Nedelja, 19.06.2016.

11:16

"Možete li da zamislite, bićemo bolji od Nemaca"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija među vodećim zemljama po rastu u Evropi.

Izvor: B92

"Možete li da zamislite, biæemo bolji od Nemaca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

lupo

pre 7 godina

O cemu prica ovaj? Alo, covece radim kod privatnika za 34000 RSD kada odbijem KREDIT ostaje mi 21000 RSD. Nemam svoj stan nego spavam u Firmi u kojoj i radim, nazalost! Moji se roditelji razvlace 10 godina po sudu za stan koji su posteno kupili a nikada se nismo uselili u isti. Jeli je to ta Srbija o kojoj Vi ministre pricate? SRAM DA VAS BUDE!

A.

pre 7 godina

Ako imamo bujnu maštu ili ako verujemo Vučićevim rečima (po sopstvenom mišljenju ili po zadatku) možemo da ZAMISLIMO. Ali, ništa više od toga.

baja

pre 7 godina

http://www.tradingeconomics.com/china/wages
prosecna plata u kini je 62...rmb sto je oko 9500$ godisnje.....
tako da doticni gospodin ne treba da se hvali sto je obezbedio posao za ljude u zelezari koji ce imati plate 3 puta manje nego prosecnakineska plata!!! Trziste celika prezasiceno...wuhan steel otpusta 50.000 radnika....uzimanje zelezare im je pokusaj da ukoliko ih blokira us za izvoz iz kine...da pokusaju sa naseg trzista plasiraju celik u evropu. Imaju tehnologiju i novac, a mi jeftinu radnu snagu....dobitna kombinacija za njih....

Crudelta

pre 7 godina

Stvarno ne mogu da citam komentare pa cu se sigurno ponavljati,ali ova izjava je neverovatna glupost,prevensteno jer privredni rast je glup parametar kada se prevede u cifre tj ne znaci nista.Konkretno Nemacka ima privredni rast oko 1,5% a mi 2,5% ju hu fenomenalno.E sada npr ono sto znam sigurno da Nemacka proizvede oko 10 miliona automobila a mi oko 100000 godisnje.Po tim stopama rasta Nemacka ce proizvesti dodatnih 150000 automobila a mi 2500 sto znaci da Nemacka ima za 50% veci samo rast nego sto je nasa ukupna godisnja proizvodnja. Namerno sam naveo autoindustriju zbog desavanja u Kg i nasem razvijanju.A o stopama nezaposlenosti,nezaposlenosti mladih,odnos privatni i javni sektor,standard,plate...smesno je porediti.Tako da posle legendarne izjave da je vise za 4 godine uradio nego Tito za celu vladavinu mislio sam da nema dalje,ali sam se prevario...

Alan Ford

pre 7 godina

Kakva demagogija...to je isto kao kad neki super razvijeni bilder dobije godisnje dodatno jos mali obim misica a sa druge strane neki zgoljavko malo vise a opet ne moze ga stici godinama i godinama...

Psiha

pre 7 godina

Mandatar nas poredi sa Nemackom! Sjajno!

Običaj je u poslovnom svetu, prilikom zakazivanja sastanaka između partnera koji se ne poznaju, da se prilože biografije učesnika.

Da se ne gubi vreme na istraživanje sagovornika, jer se takva provera podrazumeva.

I to nije stvar nepoverenja, već poštovanja i dobrih namera.

Pošto je biografija gospodina Vučića prepuna izjava za koje se posle javno pokajao, ja mislim da je ovo samo još jedna u nizu.

Pardon, još dve u nizu:
ova, da smo jači od Nemačke i ona, da se ekonomijom upravlja INATOM.

a

pre 7 godina

"Taj rast od 2.5% sto se Vucic hvali u Nemackoj ostvari malo veca kompanija."

Pa to je ovako, umesto da se zaduzimo 5milijardi zaduzicemo se 2,5 - da bi bili na nuli.

Ne kazem da je lose, ali realnost je drugo

sofronije

pre 7 godina

Malo je pametnih u ovoj zemlji koji znaju da je normalno da najrazvijenije zemlje imaju spori rast jer jelte vec se razvile. Sa druge strane Srbija i slicne imaju visi rast jer tek treba da se razviju. Zato ova demagogija nije nikakva vest vec normalna stvar.

stevan

pre 7 godina

Budžet Republike Srbije je 1/7 budžeta kompanije Mercedes. A Mercedes je samo jedna kompanija u Nemačkoj. To je dovoljno pametnom čoveku da shvati koliku je glupost rekao naš premijer. Da bismo stvarno stigli Nemce morali bismo da imamo rast od 300% i tako narednih 100 godina.

WALTHER

pre 7 godina

Kada nezaposlenost bude bila kao u Nemačkoj, kada standard bude bio kao u Nemačkoj, kada socijalna politika bude bila kao u Nemačkoj, kada sistem bude funkcionisao kao u Nemačkoj, kada industrija bude bila kao u Nemačkoj, kada škole budu bile kao u Nemačkoj, kada Srbi budu voleli Srbiju iskreno, kao što Nemci vole Nemačku, onda ćemo moći da se poredimo sa njima. Do tada ne otvaraj usta, jer ovo što pričaš su najobičnije gluposti.

ekomen

pre 7 godina

Eto nisam bio neki student ekonomskog fakulteta, ali su me profesori naucili da sa rastom BDP a od jedno 6,7 % ce nam trebati 20 godina da stignemo Nemacku na danasnjem nivou,a mi trenutno imamo rast od 2 % je li?

Pedja

pre 7 godina

Ove gluposti koje prica nisu upucene pismenim ljudima jer i sam zna da mu ne veruje ni 5% pismenih. Ovo je upuceno onoj vecinskoj Srbiji koja se informise preko Informera, Kurira, Pinka i RTS. Takvi mu slepo veruju i verovace mu i kada prica ovako nesto. Pravi rezultati njegove vlasti sto se ekonomije tice pokazuju da je ovo UBEDLJIVO NAJGORA VLAST U ISTORIJI SRBIJE.

yappy ns

pre 7 godina

Ali da smo mi bas tooooliko glup narod i da nas uvek na istu foru neki novi Tito prosto omadjija...i moja komsinica, penzionerka isto glasala za g.ZaDveGodineZivecemoBolje pitam je a sto ste glasali za njega, a ona ce, pa ne znam?! Neverovatko koliko nam je taj komunizam i SFRJ tj SR Srbija (kod nas se ipak, kanda, najbolje primilo) ispralo mozak.

John

pre 7 godina

"možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast"

Kad neko ima platu 200 evra i dobije povećanje od 20e to je rast od 10%.
Kad neko ima platu 2000 evra i dobije povećenje od 100 evra to je povećanje od 5%.
Ovaj prvi ima duplo veći rast (možete li da zamislite, prvi put u istoriji, a mnogi su se smejali kada sam rekao...).
Znači ovom prvom ide mnogo bolje nego drugom. (toliko da mi je neprijatno)
Nije? Otkud to?

Prema tome, šalu na stranu - rast sam po sebi ne znači ništa ako se ne uporedi sa realnim ciframa.

Dragance

pre 7 godina

Pazi kad je u Kini drama sto im je BNP spao na 6,5 %...posmenjivase grdne ljude jer je koliko do prosle godine unazad 20 godina bio 7,5%. Ovaj nas se busa sa 2,5% ....Ok, ali ni sa 5% nemozemo stici Sloveniju za 10 godina sem ako oni za istih 10 godina budu imali 0%. A Nemacku, ni za .... neznam da brojim toliko!!!

srki

pre 7 godina

nemacka je bogata, razvijena. kada oni naprave rast od 1% recimo, to je toliko novca da kada bi mi to pretvorili u nas rast, nas rast bi u procentima bio siguran sam preko 15%. inzenjer sam, ne baratam bdp-om (mada nam je premijer pravnik tako da sam bolji u ovome od njega sigurno), ali ovo je pravo stanje stvari. kod nas je problem sto imamo demagoga koji voli da prica o procentima i nazalost, imamo ljude koji nemaju vremena da stanu i da se zamisle... lepo kaze profesor zec, mi razvijamo prevazidjenu tehnologiju, tehnologiju 19-og veka, a tehnologiju 21. mi bismo prodali bud zasto...
jad i beda...

Blackz

pre 7 godina

Gledam ja vesti u selu kod babe i dede, na rucku svi mi okupljeni, pocinje Vucic i onaj maleni kinez. Sestra povika, "gle ga ovaj lazov" u to ce deda da vikne i da brani Vucica, rekao sam "Deda, zbog takvih kao ti, ja nemam buducnost, glasali ste ga svi od reda, cuti tu i jedi kad imas sta, ja u gradu nemam ni pola od ovoga, ja zelim da jedem ovo!" Uzeo sam daljinski sa stola i prebacio na Strumfove na b92, nekako mi realnije izgledaju od Vucicevih procenata! Mrzim Vuciceve procente!

Zuki

pre 7 godina

Neverovatno kako ovaj covek ispire mozak vec ispranim gradjanima Srbije.Nemacki GDP per capita je 25 hiljada evra po glavi stanovnika a u Srbiji 3 hiljade evra.Nemacki rast godisnje je 3%.I sta je vece 3% na 25 huljada ili na 3 hiljade

Pravda za glasace SNS-a

pre 7 godina

Ova njegova izjava, po ko zna koji put izgovorena, najbolje govori koliko je on u stvari los covek. On nije ni glup ni neobrazovan pa da ne zna da je to sto prica najbesramnije moguce izvrtanje istine. Zna on dobro sta znaci nasih 2,5% rasta i Nemackih 0,1%, ali isto tako odlicno zna i ko glasa za njega u ovoj drzavi. Bas zato sto glasaju za tebe Vucicu sramota je da ih dodatno ponizavas ovakvim izjavama.

