu epiku.

Crush

pre 7 godina

Iskreno, jedan sam od onih koji pozdrav "Za dom spremni" ne smatra lošim. Ali, ako se nismo izborili i dokazali pred svijetom da stvarno nije fašistički i slično, nego nas za isti optužuju, onda se treba i prilagodit i prestat s istim. Velika većina to i radi te se na stadionu npr zviždi onoj manjoj skupini kad krene skandiranje istog. Ali, da sad probam objasnit zašto većina ne vidi ovaj poklič kao nešto loše. Dakle, ja sam imao 8 godina kad je počeo rat. Pjesma "Bojna Čavoglave" je svakako bila jedna od budnica koja je pozivala na obranu svog doma. Ta ista pjesma počinje sa "Za dom spremni". I ako ja 10 god na veliko i široko pjevam tu pjesmu kako da odjednom sad istu vidim kao nešto loše i opako i pozivanje na mržnju kad je za mene uvijek bila isključivo spremnost za obranu svoje zemlje. Ja znam da se vi nećete složiti s ovim, ali budite sigurni da Srbe, a ni Srbiju naravno, ne mrzim niti joj želim loše. Veselim se svakom sportskom uspjehu vaše zemlje (osim kad je protiv nas haha) jer vidim koliko se vi ovdje veselite, a sam Bog zna koliko nam je veselje potrebno u obje zemlje. Provokacija će uvijek bit na obje strane, a na nama je da na njih ne nasjedamo.

Carapan

pre 7 godina

Пореде они њихове испаде и испаде Шешеља. Па тај Шешељ је робијао 12 година господо. Можда он то тако не доживљава али је провео 12 година затворен. А кад ће ваши прекршаји тако бити процесуирани?

leptirica

pre 7 godina

Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.
(Boris, 06. avgust 2016 12:50)

Sad otiđi još malo u prošlost tamo do 1987,1988 dok još nije bilo ni višestranačja,ni HDZ-a...bila je samo SK,pa se sjeti mitinga ugroženosti,govor Miloševića na Kosovskom polju je bio 1988,jogurt revolucija,izmjene ustava radi centralizacija na Beograd...
sve je to bilo prije...
Počele su pobune,barikade po lici,mitinzi... e sve je to bilo i prije višestranačja i HDZ-a i Thompsona i bojne Čavoglava i izmjena ustava Hrvatske i referenduma o samostalnosti...

Lako je utvrditi kada je šta počelo,a počelo je sa Miloševićem i njegovim ambicijama da centralizira državu na Beograd,ukine autonomne pokrajine i od sebe stvori novog Tita. E moj prijatelju,zato su prvo Slovenija,pa Hrvatska,BiH odlučile izaći iz Jugoslavije. Mediji su vama servirali priču o ugroženosti Srba jer je Miloševiću odgovarao strah,jer je sa prestrašenim narodom lako manipulirati. Reci ti meni gdi su to u Jugoslaviji Srbi bili 1987 ugroženi,jedina stranka je bila KP? Nađi mi da je igdje tad održan ikakav protu-Srpski miting ili dizanje Hrvata.

Hrvoje

pre 7 godina

upravo zbog ovavkih ljudi su 90tih bili i ratovi
kao uvek,stradali su nevini,a oni kao i tada,tako i danas PEVAJU i uzivaju.
smeju nam se svima u facu

bb

pre 7 godina

Foliranje hrvatskih vlasti , sa jedne strane ga kao kaznjavaju , a sa druge strane pevacu ustaskih pesama daju da bude glavni na koncertu u Kninu i jos taj koncert prenosi HRT drzavna televizija.b

sova

pre 7 godina

nije ni ovo problem, juce je bio prenos ovog cirkusa na hrt. Namerno sam pogledao malo da vidim ono sto sam i mislio da cu videti... deca, odrasli salutiraju hitlerki pozdrav na svakoj njegovoj pesmi. Iako su se trudili na hrt da se to ne vidi, videlo se dosta puta. Nisu svesni sta ce uraditi od svoje nacije. Na drzavnoj televiziji da gledas to i da je to normalno. pa gde su svi ti evropski politicari kojima su puna usta demokratije. razumem da postoje po celoj evropi male grupice ekstrema ali da jedna cela drzava to prihvata nerazumem. Sad ce neko reci pa ne prihvata drzava to! Kako ne prihvata kad zove tomsona, ne hapse momentalno ovakve ekstreme, puste ih da marsiraju ulicama, ministar kulture jedva prica, ali se zna na svakom skupu pojaviti u sumljivom drustvu. Pa pokusavaju da prekrajaju udzbenike istorije tako da stave politicare da reviziraju njihovu reformu edukacije koju pisu strucnjaci i milion drugih stvari... ko malo bolje prati moze sve pokontati.

Ribar

pre 7 godina

Najjace od svega je sto on misli da uzvikivanjem fasistickih "slogana" nesto menja,ne znam,zalosno je to sto je Hrvatska drzava nesposobna da zastiti Srbe,a EU to nece.
tomson ko tomson je nebitan lik,cirkuzant

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ало бре Срби, да ли примећујете како ови Хрвати спинују, и убацују своју искривљену верзију историје у ваше мозгове?

