Četvrtak, 09.06.2016.

16:35

6:1, 6:2: Kada Novak zaigra vanzemaljski tenis...

„Igrao sam protiv igrača koji je sve uradio savršeno. Nikada nisam video da je neko igrao na takvom nivou.“

Izvor: B92

6:1, 6:2: Kada Novak zaigra vanzemaljski tenis... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

majtimajk

pre 7 godina

"IW 2011. godina... Djokovic: Rafa, ti si veliki prijatelj i po mom misljenju najbolji igrac ikada! Cao!"

-...?... I? sta je pisac hteo da kaze!? recenica, kojom citiras Djokovica, samo pokazuje kakav je Novak fer-plej I dzentlmen, koji ce uvek pohvaliti protivnika, a ne isticati svoj uspeh. tako je radio ranije, a to ce raditi i kada bude zvanicno GOAT! ...isto kao sto ces ti vecno ponavljati iste gluposti.

VUK

pre 7 godina

eeeee lepo će biti početkom jula. Grčka, more i tv... Nadam se da će Federer nekako dogurati do meča sa Novakom.Kakvo je to letovanje bez dranja Rođe na Wimbldonu?

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

Miodrag

pre 7 godina

Bilo bi dobro kad bismo komentarisali pomenute meceve iz ove perspektive.
Doha je bila brutalna. Evo pogledah okaceni video, ono je vanserijska igra. Posle neki kazu da igra defanizvno. Rasutrio je Rafu u paramparcad. Takav tempo je zadao Novak da je ovaj stalno bio u konopcima. Obratite paznju na varijetet zavrsnih udaraca. Na toliko razlicitih nacina je osvajao poene. Sevelo je na sve strane, forhend paralele, bekhendi, pravoremeni izlasci na mrezu, riterni koji bi sve to pripremili, ako ne bi cak doneli "neiznudjenu" gresku.
Verujem da ovaj mec moze postati kultni.
Posle toga nekako nisam ni bio iznenadjen AO polufinalom.
Novak igra ponekad pasivnije, kad moze. No, ovo su najvazniji mecevi protiv velikih protivnika na velikim turnirima. Dakle, zna sta radi. Bude i umornijih perioda, nedostatka inspiracije i tad je nesto povuceniji. No, da li iko moze da mu kaze da igra i radi ista pogresno nakon ovakvih rezultata? Pogledajete poslednjih godinu ipo dve. Na mnoge rezultate i smo zaboravili nakon ovij najnovijih.

VLADIMIR

pre 7 godina

Finale u Dohi je po meni najspektakularniji mec koji je Nole odigrao u dosadasnjoj karijeri - a tome je puno doprineo i Nadal (svojom sjajnom igrom kojom bi pobedio bilo kog tenisera - osim Novaka) Bravo jos jednom Nole!!!

moon

pre 7 godina

http://www.rollingstone.com/sports/news/can-novak-djokovic-become-the-greatest-tennis-player-ever-20160606?page=2
Dok sam citala tekst plakala sam:) Neverovatan clanak obavezno procitajte.

Dejan

pre 7 godina

Hteo bih da iskomentarisem "neofanzivnost" kod Novaka, naime, jednom sam gledao duel Novak-Federer iz Federerove perspektive.Cinilo mi se, kao i mnogim drugima, da je on daleko agresivniji a da to rezultat ne pokazuje. I video sam koliko je Novak strasan protivnik, u svakom narednom udarcu loptica ide blize liniji, osnovnoj ili bocnoj. Na kraju sledi egzekucija u prazan prostor ili greska protivnika koji je na kraju isfrustiran i nemocan. U tom smislu mislim da sve njegove protivnike "caste" velikim brojem neiznudjenih gresaka, ne znam ni ko odlucuje da li je greska neiznudjena, u svakom slucaju mislim da je blize istini da su sve greske koje njegov protivnik napravi iznudjene. Novak gradi svaki poen, igra i glavom i srcem, mozda je to tesko za videti i mozda nije atraktivno, ali za svaki poen on odigra nekoliko ili i vise fenomenalno preciznih i agresivnih udaraca. Ko to ne vidi ili osporava jednostavno ne razume tenis

Buduci Alfista

pre 7 godina

Lepo je moj drug difovac opisao igru Noleta , Nadala i Federera....inace nik mu je Alfista u pokusaju...ovo sto je napisano u textu sam vec cuo od Alfiste u pokusaju...Nole jeste car ali treba jos rada i truda da bi bio najbolji svih vremena...

Ja i moj miš sviramo rok!

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

(Maki, 09. jun 2016 19:48)

Zato si ti tu da doprineseš!

Matrix

pre 7 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za protivnika, a ne za Djokovica. Izgovor im je da on ne predstavlja Srbiju, vec sebe i da zato i nemaju potrebu da navijaju za njega. Da li ti isti ljudi pokusavaju da mi kazu da ce na Olimpijadi da navijaju za Djokovica ukoliko bi igrao protiv Federera ili Nadala ili Mareja na primer? To je smesno, znamo svi da ce oni u svakom slucaju navijati za protivnika.

dragan

pre 7 godina

"Đoković je ponovo ušao u ’zen’ fazu..."
NIje zen, nego se u sportu to zove zona. Sklad uma i tela je usao u savrsenu zonu iz koje postize sve sto pozeli.

Nadjoko

pre 7 godina

Pratim tenis od kad znam za sebe. I mislim da su najkvalitetniji mecevi izmedju Nadala i Djokovica. Nivo tenisa je zastrasujuci jer jedan drugog teraju na maksimum.

bomber

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

pa drčan je i đokara, on je federera "odučio", oćero sa tenisa, naravno da će uzeti još 6, a možda i više, ko zna šta je fantom sebi zacrtao

Serem tem Federerr

pre 7 godina

Nego, nije valjda da je ovaj švajcarski teniser (mlađi od Serene) jadniji i nemoćniji od jedne žene...
Smejurija živa... Sram ga bilo.

Maki

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

mgm

pre 7 godina

@ mislim nema logike
Da si igrao tenis mozda bi i znao da mozes bez vinera da odigras ofanzivan tenis!!! Pojma nemas!!!! Statistika je rubrika za novine, i za one koji se nikad nisu bavili sportom!!!!

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Zašto se ovako veliki igrači kao što je Rodžer ponižavaju ovakvim izjavama,Novak je ekspresno,već sada kada je sezona tek na pola,demantovao da neće imati rezultate kao prošle godine,već još bolje!Uostalom,može ovaj čovek imati i 20GS i 400+ nedelja na mestu broj jedan,ali iz njega izbija patološka sujeta iz straha i netrepeljivosti jer mu je ozbiljno poljuljan status "nedodirljivog"!

