Sreda, 16.03.2016.

08:46

Novak: Smeč, meč lopte, ne sme to da mi se dešava

Novak Đoković prošao je dalje pobedom nad Kolšrajberom 7:5, 7:5, ali nije bio zadovoljan svojom igrom u trećem kolu turnira u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Novak: Smeè, meè lopte, ne sme to da mi se dešava IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

ljadza sa ovog prostora

pre 8 godina

@
Nešto nije u redu.
Još od AO. Forma je u padu i sada je to jasno.
Moguće je da tempira istu za RG, ne bih se iznenadio.

Ma da, tempira formu "pola godine" unapred, 'ajde bre iskulirajte ... zamislite sebe ... kakav bre PAD, o cemu ti pricas, treba se "cimati", al' odradice decko i to, uzece Sinsinati na leto i Pariz u maju ...
Bice najveci, kad Moniki i Monici {zbog raznih (an)alfabeta} to nije dozvoljeno.
Hvala na prostoru.
Samo opusteno, a "ljubitelji igre" neka i dalje navijaju za Igru i Tenis, mada ne znam sta im to znaci, lepota igre .., no to je drugi padez ..., samo vi budite u svom zlu sa sobom ispoljeni ...
Hvala jos jednom.

don

pre 8 godina

@ mikii, ti tvrdiš da je srbski jezik samo onaj jezik koji se koristi na području Beogradskog pašaluka ili prosto provociraš. Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju. Jer sumnjam da si toliko glup da ne poznaješ istoriju srbskog jezika, sve i da nisi Srbin po nacionalnosti. A budi ubeđen da se nije uvek izgovarao ekavski , ovako čist kakav je danas, čak ni na prostoru današnjeg Beograda i okoline.

ahaha

pre 8 godina

@mujo
Ma nemoj da se uzbudjujes Mujo.Pa siroti mikii je komsa kroasan,zar nisi jos provalio.Covek se trudi i uvek se tako zakaci za nekog da mu pije krv,ali on nema veze sa gramatikom srpskog jezika (kako bi i mogao).Njemu nesto objasnjavati(bilo sta) je isto kao da pokusavas slepom coveku da opises plavu boju.Nemoj da se uzbudjujes on se pali na minuse i besmislena prepucavanja,pogotovo o necemu o cemu nema pojma i obozava da po..ebava.Pusti mo..na....

Beobrad

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, Beobrad, 16. mart 2016 09:58

Ti si najveca bruka ovog portala, ne oglasavaj se vise pod tim nikom!

Beobrad

pre 8 godina

Pocetak je turnira, svi vec znamo da se Novak podize kako odmice turnir i da je najbolji u 1/2 finalu i finalu!
Sve je ovo dobro, nema razloga za brigu!

Mujo

pre 8 godina

@Mikii
"Ne smije" sam napisao da bih nepismenom @Djuki 1970, koji je napisao "nesmije", objasnio kako se pravilno piše. On koristi ijekavski, a ne ja. Ja kažem "ne sme", ali "ne smije" nije pogrešno za onoga ko koristi ijekavski, pa ne razumem tvoje lupetanje.

Dalje, koliko znaš toliko i lupaš. Kaže se "sastavljeno pisanje reči", a ne "spojeno" kako ti pišeš. Pogledaj bilo koji pravopis srpskog jezika. U svakom postoji glava koja se zove "Sastavljeno i rastavljeno pisanje reči". Ili googlaj. Reč "spojeno" nikada nisam pročitao u tom kontekstu.

Ali, šta ima da tebe podučavam pismenosti kada to nisi naučio dok je bilo vreme. Ti, koga sam svojevremeno upozorio da se ne piše "nej realnije" već sastavljeno "najrealnije", i ti koji pišeš "koi" umesto "koji" trebalo bi da ćutiš. Za tebe je @Djuka 1970 Vuk Karadžić.

dejan

pre 8 godina

Veliki je strateg Nole.
Moj utisak je da u mečevima sa slabije rangiranim protivnicima, Novak češće rizikuje isprobavajući drop-šotove, gađajući linije, i sve tako, ulazeći u osećaj za feeling pred mečeve sa težim protivnicima. Posle se kao vadi da mu nije bio dan a da je protivnik (bio) na visini zadatka.

A i zašto bi davao svojih 100% pre nego što je to potrebno?

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Po ovom highlight-u,Djokoviceva igra ne deluje tako lose,kao sto su je mnogi okarakterisali u svojim komentarima.
Novak je lepo rekao,trebace tu jos malo finog podesavanja,ali za sredinu turnira - ovo je zadovoljavajuce.
Po meni Djokovic treba da radi jos na momentu kada treba da ide napred( na mrezu) i kada dobije priliku za napad,da bolje napada( x puta mu se desilo "da stavi"protivniku loptu na reket,umesto da napravi viner ili stekne odlucujucu prednost).
Sto se tice samog turnira i vrapcima je jasno da pobednika treba traziti izmedju Vavrinke,Nadala i Djokovica.

JUG

pre 8 godina

Mujo@

Ne kaze se "ne smije", vec ne sme. I ne kaze se da se neka rec pise sastavljeno, vec spojeno. Ti si nasao nekoga da opismenjujes.
(Mikii, 16. mart 2016 12:39)

Zamisli, njegov izgovor je ijekavica, prica s's drugi dijalekat ko ja. I koje ce rabotis s'g? Ce ga ispravljas mozda??

Predo

pre 8 godina

Prvi put sam sreo masu ljudi, koji se u sve razumeju, a nikad ništa nisu radili, kada sam kao mlad otišao u Crnu Goru, a sada vidim da dosta takvih piše komentare ovde. Verujte mi da je to slučaj samo ovde, a možda i na nekim sajtovima, u nekim zemljama, čiji jezik ne razumemo. Kad kažem ovde, mislim na bivšu Jugu, isti smo svi, i Srbi, i Hrvati, BiH i CG narodi i narodnosti.
Novak vrlo retko odigra meč bez pada koncentracije barem u jednom gemu. Kada je u lošijoj formi, to potraje i čitav set. To se pogotovo dešava tokom pripremnih faza, a turniri u IW i Majamiju su očigledno iskorišteni kao deo priprema. Možda to nije bio originalni plan, ali je infekcija oka sve pomerila.
Kolšrajber je odličan igrač, ali nema konstantnu igru, koja bi ugrozila najbolje, slično kao i Gaske, obojica igraju jako predvidljivo. Novak je ove godine odigrao samo jedan savršen meč od početka do kraja, protiv Nadala u Dohi, zato što ga je protivnik inspirisao. Ovde se ponaša često kao na treningu. Pa i na treningu se uvek nervirate, kada promašite čistu loptu, a misli su vam ko zna gde. Uvek je dobro kada znate gde grešite, to ćete ispraviti, najgore kada ne znate šta da radite da popravite stvari. U Novakovom slučaju je sve jasno.