Маните се њих, и ових глупости преко интернета, него лепо прочитајте историју Срба, али од доласка на ова подручија, па одлазак у Аустроугарску тј. војну Крајину, па после први светски, па стварање СХС, па други светски, и на крају ратове 90-тих...И послушајте приче и од неког Крајишника, и знаћете истину.

komentar

pre 7 godina

@leptirica Neverovatno koliko Beogradjani strasno dobro razumeju kako su ziveli Srbi u Hrvatskoj i zasto su iz nje morali da odu. Nazalost leptirice, opste je poznato da su Hrvati svoje ustastvo ispoljavali mnogo pre Milosevica. Nije njih nikada interesovala vlast u Srbiji. Za njih su svi Srbi isti. Tako je i danas. A to ovdasnjim politicarima, pa i dobrom delu gradjana nije jasno.

Volim i ja vas

pre 7 godina

A jel Seselj kaznjen za ona silna glupiranja?
Koga jos interesuju ovakvi likovi?
Jadni su oni kojima je najveci uspeh u zivotu to sto su rođeni kao Srbi, Hrvati, Eskimi...

Boris

pre 7 godina

@crush -- Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.

lilibg

pre 7 godina

Zar ovi narodi nikako da shvate ,da je to po ko zna koji put bačena koska između njih.Zna se zbog čega se to radi. (dok ima ćurki biće i podvarka)

citalac

pre 7 godina

isto banana drzava kao i ovde... obezbedjenje nije dozvolilo policiji da privede osobu...znaci na balkanu nabacis obezbedjenje i nijedan propis zakon niti policija vojska ti moze ista... sve banana do banane...

NIKOLA

pre 7 godina

Ama sta je bre ove godine,ko nas to potpaljuje,ko bre skuplja političke poene,alo oni pevaju,pale zastave,dižu spomenike mi rehabilitujemo, palimo zastave,političari potpiruju atmosferu a sve da se vidi kako će veliki da odreaguju i koliko će ko da dobije packi za ovaj cirkus.A narod, ma ko pita narod, on je još na nivou da možemo da se popali za pet sekundi.

DedaMiloje

pre 7 godina

Meni je bilo dovoljno kada sam video da HRT1 prenosi ovaj koncert i da naravno ovo niko iz EU neće osuditi. Ovako nešto da se u današnje vreme dešava je meni nezamislivo. Ja sam inače izraziti antifašista. Deda mi se borio u 1. svetskom ratu i bio ranjen na Mačkovom Kamenu.

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Nadamo se da će Tompson da primi prijavu čim bude mogao. A ako ni tada ne bude mogao, onda kad bude mogao. Ako bude mogao...

Marko

pre 7 godina

Obezbeđenje udaljilo policiju iz "bekstejdža"... Kako beše: "Slučajna država"?

Ova njihova "proslava" Oluje se pretvorila u običnu sprdnju i vašarište... Kakva "pobeda", takva i "proslava".

Sa_BiH

pre 7 godina

Ne ložite se ljudi, klasični PR, kao obezbjeđenje nije pustilo policiju... To je informacija sa njegovog Facebooka. Zašto su onda policiju pustili drugi put?
Jedini je problem što je samo prekršajna prijava, a ne krivična....

rusosaurus

pre 7 godina

Priče o tome da je Z.D.-S. stari hrvatski pozdrav naprosto nisu tačne ali hajde da se recimo napravimo nepismeni i kažemo da je tako .Po toj logici mogao bi se nositi kukasti krst -svastika po Nemačkoj uz izgovor da je to stari simbol indiskih kultura ,pa čak i slovenskih (kolovrat ili sunce) , a uz to ova činjenica je istorijski tačna i nijednog momenta se ne može dovesti u pitanje.Mogu da razumem politički stav i želju da se bude nezavistan ali ne razumem da se u ime te želje ili stava veličaju zločini i zločinci .Nažalost Tompson jeste libido Hrvatske i takav poremećaj vodi u srbofreniju ( da nije tako na koncerte bi mu došlo 1-2 hiljade ,a ne 30-50 hiljda posetilaca).

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Прекршајна пријава је ништа.

Прекршајна пријава може да се добије и због п**ња на јавном месту/парку, или због непокупљеног измета од кућног љубимца на сред трга.

Али КРИВИЧНА пријава је закон, и са тим нема шале.

Sokrates

pre 7 godina

@leptirice
To što si ti napisala je samo deo te priče. Pogledaj film iz stare SFRJ "Braća po majci", živa istina. To je bilo tako, hrvati su ima svoje "humanitarne centre" pod "CARITAS", svi su znali da su to ustaški centri.
Da li se sećaš "hrvatskog prileca '74" kad su po dinari palili šume i počeo teror nad srbima u hrvatskoj?
Hrvati su slobodno išli u katoličku crkvu, pričali su šta su hteli tamo u inostranstvu su i pevali šta su hteli. U srbiji si bio bogomolja i antikomunista i šta ti ja znam sve, gubio si posao u nekim slučaju.
U inostranstvu se odmah znalo da je neko srbin čim je rekao da je "jugosloven", većina hrvata i ostalih su slobodno rekli šta su, među srbima je vladao strah ili su stvarno bili slepi i verovali u to.
Na golom otoku su bili srbi robijši i "prevaspitavani".
Ako se držić datuma, onda gledaj i druge "suptilne" detalje.

