Sreda, 01.06.2016.

20:00

Novak i obećavajući znak, Rolan Garos je "prevara"

Trebalo je u ponedeljak, počeo je u utorak, a Novak Đoković meč osmine finala završio je tek u sredu.

Izvor: B92

Novak i obeæavajuæi znak, Rolan Garos je "prevara" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Ne verujem da on to može

pre 7 godina

Izvesno je da bi Novak osvojio ovaj prokleti RG, mora podići igru nekih 400-500%. Mari i Vavrinka bi ga samleli sa 3:0 da ovako anemično protiv nekog od njih danas odigra.

Smuleco

pre 7 godina

Jedna Novakova izjava u tekstu, sve govori o tome ko je, i kakav je, Novak Đoković. Majstore, sve što ti se "dešava", zaslužio si SVOJIM radom!

Bor

pre 7 godina

Da li ste videli kako igra Dominik Tim? Mislim da bi rasturio ynadala a i ceo deo Zreba sa Marijem. Ako ga Nole ne dobije on osvaja. Mislim da se moze dobiti u 5 setova .

ja sam

pre 7 godina

ovaj turnir je postao smejurija, tribine kao kod nekog seoskog fudbalskog tima. siva betoncina, jedino sto vredi je okruzenje. sve u svemu, sramota je da se tamo igra gren-slem turnir.

darko

pre 7 godina

zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep

Nele

pre 7 godina

Mozda nije vreme i mesto, ali jednostavno moram...

"Between 2003 and 2007, Federer won 12 slams. Three came against Andy Roddick, who admits he is one of the worst ever players to hold the no.1 ranking.

One came against Lleyton Hewitt, who faded dramatically as tennis evolved into the physical, baseline-dominated game it has become.

Three came against Mark Philippoussis, Marat Safin and Marcos Baghdatis, who were ranked 48th, 86th and 54th in the world respectively when Federer beat them in a final.

Ceo tekst je ovde:

Read more: http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/#ixzz4ANSS6XYB

Uzivajte dok mozete...covek je vec legenda... covek je GOAT!!!


"

flip

pre 7 godina

Ovi stvarno misle da Novak, ako stigne do finala, od utorka do nedelje samo u subotu ne izlazi na teren? Pa to nema ni na Mastersima gde se igra na dva dobijena seta. Cirkus slem.

Goran

pre 7 godina

Teske vlazne loptice ne odgovaraju Novaku, on nije toliko nabildovan kao Marej i Vavrinka za ovako spore uslove. Novakove lopte tesko probijaju odbranu, mora da igra iscrpljujuce razmene dok sa druge strane Marej ima mnogo vise vinera od Novaka. Novak je ipak favorit zbog poznate Marejeve labilnosti u zavrsnicama grand slem turnira.

cofi008

pre 7 godina

(Petar, 01. jun 2016 20:55)

petre da li si ikad pratio novaka u ranjim slemovima? "mucio" se on i ranije sa mnogim protivnicima...prosle godine na wimbl zamalo ispao od andersona a onda u finalu oduvao federera. ove godine na australiji mucio se protiv simona a onda ponovo dobio federera , zatim i mareja u finalu. gledao sam novaka i za razliku od vecine mislim da ima sjajnu igru. zna on vrlo vrlo dobro sta radi.. u ovom trenutku on je za klasu ispred ostalih sto ce se i pokazati.

ha ha ha

pre 7 godina

Šta raspravljate hoce-nece da osvoji, kao da ima neke protivnike...čuj jaka stvar ako mu u polufinalu dođe Tim ili Gofan, a u finalu Mari ili Vavrinka..očajno smešno! Na šta je spao ovaj tenis. A ako ne osvoji, bolje da batali tenis istog momenta.

jezicarka

pre 7 godina

@ gigatrend

Kad vec govorimo o pravopisu i strucnoj literaturi onda jos jednom proverih i vidim da niste u pravu.Ipak je "briljantan" pravilno.(I.Klajn)U pravu ste za "grend slem".Kao sto vidite,bez obzira za koliko para i sta radimo,svi ponekad gresimo.
Noletu zelim da gresi sto manje i na kraju osvoji pehar na ovom grend slemu :)

Bez pesimizma

pre 7 godina

Cude me ovi pesimisticki komentari - kao, slabo igra Djokovic, tesko ce i do finala, a kamoli do titule! Znamo svi kako igra Djokovic: on svakome da sansu, upinje se samo koliko je potrebno. Bilo je ranije trenutaka gde je zaista visio zbog takvog pristupa - zasad je medjutim sve u redu. I jos nesto - nece se umoriti samo Novak, nego jos vise njegovi potencijalni protivnici! Ako se sastanu Gofan i Tim, bice to zestok duel, i pobednik onda mora(verovatno) Djokovicu na noge! Kojeg ce, ako dobije, u finalu cekati UMORNI pobednik iz verovatnog duela izmedju Marija i Vavrinke! Prepreke su pred svim igracima, a Djokovic ove godine sigurno ima bolju poziciju nego ranijih godina. A protiv boljih ce sigurno igrati bolje nego protiv dosadasnjih protivnika! Da osvoji titulu nece mu biti potrebni nadljudski napori - kakve je ranijih godina ulagao, bez konacnog trijumfa - nego pre svega vrhunska koncentracija.

Dag Kristi

pre 7 godina

Iskren da budem,meni je od vremena zabrinjavajuce to,da 14.igrac na svetu,ima ucinak od preko 60% iskoriscenih brejk sansi,protiv 1.A 1. protiv 14. 23%.

Lepi

pre 7 godina

@kvalifikant: da li bi bio ljubazan da navedes izvor koji navodi cinjenicu da Novak koristi hiperbaricnu komoru? 2011 na US Openu dok je jos isao u kucu u Nju Dzersiju rekao je novinarima da njegov domacin ima komoru, da je probao, da deluje dobro ali da je krajnje neprakticna jer je glomazna i ne moze se nositi po turnirima. I tu je bio kraj. Od tada pa do danas, Greg Garber kao slucajno ubaci tu aluziju u ponekom clanku na temu Novaka, pojedinci na teniskim forumima u svetu kao i ti sada izbacujete "cinjenicu" kako je on koristi. Izvinjavam se ako radis kao sobar kod Novaka pa si licno upucen u to. Ipak mislim da je u pitanju klasican pristup koji je uveo Gebels, ponavljajmo laz 1000 puta, na kraju ce postati istina.

Branko

pre 7 godina

Sve su lepo rekli pojedini ovde..ali ljudi,nije Novak mali,on najbolje zna kako je gubio prethodna finala i neka polufinala na RG!Ja sam sasvim ubedjen da najboje cuva za kraj!I neku preteranu nervozu nisam primetio kao sto pominjete!U finalu Rima je vidno bio nezadovoljan i nervozan zbog kise,juce protiv Aguta je sig set i po igrao po kisi i nijednom se nije pozalio zbog toga!Uzivaj te jer ove godine mu RG nece izmaci ;)

MsK

pre 7 godina

@Dr,
Verovatno gledaš u tudji koverat pa znaš da Strajnić i Kovinjalo zaradjuju više od Viškovića ili Ozma?
Ko je kome bolji komentator stvar je subjektivnog osećaja i ličnog ukusa. Mom uhu prija tenisko komentarisanje Ivana Govedarice – prefinjeno, uzdržano, bez primitivnog petljanja u tudju ličnost ..ali, njega iz nekog razloga ne stavljaju da prenosi Novakove mečeve..Volim i Banjca- znam da je iskren i navija od srca za naše...ali, eto, koliko primećujem ovde mu često nalaze mane...
Ozmo divno piše, sve pohvale, ali lepo piše i M.Kovačević i Veličković u „Politici“..

