Sreda, 11.05.2016.

12:58

“Ne mogu sebi da oprostim Telekom”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je situacija s društvenim i preduzećima u restrukturiranju toliko teška da se sav preznoji kad se ta tema pomene

Izvor: B92

“Ne mogu sebi da oprostim Telekom” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

SV

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.

Ne mogu da verujem da je to rekao.

rex

pre 7 godina

Sećate li se one basne mislim Andersona, kad roditelji pošalju budalastog sina na pijacu da proda kravu (jedini izvor prihoda), pa je on na nagovor kupca trampi za kozu pa nju za prase pa za gusku pa kokosku pa naleti na gladnog rudara koji mu ponudi veću sjajnog grumenja (zlato) za kokošku, a on pri povratku kući zbog tezine vreće odbaci to grumenje i od silnog olakšanja sav srećan ode kući...

Da li vam scenario deluje poznato?
Oo
E moja Svrbijo...

Mrle

pre 7 godina

Dakle priznaje da nam je napravio veliku štetu odlukom o Telekomu ali ne preuzima odgovornost niti podnosi ostavku zbog štete koju je sasvim svesno naneo.

Miami

pre 7 godina

Zato sto vodis populisticku politiku, a ne ekonomsku. Uvlacenje javnom mnjenju koje nema pojma o ekonomiji I profatibilnosti zarad glasovima. Kad banktotira Telekom, opet ce to javno mnjenje da placa dugove iz svog dzepa. Zato nema sekiracije

Здравко

pre 7 godina

Дакле, другим речима, народ је глуп!?

Кад сте лидери у региону и толико паметни, зашто не водите предузеће него га продајете другима? Зашто, они су паметнији или нуде лаке парице за издају?

Како га није срамота, уводи Србију у продају још једне државне фирме на мала врата.

Посматрач

pre 7 godina

Мислим да нам премијер преноси, мада подсвесно, оно што му је поручио амбасадор Скот..."не можемо да ти опростимо због тога што нам ниси продао Телеком"!!!

Ivan

pre 7 godina

Koliko ja vidim svi ovde govore o profitu, koji je iz moje perspektive najmanje bitan.Ono o cemu ljudi uopste ne razmisljaju je sama poenta koja se krije u reci telekomunikacija.Sta to znaci u danasnjem dobu?Vrlo prosto i vrlo kratko.Prisluskivanje, presretanje telekomunikacionog saobracaja, industrijska spijunaza itd.Ako prodate telekomunikacije "uspesnoj zapadnoj/istocnoj firmi" resicete sve probleme telekoma, ali ostaje ono drugo o cemu slabo razmisljamo kao drzava, ako smo uopste drzava.
Prijatan dan

Cotke

pre 7 godina

I tako jos 4 godine ... " za 2 godine bice nam bolje " ... Mi smo svi izgleda junaci price Cekajuci Godoa, bar moj zivot prodje u izcekivanju tog boljeg :(

miki.bgd

pre 7 godina

(Bata, 11. maj 2016 15:00)

ko god ti došao, neće pasti cene usluga, kao ni u trgovini, bankama, ili bilo gde.

cene telekomunikacija na zapadu nisu manje ali za isto dobijaš više. a to će i ovde biti vremenom.

problem s telekomom je što ako ode strancima - odlazi zauvek i zarada od nekoliko stotina miliona eura. a sad ostaje ovde. to je ono što meni u celoj priči smeta.

a Vučiću nedostaje masna provizija koju ima u glavi, ako do prodaje dodje.

Losmi

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.
No comment!

Goblin

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da i ovde ima botova koji komentarisu kako treba prodati telekom!

Telekom (i bilo koja druga firma) moze da se proda pod jednim uslovom ako taj novac koji dobijemo od prodaje investiramo u nesto sto ce da nam da veci profit nego sto sada dobijamo od telekoma! I da se razumemo ta druga alternativa sada ne postoji!

Mi ne smemo da prodamo telekom i da taj novac iskoristimo za plate, penzije, kamate, partokratiju...Vec, puteve, bolnice, skole...moramo da gradimo iz profita koji nam daje telekom (i ostala javna preduzeca) jer je samo to ekonomski odrzivo.

Najbolje resenje za telekom je DOKAPITALIZACIJA. Izadje na berzu, emituje/proda jedan deo akcija i taj novac da ostane u telekomu za zamenu opreme i infrastrukture. I na taj nacin iako je prodat odredjeni procenat akcija telekoma mi dobijamo jedno vrednije predizece koje moze da stvara veci profit i koji moze da se siri i investira u druge telekomunikacione kompanije van nase zemlje.

miki

pre 7 godina

kakav covek moze da kaze, "umesto da slusam sebe, ja slusam celu Crbiju", ma ne moram ni da citam dalje, niti znam tacno o cemu se radi sa Telekomom, ali mnogo su gadne stvari kada jedan covek odlucuje sve i kada misli da moze da bira izmedju svog misljenja i kojekakvih strucnjaka. A cak ni narod nije imao sta da slusa, ja se ne secam referenduma o Telekomu, jel to bio?