мика

pre 7 godina

Федерерови противници у финалима ГС које је добио:
-Марк Филипусис (48 позиција)
-Сафин (86)
-Родик (2)
-Хјуит (5)
-Родик (4)
-Агаси (7)
-Багдатис (54)
-Надал (2)
-Родик (10)
-Гонзалез (9)
-Надал (2)
-Ђоковић (3)
-Мареј (6)
-Содерлинг (25)
-Родик (6)
-Мареј (4)
-Мареј (4)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 16,3.
Да видимо сад Новака:
-Цонга (38)
-Мареј (5)
-Надал (1)
-Надал (2)
-Надал (2)
-Мареј (3)
-Федерер (4)
-Мареј (6)
-Федерер (2)
-Федерер (2)
-Мареј (2)
-Мареј (2)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 5,7.
Да не набрајам Надалове противнике. Његов просек је још бољи, 5,5. Дакле свима је јасно која ера је много тежа и зашто су Новакове и Надалове титуле много јаче. Да не спомињемо Новаков рекордни број мастерса и остале успехе...

b92 najbolji

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.
(Sinisa, 9. jun 2016 16:49)

Pogledaj finale Sinsinatija 2012. i kako je tu Djovak ispao amater pored Federera.

ЈоВ

pre 7 godina

Имам доста Нолетових мечева на дисковима...
Али овај у Дохи је нешто посебно, видео игра.
Уз меч са Цонгом у Аустралији омиљен...за сада, надам се да ће ме Ђоле демантовати ускоро.

детос

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)
Рођу је од тада зауставио Ноле. А ко ће Нолета да заустави? Никог на видику. У наредних 4,5 година Новака ако послужи здравље, може глат да узме још 8 слемова.

Dr Agan

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)

Da nije bilo Nivaka ,RF bi prosle godine,dakle sa pune 34 uzeo dva GS.Sta mislis ko ce Novaka da zaustavi da u 35 ne uzme kalendarski slem????

Svete

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

Agasi je uzeo 4 GS nakon 29.godine, mislis da Novak ne moze njega da prestigne ?
Mislio sam da Novak nema konkurenciju, tako da ne razumem ko moze da ga spreci, to bi znacilo bar jos 11 komada...

Dr Agan

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.
(hrld, 09. jun 2016 17:29)
Hvala vam na glasu.

Mesi jeste.Schumare nece biti jos dugo.Jordan ?Mozda i on ne bude.
Novak stize Federera.
Ukapiraj

Ciga

pre 7 godina

Jel bi mogao neko da mi objasni zašto vlada mišljenje da mu je šljaka najteža podloga? Ima 1GS, 3 finala i 8 Mastersa na toj podlozi i sve to sticajem nesrećnih okolnosti, inače bi trebalo biti više.
Ko to ima bolju igru za šljaku osim jednog, najboljeg u istoriji Za zemljane terene?
Otkud mu sad to trava prirodnija podloga , ne kontam?

Zeljko NS

pre 7 godina

Nole je usao u brsmrtne.Bas me briga sta sledi dalje.Odakle dolazi, sta su mu sve podmetali ,koliko ga mrzili.Covek reketom pobedio citav svet.Nole legendo vec sada si najveci.????

rabo

pre 7 godina

Postoji samo jedno merilo: semafor nikad NE LAŽE! Novak ima pozitivan skor i sa Nadalom i sa Federerom. Novakovi kriticari zaboravljaju da je Rodžer poveo sa 7:0 dok je Novak bio klinac a Rodžer zreo covek. 2011 je Nadal bio u top formi i Novak ga je tada prevazisao. Statistika ce biti za poredjenje kada Novak kaže da vise nece da igra. Pošto je taj dan, nadam se daleko, sve su sanse da ce po vecini bitnih merila postati najbolji IKADA. Mislim da mu je to veliki motiv. NOLE SREĆNO!!!

dominus

pre 7 godina

Da se nadovežem na Federerovu izjavu iz teksta. Ne da će je ponovit, nego će je nadmašit. Ključ je u Vimbldonu. Ako ga osvoji (zar da sumnjamo u to), uzima redom Olimpijadu, Sinsinati (to doduše nisam siguran), US Open i ono što je prošle jeseni. Možda jedino Pariz pusti, mada ne verujem. Poslednji koji je osvojio GS i Masters u Parizu je bio Agasi. To će Novak gledati da ponovi.

S. Drazo

pre 7 godina

Bravo majstore! Protivnici neznaju šta ih je snašlo! Ima leka protiv Novaka, samo jedan vanzemaljac, pod uslovom da se tamo igra tenis!

Ibanez

pre 7 godina

Federer je imao sreće što se Novak nije pojavio koju godinu ranije, osvojio bi možda poneki Slem, a 17 ni u ludilu! Tako da Fed može da kaže da se pojavio na veliku scenu u pravo vreme, za razliku od Novaka... mada i kad su Fed i Nadal bili u najboljoj formi Novak je i onda čisto teren sa njima!

British Citizen

pre 7 godina

(hrld, 09. jun 2016 17:29)

Tako je care. Sve se slazem s tobom. Sem ovo zadnje. Ali dobro, ne zameram ti, ne mozes da se razumes u sve.

Fedjo

pre 7 godina

@детос
Federer je u poslednjih 5 godina u najboljoj formi? Ti decko izgleda nisi pratio tenis pre 2011...Sta mislis da je Fed ubijao od 2004-e zbog slabe konkurencije? Pogledaj malo klipove pa ce ti biti jasno ko je pravi kralj belog sporta

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

auh!!!

pre 7 godina

@Rafafam
Rafe se "nije mogao sastaviti", a igra finale? 2011 prvi na atp listi, 25 godina, sedam finala, sedam tacni od Novaka? Šta ti pričaš?

детос

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...
(Rafafam, 09. jun 2016 17:45)
Видим статистика каже да је Новак бољи у међусобним дуелима, као и да је најбитније мечеве против обојице добијао. Ноле их је дерао свих предходних 5 година, када су обојица били у најбољој форми. Једно је бити пристрасан, а друго бити реалан и објентиван...

Razocaranje

pre 7 godina

Kakvo bedno poredjenje. Svi znate u kakvoj je formi Rafa bio i koliko je dugo bio na dnu i pisete ovakve tekstove. Fed usao u 35 i opet pisete kako se Novak izviljava nad njima. Gde ste bili pre...

sinki

pre 7 godina

A najludji gejm na protivnikov servis koji sam ja u zivotu vidio to je kad je Novak razmontirao Bautisu Aguta u poslednjem gejmu...To je bilo za rubriku vjerovali ili ne.Bautista nije znao sta ga je snalo,samo je lopta fijukala pored njega.