Prema tome, ako nekoga hvališ, hvali ga – to je lepo; ali ne prozivanjem nekog ko i ne prenosi teniske mečeve..

papalino

pre 7 godina

Ko mu je smislio ovu glupost sa bacanjem srca? Aj' što on prihvata glupost, al' što uvaljuje detetu da učestvuje u kičerici, nikako mi nije jasno!

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Bravo za Novaka što je upućen i u stvari van tenisa. Sećam se da su jednom davno, u vreme njene najveće popularnosti, novinari pitali Tinu Tarner zna li koliko košta kafa u prosečnom restoranu u Americi. Odgovorila je:'Pa oko 100 dolara.'

Ro

pre 7 godina

Mene ipak vise, da kazemo, brine broj neiskoriscenih break lopti, nego broj neiznudjenih gresaka, los servis, losa volej igra i td. Ono sto obicno komentatori ovde zameraju. Otkad je dosao Beker vidi sa ta promena u pristupu na GS turnirima. Novak do 1/4 ili 1/2 finala uvek igra sa pola snage i naizgled bezvoljno da bi u zavrsnim mecevima naglo podigao nivo igre i na kraju podigao pehar :) On kao da tokom uvodnih kola kalibrise igru, isprobava odredjene udarce i pristup, pa makar mu to donosilo dosta neiznudjenih gresaka i ne zamara se preterano. Ipak, jos od AO mi je simptomaticno da Novak ima problem sa iskoriscavanjem break lopti. Cesto lagano dodje do toga ali sa 0-40 ili 15-40 ne uspe da zada zavrsni udarac. I to ne samo protiv najvecih rivala ili najboljih servera, vec i protiv daleko slabijih protivnika. Taj segment me jedino brine, a i ovo vreme na RGu.

kvalifikant

pre 7 godina

Ne brinem ja za Noleta i dal ce on da se odmori... nego nek mi neki strucnjak objasni razliku hiperbaricne komore i doping krvi...ok razumem da je doping krvi zamena krvi staru za novu punu crvenih krvnih zrnaca a hiperbaricna komora te napuca cistim kiseonikom koj odlazi u krv i koja se tako obnavlja i dobija se krv kao da si taj dan bio na planini a ne ba terenu...kad se sve sabere i odyzme na isto se svodi...a to ne vazi samo za njega....a na zalost tome se izgleda ne moze stati na put...

Srdjan

pre 7 godina

Vidim svi vec pominju Tima kao protivnika u polufinalu. Slazem se da on igra odlicno ali ne bih prerano otpisao Gofana. Mislim da on moze dobiti Tima. Isto tako ne bih prerano otpisao Berdiha. Jeste on stara musterija ali Novak mora mnogo bolje da igra nego protiv Aguta.

W

pre 7 godina

Novak se bori da izadje iz kanala i nadam se da ce to uspjeti. Ono sa djetetom i publikom je borba dobra i zla(poziti/negativ), pokusava da svoje srce ispuni dobrotom i pozitivnim emocijama jer mu izgleda bas fale. Ako dogura do finala mislim da ce ovaj put iskoristiti sansu, previse ga zeli i mngo je iskusan da ne osvoji RG.

Veljoni

pre 7 godina

Zna li neko satnicu za sutra? Kad planiraju veliki organizatori da saopšte kad ko igra? Verovatno će im sutra reći jedno 15 min unapred :O

gigatrend

pre 7 godina

@ Dr

Ne znam za koliko radi "ovakav stručnjak", i nadam se da je to dosta više od 200-300 €, ali morao bi da zna da je nepravilno gren slem, već grenD slem, kao što nije briljantno, nego brilijantno (od brilijant). Sve to piše u stručnoj literaturi, i nije ostavljeno našoj (ili njegovoj) proceni ili dobroj volji.

Vrlo je verovatno da ni ovaj moj komentar neće biti objavljen, a to takođe puno govori o redakciji i novinarima B92.

anica

pre 7 godina

(mrmlj, 1. jun 2016 21:22)
A ti si nasao ovde da prosipas pamet, covek je napisao kako ce proslaviti titulu, i ja cu se napiti, jel treba da trcim ili igram tenis da bih proslavila, niko se ne kiti tudjim perjem vec je to iskrena radost. Otkud znas da se ne bavi nekim sportom.. bolest tog tipa ne bira...moja nana je 60godina pusac pa nista, otac 40..vitalan covek. Ima onih koji su se vodili time"u zdravom telu zdrav duh" pa su bolesniji od svih. Lepo je posvetiti se sportu koliko se moze naravno, ali ovo nije mesto za takve savete...tema je Noletova titula na RG...i kako cemo se odvaliti od alkohola!! Idemoooooooo Nole

Nole SREĆNO!

pre 7 godina

Oni koji prate tenis preko naslova su ubeđeni da Novak osvaja 100% RG.
Oni koji su gledali sva 4 njegova meča znaju da Novak ima i te kako velike probleme. Da li samo tankovao formu za završnicu ne znam, ali servis mu je klimav, često je bez ideje, i ima nenormalno mnogo neiznuđenih grešaka i to protiv kojih protivnika? Darcisa, Lua, Bedenea i Aguta?
Dolaze mu protivnici koji će za razliku od ovih znati da iskoriste te greške i tu nervozu koja kipi iz njega.
Berdih stara mušterija? Jeste, ali podsetite se njihovog meča sa šljake u MK.
Nije isti Berdih na betonu i na šljaci. Potom Gofan ili Tiem, a onda Marej ili Stan. Ko misli da će sa dosadašnjom igrom da uradi nešto nek razmisli još jednom. Ipak, uvek ima mogućnost da najzad zaigra onako kako ume, onako kao iz prošle sezone.

cikias

pre 7 godina

Ukoliko Nole uspe da obezbedi plasman u finale u petak, sto najvise zavisi od vremenskih uslova ali je i dalje realna mogucnost, sigurno nece biti umoran za finale u nedelju. Imace minimum 40 sati odmora sto je za njega sasvim dovoljno. Prosle godine je polufinale delom igrao u subotu i to jos sa nezgodnim Marejem i tu je bio glavni problem. Druga povoljna varjanta je da polufinale igra u subotu a finale u ponedeljak je takodje povoljna a o trecoj varjanti (polufinale subota, finale nedelja), ne zelim ni da razmisljam.

mrmlj

pre 7 godina

@(Ejleg, 01. jun 2016 20:26) tipican primer kako razmislja prosecni pripadnik "najsportskije nacije" - sportski uspeh nasih sportista cu da proslavim tako sto cu se napiti ko nikada u zivotu. ne daj boze da se takav uspeh proslavi tako sto se obuju patike i uzme reket u ruke pa na teren ili sedne na bicikl i obidje koji krug po kraju. ili, ako se nema novca za te manje ili vise skupe rekvizite, makar da se malo istrci napolju. ljudi, medju drzavama smo sa najvecim procentom obolelih od kardio-vaskularnih bolesti, visoko smo dangirami i po procentu pusaca... dajte da uradimo nesto po tom pitanju umesto da se samo kitimo tudjim perjem kad je sport u pitanju.