Milko

pre 8 godina

Do Rolan Garosa ništa nije odviše važno.
Kada osvoji Rolan Garos, za ovu godinu osvojio je sve.
Ako ne osvoji nije kraj, idemo ponovo, Vimbldon, US Open, Australija i čekamo novi Rolan Garos.

Mile

pre 8 godina

Novak je definitivno u padu forme. Ja se prosto ne mogu setiti kada je prošli put dobio protivnika sa 6:0 (ajde 6:1 i odigra ponekad).

To što je dobio meč sa 2:0 u setovima u definitivno lošoj igri, to je i očekivano, kao što je i očekivano da njegove kolege s vrha liste kada su loši ispadnu s turnira. Mislim da se Novaku ovakve stvari više zaista nemogu ponavljati. U krajnjem slučaju njegovi protivnici će pomisliti da kada igra loše mogu i da mu oduzmu po jedan set po meču, što definitivno nije dobro za reputaciju a statistiku i da ne pominjem.

Sve u svemu zamolio bih Novaka kada bude čitao ovaj komentar da razmisli dobro o svim prethodnim komentarima na ovu temu i obavezno da ima u vidu reputaciju i statistiku dok bude igrao naredne mečeve.

Ukoliko to ne bude uradio može da očekuje jako veliki broj sumnjivih komentara na ovom sajtu...

nolemanijakinja

pre 8 godina

Ne treba mi da kritikujemo Novaka, on je dovoljno samokritičan. Meni je dovoljno to što je pobedio. A inače, nije Kolšrajber tamo neka boranija, iliti rezervni deo, kako neki stručnjak reče. On je već godinama među prvih dvadeset, trideset igrača i pobeđivao je i one iz top deset. Čini mi se da Novaka nije pobedio do sad.

Milos

pre 8 godina

Kako niste primetili da su svi teniseri koji su na vrhu trenutno u minus fazi, ili odmaraju ili igraju slabije? Tempiraju formu ljudi za najvaznije turnire ove godine

jaki

pre 8 godina

Onoliko koliko je bilo potrebno. Sve vreme rezultat nije dolazio u pitanje a nije se ni preznojio pošteno. Možda ukupno 10 poena preko 20 udaraca.

Zoran

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Jes' ti doručkov'o, druže? Mislim, gutaš slova...
Sledeći put dobro jedi pre sedanja za tastaturu i biće više materijala za ostipaciju po forumima u vezi tenisa i Đokovića... Kratak ti ovaj komentar. Siromašan, rekao bih.

vutra ili belo?

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Beograde, ti nisi "na vodi" nego na nečem mnogo jačem.

zvezdarac

pre 8 godina

Da je forma u padu videli smo već u Beogradu. Noletov problem ove godine je odbrana stravičnog broja finala i titula (ovo je vezano za očuvanje pozicije 1) i još više turnira i mečeva nego u 2015. koji su na veoma bitni. Osim standardnih ciljeva poput RG, W i USO , tu su mu još i OI i DC (koji se igra odmah posle W). Paklena godina.
Nole ima kapacitet da izgura to sa veoma dobrim ili odličnim ishodima ali mislim da će morati da žrtvuje dosta ovih "nebitnih" masters turnira (čuj Indian Wells, Miami, MC, Rim itd nebitni!). Prosto, mora da ima više odmora i svaki slobodan dan će biti zlata vredan. Sreća, neke poene bi mogao zaraditi u "omrazenom" Mardidu gde je svaki poen čist +.

Dragan

pre 8 godina

Pazite, ja znam samo jedno. Malo malo, mi se pitamo šta mu je, koji mu je, šta se dešava,a dečko pobeđuje i dalje,i ubedljivo je prvi na svetu. I prošle godine koliko puta smo se pitali, šta mu je, igra kao baba.. I znamo kako je prošla ta godina :) Najvažnije od svega, naučio sam da se uopšte više ne nerviram kad igra, on gubi sa 0:4 protiv Fratangela, ja se smejem. Znao sam da će dobiti, nisam znao kako. Smejati sam se ceo meč. Plan njegov je preveliki za nas :) Ideeeemooooo !!

Uganuta trepavica

pre 8 godina

Što neko reče, loš dan se desi, ali ovaj period baš dosta dugo traje.Sve je ovo na mišiće, na silu, da ne kažem na jedvite jade.U ovom meču su 2-3 lopte koje je Filip nekarakteristično ispucao u mrežu odlučivale u Novakovu korist.Neki kažu da je zbog Majine dijete, neki pominju infekciju oka(što je najveća glupost), ali sve će biti jasno već protiv Lopeza koji ga je oduvao onomad u Dubaiu.Ja ne gledam nikad rezultat, već vremensko trajanje važnih gemova, kao i sam govor tela.
Ovo ništa nije dobro, a vi se i sami u uverite u ovom highlights-u:
https://www.dailymotion.com/video/x3y1x2l_novak-djokovic-2-0-philipp-kohlschreiber_sport

Отац Макарије

pre 8 godina

Ја да сам као дотични господин освојио 61 једну титулу односно зарадео 96,142,948 $ (АТП статистика) купио бих једно острво и не бих више смарао публику.

tomy

pre 8 godina

Jel pobedio,jeste.I u cemu je problem?Niko nije masina pa ni Novak i zato i kada je u malom padu forme on pobedjuje i zato vi sto kritikujete a pratite tenis zadnjih deset godina predjite na kosarku ili fudbal.