Rafafam

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...

mislim nema logike

pre 7 godina

Dokle više ljudi lažete sami sebe? Samo neko da objasni kako je to Novak igrao ofanzivno ptotiv Federera, kad je u prvom setu koji je dobio sa 6:1 imao manje vinera od njega?! Ej bre, dobiješ set sa 6:1, a napraviš manje vinera? ?!! Jel to ofanzivan igrač ili onaj koji čeka grešku protivnika?

lex speciallis

pre 7 godina

Bravo za tekst! Cesto pomislim na ovaj mec,i pred finale RG-a i ranije sam pustao higlihts ja mislim da je to mozda, iako sigurno ne najvayniji-najbolji mec u dosadasnjoj karijeri Novaka-sve apsolutno savrseno,bas "vanzemaljski". Usput Nadal uopste nije bio los,cak naprotiv.

hrld

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.
Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.
Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.
Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.

Svete

pre 7 godina

Protiv Federera a pogotovu protiv Nadala je stvarbo bila vanvremenska igra, ima jedan trenutak protiv Nadala na 6:1 4:1 cini mi se, kada mu gledalac kaze vice sta da radi na terenu, faca koju je Nadal u tom trenutku slozio je sve objasnila !
Protiv Mareja nije bilo bas na tom nivou, ipak je pritisak bio preveliki ali je i to bilo dovoljno. I dok se svi pripremaju za travu, treniraju, jure sa turnira na turnir Djokovic je za to vreme na godisnjem odmoru, neko je nedavno rekao da on bas zna kada treba da se odmara i to ce mu omoguciti da i u 34.godini igra na veoma veoma visokom nivoa, to je jos nekih dvadetekas slemova gde je biti apsolutno prvi favorit za titulu tako da je svasta moguce ocekivati. Jedino ga povreda moze zaustaviti, mada sanse za to su minimalne ili neka vansportska tragedija !

danilo

pre 7 godina

Ovo su bez sumnje demonstracije čiste dominacije kakve nisu viđene u sudarima vrhunskih igrača!
Ipak, meni su najdraže Noletove pobede ona prva na AO još daleke 2007. kada je u polufinalu oduvao Fedexa, potom one dve nad Fedexom na US Open.
Nad Rafom je bilo najmoćnije 2011. u Madridu kada je Nole odigrao totalno neverovatan tenis i razbio Rafu pred njegovim navijačima lako!

nevski

pre 7 godina

Novak jos nije dostigao ono sto moze u tenisu,rekoh ovo posle Australije,bice on najbolji igraca svih vremena koji je otkrio i savladao 75,80% svojih potencijala....
Nisam ja mnogo pametan,ovo prica dosta vrhunskih teniskih strucnjaka,kakav li bi tenis bio igra kada bi ga igrao na maksimumu.....ne smem ni da zamislim ....

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

I onda teoreticari i ostala boranija kažu Novak igra defanzivno????To bi isto bilo kao kad bi u fudbalu igrao defanzivno a pobediš 5 0....Mislim da većina tih stručnjaka je samo plaćena da tako nešto blebne i ostanu živi.Obican čovek gledalac vidi koja je razlika između Noleta i ostalih.Secam se jednog egzibicionog turnira gde je Rođu i Ferera oduvao sa terena sa po 6 0 ili 6 1...To su bili vineri sa svakih pozicija.Tako bi igrao da nema pritiska i divljaka po tribinama....
Meni se ipak čini da Nole može još bolje jače i više a to onda postaje tenis kojeg nema u knjigama.....Nole majstoreeeee

Jum

pre 7 godina

@hrld posto znas svakog ko je najbolji, treba mi neko da mi zavari kapiju. Danas su varioci katastrofa pa reko da pitam coveka koji zna...

mm

pre 7 godina

@Dr.Rodick

Opet ti RF je uzeo jedan a ocekujete sest ...

Pa evo zapamti care sta si rekao, pa se vrati na ovaj koment za dve godine, da shvatis koja je razlika izmedju Djokovica i Federrera poshti ti i dalje nije jasno, ali bice ...

Brkati feudalac

pre 7 godina

Nikad nisam voleo Rodzera, al moram priznati da je njegova izjava 101 procenat. I sportski i dzentlemetski, kako god da se gleda. Izazov Novaku, e pa sad ako to potvrdi, istorija se pise...

Sinisa

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.

Sinisa

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.

danilo

pre 7 godina

Ovo su bez sumnje demonstracije čiste dominacije kakve nisu viđene u sudarima vrhunskih igrača!
Ipak, meni su najdraže Noletove pobede ona prva na AO još daleke 2007. kada je u polufinalu oduvao Fedexa, potom one dve nad Fedexom na US Open.
Nad Rafom je bilo najmoćnije 2011. u Madridu kada je Nole odigrao totalno neverovatan tenis i razbio Rafu pred njegovim navijačima lako!

детос

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)
Рођу је од тада зауставио Ноле. А ко ће Нолета да заустави? Никог на видику. У наредних 4,5 година Новака ако послужи здравље, може глат да узме још 8 слемова.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

I onda teoreticari i ostala boranija kažu Novak igra defanzivno????To bi isto bilo kao kad bi u fudbalu igrao defanzivno a pobediš 5 0....Mislim da većina tih stručnjaka je samo plaćena da tako nešto blebne i ostanu živi.Obican čovek gledalac vidi koja je razlika između Noleta i ostalih.Secam se jednog egzibicionog turnira gde je Rođu i Ferera oduvao sa terena sa po 6 0 ili 6 1...To su bili vineri sa svakih pozicija.Tako bi igrao da nema pritiska i divljaka po tribinama....
Meni se ipak čini da Nole može još bolje jače i više a to onda postaje tenis kojeg nema u knjigama.....Nole majstoreeeee

детос

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...
(Rafafam, 09. jun 2016 17:45)
Видим статистика каже да је Новак бољи у међусобним дуелима, као и да је најбитније мечеве против обојице добијао. Ноле их је дерао свих предходних 5 година, када су обојица били у најбољој форми. Једно је бити пристрасан, а друго бити реалан и објентиван...

sinki

pre 7 godina

A najludji gejm na protivnikov servis koji sam ja u zivotu vidio to je kad je Novak razmontirao Bautisu Aguta u poslednjem gejmu...To je bilo za rubriku vjerovali ili ne.Bautista nije znao sta ga je snalo,samo je lopta fijukala pored njega.

мика

pre 7 godina

Федерерови противници у финалима ГС које је добио:
-Марк Филипусис (48 позиција)
-Сафин (86)
-Родик (2)
-Хјуит (5)
-Родик (4)
-Агаси (7)
-Багдатис (54)
-Надал (2)
-Родик (10)
-Гонзалез (9)
-Надал (2)
-Ђоковић (3)
-Мареј (6)
-Содерлинг (25)
-Родик (6)
-Мареј (4)
-Мареј (4)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 16,3.
Да видимо сад Новака:
-Цонга (38)
-Мареј (5)
-Надал (1)
-Надал (2)
-Надал (2)
-Мареј (3)
-Федерер (4)
-Мареј (6)
-Федерер (2)
-Федерер (2)
-Мареј (2)
-Мареј (2)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 5,7.
Да не набрајам Надалове противнике. Његов просек је још бољи, 5,5. Дакле свима је јасно која ера је много тежа и зашто су Новакове и Надалове титуле много јаче. Да не спомињемо Новаков рекордни број мастерса и остале успехе...