Dr

pre 7 godina

Tuzno je sto ovakav novinarski strucnjak verovatno isto radi za 300 evra, a Strajnici, Kovinjala i narocito Informacija primaju ko zna koliko. Ne zelim da uputim ruzne reci vasem mediju, jedini ste koje pratim, ali cenite ovog decka, uz Viskovica neprikosnovenog je najbolji teniski strucnjak. Dajte mu stimulaciju. Ako gresim, unapred se izvinjavam, ali poznavajuci ovu zemlju - tesko da gresim. Pozdrav.

fenomen

pre 7 godina

Ako Novak stigne do finala vise bih voleo da igra sa Marejem. Vavrinka moze opet biti koban a jak je ko konj i teske loptice mu odgovaraju. Mozda se do nedelje/ponedeljka promeni vreme i teren postane suvlji sto bi Novaku islo na ruku. Ajmo Nole jos samo tri pobede pa onsa odmaraj. Poz.

nemanja

pre 7 godina

Danas sve prema ocekivanjima, iznenadila malo laka pobjeda Berdiha, ali uz sjajnu igru, ko je gledao, Berdih je izuzetno servirao, odlicno napadao i djeluje odlicno, ali ako i sa kim Nole ne bi trebalo da ima problema to je Berdih. Marej se ipak malo pomucio, a Wawrinka nije imao dostojnog protivnika. Goffan-Thiem, ko god dodje bice opasan Noletu jer nemaju sta da izgube, ali iskustvo je na Noletovoj strani (i kvalitet)

kimiko

pre 7 godina

Ova Fererova je na mestu.Najvise toga ima u fudbalu i tenisu.
Liga sampiona,Evrolige...sve je to osmisljeno zbog velikog biznisa.
Velika scena za navodno veliku predstavu.Zamesaj zanrove,pa neka se vrti para.Kao Exit festival.
Istina,na kraju ipak izadje nesto vredno na binu.
Ali to vise tada nije ni vazno.

Komšija

pre 7 godina

Smrzavanje skupljaca lopti, rizikovanje povreda tenisera, igra do dva sata da ne vrate novac za ulaznice... Nemaju reflektore, niti pokrivene terene... Kisobrani 45 evra, dzemperi 95 evra, sendvici 15 evra...
Radio sam sa Francuzima i imao sam mnogo bolje misljenje o njima... Ali ovo?!? Pa kako ih nije sramota?!? Je**li bi se za dinar, a ovamo pricaju o sebi sve u superlativima. Kao oni su bolji od drugih. Pa to sebi cak ni Englezi ne bi dozvolili...
Steta sto nema nekadasnjeg jedinstva tenisera, bojkotovati ih 2-3 godine, pa da vidite kako bi legli na rudu, sve sa osmehom. Onako kad im se zavuce do grla, kada budu igrali samo igraci od 40 mesta nanize na ATP listi, pa da vidite sta bi bilo. Ali ta vremena igracke solidarnosti su prosla. Jedva su onu Rumunovu plavu sljaku izbacili, a i tu su se mnogi pokazali kao smrde. Valjda misle: da se oni ne povrede a drugi ako se povrede, cist dobitak... Nije to vise gospodski sport.

@

pre 7 godina

Eto, neko spomenuo i tu decu koja se smrzavaju tu, a ne samo milionere kojima drugi drze kisobrane dok sami kisnu i koji spavaju na suvom dok publika koja placa ulaznice kisne.
Berdih bi mogao da nauci da bi i on morao da radi normalan posao i da ne bi bio milioner da nije turnira kakav je RG koji im placa milione, a Ferer lepo moze da ide kuci i vrati tih nekoliko STOTINA HILJADA dolara koje zaradio za to sto se malko skvasio pre nego sto je smugnuo u svlacionicu, mozda te pare pomognu da se sto pre napravi krov.

Petar

pre 7 godina

Novak je od Madrida nekako drugačiji čovek.
Previše nervozan na terenu, a pre i posle meča previše pozitivan?
Danas sa klincem daje srce publici, prošli put se zezao sa Paskal Marijom,
na konferencijama je nasmejan i pričljiv; a na terenu iznenađujuće živčan.
Previše neiznuđenih grešaka i slab servis.
I još jedna stvar je jako bitna, on još nije igrao protiv protivnika po meri.
Zaobišao je Nadala, Nišikorija, i ostale iz top 10, Mari i Vavrenka su u drugom delu, Federer se povukao... videćemo tek protiv Berdiha po prvi put u kakvoj je formi zaista Novak.
I na kraju, već sada znamo da ako dođe do finala može igrati ili protiv Mareja ili Vavrenke, nema treće opcije.
On mora da podigne nivo igre ili jednostavno opet neće osvojiti RG.

Odzacar

pre 7 godina

Za pobedu nad Berdihom ne brinem, ali polufinale protiv verovatno Tima bi ga iscrpelo, pa bi ga u finalu cekao odmorniji protivnik. Sve nekako sluti na proslogodisnje finale, sa istim ishodom...

licemer

pre 7 godina

“Terali su nas da igramo dva sata“
2 sata i 1 minut :)
što bi klinci rekli 'dno'
...a i kada ih Ferer psuje onda mi je sve jasno, on je inače genijalac i miran tip, baš ne liči na njega uopšte

raven

pre 7 godina

Cekaju se okrsaji Marej-Vavrinka i Djokovic-Tim i nada da voda iz frizidera, peskiri i olovke za potpisivanje nece biti prezasiceni glutenom pa da unapred konstatujemo ko ce osvojiti kalendarski GS.

Ove kritike u vezi organizacije mozda urode plodom jer Francuzi zbog visevekovnog tvrdicluka ne bi ugradili pokretni krov tacno da njihov igrac ima priliku da prodje 3 kolo.

Losmi

pre 7 godina

Auuuu, sad ce saopstenje SNS-a! " Na RG je danas izneta teska neistina da je plata u Srbiji 200-300 evra. Trazimo smenu novinara koji je isprovocirao izjavu o platama. Naime ona iznosi cak 310 eura".

Losmi

pre 7 godina

Auuuu, sad ce saopstenje SNS-a! " Na RG je danas izneta teska neistina da je plata u Srbiji 200-300 evra. Trazimo smenu novinara koji je isprovocirao izjavu o platama. Naime ona iznosi cak 310 eura".

licemer

pre 7 godina

“Terali su nas da igramo dva sata“
2 sata i 1 minut :)
što bi klinci rekli 'dno'
...a i kada ih Ferer psuje onda mi je sve jasno, on je inače genijalac i miran tip, baš ne liči na njega uopšte

Petar

pre 7 godina

Novak je od Madrida nekako drugačiji čovek.
Previše nervozan na terenu, a pre i posle meča previše pozitivan?
Danas sa klincem daje srce publici, prošli put se zezao sa Paskal Marijom,
na konferencijama je nasmejan i pričljiv; a na terenu iznenađujuće živčan.
Previše neiznuđenih grešaka i slab servis.
I još jedna stvar je jako bitna, on još nije igrao protiv protivnika po meri.
Zaobišao je Nadala, Nišikorija, i ostale iz top 10, Mari i Vavrenka su u drugom delu, Federer se povukao... videćemo tek protiv Berdiha po prvi put u kakvoj je formi zaista Novak.
I na kraju, već sada znamo da ako dođe do finala može igrati ili protiv Mareja ili Vavrenke, nema treće opcije.
On mora da podigne nivo igre ili jednostavno opet neće osvojiti RG.

Nole SREĆNO!

pre 7 godina

Oni koji prate tenis preko naslova su ubeđeni da Novak osvaja 100% RG.
Oni koji su gledali sva 4 njegova meča znaju da Novak ima i te kako velike probleme. Da li samo tankovao formu za završnicu ne znam, ali servis mu je klimav, često je bez ideje, i ima nenormalno mnogo neiznuđenih grešaka i to protiv kojih protivnika? Darcisa, Lua, Bedenea i Aguta?
Dolaze mu protivnici koji će za razliku od ovih znati da iskoriste te greške i tu nervozu koja kipi iz njega.
Berdih stara mušterija? Jeste, ali podsetite se njihovog meča sa šljake u MK.
Nije isti Berdih na betonu i na šljaci. Potom Gofan ili Tiem, a onda Marej ili Stan. Ko misli da će sa dosadašnjom igrom da uradi nešto nek razmisli još jednom. Ipak, uvek ima mogućnost da najzad zaigra onako kako ume, onako kao iz prošle sezone.