rejnald

pre 8 godina

Sve se odvija po planu, igra nije dobra ali dovoljno je dobra da se bez problema dobijaju protivnici, Nole moze ovako da odigra cio turnir i gotovo da nema rizika da ga moze izgubiti od bilo koga(jedino da protivnik odigra mec zivota),a i zasto bi leprsao na terenu, trosio se, treba odigrati ovaj i 4 mastersa do RG, tempirati idealnu formu za GS koji mu nedostaje!Na kraju krajeva,,pobedi se u zube ne gleda".

ajde

pre 8 godina

Cudno mi je ovo.
Sve ove lose partije ako zamene ove godine jos neke titule na Gren slemovima i ako dodje i najsjajnija medalja na OI zaboravice se ovo.
Slazem se da ne sme to da mu se desava.
Moze ponekad, ali losija igra nego inace ponavlja se nedeljama. Zasto? Sto mu to pitanje neko ne postavi, da cujemo odgovor. Los dan se desi, ali ovaj period dosta traje.
Naravno, i pored toga dobija neke meceve, ubedljivo je prvi, ali kvari malo utisak i procente.
Ako je svesno neko akumuliranje snage, tankovanje, u redu.
A ako je nespreman ili ga ometa mnogo toga van terena - to je dokaz da je samo covek, ali i minus za Novaka. U najboljim je godinama i trebalo bi i u najboljoj formi. Profesionalac, toliko dominantan, ne sme da se muci ni protiv Simona, ni protiv Lopeza, Kukuskina, Fratandjela i Kolsrajbera.
S njima otprilike Troicki igra egal, nisam navikao ni pomislio skoro da ce se Nole muciti.
Dosta je bilo plandovanja. Daj Boze da vec od veceras ukljuci "beast mode" i osvoji 1 milion $ i 1000 poena koji su na izvol'te. Jos 2-3 godine napornog rada, pa onda odmor i kuliranje.

Ranzo Opservant

pre 8 godina

Nema sekiracije, još uvek pokušava da dozira snagu taman koliko treba. Ove godine ima mnogo primarnih ciljeva: RG, OI, Sinsinati, recimo i Dejvis kup (mada sam ja lično protiv toga da se suviše tu cima), a brani finala ili titule na svim turnirima gde je učestvovao. Planira, bar na papiru, i Madrid. Prema tome, nerealno je očekivati da još dobrih 270 dana gazi kao što je gazio cele prošle godine. Ako je neko čitao intervju pre neki dan, Beker je upravo zato u njegovom timu - da ga nauči kako da dobija mečeve možda rezultatski tešnje, ali uz minimalan utrošak energije. A kiksevi na tri meč lopte - trenutak opuštanja. Nismo navikli od Novaka, ali može čak i njemu da se desi.

veliki strumf

pre 8 godina

Dobro je sto Novakova forma sada nije na visokom nivou. Nemoguce je cele sezone, a narocito ove koja je toliko bitna, puna dogadjaja u kojima Novak juri istorijske rezultate, drzati visok nivo forme. Mozda je Novak i namerno oborio, da bi skinuo pritisak sa sebe. Bez obzira sto brani titule u Indian Velsu, Majamiju, Monte Karlu - svi ti turniri su u ovom trenutku skoro nebitni. Forma mora da se brusi i da bude na vrhuncu na Rolan Garosu i Olimpijadi, izmedju njih na Vimbldonu. Na tim turnirima Novak sada pise istoriju, ne na mastersima. Naravno, svaki masters je dobrodosao, narocito ako ga uzme sa ovakvom igrom, sa svojih 30-40% mogucnosti.

Mujo

pre 8 godina

Naravno da nesmije da se desava,pogotivo ne tako velikom igracu a ti si vec postao poznat po tome da neznas da smecujes !! (Djuka 1970, 16. mart 2016 09:12)

Ne smije ni tebi da se dešava da budeš tako nepismen i da ne znaš koje se reči pišu sastavljeno, a koje ne. I ti si već postao poznat po tome.

Vlajzi 41+

pre 8 godina

Nolo kralj! Srpska mu rabota! Namerno bije u mrezu i u aut da lozi malo ove pacenike kao junko, simpo, i ostala boranija. Znam da nisam dobar, ali i ja bi isto radio da sam na njegovom mestu... buaaaahahahahhahahahaha

Mujo

pre 8 godina

Naravno da nesmije da se desava,pogotivo ne tako velikom igracu a ti si vec postao poznat po tome da neznas da smecujes !! (Djuka 1970, 16. mart 2016 09:12)

Ne smije ni tebi da se dešava da budeš tako nepismen i da ne znaš koje se reči pišu sastavljeno, a koje ne. I ti si već postao poznat po tome.

Ranzo Opservant

pre 8 godina

Nema sekiracije, još uvek pokušava da dozira snagu taman koliko treba. Ove godine ima mnogo primarnih ciljeva: RG, OI, Sinsinati, recimo i Dejvis kup (mada sam ja lično protiv toga da se suviše tu cima), a brani finala ili titule na svim turnirima gde je učestvovao. Planira, bar na papiru, i Madrid. Prema tome, nerealno je očekivati da još dobrih 270 dana gazi kao što je gazio cele prošle godine. Ako je neko čitao intervju pre neki dan, Beker je upravo zato u njegovom timu - da ga nauči kako da dobija mečeve možda rezultatski tešnje, ali uz minimalan utrošak energije. A kiksevi na tri meč lopte - trenutak opuštanja. Nismo navikli od Novaka, ali može čak i njemu da se desi.

tomy

pre 8 godina

Jel pobedio,jeste.I u cemu je problem?Niko nije masina pa ni Novak i zato i kada je u malom padu forme on pobedjuje i zato vi sto kritikujete a pratite tenis zadnjih deset godina predjite na kosarku ili fudbal.

