Ponedeljak, 13.06.2016.

11:05

Vučić, Davenport i Skot iza zatvorenih vrata VIDEO

Premijer Aleksandar Vučić primio je ambasadora SAD Kajla Skota i šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta, a razgovor je obavljen iza zatvorenih vrata.

Izvor: B92

Vuèiæ, Davenport i Skot iza zatvorenih vrata VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

uporna fleka

pre 7 godina

upravu je Vucic(evic)... kao protest, ovo ono... znam ja njih - veliki su to razbojnici... taj Kesic, Dasko, Mladja... a one voditeljke sa RTV-a su najsumnjivije. Vidjao sam ja njih po gradu kako sede po kaficima sa CIA-om, Vatikanom i Sorosem.

Sve se kao nema, a ovamo sladoled od tartufa kod Moritz-a pa avionom u Sidney na kafu... Odakle?

Bodler

pre 7 godina

Код милошевића овако нису могли
(ИБАРСКИ МРМОТ, 13. jun 2016 15:18)

Nisu.
Zato smo dobili ono sto smo dobili, dok su Rusi gledali po strani.
Situacija slicna kao sada, jer je hteo da suruje sa Rusima.
Ne smem da pomislim sta sledi ako Rusi produze da nas pale
da nam je "bolje" sa njima.

Koga je moliti ne treba ga srditi

pre 7 godina

"Dajte Vucku instrukcije, izdiktirajte mu sastav vlade, i izribajte ga sto se razbahatio glumeci Velikog Vodju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radojica, 13. jun 2016 11:17)"

Nije nego ce mu Putin sastavljati Vladu, pa mi Zapadu dugujemo tricavih 25 milijardi evra, a ne Rusiji.

iskreno

pre 7 godina

a da dodam.. ako ne udjemo u nato i zahukta se sa rusima, sta ona? zar nije bolje da se "akcija" odvija na baltiku a ne na balkanu? razmislite malo. Bugarska, Rumunska, CG, HR, BH, Albanija. svi u nato a mi...da izigravamo neki kaliningrad? pamet u glavu. ispravite istorijske greske 89e i vratimo se u saveznistvo. Sto pre.

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 7 godina

Јадна је та влада где амбасадори страних земаља одлучују о судбини србије

corion.stark

pre 7 godina

@Rambo
U Beogradu ima više došljaka nego rođenih Beograđana, tako da ta priča kako Beograđani prave teret ostatku ne pije vodu... Teret su sami sebi i svojima. Nemam ništa protiv bilo koga ali kad već pričas o teretu, zapitaj se gde se zapošljavaju i kako to terete oni što su rođeni u Bgu, jer obično došljaci imaju mnogo veće, bolje i više veza...

iskreno

pre 7 godina

Nama je ova katastrofa pocela 89e... da smo tada usli u Nato i EU, kakav god rasplet sa republikama bili bi mi danas u jacoj ekonomskoj i svetskoj poziciji. Da nas je neko pitao 89e, birali bi zapad. Da nas neko pita i danas, birali bi zapad. Prema tome, ako smo jos "nezavisni" kad dodje 2019a... onda smo budale. Okreni se premijeru istorijski vec jedno - i u nato i u EU i stavi tacku na propast. Biraj saveznike za buducnost i precicemo put trnja do oporavka.. ovako samo klizimo u provaliju. Budi hrabar!

znamo bre znamo

pre 7 godina

Bio sam na protestu, ali ovim Vučićevim gostima je stalo do nas isto koliko i '99-te, da se ne zavaravamo.
(Kis, 13. jun 2016 11:29)

Ne zavaravamo se. Niti je ovima stalo, niti onima kod kojih bio licno na vrat na nos pre nekoliko dana.

NoName

pre 7 godina

@Dobronamernik

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.

Šta je politička realnost EU?

pre 7 godina

Bilo bi dobro da najzad neko javno kaže kojoj to uniji Srbija stremi, evropskoj ili američkoj i da li treba da ispuni uslove evropske integracije (po unapred definisanim poglavljima), ili neke druge uslove koje diktira zvanični Vašington. Isto pitanje vredi i za državnike EU 28.

Ostade zemlja bez stanovnika

pre 7 godina

Govor tela i grimase premijera jasno stavljaju do znanja da je Srbija nezavisna i neutralna zemlja koja po svaku cenu želi u EU i Evroazijski ekonomski savez, a ne želi u NATO čije trupe mogu slobodno da krstare teritorijom Srbije ne potpadajući pod jurisdikciju Ustava Srbije dok je Rusiji odobreno da grade vojnu bazu kod Niša, mada se ekonomski najviše oslanjamo na Kinu, Ujedinjene Arapske Emirate i Belorusiju...

Ja sam mislio da je Tadić prolupao sa ona "četiri stuba", a Vučić uvodi "327 stubova", pa na kraju padne ribanje i izvlačenje ušiju od strane ambasadora. Bar da su ga telefonom ribali Bajden i Merkelova, nego AMBASADORI, ej! Koji je to nivo?

Manimo se gluposti, ljudi, život prođe! Opredelimo se već jednom kuda, zašto i kako idemo! Ako tu odluku ne donesemo do trenutka kada populacija Srbije padne na 6 miliona prosečne starosti 45 godina, onda ne moramo ni da donosimo odluke... isto nam je.

Rambo

pre 7 godina

Mnogima nije jasno da su izbori zavrseni i da ce naredni biti za 4 godine a da je Savamala komunalni problem jednog dela Beograda. Dakle nece Srbija da udje u gradjanski rat zbog hipstera koje podrzavaju strani lobiji. Sto se tice ostatka Srbije ceo Beograd moze da bude porusen i niko nece zaplakati...ionako su Beogradjani samo teret a nikakva korist od njih!

XYZ

pre 7 godina

Za sve one koji su dali odgovor na moj komentar;
(Nisam glasao za Vucica na izborima)
Iskljucivo sam napisao ovakav komentar jer mi je vise preko glave da citam jedne te iste stvari kad god su ovakvi postovi. Imali smo izbore bas skoro, a sve je ostalo apsolutno isto! Prosto demokratija je takva (pod uslovom da nije bilo kradje). Znaci Vucic ima vlast i to je to. Daj jednom da radimo za zemlju, a ne sve se svodi na licne afere i price o politicarima (pritom su potpuno nebitni jer su nepismeni, korumpirani...) Ali udruzivati se sa licemerima eto samo da se Vucic "skine" je jos gore. Vecito podmecemo nogu sami sebi. Ocigleno je naisplativiji biznis politika... Nazalost

istorija se ponavlja

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom.
(Bane, 13. jun 2016 11:56)

- Prvo, to nisu državna nego privatna "glasila"...
- Drugo, niko i ne mora da nas plaši zlim zapadom nego se još uvek pamte ratovi u zadnjih 100 godina gde je ta ista EU gazila i ubijala Srbe gde god je stigla i koliko god je mogla (Srbi su uvek stradali na svojoj teritoriji jer nisu nikad osvajali)...

- Treće, za čist račun si u pravu, neka kažu otvoreno šta hoće pa da znamo na čemu smo (a i ceo svet).

watcher

pre 7 godina

Kao što rob ne zna šta će sa stečenom slobodom, tako ni mi Srbi ne znamo šta da radimo s demokratijom. Možda je za nas bilo bolje da smo ostali pod Turcima.

Istine radi

pre 7 godina

kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice...
(Danica, 13. jun 2016 12:26)

E vidis, i za te "pridoslice" 90ih, koje ga inace podrzavaju (ironicno) je takodje zasluzan i njegov uticaj 90ih zajedno sa mentorom Seseljem. A vidim, cim se ne zna sta i kako, ajde da opet pravimo velike patriote i domace izdajnike. Oproban recept koji je vec doneo nevolje. Ali ja nisam zaboravio "100 za jednog". I Srbin sam. Koliko, to ce morati neko od vas da dodje licno da izmeri, krva zrnca ili kako vec to srpstvo merite. Recimo, ja ne vezujem srpstvo za jednog samoproklamovanog patriotu, osobu, vec za drzavu, a ovo sto on Srbiji radi je maliciozno, nepostovanje Ustava sopstvene drzave na cijem si celu ne cine ni neprijatelji. Prijatelj moje drzave je svako ko se bori da se slovo sprovede u delo, a ne da se dela razvodne u slova. Dosta vise baljezganja po komentarima, muka mi je botova i treba neko da im stane na put zdravim razumom.

Dobronamernik

pre 7 godina

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.
(NoName, 13. jun 2016 13:14)

Ti se smej ili plači, deli istoriju na pravu i ne-pravu, to su sve tvoja prava, ali poricati istorijsku pozitivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv totalitarnih režima i poricati da postoji veliki broj zemalja kojima su saveznički i partnerski odnosi sa SADom od prioritetnog nacionalnog interesa... nije zdravo baš toliko negirati činjenice.

BeKo

pre 7 godina

@(Mrznja?, 13. jun 2016 11:59)

Kojih 12 godina?