Malisavin

pre 7 godina

Nije obezbeđenje koncerta jače od policije. Procena policije je da ne upotrebljava silu pred 40000 obožavatelja Tomosona jer bi nastao opšti haos. Povukli su se i prijavu će mu uručiti sutra. Mudro

1003 Nis

pre 7 godina

(kmnccc, 6. avgust 2016 10:48) # Link komentara

Ne znam da li je seselj dobio prijavu,znam da se na vidovdan nije palila hrvatska zastava.

megatronman

pre 7 godina

@Crush; bravo. Jutros sam na drugom mjestu pokušao objasniti koju grešku je učinilo hrvatsko pravosuđe što nije taksativno nabrojalo sve što se ne smije već je navedeno opisno u smislu znakovlje i sl. Pa dolazi do nadmudrivanja da li je ZDM stari hrvatski pozdrav ili je (novi) ustaški. A da gledaju MPT blagonaklono, i to je istina. Em ne plaća porez, em plagira pjesme (AC/DC, Abba). Nije uzor poštenjačine.

Lula

pre 7 godina

@leptirica: Sve je to tacno sto si napisala. Ali zaboravila si da nesto napises o ustaskoj emigraciji, koja je radila na razbijanju Jugoslavije, jos mnogo pre Milosevica. Srbi su uglavnom voleli Jugu, sto za Hrvate ne bih bas rekao. Kao i cetnicka emigracija, tako je i ustaska bila preslaba da ugrozi SFRJ. Ali onda je Tito otisao, Albanci probali ustanak, pa su se vratili vampiri na velika vrata, i vasi i nasi i njihovi. Mislim, samo da ne bude zabune, da postoji nesto sto treba shvatiti i bez Milosevica.

Dovla NS

pre 7 godina

Jel se sećate onih lepih vremena kad se govorilo "Ko peva zlo ne misli". Ovaj misli o zlu dok piše pesme o zlu. I onda neko nama metalcima kaže da smo satanisti i šta sve ne.

miro split

pre 7 godina

Ben ti jarca,a ko je dobija ovi zadnji rat?
Mi Hrvati moramo na ovu vrućinu nosat crne uniforme,marširat i mitingovat po Kninu,a Srbi se lipo kupaju po cilom Jadranu i uživaju u litu i lipotama ljepe naše.
Ko je ovdi lud?

Dejca iz LE

pre 7 godina

Ko ume njemu dve, prvo su političari koristili propali istoriju za poene a evo sad i pevači počeli a glupog pojedinca uvek ima koji će da nasedne.

nemacka

pre 7 godina

@ Crush - hvala na obajsnjenju! isto tako, se pre mnogo, a i ipre malo godina, neki srpski decak u hrvatskoj probudio i cuo tu pesmu. a onda video da mu nema roditelja niti pola sela! i kako sad on da prihvati za dom spremni kad uz taj pozdrav ubijani srbi?!

svako dobro!

p.s. i ja isto navijam za hrvate kad igraju fudbal protiv nemaca!

Aca policajac

pre 7 godina

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.
(Franz Ferdinand, 6. avgust 2016 12:50)
Po tvojoj logici neko može da nosi bombu u džepu ili torbi a ti čekaš 6 sati nalog Suda da ga pregledaš. Zakon razlikuje dve terminologije u postupanju policije, pretres i pregled lica odnosno vozila kojim upravlja. Pregled ili pretres može prema licu da obavlja isključivo osoba istog pola. U praksi pregled je takav da može policajac bez naredbe da te skine golog do gaća u određenoj prostoriji i pregleda sve tvoje stvari koje nosiš sa sobom ali ne da ih ošteti. Jedina razlika u odnosu na pretres za koji ti treba nalog Suda je kada se pregledaju telesne šupljine kod osobe, radi rengen, vadi krv i kada se moraju oštetiti stvari koje osoba nosi ili vozilo kako bi se pronašli predmeti Krivičnog dela a koji se mogu koristiti u dokaznom postupku. Recimo da se pocepa tapacirani pod ili razvali krilo na autu kako bi se došlo do paketića sa drogom. Svu eventualnu nastalu štetu nadoknađuje opravdano država ukoliko nema predmeta krivičnog dela.
Eto čisto malo profesionalno da ti objasnim kao policajac

pravda za tompsona

pre 7 godina

tako je! pravda za tompsona! nije tompson kriv! drzava mu gladi ... i dozvoljava da bude nosilac "kulturnog" dela "proslave"! sve ovo je pod pokrovitieljstvom hrvatske drzave! sto bi sad tompson bio kriv?