veliki strumf

pre 8 godina

Dobro je sto Novakova forma sada nije na visokom nivou. Nemoguce je cele sezone, a narocito ove koja je toliko bitna, puna dogadjaja u kojima Novak juri istorijske rezultate, drzati visok nivo forme. Mozda je Novak i namerno oborio, da bi skinuo pritisak sa sebe. Bez obzira sto brani titule u Indian Velsu, Majamiju, Monte Karlu - svi ti turniri su u ovom trenutku skoro nebitni. Forma mora da se brusi i da bude na vrhuncu na Rolan Garosu i Olimpijadi, izmedju njih na Vimbldonu. Na tim turnirima Novak sada pise istoriju, ne na mastersima. Naravno, svaki masters je dobrodosao, narocito ako ga uzme sa ovakvom igrom, sa svojih 30-40% mogucnosti.

rejnald

pre 8 godina

Sve se odvija po planu, igra nije dobra ali dovoljno je dobra da se bez problema dobijaju protivnici, Nole moze ovako da odigra cio turnir i gotovo da nema rizika da ga moze izgubiti od bilo koga(jedino da protivnik odigra mec zivota),a i zasto bi leprsao na terenu, trosio se, treba odigrati ovaj i 4 mastersa do RG, tempirati idealnu formu za GS koji mu nedostaje!Na kraju krajeva,,pobedi se u zube ne gleda".

Vlajzi 41+

pre 8 godina

Nolo kralj! Srpska mu rabota! Namerno bije u mrezu i u aut da lozi malo ove pacenike kao junko, simpo, i ostala boranija. Znam da nisam dobar, ali i ja bi isto radio da sam na njegovom mestu... buaaaahahahahhahahahaha

vutra ili belo?

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Beograde, ti nisi "na vodi" nego na nečem mnogo jačem.

ajde

pre 8 godina

Cudno mi je ovo.
Sve ove lose partije ako zamene ove godine jos neke titule na Gren slemovima i ako dodje i najsjajnija medalja na OI zaboravice se ovo.
Slazem se da ne sme to da mu se desava.
Moze ponekad, ali losija igra nego inace ponavlja se nedeljama. Zasto? Sto mu to pitanje neko ne postavi, da cujemo odgovor. Los dan se desi, ali ovaj period dosta traje.
Naravno, i pored toga dobija neke meceve, ubedljivo je prvi, ali kvari malo utisak i procente.
Ako je svesno neko akumuliranje snage, tankovanje, u redu.
A ako je nespreman ili ga ometa mnogo toga van terena - to je dokaz da je samo covek, ali i minus za Novaka. U najboljim je godinama i trebalo bi i u najboljoj formi. Profesionalac, toliko dominantan, ne sme da se muci ni protiv Simona, ni protiv Lopeza, Kukuskina, Fratandjela i Kolsrajbera.
S njima otprilike Troicki igra egal, nisam navikao ni pomislio skoro da ce se Nole muciti.
Dosta je bilo plandovanja. Daj Boze da vec od veceras ukljuci "beast mode" i osvoji 1 milion $ i 1000 poena koji su na izvol'te. Jos 2-3 godine napornog rada, pa onda odmor i kuliranje.

Dragan

pre 8 godina

Pazite, ja znam samo jedno. Malo malo, mi se pitamo šta mu je, koji mu je, šta se dešava,a dečko pobeđuje i dalje,i ubedljivo je prvi na svetu. I prošle godine koliko puta smo se pitali, šta mu je, igra kao baba.. I znamo kako je prošla ta godina :) Najvažnije od svega, naučio sam da se uopšte više ne nerviram kad igra, on gubi sa 0:4 protiv Fratangela, ja se smejem. Znao sam da će dobiti, nisam znao kako. Smejati sam se ceo meč. Plan njegov je preveliki za nas :) Ideeeemooooo !!

nolemanijakinja

pre 8 godina

Ne treba mi da kritikujemo Novaka, on je dovoljno samokritičan. Meni je dovoljno to što je pobedio. A inače, nije Kolšrajber tamo neka boranija, iliti rezervni deo, kako neki stručnjak reče. On je već godinama među prvih dvadeset, trideset igrača i pobeđivao je i one iz top deset. Čini mi se da Novaka nije pobedio do sad.

Milko

pre 8 godina

Do Rolan Garosa ništa nije odviše važno.
Kada osvoji Rolan Garos, za ovu godinu osvojio je sve.
Ako ne osvoji nije kraj, idemo ponovo, Vimbldon, US Open, Australija i čekamo novi Rolan Garos.

Milos

pre 8 godina

Kako niste primetili da su svi teniseri koji su na vrhu trenutno u minus fazi, ili odmaraju ili igraju slabije? Tempiraju formu ljudi za najvaznije turnire ove godine

Zoran

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Jes' ti doručkov'o, druže? Mislim, gutaš slova...
Sledeći put dobro jedi pre sedanja za tastaturu i biće više materijala za ostipaciju po forumima u vezi tenisa i Đokovića... Kratak ti ovaj komentar. Siromašan, rekao bih.

Predo

pre 8 godina

Prvi put sam sreo masu ljudi, koji se u sve razumeju, a nikad ništa nisu radili, kada sam kao mlad otišao u Crnu Goru, a sada vidim da dosta takvih piše komentare ovde. Verujte mi da je to slučaj samo ovde, a možda i na nekim sajtovima, u nekim zemljama, čiji jezik ne razumemo. Kad kažem ovde, mislim na bivšu Jugu, isti smo svi, i Srbi, i Hrvati, BiH i CG narodi i narodnosti.
Novak vrlo retko odigra meč bez pada koncentracije barem u jednom gemu. Kada je u lošijoj formi, to potraje i čitav set. To se pogotovo dešava tokom pripremnih faza, a turniri u IW i Majamiju su očigledno iskorišteni kao deo priprema. Možda to nije bio originalni plan, ali je infekcija oka sve pomerila.
Kolšrajber je odličan igrač, ali nema konstantnu igru, koja bi ugrozila najbolje, slično kao i Gaske, obojica igraju jako predvidljivo. Novak je ove godine odigrao samo jedan savršen meč od početka do kraja, protiv Nadala u Dohi, zato što ga je protivnik inspirisao. Ovde se ponaša često kao na treningu. Pa i na treningu se uvek nervirate, kada promašite čistu loptu, a misli su vam ko zna gde. Uvek je dobro kada znate gde grešite, to ćete ispraviti, najgore kada ne znate šta da radite da popravite stvari. U Novakovom slučaju je sve jasno.

zvezdarac

pre 8 godina

Da je forma u padu videli smo već u Beogradu. Noletov problem ove godine je odbrana stravičnog broja finala i titula (ovo je vezano za očuvanje pozicije 1) i još više turnira i mečeva nego u 2015. koji su na veoma bitni. Osim standardnih ciljeva poput RG, W i USO , tu su mu još i OI i DC (koji se igra odmah posle W). Paklena godina.
Nole ima kapacitet da izgura to sa veoma dobrim ili odličnim ishodima ali mislim da će morati da žrtvuje dosta ovih "nebitnih" masters turnira (čuj Indian Wells, Miami, MC, Rim itd nebitni!). Prosto, mora da ima više odmora i svaki slobodan dan će biti zlata vredan. Sreća, neke poene bi mogao zaraditi u "omrazenom" Mardidu gde je svaki poen čist +.