Pokojni Đinđić je bio predsednik vlade od januara 2001 do marta 2003 gde je DS imao manjinu a posle hapšenja Slobodana Miloševića DSS je povukao ručnu kočnicu tako da ta vlada nije bila više funkcionalna. Živković je raspisao izbore za kraj 2003 a od 2004-2007 je vlast bio DSS, G 17 uz podršku SPS-a, a od 2007-2008 DSS i DS. 2008-2012 je vlast držao DS,Regioni i SPS (Tadić kako ti kažeš).
Kada sve sabereš SPS sa G 17 - regioni su bili najduže na vlasi (SPS 2004-2007 podrška, 2008-2016 deo vlasti, G 17-regioni 2001-2013 u svim vladama) a DS 2001-2004 sa manjinom i 2008-2012.

cornfleks

pre 7 godina

Gde ima dima tu i vatre ima. Interes SAD je destabilizacija Srbije kojoj sve vise jaca ugled i postovanje medju evropskim drzavama a samim tim i postovanje stavova Srbije koji su suprotni interesima SAD na Balkanu.

Marko

pre 7 godina

Posle ovoga ide ili totalni muk ili konferencija za štampu od jedno 45 minuta. Ako je bude, siguran sam da ni ovaj put ni u jednoj rečenici neće zaboraviti Radulovića, iako on ni teoretski nema veze sa ovom posetom.

recept

pre 7 godina

Zar je neko stvarno mislio da se protesti organizuju zbog urbanizacije. Btw podrzavam bnv i sklanjanje onog haosa sa obale.Samo zatucan moze podrzavati one zardjale slepere tamo i biti protiv modernizacije.
Recept je prost, strani uticaj, skupis domace devojke i momke zeljne vlasti i love, obucis ih, zatim medijski manipulises smotanu raju da ih ovi povedu ko ovce, i to je to.

Dobronamernik

pre 7 godina

Da li si su SAD donele ikada ikome nešto dobro!?
(Miki, 13. jun 2016 12:22)

Velikoj Britaniji i većem broju evropskih zemalja tokom I i II Svetskog rata i ere hladnog rata, Južnoj Koreji, bivšim članicama Varšavskog pakta i Sovjetskog saveza, Kosovu, Hrvatskoj, Sloveniji...

niko nam nije kriv što smo Ameriku izabrali za neprijatelja, a ne saveznika.

srdjan

pre 7 godina

Vucic je do sada imao dobar odnos i lepu saradnju sa pomenutim, verujem da ce ovi razgovori samo doneti pozitvne pomake i jos bolju komunikaciju i resavanje svih mogucih problema

ref

pre 7 godina

@xyz, covece nije problem da dodje predsednik kine, problem je da se desi kriminal pod okriljem vlasti i da se narod pravi budalama sa informacijama o tom zlocinu. problem je balavi ministar policije. problem su generalno ministri sumnjivog obrazovanja i morala. problem je ulizivacki mentalitet koji cveta. problem su lazna obecanja itd itd. svega toga da nema, i ja bih na proteklim izborima mozda glasao za vucica jer spoljna politika i nije generalno losa, al ovako - dosta je bilo!

autostoper

pre 7 godina

Da li stvarno mislite da kuju neki tajni plan, i to ovako javno.
Po mojoj logici, mozda gresim, da sam neki od ovih ambasadora i da moram da izdam direktive pozvao bih ga tajno da niko ne zna.

Meni je jasno šta ovo znači...

pre 7 godina

Vučić je čovek koji radi za interese Zapada.Pošto Zapad uviđa da Vučiću pada rejting a uticaj Rusije u Srbiji postaje sve značajniji,sastali su se sa njim da vide šta im valja činiti u novonastaloj situaciji.

Danica

pre 7 godina

Citam ove komentare i ne verujem.. Pa nekima od vas bi bilo drago da "zavrcu usi, lupaju samare" i slicno, kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice... Da li vi vidite da je Srbija cenjenija, uspesnija od kada je on na Vlasti! Prethodnici su dozvolili Amerikancima da odlucuju o nasim sudbinama, zato su i doveli Srbiju do propasti! Vucic radi za Srbiju dokazao je to i narod je to video i odabrao ponovo, dusmani mogu da crknu samo, mrzite ga bez razloga, pojesce vas ta vasa mrznja!

vanjedu

pre 7 godina

cim je otisao u Rusiju eto problema kuci. tako je bilo i u Makedoniji kad su se zblizili sa rusima odmah Kumanovo i shatro demokratske snage da sruse vlast ...a da sruse u Makedoniji ne mogu jer idalje vise od 50% podrzava vlast i sad kriza još traje vise od godinu dana...zemlja stala. nama treba prvo stabilnost i postupno prevaspitavanje vlasti na zalost ne moze odmah sve

Nikola

pre 7 godina

Eto zasto sam otisao iz Srbije. Preziveo sam dovoljno do poslednjeg cepanja 2008. Znao sam , to nije nista trazice primanje Kosova u UN, sto je sluzbeno priznanje, a onda u Srbiji haos i kriza koja ima da traje. Usled svega toga rekoh si jos onda, odoh ja odavde, i bio sam u pravu.

Tomy

pre 7 godina

Ne znam dali su mu doneli samo kartu Evrope da vise jednom vidi gde mu je mesto i da se ne može sediti na dve stolice.Njegovi odlasci u Moskvu će nas vratiti deset godina Nazad a Hrvati će dobiti zeleno svjetlo da na nama oštre onu stvar i kao to ce da nas koči ka EU.

Fidelio

pre 7 godina

A zašto ovakva smrknuta faca? Posle onakve blistave pobede na izborima i sjajnim rezultatima vlade, najboljim u novijoj istoriji Srbije?!

Možda zato što zna da ga očekuje žešće ribanje, tipa obuzdaj onog svog u "Informeru"? Ili zato što polako, ali sigurno shvata da mu stvari izmiču iz ruku jer prošlo je mesec i po dana od izbora, a vlade nema ni u nagoveštaju? U svemu tome, poslednja stvar koja mu sad treba su protesti zbog Savamale, koji se mogu izokrenuti u ko zna šta, ali nikako u nešto dobro za njega!

Tako da će morati da veoma vodi računa gde gazi i šta radi u sledećih par meseci!

s.

pre 7 godina

Zaista mi nikada neće biti jasno zašto se SAD mešaju u ama baš svaku poru života naše majke planete!?
(Dušan, 13. jun 2016 12:19)

Možda zato što mogu.

seljadin

pre 7 godina

da se ne lazemo, Amerikance interesuje dobrobit Srbije koliko i Libije ili Iraka, ali ono sto ih interesuje je naravno Bondstil, raketni sistemi, nuklearne bombe koje ce tamo intalirati, samostalnost Kosova, resursi na Kosovu, i to sve ne sme doci u pitanje, njih ne zanima da Srbija ima neki svoj interes, vec sve mora biti radjeno po diktatu, i Srbija mora priznati pre svega njihove interese, pa tek onda svoje, ako to ne uradi, bojim se da ce nam se ponoviti neka nova 1999ta godina.

xxxxx

pre 7 godina

"...da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine"

Ako znamo koji su uslovi za to onda nije ni cudna ovolika nervoza i paranoja.

Marko

pre 7 godina

(XYZ, 13. jun 2016 11:32)

Da se nisu pojavili sns botovi ne bi se aktivirali i ovi drugi, protivnicki. Sada je nemoguce kroz komentare nesto normalno procitati. Imamo rat botova na internet polju. Gde jedni ko papagaji hvale a drugi koji samo napadaju. Uzas sta se radi, a to je dokaz koliko je vlast bitna i na koji nacin se bori za nju.

Samo Nastavi Strmoglavo

pre 7 godina

Najjača fora će biti kad sam formira Vladu, a posle 2 meseca PUPS prihvati bolju ponudu... u kombinaciji sa masovnim protestima na ulicama i ovakvim zaokretom Brisela i Vašingtona...

Mrznja?

pre 7 godina

Koliko je grupa ljudi ovde zadojena mrznjom ja ne mogu da verujem. Pa sta vam je Vucic uradio sto nisu Dinkic i Tadic punih 12 godina. Pa jahali su narod od posle Slobe do Vucica, zar se to ne racuna, sta oni su vasi pa mogu da jasu. Pozivam predsednika vlade da stalno poziva na kontra miting na istom mestu gde zagovornici patkice budu hteli da protestvuju pa da se prebrojimo i zavrsimo vise ovo silovanje naroda u mozak od strane manjine Srbije. Vecina je za vucica i to ce pokazati na ulici, ali se ceka poziv. Zasto neko stalno kada nam krene zeli da nas vrati u proslost, zasto? Mislim da vise nema pokoravanja americi, Putin je jak i mozemo kako hocemo. Ukinuti okupljanja do daljnjeg...

Nenad

pre 7 godina

Vučić sa svojim kvazinovinarima na ribanju.
Malo se zaneo gospodin i pomislio da SAD i EU može da uzima u usta kako hoće!
I sad će piskav glasić da bude, kao mala beba.