leptirica

pre 7 godina

(Aca policajac, 06. avgust 2016 14:13)

Radi se o prekršaju,a ne o krivičnom djelu po Hrvatskom zakonu,za koji se propisuje novčana kazna. Sad iz kojeg razloga bi postojala osnovana sumnja da bi policajci imali razloga izvršiti pretres kad se radi o prekršaju,a počinitelj je poznat? U Hrvatskoj ako te policija zaustavi,nema pravo ni otvoriti bunker na tvom automobilu bez naloga. Mogu te zamoliti da otvoriš,a ti imaš pravo odbiti. Prekršaj u svakom slučaju nije razlog za pretres ili privođenje. To što je odbio potpisati prijavu,znači da se ne slaže sa krivicom,da je potpisao to bi značilo da se slaže da je napravio prekršaj.

To što je intervenirala policija i napisala kaznu ide njemu na ruku,jer mu stvara dodatnu reklamu i diže rejting. Nešto što u zadnje vrijeme radi Srpaka vlada za prijateljsku stranku HDZ i uz čiju će pomoć opet HDZ doći na vlast. Eto ako HDZ opet pobjedi na izborima moći će zahvaliti Dacicu,Vulinu i ostalim ministrima koji svaka 2 dana šalju note.
Samim time su i te note obezvrijedene jer se inače šalju kao zadnji korak u komunikaciji,a 5 nota u 10 dana...

Srecan emigrant

pre 7 godina

@leptirica
Kada vecina Srba svati ovo sta si napisala onda ce zavladati mir u ex yu prostorima
Nazalost ja to necu doziveti
Nasrecu, postoji jos lepih mesta za zivot osim ovog malog dela globusa

komentar

pre 7 godina

@boris
Svaka cast za komentar. Neke stvari se moraju nazvati pravim imenom. Mi decenijama olako prihvatamo tudje istine, a svoje ni ne uocavamo.

HanSolo

pre 7 godina

Ovo je za decu i da nama glupih srbima zamažu oči.. Ništa nema od ovoga.. Sa ovim samo hoćedu da pokažu EU gazdama kako su oni uprkos onog juče pravni i divni. I kad mi zaboravimo za par dana o ovome, sve pada u vodu. Nema tu nikakve optužbe.. Za decu i za nas..

Bratislava

pre 7 godina

Policija mora da se drzi zakona. Zakon to brani da se glasno peva. Svako radi svoj posao. Zasto postoji zakon koji brani narodu da glasno peva ono sto voli ne znam valjda zbog EU.

Franz Ferdinand

pre 7 godina

obezbedjenje je sprecilo policiju da izvrsi pretres? A ja mislio mi smo najveca banana republika...
(srb, 6. avgust 2016 12:24)

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.

leptirica

pre 7 godina

Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.
(Boris, 06. avgust 2016 12:50)

Sad otiđi još malo u prošlost tamo do 1987,1988 dok još nije bilo ni višestranačja,ni HDZ-a...bila je samo SK,pa se sjeti mitinga ugroženosti,govor Miloševića na Kosovskom polju je bio 1988,jogurt revolucija,izmjene ustava radi centralizacija na Beograd...
sve je to bilo prije...
Počele su pobune,barikade po lici,mitinzi... e sve je to bilo i prije višestranačja i HDZ-a i Thompsona i bojne Čavoglava i izmjena ustava Hrvatske i referenduma o samostalnosti...

Lako je utvrditi kada je šta počelo,a počelo je sa Miloševićem i njegovim ambicijama da centralizira državu na Beograd,ukine autonomne pokrajine i od sebe stvori novog Tita. E moj prijatelju,zato su prvo Slovenija,pa Hrvatska,BiH odlučile izaći iz Jugoslavije. Mediji su vama servirali priču o ugroženosti Srba jer je Miloševiću odgovarao strah,jer je sa prestrašenim narodom lako manipulirati. Reci ti meni gdi su to u Jugoslaviji Srbi bili 1987 ugroženi,jedina stranka je bila KP? Nađi mi da je igdje tad održan ikakav protu-Srpski miting ili dizanje Hrvata.

kmnccc

pre 7 godina

Vidim svi hejtujete i ismevate. Je l' dobio Šešelj prijavu za paljenje Hrvatsje zastave? Nije da se razumem u zakone ali pretpostavljam da to nije kažnjivo kod nas. Ipak, trebalo bi da bude bar neke simbolične kazne za paljenje zastave suverene zemlje ili priznate organizacije.

sh

pre 7 godina

Nisam Hrvat ali izuzetno volim Hrvatsku, ali izuzetno mi teško pada kada vidim kako moja preferirana država ubrzanim koracima klizi ka fašizmu, a velika većina toga divnog naroda samo zbunjeno gleda i ne shvata što se zbiva.