Srba

pre 7 godina

Bolji? Znaci dizete minimalac na 1000 €. Recite ljudima da je 2.5% ništa. Sa tim rastom cemo stici do 500€ tek za 8 godina. Recite istinu a ne da nas poredite sa Nemcima, kao da smo mi idioti.

stan

pre 7 godina

Sta reci na ovo a ne zaplakati. Aleksandar Vucic je uveo laz kao sredstvo politike. Poslednje 3 godine Nemacka ima privredni rast oko 1,6% u proseku, 1.6% 2014, 1.7% 2015, 1.6% 016 (projektovano), izvor je npr. statista portal. U zadnje tri godine Srbija ima najmanji privredni rast u regionu, znaci manji od Kosova, Albanije,BiH, Crne Gore i Makedonije. Pa je tako Srbija imala -1.8% u 2014, 0,8% 2015 i 1.8% 2016, izvor je svetska banka. Znaci ta bajka o vecem privrednom rastu od 2.5 puta je potpuna laz, a necu da govorim o tome na koju osnovicu to ide. Svako ko zna da racuna, lako ce doci do podatka da Srbiji treba prosecno 5-6% privrednog rasta da bi u skorijoj buducnosti postala normalna drzava. Ilustracije radi, da bi stigla Hrvatsku po BDP-u, treba joj oko 3.5% privrednog rasta svake godine, narednih 25 godina!
Kakav ozbiljan predsednik vlade-bez dana radnog staza u privredi, tako i ozbiljna ekonomija! No njemu to uopste nije ni bitno, bitno je zaduzivati zemlju i traziti nacine da se taj novac prebaci na privatne racune partijskih kadrova, rodjaka, prijatelja.Ko veruje da je 250 mil € prosle godine za zelezaru otislo samo u zelezaru je jako naivan. Jel dati preduzecu 100 mil €, da napravi 150 mil € gubitka je cak i za Srbiju van pameti. To je srz politike Aleksandra Vucica i svih njegovih prethodnika iz vlasti.

JPR23

pre 7 godina

I Rumunije je bila jedno vreme... Normalno, kad krenes od -150 moz samo da raste.. Ali posle stigne stagnacija, i tu se zna ko je ko, kad je prostor za rast mali, kad je cilj odrzavanje nivoa, i napredak korak po korak.. I jos kad bi se smanjila demagogija, i glupe izjave..

mup

pre 7 godina

Kada neko bez kondicije pocne da trenira trčanje na 100 metara, prvog dana će stazu pretrčati za 18 sekundi. Posle nekog vremena će stazu prelaziti za 16, pa 15, 14 i tako dok ne dođe do 11,5 sekundi, taj napredak će biti brz i primetan. Ali onda će napredak biti mali i meriće se desetinkama, a na kraju stotinkama. Mi smo na početnom vremenu od 18 sek. a Nemci trče za 10 sek. Zato nas napredak izgleda dramatican.

bojance-vs

pre 7 godina

Radim od svoje srednje skole stim sto sam imao pauzu dok sam sluzio na Kosovu 35 mi je a ja imam 1,5 godinu upisano u radnu knjizicu i mi bolji od Nemaca mozda foteljasi, kad god nadjes posao sve na crno,bgi nismo svi zavrsili fakultete samo 4 stepen srednje,nemam pojma fali mi oko 11 godina ko ce to da plati deda zika?

Džoni

pre 7 godina

To je najjednostavnije objasniti ovako: Vaš komšija (Nemac) ima na banci ušteđevinu od milion eura i godišnje na taj milion zaradi 2.5% a vi imate ušteđevinu od hiljadu evra i godišnje zaradite na tu hiljadu 5%! E sada, može se reći da ste u procentima duplo bolji od komšije ali realno vi tog komšiju ovim tempom nikada stići nećete! Da Nemačka totalno stane a mi da imamo privredni rast od 100% mi Nemce ne bi stigli sto godina(ovo je onako otprilike a ekonomisti bi to mogli i da izračunaju tačno)! Demagogija na delu!

infidel

pre 7 godina

Pa na tolikom smo dnu da kad se otvori jedna prodavnica naš privredni rast skoči toliko da prešiša procenat rasta jedne nemačke od 60 miliona stanovnika... sjajno

bio

pre 7 godina

@ fiat 500l>audi,bmw,mercedes,opel...
(ben kish, 19. jun 2016 14:37)

Jos da dodam Porsche, Bentley ,rolls roys i Mini koji pripada BMW, Skoda , Seat, Bugati, Ducati , Lamborghini, Scania ,MAN koji sve ove marke pripadaju 100% Volkswagenu ;)
Ziveli ;)

Besposlicar

pre 7 godina

U Kragujevavkom fiatu bez posla ostaje 1600 radnika, a posla u Kragujevcu nema ni za njih 100. Dokle ce ovaj lakoveran narod da veruje u vase gluposti? Pogledajte standard Kineskih gradjana,pa se zapitajte kako ce to oni da nam pomognu?

Kluz

pre 7 godina

Ja bih zamolio Vladu i Parlament da po hitnom postupku razmotri promenu trenutno vazecih imigracionih propisa i ucini ih puno restriktivnijim, jer vise nije pitanje da li ce Nemci i ostali manje sretni narodi da krenu sa selidbom za Srbiju, nego je pitanje samo kada... Sirijska imigraciona kriza ce izgledati kao setnja parkom u poredjenju sa neizbeznim ekonomskim seobama a sve zbog inata i volje samo jednog coveka...

Klaudio Kanidja

pre 7 godina

Mi da imamo rast 10% a Nemacka pad od 15%, ne bi nogli da se uporedimo s Nemackom ni za 50 godina. A ovaj lik nas poredi s Nemcima! Kralj svih saljivdzija!

Antibot

pre 7 godina

Normalno je da siromašne zemlje u razvoju imaju veći rast od bogatih. Bogate su već porasle do maksimuma i nemaju šta da povećavaju. U našem slučaju, svaki rast manji od 4% je skroman.

Beograđanin

pre 7 godina

Kada neko poraste sa 100 cm na 102,4 cm on je porastao za 2,4 cm ili % ali kad neko poraste sa 1 cm ( u našem slučaju sa 0) na 10cm onda je to za 9cm ili 900%
bez obzira na procente rasta pikavac je pikavac dzin je dzin
Priča o procentu rasta moze da prođe kod generacije koja je stasala u prosvetnom sistemu verbića i sličnih pređašnjih stručnjaka

bice bolje

pre 7 godina

Njegovo poznavanje ekonomije i plasiranje ovakvih budalastina je u najmamju ruku bezobrazno. Mi ne mozemo vise ni sa zemljama u komsiluku da se poredimo a kamoli sa jednom Nemackom. Kako je krenulo necemo mi jos dugo dobiti vladu

werp

pre 7 godina

Mozemo da imamo i 20x veci rast od Nemaca,ali sve dok je nama plata 200e,a Nemcima 2500e,brojke su samo brojke.Statistika je jedno,a realan zivot sasvim nesto drugo.Poredjenje Srbije sa Nemackom je u najmanju ruku smesno.Mi gledamo kako da pokrenemo proizvodnju,a oni godisnje proizvedu ko zna koliko Audija,BMW.a,Mercedesa..itd..Gvozdje ce nas spasiti,a dok sve to nekrene,zaposleni ce raditi kod Kineza,imace platu 200e i uslove kao u Foxsonu.

matori

pre 7 godina

vidim dole u komentarima svi nešto upoređuju sa nemačkom....
pa sinoć je Kesić pojasnio kako stoje stvari u regionu...e tu smo na prvoj poziciji, ali od nazad....

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Uporedjivati se sa eksplozivno dinamicnom privredom Njemacke hahahha pa to sebi moze da dopusti jos najvise 3-4 zemlje na planeti! Njemci bukvalno ne znaju sta da rade sa parama, grade autoputeve pored vec postojecih, sve fabrike rade kao sasave, stancaju sve od igle do nuklearnih centrala, nezaposlenih nema, apsorbovali su preko milion izbjeglica i nisu stucnuli! Alooooo

true-to-you

pre 7 godina

Za sve dizace tegova: Nemacka dize 280kg iz bencha i ove godine ce podici 285kg sto je za oko 2% vise, a Srbija dize 50kg i ove godine ide na 55kg sto je CAK 10% vise ili pet puta vise od Nemacke..BRAVO!!!

Pelix

pre 7 godina

Bolji smo od Nemacke po broju osvojenih mastersa i g. Slamova jer imamo Novaka. Bolji smo od Nemacke u skoku u dalj jer imamo Ivanu. Nemce nas Kari Pesic uci kosarku. Imamo prvake sveta u vaterpolu. Imamo talentovan narod koji masovno bezi u Nemacku.

Saldzo

pre 7 godina

Mi koji nemamo industriju cemo imati vecu stopu rasta od onih koji je imaju razvijenu do maksimuma, pa i nema bogznasta da raste? Mi koji imamo jedan polovan autoput cemo godisnje graditi vise autoputeva od onih koji su u potpunosti pokrili celu drzavu mrezom najmodernijih autoputeva? Ta nemojte ka'sti gosin premijeru? Nemoguce!

navijac

pre 7 godina

@formalno je to tacno: nemacka 0,8 a mi 2,4
samo je pitanje sta vucic sa tom demagogijom hoce da kaze?
(zemljak, 19. jun 2016 12:37)

Pali masu, skuplja jeftine poene kod neukog i nepismenog naroda koji veruje u ove price. Na nasu zalost, takav narod cini preko 30% birackog tela u zemlji...

Realni

pre 7 godina

Eto to je ta šuplja radikalsko-napredna politika i još jedan dokaz zašto treba 200 godina za razvoj i stabilnost društva. Ovakvi izborni eksperimenti koštaju nas 4 godine života + 2 godine ispravljanja. A pošto ispravljanje grešaka obično traži rad i odricanje - ljudi opet počnu vjerovati u bajke o kriminalcima, izdajnicima lopovima i 100 milijardi investicija.

I onda opet u krug, a svi dobro znaju iz ličnog iskustva da bez znanja i "lopate" nema napretka.

Aster Blistok

pre 7 godina

Mogu da zamislim kao sto mogu da zamislim i boljitak. Seca li se premijer tog obecanja mozda? Ili mozda, ako je to suvise, se seca obecanja da ce da se uhapsi ubica pevacice u roku od 24 casa? Ili mozda jedno vrlo bitno obecanje, kada je bilo ljudskih zrtava, prilikom pada helikoptera, da ce da se taj slucaj brzo resi? Zasto niko ne poziva premijera da zavrsi svoja obecanja?

poz

pre 7 godina

@zzbz

potrošačka društva su navikla da troše više, za to je potreban stalni rast a ne održivi.
sreća je subjektivna stvar
svakako je srećniji onaj kome nešto daš 2,5 puta vise

Dex

pre 7 godina

Za koliko miliona eura je porasla ekonomija Nemacke, a za koliko ekonomija Srbije? Ako iznos srpskog rasta ne predstavlja dva ipo puta vecu sumu, svi ostavke odmah bez odlaganja.