JUG

pre 8 godina

Mujo@

Ne kaze se "ne smije", vec ne sme. I ne kaze se da se neka rec pise sastavljeno, vec spojeno. Ti si nasao nekoga da opismenjujes.
(Mikii, 16. mart 2016 12:39)

Zamisli, njegov izgovor je ijekavica, prica s's drugi dijalekat ko ja. I koje ce rabotis s'g? Ce ga ispravljas mozda??

jaki

pre 8 godina

Onoliko koliko je bilo potrebno. Sve vreme rezultat nije dolazio u pitanje a nije se ni preznojio pošteno. Možda ukupno 10 poena preko 20 udaraca.

Mile

pre 8 godina

Novak je definitivno u padu forme. Ja se prosto ne mogu setiti kada je prošli put dobio protivnika sa 6:0 (ajde 6:1 i odigra ponekad).

To što je dobio meč sa 2:0 u setovima u definitivno lošoj igri, to je i očekivano, kao što je i očekivano da njegove kolege s vrha liste kada su loši ispadnu s turnira. Mislim da se Novaku ovakve stvari više zaista nemogu ponavljati. U krajnjem slučaju njegovi protivnici će pomisliti da kada igra loše mogu i da mu oduzmu po jedan set po meču, što definitivno nije dobro za reputaciju a statistiku i da ne pominjem.

Sve u svemu zamolio bih Novaka kada bude čitao ovaj komentar da razmisli dobro o svim prethodnim komentarima na ovu temu i obavezno da ima u vidu reputaciju i statistiku dok bude igrao naredne mečeve.

Ukoliko to ne bude uradio može da očekuje jako veliki broj sumnjivih komentara na ovom sajtu...

Uganuta trepavica

pre 8 godina

Što neko reče, loš dan se desi, ali ovaj period baš dosta dugo traje.Sve je ovo na mišiće, na silu, da ne kažem na jedvite jade.U ovom meču su 2-3 lopte koje je Filip nekarakteristično ispucao u mrežu odlučivale u Novakovu korist.Neki kažu da je zbog Majine dijete, neki pominju infekciju oka(što je najveća glupost), ali sve će biti jasno već protiv Lopeza koji ga je oduvao onomad u Dubaiu.Ja ne gledam nikad rezultat, već vremensko trajanje važnih gemova, kao i sam govor tela.
Ovo ništa nije dobro, a vi se i sami u uverite u ovom highlights-u:
https://www.dailymotion.com/video/x3y1x2l_novak-djokovic-2-0-philipp-kohlschreiber_sport

Beobrad

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, Beobrad, 16. mart 2016 09:58

Ti si najveca bruka ovog portala, ne oglasavaj se vise pod tim nikom!

Beobrad

pre 8 godina

Pocetak je turnira, svi vec znamo da se Novak podize kako odmice turnir i da je najbolji u 1/2 finalu i finalu!
Sve je ovo dobro, nema razloga za brigu!

Mujo

pre 8 godina

@Mikii
"Ne smije" sam napisao da bih nepismenom @Djuki 1970, koji je napisao "nesmije", objasnio kako se pravilno piše. On koristi ijekavski, a ne ja. Ja kažem "ne sme", ali "ne smije" nije pogrešno za onoga ko koristi ijekavski, pa ne razumem tvoje lupetanje.

Dalje, koliko znaš toliko i lupaš. Kaže se "sastavljeno pisanje reči", a ne "spojeno" kako ti pišeš. Pogledaj bilo koji pravopis srpskog jezika. U svakom postoji glava koja se zove "Sastavljeno i rastavljeno pisanje reči". Ili googlaj. Reč "spojeno" nikada nisam pročitao u tom kontekstu.

Ali, šta ima da tebe podučavam pismenosti kada to nisi naučio dok je bilo vreme. Ti, koga sam svojevremeno upozorio da se ne piše "nej realnije" već sastavljeno "najrealnije", i ti koji pišeš "koi" umesto "koji" trebalo bi da ćutiš. Za tebe je @Djuka 1970 Vuk Karadžić.

dejan

pre 8 godina

Veliki je strateg Nole.
Moj utisak je da u mečevima sa slabije rangiranim protivnicima, Novak češće rizikuje isprobavajući drop-šotove, gađajući linije, i sve tako, ulazeći u osećaj za feeling pred mečeve sa težim protivnicima. Posle se kao vadi da mu nije bio dan a da je protivnik (bio) na visini zadatka.

A i zašto bi davao svojih 100% pre nego što je to potrebno?