Crush

pre 7 godina

Iskreno, jedan sam od onih koji pozdrav "Za dom spremni" ne smatra lošim. Ali, ako se nismo izborili i dokazali pred svijetom da stvarno nije fašistički i slično, nego nas za isti optužuju, onda se treba i prilagodit i prestat s istim. Velika većina to i radi te se na stadionu npr zviždi onoj manjoj skupini kad krene skandiranje istog. Ali, da sad probam objasnit zašto većina ne vidi ovaj poklič kao nešto loše. Dakle, ja sam imao 8 godina kad je počeo rat. Pjesma "Bojna Čavoglave" je svakako bila jedna od budnica koja je pozivala na obranu svog doma. Ta ista pjesma počinje sa "Za dom spremni". I ako ja 10 god na veliko i široko pjevam tu pjesmu kako da odjednom sad istu vidim kao nešto loše i opako i pozivanje na mržnju kad je za mene uvijek bila isključivo spremnost za obranu svoje zemlje. Ja znam da se vi nećete složiti s ovim, ali budite sigurni da Srbe, a ni Srbiju naravno, ne mrzim niti joj želim loše. Veselim se svakom sportskom uspjehu vaše zemlje (osim kad je protiv nas haha) jer vidim koliko se vi ovdje veselite, a sam Bog zna koliko nam je veselje potrebno u obje zemlje. Provokacija će uvijek bit na obje strane, a na nama je da na njih ne nasjedamo.

Nesa

pre 7 godina

Kao prvo, mene uopste ne zanima sta se u Hrvatskoj desava. Mogu sutra da predju na nemacki jezik i prekrste se u nesto trece, to je njihova stvar. Moj problem je izliv emocija u Srbiji nakon svake gluposti koja se desi u Hrvatskoj. Nadam se da ce ova generacija koja je odrastla u SFRJ i u njoj provela najlepse dane svog zivota, izgubila nacionalni identitet raspadom nje, ovaj narod u Srbiji nece dozivotno da terorise svojim kompleksima.

Bratislava

pre 7 godina

Policija mora da se drzi zakona. Zakon to brani da se glasno peva. Svako radi svoj posao. Zasto postoji zakon koji brani narodu da glasno peva ono sto voli ne znam valjda zbog EU.

Parter B

pre 7 godina

Ali pazi za "Dom spremni" prekrsajna prijava?!?
Znaci u Nemackoj za "Sieg Heil" isto se placa par evra kazne ili..?!?
I onda se komsije busaju da su oni "Europska Unija",a mi jadni srbijanci nismo...
cccccc

Sokrates

pre 7 godina

@leptirice
To što si ti napisala je samo deo te priče. Pogledaj film iz stare SFRJ "Braća po majci", živa istina. To je bilo tako, hrvati su ima svoje "humanitarne centre" pod "CARITAS", svi su znali da su to ustaški centri.
Da li se sećaš "hrvatskog prileca '74" kad su po dinari palili šume i počeo teror nad srbima u hrvatskoj?
Hrvati su slobodno išli u katoličku crkvu, pričali su šta su hteli tamo u inostranstvu su i pevali šta su hteli. U srbiji si bio bogomolja i antikomunista i šta ti ja znam sve, gubio si posao u nekim slučaju.
U inostranstvu se odmah znalo da je neko srbin čim je rekao da je "jugosloven", većina hrvata i ostalih su slobodno rekli šta su, među srbima je vladao strah ili su stvarno bili slepi i verovali u to.
Na golom otoku su bili srbi robijši i "prevaspitavani".
Ako se držić datuma, onda gledaj i druge "suptilne" detalje.

Franz Ferdinand

pre 7 godina

obezbedjenje je sprecilo policiju da izvrsi pretres? A ja mislio mi smo najveca banana republika...
(srb, 6. avgust 2016 12:24)

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.

miro split

pre 7 godina

Thompsona triba diskvalicirat jer je nakon nastupa odbija dat urin antidoping kontroli.
Ljudi moji ajmo pričat o glazbi jer je naš Marko ipak glazbenik.
Evo pogledajte njegove tekstove.Je li se vama pari da on sa svojin vilama,vucima,Hajducima,sa svojin promuklim otezanjem u pivanju,zapravo nastavlja srpsku guslarsku poeziju?Normalno da ne more sad uzet gusle i pustit brke do poda,pa se oslonija na električnu gitaru i posuđivanje glazbe od zaboravljeni metal bendova ka šta je Saxson.
Vi to tribate razumit jer mi nemamo tu narodnu junačku poeziju di Marko Kraljević mlati Turke na svakom koraku,pa je ovi naš Hrvatski Marko mora 500 godina kasnije uzet moderne gusle u ruke i stvorit našu junačku električnu epiku.

Boris

pre 7 godina

@crush -- Sjećate se da se to pjevalo kada ste imali 8 godina. Bili ste mladi i niste mogli razumjeti. Gospodine treba da znate da Srbi nebi imali ništa protiv Hrvatske nezavisnosti i bili bi lojalni građani nezavisne Hrvatske da ta nezavisnost nije došla na krilima ustaške i fašišticke Hrvatske. Tako su počeli svi problemi koji i danas traju i trajat će sve dok se Hrvatska ne izvine protjeranom Srpskom narodu i dok mu ne povrati sva oduzeta prava. Ti bi trebao znati da su Srbi bili konstruktivni narod republike Hrvatske a da je ih Hrvatska izbacila iz ustava a kasnije i iz Hrvatske.

miro split

pre 7 godina

Ben ti jarca,a ko je dobija ovi zadnji rat?
Mi Hrvati moramo na ovu vrućinu nosat crne uniforme,marširat i mitingovat po Kninu,a Srbi se lipo kupaju po cilom Jadranu i uživaju u litu i lipotama ljepe naše.
Ko je ovdi lud?