Aleksandar

pre 7 godina

Pa Telekom je firma u debelom plusu,koja je ovo zamena teza,valjda treba da se prodaju neuspešne a ne uspešne kompanije.Telekom je firma koja finansira sama sebe ,odnosne ne uzima pare iz budžeta već puni budžet.

Nesa

pre 7 godina

Ovakve izjave obicno daju kockari"nisam trebao na crveno-znao sam da ce da izadje crno".
Srbi, odlucite se vec jednom, prodajete Telekom ili ne?
Ili je ovo igra da se jos vise smanji vrednost kompanije i proda za bud zasto....

Bata

pre 7 godina

Telekom ima monopolski položaj u Srbiji...treba ih privatizovati i dovesti im još konkurencije,ali one prave.Prosečan Srbin da bi gledao televiziju,koristio internet i telefonirao treba da izdvoji četvrtinu svoje plate...A šta je sa ostalim troškovima ili da jednostavno zaboravimo na sredstva za komuniciranje i informisanje, što je van svake pameti!

Predrag

pre 7 godina

"Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima...".
Pa ostavili su vam SPS kadrovi koje ste uzeli u koaliciju iako niste morali što znači da ste zadovoljni njihovim (ne)radom.

bogi

pre 7 godina

A ko sedi po upravnim i nadzornim odborima tih javnih preduzeća.
To parazitsko partijsko zapošljavanje prvo treba rešiti i to bez ikakvog znojenja.

loši građanin

pre 7 godina

Izvini Vučiću što sam bio loš pa sad Telekom propada. Uzmi mi još 10%, zaslužio sam. A sebi povećaj bar 30% da ublažiš duševni bol što toliko teško živiš od nas. Ja taman mislio da je Telekom u lošoj situaciji zbog ubačenih partijskih kadrova kad ono zbog mene? Izvini, neću se buniti ni ako mi fantomi dođu jer zaslužujem sve najgore kad sam toliko loš. Nadam se da nećeš odgovarati ni za ovu grešku kao ni za sve prethodne jer te nateralo loše društvo (mi) na to a nisi ti kriv ni za šta.

Kinaski

pre 7 godina

(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Telekom je profitabilan jer ima monopolisticki polozaj, ali sve je manje profitabilan zbog jace konkurencije koja ima profi menadzment i zna sve cake poslovanja. Vrlo prosto, Telekom ce vredetis sve manje i manje....

Polo

pre 7 godina

Telekom treba prodati da ne bi vise sluzio samo za partijsko zaposljavanje. Polovina zaposlenih je visak, a ne postoji nacin da napuste izmisljena radna mesta zato sto je to javna imovina. Kod privatnika bi morali da odu, i ne bi sigurno radio bilo sta sto bi naskodilo kompaniji, kao javna uprava drzavnoj imovini. Svi smo mi toga svesni, i svesni smo da. ne bi trebalo prodavati zlatnu koku, ali moramo zato sto je čerupamo non stop i na kraju ima da je unistimo. To smo mi, narod koji misli od danas do sutra.

Privrednik

pre 7 godina

“Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima, ali evo Dunav osiguranje polako ide na gore i Galenika nema problema u tekućem poslovanju, ali su kamate ogromne”, naveo je on.


Ko ti je ostavio Galeniku???Nije valjda da su opet bivsi? A ti na vlasti vec cetvrtu godinu. Ta prica o bivsima vise ne pije vodu

Snezana bez patuljaka

pre 7 godina

Kod nas se ne isplati ono sto svuda u svetu donosi ogroman profit, telekomunikacije i farmacija...??? Verovatno zato i jesmo tu gde smo - na dnu.

dule

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.
(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Budžet (planirani) Republike Srbije za 2015 godinu je bio 924,4 milijardi dinara (prihodi). Uplata u budžet od Telekoma 2015. je bila 7,6 milijardi dinara. To je oko 0,822% budžeta. Toliko o ogromnim iznosima kojima nas Telekom spašava.

Y

pre 7 godina

Постоји пропагандни ниво који се пласира преко дневних јавних саопштења. На другој страни, у привреди имате сурову стварност коју оцењујем као агонијску. Оптимистичним изјавама упорно се "прекривају" ствари [...], а људи покушавају да ЕПП-ом сакрију оно што не желе да исплива у јавности. [...] Наша економија се одвија као систем понорница - далеко испод земље, а само понекад утицаји испливају на површину.

Милош

pre 7 godina

Прича се опет општа прича, а заборавља се какве је дугове оставио "професионални" менаџмент у Смедереву о чему се свесно ћутало до завршетка избора.
Као да се у међувремену ништа није десило, почиње поново припремање јавности за нове распродаје. Немојте да продајете Телеком, оставите унуцима нешто осим дугова!

Zeljko

pre 7 godina

Pazi molim te.Premijer je tu da izvrsava volju naroda koji ga je izabrao.Medjutim ovaj nas izvrsava svoju volju i misli da je pametniji od cele Srbije i da narod treba da izvrsava njegovu volju.

Boske

pre 7 godina

"Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe.”
Ovo mora da je stamparska greska. Ili je ukinut demokratski sistem, a ja sam to prespavao?

K.G.

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.


Kako ovo da protumačim? To da je Vučić pametniji ili važniji od cele Srbije?

milos

pre 7 godina

Moze li neko da objasni,sta znaci citiram : Ima zainteresovanih, ali svi hoće iz stečaja, a šta mi da radimo sa onih 220 miliona evra.