1003 Nis

pre 7 godina

Nemacka je razvijena zemlja,naravno da tamo ne moze da bude neki veliki rast bilo cega,tako da price i izjednacavanju Srbije sa Nemackom u bilo cemu nemaju nikakvog smisla

The Spatula

pre 7 godina

0,8, 1,3, 2,4, 3,5, 1,7, 5,2.... Dodje mi da se utepam od muke.... Brojke, brojke, brojke... Presipanje iz supljeg u prazno. Budzet se puni neradom. Porezom na porez. Akcizom na akcizu. Niko i nista ne radi. Samo se otvaraju trzni centri. A proizvodnja? Proizvodnja je u brojkama. U tim brojkama smo jaci od Nemacke, Svajcarske itd....a uskoro ce narod van Beograda poceti da pase.

bio

pre 7 godina

ja zaradim.u nemackoj za jedan mesec 3800 € bruto, a neto mi je 2632 €. E sada
zamislite koliko je rast 1% za nemacku a koliko sa srbiju 10%.

zzbz

pre 7 godina

Vučiću ne možeš da uporedjuješ rast razvijene zemlje i nerazvijene. Mi se "razvijamo" a Nemci imaju održivi rast.
Hvali se na istinit način ovo je kreativno tumačenje istine.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Vec mi je bolje....bwz obzira sto mi je plata badna i iz meseca u mesec manja.....vucic rekao i meni je bolje...verujem i ostalima....aj ziveli

Vlada

pre 7 godina

1% od 40.000 po glavi 400
2.5% od 8.000 po glavi 200

Na kraju oni su povecali razliku za 200 eura. Ne znam tacne cifre, ali tako nesto ispada. Cist populizam, a inace taj rast jos nismo ostvarili, sve prignoze u poslednjih 3-4 godine su promasile... Ali lepo zvuci reci da rastemo brze od Nemacke, a oni imaju 2m a mi 40cm...

Milovan

pre 7 godina

Umesto ohrabrenja, ipak mislim da je ovo žestoka uvreda za inteligenciju prosečnog Srbina.
Ipak smo mi narod čija deca redovno donose medalje sa matematičkih olimpijada, a ovaj nivo matematike je otprilike 5. ili 6. razred osnovne škole.

jad i beda i cista demagogija

pre 7 godina

Ovo je isto i kad bi se trkao puz i ferari, ferari vec odavnooo dosao na cilj i sad kulira i uziva u svome veku, a puzic pici li pici( koliko god sporo ide ipak je brzi od tog ferarija koji je stao )i sad jadan puz ide ali sto za svog veka ni on ni njegovi potomci nece stici ni bizu ferarija to nema veze.

zare

pre 7 godina

a koliko puta cemo imati manje plate gospodine premijeru kad se vec usudjujete porediti nas sa Nemackom,sto to ne spomenete kao parametar,Nemacka je ispred nas toliko da je apsurd totalni vrsiti poredjenje,ali obmanjivati narod nije problem.

čudno

pre 7 godina

Zašto ovaj čovek iznosi ovakve, kako da kažem, ne istine. Pre neki dan je izjavio da imamo najveći rast u okruženju. Vrlo brzo sam pretraživanjem interneta video, da ovo, ne da nije tačno, već da veći rast od nas imaju skoro svi u našem okruženju, Makedonija čak najveći... Čemu laž? Vide ljudi svojim očima kakva je situacija....

Mastodon

pre 7 godina

Da li ste znali da Republicki zavod za statistiku prilikom racunanja prosecne plate uzima samo one isplacene do 10-og u mesecu? Ja sam im jednom predlozio da u obzir uzimaju samo plate vece od 400 evra, prosek bi nam bio jos bolji, a rast jos veci. Bili bi ispred Japana.

Plastično

pre 7 godina

Nemačka ima 1000 evra
Srbija ima 10 evra

Nemačka beleži 1% rasta
Srbija beleži 2.5% rasta

Nemačka zarađuje 10 evra
Srbija zarađuje 25 centi

Aleksandar Vučić logika:
0.25€ > 10 evra

Kobster

pre 7 godina

Vidim da je vec dosta komentatora objasnila sustinu, pa ne moram ja. Ovaj populizam je strasan, jer pokazuje koliko smo neobrazovan narod kad prica o vecem procentu rasta prolazi. Africke zemlje su najbolje za zivot, siguran sam da neke od njih imaju 2.5 puta veci rast od nas.

Botko

pre 7 godina

On stvarno ne zna šta priča, rast treba da nam bude barem sedam puta veći od Nemačkog da bi nam ekonomija stala na noge u dogledno vreme. Ovaj rast o kojem on priča je zapravo stagnacija.

Bojan

pre 7 godina

koja je ovo demagogija
ako si nerazvijena zemlja, svaki korak predstavlja procentualno veliku promenu, Nemacka je daleko ispred Srbije i njihovih 1% je mnogo vece od nasih 2.5%, preciznije, Nemacka ekonomija je 7.5 puta veca po glavi stanovnika, samim tim njihov realni rast po stanovniku je tri puta veci.
pa 2003. smo imali rast od 9% u odnosu na Nemackih 1, i to smo morali odrzavati do danas da bismo bili iole blizu nekog normalnog standarda.

Nenad

pre 7 godina

Muka mi je ovakvih populističkih izjava!

Kad imaš jedan dinar pa zaradiš još jedan, imaš zaradu 100% ali si i dalje zaradio samo jedan dinar!

A kad imaš milijardu, pa podigneš zaradu za 0,1%, zaradio si milion.

Eto kako ćemo mi imati veći rast od Nemačke.

Kako ga samo nije sramota da daje ovakve izjave!

Jabučilo

pre 7 godina

Kada imaš 12 ovaca i nabaviš 3, to je rast od 25%.
Kada imaš 1000 ovaca i nabaviš 100, to je rast od 10%.

Prvi primer ima 2,5 puta veći rast. Ipak, drugi primer je nabavio 97 ovaca više.

dule

pre 7 godina

Demagoze, Nemackoj ne treba rast. Hajde reci svom narodu kakav ce ti biti rast u odnosu na Albaniju i BiH? Novinari postavite mu to pitanje, molim vas, nekada, neko.

mikicar

pre 7 godina

Aj da posmatramo to ovako, standard Nemacke je recimo 100, i sledece godine se predvidja rast na 110. A nas standard je 1 i predvidja se rast na 2, pa to je nasih 100% spram nemackih 10%!!! BRAVOOO!

statistika je k***a

pre 7 godina

Imas platu 1 000 €, poraste na 1 010, ostvario si rast od 1%. Imas platu 100 €, poraste na 102,50, ostvario si rast od 2,50%. Ko je ostvario veci rast, i kome je bolje? Demagogija level pro, al prolazi kod nepismene rulje...

beda i sirotinja....

pre 7 godina

-Premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija među vodećim zemljama po rastu u Evropi.- Verovatno je mislio po rastu broja gladnih i siromasnih.

Jabučilo

pre 7 godina

Kada imaš 12 ovaca i nabaviš 3, to je rast od 25%.
Kada imaš 1000 ovaca i nabaviš 100, to je rast od 10%.

Prvi primer ima 2,5 puta veći rast. Ipak, drugi primer je nabavio 97 ovaca više.

dule

pre 7 godina

Demagoze, Nemackoj ne treba rast. Hajde reci svom narodu kakav ce ti biti rast u odnosu na Albaniju i BiH? Novinari postavite mu to pitanje, molim vas, nekada, neko.

Nenad

pre 7 godina

Muka mi je ovakvih populističkih izjava!

Kad imaš jedan dinar pa zaradiš još jedan, imaš zaradu 100% ali si i dalje zaradio samo jedan dinar!

A kad imaš milijardu, pa podigneš zaradu za 0,1%, zaradio si milion.

Eto kako ćemo mi imati veći rast od Nemačke.

Kako ga samo nije sramota da daje ovakve izjave!

Plastično

pre 7 godina

Nemačka ima 1000 evra
Srbija ima 10 evra

Nemačka beleži 1% rasta
Srbija beleži 2.5% rasta

Nemačka zarađuje 10 evra
Srbija zarađuje 25 centi

Aleksandar Vučić logika:
0.25€ > 10 evra

Botko

pre 7 godina

On stvarno ne zna šta priča, rast treba da nam bude barem sedam puta veći od Nemačkog da bi nam ekonomija stala na noge u dogledno vreme. Ovaj rast o kojem on priča je zapravo stagnacija.

beda i sirotinja....

pre 7 godina

-Premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija među vodećim zemljama po rastu u Evropi.- Verovatno je mislio po rastu broja gladnih i siromasnih.

Blackz

pre 7 godina

Gledam ja vesti u selu kod babe i dede, na rucku svi mi okupljeni, pocinje Vucic i onaj maleni kinez. Sestra povika, "gle ga ovaj lazov" u to ce deda da vikne i da brani Vucica, rekao sam "Deda, zbog takvih kao ti, ja nemam buducnost, glasali ste ga svi od reda, cuti tu i jedi kad imas sta, ja u gradu nemam ni pola od ovoga, ja zelim da jedem ovo!" Uzeo sam daljinski sa stola i prebacio na Strumfove na b92, nekako mi realnije izgledaju od Vucicevih procenata! Mrzim Vuciceve procente!

statistika je k***a

pre 7 godina

Imas platu 1 000 €, poraste na 1 010, ostvario si rast od 1%. Imas platu 100 €, poraste na 102,50, ostvario si rast od 2,50%. Ko je ostvario veci rast, i kome je bolje? Demagogija level pro, al prolazi kod nepismene rulje...

Pedja

pre 7 godina

Ove gluposti koje prica nisu upucene pismenim ljudima jer i sam zna da mu ne veruje ni 5% pismenih. Ovo je upuceno onoj vecinskoj Srbiji koja se informise preko Informera, Kurira, Pinka i RTS. Takvi mu slepo veruju i verovace mu i kada prica ovako nesto. Pravi rezultati njegove vlasti sto se ekonomije tice pokazuju da je ovo UBEDLJIVO NAJGORA VLAST U ISTORIJI SRBIJE.