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Ало бре Срби, да ли примећујете како ови Хрвати спинују, и убацују своју искривљену верзију историје у ваше мозгове?

Маните се њих, и ових глупости преко интернета, него лепо прочитајте историју Срба, али од доласка на ова подручија, па одлазак у Аустроугарску тј. војну Крајину, па после први светски, па стварање СХС, па други светски, и на крају ратове 90-тих...И послушајте приче и од неког Крајишника, и знаћете истину.

Srecan emigrant

pre 7 godina

@leptirica
Kada vecina Srba svati ovo sta si napisala onda ce zavladati mir u ex yu prostorima
Nazalost ja to necu doziveti
Nasrecu, postoji jos lepih mesta za zivot osim ovog malog dela globusa

komentar

pre 7 godina

@leptirica Neverovatno koliko Beogradjani strasno dobro razumeju kako su ziveli Srbi u Hrvatskoj i zasto su iz nje morali da odu. Nazalost leptirice, opste je poznato da su Hrvati svoje ustastvo ispoljavali mnogo pre Milosevica. Nije njih nikada interesovala vlast u Srbiji. Za njih su svi Srbi isti. Tako je i danas. A to ovdasnjim politicarima, pa i dobrom delu gradjana nije jasno.

Volim i ja vas

pre 7 godina

A jel Seselj kaznjen za ona silna glupiranja?
Koga jos interesuju ovakvi likovi?
Jadni su oni kojima je najveci uspeh u zivotu to sto su rođeni kao Srbi, Hrvati, Eskimi...

lun

pre 7 godina

obezbedjenje pevaca nije dozvolilo policiji da mu pridje? Koja farsa, policija ptedstavlja drzavu i zna se kako se procesuira ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti.Samo glumatanje za javnost i EU zbog povampirenog (nikad i nije bilo nestalo) ustastva.Niti ce neko biti osudjen niti kaznjen od svih tih jer na zalost pola hrvata to podrzava a da li shvataju da je to isto sto i fasizam ne znam.

q

pre 7 godina

"policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo..."

jača policija...

rusosaurus

pre 7 godina

Priče o tome da je Z.D.-S. stari hrvatski pozdrav naprosto nisu tačne ali hajde da se recimo napravimo nepismeni i kažemo da je tako .Po toj logici mogao bi se nositi kukasti krst -svastika po Nemačkoj uz izgovor da je to stari simbol indiskih kultura ,pa čak i slovenskih (kolovrat ili sunce) , a uz to ova činjenica je istorijski tačna i nijednog momenta se ne može dovesti u pitanje.Mogu da razumem politički stav i želju da se bude nezavistan ali ne razumem da se u ime te želje ili stava veličaju zločini i zločinci .Nažalost Tompson jeste libido Hrvatske i takav poremećaj vodi u srbofreniju ( da nije tako na koncerte bi mu došlo 1-2 hiljade ,a ne 30-50 hiljda posetilaca).

Nia

pre 7 godina

E zamisli policija od obezb.nije mogla da mu pridje??izgleda da su oni banana drzava kao i mi!! Pa zna se ko ima prednost! I jos nije mogla da mu uruci??u americi bi onda pravo u corku! Oni su isti kao mi! Uzasss

sova

pre 7 godina

nije ni ovo problem, juce je bio prenos ovog cirkusa na hrt. Namerno sam pogledao malo da vidim ono sto sam i mislio da cu videti... deca, odrasli salutiraju hitlerki pozdrav na svakoj njegovoj pesmi. Iako su se trudili na hrt da se to ne vidi, videlo se dosta puta. Nisu svesni sta ce uraditi od svoje nacije. Na drzavnoj televiziji da gledas to i da je to normalno. pa gde su svi ti evropski politicari kojima su puna usta demokratije. razumem da postoje po celoj evropi male grupice ekstrema ali da jedna cela drzava to prihvata nerazumem. Sad ce neko reci pa ne prihvata drzava to! Kako ne prihvata kad zove tomsona, ne hapse momentalno ovakve ekstreme, puste ih da marsiraju ulicama, ministar kulture jedva prica, ali se zna na svakom skupu pojaviti u sumljivom drustvu. Pa pokusavaju da prekrajaju udzbenike istorije tako da stave politicare da reviziraju njihovu reformu edukacije koju pisu strucnjaci i milion drugih stvari... ko malo bolje prati moze sve pokontati.

Carapan

pre 7 godina

Јесам ја управо прочитао да обезбеђење није дало полицији да му приђе? И шта је казна за ово? Пар хиљада куна, еура и ником ништа? Цена јавног величања усташтва?