Komšija

pre 7 godina

Smrzavanje skupljaca lopti, rizikovanje povreda tenisera, igra do dva sata da ne vrate novac za ulaznice... Nemaju reflektore, niti pokrivene terene... Kisobrani 45 evra, dzemperi 95 evra, sendvici 15 evra...
Radio sam sa Francuzima i imao sam mnogo bolje misljenje o njima... Ali ovo?!? Pa kako ih nije sramota?!? Je**li bi se za dinar, a ovamo pricaju o sebi sve u superlativima. Kao oni su bolji od drugih. Pa to sebi cak ni Englezi ne bi dozvolili...
Steta sto nema nekadasnjeg jedinstva tenisera, bojkotovati ih 2-3 godine, pa da vidite kako bi legli na rudu, sve sa osmehom. Onako kad im se zavuce do grla, kada budu igrali samo igraci od 40 mesta nanize na ATP listi, pa da vidite sta bi bilo. Ali ta vremena igracke solidarnosti su prosla. Jedva su onu Rumunovu plavu sljaku izbacili, a i tu su se mnogi pokazali kao smrde. Valjda misle: da se oni ne povrede a drugi ako se povrede, cist dobitak... Nije to vise gospodski sport.

nemanja

pre 7 godina

Danas sve prema ocekivanjima, iznenadila malo laka pobjeda Berdiha, ali uz sjajnu igru, ko je gledao, Berdih je izuzetno servirao, odlicno napadao i djeluje odlicno, ali ako i sa kim Nole ne bi trebalo da ima problema to je Berdih. Marej se ipak malo pomucio, a Wawrinka nije imao dostojnog protivnika. Goffan-Thiem, ko god dodje bice opasan Noletu jer nemaju sta da izgube, ali iskustvo je na Noletovoj strani (i kvalitet)

Dr

pre 7 godina

Tuzno je sto ovakav novinarski strucnjak verovatno isto radi za 300 evra, a Strajnici, Kovinjala i narocito Informacija primaju ko zna koliko. Ne zelim da uputim ruzne reci vasem mediju, jedini ste koje pratim, ali cenite ovog decka, uz Viskovica neprikosnovenog je najbolji teniski strucnjak. Dajte mu stimulaciju. Ako gresim, unapred se izvinjavam, ali poznavajuci ovu zemlju - tesko da gresim. Pozdrav.

fenomen

pre 7 godina

Ako Novak stigne do finala vise bih voleo da igra sa Marejem. Vavrinka moze opet biti koban a jak je ko konj i teske loptice mu odgovaraju. Mozda se do nedelje/ponedeljka promeni vreme i teren postane suvlji sto bi Novaku islo na ruku. Ajmo Nole jos samo tri pobede pa onsa odmaraj. Poz.

cofi008

pre 7 godina

(Petar, 01. jun 2016 20:55)

petre da li si ikad pratio novaka u ranjim slemovima? "mucio" se on i ranije sa mnogim protivnicima...prosle godine na wimbl zamalo ispao od andersona a onda u finalu oduvao federera. ove godine na australiji mucio se protiv simona a onda ponovo dobio federera , zatim i mareja u finalu. gledao sam novaka i za razliku od vecine mislim da ima sjajnu igru. zna on vrlo vrlo dobro sta radi.. u ovom trenutku on je za klasu ispred ostalih sto ce se i pokazati.

cikias

pre 7 godina

Ukoliko Nole uspe da obezbedi plasman u finale u petak, sto najvise zavisi od vremenskih uslova ali je i dalje realna mogucnost, sigurno nece biti umoran za finale u nedelju. Imace minimum 40 sati odmora sto je za njega sasvim dovoljno. Prosle godine je polufinale delom igrao u subotu i to jos sa nezgodnim Marejem i tu je bio glavni problem. Druga povoljna varjanta je da polufinale igra u subotu a finale u ponedeljak je takodje povoljna a o trecoj varjanti (polufinale subota, finale nedelja), ne zelim ni da razmisljam.

Lepi

pre 7 godina

@kvalifikant: da li bi bio ljubazan da navedes izvor koji navodi cinjenicu da Novak koristi hiperbaricnu komoru? 2011 na US Openu dok je jos isao u kucu u Nju Dzersiju rekao je novinarima da njegov domacin ima komoru, da je probao, da deluje dobro ali da je krajnje neprakticna jer je glomazna i ne moze se nositi po turnirima. I tu je bio kraj. Od tada pa do danas, Greg Garber kao slucajno ubaci tu aluziju u ponekom clanku na temu Novaka, pojedinci na teniskim forumima u svetu kao i ti sada izbacujete "cinjenicu" kako je on koristi. Izvinjavam se ako radis kao sobar kod Novaka pa si licno upucen u to. Ipak mislim da je u pitanju klasican pristup koji je uveo Gebels, ponavljajmo laz 1000 puta, na kraju ce postati istina.

Bez pesimizma

pre 7 godina

Cude me ovi pesimisticki komentari - kao, slabo igra Djokovic, tesko ce i do finala, a kamoli do titule! Znamo svi kako igra Djokovic: on svakome da sansu, upinje se samo koliko je potrebno. Bilo je ranije trenutaka gde je zaista visio zbog takvog pristupa - zasad je medjutim sve u redu. I jos nesto - nece se umoriti samo Novak, nego jos vise njegovi potencijalni protivnici! Ako se sastanu Gofan i Tim, bice to zestok duel, i pobednik onda mora(verovatno) Djokovicu na noge! Kojeg ce, ako dobije, u finalu cekati UMORNI pobednik iz verovatnog duela izmedju Marija i Vavrinke! Prepreke su pred svim igracima, a Djokovic ove godine sigurno ima bolju poziciju nego ranijih godina. A protiv boljih ce sigurno igrati bolje nego protiv dosadasnjih protivnika! Da osvoji titulu nece mu biti potrebni nadljudski napori - kakve je ranijih godina ulagao, bez konacnog trijumfa - nego pre svega vrhunska koncentracija.

Srdjan

pre 7 godina

Vidim svi vec pominju Tima kao protivnika u polufinalu. Slazem se da on igra odlicno ali ne bih prerano otpisao Gofana. Mislim da on moze dobiti Tima. Isto tako ne bih prerano otpisao Berdiha. Jeste on stara musterija ali Novak mora mnogo bolje da igra nego protiv Aguta.

Ro

pre 7 godina

Mene ipak vise, da kazemo, brine broj neiskoriscenih break lopti, nego broj neiznudjenih gresaka, los servis, losa volej igra i td. Ono sto obicno komentatori ovde zameraju. Otkad je dosao Beker vidi sa ta promena u pristupu na GS turnirima. Novak do 1/4 ili 1/2 finala uvek igra sa pola snage i naizgled bezvoljno da bi u zavrsnim mecevima naglo podigao nivo igre i na kraju podigao pehar :) On kao da tokom uvodnih kola kalibrise igru, isprobava odredjene udarce i pristup, pa makar mu to donosilo dosta neiznudjenih gresaka i ne zamara se preterano. Ipak, jos od AO mi je simptomaticno da Novak ima problem sa iskoriscavanjem break lopti. Cesto lagano dodje do toga ali sa 0-40 ili 15-40 ne uspe da zada zavrsni udarac. I to ne samo protiv najvecih rivala ili najboljih servera, vec i protiv daleko slabijih protivnika. Taj segment me jedino brine, a i ovo vreme na RGu.