Pravda za glasace SNS-a

pre 7 godina

Ova njegova izjava, po ko zna koji put izgovorena, najbolje govori koliko je on u stvari los covek. On nije ni glup ni neobrazovan pa da ne zna da je to sto prica najbesramnije moguce izvrtanje istine. Zna on dobro sta znaci nasih 2,5% rasta i Nemackih 0,1%, ali isto tako odlicno zna i ko glasa za njega u ovoj drzavi. Bas zato sto glasaju za tebe Vucicu sramota je da ih dodatno ponizavas ovakvim izjavama.

stan

pre 7 godina

Sta reci na ovo a ne zaplakati. Aleksandar Vucic je uveo laz kao sredstvo politike. Poslednje 3 godine Nemacka ima privredni rast oko 1,6% u proseku, 1.6% 2014, 1.7% 2015, 1.6% 016 (projektovano), izvor je npr. statista portal. U zadnje tri godine Srbija ima najmanji privredni rast u regionu, znaci manji od Kosova, Albanije,BiH, Crne Gore i Makedonije. Pa je tako Srbija imala -1.8% u 2014, 0,8% 2015 i 1.8% 2016, izvor je svetska banka. Znaci ta bajka o vecem privrednom rastu od 2.5 puta je potpuna laz, a necu da govorim o tome na koju osnovicu to ide. Svako ko zna da racuna, lako ce doci do podatka da Srbiji treba prosecno 5-6% privrednog rasta da bi u skorijoj buducnosti postala normalna drzava. Ilustracije radi, da bi stigla Hrvatsku po BDP-u, treba joj oko 3.5% privrednog rasta svake godine, narednih 25 godina!
Kakav ozbiljan predsednik vlade-bez dana radnog staza u privredi, tako i ozbiljna ekonomija! No njemu to uopste nije ni bitno, bitno je zaduzivati zemlju i traziti nacine da se taj novac prebaci na privatne racune partijskih kadrova, rodjaka, prijatelja.Ko veruje da je 250 mil € prosle godine za zelezaru otislo samo u zelezaru je jako naivan. Jel dati preduzecu 100 mil €, da napravi 150 mil € gubitka je cak i za Srbiju van pameti. To je srz politike Aleksandra Vucica i svih njegovih prethodnika iz vlasti.

mikicar

pre 7 godina

Aj da posmatramo to ovako, standard Nemacke je recimo 100, i sledece godine se predvidja rast na 110. A nas standard je 1 i predvidja se rast na 2, pa to je nasih 100% spram nemackih 10%!!! BRAVOOO!

true-to-you

pre 7 godina

Za sve dizace tegova: Nemacka dize 280kg iz bencha i ove godine ce podici 285kg sto je za oko 2% vise, a Srbija dize 50kg i ove godine ide na 55kg sto je CAK 10% vise ili pet puta vise od Nemacke..BRAVO!!!

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Uporedjivati se sa eksplozivno dinamicnom privredom Njemacke hahahha pa to sebi moze da dopusti jos najvise 3-4 zemlje na planeti! Njemci bukvalno ne znaju sta da rade sa parama, grade autoputeve pored vec postojecih, sve fabrike rade kao sasave, stancaju sve od igle do nuklearnih centrala, nezaposlenih nema, apsorbovali su preko milion izbjeglica i nisu stucnuli! Alooooo

Mastodon

pre 7 godina

Da li ste znali da Republicki zavod za statistiku prilikom racunanja prosecne plate uzima samo one isplacene do 10-og u mesecu? Ja sam im jednom predlozio da u obzir uzimaju samo plate vece od 400 evra, prosek bi nam bio jos bolji, a rast jos veci. Bili bi ispred Japana.

Srba

pre 7 godina

Bolji? Znaci dizete minimalac na 1000 €. Recite ljudima da je 2.5% ništa. Sa tim rastom cemo stici do 500€ tek za 8 godina. Recite istinu a ne da nas poredite sa Nemcima, kao da smo mi idioti.

Džoni

pre 7 godina

To je najjednostavnije objasniti ovako: Vaš komšija (Nemac) ima na banci ušteđevinu od milion eura i godišnje na taj milion zaradi 2.5% a vi imate ušteđevinu od hiljadu evra i godišnje zaradite na tu hiljadu 5%! E sada, može se reći da ste u procentima duplo bolji od komšije ali realno vi tog komšiju ovim tempom nikada stići nećete! Da Nemačka totalno stane a mi da imamo privredni rast od 100% mi Nemce ne bi stigli sto godina(ovo je onako otprilike a ekonomisti bi to mogli i da izračunaju tačno)! Demagogija na delu!

stevan

pre 7 godina

Budžet Republike Srbije je 1/7 budžeta kompanije Mercedes. A Mercedes je samo jedna kompanija u Nemačkoj. To je dovoljno pametnom čoveku da shvati koliku je glupost rekao naš premijer. Da bismo stvarno stigli Nemce morali bismo da imamo rast od 300% i tako narednih 100 godina.

srki

pre 7 godina

nemacka je bogata, razvijena. kada oni naprave rast od 1% recimo, to je toliko novca da kada bi mi to pretvorili u nas rast, nas rast bi u procentima bio siguran sam preko 15%. inzenjer sam, ne baratam bdp-om (mada nam je premijer pravnik tako da sam bolji u ovome od njega sigurno), ali ovo je pravo stanje stvari. kod nas je problem sto imamo demagoga koji voli da prica o procentima i nazalost, imamo ljude koji nemaju vremena da stanu i da se zamisle... lepo kaze profesor zec, mi razvijamo prevazidjenu tehnologiju, tehnologiju 19-og veka, a tehnologiju 21. mi bismo prodali bud zasto...
jad i beda...

mup

pre 7 godina

Kada neko bez kondicije pocne da trenira trčanje na 100 metara, prvog dana će stazu pretrčati za 18 sekundi. Posle nekog vremena će stazu prelaziti za 16, pa 15, 14 i tako dok ne dođe do 11,5 sekundi, taj napredak će biti brz i primetan. Ali onda će napredak biti mali i meriće se desetinkama, a na kraju stotinkama. Mi smo na početnom vremenu od 18 sek. a Nemci trče za 10 sek. Zato nas napredak izgleda dramatican.

čudno

pre 7 godina

Zašto ovaj čovek iznosi ovakve, kako da kažem, ne istine. Pre neki dan je izjavio da imamo najveći rast u okruženju. Vrlo brzo sam pretraživanjem interneta video, da ovo, ne da nije tačno, već da veći rast od nas imaju skoro svi u našem okruženju, Makedonija čak najveći... Čemu laž? Vide ljudi svojim očima kakva je situacija....

WALTHER

pre 7 godina

Kada nezaposlenost bude bila kao u Nemačkoj, kada standard bude bio kao u Nemačkoj, kada socijalna politika bude bila kao u Nemačkoj, kada sistem bude funkcionisao kao u Nemačkoj, kada industrija bude bila kao u Nemačkoj, kada škole budu bile kao u Nemačkoj, kada Srbi budu voleli Srbiju iskreno, kao što Nemci vole Nemačku, onda ćemo moći da se poredimo sa njima. Do tada ne otvaraj usta, jer ovo što pričaš su najobičnije gluposti.

navijac

pre 7 godina

@formalno je to tacno: nemacka 0,8 a mi 2,4
samo je pitanje sta vucic sa tom demagogijom hoce da kaze?
(zemljak, 19. jun 2016 12:37)

Pali masu, skuplja jeftine poene kod neukog i nepismenog naroda koji veruje u ove price. Na nasu zalost, takav narod cini preko 30% birackog tela u zemlji...

bio

pre 7 godina

ja zaradim.u nemackoj za jedan mesec 3800 € bruto, a neto mi je 2632 €. E sada
zamislite koliko je rast 1% za nemacku a koliko sa srbiju 10%.

John

pre 7 godina

"možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast"

Kad neko ima platu 200 evra i dobije povećanje od 20e to je rast od 10%.
Kad neko ima platu 2000 evra i dobije povećenje od 100 evra to je povećanje od 5%.
Ovaj prvi ima duplo veći rast (možete li da zamislite, prvi put u istoriji, a mnogi su se smejali kada sam rekao...).
Znači ovom prvom ide mnogo bolje nego drugom. (toliko da mi je neprijatno)
Nije? Otkud to?

Prema tome, šalu na stranu - rast sam po sebi ne znači ništa ako se ne uporedi sa realnim ciframa.

Zuki

pre 7 godina

Neverovatno kako ovaj covek ispire mozak vec ispranim gradjanima Srbije.Nemacki GDP per capita je 25 hiljada evra po glavi stanovnika a u Srbiji 3 hiljade evra.Nemacki rast godisnje je 3%.I sta je vece 3% na 25 huljada ili na 3 hiljade

Dragance

pre 7 godina

Pazi kad je u Kini drama sto im je BNP spao na 6,5 %...posmenjivase grdne ljude jer je koliko do prosle godine unazad 20 godina bio 7,5%. Ovaj nas se busa sa 2,5% ....Ok, ali ni sa 5% nemozemo stici Sloveniju za 10 godina sem ako oni za istih 10 godina budu imali 0%. A Nemacku, ni za .... neznam da brojim toliko!!!

Milovan

pre 7 godina

Umesto ohrabrenja, ipak mislim da je ovo žestoka uvreda za inteligenciju prosečnog Srbina.
Ipak smo mi narod čija deca redovno donose medalje sa matematičkih olimpijada, a ovaj nivo matematike je otprilike 5. ili 6. razred osnovne škole.

bojance-vs

pre 7 godina

Radim od svoje srednje skole stim sto sam imao pauzu dok sam sluzio na Kosovu 35 mi je a ja imam 1,5 godinu upisano u radnu knjizicu i mi bolji od Nemaca mozda foteljasi, kad god nadjes posao sve na crno,bgi nismo svi zavrsili fakultete samo 4 stepen srednje,nemam pojma fali mi oko 11 godina ko ce to da plati deda zika?

Klaudio Kanidja

pre 7 godina

Mi da imamo rast 10% a Nemacka pad od 15%, ne bi nogli da se uporedimo s Nemackom ni za 50 godina. A ovaj lik nas poredi s Nemcima! Kralj svih saljivdzija!