Svete

pre 7 godina

Protiv Federera a pogotovu protiv Nadala je stvarbo bila vanvremenska igra, ima jedan trenutak protiv Nadala na 6:1 4:1 cini mi se, kada mu gledalac kaze vice sta da radi na terenu, faca koju je Nadal u tom trenutku slozio je sve objasnila !
Protiv Mareja nije bilo bas na tom nivou, ipak je pritisak bio preveliki ali je i to bilo dovoljno. I dok se svi pripremaju za travu, treniraju, jure sa turnira na turnir Djokovic je za to vreme na godisnjem odmoru, neko je nedavno rekao da on bas zna kada treba da se odmara i to ce mu omoguciti da i u 34.godini igra na veoma veoma visokom nivoa, to je jos nekih dvadetekas slemova gde je biti apsolutno prvi favorit za titulu tako da je svasta moguce ocekivati. Jedino ga povreda moze zaustaviti, mada sanse za to su minimalne ili neka vansportska tragedija !

nevski

pre 7 godina

Novak jos nije dostigao ono sto moze u tenisu,rekoh ovo posle Australije,bice on najbolji igraca svih vremena koji je otkrio i savladao 75,80% svojih potencijala....
Nisam ja mnogo pametan,ovo prica dosta vrhunskih teniskih strucnjaka,kakav li bi tenis bio igra kada bi ga igrao na maksimumu.....ne smem ni da zamislim ....

lex speciallis

pre 7 godina

Bravo za tekst! Cesto pomislim na ovaj mec,i pred finale RG-a i ranije sam pustao higlihts ja mislim da je to mozda, iako sigurno ne najvayniji-najbolji mec u dosadasnjoj karijeri Novaka-sve apsolutno savrseno,bas "vanzemaljski". Usput Nadal uopste nije bio los,cak naprotiv.

Zeljko NS

pre 7 godina

Nole je usao u brsmrtne.Bas me briga sta sledi dalje.Odakle dolazi, sta su mu sve podmetali ,koliko ga mrzili.Covek reketom pobedio citav svet.Nole legendo vec sada si najveci.????

Ciga

pre 7 godina

Jel bi mogao neko da mi objasni zašto vlada mišljenje da mu je šljaka najteža podloga? Ima 1GS, 3 finala i 8 Mastersa na toj podlozi i sve to sticajem nesrećnih okolnosti, inače bi trebalo biti više.
Ko to ima bolju igru za šljaku osim jednog, najboljeg u istoriji Za zemljane terene?
Otkud mu sad to trava prirodnija podloga , ne kontam?

mm

pre 7 godina

@Dr.Rodick

Opet ti RF je uzeo jedan a ocekujete sest ...

Pa evo zapamti care sta si rekao, pa se vrati na ovaj koment za dve godine, da shvatis koja je razlika izmedju Djokovica i Federrera poshti ti i dalje nije jasno, ali bice ...

Svete

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

Agasi je uzeo 4 GS nakon 29.godine, mislis da Novak ne moze njega da prestigne ?
Mislio sam da Novak nema konkurenciju, tako da ne razumem ko moze da ga spreci, to bi znacilo bar jos 11 komada...

Dejan

pre 7 godina

Hteo bih da iskomentarisem "neofanzivnost" kod Novaka, naime, jednom sam gledao duel Novak-Federer iz Federerove perspektive.Cinilo mi se, kao i mnogim drugima, da je on daleko agresivniji a da to rezultat ne pokazuje. I video sam koliko je Novak strasan protivnik, u svakom narednom udarcu loptica ide blize liniji, osnovnoj ili bocnoj. Na kraju sledi egzekucija u prazan prostor ili greska protivnika koji je na kraju isfrustiran i nemocan. U tom smislu mislim da sve njegove protivnike "caste" velikim brojem neiznudjenih gresaka, ne znam ni ko odlucuje da li je greska neiznudjena, u svakom slucaju mislim da je blize istini da su sve greske koje njegov protivnik napravi iznudjene. Novak gradi svaki poen, igra i glavom i srcem, mozda je to tesko za videti i mozda nije atraktivno, ali za svaki poen on odigra nekoliko ili i vise fenomenalno preciznih i agresivnih udaraca. Ko to ne vidi ili osporava jednostavno ne razume tenis

bomber

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

pa drčan je i đokara, on je federera "odučio", oćero sa tenisa, naravno da će uzeti još 6, a možda i više, ko zna šta je fantom sebi zacrtao

Ibanez

pre 7 godina

Federer je imao sreće što se Novak nije pojavio koju godinu ranije, osvojio bi možda poneki Slem, a 17 ni u ludilu! Tako da Fed može da kaže da se pojavio na veliku scenu u pravo vreme, za razliku od Novaka... mada i kad su Fed i Nadal bili u najboljoj formi Novak je i onda čisto teren sa njima!

Dr Agan

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)

Da nije bilo Nivaka ,RF bi prosle godine,dakle sa pune 34 uzeo dva GS.Sta mislis ko ce Novaka da zaustavi da u 35 ne uzme kalendarski slem????

Ja i moj miš sviramo rok!

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

(Maki, 09. jun 2016 19:48)

Zato si ti tu da doprineseš!

rabo

pre 7 godina

Postoji samo jedno merilo: semafor nikad NE LAŽE! Novak ima pozitivan skor i sa Nadalom i sa Federerom. Novakovi kriticari zaboravljaju da je Rodžer poveo sa 7:0 dok je Novak bio klinac a Rodžer zreo covek. 2011 je Nadal bio u top formi i Novak ga je tada prevazisao. Statistika ce biti za poredjenje kada Novak kaže da vise nece da igra. Pošto je taj dan, nadam se daleko, sve su sanse da ce po vecini bitnih merila postati najbolji IKADA. Mislim da mu je to veliki motiv. NOLE SREĆNO!!!

Brkati feudalac

pre 7 godina

Nikad nisam voleo Rodzera, al moram priznati da je njegova izjava 101 procenat. I sportski i dzentlemetski, kako god da se gleda. Izazov Novaku, e pa sad ako to potvrdi, istorija se pise...

Dr Agan

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.
(hrld, 09. jun 2016 17:29)
Hvala vam na glasu.

Mesi jeste.Schumare nece biti jos dugo.Jordan ?Mozda i on ne bude.
Novak stize Federera.
Ukapiraj

auh!!!

pre 7 godina

@Rafafam
Rafe se "nije mogao sastaviti", a igra finale? 2011 prvi na atp listi, 25 godina, sedam finala, sedam tacni od Novaka? Šta ti pričaš?