mrmlj

pre 7 godina

@(Ejleg, 01. jun 2016 20:26) tipican primer kako razmislja prosecni pripadnik "najsportskije nacije" - sportski uspeh nasih sportista cu da proslavim tako sto cu se napiti ko nikada u zivotu. ne daj boze da se takav uspeh proslavi tako sto se obuju patike i uzme reket u ruke pa na teren ili sedne na bicikl i obidje koji krug po kraju. ili, ako se nema novca za te manje ili vise skupe rekvizite, makar da se malo istrci napolju. ljudi, medju drzavama smo sa najvecim procentom obolelih od kardio-vaskularnih bolesti, visoko smo dangirami i po procentu pusaca... dajte da uradimo nesto po tom pitanju umesto da se samo kitimo tudjim perjem kad je sport u pitanju.

kimiko

pre 7 godina

Ova Fererova je na mestu.Najvise toga ima u fudbalu i tenisu.
Liga sampiona,Evrolige...sve je to osmisljeno zbog velikog biznisa.
Velika scena za navodno veliku predstavu.Zamesaj zanrove,pa neka se vrti para.Kao Exit festival.
Istina,na kraju ipak izadje nesto vredno na binu.
Ali to vise tada nije ni vazno.

raven

pre 7 godina

Cekaju se okrsaji Marej-Vavrinka i Djokovic-Tim i nada da voda iz frizidera, peskiri i olovke za potpisivanje nece biti prezasiceni glutenom pa da unapred konstatujemo ko ce osvojiti kalendarski GS.

Ove kritike u vezi organizacije mozda urode plodom jer Francuzi zbog visevekovnog tvrdicluka ne bi ugradili pokretni krov tacno da njihov igrac ima priliku da prodje 3 kolo.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Bravo za Novaka što je upućen i u stvari van tenisa. Sećam se da su jednom davno, u vreme njene najveće popularnosti, novinari pitali Tinu Tarner zna li koliko košta kafa u prosečnom restoranu u Americi. Odgovorila je:'Pa oko 100 dolara.'

W

pre 7 godina

Novak se bori da izadje iz kanala i nadam se da ce to uspjeti. Ono sa djetetom i publikom je borba dobra i zla(poziti/negativ), pokusava da svoje srce ispuni dobrotom i pozitivnim emocijama jer mu izgleda bas fale. Ako dogura do finala mislim da ce ovaj put iskoristiti sansu, previse ga zeli i mngo je iskusan da ne osvoji RG.

Branko

pre 7 godina

Sve su lepo rekli pojedini ovde..ali ljudi,nije Novak mali,on najbolje zna kako je gubio prethodna finala i neka polufinala na RG!Ja sam sasvim ubedjen da najboje cuva za kraj!I neku preteranu nervozu nisam primetio kao sto pominjete!U finalu Rima je vidno bio nezadovoljan i nervozan zbog kise,juce protiv Aguta je sig set i po igrao po kisi i nijednom se nije pozalio zbog toga!Uzivaj te jer ove godine mu RG nece izmaci ;)

MsK

pre 7 godina

@Dr,
Verovatno gledaš u tudji koverat pa znaš da Strajnić i Kovinjalo zaradjuju više od Viškovića ili Ozma?
Ko je kome bolji komentator stvar je subjektivnog osećaja i ličnog ukusa. Mom uhu prija tenisko komentarisanje Ivana Govedarice – prefinjeno, uzdržano, bez primitivnog petljanja u tudju ličnost ..ali, njega iz nekog razloga ne stavljaju da prenosi Novakove mečeve..Volim i Banjca- znam da je iskren i navija od srca za naše...ali, eto, koliko primećujem ovde mu često nalaze mane...
Ozmo divno piše, sve pohvale, ali lepo piše i M.Kovačević i Veličković u „Politici“..

Prema tome, ako nekoga hvališ, hvali ga – to je lepo; ali ne prozivanjem nekog ko i ne prenosi teniske mečeve..

jezicarka

pre 7 godina

@ gigatrend

Kad vec govorimo o pravopisu i strucnoj literaturi onda jos jednom proverih i vidim da niste u pravu.Ipak je "briljantan" pravilno.(I.Klajn)U pravu ste za "grend slem".Kao sto vidite,bez obzira za koliko para i sta radimo,svi ponekad gresimo.
Noletu zelim da gresi sto manje i na kraju osvoji pehar na ovom grend slemu :)

Smuleco

pre 7 godina

Jedna Novakova izjava u tekstu, sve govori o tome ko je, i kakav je, Novak Đoković. Majstore, sve što ti se "dešava", zaslužio si SVOJIM radom!

anica

pre 7 godina

(mrmlj, 1. jun 2016 21:22)
A ti si nasao ovde da prosipas pamet, covek je napisao kako ce proslaviti titulu, i ja cu se napiti, jel treba da trcim ili igram tenis da bih proslavila, niko se ne kiti tudjim perjem vec je to iskrena radost. Otkud znas da se ne bavi nekim sportom.. bolest tog tipa ne bira...moja nana je 60godina pusac pa nista, otac 40..vitalan covek. Ima onih koji su se vodili time"u zdravom telu zdrav duh" pa su bolesniji od svih. Lepo je posvetiti se sportu koliko se moze naravno, ali ovo nije mesto za takve savete...tema je Noletova titula na RG...i kako cemo se odvaliti od alkohola!! Idemoooooooo Nole

Odzacar

pre 7 godina

Za pobedu nad Berdihom ne brinem, ali polufinale protiv verovatno Tima bi ga iscrpelo, pa bi ga u finalu cekao odmorniji protivnik. Sve nekako sluti na proslogodisnje finale, sa istim ishodom...

@

pre 7 godina

Eto, neko spomenuo i tu decu koja se smrzavaju tu, a ne samo milionere kojima drugi drze kisobrane dok sami kisnu i koji spavaju na suvom dok publika koja placa ulaznice kisne.
Berdih bi mogao da nauci da bi i on morao da radi normalan posao i da ne bi bio milioner da nije turnira kakav je RG koji im placa milione, a Ferer lepo moze da ide kuci i vrati tih nekoliko STOTINA HILJADA dolara koje zaradio za to sto se malko skvasio pre nego sto je smugnuo u svlacionicu, mozda te pare pomognu da se sto pre napravi krov.

papalino

pre 7 godina

Ko mu je smislio ovu glupost sa bacanjem srca? Aj' što on prihvata glupost, al' što uvaljuje detetu da učestvuje u kičerici, nikako mi nije jasno!

gigatrend

pre 7 godina

@ Dr

Ne znam za koliko radi "ovakav stručnjak", i nadam se da je to dosta više od 200-300 €, ali morao bi da zna da je nepravilno gren slem, već grenD slem, kao što nije briljantno, nego brilijantno (od brilijant). Sve to piše u stručnoj literaturi, i nije ostavljeno našoj (ili njegovoj) proceni ili dobroj volji.

Vrlo je verovatno da ni ovaj moj komentar neće biti objavljen, a to takođe puno govori o redakciji i novinarima B92.

Veljoni

pre 7 godina

Zna li neko satnicu za sutra? Kad planiraju veliki organizatori da saopšte kad ko igra? Verovatno će im sutra reći jedno 15 min unapred :O

Nele

pre 7 godina

Mozda nije vreme i mesto, ali jednostavno moram...

"Between 2003 and 2007, Federer won 12 slams. Three came against Andy Roddick, who admits he is one of the worst ever players to hold the no.1 ranking.

One came against Lleyton Hewitt, who faded dramatically as tennis evolved into the physical, baseline-dominated game it has become.

Three came against Mark Philippoussis, Marat Safin and Marcos Baghdatis, who were ranked 48th, 86th and 54th in the world respectively when Federer beat them in a final.

Ceo tekst je ovde:

Read more: http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/#ixzz4ANSS6XYB

Uzivajte dok mozete...covek je vec legenda... covek je GOAT!!!