Lula

pre 7 godina

@leptirica: Sve je to tacno sto si napisala. Ali zaboravila si da nesto napises o ustaskoj emigraciji, koja je radila na razbijanju Jugoslavije, jos mnogo pre Milosevica. Srbi su uglavnom voleli Jugu, sto za Hrvate ne bih bas rekao. Kao i cetnicka emigracija, tako je i ustaska bila preslaba da ugrozi SFRJ. Ali onda je Tito otisao, Albanci probali ustanak, pa su se vratili vampiri na velika vrata, i vasi i nasi i njihovi. Mislim, samo da ne bude zabune, da postoji nesto sto treba shvatiti i bez Milosevica.

leptirica

pre 7 godina

(Aca policajac, 06. avgust 2016 14:13)

Radi se o prekršaju,a ne o krivičnom djelu po Hrvatskom zakonu,za koji se propisuje novčana kazna. Sad iz kojeg razloga bi postojala osnovana sumnja da bi policajci imali razloga izvršiti pretres kad se radi o prekršaju,a počinitelj je poznat? U Hrvatskoj ako te policija zaustavi,nema pravo ni otvoriti bunker na tvom automobilu bez naloga. Mogu te zamoliti da otvoriš,a ti imaš pravo odbiti. Prekršaj u svakom slučaju nije razlog za pretres ili privođenje. To što je odbio potpisati prijavu,znači da se ne slaže sa krivicom,da je potpisao to bi značilo da se slaže da je napravio prekršaj.

To što je intervenirala policija i napisala kaznu ide njemu na ruku,jer mu stvara dodatnu reklamu i diže rejting. Nešto što u zadnje vrijeme radi Srpaka vlada za prijateljsku stranku HDZ i uz čiju će pomoć opet HDZ doći na vlast. Eto ako HDZ opet pobjedi na izborima moći će zahvaliti Dacicu,Vulinu i ostalim ministrima koji svaka 2 dana šalju note.
Samim time su i te note obezvrijedene jer se inače šalju kao zadnji korak u komunikaciji,a 5 nota u 10 dana...

Carapan

pre 7 godina

Пореде они њихове испаде и испаде Шешеља. Па тај Шешељ је робијао 12 година господо. Можда он то тако не доживљава али је провео 12 година затворен. А кад ће ваши прекршаји тако бити процесуирани?

nemacka

pre 7 godina

@ Crush - hvala na obajsnjenju! isto tako, se pre mnogo, a i ipre malo godina, neki srpski decak u hrvatskoj probudio i cuo tu pesmu. a onda video da mu nema roditelja niti pola sela! i kako sad on da prihvati za dom spremni kad uz taj pozdrav ubijani srbi?!

svako dobro!

p.s. i ja isto navijam za hrvate kad igraju fudbal protiv nemaca!

bb

pre 7 godina

Foliranje hrvatskih vlasti , sa jedne strane ga kao kaznjavaju , a sa druge strane pevacu ustaskih pesama daju da bude glavni na koncertu u Kninu i jos taj koncert prenosi HRT drzavna televizija.b

lilibg

pre 7 godina

Zar ovi narodi nikako da shvate ,da je to po ko zna koji put bačena koska između njih.Zna se zbog čega se to radi. (dok ima ćurki biće i podvarka)

megatronman

pre 7 godina

@Crush; bravo. Jutros sam na drugom mjestu pokušao objasniti koju grešku je učinilo hrvatsko pravosuđe što nije taksativno nabrojalo sve što se ne smije već je navedeno opisno u smislu znakovlje i sl. Pa dolazi do nadmudrivanja da li je ZDM stari hrvatski pozdrav ili je (novi) ustaški. A da gledaju MPT blagonaklono, i to je istina. Em ne plaća porez, em plagira pjesme (AC/DC, Abba). Nije uzor poštenjačine.

Marko

pre 7 godina

Obezbeđenje udaljilo policiju iz "bekstejdža"... Kako beše: "Slučajna država"?

Ova njihova "proslava" Oluje se pretvorila u običnu sprdnju i vašarište... Kakva "pobeda", takva i "proslava".

Dovla NS

pre 7 godina

Jel se sećate onih lepih vremena kad se govorilo "Ko peva zlo ne misli". Ovaj misli o zlu dok piše pesme o zlu. I onda neko nama metalcima kaže da smo satanisti i šta sve ne.

Malisavin

pre 7 godina

Nije obezbeđenje koncerta jače od policije. Procena policije je da ne upotrebljava silu pred 40000 obožavatelja Tomosona jer bi nastao opšti haos. Povukli su se i prijavu će mu uručiti sutra. Mudro

NIKOLA

pre 7 godina

Ama sta je bre ove godine,ko nas to potpaljuje,ko bre skuplja političke poene,alo oni pevaju,pale zastave,dižu spomenike mi rehabilitujemo, palimo zastave,političari potpiruju atmosferu a sve da se vidi kako će veliki da odreaguju i koliko će ko da dobije packi za ovaj cirkus.A narod, ma ko pita narod, on je još na nivou da možemo da se popali za pet sekundi.

komentar

pre 7 godina

@boris
Svaka cast za komentar. Neke stvari se moraju nazvati pravim imenom. Mi decenijama olako prihvatamo tudje istine, a svoje ni ne uocavamo.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Прекршајна пријава је ништа.