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Zašto se ovako veliki igrači kao što je Rodžer ponižavaju ovakvim izjavama,Novak je ekspresno,već sada kada je sezona tek na pola,demantovao da neće imati rezultate kao prošle godine,već još bolje!Uostalom,može ovaj čovek imati i 20GS i 400+ nedelja na mestu broj jedan,ali iz njega izbija patološka sujeta iz straha i netrepeljivosti jer mu je ozbiljno poljuljan status "nedodirljivog"!

ЈоВ

pre 7 godina

Имам доста Нолетових мечева на дисковима...
Али овај у Дохи је нешто посебно, видео игра.
Уз меч са Цонгом у Аустралији омиљен...за сада, надам се да ће ме Ђоле демантовати ускоро.

Jum

pre 7 godina

@hrld posto znas svakog ko je najbolji, treba mi neko da mi zavari kapiju. Danas su varioci katastrofa pa reko da pitam coveka koji zna...

dominus

pre 7 godina

Da se nadovežem na Federerovu izjavu iz teksta. Ne da će je ponovit, nego će je nadmašit. Ključ je u Vimbldonu. Ako ga osvoji (zar da sumnjamo u to), uzima redom Olimpijadu, Sinsinati (to doduše nisam siguran), US Open i ono što je prošle jeseni. Možda jedino Pariz pusti, mada ne verujem. Poslednji koji je osvojio GS i Masters u Parizu je bio Agasi. To će Novak gledati da ponovi.

VLADIMIR

pre 7 godina

Finale u Dohi je po meni najspektakularniji mec koji je Nole odigrao u dosadasnjoj karijeri - a tome je puno doprineo i Nadal (svojom sjajnom igrom kojom bi pobedio bilo kog tenisera - osim Novaka) Bravo jos jednom Nole!!!

S. Drazo

pre 7 godina

Bravo majstore! Protivnici neznaju šta ih je snašlo! Ima leka protiv Novaka, samo jedan vanzemaljac, pod uslovom da se tamo igra tenis!

mgm

pre 7 godina

@ mislim nema logike
Da si igrao tenis mozda bi i znao da mozes bez vinera da odigras ofanzivan tenis!!! Pojma nemas!!!! Statistika je rubrika za novine, i za one koji se nikad nisu bavili sportom!!!!

Nadjoko

pre 7 godina

Pratim tenis od kad znam za sebe. I mislim da su najkvalitetniji mecevi izmedju Nadala i Djokovica. Nivo tenisa je zastrasujuci jer jedan drugog teraju na maksimum.

Matrix

pre 7 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za protivnika, a ne za Djokovica. Izgovor im je da on ne predstavlja Srbiju, vec sebe i da zato i nemaju potrebu da navijaju za njega. Da li ti isti ljudi pokusavaju da mi kazu da ce na Olimpijadi da navijaju za Djokovica ukoliko bi igrao protiv Federera ili Nadala ili Mareja na primer? To je smesno, znamo svi da ce oni u svakom slucaju navijati za protivnika.

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

Serem tem Federerr

pre 7 godina

Nego, nije valjda da je ovaj švajcarski teniser (mlađi od Serene) jadniji i nemoćniji od jedne žene...
Smejurija živa... Sram ga bilo.

hrld

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.
Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.
Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.
Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.

dragan

pre 7 godina

"Đoković je ponovo ušao u ’zen’ fazu..."
NIje zen, nego se u sportu to zove zona. Sklad uma i tela je usao u savrsenu zonu iz koje postize sve sto pozeli.

moon

pre 7 godina

http://www.rollingstone.com/sports/news/can-novak-djokovic-become-the-greatest-tennis-player-ever-20160606?page=2
Dok sam citala tekst plakala sam:) Neverovatan clanak obavezno procitajte.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Lepo je moj drug difovac opisao igru Noleta , Nadala i Federera....inace nik mu je Alfista u pokusaju...ovo sto je napisano u textu sam vec cuo od Alfiste u pokusaju...Nole jeste car ali treba jos rada i truda da bi bio najbolji svih vremena...

Rafafam

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...

mislim nema logike

pre 7 godina

Dokle više ljudi lažete sami sebe? Samo neko da objasni kako je to Novak igrao ofanzivno ptotiv Federera, kad je u prvom setu koji je dobio sa 6:1 imao manje vinera od njega?! Ej bre, dobiješ set sa 6:1, a napraviš manje vinera? ?!! Jel to ofanzivan igrač ili onaj koji čeka grešku protivnika?

Maki

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

Fedjo

pre 7 godina

@детос
Federer je u poslednjih 5 godina u najboljoj formi? Ti decko izgleda nisi pratio tenis pre 2011...Sta mislis da je Fed ubijao od 2004-e zbog slabe konkurencije? Pogledaj malo klipove pa ce ti biti jasno ko je pravi kralj belog sporta

Razocaranje

pre 7 godina

Kakvo bedno poredjenje. Svi znate u kakvoj je formi Rafa bio i koliko je dugo bio na dnu i pisete ovakve tekstove. Fed usao u 35 i opet pisete kako se Novak izviljava nad njima. Gde ste bili pre...

Miodrag

pre 7 godina

Bilo bi dobro kad bismo komentarisali pomenute meceve iz ove perspektive.
Doha je bila brutalna. Evo pogledah okaceni video, ono je vanserijska igra. Posle neki kazu da igra defanizvno. Rasutrio je Rafu u paramparcad. Takav tempo je zadao Novak da je ovaj stalno bio u konopcima. Obratite paznju na varijetet zavrsnih udaraca. Na toliko razlicitih nacina je osvajao poene. Sevelo je na sve strane, forhend paralele, bekhendi, pravoremeni izlasci na mrezu, riterni koji bi sve to pripremili, ako ne bi cak doneli "neiznudjenu" gresku.
Verujem da ovaj mec moze postati kultni.
Posle toga nekako nisam ni bio iznenadjen AO polufinalom.
Novak igra ponekad pasivnije, kad moze. No, ovo su najvazniji mecevi protiv velikih protivnika na velikim turnirima. Dakle, zna sta radi. Bude i umornijih perioda, nedostatka inspiracije i tad je nesto povuceniji. No, da li iko moze da mu kaze da igra i radi ista pogresno nakon ovakvih rezultata? Pogledajete poslednjih godinu ipo dve. Na mnoge rezultate i smo zaboravili nakon ovij najnovijih.

VUK

pre 7 godina

eeeee lepo će biti početkom jula. Grčka, more i tv... Nadam se da će Federer nekako dogurati do meča sa Novakom.Kakvo je to letovanje bez dranja Rođe na Wimbldonu?

b92 najbolji

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.
(Sinisa, 9. jun 2016 16:49)

Pogledaj finale Sinsinatija 2012. i kako je tu Djovak ispao amater pored Federera.

majtimajk

pre 7 godina

"IW 2011. godina... Djokovic: Rafa, ti si veliki prijatelj i po mom misljenju najbolji igrac ikada! Cao!"