"

ha ha ha

pre 7 godina

Šta raspravljate hoce-nece da osvoji, kao da ima neke protivnike...čuj jaka stvar ako mu u polufinalu dođe Tim ili Gofan, a u finalu Mari ili Vavrinka..očajno smešno! Na šta je spao ovaj tenis. A ako ne osvoji, bolje da batali tenis istog momenta.

flip

pre 7 godina

Ovi stvarno misle da Novak, ako stigne do finala, od utorka do nedelje samo u subotu ne izlazi na teren? Pa to nema ni na Mastersima gde se igra na dva dobijena seta. Cirkus slem.

kvalifikant

pre 7 godina

Ne brinem ja za Noleta i dal ce on da se odmori... nego nek mi neki strucnjak objasni razliku hiperbaricne komore i doping krvi...ok razumem da je doping krvi zamena krvi staru za novu punu crvenih krvnih zrnaca a hiperbaricna komora te napuca cistim kiseonikom koj odlazi u krv i koja se tako obnavlja i dobija se krv kao da si taj dan bio na planini a ne ba terenu...kad se sve sabere i odyzme na isto se svodi...a to ne vazi samo za njega....a na zalost tome se izgleda ne moze stati na put...

ja sam

pre 7 godina

ovaj turnir je postao smejurija, tribine kao kod nekog seoskog fudbalskog tima. siva betoncina, jedino sto vredi je okruzenje. sve u svemu, sramota je da se tamo igra gren-slem turnir.

Dag Kristi

pre 7 godina

Iskren da budem,meni je od vremena zabrinjavajuce to,da 14.igrac na svetu,ima ucinak od preko 60% iskoriscenih brejk sansi,protiv 1.A 1. protiv 14. 23%.

Goran

pre 7 godina

Teske vlazne loptice ne odgovaraju Novaku, on nije toliko nabildovan kao Marej i Vavrinka za ovako spore uslove. Novakove lopte tesko probijaju odbranu, mora da igra iscrpljujuce razmene dok sa druge strane Marej ima mnogo vise vinera od Novaka. Novak je ipak favorit zbog poznate Marejeve labilnosti u zavrsnicama grand slem turnira.

darko

pre 7 godina

zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep

Ne verujem da on to može

pre 7 godina

Izvesno je da bi Novak osvojio ovaj prokleti RG, mora podići igru nekih 400-500%. Mari i Vavrinka bi ga samleli sa 3:0 da ovako anemično protiv nekog od njih danas odigra.

Bor

pre 7 godina

Da li ste videli kako igra Dominik Tim? Mislim da bi rasturio ynadala a i ceo deo Zreba sa Marijem. Ako ga Nole ne dobije on osvaja. Mislim da se moze dobiti u 5 setova .

ha ha ha

pre 7 godina

Šta raspravljate hoce-nece da osvoji, kao da ima neke protivnike...čuj jaka stvar ako mu u polufinalu dođe Tim ili Gofan, a u finalu Mari ili Vavrinka..očajno smešno! Na šta je spao ovaj tenis. A ako ne osvoji, bolje da batali tenis istog momenta.

@

pre 7 godina

Eto, neko spomenuo i tu decu koja se smrzavaju tu, a ne samo milionere kojima drugi drze kisobrane dok sami kisnu i koji spavaju na suvom dok publika koja placa ulaznice kisne.
Berdih bi mogao da nauci da bi i on morao da radi normalan posao i da ne bi bio milioner da nije turnira kakav je RG koji im placa milione, a Ferer lepo moze da ide kuci i vrati tih nekoliko STOTINA HILJADA dolara koje zaradio za to sto se malko skvasio pre nego sto je smugnuo u svlacionicu, mozda te pare pomognu da se sto pre napravi krov.

gigatrend

pre 7 godina

@ Dr

Ne znam za koliko radi "ovakav stručnjak", i nadam se da je to dosta više od 200-300 €, ali morao bi da zna da je nepravilno gren slem, već grenD slem, kao što nije briljantno, nego brilijantno (od brilijant). Sve to piše u stručnoj literaturi, i nije ostavljeno našoj (ili njegovoj) proceni ili dobroj volji.

Vrlo je verovatno da ni ovaj moj komentar neće biti objavljen, a to takođe puno govori o redakciji i novinarima B92.

Odzacar

pre 7 godina

Za pobedu nad Berdihom ne brinem, ali polufinale protiv verovatno Tima bi ga iscrpelo, pa bi ga u finalu cekao odmorniji protivnik. Sve nekako sluti na proslogodisnje finale, sa istim ishodom...

papalino

pre 7 godina

Ko mu je smislio ovu glupost sa bacanjem srca? Aj' što on prihvata glupost, al' što uvaljuje detetu da učestvuje u kičerici, nikako mi nije jasno!

Dag Kristi

pre 7 godina

Iskren da budem,meni je od vremena zabrinjavajuce to,da 14.igrac na svetu,ima ucinak od preko 60% iskoriscenih brejk sansi,protiv 1.A 1. protiv 14. 23%.

kvalifikant

pre 7 godina

Ne brinem ja za Noleta i dal ce on da se odmori... nego nek mi neki strucnjak objasni razliku hiperbaricne komore i doping krvi...ok razumem da je doping krvi zamena krvi staru za novu punu crvenih krvnih zrnaca a hiperbaricna komora te napuca cistim kiseonikom koj odlazi u krv i koja se tako obnavlja i dobija se krv kao da si taj dan bio na planini a ne ba terenu...kad se sve sabere i odyzme na isto se svodi...a to ne vazi samo za njega....a na zalost tome se izgleda ne moze stati na put...

mrmlj

pre 7 godina

@(Ejleg, 01. jun 2016 20:26) tipican primer kako razmislja prosecni pripadnik "najsportskije nacije" - sportski uspeh nasih sportista cu da proslavim tako sto cu se napiti ko nikada u zivotu. ne daj boze da se takav uspeh proslavi tako sto se obuju patike i uzme reket u ruke pa na teren ili sedne na bicikl i obidje koji krug po kraju. ili, ako se nema novca za te manje ili vise skupe rekvizite, makar da se malo istrci napolju. ljudi, medju drzavama smo sa najvecim procentom obolelih od kardio-vaskularnih bolesti, visoko smo dangirami i po procentu pusaca... dajte da uradimo nesto po tom pitanju umesto da se samo kitimo tudjim perjem kad je sport u pitanju.

Nole SREĆNO!

pre 7 godina

Oni koji prate tenis preko naslova su ubeđeni da Novak osvaja 100% RG.
Oni koji su gledali sva 4 njegova meča znaju da Novak ima i te kako velike probleme. Da li samo tankovao formu za završnicu ne znam, ali servis mu je klimav, često je bez ideje, i ima nenormalno mnogo neiznuđenih grešaka i to protiv kojih protivnika? Darcisa, Lua, Bedenea i Aguta?
Dolaze mu protivnici koji će za razliku od ovih znati da iskoriste te greške i tu nervozu koja kipi iz njega.
Berdih stara mušterija? Jeste, ali podsetite se njihovog meča sa šljake u MK.
Nije isti Berdih na betonu i na šljaci. Potom Gofan ili Tiem, a onda Marej ili Stan. Ko misli da će sa dosadašnjom igrom da uradi nešto nek razmisli još jednom. Ipak, uvek ima mogućnost da najzad zaigra onako kako ume, onako kao iz prošle sezone.