XYZ

pre 7 godina

Koliko vas je botova... (ali ne Vucicevih) Dosta su se mesali i radili sta su hteli Amerikanci i EU preko svojih produzenih "zutih" ruku. Bas mi je drago sto dolazi predsednik Kine, i sto arapi grade u Beogradu. A ti Vucicu samo se smeskaj zapadu, onako kako umes i sve cesce idi u privatne posete Moskvi, pa nek oni organizuju 100 protesta!
Imas vecinu i podrsku, a ovi placeni komentari na b92 su samo smejurija za malu decu

petar

pre 7 godina

Koliko god da ne volim Vucica i zeleo da on ode, posle se zapitam, ako on ode doci ce neko isti njemu koji ce za sitne pare jos vise udovoljavati zapadu, sutnuti Rusiju, ubrzati proces predaje Kosova iako je ono vec sad formalno samostalno. Koliko god da Rusija gleda svoje interese kao i Amerika, ipak nas oni ne ucenjuju i jos nam bez ikakvih uslova otvaraju vrata evro-azijske unije, dok za EU ko zna koliko ce proci jos godina da bi mi stigli do zadnjeg poglavlja i ko zna dal ce ta ista EU sledece godine postojati.

Nazalost

pre 7 godina

Komedija od drzave komedija od premijera I na kraju najveca komedija od naroda...koji i dalje ceka sve da mu padne sa neba I da mu ovi komedijasi donesu bolje sutra.

Milosh

pre 7 godina

Ovo organizovao D J Vucicevic :) Ali ovi botovi su meni super, pa i njega kao i one pre njega postavljaju Ameri i EU. Nece njega niko dirati dok ne zavrsi zapoceto, izbacivanje K iz ustava i zavrsetak priznanja K kao tacka na indirektno priznanje koje je vec obavljeno. Zar vi stvarno mislite da mi sami biramo vlast?!

Realni

pre 7 godina

Tako "jednostavno" rješenje - bavi se čovječe onim što ti je posao: učvršćivanjem institucija tako da svako u državnom aparatu radi svoj posao i ima potpuno samostalnost i nezavisnost u operativnom radu, naravno u skladu sa zakonom i pravilnikom.

Nezgodacija

pre 7 godina

Što nam je Vučić nešto zabrinut na ovim fotografijama? U Skupštini opozicije koliko hoćeš i nećeš, pred kancelarijom protestuju desetine hiljada ljudi, a počeli i Vašington i Brisel da vrdaju...

sasa jokic

pre 7 godina

Inace oni ne znaju u cije ime Vucicevic otvara usta (pise)....
Mislim da ce da bude "zavrtanje usiju" danas. Reci ce mu; Ti mozes svojim sledbenicima da spinujes stvari, ali mi smo malo obrazovaniji i pismeniji.
Kako mislis u EU sa ljudima koji se ne libe da upotrebe policiju i kriminalce (koordinirano) da resavaju urbanisticke probleme?
Kako mislis u EU sa Zeljkom Mitrovicem i Vucicevicem?
Mislim da ce izaci sa umerenim izjavama, ali ce iza vrata biti napeto i poucno.

Dirty

pre 7 godina

A gde je tu Mitrović, Vučićević, Dmitrović, analitičari... i velikani propagandne misli da im objasne zašto su došli kod Vučića??? Sad kukuruz pa u ćošak???

djavo je u detaljima

pre 7 godina

insistiranje na tome da iza svega stoej strani ambasadori je ruzno (zbog vecitog prenemaganja i glumljenja zrtve) i uvredljivo za sve nas ucesnike protesta (zato sto nismo gradjani koji se bore za neke vrednosti nego neciji instrument). Bilo bi lepo da gospada ambasadori lagano ignorisu kuknjavu

Bane

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom. To su Informer, Večernje Novosti, Politika, Pravda itd.
Dakle to je jednostavno neka dupla igra i tu niko neće da se oseća prevarenom. Ako si za zapad, Srbiju u EU, onda tvoja glasila treba to da uvaže i u drugom smeru da usmeravaju Srbiju. Ako si protiv EU onda kaži to jasno i glasno, ali onda više nema moljakanja Nemačke i drugih jakih zapadnih država da ulože u tvoju zemlju, da daju silne donacije i da ovde otvaraju fabrike.
Ovako ispada zapad je dobar samo kad daje pare i otvara radna mesta, al' ipak ćemo da ih pljujemo u svim našim glasilima.
Dakle Vučiću, ili-ili. Na dve stolice ne može se sedeti.

Mirko Đorđević

pre 7 godina

Vućić ne može da sastavi vladu jer Dačiću ne može da veruje budući da je ovaj postao pragmatičan, a sigurno mu nećee zaboraviti otimanje penzionera. Alternativaa je Šešelj, odnosno ponovo ujedinjavanje radikala, baš rizičan potez. Ako ide sam, to je jednačina sa mnogo nepoznatih.... Sve ovo vide i istok i zapad i jasno im je da je Vućić na silaznoj putanji svoje vladavine pa se polako prestrojavaju ka svojim novim favoritima.... to je politika.

oxen

pre 7 godina

@XYZ

A bas moraju da budu placeni? Meni niko ne mora da plati da vidim koliko je lose. Ali vama moraju da placaju da pricate o zaverama. Jedan argument nisam cuo zasto je dobro, samo lazi i losa statistika. Usput, nije valjda da mislis da je dolazak kineskog predsednika neka velika strateska stvar? Pa i Kina i Rusija imaju pozamasnu razmenu sa zapadom.

Dobronamernik

pre 7 godina

Pa nisu ti, Vučiću Brisel i Vašington Babušnica i Leskovac da se tu bahatiš nešto i pokušavaš radikalski na silu i bezobrazluk...

upravo si preseljen na ambasadorski nivo. :)

Максимус

pre 7 godina

Фарса, спин! Као и са Мишковићем. Па после свега загрљени право у кафану. Да је запад има поштене намере требао је раније да реагује. Информер је небитан. РТВ...

analiticar amater

pre 7 godina

Mislim da Vucic ima ozbiljnih problema sa rasudjivanjem.
Nisu objekat srusili nikakvi ambasadori, vec kako on kaze "idijoti" iz vrha gradske vlasti.
E sad, to sto gradjani Beograda smatraju da je to cist kriminal i sto zele da znaju ko je to i zasto uradio, smatra za "rusenje vlade".
Nece biti Vucicu, lazima i demagogijom rusis sam sebe, sada ih zoves u pomoc da te spasavaju. Isuvise si zaglibio, lazes samog sebe da imas 49% i stvari pocinju polako da ti izmicu kontroli.

Samo se ti zatvaraj tamo sa njima, ko da mi ne znamo o cemu ce te da razgovarate.

XYZ

pre 7 godina

Koliko vas je botova... (ali ne Vucicevih) Dosta su se mesali i radili sta su hteli Amerikanci i EU preko svojih produzenih "zutih" ruku. Bas mi je drago sto dolazi predsednik Kine, i sto arapi grade u Beogradu. A ti Vucicu samo se smeskaj zapadu, onako kako umes i sve cesce idi u privatne posete Moskvi, pa nek oni organizuju 100 protesta!
Imas vecinu i podrsku, a ovi placeni komentari na b92 su samo smejurija za malu decu

istorija se ponavlja

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom.
(Bane, 13. jun 2016 11:56)

- Prvo, to nisu državna nego privatna "glasila"...
- Drugo, niko i ne mora da nas plaši zlim zapadom nego se još uvek pamte ratovi u zadnjih 100 godina gde je ta ista EU gazila i ubijala Srbe gde god je stigla i koliko god je mogla (Srbi su uvek stradali na svojoj teritoriji jer nisu nikad osvajali)...

- Treće, za čist račun si u pravu, neka kažu otvoreno šta hoće pa da znamo na čemu smo (a i ceo svet).

analiticar amater

pre 7 godina

Mislim da Vucic ima ozbiljnih problema sa rasudjivanjem.
Nisu objekat srusili nikakvi ambasadori, vec kako on kaze "idijoti" iz vrha gradske vlasti.
E sad, to sto gradjani Beograda smatraju da je to cist kriminal i sto zele da znaju ko je to i zasto uradio, smatra za "rusenje vlade".
Nece biti Vucicu, lazima i demagogijom rusis sam sebe, sada ih zoves u pomoc da te spasavaju. Isuvise si zaglibio, lazes samog sebe da imas 49% i stvari pocinju polako da ti izmicu kontroli.

Samo se ti zatvaraj tamo sa njima, ko da mi ne znamo o cemu ce te da razgovarate.

Mrznja?

pre 7 godina

Koliko je grupa ljudi ovde zadojena mrznjom ja ne mogu da verujem. Pa sta vam je Vucic uradio sto nisu Dinkic i Tadic punih 12 godina. Pa jahali su narod od posle Slobe do Vucica, zar se to ne racuna, sta oni su vasi pa mogu da jasu. Pozivam predsednika vlade da stalno poziva na kontra miting na istom mestu gde zagovornici patkice budu hteli da protestvuju pa da se prebrojimo i zavrsimo vise ovo silovanje naroda u mozak od strane manjine Srbije. Vecina je za vucica i to ce pokazati na ulici, ali se ceka poziv. Zasto neko stalno kada nam krene zeli da nas vrati u proslost, zasto? Mislim da vise nema pokoravanja americi, Putin je jak i mozemo kako hocemo. Ukinuti okupljanja do daljnjeg...

Dirty

pre 7 godina

A gde je tu Mitrović, Vučićević, Dmitrović, analitičari... i velikani propagandne misli da im objasne zašto su došli kod Vučića??? Sad kukuruz pa u ćošak???