Прекршајна пријава може да се добије и због п**ња на јавном месту/парку, или због непокупљеног измета од кућног љубимца на сред трга.

Али КРИВИЧНА пријава је закон, и са тим нема шале.

1003 Nis

pre 7 godina

(kmnccc, 6. avgust 2016 10:48) # Link komentara

Ne znam da li je seselj dobio prijavu,znam da se na vidovdan nije palila hrvatska zastava.

Ribar

pre 7 godina

Najjace od svega je sto on misli da uzvikivanjem fasistickih "slogana" nesto menja,ne znam,zalosno je to sto je Hrvatska drzava nesposobna da zastiti Srbe,a EU to nece.
tomson ko tomson je nebitan lik,cirkuzant

DedaMiloje

pre 7 godina

Meni je bilo dovoljno kada sam video da HRT1 prenosi ovaj koncert i da naravno ovo niko iz EU neće osuditi. Ovako nešto da se u današnje vreme dešava je meni nezamislivo. Ja sam inače izraziti antifašista. Deda mi se borio u 1. svetskom ratu i bio ranjen na Mačkovom Kamenu.

citalac

pre 7 godina

isto banana drzava kao i ovde... obezbedjenje nije dozvolilo policiji da privede osobu...znaci na balkanu nabacis obezbedjenje i nijedan propis zakon niti policija vojska ti moze ista... sve banana do banane...

HanSolo

pre 7 godina

Ovo je za decu i da nama glupih srbima zamažu oči.. Ništa nema od ovoga.. Sa ovim samo hoćedu da pokažu EU gazdama kako su oni uprkos onog juče pravni i divni. I kad mi zaboravimo za par dana o ovome, sve pada u vodu. Nema tu nikakve optužbe.. Za decu i za nas..

Hrvoje

pre 7 godina

upravo zbog ovavkih ljudi su 90tih bili i ratovi
kao uvek,stradali su nevini,a oni kao i tada,tako i danas PEVAJU i uzivaju.
smeju nam se svima u facu

Aca policajac

pre 7 godina

Policija po zakonu ne smije vršiti pretres bez naloga. Smiju te ako postoji sumnja da imaš neko oružje ispipati te iz vana ali ne smije ti prekapati po džepovima niti smije te tražiti da isprazniš džepove.
Ako postoji osnovana sumnja da kod sebe imaš neke dokaze koji bi mogli poslužiti u prekršajnom ili krivičnom postupku ima te pravo zadržati do maksimalno 6 sati dok ne pribavi nalog za pretres.
(Franz Ferdinand, 6. avgust 2016 12:50)
Po tvojoj logici neko može da nosi bombu u džepu ili torbi a ti čekaš 6 sati nalog Suda da ga pregledaš. Zakon razlikuje dve terminologije u postupanju policije, pretres i pregled lica odnosno vozila kojim upravlja. Pregled ili pretres može prema licu da obavlja isključivo osoba istog pola. U praksi pregled je takav da može policajac bez naredbe da te skine golog do gaća u određenoj prostoriji i pregleda sve tvoje stvari koje nosiš sa sobom ali ne da ih ošteti. Jedina razlika u odnosu na pretres za koji ti treba nalog Suda je kada se pregledaju telesne šupljine kod osobe, radi rengen, vadi krv i kada se moraju oštetiti stvari koje osoba nosi ili vozilo kako bi se pronašli predmeti Krivičnog dela a koji se mogu koristiti u dokaznom postupku. Recimo da se pocepa tapacirani pod ili razvali krilo na autu kako bi se došlo do paketića sa drogom. Svu eventualnu nastalu štetu nadoknađuje opravdano država ukoliko nema predmeta krivičnog dela.
Eto čisto malo profesionalno da ti objasnim kao policajac

pravda za tompsona

pre 7 godina

tako je! pravda za tompsona! nije tompson kriv! drzava mu gladi ... i dozvoljava da bude nosilac "kulturnog" dela "proslave"! sve ovo je pod pokrovitieljstvom hrvatske drzave! sto bi sad tompson bio kriv?

Dejca iz LE

pre 7 godina

Ko ume njemu dve, prvo su političari koristili propali istoriju za poene a evo sad i pevači počeli a glupog pojedinca uvek ima koji će da nasedne.

Sa_BiH

pre 7 godina

Ne ložite se ljudi, klasični PR, kao obezbjeđenje nije pustilo policiju... To je informacija sa njegovog Facebooka. Zašto su onda policiju pustili drugi put?
Jedini je problem što je samo prekršajna prijava, a ne krivična....

Vukašin iz Kragujevca

pre 7 godina

Nadamo se da će Tompson da primi prijavu čim bude mogao. A ako ni tada ne bude mogao, onda kad bude mogao. Ako bude mogao...