Petar

pre 7 godina

Novak je od Madrida nekako drugačiji čovek.
Previše nervozan na terenu, a pre i posle meča previše pozitivan?
Danas sa klincem daje srce publici, prošli put se zezao sa Paskal Marijom,
na konferencijama je nasmejan i pričljiv; a na terenu iznenađujuće živčan.
Previše neiznuđenih grešaka i slab servis.
I još jedna stvar je jako bitna, on još nije igrao protiv protivnika po meri.
Zaobišao je Nadala, Nišikorija, i ostale iz top 10, Mari i Vavrenka su u drugom delu, Federer se povukao... videćemo tek protiv Berdiha po prvi put u kakvoj je formi zaista Novak.
I na kraju, već sada znamo da ako dođe do finala može igrati ili protiv Mareja ili Vavrenke, nema treće opcije.
On mora da podigne nivo igre ili jednostavno opet neće osvojiti RG.

Ne verujem da on to može

pre 7 godina

Izvesno je da bi Novak osvojio ovaj prokleti RG, mora podići igru nekih 400-500%. Mari i Vavrinka bi ga samleli sa 3:0 da ovako anemično protiv nekog od njih danas odigra.

Dr

pre 7 godina

Tuzno je sto ovakav novinarski strucnjak verovatno isto radi za 300 evra, a Strajnici, Kovinjala i narocito Informacija primaju ko zna koliko. Ne zelim da uputim ruzne reci vasem mediju, jedini ste koje pratim, ali cenite ovog decka, uz Viskovica neprikosnovenog je najbolji teniski strucnjak. Dajte mu stimulaciju. Ako gresim, unapred se izvinjavam, ali poznavajuci ovu zemlju - tesko da gresim. Pozdrav.

Losmi

pre 7 godina

Auuuu, sad ce saopstenje SNS-a! " Na RG je danas izneta teska neistina da je plata u Srbiji 200-300 evra. Trazimo smenu novinara koji je isprovocirao izjavu o platama. Naime ona iznosi cak 310 eura".

fenomen

pre 7 godina

Ako Novak stigne do finala vise bih voleo da igra sa Marejem. Vavrinka moze opet biti koban a jak je ko konj i teske loptice mu odgovaraju. Mozda se do nedelje/ponedeljka promeni vreme i teren postane suvlji sto bi Novaku islo na ruku. Ajmo Nole jos samo tri pobede pa onsa odmaraj. Poz.

Komšija

pre 7 godina

Smrzavanje skupljaca lopti, rizikovanje povreda tenisera, igra do dva sata da ne vrate novac za ulaznice... Nemaju reflektore, niti pokrivene terene... Kisobrani 45 evra, dzemperi 95 evra, sendvici 15 evra...
Radio sam sa Francuzima i imao sam mnogo bolje misljenje o njima... Ali ovo?!? Pa kako ih nije sramota?!? Je**li bi se za dinar, a ovamo pricaju o sebi sve u superlativima. Kao oni su bolji od drugih. Pa to sebi cak ni Englezi ne bi dozvolili...
Steta sto nema nekadasnjeg jedinstva tenisera, bojkotovati ih 2-3 godine, pa da vidite kako bi legli na rudu, sve sa osmehom. Onako kad im se zavuce do grla, kada budu igrali samo igraci od 40 mesta nanize na ATP listi, pa da vidite sta bi bilo. Ali ta vremena igracke solidarnosti su prosla. Jedva su onu Rumunovu plavu sljaku izbacili, a i tu su se mnogi pokazali kao smrde. Valjda misle: da se oni ne povrede a drugi ako se povrede, cist dobitak... Nije to vise gospodski sport.

raven

pre 7 godina

Cekaju se okrsaji Marej-Vavrinka i Djokovic-Tim i nada da voda iz frizidera, peskiri i olovke za potpisivanje nece biti prezasiceni glutenom pa da unapred konstatujemo ko ce osvojiti kalendarski GS.

Ove kritike u vezi organizacije mozda urode plodom jer Francuzi zbog visevekovnog tvrdicluka ne bi ugradili pokretni krov tacno da njihov igrac ima priliku da prodje 3 kolo.

nemanja

pre 7 godina

Danas sve prema ocekivanjima, iznenadila malo laka pobjeda Berdiha, ali uz sjajnu igru, ko je gledao, Berdih je izuzetno servirao, odlicno napadao i djeluje odlicno, ali ako i sa kim Nole ne bi trebalo da ima problema to je Berdih. Marej se ipak malo pomucio, a Wawrinka nije imao dostojnog protivnika. Goffan-Thiem, ko god dodje bice opasan Noletu jer nemaju sta da izgube, ali iskustvo je na Noletovoj strani (i kvalitet)

Bor

pre 7 godina

Da li ste videli kako igra Dominik Tim? Mislim da bi rasturio ynadala a i ceo deo Zreba sa Marijem. Ako ga Nole ne dobije on osvaja. Mislim da se moze dobiti u 5 setova .

licemer

pre 7 godina

“Terali su nas da igramo dva sata“
2 sata i 1 minut :)
što bi klinci rekli 'dno'
...a i kada ih Ferer psuje onda mi je sve jasno, on je inače genijalac i miran tip, baš ne liči na njega uopšte

cikias

pre 7 godina

Ukoliko Nole uspe da obezbedi plasman u finale u petak, sto najvise zavisi od vremenskih uslova ali je i dalje realna mogucnost, sigurno nece biti umoran za finale u nedelju. Imace minimum 40 sati odmora sto je za njega sasvim dovoljno. Prosle godine je polufinale delom igrao u subotu i to jos sa nezgodnim Marejem i tu je bio glavni problem. Druga povoljna varjanta je da polufinale igra u subotu a finale u ponedeljak je takodje povoljna a o trecoj varjanti (polufinale subota, finale nedelja), ne zelim ni da razmisljam.

anica

pre 7 godina

(mrmlj, 1. jun 2016 21:22)
A ti si nasao ovde da prosipas pamet, covek je napisao kako ce proslaviti titulu, i ja cu se napiti, jel treba da trcim ili igram tenis da bih proslavila, niko se ne kiti tudjim perjem vec je to iskrena radost. Otkud znas da se ne bavi nekim sportom.. bolest tog tipa ne bira...moja nana je 60godina pusac pa nista, otac 40..vitalan covek. Ima onih koji su se vodili time"u zdravom telu zdrav duh" pa su bolesniji od svih. Lepo je posvetiti se sportu koliko se moze naravno, ali ovo nije mesto za takve savete...tema je Noletova titula na RG...i kako cemo se odvaliti od alkohola!! Idemoooooooo Nole

Branko

pre 7 godina

Sve su lepo rekli pojedini ovde..ali ljudi,nije Novak mali,on najbolje zna kako je gubio prethodna finala i neka polufinala na RG!Ja sam sasvim ubedjen da najboje cuva za kraj!I neku preteranu nervozu nisam primetio kao sto pominjete!U finalu Rima je vidno bio nezadovoljan i nervozan zbog kise,juce protiv Aguta je sig set i po igrao po kisi i nijednom se nije pozalio zbog toga!Uzivaj te jer ove godine mu RG nece izmaci ;)

cofi008

pre 7 godina

(Petar, 01. jun 2016 20:55)

petre da li si ikad pratio novaka u ranjim slemovima? "mucio" se on i ranije sa mnogim protivnicima...prosle godine na wimbl zamalo ispao od andersona a onda u finalu oduvao federera. ove godine na australiji mucio se protiv simona a onda ponovo dobio federera , zatim i mareja u finalu. gledao sam novaka i za razliku od vecine mislim da ima sjajnu igru. zna on vrlo vrlo dobro sta radi.. u ovom trenutku on je za klasu ispred ostalih sto ce se i pokazati.

W

pre 7 godina

Novak se bori da izadje iz kanala i nadam se da ce to uspjeti. Ono sa djetetom i publikom je borba dobra i zla(poziti/negativ), pokusava da svoje srce ispuni dobrotom i pozitivnim emocijama jer mu izgleda bas fale. Ako dogura do finala mislim da ce ovaj put iskoristiti sansu, previse ga zeli i mngo je iskusan da ne osvoji RG.