Nezgodacija

pre 7 godina

Što nam je Vučić nešto zabrinut na ovim fotografijama? U Skupštini opozicije koliko hoćeš i nećeš, pred kancelarijom protestuju desetine hiljada ljudi, a počeli i Vašington i Brisel da vrdaju...

autostoper

pre 7 godina

Da li stvarno mislite da kuju neki tajni plan, i to ovako javno.
Po mojoj logici, mozda gresim, da sam neki od ovih ambasadora i da moram da izdam direktive pozvao bih ga tajno da niko ne zna.

srdjan

pre 7 godina

Vucic je do sada imao dobar odnos i lepu saradnju sa pomenutim, verujem da ce ovi razgovori samo doneti pozitvne pomake i jos bolju komunikaciju i resavanje svih mogucih problema

recept

pre 7 godina

Zar je neko stvarno mislio da se protesti organizuju zbog urbanizacije. Btw podrzavam bnv i sklanjanje onog haosa sa obale.Samo zatucan moze podrzavati one zardjale slepere tamo i biti protiv modernizacije.
Recept je prost, strani uticaj, skupis domace devojke i momke zeljne vlasti i love, obucis ih, zatim medijski manipulises smotanu raju da ih ovi povedu ko ovce, i to je to.

Dobronamernik

pre 7 godina

Pa nisu ti, Vučiću Brisel i Vašington Babušnica i Leskovac da se tu bahatiš nešto i pokušavaš radikalski na silu i bezobrazluk...

upravo si preseljen na ambasadorski nivo. :)

Danica

pre 7 godina

Citam ove komentare i ne verujem.. Pa nekima od vas bi bilo drago da "zavrcu usi, lupaju samare" i slicno, kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice... Da li vi vidite da je Srbija cenjenija, uspesnija od kada je on na Vlasti! Prethodnici su dozvolili Amerikancima da odlucuju o nasim sudbinama, zato su i doveli Srbiju do propasti! Vucic radi za Srbiju dokazao je to i narod je to video i odabrao ponovo, dusmani mogu da crknu samo, mrzite ga bez razloga, pojesce vas ta vasa mrznja!

cornfleks

pre 7 godina

Gde ima dima tu i vatre ima. Interes SAD je destabilizacija Srbije kojoj sve vise jaca ugled i postovanje medju evropskim drzavama a samim tim i postovanje stavova Srbije koji su suprotni interesima SAD na Balkanu.

XYZ

pre 7 godina

Za sve one koji su dali odgovor na moj komentar;
(Nisam glasao za Vucica na izborima)
Iskljucivo sam napisao ovakav komentar jer mi je vise preko glave da citam jedne te iste stvari kad god su ovakvi postovi. Imali smo izbore bas skoro, a sve je ostalo apsolutno isto! Prosto demokratija je takva (pod uslovom da nije bilo kradje). Znaci Vucic ima vlast i to je to. Daj jednom da radimo za zemlju, a ne sve se svodi na licne afere i price o politicarima (pritom su potpuno nebitni jer su nepismeni, korumpirani...) Ali udruzivati se sa licemerima eto samo da se Vucic "skine" je jos gore. Vecito podmecemo nogu sami sebi. Ocigleno je naisplativiji biznis politika... Nazalost

Mirko Đorđević

pre 7 godina

Vućić ne može da sastavi vladu jer Dačiću ne može da veruje budući da je ovaj postao pragmatičan, a sigurno mu nećee zaboraviti otimanje penzionera. Alternativaa je Šešelj, odnosno ponovo ujedinjavanje radikala, baš rizičan potez. Ako ide sam, to je jednačina sa mnogo nepoznatih.... Sve ovo vide i istok i zapad i jasno im je da je Vućić na silaznoj putanji svoje vladavine pa se polako prestrojavaju ka svojim novim favoritima.... to je politika.

Samo Nastavi Strmoglavo

pre 7 godina

Najjača fora će biti kad sam formira Vladu, a posle 2 meseca PUPS prihvati bolju ponudu... u kombinaciji sa masovnim protestima na ulicama i ovakvim zaokretom Brisela i Vašingtona...

Dobronamernik

pre 7 godina

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.
(NoName, 13. jun 2016 13:14)

Ti se smej ili plači, deli istoriju na pravu i ne-pravu, to su sve tvoja prava, ali poricati istorijsku pozitivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv totalitarnih režima i poricati da postoji veliki broj zemalja kojima su saveznički i partnerski odnosi sa SADom od prioritetnog nacionalnog interesa... nije zdravo baš toliko negirati činjenice.

Максимус

pre 7 godina

Фарса, спин! Као и са Мишковићем. Па после свега загрљени право у кафану. Да је запад има поштене намере требао је раније да реагује. Информер је небитан. РТВ...

Dobronamernik

pre 7 godina

Da li si su SAD donele ikada ikome nešto dobro!?
(Miki, 13. jun 2016 12:22)

Velikoj Britaniji i većem broju evropskih zemalja tokom I i II Svetskog rata i ere hladnog rata, Južnoj Koreji, bivšim članicama Varšavskog pakta i Sovjetskog saveza, Kosovu, Hrvatskoj, Sloveniji...

niko nam nije kriv što smo Ameriku izabrali za neprijatelja, a ne saveznika.

Ostade zemlja bez stanovnika

pre 7 godina

Govor tela i grimase premijera jasno stavljaju do znanja da je Srbija nezavisna i neutralna zemlja koja po svaku cenu želi u EU i Evroazijski ekonomski savez, a ne želi u NATO čije trupe mogu slobodno da krstare teritorijom Srbije ne potpadajući pod jurisdikciju Ustava Srbije dok je Rusiji odobreno da grade vojnu bazu kod Niša, mada se ekonomski najviše oslanjamo na Kinu, Ujedinjene Arapske Emirate i Belorusiju...

Ja sam mislio da je Tadić prolupao sa ona "četiri stuba", a Vučić uvodi "327 stubova", pa na kraju padne ribanje i izvlačenje ušiju od strane ambasadora. Bar da su ga telefonom ribali Bajden i Merkelova, nego AMBASADORI, ej! Koji je to nivo?

Manimo se gluposti, ljudi, život prođe! Opredelimo se već jednom kuda, zašto i kako idemo! Ako tu odluku ne donesemo do trenutka kada populacija Srbije padne na 6 miliona prosečne starosti 45 godina, onda ne moramo ni da donosimo odluke... isto nam je.

watcher

pre 7 godina

Kao što rob ne zna šta će sa stečenom slobodom, tako ni mi Srbi ne znamo šta da radimo s demokratijom. Možda je za nas bilo bolje da smo ostali pod Turcima.

Realni

pre 7 godina

Tako "jednostavno" rješenje - bavi se čovječe onim što ti je posao: učvršćivanjem institucija tako da svako u državnom aparatu radi svoj posao i ima potpuno samostalnost i nezavisnost u operativnom radu, naravno u skladu sa zakonom i pravilnikom.

BeKo

pre 7 godina

@(Mrznja?, 13. jun 2016 11:59)

Kojih 12 godina?

Pokojni Đinđić je bio predsednik vlade od januara 2001 do marta 2003 gde je DS imao manjinu a posle hapšenja Slobodana Miloševića DSS je povukao ručnu kočnicu tako da ta vlada nije bila više funkcionalna. Živković je raspisao izbore za kraj 2003 a od 2004-2007 je vlast bio DSS, G 17 uz podršku SPS-a, a od 2007-2008 DSS i DS. 2008-2012 je vlast držao DS,Regioni i SPS (Tadić kako ti kažeš).
Kada sve sabereš SPS sa G 17 - regioni su bili najduže na vlasi (SPS 2004-2007 podrška, 2008-2016 deo vlasti, G 17-regioni 2001-2013 u svim vladama) a DS 2001-2004 sa manjinom i 2008-2012.

Fidelio

pre 7 godina

A zašto ovakva smrknuta faca? Posle onakve blistave pobede na izborima i sjajnim rezultatima vlade, najboljim u novijoj istoriji Srbije?!

Možda zato što zna da ga očekuje žešće ribanje, tipa obuzdaj onog svog u "Informeru"? Ili zato što polako, ali sigurno shvata da mu stvari izmiču iz ruku jer prošlo je mesec i po dana od izbora, a vlade nema ni u nagoveštaju? U svemu tome, poslednja stvar koja mu sad treba su protesti zbog Savamale, koji se mogu izokrenuti u ko zna šta, ali nikako u nešto dobro za njega!

Tako da će morati da veoma vodi računa gde gazi i šta radi u sledećih par meseci!

Istine radi

pre 7 godina

kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice...
(Danica, 13. jun 2016 12:26)

E vidis, i za te "pridoslice" 90ih, koje ga inace podrzavaju (ironicno) je takodje zasluzan i njegov uticaj 90ih zajedno sa mentorom Seseljem. A vidim, cim se ne zna sta i kako, ajde da opet pravimo velike patriote i domace izdajnike. Oproban recept koji je vec doneo nevolje. Ali ja nisam zaboravio "100 za jednog". I Srbin sam. Koliko, to ce morati neko od vas da dodje licno da izmeri, krva zrnca ili kako vec to srpstvo merite. Recimo, ja ne vezujem srpstvo za jednog samoproklamovanog patriotu, osobu, vec za drzavu, a ovo sto on Srbiji radi je maliciozno, nepostovanje Ustava sopstvene drzave na cijem si celu ne cine ni neprijatelji. Prijatelj moje drzave je svako ko se bori da se slovo sprovede u delo, a ne da se dela razvodne u slova. Dosta vise baljezganja po komentarima, muka mi je botova i treba neko da im stane na put zdravim razumom.

s.

pre 7 godina

Zaista mi nikada neće biti jasno zašto se SAD mešaju u ama baš svaku poru života naše majke planete!?
(Dušan, 13. jun 2016 12:19)

Možda zato što mogu.