-...?... I? sta je pisac hteo da kaze!? recenica, kojom citiras Djokovica, samo pokazuje kakav je Novak fer-plej I dzentlmen, koji ce uvek pohvaliti protivnika, a ne isticati svoj uspeh. tako je radio ranije, a to ce raditi i kada bude zvanicno GOAT! ...isto kao sto ces ti vecno ponavljati iste gluposti.

British Citizen

pre 7 godina

(hrld, 09. jun 2016 17:29)

Tako je care. Sve se slazem s tobom. Sem ovo zadnje. Ali dobro, ne zameram ti, ne mozes da se razumes u sve.

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

hrld

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.
Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.
Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.
Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.

Rafafam

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...

Maki

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

mislim nema logike

pre 7 godina

Dokle više ljudi lažete sami sebe? Samo neko da objasni kako je to Novak igrao ofanzivno ptotiv Federera, kad je u prvom setu koji je dobio sa 6:1 imao manje vinera od njega?! Ej bre, dobiješ set sa 6:1, a napraviš manje vinera? ?!! Jel to ofanzivan igrač ili onaj koji čeka grešku protivnika?

Razocaranje

pre 7 godina

Kakvo bedno poredjenje. Svi znate u kakvoj je formi Rafa bio i koliko je dugo bio na dnu i pisete ovakve tekstove. Fed usao u 35 i opet pisete kako se Novak izviljava nad njima. Gde ste bili pre...

Fedjo

pre 7 godina

@детос
Federer je u poslednjih 5 godina u najboljoj formi? Ti decko izgleda nisi pratio tenis pre 2011...Sta mislis da je Fed ubijao od 2004-e zbog slabe konkurencije? Pogledaj malo klipove pa ce ti biti jasno ko je pravi kralj belog sporta

b92 najbolji

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.
(Sinisa, 9. jun 2016 16:49)

Pogledaj finale Sinsinatija 2012. i kako je tu Djovak ispao amater pored Federera.

Buduci Alfista

pre 7 godina

Lepo je moj drug difovac opisao igru Noleta , Nadala i Federera....inace nik mu je Alfista u pokusaju...ovo sto je napisano u textu sam vec cuo od Alfiste u pokusaju...Nole jeste car ali treba jos rada i truda da bi bio najbolji svih vremena...

Ja i moj miš sviramo rok!

pre 7 godina

O'ladite vise sa ovim licemerom od coveka, postade svetac, proglasise ga boljim i od Tesle. Dosta vise sa ovim likom, ne doprinosi Srbiji apsolutno nista.

(Maki, 09. jun 2016 19:48)

Zato si ti tu da doprineseš!

Dr Agan

pre 7 godina

Stephen Curry najbolji kosarkas svih vremena? Nije nego Michael Jordan.Messi najbolji fudbaler svih vremena? Nije nego Pele i Maradona.Louis Hamilton najbolji vozac F1? Nije nego Michael Schumacher.Novak Djokovic najbolji teniser svih vremena? Nije nego Roger Federer.
(hrld, 09. jun 2016 17:29)
Hvala vam na glasu.

Mesi jeste.Schumare nece biti jos dugo.Jordan ?Mozda i on ne bude.
Novak stize Federera.
Ukapiraj

Sinisa

pre 7 godina

Ovo je jos jedan dokaz da Novak igra najbolji tenis svih vremena...To je to,jedostvno kad igra svoj najbolji tenis dotakne savrsenstvo...Federer,Nadal i Marej su u nekim mecevima djelovali kao da su amateri,Novak se bukvalno sprdao sa njima.

Dejan

pre 7 godina

Hteo bih da iskomentarisem "neofanzivnost" kod Novaka, naime, jednom sam gledao duel Novak-Federer iz Federerove perspektive.Cinilo mi se, kao i mnogim drugima, da je on daleko agresivniji a da to rezultat ne pokazuje. I video sam koliko je Novak strasan protivnik, u svakom narednom udarcu loptica ide blize liniji, osnovnoj ili bocnoj. Na kraju sledi egzekucija u prazan prostor ili greska protivnika koji je na kraju isfrustiran i nemocan. U tom smislu mislim da sve njegove protivnike "caste" velikim brojem neiznudjenih gresaka, ne znam ni ko odlucuje da li je greska neiznudjena, u svakom slucaju mislim da je blize istini da su sve greske koje njegov protivnik napravi iznudjene. Novak gradi svaki poen, igra i glavom i srcem, mozda je to tesko za videti i mozda nije atraktivno, ali za svaki poen on odigra nekoliko ili i vise fenomenalno preciznih i agresivnih udaraca. Ko to ne vidi ili osporava jednostavno ne razume tenis

Brkati feudalac

pre 7 godina

Nikad nisam voleo Rodzera, al moram priznati da je njegova izjava 101 procenat. I sportski i dzentlemetski, kako god da se gleda. Izazov Novaku, e pa sad ako to potvrdi, istorija se pise...

sinki

pre 7 godina

A najludji gejm na protivnikov servis koji sam ja u zivotu vidio to je kad je Novak razmontirao Bautisu Aguta u poslednjem gejmu...To je bilo za rubriku vjerovali ili ne.Bautista nije znao sta ga je snalo,samo je lopta fijukala pored njega.

Ibanez

pre 7 godina

Federer je imao sreće što se Novak nije pojavio koju godinu ranije, osvojio bi možda poneki Slem, a 17 ni u ludilu! Tako da Fed može da kaže da se pojavio na veliku scenu u pravo vreme, za razliku od Novaka... mada i kad su Fed i Nadal bili u najboljoj formi Novak je i onda čisto teren sa njima!

мика

pre 7 godina

Федерерови противници у финалима ГС које је добио:
-Марк Филипусис (48 позиција)
-Сафин (86)
-Родик (2)
-Хјуит (5)
-Родик (4)
-Агаси (7)
-Багдатис (54)
-Надал (2)
-Родик (10)
-Гонзалез (9)
-Надал (2)
-Ђоковић (3)
-Мареј (6)
-Содерлинг (25)
-Родик (6)
-Мареј (4)
-Мареј (4)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 16,3.
Да видимо сад Новака:
-Цонга (38)
-Мареј (5)
-Надал (1)
-Надал (2)
-Надал (2)
-Мареј (3)
-Федерер (4)
-Мареј (6)
-Федерер (2)
-Федерер (2)
-Мареј (2)
-Мареј (2)
Просечна позиција на АТП ранг листи његових противника је 5,7.
Да не набрајам Надалове противнике. Његов просек је још бољи, 5,5. Дакле свима је јасно која ера је много тежа и зашто су Новакове и Надалове титуле много јаче. Да не спомињемо Новаков рекордни број мастерса и остале успехе...