Ro

pre 7 godina

Mene ipak vise, da kazemo, brine broj neiskoriscenih break lopti, nego broj neiznudjenih gresaka, los servis, losa volej igra i td. Ono sto obicno komentatori ovde zameraju. Otkad je dosao Beker vidi sa ta promena u pristupu na GS turnirima. Novak do 1/4 ili 1/2 finala uvek igra sa pola snage i naizgled bezvoljno da bi u zavrsnim mecevima naglo podigao nivo igre i na kraju podigao pehar :) On kao da tokom uvodnih kola kalibrise igru, isprobava odredjene udarce i pristup, pa makar mu to donosilo dosta neiznudjenih gresaka i ne zamara se preterano. Ipak, jos od AO mi je simptomaticno da Novak ima problem sa iskoriscavanjem break lopti. Cesto lagano dodje do toga ali sa 0-40 ili 15-40 ne uspe da zada zavrsni udarac. I to ne samo protiv najvecih rivala ili najboljih servera, vec i protiv daleko slabijih protivnika. Taj segment me jedino brine, a i ovo vreme na RGu.

Lepi

pre 7 godina

@kvalifikant: da li bi bio ljubazan da navedes izvor koji navodi cinjenicu da Novak koristi hiperbaricnu komoru? 2011 na US Openu dok je jos isao u kucu u Nju Dzersiju rekao je novinarima da njegov domacin ima komoru, da je probao, da deluje dobro ali da je krajnje neprakticna jer je glomazna i ne moze se nositi po turnirima. I tu je bio kraj. Od tada pa do danas, Greg Garber kao slucajno ubaci tu aluziju u ponekom clanku na temu Novaka, pojedinci na teniskim forumima u svetu kao i ti sada izbacujete "cinjenicu" kako je on koristi. Izvinjavam se ako radis kao sobar kod Novaka pa si licno upucen u to. Ipak mislim da je u pitanju klasican pristup koji je uveo Gebels, ponavljajmo laz 1000 puta, na kraju ce postati istina.

Bez pesimizma

pre 7 godina

Cude me ovi pesimisticki komentari - kao, slabo igra Djokovic, tesko ce i do finala, a kamoli do titule! Znamo svi kako igra Djokovic: on svakome da sansu, upinje se samo koliko je potrebno. Bilo je ranije trenutaka gde je zaista visio zbog takvog pristupa - zasad je medjutim sve u redu. I jos nesto - nece se umoriti samo Novak, nego jos vise njegovi potencijalni protivnici! Ako se sastanu Gofan i Tim, bice to zestok duel, i pobednik onda mora(verovatno) Djokovicu na noge! Kojeg ce, ako dobije, u finalu cekati UMORNI pobednik iz verovatnog duela izmedju Marija i Vavrinke! Prepreke su pred svim igracima, a Djokovic ove godine sigurno ima bolju poziciju nego ranijih godina. A protiv boljih ce sigurno igrati bolje nego protiv dosadasnjih protivnika! Da osvoji titulu nece mu biti potrebni nadljudski napori - kakve je ranijih godina ulagao, bez konacnog trijumfa - nego pre svega vrhunska koncentracija.

kimiko

pre 7 godina

Ova Fererova je na mestu.Najvise toga ima u fudbalu i tenisu.
Liga sampiona,Evrolige...sve je to osmisljeno zbog velikog biznisa.
Velika scena za navodno veliku predstavu.Zamesaj zanrove,pa neka se vrti para.Kao Exit festival.
Istina,na kraju ipak izadje nesto vredno na binu.
Ali to vise tada nije ni vazno.

MsK

pre 7 godina

@Dr,
Verovatno gledaš u tudji koverat pa znaš da Strajnić i Kovinjalo zaradjuju više od Viškovića ili Ozma?
Ko je kome bolji komentator stvar je subjektivnog osećaja i ličnog ukusa. Mom uhu prija tenisko komentarisanje Ivana Govedarice – prefinjeno, uzdržano, bez primitivnog petljanja u tudju ličnost ..ali, njega iz nekog razloga ne stavljaju da prenosi Novakove mečeve..Volim i Banjca- znam da je iskren i navija od srca za naše...ali, eto, koliko primećujem ovde mu često nalaze mane...
Ozmo divno piše, sve pohvale, ali lepo piše i M.Kovačević i Veličković u „Politici“..

Prema tome, ako nekoga hvališ, hvali ga – to je lepo; ali ne prozivanjem nekog ko i ne prenosi teniske mečeve..

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Bravo za Novaka što je upućen i u stvari van tenisa. Sećam se da su jednom davno, u vreme njene najveće popularnosti, novinari pitali Tinu Tarner zna li koliko košta kafa u prosečnom restoranu u Americi. Odgovorila je:'Pa oko 100 dolara.'

jezicarka

pre 7 godina

@ gigatrend

Kad vec govorimo o pravopisu i strucnoj literaturi onda jos jednom proverih i vidim da niste u pravu.Ipak je "briljantan" pravilno.(I.Klajn)U pravu ste za "grend slem".Kao sto vidite,bez obzira za koliko para i sta radimo,svi ponekad gresimo.
Noletu zelim da gresi sto manje i na kraju osvoji pehar na ovom grend slemu :)

ja sam

pre 7 godina

ovaj turnir je postao smejurija, tribine kao kod nekog seoskog fudbalskog tima. siva betoncina, jedino sto vredi je okruzenje. sve u svemu, sramota je da se tamo igra gren-slem turnir.

Veljoni

pre 7 godina

Zna li neko satnicu za sutra? Kad planiraju veliki organizatori da saopšte kad ko igra? Verovatno će im sutra reći jedno 15 min unapred :O

Srdjan

pre 7 godina

Vidim svi vec pominju Tima kao protivnika u polufinalu. Slazem se da on igra odlicno ali ne bih prerano otpisao Gofana. Mislim da on moze dobiti Tima. Isto tako ne bih prerano otpisao Berdiha. Jeste on stara musterija ali Novak mora mnogo bolje da igra nego protiv Aguta.

darko

pre 7 godina

zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep
zivot je lep

Smuleco

pre 7 godina

Jedna Novakova izjava u tekstu, sve govori o tome ko je, i kakav je, Novak Đoković. Majstore, sve što ti se "dešava", zaslužio si SVOJIM radom!

Nele

pre 7 godina

Mozda nije vreme i mesto, ali jednostavno moram...

"Between 2003 and 2007, Federer won 12 slams. Three came against Andy Roddick, who admits he is one of the worst ever players to hold the no.1 ranking.

One came against Lleyton Hewitt, who faded dramatically as tennis evolved into the physical, baseline-dominated game it has become.

Three came against Mark Philippoussis, Marat Safin and Marcos Baghdatis, who were ranked 48th, 86th and 54th in the world respectively when Federer beat them in a final.

Ceo tekst je ovde:

Read more: http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/#ixzz4ANSS6XYB

Uzivajte dok mozete...covek je vec legenda... covek je GOAT!!!


"

flip

pre 7 godina

Ovi stvarno misle da Novak, ako stigne do finala, od utorka do nedelje samo u subotu ne izlazi na teren? Pa to nema ni na Mastersima gde se igra na dva dobijena seta. Cirkus slem.

Goran

pre 7 godina

Teske vlazne loptice ne odgovaraju Novaku, on nije toliko nabildovan kao Marej i Vavrinka za ovako spore uslove. Novakove lopte tesko probijaju odbranu, mora da igra iscrpljujuce razmene dok sa druge strane Marej ima mnogo vise vinera od Novaka. Novak je ipak favorit zbog poznate Marejeve labilnosti u zavrsnicama grand slem turnira.