Da li to znaci,ako se firma kupi iz stecaja drzava im otpise dug ?

mika

pre 7 godina

Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.--- zar treba komentar

nidža

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.

Profa

pre 7 godina

Ovako, ne treba mešati stvari, firme koje su u dugovima i one koje posluju sa profitom:
dugove Galenike je pravilo rukovodstvo fabrike - SPS, dakle vladajuća stranka, a datira još od pre 2000. godine uz povremena smanjenja pa uvećanja..
isto važi i za Dunav osiguranje koje je u dugovima još od 1976. odnosno 1979. kada je moralo da isplati obeštećenje porodicama puginulih u avio nesreći kod Zagreba..
Dok je poznato da je Telekom SPS prodao 1997. godine, a Đinđić otkupio od Italijana 2001. godine i koja je proftabilna firma.
Lako je prodati firmu koja donosi profit, mada se postavlja pitanja zašto je i prodavati, dok je to naravno problem za neprofitabilne firme sa dugovima

Neven

pre 7 godina

Covece, toliko si inteligentan i stvarno to mislim, zasto si odlucio da unistavas ovu zemlju a ne da ucinis nesto dobro za nju sa ovoliko glasova koliko ih imas?

Srbin

pre 7 godina

Otpust sve partiske kadrove iz Telekoma koji su zaposleni u zadnjih 15 godina. Raspisi konkurs za profesionalni menadzment a ne da zaposljavate ljude po partiskom kljucu i neces imati nikakve probleme sa Telkomom u buducnosti. Sta vise punice drzavnu kasu i oduvace konkurenciju u svim segmentima telekomunikacija.

Novine

pre 7 godina

Ahahahah da da to je taj Telekom, tezak gubitas. Steta sto vecina naroda nece da se potrudi da nadje na netu njihove finansijske izvestaje. Telekom sa sve kreditima je u plusu svake godine po 200.000.000e...

Veseli

pre 7 godina

A ko je napravio toliki dug u Galenici, jel uhapšen, jel osuđen, i na koliko? Zar iko normalan veruje da možeš biti u minusu sa proizvodnjom lekova???
Telekom je u plusu, i ne treba ga dirati, a ako treba da se modernizuje, nek ulaže od sopstvene dobiti.

Aleksa

pre 7 godina

Ne diraj Telekom. Kompanija koja posluje u 3 zemlje regiona i pravi godisnji profit od 80-200 mil. evra. Zaposlenih 13 000. Da si ga prodao imao bi 1000 zaposlenih kao Telenor i Vip i na sve strane bi prijavljivali rashode kako ne bi uplatili ni dinar u drzavu Srbiju. Sve u svemu,da otvoris jos 20 fabrika ne bi mogao da zaposlis ovih 12 hiljada ljudi i pitanje da li bi bili profitabilni kao Telekom.

Srdjan

pre 7 godina

Poštovani predsedniče vlade, molim te da oprostiš sebi kako bi mi građani mogli mirno da spavamo. Evo ja ti opraštam što nisi slušao sebe nego nas građane. Nemoj biti tako strog prema sebi....jedan Telekom manje više. Predlažem da se u čast svevišnjeg nam presednika vlade, naziv predužeća Telekom preimenuje u Vučićkom. Ako ništa uradi to zbog mene,mirnije ću da spavam. Laku noć

nidža

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.

Boske

pre 7 godina

"Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe.”
Ovo mora da je stamparska greska. Ili je ukinut demokratski sistem, a ja sam to prespavao?

Neven

pre 7 godina

Covece, toliko si inteligentan i stvarno to mislim, zasto si odlucio da unistavas ovu zemlju a ne da ucinis nesto dobro za nju sa ovoliko glasova koliko ih imas?

K.G.

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.


Kako ovo da protumačim? To da je Vučić pametniji ili važniji od cele Srbije?

Aleksa

pre 7 godina

Ne diraj Telekom. Kompanija koja posluje u 3 zemlje regiona i pravi godisnji profit od 80-200 mil. evra. Zaposlenih 13 000. Da si ga prodao imao bi 1000 zaposlenih kao Telenor i Vip i na sve strane bi prijavljivali rashode kako ne bi uplatili ni dinar u drzavu Srbiju. Sve u svemu,da otvoris jos 20 fabrika ne bi mogao da zaposlis ovih 12 hiljada ljudi i pitanje da li bi bili profitabilni kao Telekom.

Privrednik

pre 7 godina

“Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima, ali evo Dunav osiguranje polako ide na gore i Galenika nema problema u tekućem poslovanju, ali su kamate ogromne”, naveo je on.


Ko ti je ostavio Galeniku???Nije valjda da su opet bivsi? A ti na vlasti vec cetvrtu godinu. Ta prica o bivsima vise ne pije vodu

Милош

pre 7 godina

Прича се опет општа прича, а заборавља се какве је дугове оставио "професионални" менаџмент у Смедереву о чему се свесно ћутало до завршетка избора.
Као да се у међувремену ништа није десило, почиње поново припремање јавности за нове распродаје. Немојте да продајете Телеком, оставите унуцима нешто осим дугова!