Meni je jasno šta ovo znači...

pre 7 godina

Vučić je čovek koji radi za interese Zapada.Pošto Zapad uviđa da Vučiću pada rejting a uticaj Rusije u Srbiji postaje sve značajniji,sastali su se sa njim da vide šta im valja činiti u novonastaloj situaciji.

Marko

pre 7 godina

(XYZ, 13. jun 2016 11:32)

Da se nisu pojavili sns botovi ne bi se aktivirali i ovi drugi, protivnicki. Sada je nemoguce kroz komentare nesto normalno procitati. Imamo rat botova na internet polju. Gde jedni ko papagaji hvale a drugi koji samo napadaju. Uzas sta se radi, a to je dokaz koliko je vlast bitna i na koji nacin se bori za nju.

ref

pre 7 godina

@xyz, covece nije problem da dodje predsednik kine, problem je da se desi kriminal pod okriljem vlasti i da se narod pravi budalama sa informacijama o tom zlocinu. problem je balavi ministar policije. problem su generalno ministri sumnjivog obrazovanja i morala. problem je ulizivacki mentalitet koji cveta. problem su lazna obecanja itd itd. svega toga da nema, i ja bih na proteklim izborima mozda glasao za vucica jer spoljna politika i nije generalno losa, al ovako - dosta je bilo!

xxxxx

pre 7 godina

"...da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine"

Ako znamo koji su uslovi za to onda nije ni cudna ovolika nervoza i paranoja.

Nazalost

pre 7 godina

Komedija od drzave komedija od premijera I na kraju najveca komedija od naroda...koji i dalje ceka sve da mu padne sa neba I da mu ovi komedijasi donesu bolje sutra.

Nenad

pre 7 godina

Vučić sa svojim kvazinovinarima na ribanju.
Malo se zaneo gospodin i pomislio da SAD i EU može da uzima u usta kako hoće!
I sad će piskav glasić da bude, kao mala beba.

sasa jokic

pre 7 godina

Inace oni ne znaju u cije ime Vucicevic otvara usta (pise)....
Mislim da ce da bude "zavrtanje usiju" danas. Reci ce mu; Ti mozes svojim sledbenicima da spinujes stvari, ali mi smo malo obrazovaniji i pismeniji.
Kako mislis u EU sa ljudima koji se ne libe da upotrebe policiju i kriminalce (koordinirano) da resavaju urbanisticke probleme?
Kako mislis u EU sa Zeljkom Mitrovicem i Vucicevicem?
Mislim da ce izaci sa umerenim izjavama, ali ce iza vrata biti napeto i poucno.

Bane

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom. To su Informer, Večernje Novosti, Politika, Pravda itd.
Dakle to je jednostavno neka dupla igra i tu niko neće da se oseća prevarenom. Ako si za zapad, Srbiju u EU, onda tvoja glasila treba to da uvaže i u drugom smeru da usmeravaju Srbiju. Ako si protiv EU onda kaži to jasno i glasno, ali onda više nema moljakanja Nemačke i drugih jakih zapadnih država da ulože u tvoju zemlju, da daju silne donacije i da ovde otvaraju fabrike.
Ovako ispada zapad je dobar samo kad daje pare i otvara radna mesta, al' ipak ćemo da ih pljujemo u svim našim glasilima.
Dakle Vučiću, ili-ili. Na dve stolice ne može se sedeti.

Marko

pre 7 godina

Posle ovoga ide ili totalni muk ili konferencija za štampu od jedno 45 minuta. Ako je bude, siguran sam da ni ovaj put ni u jednoj rečenici neće zaboraviti Radulovića, iako on ni teoretski nema veze sa ovom posetom.

seljadin

pre 7 godina

da se ne lazemo, Amerikance interesuje dobrobit Srbije koliko i Libije ili Iraka, ali ono sto ih interesuje je naravno Bondstil, raketni sistemi, nuklearne bombe koje ce tamo intalirati, samostalnost Kosova, resursi na Kosovu, i to sve ne sme doci u pitanje, njih ne zanima da Srbija ima neki svoj interes, vec sve mora biti radjeno po diktatu, i Srbija mora priznati pre svega njihove interese, pa tek onda svoje, ako to ne uradi, bojim se da ce nam se ponoviti neka nova 1999ta godina.

Tomy

pre 7 godina

Ne znam dali su mu doneli samo kartu Evrope da vise jednom vidi gde mu je mesto i da se ne može sediti na dve stolice.Njegovi odlasci u Moskvu će nas vratiti deset godina Nazad a Hrvati će dobiti zeleno svjetlo da na nama oštre onu stvar i kao to ce da nas koči ka EU.

Milosh

pre 7 godina

Ovo organizovao D J Vucicevic :) Ali ovi botovi su meni super, pa i njega kao i one pre njega postavljaju Ameri i EU. Nece njega niko dirati dok ne zavrsi zapoceto, izbacivanje K iz ustava i zavrsetak priznanja K kao tacka na indirektno priznanje koje je vec obavljeno. Zar vi stvarno mislite da mi sami biramo vlast?!

oxen

pre 7 godina

@XYZ

A bas moraju da budu placeni? Meni niko ne mora da plati da vidim koliko je lose. Ali vama moraju da placaju da pricate o zaverama. Jedan argument nisam cuo zasto je dobro, samo lazi i losa statistika. Usput, nije valjda da mislis da je dolazak kineskog predsednika neka velika strateska stvar? Pa i Kina i Rusija imaju pozamasnu razmenu sa zapadom.

Nikola

pre 7 godina

Eto zasto sam otisao iz Srbije. Preziveo sam dovoljno do poslednjeg cepanja 2008. Znao sam , to nije nista trazice primanje Kosova u UN, sto je sluzbeno priznanje, a onda u Srbiji haos i kriza koja ima da traje. Usled svega toga rekoh si jos onda, odoh ja odavde, i bio sam u pravu.

djavo je u detaljima

pre 7 godina

insistiranje na tome da iza svega stoej strani ambasadori je ruzno (zbog vecitog prenemaganja i glumljenja zrtve) i uvredljivo za sve nas ucesnike protesta (zato sto nismo gradjani koji se bore za neke vrednosti nego neciji instrument). Bilo bi lepo da gospada ambasadori lagano ignorisu kuknjavu

znamo bre znamo

pre 7 godina

Bio sam na protestu, ali ovim Vučićevim gostima je stalo do nas isto koliko i '99-te, da se ne zavaravamo.
(Kis, 13. jun 2016 11:29)

Ne zavaravamo se. Niti je ovima stalo, niti onima kod kojih bio licno na vrat na nos pre nekoliko dana.

vanjedu

pre 7 godina

cim je otisao u Rusiju eto problema kuci. tako je bilo i u Makedoniji kad su se zblizili sa rusima odmah Kumanovo i shatro demokratske snage da sruse vlast ...a da sruse u Makedoniji ne mogu jer idalje vise od 50% podrzava vlast i sad kriza još traje vise od godinu dana...zemlja stala. nama treba prvo stabilnost i postupno prevaspitavanje vlasti na zalost ne moze odmah sve

Koga je moliti ne treba ga srditi

pre 7 godina

"Dajte Vucku instrukcije, izdiktirajte mu sastav vlade, i izribajte ga sto se razbahatio glumeci Velikog Vodju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radojica, 13. jun 2016 11:17)"

Nije nego ce mu Putin sastavljati Vladu, pa mi Zapadu dugujemo tricavih 25 milijardi evra, a ne Rusiji.

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 7 godina

Јадна је та влада где амбасадори страних земаља одлучују о судбини србије

Šta je politička realnost EU?

pre 7 godina

Bilo bi dobro da najzad neko javno kaže kojoj to uniji Srbija stremi, evropskoj ili američkoj i da li treba da ispuni uslove evropske integracije (po unapred definisanim poglavljima), ili neke druge uslove koje diktira zvanični Vašington. Isto pitanje vredi i za državnike EU 28.

iskreno

pre 7 godina

Nama je ova katastrofa pocela 89e... da smo tada usli u Nato i EU, kakav god rasplet sa republikama bili bi mi danas u jacoj ekonomskoj i svetskoj poziciji. Da nas je neko pitao 89e, birali bi zapad. Da nas neko pita i danas, birali bi zapad. Prema tome, ako smo jos "nezavisni" kad dodje 2019a... onda smo budale. Okreni se premijeru istorijski vec jedno - i u nato i u EU i stavi tacku na propast. Biraj saveznike za buducnost i precicemo put trnja do oporavka.. ovako samo klizimo u provaliju. Budi hrabar!

corion.stark

pre 7 godina

@Rambo
U Beogradu ima više došljaka nego rođenih Beograđana, tako da ta priča kako Beograđani prave teret ostatku ne pije vodu... Teret su sami sebi i svojima. Nemam ništa protiv bilo koga ali kad već pričas o teretu, zapitaj se gde se zapošljavaju i kako to terete oni što su rođeni u Bgu, jer obično došljaci imaju mnogo veće, bolje i više veza...