Saldzo

pre 7 godina

Mi koji nemamo industriju cemo imati vecu stopu rasta od onih koji je imaju razvijenu do maksimuma, pa i nema bogznasta da raste? Mi koji imamo jedan polovan autoput cemo godisnje graditi vise autoputeva od onih koji su u potpunosti pokrili celu drzavu mrezom najmodernijih autoputeva? Ta nemojte ka'sti gosin premijeru? Nemoguce!

Kobster

pre 7 godina

Vidim da je vec dosta komentatora objasnila sustinu, pa ne moram ja. Ovaj populizam je strasan, jer pokazuje koliko smo neobrazovan narod kad prica o vecem procentu rasta prolazi. Africke zemlje su najbolje za zivot, siguran sam da neke od njih imaju 2.5 puta veci rast od nas.

Bojan

pre 7 godina

koja je ovo demagogija
ako si nerazvijena zemlja, svaki korak predstavlja procentualno veliku promenu, Nemacka je daleko ispred Srbije i njihovih 1% je mnogo vece od nasih 2.5%, preciznije, Nemacka ekonomija je 7.5 puta veca po glavi stanovnika, samim tim njihov realni rast po stanovniku je tri puta veci.
pa 2003. smo imali rast od 9% u odnosu na Nemackih 1, i to smo morali odrzavati do danas da bismo bili iole blizu nekog normalnog standarda.

sofronije

pre 7 godina

Malo je pametnih u ovoj zemlji koji znaju da je normalno da najrazvijenije zemlje imaju spori rast jer jelte vec se razvile. Sa druge strane Srbija i slicne imaju visi rast jer tek treba da se razviju. Zato ova demagogija nije nikakva vest vec normalna stvar.

jad i beda i cista demagogija

pre 7 godina

Ovo je isto i kad bi se trkao puz i ferari, ferari vec odavnooo dosao na cilj i sad kulira i uziva u svome veku, a puzic pici li pici( koliko god sporo ide ipak je brzi od tog ferarija koji je stao )i sad jadan puz ide ali sto za svog veka ni on ni njegovi potomci nece stici ni bizu ferarija to nema veze.

werp

pre 7 godina

Mozemo da imamo i 20x veci rast od Nemaca,ali sve dok je nama plata 200e,a Nemcima 2500e,brojke su samo brojke.Statistika je jedno,a realan zivot sasvim nesto drugo.Poredjenje Srbije sa Nemackom je u najmanju ruku smesno.Mi gledamo kako da pokrenemo proizvodnju,a oni godisnje proizvedu ko zna koliko Audija,BMW.a,Mercedesa..itd..Gvozdje ce nas spasiti,a dok sve to nekrene,zaposleni ce raditi kod Kineza,imace platu 200e i uslove kao u Foxsonu.

zzbz

pre 7 godina

Vučiću ne možeš da uporedjuješ rast razvijene zemlje i nerazvijene. Mi se "razvijamo" a Nemci imaju održivi rast.
Hvali se na istinit način ovo je kreativno tumačenje istine.

infidel

pre 7 godina

Pa na tolikom smo dnu da kad se otvori jedna prodavnica naš privredni rast skoči toliko da prešiša procenat rasta jedne nemačke od 60 miliona stanovnika... sjajno

bio

pre 7 godina

@ fiat 500l>audi,bmw,mercedes,opel...
(ben kish, 19. jun 2016 14:37)

Jos da dodam Porsche, Bentley ,rolls roys i Mini koji pripada BMW, Skoda , Seat, Bugati, Ducati , Lamborghini, Scania ,MAN koji sve ove marke pripadaju 100% Volkswagenu ;)
Ziveli ;)

yappy ns

pre 7 godina

Ali da smo mi bas tooooliko glup narod i da nas uvek na istu foru neki novi Tito prosto omadjija...i moja komsinica, penzionerka isto glasala za g.ZaDveGodineZivecemoBolje pitam je a sto ste glasali za njega, a ona ce, pa ne znam?! Neverovatko koliko nam je taj komunizam i SFRJ tj SR Srbija (kod nas se ipak, kanda, najbolje primilo) ispralo mozak.

The Spatula

pre 7 godina

0,8, 1,3, 2,4, 3,5, 1,7, 5,2.... Dodje mi da se utepam od muke.... Brojke, brojke, brojke... Presipanje iz supljeg u prazno. Budzet se puni neradom. Porezom na porez. Akcizom na akcizu. Niko i nista ne radi. Samo se otvaraju trzni centri. A proizvodnja? Proizvodnja je u brojkama. U tim brojkama smo jaci od Nemacke, Svajcarske itd....a uskoro ce narod van Beograda poceti da pase.

Kluz

pre 7 godina

Ja bih zamolio Vladu i Parlament da po hitnom postupku razmotri promenu trenutno vazecih imigracionih propisa i ucini ih puno restriktivnijim, jer vise nije pitanje da li ce Nemci i ostali manje sretni narodi da krenu sa selidbom za Srbiju, nego je pitanje samo kada... Sirijska imigraciona kriza ce izgledati kao setnja parkom u poredjenju sa neizbeznim ekonomskim seobama a sve zbog inata i volje samo jednog coveka...

ekomen

pre 7 godina

Eto nisam bio neki student ekonomskog fakulteta, ali su me profesori naucili da sa rastom BDP a od jedno 6,7 % ce nam trebati 20 godina da stignemo Nemacku na danasnjem nivou,a mi trenutno imamo rast od 2 % je li?

Pelix

pre 7 godina

Bolji smo od Nemacke po broju osvojenih mastersa i g. Slamova jer imamo Novaka. Bolji smo od Nemacke u skoku u dalj jer imamo Ivanu. Nemce nas Kari Pesic uci kosarku. Imamo prvake sveta u vaterpolu. Imamo talentovan narod koji masovno bezi u Nemacku.

1003 Nis

pre 7 godina

Nemacka je razvijena zemlja,naravno da tamo ne moze da bude neki veliki rast bilo cega,tako da price i izjednacavanju Srbije sa Nemackom u bilo cemu nemaju nikakvog smisla

JPR23

pre 7 godina

I Rumunije je bila jedno vreme... Normalno, kad krenes od -150 moz samo da raste.. Ali posle stigne stagnacija, i tu se zna ko je ko, kad je prostor za rast mali, kad je cilj odrzavanje nivoa, i napredak korak po korak.. I jos kad bi se smanjila demagogija, i glupe izjave..

Beograđanin

pre 7 godina

Kada neko poraste sa 100 cm na 102,4 cm on je porastao za 2,4 cm ili % ali kad neko poraste sa 1 cm ( u našem slučaju sa 0) na 10cm onda je to za 9cm ili 900%
bez obzira na procente rasta pikavac je pikavac dzin je dzin
Priča o procentu rasta moze da prođe kod generacije koja je stasala u prosvetnom sistemu verbića i sličnih pređašnjih stručnjaka

Besposlicar

pre 7 godina

U Kragujevavkom fiatu bez posla ostaje 1600 radnika, a posla u Kragujevcu nema ni za njih 100. Dokle ce ovaj lakoveran narod da veruje u vase gluposti? Pogledajte standard Kineskih gradjana,pa se zapitajte kako ce to oni da nam pomognu?

bice bolje

pre 7 godina

Njegovo poznavanje ekonomije i plasiranje ovakvih budalastina je u najmamju ruku bezobrazno. Mi ne mozemo vise ni sa zemljama u komsiluku da se poredimo a kamoli sa jednom Nemackom. Kako je krenulo necemo mi jos dugo dobiti vladu

zare

pre 7 godina

a koliko puta cemo imati manje plate gospodine premijeru kad se vec usudjujete porediti nas sa Nemackom,sto to ne spomenete kao parametar,Nemacka je ispred nas toliko da je apsurd totalni vrsiti poredjenje,ali obmanjivati narod nije problem.

Realni

pre 7 godina

Eto to je ta šuplja radikalsko-napredna politika i još jedan dokaz zašto treba 200 godina za razvoj i stabilnost društva. Ovakvi izborni eksperimenti koštaju nas 4 godine života + 2 godine ispravljanja. A pošto ispravljanje grešaka obično traži rad i odricanje - ljudi opet počnu vjerovati u bajke o kriminalcima, izdajnicima lopovima i 100 milijardi investicija.

I onda opet u krug, a svi dobro znaju iz ličnog iskustva da bez znanja i "lopate" nema napretka.

Aster Blistok

pre 7 godina

Mogu da zamislim kao sto mogu da zamislim i boljitak. Seca li se premijer tog obecanja mozda? Ili mozda, ako je to suvise, se seca obecanja da ce da se uhapsi ubica pevacice u roku od 24 casa? Ili mozda jedno vrlo bitno obecanje, kada je bilo ljudskih zrtava, prilikom pada helikoptera, da ce da se taj slucaj brzo resi? Zasto niko ne poziva premijera da zavrsi svoja obecanja?

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Vec mi je bolje....bwz obzira sto mi je plata badna i iz meseca u mesec manja.....vucic rekao i meni je bolje...verujem i ostalima....aj ziveli

Antibot

pre 7 godina

Normalno je da siromašne zemlje u razvoju imaju veći rast od bogatih. Bogate su već porasle do maksimuma i nemaju šta da povećavaju. U našem slučaju, svaki rast manji od 4% je skroman.

Vlada

pre 7 godina

1% od 40.000 po glavi 400
2.5% od 8.000 po glavi 200

Na kraju oni su povecali razliku za 200 eura. Ne znam tacne cifre, ali tako nesto ispada. Cist populizam, a inace taj rast jos nismo ostvarili, sve prignoze u poslednjih 3-4 godine su promasile... Ali lepo zvuci reci da rastemo brze od Nemacke, a oni imaju 2m a mi 40cm...

matori

pre 7 godina

vidim dole u komentarima svi nešto upoređuju sa nemačkom....
pa sinoć je Kesić pojasnio kako stoje stvari u regionu...e tu smo na prvoj poziciji, ali od nazad....

Dex

pre 7 godina

Za koliko miliona eura je porasla ekonomija Nemacke, a za koliko ekonomija Srbije? Ako iznos srpskog rasta ne predstavlja dva ipo puta vecu sumu, svi ostavke odmah bez odlaganja.

Psiha

pre 7 godina

Mandatar nas poredi sa Nemackom! Sjajno!

Običaj je u poslovnom svetu, prilikom zakazivanja sastanaka između partnera koji se ne poznaju, da se prilože biografije učesnika.

Da se ne gubi vreme na istraživanje sagovornika, jer se takva provera podrazumeva.