Svete

pre 7 godina

Protiv Federera a pogotovu protiv Nadala je stvarbo bila vanvremenska igra, ima jedan trenutak protiv Nadala na 6:1 4:1 cini mi se, kada mu gledalac kaze vice sta da radi na terenu, faca koju je Nadal u tom trenutku slozio je sve objasnila !
Protiv Mareja nije bilo bas na tom nivou, ipak je pritisak bio preveliki ali je i to bilo dovoljno. I dok se svi pripremaju za travu, treniraju, jure sa turnira na turnir Djokovic je za to vreme na godisnjem odmoru, neko je nedavno rekao da on bas zna kada treba da se odmara i to ce mu omoguciti da i u 34.godini igra na veoma veoma visokom nivoa, to je jos nekih dvadetekas slemova gde je biti apsolutno prvi favorit za titulu tako da je svasta moguce ocekivati. Jedino ga povreda moze zaustaviti, mada sanse za to su minimalne ili neka vansportska tragedija !

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

I onda teoreticari i ostala boranija kažu Novak igra defanzivno????To bi isto bilo kao kad bi u fudbalu igrao defanzivno a pobediš 5 0....Mislim da većina tih stručnjaka je samo plaćena da tako nešto blebne i ostanu živi.Obican čovek gledalac vidi koja je razlika između Noleta i ostalih.Secam se jednog egzibicionog turnira gde je Rođu i Ferera oduvao sa terena sa po 6 0 ili 6 1...To su bili vineri sa svakih pozicija.Tako bi igrao da nema pritiska i divljaka po tribinama....
Meni se ipak čini da Nole može još bolje jače i više a to onda postaje tenis kojeg nema u knjigama.....Nole majstoreeeee

Dr Agan

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)

Da nije bilo Nivaka ,RF bi prosle godine,dakle sa pune 34 uzeo dva GS.Sta mislis ko ce Novaka da zaustavi da u 35 ne uzme kalendarski slem????

bomber

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

pa drčan je i đokara, on je federera "odučio", oćero sa tenisa, naravno da će uzeti još 6, a možda i više, ko zna šta je fantom sebi zacrtao

Serem tem Federerr

pre 7 godina

Nego, nije valjda da je ovaj švajcarski teniser (mlađi od Serene) jadniji i nemoćniji od jedne žene...
Smejurija živa... Sram ga bilo.

rabo

pre 7 godina

Postoji samo jedno merilo: semafor nikad NE LAŽE! Novak ima pozitivan skor i sa Nadalom i sa Federerom. Novakovi kriticari zaboravljaju da je Rodžer poveo sa 7:0 dok je Novak bio klinac a Rodžer zreo covek. 2011 je Nadal bio u top formi i Novak ga je tada prevazisao. Statistika ce biti za poredjenje kada Novak kaže da vise nece da igra. Pošto je taj dan, nadam se daleko, sve su sanse da ce po vecini bitnih merila postati najbolji IKADA. Mislim da mu je to veliki motiv. NOLE SREĆNO!!!

S. Drazo

pre 7 godina

Bravo majstore! Protivnici neznaju šta ih je snašlo! Ima leka protiv Novaka, samo jedan vanzemaljac, pod uslovom da se tamo igra tenis!

Svete

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 9. jun 2016 17:43)

Agasi je uzeo 4 GS nakon 29.godine, mislis da Novak ne moze njega da prestigne ?
Mislio sam da Novak nema konkurenciju, tako da ne razumem ko moze da ga spreci, to bi znacilo bar jos 11 komada...

danilo

pre 7 godina

Ovo su bez sumnje demonstracije čiste dominacije kakve nisu viđene u sudarima vrhunskih igrača!
Ipak, meni su najdraže Noletove pobede ona prva na AO još daleke 2007. kada je u polufinalu oduvao Fedexa, potom one dve nad Fedexom na US Open.
Nad Rafom je bilo najmoćnije 2011. u Madridu kada je Nole odigrao totalno neverovatan tenis i razbio Rafu pred njegovim navijačima lako!

nevski

pre 7 godina

Novak jos nije dostigao ono sto moze u tenisu,rekoh ovo posle Australije,bice on najbolji igraca svih vremena koji je otkrio i savladao 75,80% svojih potencijala....
Nisam ja mnogo pametan,ovo prica dosta vrhunskih teniskih strucnjaka,kakav li bi tenis bio igra kada bi ga igrao na maksimumu.....ne smem ni da zamislim ....

детос

pre 7 godina

Lako je bilo oduvati Nadala kada se frajer nije mogao sastaviti. Kada obojica igraju vanzemaljski tenis, Rafa dobija taj mec kao sto smo vec svi videli vise puta. Isti je slucaj i sa Fed-Nole. Fed dobija kada je na 100%...
(Rafafam, 09. jun 2016 17:45)
Видим статистика каже да је Новак бољи у међусобним дуелима, као и да је најбитније мечеве против обојице добијао. Ноле их је дерао свих предходних 5 година, када су обојица били у најбољој форми. Једно је бити пристрасан, а друго бити реалан и објентиван...

Ciga

pre 7 godina

Jel bi mogao neko da mi objasni zašto vlada mišljenje da mu je šljaka najteža podloga? Ima 1GS, 3 finala i 8 Mastersa na toj podlozi i sve to sticajem nesrećnih okolnosti, inače bi trebalo biti više.
Ko to ima bolju igru za šljaku osim jednog, najboljeg u istoriji Za zemljane terene?
Otkud mu sad to trava prirodnija podloga , ne kontam?

auh!!!

pre 7 godina

@Rafafam
Rafe se "nije mogao sastaviti", a igra finale? 2011 prvi na atp listi, 25 godina, sedam finala, sedam tacni od Novaka? Šta ti pričaš?

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Zašto se ovako veliki igrači kao što je Rodžer ponižavaju ovakvim izjavama,Novak je ekspresno,već sada kada je sezona tek na pola,demantovao da neće imati rezultate kao prošle godine,već još bolje!Uostalom,može ovaj čovek imati i 20GS i 400+ nedelja na mestu broj jedan,ali iz njega izbija patološka sujeta iz straha i netrepeljivosti jer mu je ozbiljno poljuljan status "nedodirljivog"!

детос

pre 7 godina

Federer je od svoje 29 godine pa do sada uzeo 1 GS,a vi očekujete od Đokovića da uzme najmanje 6,mnogo ste drčni
(Dr.Roddick, 09. jun 2016 17:43)
Рођу је од тада зауставио Ноле. А ко ће Нолета да заустави? Никог на видику. У наредних 4,5 година Новака ако послужи здравље, може глат да узме још 8 слемова.

dominus

pre 7 godina

Da se nadovežem na Federerovu izjavu iz teksta. Ne da će je ponovit, nego će je nadmašit. Ključ je u Vimbldonu. Ako ga osvoji (zar da sumnjamo u to), uzima redom Olimpijadu, Sinsinati (to doduše nisam siguran), US Open i ono što je prošle jeseni. Možda jedino Pariz pusti, mada ne verujem. Poslednji koji je osvojio GS i Masters u Parizu je bio Agasi. To će Novak gledati da ponovi.