Rambo

pre 7 godina

Mnogima nije jasno da su izbori zavrseni i da ce naredni biti za 4 godine a da je Savamala komunalni problem jednog dela Beograda. Dakle nece Srbija da udje u gradjanski rat zbog hipstera koje podrzavaju strani lobiji. Sto se tice ostatka Srbije ceo Beograd moze da bude porusen i niko nece zaplakati...ionako su Beogradjani samo teret a nikakva korist od njih!

Bodler

pre 7 godina

Код милошевића овако нису могли
(ИБАРСКИ МРМОТ, 13. jun 2016 15:18)

Nisu.
Zato smo dobili ono sto smo dobili, dok su Rusi gledali po strani.
Situacija slicna kao sada, jer je hteo da suruje sa Rusima.
Ne smem da pomislim sta sledi ako Rusi produze da nas pale
da nam je "bolje" sa njima.

iskreno

pre 7 godina

a da dodam.. ako ne udjemo u nato i zahukta se sa rusima, sta ona? zar nije bolje da se "akcija" odvija na baltiku a ne na balkanu? razmislite malo. Bugarska, Rumunska, CG, HR, BH, Albanija. svi u nato a mi...da izigravamo neki kaliningrad? pamet u glavu. ispravite istorijske greske 89e i vratimo se u saveznistvo. Sto pre.

NoName

pre 7 godina

@Dobronamernik

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.

petar

pre 7 godina

Koliko god da ne volim Vucica i zeleo da on ode, posle se zapitam, ako on ode doci ce neko isti njemu koji ce za sitne pare jos vise udovoljavati zapadu, sutnuti Rusiju, ubrzati proces predaje Kosova iako je ono vec sad formalno samostalno. Koliko god da Rusija gleda svoje interese kao i Amerika, ipak nas oni ne ucenjuju i jos nam bez ikakvih uslova otvaraju vrata evro-azijske unije, dok za EU ko zna koliko ce proci jos godina da bi mi stigli do zadnjeg poglavlja i ko zna dal ce ta ista EU sledece godine postojati.

uporna fleka

pre 7 godina

upravu je Vucic(evic)... kao protest, ovo ono... znam ja njih - veliki su to razbojnici... taj Kesic, Dasko, Mladja... a one voditeljke sa RTV-a su najsumnjivije. Vidjao sam ja njih po gradu kako sede po kaficima sa CIA-om, Vatikanom i Sorosem.

Sve se kao nema, a ovamo sladoled od tartufa kod Moritz-a pa avionom u Sidney na kafu... Odakle?

analiticar amater

pre 7 godina

Mislim da Vucic ima ozbiljnih problema sa rasudjivanjem.
Nisu objekat srusili nikakvi ambasadori, vec kako on kaze "idijoti" iz vrha gradske vlasti.
E sad, to sto gradjani Beograda smatraju da je to cist kriminal i sto zele da znaju ko je to i zasto uradio, smatra za "rusenje vlade".
Nece biti Vucicu, lazima i demagogijom rusis sam sebe, sada ih zoves u pomoc da te spasavaju. Isuvise si zaglibio, lazes samog sebe da imas 49% i stvari pocinju polako da ti izmicu kontroli.

Samo se ti zatvaraj tamo sa njima, ko da mi ne znamo o cemu ce te da razgovarate.

Nezgodacija

pre 7 godina

Što nam je Vučić nešto zabrinut na ovim fotografijama? U Skupštini opozicije koliko hoćeš i nećeš, pred kancelarijom protestuju desetine hiljada ljudi, a počeli i Vašington i Brisel da vrdaju...

Dirty

pre 7 godina

A gde je tu Mitrović, Vučićević, Dmitrović, analitičari... i velikani propagandne misli da im objasne zašto su došli kod Vučića??? Sad kukuruz pa u ćošak???

Realni

pre 7 godina

Tako "jednostavno" rješenje - bavi se čovječe onim što ti je posao: učvršćivanjem institucija tako da svako u državnom aparatu radi svoj posao i ima potpuno samostalnost i nezavisnost u operativnom radu, naravno u skladu sa zakonom i pravilnikom.

Максимус

pre 7 godina

Фарса, спин! Као и са Мишковићем. Па после свега загрљени право у кафану. Да је запад има поштене намере требао је раније да реагује. Информер је небитан. РТВ...

Samo Nastavi Strmoglavo

pre 7 godina

Najjača fora će biti kad sam formira Vladu, a posle 2 meseca PUPS prihvati bolju ponudu... u kombinaciji sa masovnim protestima na ulicama i ovakvim zaokretom Brisela i Vašingtona...

Dobronamernik

pre 7 godina

Pa nisu ti, Vučiću Brisel i Vašington Babušnica i Leskovac da se tu bahatiš nešto i pokušavaš radikalski na silu i bezobrazluk...

upravo si preseljen na ambasadorski nivo. :)

Mirko Đorđević

pre 7 godina

Vućić ne može da sastavi vladu jer Dačiću ne može da veruje budući da je ovaj postao pragmatičan, a sigurno mu nećee zaboraviti otimanje penzionera. Alternativaa je Šešelj, odnosno ponovo ujedinjavanje radikala, baš rizičan potez. Ako ide sam, to je jednačina sa mnogo nepoznatih.... Sve ovo vide i istok i zapad i jasno im je da je Vućić na silaznoj putanji svoje vladavine pa se polako prestrojavaju ka svojim novim favoritima.... to je politika.

watcher

pre 7 godina

Kao što rob ne zna šta će sa stečenom slobodom, tako ni mi Srbi ne znamo šta da radimo s demokratijom. Možda je za nas bilo bolje da smo ostali pod Turcima.

XYZ

pre 7 godina

Koliko vas je botova... (ali ne Vucicevih) Dosta su se mesali i radili sta su hteli Amerikanci i EU preko svojih produzenih "zutih" ruku. Bas mi je drago sto dolazi predsednik Kine, i sto arapi grade u Beogradu. A ti Vucicu samo se smeskaj zapadu, onako kako umes i sve cesce idi u privatne posete Moskvi, pa nek oni organizuju 100 protesta!
Imas vecinu i podrsku, a ovi placeni komentari na b92 su samo smejurija za malu decu

sasa jokic

pre 7 godina

Inace oni ne znaju u cije ime Vucicevic otvara usta (pise)....
Mislim da ce da bude "zavrtanje usiju" danas. Reci ce mu; Ti mozes svojim sledbenicima da spinujes stvari, ali mi smo malo obrazovaniji i pismeniji.
Kako mislis u EU sa ljudima koji se ne libe da upotrebe policiju i kriminalce (koordinirano) da resavaju urbanisticke probleme?
Kako mislis u EU sa Zeljkom Mitrovicem i Vucicevicem?
Mislim da ce izaci sa umerenim izjavama, ali ce iza vrata biti napeto i poucno.

Milosh

pre 7 godina

Ovo organizovao D J Vucicevic :) Ali ovi botovi su meni super, pa i njega kao i one pre njega postavljaju Ameri i EU. Nece njega niko dirati dok ne zavrsi zapoceto, izbacivanje K iz ustava i zavrsetak priznanja K kao tacka na indirektno priznanje koje je vec obavljeno. Zar vi stvarno mislite da mi sami biramo vlast?!

NoName

pre 7 godina

@Dobronamernik

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.

Ostade zemlja bez stanovnika

pre 7 godina

Govor tela i grimase premijera jasno stavljaju do znanja da je Srbija nezavisna i neutralna zemlja koja po svaku cenu želi u EU i Evroazijski ekonomski savez, a ne želi u NATO čije trupe mogu slobodno da krstare teritorijom Srbije ne potpadajući pod jurisdikciju Ustava Srbije dok je Rusiji odobreno da grade vojnu bazu kod Niša, mada se ekonomski najviše oslanjamo na Kinu, Ujedinjene Arapske Emirate i Belorusiju...

Ja sam mislio da je Tadić prolupao sa ona "četiri stuba", a Vučić uvodi "327 stubova", pa na kraju padne ribanje i izvlačenje ušiju od strane ambasadora. Bar da su ga telefonom ribali Bajden i Merkelova, nego AMBASADORI, ej! Koji je to nivo?

Manimo se gluposti, ljudi, život prođe! Opredelimo se već jednom kuda, zašto i kako idemo! Ako tu odluku ne donesemo do trenutka kada populacija Srbije padne na 6 miliona prosečne starosti 45 godina, onda ne moramo ni da donosimo odluke... isto nam je.

Nazalost

pre 7 godina

Komedija od drzave komedija od premijera I na kraju najveca komedija od naroda...koji i dalje ceka sve da mu padne sa neba I da mu ovi komedijasi donesu bolje sutra.