Losmi

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.
No comment!

dule

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.
(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Budžet (planirani) Republike Srbije za 2015 godinu je bio 924,4 milijardi dinara (prihodi). Uplata u budžet od Telekoma 2015. je bila 7,6 milijardi dinara. To je oko 0,822% budžeta. Toliko o ogromnim iznosima kojima nas Telekom spašava.

Polo

pre 7 godina

Telekom treba prodati da ne bi vise sluzio samo za partijsko zaposljavanje. Polovina zaposlenih je visak, a ne postoji nacin da napuste izmisljena radna mesta zato sto je to javna imovina. Kod privatnika bi morali da odu, i ne bi sigurno radio bilo sta sto bi naskodilo kompaniji, kao javna uprava drzavnoj imovini. Svi smo mi toga svesni, i svesni smo da. ne bi trebalo prodavati zlatnu koku, ali moramo zato sto je čerupamo non stop i na kraju ima da je unistimo. To smo mi, narod koji misli od danas do sutra.

Novine

pre 7 godina

Ahahahah da da to je taj Telekom, tezak gubitas. Steta sto vecina naroda nece da se potrudi da nadje na netu njihove finansijske izvestaje. Telekom sa sve kreditima je u plusu svake godine po 200.000.000e...

Bata

pre 7 godina

Telekom ima monopolski položaj u Srbiji...treba ih privatizovati i dovesti im još konkurencije,ali one prave.Prosečan Srbin da bi gledao televiziju,koristio internet i telefonirao treba da izdvoji četvrtinu svoje plate...A šta je sa ostalim troškovima ili da jednostavno zaboravimo na sredstva za komuniciranje i informisanje, što je van svake pameti!

loši građanin

pre 7 godina

Izvini Vučiću što sam bio loš pa sad Telekom propada. Uzmi mi još 10%, zaslužio sam. A sebi povećaj bar 30% da ublažiš duševni bol što toliko teško živiš od nas. Ja taman mislio da je Telekom u lošoj situaciji zbog ubačenih partijskih kadrova kad ono zbog mene? Izvini, neću se buniti ni ako mi fantomi dođu jer zaslužujem sve najgore kad sam toliko loš. Nadam se da nećeš odgovarati ni za ovu grešku kao ni za sve prethodne jer te nateralo loše društvo (mi) na to a nisi ti kriv ni za šta.

Посматрач

pre 7 godina

Мислим да нам премијер преноси, мада подсвесно, оно што му је поручио амбасадор Скот..."не можемо да ти опростимо због тога што нам ниси продао Телеком"!!!

Cotke

pre 7 godina

I tako jos 4 godine ... " za 2 godine bice nam bolje " ... Mi smo svi izgleda junaci price Cekajuci Godoa, bar moj zivot prodje u izcekivanju tog boljeg :(

Veseli

pre 7 godina

A ko je napravio toliki dug u Galenici, jel uhapšen, jel osuđen, i na koliko? Zar iko normalan veruje da možeš biti u minusu sa proizvodnjom lekova???
Telekom je u plusu, i ne treba ga dirati, a ako treba da se modernizuje, nek ulaže od sopstvene dobiti.

Kinaski

pre 7 godina

(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Telekom je profitabilan jer ima monopolisticki polozaj, ali sve je manje profitabilan zbog jace konkurencije koja ima profi menadzment i zna sve cake poslovanja. Vrlo prosto, Telekom ce vredetis sve manje i manje....

Snezana bez patuljaka

pre 7 godina

Kod nas se ne isplati ono sto svuda u svetu donosi ogroman profit, telekomunikacije i farmacija...??? Verovatno zato i jesmo tu gde smo - na dnu.

Y

pre 7 godina

Постоји пропагандни ниво који се пласира преко дневних јавних саопштења. На другој страни, у привреди имате сурову стварност коју оцењујем као агонијску. Оптимистичним изјавама упорно се "прекривају" ствари [...], а људи покушавају да ЕПП-ом сакрију оно што не желе да исплива у јавности. [...] Наша економија се одвија као систем понорница - далеко испод земље, а само понекад утицаји испливају на површину.

Srbin

pre 7 godina

Otpust sve partiske kadrove iz Telekoma koji su zaposleni u zadnjih 15 godina. Raspisi konkurs za profesionalni menadzment a ne da zaposljavate ljude po partiskom kljucu i neces imati nikakve probleme sa Telkomom u buducnosti. Sta vise punice drzavnu kasu i oduvace konkurenciju u svim segmentima telekomunikacija.

Srdjan

pre 7 godina

Poštovani predsedniče vlade, molim te da oprostiš sebi kako bi mi građani mogli mirno da spavamo. Evo ja ti opraštam što nisi slušao sebe nego nas građane. Nemoj biti tako strog prema sebi....jedan Telekom manje više. Predlažem da se u čast svevišnjeg nam presednika vlade, naziv predužeća Telekom preimenuje u Vučićkom. Ako ništa uradi to zbog mene,mirnije ću da spavam. Laku noć

Predrag

pre 7 godina

"Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima...".
Pa ostavili su vam SPS kadrovi koje ste uzeli u koaliciju iako niste morali što znači da ste zadovoljni njihovim (ne)radom.

mika

pre 7 godina

Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.--- zar treba komentar

Aleksandar

pre 7 godina

Pa Telekom je firma u debelom plusu,koja je ovo zamena teza,valjda treba da se prodaju neuspešne a ne uspešne kompanije.Telekom je firma koja finansira sama sebe ,odnosne ne uzima pare iz budžeta već puni budžet.