I to nije stvar nepoverenja, već poštovanja i dobrih namera.

Pošto je biografija gospodina Vučića prepuna izjava za koje se posle javno pokajao, ja mislim da je ovo samo još jedna u nizu.

Pardon, još dve u nizu:
ova, da smo jači od Nemačke i ona, da se ekonomijom upravlja INATOM.

Crudelta

pre 7 godina

Stvarno ne mogu da citam komentare pa cu se sigurno ponavljati,ali ova izjava je neverovatna glupost,prevensteno jer privredni rast je glup parametar kada se prevede u cifre tj ne znaci nista.Konkretno Nemacka ima privredni rast oko 1,5% a mi 2,5% ju hu fenomenalno.E sada npr ono sto znam sigurno da Nemacka proizvede oko 10 miliona automobila a mi oko 100000 godisnje.Po tim stopama rasta Nemacka ce proizvesti dodatnih 150000 automobila a mi 2500 sto znaci da Nemacka ima za 50% veci samo rast nego sto je nasa ukupna godisnja proizvodnja. Namerno sam naveo autoindustriju zbog desavanja u Kg i nasem razvijanju.A o stopama nezaposlenosti,nezaposlenosti mladih,odnos privatni i javni sektor,standard,plate...smesno je porediti.Tako da posle legendarne izjave da je vise za 4 godine uradio nego Tito za celu vladavinu mislio sam da nema dalje,ali sam se prevario...

Alan Ford

pre 7 godina

Kakva demagogija...to je isto kao kad neki super razvijeni bilder dobije godisnje dodatno jos mali obim misica a sa druge strane neki zgoljavko malo vise a opet ne moze ga stici godinama i godinama...

a

pre 7 godina

"Taj rast od 2.5% sto se Vucic hvali u Nemackoj ostvari malo veca kompanija."

Pa to je ovako, umesto da se zaduzimo 5milijardi zaduzicemo se 2,5 - da bi bili na nuli.

Ne kazem da je lose, ali realnost je drugo

A.

pre 7 godina

Ako imamo bujnu maštu ili ako verujemo Vučićevim rečima (po sopstvenom mišljenju ili po zadatku) možemo da ZAMISLIMO. Ali, ništa više od toga.

baja

pre 7 godina

http://www.tradingeconomics.com/china/wages
prosecna plata u kini je 62...rmb sto je oko 9500$ godisnje.....
tako da doticni gospodin ne treba da se hvali sto je obezbedio posao za ljude u zelezari koji ce imati plate 3 puta manje nego prosecnakineska plata!!! Trziste celika prezasiceno...wuhan steel otpusta 50.000 radnika....uzimanje zelezare im je pokusaj da ukoliko ih blokira us za izvoz iz kine...da pokusaju sa naseg trzista plasiraju celik u evropu. Imaju tehnologiju i novac, a mi jeftinu radnu snagu....dobitna kombinacija za njih....

poz

pre 7 godina

@zzbz

potrošačka društva su navikla da troše više, za to je potreban stalni rast a ne održivi.
sreća je subjektivna stvar
svakako je srećniji onaj kome nešto daš 2,5 puta vise

lupo

pre 7 godina

O cemu prica ovaj? Alo, covece radim kod privatnika za 34000 RSD kada odbijem KREDIT ostaje mi 21000 RSD. Nemam svoj stan nego spavam u Firmi u kojoj i radim, nazalost! Moji se roditelji razvlace 10 godina po sudu za stan koji su posteno kupili a nikada se nismo uselili u isti. Jeli je to ta Srbija o kojoj Vi ministre pricate? SRAM DA VAS BUDE!

stevan

pre 7 godina

Budžet Republike Srbije je 1/7 budžeta kompanije Mercedes. A Mercedes je samo jedna kompanija u Nemačkoj. To je dovoljno pametnom čoveku da shvati koliku je glupost rekao naš premijer. Da bismo stvarno stigli Nemce morali bismo da imamo rast od 300% i tako narednih 100 godina.

WALTHER

pre 7 godina

Kada nezaposlenost bude bila kao u Nemačkoj, kada standard bude bio kao u Nemačkoj, kada socijalna politika bude bila kao u Nemačkoj, kada sistem bude funkcionisao kao u Nemačkoj, kada industrija bude bila kao u Nemačkoj, kada škole budu bile kao u Nemačkoj, kada Srbi budu voleli Srbiju iskreno, kao što Nemci vole Nemačku, onda ćemo moći da se poredimo sa njima. Do tada ne otvaraj usta, jer ovo što pričaš su najobičnije gluposti.

sofronije

pre 7 godina

Malo je pametnih u ovoj zemlji koji znaju da je normalno da najrazvijenije zemlje imaju spori rast jer jelte vec se razvile. Sa druge strane Srbija i slicne imaju visi rast jer tek treba da se razviju. Zato ova demagogija nije nikakva vest vec normalna stvar.

ekomen

pre 7 godina

Eto nisam bio neki student ekonomskog fakulteta, ali su me profesori naucili da sa rastom BDP a od jedno 6,7 % ce nam trebati 20 godina da stignemo Nemacku na danasnjem nivou,a mi trenutno imamo rast od 2 % je li?

poz

pre 7 godina

@zzbz

potrošačka društva su navikla da troše više, za to je potreban stalni rast a ne održivi.
sreća je subjektivna stvar
svakako je srećniji onaj kome nešto daš 2,5 puta vise

Blackz

pre 7 godina

Gledam ja vesti u selu kod babe i dede, na rucku svi mi okupljeni, pocinje Vucic i onaj maleni kinez. Sestra povika, "gle ga ovaj lazov" u to ce deda da vikne i da brani Vucica, rekao sam "Deda, zbog takvih kao ti, ja nemam buducnost, glasali ste ga svi od reda, cuti tu i jedi kad imas sta, ja u gradu nemam ni pola od ovoga, ja zelim da jedem ovo!" Uzeo sam daljinski sa stola i prebacio na Strumfove na b92, nekako mi realnije izgledaju od Vucicevih procenata! Mrzim Vuciceve procente!

bio

pre 7 godina

@ fiat 500l>audi,bmw,mercedes,opel...
(ben kish, 19. jun 2016 14:37)

Jos da dodam Porsche, Bentley ,rolls roys i Mini koji pripada BMW, Skoda , Seat, Bugati, Ducati , Lamborghini, Scania ,MAN koji sve ove marke pripadaju 100% Volkswagenu ;)
Ziveli ;)

stan

pre 7 godina

Sta reci na ovo a ne zaplakati. Aleksandar Vucic je uveo laz kao sredstvo politike. Poslednje 3 godine Nemacka ima privredni rast oko 1,6% u proseku, 1.6% 2014, 1.7% 2015, 1.6% 016 (projektovano), izvor je npr. statista portal. U zadnje tri godine Srbija ima najmanji privredni rast u regionu, znaci manji od Kosova, Albanije,BiH, Crne Gore i Makedonije. Pa je tako Srbija imala -1.8% u 2014, 0,8% 2015 i 1.8% 2016, izvor je svetska banka. Znaci ta bajka o vecem privrednom rastu od 2.5 puta je potpuna laz, a necu da govorim o tome na koju osnovicu to ide. Svako ko zna da racuna, lako ce doci do podatka da Srbiji treba prosecno 5-6% privrednog rasta da bi u skorijoj buducnosti postala normalna drzava. Ilustracije radi, da bi stigla Hrvatsku po BDP-u, treba joj oko 3.5% privrednog rasta svake godine, narednih 25 godina!
Kakav ozbiljan predsednik vlade-bez dana radnog staza u privredi, tako i ozbiljna ekonomija! No njemu to uopste nije ni bitno, bitno je zaduzivati zemlju i traziti nacine da se taj novac prebaci na privatne racune partijskih kadrova, rodjaka, prijatelja.Ko veruje da je 250 mil € prosle godine za zelezaru otislo samo u zelezaru je jako naivan. Jel dati preduzecu 100 mil €, da napravi 150 mil € gubitka je cak i za Srbiju van pameti. To je srz politike Aleksandra Vucica i svih njegovih prethodnika iz vlasti.

Jabučilo

pre 7 godina

Kada imaš 12 ovaca i nabaviš 3, to je rast od 25%.
Kada imaš 1000 ovaca i nabaviš 100, to je rast od 10%.

Prvi primer ima 2,5 puta veći rast. Ipak, drugi primer je nabavio 97 ovaca više.

Džoni

pre 7 godina

To je najjednostavnije objasniti ovako: Vaš komšija (Nemac) ima na banci ušteđevinu od milion eura i godišnje na taj milion zaradi 2.5% a vi imate ušteđevinu od hiljadu evra i godišnje zaradite na tu hiljadu 5%! E sada, može se reći da ste u procentima duplo bolji od komšije ali realno vi tog komšiju ovim tempom nikada stići nećete! Da Nemačka totalno stane a mi da imamo privredni rast od 100% mi Nemce ne bi stigli sto godina(ovo je onako otprilike a ekonomisti bi to mogli i da izračunaju tačno)! Demagogija na delu!

Pedja

pre 7 godina

Ove gluposti koje prica nisu upucene pismenim ljudima jer i sam zna da mu ne veruje ni 5% pismenih. Ovo je upuceno onoj vecinskoj Srbiji koja se informise preko Informera, Kurira, Pinka i RTS. Takvi mu slepo veruju i verovace mu i kada prica ovako nesto. Pravi rezultati njegove vlasti sto se ekonomije tice pokazuju da je ovo UBEDLJIVO NAJGORA VLAST U ISTORIJI SRBIJE.

Plastično

pre 7 godina

Nemačka ima 1000 evra
Srbija ima 10 evra

Nemačka beleži 1% rasta
Srbija beleži 2.5% rasta

Nemačka zarađuje 10 evra
Srbija zarađuje 25 centi

Aleksandar Vučić logika:
0.25€ > 10 evra

yappy ns

pre 7 godina

Ali da smo mi bas tooooliko glup narod i da nas uvek na istu foru neki novi Tito prosto omadjija...i moja komsinica, penzionerka isto glasala za g.ZaDveGodineZivecemoBolje pitam je a sto ste glasali za njega, a ona ce, pa ne znam?! Neverovatko koliko nam je taj komunizam i SFRJ tj SR Srbija (kod nas se ipak, kanda, najbolje primilo) ispralo mozak.

dule

pre 7 godina

Demagoze, Nemackoj ne treba rast. Hajde reci svom narodu kakav ce ti biti rast u odnosu na Albaniju i BiH? Novinari postavite mu to pitanje, molim vas, nekada, neko.