Отац Макарије

pre 8 godina

Ја да сам као дотични господин освојио 61 једну титулу односно зарадео 96,142,948 $ (АТП статистика) купио бих једно острво и не бих више смарао публику.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Po ovom highlight-u,Djokoviceva igra ne deluje tako lose,kao sto su je mnogi okarakterisali u svojim komentarima.
Novak je lepo rekao,trebace tu jos malo finog podesavanja,ali za sredinu turnira - ovo je zadovoljavajuce.
Po meni Djokovic treba da radi jos na momentu kada treba da ide napred( na mrezu) i kada dobije priliku za napad,da bolje napada( x puta mu se desilo "da stavi"protivniku loptu na reket,umesto da napravi viner ili stekne odlucujucu prednost).
Sto se tice samog turnira i vrapcima je jasno da pobednika treba traziti izmedju Vavrinke,Nadala i Djokovica.

don

pre 8 godina

@ mikii, ti tvrdiš da je srbski jezik samo onaj jezik koji se koristi na području Beogradskog pašaluka ili prosto provociraš. Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju. Jer sumnjam da si toliko glup da ne poznaješ istoriju srbskog jezika, sve i da nisi Srbin po nacionalnosti. A budi ubeđen da se nije uvek izgovarao ekavski , ovako čist kakav je danas, čak ni na prostoru današnjeg Beograda i okoline.

ahaha

pre 8 godina

@mujo
Ma nemoj da se uzbudjujes Mujo.Pa siroti mikii je komsa kroasan,zar nisi jos provalio.Covek se trudi i uvek se tako zakaci za nekog da mu pije krv,ali on nema veze sa gramatikom srpskog jezika (kako bi i mogao).Njemu nesto objasnjavati(bilo sta) je isto kao da pokusavas slepom coveku da opises plavu boju.Nemoj da se uzbudjujes on se pali na minuse i besmislena prepucavanja,pogotovo o necemu o cemu nema pojma i obozava da po..ebava.Pusti mo..na....

ljadza sa ovog prostora

pre 8 godina

@
Nešto nije u redu.
Još od AO. Forma je u padu i sada je to jasno.
Moguće je da tempira istu za RG, ne bih se iznenadio.

Ma da, tempira formu "pola godine" unapred, 'ajde bre iskulirajte ... zamislite sebe ... kakav bre PAD, o cemu ti pricas, treba se "cimati", al' odradice decko i to, uzece Sinsinati na leto i Pariz u maju ...
Bice najveci, kad Moniki i Monici {zbog raznih (an)alfabeta} to nije dozvoljeno.
Hvala na prostoru.
Samo opusteno, a "ljubitelji igre" neka i dalje navijaju za Igru i Tenis, mada ne znam sta im to znaci, lepota igre .., no to je drugi padez ..., samo vi budite u svom zlu sa sobom ispoljeni ...
Hvala jos jednom.

ajde

pre 8 godina

Cudno mi je ovo.
Sve ove lose partije ako zamene ove godine jos neke titule na Gren slemovima i ako dodje i najsjajnija medalja na OI zaboravice se ovo.
Slazem se da ne sme to da mu se desava.
Moze ponekad, ali losija igra nego inace ponavlja se nedeljama. Zasto? Sto mu to pitanje neko ne postavi, da cujemo odgovor. Los dan se desi, ali ovaj period dosta traje.
Naravno, i pored toga dobija neke meceve, ubedljivo je prvi, ali kvari malo utisak i procente.
Ako je svesno neko akumuliranje snage, tankovanje, u redu.
A ako je nespreman ili ga ometa mnogo toga van terena - to je dokaz da je samo covek, ali i minus za Novaka. U najboljim je godinama i trebalo bi i u najboljoj formi. Profesionalac, toliko dominantan, ne sme da se muci ni protiv Simona, ni protiv Lopeza, Kukuskina, Fratandjela i Kolsrajbera.
S njima otprilike Troicki igra egal, nisam navikao ni pomislio skoro da ce se Nole muciti.
Dosta je bilo plandovanja. Daj Boze da vec od veceras ukljuci "beast mode" i osvoji 1 milion $ i 1000 poena koji su na izvol'te. Jos 2-3 godine napornog rada, pa onda odmor i kuliranje.

Uganuta trepavica

pre 8 godina

Što neko reče, loš dan se desi, ali ovaj period baš dosta dugo traje.Sve je ovo na mišiće, na silu, da ne kažem na jedvite jade.U ovom meču su 2-3 lopte koje je Filip nekarakteristično ispucao u mrežu odlučivale u Novakovu korist.Neki kažu da je zbog Majine dijete, neki pominju infekciju oka(što je najveća glupost), ali sve će biti jasno već protiv Lopeza koji ga je oduvao onomad u Dubaiu.Ja ne gledam nikad rezultat, već vremensko trajanje važnih gemova, kao i sam govor tela.
Ovo ništa nije dobro, a vi se i sami u uverite u ovom highlights-u:
https://www.dailymotion.com/video/x3y1x2l_novak-djokovic-2-0-philipp-kohlschreiber_sport

Отац Макарије

pre 8 godina

Ја да сам као дотични господин освојио 61 једну титулу односно зарадео 96,142,948 $ (АТП статистика) купио бих једно острво и не бих више смарао публику.

Vlajzi 41+

pre 8 godina

Nolo kralj! Srpska mu rabota! Namerno bije u mrezu i u aut da lozi malo ove pacenike kao junko, simpo, i ostala boranija. Znam da nisam dobar, ali i ja bi isto radio da sam na njegovom mestu... buaaaahahahahhahahahaha

nolemanijakinja

pre 8 godina

Ne treba mi da kritikujemo Novaka, on je dovoljno samokritičan. Meni je dovoljno to što je pobedio. A inače, nije Kolšrajber tamo neka boranija, iliti rezervni deo, kako neki stručnjak reče. On je već godinama među prvih dvadeset, trideset igrača i pobeđivao je i one iz top deset. Čini mi se da Novaka nije pobedio do sad.

tomy

pre 8 godina

Jel pobedio,jeste.I u cemu je problem?Niko nije masina pa ni Novak i zato i kada je u malom padu forme on pobedjuje i zato vi sto kritikujete a pratite tenis zadnjih deset godina predjite na kosarku ili fudbal.

vutra ili belo?

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Beograde, ti nisi "na vodi" nego na nečem mnogo jačem.

Mile

pre 8 godina

Novak je definitivno u padu forme. Ja se prosto ne mogu setiti kada je prošli put dobio protivnika sa 6:0 (ajde 6:1 i odigra ponekad).

To što je dobio meč sa 2:0 u setovima u definitivno lošoj igri, to je i očekivano, kao što je i očekivano da njegove kolege s vrha liste kada su loši ispadnu s turnira. Mislim da se Novaku ovakve stvari više zaista nemogu ponavljati. U krajnjem slučaju njegovi protivnici će pomisliti da kada igra loše mogu i da mu oduzmu po jedan set po meču, što definitivno nije dobro za reputaciju a statistiku i da ne pominjem.