Nesa

pre 7 godina

Ovakve izjave obicno daju kockari"nisam trebao na crveno-znao sam da ce da izadje crno".
Srbi, odlucite se vec jednom, prodajete Telekom ili ne?
Ili je ovo igra da se jos vise smanji vrednost kompanije i proda za bud zasto....

Profa

pre 7 godina

Ovako, ne treba mešati stvari, firme koje su u dugovima i one koje posluju sa profitom:
dugove Galenike je pravilo rukovodstvo fabrike - SPS, dakle vladajuća stranka, a datira još od pre 2000. godine uz povremena smanjenja pa uvećanja..
isto važi i za Dunav osiguranje koje je u dugovima još od 1976. odnosno 1979. kada je moralo da isplati obeštećenje porodicama puginulih u avio nesreći kod Zagreba..
Dok je poznato da je Telekom SPS prodao 1997. godine, a Đinđić otkupio od Italijana 2001. godine i koja je proftabilna firma.
Lako je prodati firmu koja donosi profit, mada se postavlja pitanja zašto je i prodavati, dok je to naravno problem za neprofitabilne firme sa dugovima

Ivan

pre 7 godina

Koliko ja vidim svi ovde govore o profitu, koji je iz moje perspektive najmanje bitan.Ono o cemu ljudi uopste ne razmisljaju je sama poenta koja se krije u reci telekomunikacija.Sta to znaci u danasnjem dobu?Vrlo prosto i vrlo kratko.Prisluskivanje, presretanje telekomunikacionog saobracaja, industrijska spijunaza itd.Ako prodate telekomunikacije "uspesnoj zapadnoj/istocnoj firmi" resicete sve probleme telekoma, ali ostaje ono drugo o cemu slabo razmisljamo kao drzava, ako smo uopste drzava.
Prijatan dan

Здравко

pre 7 godina

Дакле, другим речима, народ је глуп!?

Кад сте лидери у региону и толико паметни, зашто не водите предузеће него га продајете другима? Зашто, они су паметнији или нуде лаке парице за издају?

Како га није срамота, уводи Србију у продају још једне државне фирме на мала врата.

miki.bgd

pre 7 godina

(Bata, 11. maj 2016 15:00)

ko god ti došao, neće pasti cene usluga, kao ni u trgovini, bankama, ili bilo gde.

cene telekomunikacija na zapadu nisu manje ali za isto dobijaš više. a to će i ovde biti vremenom.

problem s telekomom je što ako ode strancima - odlazi zauvek i zarada od nekoliko stotina miliona eura. a sad ostaje ovde. to je ono što meni u celoj priči smeta.

a Vučiću nedostaje masna provizija koju ima u glavi, ako do prodaje dodje.

Zeljko

pre 7 godina

Pazi molim te.Premijer je tu da izvrsava volju naroda koji ga je izabrao.Medjutim ovaj nas izvrsava svoju volju i misli da je pametniji od cele Srbije i da narod treba da izvrsava njegovu volju.

Goblin

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da i ovde ima botova koji komentarisu kako treba prodati telekom!

Telekom (i bilo koja druga firma) moze da se proda pod jednim uslovom ako taj novac koji dobijemo od prodaje investiramo u nesto sto ce da nam da veci profit nego sto sada dobijamo od telekoma! I da se razumemo ta druga alternativa sada ne postoji!

Mi ne smemo da prodamo telekom i da taj novac iskoristimo za plate, penzije, kamate, partokratiju...Vec, puteve, bolnice, skole...moramo da gradimo iz profita koji nam daje telekom (i ostala javna preduzeca) jer je samo to ekonomski odrzivo.

Najbolje resenje za telekom je DOKAPITALIZACIJA. Izadje na berzu, emituje/proda jedan deo akcija i taj novac da ostane u telekomu za zamenu opreme i infrastrukture. I na taj nacin iako je prodat odredjeni procenat akcija telekoma mi dobijamo jedno vrednije predizece koje moze da stvara veci profit i koji moze da se siri i investira u druge telekomunikacione kompanije van nase zemlje.

miki

pre 7 godina

kakav covek moze da kaze, "umesto da slusam sebe, ja slusam celu Crbiju", ma ne moram ni da citam dalje, niti znam tacno o cemu se radi sa Telekomom, ali mnogo su gadne stvari kada jedan covek odlucuje sve i kada misli da moze da bira izmedju svog misljenja i kojekakvih strucnjaka. A cak ni narod nije imao sta da slusa, ja se ne secam referenduma o Telekomu, jel to bio?

bogi

pre 7 godina

A ko sedi po upravnim i nadzornim odborima tih javnih preduzeća.
To parazitsko partijsko zapošljavanje prvo treba rešiti i to bez ikakvog znojenja.

milos

pre 7 godina

Moze li neko da objasni,sta znaci citiram : Ima zainteresovanih, ali svi hoće iz stečaja, a šta mi da radimo sa onih 220 miliona evra.