Nenad

pre 7 godina

Vučić sa svojim kvazinovinarima na ribanju.
Malo se zaneo gospodin i pomislio da SAD i EU može da uzima u usta kako hoće!
I sad će piskav glasić da bude, kao mala beba.

oxen

pre 7 godina

@XYZ

A bas moraju da budu placeni? Meni niko ne mora da plati da vidim koliko je lose. Ali vama moraju da placaju da pricate o zaverama. Jedan argument nisam cuo zasto je dobro, samo lazi i losa statistika. Usput, nije valjda da mislis da je dolazak kineskog predsednika neka velika strateska stvar? Pa i Kina i Rusija imaju pozamasnu razmenu sa zapadom.

uporna fleka

pre 7 godina

upravu je Vucic(evic)... kao protest, ovo ono... znam ja njih - veliki su to razbojnici... taj Kesic, Dasko, Mladja... a one voditeljke sa RTV-a su najsumnjivije. Vidjao sam ja njih po gradu kako sede po kaficima sa CIA-om, Vatikanom i Sorosem.

Sve se kao nema, a ovamo sladoled od tartufa kod Moritz-a pa avionom u Sidney na kafu... Odakle?

Rambo

pre 7 godina

Mnogima nije jasno da su izbori zavrseni i da ce naredni biti za 4 godine a da je Savamala komunalni problem jednog dela Beograda. Dakle nece Srbija da udje u gradjanski rat zbog hipstera koje podrzavaju strani lobiji. Sto se tice ostatka Srbije ceo Beograd moze da bude porusen i niko nece zaplakati...ionako su Beogradjani samo teret a nikakva korist od njih!

Marko

pre 7 godina

Posle ovoga ide ili totalni muk ili konferencija za štampu od jedno 45 minuta. Ako je bude, siguran sam da ni ovaj put ni u jednoj rečenici neće zaboraviti Radulovića, iako on ni teoretski nema veze sa ovom posetom.

djavo je u detaljima

pre 7 godina

insistiranje na tome da iza svega stoej strani ambasadori je ruzno (zbog vecitog prenemaganja i glumljenja zrtve) i uvredljivo za sve nas ucesnike protesta (zato sto nismo gradjani koji se bore za neke vrednosti nego neciji instrument). Bilo bi lepo da gospada ambasadori lagano ignorisu kuknjavu

petar

pre 7 godina

Koliko god da ne volim Vucica i zeleo da on ode, posle se zapitam, ako on ode doci ce neko isti njemu koji ce za sitne pare jos vise udovoljavati zapadu, sutnuti Rusiju, ubrzati proces predaje Kosova iako je ono vec sad formalno samostalno. Koliko god da Rusija gleda svoje interese kao i Amerika, ipak nas oni ne ucenjuju i jos nam bez ikakvih uslova otvaraju vrata evro-azijske unije, dok za EU ko zna koliko ce proci jos godina da bi mi stigli do zadnjeg poglavlja i ko zna dal ce ta ista EU sledece godine postojati.

BeKo

pre 7 godina

@(Mrznja?, 13. jun 2016 11:59)

Kojih 12 godina?

Pokojni Đinđić je bio predsednik vlade od januara 2001 do marta 2003 gde je DS imao manjinu a posle hapšenja Slobodana Miloševića DSS je povukao ručnu kočnicu tako da ta vlada nije bila više funkcionalna. Živković je raspisao izbore za kraj 2003 a od 2004-2007 je vlast bio DSS, G 17 uz podršku SPS-a, a od 2007-2008 DSS i DS. 2008-2012 je vlast držao DS,Regioni i SPS (Tadić kako ti kažeš).
Kada sve sabereš SPS sa G 17 - regioni su bili najduže na vlasi (SPS 2004-2007 podrška, 2008-2016 deo vlasti, G 17-regioni 2001-2013 u svim vladama) a DS 2001-2004 sa manjinom i 2008-2012.

Bane

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom. To su Informer, Večernje Novosti, Politika, Pravda itd.
Dakle to je jednostavno neka dupla igra i tu niko neće da se oseća prevarenom. Ako si za zapad, Srbiju u EU, onda tvoja glasila treba to da uvaže i u drugom smeru da usmeravaju Srbiju. Ako si protiv EU onda kaži to jasno i glasno, ali onda više nema moljakanja Nemačke i drugih jakih zapadnih država da ulože u tvoju zemlju, da daju silne donacije i da ovde otvaraju fabrike.
Ovako ispada zapad je dobar samo kad daje pare i otvara radna mesta, al' ipak ćemo da ih pljujemo u svim našim glasilima.
Dakle Vučiću, ili-ili. Na dve stolice ne može se sedeti.

Nikola

pre 7 godina

Eto zasto sam otisao iz Srbije. Preziveo sam dovoljno do poslednjeg cepanja 2008. Znao sam , to nije nista trazice primanje Kosova u UN, sto je sluzbeno priznanje, a onda u Srbiji haos i kriza koja ima da traje. Usled svega toga rekoh si jos onda, odoh ja odavde, i bio sam u pravu.

Meni je jasno šta ovo znači...

pre 7 godina

Vučić je čovek koji radi za interese Zapada.Pošto Zapad uviđa da Vučiću pada rejting a uticaj Rusije u Srbiji postaje sve značajniji,sastali su se sa njim da vide šta im valja činiti u novonastaloj situaciji.

Tomy

pre 7 godina

Ne znam dali su mu doneli samo kartu Evrope da vise jednom vidi gde mu je mesto i da se ne može sediti na dve stolice.Njegovi odlasci u Moskvu će nas vratiti deset godina Nazad a Hrvati će dobiti zeleno svjetlo da na nama oštre onu stvar i kao to ce da nas koči ka EU.

vanjedu

pre 7 godina

cim je otisao u Rusiju eto problema kuci. tako je bilo i u Makedoniji kad su se zblizili sa rusima odmah Kumanovo i shatro demokratske snage da sruse vlast ...a da sruse u Makedoniji ne mogu jer idalje vise od 50% podrzava vlast i sad kriza još traje vise od godinu dana...zemlja stala. nama treba prvo stabilnost i postupno prevaspitavanje vlasti na zalost ne moze odmah sve

s.

pre 7 godina

Zaista mi nikada neće biti jasno zašto se SAD mešaju u ama baš svaku poru života naše majke planete!?
(Dušan, 13. jun 2016 12:19)

Možda zato što mogu.

Marko

pre 7 godina

(XYZ, 13. jun 2016 11:32)

Da se nisu pojavili sns botovi ne bi se aktivirali i ovi drugi, protivnicki. Sada je nemoguce kroz komentare nesto normalno procitati. Imamo rat botova na internet polju. Gde jedni ko papagaji hvale a drugi koji samo napadaju. Uzas sta se radi, a to je dokaz koliko je vlast bitna i na koji nacin se bori za nju.

Dobronamernik

pre 7 godina

Da li si su SAD donele ikada ikome nešto dobro!?
(Miki, 13. jun 2016 12:22)

Velikoj Britaniji i većem broju evropskih zemalja tokom I i II Svetskog rata i ere hladnog rata, Južnoj Koreji, bivšim članicama Varšavskog pakta i Sovjetskog saveza, Kosovu, Hrvatskoj, Sloveniji...

niko nam nije kriv što smo Ameriku izabrali za neprijatelja, a ne saveznika.

Bodler

pre 7 godina

Код милошевића овако нису могли
(ИБАРСКИ МРМОТ, 13. jun 2016 15:18)

Nisu.
Zato smo dobili ono sto smo dobili, dok su Rusi gledali po strani.
Situacija slicna kao sada, jer je hteo da suruje sa Rusima.
Ne smem da pomislim sta sledi ako Rusi produze da nas pale
da nam je "bolje" sa njima.

ref

pre 7 godina

@xyz, covece nije problem da dodje predsednik kine, problem je da se desi kriminal pod okriljem vlasti i da se narod pravi budalama sa informacijama o tom zlocinu. problem je balavi ministar policije. problem su generalno ministri sumnjivog obrazovanja i morala. problem je ulizivacki mentalitet koji cveta. problem su lazna obecanja itd itd. svega toga da nema, i ja bih na proteklim izborima mozda glasao za vucica jer spoljna politika i nije generalno losa, al ovako - dosta je bilo!

seljadin

pre 7 godina

da se ne lazemo, Amerikance interesuje dobrobit Srbije koliko i Libije ili Iraka, ali ono sto ih interesuje je naravno Bondstil, raketni sistemi, nuklearne bombe koje ce tamo intalirati, samostalnost Kosova, resursi na Kosovu, i to sve ne sme doci u pitanje, njih ne zanima da Srbija ima neki svoj interes, vec sve mora biti radjeno po diktatu, i Srbija mora priznati pre svega njihove interese, pa tek onda svoje, ako to ne uradi, bojim se da ce nam se ponoviti neka nova 1999ta godina.

Fidelio

pre 7 godina

A zašto ovakva smrknuta faca? Posle onakve blistave pobede na izborima i sjajnim rezultatima vlade, najboljim u novijoj istoriji Srbije?!

Možda zato što zna da ga očekuje žešće ribanje, tipa obuzdaj onog svog u "Informeru"? Ili zato što polako, ali sigurno shvata da mu stvari izmiču iz ruku jer prošlo je mesec i po dana od izbora, a vlade nema ni u nagoveštaju? U svemu tome, poslednja stvar koja mu sad treba su protesti zbog Savamale, koji se mogu izokrenuti u ko zna šta, ali nikako u nešto dobro za njega!

Tako da će morati da veoma vodi računa gde gazi i šta radi u sledećih par meseci!