Sve u svemu zamolio bih Novaka kada bude čitao ovaj komentar da razmisli dobro o svim prethodnim komentarima na ovu temu i obavezno da ima u vidu reputaciju i statistiku dok bude igrao naredne mečeve.

Ukoliko to ne bude uradio može da očekuje jako veliki broj sumnjivih komentara na ovom sajtu...

Zoran

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
(Beobrad, 16. mart 2016 09:58)

Jes' ti doručkov'o, druže? Mislim, gutaš slova...
Sledeći put dobro jedi pre sedanja za tastaturu i biće više materijala za ostipaciju po forumima u vezi tenisa i Đokovića... Kratak ti ovaj komentar. Siromašan, rekao bih.

Milko

pre 8 godina

Do Rolan Garosa ništa nije odviše važno.
Kada osvoji Rolan Garos, za ovu godinu osvojio je sve.
Ako ne osvoji nije kraj, idemo ponovo, Vimbldon, US Open, Australija i čekamo novi Rolan Garos.

zvezdarac

pre 8 godina

Da je forma u padu videli smo već u Beogradu. Noletov problem ove godine je odbrana stravičnog broja finala i titula (ovo je vezano za očuvanje pozicije 1) i još više turnira i mečeva nego u 2015. koji su na veoma bitni. Osim standardnih ciljeva poput RG, W i USO , tu su mu još i OI i DC (koji se igra odmah posle W). Paklena godina.
Nole ima kapacitet da izgura to sa veoma dobrim ili odličnim ishodima ali mislim da će morati da žrtvuje dosta ovih "nebitnih" masters turnira (čuj Indian Wells, Miami, MC, Rim itd nebitni!). Prosto, mora da ima više odmora i svaki slobodan dan će biti zlata vredan. Sreća, neke poene bi mogao zaraditi u "omrazenom" Mardidu gde je svaki poen čist +.

rejnald

pre 8 godina

Sve se odvija po planu, igra nije dobra ali dovoljno je dobra da se bez problema dobijaju protivnici, Nole moze ovako da odigra cio turnir i gotovo da nema rizika da ga moze izgubiti od bilo koga(jedino da protivnik odigra mec zivota),a i zasto bi leprsao na terenu, trosio se, treba odigrati ovaj i 4 mastersa do RG, tempirati idealnu formu za GS koji mu nedostaje!Na kraju krajeva,,pobedi se u zube ne gleda".

Dragan

pre 8 godina

Pazite, ja znam samo jedno. Malo malo, mi se pitamo šta mu je, koji mu je, šta se dešava,a dečko pobeđuje i dalje,i ubedljivo je prvi na svetu. I prošle godine koliko puta smo se pitali, šta mu je, igra kao baba.. I znamo kako je prošla ta godina :) Najvažnije od svega, naučio sam da se uopšte više ne nerviram kad igra, on gubi sa 0:4 protiv Fratangela, ja se smejem. Znao sam da će dobiti, nisam znao kako. Smejati sam se ceo meč. Plan njegov je preveliki za nas :) Ideeeemooooo !!

Milos

pre 8 godina

Kako niste primetili da su svi teniseri koji su na vrhu trenutno u minus fazi, ili odmaraju ili igraju slabije? Tempiraju formu ljudi za najvaznije turnire ove godine

Mujo

pre 8 godina

Naravno da nesmije da se desava,pogotivo ne tako velikom igracu a ti si vec postao poznat po tome da neznas da smecujes !! (Djuka 1970, 16. mart 2016 09:12)

Ne smije ni tebi da se dešava da budeš tako nepismen i da ne znaš koje se reči pišu sastavljeno, a koje ne. I ti si već postao poznat po tome.

jaki

pre 8 godina

Onoliko koliko je bilo potrebno. Sve vreme rezultat nije dolazio u pitanje a nije se ni preznojio pošteno. Možda ukupno 10 poena preko 20 udaraca.

Ranzo Opservant

pre 8 godina

Nema sekiracije, još uvek pokušava da dozira snagu taman koliko treba. Ove godine ima mnogo primarnih ciljeva: RG, OI, Sinsinati, recimo i Dejvis kup (mada sam ja lično protiv toga da se suviše tu cima), a brani finala ili titule na svim turnirima gde je učestvovao. Planira, bar na papiru, i Madrid. Prema tome, nerealno je očekivati da još dobrih 270 dana gazi kao što je gazio cele prošle godine. Ako je neko čitao intervju pre neki dan, Beker je upravo zato u njegovom timu - da ga nauči kako da dobija mečeve možda rezultatski tešnje, ali uz minimalan utrošak energije. A kiksevi na tri meč lopte - trenutak opuštanja. Nismo navikli od Novaka, ali može čak i njemu da se desi.

veliki strumf

pre 8 godina

Dobro je sto Novakova forma sada nije na visokom nivou. Nemoguce je cele sezone, a narocito ove koja je toliko bitna, puna dogadjaja u kojima Novak juri istorijske rezultate, drzati visok nivo forme. Mozda je Novak i namerno oborio, da bi skinuo pritisak sa sebe. Bez obzira sto brani titule u Indian Velsu, Majamiju, Monte Karlu - svi ti turniri su u ovom trenutku skoro nebitni. Forma mora da se brusi i da bude na vrhuncu na Rolan Garosu i Olimpijadi, izmedju njih na Vimbldonu. Na tim turnirima Novak sada pise istoriju, ne na mastersima. Naravno, svaki masters je dobrodosao, narocito ako ga uzme sa ovakvom igrom, sa svojih 30-40% mogucnosti.

don

pre 8 godina

@ mikii, ti tvrdiš da je srbski jezik samo onaj jezik koji se koristi na području Beogradskog pašaluka ili prosto provociraš. Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju. Jer sumnjam da si toliko glup da ne poznaješ istoriju srbskog jezika, sve i da nisi Srbin po nacionalnosti. A budi ubeđen da se nije uvek izgovarao ekavski , ovako čist kakav je danas, čak ni na prostoru današnjeg Beograda i okoline.