Da li to znaci,ako se firma kupi iz stecaja drzava im otpise dug ?

rex

pre 7 godina

Sećate li se one basne mislim Andersona, kad roditelji pošalju budalastog sina na pijacu da proda kravu (jedini izvor prihoda), pa je on na nagovor kupca trampi za kozu pa nju za prase pa za gusku pa kokosku pa naleti na gladnog rudara koji mu ponudi veću sjajnog grumenja (zlato) za kokošku, a on pri povratku kući zbog tezine vreće odbaci to grumenje i od silnog olakšanja sav srećan ode kući...

Da li vam scenario deluje poznato?
Oo
E moja Svrbijo...

Mrle

pre 7 godina

Dakle priznaje da nam je napravio veliku štetu odlukom o Telekomu ali ne preuzima odgovornost niti podnosi ostavku zbog štete koju je sasvim svesno naneo.

Miami

pre 7 godina

Zato sto vodis populisticku politiku, a ne ekonomsku. Uvlacenje javnom mnjenju koje nema pojma o ekonomiji I profatibilnosti zarad glasovima. Kad banktotira Telekom, opet ce to javno mnjenje da placa dugove iz svog dzepa. Zato nema sekiracije

SV

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.

Ne mogu da verujem da je to rekao.

nidža

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.

K.G.

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.


Kako ovo da protumačim? To da je Vučić pametniji ili važniji od cele Srbije?

Y

pre 7 godina

Постоји пропагандни ниво који се пласира преко дневних јавних саопштења. На другој страни, у привреди имате сурову стварност коју оцењујем као агонијску. Оптимистичним изјавама упорно се "прекривају" ствари [...], а људи покушавају да ЕПП-ом сакрију оно што не желе да исплива у јавности. [...] Наша економија се одвија као систем понорница - далеко испод земље, а само понекад утицаји испливају на површину.

Neven

pre 7 godina

Covece, toliko si inteligentan i stvarno to mislim, zasto si odlucio da unistavas ovu zemlju a ne da ucinis nesto dobro za nju sa ovoliko glasova koliko ih imas?

Aleksa

pre 7 godina

Ne diraj Telekom. Kompanija koja posluje u 3 zemlje regiona i pravi godisnji profit od 80-200 mil. evra. Zaposlenih 13 000. Da si ga prodao imao bi 1000 zaposlenih kao Telenor i Vip i na sve strane bi prijavljivali rashode kako ne bi uplatili ni dinar u drzavu Srbiju. Sve u svemu,da otvoris jos 20 fabrika ne bi mogao da zaposlis ovih 12 hiljada ljudi i pitanje da li bi bili profitabilni kao Telekom.

Милош

pre 7 godina

Прича се опет општа прича, а заборавља се какве је дугове оставио "професионални" менаџмент у Смедереву о чему се свесно ћутало до завршетка избора.
Као да се у међувремену ништа није десило, почиње поново припремање јавности за нове распродаје. Немојте да продајете Телеком, оставите унуцима нешто осим дугова!

Profa

pre 7 godina

Ovako, ne treba mešati stvari, firme koje su u dugovima i one koje posluju sa profitom:
dugove Galenike je pravilo rukovodstvo fabrike - SPS, dakle vladajuća stranka, a datira još od pre 2000. godine uz povremena smanjenja pa uvećanja..
isto važi i za Dunav osiguranje koje je u dugovima još od 1976. odnosno 1979. kada je moralo da isplati obeštećenje porodicama puginulih u avio nesreći kod Zagreba..
Dok je poznato da je Telekom SPS prodao 1997. godine, a Đinđić otkupio od Italijana 2001. godine i koja je proftabilna firma.
Lako je prodati firmu koja donosi profit, mada se postavlja pitanja zašto je i prodavati, dok je to naravno problem za neprofitabilne firme sa dugovima

Srbin

pre 7 godina

Otpust sve partiske kadrove iz Telekoma koji su zaposleni u zadnjih 15 godina. Raspisi konkurs za profesionalni menadzment a ne da zaposljavate ljude po partiskom kljucu i neces imati nikakve probleme sa Telkomom u buducnosti. Sta vise punice drzavnu kasu i oduvace konkurenciju u svim segmentima telekomunikacija.

Veseli

pre 7 godina

A ko je napravio toliki dug u Galenici, jel uhapšen, jel osuđen, i na koliko? Zar iko normalan veruje da možeš biti u minusu sa proizvodnjom lekova???
Telekom je u plusu, i ne treba ga dirati, a ako treba da se modernizuje, nek ulaže od sopstvene dobiti.

mika

pre 7 godina

Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.--- zar treba komentar

Privrednik

pre 7 godina

“Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima, ali evo Dunav osiguranje polako ide na gore i Galenika nema problema u tekućem poslovanju, ali su kamate ogromne”, naveo je on.


Ko ti je ostavio Galeniku???Nije valjda da su opet bivsi? A ti na vlasti vec cetvrtu godinu. Ta prica o bivsima vise ne pije vodu

Boske

pre 7 godina

"Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe.”
Ovo mora da je stamparska greska. Ili je ukinut demokratski sistem, a ja sam to prespavao?