ЈоВ

pre 7 godina

Имам доста Нолетових мечева на дисковима...
Али овај у Дохи је нешто посебно, видео игра.
Уз меч са Цонгом у Аустралији омиљен...за сада, надам се да ће ме Ђоле демантовати ускоро.

Zeljko NS

pre 7 godina

Nole je usao u brsmrtne.Bas me briga sta sledi dalje.Odakle dolazi, sta su mu sve podmetali ,koliko ga mrzili.Covek reketom pobedio citav svet.Nole legendo vec sada si najveci.????

dragan

pre 7 godina

"Đoković je ponovo ušao u ’zen’ fazu..."
NIje zen, nego se u sportu to zove zona. Sklad uma i tela je usao u savrsenu zonu iz koje postize sve sto pozeli.

lex speciallis

pre 7 godina

Bravo za tekst! Cesto pomislim na ovaj mec,i pred finale RG-a i ranije sam pustao higlihts ja mislim da je to mozda, iako sigurno ne najvayniji-najbolji mec u dosadasnjoj karijeri Novaka-sve apsolutno savrseno,bas "vanzemaljski". Usput Nadal uopste nije bio los,cak naprotiv.

mm

pre 7 godina

@Dr.Rodick

Opet ti RF je uzeo jedan a ocekujete sest ...

Pa evo zapamti care sta si rekao, pa se vrati na ovaj koment za dve godine, da shvatis koja je razlika izmedju Djokovica i Federrera poshti ti i dalje nije jasno, ali bice ...

moon

pre 7 godina

http://www.rollingstone.com/sports/news/can-novak-djokovic-become-the-greatest-tennis-player-ever-20160606?page=2
Dok sam citala tekst plakala sam:) Neverovatan clanak obavezno procitajte.

Jum

pre 7 godina

@hrld posto znas svakog ko je najbolji, treba mi neko da mi zavari kapiju. Danas su varioci katastrofa pa reko da pitam coveka koji zna...

British Citizen

pre 7 godina

(hrld, 09. jun 2016 17:29)

Tako je care. Sve se slazem s tobom. Sem ovo zadnje. Ali dobro, ne zameram ti, ne mozes da se razumes u sve.

Matrix

pre 7 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za protivnika, a ne za Djokovica. Izgovor im je da on ne predstavlja Srbiju, vec sebe i da zato i nemaju potrebu da navijaju za njega. Da li ti isti ljudi pokusavaju da mi kazu da ce na Olimpijadi da navijaju za Djokovica ukoliko bi igrao protiv Federera ili Nadala ili Mareja na primer? To je smesno, znamo svi da ce oni u svakom slucaju navijati za protivnika.

Nadjoko

pre 7 godina

Pratim tenis od kad znam za sebe. I mislim da su najkvalitetniji mecevi izmedju Nadala i Djokovica. Nivo tenisa je zastrasujuci jer jedan drugog teraju na maksimum.

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

mgm

pre 7 godina

@ mislim nema logike
Da si igrao tenis mozda bi i znao da mozes bez vinera da odigras ofanzivan tenis!!! Pojma nemas!!!! Statistika je rubrika za novine, i za one koji se nikad nisu bavili sportom!!!!

VUK

pre 7 godina

eeeee lepo će biti početkom jula. Grčka, more i tv... Nadam se da će Federer nekako dogurati do meča sa Novakom.Kakvo je to letovanje bez dranja Rođe na Wimbldonu?

majtimajk

pre 7 godina

"IW 2011. godina... Djokovic: Rafa, ti si veliki prijatelj i po mom misljenju najbolji igrac ikada! Cao!"

-...?... I? sta je pisac hteo da kaze!? recenica, kojom citiras Djokovica, samo pokazuje kakav je Novak fer-plej I dzentlmen, koji ce uvek pohvaliti protivnika, a ne isticati svoj uspeh. tako je radio ranije, a to ce raditi i kada bude zvanicno GOAT! ...isto kao sto ces ti vecno ponavljati iste gluposti.

VLADIMIR

pre 7 godina

Finale u Dohi je po meni najspektakularniji mec koji je Nole odigrao u dosadasnjoj karijeri - a tome je puno doprineo i Nadal (svojom sjajnom igrom kojom bi pobedio bilo kog tenisera - osim Novaka) Bravo jos jednom Nole!!!

Milan

pre 7 godina

@Ciga

Kada je bio mladji sljaka mu je sigurno mnogo vise odgovarala od trave, sada vec i nisam siguran. Za travu je jedna od najbitnijih stvari iskustvo igranja na njoj a kada ste u vrhu ne igrate je bas cesto, sezona na travi kratko trake. A sljaka je sigurno najzahtevnija podloga, nema sad tu da je neko ne znam sta bolji od njega na zemlji ali jednostavno treba mnogo vise snage utrositi da se izgradi i osvoji poen. Na drugim podlogama Novak mnogo lakse moze koristiti snagu protivnikovih udaraca i samim tim mnogo manje energije trosi. Nisam siguran ali mislim da do sada niko nije uzeo RG posle svoje 30( Wawrinka je prosle godine imao 30) sto na drugim slemovima nije slucaj, sve to dovljno govori. Pozrav!

Miodrag

pre 7 godina

Bilo bi dobro kad bismo komentarisali pomenute meceve iz ove perspektive.
Doha je bila brutalna. Evo pogledah okaceni video, ono je vanserijska igra. Posle neki kazu da igra defanizvno. Rasutrio je Rafu u paramparcad. Takav tempo je zadao Novak da je ovaj stalno bio u konopcima. Obratite paznju na varijetet zavrsnih udaraca. Na toliko razlicitih nacina je osvajao poene. Sevelo je na sve strane, forhend paralele, bekhendi, pravoremeni izlasci na mrezu, riterni koji bi sve to pripremili, ako ne bi cak doneli "neiznudjenu" gresku.
Verujem da ovaj mec moze postati kultni.
Posle toga nekako nisam ni bio iznenadjen AO polufinalom.
Novak igra ponekad pasivnije, kad moze. No, ovo su najvazniji mecevi protiv velikih protivnika na velikim turnirima. Dakle, zna sta radi. Bude i umornijih perioda, nedostatka inspiracije i tad je nesto povuceniji. No, da li iko moze da mu kaze da igra i radi ista pogresno nakon ovakvih rezultata? Pogledajete poslednjih godinu ipo dve. Na mnoge rezultate i smo zaboravili nakon ovij najnovijih.