Predo

pre 8 godina

Prvi put sam sreo masu ljudi, koji se u sve razumeju, a nikad ništa nisu radili, kada sam kao mlad otišao u Crnu Goru, a sada vidim da dosta takvih piše komentare ovde. Verujte mi da je to slučaj samo ovde, a možda i na nekim sajtovima, u nekim zemljama, čiji jezik ne razumemo. Kad kažem ovde, mislim na bivšu Jugu, isti smo svi, i Srbi, i Hrvati, BiH i CG narodi i narodnosti.
Novak vrlo retko odigra meč bez pada koncentracije barem u jednom gemu. Kada je u lošijoj formi, to potraje i čitav set. To se pogotovo dešava tokom pripremnih faza, a turniri u IW i Majamiju su očigledno iskorišteni kao deo priprema. Možda to nije bio originalni plan, ali je infekcija oka sve pomerila.
Kolšrajber je odličan igrač, ali nema konstantnu igru, koja bi ugrozila najbolje, slično kao i Gaske, obojica igraju jako predvidljivo. Novak je ove godine odigrao samo jedan savršen meč od početka do kraja, protiv Nadala u Dohi, zato što ga je protivnik inspirisao. Ovde se ponaša često kao na treningu. Pa i na treningu se uvek nervirate, kada promašite čistu loptu, a misli su vam ko zna gde. Uvek je dobro kada znate gde grešite, to ćete ispraviti, najgore kada ne znate šta da radite da popravite stvari. U Novakovom slučaju je sve jasno.

Beobrad

pre 8 godina

Čeka njega Nadaova sudbina zna to i veliki Rodžer da će kad tad dopingovani pasti a on će i sa 35 godin biti nedodirljiv!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, Beobrad, 16. mart 2016 09:58

Ti si najveca bruka ovog portala, ne oglasavaj se vise pod tim nikom!

dejan

pre 8 godina

Veliki je strateg Nole.
Moj utisak je da u mečevima sa slabije rangiranim protivnicima, Novak češće rizikuje isprobavajući drop-šotove, gađajući linije, i sve tako, ulazeći u osećaj za feeling pred mečeve sa težim protivnicima. Posle se kao vadi da mu nije bio dan a da je protivnik (bio) na visini zadatka.

A i zašto bi davao svojih 100% pre nego što je to potrebno?

Beobrad

pre 8 godina

Pocetak je turnira, svi vec znamo da se Novak podize kako odmice turnir i da je najbolji u 1/2 finalu i finalu!
Sve je ovo dobro, nema razloga za brigu!

JUG

pre 8 godina

Mujo@

Ne kaze se "ne smije", vec ne sme. I ne kaze se da se neka rec pise sastavljeno, vec spojeno. Ti si nasao nekoga da opismenjujes.
(Mikii, 16. mart 2016 12:39)

Zamisli, njegov izgovor je ijekavica, prica s's drugi dijalekat ko ja. I koje ce rabotis s'g? Ce ga ispravljas mozda??

Mujo

pre 8 godina

@Mikii
"Ne smije" sam napisao da bih nepismenom @Djuki 1970, koji je napisao "nesmije", objasnio kako se pravilno piše. On koristi ijekavski, a ne ja. Ja kažem "ne sme", ali "ne smije" nije pogrešno za onoga ko koristi ijekavski, pa ne razumem tvoje lupetanje.

Dalje, koliko znaš toliko i lupaš. Kaže se "sastavljeno pisanje reči", a ne "spojeno" kako ti pišeš. Pogledaj bilo koji pravopis srpskog jezika. U svakom postoji glava koja se zove "Sastavljeno i rastavljeno pisanje reči". Ili googlaj. Reč "spojeno" nikada nisam pročitao u tom kontekstu.

Ali, šta ima da tebe podučavam pismenosti kada to nisi naučio dok je bilo vreme. Ti, koga sam svojevremeno upozorio da se ne piše "nej realnije" već sastavljeno "najrealnije", i ti koji pišeš "koi" umesto "koji" trebalo bi da ćutiš. Za tebe je @Djuka 1970 Vuk Karadžić.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Po ovom highlight-u,Djokoviceva igra ne deluje tako lose,kao sto su je mnogi okarakterisali u svojim komentarima.
Novak je lepo rekao,trebace tu jos malo finog podesavanja,ali za sredinu turnira - ovo je zadovoljavajuce.
Po meni Djokovic treba da radi jos na momentu kada treba da ide napred( na mrezu) i kada dobije priliku za napad,da bolje napada( x puta mu se desilo "da stavi"protivniku loptu na reket,umesto da napravi viner ili stekne odlucujucu prednost).
Sto se tice samog turnira i vrapcima je jasno da pobednika treba traziti izmedju Vavrinke,Nadala i Djokovica.

ahaha

pre 8 godina

@mujo
Ma nemoj da se uzbudjujes Mujo.Pa siroti mikii je komsa kroasan,zar nisi jos provalio.Covek se trudi i uvek se tako zakaci za nekog da mu pije krv,ali on nema veze sa gramatikom srpskog jezika (kako bi i mogao).Njemu nesto objasnjavati(bilo sta) je isto kao da pokusavas slepom coveku da opises plavu boju.Nemoj da se uzbudjujes on se pali na minuse i besmislena prepucavanja,pogotovo o necemu o cemu nema pojma i obozava da po..ebava.Pusti mo..na....

ljadza sa ovog prostora

pre 8 godina

@
Nešto nije u redu.
Još od AO. Forma je u padu i sada je to jasno.
Moguće je da tempira istu za RG, ne bih se iznenadio.

Ma da, tempira formu "pola godine" unapred, 'ajde bre iskulirajte ... zamislite sebe ... kakav bre PAD, o cemu ti pricas, treba se "cimati", al' odradice decko i to, uzece Sinsinati na leto i Pariz u maju ...
Bice najveci, kad Moniki i Monici {zbog raznih (an)alfabeta} to nije dozvoljeno.
Hvala na prostoru.
Samo opusteno, a "ljubitelji igre" neka i dalje navijaju za Igru i Tenis, mada ne znam sta im to znaci, lepota igre .., no to je drugi padez ..., samo vi budite u svom zlu sa sobom ispoljeni ...
Hvala jos jednom.