Novine

pre 7 godina

Ahahahah da da to je taj Telekom, tezak gubitas. Steta sto vecina naroda nece da se potrudi da nadje na netu njihove finansijske izvestaje. Telekom sa sve kreditima je u plusu svake godine po 200.000.000e...

Snezana bez patuljaka

pre 7 godina

Kod nas se ne isplati ono sto svuda u svetu donosi ogroman profit, telekomunikacije i farmacija...??? Verovatno zato i jesmo tu gde smo - na dnu.

Srdjan

pre 7 godina

Poštovani predsedniče vlade, molim te da oprostiš sebi kako bi mi građani mogli mirno da spavamo. Evo ja ti opraštam što nisi slušao sebe nego nas građane. Nemoj biti tako strog prema sebi....jedan Telekom manje više. Predlažem da se u čast svevišnjeg nam presednika vlade, naziv predužeća Telekom preimenuje u Vučićkom. Ako ništa uradi to zbog mene,mirnije ću da spavam. Laku noć

Cotke

pre 7 godina

I tako jos 4 godine ... " za 2 godine bice nam bolje " ... Mi smo svi izgleda junaci price Cekajuci Godoa, bar moj zivot prodje u izcekivanju tog boljeg :(

Zeljko

pre 7 godina

Pazi molim te.Premijer je tu da izvrsava volju naroda koji ga je izabrao.Medjutim ovaj nas izvrsava svoju volju i misli da je pametniji od cele Srbije i da narod treba da izvrsava njegovu volju.

loši građanin

pre 7 godina

Izvini Vučiću što sam bio loš pa sad Telekom propada. Uzmi mi još 10%, zaslužio sam. A sebi povećaj bar 30% da ublažiš duševni bol što toliko teško živiš od nas. Ja taman mislio da je Telekom u lošoj situaciji zbog ubačenih partijskih kadrova kad ono zbog mene? Izvini, neću se buniti ni ako mi fantomi dođu jer zaslužujem sve najgore kad sam toliko loš. Nadam se da nećeš odgovarati ni za ovu grešku kao ni za sve prethodne jer te nateralo loše društvo (mi) na to a nisi ti kriv ni za šta.

Nesa

pre 7 godina

Ovakve izjave obicno daju kockari"nisam trebao na crveno-znao sam da ce da izadje crno".
Srbi, odlucite se vec jednom, prodajete Telekom ili ne?
Ili je ovo igra da se jos vise smanji vrednost kompanije i proda za bud zasto....

miki.bgd

pre 7 godina

(Bata, 11. maj 2016 15:00)

ko god ti došao, neće pasti cene usluga, kao ni u trgovini, bankama, ili bilo gde.

cene telekomunikacija na zapadu nisu manje ali za isto dobijaš više. a to će i ovde biti vremenom.

problem s telekomom je što ako ode strancima - odlazi zauvek i zarada od nekoliko stotina miliona eura. a sad ostaje ovde. to je ono što meni u celoj priči smeta.

a Vučiću nedostaje masna provizija koju ima u glavi, ako do prodaje dodje.

Losmi

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.
No comment!

milos

pre 7 godina

Moze li neko da objasni,sta znaci citiram : Ima zainteresovanih, ali svi hoće iz stečaja, a šta mi da radimo sa onih 220 miliona evra.

Da li to znaci,ako se firma kupi iz stecaja drzava im otpise dug ?

Ivan

pre 7 godina

Koliko ja vidim svi ovde govore o profitu, koji je iz moje perspektive najmanje bitan.Ono o cemu ljudi uopste ne razmisljaju je sama poenta koja se krije u reci telekomunikacija.Sta to znaci u danasnjem dobu?Vrlo prosto i vrlo kratko.Prisluskivanje, presretanje telekomunikacionog saobracaja, industrijska spijunaza itd.Ako prodate telekomunikacije "uspesnoj zapadnoj/istocnoj firmi" resicete sve probleme telekoma, ali ostaje ono drugo o cemu slabo razmisljamo kao drzava, ako smo uopste drzava.
Prijatan dan

Aleksandar

pre 7 godina

Pa Telekom je firma u debelom plusu,koja je ovo zamena teza,valjda treba da se prodaju neuspešne a ne uspešne kompanije.Telekom je firma koja finansira sama sebe ,odnosne ne uzima pare iz budžeta već puni budžet.

Predrag

pre 7 godina

"Ostavili su nam i Galeniku i Dunav osiguranje sa dugovima...".
Pa ostavili su vam SPS kadrovi koje ste uzeli u koaliciju iako niste morali što znači da ste zadovoljni njihovim (ne)radom.

Goblin

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da i ovde ima botova koji komentarisu kako treba prodati telekom!

Telekom (i bilo koja druga firma) moze da se proda pod jednim uslovom ako taj novac koji dobijemo od prodaje investiramo u nesto sto ce da nam da veci profit nego sto sada dobijamo od telekoma! I da se razumemo ta druga alternativa sada ne postoji!

Mi ne smemo da prodamo telekom i da taj novac iskoristimo za plate, penzije, kamate, partokratiju...Vec, puteve, bolnice, skole...moramo da gradimo iz profita koji nam daje telekom (i ostala javna preduzeca) jer je samo to ekonomski odrzivo.