Istine radi

pre 7 godina

kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice...
(Danica, 13. jun 2016 12:26)

E vidis, i za te "pridoslice" 90ih, koje ga inace podrzavaju (ironicno) je takodje zasluzan i njegov uticaj 90ih zajedno sa mentorom Seseljem. A vidim, cim se ne zna sta i kako, ajde da opet pravimo velike patriote i domace izdajnike. Oproban recept koji je vec doneo nevolje. Ali ja nisam zaboravio "100 za jednog". I Srbin sam. Koliko, to ce morati neko od vas da dodje licno da izmeri, krva zrnca ili kako vec to srpstvo merite. Recimo, ja ne vezujem srpstvo za jednog samoproklamovanog patriotu, osobu, vec za drzavu, a ovo sto on Srbiji radi je maliciozno, nepostovanje Ustava sopstvene drzave na cijem si celu ne cine ni neprijatelji. Prijatelj moje drzave je svako ko se bori da se slovo sprovede u delo, a ne da se dela razvodne u slova. Dosta vise baljezganja po komentarima, muka mi je botova i treba neko da im stane na put zdravim razumom.

corion.stark

pre 7 godina

@Rambo
U Beogradu ima više došljaka nego rođenih Beograđana, tako da ta priča kako Beograđani prave teret ostatku ne pije vodu... Teret su sami sebi i svojima. Nemam ništa protiv bilo koga ali kad već pričas o teretu, zapitaj se gde se zapošljavaju i kako to terete oni što su rođeni u Bgu, jer obično došljaci imaju mnogo veće, bolje i više veza...

iskreno

pre 7 godina

a da dodam.. ako ne udjemo u nato i zahukta se sa rusima, sta ona? zar nije bolje da se "akcija" odvija na baltiku a ne na balkanu? razmislite malo. Bugarska, Rumunska, CG, HR, BH, Albanija. svi u nato a mi...da izigravamo neki kaliningrad? pamet u glavu. ispravite istorijske greske 89e i vratimo se u saveznistvo. Sto pre.

xxxxx

pre 7 godina

"...da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine"

Ako znamo koji su uslovi za to onda nije ni cudna ovolika nervoza i paranoja.

ИБАРСКИ МРМОТ

pre 7 godina

Јадна је та влада где амбасадори страних земаља одлучују о судбини србије

znamo bre znamo

pre 7 godina

Bio sam na protestu, ali ovim Vučićevim gostima je stalo do nas isto koliko i '99-te, da se ne zavaravamo.
(Kis, 13. jun 2016 11:29)

Ne zavaravamo se. Niti je ovima stalo, niti onima kod kojih bio licno na vrat na nos pre nekoliko dana.

iskreno

pre 7 godina

Nama je ova katastrofa pocela 89e... da smo tada usli u Nato i EU, kakav god rasplet sa republikama bili bi mi danas u jacoj ekonomskoj i svetskoj poziciji. Da nas je neko pitao 89e, birali bi zapad. Da nas neko pita i danas, birali bi zapad. Prema tome, ako smo jos "nezavisni" kad dodje 2019a... onda smo budale. Okreni se premijeru istorijski vec jedno - i u nato i u EU i stavi tacku na propast. Biraj saveznike za buducnost i precicemo put trnja do oporavka.. ovako samo klizimo u provaliju. Budi hrabar!

Koga je moliti ne treba ga srditi

pre 7 godina

"Dajte Vucku instrukcije, izdiktirajte mu sastav vlade, i izribajte ga sto se razbahatio glumeci Velikog Vodju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Radojica, 13. jun 2016 11:17)"

Nije nego ce mu Putin sastavljati Vladu, pa mi Zapadu dugujemo tricavih 25 milijardi evra, a ne Rusiji.

Šta je politička realnost EU?

pre 7 godina

Bilo bi dobro da najzad neko javno kaže kojoj to uniji Srbija stremi, evropskoj ili američkoj i da li treba da ispuni uslove evropske integracije (po unapred definisanim poglavljima), ili neke druge uslove koje diktira zvanični Vašington. Isto pitanje vredi i za državnike EU 28.

autostoper

pre 7 godina

Da li stvarno mislite da kuju neki tajni plan, i to ovako javno.
Po mojoj logici, mozda gresim, da sam neki od ovih ambasadora i da moram da izdam direktive pozvao bih ga tajno da niko ne zna.

Danica

pre 7 godina

Citam ove komentare i ne verujem.. Pa nekima od vas bi bilo drago da "zavrcu usi, lupaju samare" i slicno, kao da to ne pisu Srbi nego neke pridoslice... Da li vi vidite da je Srbija cenjenija, uspesnija od kada je on na Vlasti! Prethodnici su dozvolili Amerikancima da odlucuju o nasim sudbinama, zato su i doveli Srbiju do propasti! Vucic radi za Srbiju dokazao je to i narod je to video i odabrao ponovo, dusmani mogu da crknu samo, mrzite ga bez razloga, pojesce vas ta vasa mrznja!

srdjan

pre 7 godina

Vucic je do sada imao dobar odnos i lepu saradnju sa pomenutim, verujem da ce ovi razgovori samo doneti pozitvne pomake i jos bolju komunikaciju i resavanje svih mogucih problema

cornfleks

pre 7 godina

Gde ima dima tu i vatre ima. Interes SAD je destabilizacija Srbije kojoj sve vise jaca ugled i postovanje medju evropskim drzavama a samim tim i postovanje stavova Srbije koji su suprotni interesima SAD na Balkanu.

Mrznja?

pre 7 godina

Koliko je grupa ljudi ovde zadojena mrznjom ja ne mogu da verujem. Pa sta vam je Vucic uradio sto nisu Dinkic i Tadic punih 12 godina. Pa jahali su narod od posle Slobe do Vucica, zar se to ne racuna, sta oni su vasi pa mogu da jasu. Pozivam predsednika vlade da stalno poziva na kontra miting na istom mestu gde zagovornici patkice budu hteli da protestvuju pa da se prebrojimo i zavrsimo vise ovo silovanje naroda u mozak od strane manjine Srbije. Vecina je za vucica i to ce pokazati na ulici, ali se ceka poziv. Zasto neko stalno kada nam krene zeli da nas vrati u proslost, zasto? Mislim da vise nema pokoravanja americi, Putin je jak i mozemo kako hocemo. Ukinuti okupljanja do daljnjeg...

istorija se ponavlja

pre 7 godina

Ja da sam na mestu predstavnika zapada, tražio bih od Vučića samo jedno, a to je čist račun. Dakle ako se izdaješ za Evropejca, za nekog ko će Srbiju da integriše u EU, čemu onda onakvo antizapadno pisanje Informera, koji je, zna se, glasnogovornik vlade? Nikada dosad se nigde nije desilo da jedna država koja navodno ide u EU ima čak nekoliko državnih glasila koje pišu sve vreme protiv te iste EU i plaše narod zlim zapadom.
(Bane, 13. jun 2016 11:56)

- Prvo, to nisu državna nego privatna "glasila"...
- Drugo, niko i ne mora da nas plaši zlim zapadom nego se još uvek pamte ratovi u zadnjih 100 godina gde je ta ista EU gazila i ubijala Srbe gde god je stigla i koliko god je mogla (Srbi su uvek stradali na svojoj teritoriji jer nisu nikad osvajali)...

- Treće, za čist račun si u pravu, neka kažu otvoreno šta hoće pa da znamo na čemu smo (a i ceo svet).

recept

pre 7 godina

Zar je neko stvarno mislio da se protesti organizuju zbog urbanizacije. Btw podrzavam bnv i sklanjanje onog haosa sa obale.Samo zatucan moze podrzavati one zardjale slepere tamo i biti protiv modernizacije.
Recept je prost, strani uticaj, skupis domace devojke i momke zeljne vlasti i love, obucis ih, zatim medijski manipulises smotanu raju da ih ovi povedu ko ovce, i to je to.

XYZ

pre 7 godina

Za sve one koji su dali odgovor na moj komentar;
(Nisam glasao za Vucica na izborima)
Iskljucivo sam napisao ovakav komentar jer mi je vise preko glave da citam jedne te iste stvari kad god su ovakvi postovi. Imali smo izbore bas skoro, a sve je ostalo apsolutno isto! Prosto demokratija je takva (pod uslovom da nije bilo kradje). Znaci Vucic ima vlast i to je to. Daj jednom da radimo za zemlju, a ne sve se svodi na licne afere i price o politicarima (pritom su potpuno nebitni jer su nepismeni, korumpirani...) Ali udruzivati se sa licemerima eto samo da se Vucic "skine" je jos gore. Vecito podmecemo nogu sami sebi. Ocigleno je naisplativiji biznis politika... Nazalost

Dobronamernik

pre 7 godina

Hah. Da se nasmejes sarkasticno jednu sekundu. To je samo iz istorije za siroke narodne mase. Iz one prave istorije, nije donela dobro.
(NoName, 13. jun 2016 13:14)

Ti se smej ili plači, deli istoriju na pravu i ne-pravu, to su sve tvoja prava, ali poricati istorijsku pozitivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv totalitarnih režima i poricati da postoji veliki broj zemalja kojima su saveznički i partnerski odnosi sa SADom od prioritetnog nacionalnog interesa... nije zdravo baš toliko negirati činjenice.