Nenad

pre 7 godina

Muka mi je ovakvih populističkih izjava!

Kad imaš jedan dinar pa zaradiš još jedan, imaš zaradu 100% ali si i dalje zaradio samo jedan dinar!

A kad imaš milijardu, pa podigneš zaradu za 0,1%, zaradio si milion.

Eto kako ćemo mi imati veći rast od Nemačke.

Kako ga samo nije sramota da daje ovakve izjave!

Pelix

pre 7 godina

Bolji smo od Nemacke po broju osvojenih mastersa i g. Slamova jer imamo Novaka. Bolji smo od Nemacke u skoku u dalj jer imamo Ivanu. Nemce nas Kari Pesic uci kosarku. Imamo prvake sveta u vaterpolu. Imamo talentovan narod koji masovno bezi u Nemacku.

mup

pre 7 godina

Kada neko bez kondicije pocne da trenira trčanje na 100 metara, prvog dana će stazu pretrčati za 18 sekundi. Posle nekog vremena će stazu prelaziti za 16, pa 15, 14 i tako dok ne dođe do 11,5 sekundi, taj napredak će biti brz i primetan. Ali onda će napredak biti mali i meriće se desetinkama, a na kraju stotinkama. Mi smo na početnom vremenu od 18 sek. a Nemci trče za 10 sek. Zato nas napredak izgleda dramatican.

beda i sirotinja....

pre 7 godina

-Premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija među vodećim zemljama po rastu u Evropi.- Verovatno je mislio po rastu broja gladnih i siromasnih.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Uporedjivati se sa eksplozivno dinamicnom privredom Njemacke hahahha pa to sebi moze da dopusti jos najvise 3-4 zemlje na planeti! Njemci bukvalno ne znaju sta da rade sa parama, grade autoputeve pored vec postojecih, sve fabrike rade kao sasave, stancaju sve od igle do nuklearnih centrala, nezaposlenih nema, apsorbovali su preko milion izbjeglica i nisu stucnuli! Alooooo

matori

pre 7 godina

vidim dole u komentarima svi nešto upoređuju sa nemačkom....
pa sinoć je Kesić pojasnio kako stoje stvari u regionu...e tu smo na prvoj poziciji, ali od nazad....

bojance-vs

pre 7 godina

Radim od svoje srednje skole stim sto sam imao pauzu dok sam sluzio na Kosovu 35 mi je a ja imam 1,5 godinu upisano u radnu knjizicu i mi bolji od Nemaca mozda foteljasi, kad god nadjes posao sve na crno,bgi nismo svi zavrsili fakultete samo 4 stepen srednje,nemam pojma fali mi oko 11 godina ko ce to da plati deda zika?

Zuki

pre 7 godina

Neverovatno kako ovaj covek ispire mozak vec ispranim gradjanima Srbije.Nemacki GDP per capita je 25 hiljada evra po glavi stanovnika a u Srbiji 3 hiljade evra.Nemacki rast godisnje je 3%.I sta je vece 3% na 25 huljada ili na 3 hiljade

Dragance

pre 7 godina

Pazi kad je u Kini drama sto im je BNP spao na 6,5 %...posmenjivase grdne ljude jer je koliko do prosle godine unazad 20 godina bio 7,5%. Ovaj nas se busa sa 2,5% ....Ok, ali ni sa 5% nemozemo stici Sloveniju za 10 godina sem ako oni za istih 10 godina budu imali 0%. A Nemacku, ni za .... neznam da brojim toliko!!!

Botko

pre 7 godina

On stvarno ne zna šta priča, rast treba da nam bude barem sedam puta veći od Nemačkog da bi nam ekonomija stala na noge u dogledno vreme. Ovaj rast o kojem on priča je zapravo stagnacija.

Beograđanin

pre 7 godina

Kada neko poraste sa 100 cm na 102,4 cm on je porastao za 2,4 cm ili % ali kad neko poraste sa 1 cm ( u našem slučaju sa 0) na 10cm onda je to za 9cm ili 900%
bez obzira na procente rasta pikavac je pikavac dzin je dzin
Priča o procentu rasta moze da prođe kod generacije koja je stasala u prosvetnom sistemu verbića i sličnih pređašnjih stručnjaka

Pravda za glasace SNS-a

pre 7 godina

Ova njegova izjava, po ko zna koji put izgovorena, najbolje govori koliko je on u stvari los covek. On nije ni glup ni neobrazovan pa da ne zna da je to sto prica najbesramnije moguce izvrtanje istine. Zna on dobro sta znaci nasih 2,5% rasta i Nemackih 0,1%, ali isto tako odlicno zna i ko glasa za njega u ovoj drzavi. Bas zato sto glasaju za tebe Vucicu sramota je da ih dodatno ponizavas ovakvim izjavama.

Bojan

pre 7 godina

koja je ovo demagogija
ako si nerazvijena zemlja, svaki korak predstavlja procentualno veliku promenu, Nemacka je daleko ispred Srbije i njihovih 1% je mnogo vece od nasih 2.5%, preciznije, Nemacka ekonomija je 7.5 puta veca po glavi stanovnika, samim tim njihov realni rast po stanovniku je tri puta veci.
pa 2003. smo imali rast od 9% u odnosu na Nemackih 1, i to smo morali odrzavati do danas da bismo bili iole blizu nekog normalnog standarda.

zzbz

pre 7 godina

Vučiću ne možeš da uporedjuješ rast razvijene zemlje i nerazvijene. Mi se "razvijamo" a Nemci imaju održivi rast.
Hvali se na istinit način ovo je kreativno tumačenje istine.

zare

pre 7 godina

a koliko puta cemo imati manje plate gospodine premijeru kad se vec usudjujete porediti nas sa Nemackom,sto to ne spomenete kao parametar,Nemacka je ispred nas toliko da je apsurd totalni vrsiti poredjenje,ali obmanjivati narod nije problem.

Vlada

pre 7 godina

1% od 40.000 po glavi 400
2.5% od 8.000 po glavi 200

Na kraju oni su povecali razliku za 200 eura. Ne znam tacne cifre, ali tako nesto ispada. Cist populizam, a inace taj rast jos nismo ostvarili, sve prignoze u poslednjih 3-4 godine su promasile... Ali lepo zvuci reci da rastemo brze od Nemacke, a oni imaju 2m a mi 40cm...

werp

pre 7 godina

Mozemo da imamo i 20x veci rast od Nemaca,ali sve dok je nama plata 200e,a Nemcima 2500e,brojke su samo brojke.Statistika je jedno,a realan zivot sasvim nesto drugo.Poredjenje Srbije sa Nemackom je u najmanju ruku smesno.Mi gledamo kako da pokrenemo proizvodnju,a oni godisnje proizvedu ko zna koliko Audija,BMW.a,Mercedesa..itd..Gvozdje ce nas spasiti,a dok sve to nekrene,zaposleni ce raditi kod Kineza,imace platu 200e i uslove kao u Foxsonu.

Aster Blistok

pre 7 godina

Mogu da zamislim kao sto mogu da zamislim i boljitak. Seca li se premijer tog obecanja mozda? Ili mozda, ako je to suvise, se seca obecanja da ce da se uhapsi ubica pevacice u roku od 24 casa? Ili mozda jedno vrlo bitno obecanje, kada je bilo ljudskih zrtava, prilikom pada helikoptera, da ce da se taj slucaj brzo resi? Zasto niko ne poziva premijera da zavrsi svoja obecanja?

mikicar

pre 7 godina

Aj da posmatramo to ovako, standard Nemacke je recimo 100, i sledece godine se predvidja rast na 110. A nas standard je 1 i predvidja se rast na 2, pa to je nasih 100% spram nemackih 10%!!! BRAVOOO!

bio

pre 7 godina

ja zaradim.u nemackoj za jedan mesec 3800 € bruto, a neto mi je 2632 €. E sada
zamislite koliko je rast 1% za nemacku a koliko sa srbiju 10%.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Vec mi je bolje....bwz obzira sto mi je plata badna i iz meseca u mesec manja.....vucic rekao i meni je bolje...verujem i ostalima....aj ziveli

The Spatula

pre 7 godina

0,8, 1,3, 2,4, 3,5, 1,7, 5,2.... Dodje mi da se utepam od muke.... Brojke, brojke, brojke... Presipanje iz supljeg u prazno. Budzet se puni neradom. Porezom na porez. Akcizom na akcizu. Niko i nista ne radi. Samo se otvaraju trzni centri. A proizvodnja? Proizvodnja je u brojkama. U tim brojkama smo jaci od Nemacke, Svajcarske itd....a uskoro ce narod van Beograda poceti da pase.

Saldzo

pre 7 godina

Mi koji nemamo industriju cemo imati vecu stopu rasta od onih koji je imaju razvijenu do maksimuma, pa i nema bogznasta da raste? Mi koji imamo jedan polovan autoput cemo godisnje graditi vise autoputeva od onih koji su u potpunosti pokrili celu drzavu mrezom najmodernijih autoputeva? Ta nemojte ka'sti gosin premijeru? Nemoguce!

Kluz

pre 7 godina

Ja bih zamolio Vladu i Parlament da po hitnom postupku razmotri promenu trenutno vazecih imigracionih propisa i ucini ih puno restriktivnijim, jer vise nije pitanje da li ce Nemci i ostali manje sretni narodi da krenu sa selidbom za Srbiju, nego je pitanje samo kada... Sirijska imigraciona kriza ce izgledati kao setnja parkom u poredjenju sa neizbeznim ekonomskim seobama a sve zbog inata i volje samo jednog coveka...

Mastodon

pre 7 godina

Da li ste znali da Republicki zavod za statistiku prilikom racunanja prosecne plate uzima samo one isplacene do 10-og u mesecu? Ja sam im jednom predlozio da u obzir uzimaju samo plate vece od 400 evra, prosek bi nam bio jos bolji, a rast jos veci. Bili bi ispred Japana.