Najbolje resenje za telekom je DOKAPITALIZACIJA. Izadje na berzu, emituje/proda jedan deo akcija i taj novac da ostane u telekomu za zamenu opreme i infrastrukture. I na taj nacin iako je prodat odredjeni procenat akcija telekoma mi dobijamo jedno vrednije predizece koje moze da stvara veci profit i koji moze da se siri i investira u druge telekomunikacione kompanije van nase zemlje.

miki

pre 7 godina

kakav covek moze da kaze, "umesto da slusam sebe, ja slusam celu Crbiju", ma ne moram ni da citam dalje, niti znam tacno o cemu se radi sa Telekomom, ali mnogo su gadne stvari kada jedan covek odlucuje sve i kada misli da moze da bira izmedju svog misljenja i kojekakvih strucnjaka. A cak ni narod nije imao sta da slusa, ja se ne secam referenduma o Telekomu, jel to bio?

bogi

pre 7 godina

A ko sedi po upravnim i nadzornim odborima tih javnih preduzeća.
To parazitsko partijsko zapošljavanje prvo treba rešiti i to bez ikakvog znojenja.

Посматрач

pre 7 godina

Мислим да нам премијер преноси, мада подсвесно, оно што му је поручио амбасадор Скот..."не можемо да ти опростимо због тога што нам ниси продао Телеком"!!!

Здравко

pre 7 godina

Дакле, другим речима, народ је глуп!?

Кад сте лидери у региону и толико паметни, зашто не водите предузеће него га продајете другима? Зашто, они су паметнији или нуде лаке парице за издају?

Како га није срамота, уводи Србију у продају још једне државне фирме на мала врата.

Polo

pre 7 godina

Telekom treba prodati da ne bi vise sluzio samo za partijsko zaposljavanje. Polovina zaposlenih je visak, a ne postoji nacin da napuste izmisljena radna mesta zato sto je to javna imovina. Kod privatnika bi morali da odu, i ne bi sigurno radio bilo sta sto bi naskodilo kompaniji, kao javna uprava drzavnoj imovini. Svi smo mi toga svesni, i svesni smo da. ne bi trebalo prodavati zlatnu koku, ali moramo zato sto je čerupamo non stop i na kraju ima da je unistimo. To smo mi, narod koji misli od danas do sutra.

dule

pre 7 godina

koliko je meni poznato, telekom je jedno od najprofitabilnijih srpskih preduzeća koje ogromnim iznosima puni budžet. od tog novca se plaćaju izmeđuostalog plate lekarima, sudijama, nastavnicima. vučić ga nije prodao samo i isključivo zbog izbora. međutim, sada kada ste ga praktično doveli da vlada naredne 4 godine, imaće odrešene ruke da nas do kraja ekonomski uništi. prvi koji će stradati je upravo telekom.
(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Budžet (planirani) Republike Srbije za 2015 godinu je bio 924,4 milijardi dinara (prihodi). Uplata u budžet od Telekoma 2015. je bila 7,6 milijardi dinara. To je oko 0,822% budžeta. Toliko o ogromnim iznosima kojima nas Telekom spašava.

Bata

pre 7 godina

Telekom ima monopolski položaj u Srbiji...treba ih privatizovati i dovesti im još konkurencije,ali one prave.Prosečan Srbin da bi gledao televiziju,koristio internet i telefonirao treba da izdvoji četvrtinu svoje plate...A šta je sa ostalim troškovima ili da jednostavno zaboravimo na sredstva za komuniciranje i informisanje, što je van svake pameti!

Kinaski

pre 7 godina

(nidža, 11. maj 2016 13:21)

Telekom je profitabilan jer ima monopolisticki polozaj, ali sve je manje profitabilan zbog jace konkurencije koja ima profi menadzment i zna sve cake poslovanja. Vrlo prosto, Telekom ce vredetis sve manje i manje....

Miami

pre 7 godina

Zato sto vodis populisticku politiku, a ne ekonomsku. Uvlacenje javnom mnjenju koje nema pojma o ekonomiji I profatibilnosti zarad glasovima. Kad banktotira Telekom, opet ce to javno mnjenje da placa dugove iz svog dzepa. Zato nema sekiracije

Mrle

pre 7 godina

Dakle priznaje da nam je napravio veliku štetu odlukom o Telekomu ali ne preuzima odgovornost niti podnosi ostavku zbog štete koju je sasvim svesno naneo.

rex

pre 7 godina

Sećate li se one basne mislim Andersona, kad roditelji pošalju budalastog sina na pijacu da proda kravu (jedini izvor prihoda), pa je on na nagovor kupca trampi za kozu pa nju za prase pa za gusku pa kokosku pa naleti na gladnog rudara koji mu ponudi veću sjajnog grumenja (zlato) za kokošku, a on pri povratku kući zbog tezine vreće odbaci to grumenje i od silnog olakšanja sav srećan ode kući...

Da li vam scenario deluje poznato?
Oo
E moja Svrbijo...

SV

pre 7 godina

“Zato sam kriv za Telekom. Ne mogu to sebi da oprostim i ne krijem to. Ne mogu sebi da oprostim što sam slušao celu Srbiju, a ne sebe”, kazao je Vučić.

Ne mogu da verujem da je to rekao.