Kobster

pre 7 godina

Vidim da je vec dosta komentatora objasnila sustinu, pa ne moram ja. Ovaj populizam je strasan, jer pokazuje koliko smo neobrazovan narod kad prica o vecem procentu rasta prolazi. Africke zemlje su najbolje za zivot, siguran sam da neke od njih imaju 2.5 puta veci rast od nas.

jad i beda i cista demagogija

pre 7 godina

Ovo je isto i kad bi se trkao puz i ferari, ferari vec odavnooo dosao na cilj i sad kulira i uziva u svome veku, a puzic pici li pici( koliko god sporo ide ipak je brzi od tog ferarija koji je stao )i sad jadan puz ide ali sto za svog veka ni on ni njegovi potomci nece stici ni bizu ferarija to nema veze.

Klaudio Kanidja

pre 7 godina

Mi da imamo rast 10% a Nemacka pad od 15%, ne bi nogli da se uporedimo s Nemackom ni za 50 godina. A ovaj lik nas poredi s Nemcima! Kralj svih saljivdzija!

Srba

pre 7 godina

Bolji? Znaci dizete minimalac na 1000 €. Recite ljudima da je 2.5% ništa. Sa tim rastom cemo stici do 500€ tek za 8 godina. Recite istinu a ne da nas poredite sa Nemcima, kao da smo mi idioti.

JPR23

pre 7 godina

I Rumunije je bila jedno vreme... Normalno, kad krenes od -150 moz samo da raste.. Ali posle stigne stagnacija, i tu se zna ko je ko, kad je prostor za rast mali, kad je cilj odrzavanje nivoa, i napredak korak po korak.. I jos kad bi se smanjila demagogija, i glupe izjave..

srki

pre 7 godina

nemacka je bogata, razvijena. kada oni naprave rast od 1% recimo, to je toliko novca da kada bi mi to pretvorili u nas rast, nas rast bi u procentima bio siguran sam preko 15%. inzenjer sam, ne baratam bdp-om (mada nam je premijer pravnik tako da sam bolji u ovome od njega sigurno), ali ovo je pravo stanje stvari. kod nas je problem sto imamo demagoga koji voli da prica o procentima i nazalost, imamo ljude koji nemaju vremena da stanu i da se zamisle... lepo kaze profesor zec, mi razvijamo prevazidjenu tehnologiju, tehnologiju 19-og veka, a tehnologiju 21. mi bismo prodali bud zasto...
jad i beda...

John

pre 7 godina

"možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast"

Kad neko ima platu 200 evra i dobije povećanje od 20e to je rast od 10%.
Kad neko ima platu 2000 evra i dobije povećenje od 100 evra to je povećanje od 5%.
Ovaj prvi ima duplo veći rast (možete li da zamislite, prvi put u istoriji, a mnogi su se smejali kada sam rekao...).
Znači ovom prvom ide mnogo bolje nego drugom. (toliko da mi je neprijatno)
Nije? Otkud to?

Prema tome, šalu na stranu - rast sam po sebi ne znači ništa ako se ne uporedi sa realnim ciframa.

statistika je k***a

pre 7 godina

Imas platu 1 000 €, poraste na 1 010, ostvario si rast od 1%. Imas platu 100 €, poraste na 102,50, ostvario si rast od 2,50%. Ko je ostvario veci rast, i kome je bolje? Demagogija level pro, al prolazi kod nepismene rulje...

Dex

pre 7 godina

Za koliko miliona eura je porasla ekonomija Nemacke, a za koliko ekonomija Srbije? Ako iznos srpskog rasta ne predstavlja dva ipo puta vecu sumu, svi ostavke odmah bez odlaganja.

Milovan

pre 7 godina

Umesto ohrabrenja, ipak mislim da je ovo žestoka uvreda za inteligenciju prosečnog Srbina.
Ipak smo mi narod čija deca redovno donose medalje sa matematičkih olimpijada, a ovaj nivo matematike je otprilike 5. ili 6. razred osnovne škole.

čudno

pre 7 godina

Zašto ovaj čovek iznosi ovakve, kako da kažem, ne istine. Pre neki dan je izjavio da imamo najveći rast u okruženju. Vrlo brzo sam pretraživanjem interneta video, da ovo, ne da nije tačno, već da veći rast od nas imaju skoro svi u našem okruženju, Makedonija čak najveći... Čemu laž? Vide ljudi svojim očima kakva je situacija....

true-to-you

pre 7 godina

Za sve dizace tegova: Nemacka dize 280kg iz bencha i ove godine ce podici 285kg sto je za oko 2% vise, a Srbija dize 50kg i ove godine ide na 55kg sto je CAK 10% vise ili pet puta vise od Nemacke..BRAVO!!!

navijac

pre 7 godina

@formalno je to tacno: nemacka 0,8 a mi 2,4
samo je pitanje sta vucic sa tom demagogijom hoce da kaze?
(zemljak, 19. jun 2016 12:37)

Pali masu, skuplja jeftine poene kod neukog i nepismenog naroda koji veruje u ove price. Na nasu zalost, takav narod cini preko 30% birackog tela u zemlji...

bice bolje

pre 7 godina

Njegovo poznavanje ekonomije i plasiranje ovakvih budalastina je u najmamju ruku bezobrazno. Mi ne mozemo vise ni sa zemljama u komsiluku da se poredimo a kamoli sa jednom Nemackom. Kako je krenulo necemo mi jos dugo dobiti vladu

Realni

pre 7 godina

Eto to je ta šuplja radikalsko-napredna politika i još jedan dokaz zašto treba 200 godina za razvoj i stabilnost društva. Ovakvi izborni eksperimenti koštaju nas 4 godine života + 2 godine ispravljanja. A pošto ispravljanje grešaka obično traži rad i odricanje - ljudi opet počnu vjerovati u bajke o kriminalcima, izdajnicima lopovima i 100 milijardi investicija.

I onda opet u krug, a svi dobro znaju iz ličnog iskustva da bez znanja i "lopate" nema napretka.

Besposlicar

pre 7 godina

U Kragujevavkom fiatu bez posla ostaje 1600 radnika, a posla u Kragujevcu nema ni za njih 100. Dokle ce ovaj lakoveran narod da veruje u vase gluposti? Pogledajte standard Kineskih gradjana,pa se zapitajte kako ce to oni da nam pomognu?

Antibot

pre 7 godina

Normalno je da siromašne zemlje u razvoju imaju veći rast od bogatih. Bogate su već porasle do maksimuma i nemaju šta da povećavaju. U našem slučaju, svaki rast manji od 4% je skroman.

infidel

pre 7 godina

Pa na tolikom smo dnu da kad se otvori jedna prodavnica naš privredni rast skoči toliko da prešiša procenat rasta jedne nemačke od 60 miliona stanovnika... sjajno

a

pre 7 godina

"Taj rast od 2.5% sto se Vucic hvali u Nemackoj ostvari malo veca kompanija."

Pa to je ovako, umesto da se zaduzimo 5milijardi zaduzicemo se 2,5 - da bi bili na nuli.

Ne kazem da je lose, ali realnost je drugo

1003 Nis

pre 7 godina

Nemacka je razvijena zemlja,naravno da tamo ne moze da bude neki veliki rast bilo cega,tako da price i izjednacavanju Srbije sa Nemackom u bilo cemu nemaju nikakvog smisla

Psiha

pre 7 godina

Mandatar nas poredi sa Nemackom! Sjajno!

Običaj je u poslovnom svetu, prilikom zakazivanja sastanaka između partnera koji se ne poznaju, da se prilože biografije učesnika.

Da se ne gubi vreme na istraživanje sagovornika, jer se takva provera podrazumeva.

I to nije stvar nepoverenja, već poštovanja i dobrih namera.

Pošto je biografija gospodina Vučića prepuna izjava za koje se posle javno pokajao, ja mislim da je ovo samo još jedna u nizu.

Pardon, još dve u nizu:
ova, da smo jači od Nemačke i ona, da se ekonomijom upravlja INATOM.

baja

pre 7 godina

http://www.tradingeconomics.com/china/wages
prosecna plata u kini je 62...rmb sto je oko 9500$ godisnje.....
tako da doticni gospodin ne treba da se hvali sto je obezbedio posao za ljude u zelezari koji ce imati plate 3 puta manje nego prosecnakineska plata!!! Trziste celika prezasiceno...wuhan steel otpusta 50.000 radnika....uzimanje zelezare im je pokusaj da ukoliko ih blokira us za izvoz iz kine...da pokusaju sa naseg trzista plasiraju celik u evropu. Imaju tehnologiju i novac, a mi jeftinu radnu snagu....dobitna kombinacija za njih....

Alan Ford

pre 7 godina

Kakva demagogija...to je isto kao kad neki super razvijeni bilder dobije godisnje dodatno jos mali obim misica a sa druge strane neki zgoljavko malo vise a opet ne moze ga stici godinama i godinama...

Crudelta

pre 7 godina

Stvarno ne mogu da citam komentare pa cu se sigurno ponavljati,ali ova izjava je neverovatna glupost,prevensteno jer privredni rast je glup parametar kada se prevede u cifre tj ne znaci nista.Konkretno Nemacka ima privredni rast oko 1,5% a mi 2,5% ju hu fenomenalno.E sada npr ono sto znam sigurno da Nemacka proizvede oko 10 miliona automobila a mi oko 100000 godisnje.Po tim stopama rasta Nemacka ce proizvesti dodatnih 150000 automobila a mi 2500 sto znaci da Nemacka ima za 50% veci samo rast nego sto je nasa ukupna godisnja proizvodnja. Namerno sam naveo autoindustriju zbog desavanja u Kg i nasem razvijanju.A o stopama nezaposlenosti,nezaposlenosti mladih,odnos privatni i javni sektor,standard,plate...smesno je porediti.Tako da posle legendarne izjave da je vise za 4 godine uradio nego Tito za celu vladavinu mislio sam da nema dalje,ali sam se prevario...

A.

pre 7 godina

Ako imamo bujnu maštu ili ako verujemo Vučićevim rečima (po sopstvenom mišljenju ili po zadatku) možemo da ZAMISLIMO. Ali, ništa više od toga.

lupo

pre 7 godina

O cemu prica ovaj? Alo, covece radim kod privatnika za 34000 RSD kada odbijem KREDIT ostaje mi 21000 RSD. Nemam svoj stan nego spavam u Firmi u kojoj i radim, nazalost! Moji se roditelji razvlace 10 godina po sudu za stan koji su posteno kupili a nikada se nismo uselili u isti. Jeli je to ta Srbija o kojoj Vi ministre pricate? SRAM DA VAS BUDE!